REVISTA PRESEI ::: vineri 9 martie 2007



onlinesport.ro

George Copos: "Nu vreau arbitri straini la derbyuri"

Patronul Rapidului, George Copos, a declarat, joi, pentru NewsIn, ca īsi doreste ca cele mai importante partide ale echipei sale, cu Steaua, Dinamo si CFR Cluj, sa fie conduse de arbitri romāni, desi īn trecut formatia sa a cerut insistent brigazi straine la derbyurile din campionat.

"Nu sunt de acord cu cei care spun ca ierarhiile sunt stabilite de arbitri. Avem si arbitri romāni valorosi. Va marturisesc ca nu īmi doresc arbitri straini la meciurile cu Steaua, Dinamo sau CFR Cluj, ci brigazi din Romānia, pentru ca am īncredere ca pot duce la bun sfārsit un astfel de meci", a spus George Copos.

Declaratiile lui George Copos sunt īn contradictie cu actiunile conducerii Rapidului, din prima parte a campionatului, atunci cānd fostul presedinte Dinu Gheorghe a atacat īn repetate rānduri Comisia Centrala a Arbitrilor (CCA) pe motiv ca nu deleaga arbitri straini la meciurile importante din campionat. Presedintele CCA, Gheorghe Constantin, a spus ca īnainte de startul sezonului de primavara, conducerea Stelei a trimis o adresa catre CCA, prin care solicita brigazi din strainatate la meciurile cu Rapid, Dinamo si CFR Cluj, din Liga I, care sunt decisive īn lupta pentru locul doi.

Referitor la declaratiile presedintelui FRF, Mircea Sandu, care a spus ca forurile de decizie se pot īntoarce īn jurisdictia LPF, daca gruparile din Liga I īsi doresc acest lucru, George Copos a precizat: "Nu sunt de acord cu aceasta idee. Ele trebuie sa ramāna categoric la FRF, pentru ca avem un presedinte de federatie care este membru al Comitetului Executiv al UEFA si trebuie sa faca tot ce īi sta īn putere pentru ca regulamentele sa fie respectate la sānge".

Mircea Sandu a declarat, marti, pentru NewsIn, ca forurile de decizie aflate acum īn jurisdictia federatiei se pot īntoarce la LPF, daca presedintii cluburilor vor solicita acest lucru, dupa ce, īn ultimul timp, tot mai multe echipe s-au declarat nemultumite de deciziile luate de aceste comisii.

Razvan Lucescu nu vede o alianta Steaua - Dinamo anti-Rapid

Antrenorul rapidist Razvan Lucescu a declarat, joi, ca nu crede īntr-o alianta īntre Steaua si Dinamo īmpotriva formatiei giulestene si ca jucatorul togolez Mamam Toure, sosit īn probe la Rapid, este un fotbalist valoros, dar care trebuie sa se adapteze īn Giulesti.

"Nu cred īntr-o astfel de alianta. Eu cred ca nu va exista niciodata o alianta īntre echipele din Bucuresti. Noi avem obligatia īnvingem atāt Steaua, cāt si Dinamo", a spus antrenorul Rapidului.

Razvan Lucescu a vorbit si despre togolezul Mamam Toure, jucator de 24 de ani, care a evoluat īn cele trei meciuri ale africanilor de la Cupa Mondiala din 2006. Acesta a sosit miercuri dimineata la Bucuresti si este īn probe la echipa giulesteana. "E prea devreme sa ne pronuntam, l-am vazut abia ieri (n.r. miercuri), asa ca ma abtin de la comentarii. Cert e ca jucatorul are calitati, īnsa trebuie sa se adapteze la noi", a afirmat Lucescu.

Tehnicianul giulestean a prefatat meciul de duminica seara cu UTA. "Vom avea un meci greu cu aradenii, pentru ca ei īncearca sa evite retrogradarea. atiu sa se apere bine, tot mai multe formatii au īnceput sa faca bine faza defensiva. Noi suntem obligati sa īnvingem pentru a confirma rezultatele bune de pāna acum, pentru a spera la ocuparea locului doi. Jucam bine īn Giulesti, sunt fericit ca vom juca din nou acasa, iar din acest motiv vom īncepe mai tare īn acest meci. Trebuie sa dam totul pentru a īnvinge", a declarat Lucescu.

Antrenorul Rapidului, Razvan Lucescu, si jucatorii Ionut Rada, Costin Lazar, Nicolae Grigore si Andrei Marinescu au oferit, joi, buchete de flori doamnelor si domnisoarelor īn complexul Orhideea din Grozavesti, cu ocazia zilei de 8 Martie si au acordat autografe suporterilor prezenti.

