actualizat joi 8 noiembrie 2007 19:00
 

REVISTA PRESEI 6 | 7 | 8 noiembrie 2007

    TITLURILE ZILEI
  • Daniel Niculae: "Îmi lipsește Rapidul. Eu m-am născut în vestiarul din Giulești"
  • Dinamo-Rapid / 620 de bilete pentru fanii giuleșteni | pretul biletelor
  • Dani Coman: "Un egal nu ar fi un dezastru"
  • Mircea Rednic despre jucători: "Au valoare de primul loc, dar n-au ambiție"
  • George Copos: "Cîștigăm cu 4-3"
  • Grigore stă două etape
  • Ionuț Mazilu:"Vrem 3 puncte în meciul cu Dinamo ca să ramânem în lupta pentru titlu "

 
FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •    
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |


Miercuri 07.11.2007


Pentru unii mumă, pentru alții ciumă!

Legat de posibilitatea ca meciul Dinamo - Rapid să se dispute cu porțile închise, trebuie să spunem din capul locului că nu ne dorim câtuși de puțin o asemenea variantă. Am susținut pe tot parcursul acestui sezon (în care Rapid a disputat deja două meciuri cu porțile închise ca urmare a deciziilor Comisiei de Disciplină) că fotbalul în absența spectatorilor este un spectacol trist și că soluția privării unei echipe de sprijinul publicului este în contradicție cu spiritul fenomenului fotbalistic.

Ne-a surprins însă total neplăcut să aflăm din presa sportivă că incidentele provocate de suporterii dinamoviști la Craiova nu s-au regăsit în raportul observatorului de la acel joc. Suntem profund dezamăgiți de atitudinea oficialilor care se dovedește încă o dată a fi departe de una neutră. În condițiile în care echipa noastră a fost privată în două rânduri de aportul suporterilor (prima oară pentru o torță aprinsă în tribună), ne-am tot întrebat de ce celelalte competitoare nu primesc aceleași sancțiuni pentru incidente similare. Se pare că unul din răspunsuri se află în rapoartele observatorilor de la meciurile din Liga I...O țară întreagă a văzut în ce fel s-au comportat suporterii dinamoviști la Craiova (torțe aprinse, garduri escaladate și petarde aruncate în toate direcțiile!) și ne întrebăm cum este posibil ca astfel de fapte, care au necesitat intervenția Jandarmeriei, să nu apară în raportul observatorului Doru Neagu!? A trecut cu vederea oare același observator torțele aprinse de dinamoviști la precedentul meci disputat în Ștefan cel Mare, cel cu Poli Timișoara? Dacă porțile stadionului nostru au fost închise pentru o torță aprinsă, oare ce sancțiune s-ar impune pentru incidentele provocate de suporterii dinamoviști. S-a uitat oare episodul produs de fanii alb-roșiilor la Buzău? Mai mult, de ce numai Rapid primește în mod repetat astfel de sancțiuni în urma examinării rapoartelor trimise de observatori? Nu am uitat încă atitudinea domnului Sandu Boc, observator la meciul Steaua - Rapid. Reamintim opiniei publice că în urma acelui joc, Steaua a primit doar o sancțiune pecuniară după ce un jucător rapidist a fost lovit în cap cu un șurub aruncat din sectorul suporterilor steliști. Predat observatorului de joc, acel corp contondent nu a mai ajuns niciodată în fața membrilor Comisiei de Disciplină. În schimb, Rapid s-a ales și de acea dată cu un meci disputat cu porțile închise.

Nu suntem în măsură să cerem sancționarea unui club sau al altuia (deși am văzut recent că a devenit o practică la modă printre conducătorii unor cluburi din Liga I), însă cerem cu insistență ca rapoartele întocmite de observatori să dea dovadă de bună-credință și imparțialitate. Numai așa pot fi luate decizii corecte, care să nu afecteze în vreun fel desfășurarea corectă a competiției.



Joi 8.11.2007 16:34:00

Dinamo - Rapid / Dani Coman: "Un egal nu ar fi un dezastru"

Goalkeeper-ul "alb-visiniilor", Dani Coman, a declarat ca partida cu Dinamo nu este una decisiva in economia campionatului si sustine ca meciul de duminica este un derby, desi cei din conducerea "ciinilor" afirmasera ca Steaua - Dinamo este singurul derby al campionatului.

Cum vezi partida cu Dinamo?
- Ne asteapta un meci foarte greu, dar ne vom mobiliza exemplar pentru aceasta partida. Sper sa facem un meci bun si sa nu pierdem. Ne dorim sa cistigam, dar trebuie sa fim realisti si nu consider ca daca am face un rezultat de egalitate ar fi un dezastru.

Sezonul trecut, Dinamo v-a invins in ambele partide.
- Nu avem de luat nicio revansa fata de ei, nu poate fi vorba de asa ceva. Asta s-a intimplat campionatul trecut, acum nu mai are importanta. Nu consider aceasta partida decisiva in economia campionatului.

Crezi ca o victorie in Stefan cel Mare ar duce la impacarea dintre fani si conducere?
- Eu sint jucator, pe mine ma intereseaza doar ce se intimpla pe terenul de joc, nu in tribuna.

Este mai usor pentru Rapid sa joace in deplasare?
- Nu cred ca se poate spune asta. Sa nu uitam ca pe teren propriu am intilnit doua echipe foarte bune, Unirea Urziceni si CFR Cluj, doua formatii care isi merita locul in clasament. Asta cred eu ca este explicatia asupra faptului ca am adus mai multe puncte din deplasare.

Cei de la Dinamo spun ca acest meci nu este un derby si ca doar Dinamo - Steaua este.
- Cine zice acest lucru nu stie ce tensiune este la un astfel de meci. Aceasta partida este una cu o presiune aparte, eu il consider un derby. Nu sint de acord cu cei care spun ca singurul derby este meciul dintre cele doua echipe care se bateau singure inainte de '90 pentru primele doua locuri. Pentru mine, derby este si partida cu Steaua, si cea cu Dinamo, si cea cu CFR Cluj. Sursa: Fanatik


Joi 8.11.2007 12:43:00

INTERVIU / Daniel Niculae:
"Îmi lipsește Rapidul. Eu m-am născut în vestiarul din Giulești"

Franța nu l-a schimbat prea mult. Același zîmbet șmecheresc de "băiat de cartier", aceleași "miștouri" fine importate din București. Iar în centrul Parisului, acolo unde la orice colț de stradă există riscul ca Brad Pitt să o calce pe bombeuri pe Angelina Jolie, numele lui Daniel Niculae nu este cel al unei vedete. Însă, o cafea băută cu Nico la "Trocadero", la cîțiva metri de turnul Eiffel, reprezintă o plăcere, așa, ca între români.

SportM: Bonjour, monsieur Niculae!
Daniel Niculae: Hai să nu începem cu d-astea. Eu sînt Daniel Niculae, băiatul ăla care juca la Rapid București.

Să înțeleg că nu te-ai obișnuit cu limba franceză?
Niculae: Atît cît este necesar să mă înțeleg cu coechipierii și cu antrenorul. În fond, am venit aici pentru a juca fotbal și a marca goluri, nu să predau limba franceză.

