RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
 
REVISTA PRESEI ::: Luni 26 martie 2007              

FC RAPID

     
      INTERVIU / MAMAM CHERIF TOURE (sursa prosport)
      Togolezul regreta ca nu a semnat cu alb-visiniii, desi a trecut cu bine de vizita medicala
     
      Cherif, sosit la īnceputul lunii īn curtea Rapidului, va pleca zilele acestea din tara.
     
      - Care este situatia ta? Ramāi sau nu?
      - Eu am venit la Rapid cu gāndul ca transferul meu se va rezolva, dar pāna la urma se pare ca nu voi ramāne, pentru ca negocierile cu conducatorii de aici au esuat.
     
      - Din ce motiv?
      - Nu ne-am īnteles la bani. Mi-au spus ca nu au asa multi bani pentru mine. Trebuiau sa-mi dea un salariu destul de mare fata de cele din Romānia. Mie īmi pare rau, dar asta e.
     
      - Nu mai este valabila nici oferta de a juca numai pāna īn vara?
      - Si aici este aceeasi problema. Tot ar trebui sa primesc o anumita suma si apoi sa discutam prelungirea contractului, deci nu depinde numai de mine. In cursul zilei de astazi (n.r. ieri) voi vorbi cu impresarul meu, Traian, si voi vedea cānd plec si unde. Nu stiu sigur unde voi juca. O sa vad.
     
      - Ce parere are Razvan Lucescu despre situatia asta?
      - Am vorbit si cu antrenorul, dar el nu are ce sa faca. Problemele lui se limiteaza la meciuri si antrenamente. Chiar daca ma vrea la echipa, nu este datoria lui sa rezolve problema salariului meu.
     
     
Prosport

     
      Lubos Michel la Rapid - Steaua
      DELEGARE Slovacul Lubos Michel va conduce partida de saptamāna viitoare dintre Rapid si Steaua. Arbitrul a dezavantajat Steaua īn meciul de cosmar de la Middlesbrough, neacordānd un penalty ros-albastrilor, dar si echipa nationala a Romāniei īntr-un joc de calificare contra Norvegiei, cānd le-a pus pe tava un penalty nordicilor. Meciul Steaua - Dinamo va fi condus de un alt slovac, Vladimir Hrinak.
     
      Campanie esuata
      FARA CONCURENTA
      Danut Perja este titular incontestabil īn garnitura Rapidului, dupa ce a cāstigat lupta cu mult mai tānarul Ionut Stancu RAPID Giulestenii nu au reusit pāna īn prezent sa aduca un īnlocuitor pentru Karamian, variantele Grozdanovski, Marcelo si Cherif picānd pe rānd
     
      In afara repatrierii golgheterului Ionel Ganea, giulestenii nu au reusit sa mai transfere niciun fotbalist īnaintea acestui retur, lucru de neconceput īn anii precedenti.
      Mai mult, de la echipa au plecat cinci jucatori, cea mai grea pierdere fiind armeanul Artiom Karamian, care a ales Timisoara, refuzānd sa-si prelungeasca īntelegerea. Conducatorii alb-visiniilor pareau sa fi gasit īnlocuitorul ideal īn primele zile ale lunii ianuarie īn persoana macedoneanului Omoniei Nicosia, Vlatko Grozdanovski. Acesta a fost monitorizat de directorul tehnic Grigore Sichitiu, dar transferul a picat chiar cu o zi īnainte ca Rapidul sa plece īn Insulele Canare, motivul invocat fiind acela ca oficialii ciprioti n-au fost de acord ca Vlatko sa faca vizita medicala īn Romānia. A aparut apoi pe firmament Marcelo, un brazilian cvasianonim propus de Lucian Marinescu. Marcelo a ales īnsa o echipa din Liga a II-a braziliana, īntrucāt giulestenii amānau sa-i dea un raspuns. George Copos īnsusi a strāmbat din nas, considerānd ca fotbalistul n-are valoare. Desi pe cartea sa de vizita figureaza echipe ca Eintracht Frankfurt si Olympique Marseille, togolezul Cherif Toure nu a ramas nici el īn Grant, dupa ce nu s-a īnteles asupra salariului pe care urma sa-l primeasca. "Toure nu a convins īndeajuns pentru a fi oprit", era notat ieri si pe site-ul oficial al Rapidului. In aceste conditii, Danut Perja va ramāne īn continuare prima optiune pentru postul de mijlocas stānga, Razvan Lucescu declarāndu-se multumit de aportul veteranului.
     
