| revista presei - stiri din ziare despre Rapid |
9 | 10 | 11 noiembrie 2007

actualizat duminică 11 noiembrie 2007 ora 14:50

    TITLURILE ZILEI
  • Oare nu erau mai onești milițienii de ieri decât cei de azi?
  • Mircea Rednic: "Nu mă mai interesează Dinamo, vreau doar să-i bat!"
  • Nae Manea: "Meciul cu Dinamo nu e derby, e ca și cu Dacia Mioveni"
  • Se va repeta istoria? Copos: "O sa batem cu 4-3 pe Dinamo"

 
FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •    
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |



9.11.2007

Oare nu erau mai onești milițienii de ieri decât cei de azi?
- o nouă pagină din ciclul "Toate-s vechi și nouă toate" -

Până în 1989, campionatele se câștigau prin utilizarea a două mecanisme. Primul consta în înrolarea oricărui fotbalist mai de soi în armată, a cărei satisfacere era obligatorie. Fie la Steaua, fie la Dinamo, în funcție de cât de "în grații" erau fie Ilie și Valentin Ceaușescu, fie Emil Bobu sau Tudor Postelnicu. Astfel se constituiau echipe formate din jucători valoroși. Al doilea mecanism se aplica în situația în care primul nu era suficient pentru câștigarea campionatului, de una sau de alta dintre cele două eterne rivale. El consta în a face șicane cât mai multe și cât mai neașteptate oricărei posibile contracandidate. Bineînțeles că Rapidul era una dintre echipele incomode. Ca atare, s-a bucurat, în timp, de "atențiile" celor două, fiind trimisă, periodic, la "reeducare", în Divizia B. Acum, după trecerea atâtor ani, îmi spun: "Ce performanțe extraordinare ar fi avut Rapidul dinainte de 1989 dacă ar fi fost obligatoriu nu numai serviciul militar în termen, ci și un serviciu de 1 an și 4 luni la Căile Ferate!"

Încet - încet, rapidiștii au ajuns la concluzia că cei care au condus clubul Dinamo înainte de 1989 (între alții: generalul Ghenoiu, colonelul Constantin Petrea, colonelul Nicolae Petriceanu, colonelul Vasile Anghel, colonelul Vasile Ianul), dincolo de faptul că erau "milițieni", și, ca atare, erau nevoiți să utilizeze mijloace "specifice" instituției cu pricina, cum ar fi dezinformarea, calomnia, presiunile fizice aplicate la "secția de miliție", erau totuși, niște conducători pricepuți. A se vedea performanțele clubului Dinamo din acele vremuri.

Ar fi fost greu de crezut, până nu demult, că vechii "milițieni" vor ajunge să fie regretați, prin comparație cu actualii conducători ai lui Dinamo. În ceea ce privește metodele - ele sunt aproape neschimbate: aceleași dezinformări, aceleași calomnii, aceleași minciuni, aceleași "fumigene" trimise de conducătorii clubului pentru a crea confuzie și discordie, aceleași "pierderi de memorie" la momentul oportun.

Dacă aș ști că revista lui Dinamo conține, între altele, "manualul de manipulare" utilizat de conducătorii clubului, mai - mai că m-aș abona. Nu de alta, dar măcar să știu când și la ce să mă aștept. Am să-l rog pe domnul Badea să îmi transmită "cuprinsul" revistei.

Domnului Turcu (care nici măcar nu e colonel) și care nu își amintește ca Rapidul să fi luptat pentru câștigarea campionatului, îi amintesc că Rapidul nu numai că s-a luptat pentru campionat în fiecare dintre ultimii 10 ani, dar l-a și câștigat în 1998/1999 și 2002/2003. În trecere, a câștigat și Cupa României (1997/1998, 2001/2002, 2005/2006, 2006/2007), și Supercupa României (1999, 2002, 2003, 2007). Domnule Turcu, milițienii dinainte aveau, măcar, memorie. Copiați ce este bun! Poate fi util!



Duminica, 11 Noiembrie 2007

RAPIDISTII JOACA PE 5.000 DE EURO

George Copos promite câte 5.000 de euro pentru o victorie în "Groapa". "Daca baietii câstigau cu Unirea Urziceni, prima era acum mai mare.

Dar si asa le voi oferi 5.000 de euro pentru victorie", a punctat finantatorul giulestenilor. Referitor la meci, Copos nu crede ca visiniii vor pierde în "Groapa": "Când a preluat Rapidul, Rednic mi-a spus ca are un lot valoros, cu care poate câstiga campionatul. Avem forta s-o învingem pe Dinamo".


Duminica, 11 Noiembrie 2007

LUCESCU JR, REFUZAT

Patronul echipei giulestene nu a fost de acord ca meciul "stegarilor" din Cupa sa aiba loc pe stadionul Rapidului!

Initial, FRF a stabilit ca meciul din Cupa, FC Brasov - Otelul Galati, sa aiba loc pe stadionul Giulesti. Intre timp, federalii s-au razgândit, mutând partida pe stadionul Astra din Ploiesti.

Razvan Lucescu (foto) urma sa revina în Giulesti în postura de antrenor al formatiei FC Brasov, însa George Copos s-a opus vehement ca meciul brasovenilor sa se joace pe stadionul Rapidului. "Este o ura împotriva lui Razvan Lucescu, dar si a mea, pe care, personal, nu o înteleg. Ce mizerie!", a rabufnit presedintele formatiei FC Brasov, Dinu Gheorghe, dupa ce a aflat ca finantatorul "feroviarilor" s-a plâns la FRF. Surprins de reactia oficialilor rapidisti a fost si Razvan Lucescu: "Am auzit ca domnul Copos a facut presiuni mari la FRF pentru ca aceasta partida sa nu se dispute în Giulesti. Este problema dânsului. Va veni si rândul lor sa joace pe terenuri neutre", a punctat fostul tehnician al visiniilor. George Copos nu a dorit sa comenteze afirmatiile lui Lucescu jr.


Duminica, 11 Noiembrie 2007

INTRE SUPORTERI

George Copos sustine ca a fost invitat de fani sa urmareasca alaturi de acestia meciul cu Dinamo.

