actualizat sambata 3 noiembrie 2007 ora 21:00
 

REVISTA PRESEI 1 | 2 | 3 noiembrie 2007

    TITLURILE ZILEI
  • PANDURII - RAPID 1-3 / DEMONSTRATIE DE FORTA
  • Mircea Rednic: "Rapid a fost, este și va fi o echipă mare"
  • Doar rapidiștii aplaudați
  • Ținta: locul 2
  • UNITI IN VICTORIE
  • Ionuț Mazilu: "Mă lupt cu Gigel Bucur pentru titlul de golgeter"

 
FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •    
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |



Vineri 2 noiembrie 2007

Victorie fără dubii: Pandurii - Rapid 1-3

Fără victorie în campionat pe terenul gorjenilor, rapidiștii au mers la Târgu-Jiu cu gândul că nu-și pot permite niciun pas greșit în fața Pandurilor. Rednic nu a uitat că s-a aflat pe bancă la ultimul succes al Rapidului în orașul lui Brâncuși (3-0 în 2003, într-un meci din șaisprezecimile Cupei României) și a jucat totul pe cartea atacului, cu Cesinha, Buga, Burdujan și Mazilu titulari într-o formulă superofensivă a alb-vișiniilor.
După numai 18 minute, Burdujan a deschis drumul spre victorie al Rapidului, împingând în poartă mingea care lovise bara la voleul puternic al lui Mazilu. Coman și-a păstrat echipa în avantaj două minute mai târziu, când a respins în corner șutul lui Alin Rus de la șase metri. Fără gol în ultimele două meciuri, Mazilu a finalizat cu sânge rece o pasă primită de la Herea și a risipit emoțiile suporterilor rapidiști (min.32). Intrați în avantaj la cabine, alb-vișiniii au continuat să atace și după pauză, iar Mazilu și-a trecut în cont dubla: "cap" la colțul lung după un corner executat de Buga (61). Două minute mai târziu, gorjenii au stabilit scorul final după o tresărire de orgoliu a lui Florin Stângă.
O nouă victorie în deplasare pentru Rednic, ale cărui calcule încep să prindă contur: "Trebuie să batem Urziceniul etapa viitoare și vom termina turul pe locul doi. Ar fi bine, pentru că în retur avem timp suficient suficient să recuperăm distanța față de CFR Cluj!"


Pandurii: Dossey - Popete, Chibulcuțean, Rus (cpt.), Djapka (65 Jackson) - Dedu (46 Fl.Stângă), Vancea, Iordache - L.Mihai (46 Vintilescu), Stromajer, A. Pițurcă. Antrenor: Eugen Neagoe
Rapid: Coman - Săpunaru, Maftei(cpt.) (75 Tamandare), M. Constantin, Bozovic - Buga, Herea (76 Dică), Grigore, Cesinha - Burdujan (67 Măldărășanu), Mazilu. Antrenor: Mircea Rednic
Arbitri: Ovidiu Hațegan (Arad) - Marcel Savaniu (Sibiu) și Horia Bochiș (Dej).


Vineri 2 noiembrie 2007

Bilete pentru meciul cu Unirea Urziceni

Incepând de joi 1 noiembrie ora 10:00 au fost puse în vânzare biletele de intrare pentru meciul cu Unirea Urziceni de duminică, 4.11.2007. Tichetele se vor găsi la casele de bilete și la fan-shop-ul de la Stadionul Giulești - Valentin Stănescu, la următoarele prețuri:

Tribuna 0 - 75 RON
Tribuna I - 30 RON
Tribuna a II-a - 20 RON
Peluza a II-a - 15 RON

Ca urmare a prevederilor financiare în vigoare, accesul la meciurile de pe teren propriu va fi permis doar cu abonamente tip card sau bilete cu coduri de bare.
În consecință, posesorii de abonamente tip realizate la Imprimeria Națională au obligația de a le preschimba cu abonamente tip card până la data de 4 noiembrie, ora 17:00, la casele de bilete ale Stadionului Giulești ( casa Ion Costea și Fan Shop Rapid ).
La meciul Rapid - Unirea Urziceni, accesul abonaților se va face doar pe baza abonamentelor tip card.



Sambata 3 noiembrie 2007 | 15:17:00

"Noi vi-l dăm pe Damaschin, voi ni-l dați pe Valentin"

Iosif Damaschin și-a adus aminte și de vremurile în care juca în tricoul alb-vișiniu și era idolul tribunelor: "Rapid s-a schimbat mult din vremea cînd jucam eu, este un club profesionist, luptă mereu pentru primul loc și are sprijinul conducerii. Înainte de '89, erau vremuri grele pentru noi, jucam frumos, ca și acum, dar nu aveam sprijin din partea nimănui. Adversarele noastre erau ajutate prin orice mijloace atunci cînd echipa lor nu era eficientă". Rememorează și celebrul episod în care suporterii Rapidului, prezenți în număr mare pe stadionul Sportului, au răbufnit în semifinala de Cupă cu Steaua, enervați de arbitraj: "Noi vi-l dăm pe Damaschin, voi ni-l dați pe Valentin".

"Întîlneam o echipă bună a Stelei, în vremea aceea era un fel de selecționată a României, dar i-am prins într-o zi mai slabă. Am condus cu 1-0, apoi cu 2-1, dar în ultima parte a meciului arbitrul nu mai fluiera nici un fault asupra noastră. Mi-aduc aminte că am plecat cu mingea din terenul meu, de sub ochii tușierului, care a ridicat steagul, semnalizînd o poziție inexistentă de ofsaid. Era greu și pentru arbitri, erau obligați să prelungească meciul pînă înscria Steaua. Galeria noastră a răbufnit, scandînd acel slogan. Nu prea se întîmpla pe vremea aceea să te ridici împotriva sistemului, dar fanii noștri vedeau că era furt pe față și n-au mai rezistat. A fost un moment important pentru noi, deși n-am realizat chiar atunci cît de mare era impactul", spune Damaschin.

