RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
 
REVISTA PRESEI ::: Miercuri 28 martie 2007


  
FC RAPID

    De azi, bilete pentru derby-ul cu steaua

      Azi se pun in vanzare, la casele stadionului din Giulesti, biletele de intrare la jocul Rapid - steaua, programat duminica seara, de la ora 20:00. Preturile tichetelor scoase la vanzare sunt de 20 lei pentru tribuna a II-a si de 75 lei pentru tribuna 0. In celelalte sectoare in care este permis accesul (peluza I si tribuna VIP, dar si la tribuna a II-a si tribuna 0), intrarea se va face pe baza abonamentelor si a invitatiilor distribuite la inceputul sezonului. De asemenea, se mai pot procura, in limita stocului disponibil, si abonamente pentru sectoarele amintite mai sus.
     
     


FRF

    "COPIII DE AZI, SUPORTERII DE MÂINE"


      Federația Română de Fotbal a demarat recent programul "Copiii de azi, suporterii de mâine", menit să contribuie la educarea tineretului în spiritul fair-play-ului, în cel al non-violenței și al anti-rasismului pe stadioane.
     
      Un prim capitol s-a derulat, la Piatra Neamț, în dimineața zilei de 26 martie a.c., când a avut loc un meci demonstrativ.
     
      Un nou episod va fi consemnat azi, 28 martie a.c., cu ocazia meciului România - Luxemburg, programat pe stadionul "Ceahlăul" din Piatra Neamț, începând de la ora 18.30, în cadrul preliminariilor EURO 2008. La această partidă au fost invitați 150 de copii nemțeni, care vor purta tricouri produse de unul dintre sponsorii principali ai FRF, "Pepsi". Pe tricouri este inscripționat sloganul campaniei mai sus menționate, o campanie ce va continua și sub alte forme nu numai la jocuri internaționale, ci și, printre altele, și în campionatul nostru, la nivelul Ligilor I și a II-a.
     
     
ProSport.RO

    Daniel Niculae:
"Suporterii nu trebuie să se aștepte la un scor fluviu"


      Daniel Niculae, atacantul echipei AJ Auxerre și al echipei naționale a României, a ținut să îi prevină pe suporteri să nu parieze pe un scor fluviu la meciul cu Luxemburg, deoarece punctele sunt importante, iar adversarii se vor apăra supraaglomerat.
      "Să nu se aștepte lumea neapărat la un festival de goluri din partea noastră. Chiar și o victorie cu 1-0 ne-ar fi la îndemână. Contează doar punctele. Când jucăm împotriva unei echipe mici, e normal să ne așteptăm ca adversarii să se apere supraaglomerat", a spus Daniel Niculae.
     
     
      Selecționerul Luxemburgului speră să facă o surpriză la Piatra Neamț
      Record de meciuri fără înfrângere pentru echipa României
      Meciul cu Luxemburg, numărul 574 în palmaresul naționalei
     
      Guy Hellers, antrenorul naționalei de fotbal a Luxemburgului, a declarat marți, în conferința de presă dinaintea meciului cu România, din preliminariile EURO 2008, că jocul va fi dificil și delicat pentru formația sa.
     
      Hellers a precizat că are cunoștință de tradiția fotbalistică a României și a jucătorilor săi, care au o ''mentalitate extraordinară''.
     
      ''Ne temem de partida aceasta, pentru că știm că românii vor să înscrie foarte multe goluri. Adversarii sunt cât se poate de redutabili'', a declarat antrenorul Guy Hellers.
     
      Selecționerul luxemburghez a precizat că în partida contra României va pune în aplicare toate mijloacele care îi stau la îndemână și va încerca să scoată maximum posibil, atât în apărare, cât și în atac.
     
      ''Lucrez cu oameni care muncesc 8 ore pe zi și după aceea se antrenează. În fotbal totul este posibil și sperăm să producem o surpriză'', a mai spus Hellers.
      Conform declarațiilor lui Guy Hellers, România e prima favorită la câștigarea grupei, urmată de Olanda.
     
      Naționala Luxemburgului are programat un antrenament închis presei românești, marți seara, de la ora 19,00.
     
      Meciul dintre naționalele României și Luxemburgului se va juca miercuri, de la ora 18,30, la Piatra Neamț. Sâmbătă, Belarus a învins Luxemburgul în deplasare cu scorul de 2-1.
     
     
      "Adversarii nu sunt deja învinsi"
      Daniel Niculae a jucat aproximativ 20 de minute contra olandezilor
      Daniel Niculae Ex-rapidistul stie ca tricolorii n-au cum sa se împiedice de Luxemburg, dar îndeamna la prudenta.
      Atacantul lui Auxerre, Daniel Niculae, va fi titular în partida din aceasta seara.
     
