RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
 
REVISTA PRESEI ::: Marti 27 martie 2007


FRF

          In meci amical de juniori Under-19, Romania-Polonia 1-1 (1-1)
      In primul meci amical dintre reprezentativele de juniori Under-19 ale Romaniei si Poloniei, cele doua echipe au remizat luni 26 martie a.c., 1-1 (1-1). Golurile au fost inscrise de Liviu Ganea (min. 18), respectiv Tomasz Cywka (min. 43). Cea de-a doua partida amicala va avea loc miercuri 28 martie a.c., de la ora 11.00, tot la centrul de Fotbal Mogosoaia.
     
      Antrenorul Florin Cheran a folosit urmatoarea echipa:
      Balgardean - A. Iacob, Cordos (83 Crisan), Paun, Teusan - Cojocnean (75 Hora), Bicfalvi (70 Melinte), Marcu (57 A. Ionescu), Ochirosii - Buhaescu (46 Rusescu), L. Ganea (46 Ad. Florea)
     
     
ProSport.RO

          ARBITRI Michel si Hrinak conduc derby-urile, iar Balaj si Corpodean merg īn Slovacia

      Meciul Rapid - Steaua, de duminica, va fi arbitrat de unul dintre cei mai titrati centrali din Europa, slovacul Lubos Michel (foto).
      Despre arbitrul īn vārsta de 39 de ani, din care nu mai putin de 14 cu ecuson FIFA, romānii nu au amintiri prea placute. Partidele Norvegia - Romānia 1-1, din preliminariile lui Euro 2004, si semifinala din Cupa UEFA, Middlesbrough - Steaua 4-2, dor si acum, deoarece la primul a dictat eronat un penalty īmpotriva noastra, iar la al doilea ne-a privat de o lovitura de pedeapsa la scorul de 4-2.
     
      "Slovacia este una dintre cele trei tari cu care avem relatii de colaborare. Am discutat cu Jozef Marko, vicepresedintele Comisiei de arbitri UEFA, care este slovac, pentru a ne trimite cele mai bune brigazi pentru cele doua meciuri: Rapid - Steaua si Steaua - Dinamo. Lubos Michel face parte din Elite Class, iar Vladimir Hrinak din Premiere. N-am vorbit cu el, dar nu cred sa aiba vreo retinere de a onora invitatia. Face parte din meseria de arbitru sa suporti si eventualele ostilitati din partea publicului", ne-a spus ieri Gheorghe Constantin, presedintele CCA.
     
      "Cheltuielile legate de transport si cazare vor fi suportate de cluburile-organizatoare. Nu am discutat despre baremuri daca vor fi la nivel de UEFA sau la cele nationale. Si doua brigazi romānesti vor arbitra īn Slovacia. Cei de acolo i-au cerut īn mod expres pe Cristian Balaj si Sorin Corpodean", a mai spus Costica "Vālcea".
     
      Favoritii lui Lubos Michel
      Pe site-ul slovacului, arbitrul si-a trecut īn revista preferintele īn privinta mai multor capitole. Iata care sunt optiunile lui Lubos Michel:
      - jucator: Zinedine Zidane
      - antrenor: Arsene Wenger
      - echipa: Liverpool
      - stadion: "Nou Camp"
      - portar: Gianluigi Buffon
      - arbitru: Pierluigi Collina
      - asistent: Igor Sramka
      - gol: Cel al lui Zidane din finala CL 2002
     
      RAPID Giulestenii nu au reusit pāna īn prezent sa aduca un īnlocuitor pentru Karamian, variantele Grozdanovski, Marcelo si Cherif picānd pe rānd
      In afara repatrierii golgheterului Ionel Ganea, giulestenii nu au reusit sa mai transfere niciun fotbalist īnaintea acestui retur, lucru de neconceput īn anii precedenti.
     
      Mai mult, de la echipa au plecat cinci jucatori, cea mai grea pierdere fiind armeanul Artiom Karamian, care a ales Timisoara, refuzānd sa-si prelungeasca īntelegerea.
      Conducatorii alb-visiniilor pareau sa fi gasit īnlocuitorul ideal īn primele zile ale lunii ianuarie īn persoana macedoneanului Omoniei Nicosia, Vlatko Grozdanovski.
      Acesta a fost monitorizat de directorul tehnic Grigore Sichitiu, dar transferul a picat chiar cu o zi īnainte ca Rapidul sa plece īn Insulele Canare, motivul invocat fiind acela ca oficialii ciprioti n-au fost de acord ca Vlatko sa faca vizita medicala īn Romānia.
      A aparut apoi pe firmament Marcelo, un brazilian cvasianonim propus de Lucian Marinescu. Marcelo a ales īnsa o echipa din Liga a II-a braziliana, īntrucāt giulestenii amānau sa-i dea un raspuns.
      George Copos īnsusi a strāmbat din nas, considerānd ca fotbalistul n-are valoare. Desi pe cartea sa de vizita figureaza echipe ca Eintracht Frankfurt si Olympique Marseille, togolezul Cherif Toure nu a ramas nici el īn Grant, dupa ce nu s-a īnteles asupra salariului pe care urma sa-l primeasca.
      "Toure nu a convins īndeajuns pentru a fi oprit", era notat ieri si pe site-ul oficial al Rapidului. In aceste conditii, Danut Perja va ramāne īn continuare prima optiune pentru postul de mijlocas stānga, Razvan Lucescu declarāndu-se multumit de aportul veteranului.
     