"Este de datoria noastra sa fim alaturi de fani, ei ne simpatizeaza, traiesc pentru noi. E o zi speciala, īn care trebuie sa uitam de certuri si sa respectam femeile", a mai spus tehnicianul giulestean.


Spt.ro

8 Martie visiniu

Giulestenii si-au respectat blazonul si au sarbatorit ziua de 8 Martie oferind flori femeilor. Razvan Lucescu, Ionut Rada, Costin Lazar, Nicolae Grigore si Andrei Marinescu au facut o baie de multime pe care ar putea fi invidios si presedintele Basescu, fiind asaltati de admiratoare dornice de autografe. Lucescu junior a dezvaluit surpriza pregatita pentru sotia sa: o cina romantica.
Rapidistii au uitat, pentru o zi, de antrenamente, incrincenare, rivalitati si alte treburi tipic barbatesti si au tinut sa sarbatoreasca intr-un mod special ziua de 8 Martie. In frunte cu antrenorul Razvan Lucescu, o parte dintre jucatorii Rapidului a iesit ieri in magazinul MediaGalaxy din Grozavesti, pentru a imparti flori si autografe suporterelor rapidiste si nu numai.

"E o zi frumoasa, in care trebuie sa uitam de toate problemele si sa ne bucuram ala- turi de femeile pe care le iubim. Nu poate fi nimic mai frumos decit sa faci o femeie fericita si de aceea am iesit aici sa impartim flori. Le urez <<La Multi Ani!>> tuturor femeilor si le sfatuiesc sa-si traiasca viata fara restrictii", a spus Razvan Lucescu, care a mentionat ca ii va oferi cadou sotiei o cina romantica.

Tehnicianul giulestenilor a fost insotit de Costin Lazar, Ionut Rada, Nicolae Grigore si Andrei Marinescu, care au fost asaltat i de admiratoare rapidiste dornice de autografe. "Sper ca gestul nostru sa aduca fericire in sufletul femeilor, indiferent daca sint rapidiste, dinamoviste sau steliste. Sotia mea nu o sa fie geloasa, pentru ca va veni si rindul ei mai tirziu. 8 Martie trebuie sa fie o zi speciala si pentru barbati, deoarece avem datoria de a ne face prietenele si sotiile fericite", a declarat Costin Lazar.

Ceva mai pragmatic, colegul sau din linia mediana, Nicolae Grigore, a spus ca nu vrea nici un cadou de 8 Martie, dar spera ca la sfirsitul campionatului sa primeasca in dar o calificare in Liga Campionilor.

RAZVAN LUCESCU: "Este clar ca Toure are calitati, insa important este cit de bine va reusi sa se adapteze. Nu stiu daca il pastram, pentru ca nu e problema mea."

Il apara pe Elton

Rapidistii nu il privesc cu nici o urma de ironie pe viitorul lor adversar, brazilianul Elton, noua achizitie a Stelei. Ionut Rada, unul dintre cei mai solizi jucatori giulesteni la cei 1,90 m ai sai, ii ia apararea rivalului sau: "Nu cred ca inaltimea este neaparat importanta. Am inteles ca Elton are o tehnica foarte buna si poate compensa prin acest lucru. Cred ca o sa ma descurc totusi in fata lui, iar daca nu o sa pot sa-i iau mingea, o sa-l faultez".

Amenintati cu excluderea

Dupa ce Poli Iasi a avut cistig de cauza la Curtea de Arbitraj pentru Fotbal in cazul Pancu, Rapid se afla intr-o situatie destul de neplacuta. Giulestenii trebuie sa plateasca gruparii din capitala Moldovei 189.500 de euro, reprezentind o parte din transferul lui Daniel Pancu de la Rapid la Cesena. Daca nu achita aceasta suma in termen de 30 de zile, gruparea de sub Podul Grant risca sa fie exclusa din campionat.


Dor de Giulesti


Rapid n-a mai jucat de mai bine de trei luni un meci oficial pe propria arena. Dupa incidentele de la meciul cu Pandurii, giulestenii au fost nevoiti sa joace la Craiova partida cu Timisoara, iar bricheta aruncata din galeria rapidista in umarul lui Daniel Balan la meciul de Cupa cu FC Arges le-a dat din nou fiori alb-visiniilor. Comisia de Disciplina a iertat insa Rapidul, acordindu-i doar un avertisment, asa ca echipa pregatita de Razvan Lucescu va reveni duminica in fata propriilor suporteri, avindu-i ca adversari pe cei de la UTA.