      Nico, daca batem Luxemburgul, putem trece pe locul întâi în grupa...
      Toata lumea se asteapta sa învingem Luxemburgul, daca se poate, chiar la un scor mare. Totusi, e bine sa fim precauti, sa nu uitam ca adversarii nostri au si ei fotbalisti care activeaza la cluburi profesioniste. Nu cred ca se pune problema victoriei, dar asta nu înseamna ca Luxemburg e învinsa din start. Trebuie sa muncim pentru a câstiga.
     
      Cunosti vreun jucator din echipa luxemburgheza?
      Nu prea. Strasser, despre care se spune ca e cel mai cunoscut fotbalist de la ei, joaca într-adevar în Franta, dar nu stiu nimic despre el. E la Strasbourg, echipa din Liga a doua, deci nu am avut când sa joc împotriva lui.
     
      Crezi ca dupa egalul din Olanda ne putem bate si pentru primul loc în grupa?
      Nu cred ca are importanta de pe ce pozitie ne calificam. Cel mai important e sa mergem la Campionatul European, pentru ca ne-am saturat sa-i privim pe altii la televizor! Eu cred ca va fi în continuare o lupta între noi, olandezi si bulgari.
     
      Ce parere ai despre oamenii care v-au întâmpinat la Piatra-Neamt?
      Am fost placut surprinsi cu totii. Asa e normal, ca echipa nationala sa fie iubita de toti românii. Pâna la urma, se pare ca ideea de a juca în acest oras nu a fost deloc rea. Sunt convins ca la meci va fi plin stadionul. Au venit ei la antrenament, daramite la jocul oficial!
     
     
      Recordmenii
      Dintre actualii fotbalisti, Maldarasanu si Radoi au jucat în cele mai multe derby-uri Rapid - Steaua.
      Daca pentru Edel, Andrey, Elton sau Croitoru derby-ul va fi o premiera, Maldarasanu si Radoi pot fi considerati adevarati "specialisti" ai acestor întâlniri.
      Lucru firesc, daca ne gândim ca cei doi sunt totodata si unii dintre cei mai vechi componenti din loturile actuale. Transferat în Giulesti în urma cu noua ani, Maldarasanu are amintiri placute de la primul sau derby jucat contra eternei rivale din Ghencea, disputat pe 30 august 1998, când echipa antrenata în acea vreme de Mircea Lucescu a învins cu 3-0. De atunci, jucatorul în vârsta de 32 de ani a mai disputat alte 14 întâlniri în campionat, pierzându-le însa pe cele din sezonul trecut al Cupei UEFA, din cauza accidentarii la genunchi, care l-a tinut pe margine sase luni.
      Mirel Radoi în schimb si-a condus atunci echipa spre calificarea în semifinalele Cupei UEFA. Capitanul ros-albastrilor a jucat pentru prima oara într-un meci dintre Steaua si Rapid pe 29 octombrie 2000, când giulestenii au remizat pe Ghencea, scor 0-0. Internationalul mai are la activ înca zece partide de campionat si a lipsit la ultimeledoua întâlniri directe, Supercupa disputata în iulie, câstigata de stelisti cu 1-0, si remiza din etapa a 7-a a campionatului, 1-1, de pe stadionul National din Complexul "Lia Manoliu".
     
     
      Jean Vladoiu: "Egalul nu ajuta"
      ION VLADOIU Fostul atacant al Stelei si al Rapidului crede ca o remiza în derby nu ar fi buna decât pentru CFR.
      Fostul atacant considera ca ambele echipe vor juca la victorie, pentru ca un rezultat de egalitate ar avantaja doar Clujul.
      Ai evoluat la ambele echipe. Unde te-ai simtit cel mai bine?
      Atât la Rapid, cât si la Steaua am petrecut clipe frumoase, încununate cu rezultate foarte bune. Diferenta dintre cele doua echipe a fost faptul ca giulestenii se bateau la retrogradare, erau pe locul 12 când am ajuns eu acolo. La Steaua am jucat multe meciuri în Liga Campionilor, nivelul era diferit!
      Ce amintiri ai de la aceste meciuri?
      In primul an când am evoluat în tricoul visiniu am reusit un egal cât o victorie cu Steaua, 2-2 în Giulesti. De fapt, si în partida cu Dinamo am terminat la egalitate, doua rezultate foarte bune pentru noi atunci.
      Iti amintesti de vreun gol înscris într-un asemenea joc?
      Cât timp am evoluat la Steaua, am înscris de trei ori în poarta Rapidului. Am încercat mereu sa-mi fac datoria unde am jucat si sa le demonstrez celor care m-au îndepartat ca s-au înselat în privinta mea.
      Cu cine o sa tii duminica?
      Cu ambele echipe, nu am nicio preferinta. Le respect pe amândoua, acum sunt pe dinafara. Spre deosebire de partidele în care am evoluat, unde jucam doar în campionat si în Cupa, acum Steaua si Rapid s-au întâlnit la cel mai înalt nivel, în sferturile Cupei UEFA.
      Care din cele doua echipe ti se pare mai în forma în acest moment si cine crezi ca se va impune în meciul de duminica?
      Oricine poate câstiga, exista jucatori valorosi la ambele echipe care pot face mereu diferenta. Se poate întâmpla orice, conjunctura sau sansa poate decide câstigatoarea. Meciul egal nu va avantaja pe nimeni, nu ar face decât ca CFR-ul sa se îndeparteze si sa ia un avantaj important în lupta pentru locul 2.
      125 de meciuri a jucat Vladoiu la Steaua (în perioadele ‘91-’93, ‘95-’96 si 2000-’01), pentru care a marcat 59 de goluri
      42 de jocuri a disputat Jean în tricoul Rapidului, în sezonul 1994-1995, înscriind de 22 de ori pentru giulesteni
     