Cum decurge viața la Auxerre?
Niculae: Viața la țară. Chiar așa s-ar putea spune. Auxerre este un oraș mititel, liniștit, destul de departe de tumultul Parisului. Aici fiecare se cunoaște cu fiecare. De aceea, trebuie să fii atent la orice gest, pentru că lumea observă și judecă. Nu te afli în aglomerația marilor orașe, unde te poți pierde în mulțime.

Poți spune că te-ai adaptat, după aproape trei ani petrecuți în Franța?
Niculae: După atîta vreme, te adaptezi oriunde. La început sigur că a fost mai greu. Îmi lipsea viața din București, îmi lipsea Rapidul. Să nu uităm că eu parcă mă născusem în vestiarul din Giulești. Însă viața te învață multe. Material, nu îmi lipsește nimic aici, iar prezența prietenei mele a fost un factor de echilibru din punct de vedere moral. Acum e și Gabi Tamaș, cu care mă înțeleg foarte bine.

Te vezi des cu coechipierul tău de la națională?
Niculae: Avînd în vedere că locuim sub același acoperiș și jucăm la aceeași echipă, cred că ne vedem destul de des.

Imediat după ce ai venit la Auxerre s-a spus că ai făcut pasul prea devreme într-un campionat străin.
Niculae: Fiecare este liber să spună și să gîndească ce vrea. Eu am crezut că atunci era momentul și mi-am văzut de drumul meu. A fost o șansă pe care n-am vrut s-o ratez.

Și totuși, primul an n-a fost unul tocmai bun din punct de vedere fotbalistic.
Niculae: Hai să spunem că a fost doar o chestiune de adaptare. Deci... doar vina mea. Poate faptul că nu știam limba și nu comunicam bine cu coechipierii, poate și faptul că veneam dintr-un fotbal diferit.

Este adevărat că la început pasele coechipierilor te cam ocoleau?
Niculae: Am spus că pentru jocul mai slab de la început doar eu am fost vinovat.

Acum se pare că jocul îți merge cam din plin.
Niculae: Este mult spus. Am început cu stîngul campionatul actual și momentan luptăm să ne redresăm.

Totuși, ai avut destule reușite de ordin personal?
Niculae: Da, să zicem că "mi-au ieșit" cîteva goluri importante pentru mine și pentru echipă. Esențialul îl reprezintă însă faptul că mi-am recîștigat locul de titular în echipă.

Te-ai gîndit să redevii golgheterul care erai la Rapid?
Niculae: De ce nu? Glumind, pot spune că am marcat patru goluri, aproape cinci. Pentru că unul dintre ele nu mi-a fost atribuit. Dar este un procentaj destul de bun, pentru că e într-un timp foarte scurt. Să mă țină Dumnezeu sănătos, că mai înscriu eu destule goluri!

Te-ai lovit de probleme legate de faptul că ești român?
Niculae: Să fim serioși! Nu cînt în metrou și nici nu sparg bancomate. Sînt un jucător de fotbal ca oricare altul. Iar în campionatul francez sînt foarte mulți jucători străini.

Cum îți petreci timpul liber?
Niculae: Exact cum îl petrec cu tine acum. Beau cîte-o cafea în centrul Parisului și stau la taclale. La început, am vizitat cu prietena mea cam ce era de vizitat, apoi i-am fost ghid și lui Tamaș. Acum, "evadăm" în Paris și ne plimbăm pe Champs Elysees sau stăm pe o terasă pe lîngă turnul Eiffel. Aglomerația nu este deloc obositoare cînd vii dintr-un loc liniștit ca al nostru.

Ți-e dor de România?
Niculae: Firesc. Îmi e dor de România și îmi e dor de Rapid. Dar nu pierd nici o ocazia de a trage o fugă pînă acasă cînd prind puțin timp liber.

Ai avut probleme la echipa ta atunci cînd ai plecat la meciul Steaua - Rapid?
Niculae: Nicidecum. În timpul liber facem ceea ce vrem. Important este să fim punctuali la antrenamente. În profesionismul adevărat, antrenorului și conducerii nu le pasă ce face jucătorul în timpul liber.

Ce te-a împiedicat să te întorci la Rapid atunci cînd ai avut această intenție?
Niculae: Nu s-a pus problema de bani, ci doar de niște condiții contractuale pe care nu le-am putut accepta. Oricum, este doar o amînare. Cîndva, într-o bună zi, am să mă întorc la Rapid, pentru că îmi este tare dor de salutul galeriei atunci cînd marchez un gol.

Chiar ai vrut să pleci de la Auxerre?
Îmi doream tare mult să joc și mă durea faptul că fusesem trimis la echipa a doua. E dureros cînd îți privești echipa din tribună cînd ești apt fizic. Cel mai potrivit mi se părea să mă întorc în țară. În primul rînd la Rapid, dar dacă nu era posibil, chiar și la altă echipă. Însă nu la Steaua sau la Dinamo. Respect cele două formații, dar nu voi juca niciodată acolo! Însă, Dumnezeu m-a ajutat să redevin titular, iar jocul îmi merge.

Cît de importantă este revenirea la echipa națională?
Știi ce simte un sportiv cînd i se intonează imnul? Crede-mă, peste echipa națională nu există altceva. Am fost fericit cînd nea Piți m-a rechemat la lot. Selecționerul m-a sfătuit să am răbdare și mi-a spus că atunci cînd voi juca la echipa de club, porțile naționalei mi se vor redeschide. Victor Pițurcă m-a ajutat enorm din punct de vedere moral.

Urmărești ceea ce se întîmplă la Rapid?
Sînt la curent cu totul. Citesc ziarele și stau de vorbă la telefon cu foștii coechipieri. Nu-mi place cînd aud scandaluri, însă la Rapid a fost mai mereu agitație. Suporterii sînt însă cei care ne-au purtat mereu spre victorii și trebuie găsită o modalitate pentru a-i împăca. Fără ei, spiritul Rapidului nu mai există.Sursa:kickeronline


Joi 8.11.2007 12:27:00

Dinamo - Rapid / George Copos: "Cîștigăm cu 4-3"

Patronul "alb-visiniilor", George Copos, a declarat ca echipa sa se va impune in fata lui Dinamo, in derby-ul etapei a 15-a a Ligii I, si preconizeaza ca giulestenii vor cistiga disputa la un gol diferenta: "Cred ca vom bate la un gol diferenta si chiar am curajul sa spun ca vom cistiga cu 4-3", a declarat Copos.

De asemenea, oficialul rapidist a tinut sa-si exprime din nou sustinerea fata de actualul antrenor al echipei, Mircea Rednic, care de la sosirea sa in Giulesti a fost tot timpul contestat de suporteri. "Am mare incredere in Mircea Rednic, in lotul pe care il are la dispozitie si spun ca jucatorii sint motivati pentru aceasta partida. Nu stiu daca faptul ca Mircea Rednic a antrenat pina de curind Dinamo este un avantaj pentru noi", a precizat Copos, conform Newsin.


Joi 8.11.2007 12:19:00

Grigore stă două etape

Rapidistul Nicolae Grigore a fost suspendat ieri pentru două etape, în urma cartonașului roșu primit la meciul cu Urziceni (1-1).

