REVISTA PRESEI ::: vineri 16 martie 2007



Liga Suporterilor RAPID-isti

   Sambata 17 martie ora 15:30 FC Vaslui - RAPID

   PLECAREA LA VASLUI, SÂMBĂTĂ, LA ORA 5:15 a.m. DIN GARA DE NORD
   ÎNTÂLNIREA LA ORA 5:00 ÎN GARĂ
   ÎNTOARCEREA IMEDIAT DUPĂ MECI.



FC RAPID

  
   Pandurii - Rapid și Poli Timisoara - Steaua în semifinalele Cupei
  
   La sediul FRF a avut loc, în această după-amiază, tragerea la sorți a semifinalelor Cupei României. Capi de serie au fost Steaua și Rapid, în timp ce în urna a doua s-au aflat Poli Timișoara și Pandurii. Rapid va întâlni pe Pandurii Tg. Jiu, gorjenii fiind organizatori, în cel de-al doilea meci urmând să se întâlnească Poli și Steaua. Cele două semifinale se vor disputa pe teren neutru, într-o singură manșă, eliminatorie, pe datele de 17 si 18 aprilie 2007.
  
   Marius Măldărășanu a declarat, imediat după tragerea la sorți, că "a ieșit așa cum a vrut domnul Condescu. Ne-a vrut, ne are! Să nu se îmbete însă cu apă rece și să creadă că dacă ne-a egalat în minutul 93, pe Giulești, au mai multe șanse acum". Căpitanul Rapidului, Vasile Maftei, spune că vrea doar "răzbunare" pentru cele două remize din campionat, la care a pus umărul, de fiecare dată, și asistentul craiovean Dragoș Iliescu. Iar veteranul Viorel Moldovan crede că "Rapid este, logic, favorită și chiar dacă mie, personal, mi se pare mai important locul doi în campionat, trebuie să ne respectăm blazonul și să ne apărăm trofeul cucerit anul trecut".
  
   Rapid a mai întâlnit o singură dată, în Cupa României, formația gorjeană, de care a dispus chiar la Tg. Jiu, cu 3-0, în șaisprezecimile ediției 2003-2004, prin golurile marcate de R. Niță, Bădoi și Ilyeș. Din echipele care s-au întâlnit atunci, în loturile actuale se mai regăsesc doar Bălăeț, Popete, Ad. Popescu și Vintilescu, respectiv Perjă, Bădoi și Măldărășanu.
  
  
  
prosport.ro

   Porumboiu: "Vom permite televizarea meciului cu Rapid"

    Finantatorul Vasluiului, Adrian Porumboiu,a declarat pentru ProSport ca a hotarât împreuna cu CA sa permita în cele din urma televizarea jocului FC Vaslui – Rapid. ''Am decis sa permitem televizarea jocului, deoarece postul National TV nu are nicio vina în conflictul care îl am cu Horia Ivanovici, persoana care are o emisiune sportiva la Telesport. Oricum, noi am tras un semnal de alarma'', a spus Porumboiu.
   
    "Bergodi avertizeaza Rapidul si Dinamo"
    Tehnicianul echipei din Gruia, Cristiano Bergodi a tinut sa le raspunda conducatorilor echipelor Rapid si Dinamo care au spus ca echipa clujena îsi va pierde din turatie si nu are sanse sa prinda locul doi. "In ceea ce priveste lupta cu Rapidul vom vedea care tren va ajunge mai repede în gara", a spus Bergodi cu referire la echipa giulesteana. "Nu vreau sa comentez foarte mult declaratiile domnului Cornel Dinu potrivit carora jucatorii mei portughezi nu au valoare. Vom lasa timpul sa decida si va vedea dânsul daca a avut sau nu dreptate", a spus Bergodi.
  
    "Baloane de sapun"
    ACID George Copos a criticat imaginea pe care si-au creat-o rivalele Steaua si Dinamo, asigurând ca noul brand al giulestenilor va fi unul de nivel european.
   
    Patronul alb-visiniilor, George Copos, este mai decis ca niciodata sa schimbe din temelii imaginea batrânului club din Grant.
    "Unii nu s-au gândit decât ca este vorba de o "cosmetizare" de suprafata, adica dam jos acvila de pe sigla, punem locomotiva si gata. Altii au înteles ca scopul este sa schimbam sigla, sa schimbam imnul si, în acest fel, sa dam cu piciorul la toata traditia rapidista de pâna acum. Ei bine, nu! In primul rând, rebranding înseamna o schimbare profunda: un management eficient, strategii mai bine fundamentate si care chiar se aplica, o utilizare eficienta a resurselor, performanta constanta, profesionalism, stadion...", a scris Copos pe blogul sau personal. Fostul vicepremier a dat asigurari ca imnul cântat de Victor Socaciu nu va fi modificat si nu a ezitat sa "întepe" eternele rivale din campionat. "Daca, de exemplu, la sigla am putea umbla spre binele clubului, în niciun caz nu trebuie sa renuntam la actualul imn. Gânditi-va ca acesti bani nu cad cu nemiluita de undeva din cer. Uitati-va la Steaua si la Dinamo, care au umflat artificial balonul de sapun al imaginii lor de invincibile, balon care acum sta sa crape... Asa vreti sa ajungem si noi?", a punctat Copos.
   
