REVISTA PRESEI ::: Luni 19 martie 2007


  
FC RAPID

   Coman, īnvins dupa 474 de minute

   Dani Coman, care a iesit, din pacate, neinspirat, la centrarea de gol pentru vasluianul Buhaescu, a primit gol dupa 474 de minute īn care pastrase ferecata poarta Rapidului. Neīnvins īn jocurile de campionat cu Poli Timisoara, Universitatea Craiova si UTA, ca si īn cel de Cupa cu FC Arges (120 de minute), Coman luat gol de la un jucator care a aparut pentru prima data pe lista marcatorilor īntr-un joc de prima divizie!

   Portarul era extem de afectat la finalul partidei de la Vaslui, dexclarānd ca formatia sa merita victoria si ca īsi reproseaza golul primit īn minutul 84. El considera ca meciul din etapa viitoare cu Steaua nu este unul decisiv pentru locul secund: "A fost un meci greu, dar consider ca rezultatul este injust. Dupa ocaziile pe care le-am avut meritam sa cāstigam. Unde s-a gresit? Īn minutul 84, cānd am facut acea eroare, la golul de 1-1. Nu cred ca meciul cu Steaua din urmatoarea etapa este decisiv pentru locul secund. Mai sunt destule etape pāna la final".

   Alaturi de Vali Badoi, Dani Coman va face parte din lotul convocat de Victor Piturca pentru jocul cu Olanda, componenta finala a garniturii urmānd sa fie anuntata dupa ultimele trei jocuri ale etapei a 23-a.

   Am aruncat doua puncte la gunoi"
   
   Razvan Lucescu a declarat, dupa meciul cu Vasluiul, ca Rapid practic a aruncat doua puncte la gunoi: "Suntem prosti cu totii! Nu sunt foarte multe de comentat, doar doua aspecte foarte clare: primul aspect, pāna la eliminare, cānd am facut un joc perfect, calculat, cu rabdare. Am avut ocazia de a īnscrie mai devreme, dar nu am facut-o. Apoi numai Rapid, īn stilul caracteristic, putea arunca doua puncte pe geam. Noi suntem vinovati de cele doua puncte pierdute si nimeni altcineva. Am tratat cu superficialitate partea a doua a jocului, dupa īnscrierea golului, si am ratat 5-6 ocazii foarte bune. Cānd Dumnezeu vede ca īsi bati joc de ce īti da, atunci īti ia. Practic am aruncat doua puncte la gunoi", a spus Lucescu. Viorel Hizo a considerat ca, din punct de vedere moral, rezultatul de egalitate este cāt o victorie: "Moral, egalul este cāt o victorie. Nu suntem o echipa de locul doi. Trebuie sa ne vedem lungul nasului, suntem o echipa de prima jumatate a clasamentului. Nu stiu daca am mai obtine aceleasi rezultate, daca am juca īnca o data cu Steaua si Rapid. Este foarte greu sa te bati cu echipe care au experienta foarte mare, inclusiv īn cupele europene>. Desi FC Vaslui nu a mai pierdut un meci de 11 etape, Hizo crede īnsa ca echipa sa nu este salvata de la retrogradare. "Īn acest moment nu suntem salvati de la retrogradare, pentru ca putem intra cu acesti copii īntr-un colaps si la fel cum am cāstigat atātea meciuri putem sa si pierdem. Nu ma bucur ca am īncurcat Rapidul, am fost trei ani la Rapid si atāt. Mentin afirmatia ca Rapid este cea mai īn forma echipa, are un joc foarte bun, foarte bine organizat. Au un mecanism foarte bine pus la punct".

