REVISTA PRESEI ::: Marti 20 martie 2007


  
FC RAPID

      Ianis Zicu, readus de Rapid printre "tricolori"

      Dănuț Coman, Valentin Bădoi, Ianis Zicu și Ionuț Mazilu sunt cei patru rapidiști convocați de Victor Pițurcă pentru "dubla" din preliminariile CE 2008, cu Olanda (24 martie, Rotterdam) și Luxemburg (28 martie, Piatra Neamț). Jucătorii Rapidului se prezintă astăzi, la ora 12:00, la Mogoșoaia, și intră, pentru 10 zile, în programul condus de selecționer, căruia clubul nostru îi prezintă sincere condoleanțe pentru greaua pierdere suferită recentă, după decesul tatălui său.
     
      Altfel, dacă Bădoi, Mazilu și Coman erau printre aleșii din ultima vreme ai lui Pițurcă, merită remarcată revenirea, după mai bine de un an, a lui Ianis Zicu în echipa națională. Grație evoluțiilor excelente din această primăvară, în tricoul Rapidului, sclipitorul mijlocaș și-ar putea mări, cu ocazia celor două jocuri oficiale cu Olanda și Luxemburg, o zestre (de selecții) mult prea săracă față de uriașul talent de care dispune. Renăscut sub comanda lui Răzvan Lucescu, Zicu (cu debut sub "tricolor" cu Iordănescu pe bancă, în toamna lui 2003, contra Japoniei, meci în care l-a înlocuit, în min. 82, pe un fost mare jucător al Rapidului, Daniel Pancu) are în palmares doar două meciuri în tricoul naționalei, ultimul fiind cel cu Armenia, în turneul din Cipru, din februarie 2006.
     
     
FRF

      PROGRAMUL ECHIPEI NOASTRE NATIONALE
     
      Azi, 20 martie a.c., echipa noastra nationala, cantonata, dupa cum se stie, la Centrul de Fotbal Mogosoaia, are in program o vizionare (la ora 11.00) si, dupa-amiaza, de la ora 17.15, un antrenament.
     
      Maine, 21 martie a.c., este programata o noua vizionare dimineata, pentru ca, in cursul dupa-amiezii, sa aiba loc inca un antrenament.
     
      Ambele zile vor fi inchise presei.
     
     
rapidiști.ro

          Rapid se află pe locul 86 în clasamentul mondial al cluburilor
     
      Site-ul oficial al Federației Internațională de Statistică a Fotbalului (IFFHS) a publicat clasamentul mondial al cluburilor, informează RTV. Rapid București se clasează pe poziția a 86-a, cu 51 de puncte. Prima poziție este ocupată de FC Barcelona, cu 670 de puncte, urmată de Juventus Torino și de Manchester United. Pentru realizarea clasamentului se iau în calcul rezultatele obținute începând cu data de 1 ianuarie 1991.
     
      Clasamentul primelor zece locuri:
      1. FC Barcelona (Spania) 670 puncte
      2. Juventus Torino (Italia) 584
      3. Manchester United (Anglia) 579
      4. Real Madrid (Spania) 570
      5. AC Milan (Italia) 547
      6. Bayern Munchen (Germania) 509
      7. Inter Milano (Italia) 488
      8. River Plate (Argentina) 475
      9. Arsenal (Anglia) 472
      10. FC Porto (Portugalia) 405
     
      "Viorel Moldovan: " Nu trebuie sa ne fie frica de Olanda!"
      Jucatorul si antrenorul secund al Rapidului, Viorel Moldovan, a declarat pentru TV Sport ca echipei nationalei îi va fi greu fara Cristian Chivu si spera ca "tricolorii" sa aduca cele trei puncte puse în joc. România întâlneste Olanda sâmbata, 24 martie, începând cu ora 21.30.
      "Avem nevoie si de cele trei puncte, dar si de moral pentru meciurile care urmeaza. Fara Chivu va fi greu, el tinea apararea, de asemenea, absenta lui Florentin Petre este o pierdere. Nu trebuie sa ne fie frica de Olanda, este doar un meci de fotbal, ce sa facem, sa nu ne prezentam?!"
     