      Transferurile ratate de Rapid
     
      Vlatko Grozdanovski
      Nationalitate: macedonean
      Vārsta: 24 de ani
     
      Marcelo Ribeiro
      Nationalitate: brazilian
      Vārsta: 27 de ani
     
      Mamam Cherif Toure
      Nationalitate: togolez
      Vārsta: 26 de ani
     
     
Rapidisti.RO

      Impresarul lui Cherif Toure acuza Rapidul
      Impresarul lui Cherif Toure, Traian Gherghisan, se plīnge de comportamentul rapidistilor fata de jucatorul african, plecat īntre timp din Giulesti:
     
      "Le-am transmis dorinta fotbalistului si au tergiversat luarea unei decizii privind contractul care ar fi trebuit semnat īn vara. Din cauza īntīrzierii, Toure a ratat convocarea la echipa nationala pentru meciul Togo-Sierra Leone. Oricum, exista deja alte variante pentru Cherif, una fiind din Ucraina".
     
      Dani Coman: "Nici eu, nici colegii mei de la Rapid nu suntem dezamagiti ca nu am jucat"
     
      Portarul alb-visiniilor, Dani Coman, a declarat pentru Fanatik ca rezultatul de egalitate obtinut la Rotterdam e unul foarte bun si considera ca avem toate sansele sa terminam primii in grupa.
     
      Dani Coman:
      "A fost un meci greu, dar consider ca intreaga echipa a jucat bine. E un rezultat excelent in perspectiva calificarii la EURO 2008"
      "Avem forta sa terminam primii in grupa. Am batut Spania, am facut egal in Olanda, eu zic ca am demonstrat ca putem juca de la egal la egal cu orice echipa"
      "Dupa meci, domnul Piturca ne-a felicitat pe toti si a spus ca trebuie sa ne gindim la meciul urmator"
      "Nici eu, nici colegii mei de la Rapid nu sintem dezamagiti ca nu am evoluat. Important pina la urma este rezultatul, nu cine a evoluat"
     
     
      Viorel Moldovan: "Romānia a aratat ca Italia"
      Atacantul giulestean, Viorel Moldovan, a declarat pentru Fanatik ca am fi putut cistiga meciul cu putin noroc si ca jucatorii rapidisti vor avea in viitor posibilitatea sa evolueze.Moldovan considera ca disciplina si organizarea tactica din meciul cu olandezii ne apropie de campioana mondiala, Italia.
     
      Cum ti s-a parut meciul?
      - A fost o echipa a Romaniei foarte organizata in toate compartimentele, nu le- am dat posibilitati jucatorilor laterali de viteza , Robben si Babel, de a se desfasura. De asemenea, faza defensiva a fost foarte buna, Huntelaar fiind blocat. Din pacate, in faza ofensiva nu am avut noroc, cu mai mult curaj puteam cistiga trei puncte.
     
      Nici unul dintre jucatorii rapidisti convocati nu a jucat...
      - Or sa joace alta data, mai sunt meciuri, or sa aiba timp.Decizia antrenorului trebuie respectata, el face echipa in functie de sistemul de joc, de adversar.
     
      Grupa Romaniei este foarte echilibrata, sunt trei echipe care se bat pe doua locuri...
      - Calificarea se va juca intre aceste trei echipe, Olanda, Romania si Bulgaria.Noi trebuie sa avem grija la echipele mici, in special la Slovenia care este un adversar incomod. In acelasi timp, meciul urmator cu Luxemburg este cel mai important si asteptam revenirea lui Chivu, Petre si Dica.
     
      Avem forta de a cistiga aceasta grupa?
      - De ce nu? Totul e posibil, trebuie sa speram. Demult nu am mai vazut o echipa a Romaniei asa constiincioasa si cu un spirit de echipa pe care cred ca l-am simtit cu totii.
     
      Au fost olandezii mai slabi ca noi?
      - Din punct de vedere defensiv nu am lasat nicio posibilitate adversarilor sa atace, daca ieseam la joc le dadeam ocazia sa exploateze spatiile libere. Nici ei nu s-au aruncat, le era teama si nu vroiau sa riste ca Mutu sau Marica sa speculeze pe contraatac. Ma asteptam la mai multa presiune din partea lor, insa nu au reusit datorita disciplinei noastre tactice. Pot sa afirm ca Romania a aratat ca Italia.
     
     
Sport Total

      "CU OCHII PE ELTON!"
      Viorel Moldovan spune ca jocul micutului brazilian din Ghencea va fi analizat si ca este posibil sa i se acorde o atentie speciala. Chiar daca nu a jucat nici un rapidist cu Olanda, secundul giulestenilor nu e dezamagit, declarind ca acestia vor fi utilizati intr-o partitura mai ofensiva.Veteranul alb-visiniilor nu crede ca infruntarea cu Steaua este decisiva pentru locul doi.
      Sport Total: Steaua a avut trei jucatori in teren in partida cu Olanda, Rapidul nici unul.
      Viorel Moldovan: Este decizia antrenorului, luata in functie de partitura pe care a vrut sa o aplice, in situatia in care trebuia sa jucam defensiv. Altfel, cred ca tehnicianul va miza in alte partide, in care trebuie sa atacam, si pe fotbalisti din Giulesti.
     