      Copos isi propune jucatorii la nationala
      Patronul echipei Rapid, George Copos, a sustinut pe blogul personal ca Romania ar fi putut scoate o victorie din deplasrea de la Rotterdam, cu Olanda, daca Victor Piturca ar fi folosit mai multi jucatorii din Giuesti. "Rezultatul de egalitate obtinut in Olanda poate fi considerat extraordinar. Dar sunt convins ca el ne-ar fi putut fi si mai favorabil daca ar fi fost introdusi pe teren si jucatori de la Rapid. Cu Zicu sau/si cu Mazilu in joc, poate ca am fi avut sanse mai mari sa luam cele trei puncte pe care cred ca le meritam. Nu-l pomenesc aici si pe Coman, desi este un portar extrem de valoros, deoarece in acel meci n-a fost mai nimic de aparat. Nici Badoi cred ca n-ar fi trebuit neglijat, dar, nefiind eu antrenorul nationalei ...", a punctat Copos.
     
      MARCAJ Razvan Lucescu va desemna un om care sa-l neutralizeze pe Elton, avānd patru variante.
      Aflati la egalitate de puncte cu eternii rivali din Ghencea, giulestenii spera sa se distanteze dupa derby-ul de duminica.
      Evolutia buna a brazilianului Elton din partida sa de debut, cu FC Arges, nu i-a lasat indiferenti pe rapidisti, micutul sud-american fiind considerat principala arma a ros-albastrilor. Chiar daca Razvan Lucescu este adeptul unei aparari zonale, fara marcaj strict om la om, īn acest meci el va acorda unuia dintre mijlocasii centrali misiunea de a-l neutraliza pe sprintenul fotbalist de numai 1,58 metri īnaltime. "Vom vedea īnregistrari cu jocul lui si, īn functie de calitatile pe care le are, vom aplica o strategie pentru a-l contracara. Daca are o tehnica buna, trebuie sa-i acordam atentie", este de parere si antrenorul-jucator al giulestenilor, Viorel Moldovan. In conditiile īn care Lazar este un jucator determinant atāt la recuperare, cāt si īn faza de constructie, este de asteptat ca rolul de "cerber" sa-i parvina celui de-al doilea mijlocas central din echipa. Pentru un loc de titular se vor lupta pentru aceasta partida Marius Maldarasanu, Emil Dica, Nicolae Grigore si Romeo Stancu, revenit complet dupa accidentarea care l-a tinut pe tusa timp de sase luni. Este de asteptat totusi ca Maldarasanu sa fie lasat pe banca de rezerve, īntrucāt prestatia sa din ultimul meci, cu FC Vaslui, a fost una slaba. Grigore a reīnceput si el de curānd antrenamentele alaturi de echipa, dupa ce o īntindere la coapsa l-a īmpiedicat sa joace īn ultimele partide.
     
      Elton a facut o impresie buna cu Pitestiul, dar īn meciurile tari, vom vedea exact cāt e de bun (Gica Hagi)
      Cherif Toure īsi cauta echipa īn tara
      SPERANTA Mijlocasul togolez care nu a mai fost pastrat la Rapid, Mamam Cherif Toure, nu a parasit īnca Romānia. Jucatorul impresariat de Traian Gherghisan se afla īn Bucuresti, unde se antreneaza singur. "Mi se cauta echipa aici, la care sa joc doua luni, iar din vara o sa vedem cu cine semnez. Deocamdata am reluat alergarile singur, dupa ce am avut probleme la un picior", ne-a declarat Cherif.
     
     
rapidiŗti.ro

          Ganea rezerva!
      Golgeterul campionatului va ramīne, cel mai probabil, pe banca īn derby, locul sau urmīnd sa fie luat de catre Moldovan. Zicu-Mazilu-Moldovan. Asa va arata tridentul ofensiv al Rapidului īn derby-ul cu Steaua. Ceea ce īnseamna ca Ionel Ganea va ramīne pe banca. Argumentele īn favoarea acestei decizii:
      1. Conflictul pe care Razvan Lucescu si Ganea l-au avut la mijlocul saptamīnii trecute. Jucatorul a fost trimis pentru o zi la "satelit" si a revenit la prima echipa doar dupa ce si-a cerut scuze.
      2. Randamentul slab pe care Ganea l-a avut īn cele trei meciuri pe care le-a jucat īn campionat pentru Rapid. "Ganezul" nu a īnscris niciodata si a fost integralist doar cu UTA (scor 4-0).
      3. Viorel Moldovan a fost printre cei mai buni de pe teren īn singurul meci pe care l-a īnceput ca titular īn 2007, cel cu Poli Timisoara (scor 2-0). Moldovan a scos atunci un penalty si a jucat atacant dreapta, exact īn pozitia despre care Ganea a spus saptamīna trecuta ca īl īmpiedica sa īnscrie.
      4 luni au trecut de cīnd Viorel Moldovan a marcat ultimul gol īn Liga I. Vīrful de 34 de ani a īnscris atunci īn meciul Rapid-FC National 2-1
     