    "Cherif are sanse mari sa ramâna"
    Directorul general al giulestenilor, Constantin Zotta, a confirmat ieri faptul ca togolezul Mamam Cherif Toure are sanse mari de a fi oprit sub comanda lui Razvan Lucescu. "Cherif înca se afla în pregatire cu noi, dar eu cred ca are sanse foarte mari sa ramâna la Rapid", a declarat Zotta. In cazul în care va fi pastrat, Toure ar putea semna un contract valabil pâna în vara, cu posibilitate de prelungire pe înca doua sezoane, urmând sa încaseze 15.000 de dolari pe luna. Altfel, fostul arbitru nu a scapat ocazia de a-l ironiza si pe Cristi Borcea, care declarase ca Dinamo va învinge cu 3-0, chiar în fief-ul alb-visiniilor: "Domnul Borcea cred ca a uitat ce a patit în Giulesti anul trecut. N-a luat "decât" trei si tot la zero".
   
Rapidisti.ro

      "Cupa României / Marin Condescu:
"Vom propune Rapidului sa jucam la Timisoara"


  
   Patronul formatiei Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, doreste ca partida din semifinalele Cupei României sa se dispute la Timisoara:
   "Este foarte bine ca am picat cu Rapid. În orice caz, Rapid si Steaua au aceeasi valoare. Fiind echipa organizatoare, vom propune clubului giulestean sa jucam meciul la Timisoara", a declarat patronul gorjenilor pentru Fanatik.
  
   Condescu crede ca echipa sa poate produce surpriza si spune ca, odata ajunsi în aceasta faza a competitiei, Cupa a devenit un obiectiv pentru Pandurii:
   "Consider ca avem sanse de calificare, Cupa României este o competitie a surprizelor. Nu avem ce pierde si vom juca cât putem de bine. Daca tot am ajuns pâna în aceasta faza, Cupa a devenit un obiectiv pentru noi. La începutul competitiei nu speram sa ajungem pâna aici, obiectivul nostru principal era si este salvarea de la retrogradare"
  
   "Cupa României / Rapid si Pandurii s-au mai întâlnit o singura data"
   Rapid a mai întâlnit o singura data, în Cupa României, formatia gorjeana, de care a dispus chiar la Tg. Jiu, cu 3-0, în saisprezecimile editiei 2003-2004, prin golurile marcate de R. Nita, Badoi si Ilyes, informeaza siteul oficial al Rapidului.
  
   Din echipele care s-au întâlnit atunci, în loturile actuale se mai regasesc doar Balaet, Popete, Ad. Popescu si Vintilescu, respectiv Perja, Badoi si Maldarasanu.
   "Reactii / Viorel Moldovan: "Trebuie sa ne aparam trofeul cucerit anul trecut"
   Rapid promite sa-si apere blazonul si sa câstige partida din semifinalele Cupei României, în fata formatiei Pandurii Târgu Jiu:
   Capitanul Rapidului, Vasile Maftei, spune ca vrea doar "razbunare" pentru cele doua remize din campionat, la care a pus umarul, de fiecare data, si asistentul craiovean Dragos Iliescu. Iar veteranul Viorel Moldovan crede ca "Rapid este, logic, favorita si chiar daca mie, personal, mi se pare mai important locul doi în campionat, trebuie sa ne respectam blazonul si sa ne aparam trofeul cucerit anul trecut"., informeaza siteul oficial al clubului.
  
   "Zotta: "În semifinala noastra nu se poate întâmpla nici o minune, poate în cealalta"
   Presedintele Rapidului, Constantin Zotta, a declarat, joi, dupa tragerea la sorti a semifinalelor Cupei României, ca exclude aparitia vreunei surprize în partida cu Pandurii, considerând ca meciul Poli Timisoara-Steaua este predispus la un rezultat neasteptat, conform NewsIn.
  
   "Sunt multumit de tragerea la sorti. Îmi era indiferent cu cine cadeam pentru ca si cu Pandurii si cu Poli Timisoara am avut mereu meciuri dificile. Cu toate acestea, cred ca Rapid are prima sansa. Nu cred ca se poate întâmpla vreo minune în aceasta semifinala. Poate în cealalta. Doresc sa pastram Cupa în Giulesti pentru ca s-a obisnuit aici", a declarat, joi, Zotta.
  