Mijlocașul central al giuleștenilor a fost eliminat atunci după un fault dur asupra lui Mara și va rata jocurile cu Dinamo


Miercuri 07.11.2007 14:33:00

Pierre Boya: "Dacă voi fi pe teren o să dau totul pentru victorie"

Pierre Boya este refăcut după accidentarea suferită, Mircea Rednic putîndu-se baza pe serviciile sale. Atacantul camerunez spune că va da totul pe teren dacă Mircea Rednic îl va folosi în Ștefan cel Mare: "Nu stiu daca voi fi în primul unsprezece, dar daca voi fi o sa dau totul. Va fi foarte, foarte greu cu Dinamo, pentru ca este un adversar periculos si valoros, dar pentru noi important este sa revenim în lupta pentru titlu", a spus Boya. sursa: NewsIn


Miercuri 07.11.2007 14:27:00

Ionuț Mazilu:
"Vrem 3 puncte în meciul cu Dinamo ca să ramânem în lupta pentru primul loc"

Ionuț Mazilu a comentat parcursul foarte bun al celor de la CFR Cluj, despre care spune că se aștepta să aibă rezultate pentru că este o echipă puternică. Atacantul Rapidului vrea 3 puncte cu Dinamo pentru ca echipa sa să păstreze șanse la titlul de campioană: "O victorie contra lui Dinamo înseamna trei puncte si sa ramânem în lupta pentru primul loc. Ne dorim sa câstigam chiar daca nu va fi usor. Nu ma surprinde faptul ca echipa CFR Cluj este pe primul loc si la o distanta de 10 puncte. CFR are o trupa puternica si cred ca merita sa fie acolo", a spus Mazilu.

Ionuț Mazilu este convins că echipa sa va trece peste semieșecul de pe teren propriu cu Unirea Urziceni, scor 1-1, și crede că giuleștenii vor reuși să-și impună jocul în Ștefan cel Mare: "Nu cred ca stam rau cu moralul, ne refacem repede. În deplasare avem mult mai mult spatiu si ne putem impune jocul, în timp ce în partidele de acasa e mai dificil pentru ca adversarii vin sa se apere", a afirmat Mazilu. sursa: NewsIn


Miercuri 07.11.2007 14:19:00

Ionuț Mazilu: "Nu cred ca o victorie contra lui Dinamo ar linsti apele în Giulesti"

Ionuț Mazilu le cere fanilor rapidiști susținere în partida cu Dinamo, dorind ca galeria să încurajeze echipa și să nu mai protesteze împotriva antrenorului Mircea Rednic și a conducerii giuleștene. Atacantul alb-vișiniilor nu crede că o victorie în partida cu Dinamo ar aduce liniștea în Giulești: "Sincer nu cred ca o victorie contra lui Dinamo ar linsti apele în Giulesti. Tensiunea creata este între antrenor, suporteri si conducatori. Pentru jucatori exista o presiune foarte mare din acest punct de vedere. Ne-am dori ca fanii sa ne încurajeze pe noi si sa lase la o parte conflictul creat", a declarat Mazilu. sursa: NewsIn


Miercuri 07.11.2007 11:19:00

Bădoi regretă că a părăsit Rapidul

Transferat în această vară la Steaua, fostul mijlocaș al Rapidului, Valentin Bădoi, se gîndește deja la o revenire în Giulești. Motivul principal este acela că "Lupul" nu mai prinde deloc echipa la formația roș-albastră, fiind departe de perioada cînd adună sezoane întregi fără să piardă un meci.


Dezamăgit de faptul că nu a prins nici măcar lotul de 18 pentru cîteva partide, fostul giuleștean s-a destăinuit unor apropiați că regretă enorm că a părăsit Rapidul în vară, mai ales că nici nu și-a dorit acest lucru. La vremea respectivă, mijlocașul a declarat că a fost vîndut de patronul George Copos fără să fie întrebat, transferul în Ghencea fiindu-i băgat pe gît din cauza sumei foarte mari pe care a plătit-o Gigi Becali în schimbul său. sursa: Umbra


Miercuri 07.11.2007 10:38:00

Ionuț Mazilu:
"Sper să fie primul derby de anul acesta în care să reușim să câștigăm"

Rapidiștii sună adunarea înaintea meciului cu Dinamo. Elevii lui Mircea Rednic vor să înceapă ofensiva pentru locul doi chiar cu o victorie în "Ștefan cel Mare". "Nu a trecut încă supărarea după meciul cu Urziceni, dar trebuie să ne treacă. Avem un meci important duminică și trebuie să ne revenim. Sper să fie primul derby de anul acesta în care să reușim să câștigăm", a declarat Ionuț Mazilu.

Atacantul rapidist nu se teme de remanierea de iarnă anunțată de George Copos.

"Nu mi-e teamă, dacă voi fi pus pe lista de transferuri voi pleca, dar nu s-a pus problema asta, nu m-a anunțat nimeni nimic. Sunt aici să fac treabă la Rapid", a afirmat Mazilu.

Partida dintre Dinamo și Rapid se va desfășura duminică, de la ora 20.30, pe stadionul Dinamo și va conta pentru etapa a 15-a a Ligii I. Deși este un derby tradițional al fotbalului românesc, în acest moment Dion. sursa: RTV


2007-11-06 18:39:00

Sandu Neagu:
"Am fost numit eroul de la Guadalajara.
Acum sînt un erou cu un picior în groapă și unul pe pămînt"

Fostul mare atacant al Rapidului suferă de ciroză, a fost internat de urgență la Secția gastro a Spitalului Elias în urmă cu 10 zile, dar anunță că starea sa de sănătate s-a îmbunătățit.
"Mă simt mult mai bine. Am urmat un tratament mendicamentos, cu perfuzii, care m-a ajutat foarte mult. Nu mă supără nimic, nu simt vreo durere. Medicii mi-au spus că nu va mai fi nevoie să mă operez și că, în mod normal, marți mă lasă să plec acasă. Am slăbit 15 kg de cînd m-am internat", au fost primele cuvinte ale fostului înaintaș dreapta care a înscris în poarta Cehoslovaciei la "Mundialul" din Mexic '70.
Neagu se pregătea ieri de vizita finanțatorului giuleștean George Copos.
"Mi-a promis că trece dacă are timp. M-au ajutat mult Copos, Mircea Lucescu, Ionel Ganea și mulți alții. Le mulțumesc tuturor! De-abia aștept să mai merg la un Dinamo - Rapid!". (Alexandru Răducanu)


2007-11-06 16:24:00

Cupa României / Optimi / Politehnica Iași-Rapid se joacă pe 6 decembrie

Partida Poli Iași-Rapid, din cadrul optimilor de finală ale Cupei României, se va disputa pe data de 6 decembrie 2007, de la ora 20.30, pe stadionul "Emil Alexandrescu" din Iași.

Partidele se vor disputa într-o singură manșă, eliminatorie, în cazul egalității după disputarea celor 90 de minute regulamentare vor fi prelungiri. Dacă egalitatea va persista și după prelungiri, atunci se vor executa lovituri de departajare. sursa: RTV


2007-11-06 16:01:00

Dinamo-Rapid / 620 de bilete pentru fanii giuleșteni

Echipa antrenată de Mircea Rednic va fi susținută în Ștefan cel Mare de doar 620 de suporteri.