      Victor Piturca l-a preferat in poarta pe Lobont. Este Coman intr-o forma mai slaba? Indiferent daca are unele probleme personale, Dani este un om foarte puternic si, atunci cind intra pe teren, nu e nici o problema cu el. E foarte important ca exista o concurenta reala intre buturi si ca, in orice moment, putem avea un portar de valoare titular. Dani si Bogdan sint de valori foarte apropiate.
     
      Urmeaza partida cu Steaua, se joaca locul doi la acest meci?
      In nici un caz. Ne pregatim pentru acest derby, e intr-adevar important, dar nu decisiv. Cred ca diferenta va fi facuta in partidele cu echipe mici, unde se pot pierde puncte.
      Echipe ca CFR sau Bistrita, care sint foarte bine pregatite fizic si stau bine in teren, sint, de asemenea, foarte periculoase.
     
      Ce are Rapidul in plus fata de Steaua?
      E greu de spus. Trebuie sa evoluam asa cum o facem de obicei, ca sa ne impunem. Daca jucam dinamic, dezvoltam jocul nostru de mobilitate si de pase, cream si spectacol si luam si toate punctele.
     
      Veti lua masuri speciale ca sa-l anihilati pe Elton?
      Eu unul nu l-am vazut evoluind pina acum. Vom vedea inregistrari cu jocul lui si, in functie de calitatile pe care le are, vom aplica o strategie pentru a-l contracara. Daca are o tehnica buna, trebuie sa-i acordam atentie.
     
      Veti fi arbitrati de straini.
      Are mai putina importanta. Si noi avem arbitri buni, dar asa cred ca se inlatura orice suspiciuni.
     
      "Il vor regreta pe Toure"
      Cherif Toure nu va ramine in Giulesti, deoarece nu s-a inteles la bani cu oficialii. Traian Gherghisan, impresarul fotbalistului, arunca sageti catre conducere: "Jucatorul e dezamagit de felul in care a fost tratat. L-au tot aminat, dupa care au spus ca are pretentii exagerate, desi acestea erau undeva la 15.000 de euro pe luna, o suma normala pentru un fotbalist care a jucat la Mondiale. Nimeni de la Rapid nu si-a asumat responsabilitatea transferului. Cind se vor intilni cu el in meci direct, vor regreta ca nu l-au luat. Exista interes din partea altor cluburi din tara si vom vorbi in zilele urmatoare".
      Autor: Cristian Dinu, Mihai Voinea
     
     
Evenimentul zilei

      Cele mai frumoase cuvinte despre Rapid
      Despre echipa de fotbal din Grant au scris si dinamovistii, si stelistii. "Proletarii Giulestiului" au avut, dintotdeauna, harul de a smulge metaforele din tolba oamenilor de litere.
     
      "Fiind duminica dimineata, ne duceam la meciurile de la matineu. Si cine juca la matineu? Rapid. Atat. Cincizeci de mii de oameni se inghesuiau in tribune ca sardelele sau ca sprotul afumat (si tribunele chiar semanau cu o conserva), stateau si pe scari, pe garduri, se catarau pe stalpii cu difuzoare si pe pancarta uriasa de la peluza a II-a, pe care scria cu litere rosii 'Traiasca si infloreasca R.S.R.!' si cei cincizeci de mii (mai putin doi, eu si tata) intrau intr-o stare hipnotica inca de la iesirea jucatorilor din vestiare, de cand aparea in gura tunelului un sarpe lung si visiniu, care cerceta un pic imprejurimile, pe urma traversa grabit pista cu zgura, se prelingea pe iarba tunsa scurt, se oprea la mijlocul terenului si se rasucea pe-o parte si pe alta, salutand publicul inainte de-a se rupe-n bucati, unspe titulari si cinci-sase rezerve, dupa cate vertebre avea.
     
      Ce se intampla in jurul nostru nu era nici cor, nici harmalaie, nici vuiet, erau 49.998 de declaratii de dragoste suprapuse. Acolo juca Rapid. Atat. Adversarul nu exista, mai ales ca echipele din B, seria a II-a, erau pricajite si verzi ca broastele, incat toata lumea astepta sa fie inghitite de sarpe".
     
      Filip Florian, autorul frazelor de mai sus, este un "caine rosu" infocat. El, impreuna cu Matei, fratele sau mai mic, si el dinamovist convins, au scris anul trecut o carte, "Baiuteii" (publicata de "Polirom"), unde fotbalul si copilaria apar, firesc, precum doi siamezi. Printre atatea minuni de alta data, "Rapiduletul" acela boem ramane unic.
     
