RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
 
REVISTA PRESEI ::: Vineri 30 martie 2007


  
FC RAPID

    "Băieții deștepți" din fotbal își păstrează obiceiurile

     
      Trebuie să mărturisim, din start, că asistăm cu îngrijorare la reactivarea unor scenarii oarecum deosebite ca formă, dar asemănătoare ca esență, cu acelea practicate de "baieții deștepți" din Ghencea și în finalul campionatului trecut. Dacă acum vreun an se lansau campaniile "meciuri jucate fără răutate" și "urmărirea cu sacoșa de bani", doar pentru a-i satisface poftele trimisului lui Dumnezeu în fotbalul românesc, mai nou se încearcă prostirea poporului cu ideea că "numai Steaua trebuie să ajungă în Liga Campionilor".
     
      Hilar până la un punct, mesajul riscă totuși, din păcate, să influențeze nu numai opinia publică, ci și unii factori de decizie, în ideea "interesului național". De ce ar trebui, de exemplu, ca Steaua să ia locul Rapidului, când mai toată lumea admite că echipa lui Răzvan Lucescu practică cel mai bun fotbal al momentului în campionatul nostru? De ce Steaua, când și Rapid ar figura drept cap de serie în turul (tururile) preliminare ale Ligii Campionilor? Doar pentru că Steaua a ajuns să joace o dublă manșă cu Dinamo Kiev (echipă furată din greu de arbitraj la București) și să interpreteze rolul de sparring-partner pentru Real Madrid și Lyon? Doar pentru că a eliminat pe Rapid fără s-o învingă, anul trecut, în sferturile Cupei UEFA, și s-a făcut de râs la Middlesborough? Apropo, ca să folosim și noi tonul poveștilor cu elefantul și vulpea, ați remarcat că faimosul antrenor Steve McClaren n-a reușit să bată, în ultimele vreo nouă luni și ceva, decât pe Steaua și naționala Andorrei? Asta a fost așa, ca să echilibrăm balanța la loviturile cu trompa...
     
      Am menținut tăcerea până acum, deși dinspre foștii amici de pahar ai președintelui s-au mai lansat în ultima vreme petarde de genul prigonirii Stelei și al susținerii Rapidului. Expresii ca "abuzuri incredibile" ar fi trebuit să vizeze, de fapt, mâinile, nu mâna, de ajutor acordate "băieților deștepți" (ne-ar lua prea mult spațiu să le înșirăm aici, dar acceptăm oricând o confruntare civilizată și cu argumente concrete, pe această temă). Noi sperăm – și tragem un semnal de alarmă în acest sens – ca finalul de campionat să se dispute doar pe teren și să să nu fie dirijat conform ideilor absurde oferite cu generozitate poporului de către părți ale mass-media interesate nu doar de rating.
     
     


FRF
    ROMANIA - LUXEMBURG 3-0
     
     
ProSport.RO

      Presedintle FC Rapid, Constantin Zotta, le-a raspuns la TV Sport, fanilor nemultumiti ca putinele bilete ramase pentru derby-ul cu Steaua s-au scumpit din senin: "Suporterii adevarati vin la orice meci indiferent de pretul biletelor cum au facut si suporterii Stelei"(cu referire la meciurile din cupele europene). Oficialul rapidist nu s-a aratat interesat de conflictul dintre galeria stelista si conducerea clubului din Ghencea "Nu ne intereseaza ca nu vin suporterii stelisti"
      La finalul interventiei sale telefonice, oficialul giulestean nu s-a ferit sa declare ca Rapid se va impune în meciul cu Steaua fara probleme: "Un pronostic cat mai aproape de realitate si cat mai normal ... o victorie lejera a Rapidului. O victorie care este normala si la îndemâna în acest moment" a concluzionat Zotta.
     
     
      FC Rapid a replicat astazi, printr-un comunicat nesemnat postat pe site-ul clubului, la afirmatiile finantatorului stelist Gigi Becali, care declarase ca daca România vrea sa aiba echipa în grupele Ligii Campionilor atunci formatia sa trebuie sa termine pe locul doi în campionat.
     
