| revista presei - stiri din ziare despre Rapid |
17 | 18 noiembrie 2007

actualizat duminica 18 noiembrie 2007 ora 18:30

    TITLURILE ZILEI
  • Perja : "Suporterii sa fie alaturi de noi, inclusiv de antrenor !"
  • Bozovic : Nu ma gandesc la plecare
  • Buga : "Voi pleca doar afara !"
  • Primele granzilor | Perjă accidentat | Lazăr e incert


Duminica, 18 Noiembrie 2007

GRIFFITHS revine!

Australianul se va întoarce la formatia din Grant la începutul anului viitor.

Aventura lui Ryan Griffiths în China a luat la un moment dat o turnura tragica: atacantului i s-a descoeprit o afectiune la muschiul cardiac si a fost nevoit sa renunte câteva luni la fotbal. Jucatorul a revenit la antrenamente, iar din ianuarie se va întoarce în tara!

Adus de Razvan Lucescu la Rapid, Griffiths nu a rupt gura târgului, fiind imediat împrumutat pentru un an la formatia din prima liga Chineza, FC Liaoning. Tocmai când a început sa se acomodeze în China si chiar sa marcheze meci de meci, Griffiths a contactat un virus care i-a afectat muschiul cardiac. Dupa câteva luni de tratament, jucatorul a revenit la antrenamente, iar din ianuarie se va întoarce în Giulesti, la Rapid. "Griffiths e în China si i s-a dat voie sa faca antrenamente. Cel mai sigur, din decembrie va începe pregatirea normala. Din ianuarie va reveni la Rapid, pentru ca atunci îi va expira împrumutul la FC Liaoning. Din martie va fi suta la suta apt pentru fotbal", a dezvaluit impresarul jucatorului, Marcel Popescu.

Totusi, sansele ca Griffiths sa mai evolueze pentru Rapid sunt infime, atacantul fiind destul de suparat pe oficialii giulesteni, deoarece la plecarea în China nu i-a mai fost platita o rata din contract si nimeni nu s-a mai interesat de soarta lui în perioada petrecuta acolo. O posibila destinatie pentru Griffiths ar putea fi CFR Cluj, grupare care este dispusa sa-l achizitioneze pe australian.


Duminica, 18 Noiembrie 2007

OMUL INVIZIBIL

Ionut Mazilu a fost preferat ca titular lui Marica, dar a atins rareori mingea.

Titularul obisnuit din aceasta campanie al postului de vârf împins, Ciprian Marica, a platit pentru faptul ca nu prinde prima echipa la formatia sa de club, Stuttgart, si i-a cedat locul în primul "11" lui Ionut Mazilu.

Una dintre surprizele rezervate de Piturca omologului sau Dimitar Penev a fost titularizarea lui Ionut Mazilu în dauna lui Marica. Atacantul lui Stuttgart, mai mult rezerva la echipa sa de club, a fost lasat pe banca si de Piti în meciul de aseara din Bulgaria. Tricoul de titular a fost îmbracat de vârful Rapidului, Ionut Mazilu, care a înscris opt goluri în actualul sezon al Ligii I, ultimul chiar în derby-ul cu Dinamo. Vârful giulestean nu a confirmat însa si la prima reprezentativa forma buna pe care o traverseaza în campionat, fiind unul dintre cei mai apatici jucatori ai tricolorilor în partida de ieri. Nesustinut de colegii din atac si nici servit cu vreo pasa utila de mijlocasi, Mazilu a atins rareori mingea, nereusind sa puna vreun moment în pericol poarta bulgarilor. Izolat în avanposturi, fostul golgheter al Ligii I a fost înlocuit în minutul 65 de Ciprian Marica, vârful lui Stuttgart fiind parca mai incisiv.

O alta mutare a lui Piturca a fost folosirea lui Nicolita în locul lui Florentin Petre. Desi se parea ca "Piticul" va fi titular, tinând cont de faptul ca evolueaza chiar în campionatul Bulgariei si îsi cunostea foarte bine adversarii de ieri, Piti l-a preferat pe Banel, pe care îl considera un jucator folositor mai ales în meciurile din deplasare, unde presingul energic al stelistului poate aduce recuperari importante pentru tricolori.


