RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
 
REVISTA PRESEI ::: Joi 22 martie 2007



FRF

    PROGRAMUL ECHIPEI NATIONALE A ROMÂNIEI

   Azi, 21 martie a.c., echipa noastra nationala, cantonata, dupa cum se stie, la Centrul de Fotbal Mogosoaia, are prevazuta o vizionare la ora 11.30. Diseara, la ora 18.30, este programat un antrenament, ÎNCHIS.
   Mâine, 22 martie a.c., decolarea spre Rotterdam este programata, de pe aeroportul "Henri Coanda", la ora 15.30.
   Vineri, 23 martie a.c., de la ora 11.00, va avea loc, pe stadionul "de Kuip-Feyenoord" din Rotterdam, antrenamentul oficial. Ultimele 15 minute vor fi deschise. Dupa încheierea acestuia, vor urma conferinta de presa a selec?ionerului Victor Piturca si "zona mixta".
   În ziua de 24 martie a.c., de la ora 20.30 (21.30 - ora României), se va disputa partida Olanda - România, din cadrul preliminariile EURO 2008.
   Duminica, 25 martie a.c., na?ionala noastra va decola de la Rotterdam în jurul orei 12.00 (13.00 - ora României) si va ateriza pe aeroportul din Bacau în jurul orei 16.00.
   De acolo, delegatia noastra se va îndrepta spre Piatra Neamt, unde, asa cum se stie, este programat, la data de 28 martie a.c., de la ora 18.30, pe stadionul "Ceahlaul", jocul contra Luxemburgului, contând tot pentru preliminariile EURO 2008.

 


rapidiști.ro

    Moldovan a marcat singurul gol in poarta Olandei

   România nu a invins niciodata Olanda. Mai mult, tricolorii au marcat o singura data impotriva portocalei mecanice si atunci intr-un meci amical. "Macar ca nu marcam, dar sa luam un punct la Rotterdam spune directorul general al FRF, Ionut Lupescu, informeaza RTV.
   Singurul român care a marcat contra Olandei a fost Viorel Moldovan, in 1999, intr-un amical pierdut cu 2-1
   Românii sunt optimisti insa recunosc ca Olanda este marea favorita.
   "Eu sunt optimist si cred ca baietii pot face treaba buna", a declarat Viorel Moldovan.

   Arbitru de Champions League la Rapid - Steaua

   Pentru a elimina orice suspiciune legata de arbitraje, seful CCA, Gheorghe Constantin a decis ca derby-ul Rapid-Steaua sa fie condus de arbitri straini.
   Unul dintre cei mai cunoscuti arbitri din Europa va conduce cea mai importanta partida care conteaza pentru ocuparea locului 2 in clasament.
   Astfel in Giulesti la meciul Rapid-Steaua din etapa a 24-a va oficia un arbitru din Elite Class, adica din cea mai inalta calificare UEFA. Numele sau va fi anuntat luni.

   Exclusiv / Cristian Pârvu: "Clubul Aristocratic Rapid este condus spiritual doar de istoria si de traditia Rapidului"