      "Trebuie sa marturisim, din start, ca asistam cu îngrijorare la reactivarea unor scenarii oarecum deosebite ca forma, dar asemanatoare ca esenta, cu acelea practicate de "baietii destepti" din Ghencea si în finalul campionatului trecut. Daca acum vreun an se lansau campaniile "meciuri jucate fara rautate" si "urmarirea cu sacosa de bani", doar pentru a-i satisface poftele trimisului lui Dumnezeu în fotbalul românesc, mai nou se încearca prostirea poporului cu ideea ca "numai Steaua trebuie sa ajunga în Liga Campionilor"", se arata în comunicatul postat pe site-ul gruparii giulestene si intitulat ""Baietii destepti" din fotbal îsi pastreaza obiceiurile".
     
      FC Rapid nu este de acord cu faptul ca Steaua ar merita sa joace în Liga Campionilor. "Hilar pâna la un punct, mesajul risca totusi, din pacate, sa influenteze nu numai opinia publica, ci si unii factori de decizie, în ideea "interesului national". De ce ar trebui, de exemplu, ca Steaua sa ia locul Rapidului, când mai toata lumea admite ca echipa lui Razvan Lucescu practica cel mai bun fotbal al momentului în campionatul nostru? De ce Steaua, când si Rapid ar figura drept cap de serie în turul (tururile) preliminare ale Ligii Campionilor? Doar pentru ca Steaua a ajuns sa joace o dubla mansa cu Dinamo Kiev (echipa furata din greu de arbitraj la Bucuresti) si sa interpreteze rolul de sparring-partner pentru Real Madrid si Lyon? Doar pentru ca a eliminat pe Rapid fara s-o învinga, anul trecut, în sferturile Cupei UEFA, si s-a facut de râs la Middlesborough? Apropo, ca sa folosim si noi tonul povestilor cu elefantul si vulpea, ati remarcat ca faimosul antrenor Steve McClaren n-a reusit sa bata, în ultimele vreo noua luni si ceva, decât pe Steaua si nationala Andorrei? Asta a fost asa, ca sa echilibram balanta la loviturile cu trompa ...", se mai precizeaza în material.
     
      FC Rapid mai subliniaza în comunicat ca finalul de campionat ar trebui sa se dispute doar pe gazon : "Am mentinut tacerea pâna acum, desi dinspre fostii amici de pahar ai presedintelui s-au mai lansat în ultima vreme petarde de genul prigonirii Stelei si al sustinerii Rapidului. Expresii ca "abuzuri incredibile" ar fi trebuit sa vizeze, de fapt, mâinile, nu mâna, de ajutor acordate "baietilor destepti" (ne-ar lua prea mult spatiu sa le însiram aici, dar acceptam oricând o confruntare civilizata si cu argumente concrete, pe aceasta tema). Noi speram - si tragem un semnal de alarma în acest sens - ca finalul de campionat sa se dispute doar pe teren si sa sa nu fie dirijat conform ideilor absurde oferite cu generozitate poporului de catre parti ale mass-media interesate nu doar de rating".
     
      Becali a afirmat, miercuri, ca România nu va avea nicio echipa în grupele Ligii Campionilor daca Steaua nu va ocupa unul dintre primele doua locuri ale clasamentului la finalul campionatului: "Ca noi sa avem o echipa în LC, trebuie neaparat ca Steaua sa iasa pe doi. Nu va fi Steaua pe doi, nu vom avea nicio echipa în LC, o sa vedeti! Steaua e singura care are sanse, e cap de serie în tur preliminar".
     
      Acest razboi al declaratiilor vine înaintea etapei a 24-a în care cele doua puteri ale campionatului se vor întâlni în meci direct, uminica, de la ora 20.00, pe stadionul Giulesti.
     