      Stelistii stau īn tribuna īnchisa
      Sefii din Grant au luat aprobari de la FRF si de la Jandarmerie, care si-au dat acordul ca fanii Stelei sa fie asezati īn sectorul B al tribunei I, īn care accesul publicului e de obicei interzis.
      Peluza I si tribuna I ale stadionului Giulesti au fost īnchise īn urma cu aproape un an din cauza riscului prabusirii īn caz de cutremur de peste 7 grade pe scara Richter.
      Īn toamna, īn cupa UEFA, fanii lui PSG au ocupat aceleasi locuri pe care vor sta ultrasii stelisti. (Remus Raureanu)
     
      Doar 3.000 de bilete la Rapid - Steaua
      Suporterii īsi pot cumpara de azi tichete de intrare la derby. Rapid-Steaua va fi derby-ul cu cele mai putine bilete vīndute. Asta pentru ca doar 3.000 de tichete au fost tiparite pentru meciul de duminica si vor fi puse īn vīnzare astazi, de la ora 14:00.
     
      De ce numarul tichetelor este unul atīt de mic? Capacitatea stadionului Giulesti a fost redusa de la 19.000 de locuri la doar 10.000, din cauza lucrarilor de consolidare de la tribuna I si peluza I.
     
      Īn plus, accesul la peluza a II-a, īn care sta galeria Rapidului, se va face doar pe baza de abonament, iar la tribuna 0 se vīnd numai 100 de bilete, restul fiind deja rezervate invitatilor. Organizatorii spera sa reuseasca sa vīnda astfel cīt mai multe abonamente īn aceasta saptamīna, mizīnd pe faptul ca Rapid va juca īn retur pe teren propriu si cu Dinamo. Un abonament la peluza a II-a costa 25 RON, iar unul la tribuna a II-a, 45 RON.
     
      Marian Iancu vrea sa joace īn Giulesti īmpotriva Stelei
      Patronul Timisoarei a declarat luni ca ar prefera ca meciul din semifinalele Cupei Romāniei dintre echipa sa si Steaua sa se joace īn Giulesti, pe stadionul Rapidului, si nu la Piatra Neamt, asa cum a stabilit Federatia Romāna de Fotbal, informeaza site-ul Antena3.
     
      "Le vom propune celor de la Steaua sa jucam meciul din cupa īn Giulesti. Ar fi interesant. Noi suntem organizatori si ne-ar conveni de minune sa evoluam pe stadionul Rapidului. Si pentru suporteri ar fi mult mai convenabil. Una e sa vii la Bucuresti, si alta e sa te duci pāna la Piatra Neamt", a declarat Marian Iancu.
     
      George Copos: "Cu Zicu pe teren, am fi putut lua 3 puncte Olandei"
      Pe blogul sau, patronul alb-visiniilor lauda cei patru jucatori rapidisti convocati la nationala, (Zicu, Mazilu, Coman, Badoi ) si crede ca selectionerul nu trebuia sa īi tina pe banca la meciul de sāmbata cu Olanda.
     
      "Am fost la meciul pe care nationala Romāniei l-a jucat la Rotterdam, īn compania reprezentativei olandeze. Punctul obtinut de echipa noastra īn deplasare este deosebit de bun, iar, īn perspectiva urmatoarei īntālniri pe care urmeaza s-o avem cu echipa luxemburgheza, cred ca avem sanse serioase sa preluam conducerea īn clasamentul grupei noastre.
     
      Desigur, rezultatul de egalitate obtinut īn Olanda poate fi considerat extraordinar. Dar sunt convins ca el ne-ar fi putut fi si mai favorabil daca ar fi fost introdusi pe teren si jucatori de la Rapid. Cu Zicu sau/si cu Mazilu īn joc, poate ca am fi avut sanse mai mari sa luam cele trei puncte pe care cred ca le meritam. Nu-l pomenesc aici si pe Coman, desi este un portar extrem de valoros, deoarece īn acel meci n-a fost mai nimic de aparat. Nici Badoi cred ca n-ar fi trebuit neglijat, dar, nefiind eu antrenorul nationalei.."
     
      Rapid - Steaua
George Copos:"Sa luam cele trei puncte pe care le meritam"

      George Copos a postat un nou mesaj pe blogul sau, unde a marturisit ca este sigur de victoria Rapidului īn derby-ul cu Steaua si spera ca alb-visiniii sa īsi demonstreze valoarea īn fata rivalei de-o viata.
     