Injurat copios dupa numirea lui Mircea Rednic pe banca tehnica a Rapidului, finantatorul "feroviarilor", George Copos, este foarte aproape de o împacare cu ultrasii.

Patronul George Copos sustine ca va lua în calcul varianta de a sta alaturi de galerie în timpul partidei din "Stefan cel Mare". "Am fost invitat de suporteri sa stau în peluza. Cred ca voi onora invitatia, însa în functie de vreme si de vremuri", a punctat finantatorul "feroviarilor". La începutul campionatului, când "vremurile" erau într-adevar altele la Rapid si Cristiano Bergodi era numit pe banca tehnica a visiniilor, Copos le promisese ultrasilor ca îi va însoti în peluza la meciul cu Steaua. Copos nu s-a tinut de cuvânt! Si totusi, patronul s-a aflat în doua rânduri printre sustinatorii Rapidului. Prima oara a fost la acel halucinant 3-3 cu FC National, dupa ce Rapid a condus cu 3-0. El a fost printre fani si la o victorie, 2-0 cu Steaua, pe stadionul National, în urma cu doua sezoane.

Finantatorul giulestenilor gaseste si o explicatie pentru reactia publicului din ultima vreme: "Rapid este pasiunea mea, am investit foarte multi bani în aceasta echipa. Eu i-am învatat pe suporteri cu performanta, prin investitiile pe care le-am facut, iar în ultima perioada nu prea au fost rezultate si este normal ca ei sa fie nemultumiti".

Fac 40 de minute sport dimineata, nu îmi este frica de nimeni.
George Copos, patron Rapid


Duminica, 11 Noiembrie 2007

BURDUJAN NU VA EVOLUA CU DINAMO!

Atacantul Lucian Burdujan s-a accidentat usor la antrenamentul de vineri seara al Rapidului si nu a mai fost inclus de tehnicianul Mircea Rednic în lotul pentru partida cu Dinamo. In locul lui Burdujan, "Puriul" a apelat la Romeo Stancu, care initial nu facea parte din lotul de 18 jucatori al visiniilor.

Ultima partida în care mijlocasul a evoluat pentru visinii a fost cea cu Poli Iasi, când a evoluat doar 6 minute pe final de partida.


Sambata, 10 Noiembrie 2007

Augustus Constantin va arbitra Dinamo - RAPID

Derby-ul etapei a XV-a din Liga I la fotbal, dintre Dinamo si Rapid, va fi condus la centru de catre Augustus Constantin. Vâlceanul a arbitrate în runda trecuta meciul Poli Timisoara - Steaua, scor 2-0.

Augustus va fi ajutat la margini de bucurestenii Nicolae Marodin si Adrian Vidan. Arbitru de rezerva: Alexandru Deaconu (Bucuresti).Observatori: Mircea Cezar Ionescu si Ioan Muresan (ambii din Bucuresti)

Partida Dinamo - Rapid va avea loc duminica, pe arena din Stefan cel Mare, de la ora 20:30 si va fi transmisa în direct de www.prosport.ro si Kanal D.


Sambata, 10 Noiembrie 2007

CONTESTATI

In derby-ul de mâine, Walter Zenga si Mircea Rednic se vor confrunta pentru a cincea oara din postura de tehnicieni.

Pâna în prezent, "Puriul" si "Omul paianjen" s-au întâlnit de patru ori ca adversari, primul câstigând de doua ori, iar italianul o data.

Partida de mâine poate fi considerata si una a orgoliilor, Rednic întorcându-se pentru prima oara în "Groapa" ca rival, dupa ce a câstigat titlul de campioana alaturi de Dinamo. De asemenea, formatia care se va impune în "Stefan cel Mare" se poate apropia de liderul CFR. Insa, pentru ambii antrenori este extrem de important succesul deoarece niciunul dintre ei nu are o situatie linistita la propria echipa: Zenga a fost contestat de actionari si numai victoria i-ar oferi siguranta, în timp ce Rednic este renegat de fanii din Giulesti si triumful în fata ros-albilor ar produce ameliorarea relatiei. In momentul actual, "Puriul" conduce în fata interistului, pentru ca din totalul celor patru întâlniri a învins în doua, una s-a terminat la egalitate, lui Zenga revenindu-i un singur succes.

De altfel, victoriile actualului tehnician al Rapidului, Mircea Rednic, s-au înregistrat când se afla pe banca tehnica a echipei alb-visinie, italianul repurtând un succes atunci când pregatea Steaua, iar rivalul sau îndruma Universitatea Craiova. Remiza s-a consumat în sezonul 2002 - 2003 în meciul FC National - Rapid, scor 1-1.

86 de victorii a reusit Mircea Rednic din postura de antrenor în Liga I. A înregistrat 46 de egaluri si a cunoscut gustul amar al înfrângerilor de 40 de ori

34 de meciuri a reusit sa câstige Walter Zenga în Liga I, trecând pe la echipe precum FC National, Steaua, iar acum Dinamo. Cu echipa "câinilor rosii", italianul a înregistrat doar 5 victorii si 4 egaluri, necunoscând pâna acum înfrângerea

3 victorii a reusit Mircea Rednic din postura de antrenor al Rapidului în compania formatiei Dinamo. De remarcat ca nu a pierdut niciodata!

Rapid

Sambata, 10 Noiembrie 2007

"PURIUL" VREA INTARIRI DIN IARNA

Inaintea disputei cu Dinamo, George Copos declara ca din iarna se va renunta la doi-trei jucatori. Rednic (foto) nu exclude aceasta varianta, dar sustine ca patronul a încercat prin acele declaratii sa puna presiune pe elevii sai.

"Nu s-a pus problema sa renuntam la niciun fotbalist pâna în iarna. Achizitii însa vor fi, fiindca vrem sa întarim lotul. Copos a încercat sa puna presiune pe jucatori pentru a-i determina înainte de meciul cu Dinamo", a spus "Puriul".


Sambata, 10 Noiembrie 2007

"UN BAIAT SIMPATIC SI ATAT!"