     
      INCIDENTE!
      Ultimul Rapid - Steaua disputat în campionat, pe Giulesti, a fost la un pas de a fi oprit de Alexandru Tudor.
      Arbitrul bucurestean oprea jocul din 23 octombrie 2005 în minutul 58, dupa ce gazonul din dreptul peluzei a II-a fusese invadat de scaune rupte si pietre, aruncate atât de rapidisti, cât si de stelisti.
      De-a lungul primului mitan, centralul a fragmentat jocul în mai multe rânduri, dar spiritele s-au încins cu adevarat când Tudor l-a iertat pe fundasul Ionut Rada de o eliminare, în urma unei interventii mai tari asupra lui Mirel Radoi. Rapidistul îsi razbunase atunci colegul Marius Constantin, luat pe sus în finalul primei reprize de capitanul ros-albastrilor. Fanii turbulenti au început sa arunce si cu brichete, abia atunci Tudor amenintând cu suspendarea partidei, ducându-i observatorului de joc obiectele aruncate, sub privirea mirata a mai multor spectatori de seama prezenti la derby, printre care si presedintele Traian Basescu sau marele antrenor englez Sir Bobby Robson. Mitica Dragomir l-a sunat imediat pe Vali Alexandru, observatorul meciului, caruia i-a spus "sa-i paseze" telefonul arbitrului, pentru a-i cere personal sa reia partida. Dupa o discutie cu cei doi capitani ai echipelor, centralul a fluierat reluarea meciului cu o lovitura de la colt pentru Rapid, derby-ul marcând doar la incidente, nu si pe tabela, ramasa intacta, 0-0. Ambele echipe au fost apoi sanctionate de Comisia de Disciplina, ele primind doua etape de suspendare si câte o amenda de 2.600 de euro, fiind considerate recidiviste.
      Cum Rapid si Steaua sunt în pericol de a juca din nou pe alte terenuri decât cele proprii, iar arbitrul va fi un strain, slovacul Lubos Michel, cele doua formatii vor sa evite pe tot posibilul incidente de genul celor de atunci. In plus, exista posibilitatea ca suporterii Stelei sa nu-si sustina echipa nici la acest meci, asa cum au procedat si la jocul cu FC Arges, astfel ca rapidistii nu mai au cu cine sa se rafuiasca. Fanii ros-albastrilor sunt în continuare suparati pe Gigi Becali, care a declarat ca nu are nevoie de ei, si vor lua o decizie în urma unei sedinte ce va avea loc mâine.
     
     
      Un joc al orgoliilor!"
      Lucescu spera sa recupereze în meciul cu Steaua punctele pierdute la Vaslui
      RAZVAN LUCESCU Antrenorul se bazeaza pe suportul publicului si pe ambitia jucatorilor.
      Lucescu jr spera ca rapidistii convocati la nationala vor juca macar cu Luxemburg si spune ca motivul invocat pentru titularizarea lui Lobont în dauna lui Coman, în meciul cu Olanda, nu sta în picioare.
     
      S-a spus ca Rapid practica cel mai frumos fotbal si are prima sansa...
      La aceste meciuri este foarte greu sa vorbim despre o favorita. Este mai mult o partida de mari orgolii, în care conteaza mai putin forma unuia sau a altuia. La un asa meci, toti se mobilizeaza si dau totul pe teren.
     
      Vedeti partida ca pe o revansa pentru sfertul de finala din Cupa UEFA de anul trecut?
      Nu! In niciun caz nu va fi vorba de o revansa. Este un meci cu trei puncte puse în joc în fata unei contracandidate directe pentru obtinerea locului 2 în campionat. In afara de aceasta miza, am mai spus ca este un derby de orgolii si sper ca elevii mei sa fie pregatiti pentru orice.
     