      "Sunt sigur ca atāt cei patru jucatori rapidisti convocati la nationala, cāt si ceilalti care vor juca duminica īn meciul cu Steaua, vor arata valoarea adevarata pe care o are echipa rapidista īn acest moment al campionatului. Īmi doresc foarte tare ca, la fluierul final al confruntarii de duminica, Rapidul sa fi luat o optiune serioasa pentru terminarea campionatului cel putin pe locul 2.
     
      Nimic nu ne īmpiedica sa cāstigam trei puncte duminica īn Giulesti! Īn timp ce steaua Stelei este umbrita de norii randamentului scazut din ultima vreme, Rapidul urca rapid (sper) catre vārful formei sale sportive. Īn plus, meciul va fi transat īn teren, nu īn culise. Asa ca… Forza Rapid! Sa luam cele trei puncte pe care le meritam!"
     
      Rapid, patru ani fara īnfrāngere īn campionat īn fata Stelei
      RTV / A juca sau a nu juca īn Liga Campionilor? Asa se poate traduce confruntarea de duminica din Giulesti dintre Rapid si Steaua.
      Dupa patru ani fara īnfrāngere īn campionat īn fata Stelei, rapidistii joaca duminica pe teren propriu cu un singur scop: sa ia prima optiune pentru a juca īn competitia suprema a cluburilor.
     
      De aproape patru ani, din 26 aprilie 2003, nu a mai pierdut Rapid īn fata Stelei, si atunci giulestenii au cāstigat si campionatul la sapte puncte diferenta. Cele sapte partide disputate de atunci s-au terminat de cinci ori la egalitate si de doua ori cu victoria Rapidului. 1 la 1 s-a terminat īn tur, iar trupa lui Olaroiu vine pe 1 aprilie īn Giulesti sa recupereze punctele pierdute īn exilul de pe Stadionul National.
     
      "Conteaza mult, cine bate ia prima optiune" a declarat Constantin Zotta, secretarul general al giulestenilor."Cred ca avem prima sansa, suntem īn forma buna si cred īn dorinta jucatorilor de a juca īn Champions League" a mai spus Zotta.
     
      Īn ultimii patru ani, Rapid a pierdut o singura data īn fata Stelei: īn 2006, īn Supercupa Romāniei, scor 0 la 1.
     
      Meciul dintre Rapid si Steaua se va disputa duminica, de la ora 20 si conteaza pentru etapa a 24-a a Ligii Īntāi.
     
      Cristian Pīrvu:
"Duminica, dragostea noastra va culca la pamānt Steaua"

      Cristian Pīrvu crede ca Rapid este avantajata de absenta lui Nicolae Dica. Presedintele Clubului Aristocratic Rapid a facut o analiza a celor doua echipe, concluzionānd ca Rapid este cu mult peste Steaua. "Parerea mea este ca Steaua īnseamna Nicolae Dica. Este un jucator "high class" si suntem avantajati ca nu joaca. De cealalta parte, mizez pe cuplul Ganea - Mazilu, desi Zicu este īn mare forma, eu īi prefer pe 'ai nostri'. Axul central conteaza foarte mult, sper ca Dani Coman sa prinda o zi exceptionala si sa īnchida poarta, la fel si Marius Constantin si Costin Lazar sper sa fie īntr-o forma buna. Nu vreau numai sa īi batem, vreau sa facem spectacol pe teren, pentru ca suntem peste ei."
     
      Cristian Mihai Pīrvu a vorbit īn exclusivitate pentru site-ul nostru despre derby-ul dintre Rapid si Steaua, de duminica. Presedintele si initiatorul Clubului Aristocratic Rapid crede īn victoria rapidistilor si se asteapta la o atmosfera incendiara īn tribune. "Īn mod cert se joaca locul doi. Este un meci al orgolilor si cred īn victoria Rapidului. Īmi doresc sa fie mai mult de o victorie, sa fie spectacol pe teren si sa se vada valoarea noastra, pentru ca suntem peste Steaua si avem ce arata. Īn plus, jucam acasa, pe Giulesti. Vin de la 3 ani pe stadion si acum am 53, stiu prea bine ce īnseamna aportul suporterilor. Stiu si jucatorii, si Razvan, si toti cei care au trecut pe la echipa din Grant. Uitati-va la declaratiile lor, pe Giulesti se creeaza cea mai puternica legatura īntre jucatori si suporteri. Iar duminica, dragostea noastra va culca la pamānt Steaua.
     
      Din 2003 nu ne-au mai batut, dar ne-au eliminat din UEFA. Duminca nu putem sa facem uitata eliminarea de anul trecut, tot ce īmi doresc este sa ne mai īntālnim o data cu ei īn Europa si sa ne luam revansa. Acolo se joaca fotbalul adevarat."
     