Directorul tehnic al giulestenilor, Nae Manea, spune ca actionarul ros-albilor, Vasile Turcu, nu are nicio treaba cu fotbalul.

Razboiul declaratiilor continua înaintea derby-ului de mâine, Dinamo - Rapid.

Primul care le-a aruncat manusa oficialilor giulesteni a fost actionarul celor din "Stefan cel Mare", Vasile Turcu. "Meciul cu Rapid este unul important, dar nu e un derby! Dinamo trebuie sa învinga duminica", a spus Turcu. Declaratia dinamovistului i-a stârnit indignarea rapidistului Nae Manea (foto), care le-a oferit "câinilor" un raspuns ironic. "Pentru noi, Dinamo - Rapid nu este un derby, este un meci obisnuit, pe care vrem sa-l câstigam. Domnul Vasile Turcu este un baiat simpatic, dar nu cred ca am ce discuta cu dânsul despre fotbal, ci poate cu alte persoane din cadrul clubului Dinamo", a comentat directorul tehnic al bucurestenilor.

Nae Manea crede ca trupa lui Mircea Rednic se va impune fara probleme în "Stefan cel Mare", bazându-se pe faptul ca, dupa Revolutie, Rapid a reusit sa scoata puncte chiar si pe terenul lui Dinamo. "Inainte de '89 nu prea puteam noi sa câstigam în fata lui Dinamo, toata lumea stie de ce, dar dupa Revolutie, cred ca am echilibrat foarte mult balanta victoriilor. Au fost momente când am învins si în Giulesti, si la ei acasa", a punctat Manea.


Sambata, 10 Noiembrie 2007

NERABDATORI

Visiniii au mers cu o ora mai devreme la antrenamentul de ieri si i-au spus lui Mircea Rednic ca sunt gata sa câstige trei puncte în "Groapa".

Mircea Rednic se declara linistit înaintea disputei cu Dinamo, mai ales ca se va putea baza pe Boya, Grigorie si Lazar, refacuti dupa accidentarile care i-au tinut departe de gazon o lunga perioada.

"Meciul cu Dinamo este unul foarte important pentru noi. Toti jucatorii sunt apti. Grigorie, Boya si Lazar au revenit la antrenamente normale, iar singurul care va lipsi cu Dinamo este Nicolae Grigore, suspendat. Sper sa aleg un <11> care sa fie câstigator. Baietii sunt nerabdatori, vor sa învinga, iar azi (n.r. - ieri) au venit si cu o ora mai devreme la antrenament", a dezvaluit Rednic.

Tehnicianul visiniilor sustine ca nu are vreo polita de platit conducatorilor din "Stefan cel Mare": "Nu am de luat nicio revansa fata de Dinamo. Nu am pe cine sa ma razbun. Nu am cui sa demonstrez ceva. Nu ma mai intereseaza ce este la Dinamo! Când am fost antrenor acolo, mi-am facut datoria, când nu am mai avut rezultate, am plecat". Rednic stie cât de important este acest derby pentru suporterii visinii si este constient ca giulestenii trebuie sa obtina un rezultat pozitiv pentru a se mentine în lupta pentru titlu: "Intâlnirile dintre Rapid si Dinamo sunt importante, se stie rivalitatea dintre cluburi si fani. Tot timpul exista presiune la astfel de confruntari". "Puriul" a rememorat si satisfactiile pe care le-a avut pe banca giulestenilor, atunci când i-a întâlnit pe "câini": "I-am batut pe cei de la Dinamo de sase ori la rând cu Rapid. M-au încântat mai ales acele meciuri în care am câstigat în !".


Vineri, 9 Noiembrie 2007

REDNIC: 'NU AM DE LUAT NICIO REVANSA FATA DE DINAMO'

Mircea Rednic nu se teme de meciul de duminica, din Stefan cel Mare, mai ales ca de data aceasta va putea afisa cel mai bun "11" al Rapidului.

"Meciul cu Dinamo este unul foarte important pentru noi. Toti jucatorii sunt apti. Grigorie, Boya si Lazar au revenit la antrenamente normale, iar singurul care va lipsi cu Dinamo este Nigolae Grigore, suspendat. Sper sa aleg un "11" care sa fie câstigator. Jucatorii sunt nerabdatori, vor sa câstige, au venit si cu o ora mai devreme la antrenamente", a dezvaluit Rednic.

Tehicianul visiniilor sustine ca nu are nimic de impartit cu actionarii din Stefan cel Mare si ca va lupta doar pentru cele trei puncte, vitale pentru Rapid in lupta pentru titlu. "Nu am de luat nicio revansa fata de Dinamo. Nu am pe cine sa ma razbun. Nu am cui sa-i demonstrez ceva. Nu ma mai intereseaza ce este la Dinamo, când am fost antrenor în Stefan cel Mare mi-am facut datoria, cand nu am mai avut rezultate, am plecat. Sunt trei puncte în joc, foarte importante pentru ambele echipe. Eu pregatesc jocul ca sa castigam acest meci".

Rednic stie cât de important este acest meci pentru suporterii visinii si este constient ca giulestenii trebuie sa obtina un rezultatul pozitiv pentru a se mentine în lupta pentru titlu: "Jucurile dintre Rapid si Dinamo sunt importante, se stie rivalitatea dintre cluburi si suporteri. Tot timpul exista presiune, plus ca mai sunt doua meciuri care se joaca si din retur si e important pe ce loc terminam turul de campionat".

Rednic a rememorat si satsifactiile pe care le-a avut pe banca giulestenilor, reusind sa învinga de sase ori pe Dinamo: "I-am batut pe Dinamo de sase ori la rând cu Rapid, mi-au facut placere acele meciuri când câstigam în Stefan cel Mare".


Vineri, 9 Noiembrie 2007

ZOTTA: "COMAN NU E PORTUGHEZ SA AJUNGA LA CFR"

Directorul general al FC Rapid, Constantin Zotta, a declarat, vineri, agenției MEDIAFAX, că portarul Dănuț Coman nu este portughez, fiind născut în Pitești, și din această cauză nu poate fi transferat la clubul CFR Cluj.

