REVISTA PRESEI ::: sambata 10 martie 2007



prosport

            Fortareata Giulesti
      RECORD: Bucurestenii nu au mai pierdut niciun meci disputat acasa,
      indiferent de competitie, din 27 aprilie 2005.


      "N-am mai pierdut de mult un meci pe Giulesti, iar acum avem mare nevoie de sprijinul suporterilor", spunea ieri Razvan Lucescu, înaintea primei partide pe care Rapid o va sustine acasa în 2007.
     
      Intr-adevar, palmaresul reusit de elevii sai în ultimele doua sezoane pe teren propriu este unul demn de invidiat pentru orice echipa. Giulestenii au terminat neînvinsi nu mai putin de 43 de partide, indiferent daca era vorba de cele din Liga I, Cupa UEFA sau Cupa României Timisoreana. Ultimul esec acasa s-a consumat pe 27 aprilie 2005, când Poli Timisoara a învins cu 3-0. De atunci, bucurestenii sunt invincibili pe arena de lânga Podul Grant, iar cele mai rasunatoare performante ramân cele din Cupa UEFA, unde alb-visiniii au reusit în doi ani sa câstige zece partide si sa termine alte trei la egalitate.
     
      Au parasit Grantul învinse Feyenoord, Hertha, Hamburg sau Nacional Madeira, iar singurele adversare care au reusit sa si înscrie aici au fost Steaua, în sferturile editiei trecute, si Mlada Boleslav, în toamna trecuta. Un rol important în parcursul reusit de rapidisti a avut si vulcanica galerie a "feroviarilor", care a creat o atmosfera incendiara la fiecare partida importanta sustinuta de favoriti.
     
      Continua telenovela în "cazul Pancu"
      Dupa ce Curtea de Arbitraj pentru Fotbal, instanta suprema din cadrul FRF, a dat verdictul ca giulestenii sa le plateasca celor de la Poli Iasi 189.500 de dolari în contul transferului lui Daniel Pancu (foto) la Cesena, alb-visiniii spun ca vor ataca hotarârea în instantele civile. "Verdictul dat constituie o mare eroare. Din cauza faptului ca aceasta decizie e definitiva, ne vom supune, dar asta nu înseamna ca nu o vom ataca în instantele civile", a declarat Constantin Zotta.
     
Adevarul

            "Lasati orgoliile si interesele la o parte"
      Mai multi rapidisti se lupta pentru situatia stadionului Giulesti


      Clubul Aristocratic Rapid a emis ieri un comunicat prin care solicita actionarilor clubului, ministrului Radu Berceanu, primarului general Adriean Videanu si primarului sectorului 6, Cristian Poteras sa rezolve problema renovarii stadionului. "Lasati la o parte orgoliile si interesele de grup sau personale si constientizati adevarata dimensiune a situatiei. Puteti pune în aplicare un parteneriat public-privat care sa stea la baza renasterii acestui colt de istorie a Bucurestiului si sa serveasca intereselor comunitatii", se arata în comunicat. În alta ordine de idei, impresarul Adrian Ilie a anuntat ca Lucian Burdujan se va întoarce în tara, atacantul nereusind sa-si gaseasca un angajament în China. "Transferul lui Burdujan a picat, si el urmeaza sa se întoarca în tara în curând. În schimb, Griffiths va semna un contract pe un an cu o echipa din China. Numele echipei nu îl pot spune pâna nu stiu ca întelegerea este semnata, dar este vorba despre o echipa cunoscuta din prima liga", ne-a spus impresarul.
     
Jurnalul National

Liga 1 - Steaua, Rapid si CFR Cluj nu-si permit pasi gresiti

CAP LA CAP. La egalitate de puncte, 40, dupa 21 de etape, Steaua, Rapid si CFR Cluj, care se lupta pentru locul 2, ce asigura prezenta in preliminariile editiei viitoare a Ligii Campionilor, au misiuni diferite la sfarsitul acestei saptamani. Cel mai dificil examen il are Steaua, care azi va intalni Farul la Constanta, meci in care ar putea debuta si noua achizitie a "ros-albastrilor", brazilianul Elton. Tot azi, CFR Cluj va primi vizita celor de la Pandurii Targu-Jiu, insa ardelenii sunt renumiti pentru pasii gresiti pe care ii fac in Gruia cu echipele mai slab cotate. Rapid va intalni maine UTA pe stadionul de sub Podul Grant, meci deloc usor pentru giulesteni, in conditiile in care antrenorul "textilistilor", Marius Lacatus, vrea sa plece neinvins si pentru a ajuta, indirect, Steaua. (Marius Mihalcea, Vicentiu Neagoe)


Evenimentul Zilei

Razvan Lucescu, la Realitatea TV

Razvan Lucescu, antrenorul echipei Rapid, va fi prezent la emisiunea "Realitatea sportiva", care va fi difuzata maine, de la ora 21.45, de postul Realitatea TV.