      Buga ar putea parasi Rapidul la sfīrsitul campionatului
      Mugurel Buga ar putea parasi Rapidul la sfīrsitul campionatului. Despartirea lui Mugurel Buga de Rapid a fost amīnata īn iarna, dar e foarte probabil ca divortul sa se produca dupa finalul sezonului.
      "Pele" intra īn vara īn ultimele sase luni de contract si va putea semna cu orice club interesat de seviciile sale. Chiar daca gruparea din Giulesti detine optiunea prelungirii acordului pentru īnca un an, e putin probabil ca sefii alb-visiniilor sa uzeze de aceasta prevedere. La finalul turului, oficialii gruparii din Grant anuntasera ca i-au prelungit angajamentul lui Buga pīna īn decembrie 2008, īnsa acest lucru nu s-a īntīmplat. A fost vorba doar de o marire a salariului stagional, de la 45.000 de euro la 100.000 de euro.
     
      Pentru ca nu mai evolueaza decīt pe finalurile de meci la Rapid, fotbalistul de 29 de ani a pierdut si echipa nationala, dupa ce fusese o prezenta constanta la lot īn ultimele actiuni ale "tricolorilor". Impresarii lui Buga īncearca sa īi gaseasca atacantului un club īn strainatate. Fostul brasovean a fost īn iarna īn atentia lui Mainz, iar la meciul cu Timisoara, de-acum o luna, rapidistul a fost urmarit de scouteri ai lui VfB Stuttgart.
     
      "Nu stiu cum se explica decaderea mea. M-am gīndit mult la asta, dar nici eu nu gasesc un raspuns concret, un motiv"
     
     
gsp.ro

          Zicu titular!
      de Viorel Tudorache
      Selectionerul va aborda partida cu Luxemburg cu patru jucatori noi īn echipa de start. Al doilea antrenament al "nationalei" de la Piatra-Neamt a īnceput la ora 17:15 si s-a desfasurat tot pe terenul de pregatire al Cehlaului, gazonul de pe "Municipal" fiind īn continuare protejat. Ieri, spre deosebire de sedinta de pregatire de duminica, suporterii nemteni nu si-au mai putut urmari idolii. Selectionerul a putut conta pe Mutu si pe Tamas, care au revenit dupa ce duminica au fost menajati, ei acuzīnd usoare accidentari dupa partida de la Rotterdam. Cei doi s-au pregatit pe toata durata antrenamentului cot la cot alaturi de coechipieri. La īnceput accentul a fost pus pe partea fizica, au urmat scurte sedinte de 5 contra 2, dupa care selectionerul i-a īmpartit pe cei 18 jucatori de cīmp īn doua grupuri, dezvaluindu-si astfel intentiile pentru partida de mīine, cu Luxemburg.
     
      Fata de echipa de la Rotterdam, selectionerul va efectua patru modificari īn echipa de baza. Daca Rat este accidentat, iar Codrea suspendat, Nicolita si Marica le vor lasa locul īn primul "11" lui Zicu si Daniel Niculae. Selectionerul s-a decis si īn privinta īnlocuitorului lui Rat pentru postul de fundas stīnga, Radu Stefan devansīndu-l pe colegul sau de la Dinamo, Pulhac, īn timp ce Rosu īi va lua locul la mijloc suspendatului Codrea. De asemenea, selectionerul a schimbat si sitemul de joc, revenind la 4-3-3, dupa ce īn partida de la Rotterdam a folosit un sitem cu doi īnchizatori, 4-2-3-1. Dupa o ora si 45 de minute sedinta de pregatire s-a īncheiat.
     
      Sustinut de frate
      Dorin Goian a avut parte de o vizita placuta īn cantonamentul echipei nationale de la Piatra-Neamt. Fratele sau mai mic, Lucian, l-a vizitat luni la "Central". "Am fost sa-l vad, normal. L-am felicitat pentru evolutia din partida cu Olanda", a spus Goian junior, mīndru ca fratele sau joaca pentru Romānia. Lucian a povestit ca īn momentul īn care Dorin a fost lovit īn plin de minge, la Rotterdam, a avut emotii. "M-am speriat putin, dar el e ca o stīnca. Asa sīntem noi, bucovinenii", a īncheita Lucian Goian.
     
      Iancu: "Sa jucam īn Giulesti!" Patronul lui Poli Timisoara, Marian Iancu, a declarat ieri ca va propune conducerii Stelei ca īntīlnirea directa din semifinalele Cupei Timisoreana sa se joace īn Bucuresti.
      "Noi vom face o oferta, aceea ca meciul sa aiba loc pe Giulesti", a declarat Iancu la Stirile Sportive ale Antenei 1. "Asteptam sa primim īn scris propunerea, dupa care vom anunta daca sīntem sau nu de acord", a replicat Valeriu Argaseala. Meciul Steaua - Poli e stabilit pentru 18 aprilie, la Piatra Neamt, de la ora 20:45, īn direct pe Antena 1.
     
      "N-avem echipe de Liga Campionilor"
      Fostul mare tenismen Ilie Nastase a comentat derby-ul Rapid - Steaua, programat duminica seara īn Giulesti si pe care ambele combatante īl privesc ca fiind decisiv pentru obtinerea locului 2. "Steaua a fost īn Champions League si a avut o victorie si doua egaluri. Si? S-a calificat? Nu. A luat niste bani, atīt a reusit. Nu avem echipe pregatite pentru Liga Campionilor", a spus Ilie Nastase.
     