Pentru că stadionul Valentin Stănescu se află in reparații din protocolul dintre cele două cluburi reiese că giuleștenii nu vor primi decît 620 de bilete, urmînd ca în retur dinamoviștii să fie tot atîția pe stadionul din Giulești.
sursa: Fanatik


2007-11-06 13:07:00

Mircea Rednic despre jucători: "Au valoare de primul loc, dar n-au ambiție"

Antrenorul giulestenilor, Mircea Rednic, a declarat ca, incepind de astazi, la antrenamente vor reveni Stefan Grigorie, Costin Lazar si Pierre Boya, indisponibili in ultima perioada: "Nu mai avem indisponibili, cu exceptia lui Nicolae Grigore suspendat. De astazi, la antrenamente, vor reveni Grigorie, Lazar si Boya care se vor pregati cot la cot cu ceilalti colegi. Deci, putem spune ca pentru meciul din Stefan cel Mare avem tot lotul valid".

"Puriul" mai spune pentru Fanatik ca jucatorilor sai, pentru a fi primii in clasament, le lipseste ambitia: "Nu am nimic cu nici un jucator de la Rapid. Am un lot extrem de puternic, baietii pot bate pe oricine. Le-am si spus ca, la valoarea pe care o au, locul lor este in virful clasamentului. Au valoare, dar au nevoie de mai multa ambitie".


2007-11-06 12:48:00

Mircea Rednic explică rezultatele slabe ale Rapidului de pe teren propriu

Tehnicianul "alb-visiniilor", Mircea Rednic, este de parere ca formatiei sale ii este mult mai greau sa evolueze in fata propriilor suporteri decit in depasare, in principal datorita "conditiilor mai speciale" in care se defasoara partidele din Giulesti.

"Da, se pare ca este mult mai greu pentru noi sa jucam acasa decit in deplasare. Pe teren propriu jucam in conditii mai speciale si tensiunea se rasfringe asupra jocului echipei. In deplasare jucam mai degajat, avem foarte multe ocazii. Dar, trebuie tinut cont ca pe Giulesti am jucat cu doua echipe foarte puternice, practice echipele de pe primele doua locuri: CFR Cluj si Unirea Urziceni. Cu ialomitenii am luat un punct, iar cu CFR trebuia sa luam un punct daca rezultatul nu era viciat", a spus Rednic pentru Fanatik.


2007-11-06 12:29:00

Mircea Rednic: "Eu decid cine pleacă și cine vine la Rapid, nu domnul Copos"

Antrenorul giulestenilor, Mircea Rednic, a declarat ca numai el va decide cine va pleca si cine va veni la echipa in pauza de iarna, nu patronul George Copos.

"Nu cred ca domnul Copos a afirmat ca in iarna vor pleca doi, trei jucatori de la echipa. Am discutat cu dinsul si nu mi-a spus nimic. Dar, in orice caz, eu decid cine pleaca si cine va veni la Rapid. Eu am ultimul cuvint. In orice caz, este prematur sa vorbim acum despre plecari sau sosiri de jucatori", a spus "Puriul" pentru Fanatik.


2007-11-06 13:07:00

Foc de întrebări / George Copos:
"Vreau ca, în cel mai scurt timp, Rapid să ajungă la bursă"

Invitat la "Recursul etapei", George Copos a fost supus la "Foc de întrebări" de către nmoderatorul emisiunii Ovidiu Ioanițoaia. Patronul giuleștean a răspuns la 5 dintre cele mai interesante întrebări venite pe blogul www.recursul.ro, iar la final a ales o întrebare care i s-a părut mai interesantă,premiind-o cu un tricou al formației giuleștene.
Click pe detalii pentru a citi răspunsurile patronului rapidist și află pe cine a premiat Copos pentru cea mai interesantă întrebare:

1. Are Rapid restanțe financiare față de mai multe persoane?
- Opriți-vă! Rapid NU are restanțe financiare nici față de Nico, nici față de Pancu, nici față de Bergodi. Lui Bergodi i-am dat 48.000 de euro în avans și nu i-am cerut înapoi.

2. Este adevărat că Rapid i-ar putea lua din iarnă pe Nico și pe Tamaș, de la Auxerre?
- Ni-i dorim foarte tare pe amîndoi, noi l-am facut mare și pe Zicu, iar domnul Becali Ioan l-a trimis către Dinamo.

3. Dacă Mircea Rednic nu-și îndeplinește obiectivele la finalul sezonului îl veți menține ca antrenor în Giulești?
- Obiectivele noastre sînt Cupa și sau campionatul. Dar pot să vă asigur că îl voi menține pe Rednic indiferent de rezultate, categoric!

4. Dacă într-adevăr nu cîștigați bani din fotbal, de ce nu vindeți?

- Nu cîștig bani din fotbal, îl intreb pe domnul Marius, care a pus această întrebare, dacă știe cît e bugetul unei echipe de fotbal. Și îi răspund eu: e aproape de 20 de milioane de euro. Și mîine dacă aș găsi un om interesat, dacă vine și are o strategie și cel puțin 100 de milioane de euro ca să poată pregăti o echipă de Liga I îi vînd.

5. Va prelua fiica d-voastră, Alexandra, clubul Rapid?

- Categoric Alexandra nu va prelua acest club. Deși iubește Rapidul, nu va fi în fruntea lui. Vreau ca, în cel mai scurt timp, Rapid să ajungă la bursă.

George Copos a ales ultima întrebare ca fiind cea mai interesantă și l-a premiat pe "bogdan" cu un tricou al Rapidului.




Joi 8.11.2007 11:49

Copos spune că Rapid va câștiga derby-ul cu Dinamo
la un gol diferență, scor 4-3

Patronul Rapidului, George Copos, a declarat, joi, agenției NewsIn, că echipa sa se va impune în fața lui Dinamo, în derby-ul etapei a 15-a a Ligii I, și preconizează că giuleștenii vor câștiga disputa la un gol diferență.

"Cred că vom bate la un gol diferență și chiar am curajul să spun că vom câștiga cu 4-3", a declarat finanțatorul formației giuleștene, George Copos.

De asemenea, oficialul rapidist a ținut să-și exprime din nou susținerea față de actualul antrenor al echipei, Mircea Rednic, care de la sosirea sa în Giulești a fost tot timpul contestat de suporteri. "Am mare încredere în Mircea Rednic, în lotul pe care îl are la dispoziție și spun că jucătorii sunt motivați pentru această partidă. Nu știu dacă faptul că Mircea Rednic a antrenat până de curând Dinamo este un avantaj pentru noi", a precizat Copos.

Derby-ul Dinamo-Rapid, din etapa a 15-a a Ligii I, va avea loc duminică, de la ora 20:30, și va fi televizat de Kanal D.


Joi 8.11.2007 00:48

Rednic despre Zenga: "Ce om!"

Rednic s-a declarat dezamăgit, într-un cerc de prieteni, de caracterul lui Zenga. Italianul declarase cu cîteva zile în urmă că e vina lui Rednic că Dinamo nu e pe primul loc: "Punctele ce ne despart de prima poziție nu le-am pierdut eu, ci au fost irosite înainte de numirea mea". În primele etape, Dinamo a fost pregătită de Mircea Rednic.

Actualul antrenor al giuleștenilor a discutat despre declarațiile și atitudinea lui Zenga într-un cerc de apropiați. Era foarte supărat și dezamăgit de gestul italianului: "Nu îmi vine să cred! Nu numai că e lipsit de fair-play să îți vorbești de rău colegii, dar, mai ales, e nepotrivit să faci aprecieri pe seama muncii celor dinaintea ta". Rednic le-a mai spus prietenilor că nu e prima dată cînd e dezamăgit de Zenga: "În anul 2004, cînd Steaua antrenată de el juca în Cupa UEFA cu Standard Liege, mi-am pus la bătaie toate cunoștințele din Belgia să îl ajut cu informații. Au cîștigat, 2-0, și nici măcar un telefon de mulțumire nu am văzut de la el. Iar acum iată ce face!".