Sambata, 17 Noiembrie 2007

Perha : 'Suporterii sa fie alaturi de noi, inclusiv de antrenor!'

Proaspatul sarbatorit din lotul alb-visiniu, Danut Perja, a împlinit în aceasta saptamâna 33 de ani, însa este hotarât sa nu-si puna ghetele în cui si sa obtina performante si în anii viitori. El se afla de aproape sapte ani la echipa din Giulesti, timp în care a câstigat campionatul României, Cupa si Super Cupa.

Esti de peste sase ani la Rapid, cum vezi aceasta perioada petrecuta în Giulesti?
A fost si este o perioada foarte frumoasa din cariera mea! Ma simt bine la club si ma bucur ca am venit în 2001 la Rapid.

Care sunt cele mai mari realizari obtinute la Rapid?
Am câstigat un campionat, trei Cupe ale Romaniei si trei Supercupe. Toate aceste performante au venit în urma antrenamentelor serioase si a muncii de la echipa. Fara perseverenta n-am fi reusit sa aducem atâtea cupe în Giulesti!

Anul acesta CFR Cluj s-a distantat destul de mult, cum vezi lupta pentru titlu?
Intr-adevar, CFR joaca foarte bine, dar echipa a avut si sansa. Mai sunt multe meciuri de jucat si soarta campionatului nu este decisa. Ei pot face pasi gresiti, iar noi vom juca fiecare meci la victorie! Rapid are sanse mari la titlu!

La 33 de ani esti un jucator în forma, foarte muncitor. Cum reusesti sa te mentii?
Eu sunt casatorit de tânar, am doua fetite, una în clasa a doua, iar cealalta în vârsta de aproape un an si jumatate. Aceasta casnicie mi-a adus o viata echilibrata si astfel m-am antrenat la capacitate maxima de fiecare data. Poate daca n-as fi fost casatorit, as fi iesit în oras la distractie, cum o fac multi fotbalisti, pentru ca sunt tineri si trebuie sa se mai si distreze!

Ce planuri de viitor ai?
Mai am mult de jucat. La Rapid am avut întotdeauna concurenta serioasa pe postul meu, au fost jucatori remarcabili, precum Soava, Iencsi, Marius Constantin sau Rada, dar eu întotdeauna am luptat pentru titularizare, asa cum o voi face si de acum înainte. Daca joc meci de meci, sigur joc bine!

La Rapid au fost multe schimbari în ultima vreme.
Aceste schimbari nu sunt asa bune, trebuie continuitate la cluburile mari. Domnul Rednic vrea sa ia campionatul, este un om foarte ambitios, iar daca va avea rezultate pozitive, fanii îl vor ierta. Suporterii trebuie sa ne sustina pe toti, inclusiv pe antrenor! Sa ne ajute si împreuna vom reusi sa atingem obiectivele propuse!


Sambata, 17 Noiembrie 2007

Bozovic: Nu ma gandesc la plecare

INTERVIU / VLADIMIR BOZOVIC
Fundasul giulestean a declarat ca nu-l intereseaza sa paraseasca Rapidul în pauza competitionala daca va avea oferte.

Muntenegreanul a fost placut impresionat de darurile primite de ziua sa din partea conducerii administrative si a tinut sa lamureasca viitorul sau la echipa de lânga Podul Grant.

Ce spui despre gestul pe care Copos l-a facut de ziua ta?
A fost o surpriza placuta sa-l vad pe Copos venind cu tortul si, va spun sincer, chiar nu ma asteptam. Dar e clar, nu voi uita niciodata aceasta aniversare.

Ai fost implicat în doua incidente în mai putin de doua luni...
Ceea ce s-a întâmplat dupa meciul cu Dinamo a fost o greseala. Si nu vreau sa comentez nimic mai mult pe marginea acestui subiect!