"Poate Dani a fost propus la CFR de directorul lor executiv Răzvan Zamfir. Că el a fost impresarul portarului nostru, dar acum nu mai e. Dar Dani e născut în Pitești, nu e portughez și n-are cum să ajungă la CFR. N-o să ajungă niciodată acolo. El este sub contract cu Rapid și așa va rămâne", a spus Zotta.

Oficialul rapidist a precizat că și grupării giuleștene i-a fost propus antrenorul formației CFR, Ioan Andone. "Așa și nouă ne-a fost propus Andone ca antrenor. Dar am refuzat, că noi avem antrenor", a adăugat Zotta.




Duminica 11.11.2007 00:39

"Cu cap!"

Giuleștenii pregătesc antidotul la Adrian Cristea, cel mai periculos jucător al "cîinilor". Vladimir Bozovici va fi adversarul direct al mijlocașului dreapta de la Dinamo. Muntenegreanul din defensiva alb-vișiniilor a vorbit, pentru Știrile Sportive ale Antenei 1, despre duelul cu Cristea, dar atrage atenția și asupra amenințării pe care o reprezintă cuplul Niculescu-Dănciulescu.

- Vladimir, ce știi despre Dinamo?
- Cunosc echipa, știu și despre rivalitatea care există între suporteri. Dinamo mi se pare o echipă foarte bună, doar că am observat că le lipsește norocul uneori.

- O să te duelezi cu Cristea, unul dintre cei mai în formă jucători ai adversarului. Ce părere ai?
- Adrian Cristea e un jucător bun, dar nu singurul de la Dinamo care poate pune probleme. Nu trebuie să uităm de Dănciulescu și de Niculescu, doi atacanți foarte buni, care pot deveni periculoși. Bineînțeles că vom face totul ca să-i oprim! Va trebui să ne folosim inteligența.

- Ca atmosferă, care e diferența între derby-urile din Serbia și cele din România?
- Despre fanii Rapidului nu pot să zic decît că m-au uimit de la primul meci jucat în Giulești. M-au lăsat fără cuvinte! E mai bine decît în Serbia și sînt convins că și azi galeria noastră o să facă spectacol. În România sînt mai mulți suporteri fanatici, iar influența lor, prin atmosfera pe care o creează, e impresionantă.

- Dar ca joc, care e diferența între un OFK-Steaua Roșie și Dinamo-Rapid?
- Cred că aici sînt jucători mai buni, nivelul este mai ridicat decît cel din Serbia.

- Copos anticipează un 4-3 pentru Rapid. Ești de acord?
- Mă îndoiesc că va fi așa, sincer. De ce? Pentru că anticipez mai degrabă un joc cu mai puține goluri, cred că maximum două vor fi. Sper ca ambele să fie înscrise de colegii mei.

- Știi că e o luptă și între Coman și Lobonț pentru postul de titular al "naționalei" României?
- Da, bineînțeles, știu de concurența dintre ei. E clar că amîndoi sînt goalkeeperi de mare valoare, dar pentru meciul de duminică seara mizez pe Dani.

"Astfel de derby-uri îi implică suplimentar și pe jucători, nu doar suporterii. Te fac să intri determinat 200 la sută!"

"Nu mă tem deloc de atmosfera pe care o vor crea dinamoviștii. Nici n-o să-i aud! Am suficientă experiență încît să fac abstracție de fanii rivalei"
Vladimir Bozovici

200.000 de euro a plătit Rapid pentru Bozovici vara aceasta. Fundașul a venit de la OFK Belgrad

3 milioane de euro e prețul pe care giuleștenii îl solicită în schimbul muntenegreanului. Bozovici e curtat de Red Bull Salzburg


Duminica 11.11.2007 00:38

Se urăsc!

Scandal fără precedent între George Copos și Dinu Gheorghe. Totul a plecat de la faptul că Rapid s-a opus ca FC Brașov să joace în Cupă cu Oțelul pe Giulești. "E o ură împotriva mea și a lui Răzvan. Nu înțeleg de ce", a spus "Vamă", iar Copos a replicat: "Întrebați-l pe Dinu Gheorghe, care este doctor docent în fotbal, de ce i-a pierdut pe Adrian Cristea și Nicoliță, jucători pe care ni i-am dorit foarte mult".

Afirmația l-a scos din sărite pe fostul președinte rapidist: "Eu, așa-zisul doctor docent, îi spun afonului în fotbal George Copos următoarele: în cazul lui Nicoliță, am stat două zile pe la ușa patronului să îmi dea 150.000 de dolari pe care să îi dau, la Brăila, turcului Hussein, cel care deținea drepturile federative asupra lui Nicoliță. Nu mi-a dat banii, sperînd probabil să îi pun de la mine împreună cu Răzvan, la fel ca în alte cazuri. Eu mă înțelesesem cu Hussein, deci din punctul meu de vedere Nicoliță era al Rapidului".

Dinu Gheorghe a explicat și cazul Cristea: "Am discutat cu jucătorul la Pro Rapid și la Crowne Plaza, dar Copos a încercat să nu plătească un comision de 70.000 de dolari, știe el cui. După două zile, jucătorul a ajuns la Dinamo". Fostul oficial al Rapidului i-a adus aminte patronului ce jucători a adus el în Giulești: "Împreună cu Răzvan, așa-zisul doctor docent i-a adus la Rapid pe Coman, Marius Constantin, Săpunaru, Karamian, Emil Dică, Romeo Stancu, Buga, Burdujan și a mai contribuit la numirea antrenorilor Mircea Rednic și Răzvan Lucescu, care au obținut performanțe fără precedent".

"Afonul în fotbal Copos să spună de ce a scos prematur Rapidul din Europa, acolo unde fusese dus cu munca lui Răzvan, a mea și a jucătorilor. Sau specialiștii de care e înconjurat nu mai știu să lucreze? De fapt, ei lucreasă sau lucrează pe cineva?"