Fostele glorii ale Giuleștiului au început să revină la echipa de suflet: Nicolae Manea este director tehnic, Florin Motroc și Iosif Damaschin antrenează echipa a II-a a Rapidului. "Îl apreciez pe Manea, pentru că încearcă să adune fostele glorii, el întotdeauna a ținut la oamenii care s-au identificat într-un fel cu Rapidul. Una e să joci aproape toată cariera ta la o echipă și alta e să treci de la un club la altul. Nu știu de ce,dar rapidiștii au fost mereu izgoniți, față de Dinamo care a avut grijă de jucătorii emblematici. Acum, lucrurile s-au schimbat și asta și datorită generației '88-'89, de unde au apărut jucători buni, iar echipa a II-a a Rapidului este formată în majoritate din juniorii aceștia", crede Damaschin.

Fostul mare atacant din Giulești se mîndrește cu performanțele reușite în vremea cînd antrena grupa de juniori din '88, din care făceau parte și Răduță și Dobroiu: "Cu grupa '88 am obținut rezultate notabile cînd îi antrenam. Am participat la un turneu de sub 20 de ani, jucătorii mei aveau 18 ani și am făcut o figură frumoasă. Am terminat pe locul 5 din 12 echipe, fiind cei mai mici de la acest turneu. Am cîștigat și trofeul pentru cel mai spectaculos joc".


Sambata 3 noiembrie 2007 | 11:29:00

Alexandru Deaconu va conduce Rapid-Unirea Urziceni

Partida Rapid-Unirea Urziceni, care se va disputa duminică seara, în Giulești, de la ora 18.45, va fi arbitrată la centru de Alexandru Deaconu (București). Centralul va fi ajutat la cele două tușe de către Zoltan Szekely (Baia-Mare) și Gheorghe Negoiță (Brăila). Rezervă de arbitru va fi Victor Berbecaru (Rîmnicu Vîlcea). Observatori: Gheorghe Nedelescu (Craiova)și Marcel Lică (Constanța).


Vineri 2 noiembrie 2007 | 15:45:00

Constantin Zotta:
"Rapidul de acum este mai stăpîn pe joc, mai determinat și mai ofensiv"

Constantin Zotta spune că Rapid a evoluat în ultima vreme, devenind o echipă mai ofensivă și mai stăpînă pe joc. Directorul general al giuleștenilor crede că prestația Rapidului s-a schimbat în bine de la venirea lui Mircea Rednic, alb-vișiniii reușind să cîștige fără emoții în deplasările de la Iași și de la Tîrgu Jiu:
"Este, cred eu, un Rapid mai determinat, mai ofensiv, s-a văzut, am înscris multe goluri. Trebuie să recunoaștem, aceste două victorii, de la Iași și de la Tîrgu Jiu, au fost obținute chiar mai ușor, mai lejer decît celelalte puncte obținute pînă acum. Chiar dacă am cîștigat cu mai multe emoții, nu s-a pus problema învingătorului. Am avut mai puține emoții în ultima vreme pentru că am văzut încă din start un alt Rapid, un Rapid stăpîn pe joc și, de ce să nu recunosc, poate și echipa din Tîrgu Jiu era puțin stresată de situația în care se află, pentru că recunosc că se află într-o situație dificilă", a spus Zotta la Fanatik Show.

Constantin Zotta nu poate uita partida cu CFR Cluj, primul eșec al giuleștenilor din acest sezon 1-2 în Giulești, acuzînd din nou prestația asistentului Daniel Burloiu, care a validat golul lui Trică, înscris din ofsaid:
"CFR Cluj a luat un punct cu noi și două i le-a dat Burloiu, arbitrul asistent, i le-a făcut cadou. E de notorietate faptul că unul dintre cele două goluri a fost înscris dintr-o situație de ofsaid evident. Chiar nu trebuie să trecem peste acest lucru", a spus Zotta la Fanatik Show.

Constantin Zotta a vorbit despre partida pe care Rapid o va disputa în etapa a XIV-a în Giulești, cu Unirea Urziceni, afirmînd că giuleștenilor nu le este teamă de nici o echipă din Liga I. Directorul general al alb-vișiniilor este mulțumit de prestația din ce în ce mai bună e Rapidului:
"Urmează meciuri grele pentru Rapid, acasă cu Urziceni, în deplasare cu Dinamo. Despre partida din Giulești, cu Unirea Urziceni nu pot decît să spun că întîlnim o echipă foarte bună, cu rezultate deosebite și cu joc bun. Nu ne e teamă de presiunea celor de la Urziceni, nu ne-a fost niciodată teamă de presiunea făcută de vreo echipă sau de vreun conducător. Nu ne e teamă decît de noi. Să nu prindem, Doamne ferește, o zi mai slabă și să nu ne putem etala jocul, care pe zi ce trece se îmbunătățește. Nouă nu ne este teamă de nimeni. Abordăm acest meci cu gîndul de a cîștiga. Este îmbucurător faptul că jucăm ofensiv, ne creăm mult mai multe ocazii de poartă și cred că totul va merge pe o linie ascendentă. Mă refer la rezultate, la consistența jocului nostru", a spus Zotta la Fanatik Show.