      Pentru acest meci, selectionerul a convocat 4 jucatori giulesteni: Dani Coman, Ianis Zicu, Vali Badoi si Ionut Mazilu.
      "Dani Coman: "Mai important este rezultatul, nu cine a fost convocat"
      Goal-keeper-ul giulestean, Dani Coman, a spus pentru TV Sport ca s-a creat prea multa presiune asupra portarului care se va afla între buturile nationalei, în partida cu Olanda. "Lupta" se da între numarul 1 al Rapidului si Bogdan Lobont, portarul lui Dinamo.
      "Mai important este rezultatul, nu cine a fost convocat. S-a creat prea multa presiune asupra celui care va apara în meciul cu Olanda."
     
      "Ionut Mazilu, soferul lui Ianis Zicu"
      Echipa nationala s-a reunit astazi la Mogosoaia, în vederea meciurilor cu Olanda, sâmbata, 24 martie si Luxemburg, 28 martie, din preliminariile Euro-2008. Punctual ca întotdeauna, rapidistul Valentin Badoi a fost primul "tricolor" care a sosit la Mogosoaia. Evolutiile foarte bune ale lui Ianis Zicu nu l-au lasat indiferent pe selectioner, drept urmare atacantul giulestean a fost convocat la lot pentru a treia oara, evoluând în 2003 cu Japonia si în 2006 cu Armenia.
      Zicu a venit împreuna cu colegul sau de la Rapid, Ionut Mazilu, care a facut pe soferul pentru jucatorul venit de la Inter, în timp ce Dani Coman a sosit printre ultimii
     
      "Ianis Zicu revine la nationala dupa un an"
      Ianis Zicu revine la echipa nationala dupa mai bine de un an. Gratie evolutiilor excelente din aceasta primavara, în tricoul Rapidului, sclipitorul mijlocas si-ar putea mari, cu ocazia celor doua jocuri oficiale cu Olanda si Luxemburg, o zestre (de selectii) mult prea saraca fata de uriasul talent de care dispune. Renascut sub comanda lui Razvan Lucescu, Zicu (cu debut sub «tricolor» cu Iordanescu pe banca, în toamna lui 2003, contra Japoniei, meci în care l-a înlocuit, în min. 82, pe un fost mare jucator al Rapidului, Daniel Pancu) are în palmares doar doua meciuri în tricoul nationalei, ultimul fiind cel cu Armenia, în turneul din Cipru, din februarie 2006.
     
      "Luptatorul din poarta Rapidului si a nationalei"
      Danut Coman e revelatia "nationalei": în urma cu un an si jumatate apara la FC Arges, acum e înaintea lui Lobont la lot. În aceasta perioada, a trecut peste multe greutati în familie
      A parat fantastic suturile lui Silva, Villa si Morientes, dar loviturile atacantilor spanioli au fost o nimica toata pentru Dani Coman fata de cele pe care portarul nationalei le-a primit pîna la 27 de ani.
      Rapidistul a avut de suportat un necaz dupa altul. I s-au îmbolnavit ambii parinti. Tatal sau a cazut în baie acum cîtiva ani si a suferit o comotie cerebrala, iar mama a facut comotie cerebrala acum cîteva luni si a fost internata în spital. Coman a continuat de fiecare data. A aparat poarta Rapidului în meciul cu Craiova la doua zile dupa ce mama sa suferise accidentul si a fost aplaudat de un întreg stadion. A continuat si dupa 3 ani si jumatate de absenta din cauza accidentarilor. Entorse, luxatii, fisura de rinichi. Una dupa alta, loviturile l-au facut mai puternic si a revenit în prima liga pentru FC Arges la 23 de ani. Debutase la 19 ani, chiar de ziua lui, 28 martie, dupa care a avut parte de calvar, cu sase accidentari, toate pe partea dreapta, la sold, genunchi sau rinichi. A trecut peste toate si a ajuns sa apere poarta Rapidului. L-a scos din poarta pe Dolha si a acces cu echipa din Giulesti în primavara europeana, pentru prima oara în istoria clubului. La nationala, l-a determinat pe selectioner sa îl considere prima optiune, înaintea lui Lobont. Acum zece ani, Mutu aseza un tricou în vinclul portii lui Coman si încerca sa loveasca "la paianjen". Era un pariu între doi juniori ai lui FC Arges.
     
