REVISTA PRESEI ::: marti 6 martie 2007



prosport.ro


    Ganea, audiat miercuri de Comisia de Disciplină

    Atacantul Ionel Ganea, acuzat că l-a lovit cu capul în gură pe australianul Michael Baird, va fi audiat, miercuri, la ora 15.00, de Comisia de Disciplină a FRF, a anunțat secretarul Mircea Cezar Ionescu.
    "Universitatea a depus memoriu la comisie, iar acesta va fi judecat miercuri. Ganea a fost chemat la audieri pentru a da explicații", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, Mircea Cezar Ionescu. Oficialul LPF a precizat că la ședința de miercuri Comisia de Disciplină va analiza și trimiterea în tribune a antrenorului echipei Universitatea Craiova, Ștefan Stoica.
    Atacantul australian al echipei Universitatea Craiova, Michael Baird, susține că în pauza meciului cu Rapid, scor 0-0, din cadrul etapei a XXI-a a Ligii I, a fost lovit cu capul în gură, în tunelul de acces la vestiare, de jucătorul formației giuleștene, Ionel Ganea, incident în urma căruia s-a ales cu buza spartă.
   
    Dragomir: "Mititelu e dus cu sorcova"
    Dupa ce Adrian Mititelu a declarat la finalul meciului dintre Universitatea Craiova și Rapid, scor 0-0, ca nu vrea sa-i considere sefi pe actualii conducatori ai fotbalului românesc, presedintele Ligii Profesionite, Dumitru Dragomir, i-a raspuns, luni, la TV Sport patronului oltean: "Nu e prima data când acest om ma ataca. El ma tot contesta de vreo doua luni de zile. Mititelu e dus cu sorcova'', a spus "Corleone".
   
    Zotta: "Steaua sa nu mai dea banii cu sacosa!"
    Directorul general al giulestenilor, Constantin Zotta, a declarat, ca îsi doreste ca Steaua sa nu îi mai motiveze pe adversarii echipei giulestene, iar vizita lui Mihai Stoica la hotelul Phoenicia, unde Universitatea Craiova a fost cazată îi ridica unele semne de întrebare. "Sper ca Steaua n-o sa mai umble cu sacosele de bani, ca anul trecut. Nu avem nimic împotriva vizitei pe care Mihai Stoica a facut-o la hotelul unde Universitatea Craiova a fost cazata. Faptul ca Stoica a fost acolo îmi ridica, totusi, câteva semne de întrebare", a declarat Zotta.
   
    Zotta: "Ganea nu l-a lovit pe Baird!"
    Constantin Zotta este convins ca Ionel Ganea nu l-a lovit pe olteanul Michael Baird cu capul în gura în pauza meciului Universitatea - Rapid, asa cum jucatorul si conducerea alb-albastrilor sustin: "Ganea nu a facut nimic. Nu avem de ce sa-l amendam. Nici observatorul partidei, nici arbitrii nu au vazut nimic. Numai oltenii au vazut. Ei vad multe si spun multe. Astea-s oltenisme", a declarat oficialul Rapidului.
   
    Rapidistii, amenintati cu evacuarea de pe Giulesti
    Printr-o notificare adresata conducerii societatii comerciale FC Rapid SA, Clubul Sportiv Rapid, reprezentata de societatea de avocati "Dobre&Ciornei", a anuntat gruparea de fotbal ca a reziliat contractul referitor la furnizarea de utilitati la stadion din cauza întârzierilor repetate privind achitarea datoriilor. Alb-visiniilor lui Copos li s-a înaintat ca ultimatum data de 7 martie pentru negocierea unui alt document. Altfel, utilitatile se vor întrerupe începând cu meciul Rapid - UTA din 11 martie, caz în care giulestenii vor trebui sa joace pe alt stadion. "Am platit toate datoriile în conformitate cu prevederile contractului", a raspuns însa directorul general Constantin Zotta.
   