Ziarul

Marcel Popescu: Copos ii baga pumnul in gura lui Lucescu

Odata cu revenirea in tara a celor doi atacanti ai Rapidului, Griffiths si Burdujan, trimisi la "produs" in Asia, Marcel Popescu, impresarul australianului, l-a atacat pe George Copos : "Razvan munceste ca un rob de doi ani de zile sa faca imagine Rapidului, sa castige respectul tuturor pentru club si Copos ii pune pumnul in gura si ii trimite doi jucatori in probe, asa, aiurea.".


Atac

Razvan Lucescu: "Semnez pe trei ani cu Rapid"

Antrenorul giulestenilor îsi va prelungi contractul cu echipa din Grant la începutul saptamânii viitoare: "În acest fel, o sa închid gura lumii si o sa evit toate speculatiile care se fac pe seama plecarii mele"

Razvan Lucescu a decis sa-si prelungeasca acordul cu Rapid, dupa ce a ezitat în mai multe rânduri sa bata palma cu George Copos. Cum contractul sau cu gruparea "alb-visinie" expira în vara, el a anuntat pentru ATAC ca, la începutul saptamânii viitoare, va reglementa lucrurile: "O sa semnez pe trei ani, saptamâna viitoare, cu Rapid. În acest fel, o sa închid gura lumii si o sa evit toate speculatiile care se fac pe seama plecarii mele. Au fost numai tensiuni nefondate la echipa, n-o sa mai fie. Avem o echipa buna". În schimb, George Copos a parut surprins de eveniment. "Cine a spus asta? Vom vedea. Razvan e un tip extraordinar. Nu spun nimic. Deocamdata, nu vreau sa pun presiune pe echipa", s-a limitat sa declare, pentru ATAC, patronul din Grant. El a lasat totodata sa se înteleaga ca, din vara, are pregatite si alte alternative pentru postul de antrenor principal. Vorbind despre lupta pentru locul 2 cu Steaua, imprevizibilul Copos nu crede ca "ros- albastrii" îsi vor schimba jocul în bine prin venirea în Ghencea a brazilianului Elton. "Steaua nu va fi o alta echipa cu Elton în teren. Un jucator care are 1,56 metri si care n-a jucat deloc în Europa, nu poate face mare brânza. Aici, în Europa, când ai mingea, apare presingul agresiv.

Or, în Brazilia esti lasat sa joci, sa ai fantezie. Elton nu va fi lasat sa-si faca jocul în România, unde e alta mentalitate de abordare a unei partide", a mai spus pentru ATAC Copos. O victorie în partida de mâine, de pe teren propriu, cu UTA, ar stimula si mai mult pe Rapid în tentativa de a se clasa la finalul campionatului pe locul 2, care asigura prezenta în preliminariile Ligii Campionilor. În cazul unui pas gresit al Stelei la Constanta, cu Farul, giulestenii s-ar putea distanta la un punct sau chiar la trei puncte de campioana. Bineînteles, neluând în calcul un succes al clujenilor de la CFR în disputa de acasa, cu Pandurii Târgu-Jiu. Razvan Lucescu se teme de întâlnirea cu formatia antrenata de Marius Lacatus: "UTA va veni în Giulesti sa se apere, mai ales ca este înca în lupta pentru evitarea retrogradarii. Aradenii se vor agata cu disperare de orice minge. Noi trebuie sa jucam exact si sa obtinem victoria. Lupta pentru locul 2 este extrem de dificila. Mai sunt 13 etape, sunt multe jocuri directe, meciuri tari pâna la sfârsit". Marius Lacatus, antrenorul aradenilor, a tinut sa precizeze: "Înâlnim o echipa motivata care, chiar daca n-a stralucit cu Craiova, a avut evolutii bune în jocurile cu Poli Timisoara si FC Arges".

Lacatus a mentionat ca UTA ar fi fost avantajata daca Rapid ar fi avut din nou stadionul suspendat, dupa incidentele provocate de suporteri la meciul cu FC Arges din Cupa României: "As fi preferat Timisoara, pentru ca era mai aproape. Distanta era mai accesibila". Aradenii se vor deplasa la Bucuresti, azi, la prânz, cu un charter. În lot n-au fost retinuti Radu Anca, Rusu, Melinte, Hora si portarul Mârne, iar Lucian Todea si Varga sunt accidentati.


  


Echipa "Revista presei "RapidFans.RO     10 martie 2007

 

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...