   Doua puncte mari pierdute, "ca prostii", la Vaslui. Doar 1-1 īn fieful lui Porumboiu

   "De vina suntem toti. Am fost niste prosti!". Aceasta a fost declaratia lui Razvan Lucescu imediat dupa jocul de la Vaslui, cu echipa locala, FC, pe care Rapid n-a reusit s-o īnvinga, 1-1 (0-0), desi a condus cu 1-0 din minutul 61 (gol Mazilu), iar dupa īnca un minut a beneficiat si de avantajul omului īn plus, īn urma eliminarii, pentru doua "galbene", a lui Panait! Pe un teren extrem de prost, tare si denivelat, care a dezavantajat trupa lui Lucescu, gazdele au īnceput mai bine si Coman a fost nevoit sa intervina salvator īn doua rānduri, īn fata lui Gheorghiu si Neagu (min. 9 si 10). Treptat, elanul moldovenilor s-a domolit si rapidistii au īnceput sa controleze ostilitatile, plimbānd (atāt cāt s-a putut) mingea si anihilānd mingile lungi, la bataie, ale echipei lui Viorel Hizo. Ganea (29) si Mazilu (31) au irosit doua prime mari ocazii de gol, accentuānd impresia ca golul va veni totusi īn poarta lui Haisan. Moment venit, īn cele din urma, dupa pauza, la actiunea de mare jucator a lui Zicu, care s-a dus īn dribling pāna pe linia de fund, de unde i-a īntors o perfecta pasa de gol lui Mazilu. Cu om īn plus, paradoxal, giulestenii s-au īnmuiat, tratānd cu superficialitate cāteva bune faze de poarta si, ceea ce putini ar fi anticipat, s-a petrecut īn realitate, spre finalul jocului, cānd Buhaescu a profitat si de iesirea hazardata a lui Coman, īnscriind cu capul (min. 84) la singura ocazie mai acatarii a gazdelor, din repriza secunda! "Gratie" acestui rezultat, coroborat cu victoria Clujului la Petrosani, Rapid a pierdut locul doi, pe care l-a ocupat doar o saptamāna. Vine, īnsa, marele derby cu Steaua si meciul de la Vaslui trebuie uitat cāt mai repede.

   FC Vaslui: Haisan - Panait, Buhus/cpt., Mardare - Zmeu (66 Buhaescu), Ljubinkovic, Sabou, Apostol - Neagu (72 Moraru), Gheorghiu (90+1 Dobos) - Temwanjera. Antrenor Viorel Hizo

   Rapid: Coman - M. Constantin, Maftei/cpt., Rada (86 Dica) - Badoi, C. Lazar, Maldarasanu, Perja - Ganea (63 Moldovan), Zicu - Mazilu (74 Buga). Antrenor Razvan Lucescu

   Arbitru: Alexandru Tudor (Bucuresti)


rapidiŗti.ro

   Olanda - Romānia / Voteaza-l pe "īngerul pazitor" al Rapidului!

   Suporterii au fost invitati sa voteze pe www.gsp.ro, īncepānd de miercuri, pe cine vor īn poarta nationalei la partida Olanda - Romānia, din 24 martie.
Pāna vineri la ora 18.00 votasera 32.575 de mii de oameni. Dani Coman are un procentaj de 59,64%, (19.427 de voturi), iar Bogdan Lobont 40,36%(13148 de voturi).
Intra si tu pe www.gsp.ro si voteaza-l pe numarul 1 al Rapidului, Dani Coman!
Goal-keeperul giulestean a avut prestatii foarte bune īntre buturile nationalei, omologul sau spaniol, Iker Casillas, felicitāndu-l la finalul partidei Spania - Romānia, scor 0 - 1, si cerāndu-i sa faca schimb de tricouri.

   Atuurile lui Dani Coman:

Evolutii apreciate īn poarta nationalei la ultimele 3 partide
Plus de siguranta la controlul careului
Excelenta stapānire de sine
Fara gol primit īn actualul sezon
Joc bun de picior
Are "priza" buna la minge
Iese bine pe centrari

   Portarii din Liga I care īl prefera pe Coman īntre buturile nationalei

Vātca (Otelul)
Haisan (FC Vaslui)
M. Popa (Timisoara)
Multescu (Ceahlaul)
D. Tudor (UTA)
Hotoboc (FC Arges)
I. Curca (Jiul)

   Un fan rapidist a mers la Timisoara pentru a fi alaturi de suporterii viola

   Sāmbata seara, piata Operei din Timisoara a fost locul unde fanii alb-violeti au protestat pentru recuperarea culorilor si a palmaresului clubului. 12.000 de oameni printre care si foste glorii ale echipei au iesit īn strada demostrāndu-si atasamentul fata de clubul alb-violet.