"Nu m-am luat de Rednic!"
Walter Zenga spune că niciodată nu a dat vina pe actualul antrenor al Rapidului pentru situația lui Dinamo din campionat. "N-am spus decît că echipa a pierdut opt puncte înainte de venirea mea în Ștefan cel Mare. Nu m-am luat de Mircea Rednic, nici măcar nu i-am pronunțat numele", a spus tehnicianul de 47 de ani. (Cătălin Gheorghiu)


Dinamo - Rapid, Duminică, 20:30, Kanal D
Joi 8.11.2007 00:47

"Nu e corect!"

Fanii roș-albilor au aruncat cu torțe în timpul meciului cu Craiova, disputat duminică, motiv pentru care arena "cîinilor" a fost în pericol de a fi suspendată. Dinamoviștii au scăpat de sancțiune. Explicația? Observatorul jocului, Doru Neagu, nu a menționat incidentele în raport. Copos și Zotta l-au reclamat pe Neagu la Federație, acuzîndu-l de rea-voință în acest caz.

Conducătorii din Grant au continuat protestul printr-un comunicat: "Atitudinea oficialilor se dovedește a fi departe de una neutră. Sîntem profund dezamăgiți. A văzut o țară întreagă cum s-au comportat suporterii lui Dinamo la Craiova: torțe aprinse, garduri escaladate și petarde aruncate în toate direcțiile. Cum este posibil ca astfel de fapte, care au necesitat intervenția Jandarmeriei, să nu apară în raportul observatorului?! S-a uitat ce au făcut dinamoviștii și la Buzău? Nu ne dorim să jucăm fără public, însă doar Rapid primește în mod repetat sancțiuni!".


Dinamo - Rapid, Duminică, 20:30, Kanal D
Joi 8.11.2007 00:46

S-au certat și în vară

Ultima dispută dintre Rapid și Dinamo, în finalul campionatului trecut, s-a desfășurat tot cu porțile închise, pe Giulești, deși gazdele aveau dreptul să aleagă un stadion din provincie, unde fanii ar fi avut acces. "Nu-i înțeleg de ce au făcut asta, fotbalul fără spectatori n-are nici un farmec", a ripostat Rednic, pe atunci antrenorul "cîinilor".

Se lasă?
Fundașul Georgică Petroiu nu știe dacă va mai putea juca fotbal, din cauza unor probleme de sănătate. Apărătorul în vîrstă de 19 ani nu s-a mai antrenat de o lună din pricina unor tulburări de vedere, iar acum face tratament și așteaptă verdictul medicilor. Petroiu era titular la Rapid II și a fost titularizat de Răzvan Lucescu în meciul cu FC Național (0-4), din ultima etapă a campionatului trecut.

Grigore stă două etape
Rapidistul Nicolae Grigore a fost suspendat ieri pentru două etape, în urma cartonașului roșu primit la meciul cu Urziceni (1-1). Mijlocașul central al giuleștenilor a fost eliminat atunci după un fault dur asupra lui Mara și va rata jocurile cu Dinamo și cu UTA. (Alexandru Răducanu)

"Ape tulburi"
Mazilu crede că Rapid va cîștiga duminică pentru prima dată în acest sezon împotriva unei rivale: "Trebuie să înregistrăm și primul succes într-un derby și jocul cu Dinamo e șansa perfectă, chiar dacă mă îndoiesc că apele se vor liniști la Rapid în cazul unui succes. Conflictul e între suporteri, antrenor și conducere, dar ne afectează pe toți".

Ultima ofertă
Lucian Burdujan încă nu a răspuns conducerii la propunerea de mărire a salariului, iar George Copos a reacționat, propunînd încă o variantă: "Semnează un nou contract și ai salariu 100.000 de euro în primul an, 130.000 de euro în cel de-al doilea și 150.000 de euro în al treilea!". Burdujan urmează să dea un răspuns după meciul cu Dinamo. În prezent, atacantul are un salariu de 60.000 de dolari pe an.

"Vrea prea mult"
Mircea Rednic știe de ce Cesinha nu a repetat în Giulești evoluțiile bune reușite în deplasările de la Iași și Tîrgu Jiu: "Știe că există o stare de tensiune și vrea să dea totul în meciurile de acasă. Din această determinare exagerată vine un anumit blocaj, nu îi iese chiar cum și-ar dori", a explicat tehnicianul rapidist.


7.11.2007 00:48

"Îl luăm noi!"

Criticat des de către Mircea Rednic, atacantul de 25 de ani a reacționat luni: "Dacă nu mai e nevoie de mine, nu e nici o problemă, plec, chiar dacă țin la tot ce înseamnă Rapid". Rivalii din Ștefan cel Mare sînt gata să se implice. "Dacă Mazilu vrea, într-adevăr, să plece din Giulești, sîntem interesați de el. Am fi dispuși să facem o ofertă care să convină și clubului, și fotbalistului", a spus unul dintre șefii "cîinilor".

Golgeterul Rapidului (7 goluri în Liga I) a explicat ieri în ce situație ar părăsi Grantul: "Nu mă simt vizat de declarația domnului Copos, care a spus că doi-trei jucători pot să plece în iarnă. Dacă totuși mă voi regăsi pe această listă, nu stau aici fără să fiu dorit! Nu vreau să merg la un alt club, tot ce vreau acum este să marchez contra lui Dinamo". Mazilu e cel mai scump fotbalist cumpărat de Rapid în toată istoria clubului, fiind achiziționat de la Sportul cu 1,5 milioane de euro, la care s-au adăugat jucători la schimb și procente din revînzare.

"Eu decid cine pleacă și cine vine, nu domnul Copos și nici altcineva!"
Mircea Rednic

2 este numărul golurilor înscrise de Mazilu în cele 4 meciuri cu Rednic antrenor

170.000 de euro este salariul anual al lui Mazilu la Rapid

Doar 620 de rapidiști!
Maftei și colegii lui vor fi încurajați în Ștefan cel Mare de numai 620 de suporteri. Cluburile își vor oferi bilete pe baza unei reciprocități, iar numărul mic al fanilor giuleșteni se explică prin capacitatea redusă a stadionului Giulești. "Cîinii" vor fi tot 620 la retur, întrucît arena din Grant are doar puțin peste 10.000 de locuri, din cauza lucrărilor de la tribuna I și peluza I.

"Ne împăcăm la vară!"
Rednic e optimist în privința relației sale cu suporterii: "Acum mă gîndesc mai mult la meciul cu Dinamo, din care trebuie să luăm trei puncte, decît la împăcarea cu suporterii. Cred că asta se va întîmpla la finalul campionatului, atunci cînd Rapidul va fi lider. O să fie cu totul altceva!".

Se apropie Gala!
Ne despart numai trei săptămîni de Gala de decernare a Premiilor Ioan Chirilă. În cadrul acesteia, personalități precum Ilie Năstase, Marius Tucă, Bogdan Naumovici, Radu Moraru, Octavian Belu, Grigore Cartianu sau Marian Drăgulescu vor vorbi despre importanța acestui concurs pentru gazetăria sportivă a României. Altfel, site-ul www.ioanchirila.ro prezintă un fragment din manuscrisul nepublicat al lui Ioan Chirilă, "Ultimul crai".