Mihai Stoica revine în Giulești, în postura de manager general al formației Unirea Urziceni, echipă pe care Rapid o întîlnește în etapa a XIV-a a Ligii I. Constantin Zotta este convins că "Meme" nu va fi primit cu aplauze, dar spune că Rapid îi va asigura protecție, ca fiecărui spectator care vine să vadă un meci pe stadion:
"Eu sînt coleg cu Mihai Stoica, întotdeauna am avut o relație bună, chiar dacă au mai fost cîteva mici conflicte în trecut, am încercat pe cît a fost posibil să rezolvăm din punct de vedere administrativ toate meciurile pe care noi le-am organizat, atît în Ghencea, cît și pe Giulești. Vă dați seama că Mihai Stoica nu o să fie primit cu aplauze în Giulești, mai ales după ce s-a întîmplat la acele meciuri în care, practic, el i-a provocat pe suporterii rapidiști. În meciurile pe care Steaua le-a disputat în Giulești.Le asigurăm protecție tuturor spectatorilor care vin pe Giulești. Îi vom asigura și lui Mihai aceeași protecție ca fiecărui suporter care vine pe stadion", a spus Zotta la Fanatik Show.


Vineri 2 noiembrie 2007 | 15:20:00

Rapid - Urziceni / Rednic: "Normal că tot cu 4 atacanți joc"

"11"-le cîștigător nu se schimbă, astfel că Mircea Rednic va trimite pe teren tot 4 oameni de atac în meciul cu Unirea Urziceni de duminică, la fel ca la Tîrgu-Jiu.

"Normal că voi juca tot cu patru atacanți. Lucrurile la Târgu Jiu au mers foarte bine, echipa s-a mișcat bine, nu văd de ce aș schimba. Jucăm acasă și vrem să câștigăm, iar pentru asta trebuie să dăm goluri. O problemă ar putea fi în apărare, acolo unde Maftei este incert. S-a accidentat joi cu Pandurii și nu știu dacă poate fi recuperat până la meciul cu Unirea", a spus Rednic pentru Mediafax.


Vineri 2 noiembrie 2007 | 15:02:00

Rednic vrea prima victorie pe Giulești de la revenirea la Rapid

Mircea Rednic crede că Rapid va avea un meci greu cu ocupanta locului doi, Unirea Urziceni, și își dorește foarte mult să cîștige dumincă și să bifeze astfel prima victorie pe stadionul din Giulești, de la revenirea sa la echipa alb-vișiniilor.

"Este un meci foarte important pentru Rapid, un meci greu ținând cont că întâlnim ocupanta locului doi a clasamentului. Unirea are o echipă bună care a câștigat cu Steaua și a făcut egal cu Dinamo. Oricum, eu îmi doresc foarte mult să câștig, să obțin prima victorie pe Giulești de la revenirea la Rapid. Nu știu dacă va fi mai greu cu Unirea decât cu CFR, cred că depinde foarte mult de cum începem meciul. Oricum, ei pierd foarte greu, nu degeaba au ajuns pe locul doi. Rezultatele lor nu sunt întâmplătoare", a spus Rednic pentru Mediafax.


Vineri 2 noiembrie 2007 | 12:36:00

Dan Petrescu: "Sigur arbitrul va face greșeli în meciul cu Rapid"

Dan Petrescu se teme de arbitrajul de la meciul cu Rapid, care va avea loc duminică, în Giulești. Antrenorul echipei Unirea Urziceni speră ca arbitrul care va fi delegat pentru această partodă nu va face greșeli care să influențeze rezultatul.

"Eu nu vreau să pun presiune pe arbitru, dar Rapid a făcut-o deja. Eu sper ca arbitrajul să nu influențeze rezultatul final dar sigur arbitrul va face greșeli", a spus Dan Petrescu pentru Mediafax.


Vineri 2 noiembrie 2007 | 10:48:00

Ionuț Mazilu: "Mă lupt cu Gigel Bucur pentru titlul de golgeter"

Atacantul Rapidului Ionuț Mazilu a reintrat în circuitul golgeterilor, după ce ieri a reușit dubla în partda de la Tîrgu-Jiu. Acesta a declarat la finalul meciului că își dorește să se lupte cu fostul său coleg de la Sportul Sudențesc, Gigel Bucur, pentru titlul de golgeter.

"Ma bucur enorm ca dupa atitea ghinioane am reusit sa marchez doua goluri. Am sapte reusite pina acum si imi doresc foarte mult sa ma lupt pentru titlul de golgeter cu fostul meu coleg de la Sportul Studentesc, Gigel Bucur. Il felicit ca se afla in fruntea clasamentului si va fi o concurenta frumoasa intre noi".


Joi 1 noiembrie 2007

Mircea Rednic: "Rapid a fost, este și va fi o echipă mare"

Mircea Rednic are mare încredere în echipa sa și le cere fanilor să-i susțină pe elevii săi. Antrenorul giuleștenilor speră ca galeria alb-vișiniilor să nu îl mai înjure de acum încolo: "Rapid este, a fost și va fi o echipă mare. Am cîștigat trei puncte importante pentru viitor. Suporterii au încurajat echipa, e foarte bine asta, pentru că băieții au nevoie de susținere în timpul jocului. Sper ca de acum galeria să nu mai aibă nimic cu mine", a spus Rednic.

Mircea Rednic spune că nu a mai auzit înjurăturile galeriei la Tîrgu Jiu, deși fanii nu au încetat protestul. Rednic nu crede că în Giulești va fi vreodată liniște și le cere fanilor să îi lase pe jucători să-și facă meseria: "N-am mai auzit înjurăturile, dar sînt conștient că la Rapid nu poate să fie niciodată liniște. Înțeleg că sînt supărați suporterii, dar în timpul jocului să lase echipa în pace, să nu-i înjure pe băieți! Nu e plăcut să fii ținta înjurăturilor, dar eu îmi văd de drum, asta e viața!", a spus Rednic.