"Ne-am saturat sa tot jucam pe alte stadioane. Ne bucuram ca s-a luat decizia potrivita si ne vom intoarce pe Giulesti, acolo unde ne-am simtit cel mai bine. Ne este foarte greu sa jucam pe un alt stadion, pentru ca sintem practic dependent i de suporteri si de presiunea pe care o exercita asupra adversarilor", a declarat Costin Lazar.

Desi n-a fost complet strain nici pe arena din Craiova, orasul sau natal, Ionut Rada este la rindul lui foarte bucuros de reintoarcerea pe stadionul Rapidului: "Chiar daca sintem peste tot acasa, nicaieri nu e ca in Giulesti, unde suporterii nostri creeaza o atmosfera unica. Noi vom face tot posibilul sa revenim cu o victorie, dar trebuie sa fim foarte atenti, pentru ca echipele din provincie vin intotdeauna foarte motivate in Bucuresti si nu ne va fi deloc usor contra aradenilor".


Rada: "Pe Elton il voi opri prin fault daca nu voi putea sa-i iau mingea"


Tehnicianul Razvan Lucescu, impreuna cu jucatorii Ionut Rada, Costin Lazar, Nicolae Grigore si Andrei Marinescu au impartit, joi, flori sustinatoarelor echipei Rapid de Ziua Internationala a Femeii in magazinul Mediagalaxy Bricostore Orhideea. Rapidistii au fost asaltati pentru poze si autografe, semnind chiar si pe carnetele de student ale fanelor.
"Nu conteaza inaltimea la un jucator. Pina nu il vedem la treaba nu putem spune daca are valoare sau nu. Pe Elton il voi opri prin fault daca nu voi putea sa-i iau mingea. Insa vom vedea asta pe teren. E diferenta de talie si de gabarit, dar vom vedea daca arbitrul va da fault", a spus Rada, care este cu 32 de centimetri mai inalt decit jucatorul stelist.

Mijlocasul Costin Lazar a mentionat, joi, ca Ionel Ganea nu l-a lovit pe australianul Michael Baird in meciul Universitatea Craiova - Rapid. "Cu Ganea nu s-a intimplat nimic atunci. Am fost linga el si nu s-a intimplat nimic. A fost doar o disputa verbala, nu i-a dat cu capul in gura", a explicat jucatorul rapidist.

Lazar este optimist in ceea ce priveste meciul cu UTA, programat, duminica, in cadrul etapei a XXII-a a Ligii I. "Sunt sigur ca vom cistiga. E foarte important ca vom juca in Giulesti, pentru ca ne-am saturat sa jucam pe nu stiu unde. Acasa, pe terenul nostru, ne simtim cel mai bine", a spus Lazar.

Intrebat ce impresie i-a lasat jucatorul Sherif Toure, testat in aceste zile de antrenorul Razvan Lucescu, Costin Lazar a raspuns: "Avem un serif in echipa? Va referiti la baiatul de culoare, nu? Nu stiu, am auzit doar ca e in probe. O sa-l cunoastem mai bine cind o sa semneze cu Rapid".

Grigore a mai spus ca spera ca formatia giulesteana sa nu dea prilejul formatiei UTA sa o incurce in lupta pentru locul doi al clasamentului. "UTA este o echipa foarte buna, foarte bine asezata in teren. I-a incurcat pe Steaua si acelasi lucru va incerca sa faca si cu noi. Sper sa nu le dam acest prilej si sa obtinem cele trei puncte", a afirmat Nicolae Grigore.

Antrenorul Razvan Lucescu a declarat, joi, ca echipa pe care o conduce este obligata sa cistige meciul cu UTA de duminica pentru a spera in continuare la locul doi al clasamentului. "Toate meciurile au devenit grele pentru ca echipele mici lupta sa scape de retrogradare. Vin sa se apere, stiu sa o faca foarte bine, asa ca nu va fi un joc usor. Noi suntem obligati sa cistigam pentru a continua sa speram sa terminam pe locul doi. Eu cred ca Rapid joaca bine si are forta sa o faca. E bataie mare pe locul doi. Noi am recuperat poate nesperat trei puncte in primele doua etape, asa ca avem increderea ca vom reusi", a mentionat Lucescu.


Costin Lazar: "Le doresc rapidistelor sa fie fericite si iubite!"