7.11.2007 00:47

Trap insistă

Muntenegreanul a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai giuleștenilor în acest sezon și a atras deja interesul campioanei Austriei, Red Bull Salzburg. Un scouter al acestei grupări l-a urmărit pe Bozovici la toate meciurile disputate de alb-vișinii pe teren propriu și și-a anunțat prezența și la derby-ul Dinamo-Rapid.

Presa austriacă susține că scouterul trimis de Salzburg la București s-a declarat încîntat de calitățile jucătorului, iar clubul e decis să negocieze în iarnă transferul fundașului stînga rapidist. Bozovici e cotat de giuleșteni la 3 milioane de euro, o sumă de 15 ori mai mare decît cea pentru care internaționalul din Muntenegru a fost achiziționat acum patru luni de la OFK Belgrad! Red Bull, antrenată de celebrul Giovanni Trappatoni, e pe locul 5, la trei puncte de primul loc, la jumătatea campionatului din Austria.

"Nu sîntem interesați de ofertele pentru jucătorii buni, iar Bozovici e unul dintre ei"
George Copos


7.11.2007 00:46

Mai mulți bani

Burdujan, 23 de ani, este printre puținii fotbaliști care au rămas cu salariul pentru care au semnat cînd s-au transferat în Giulești. El cîștigă în prezent 60.000 de dolari pe sezon.

Zilele trecute, George Copos a vorbit cu Burdujan: "Lucică, te apreciem și vrem să rediscutăm salariul tău. Îți oferim o mărire semnificativă și semnezi pe încă doi ani. Așteptăm răspunsul tău". Atacantului i s-a propus mărirea salariului de la 60.000 de dolari la 80.000 de euro pe an. Contractul său actual expiră în anul 2009 și, dacă acceptă, îl prelungește pînă în 2011. Jucătorul a cerut cîteva zile de gîndire, apoi va da răspunsul.

100.000de euro au plătit alb-vișinii Ceahlăului în anul 2004, cînd l-au transferat pe Burdujan
4 goluria reușit Burdujan în cele 11 meciuri de campionat în care a evoluat anul acesta


6.11.2007 00:43

"Căutăm mercenari!"

"Jucăm mai bine în deplasare și dacă o vom învinge pe Ceahlăul în restanță, la Piatra Neamț, trecem pe locul doi. Sîntem în grafic", crede Copos. Patronul a stabilit și strategia pentru contracararea avantajului pe care și l-a creat CFR: "Ne vom despărți de doi-trei jucători și vor fi aduși alții de valoare în locul lor. E foarte posibil să adoptăm modelul care a avut rezultate la Cluj, adică să aducem fotbaliști din străinătate. Au altă mentalitate, sînt exact ca mercenarii. Românii sînt mai puțin determinați. E cert în acest moment că nu poți să le ceri jucătorilor mai mult decît pot da, dar am încredere în Mircea Rednic și nu cred că se poate vorbi despre o criză la Rapid, chiar dacă n-am luat decît un punct din ultimele două jocuri disputate în Giulești".

Copos a lăudat și spre sfîrșitul sezonului trecut tactica folosită pe piața transferurilor de CFR Cluj și chiar a testat varianta aducerii unui antrenor portughez în locul lui Răzvan Lucescu, într-un moment în care acesta semnase deja cu FC Brașov. Vara aceasta, Rapid a achiziționat 7 jucători, dintre care 5 străini.

"Obiectivul este să terminăm turul pe poziția a doua a clasamentului, iar în partea a doua a campionatului să forțăm detronarea lui CFR"
Mircea Rednic

"Avem încredere că în retur îi putem prinde din urmă pe clujeni, chiar dacă în acest moment ei își merită locul, deoarece au jucat constant bine"
Dănuț Coman

Motivul | "Pregătirea e de vină"
Cum își explică rapidiștii distanța care-i separă de CFR Cluj în acest moment? "Avem lacune în privința pregătirii fizice. Nici eu nu-mi explic de ce! Cei care au fost înainte ne-au lăsat într-un hal fără de hal din acest punct de vedere. Cu o pregătire bună în iarnă, ne vom reveni", crede Copos. Patronul i-a învinovățit permanent pe Cristiano Bergodi și pe colaboratorii săi pentru lipsa de prospețime a echipei.

Reacția | Cesinha, adio?
Copos nu e mulțumit de campania de transferări dusă de Rapid vara aceasta: "Sînt fotbaliști pe care s-au plătit bani mulți, dar n-au dat randamentul pe care-l așteptam de la ei". Principala țintă a acționarului majoritar e brazilianul Cesinha, transferat de la Braga, pentru 700.000 de euro. "Îl va înlocui pe Zicu", l-au prezentat giuleștenii, numai că Cesinha a marcat pînă acum un singur gol în cele 11 meciuri în care a evoluat.

Vrea atacanți
Rapid a cîștigat doar un punct în ultimele două partide jucate în Giulești. Cel mai criticat după 1-2 cu CFR și 1-1 cu Urziceniul fost Mazilu. "Atacanții, Mazilu și Burdujan, n-au avut nici o ocazie. Suferim și pentru că n-am soluții pe bancă", a spus Rednic la sfîrșitul jocului cu Unirea. Mazilu și Burdujan sînt golgeterii Rapidului în acest sezon, cu 7 respectiv 5 goluri marcate în toate competițiile. Camerunezul Boya va reveni la derby-ul cu Dinamo după o leziune musculară, în timp ce Răduță și Dobroiu n-au jucat nici un minut în cele 4 meciuri cu Rednic antrenor.






Joi 8.11.2007

VISINIU PANA IN 2011

George Copos i-a oferit un salariu anual de 120.000 de euro, iar Emil Dica pare decis sa-si prelungeasca contractul.

Pe fondul unor evolutii apreciabile, Emil Dica a fost chemat la negocieri de George Copos, care vrea sa-i mareasca salariul.

Dica a fost unul dintre cei mai buni jucatori ai Rapidului de la începutul sezonului. Si, pentru ca avea unul dintre cele mai mici contracte din Giulesti, în valoare de 70.000 de euro, finantatorul "feroviarilor" s-a gândit sa-i faca o surpriza. Copos i-a promis jucatorului ca-i va oferi un salariu anual de 120.000 de euro! Intelegerea va intra în vigoare numai daca mijlocasul va semna o prelungire a contractului pe înca doi ani. "Avem nevoie de tine, Dica! Eu îti maresc contractul la 120.000 de euro, dar trebuie sa semnezi pe înca doi ani cu Rapid", i-a spus Copos fotbalistului. Contractul pe care Dica îl are cu visiniii va expira în iarna lui 2009, iar jucatorul pare tentat sa continue la Rapid pâna în 2011. Chiar daca spunea ca vrea sa plece din Giulesti din cauza incidentului cu Marius Constantin, cel care l-a lovit cu capul în figura în timpul partidei cu Poli Iasi, lucrurile par sa se fi rezolvat între cei doi. La antrenamentul de ieri, Dica si Constantin au facut chiar echipa, semn ca relatiile dintre ei au revenit la normal.