      Credeti ca va fi un minus faptul ca nu pot asista decât 10.000 de spectatori?
      Stadionul nostru este în renovare mai de mult, dar cei care vor fi prezenti vor sti cu siguranta sa creeze o atmosfera extraordinara. Eu sunt sigur de asta. Asa au facut mereu, pentru ca rapidistii sunt cunoscuti pentru modul lor de a duce echipa la victorie.
     
      Sperati sa evolueze si rapidistii prezenti la echipa nationala?
      Eu am mai spus ca îmi doresc ca toti cei patru sa poata juca, pentru ca au valoare si au demonstrat asta de fiecare data când a fost nevoie de ei sau au fost convocati.
     
      S-ar parea ca va fi din nou Coman titular?
      Da. Pai pe mine nu ma convinge argumentul ca din cauza problemelor personale ar putea fi emotiv. Eu îl cunosc foarte bine pe Dani, sunt antrenorul lui de mai mult timp. El a trecut prin multe momente dificile si mereu a aratat ca este un portar de foarte mare valoare si si-a facut treaba cu brio. Poate fi oricând trimis pe teren, pentru ca da siguranta si asta este o parere realista.
     
     
      Rica Raducanu începe meciul
      Clubul giulestean continua traditia din sezonul precedent, când fostele glorii ale alb-visiniilor erau invitate sa execute simbolic lovitura de începere a partidelor importante. Duminica va fi rândul legendarului portar Rica Raducanu (foto), care a evoluat în Grant între 1966 si 1974, rastimp în care a jucat 209 meciuri de campionat si a marcat de trei ori. Nu trebuie uitat nici faptul ca Rica a jucat si timp de doi ani la Steaua.
     
     
rapidiști.ro

    Ionuț Curcă:
"Vreau ca Rapid să bată pe Steaua și să termine campionatul cel puțin pe doi"


      Fostul portar al Rapidului, Ionuț Curcă, nu a uitat meciul cu Steaua din 16-imile Cupei României din sezonul trecut, când echipa a doua a Rapidului i-a aplicat o corecție aspră Stelei, eliminând-o din acea competiție. Satelitul Rapidului a avut în portarul Curcă un adevărat înger păzitor, acesta parînd șuturile lui Lovin și Neșu de la punctul cu var. Actualul goal-keeper al lui Jiul Petroșani a vorbit în exclusivitate pentru site-ul nostru despre unul dintre cele mai frumoase meciuri din cariera sa.
     
      Ionuț, cum îți merge la Jiul?
      Mă simt bine aici, acum am mâna în gips de miercuri, am un deget rupt. Trebuie să stau 9 - 10 zile departe de teren și aștept să revin.
     
      Rapid întâlnește Steaua duminică. Se joacă locul doi?
      Da, este un meci important pentru giuleșteni și sper să câștige. Până acum au avut cele mai bune rezultate și cred că sunt echipa momentului. Eu sunt rapidist și normal că vreau ca Rapidul să bată duminică.
     
      Crezi că CFR Cluj se va menține în lupta pentru locul doi până la final?
      Nu, în nici un caz. Nici pe trei nu vor termina campionatul, pentru că nu vor putea ține pasul.
     
      Ce-a însemnat pentru tine să elimini Steaua, campioana țării, din Cupă, cu Rapid 2?
      A fost unul dintre cele mai frumoase meciuri, am trăit o bucurie imensă și o satisfacție sufletească. Am apărat atunci două penaltyuri și am crezut în șansa noastră până la capăt. Nu mă consider un erou, eroii sunt cei care mor pe front, pentru cauză nobilă, poate doar să fiu erou în inimile suporterilor.
     
      Un mesaj pentru foștii tăi colegi..
      Le urez multă baftă cu Steaua și să termine cel puțin pe locul doi. Atât timp cât matematic mai sunt șanse, eu cred că pot detrona pe Dinamo. Așa sunt rapidiștii, speră până la capăt.
     
     
      Razvan Lucescu:"Nu conteaza ca sunt 10.000 de suporteri pe stadion sau ca sunt 17.000. Noi îi vom simti ca fiind 50.000"
      Tehnicianul alb-visiniilor, Razvan Lucescu, a vorbit în direct la TvSport despre derby-ul cu Steaua de duminica. Cel mai longeviv antrenor din Liga I crede ca nu conteaza forma în care se afla fiecare echipa în acest moment, ci daruirea jucatorilor.
      "E greu sa spun cine este favorita la câstigarea acestei partide, este un meci al orgolilor si conteaza mai putin forma în care se afla fiecare echipa. Totul depinde de cine va fi mai motivat si cine va da totul pe teren. Nu ma gândesc la o revansa în fata Stelei, dupa ce anul trecut pe vremea asta jucam în sferturile Cupei UEFA. Ma gândesc doar la cele 3 puncte puse în joc într-un meci cu una dintre contracandidatele noastre pentru ocuparea locului doi."
      "Rapid - Steaua este de fiecare data un meci care naste orgolii. Nu conteaza ca sunt 10.000 de suporteri pe stadion sau ca sunt 17.000. Noi îi vom simti ca fiind 50.000 si sunt sigur ca, desi nu se va putea umple stadionul, fanii vor sti sa creeze o atmosfera incendiara, ca de fiecare data, ", a mai spus Lucescu jr.
     