"Pentru știința suporterilor rapidiști, Copos s-a zgîrcit să dea la Mutu 50.000 de dolari și la Chivu 40.000 de dolari și i-a pierdut pe cei mai buni jucători ai echipei naționale. La Ghioane nu a dat 100.000 de dolari Tractorului și l-a pierdut gratis"

"Iscusit cum e, Copos l-a luat pe Frăsineanu cu 625.000 de dolari și l-a vîndut cu 12.500 de dolari"

"Îi sugerez afonului în fotbal Copos să nu polemizeze pe această temă cu mine, că iese mereu învins. Deși mi-ar plăcea o confruntare la o emisiune TV sau într-o redacție sportivă"
Dinu Gheorghe


Sambata 10.11.2007 00:49

Propus Clujului!

CFR e lider în Liga I, dar continuă să sondeze piața pentru noi jucători. Cel mai recent nume de pe lista ardelenilor, Dănuț Coman! Andone a anunțat ieri cum a ajuns să se gîndească la portarul Rapidului: "Coman ne-a fost propus de o anumită persoană!".ansele ca Dani să ajungă la Cluj? "Cred că au înnebunit, dacă vorbesc despre transferul lui Coman", a reacționat dur Copos. Iar directorul general al Rapidului, Constantin Zotta, i-a ironizat pe rivali: "Dani e piteștean, nu portughez, deci n-are cum să ajungă la CFR!".

Președintele ardelenilor, Iuliu Mureșan, susține că achizițiile au fost sistate pînă cînd echipa va evolua în Liga Campionilor: "În afara suedezului Dorsin, de la Rosenborg, n-o să mai aducem pe nimeni acum. Nu e vorba doar de Daniel Coman, ne sînt propuși tot timpul jucători, însă avem doi portari de valoare și discutăm de transferuri doar vara viitoare, cînd o să fim în grupele Ligii!".

Jucătorul e și el iritat de discuții și spune că nici nu ia în calcul varianta de a trece în Ardeal. Coman are contract cu Rapid pînă în vara lui 2009 și cîștigă 120.000 de euro anual. În vară, portarul convenise cu conducerea pentru majorarea salariului pînă la 180.000 de euro, dar modificarea nu a mai fost operată, întrucît internaționalul giuleștenilor n-a fost de acord cu prelungirea acordului cu încă un an.

"Și nouă ne-a fost propus Andone ca antrenor, dar l-am refuzat, pentru că e ocupat postul"
Constantin Zotta


"Coman vrea să plece doar în străinătate, dar acum n-are nici o ofertă. Cei de la CFR să spună cine li l-a propus pe portarul nostru!"
Mircea Rednic


6,62 e media notelor lui Coman în gsp, portarul fiind liderul Rapidului în acest top

2,5 milioane de euro e prețul la care Copos îl cotează pe Coman

Glumă cu Lobonț
Înainte de Coman, CFR își anunțase interesul pentru Bogdan Lobonț. Andone a explicat ieri: "Sînt prieten cu Lobonț, amîndoi am crescut în Hunedoara. Cine nu și l-ar dori pe Bogdan?! Dar depinde foarte mult de ce vrea el". Intenția clujenilor de a-și aduce un goalkeeper e determinată și de prestațiile neconvingătoare ale lui Stăncioiu.

Fost impresar, director executiv
"Probabil că Dani a fost propus la CFR de către Răzvan Zamfir, fostul lui agent, care acum e directorul executiv al clujenilor", crede Zotta. Zamfir a renunțat la licența de impresar în urmă cu două luni, cînd a acceptat postul în conducerea lui CFR.


Sambata 10.11.2007 00:48

"Milițieni proști"

Războiul dintre conducerile lui Rapid și Dinamo se întețește cu cît se apropie derbyul. După ce Nicolae Badea îl ironiza pe patronul giuleștenilor, anunțînd că George Copos e abonat permanent al revistei "Dinamo", iar Vasile Turcu spunea că meciul acesta nu e un derby, rapidistul a replicat dur: "Acel club era condus pe vremuri de milițieni inteligenți. Cei de astăzi au rămas doar milițieni, fără inteligență!".

Copos vorbește despre cei care au condus clubul din șoseaua Ștefan cel Mare înainte de anul 1989: "Era un general, parcă, Ghenoiu, apoi colonelul Vasile Anghel și după el Vasile Ianul. Ăștia erau inteligenți, milițieni inteligenți. Am văzut pe siteul rapidisti.ro povestea lui Damaschin, ce li se întîmpla rapidiștilor înainte de meciurile cu Dinamo, cum erau intimidați. Acum, în conducerea lui Dinamo au rămas aceiași milițieni, dar fără inteligența celor de pe vremuri".

Copos spune că face comparația la metodele folosite: "Cei de astăzi încearcă să îi copieze pe Ghenoiu și ceilalți, dar le iese doar o copie nereușită. Dezinformări puerile și așa mai departe".

"Să stea în galerie dacă are curaj"
Nicolae Badea l-a ironizat ieri pe George Copos după ce acesta i-a atacat pe conducătorii din Ștefan cel Mare. "Sîntem solidari cu protestul suporterilor rapidiști față de domnul Copos. L-am apărat cît am putut, dar acum, gata! Eu îi înțeleg nostalgia și refularea de fost dinamovist și îi propun următoarea încercare: eu să merg în galeria lui Dinamo și el în cea a Rapidului. Dacă nu are curaj, putem inversa, îl las pe el să-și aleagă locul", a zis Badea.

"La Copos e vorba de o gelozie declarativă, la începuturi el fiind dinamovist. În plus, George e activist de profesie și trebuie să vorbească"
Cornel Dinu

Ironii pentru Turcu
"Să fim serioși, doar Dinamo-Steaua e derby! Ca Rapid, și Gloria Buzău poate să anunțe că trage la titlu", a spus dinamovistul Vasile Turcu. Acționarul din Ștefan cel Mare a aprins spiritele. "Cine a zis că nu e derby, Turcu? Păi, nici pentru noi nu e, dar n-are sens să vorbim despre fotbal cu Turcu, n-am fi pe aceeași lungime de undă. Nu cred că știe el ce rezultate au fost între cele două echipe în ultimii 15 ani, spre exemplu", a replicat Nicolae Manea, directorul tehnic al giuleștenilor.