rapidisti.ro

    Zotta: "Am platit toate datoriile!"
    Printr-o notificare adresată lui George Copos și lui Constantin Zotta, CS Rapid, reprezentată de societatea de avocați "Dobre&Ciornei", a anunțat gruparea de fotbal că a reziliat contractul referitor la furnizarea de utilități la stadion din cauza întîrzierilor repetate privind achitarea datoriilor! Alb-vișiniilor lui Copos li s-a înaintat ca ultimatum data de 7 martie pentru negocierea unui alt document. Altfel, utilitățile se vor întrerupe începînd cu meciul Rapid - UTA din 11 martie, caz în care giuleștenii vor trebui să joace pe alt stadion! "Am plătit toate datoriile în conformitate cu prevederile contractului. Nu există vreo restanță, așa că nu se poate opera nici o reziliere", a spus Constantin Zotta.
   
    Rapidiștii îl apără pe Ganea
    Rapidiștii îi iau apărarea lui Ionel Ganea după ce oficialii Craiovei au depus un memoriu împotriva atacantului din Giulești. Acuzat că l-ar fi lovit pe australianul Baird, Ganea este apărat de Constantin Zotta, care nu înțelege de ce oltenii au sesizat Comisia de Disciplină pentru un incident nevăzut de nimeni, informează RTV.
    Secretarul general al giuleștenilor, Constantin Zotta a rămas surprins când a aflat că oltenii reclamă un incident între Ganea și Michael Baird, la meciul U Craiova - Rapid.
    "Chiar sunt surprins, eram pe culoar cu Geolgău și cu Fane Stoica, nu s-a întâmplat nimic și am rămas surprins când am văzut că reclamă ceva la cabina arbitrilor", a spus Constantin Zotta.
    Craiovenii au depus un memoriu în urma căruia Ganea va fi foarte probabil judecat de Comisia de Disciplină. Oficialul rapidist crede că Baird s-a accidentat la o fază de joc, și spune că va merge la Comisie pentru o altercație pe care nimeni nu a văzut-o.
    "Nu a văzut nimeni, în afara domnului Mititelu, care era la oficială", a încheiat directorul general al Rapidului.
   
    Mugurel Buga: "Steaua ne atacă pentru că se simt amenințați de noi"
    Atacantul giuleștenilor a declarat pentru Fanatik că se luptă pentru a redeveni titular și că nu crede că va fi convocat de selecționer pentru partida cu Olanda. „Pele" declară că nu știe de nici o ofertă de transfer din Germania și speră că formația alb-vișinie să termine în fața Stelei.
   
    Mugurel, concurența mare în atacul Rapidului...speri să redevii titular?
    - Așa este, suntem mulți jucători buni care ne batem pentru câteva locuri. Eu sper să revin în primul 11. Mă pregătesc în continuare și încerc să fac totul cum trebuie la antrenamente.
   
    Vine meciul cu Olanda. Crezi că vei fi convocat?
    - Slabe șanse. Chiar nu știu dacă o să fiu convocat. Știu foarte bine că selecționerul pune bază pe jucătorii care evoluează meci de meci la cluburile lor. Nu cred că pentru acest meci selecționerul va apela la mine.
   
    Ce se aude cu ofertele din Germania?
    - Credeți-mă pe cuvânt că nu știu nimic de nici o ofertă. Doar ce am citit și eu prin presă. O să vorbesc cu impresarul meu, Adrian Ilie, poate știe el mai multe. Acum sunt la Rapid, dar bineînțeles că pe viitor mi-aș dori să evoluez într-un campionat așa puternic cum este cel german. Ce se speculează acum sunt simple vorbe.
   
    Ați egalat Steaua în clasament, ei vă atacă...
    - În sfârșit a dat Dumnezeu! Acum, că i-am egalat, sper să-i și întrecem și să ne îndeplinim obiectivul - calificarea în Liga Campionilor. Steaua ne atacă pentru că se simt amenințați de noi, le e frică să nu piardă locul doi în fața noastră.
   