     
      Ionut Curca: "Coman este peste Andrey "
      Derby-ul dintre Rapid si Steaua va aduce fata în fata pe doi dintre cei mai buni portari ai Ligii I. Dani Coman si brazilianul Andrey se întâlnesc duminica pentru prima data. Ionut Curca a declarat în exclusivitate pentru rapidisti.ro ca mizeaza pe portarul nationalei, Dani Coman, în duelul cu goal-keeper-ul stelist.
      "Normal ca îmi place mai mult de Dani Coman, este peste Andrey. Sper sa închida poarta bine si giulestenii sa ia cele 3 puncte. Între Coman si Lobont, îl prefer tot pe rapidist. Desi amândoi sunt doi portari de mare valoarea, Dani mi se pare mai sigur."
     
     
      Puiu Ionescu : "Cuplul Zicu-Mazilu e cea mai buna solutie de atac a Rapidului"
      Fosta mare glorie a Rapidului, Puiu Ionescu, a fost invitat marti seara în emisiunea Fanatik Show si spune ca stie care este solutia pentru ca Rapid sa învinga Steaua în partida de duminica si pentru ca giulestenii sa câstige campionatul în sezonul viitor:
      "De multa vreme Rapid nu a mai avut un jucator atât de tehnic si cu atât de mare fantezie ca Zicu. Lupta între cei 2( Mazilu si Zicu) si Goian, Radoi, Paraschiv si Ghionea va rezolva problema acestui joc. Iar daca as fi antrenor as pune un tip puternic la Elton si cred ca nu ar reusi sa faca nimic."
      "Nu am absolut nimic cu Ganea, este un jucator bun. Zicu se completeaza cu Ganea, eu privesc însa în perspectiva, pentru ca eu vad Rapidul campioana în sezonul viitor. În ceea ce priveste acest joc, având în vedere ca primul loc este intangibil, cea mai buna solutie este cuplul de atac Zicu-Mazilu. Ei trebuie sa aiba jocuri în picioare. Eu cu Dumitriu am jucat neîntrerupt 5 ani, noi eram linia de atac a Rapidului."
      "Sper ca Rapid sa câstige partida cu Steaua. Giulestenii joaca împotriva unei echipe care a facut performanta, dar e si obosita oarecum. Imi displace când aud ca Olaroiu e vinovat pentruacest sezon mai slab al Stelei. "
     
     
      Derby-ul Rapid - Steaua va fi arbitrat de un viitor euro-parlamentar
      Lubos Michel este nu doar un nume important in arbitrajul european, ci si un personaj marcant al vietii politice din Slovacia. Arbitrul desemnat de CCA sa conduca derby-ul Rapid - Steaua (duminica, etapa a 24-a) face parte din Consiliul National al Republicii Slovacia, cu alte cuvinte, Parlamentul de la Bratislava, anunta 7plus.
      A patruns in acest for in vara anului trecut, dar nu s-a prezentat la validarea Guvernului de catre presedintele Ivan Gasparovici, deoarece se afla in Germania, fiind delegat sa arbitreze la Cupa Mondiala. Membru al Uniunii Crestin-Democrate din Slovacia, Lubos Michel este propus de catre sefii partidului sau pentru un post de euro-parlamentar, la Bruxelles. In alcatuirea Consiliului National al Republicii Slovacia, Uniunea Crestin-Democrata este principala formatiune politica din Opozitie, cu 31 de locuri din 150, primind 18,35% din voturile cetatenilor, la alegerile de anul trecut.
      In trecut - profesor, in prezent - bancher Nascut in 1968, la Stropkov (Slovacia), Michel a fost cadru didactic timp de doi ani, din 1990 pina in 1992, predind limba slovaca la un liceu din Bratislava. Ulterior, a renuntat la profesorat pentru a se dedica activitatii de arbitru, dar in paralel s-a inscris si la cursurile unei facultati de management financiar-contabil, pe care a absolvit-o in 2000. Acum, Lubos Michel este bancher, iar in timpul liber se ocupa de societatea "Talent", o fundatie pe care a infiintat-o cu scopul de a ajuta tinerele talente ale fotbalului slovac.
      "Cosmarul" românilor
      Numele centralului slovac produce fiori suporterilor Stelei. Cu Michel la centru, echipa antrenata de Cosmin Olaroiu a ratat calificarea in finala Cupei UEFA (editia trecuta), pierzind mansa retur de la Middlesbrough cu 2-4, dupa ce la pauza scorul indica 2-0 in favoarea românilor. In minutul 90, slovacul nu a acordat bucurestenilor o lovitura de la 11 metri, pentru un hent comis in careu de un aparator englez. Tot Michel a iesit in evidenta si la Oslo, indicind lovitura de la 11 metri in confruntarea din preliminariile Euro 2004, Norvegia - România (scor 1-1), cind John Carew a atins mingea cu mina, dar slovacul a vazut hent comis de Cristi Chivu.
     
     
gsp.ro

    Tot Lobont ???