Mijlocasul giulestean a oferit flori si cadouri femeilor, alaturi de colegii sai, la MediaGalaxy.
"Cu siguranta are o semnificatie aparte, este o zi in care doamnele trebuie sa fie facute sa se simta deosebie, lucru care ar trebui sa se intample in fiecare zi, de altfel. De mic, tata m-a invatat sa daruiesc macar o floare domnelor in aceasta zi speciala. Le doresc sa fie fericite si iubite! Sa obtina tot ceea ce isi doresc mai mult pe lume, sa fie sanatoase. Cit despre mine, am pregatit citeva surprize femeilor deosebite din viata mea: sotia si mama mea"

Lucescu: ''Toure e bun, dar nu stiu daca il pastram''

Antrenorul rapidist Razvan Lucescu a declarat, ca mijlocasul din Togo, Sherif Toure, aflat in probe, are calitatile necesare pentru a juca in formatia "alb-visinie".
Lucescu a spus: "E bun. E devreme, nu pot sa cometez, pentru ca l-am vazut doar ieri dupa amiaza si vreau sa ma abtin. Calitati are, asta e clar. Important este sa reuseasca sa se adapateze aici. Dar mie nu imi place sa discut lucruri care nu sunt inca lamurite. Iar, deocamdata, in privinta lui, lucruile nu sunt clare".

Intrebat daca mijlocasul va fi pastrat in lot, Lucescu a spus: "Nu stiu daca il pastram, nu e problema mea".

Sherif Toure, in virsta de 25 de ani,1,82 metri, evolueaza pe postul de mijlocas stinga si este component al reprezentativei statului Togo, cu care a participat, in 2006, la Cupa Mondiala din Germania.


www.prosport.ro

Costin Lazar: "Lupta īncinsa pentru locul doi"

Mijlocasul Rapidului, Costin Lazar, este de parere ca giulestenilor nu le va fi usor sa obtina o clasare pe locul doi la finalul campionatului.
"Vom avea o misiune dificila īn acest final de campionatul pentru ca s-a īncins lupta pentru locul doi. Sunt si Steaua si CFR Cluj care se bat pentru pozitia aceasta, dar noi nu ne temem de ele. Avem un lot puternic si este important ca vom putea evolua din nou pe Giulesti. Ne-am saturat sa jucam prin alte orase. Acasa ne simtim cel mai bine, iar aici putem beneficia de atmosfera frumoasa pe care o fac suporterii nostri. Sunt sigur ca vom cāstiga cu UTA, desi va fi un meci foarte greu", a declarat Lazar.

Lucescu: "Suntem obligati sa cāstigam cu UTA"

Antrenorul Razvan Lucescu a declarat, joi, ca echipa pe care o conduce este obligata sa cāstige meciul cu UTA de duminica pentru a spera īn continuare la locul doi al clasamentului. "Toate meciurile au devenit grele pentru ca echipele mici lupta sa scape de retrogradare. Vin sa se apere, stiu sa o faca foarte bine, asa ca nu va fi un joc usor. Noi suntem obligati sa cāstigam pentru a continua sa speram sa terminam pe locul doi. Eu cred ca Rapid joaca bine si are forta sa o faca. E bataie mare pe locul doi. Noi am recuperat poate nesperat trei puncte īn primele doua etape, asa ca avem īncrederea ca vom reusi", a mentionat Lucescu.

Īntrebat cum i-a explicat Ionel Ganea incidentul dintre el si Michael Baird de la meciul Universitatea Craiova - Rapid, Lucescu a raspuns ironic: "Am vorbit cu Ganea si mi-a zis ca pe tunel atunci a oferit un buchet de flori pentru suporterele Universitatii Craiova, gāndindu-se la ziua de 8 Martie. Altceva nu stiu".


Rapidisti.ro

Nicolae Grigore: "UTA a īncurcat Steaua si sigur va īncerca sa ne īncurce si pe noi"

Mijlocasul giulestean, Nicolae Grigore, crede ca UTA va īncerca sa īncurce Rapidul, asa cum a facut cu Steaua, dar are īncredere īn colegii sai ca vor lua cele trei puncte puse īn joc. Echipa lui Razvan Lucescu īntālneste formatia din Arad duminica, 11 martie, pe stadionul Giulesti.

"UTA e o echipa foarte buna, asezata bine īn teren. A īncurcat Steaua si sigur va īncerca sa īncurce si Rapidul, dar noi vrem foarte mult cele trei puncte. Adversarii ne vad puternici si se tem de noi, iar daca aduc acuzatii la adresa Rapidului īnseamna ca le e frica."