   De partea cealalta, presedintele Pandurilor, Marin Condescu, considera de asemenea ca tragerea la sorti a fost una favorabila pentru formatia sa. "Este foarte bine. Putem sa trecem mai departe, mai ales ca suntem singura formatie care a eliminat doar echipe din Liga I pâna acum. Vrem sa jucam la Timisoara cu Rapid, ca sa putem juca de trei ori într-un sezon pe terenul lui Poli", a spus Condescu, facând referire la faptul ca si finala Cupei României se va disputa la Timisoara.
  
   Pandurii Tg. Jiu-Rapid si Poli Timisoara-Steaua sunt meciurile din semifinalele Cupei României, stabilite în urma tragerii la sorti de joi. Partidele se vor disputa într-o singura mansa, pe teren neutru, la 17 si 18 aprilie.
  
   "Ryan Griffiths, convocat la nationala Australiei"
   Desi era rezerva la Rapid, ex-giulesteanul Ryan Griffiths a fost convocat la nationala tarii sale în vederea meciului amical cu selectionata Chinei. Partida se va disputa pe 24 martie, la Guangzhou si conteaza pentru pregatirea în vederea turneului final al Cupei Asiei pe Natiuni, care se va disputa în luna iulie.
  
   "Adrian Iencsi: "Rapid defileaza în campionat, nu mai poate pierde locul doi"
   Fostul capitan al Rapidului, Adi Iencsi, a declarat în exclusivitate pentru site-ul nostru ca echipa lui Razvan Lucescu nu mai poate pierde locul doi, demonstrând ca este "de departe cea mai în forma echipa a momentului."
  
   "Rapid este de departe cea mai în forma echipa a momentului în acest retur si nu mai poate pierde locul al doilea. Giulestenii defileaza în campionat si se vor apropia foarte mult de Dinamo, veti vedea la sfârsitul campionatului. Nu îi vor detrona pe dinamovisti, dar cu siguranta vor recupera multe din punctele care îi despart. Era frumos sa înceapa acum campionatul."
  
   "Mesajul lui Adrian Iencsi pentru fanii alb-visinii"
   "Suporterii stiu prea bine ce a însemnat acest club pentru mine, le mai spun înca o data ca îi iubesc, îi respect si mi-e foarte dor de ei. "
   Adi Iencsi împlineste astazi 32 de ani si îsi petrece ziua de nastere antrenându-se alaturi de colegii sai, urmând ca diseara sa fie alaturi de prieteni si familia sa.
  
spt.ro

      "SPERIETOAREA"
      Pentru semifinalele Cupei Romaniei, sortii i-au adus in calea Rapidului pe cei de la Pandurii, o echipa pe care n-au reusit sa o invinga in acest sezon si care le-a provocat numai necazuri. De pe urma acestor dispute, rapidistii s-au ales cu terenul suspendat si cu o criza care era sa-i lase fara antrenor. Constantin Zotta s-a declarat multumit de tragerea la sorti si exclude din start o surpriza. Dupa tragerea la sorti efectuata ieri la sediul federa- tiei, Rapid si-a aflat adversarul din semifinalele Cupei Rom< niei, urmind sa-i intilneasca pe cei de la Pandurii Tirgu-Jiu. Desi, in aparenta, au de infruntat un adversar facil, giulestenii si-au format un adevarat complex in ceea ce priveste echipa gorjeana pe care n-au reusit sa o invinga in acest campionat nici macar pe propriul teren.
     
      In acest sezon, numele Pandurii a avut numai conotatii negative pentru echipa de sub Podul Grant, pe linga punctele extrem de importante pe care le-au pierdut in fata echipei lui Neagoe, rapidistii avind de tras si alte ponoase de pe urma disputelor cu gorjenii. Astfel, alb-visiniii au trebuit sa joace primul meci oficial din acest an in exil, dupa ce, la partida de pe Giulesti, Pandurii au egalat in prelungirile partidei, si antrenorul acestora a fost lovit cu o sticla de plastic aruncata din tribuna.
     
      Remiza i-a infuriat la culme atit pe suporteri, cit si pe patronul Copos, galeria cerindu-i acestuia din urma sa ii dea afara pe jucatorii care nu se ridica la nivelul Rapidului. De asemenea, criticile aduse de George Copos la adresa bancii tehnice la finalul acelei partide au fost cit pe ce sa-l determine pe Razvan Lucescu sa demisioneze din functia de antrenor in iarna care s-a incheiat.
     
      In ciuda premiselor sumbre, directorul general al giulestenilor, Constantin Zotta, era foarte optimist ieri, dupa tragerea la sorti: "Sint multumit de tragerea la sorti. Imi era indiferent cu cine cadeam, pentru ca si cu Pandurii, si cu Poli Timisoara am avut mereu meciuri dificile. Cu toate acestea Rapid are prima sansa si nu cred ca se poate intimpla vreo minune in aceasta semifinala. Poate in cealalta. Doresc sa pastram Cupa in Giulesti, pentru ca s-a obisnuit aici".
     