   Īn marea de oameni s-a aflat si un suporter rapidist, venit din Bucuresti pentru a fi alaturi de fratii timisoreni. Este deja recunoscuta prietenia dintre suporterii celor doua echipe, prezenta rapidistului la marsul de la Timisoara fiind doar o noua dovada a relatiilor bune dintre suporteri.

   De fiecare data cānd vin īn Bucuresti la partidele cu rivalele Steaua si Dinamo, fanii viola sunt īnsotiti de cei ai Rapidului.
"Pentru noi Rapid Giulesti e un alt Bucuresti", "Īntr-o Romānie plina de falsitate, prietenia noastra e singura realitate" sunt doar doua dintre mesajele afisate de fanii timisoreni la partidele cu Rapid.


      "Coman, Badoi, Zicu, Mazilu, convocati la nationala"
      Selectionerul a convocat pentru partidele cu Olanda si Luxemburg, din 24, respectiv 28 martie, 4 jucatori rapidisti. Dani Coman, Valentin Badoi, Ianis Zicu, Ionut Mazilu.
     
      Dani Coman se "lupta" cu Lobont pentru postul de titular īntre buturile nationalei. Forma excelenta pe care o traverseaza Ianis Zicu i-a atras atentia selectionerului. Valentin Badoi a devenit o prezenta constanta īn lotul primei reprezentative, iar Ionut Mazilu poate are concurenta serioasa pe post: Adrian Mutu (Fiorentina), Ciprian Marica (Sahtior Donetk), Daniel Niculae (AJ Auxerre)
     
      "Ironii catre Copos"
      Adrian Porumboiu l-a "īntepat" pe George Copos, dupa meciul dintre Vaslui si Rapid, scor 1-1: "Avea o aura de vicepremier īn timpul meciului, iar la final s-a comportat ca si cum ar fi trecut pe la Guvern si ar fi aflat ca nu mai este īn functie".
     
      Patronul Rapidului a mers de la tribuna oficiala la vestiare chiar printre suporterii vasluieni, care i-au cerut autografe, dar l-au si acuzat: "Ati venit sa ne faceti cu arbitrul!". (Cristi Lapa)
     
      "Buga sta cu Steaua"
      Rapid l-a pierdut pe Mugurel Buga pentru derby-ul cu Steaua, de pe 1 aprilie. Atacantul a primit īn meciul de la Vaslui al patrulea cartonas galben din aceasta editie a Ligii I si e suspendat pentru duelul cu campioana.
     
      Dintre giulesteni, īn pericol de suspendare era si Ionel Ganea, cu sase "galbene", dar golgeterul campionatului nu a fost avertizat la Vaslui, asa ca nu va rata disputa cu ros-albastrii.
     
     
ProSport.RO

   Danut Coman si Vali Badoi, convocati la nationala

   Portarul Danut Coman si mijlocasul Valentin Badoi vor face parte din lotul reprezentativei Romāniei pentru meciurile cu Olanda (24 martie, la Rotterdam) si cu Luxemburg (28 martie, la Piatra Neamt), din preliminariile Campionatului European din 2008, informeaza site-ul oficial al FC Rapid.


      "Si-au pus cenusa īn cap"
      SUPARARE Ianis Zicu (īn visiniu) moare de necaz din pricina celor doua puncte pierdute la Vaslui
      RAPID Giulestenii au ajuns la o parere unanima īn urma remizei de la Vaslui: "Am fost niste prosti!".
      Socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din tārg pentru giulesteni, care, īnaintea meciului cu moldovenii, aveau de gānd sa puna capat seriei invincibile a echipei lui Adrian Porumboiu.
     