      Copos īl critica pe Piturca
      Egalul scos de Romānia īn Olanda nu l-a impresionat pe George Copos, care crede ca rezultatul putea fi unul chiar mai bun: "Cu Zicu si/sau Mazilu īn joc, poate ca am fi avut sanse mai mari sa luam trei puncte pe care le meritam. Nu-l mai pomenesc si pe Coman, care este extrem de valoros, dar īn acel meci n-a fost mai nimic de aparat. Nici Badoi n-ar trebui neglijat, dar, nefiind eu antrenorul nationalei...".
     
      "Vreau cel putin locul 2"
      George Copos e convins ca Rapid va īnvinge duminica pe Steaua. "Nimic nu ne īmpiedica sa cīstigam trei puncte. Steaua este umbrita de norii randamentului scazut pe care l-a ararat īn ultima vreme, īn vreme ce Rapidul urca spre vīrful formei sale sportive. Īn plus, meciul va fi transat pe teren, nu īn culise. Īmi doresc ca la final sa fi luat o optiune serioasa pentru a termina campionatul cel putin pe locul al doilea", a scris patronul Rapidului pe blogul sau.
     
      "Cine bate e favorit"
      Rapidistii sīnt convinsi ca o victorie īn derby-ul cu Steaua le-ar oferi prima sansa la ocuparea locului al doilea. "Cine va cīstiga va deveni favorit! Avem prima sansa, datorita formei bune prin care trece echipa, dar si gratie dorintei extraordinare a jucatorilor de a evolua la vara īn Champions League", crede directorul general Constantin Zotta.
     
      Rapid a batut īn Cupa UEFA o echipa de o suta de milioane de euro!
      de Adrian Popa
      Este prima aparitie a lui Hamburg īn Money League, din sezonul 2000-2001 īncoace. Īn sezonul trecut germanii au strīns 101 milioane de euro, īnregistrīnd o crestere de 36% fata de sezonul 2004-2005! Desi au o evolutie slaba īn Bundesliga, īn acest sezon, nemtii de la Hamburg probabil vor intra si la anul īn topul celor mai bogate echipe din lume, datorita participarii īn acest an īn Champions League.
     
      Calificarea īn Cupa UEFA din sezonul 2005-2006 a contribuit, la rīndul ei, la sporirea veniturilor celor de la Hamburg. Calificīndu-se īn C2 prin Cupa UEFA Intertoto, la o medie a spectatorilor la meciurile de acasa de 52.600 de spectatori a facut ca veniturile din ziua meciului sa creasca cu 40%, adica pīna la 36,8 milioane de euro.
     
      Cei mai multi bani, din drepturile comerciale
      Clubul si-a dezvoltat stadionul, care a gazduit 5 meciuri īn timpul Cupei Mondiale din Germania. Astfel s-au construit 50 de loje si peste 2000 de locuri pentru corporatii. Ca rezultat al faptului ca face parte din cea mai dezvoltata economie din Europa, veniturile comerciale ale echipei se ridica la 47,2 milioane de euro, cifre comparabile cu cele ale lui Arsenal sau Inter Milano, care se afla īn primele 10 echipe ale lumii īn acest top. Hamburger are si contracte de sponsorizare cu Puma si Emirates.
     
      Totalul īncasarilor pe ultimii cinci ani:
      2002: 63 de milioane de euro
      2003: 66 de miloane de euro
      2004: 70 de milioane de euro
      2005: 75 de milioane de euro
      2006: 101 de milioane de euro
     
     
spt.ro

          ROMANIA-LUXEMBURG ::: ZIUA LOR
      Mai multi tricolori au participat ieri la o conferinta de presa a sponsorului Bergenbier, unde Mutu si compania au votat, in mod simbolic, pentru infiintarea unei sarbatori dedicate barbatului. Altfel, jucatorii au declarat ca au fost impresionati de primirea de la Piatra Neamt, una care ii obliga o data in plus. Elevii lui Victor Piturca si-au exprimat dorinta de a juca si in alte orase din provincie in aceste preliminarii. Dupa ce in ziua reunirii lotului, din urma cu o sapta- mina, au filmat un spot publicitar pentru sponsorul na- tionalei, Bergenbier, tricolorii au prezentat intr-o conferinta de presa noua campanie. Bogdan Lobont, Paul Codrea, Mirel Radoi si Ionut Lupescu sint protagonistii clipului care promoveaza demersul sponsorului de a inventa "Ziua barbatului".
     
      "Cred ca e o initiativa excelenta. In Italia, exista de mult aceasta sarbatoare", a declarat Adrian Mutu, care a marturisit si ce cadou prefera de "Ziua Barbatului": "Primesc in fiecare zi dragostea sotiei mele si asta imi ajunge". Dincolo de evenimentul organizat la Piatra Neamt, tricolorii au discutat si despre primirea regeasca de care au avut parte la intoarcerea de la Rotterdam.
     