      Lobi si Coman au aparat ieri prin rotatie poarta "titularilor", dar goalkeeperul dinamovist ramîne prima optiune pentru meciul cu Luxemburg. Echipa nationala a efectuat antrenamentul oficial, de la ora 11:00, tot pe terenul 2 din Complexul sportiv Ceahlaul, pentru a mentine gazonul impecabil de pe arena centrala. În spatele portilor închise si paziti de jandarmi, "tricolorii" au fost supusi unei sedinte tehnico-tactice. Nici o schimbare de plan.
      Ca si luni, selectionerul s-a concentrat mai mult asupra fotbalistilor cu care intentioneaza sa înceapa partida de asta-seara cu "lanterna grupei", Luxemburg. Apoi, titularii, în formula Lobont - Contra, Tamas, D. Goian, St. Radu - Cocis, Radoi, Rosu - Zicu, D. Niculae, Mutu, au disputat un joc scoala pe tot terenul cu rezervele. Întrucît lotul a ramas doar cu 20 de jucatori dupa partida cu Olanda (Rat s-a accidentat si Codrea e suspendat), în echipa a doua au intrat si secundul Stefan Iovan si Ionut Lupescu. Antrenamentul s-a încheiat cu o miuta pe de-a latul terenului, dar cu Danut Coman în poarta titularilor. Pentru selectioner Lobont ramîne însa prima optiune si pentru meciul cu Luxemburg.
     
     
      Portile se deschid la 15:30
      Fortele de ordine din Piatra Neamt au anuntat ca în ziua meciului vor fi luate masuri extreme, deoarece partida este considerata cu un grad de risc ridicat. Portile stadionului se deschid cu trei ore înainte sa înceapa jocul, iar pîna la intrarea în arena , suporterii vor trece prin sase filtre de control. Pentru a preveni accesul cu bilete falsificate, se va folosi un dispozitiv special al Imprimeriei Nationale. Paza în zona va fi asigurata de 400 de jandarmi.
     
     
      E loc doar pentru unul
      Lucescu jr. si Olaroiu îsi vor juca postul în marele derby Rapid - Steaua, programat duminica seara, în Giulesti, de la ora 20:00. În urma cu exact un an erau pe val. Îsi dusesera echipele pîna în sferturile Cupei UEFA. Acum, asteapta cu înfrigurare duelul direct de duminica, de rezultatul caruia va depinde în mare masura viitorul lor pe banca tehnica. Este vorba despre Razvan Lucescu si Cosmin Olaroiu, care au primit din partea conducerii un obiectiv clar: sa duca echipa pe locul 2, altfel vor fi demisi. Cum Rapid si Steaua se afla pe locurile 4, respectiv 3 înaintea etapei de la finalul saptamînii, la doua puncte în spatele lui CFR Cluj, este clar ca orice pas gresit pentru oricare dintre ele va fi aproape fatal atat echipei, cat mai ales antrenorului ei.
      "Putem salva acest sezon în meciurile cu Rapid si cu Dinamo", a spus Mihai Stoica, managerul general al campioanei, completat de Gigi Becali: "Dupa jocurile cu Rapid si Dinamo voi trage linie si s-ar putea sa iau masuri si cu antrenorii, daca nu voi fi multumit de rezultate". De partea cealalta, cel care a confirmat ca postul lui Lucescu depinde de ocuparea locului 2, care duce în preliminariile Champions League, este chiar tatal sau: "Razvan nu va pleca de la Rapid daca va termina pe pozitia a doua".
     
      "Daca vom termina pe locul 2 o sa continuam colaborarea si din vara încolo, daca nu, ne putem desparti fara nici o problema"
      Razvan Lucescu
     
      "În general, cînd esti antrenor, esti mereu în pericol si sub presiune, cu at mai mult atunci cînd antrenezi pe Steaua. Deci sînt obisnuit"
      Cosmin Olaroiu
     
     
      LUCESCU
      Bila alba
      Învincibil în fata Stelei

      Cu el pe banca, Rapid nu a fost învinsa niciodata în campionat de Steaua. Din vara lui 2004, de cînd a venit la cîrma trupei din Giulesti, rapidistii au disputat nu mai putin de 5 meciuri împotriva rivalei din Ghencea. De fiecare data, elevii lui Lucescu junior au cîstigat sau au facut egal.
     