      Egalati cānd aveau avantajul unui om īn plus pe teren, elevii lui Razvan Lucescu au parasit stadionul Municipal din Vaslui recunoscānd la unison ca au gresit. Cel mai suparat a fost īnsa antrenorul alb-visiniilor, care nu si-a mai menajat elevii, cum obisnuia. "Am jucat pe vārful picioarelor, desi trebuia sa ne aparam. Daca cineva ar fi vinovat de ceva, suntem numai noi, nu adversarii. Suntem prosti cu totii! Nu pot sa spun ca e vinovat cineva anume, pentru ca acel gol l-am primit īn urma unui lant de erori", a spus īncruntat Razvan Lucescu. "E supararea mare ca am pierdut doua puncte. Am dominat tot meciul si am fost egalati destul de stupid. Noi suntem vinovati! Nu conteaza daca vasluienii au fost motivati de Steaua si nici nu stiu daca au jucat de toti banii aia, dar noi trebuia sa cāstigam, sa ne luam banii nostri", a marturisit cu o mina abatuta si capitanul Vasile Maftei, completat de Ianis Zicu: "Am avut avantaj de un om si totul a depins de noi. Suntem niste prosti! N-am stiut sa tinem de rezultat. Sunt suparat rau de tot!".
     
      Dani Coman a catalogat si el drept incorect egalul cu moldovenii. "A fost un meci greu, dar consider ca rezultatul este injust. Dupa ocaziile avute, meritam sa cāstigam, dar s-a gresit īn minutul 84, cānd am facut acea eroare la golul de 1-1", a declarat Coman, aparat īnsa de fundasul Ionut Rada. "Nu Dani este de vina pentru golul primit, ci toata echipa! El a facut tot posibilul pentru un meci bun, ne-a si salvat de cāteva ori, dar ne-am relaxat nepermis la 1-0 pe tabela si un om īn plus", a īncheiat Rada.
     
      Am fost egalati destul de stupid. Noi suntem vinovati, dar s-a vazut si ca vasluienii au fost puternic motivati .
      Ionut Mazilu, atacant Rapid
      Am avut un avantaj de un om si totul a depins de noi. N-am stiut sa tinem de rezultat! Sunt suparat rau de tot!
      Ianis Zicu, atacant Rapid
     
      "Iesiti din forma"
      LENT Malda (īn alb-visiniu) īnca nu si-a revenit la forma buna de dinaintea accidentarii
      DEFICIENTA Maldarasanu este astazi doar umbra fostului capitan al Rapidului, iar Buga si Rada au si ei evolutii oscilante.
     
      Acest sezon nu se dovedeste a fi unul foarte stralucit pentru o parte din fotbalistii Rapidului.
     
      Recuperat īn toamna īn urma unei operatii de ligamente īncrucisate, care l-a tinut pe tusa mai bine de jumatate de an, mijlocasul Marius Maldarasanu nu pare sa-si mai gaseasca din cadenta. Malda a revenit pe gazon īn luna septembrie, īn etapa a 6-a a Ligii I, cānd a intrat īn minutul 56 īn partida Rapid - FC Vaslui. Tribunele īl primeau atunci cu aplauze si mesaje de īncurajare pe cel care nu mai jucase de 197 de zile, dar mijlocasul a evoluat mai mult timorat si fara sclipiri. Cāteva luni mai tārziu, suparat din cauza eliminarii din Cupa UEFA, patronul echipei l-a si luat īn colimator, printre alti jucatori. "Nu se poate sa ai salariu de 150.000 de euro si sa stai la aer curat pe malul lacului si-atāt! Nu putem transforma Rapidul īn pensiune!", tuna George Copos īn luna decembrie. Cu toate acestea, Razvan Lucescu i-a dat mereu credit veteranului, considerāndu-l cel mai bun pasator din echipa, īntre timp Maldarasanu adunānd deja 1.184 de minute de joc īn acest campionat.
     