Mircea Rednic a explicat la conferința de presă de ce a ales să trimită în primul "11" 4 atacanți și a dezvăluit care sînt atuurile giuleștenilor: "Am început cu patru atacanți pe teren, Buga, Cesinha, Burdujan și Mazilu, pentru că eram obligați să luăm toate cele trei puncte. Am reușit să trecem de o echipă foarte bună, pe un teren extrem de greu. Determinare, atitudine, astea sînt atuurile Rapidului", a spus Rednic.

Mircea Rednic și-a recăpătat optimismul după victoria în fața celor de la Pandurii și spune că echipa sa poate încheia turul pe locul 2, anunțînd că nu concepe alt rezultat în afară de victorie în partida din etapa următoare, cu Unirea Urziceni, din Giulești: "Trebuie să batem Urziceniul runda următoare și vom încheia turul pe poziția a doua. Ar fi bine să batem, pentru că în retur avem timp să recuperăm și distanța față de CFR Cluj", a spus antrenorul rapidiștilor.




Sambata 3 noiembrie 2007 | 00:41:00

Maftei, out?

Vasile Maftei s-a accidentat la Tîrgu Jiu și e indisponibil pentru partida de mîine, cu Unirea Urziceni. Fundașul rapidist s-a lovit la genunchiul stîng și a fost înlocuit cu Tamandare în minutul 76. "Nu pare să fie ceva grav, dar ieri încă simțea înțepături în genunchi și probabil că nu vom forța. Astăzi dăm verdictul sută la sută", a explicat Rednic.

"Vasluiul ne răzbună"
George Copos este convins că FC Vaslui va răzbuna înfrîngerea rapidiștilor în fața CFR-ului. Cele două echipe se întîlnesc duminică, de la ora 14:00, pe terenul moldovenilor: "Vasluiul lui Porumboiu, noua emblemă a Moldovei, nu poate fi învins de armata de conchistadori ai CFR-ului. Plăieșii nu s-au înclinat în fața otomanilor lui Soliman Pașa, nu o vor face nici acum, cu acești cotropitori".

La vinclu
Mircea Rednic este de părere că Rapid nu va avea deloc un meci ușor cu Unirea Urziceni: "Sînt o echipă puternică, nu întîmplător au numai două înfrîngeri, cu Oțelul și CFR. Vom fi atenți, iar lui Stelea o să-i tragem doar la vinclu, că e boșorog și se întinde mai greu", a glumit antrenorul rapidist pe seama fostului său coleg de echipă de la Dinamo și de la "națională".


Sambata 3 noiembrie 2007 | 00:41:00

Dan Petrescu: "Fiți decenți!"

Dan Petrescu prefațează partida din Giulești acuzînd: "Precis arbitrii vor greși la acest meci. Copos a făcut presiune și va trebui să îl recompenseze cumva", spune antrenorul Unirii, explicînd de ce se teme că formația sa va fi defavorizată.

Oficialii rapidiști îi amintesc "Bursucului" că echipa din Giulești este printre victimele arbitrilor în acest campionat: "Am pierdut zece puncte pe erorile lor, așa că nu văd cum să excelăm la acest capitol", spune Cristi Costache. Giuleștenii sînt de părere că e totuși deplasat să vorbești de arbitraje proaste după faza de la meciul cu Dinamo, cînd Petrescu a vrut să scoată echipa de pe teren, deși agresiunea la Boștină a fost clară. "Elocvent e că la final și-au cerut scuze pentru tot circul, așa că nu e cazul nici să se mai pronunțe, darămite să se antepronunțe", spun oficialii rapidiști. Și George Copos face o diferență între obiectivitatea staffului de la Unirea și reacțiile rapidiste: "La meciul cu CFR am văzut că a fost henț și ofsaid la gol, dar nu am strigat decît după ce am revăzut fazele în car".

Petrescu, în tribună
Antrenorul Dan Petrescu a fost sancționat de Comisia de Disciplină cu două etape de suspendare și amendat cu 140 lei pentru ieșirea nervoasă de la partida Unirea - Dinamo (0-0). "Nu va conta faptul că voi sta în tribună, pentru că prefer să văd meciurile de acolo", a spus Petrescu, care a criticat în schimb suspendarea de 3 etape dictată lui Ricardo Gomes: "E absurd! Ricardo e la primul cartonaș roșu din carieră. Tătărușanu l-a scos din circuit pe Ochiroșii 6 luni și a primit aceeași pedeapsă. Vom face apel!".


Vineri 2 noiembrie 2007 | 00:48:00

Mazilu, vîrf ascuțit

Duelul a început cu giuleștenii aruncîndu-se în atac. Mazilu (1) a centrat periculos în careul lui Dossey, dar africanul a fost la post, la fel cum s-a întîmplat și la șutul lui Maftei (2) de la 20 de metri. Oltenii au răspuns prin Stromajer (11), dar Coman a prins fără probleme, după care le-a transmis colegilor să reia ofensiva. Presiunea la poarta gazdelor a crescut, iar Burdujan (18) a fost exact unde trebuia, pe linia porții, pentru a împinge în plasă mingea sărită din bara țintită de Mazilu. Rus (20, șut din cădere) și Stromajer (21, cap din marginea careului mic) au primit răspuns la întrebarea "De ce e Coman portar de națională?".

Și Mazilu a liniștit apoi meciul, cu roluri inversate față de golul de 0-1. Dossey a scos de sub transversală "torpila" lui Burdujan, Herea a recuperat din picioarele lui Vancea, i-a pasat golgeterului din Giulești, care a făcut 0-2.

Același Mazilu a făcut "dubla" imediat după pauză, cu o lovitură de cap din 6 metri. Deși gorjenii au tresărit prin golul lui Stîngă - prima reușită a Pandurilor după două luni și jumătate! -, meciul era rezolvat. Iar Rapidul lui Rednic s-a scuturat de regretele eșecului cu CFR și continuă să privească de-aproape la primele două locuri ale clasamentului.


