RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
 
REVISTA PRESEI ::: Duminica 25 martie 2007              
0-0
  OLANDA - ROMANIA


FC RAPID

     
      Punct mare luat de "tricolori" pe terenul Olandei
      Echipa națională a României a reușit în această seară o prețioasă remiză, 0-0, în fața Olandei, la Rotterdam, în cel de-al patrulea meci al său din cadrul preliminariilor CE 2008. Conștientă de valoarea adversarului, formația noastră a căutat, în cea mai mare parte a timpului, să închidă culoarele spre poarta lui Lobonț și a rezistat fără gol primit într-un meci care n-a produs foarte mari ocazii de gol. Paradoxal totuși, în finalul meciului, Mutu (de două ori) și Cociș le-au dat mari emoții gazdelor! Deși, după acest meci de egalitate, singurul gol reușit vreodată de români în poarta "portocalei mecanice" rămâne cel reușit de actualul rapidist Viorel Moldovan, într-un "amical" de acum opt ani, rezultatul obținut de Rotterdam înseamnă enorm pentru moralul unei "naționale" încă aflate în căutarea gloriei de odinioară.
     
      Victor Pițurcă n-a utilizat nici unul dintre cei patru rapidiști convocați, folosind următoarea garnitură: Lobonț - Contra, Tamaș, Goian, Raț (78 Șt. Radu) - Cociș, Rădoi, Codrea (88 Roșu) - Nicoliță, Mutu - Marica (64 Daniel Niculae).
Coman, Bădoi și Zicu au figurat pe lista rezervelor, Mazilu rămânând în afara listei oficiale.

     
      Miercuri, la Piatra Neamț, de la ora 18:30, este programat un alt joc al României în preliminariile CE, contra Luxemburgului.
     
     
      Toure a părăsit "Pro Rapidul "
      Jucătorul togolez Maman Sherif Toure a părăsit aseară cantonamentul de la Străulești al Rapidului, cele două părți neajungând la un acord în privința semnării unui contract de joc pentru mijlocașul de culoare. După ce s-a pregătit timp de trei săptămâni sub comanda lui Răzvan Lucescu și a evoluat timp de 65 de minute într-un amical al echipei secunde a Rapidului, Toure nu a convins îndeajuns pentru a fi oprit. Dacă în privința unui angajament temporar, până în vară, n-ar fi fost probleme, divergențele au apărut în momentul stabilirii detaliilor unui contract mai lung, pretențiile financiare ale internaționalului togolez fiind considerate exagerate.
     
     
Prosport

      Care "portocala mecanica"?
Unde e Olanda?
N-au încurcat cumva tricourile?
De ce joaca mai bine cei cotati mult mai slab?
De ce ne-am temut atât de mult de olandezi?

      Sunt întrebari pe care putini ar fi crezut ca vom ajunge sa ni le punem la un meci cu Olanda, ba si în deplasare. Dar este frumoasa realitate a partidei de la Rotterdam. Olandezii n-au prea gustat situatia. Românii au lansat primul avertisment: Mutu a pasat bine pentru Marica, dar sutul acestuia a fost respins de Stekelenburg, în minutul 5. Lobont si-a marcat apoi revenirea în nationala cu o prima interventie buna, mai ales la moral.
      "De Kuip" a fost aproape de delir când olandezii au introdus mingea în poarta, dar degeaba: ofsaidul era evident. A trecut o jumatate de ora si respiram usurati: se poate! Doar Contra si Goian ne-au mai dat emotii, dar Nicolita, Codrea si Radoi au stiut când si cum sa-i ajute. Uneori chiar si Mutu! Ramânea doar sa marcam. Si cât de aproape am fost: Lobont a degajat, Mutu a deviat superb, dar Marica si-a închis unghiul si n-a mai putut suta bine ('29). Olandezii pareau disperati.
      Lipsa de fair-play a lui Robben, care a continuat o faza la care Goian era cazut ('35), si greselile olandezilor fluierate de proprii suporteri erau elocvente. Van der Vaart ('38) si Sneijder ('44) au încearcat sa salveze situatia cu suturi de la peste 30 de metri, dar au ratat de putin spatiul portii.
      La pauza era 0-0, dar chiar am fi meritat un gol dupa cum am dominat jocul.
     
