REVISTA PRESEI ::: miercuri 14 martie 2007



Liga Suporterilor RAPID-isti

   Sambata 17 martie ora 15:30 FC Vaslui - RAPID

   PLECAREA LA VASLUI, SÂMBĂTĂ, LA ORA 5:15 a.m. DIN GARA DE NORD
   ÎNTÂLNIREA LA ORA 5:00 ÎN GARĂ
   ÎNTOARCEREA IMEDIAT DUPĂ MECI.


RapidFans.RO FORUM

   CUPA ROMANIEI ::: urnele valorice

   Joi, 15 martie a.c., la ora 15.30, va avea loc, la Casa Fotbalului, tragerea la sorți a jocurilor semifinale ale Cupei României-Timișoreana, ediția 2006-2007.
  
   Conform dispozițiilor ROAF, cele patru echipe calificate în această fază a competiției vor fi repartizate, în vederea operațiunii, în două urne:
  
   URNA A: SC FC steaua SA București și SC FC RAPID SA București
  
   URNA B: FC U Politehnica Timișoara & Invest SA și CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu
  
   Jocurile sunt programate să aibă loc în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă,
pe teren neutru, în zilele de 17 și 18 aprilie a.c.


FC Rapid

      Perjă, gol marcat după aproape patru ani!

    Dincolo de satisfacția ocupării (în premieră pentru acest campionat) a poziției a doua de către Rapid, meciul cu UTA a prilejuit și apariția pe lista marcatorilor giuleșteni a trei nume nu foarte obișnuite, în ultima vreme, cu această postură. Cea mai lungă perioadă de „abstinență" a fost cea lui Dănuț Perjă, care a marcat al cincilea gol al său pentru Rapid, pe prima scenă, după aproape patru ani! Ultima sa reușită data din 28 mai 2003, în etapa de final a campionatului 2002-2003, în jocul Farul–Rapid 2-1.
   
    Autorul primului gol, Vasile Maftei, nu mai înscrisese din 18 septembrie 2005, când deschisese scorul în partida Rapid-Pandurii 3-0. De asemenea, Marius Măldărășanu avea și el mai bine de un an de când nu mai marcase: Rapid – Jiul 3-0 (10 decembrie 2005). Pentru a epuiza numele marcatorilor în poarta lui Daniel Tudor, merită spus și că Ionuț Mazilu a înscris primul său gol oficial pentru Rapid pe stadionul din Giulești, precedentele sale patru reușite fiind consemnate doar în partide din deplasare, al Galați și Piatra Neamț.
   
    Tot cu prilejul acestui meci, omul care a centrat decisiv pentru trei dintre cele patru goluri, Vali Bădoi, a jucat partida sa cu nr. 200 în prima divizie, după ce și Mugurel Buga, contra Craiovei, atinsese acest prag onorant. Cei doi jucători sunt singurii rapidiști care au avut apariții pe gazon în toate cele 22 de runde scurse până acum.
  

rapidisti.ro


      Copos și "schimbarea la față"

      "După cum ați aflat deja din presă, am afirmat și susțin în continuare ideea că Rapidul trebuie să fie subiectul unui amplu proces de rebranding. Iar motivele care mă fac să susțin începerea neîntârziată a acestui proces sunt următoarele:
     
      1. Clubul Rapid nu mai este cel de acum 15 ani, când, conform folclorului fotbalistic al vremii, juca după formula ABBA, adică ba în divizia A, ba în B. Rapidul este unul dintre primele trei cluburi ale României ("unul dintre primele trei", nu "al treilea"), iar noua sa imagine trebuie să reflecte acest lucru.
     
      2. Elementele de identitate ale Rapidului, așa cum sunt ele acum, au fost create în diferite etape, cu contribuția diferiților oameni inimoși care au vrut să-și arate dragostea pentru clubul nostru prin contribuții de suflet la făurirea imaginii sale. Din păcate, aceste elemente, create în epoci diferite și de autori diferiți, nu conferă unitate imaginii actuale, lucru care afectează vizibilitatea publică a clubului. Prin urmare, este momentul ca o echipă de profesioniști să analizeze contextul în care ne aflăm și să propună soluții atât pentru elementele strict vizuale, cât și pentru gestionarea corectă a celorlalte elemente de identitate: simboluri, valorificarea tradițiilor, structura clubului, mentalitatea membrilor acestuia, relațiile cu alte organisme și structuri, interacțiunea cu suporterii și cu potențialii suporteri etc.
     
      3. Pentru a asigura succesul unui club ca Rapid, nu mai este suficientă performanța propriu-zisă din teren, aceasta trebuie să fie potențată de performanța din multe alte domenii complementare, precum managementul clubului, eficientizarea utilizării resurselor, respectul și prețuirea comunității, valorile proprii clubului, abordările strategice. Printre acestea, nu în ultimul rând, se situează necesitatea de a avea o imagine publică performantă, în concordanță cu prestigiul competițional.
     