Vineri 2 noiembrie 2007 | 00:47:00

"Am revenit!"

- Ionuț, v-a fost frică de jocul cu Pandurii?
- Eram conștienți că o să avem de furcă împotriva gorjenilor, pentru că situația lor din clasament îi obliga să dea totul. Apoi, și terenul a fost dificil și a constituit o piedică în plus pentru noi.

- Ați mai uitat de înfrîngerea cu CFR?
- Ne-a afectat că am pierdut derby-ul cu clujenii, dar sîntem cu atît mai satisfăcuți pentru succesul de la Tîrgu Jiu, întrucît e ocazia să spunem că ne-am revenit. Ne-am luat înapoi cele trei puncte pierdute în Giulești.

- Te-au motivat și criticile de după jocul cu CFR?
- Contează doar că am reușit să marchez de două ori contra Pandurilor și că echipa a luat încă trei puncte esențiale. Acum sîntem determinați să învingem și Urziceniul, ca să ne apropiem și mai tare de primele locuri, iar în retur vom continua cursa de urmărire a lui CFR Cluj! Avem obiectiv titul și sîntem conștienți cu toții că obligația noastră e să ne batem pentru primul loc. Cred că noi vom fi campioni.

Record negativ
Cu șapte înfrîngeri la rînd, Pandurii a întrerupt ieri un alt record negativ. Golul marcat de Florin Stîngă a fost primul reușit de gorjeni după 589 de minute de sterilitate. Precedentul gol al echipei lui Neagoe fusese izbutit de Liviu Mihai, în meciul cu Ceahlăul, din urmă cu șase partide, în minutul 15.

Maftei accidentat
Motiv de îngrijorare pentru Mircea Rednic: căpitanul Maftei s-a accidentat ieri și a părăsit terenul șchiopătînd, fiind schimbat cu Tamandare, în minutul 64. "Încă nu știu ce are, e ceva la genunchi, vom vedea zilele viitoare, după investigații", a declarat Rednic. După înlocuirea lui Maftei, Săpunaru i-a luat locul în centrul defensivei.

Iar incident cu Marius Constantin!

Protagonistul fazei de la Iași, în care l-a lovit cu capul în gură pe Emil Dică, Marius Constantin a fost din nou implicat într-un conflict, de data asta cu un adversar. Victimă i-a fost Ilie Iordache. Fundașul rapidist s-a îndreptat amenințător spre atacantul Pandurilor și l-a scuipat, în minutul 52 al meciului, după o fază la care giuleștenii îi ceruseră arbitrului Hațegan să întrerupă jocul, pentru că Săpunaru era la pămînt. Gorjenii au continuat atacul și Pițurcă a ratat cu poarta goală. Cinci minute mai tîrziu, Herea a fost lovit cu pumnul de Alin Rus, ambii primind cîte un "galben". (Cosmin Brujan)

"Nu-l dăm afară pe Neagoe!"
În momentul în care Marin Condescu părăsea tribuna oficială, suporterii i-au cerut președintelui să le înapoieze banii plătiți pe abonamente: "La cum jucăm, am dat banii degeaba, îi vrem înapoi!". Condescu a găsit explicația formei dezastruoase a echipei: "Jucătorii sînt de vină, pentru că s-au obișnuit cu prea mult bine. Neagoe rămîne pe viață dacă vrea, puteam să pierdem tot pînă la final, tot nu-l dau afară!". "Jucătorii n-au înțeles nici azi că sîntem în criză. În iarnă, vom lua măsuri drastice! Normal că mi se cere demisia!", a zis și Neagoe. (Cosmin Brujan)

Doar rapidiștii aplaudați
Reacție neobișnuită a suporterilor din Tîrgu Jiu: la final, în momentul în care echipele părăseau terenul, rapidiștii au fost aplaudați de întreg stadionul și chemați la salut, în vreme ce jucătorii lui Neagoe au ieșit într-un cor de fluierături. Bozovici le-a mulțumit spectatorilor aruncîndu-le tricoul.


Vineri 2 noiembrie 2007 | 00:46:00

Ținta: locul 2

"Puriul" a explicat și cum a pregătit meciul cu Pandurii: "Am început cu patru atacanți pe teren, Buga, Cesinha, Burdujan și Mazilu, pentru că eram obligați să luăm toate cele trei puncte. Am reușit să trecem de o echipă foarte bună, pe un teren extrem de greu. Determinare, atitudine, astea sînt atuurile Rapidului".

Înjurat din nou de fanii giuleșteni, doar 200 la Tîrgu Jiu, antrenorul s-a resemnat: "N-am mai auzit înjurăturile, dar sînt conștient că la Rapid nu poate să fie liniște niciodată. Înțeleg că suporterii sînt supărați, însă în timpul jocului să lase echipa în pace, să nu-i bălăcărească pe băieți! Nu e plăcut să fii ținta înjurăturilor, dar eu îmi văd de drum, asta e viața!". Nu doar el a fost ținta contestărilor venite din partea fanilor, care au mai scandat "Praful și pulberea / Să se aleagă de Zotta".






Sambata 3 noiembrie 2007

'MARCHEZ SI CU UNIREA'

Vârful bucurestenilor vrea un gol mâine pentru a-si mentine echipa în lupta pentru titlu.

Atacantul rapidist este multumit ca a reusit sa treaca peste problemele medicale din sezonul trecut. Prin golul marcat la Târgu Jiu, Burdujan a devenit al doilea marcator al echipei, cu cinci reusite.

Cum s-a vazut partida cu Pandurii de pe teren?

Am avut un joc foarte greu, mai ales ca am evoluat si pe un gazon dificil. Important este ca am reusit sa ne impunem si sa ne facem suporterii fericiti.