Rada si Grigore nu cred īntr-o alianta Dinamo - Steaua īmpotriva Rapidului
Stirea conform careia Steaua si Dinamo s-ar fi aliat īmpotriva Rapidului nu impresioneaza īn Giulesti. Jucatorii alb-visinii nu cred īntr-o alianta a celor 2 rivale īmpotriva Rapidului:

"Nu ne intereseaza ce spun cei de la Steaua si Dinamo. Noi avem nevoie doar de liniste, iar daca totul e īn regula la clubul nostru nu ne poate sta nimeni īn cale. Īn acest moment este liniste la Rapid si depinde doar de noi sa ne clasam pe un loc de Champions League. Toate echipele sunt periculoase, Clujul, Steaua au facut investitii mari. Va fi foarte grea lupta pentru locul 2, meciurile directe vor avea o importanta mare. Sigur se vor mai pierde puncte pāna la final."
Nicolae Grigore nu crede nici el ca Steaua s-ar alia cu Dinamo īmpotriva giulestenilor: "Rapid, Dinamo si Steaua nu vor face niciodata o alianta. S-a mai discutat si īn trecut despre o alianta īntre Rapid si Steaua, dar cāt a tinut? 5 minute..."
Nicolae Grigore: "Finalul de campionat trebuie sa ne prinda pe un loc de Champions League"
Nicolae Grigore, prezent si el astazi la Media Galaxy pentru īntālnirea cu fanele din rapidiste, spune ca nu īsi doreste un cadou special pentru ziua de 9 martie:

"La multi ani tuturor femeilor, dar mai ales suporterelor rapidiste. De 9 martie nu-mi doresc nimic, poate doar sa fim la finalul campionatului pe un loc care sa ne duca īn Liga Campionilor."


ora 20:30


ProSport

Lacatus: "Indiferent de adversar, vom īncerca sa obtinem maximum"

Marius Lacatus a declarat, vineri, ca UTA Arad nu joaca pentru a ajuta vreo echipa, ci pentru a acumula puncte īn clasament, asa cum va face si īn meciul cu Rapid, din etapa a XXII-a a Ligii I.

"Dupa meciul cu Steaua am spus ca vom īncerca sa le īncurcam si pe celelalte, ramāne de vazut daca putem. Nu ne intereseaza cine va fi pe primul loc sau pe doi. Indiferent de adversar, vom īncerca sa obtinem maximum din jocurile care le mai avem de disputat. Īntālnim o echipa motivata care, chiar daca nu a stralucit cu Craiova, a avut evolutii bune īn jocurile cu Poli Timisoara si FC Arges", a spus Lacatus.

Tehnicianul formatiei aradene a mentionat ca UTA ar fi fost avantajata daca Rapid ar fi avut din nou stadionul suspendat, dupa incidentele provocate de suporteri la meciul cu FC Arges din Cupa Romāniei. "As fi preferat Timisoara pentru ca era mai aproape. Distanta era mai accesibila. Poate, totusi, e bine ca nu se joaca la Timisoara. Se aprideau spiritele īn stadion sau īn afara si apoi s-ar fi luat masuri de ambele parti. Doamne fereste, daca ajung la comisii, nu stiu ce hotarāri se pot lua", a explicat Lacatus.

Marius Lacatus considera ca hotarārea conducerii clubului de a aduce la Arad sotiile jucatorilor din strainatate poate influenta īn bine evolutiile acestora. "Sotiile pot fi un stimul moral foarte mare. Nu le mai sta gāndul la familii si sper ca asta sa sa se vada īn evolutiile lor ulterioare", a subliniat antrenorul formatiei aradene.

Lotul aradean se va deplasa la Bucuresti sāmbata la prānz, cu un charter. Jucatorii antrenati de Marius Lacatus au intrat īn cantonament īnca de vineri. Īn lot nu au fost retinuti Radu Anca, Rusu, Melinte, Hora si portarul Mārne, iar Lucian Todea si Varga sunt accidentati.

Adrian Ilie: Griffiths va juca īn China, Burdujan se īntoarce īn tara

Impresarul Adrian Ilie a declarat ca jucatorul australian Ryan Griffiths va semna īn cursul zilei de astazi un contract pe un an cu o echipa de prima liga din China, īn timp ce Lucian Burdujan se va īntoarce īn tara.

Atacantii echipei Rapid, Ryan Griffiths si Lucian Burdujan, au plecat pe 21 februarie īn China unde au sustinut probe la cāteva echipe locale.

"Transferul lui Burdujan a picat, si el urmeaza sa se īntoarca īn tara īn curānd. Griffiths īnsa va semna astazi un contract pe un an cu o echipa din China. Numele echipei nu īl pot spune pāna nu stiu ca īntelegerea este semnata, dar este vorba despre o echipa cunoscuta din prima liga", a afirmat Adrian Ilie.