   Presedintele si initiatorul Clubului Aristocratic Rapid, Cristian Mihai Pirvu, a dorit sa-i raspunda prin intermediului site-ului nostru lui Nicu Constantin, care a spus ca Jean Valvis conduce spiritual
   Clubul Aristocratic Rapid, actorul si suporterul rapidist, Nicu Constantin, nefiind nici macar membru al acestui club.
   "Clubul Aristocratic Rapid este o asociatie juridica, independenta, autonoma, neguvernamentala si nu are scopuri politice, lucrative sau patrimoniale.
   Cu tot respectul si admiratia fata de un suporter vechi si constant al Rapidului, cum este domnul Nicu Constantin, tin sa precizez ca dumnealui nu este nici membru fondator, nici membru de onoare si nici macar membru simplu al Clubului Aristocratoc Rapid. La fel si domnul Jean Valvis.
   Clubul Aristocratic Rapid este condus spiritual doar de istoria si traditia Rapidului, iar daca in anumite momente din istoria recenta am sprijinit anumite proiecte, cum ar fi comunicatul aparut pe site-ul oficial al clubului cu pozitia noastra fata de situatia "gripata" a stadionului 'Valentin Stanescu', a fost pentru a apara istoria si imaginea Rapidului."
   Nicu Constantin: "Pentru toti cei care-l contesta pe Razvan: sa-l lase in pace, ca stie sa sudeze echipa"
   Neobositul actor Nicu Constantin, actionar la Rapid, este la curent cu tot ce misca in fotbal. "E prea multa caterinca in Liga I pentru ca noi, artistii, sa mai speculam ceva din lumea asta. Nu prea mai avem loc de cei care populeaza tribunele oficiale", spune el pentru ATAC.
Inainte de orice, Nicu Constantin este rapidist. Ca orice suporter, nu se gândeste mai sus de locul 2 pentru acest sezon. Atunci când vine in Giulesti sa incurajeze echipa, nu trebuie sa se caute prin buzunare dupa bilet sau invitatie: "Intru cu fata, asta este abonamentul meu. Dupa 40 de ani de mers pe stadion, au inceput sa ma cunoasca portile".
   De câteva luni, Nicu Constantin este nu doar suporter, ci si actionar la Rapid. "Jean Valvis ne-a dat actiunile. Pâna când relatiile dintre dumnealui si domnul Copos nu se restabilesc, sunt actionar la mine acasa. La fel stau lucrurile si in privinta Clubului Aristocratic Rapid. Domnul Valvis conduce spiritual si acolo".
   Ultimul meci la care comediantul a asistat s-a incheiat cu victoria Rapidului in fata aradenilor de la UTA. "Stadionul e asa cum e, cine sa-l renoveze? Statul?
   Niciodata n-o sa se intâmple asta. Atunci, sa ramâna el, statul, stapân peste zacamintele de petrol, iar la sport sa-i lase pe cei destepti sa faca treaba".
   Când vine vorba de jucatorii Rapidului, vocea lui Nici Constantin devine mai vesela: "inca simtim plecarea lui Daniel Niculae. Dar il avem pe pustiul asta (n.r. - Zicu ). E macedonean si se vede ca e fotbalist adevarat. imi mai place si Maldarasanu, pentru ca, atunci când e nevoie de el, e acolo".
   Discutia se duce repede catre Razvan Lucescu: "Acest copil a crescut cu teatru si fotbal. il stiu de când era mic de tot. E destept, la fel ca tatal lui. Pe mine ma intriga faptul ca, dupa fiecare meci mai nereusit, toata lumea ii sare in cap. Dar cum rezista, domnule, Ferguson ala de 20 de ani la Manchester? Pentru toti cei care-l contesta pe Razvan: sa-l lase in pace, ca stie sa sudeze echipa.
   Iar jucatorii astia chiar tin foarte mult la el. Astea nu-s vorbe, am surse sigure care mi-au confirmat", spune Nicu Constantin.
   Pe vremuri, fotbalul nu era o industrie de sine statatoare in show-business, astfel ca regizorii de teatru si film apelau uneori la faze din lumea sportului-rege pentu a-si distra publicul. "Eu am facut o piesa de teatru intitulata "Bujor al XII-lea", despre Titus Ozon, care a jucat la Dinamo, a jucat la Rapid, dar a jucat si in puscarie, pentru ca a adus nasturi de la greci". intr-adevar, Titus Ozon a fost inchis un an, intre 1958 si 1959, pentru ca a venit dintr-o deplasare din Grecia cu niste nasturi de fildes in buzunar. "A mai fost un film in 1979, se numea .Acum, subiectul asta e deja prea comic pentru ca sa-l punem si pe scena, incercând sa-l facem si mai comic. E prea multa caterinca in ei si nu prea mai e loc si pentru noi, actorii", a mai zis Constantin.
   Nicu Constantin se poate lauda ca, in urma cu 30-40 de ani, a fost in preajma unor personalitati literare, precum Marin Preda, Mihail Sadoveanu sau Zaharia Stancu: "Dintre toti literatii, Eugen Barbu era cel mai infocat. Rapidist normal. Ca doar s-a nascut in . Aici, in groapa lu' Oatu".
   Pentru ca Liga I a intrat in pauza si partizanatul suporterilor s-a diminuat, nea Nicu sta la televizor si asteapta meciul echipei nationale. "As fi paranoic sa spun ca-i batem", darâma el iluziile. insa tot Constantin se intoarce si parca dezamagit de propria-i remarca, adauga cu siretenie: "Dar tot le dam si noi un gol. Daca e Lobont in zi mare, sigileaza poarta. E adevarat ca nu joaca Chivu, dar joaca Radoi, unul dintre putinii fotbalisti care pot sa mobilizeze, sa... 'hai pe ei'. Iar Mutu ramâne liderul generatiei sale".
   Actorul isi aminteste de drama antrenorului Victor Piturca, al carui tata a decedat duminica dimineata. "Dumnezeu sa-l ierte, l-am cunoscut pe Petre Piturca. Ce poti sa faci? ai mie mi-a murit mama când eram pe scena. Asa e viata, câteodata".