      Nici Mugurel Buga nu exceleaza īn Liga I, reusind doar trei goluri īn 1.677 de minute de joc regulamentar si fiind departe de forma buna care īl consacra īn sezonul trecut. Cel alintat "Pele din Giulesti" a parut mai īn largul sau doar īn Cupa UEFA, unde a īnscris de cinci ori, īn dubla mansa cu Sliema Wanderers reusind trei goluri. Buga va lipsi īnsa īn derby-ul cu Steaua, de duminica viitoare, pentru cumul de cartonase, astfel ca va mai trece o etapa fara gol, ultima sa reusita datānd de la 11 noiembrie 2006, contra Urziceniului, īn runda a 15-a. Nici Ionut Rada nu mai este titular incontestabil, pe postul sau fiind folosit tot mai des Cristi Sapunaru, īn urma evolutiilor oscilante ale primului.
     
      Ce au facut cei trei īn acest sezon
      Marius MALDARASANU
      - 32 de ani (mijlocas)
      - Liga I:
      - 18 meciuri;
      - 1 gol;
      - 2 cartonase galbene.
      - Cupa UEFA:
      - 6 meciuri;
      - 371 de minute.
     
      Ionut RADA
      - 25 de ani (fundas)
      - Liga I:
      - 19 meciuri;
      - 2 cartonase galbene.
      - Cupa UEFA:
      - 8 meciuri;
      - 716 minute;
      - 1 gol;
      - 1 cartonas galben.
     
      Mugurel BUGA
      - 29 de ani (atacant)
      - Liga I:
      - 23 de meciuri;
      - 3 goluri;
      - 4 cartonase galbene.
      - Cupa UEFA:
      - 10 meciuri;
      - 896 de minute;
      - 5 goluri.
     
     
gsp.ro

   Toure e rapidist

   Giulestenii s-au īnteles cu togolezul pentru un contract pīna īn vara. Doua saptamīni de antrenamente, plus un amical jucat pentru echipa a doua a clubului. Acestea au fost testele pe care Cherif Toure Mamam le-a trecut īnainte de a-i convinge pe sefii Rapidului ca merita sa īmbrace tricoul alb-visiniu. Internationalul togolez a acceptat ieri oferta giulestenilor, de a semna un contract pentru doua luni, adica pīna la sfīrsitul acestui sezon.

   Īn functie de randamentul jucatorului, acordul ar putea fi prelungit īn vara. Staff-ul tehnic al Rapidului e multumit de randamentul lui Toure, dar antrenorii au avut surpriza sa constate ca africanul nu constituie o varianta pentru īnlocuirea lui Karamian pe banda stīnga. Togolezul are profilul unui mijlocas ofensiv si constituie o varianta pentru completarea tridentului din atac, alaturi de Zicu, Mazilu, Ganea, Moldovan sau Buga.

   "Toure are calitati, dar nu a fost adus ca sa compenseze plecarea lui Karamian. Togolezul e mai degraba un jucator de atac"
Razvan Lucescu

   Cupa Timisoreana, prima tinta

   Cum prima mansa a semifinalelor Cupei Timisoreana e programata peste o luna, Toure ar putea sa fie titular pentru prima data la Rapid chiar īn aceasta competitie. Pentru togolezul giulestenilor, Cupa Timisoreana ar putea fi primul trofeul cucerit īn Europa, dupa ce a mai jucat pentru Marseille, Livingstone sau Metz.


FRF

   ACTIVITATEA DE PRESA CU OCAZIA REUNIRII ECHIPEI NATIONALE

   Dupa cum se stie, luni, 19 martie a.c., se va reuni, la Centrul de Fotbal Mogosoaia, echipa noastra nationala, īn perspectiva meciurilor cu Olanda (stadionul "de Kuip-Feyenoord" din Rotterdam, 24 martie a.c., ora 20.30, adica 21.30 - ora Romāniei) si Luxemburg (stadionul "Ceahlaul" din Piatra Neamt, 28 martie a.c., ora 18.30), īn cadrul preliminariilor EURO 2008.

   Īntreaga activitate de presa ocazionata de reunire (conferinta de presa a selectionerului si interviurile cu jucatorii) se va desfasura īn sala de protocol din incinta stadionului.