     
      LAUDE Fosta glorie a giulestenilor, Puiu Ionescu, a afirmat în cadrul emisiunii "Fanatik Show" ca Ianis Zicu si Ionut Mazilu reprezinta solutiile de viitor pentru atacul giulestenilor. "Rapid nu a mai avut de mult un jucator de creatie atât de tehnic cum e Zicu. Am eu ceva surse, ca va juca si la anul la Rapid. Zicu si Mazilu reprezinta cea mai buna solutie pentru viitorul atacului giulestenilor, dar trebuie sa aiba meciuri în picioare. Nu am absolut nimic nici cu Ganea, si el este un jucator bun", a afirmat Ionescu.
     
     
      Rapid - Steaua va fi primul derby care are loc fara ca fortele Jandarmeriei sa fie prezente în incinta stadionului, urmând ca ordinea sa fie asigurata de stewarzi! Jandarmii vor avea un contingent de rezerva în afara arenei si se vor concentra mai mult pe fanii stelisti, în cazul în care acestia vor veni. Tocmai de aceea, în ultimele saptamâni s-au facut vizite inopinante la suporterii stelisti care sunt pe listele negre ale Jandarmeriei pentru a se interesa daca vor veni la meci.
     
     
      "Ii dau o trompa si termin cu el!", i-a transmis Becali "siretului" Copos.
      Finantatorul ros-albastrilor este convins ca pentru o victorie a Stelei are nevoie de divinitate si a purtat o discutie în acest sens cu George Copos.
     
      "Trebuie ca Dumnezeu sa fie stelist, nu rapidist, pentru a câstiga! M-a sunat Copos si mi-a spus sa câstige cel mai bun. Eu i-am spus ca nu o sa fie asa, pentru ca echipele sunt de valoare relativ egala. O sa câstige cine vrea Dumnezeu. Hai sa vedem cine e mai pacatos, eu sau tu! Copos mi-a replicat: "Nenorocitule! O sa tin post toata saptamâna!"", a redat oficialul stelist dialogul cu omologul sau din Giulesti.
     
      Gigi Becali nu a ezitat sa-l ironizeze din nou pe George Copos, catalogându-l drept o "vulpe napârlita". "Eu sunt ursul si nu ma poate pacali el pe mine! Ii dau o laba si nu mai tine smecheria lui! Daca ursul a fost pacalit de vulpe, atunci eu sunt elefantul! El e doar o vulpe napârlita! Ii dau o trompa si termin cu el, pac, pac!", a spus latifundiarul din Pipera. Gigi Becali a adaugat ca asteapta replica conducatorului din Giulesti, dar ca este sigur ca acesta se teme si nu va fi pe masura.
     
      Oficialul din Ghencea a confirmat ca nu mai este interesat de victorii în derby-uri, fiind mai important un titlu de campion decât succese în meciurile cu Dinamo si Rapid.
     
      "Cu Dinamo si Rapid nu e concurenta, e o lupta sportiva. Daca eram în locul lui Dinamo, pe locul 1, ma duceam si jucam la relaxare. Rivalii nostrii sunt fanatici, nu-i intereseaza ce fac în campionat, vor sa bata Steaua. Conteaza locul, performanta. Eu n-am orgolii din astea. Sa manânc bataie si de la Dinamo, si de la Rapid, dar sa iau eu campionatul!", a spus Becali.
     
      Nu ma intereseaza daca suporterii Stelei vin la meci! Daca vor sa faca huliganism, sa stea acasa! Am bagat atâtia bani în stadion si n-am vazut un meci în Ghencea!
      Gigi Becali, finantator Steaua
     
     
      "Ganezul" a reusit sa-si puna în cap coechipierii, patronul si antrenorul. Il asteapta banca de rezerve.
      Revenit în Grant din postura de golgheter la zi al întrecerii interne, Ionel Ganea (foto) nu a reusit pâna în prezent decât un gol, cu FC Arges, în Cupa României Timisoreana.
      In schimb, atacantul s-a remarcat prin mai multe observatii acide la adresa colegilor sai Buga si Maldarasanu, a lui Cristi Borcea si a lui Adrian Mititelu, totul culminând cu discutiile în contradictoriu pe care le-a avut saptamâna trecuta cu Razvan Lucescu, motiv pentru care a fost trimis pentru o zi la echipa a doua. Intr-o conversatie privata, Copos i-a transmis sa nu-si mai depaseasca atributiile, întrucât momentan nu este decât fotbalist. "Ganea nu mai are voie sa vorbeasca decât pe teren! Când va fi vicepresedinte, atunci poate sa le raspunda altora!", îi spusese atunci Copos.
     