Ai punctat în al doilea meci consecutiv. Vrei sa-l ajungi pe Mazilu?

Sper sa înscriu în fiecare joc, nu neaparat sa-l depasesc pe Ionut. Sunt multumit ca am reusit sa câstigam la Târgu Jiu, aveam nevoie de cele trei puncte dupa înfrângerea cu CFR Cluj. Victoria din meciul cu Pandurii ne mentine în lupta pentru titlu.

Ti-ai revenit complet dupa problemele medicale din sezonul trecut?

Da, sunt bucuros ca am reusit sa-mi revin dupa accidentarea care m-a tinut departe de teren campionatul trecut. Acum totul îmi merge bine si sper sa înscriu cât mai multe goluri. Vreau sa marchez si mâine împotriva Unirii. Trebuie sa batem pentru a ramâne aproape de podium.

Urmeaza meciul cu echipa de pe locul doi...

Ne asteapta o confruntare foarte dificila cu Unirea Urziceni, dar cred ca vom reusi sa luam cele trei puncte. Important este sa ne facem jocul, iar daca reusesc sa marchez, este perfect pentru mine.

Ati depasit tensiunile din ultima perioada?

Atmosfera în lot este foarte buna, totul merge perfect. Este pacat ca nu am reusit sa câstigam cu CFR Cluj, pentru ca ardelenii nu au fost peste noi în acel joc.


Sambata 3 noiembrie 2007

'BURSUCUL' ATACA!

Dan Petrescu a declarat ca este convins ca, în meciul de mâine contra giulestenilor, Unirea Urziceni va fi dezavantajata de catre brigada de arbitri.

Nici nu s-au linistit bine apele la gruparea "albastrilor" dupa meciul cu Dinamo ca tehnicianul Unirii, Dan Petrescu, a iesit din nou la atac.

"Eu nu vreau sa pun presiune pe arbitru, dar Rapid a facut-o deja. Eu sper ca arbitrajul sa nu influenteze rezultatul final, dar sigur cei care vor conduce jocul vor face greseli", a aruncat manusa fostul international. "Este mai greu meciul cu Rapid decât cel cu Dinamo. Giulestenii formeaza o echipa mai în forma. De când a venit Mircea Rednic, joaca mai ofensiv. Niciodata nu o sa plece Unirea favorita în fata Rapidului", a recunoscut "Bursucul".

Dan PetrescuCe spun rapidistii

Secretarul general al bucurestenilor, Cristian Costache, a declarat ca prefera sa nu intre în polemica cu Dan Petrescu, amintind doar ca Rapid mai degraba a fost dezavantajata de prestatiile "fluierasilor", decât favorizata. " dat de arbitri Rapidului cred ca s-a vazut în ultimele runde, când am fost privati de mai multe puncte importante. Cel mai recent exemplu, meciul cu CFR, în care adversarilor li s-a validat un gol dintr-un ofsaid clar", a spus Costache. Tehnicianul Mircea Rednic este încrezator în sansele echipei sale de a obtine victoria. "Voi folosi la fel ca si în meciul cu Pandurii patru jucatori de atac, deoarece am nevoie de toate cele trei puncte. Nu este normal ca înaintea partidei sa se discute despre arbitraj, în dauna pregatirii tehnice a jocului. Cred ca Dan Petrescu a vrut sa spuna de fapt ca Rapidul va fi din nou dezavantajata. Noi vrem doar sa fim arbitrati cinstit", a precizat "Puriul".


Vineri 2 noiembrie 2007

UNITI IN VICTORIE

Rapid a avut nevoie de trei ani pentru a se impune la Târgu Jiu.

Rapidul nu avea deloc amintiri placute de la Târgu Jiu, mai ales ca în precedentele întâlniri directe nu a reusit sa se impuna.

De fiecare data când Razvan Lucescu a venit cu Rapidul pe Municipalul gorjean a dat vina ba pe gazon, ba pe faptul ca "pandurii" au ramas nedrept în Liga I... Cu moralul la pamânt, dupa sase înfrângeri consecutive în campionat, trupa lui "Geana" a pus rareori în pericol poarta lui Coman. A venit si a saptea înfrângere, pentru ca elevii lui Rednic au redus repede la tacere tribunele, dupa o jumatate de ora, când aveau deja 2-0.

"Pandurii" au început curajos, au avut doua ocazii la poarta lui Coman, dar la prima faza mai periculoasa a rapidistilor s-a deschis si scorul. Buga, singur, a centrat impecabil în minutul 18 pentru Mazilu, atacantul a reluat din voleu în bara, mingea a ajuns la cealalta bara, iar Burdujan a îndeplinit o simpla formalitate. La doua minute a urmat si replica oltenilor, dar sutul lui Alin Rus din opt metri a fost scos excelent de Coman. O interceptie a lui Herea în fata lui Dedu, minutul 32, urmata de o pasa perfecta la Mazilu avea sa stabileasca si scorul la pauza, 2-0. Atacantul, ramas singur cu Dossey, l-a executat cu un sut din careu în coltul lung pe ghanezul certat mai tot timpul ieri de Neagoe. Maftei si compania au desenat la fel de frumos si dupa pauza, iar în minutul 61 s-au distantat la trei goluri, dupa ce Buga a centrat dintr-un corner pentru Mazilu, ultimul reluând cu capul ca la antrenamente pe lânga nefericitul Dossey. Relaxati, giulestenii au simtit tresarirea de orgoliu a "pandurilor", care, la doua minute dupa reusita lui Mazilu, au punctat prin nou-intratul Stânga. A ramas 3-1 pâna la final pentru linistea lui Copos, rapidistii razbunând ieri înfrângerea cu CFR Cluj, în vreme ce la Târgu Jiu apasa povara luptei pentru ramânerea în Liga I.