   Pledoarie pentru Zicu
   Andrei Vochin

   Daca forma face echipa, asa cum se destanuia deunazi Marco Van Basten, atunci Ianis Zicu n-ar trebui sa lipseasca din prima garnitura a României. Mijlocasul Rapidului a inceput anul tumultuos, a inscris in ultimele 4 amicale ale giulestenilor din intersezon, in campionat si in Cupa României.
   Fisa lui tehnica de la fiecare partida reprezinta un record printre colegi. E prezent in joc tot meciul, dribleaza, paseaza, recupereaza, marcheaza. Creator si goleador, asta a fost Ianis in primul patrar al competitiilor interne.
   Scepticii nu-l vad insa pe Zicu in primul "11". Unii vorbesc despre piatra de moara a cvasidebutului care, chipurile, i-ar atirna de aparatori. Dar uita de nebunia pusteasca ce poate transforma tremurul propriu in cutremur pentru oponent. Altii sustin ca simpla prezenta a lui Mutu in primul "11" anuleaza sansa titularizarii rapidistului. Nimic mai fals decit aceasta prejudecata. Sa te aperi atacind e filosofia ce guverneaza fotbalul anului 2007. in plus, la meciurile importante ale Barcelonei din primavara trecuta, cu Chelsea sau cu Arsenal, Ronaldinho a coborit în propriul teren pentru a bloca urcarile fundasului advers.
  Olanda - România este un meci important. Si de la el n-ar trebui sa lipseasca oamenii importanti. Zicu e unul dintre ei.

     


fanatik.ro

"CEL PUTIN CINCI-SASE ARBITRI DE LA NOI AR FI PUTUT CONDUCE ACEST DERBY"

   Directorul general al giulestenilor a declarat pentru FANATIK ca respecta decizia lui Gheorghe Constantin, seful CCA, care a hotarit sa aduca arbitri straini la derby-ul Rapid - Steaua, precizind in acelasi timp ca in Romania existau cinci-sase arbitri capabili sa conduca respectivul meci.
Constantin Zota:
   "O decizie pe care o respectam. Dintr-un punct de vedere e bine ca vor fi arbitri straini, din alt punct de vedere e rau. Probabil ca acum va fi liniste si nu se va mai comenta atit de mult pe seama arbitrajului. Pina la urma e bine pentru jucatori, conducatori sau public"
   "Consider ca foarte multi arbitri romani ar fi putut duce la bun sfirsit acest derby, cel putin cinci - sase. Problema este ca la noi se creeaza o tensiune artificiala exagerata asupra oricarei greseli de arbitraj, chiar daca aceasta este una omeneasca, invocindu-se tot felul de scenarii"
   "RAPID - STEAUA SI STEAUA - DINAMO VOR FI ARBITRATE DE STRAINI"
   Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor a declarat intr-o conferinta de presa tinuta la Casa Fotbalului ca meciurile Stelei cu Rapid si Dinamo vor fi conduse de brigazi din strainatate, fara a dezvalui insa detalii despre arbitrii respectivi.

   Gheorghe Constantin:
   "Intr o sedinta fulger aseara am hotarit impreuna cu cei doi vicepresedinti sa folosim arbitrii sraini in meciurile Steaua-Rapid si Steaua-Dinamo.Aceasta hotarire a fost luata deoarece trebuie sa anuntam UEFA in zece zile.Este vorba despre arbitrii din prima grupa valorica ,in schimb doua brigazi din Romania vor merge sa arbitreze acolo la cerere.Astfel,nu vor mai fi nemultumiri si greseli."
   "Motivul pentru care am solicitat arbitrii straini este protectia arbitrilor romani de nebunia creata de conducatori.Din pacate ,UEFA percepe negativ faptul ca noi solicitam arbitrii straini, insa monitorizeaza tot ceea ce se intimpla si ne da dreptate. Nu-mi cereti numele si tara ,nu pot sa vi le dau. Multi solicita arbitri straini, e dreptul lor. Acest lucru nu este posibil in cazul echipelor din subsolul clasamentului."