Joi 8 .11.2007

MAZILU ESTE RESEMNAT

Dezamagit de scandalurile dintre antrenorul Mircea Rednic si galeria bucurestenilor, atacantul crede ca tensiunile vor persista chiar si daca meciul de duminica cu formatia din "Stefan cel Mare" va fi câstigat.

Mazilu nu crede ca un eventual succes în derby va linisti spiritele în Giulesti.

"Tensiune acum e doar între suporteri si antrenor sau conducere. Pentru noi nu este o mare presiune, dar ne-am dori ca fanii din galerie sa ne sustina, în loc sa scandeze împotriva oficialilor. Oricum, nu cred ca o victorie cu Dinamo ar linisti lucrurile la club. Dar daca vom învinge, vom tine pasul cu primele clasate si vom ramâne în lupta pentru titlu. Intâlnirea cu Dinamo e un derby, pentru ca întotdeauna au iesit confruntari frumoase. In plus, sunt orgolii mari în joc", a declarat Mazilu. Fostul "student" spune ca Rapid se descurca mai bine în deplasare decât pe teren propriu: "Probabil ca afara avem mai mult spatiu, fiindca gazdele sunt nevoite sa iasa la joc. Cei care vin în Giulesti, se apara cu sapte-opt jucatori, iar prima minge o dau în tribuna. In conditiile astea e mai greu sa construiesti acasa", a adaugat vârful rapidist. Mazilu a declarat ca nu se simte amenintat de afirmatiile lui George Copos de la finalul partidei cu Unirea Urziceni, atunci când patronul a insistat ca în iarna va renunta la mai multi fotbalisti. "Eu am zis ca nu ma simt vizat de spusele domnului Copos, dar daca voi fi, n-o sa stau aici cu forta. Deocamdata, ma simt bine la Rapid, iar între mine si domnul Rednic nu au existat tensiuni" , a încheiat Mazilu.


Miercuri 07.11.2007

PRETURILE BILETELOR LA DINAMO - RAPID

Site-ul oficial al clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare anunta preturile biletelor pentru meciul dintre Dinamo și Rapid,din etapa a 15-a a Ligii 1, programat duminică, de la ora 20.30.

Tribuna 0-VIP: 50 RON
Tribuna 0: 30 RON
Tribuna a II-a: 15 RON Peluza Cătălin Hâldan: 10 RON Peluza Sud: 10 RON.

Biletele se vor pune în vânzare joi, de la ora 14.00, la toate casele de la stadionul Dinamo.


Miercuri 07.11.2007

MAZILU: "NU CRED CA O VICTORIE CU DINAMO AR LINISTI LUCRURILE"

Ionuț Mazilu Atacantul Ionuț Mazilu a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinte de presa, că o victorie în partida de duminică, din etapa a 15-a, cu Dinamo București, în deplasare, ar da multă încredere echipei, dar nu ar liniști lucrurile la club.

''Este nevoie de această victorie pentru moralul nostru și apoi să ținem aproape de primul loc al clasamentului. Mereu cu Dinamo au fost meciuri frumoase și sunt mari orgolii în joc. Oricum, nu cred că o victorie cu Dinamo ar liniști lucrurile'', a declarat Mazilu.

Întrebat apoi dacă există tensiune în acest moment la Rapid, Ionuț Mazilu a răspuns: ''Există tensiune între suporteri, antrenori și conducere, pentru jucători nu este o mare presiune. Fotbaliștii își doresc să fie încurajați de suporteri, nu să se strige împotriva conducerii. Noi avem ambiție, au fost însă trei meciuri destul de grele. Am venit după un meci la Tg. Jiu desfășurat pe un teren foarte greu, apoi nu ne-am exprimat cum trebuia, la meciul următor. Când joacă în deplasare, Rapid are mai mult spațiu de acțiune, echipele nu vin ca pe Giulești, numai să se apere cu 7-8 jucători și dea mereu mingea în tribune. Este mai greu să construiești acasă''.

Mazilu nu s-a arătat surprins de detașarea echipei CFR Cluj în fruntea clasamentului Ligii I. ''Au o echipă bună, au un joc bun, iar noi ne-am împiedicat de echipe de la care trebuia să luăm puncte mai multe'', a spus vârful giuleștean.

În legatura cu declarațiile principalului acționar al clubului, George Copos, care anuntase că doi, trei jucători vor fi dați afară în pauza competițională din iarnă, atacantul a declarat: "Eu am zis că nu mă simt vizat de spusele domnului Copos, dar dacă voi fi, n-o să stau aici cu forța. De fapt, la orice echipă dacă nu voi fi dorit nu o să stau cu forța".

Ionuț Mazilu va urmări meciul Steaua - FC Sevilla, din cadrul Grupei H a Ligii Campionilor. ''Îmi place fotbalul și mă voi uita la meci. Va fi însă foarte greu pentru Steaua să obțină un rezultat bun. Sevilla este în revenire de formă, apoi este și o echipă foarte puternică''.

Camerunezul Pierre Boya a declarat la rândul său că nu știe dacă va fi utilizat ca titular în meciul cu Dinamo. Antrenorul Mircea Rednic va fi cel care va decide dacă va fi utilizat în primul 11 sau nu. Nici pentru Pierre Boya nu este o surpriză seria bună a echipei CFR Cluj în campionatul intern, fiind o formație care joacă pe teren cu multă încredere în fața tuturor adversarilor.

În cadrul etapei a 15-a a Ligii I de fotbal, meciul Dinamo - Rapid va avea loc duminică, 11 noiembrie, de la ora 20,30 și va fi transmis de postul de televiziune Kanal D.


Miercuri 07.11.2007

RAPIDIST MIE LA SUTA

INTERVIU / Daniel Pancu
Atacantul lui Bursaspor le transmite giulestenilor ca le va tine pumnii cu Dinamo.

ProSport a ales sa prefateze derby-ul de duminica dintre Dinamo si Rapid, din perspectiva giulesteana, prin vocea lui Daniel Pancu. Fostul atacant al Rapidului si al nationalei îsi dozeaza cu grija aparitiile publice si vorbeste rar cu presa. Atunci când o face însa, spune întotdeauna lucrurilor pe nume.

Duminica, în România se joaca un meci Dinamo - Rapid... Pentru prima oara dupa mult timp niciuna dintre combatante nu e pe podium, desi partida are loc spre sfârsitul turului...

Poate sa fie una în C si una pe primul loc în prima liga, tot derby e. Sunt meciurile care mie unuia îmi lipsesc cel mai mult. Clipe unice si intense. Pe teren si în tribuna. Am amintiri extraordinare de la derby-urile astea. Erau meciurile în care eu unul ma mobilizam cel mai bine si, în general, nu prea pierdeam. Plus ca marcam mai mereu... Uneori si când nu eram în forma! Se lovea mingea de mine si tot intra în poarta. Ce vremuri!

Vorbesti ca un "pensionar"... Poate vei mai juca în astfel de meciuri.
Nu prea vad cum. Nu stiu daca ma voi mai întoarce sa joc în România...

Care e cea mai puternica amintire dintr-un derby cu Dinamo?
Am doua. La egalitate... Golul pe care i l-am dat lui Fouhami când am luat campionatul dupa o victorie în "Stefan cel Mare" si o alta reusita cu bunul meu prieten Lobont, ca victima în finala Cupei.

In afara pozitiei slabe din clasament, sunt voci în fotbalul nostru care spun ca exista un singur derby...
Nu mai continua ca stiu. Sunt oameni cu mentalitati învechite. Poate înainte de 1989 sa fi fost un singur derby. Dupa Revolutie însa... Mai ales acum când echipele din provincie fac legea.