      VERSURI DESPRE "FARMECUL VIETII"
      "O echipa incarcata cu iubire ca un detonator"
      Brasoveanul Marius Ianus ("cel mai bun poet al tinerei generatii", dupa criticul Daniel Cristea Enache) n-a ramas insensibil la farmecul aparte al giulestenilor. In noul sau volum, "Strumfii afara din fabrica", aparut anul acesta la Editura "Cartea Romaneasca", Ianus scrie o poezie intitulata simplu si cuprinzator "Pentru Rapid":
     
      "Viata mea e legata de fotbal/Am avut abonament - de la 4 la 10 ani -/ la tribuna oficiala a Steagului Rosu/ Nu intelegeam nimic din ce se intampla pe acolo - niste OAMENI NEGRI conduceau cu 2-0 &/ au fost batuti cu 3-2-/ Taica-miu s-a ofitcat ca n-a prins finalul-/ l-am tras bocind spre casa.../ Se fuma mahoarca si mirosul ala-/ nervos si sentimental - imi placea./ Mame ale copiilor - nu va lasati/ progeniturile la meciuri - or sa ajunga/ fumatori inraiti & sentimentali incurabili/ & (mai trebuie sa spun?) imi placea/ ca toata lumea iubea si injura la meciuri (...) Din Divizia B, din subteranul memoriei,/ a venit la Brasov cea mai frumoasa echipa din tara/ Era o echipa fara vedete,/ dar incarcata cu iubire/ ca un detonator./ Galeria Rapidului a cantat intruna./ N-a fost un scor prea grozav pentru ei,/ dar galeria lor canta, canta intruna -/ si era o galerie mare si colorata-/ un sfert de stadion visiniu (...)"
     
      MICROBIST DE MODA VECHE
      Mircea Cartarescu, intre "Hai Rapidul" si "Ua, Rapidul"
      Scriitorul Mircea Cartarescu a copilarit la o aruncatura de bat de stadionul "Dinamo". Pasii l-au purtat, insa, adesea, si pe alte stadioane, inclusiv pe "Giulesti", experienta despre care a povestit in cartile sale: "Duminicile, pe cand mancam in familie, holbandu-ne la 'Planeta gigantilor', auzeam deodata cate-un racnet urias, indepartat, ca un talaz marin. Stiam atunci ca se mai daduse un gol pe 'Dinamo'. Cand am mai crescut, tata ma lua la meci si puteam vedea atunci o priveliste tipica anilor ‘60: un stadion intreg plin cu barbati in camasi albe, cu manecile suflecate. Parca traiam intr-un televizor alb-negru. Doar terenul, cu fotbalistii in tricouri mohorate, aducea oarece culoare. si uriasul cer azuriu de deasupra. Era o lume muncitoreasca, relativ benigna, cu tipi neciopliti si hazlii, pe care curgea sudoarea, cu coifuri de ziare pe cap, cu 'huo-uri si 'da-i la oase' lipsite de imaginatie, dar si de ura. Hotarat, ura, dispretul, violenta nu prea intrau in formula cartierelor muncitoresti de atunci decat, poate, prin exceptie. Pe garduri nu scria decat fie 'hai Rapidul', fie 'ua Rapidul'. Pe noi, copiii, nu ne ducea mintea la mai mult decat 'hai Dinamo la gunoi si cu Steaua dupa voi'.
     
      SUB PANA LUI FANUS
      Curcubeu pe ruta Calea Grivitei - Giulesti - sfarsitul vietii
      Nici Fanus Neagu n-a fost imun la "virusul Rapid". Iata o mostra de iubire, asternuta pe hartie in cartea "Intamplarii aiurea si calatorii oranj": "Pentru mine, Rapidul e o dimineata aurie de toamna, cand in garile din campia Baraganului si Dobrogea, unde trenurile opresc o singura clipa, zeci de oameni se arunca in vagoanele amortie de somn, ca sa intre in Bucuresti pentru doua ceasuri, atat cat joaca Rapidul.
     
      Rapidul face parte din sufletul oamenilor simpli ca bobul de zapada din bradul sarbatorilor de iarna, ca fantasma lunii din apele marii, ca durerea din suferinta infrangerilor.
      Rapidul e cel mai scurt drum dintre culmea gloriei si valea plangerii. Rapid e curcubeul inaltat peste Calea Grivitei pana la Podul Giulesti si (...) la marginea vietii noastre"
     
      "Rapidul este un greiere care canta mereu iluzia ca fotbalul nostru ar putea fi mai bun decat este" - Ioan Chirila, cronicar
     
     

Echipa "Revista presei "RapidFans.RO     26 martie 2007

 

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...