Impresarul care s-a ocupat de plecarea celor doi fotbalisti īn Asia a mentionat ca Ryan Griffiths nu va fi cedat definitiv de Rapid la formatia chineza. "Va fi doar un īmprumut pe un an", a adaugat Adrian Ilie.

Impresarul australianului Ryan Griffiths, Marcel Popescu, s-a aratat nemultumit de alegerea jucatorului pe care īl are sub contract. "I-am spus sa nu mearga īn China pentru ca nu face decāt sa piarda timpul acolo. Īmi pare rau de el ca jucator, dar fiecare e major, judeca singur. Īmi pare rau ca īsi distruge cariera īn acest mod", a declarat, vineri, Marcel Popescu.

Procuratorul a mentionat ca impresarul Adrian Ilie si conducatorii rapidisti dau dovada de amatorism ducānd jucatori de valoare la "tārgurile de fotbalisti din China". "Astea sunt metode de amatori. Ryan ar trebui sa fie suparat pe cei care īl plimba pe la tārgurile de fotbalisti din China. Eu unul nu duceam niciodata un jucator ca Ryan, care joaca la Rapid si mai este si international australian, adica la o reprezentativa care a participat la ultimul mondial, la probe īn China. A, daca era vorba de o formatie din Anglia, da. Dar nu īn China, Kazahstan sau mai stiu eu pe unde", a spus impresarul.

Marcel Popescu sustine ca pentru Griffiths era mult mai bine daca accepta sa joace la FC Arges, unde era dorit de antrenorul Dorinel Munteanu. "FC Arges era o solutie de o mie de ori mai buna pentru el decāt China. Era aici, īn Europa, puteau sa-l vada mai multe echipe. Dar daca el asa a vrut, ce sa-i fac? Greseste ca are īncredere īn anumiti oameni", a precizat Popescu.

Bucurosi ca pot evolua tot īn Giulesti

ENTUZIASM Rapidistii au scapat la finalul sedintei Comisiei de Disciplina, de miercuri, cu un avertisment si o penalitate de 3.500 de lei, īn urma incidentului de la meciul din Cupa Romāniei Timisoreana cu FC Arges. Atunci, din galeria alb-visiniilor s-a aruncat cu o bricheta īn fotbalistul Daniel Balan, iar giulestenii se asteptau la suspendarea terenului pentru meciul cu UTA. "Este foarte important ca vom evolua din nou pe Giulesti. Ne-am saturat sa jucam prin alte orase. Cel mai bine ne simtim acasa si sunt sigur ca vom cāstiga cu UTA", a afirmat mijlocasul Costin Lazar.


www.rapidisti.ro

Lacatus: "Nu avem nevoie de prime suplimentare pentru meciul contra Rapidului"

Fostul jucator al Stelei, Marius Lacatus, a declarat ca echipa pe care o antreneaza, UTA, va putea obtine un rezultat pozitiv, la fel ca īn meciul cu Steaua (n.r. scor 0-0), doar daca va pune probleme serioase giulestenilor, informeaza NewsIn "Sa nu-si imagineze cineva ca vom putea obtine cu Rapid ceea ce am reusit cu Steaua, daca nu punem probleme serioase adversarilor. Pentru a reusi un rezultat bun, trebuie sa marcam. Nu avem nevoie nici de īncurajari, nici de prime sau de altceva din partea altor formatii", a precizat Lacatus, refuzānd astfel orice fel de motivatie venita din partea contracandidatelor Rapidului īn lupta pentru locul doi.

Marius Lacatus: "Īn meciul cu Rapid vom fi rai, ambitiosi si agresivi"

Antrenorul formatiei UTA, Marius Lacatus, avertizeaza Rapidul ca echipa sa vine īn Bucuresti hotarāta sa cāstige puncte, la fel cum a facut-o si īn partida cu Steaua. Lacatus spune ca UTA va juca doar pentru ea si ca nu este interesat de obiectivele Rapidului, anunta NewsIn:

"Nu ma intereseaza ce obiectiv are Rapidul, asa cum nu m-a interesat nici de obiectivul Stelei, cu toate ca sunt prieten cu toti cei de acolo. Stelistii sa stea linistiti, īi vom trata pe rapidistii exact ca si pe ei. Īn meciul cu Rapid vom fi rai, ambitiosi si agresivi, asa cum īmi place mie. Īn acest meci vom juca numai pentru noi", a declarat Marius Lacatus.

Antrenorul aradenilor a declarat ca echipa sa nu are nevoie de prime din partea altor echipe pentru a pune probleme Rapidului:

"Sa nu-si imagineze cineva ca vom putea obtine cu Rapid ceea ce am reusit cu Steaua, daca nu punem probleme serioase adversarilor. Pentru a reusi un rezultat bun, trebuie sa marcam. Nu avem nevoie nici de īncurajari, nici de prime sau de altceva din partea altor formatii", a precizat Lacatus.