Herea: "Învingem Pisica!"
Ovidiu Herea e optimist: "Ne avantajează că nea Mircea îi știe pe dinamoviști. E un meci de mari orgolii, iar noi sîntem pregătiți să învingem Pisica din poarta lui Dinamo și să astupăm Groapa!". Mijlocașul giuleștenilor crede că echipa sa păstrează șanse importante la titlu: "Cu trei puncte cîștigate în Ștefan cel Mare, am rămîne aproape de CFR Cluj".

Bozovici: "Meci mare!"
Cel mai bun dintre străinii Rapidului, Vladimir Bozovici, i-a avertizat pe dinamoviști: "Sîntem conștienți că meciul de duminică înseamnă enorm pentru suporterii noștri și vom da totul pentru victorie! Nu-mi place să promit rezultate și victorii, dar simt că vom face un meci mare!".


Vineri 9.11.2007 20:02

Mircea Rednic: "Nu mă mai interesează Dinamo, vreau doar să-i bat!"

Pe Mircea Rednic nu îl mai intersează ce se întîmplă la echipa din Ștefan cel Mare și spune că vrea doar să îi bată duminică pe "cîini".

"Nu ma mai intereseaza ce se intampla la Dinamo. Am antrenat acolo, mi-am facut datoria cum am putut mai bine, cand n-am mai avut rezultate am plecat. E un joc foarte important pentru ambele echipe, un meci pe care l-am pregatit foarte bine. Presiune exista tot timpul. Nu ma intereseaza ce spun ei, am vazut prin ziare ca unii jucatori anonimi vor sa-mi dea na-na, eu vreau doar sa-i bat", a declarat antrenorul Rapidului.


Vineri 9.11.2007 19:59

Nae Manea: "Meciul cu Dinamo nu e derby, e ca și cu Dacia Mioveni"

Directorul tehnic al Rapidului îi ironizează pe cei din Ștefan cel Mare și crede că alb-vișiniii tratează meciul cu Dinamo cu aceeași importanță cu care ar trata meciul cu Dacia Mioveni.

"Meciul cu Dinamo nu este un derby, ori că jucăm cu Dinamo, ori cu Mioveni tot aia. Nu am ce sa vorbesc cu Turcu despre fotbal. Nu suntem pe aceeași lungime de undă. Mă îndoiesc că numai Steaua și Dinamo este derby", a spus Nae Manea la conferinta de presa organizata în aceasta seara de FC Rapid.




Sambata 10.11.2007 17:05:00

Copos: "Domnul Turcu e bun la betoane, nu știe fotbal"

Patronul giulestenilor, George Copos, a tinut sa raspunda actionarului dinamovist Vasile Turcu, care declarase ca nu-si aminteste ca Rapid sa se fi luptat in ultimii ani pentru locurile fruntase.

"Nu ma puneti acum sa raspund domnului Turcu. Dinsul este foarte bun la betoane. Nu cred ca stie fotbal. Sa se uite in ultimii ani de cite ori i-am batut pe Dinamo in Stefan cel Mare sau cite victorii a avut Mircea Rednic contra lor. Parca sase consecutive. Asa ca nu-l mai ascultati pe ala care se ocupa cu betoane. Sa-l lasam cu constructiile, betoanele lui", a spus Copos pentru Fanatik.


Sambata 10.11.2007 17:00:00

Copos: "Rednic mi-a spus că poate cîștiga fiecare meci cu lotul pe care îl are"

Patronul "alb-visiniilor", George Copos, a declarat ca nu are nicio emotie in privinta intilnirii cu Dinamo deoarece acum este puternic, nu naiv cum, dupa spusele sale, a fost in trecut.

"Nu am nici o emotie pentru acest meci. Nu mai sint naiv ca in trecut sa am emotii. Sint foarte puternic acum. Cred foarte mult in baieti. Mircea Rednic, cind a preluat Rapidul, mi-a spus ca are un lot valoros cu care poate cistiga fiecare meci. Avem forta sa obtinem o victorie duminica. Daca nu credeam asta nu mai promiteam nici o prima baietilor", a spus Copos.


Sambata 10.11.2007 16:55:00

George Copos: "Dacă pierdem, Rednic este în pericol peste trei ani și jumătate "

Intrebat daca in cazul unei infringeri in "Groapa" postul antrenorului Mircea Rednic este in pericol, George Copos a declarat scurt pentru Fanatik:

"Bineinteles. Daca pierdem in Stefan cel Mare, Mircea Rednic este in pericol peste trei ani si jumatate. Trebuie sa recunosc asta. In aceasta perioada se poate intimpla orice, Mircea Rednic are sustinerea mea totala".


Sambata 10.11.2007 16:30:00

Dănuț Lupu: "Dacă iese egal, s-ar putea să plece și Zenga, și Rednic"

Fostul international, Danut Lupu, este de parere ca in cazul unui meci nul intre Dinamo si Rapid, ambii antrenori s-ar putea sa-si dea demisia.

"Dupa acest meci cred ca anumiti antrenori vor fi demisi. Nu cred ca George Copos va mai rezista mult sa vada cum pierde atitea puncte acasa. Rednic nu are de luat nicio revansa fata de actionarii lui Dinamo, pentru ca pe el l-au dat jucatorii afara. Daca iese egal s-ar putea sa plece amindoi. Daca Rednic are rezultate la Rapid lumea nu o sa-l mai injure", a declarat Lupu pentru Fanatik.


Sambata 10.11.2007 15:40:00

Răzvan Lucescu și Dinu Gheorghe, interziși în Giulești!

George Copos s-a opus categoric ca FC Brasov sa dispute meciul din Cupa Romaniei cu Otelul in Giulesti. 'Este o ura impotriva lui Razvan Lucescu, dar si a mea pe care, personal, nu o inteleg', a spus Dinu Gheorghe.