      Din aceste motive, este aproape sigur faptul ca Ganea va fi lasat pe banca de rezerve în derby-ul de duminica, Razvan Lucescu urmând sa mizeze pe un trio ofensiv alcatuit din Viorel Moldovan, Mazilu si Zicu.
     
     
      Marian Aliuta Aceasta e senzatia pe care o traieste un jucator care evolueaza într-un meci Rapid - Steaua.
      Marian Aliuta, legitimat astazi la Iraklis, a ajuns în Giulesti direct din Ghencea.
      Cum e sa joci la Steaua si la Rapid?
      E una din cele mai mari placeri din cariera, orice fotbalist de la noi si-ar dori sa ajunga la aceste doua echipe sau chiar la Dinamo. Oricum, în opinia mea, derby-uri sunt meciurile Steaua - Dinamo. Cu Rapid, poate doar jocurile din ultimii ani ...
     
      Cum a fost la Steaua?
      La aceasta echipa m-am simtit foarte bine atât cât am jucat. Imi aduc aminte ca ultimul derby în tricoul Stelei a fost chiar împotriva Rapidului. Am pierdut pe Giulesti cu 1-2 si Sabin Ilie a dat ambele goluri pentru alb-visinii. Piturca a fost schimbat si apoi am plecat si eu, ca se încinsese atmosfera. Oricum, ca sa anticipez urmatoarea întrebare, m-am împacat cu MM (n.r. - Mihai Stoica, presedintele Stelei). Nu suntem cine stie ce prieteni, dar vorbim atunci când ne vedem.
      La Rapid?
      A fost o perioada scurta, dar frumoasa. Acum spun în premiera ca îmi pare rau ca am plecat pe usa din dos de la Rapid. Suporterii din Giulesti m-au primit excelent si cred ca, daca mai aveam rabdare, aveam multe de câstigat alaturi de Razvan Lucescu.
      Ce diferente sunt între cluburi?
      Poate palmaresul ar fi prima chestie. Ah, si Steaua pare sa aiba mai multi suporteri. Am realizat acest lucru atunci când am venit la Rapid. Nu mai eram asa asaltati de fani ca la Steaua. In schimb, la Rapid mi-a placut cum am fost primit si îmi pare rau ca i-am dezamagit pe suporterii giulesteni.
      La Rapid ai fost protagonistul unui faze hilare atunci când ai fost chemat de galerie sa scandezi împotriva Stelei ...
      (râde) Asa e, îmi aduc aminte ca am fost chemat în fata Comisiei de Disciplina si au pufnit cei de acolo în hohote de râs când le-am zis ca de fapt eu strigam "Nu e Steaua/ Nu e Steaua!". Imi aduc aminte ca atunci când eram la Steaua, Mutica scanda împotriva alb-visiniilor de îl dureau falcile si mai spune ca e rapidist ...
      Ce simte un jucator atunci când evolueaza în astfel de meciuri?
      Pur si simplu atunci te simti fotbalist! Imi lipsesc aceste meciuri. In astfel de întâlniri se vede valoarea jucatorului!
      10 meciuri a disputat fotbalistul în vârsta de 29 de ani pentru giulesteni, în toamna anului 2004, reusind sa înscrie o singura data
      51 de partide a jucat Marian Aliuta in tricoul Stelei, in perioada 2002-2004, echipa pentru care a marcat de cinci ori. A evoluat de cinci ori contra Rapidului
     