      Data Meciul
      8 august 2004, Rapid - Steaua 2-1
      14 aprilie 2005, Steaua - Rapid 0-0
      23 octombrie 2005, Rapid - Steaua 0-0
      30 aprilie 2006, Steaua - Rapid 0-2
      17 septembrie 2006, Steaua - Rapid 1-1

     
      Bila neagra
      A ratat aproape tot în 2006
      Fata de Olaroiu, Razvan Lucescu a reusit în 2006 doar cîstigarea Cupei României. În rest, a ratat toate obiectivele impuse de club. A ratat cucerirea titlului, a pierdut calificarea în semifinalele Cupei UEFA, a fost învins în Supercupa României si nici nu a trecut de grupele Cupei UEFA.
     
      OLAROIU
      Bila alba
      În 2006 si-a atins toate obiectivele
      De partea "principalului" din Ghencea sînt performantele din 2006. Practic, a atins toate obiectivele clubului: disputarea unei semifinale în Cupa UEFA, cîstigarea titlului, a
      Supercupei României, accederea în grupele Champions League si accesul în primavara europeana de pe locul 3, dintr-o grupa cu Real Madrid, Lyon si Dinamo Kiev.
      Bila neagra
      N-a cîstigat nici un derby
      Ca antrenor al Stelei, Olaroiu n-a reusit sa cîstige nici un meci în campionat în fata Rapidului sau a lui Dinamo, principalele rivale ale trupei din Ghencea. În primul mandat, a realizat doar un 1-1 cu "cîinii" pe propriul teren, iar anul trecut, din 4 jocuri, a pierdut doua si a terminat la egalitate alte doua.
      Data Meciul
      septembrie 2002 Steaua - Dinamo 1-1
      aprilie 2006 Dinamo - Steaua 1-1
      aprilie 2006 Steaua - Rapid 0-2
      septembrie 2006 Steaua - Rapid 1-1
      septembrie 2006 Dinamo - Steaua 1-0
     
      Va fi al 10-lea duel
      În 4 meciuri diferite s-au întîlnit pîna acum Razvan Lucescu si Olaroiu. Actualul stelist conduce la victorii, cu 3-2, 4 întîlniri terminîndu-se la egalitate.
      21 martie 2004, FC National (Olaroiu) - FC Brasov (Lucescu) 1-0 (Liga I)
      21 august 2004, Rapid (Lucescu) - FC National (Olaroiu) 3-0 (Liga I)
      27 aprilie 2005, Rapid (Lucescu) - Poli Timisoara (Olaroiu) 0-3 (Liga I)
      28 august 2005, Rapid (Lucescu) - Poli Timisoara (Olaroiu) 0-0 (Liga I)
      30 martie 2006, Rapid (Lucescu) - Steaua (Olaroiu) 1-1 (Cupa UEFA)
      6 aprilie 2006, Steaua (Olaroiu) - Rapid (Lucescu) 0-0 (Cupa UEFA)
      30 aprilie 2006, Steaua (Olaroiu) - Rapid (Lucescu) 0-2 (Liga I)
      22 iulie 2006, Steaua (Olaroiu) - Rapid (Lucescu) 1-0 (Supercupa României)
      17 septembrie 2006, Steaua (Olaroiu) - Rapid (Lucescu) 1-1 (Liga I)
     
      COMPARATIE
      Lucescu Olaroiu
      Vîrsta 38 de ani ::: 37 de ani si 8 luni
      Cariera de antrenor 3 ani ::: 6 ani
      De cînd antreneaza actuala echipa iunie 2004 ::: decembrie 2005
      Meciuri în cupele europene 26 ::: 20
      Salariu anual 50.000 de euro ::: 150.000 de euro

     
      "Misiunea lui Olaroiu este mai grea. Are mai multe probleme de lot, echipa lui a trecut prin criza, în timp ce Razvan are doua atuuri: pare sa-si fi adus jucatorii în forma maxima si rapidistii sînt mai în foame de performanta"
      Mircea Radulescu
     
      "Cine bate s-a scos, pentru ca ia o optiune foarte importanta pentru locul al doilea. Daca tinem cont ca ambele echipe o întîlnesc pe Dinamo , învingatoarea din derby ar putea chiar sa încerce sa îi ajunga pe ros-albi"
      Ioan Andone
     
      "Nu ma surprinde deloc situatia în care au ajuns Olaroiu si Razvan. Daca, în general, antrenorii sînt conditionati de rezultate si sînt mereu sub presiune, la noi e mai rau decît atît. Deci, meciul e decisiv pentru locul 2"
      Gigi Multescu
     