      PROBLEMA. "Au teren prost"
      Rapidistii isi fac deja griji pentru partida de campionat de la Vaslui. Principalul motiv de ingrijorare este starea precara a suprafetei de joc. "La Vaslui este un gazon foarte prost, iar acest lucru ne va crea probleme si poate constitui un avantaj pentru ei. Sintem tehnici si avem nevoie de un teren bun, pentru a ne face jocul nostru obisnuit", a declarat fundasul Ionut Rada.
     
      MARIUS MALDARASANU: "A iesit asa cum a vrut domnul Marin Condescu. Ne-a vrut, acum ne are! Sa nu se imbete, insa, cu apa rece si sa creada ca, daca ne-a egalat in minutul 93, pe Giulesti, au mai multe sanse de izbinda acum."
     
      CARACTERIZARE. "Sint o nuca tare"
      Rapidistii nu au avut succes in acest campionat in fata gorjenilor. Fundasul giulestenilor, Ionut Rada, a declarat: "Meciurile din Cupa sint intotdeauna mai dificile si pot aduce surprize. Nu trebuie sa ne gindim la revansa cind jucam impotriva Pandurilor, desi ne-au privat sezonul acesta de puncte pretioase. Sint o nuca tare, foarte buni pe defensiva, dar trebuie sa-i batem neaparat, pentru a ajunge in finala".
     
      OPINIE. Copos voia doua manse
      Patronul George Copos nu agreeaza ideea ca semifinalele cupei sa se desfasoare intr-o singura mansa. "Ati vazut cit de greu este in Cupa si cite probleme ne-a pus Argesul. Ne-ar fi avantajat mai mult un sistem tur-retur, pentru ca am fi putut reveni mai usor in eventualitatea unui joc nereusit si, astfel, s-ar fi eliminat orice surpriza. Asa, lupta ramine deschisa", a declarat finantatorul.
     
      VIOREL MOLDOVAN: "Rapid este, logic, favorita si chiar daca mie personal mi se pare mai important locul doi in campionat, trebuie sa ne respectam blazonul si sa ne aparam trofeul cucerit anul trecut."
     
      "Imi convine" Marin Condescu, presedintele Pandurilor, se declara multumit de faptul ca formatia sa va juca in semifinalele Cupei Romaniei cu Rapid. "Sintem in semifinale, nu conteaza foarte mult cu cine jucam. Dar eu am spus deja ca vom pica cu Rapidul. In calitate de club organizator, vom propune ca meciul sa se joace la Timisoara, ramine de vazut daca si rapidistii vor accepta. Vrem sa jucam de trei ori acolo in acest retur, deci si in finala, si trebuie sa ne obisnuim cu acel stadion cit de bine putem", a declarat presedintele Pandurilor Tirgu-Jiu.
     
      "Condescu: "Vrem sa jucam cu Rapid la Timisoara"
      Este bine pentru noi ca jucam cu Rapid. Eu am si spus, de altfel, ca am dori sa jucam cu Rapid, o echipa care este in forma si va fi un meci frumos. Putem dupa aceea sa spunem ca am ajuns in semifinale cu Rapid, iar daca avem noroc sa mergem mai departe cu atit mai mare va fi meritul nostru, daca nu, doar pina aici am putut", a spus Condescu.
     
      In ceea ce priveste locul de disputare a meciului, Pandurii va propune, ca echipa organizatoare, sa se joace la Timisoara. "Am fost primii extrasi din urna si avem calitatea de organizatori ai meciului. Noi vom propune conducatorilor de la Rapid sa jucam la Timisoara, pentru ca vrem in vara aceasta sa jucam de trei ori acolo. Sa vedem daca Rapidul va fi de acord", a mentionat presedintele clubului Pandurii.
     
      Oficialul gorjean a adaugat ca, in cazul in care cele doua grupari nu se vor intelege, FRF va alege locul de disputare. "Daca nu ne vom intelege, vom lasa Federatia sa aleaga, dar cred ca e mai bine sa ne intelegem, iar Rapidul are toate motivele sa nu refuze. Ne gindim ca pot sa vina la Timisoara cu avionul si pentru ei este mai usor asa. Este si varianta Craiova, dar avind in vedere ca nu pot sa vina cu avionul, cred ca vor accepta Timisoara. Am inteles ca au foarte multi suporteri la Timisoara, iar noi trebuie sa jucam de trei ori la Timisoara anul acesta", a spus Condescu
     
     

Echipa "Revista presei "RapidFans.RO     16 martie 2007

 

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...