     
      Giulestenii sunt neînvinsi în confruntarile directe din campionat înca din sezonul 2002-2003.
      Ultima înfrângere a Rapidului în fata Stelei dateaza din 26 aprilie 2003, în anul în care alb-visiniii îsi adjudecau cel de-al treilea titlu de campioni ai României.
      Condusi atunci de Mircea Rednic, giulestenii au fost învinsi cu acelasi scor, atât în meciul tur, cât si în cel din retur: 2-1. Partida din Giulesti s-a disputat tot în perioada Pastelui si a fost una foarte alerta, în care ros-albastrii au fost salvati de portarul Martin Tudor, probabil aflat atunci la cel mai bun meci al carierei. Desi rapidistii au deschis scorul prin Vali Badoi, stelistii au trecut pragul psihologic si au învins în cele din urma prin reusitele lui Gabi Bostina, respectiv Claudiu Raducanu.
     
      Din sezonul imediat urmator, giulestenii au fost însa imbatabili, iesind cu fruntea sus din toate cele sapte derby-uri, din care au câstigat doua si au remizat în cinci. Intâlnirile dintre cele doua combatante de duminica s-au lasat si ele cu multe reusite în plasele portilor, în total fiind marcate 21 de goluri în ultimii cinci ani, din care Rapid a înscris 11. Cei mai recenti marcatori sunt mijlocasul Nicolae Grigore si atacantul Daniel Oprita, singurii care au reusit sa-si treaca numele pe tabela de marcaj în derby-ul din turul acestui sezon, disputat pe stadionul National din Complexul "Lia Manoliu". Echilibrul meciurilor directe dintre Rapid si Steaua din ultimii cinci ani din campionat ar putea fi însa "stricat" în acest weekend. Ambele cluburi au momentan câte doua succese si doua înfrângeri, cinci fiind numarul remizelor, iar o eventuala victorie ar aduce în avantaj, timp de un an, echipa câstigatoare.
     
     
rapidiști.ro

      În cele 5 meciuri interne din acest an, balanta înspre trupa din Giulesti au înclinat-o atacantii lui Razvan Lucescu, mult mai productivi decît vîrfurile lui Oli. Statistica celor doua echipe în 2007 este clara: Steaua are o singura victorie, doua remize si o înfrîngere în 4 etape, în timp ce Rapid a bifat doua succese si doua egaluri.
     
      Mai mult, ambele formatii au reusit sa ajunga în semifinalele Cupei României dupa meciuri de cîte 120 de minute. Cum în acest partide atît Steaua, cît si Rapid au întîlnit adversari cam de aceeasi valoare, putem trage mai multe concluzii despre forma de moment a fiecarei formatii si pe ce elemente se bazeaza cei doi tehnicieni în încercarea de a-si adjudeca primul mare derby al acestui an. Cu mentiunea ca Steaua a evoluat doua partide în inferioritate numerica, în timp ce Rapidul a jucat la Vaslui aproape 30 de minute cu un om în plus.
     
      Doua aparari de fier
      Ambele echipe dispun de fundasi excelenti care asigura un sistem defensiv foarte bine pus la punct. În cele 4 runde scurse din acest miniretur, adversarii Rapidului si-au creat doar 9 ocazii, reusind un singur gol. În acelasi timp, Steaua a fost mai ghinionista, primind doua goluri din doar 5 ocazii la poarta sa.
      11% este procentul golurilor primite de Rapid din totalul suturilor trase pe poarta sa în cele 4 etape din 2007, giulestenii încasînd un singur gol din 9 suturi pe spatiul portii
      40% este procentul golurilor primite de Steaua din totalul suturilor trase pe poarta sa în cele 4 etape din 2007, stelistii încasînd doua goluri din 5 suturi pe spatiul portii
      "Ambele echipe au doua aparari în mare forma. Hiba Stelei pare sa fie la fundasii laterali, care nu s-au ridicat în ultimul timp la nivelul dorit" - Miodrag Belodedici
     
      Rapid pe dreapta, Steaua pe stînga
      Pîna la meciul cu FC Arges, Steaua a evoluat cu doi jucatori la închidere, preferînd sa deschida jocul pe flancuri, si mai ales pe partea stînga, acolo unde evolueaza Bostina. Întîmplator sau nu, în aceste partide echipa din Ghencea nu a reusit sa cîstige. Singura victoria a elevilor lui Cosmin Olaroiu a fost cea în fata pitestenilor, cînd au renuntat la un mijlocas defensiv în favoarea unuia ofensiv.
     