7 înfrângeri la rând a strâns echipa din Târgu Jiu, afundându-se în zona retrogradarii. Anul trecut, echipa gorjeana a terminat campionatul pe locul 11, scapând repede de emotii

Pandurii: 22. Dossey - 14. Popete, 3. A. Rus, 4. Chibulcutean, 25. Djapka (23. Jackson '65) - 8. Dedu (21. Fl. Stângă '46), 17. Vancea, 30. I. Iordache - 20. L. Mihai (19. Vintilescu '46), 18. Stromajer, 28. A. Pițurcă. Antrenor Eugen Neagoe.

Rapid: 1. Coman - 21. Săpunaru, 24. Maftei (2. Tamandare '77), 23. M. Constantin, 19. Bozovici - 29. Buga, 18. N. Grigore, 16. Herea (10. E. Dică '78), 7. Cesinha - 9. Mazilu, 20. Burdujan (17. Măldărășanu '68). Antrenor: Mircea Rednic.

Cartonașe galbene: L. Mihai '41, Chibulcutean '55, A. Rus '57 / Buga '25, Coman '54, Herea '57.

La meci au asistat aproximativ 6.000 de spectatori, dintre aceștia 200 fiind suporteri rapidiști.

Meciul a fost trasnmis in direct de Kanal D


Vineri 2 noiembrie 2007

"PURIUL": "CU TOTII IN ATAC!"

Antrenorul Rapidului a trimis din primul minut toti atacantii de meserie din lot.

Mircea Rednic a facut modificari importante în linia de mijloc, iar acest lucru a avut urmari pozitive.

Mugurel Buga, reprofilat pe postul de mijlocas dreapta, Cesinha pe stânga, Ovidiu Herea în locul veteranului Maldarasanu si cuplul Mazilu-Burdujan în avanposturi. Aceasta a fost formula ofensiva gândita de Rednic, care a mizat pe "lentoarea" cuplului de fundasi centrali ai oaspetilor, Chibulcutean si Alin Rus. Prima lovitura a dat-o Burdujan (foto), care a împins balonul în plasa dupa o centrare a lui "Pele" Buga si o reluare a lui Mazilu. Golul doi a venit dupa o greseala a fundasilor gorjeni si datorita insistentei lui Herea, care i-a oferit o pasa ideala fostului golgheter al campionatului, iar acesta l-a executat fara mila pe Dossey. Cea de-a treia reusita a venit din pasa aceluiasi Buga care, în urma unui corner, i-a oferit lui Mazilu sansa de a realiza "dubla". Buga s-a declarat încântat de victorie, dar nu a uitat modul în care rapidistii au pierdut partida precedenta, cu CFR.

"Clujenii au marcat primul gol din ofsaid. Daca intram la pauza cu un rezultat de egalitate, nu cred ca reuseau sa plece cu trei puncte din Giulesti. Sa nu uite ca în primele 20 de minute din repriza a doua nu au iesit din propriul teren. Sa o lase mai usor cu declaratiile, ca au câstigat meciul cu ajutorul arbitrilor!", a spus Buga.


Vineri 2 noiembrie 2007

"AM AVUT MECI USOR"

Mircea Rednic a recunoscut ca se astepta la o pozitie mai dârza din partea "pandurilor".

Tehnicianul giulestenilor, Mircea Rednic, a dezvaluit dupa victoria de ieri ca se astepta la un meci foarte greu pe Municipalul din Târgu Jiu. Suparat ca elevii sai au primit gol, "Puriul" i-a anuntat ca nu vor primii nicio prima.

"Am câstigat trei puncte importante contra unei echipe bune, pe un teren foarte greu. Baietii mei s-au descurcat bine de tot si îi felicit pentru determinare si pentru atitudinea pozitiva. Recunosc ca am câstigat mai usor decât ma asteptam. Dar pentru ca am primit gol baietii nu vor mai primii nicio prima. Vazusem Pandurii cu Dinamo si Urziceni, dar îmi închipuiam ca vom avea parte de o replica mai dura din partea ei", a spus "Puriul". Acesta a explicat si prezenta pe teren a patru atacanti de meserie, Mazilu, Burdujan, Buga si Cesinha: "Am început cu o echipa foarte ofensiva fiindca aveam mare nevoie de puncte. S-a dovedit ca am fost inspirat, deoarece toti au jucat bine, cu un plus pentru cele doua vârfuri, Burdujan si Mazilu".

De partea cealalta, antrenorul învinsilor, Eugen Neagoe, s-a declarat total nemultumit de prestatia echipei sale si a amenintat ca multi dintre actualii componenti ai lotului gorjean vor fi disponibilizati în iarna.

"Am ajuns într-o situatie foarte grea, dar, din pacate, jucatorii nu au înteles acest lucru. Unii dintre ei vor avea de suferit, am si discutat cu ei la vestiar si le-am spus ca vom lua masuri radicale în iarna. Cine demonstreaza ca are valoare în aceste ultime meciuri ramâne, ceilalti pleaca", a punctat "Geana".

Ma bucur pentru succesul de la Târgu Jiu, dar mai ales pentru jocul echipei. Scorul putea fi mai mare, deoarece am ratat de multe ori.

Constantin Zotta, director general Rapid

In Giulesti apele nu se vor linisti niciodata. Nu mi-a fost usor sa suport din nou contestarile fanilor, însa am fost concentrat la joc si stiam ce ma asteapta.

Mircea Rednic, antrenor Rapid

Trebuie sa recunoastem ca am intrat în hora retrogradarii. Partida urmatoare, de la Arad, este vitala. Daca nu câstigam, va fi foarte greu pentru noi.