Programarea meciului de Cupa dintre FC Brasov si Otelul pe stadionul Rapidului l-a scos din sarite pe patronul giulestenilor, George Copos, care nici nu a vrut sa auda de aceasta varianta. 'Am inteles ca meciul nu se va mai juca in Giulesti, pentru ca se opun oficialii Rapidului. Noi ar fi trebuit sa jucam pe teren propriu, insa cum Antena 1 vrea sa televizeze meciul in nocturna s-au propus variantele "Cotroceni" si "Giulesti". Dintre acestea doua, eu as fi preferat sa jucam in "Giulesti", dar se pare ca nu mai este posibil. In aceste conditii, meciul se va juca la Ploiesti pe stadionul Astra', a spus Razvan Lucescu.

Presedintele executiv al brasovenilor, Dinu Gheorghe, nu s-a aratat surprins de faptul ca cei de la Rapid s-au opus ca meciul sa se dispute in Giulesti.'Este o ura impotriva lui Razvan Lucescu, dar si a mea pe care, personal, nu o inteleg. Ce mizerie! Astazi (n.r., ieri) am fost instiintati ca meciul de Cupa cu Otelul se va disputa la Ploiesti', a spus presedintele 'stegarilor', Dinu Gheorghe.

In alta ordine de idei, Razvan Lucescu a negat vehement ieri faptul ca a fost contactat de actionarii lui Dinamo pentru a prelua echipa din iarna. 'Nu m-a sunat nimeni de la Dinamo. Sunt antrenor la FC Brasov si doar asta ma intereseaza. Nu vad ce rost are sa vorbim daca nu exista nimic concret', a spus Lucescu jr, care mai are inca trei ani contract cu FC Brasov. Sursa: Libertatea


Sambata 10.11.2007 13:00:00

Mircea Rednic: "Pregatesc partida ca sa o cistig"

Tehnicianul "alb-visiniilor", Mircea Rednic, a declarat ca va aoborda partida din Stefan cel Mare la victorie: Lazar, Grigorie si Boya s-au antrenat normal in aceasta saptamina si sint apti pentru meciul cu Dinamo. Sint trei puncte foarte importante pentru noi. Sintem pregatiti pentru acest joc, fotbalistii sint nerabdatori sa joace.

Jocurile intre Rapid si Dinamo sint foarte disputate si importante.. Jocul e foarte important pentru cele doua echipe, pregatesc partida ca sa o cistig. E foarte important pe ce loc terminam acest tur".

Rednic spune ca nu are ce revansa sa-si ia fata de fosta echipa: "Pentru mine nu este nicio revansa de luat. Nu am pe cine sa ma razbun sau sa demonstrez ceva. Nu ma mai intereseaza ce se intimpla la Dinamo. Mi-am facut datoria acolo si cind nu am mai avut rezultate mi-am dat demisia. Nu am ce polite sa le platesc celor de acolo. Zenga mi-a multumit pentru acele informatii pe care i le-am dat la jocul cu Standard Liege". sursa: Fanatik


Sambata 10.11.2007 12:51:00

Mircea Rednic: "Este pacat sa apelam la jucatori straini, avem si noi fotbalisti buni in tara , trebuie doar sa lucram la mentalitatea lor"

Mircea Rednic a spus ca Rapid are un lot foarte bun si ca ar fi pacat sa se apeleze la jucatori straini

"Rapid are un lot foarte bun, nu are rost sa discutam pina in iarna de vreun transfer. Jucatorii care vor veni vor intari echipa. Este pacat sa apelam la jucatori straini, avem si noi fotbalisti buni in tara , trebuie doar sa lucram la mentalitatea lor", a spus Rednic. sursa: Fanatik




Duminica, 11 Noiembrie 2007

Rezultate din etapa a XV-a a Ligii I

Rezultate înregistrate în partidele disputate vineri si sâmbătă, în etapa a XV-a a Ligii I:

Pandurii Târgu Jiu - FC Vaslui 1-1
Au marcat: Orac '60 / Bukvici '83

Poli Iași - Gloria Bistrița 2-0
Au marcat: Bâlbă '24, R. Miclea '71

Unirea Urziceni - UTA Arad 1-0
A marcat: Dănălache '56

Gloria Buzău - Poli Timișoara 2-1
Au marcat: Jozici '5, Vlaicu '15 / Karamyan '16

Farul Constanța - Universitatea Cluj 0-0

Steaua - Universitatea Craiova 1-0
A marcat: Nicoliță '27

În urma acestor rezultate, clasamentul Ligii I este următorul:

1. CFR Cluj ............................. 14 11 3 0 24 - 8 36 (+15)
2. Unirea Urziceni ..................... 15 9 4 2 20 - 11 31 (+7)
3. Poli Știința Timișoara ............ 15 8 4 3 31 - 22 28 (+7)
4. Dinamo București ................. 14 7 5 2 24 - 12 26 (+8)
5. Rapid București .................... 13 7 5 1 22 - 11 26 (+5)
6. FC Vaslui ............................. 15 7 5 3 24 - 15 26 (+5)
7. Steaua București .................... 13 7 3 3 13 - 9 24 (+6)
8. Gloria Bistrița ......................... 14 6 3 5 17 - 20 21 (0)
9. Ceahlăul Piatra Neamț ............ 13 5 2 6 15 - 16 17 (-1)
10. Gloria Buzău ....................... 15 5 2 8 15 - 27 17 (-7)
11. Dacia Mioveni ...................... 14 4 4 6 15 - 18 16 (-5)
12. Oțelul Galați ......................... 14 5 0 9 20 - 32 15 (-6)
13. Poli Iași ............................. 15 4 2 9 14 - 20 14 (-10)
14. Universitatea Craiova ........... 15 4 2 9 13 -19 14 (-10)
16. Farul Constanța ................... 15 3 4 8 7 - 16 13 (-11)
15. Pandurii Târgu Jiu ............... 14 3 3 8 14 - 18 12 (-12)
17. UTA Arad .......................... 15 2 5 8 13 - 20 11 (-10)
18. Universitatea Cluj ................. 15 1 6 8 18 - 25 9 (-12)




Duminica, 11 Noiembrie 2007

ACTIVITATEA DE PRESĂ LA CENTRUL MOGOȘOAIA ȘI LA CASA FOTBALULUI

Luni, 12 noiembrie a.c., loturile noastre naționale de seniori și de tineret se vor reuni la Centrul de Fotbal Mogoșoaia, în perspectiva jocurilor oficiale contra Bulgariei (17 noiembrie a.c., ora 18.00, pe stadionul "Vasil Levski" din Sofia) și Albaniei (21 noiembrie a.c., ora 18.00, pe stadionul "Național-Lia Manoliu" din București) - ambele, în cadrul preliminariilor EURO 2008, și, respectiv, Maltei (16 noiembrie a.c., ora 17.00, pe stadionul "Ceahlăul" din Piatra Neamț), în cadrul preliminariilor Campionatului European de tineret, ediția 2007-2009.