      De partea cealalta, Rapidul a avut tot timpul pe teren cel putin 3 mijlocasi cu profil ofensiv. Giulestenii prefera sa atace mai mult pe partea dreapta, acolo de unde Valentin Badoi a trimis în careu nu mai putin de 37 de centrari în 5 partide, din care 12 foarte bune.
     
      "Decisiv la mijlocul terenului va fi duelul Zicu-Elton. Echipa celui care se va impune va avea sanse mari de cîstig" - Emeric Ienei
     
     
      Giulestenii mai eficienti
      Fara Dica si Oprita, accidentati, si cu Thereau prezent pe teren doar în doua meciuri, Steaua a suferit foarte mult în ofensiva. Chiar daca si-au creat mai multe ocazii de gol decît rivalii din Giulesti în cele 5 meciuri din 2007, ros-albastrii au reusit sa înscrie mai putin decît acestia. Astfel, Vali Badea si colegii sai au marcat numai 6 goluri din 34 de ocazii create, în timp ce Mazilu si compania au fost mai eficienti, înscriind 9 goluri din 33 de oportunitati.
     
      "Steaua sufera în atac fara Dica. Cred ca Rapid este peste Steaua la acest capitol. Daca nu înscrie Mazilu, o face Viorel Moldovan sau Ionel Ganea. Sa nu uitam de Zicu si de Buga. Giulestenii au atacanti de top" - Adrian Ilie
     
     
      Rapidistii nu se tem de brazilianul Stelei, Elton, si spun ca nu îi vor face marcaj om la om jucatorului care are o înaltime de 1,58 m. Ionut Rada si-a avertizat din start adversarul si spune ca nu îl va menaja. Fundasul rapidist are o înaltime de 1.90.
     
      "Nu îi vom acorda o atentie speciala, noi jucam la cîstig si nu ne intereseaza un anumit fotbalist. Elton sa aiba grija, nu va fi menajat. Mingea trece, jucatorul ramâne", a spus Rada pentru Gardianul.
     
     
      Marti dupa-amiaza, de la ora 16.00, s-au pus în vânzare bilete pentru partida Rapid - Steaua. Un tichet la tribuna a II-a costa 20 RON, desi initial pretul anuntat era de 15 RON.
      Pentru aceasta partida au fost tiparite 3000 de bilete, iar pâna la aceasta ora au fost vândute 2500. La tribuna 0 nu se mai gasesc tichete, cele 500 ramase sunt pentru tribuna a doua. În ceea ce priveste abonamentele, au mai ramas disponibile: 130 la tribuna 0, 500 la peluza a doua si 200 la tribuna a doua.
     
      Accesul la peluza a II-a, unde sta galeria giulesteana, se va face doar pe baza de abonament, iar la tribuna 0 se vor vinde doar 100 de bilete, restul fiind deja rezervate invitatilor. Un abonament la peluza a II-a costa 25 RON, iar unul la tribuna a II-a, 45 RON.
     
     
      "Baietii destepti" din fotbal îsi pastreaza obiceiurile
      Trebuie sa marturisim, din start, ca asistam cu îngrijorare la reactivarea unor scenarii oarecum deosebite ca forma, dar asemanatoare ca esenta, cu acelea practicate de "baietii destepti" din Ghencea si în finalul campionatului trecut.
      Daca acum vreun an se lansau campaniile "meciuri jucate fara rautate" si "urmarirea cu sacosa de bani", doar pentru a-i satisface poftele trimisului lui Dumnezeu în fotbalul românesc, mai nou se încearca prostirea poporului cu ideea ca "numai Steaua trebuie sa ajunga în Liga Campionilor".
      Hilar pâna la un punct, mesajul risca totusi, din pacate, sa influenteze nu numai opinia publica, ci si unii factori de decizie, în ideea "interesului national". De ce ar trebui, de exemplu, ca Steaua sa ia locul Rapidului, când mai toata lumea admite ca echipa lui Razvan Lucescu practica cel mai bun fotbal al momentului în campionatul nostru?
     