      "Am fost primiti extraordinar, dupa rezultatul obtinut in Olanda. Le multumim pentru caldura pe care ne-au aratat-o. Imi doresc sa fie la fel toate meciurile nationalei si sa jucam si in alte orase", a spus Lobont. "Si la Craiova am fost primiti la fel de bine. De fapt, avem suporteri in toata tara si ne simtim mindri si motivati cind simtim dragostea fanilor", a declarat Mutu, care recunoaste ca nebunia de duminica nu i-a luat cu totul prin surprindere: "Nu am fost foarte mirati. Vazusem la televizor ca s-au vindut toate biletele, asa ca am fost pregatiti pentru asemenea manifestari din partea fanilor. Ne bucuram ca am venit sa jucam aici".
     
      Felicitati de Iencsi
      Adrian Iencsi i-a vizitat duminica seara pe tricolori, pentru a-i felicita dupa rezultatul bun, obtinut in meciul cu Olanda. "Ne-a bucurat vizita lui Iencsi. Am stat de vorba cu el o jumatate de ora, ne-a felicitat si ne-a spus ca este alaturi de noi. Ii dorim multa bafta la Ceahlaul", a declarat portarul nationalei, Bogdan Lobont.
     
      "Chivu respira greu"
      Capitanul de la Rotterdam, Adrian Mutu, a marturisit ca i-ar fi placut ca si accidentatul Cristian Chivu sa asiste la meciul cu Luxemburg, dar il sfatuieste pe acesta sa stea la Roma, pentru a se reface complet. "Chivu nu are nevoie de vreo invitatie ca sa vina aici. Totusi, cel mai bine pentru el este sa stea la Roma, sa se refaca. Chivu ne-a ajutat mult, venind in Olanda. A contat mult pentru moralul nostru prezenta lui acolo. Vorbeam cu el si respira foarte greu, asa ca nu i-ar face bine sa stea in tribuna, in frig".
     
      Rat, dorit in Anglia
      Fundasul lui Sahtior Donetk a fost urmarit in meciul de la Rotterdam de scouterii clubului Newcastle. Antrenorul cotofenelor, Glenn Roeder, planuieste o restructurare masiva in vara, printre cei care urmeaza sa paraseasca gruparea de pe St. James Park urmind sa fie si nigerianul Celestine Babayaro, actualul titular al postului de fundas stinga. In afara lui Rat, Newcastle il mai monitorizeaza pentru acest post si pe portughezul Marco Caneira de la Sporting Lisabona. Din pacate, Razvan Rat va fi nevoit sa lipseasca trei saptamini, dupa accidentarea de la umar suferita in Olanda.
     
      Conditii excelente
      Adrian Mutu s-a declarat impresionat de conditiile de la Piatra Neamt. Briliantul a afirmat ca nici macar in Olanda nu a intrat in vestiare mai bine dotate decit cele de la stadionul de sub Pietricica. "Eu am aflat abia cind am fost convocat ca vom juca aici. A fost propunerea lui nea Piti. Vestiarele de la stadionul Ceahlaul sint mai dotate decit in Olanda. Terenul este foarte bun, deci toate conditiile pentru a face un meci mare sint indeplinite", a spus Mutu. De altfel, gazonul din Piatra Neamt arata ieri impecabil, dupa ce a fost protejat cu o prelata de ploaia cazuta cu citeva zile in urma.
     
      Ecran in centrul orasului
      Dupa ce s-au vindut toate biletele pentru partida de miine, cu Luxemburg, suporterii care nu au reusit sa-si procure tichete au o sansa sa urmareasca meciul. Autoritatile locale, impreuna cu sponsorul nationalei, Bergenbier, au amplasat in centrul istoric al orasului Piatra Neamt un ecran imens, pe care va fi proiectata intilnirea cu Luxemburg.
      De altfel, suporterii nemteni au urmarit in acelasi mod si partida de la Rotterdam, manifestindu-se zgomotos minute bune dupa fluierul final. Fanii vor putea participa si la concursuri cu premii constind in echipament sportiv cu insemnele nationalei.
     
      En garde!
      George Copos a decis sa faca prima mutare in razboiul psihologic cu Steaua, declarind despre ros-albastri ca formeaza o echipa aflata sub impactul randamentului scazut din ultimele etape. Acesta crede ca Rapid va cistiga derby-ul de simbata si va deveni favorita pentru pozitia secunda. Boss-ul feroviarilor spune ca altul ar fi fost rezultatul la Rotterdam, daca ar fi jucat mai multi rapidisti.
      Principalul actionar al formatiei din Grant, George Copos, are mai multe argumente pe care se bazeaza entuziasmul si convingerea sa ca giulestenii vor cuceri toate punctele puse la bataie in confruntarea cu rivalii din Ghencea.
     
      In primul rind, statistica ultimelor patru sezoane, cind alb-visiniii nu au plecat steagul in fata Stelei, inregistrindu-se in campionat mai multe rezultate de egalitate si doua victorii pentru gazdele de simbata.
     