Nicolae Bara: "Razvan Lucescu se īnsala cānd spune ca ne vom apara cu disperare"

Patronul aradenilor, Nicolae Bara, a declarat pentru NewsIn, ca īn fotbal nu se poate trai din trecut, admitānd faptul ca UTA este o echipa mica: Omul de afaceri a tinut sa-i dea o replica antrenorului rapidist Razvan Lucescu, care a declarat, joi, ca UTA va veni sa se apere īn Giulesti, fiind o echipa mica:

"Cānd UTA avea echipa mare, Rapidul nici nu stia unde-i Giulestiul. Chiar daca istoria nu tine de foame, nimeni nu ne va īmpiedica sa jucam la victorie īn Giulesti. Razvan se īnsala cānd spune ca ne vom apara cu disperare. Cu fundul īn poarta nu putem īnvinge Rapidul".


www.spt.ro

Lacatus: "Nu jucam pentru nimeni, ci pentru punctele noastre"

Tehnicianul formatiei aradene a mentionat ca UTA ar fi fost avantajata daca Rapid ar fi avut din nou stadionul suspendat, dupa incidentele provocate de suporteri la meciul cu FC Arges din Cupa Romaniei.
"Dupa meciul cu Steaua am spus ca vom incerca sa le incurcam si pe celelalte, ramine de vazut daca putem. Nu ne intereseaza cine va fi pe primul loc sau pe doi. Indiferent de adversar, vom incerca sa obtinem maximum din jocurile care le mai avem de disputat. Intilnim o echipa motivata care, chiar daca nu a stralucit cu Craiova, a avut evolutii bune in jocurile cu Poli Timisoara si FC Arges", a spus Lacatus.

"As fi preferat Timisoara pentru ca era mai aproape. Distanta era mai accesibila. Poate, totusi, e bine ca nu se joaca la Timisoara. Se aprindeau spiritele in stadion sau in afara si apoi s-ar fi luat masuri de ambele parti. Doamne fereste, daca ajung la comisii, nu stiu ce hotariri se pot lua", a explicat Lacatus.

Marius Lacatus considera ca hotarirea conducerii clubului de a aduce la Arad sotiile jucatorilor din strainatate poate influenta in bine evolutiile acestora. "Sotiile pot fi un stimul moral foarte mare. Nu le mai sta gindul la familii si sper ca asta sa sa se vada in evolutiile lor ulterioare", a subliniat antrenorul formatiei aradene.

Lotul aradean se va deplasa la Bucuresti simbata la prinz, cu un charter. Jucatorii antrenati de Marius Lacatus au intrat in cantonament inca de vineri. In lot nu au fost retinuti Radu Anca, Rusu, Melinte, Hora si portarul Mirne, iar Lucian Todea si Varga sunt accidentati.

Penescu: "L-as vrea pe Burdujan, dar am inteles ca si-a luxat piciorul in China"

Oficialul pitestean a explicat ca are acordul conducerii FC Rapid pentru imprumutul fotbalistului, dar asteapta sa vada cit de grava este accidentarea acestuia.
"Cu Burdujan nu mai am ce sa fac. Eu l-as vrea, dar am inteles ca si-a luxat piciorul prin China. Cu el accidentat ce sa fac?", a spus Penescu.

"Eu am discutat cu cei de la Rapid si au spus ca mi-l dau gratis. Dar daca are piciorul luxat, poate sa dureze doua luni pina se reface. Nu stiu ce o sa facem. Sa vedem cind vine in tara cit de grava e problema lui si atunci o sa luam o decizie", a mentionat Penescu.

Contactat telefonic, impresarul Adrian Ilie, care s-a ocupat de plecarea atacantilor Lucian Burdujan si Ryan Griffiths in China pentru probe, a dezmintit afirmatiile patronului clubului FC Arges. "De unde stie domnul Penescu de Burdujan ca s-a accidentat in China? Daca stie asta inseamna ca a fost cu el acolo si a dormit in pat cu el", a spus iritat Adrian Ilie.

Impresarul a mentionat ca ultima problema medicala a lui Burdujan a fost operatia de menisc, la ambele picioare, din luna decembrie. "El a fost operat atunci si gata, altceva nu a mai facut. Iar in China a fost supus la tot felul de teste medicale, oamenii l-au vazut, deci nu era nimic. Chiar nu stiu despre ce vorbeste domnul Penescu", a declarat Adrian Ilie .