   TOURE SI BURDUJAN REVIN IN 14 ZILE

   Medicul alb-visiniilor a declarat pentru FANATIK ca accidentarea lui Cherif Toure nu este una grava si ca acesta va fi in forma maxima in aproximativ doua saptamini. In ceea ce il priveste pe Burdujan, doctorul a spus ca atacantul a suferit o entorsa, recuperarea urmind sa dureze tot doua saptamini.
Marian Dumitru:
   "Toure a efectuat circuitul medico-sportiv cu ceilalti jucatori si nu s-au observat probleme de ordin patologic care i-ar putea afecta performantele sportive. Pentru el va urma o perioada de recuperare si va fi apt de joc in doua saptamini"
   "Burdujan a suferit o entorsa atit interna cit si externa si a necesitat gips timp de zece zile. I-a fost indepartat gipsul si va urma si pentru el o perioada de recuperare de doua saptamini'

   "NU CRED CA RAZVAN AR RENUNTA LA RAPID DACA VA PUTEA JUCA IN LIGA CAMPIONILOR"

  Mircea Lucescu este convins ca Razvan va ramine la Rapid daca va termina campionatul pe locul 2: "Nu stiu daca el va pleca pina la urma. A facut multe si sper sa-si duca la bun sfirsit aceasta legatura. Nu cred ca ar renunta daca va termina pe doi si ar avea sansa sa evolueze in Champions League. Meciurile astea sint cele mai importante".

   "CINE TERMINA PE LOCUL 2? STEAUA LA AMBITIE, RAPID CA JOC SI CFR CLUJ POATE FI SURPRIZA"

  Mircea Lucescu a declarat ca Steaua are un mic avantaj in lupta pentru locul doi: "Daca luam la ambitie, ar fi Steaua, care vrea se mentina la acelasi nivel atins in ultimul an. Dupa joc, e Rapid. Daca ne luam dupa surpriza, ar fi Cluj, pentru are un avantaj strategic deoarece nu este bagata in seama. Totusi, Steaua ar un mic plus".

  "IONEL GANEA ESTE UN TIP SPECIAL"

   Antrenorul lui Sahtior a afirmat ca atacantul Rapidului trebuie sa inteleaga ca el este privit ca un exemplu: "Ionel Ganea este un tip special, pe care trebuie sa-l cunosti. El trebuie sa inteleaga ca se asteapta foarte mult de la el. A jucat in campionate puternice si are o anumita experienta. Daca vrea sa fie o primadona greseste foarte mult. A avut un conflict cu Boloni, cu Rednic si ar putea sa aiba si cu Razvan. Trebuie sa respecte regulile, altfel adaptarea lui dureaza foarte mult. Trebuie sa fie foarte atent pentru ca el este un exemplu. Daca are ceva de zis, se duce si vorbeste cu antrenorul".


Adevarul

 "Toure nu este foarte rapid si nici puternic"

   Paul Romelot, webmaster la www.fcmetz.com, ne-a explicat ca noua achizitie a giulestenilor a jucat foarte putin la echipa franceza: zece meciuri în doua sezoane.

Ajuns fara prea mare tam-tam în curtea Rapidului, togolezul Sherif Touré a reusit sa-i impresioneze pe giulesteni astfel ca a semnat un contract pâna în vara, cu drept de prelungire pe înca doua sezoane si va încasa un salariu lunar de 15.000 de euro.