      "Cel mai bun portar din România este la ora actuala Dani Coman"
      Bogdan Stelea

     
      "Coman a demonstrat ca este numarul unu. E cel mai tare portar român. Are reflexe, dar, în primul rînd, e constant în evolutii. El trebuie sa fie titularul "nationalei"!"
      Ion Voinescu

     
      250.000 de dolari a platit Rapid lui FC Arges în ianuarie 2005 pentru transferul lui Coman
     
      A început cu manusi de box
      Tatal lui Coman a fost pilot de raliuri si i-a cumparat actualului goalkeeper mai întîi manusi de box. Dani a practicat pugilismul doar un an, dupa care tot tatal sau a insistat sa îl vada portar de fotbal si îl antrena în casa. Prima pereche de manusi profesioniste le-a primit de la Bogdan Vintila, dupa ce, la începutul carierei, Coman lipise fete de paleta de ping-pong pe niste manusi rupte, pentru a le putea folosi.
     
     
     
ProSport.RO

      Prima absenta din sezon

      GHINION Dupa ce a jucat în toate cele 36 de partide oficiale de pâna acum, Mugurel Buga va lipsi tocmai în derby-ul cu Steaua, vârful fiind suspendat pentru cumul de cartonase galbene.
      Mugurel Buga , poreclit si "Pele din Giulesti", nu va avea ocazia sa-i "pacaleasca" pe stelisti în derby-ul de pe 1 aprilie.
      Motivul? Fotbalistul este suspendat dupa ce a încasat la Vaslui cel de-al patrulea cartonas galben din campionat. De remarcat este faptul ca Buga nu a ratat pâna în prezent nicio partida oficiala din acest sezon! Atacantul în vârsta de 30 de ani a bifat pâna în momentul de fata toate cele 23 de etape din Liga I, cele 10 partide din Cupa UEFA, plus cele trei meciuri din Cupa României Timisoreana. In total, "Pele" a izbutit sa marcheze noua goluri, însa ultima sa reusita dateaza din 11 noiembrie, când a înscris singurul gol al partidei contra Unirii Urziceni, contând pentru etapa a 15-a a Ligii I. De altfel, în aceasta iarna, atacantul si-a pierdut statutul de titular. Razvan Lucescu prefera un trident ofensiv alcatuit din Ionel Ganea, Ionut Mazilu si Iannis Zicu, Viorel Moldovan fiind prima optiune în cazul indisponibilitatii unuia dintre titulari.
      In afara lui Buga, Vali Badoi este singurul giulestean care a jucat în toate cele 36 de meciuri oficiale ale sezonului, cu diferenta ca internationalul poreclit "Lupul" a fost de fiecare data titular.
     