Conducerea FC Rapid a confirmat spusele impresarului, directorul general Constantin Zotta afirmind ca Burdujan nu s-a accidentat in China.


www.libertatea.ro

Copos: 'Borcea si MM Stoica seamana cu Ceausescu'

Patronul "visiniilor", George Copos, a atacat alianta dintre Dinamo si Steaua, dupa ce Cristi Borcea si Mihai Stoica s-au luat pe rand de clubul din Giulesti, informeaza Fanatik. "Mi se pare tare curios ca Dinamo si Steaua fac alianta. Ce, ne intoarcem pe vremea lui Ceausescu? Numai atunci se stia cine ia campionatul si cine termina pe locul doi".


www.adevarulonline.ro

"Mi-au furat banii!"

Fostul fotbalist Ion Ionescu cere FRF, īn instanta, restituirea banilor luati īn perioada comunista, pe cānd cluburi precum Alemannia Aachen si Cercle Bruges īl doreau insistent

Unul dintre fotbalistii exponentiali ai gruparii de lānga Grant, Ion Ionescu, reclama ca vechea conducere a FRF l-a "vaduvit" de 43.000 de dolari (contravaloarea a 80.000 de marci), pentru transferul din 1968, la echipa germana Alemannia Aachen, si 100.000 dolari pentru transferul din 1970, la echipa belgiana Cercle Bruges.

Actualmente avocat, Ion Ionescu cere magistratilor sa oblige FRF si BNR sa-i restituie banii din transferurile facute īn perioada comunista. Fostul atacant al Rapidului ne-a marturisit ca cererea facuta de el este o premiera si ca o decizie favorabila ar putea face pe alti fosti fotbalisti sa faca demersuri similare. Ionescu a activat ca fotbalist amator la Rapid īntre anii 1948-1968, cu care a cāstigat campionatul īn 1967. A fost selectionat de 30 de ori īn echipa nationala si a fost de doua ori golgheter īn campionatul intern. Cu Alemannia Aachen a fost vicecampion al RFG si golgheter īn Bundesliga.

Amenintat cu Securitatea si cu excluderea din fotbal

Īn cererea de chemare īn judecata, Ion Ionescu arata ca a primit acordul pentru transfer doar dupa ce a cedat Federatiei cele 80.000 de marci, primite īn avans de la Alemannia Aachen si dupa ce a semnat un angajament prin care se obliga sa mai plateasca un procent de 10% din veniturile pe care le obtinea ca profesionist. El povesteste ca a refuzat initial sa dea vreun ban, dar "conducerea FRF m-a amenintat ca voi fi exclus din activitatea sportiva, ca va interveni prin relatiile pe care le are sa nu mai primesc viza de iesire din tara, ca va cere ofiterilor de securitate care raspundeau de activitatea FRF sa sesizeze organele abilitate īn vederea trimiterii mele īn judecata pentru īncalcarea dispozitiilor decretului 210/1960". Decretul prevedea ca detinerea valutei este monopolul statului, iar īncalcarea dispozitiilor se pedepsea cu īnchisoare de la 6 luni la 5 ani. Fostul fotbalist arata ca situatia s-a repetat doi ani mai tārziu, atunci cānd a īncheiat un contract cu echipa Cercle Bruges, din Belgia.

Alemannia si Cercle confirma plata banilor

Banii au fost dati FRF, care nu i-a eliberat chitanta, dar l-a informat ca au fost predati BNR. Ionescu aduce ca proba doua adrese de la Alemannia Aachen si Cercle Bruges, care arata ca sumele de bani au fost predate Federatiei, si un document al FRF care atesta ca au fost primiti bani īn urma transferului. La proces, FRF si BNR au cerut magistratilor respingerea cererii ca neīntemeiata. Federatia a explicat ca acordul pentru transfer a fost semnat de ministrul sportului, si nu de presedintele Federatiei, iar BNR a explicat ca, potrivit reglementarilor, valuta era depusa īn contul BRCE. Instanta a stabilit, la ultimul termen, ca: "Din actele depuse la dosar de reclamant rezulta ca FRF si-a īnsusit sumele de bani provenite din transferurile reclamantului īn calitate de fotbalist profesionist". Judecatorii au mai stabilit ca BNR nu are calitate procesuala si a introdus īn cauza BCR, ca detinatoare a conturilor detinute de BRCE.

Acordul pentru transfer a fost semnat de ministrul sportului din acea vreme, si nu de presedintele FRF
   Mircea Sandu, presedinte FRF


  



Echipa "Revista presei "RapidFans.RO     9 martie 2007

 

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...