Eugen Neagoe, antrenor Pandurii

A fost foarte greu, dar ne bucuram ca am câstigat la Pandurii. Ne-am revenit acum si trebuie sa avem continuitate în rezultate.

Ovidiu Herea, mijlocas Rapid


Vineri 2 noiembrie 2007

OBIECTIV: LOCUL DOI

INTERVIU / IONUT MAZILU
Atacantul spera ca Rapidul sa termine turul pe locul secund, dupa care sa atace titlul.

Laudat de toata lumea si aplaudat la final, Ionut Mazilu este convins ca echipa sa nu a fost în criza, chiar daca a pierdut pe teren propriu în fata liderului CFR Cluj.

Ionut, ce nota ti-ai da dupa evolutia împotriva "pandurilor"?

Eu nu mi-as da nicio nota, pentru ca meseria mea este sa dau goluri, nu sa ma notez. Importante sunt cele trei puncte, pentru ca am câstigat în deplasare în fata unui adversar destul de dificil. Chiar daca au sapte
înfrângeri la rând, gorjenii nu au echipa rea.

A iesit Rapidul din criza?

Dar a fost în acest an? Nu înseamna ca daca ne-au batut cei de la CFR Cluj am fost în criza. Am fost într-o pasa mai proasta si am pierdut acel meci, dar ne-am revansat la Târgu Jiu. Cele mai importante sunt punctele luate acum si cu siguranta acest succes ne mentine în lupta pentru titlu.

Care este acum obiectivul pâna la finalul turului?

Trebuie sa o batem neaparat pe Unirea Urziceni, iar pâna la final sa nu mai pierdem. Deci am putea termina pe locul doi turul, iar în partea a doua a campionatului sa tragem pentru titlu. Avem sanse sa trecem peste CFR, depinde doar de noi.

Ti se pare normal ca un arbitru sa loveasca un jucator, asa cum a fost la Craiova?

Nu am vazut faza, dar am auzit. Nu stiu ce sa comentez, pentru ca niciodata când intru pe teren nu ma gândesc la arbitri, ci doar la echipa mea si la ce avem de facut.

Crezi ca Bergodi ar relansa-o pe Dinamo în lupta pentru titlu?

Deocamdata îl au pe Zenga antrenor, nu are rost sa vorbim de numirea altui tehnician. Pe noi ne intereseaza ce face Rapid si atât.


Joi 1 noiembrie 2007

PANDURII - RAPID 1-3
DEMONSTRATIE DE FORTA

Rapidul a avut nevoie de al treilea an la Târgu-Jiu pentru a se impune, iar Pandurii ajung la a saptea înfrângere consecutiva

Rapidul nu avea deloc amintiri placute de la Târgu-Jiu, mai ales ca în ambele întâlniri directe, nu au reusit sa se impuna.

De fiecare data când Razvan Lucescu a venit cu Rapidul pe "Municipalul" gorjean a dat vina ba pe gazon, ba pe faptul ca Pandurii au ramas nedrept în Liga I, si alte motive. Cu moralul la pamânt, dupa sase înfrângeri consecutive în campionat, trupa lui "Geana" a pus rareori în pericol poarta lui Coman. A venit si a saptea înfrângere, elevii lui Rednic au redus repede la tacere tribunele dupa o jumatate de ora, când aveau deja 2-0. Pandurii au început curajos, au avut doua ocazii la poarta lui Coman, dar la prima faza mai periculoasa a rapidistilor se deschidea si scorul. Buga, singur, a centrat impecabil în minutul 18 pentru Mazilu, atacantul a reluat din vole în bara, mingea a ajuns la cealalta bara, iar Burdujan a îndeplinit o simpla formalitate. La doua minute a urmat si replica oltenilor, dar sutul lui Alin Rus din opt metri a fost scos excelent de Coman. O interceptie a lui Herea în fata lui Dedu, minutul 32, urmata de o pasa perfecta la Mazilu, avea sa stabileasca si scorul pauzei, 2-0. Atacantul ramas singur cu Dossey l-a executat cu un sut din careu în coltul lung pe ghanezul certat mai tot timpul ieri de Neagoe. Maftei si compania au desenat la fel de frumos si dupa pauza, iar în minutul 61 s-au distantat la trei goluri, dupa ce Buga a centrat dintr-un corner pentru Mazilu, ultimul reluând cu capul ca la antrenamente pe lânga nefericitul Dossey. Relaxati, giulestenii au simtit tresarirea de orgoliu a pandurilor, care la doua minute dupa reusita lui Mazilu punctau prin nou-intratul Stânga.

A ramas 3-1 pâna la final pentru linistea lui Copos, rapidistii razbunând ieri înfrângerea cu CFR Cluj, în vreme ce la Târgu-Jiu apasa povara luptei pentru ramânerea în Liga I.

Pandurii: 22. Dossey - 14. Popete, 3. A. Rus, 4. Chibulcutean, 25. Djapka (23. Jackson '65) - 8. Dedu (21. Fl. Stângă '46), 17. Vancea, 30. I. Iordache - 20. L. Mihai (19. Vintilescu '46), 18. Stromajer, 28. A. Pițurcă. Antrenor Eugen Neagoe.

Rapid: 1. Coman - 21. Săpunaru, 24. Maftei (2. Tamandare '77), 23. M. Constantin, 19. Bozovici - 29. Buga, 18. N. Grigore, 16. Herea (10. E. Dică '78), 7. Cesinha - 9. Mazilu, 20. Burdujan (17. Măldărășanu '68). Antrenor: Mircea Rednic.

Cartonașe galbene: L. Mihai '41, Chibulcutean '55, A. Rus '57 / Buga '25, Coman '54, Herea '57.

La meci au asistat aproximativ 6.000 de spectatori, dintre aceștia 200 fiind suporteri rapidiști.














Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...