      În această idee, am antamat deja unele discuții cu câteva firme specializate, printre care și cu o firmă din Anglia. Dar, deoarece sugestiile "din interiorul fenomenului" ar fi extrem de utile, vă adresez, rapidiștilor, o provocare: gândiți-vă la ceea ce ar trebui să facem pentru reînnoirea imaginii clubului nostru și veniți cu propuneri. Sunt binevenite toate propunerile, de la cele mai simple până la adevărate strategii de marketing pe acest subiect. Ia să vă văd!
      Și încă ceva: după o primă discuție despre acest proiect, firma din Anglia crede că simbolul Rapidului ar trebui să fie o locomotivă.
       Ce părere aveți?
      Dacă da, cum credeți că am putea readuce la stadion o locomotivă cu aburi, așa cum era până acum câțiva ani?"
     
     
      Toure a fost testat azi
      Mijlocașul de 24 de ani, Cherif Toure, a fost testat astăzi într-o partidă amicală între Rapid II și FC Chitila. Echipa a doua a giuleștenilor a învins cu scorul de 3 - 2 formația din Chitila, fotbalistul togolez jucând 75 de minute pentru Rapid II.
      Titular în naționala statului Togo, Mamam Cherif Toure a jucat 236 de minute în cele trei meciuri ale africanilor de la Cupa Mondială.
      Toure a fost descoperit la vârsta de 14 ani de Andreas Kopke. Fostul portar al naționalei germane l-a văzut pe acesta într-o vacanță în Togo și i-a propus să vină în Germania.
      La 17 ani, africanul a debutat la Academia de juniori a celor de la Eintracht Frankfurt, iar după un an a ajuns la Olimpyque Marseille. În 2001, Toure a semnat un contract de 4 ani cu echipa scoțiană Livingston, de unde a fost remarcat de FC Metz, echipă pentru care a jucat două sezoane în Franța.


Prosport

      Sorin Boca: "Rapidul poate ataca unde vrea"

     Dupa ce directorul executiv al FC Rapid, Constantin Zotta, a declarat ca va ataca în instanta decizia Curtii de Arbitraj pentru Fotbal (CAF), care obliga alb-visinii la plata sumei de 189.500 de dolari, pentru transferul lui Daniel Pancu de la Rapid la Cesena, presedintele Sorin Boca nu s-a aratat surprins. "Era normal, chiar ma asteptam la asa ceva dar nu face nimic. Pot sa atace unde vor dar înainte trebuie sa ne plateasca banii, asa cum a decis CAF", a spus acesta.


Jurnalul National

     Toure, considerat bun in Liga

    Aflat in probe la Rapid, togolezul Maman Toure le-a lasat o foarte buna impresie antrenorului Razvan Lucescu si posibililor viitori colegi ai sai. "E un jucator bun, de Liga Campionilor, dar totul depinde acum de domnul Copos", a spus Ionut Rada.

     Integralist in meciul Rapid - UTA, 4-0, si marcator al golului trei al giulestenilor, Danut Perja nu se teme ca si-ar putea pierde din nou locul de titular daca Toure va semna cu gruparea de sub Podul Grant. "Poate sa vina. Am auzit ca a jucat la CM din Germania, pare un jucator bun, dar nu ma tem de el. Eu sunt obisnuit cu concurenta, pentru ca intotdeauna am avut jucatori de calibru pe postul meu, ca Iencsi, Soava, Rada sau Sapunaru", a spus Perja. Toure a evoluat ieri 75 de minute in meciul amical pe care "satelitul" giulestenilor l-a sustinut pe terenul divizionarei C FC Chitila, incheiat cu scorul de 3-2 pentru Rapid II, si a fost urmarit de pe margine de intreg staff-ul tehnic al primei echipe.


onlineport.ro

     UTA si-a pierdut capul cu Rapid

     Atacantul lui UTA, Bogdan Apostu, a declarat, marti, pentru NewsIn, ca problema echipei sale nu este faptul ca a pierdut meciul cu Rapid la o diferenta de patru goluri, ci ca formatia lui Lacatus nu a mai jucat nimic în partea a doua a jocului.

     "Îmi cer scuze în numele echipei, al colegilor mei, pentru cum am pierdut meciul cu Rapid (n.r. 0-4). Putem sa cedam cu 0-1 sau cu 0-6, problema mare nu este ca am pierdut sau ca am facut-o la scor, ci modul în care am jucat. Am fost de nerecunoscut, mai ales în repriza a doua, când ne-am pierdut mintile", a declarat, luni, pentru NewsIn, Bogdan Apostu.

     UTA a pierdut, duminica, în Giulesti, în fata Rapidului, cu scorul de 0-4, într-un meci disputat în etapa a 22-a a Ligii I, dupa ce la pauza scorul a fost egal, 0-0.


  

Echipa "Revista presei "RapidFans.RO     14 martie 2007

 

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...