Cu ocazia acestor reuniri, activitatea de presă de la Mogoșoaia se va desfășura exclusiv în sala de protocol din incinta stadionului (fiecare unitate mass-media urmând să fie reprezentată de câte un reporter și un cameraman - în cazul posturilor de televiziune, un reporter și un fotoreporter - presa scrisă sau un reporter - presa scrisă fără fotoreporteri delegația la această acțiune), după următorul program:

Ora 10.30 - Conferință de presă susținută de Emil Săndoi, antrenorul principal al naționalei de tineret

Ora 11.00 - Antrenament al acestei echipe, doar primele 15 minute fiind deschise

Ora 11.30 - Conferință de presă susținută de Victor Pițurcă, selecționerul echipei naționale de seniori

Între orele 12.00 - 13.00, în aceeași sală, vor răspunde întrebărilor presei mai mulți jucători convocați pentru "dubla" din preliminariile EURO 2008.

În cursul după-amiezii, la o oră ce va fi anunțată ulterior, va avea loc, tot la Mogoșoaia, un antrenament deschis presei.

Reamintim că fotbaliștii naționalei de seniori sunt convocați la ora 12.00, selecționerul Victor Pițurcă hotărând să renunțe la Cosmin Contra (Getafe CF) și Laurențiu Roșu (Recreativo de Huelva), convocați inițial. Această renunțare se datorează atât problemelor de sănătate pe care amintiții internaționali le-au avut în ultima perioadă, ca și faptului că, în consecință, nu au evoluat prea mult pentru echipele lor de club.

În atare condiții, vor sosi la convocare doar 10 jucători legitimați la cluburi de peste hotare: George Ogăraru (AFC Ajax Amsterdam), Gabriel Tamaș (AJ Auxerre), Cristian Chivu (FC Internazionale Milano), Răzvan Raț (FC Șahtior Donețk), Paul Codrea (AC Siena), Răzvan Cociș (FC Lokomotiv Moscova), Florentin Petre (TSKA Sofia), Adrian Mutu (Fiorentina), Daniel Niculae (AJ Auxerre) și Ciprian Marica (VfB Stuttgart).

Loturile complete de seniori și de tineret vor fi anunțate duminică seară târziu, după încheierea jocurilor din cadrul etapei a 15-a a campionatului Ligii I.

Decolarea spre Sofia este prevăzută pentru joi, 15 noiembrie a.c., la ora 17.00, de pe aeroportul "Henri Coandă", revenirea în țară fiind programată sâmbătă, 17 noiembrie a.c., imediat după meciul de la Sofia.

Naționala de tineret va pleca la Piatra Neamț, cu autocarul, luni, 12 noiembrie a.c., imediat după prânz, având antrenamente deschise marți, 13 noiembrie a.c., la ora 16.30, și joi, 15 noiembrie a.c., la ora 11.00, ambele pe stadionul "Ceahlăul".

În altă ordine de idei, luni, 12 noiembrie a.c., va avea loc, la Casa Fotbalului, o întâlnire de analiză a Comisiei Centrale a Arbitrilor cu arbitrii și arbitrii asistenți din lotul "A". Ședința va începe la ora 10.00. Până la ora 10.30, conducerea CCA și arbitrii vor dialoga cu reprezentanții mass-media. Începând de la ora 10.30, întâlnirea se va desfășura "cu ușile închise".






 19:22 / 09.11.2007

Se va repeta istoria? Copos: "O sa batem cu 4-3 pe Dinamo"

Copos le transmite dinamovistilor sa nu se mai prezinte la derbyul cu Rapid: "o sa va batem cu 4-3!", spune seful din Giulesti, care pegateste un nou dans pe cinste. Borcea simte ca va dansa el, pentru ca Dinamo va castiga cu 2-0.

Copos are de gand sa repete celebrul dans duminica la Dinamo - Rapid. Asa s-a intamplat in 2003, cind Rapidul lui Copos si Rednic a batut cu 4-3 acasa la Dinamo. Copos pariaza ca si acum Rapid va castiga cu 4-3. Daca se va intampla asa, culmea - dinamovistii vor lua mai multi bani decat rapidistii - fiecare gol intr-un derby e premiat la Dinamo cu 15 mii de Euro, in timp ce pentru o victorie pe terenul campioanei, rapidistii nu vor primi mai mult de 5000 de Euro.


 18:41 / 09.11.2007

Nae Manea ataca:
"Meciul cu Dinamo e ca unul cu Dacia Mioveni, nu e derby"

Se aprind spiritele inainte de derby-ul din Stefan cel Mare dintre Dinamo si Rapid. Rapidistul Nae Manea i-a atacat pe dinamovisti la conferinta de presa si lanseaza o noua provocare: care e adevaratul derby din liga lui Mitica? Nea Manea i-a inteapat pe cei din "Groapa" si le-a transmis ca partida cu Dinamo e la fel ca una cu Dacia Mioveni pentru rapidisti dupa ce "cainii" au declarat ca nu considera meciul de duminica un derby.

"Meciul cu Dinamo nu este un derby, ori ca jucam cu Dinamo, ori cu Mioveni tot aia. Nu am ce sa vorbesc cu Turcu despre fotbal. Nu suntem pe aceeasi lungime de unda. Ma indoiesc ca numai Steaua si Dinamo este derby", a declarat rapidistul Manea.











Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...