    Pe cine ai prefera în semifinalele Cupei României?
    - Aș prefera o echipă mai accesibilă, Pandurii Târgu Jiu, de exemplu. Mi-aș dori o finală cu Poli Timișoara, la ei acasă, nu cu Steaua cum a zis patronul nostru.
   
    Anul trecut pe vremea asta vă pregăteați pentru un meci cu Hamburg, acum pentru unul cu UTA...
    - Asta este situația. Ne pregătim acum pentru meciul cu arădenii și în același timp pentru Liga Campionilor. Tot de la meciuri cu adversari mai slab cotați trebuie să pleci pentru a juca cu forțele Europei.
   
    Răzvan Lucescu: "Trebuie să se spună stop compromisurilor"
    Antrenorul Rapidului, Răzvan Lucescu, a vorbit în emisiunea Fanatik Show, la care a fost invitat duminică seara despre modul diferit în care se judecă diverse situații în funcție de numele echipei. Lucescu jr. susține că nu există egalitate între echipe:
    "Există prea multe compromisuri, nu se mai poate așa ceva. La unii se judecă într-un fel, la alții cu totul diferit. Anul trecut noi am făcut apel pentru o suspendare a lui Viorel Moldovan, însă nu s-a întâmplat nimic. Însă, lui Goian de la Steaua i s-a redus pedeapsa. Nu se poate așa. Trebuie ca la începutul campionatului să se spună stop compromisurilor."
   
    Constantin Zotta: "Ne dă de gândit întâlnirea dintre Stoica și olteni"
    Directorul general al alb-vișiniilor, Constantin Zotta, a declarat pentru Fanatik că FRF ar trebui să se sesizeze în urma întâlnirii care a loc vineri seara între managerul Stelei, Mihai Stoica, și oficialii Universității:
   
    "Am auzit și eu despre această întâlnire. În situația asta comisiile ar trebui să se sesizeze. Nouă ne dă de gândit întâlnirea dintre Stoica și olteni. Noi nu putem angaja detectivi care să urmărească adversarele noastre, e treaba comisiilor FRF. Nu dorim decât ca totul să se joace pe teren, de aceea am și cerut acele controale antidoping".
   

Cotidianul

Steaua a fost egalata in clasament de Rapid si de CFR Cluj dupa infringerea suferita la Vaslui, insa acest lucru nu l-a speriat pe Gigi Becali, care a declarat ca echipa sa nu va pierde locul secund. "Ce sa facem? Nu putem sa cistigam in deplasare. Steaua nu pierde locul doi. Vad ca tusierii au inceput sa ne taxeze. Sint scirbit de lucrurile astea. Sint interese la mijloc. Echipa a jucat bine, insa nu ma pot lupta si cu arbitrii", a adaugat Becali, precizind ironic ca ii va da afara, asa cum speculeaza presa, pe MM Stoica si pe Cosmin Olaroiu.

Replica a venit de la Rapid prin vocea lui Constantin Zotta. "Sper ca Steaua n-o sa mai umble cu sacosele cu bani, ca anul trecut. Sper sa nu se mai repete asta. Noi, Rapidul, ne dorim un retur corect. Nu avem nimic impotriva vizitei pe care Mihai Stoica a facut-o la hotelul unde Universitatea Craiova a fost cazata. Este un loc public si poate merge oricine acolo. Faptul ca Mihai Stoica a fost acolo imi ridica, totusi, ceva semne de intrebare", a spus oficialul rapidist.