Desi era anuntat ca o mare speranta a fotbalului african si a evoluat la formatii precum Olympique Marseille sau FC Metz, Touré nu a reusit sa impresioneze la echipele la care a jucat. "La Metz a evoluat în doar 10 partide si nu a reusit sa marcheze niciun gol, el venind la club în anul 2005. În perioada în care a jucat aici, nu facea faza defensiva si, în plus, nu parea prea motivat sa joace la Metz. Este un jucator tehnic, care paseaza bine, dar care nu este foarte rapid si nici foarte puternic. Cel mai bine evolueaza la mijloc, în partea stânga", ne-a povestit Paul Romelot, webmaster la www.fcmetz.com. Din ce ne-a povestit acesta, Touré a ajuns în curtea francezilor fara ca acestia sa plateasca vreun ban, iar situatia se repeta si în cazul Rapidului. "El a venit ca jucator liber de contract. Metz nu a platit nimic pentru aducerea lui. Cei de aici i-au oferit un contract pentru o perioada de doi ani, dupa ce l-au vazut în câteva partide amicale. Oricum, este o persoana linistita, care nu prea merge prin baruri si, din câte stiu, nu are probleme medicale. Stiu însa ca are ceva probleme în familie, dar nu pot sa spun de ce natura", a mai spus webmasterul.

"În schimb, stie cu mingea"

Oricum, Touré i-a impresionat pe giulesteni în perioada petrecuta la ProRapid, ceea ce l-a determinat pe secundul Marian Rada sa-l laude. "Stie foarte bine cu mingea. El nu a venit în România foarte bine pregatit fizic, dar cu siguranta are calitati, e înalt si are multa masa musculara. Mai trebuie pus la punct la capitolul viteza", a precizat Rada. În alta ordine de idei, Touré, care are nu mai putin de 42 de selectii în nationala statului Togo, a efectuat deja vizita medicala, iar cea mai mare dorinta a sa este sa bata Steaua si Dinamo.
***Bogdan Petrache


Prosport

   Ionel Ganea, pedepsit!

  Lucescu l-a trimis pe atacant la echipa a doua, dar cei doi s-au împacat aseara.

  Antrenorul Razvan Lucescu l-a trimis marti pe Ionel Ganea sa se pregateasca cu Rapid II, dar dupa numai o zi l-a reprimit la antrenamente.

  Totul a pornit de la declaratiile atacantului din timpul emisiunii "Fanatik Show". Atunci "Ganezul" a încercat sa explice de ce nu mai marcheaza la fel de des ca în prima jumatate a sezonului, când a înscris, în total, 16 goluri pentru Dinamo. "Acum nu mai pot fi la fel de periculos, mai ales ca toata lumea îsi îndreapta atentia asupra mea, adversarii îmi fac marcaj foarte strict. O sa-mi fie tot mai greu. In plus, la Rapid stilul de joc e diferit fata de cel utilizat la Dinamo. Ei joaca un 4-4-2 clasic, în timp ce noi avem un 3-4-3. Eu sunt atacant de careu, dar acum joc într-o pozitie mai laterala", a spus atunci Ganea, care a precizat însa ca va accepta sa evolueze acolo unde-l va pune Lucescu jr. "Eu joc acolo unde ma pune antrenorul, pentru ca el e cel care le spune jucatorilor unde sa stea pe teren. Daca m-ar pune sa joc fundas, as juca fundas", a spus fotbalistul.

  Totusi, în ciuda faptului ca Ganea a încercat sa nu-si strice relatia cu Razvan, antrenorul s-a simtit atacat si l-a "exilat" initial pe elevul sau la Rapid II. Dupa o zi însa, s-a razgândit, întrucât veteranul în vârsta de 34 de ani i-a spus ca vorbele i-au fost interpretate în mod tendentios.

  Patronul George Copos s-a declarat neutru, spunând ca el nu vrea sa se implice în acest caz. "Antrenorul si numai antrenorul este cel care hotaraste situatia fotbalistilor. Decizia îi apartine lui Razvan Lucescu", a precizat fostul vicepremier.

  Togolezul Cherif Toure s-a accidentat la antrenament
Mijlocasul togolez aflat în probe în Giulesti, Mamam Cherif Toure, a suferit o întindere la piciorul drept în timpul antrenamentului de luni, motiv pentru care nu a putut evolua în amicalul Rapid II - Dunarea Giurgiu, de marti. Contrar zvonurilor aparute, africanul nu a semnat înca cu alb-visiniii, o decizie urmând a fi luata în aceasta saptamâna. "Din câte am înteles, medicul i-a recomandat sa nu faca efort trei-patru zile. Cred ca acest lucru nu va influenta discutiile pentru transfer. Oricum, Razvan e multumit de el", a spus impresarul fotbalistului, Traian Gherghisan


     
     



Echipa "Revista presei "RapidFans.RO     22 martie 2007

 

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...