      Dincolo de cifre, starea de spirit pozitiva a lui George Copos este data si de forma de joc pe care au aratat-o cele doua formatii de la reluarea campionatului, rapidistii avind un plus atit in numarul de puncte obtinute, cit si la jocul propriu-zis, aratind mai multa forta ofensiva, dar si o aparare care a luat doar un singur gol.
     
      "Nimic nu ne impiedica sa cistigam trei puncte simbata in Giulesti. In timp ce steaua Stelei este umbrita de norii randamentului scazut din ultima vreme, Rapidul urca rapid catre virful formei sale sportive. In plus, meciul va fi transat in teren, nu in culise. Trebuie sa luam cele trei puncte pe care le meritam", a declarat, foarte plastic, oficialul.
     
      Despre egalul Romaniei in Olanda, finantatorul e de parere ca rezultatul, desi excelent, ar fi putut fi o victorie, daca Victor Piturca ar fi mizat pe fotbalistii giulesteni. "Egalul obtinut in Olanda poate fi considerat extraordinar. Dar sint convins ca el ne-ar fi putut fi si mai favorabil, daca ar fi fost introdusi pe teren si jucatori de la Rapid. Cu Zicu sau cu Mazilu in joc, poate ca am fi avut sanse mai mari sa luam cele trei puncte pe care cred ca le meritam. Nu-l pomenesc aici si pe Coman, desi este un portar extrem de valoros, deoarece, in acel meci, n-a fost mai nimic de aparat. Nici Badoi cred ca n-ar fi trebuit neglijat", a spus oficialul.
     
      Impresionat de Olanda
      Vesnic suparat pe institutii si pe autoritati, deoarece nu investesc in infrastructura sportiva, George Copos a ramas impresionat de ce a vazut in Olanda, unde a fost sa urmareasca meciul nationalei.
     
      "Este incredibil ce investitii a putut sa faca statul olandez in infrastructura, inclusiv in cea sportiva. Am fost impresionat", spune Copos pe blog. Raspunsul unui suporter rapidist a fost cit se poate de acid: "Nea George, vezi ca incurci borcanele. Nu statul a construit De Kuip sau Amsterdam Arena, ci cluburile, din imprumuturi bancare si contracte bine gindite".
     
      De azi se vind bilete
      Incepind de astazi, la casele stadionului Giulesti se vor pune in vinzare biletele pentru meciul cu Steaua, a carui data de desfasurare s-a schimbat, urmind sa se dispute simbata, in loc de duminica, de la ora 20:00.
     
      Preturile sint de 15 RON la tribuna a II-a, respectiv 75 RON la tribuna 0, in timp ce la peluza a II-a se va intra pe baza de abonament. Peluza I si tribuna I sint inchise pentru consolidare.
     
      GALERII. Stelistii, la tribuna I
      Desi este inchisa pentru consolidare, conducerea Rapidului a obtinut aprobarea pentru ca suporterii rivalei din Ghencea sa poata sta la tribuna I. Stelistilor le-au fost acordate aproximativ 500 de bilete, asa cum prevede regulamentul. "Clubul gazda trebuie sa acorde echipei oaspete un minim de 5% din totalul biletelor puse in vinzare. Noi ne-am conformat regulamentului. Nu va fi nici un pericol la tribuna I si am obtinut aprobare pentru a repartiza acolo sectorul galeriei steliste", a declarat Constantin Zotta.
     
      POLI IASI CERE NEPROGRAMAREA RAPIDULUI. Derby-ul in pericol?
      Dupa ce Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) a FRF a dat dreptate celor de la Poli Iasi in cazul Daniel Pancu, hotarirea fiind definitiva si obligind Rapidul sa plateasca clubului moldovean suma de 189.500 de dolari, controversele vizavi de acest caz continua sa apara.
     
      Cei din Giulesti au depus un apel impotriva acestei decizii, fapt ce l-a enervat la culme pe antrenorul iesenilor, Ionut Popa: "Daca noi sau Jiul putem fi dati afara pentru datorii, asa ar trebui sa se intimple si cu Rapidul. Ori ne primim banii, ori vom cere ca Rapid sa nu fie programata cu Steaua. Ce apel sa mai faca, daca decizia e definitiva si irevocabila? Ei sint obisnuiti sa faca manevre, Copos a dovedit-o de-a lungul timpului. Sa se inceteze odata cu tratamentul preferential pentru echipele din Bucuresti si sa ne plateasca banii".
     
      Raspunsul conducerii giulestene la acuzele lui Popa a venit imediat, directorul general Constantin Zotta declarind: "Am facut apel pentru ca nu am primit motivatia acelei decizii. Daca s-a luat o hotarire, trebuie sa stim si noi pe baza caror argumente s-a luat. Asta cu neprogramarea e o prostie, Popa sa-si vada de treaba lui si sa mai invete regulamentele. El nu stie decit sa jigneasca pe toata lumea".
      Autor: Cristian Dinu, Mihai Voinea
     
     
fanatik.ro

         
     
     
     

Echipa "Revista presei "RapidFans.RO     27 martie 2007

 

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...