     
      Am mentinut tacerea pâna acum, desi dinspre fostii amici de pahar ai presedintelui s-au mai lansat în ultima vreme petarde de genul prigonirii Stelei si al sustinerii Rapidului. Expresii ca "abuzuri incredibile" ar fi trebuit sa vizeze, de fapt, mâinile, nu mâna, de ajutor acordate "baietilor destepti" (ne-ar lua prea mult spatiu sa le însiram aici, dar acceptam oricând o confruntare civilizata si cu argumente concrete, pe aceasta tema).
      Noi speram - si tragem un semnal de alarma în acest sens - ca finalul de campionat sa se dispute doar pe teren si sa sa nu fie dirijat conform ideilor absurde oferite cu generozitate poporului de catre parti ale mass-media interesate nu doar de rating.
     
     
      În comunicatul postat pe site-ul oficial al clubului, giulestenii au raspuns afirmatiilor patronului stelist, Gigi Becali, care a afirmat ieri ca Steaua trebuie sa termine pe locul doi pentru ca România sa aiba o echipa în grupele Ligii Campionilor.
      De ce ar trebui, de exemplu, ca Steaua sa ia locul Rapidului, când mai toata lumea admite ca echipa lui Razvan Lucescu practica cel mai bun fotbal al momentului în campionatul nostru?
      De ce Steaua, când si Rapid ar figura drept cap de serie în turul (tururile) preliminare ale Ligii Campionilor? Doar pentru ca Steaua a ajuns sa joace o dubla mansa cu Dinamo Kiev (echipa furata din greu de arbitraj la Bucuresti) si sa interpreteze rolul de sparring-partner pentru Real Madrid si Lyon? Doar pentru ca a eliminat pe Rapid fara s-o învinga, anul trecut, în sferturile Cupei UEFA, si s-a facut de râs la Middlesborough?
      Apropo, ca sa folosim si noi tonul povestilor cu elefantul si vulpea, ati remarcat ca faimosul antrenor Steve McClaren n-a reusit sa bata, în ultimele vreo noua luni si ceva, decât pe Steaua si nationala Andorrei? Asta a fost asa, ca sa echilibram balanta la loviturile cu trompa ...
     
     
      Mugurel Buga si-a exprima regretul ca nu va putea evolua duminica, împotriva Stelei, mentionând pe blogul sau ca astfel de meciuri - de vis- sunt foarte importante în cariera unui jucator.
      "Îmi pare foarte rau ca nu pot evolua duminica, sunt meciuri de vis, meciuri în care îti doresti enorm sa cîstigi, si atmosfera sunt convins ca va fi infernala! Sunt foarte suparat, astfel de meciuri sunt foarte importante în cariera unui jucator!"
     
     
      Atacantul alb-visiniilor crede ca România are 75% sanse de calificare la Campionatul European. Buga a postat un nou mesaj pe blogul sau în care analizeaza jocul "tricolorilor" în cele doua meciuri disputate, cu Olanda 0 - 0 si Luxemburg, 3 - 0 pentru români.
      "Am urmarit cele doua jocuri ale nationalei, cel de la Rotterdam, un joc foarte inteligent, in care olandezii nu prea au aratat nimic, cel putin in prima repriza, eu spun ca, cu putin noroc, puteam obtine chiar toate cele 3 puncte. Oricum, un joc excelent, dupa parerea mea si un rezultat excelent in Olanda. Cat despre meciul cu Luxemburg nu prea este nimic de spus, un rezultat logic. Doua rezultate care ne dau mari sperante la calificare, zic eu cam 75 % luand in considerare rezultatul de egalitate a bulgarilor cu Albania, 0-0 chiar in Bulgaria."
     