Chiar. Ce zici de CFR, de Poli, de Urziceni... Te surprinde?
Imi place! E un campionat teribil de interesant si de puternic. Acesta este rodul unor investitii facute cu cap. Si, spun eu, suntem abia la început. In trei-patru ani se va ajunge si la noi sa se plateasca zeci de milioane pentru un jucator...

Crezi ca va avea Clujul forta sa se mentina pâna la sfârsit?
Daca nu s-ar fi întrerupt campionatul în perioada de iarna, as fi zis ca în proportie de 90 la suta e campioana... Asa însa, cu pauza competitionala, se mai pot întâmpla multe pâna în primavara.

Are vreun rost sa te întrebam cu cine tii duminica?
Inutil. Voi tine pumnii Rapidului din fata televizorului.

Pomeneai de Lobont. Va fi si un duel al portarilor de nationala...
Asa este. Si Bogdan (n.r.-Lobont), si Dani (n.r.-Coman) sunt doi portari extraordinari, dar si doi oameni deosebiti. Sunt bun prieten cu amândoi, dar îl vreau pe Dani învingator!

Isi va lua cetatenie turca
Despre tine, ce ne mai zici?
Eu sunt bine aici, la Bursa... la ultimul meci am avut ceva probleme. Am jucat foarte prost si i-am enervat pe fani. Am vazut si eu prima oara cum e sa fii fluierat de propriii suporteri. Straniu, ce sa zic... Mi-am cerut scuze si sper ca lucrurile sa reintre în normal. Oricum, cei de la club mi-au facut o propunere mai mult decât interesanta.

Despre ce este vorba?
Mi-au cerut sa îmi iau cetatenie turca pentru a elibera un loc de strain. Asta pentru ca joc de aproape sase ani în Turcia. Am acceptat si mi-am depus actele...

Cu alte cuvinte te "turcesti"! Tu, urmas al lui Stefan...
Ramân român suta la suta si rapidist mie la suta... Nu are ce sa îmi strice dubla cetatenie. Plus ca turcii nu propun oricui asta si s-ar fi putut simti jigniti daca i-as fi refuzat.

Român suta la suta... Nationala, din care odata faceai si tu parte, s-a calificat...
O performanta extraordinara. Am vazut meciurile din fata televizorului si m-am simtit mândru. Aceasta calificare ne ajuta enorm pe noi românii care jucam în afara tarii.

Turneul final e un obiectiv pentru tine?
Ce pot sa raspund eu? Orice fotbalist îsi doreste asta... Nu stiu ce sa spun. Oricum, important e ca România va fi acolo!


Marti, 6 Noiembrie 2007

COSTIN LAZAR, BUN DE JOC CU DINAMO

Vesti bune pentru Rednic: Costin Lazar, Pierre Boya si Stefan Grigorie îsi vor relua de astazi antrenamentele normale alaturi de colegi.

Cea mai importanta pare revenirea lui Lazar, în conditiile în care Grigore este suspendat dupa cartonasul rosu primit în meciul cu Urziceni. Boya este complet refacut si se spera ca vârful camerunez sa aduca un suflu nou ofensivei criticate de "Puriu" dupa disputa cu ialomitenii.


Marti, 6 Noiembrie 2007

"AM PLECAT LA VESTIAR CA-MI ERA FRIG"

In minutul 76 al partidei cu Unirea Urziceni, Mircea Rednic l-a schimbat pe Marius Constantin (foto) cu Tamandare.

In momentul înlocuirii, fundasul si-a dat tricoul jos si s-a îndreptat suparat spre vestiar. "Schimbarea mea a fost o decizie tactica.

Nu l-am sfidat pe Rednic, am plecat direct la vestiar pentru ca îmi era frig", a declarat Constantin, încercând sa infirme existenta unei relatii tensionate între el si antrenor.


Marti, 6 Noiembrie 2007

CE SE INTAMPLA CU MALDARASANU?

Mijlocasul giulestean traverseaza o perioada dificila.

10 ani la Rapid. Plini de succese pentru Marius Maldarasanu (foto). Un jucator emblematic pentru visinii. Numai ca de câteva etape bune mijlocasul este iesit din forma.

Motivul? Malda, aflat în ultimul an de contract cu Rapid, poate semna din iarna cu FC Brasov, acolo unde se afla Razvan Lucescu! Fostul tehnician al visiniilor este în relatii extraordinare cu mijlocasul, stiut fiind faptul ca, în perioada în care pregatea în Giulesti, Malda era foarte apropiat de el. Destule voci sustin chiar ca Lucescu jr se consulta cu acesta în vederea alcatuirii primului "11".

Mijlocasul a deceptionat în ultimele doua partide pe care Rapidul le-a disputat în campionat, cu Pandurii Tg. Jiu si Unirea Urziceni. Introdus în ultima jumatate de ora în ambele dispute, fotbalistul nu si-a trecut în cont nici macar o pasa buna pentru vârfuri. Apropiati ai jucatorului sustin ca acesta nu mai are aceeasi tragere de inima, tocmai pentru ca se pregateste sa semneze cu FC Brasov, ramânând fidel vechiului antrenor, Razvan Lucescu, cu care vorbeste la telefon chiar si de trei ori pe zi.

Nu era de ajuns ca aportul lui pe teren e foarte slab, dar mijlocasul Rapidului a declansat si un conflict cu jurnalistii la finalul partidei cu Unirea Urziceni. In momentul în care reprezentantii mass-mediei l-au rugat, la iesirea de la vestiar, sa ofere declaratii legate de meci, jucatorul a rabufnit: "La victorii, mereu îi chemati pe altii, la înfrângeri numai Maldarasanu, Maldarasanu!". In cele din urma, veteranul de 34 de ani a acceptat sa discute despre semiesecul în fata ialomitenilor.






19:23/06.11.2007

Dinamo - Rapid s-ar putea juca fara spectatori!
Cum ti-ar placea un derby cu tribunele goale? Comenteaza aici!

Derby-urile dintre Dinamo si Rapid par sa fie blestemate in ultima vreme. Pentru a doua oara intr-un an, rapidistii si dinamovistii s-ar putea ciocni ... cu tribunele goale. Dupa ce in primavara Dinamo a batut-o cu 4-1 pe rivala Rapid, chiar in Giulesti, pe un stadion gol, situatia s-ar putea repeta duminica, in Stefan cel Mare. Atunci, rapidistii erau suspendati, iar strigatul razboinic al lui Rednic dupa 4-1 cu Rapid s-a auzit in tot Giulestiul. O decizie se va lua miercuri, anunta Prosport.

Cum s-a ajuns intr-o asemenea situatie? Ei bine, dupa incidentele de la Craiova, unde doi olteni, fani ai lui Dinamo, au fost bagati in spital de suporterii Universitatii, dinamovistii au fost luati "in colimator" de catre Comisia de Disciplina. Sansele ca Dinamo sa ramana fara suportul "spartanilor" din tribune sunt foarte mari, mai ales ca dinamovistii au fost iertati o data dupa scandalul de la Buzau.

Esti de acord cu metodele Comisiei de Disciplina? Ti se pare corect ca un derby ca Dinamo-Rapid sa se joace fara spectatori? Comenteaza aici!











Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...