      Probabil ca Van Basten a facut prapad la vestiare. In partea a doua, olandezii au început mai decisi sa puna în pericol poarta lui Lobont. Au preluat conducerea la posesie, dar sansele lor de gol au venit tot doar din suturi de la distanta, Van der Vaart si Robben. Si, daca ar trebui sa remarcam doar un lucru la tricolori, ar fi ca nu s-au multumit doar cu un egal. N-au abandonat ofesiva, n-au aruncat mingile, desi un punct le-ar fi adus suficiente aprecieri. Din tribune, olandezii cereau insistent "Totul sau nimic". Din fericire a fost egal...
     
     
Gsp

      Români buni și curajoși
      "Tricolorii" au făcut o partidă tactică excelentă la Rotterdam. Se retrezește speranța la echipa națională. Confruntarea cu Olanda însemna examenul uriaș al unei generații. Selecționerul s-a prezentat la acest moment crucial cu o formulă neașteptat de ofensivă pentru o partidă în deplasare în compania unei forțe de talia Olandei. Cu Marica împins în avanposturi, secondat în spate de o linie de trei oameni de forță ofensivă, Nicoliță - Cociș - Mutu, "naționala" a început foarte curajos disputa de pe "De Kuip". Trei ocazii în primele 7-8 minute au anunțat o partidă bună pentru "tricolori". Goian, Marica și Mutu au punctat primele ocazii în contul alor noștri, care, ușor, ușor, au pus stăpînire pe joc spre uimirea unui stadion arhiplin amuțit de îndrăzneala băieților din Carpați.
     
      Cociș a făcut o partidă formidabilă la centrul terenului, unde a acționat ca un piston pe axul central, defensivă - ofensivă. A format un triunghi de nepătruns cu închizătorii Rădoi și Codrea în ariergardă, pentru ca apoi să devină un arc pentru săgețile din avangardă. Van der Vaart, omul de creație al batavilor, a murit în acest păienjeniș, fiind o mînă moartă de-a lungul primului mitan, la fel ca și Robben pe dreapta, anihilat complet de un Raț magistral, determinat și mai inimos ca niciodată. Au fost primele 45 de minute care au creat senzația că o înfrîngere pentru "tricolori" ar fi o mare nedreptate la un meci în care am descoperit o formație gazdă moale și fluierată la scenă deschisă de propriul public.
     
      A trebuit apoi să trecem prin supliciul a 15-20 de minute copleșitoare în partea secundă. Van der Vaart a încercat să renască la o lovitură liberă, parată însă excelent de Lobonț (55), în timp ce Robben l-a testat și el pe goal-keeperul dinamovist cu o torpilă de la 20 m (56).
     
      "Cred că am o disjuncție la umăr. Dar nu contează. Important e acest 0-0. Poate se putea mai mult, dar e bine și așa. Toată echipa a jucat cu sufletul pentru țară și pentru selecționer"
      Răzvan Raț
     
      "E un rezultat pentru noi, dar îmi pare rău că n-am reușit să marchez, că n-am cîștigat"
      Ciprian Marica
     
      "Olandezii nu ne-au fost cu nimic superiori. Cu mai mult curaj și puțin noroc, am fi putut să cîștigăm acest meci"
      Ciprian Marica
     
      "Eu zic că toată echipa a jucat foarte bine, nu doar defensiva. Nu le-am prea oferit spații, să-și creeze situații de gol. Mă așteptam ca olandezii să aibă mai multe ocazii. Acum sîntem mai optimiști"
      Gabriel Tamaș
     
      La final, "tricolorii" s-au prins într-o horă la mijlocul terenului. Cei din tribună și-au amintit de celebrul dans colectiv al echipei lui Hagi. Pînă atunci mai e, dar important e că generația lui Mutu și a lui Chivu a obținut un reper. Al său și numai al său. E important și asta o obligă. Campania e lungă, dar ne-am căpătat dreptul la răbdare.
     
     
      Banner deranjant ::: "Basarabia, pămînt românesc"
      Un grup de suporteri români de la peluză a arborat la începutul partidei un banner pe care scria "Basarabia, pămînt românesc". Înscrisul a dispărut după primele minute ale întîlnirii, dar, la un moment dat, fanii au dorit să-l repună la vedere. Ei au fost însă opriți de patru stewarzi, care au coborît pînă la primul rînd din sectorul ocupat de galeria "tricolorilor" spre a-i avertiza pe spectatorii respectivi să nu mai scoată bannerul!
     
     

Echipa "Revista presei "RapidFans.RO     25 martie 2007

 

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...