     
      "Nu prea se pricepe la fotbal." Aceasta este parerea fostilor rapidisti când vine vorba de presiunea pe care o exercita George Copos asupra Rapidului. Patronul giulestenilor este pus la zid si acuzat ca face mai mult rau decât bine prin interventiile dese la echipa, informeaza RTV.
     
      "Farmecul vietii din Giulesti era cu totul altceva", spun fostii jucatori ai Rapidului, care nu sunt de acord cu varianta impusa de George Copos. Conducatorul Rapidului este acuzat ca intervine prea des la echipa.
     
      "Uneori face mai mult rau decât bine. Trebuie sa intervina în momentele critice, dar acum aceste momente nu exista", a declarat Ion Ionescu, care este pe aceeasi lungime de unda cu Nicolae Manea : "Domnul Copos pune presiune la orice nivel. Ai facut egal ... presiune, ai pierdut ... presiune".
     
      Manea este de parere ca finantatorul giulestean nu se prea pricepe la fotbal, si îi reproseaza lui Copos stilul de management. "Fiecare care este la Rapid sa-l lase sa-si faca treaba. Copos e un fel de Ceausescu care le stie pe toate", a spus Manea.
     
     
      Patronul Rapidului, George Copos, a declarat, joi, în exclusivitate pentru NewsIn, ca selectionerul Victor Piturca merita sa fie decorat cu cea mai înalta distinctie acordata de statul român în urma ultimelor rezultate obtinute la cârma nationalei.
     
      "Este extraordinar ce a facut Piturca la cârma nationalei în conditiile care i-au fost oferite! Am facut 0-0 la Rotterdam si putem termina peste Olanda la finalul acestor preliminarii, o tara extrem de dezvoltata, cu conditii exceptionale oferite de comunitatile locale. Pe când la noi, comunitatile centrale nu au facut nimic de 17 ani. Piturca merita Steaua României pentru ce a facut!", a spus, joi, George Copos.
     
      Steaua României este cea mai înalta distinctie oferita de statul român. Ordinul a fost institutionalizat în 1863 de Alexandru Ioan Cuza. Printre personalitatile din sport care au fost distinse cu acest merit se numara Iolanda Balas, Elisabeta Lipa, Mariana Bitang sau Octavian Belu.
     
      Referitor la prestatia jucatorului rapidist, Ianis Zicu, în partida cu Luxemburg, Copos a spus: "Sunt mândru de ceea ce a facut Zicu pe teren în acest meci. În momentul de fata este unul dintre cei mai în forma jucatori români si principalul merit este al lui Razvan Lucescu. Daca ar elimina ratarile si lipsa de concentrare din anumite momente ar fi si mai bine pentru el. Deocamdata, este înca un jucator crud, imatur, dar am încredere ca în viitor va ajunge mare".
     
      Ianis Zicu a evoluat ca titular în partida România-Luxemburg 3-0, din preliminariile EURO 2008, reusind doua pase de gol, la primele reusite ale tricolorilor. Înaintea partidei, Copos îsi exprimase dezamagirea fata de faptul ca Zicu nu a evoluat nici un minut în meciul cu Olanda, încheiat la egalitate, scor 0-0.
     
     
gsp.ro

   


     
     
     
spt.ro

   


     
     
     
fanatik.ro

      Fostul jucator al Stelei si antrenor al Rapidului Dan Petrescu , considera ca derby-ul dintre cele doua formatii va fi cistigat de echipa antrenata de Razvan Lucescu. "Cred ca Rapidul va cistiga acest meci. Este clar favorita. Este mult mai in forma decit Steaua. Partida se va disputa in Giulesti, iar asta este un dezavantaj pentru stelisti. Daca nu ii vor sustine nici suporterii va fi si mai rau. Chiar daca formatia din Ghencea are mai multa experienta acumulata si din Liga Campionilor, suporterii sint si ei buni la ceva", a declarat Dan Petrescu pentru FANATIK.
     
     

Echipa "Revista presei "RapidFans.RO     30 martie 2007

 

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...