   Īn ziua de 19 martie, selectionerul echipei nationale, Victor Piturca, va sustine o conferinta de presa la ora 11.30. Dupa īncheierea acesteia, īn grupuri de cāte trei, jucatorii prezenti la reunire vor raspunde īntrebarilor ziaristilor tot īn sala de protocol, si tot sub forma conferintei de presa. Nu vor fi acordate interviuri īn afara incintei stadionului.

   La ora 13.00, aceasta prima parte a activitatii de presa se va īncheia, reprezentantii mass-media fiind rugati sa paraseasca Centrul de Fotbal.

   Dupa-amiaza va avea loc un antrenament deschis, ora de īncepere a acestuia (īntre orele 16.30 si 17.00) urmānd sa fie anuntata īn timp util. Īnaintea acestei sedinte de pregatire, alti trei jucatori, dintre cei care nu vor fi prezenti la reunire, vor raspunde īntrebarilor jurnalistilor īn aceeasi sala si tot sub forma conferintei de presa.

   Nu va mai fi acordat niciun interviu īn timpul antrenamentului si dupa īncheierea acestuia.

   Accesul va fi permis DOAR PE BAZA LEGITIMATIILOR DE SERVICIU, VIZATE PE ANUL ĪN CURS. Se va refuza accesul persoanelor care nu vor avea asupra lor respectivul act.

   Va multumim pentru īntelegere si colaborare.


spt.ro

   "Razvan Lucescu : ''CFR Cluj e un pericol"


      Antrenorul Rapidului, Razvan Lucescu, nu desconsidera forta Clujului si crede ca ardelenii vor fi un adversar serios pentru ocuparea locului 2. Acesta nu mai crede ca Dinamo mai poate fi ajunsa in clasament si ca formatia din Stefan cel Mare va castiga, in proportie de 100%, titlul de campioana in acest sezon. Iata ce a spus Lucesc la Kanal D:
      Eu am sustinut de fiecare data ca CFR Cluj e un pericol serios pentru Steaua si Rapid. E o echipa foarte buna. In iarna, am crezut ca si Poli va intra in aceasta lupta, dar se pare ca au reusit sa joace atat de bine. CFR e o echipa buna cu jucatori tehnici, multi straini si care au o mentalitate interesanta. Pana acum, CFR a fost favorizata si de un program competitionat mai lejer, dar in momentul cand vor avea meciuri mai grele, aceste puncte acumulate le vor da incredere jucatorilor si va fi greu sa mai fie ajunsi"
     
      "Nu imi place sa vorbesc despre Dinamo pentru ca voi risca sa dau iar nastere la polemici. Nu au avut aceleasi rezultate ca in tur pentru ca exista o oarecare relaxare in randul tuturor de acolo. Au avut o diferenta mare de puncte. Au fost multe scandaluri dupa eliminarea din Cupa UEFA si de aceea au un inceput mai putin bun, dar asta nu le pericliteaza pozitia in clasament. E o diferenta greu de recuperat si Dinamo va castiga"
     
     
fanatik.ro

   "RAPID-STEAUA E UN MECI DE 6 PUNCTE. CINE CISTIGA SE POATE DISTANTA"


      Ionel Ganea a recunoscut ca Rapid nu reusit sa cistige la Vaslui din cauza lipsei de concentrare si anunta ca derby-ul cu Steaua poate decide ce echipa va avea prima optiune pentru locul 2.
     
      "E foarte dureros sa muncesti atit de mult si sa iei un gol in ultimele minute"
      "Am facut egal din lipsa de concentrare din ultimele 5 minute"
      "Rapid - Steaua e un meci de 6 puncte. Cine cistiga se poate distanta"
     
      "EU SINT JUCATOR DE CAREU, IAR LA RAPID EVOLUEZ MAI LATERAL"
      Ionel Ganea crede ca unul dintre motivele pentru care nu reuseste sa mai inscrie in Liga I este legat de pozitia sa in teren.
      "Eu sint jucator de careu, iar la Rapid evoluez mai lateral"
      "Toti adversarii ne marcheaza cu atentie si o sa ne fie tot mai greu sa inscriem"
     
     

Echipa "Revista presei "RapidFans.RO     19 martie 2007

 

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...