Cronica Romana

Iata ca, desi incidentul in care a fost implicat nu a fost observat de arbitrul Vasile Bratu, rapidistul Ionel Ganea se pare ca nu va scapa nepedpsit. Astfel, atacantul "visiniilor", acuzat ca l-a lovit cu capul in gura pe australianul Michael Baird, va fi audiat maine, la ora 15.00, de Comisia de Disciplina a FRF, a anuntat secretarul Mircea Cezar Ionescu. "Universitatea a depus memoriu la comisie, care va fi judecat miercuri (n.r maine). Ganea a fost chemat la audieri pentru a da explicatii", a declarat ieri "Zimbrul". Dupa cum se stie, atacantul australian al "juvetilor", Michael Baird, a sustinut ca in pauza meciului cu Rapid, scor 0-0, din etapa a 21-a a Ligii I, a fost lovit cu capul in gura, in tunelul de acces spre vestiare, de Ionel Ganea, incident in urma caruia s-a ales cu buza sparta. Baird a adaugat ca gestul "Ganezului" a survenit dupa ce el a fost scuipat de un alt giulestean, Ianis Zicu, iar apoi l-a jignit pe machedon, in limba engleza. Altfel, Mircea Cezar Ionescu a precizat ca la sedinta de maine, Comisia de Disciplina va analiza si eliminarea antrenorului "Stiintei", Stefan Stoica.


Libertatea

Atacantul australian nu a facut fata cerintelor fotbalului din China! Pus sa-si caute angajament de giulesteni, Ryan Griffiths a mers sa dea probe la cateva echipe din prima liga chineza insotit de impresarul Razvan Zamfir.
Surprinzator, Griffiths, care nu a reusit sa se impuna la Rapid dupa transferul sau de la FC National, nu a putut sa faca acest lucru nici in modestul campionat al Chinei, acolo unde a batut la usa a patru echipe.

Drept urmare, varful australian s-a intors in Romania, alaturandu-se echipei pregatite de Razvan Lucescu. Sansele ca el sa ramana in continuare in Giulesti sunt insa destul de reduse tinand cont de concurenta acerba din linia de atac, acolo unde se regasesc Ionel Ganea, Viorel Moldovan, Mugurel Buga, Ianis Zicu sau Ionut Mazilu.

 


SPORT TOTAL
Autor: Mihai Voinea, Cristian Dinu

Uitati in China
Desi la plecarea in Asia li s-a promis ca vor semna contracte extrem de avantajoase,
Lucian Burdujan si Ryan Griffiths au fost abandonati intr-un hotel din China si spera,
de mai bine de zece zile, ca situatia lor sa se rezolve. In tot acest timp, conducerea
Rapidului a asteptat vesti de la ei! Impresarul lui Griffiths, Marcel Popescu, sugereaza
ca jucatorul sau a fost pacalit.
Chiar inainte de reluarea returului, Rapid a anuntat ca Ryan Griffiths si Lucian Burdujan
vor fi imprumutati in China pe o perioada de un an. De atunci au trecut mai bine de zece
zile, iar cei doi fotbalisti se gasesc intr-o situatie destul de neplacuta. Echipele la
care au fost propusi nu sint de acord cu pretentiile financiare solicitate de Rapid, care,
la rindul ei, nu se grabeste sa rezolve situatia jucatorilor.

"Eu nu stiu nimic, pentru ca este o combinatie a Rapidului. Lui Ryan i s-a promis ca va
ajunge acolo si va semna imediat un contract, iar el, fiind crescut intr-o alta civilizatie,
a fost suficient de naiv sa creada, desi l-am sfatuit sa nu plece pina nu semneaza prin fax.
Din pacate, exista tot felul de negustori de fotbalisti care ii plimba degeaba prin toata
lumea. Eu stiu ca miine (n.r.- azi) se intoarce in tara", a declarat impresarul australianului,
Marcel Popescu, sugerind astfel ca jucatorul sau a fost pacalit.