     
     
gsp.ro

      Derby fără prime

      Rapid și Steaua vor juca pe 1 aprilie doar pentru glorie, banii fiindu-le blocați. Derby-ul Rapid - Steaua se va disputa fără prime de joc. O premieră cel puțin pentru istoria recentă. Primele ambelor echipe sînt blocate și doar un gest de ultimă oră al patronilor ar putea schimba situația.La Rapid situația e clară. Regulamentul de Ordine Interioară impus de George Copos nu prevede recompense pentru clasarea sub podium. Cum giuleștenii încep marele meci de pe poziția a patra în clasament, ei nu pot spera decît că își vor debloca după această partidă conturile. Elevii lui Răzvan joacă pe 750 de euro meciurile de acasă și pe 1.500 de euro în deplasare. La victorie. Derby-urile sînt stimulate cu 2.000 de euro. Acești bani se dau doar dacă rapidiștii sînt pe locul 1. Dacă sînt pe 2, primesc 75 la sută din bani, iar în cazul în care ocupă ultima poziție a podiumului, încasează numai 50 la sută din bonusuri.
     
      Și Steaua ar fi jucat pe 2.000 de euro, dacă Gigi Becali nu ar fi blocat primele după meciul cu Farul, 1-1. Sancțiunea este anunțată a fi valabilă pînă la finalul campionatului, cînd roș-albaștrii trebuie să termine pe locul secund.
     
     
spt.ro

      "Joc oriunde"
     
      Ganea isi motiveaza lipsa de eficacitate din atacul visiniilor.
      Aducerea lui Ionel Ganea in Giulesti a ridicat mai multe semne de intrebare in privinta alcatuirii trioului de atac. Desi nu erau titulari, dupa plecarea lui Griffiths si Burdujan, lucrurile s-au simplificat si mai mult. Zicu, Mazilu, Ganea in echipa de start, iar Moldovan si Buga rezerve.
     
      Fostul dinamovist nu a adus din Stefan cel Mare si sacul cu goluri, marcind pina acum o singura data, in Cupa cu FC Arges. Fostul international a inscris mai putin si din cauza faptului ca nu joaca pe postul sau favorit, de virf impins, ci pe dreapta, avind adesea rolul de pivot, pentru a-i crea culoare lui Mazilu.
     
      Cu toate acestea, Ganezul da dovada de profesionalism, declarind, pentru Fanatik, ca ar juca pe orice post il pune antrenorul. "La Rapid stilul e diferit fata de Dinamo, ei joaca un 4-4-2 clasic, iar noi un 3-4-3. Nu ma dezavantajeaza acest lucru neaparat. Eu aveam pozitie centrala, fiind jucator de careu. La Rapid joc insa mai lateral. Eu pot evolua acolo unde ma pune antrenorul, pentru ca el e cel care spune jucatorilor unde sa joace. Daca ma pune sa joc fundas eu nu pot decit sa ma conformez".
      Analizind lupta din campionat si confruntarea cu Steaua, jucatorul a declarat: "Toata lumea e foarte atenta cu noi si adversarii ne marcheaza foarte strict. O sa ne fie tot mai greu in acest sezon. Rapid - Steaua e un meci de sase puncte. Cine cistiga se poate distanta".
     
fanatik.ro

     
Libertatea.ro

      'Prea mult tam-tam'
     
      Portarul rapidist Dani Coman a facut ieri referire la "batalia" nascuta in presa privind postul de titular pe care o duce cu Lobont: "Consider ca s-a facut prea mult tam-tam pe tema cine va apara cu Olanda. Pe umerii nostri este deja presiune si nu este nevoie de una suplimentara, venita din partea presei". Referitor la greseala din ultima etapa de la Vaslui, Coman a afirmat in stil personal: "Cine nu munceste nu greseste".
     
      Griffiths a punctat la FC Liaoning
      Fostul atacant al echipei Rapid, australianul Ryan Griffiths, a marcat, duminica, unicul gol al meciului pe care formatia sa, FC Liaoning, l-a castigat cu Shenyang Ginde, scor 1-0, in etapa a III-a a campionatului Chinei. Griffiths a marcat in minutul 32. În urma rezultatului de duminica, FC Liaoning ocupa locul 11 in clasament, cu trei puncte
     
     

Echipa "Revista presei "RapidFans.RO     20 martie 2007

 

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...