      "Magia, muzica, organizarea Ligii Campionilor reprezinta, la un loc, lucrul cel mai important care i se poate întîmpla unui antrenor, în cursul carierei sale"
      Marcello Lippi pentru revista "The Technician"
     
     
      Le-au scumpit
      Biletele pentru Rapid-Steaua s-au pus ieri în vînzare. Cele de la tribuna a II-a au costat 22 RON, în loc de 15 RON, cît se anuntase initial. Suporterii nu s-au înghesuit ieri în Giulesti sa-si ia tichete de acces la derby-ul cu Steaua. Principalul motiv: organizatorii nu au restectat ora anuntata initial, 14:00. La case au început sa se vînda bilete abia de la ora 16:00. Daca înainte de Rapid-Steaua din sezonul trecut al Cupei UEFA fanii s-au calcat în picioare pentru un tichet, ieri dupa-amiaza nu s-au strîns grupuri de mai mult de zece oameni în fata arenei. Pentru un bilet la tribuna a II-a, suporterii au platit 22 RON, cu 7 RON mai mult decît pretul anuntat de organizatori. De azi, casele de la stadionul Giulesti vor fi deschise între orele 9:00 si 18:00.
     
      "Fanii au fost întotdeauna alaturi de noi în derby-urile cu Steaua si sînt convins ca si acum vor crea o atmosfera fantastica"
      Costin Lazar, la Antena 1
     
      3.000 de bilete s-au tiparit pentru Rapid-Steaua. Accesul se face si pe baza de abonamente si invitatii
     
     
spt.ro

    Ionut RADA : "Sa aiba grija de el!"


      Apararea giulestenilor nu se simte amenintata de brazilianul Elton, caruia nu i se va face marcaj om la om. Ionut Rada e de parere ca acesta va fi intimidat de jocul rapidistilor si ca va cauta sa se fereasca de contactele dure. El crede ca partida de duminica nu este decisiva pentru locul doi.Jucatorul spune ca echipa sa este intr-o forma mai buna decit cea a rivalilor din Ghencea.
     
      Sport Total: Este meciul cu Steaua decisiv pentru un loc in Liga Campionilor?
      Ionut Rada: Nu, dar trebuie sa cistigam acest joc, s-a vazut si in primele etape ca se pot intimpla surprize, CFR Cluj si Steaua au pierdut puncte importante la echipele mici ale campionatului. Cel mai important lucru este ca, la sfirsitul returului, atunci cind se trage linie, noi sa fim pe locul doi.
     
      Ai mai intilnit in cariera ta un jucator la fel de scund ca Elton?
      Nu m-am confruntat pina acum cu un fotbalist atit de mic de statura. Trebuie sa-l blocam, sa nu-i dam spatii, sa-si dezvolte jocul de viteza. Nu ii vom acorda o atentie speciala, noi vom juca sa cistigam, nu ne intereseaza cum joaca un anumit fotbalist. Am intilnit adversari mult mai bine cotati decit cei de la Steaua si ne-am descurcat.
     
      Diferenta de gabarit intre tine si el e uriasa.
      Sa aiba grija. Fotbalul este un joc barbatesc, nu il vom proteja deloc, dar nici nu cautam sa-l scoatem din joc. Cred ca va evita sa intre in clinciuri cu noi. El stie bine ca nu va iesi avantajat dintr-un contact fizic cu mine sau cu unul dintre colegii mei.
     
      Domnul Copos a spus ca sinteti mai in forma decit Steaua, tu ce parere ai?
      Nu trebuie sa ne laudam noi cu acest lucru, dar cred ca s-a vazut in acest inceput de sezon ca juca m mai bine decit ei. Numai ghinionul si neatentia pe final ne-a privat de inca doua victorii in jocurile cu Universitatea Craiova si cu FC Vaslui.
     
      Cum este atmosfera in lot?
      Sintem pregatiti 100% pentru meciul cu Steaua si ne dorim foarte mult sa facem o partida mare. Vrem sa le oferim suporterilor nostri o victorie impotriva ros-albastrilor, pentru ca acest lucru este extrem de important pentru orice rapidist adevarat.
     
      Doar Burdujan nu e apt
      Daca in cea mai mare parte a campionatului formatia feroviara a suferit din cauza numeroaselor accidentari, pentru partida cu Steaua, tehnicianul Razvan Lucescu are toti jucatorii la dispozitie, cu o singura exceptie.
     
      "Nicolae Grigore si-a revenit dupa intinderea la coapsa si va fi apt de joc pina duminica, singurul accidentat din lot fiind Burdujan", a declarat secundul Marian Rada.
     
     
fanatik.ro

   


     
     
     

Echipa "Revista presei "RapidFans.RO     28 martie 2007

 

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...