Cei de la Rapid s-au multumit sa spuna ca asteapta vesti de la jucatori, aruncind pisica in
curtea firmei de impresariat condusa de Adrian Ilie, care a mijlocit plecarea celor doi in
China si care, la rindul ei, invinuieste clubul giulestean. "Cei de la Rapid i-au trimis
acolo si nu stiu ce le-au promis ei. Noi doar am mediat discutiile si e posibil ca, in
aceste zile, transferul lor sa se rezolve. Problema e ca Rapidul vrea prea multi bani",
a declarat Adrian Ilie.

Contactat telefonic, Lucian Burdujan parea destul de dezorientat vizavi de situatia in
care se afla: "Sint intr-un hotel in China, stau si astept. Nu stiu cum se numeste orasul
in care ma aflu si nici unde este Ryan, pentru ca el trebuia sa mearga la alta echipa.
Aici e vacanta si n-am avut cind sa dau probe. Nu stiu ce se va intimpla, impresarul m-a
adus aici si s-a intors in tara, tinem legatura prin telefon".

"Steaua se teme de noi"
Atacantul Mugurel Buga este linistit odata cu egalarea Stelei in clasament si spune ca
rivalii din Ghencea se tem de rapidisti. "In sfirsit, am egalat Steaua si acum trebuie
sa trecem peste ei si sa ne calificam in Liga Campionilor. Daca Steaua ne ataca e pentru
ca ros-albastrii isi simt locul doi in pericol si le e frica de noi", a declarat jucatorul.

OPINIE. "Craiova e frustrata"
Tehnicianul rapidistilor, Razvan Lucescu, pune toata aversiunea oltenilor impotriva
echipei sale pe seama frustrarii. "Craiova e in fiecare saptamina frustrata, iar cea
mai mare durere au avut-o dupa ce i-am eliminat noi din Cupa. Dupa sapte ore de stat
cu Meme Stoica, era normal ca Mititelu sa iasa din nou la atac impotriva noastra", a
declarat antrenorul, in cadrul emisiunii Fanatik.

SATISFACTIE. Razvan e multumit de evolutia echipei
Lucescu Junior s-a declarat incintat de jocul echipei sale in ultimele partide, fiind
multumit de locul din clasament, la egalitate cu rivalii din Ghencea. "De cind s-a reluat
campionatul, am mers foarte bine si recunosc ca nu ma asteptam sa recuperam diferenta fata
de Steaua intr-un timp atit de scurt", a spus antrenorul.

VICTOR BECALI NU CREDE IN CUMPARAREA LUI ZICU
"Vrajeala lui Copos"
Impresarul lui Ianis Zicu, Victor Becali, este foarte neincrezator in privinta intentiei
lui George Copos de a-l transfera pe Ianis Zicu definitiv in Giulesti. Desi patronul
giulestenilor a fost in Italia in acest weekend, sustinind ca s-a intilnit cu presedintele
Interului, Massimo Moratti, agentul lui Zicu, nu crede aceasta poveste.

"Credeti voi ca s-a intilnit Copos cu Moratti in Italia? Asta e vrajeala curata! Si, oricum,
poate sa convinga el pe cine vrea, daca nu e si jucatorul de acord, degeaba, ca doar nu e
mobila. Dar cine stie, dupa ce n-a mai dat gol cu Craiova, poate Copos s-a razgindit si nu-l
mai vrea pe Zicu!", a declarat, ironic, Victor Becali.

 


FANATIK
RAPID TREBUIE SA ACHITE 189.500 DE DOLARI CLUBULUI POLI IASI

Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a decis ca FC Rapid trebuie sa achite gruparii
Poli Iasi suma de 189.500 de dolari, cota parte din suma incasata pentru transferul
lui Daniel Pancu la Cesena, in 1999.

Daniel Pancu a fost transferat de Rapid la Cesena in 16 iulie 1999, iar clubul Poli
Iasi sustinea ca a pierdut in urma acestei tranzactii suma de 220.000 de dolari. in
contractul incheiat in momentul trecerii lui Pancu de la Poli Iasi la Rapid, a fost
introdusa o clauza potrivit careia gruparea moldava urma sa primeasca 25 la suta din
suma unui transfer ulterior in strainatate. Suma pentru care Daniel Pancu a fost transferat
de la Rapid la Cesena a fost de 1,2 milioane de dolari, iar Poli Iasi primise doar 80.000
de dolari, echivalentul a 6,66 la suta din totalul incasat.

 


Gazeta Sporturilor

Acuza Rapidul
Pitestenii sustin ca giulestenii au încercat sa îl corupa pe portarul Hotoboc
la meciul de Cupa, de saptamîna trecuta.Argesul acuza: "Rapid a încercat sa ne
corupa jucatorii înaintea meciului de Cupa!". Povestea îl are ca personaj principal
pe portarul Dumitru Hotoboc, care ar fi fost contactat "printr-un intermediar de
la Petrosani", dupa cum povestesc surse autorizate din clubul pitestean. Aceleasi
surse pretind ca intermediarul ar fi fost directorul sportiv al Jiului, George Boboc.
Rapid a învins cu 2-0 pe FC Arges, prin golurile lui Zicu si Ganea, ambele în prelungiri.

Discutia s-ar fi produs la Mogosoaia, unde erau cazate ambele formatii. "Ai 2.500 de
euro sa scapi si tu mingea în poarta, ca si asa va bat aia de la Rapid. S-a mai vorbit
si cu alti jucatori, e aranjat", i s-ar fi spus lui Hotoboc. Acesta l-a anuntat pe Dorinel
Munteanu si a spus ca poate e mai bine sa nu joace, dar antrenorul a confirmat ca are
încredere în el. Pusi în garda, cei din Trivale au devenit banuitori, iar la pauza
Daniel Rednic a fost înlocuit din cauza ca nu juca mai nimic.

"Este adevarat ca am avut astfel de probleme, dar deocamdata nu vrem sa facem scandal
cu cei de la Rapid. Vom face o ancheta interna si vom comunica pozitia clubului", au
comunicat ieri conducatorii pitesteni.

"Nu e nimic concret, numai discutii"
Cornel Penescu, patron FC Arges

"Zvonuri, sînt numai zvonuri"
Dorinel Munteanu, antrenor FC Arges

"Am jucat prost si am fost schimbat. De aceea nu am fost folosit nici în urmatoarea
partida, atîta tot"

Daniel Rednic, jucator FC Arges

"Eu nu vreau sa îi acuz pe cei de la Rapid, mai bine discutati cu conducerea clubului"
Dumitru Hotoboc, portar FC Arges

"Nu e nimic adevarat, cine spune asa ceva vorbeste prostii! Ce legatura sa am eu cu
Rapid si FC Arges?"

George Boboc, directorul sportiv Jiul

"Ce tîmpenie! Nici nu pot comenta o asemenea idiotenie"
Constantin Zotta, director general Rapid

Dezminte
Grigore Sichitiu a declarat ca a fost la Vaslui sa urmareasca viitoarea adversara din
campionat, pe Steaua, nicidecum sa îi stimuleze pe moldoveni: "Am ajuns înaintea meciului
si am mers la hotelul Racova sa beau o cafea, sa manînc ceva, ca alt local nu prea stiu în
zona. Eu nu ma ocup de probleme administrative, ci doar de partea tehnica, asa ca nu e
loc de interpretari".

"Semne de întrebare"
Constantin Zotta a comentat vizita facuta de Mihai Stoica oficialilor olteni în noaptea
dinaintea meciului Rapid-Craiova: "Sper ca Steaua sa nu mai umble cu sacosele cu bani
ca anul trecut, ne dorim un retur corect. Nu avem nimic împotriva gestului lui Mihai Stoica,
este un loc public si poate merge oricine acolo. Prezenta sa la în preziua meciuluui ridica
totusi ceva semne de întrebare".

 


RapidFans.RO

   


   



Echipa "Revista presei "RapidFans.RO     6 martie 2007

 

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...