Cum comentezi reactia patronului, care a fost alaturi de tine?
Probabil ca a vazut modul în care evoluez si din aceasta cauza a hotarât sa ma sprijine. Cred ca am demonstrat pe teren ce fel de om sunt.

Ca tot veni vorba de evolutii, fanii Rapidului îti admira devotamentul si spiritul de sacrificiu de care dai dovada la fiecare meci. Daca în iarna ar veni o oferta pe numele tau, ai pleca?
Eu am venit sa joc pentru Rapid si sa dau tot ce am mai bun pentru aceasta echipa. Nu ma gândesc sa plec. Ma intereseaza ca evolutiile mele sa fie din ce în ce mai bune. Restul e treaba altora.

Dintre toate echipele cu care ai jucat pâna acum în campionat, care ti s-a parut cea mai puternica?
Campionatul e foarte greu, fiecare echipa poate produce surpriza. Chiar nu as putea sa dau un nume. Toate formatiile sunt puternice si sunt convins ca vor mai fi surprize în acest campionat. Mai e mult de jucat pâna la final.

Ai lucrat cu Bergodi, acum cu Rednic. Care este diferenta dintre cei doi antrenori?
Nu ma gândesc la antrenori, ci doar la jocul meu si la respectarea indicatiilor tactice. Nu pot sa fac o diferenta.

Aveti promisa o prima de 10.000 de euro pentru locul 2 si calificarea în faza urmatoare a Cupei României...
Eu intru pe teren numai cu gândul la victorie. Daca vom reusi sa câstigam tot în aceasta luna, vom lua cu mare placere ceea ce ne ofera domnul Copos.

Dupa episodul din Ghencea, în care ai primit un surub în cap, ti-a fost frica atunci când fanii dinamovisti au aprins acele torte, iar meciul a fost întrerupt?
Atmosfera la acel joc a fost una minunata, absolut senzationala, si mi-as dori sa fie la fel în fiecare meci. Dar, sincer va spun, în acele momente eram foarte concentrat la joc, asa ca nu se pune problema ca as fi fost în vreun fel în pericol.


Sambata, 17 Noiembrie 2007

Buga : "Voi pleca doar afara !"

Vestea ca din iarna Rednic ar putea renunta la câtiva fotbalisti a ajuns si la urechile lui Mugurel Buga (foto).

Atacantul a dat de înteles ca, daca se va renunta la serviciile sale, nu va mai evolua în campionatul intern: "Nu vreau sa plec de la Rapid. Daca va fi sa plec, o voi face doar afara. S-a spus despre o lista cu jucatori care vor pleca, si, nu stiu, poate sunt si eu pe ea!".

Copos l-a linistit însa pe Buga: "El nu va parasi Rapidul. Eu stiu de la Mircea Rednic ca-l pretuieste foarte mult".


Sambata, 17 Noiembrie 2007

Restanta CEAHLAUL - RAPID se joaca miercuri 19 decembrie

 

Partida Ceahlăul - Rapid, restanță din cadrul etapei a IX-a a Ligii I, se va disputa pe 19 decembrie, de la ora 20:00, a anunțat Liga Profesionistă de Fotbal.

Meciul va fi transmis in direct de Național TV.




Duminica, 18.11.2007 00:38

Minune!

Griffiths a fost la un pas de moarte, dar și-a revenit și va fi prezent în ianuarie la reunirea giuleștenilor

Mircea Rednic va avea un jucător nou la reunirea pentru partea a doua a campionatului. E vorba de Ryan Griffiths, australianul de 26 de ani împrumutat în 2007 la Liaoning, în China. "Cangurul" alb-vișiniilor a aflat acum două luni că e la un pas de moarte, din cauza unei miocardite, și că, foarte probabil, nu va mai juca vreodată fotbal. Problemele la inimă au apărut ca urmare a contractării unui virus. Între timp, Ryan a avut parte de vești bune.

A fost internat într-un spital din China, unde a fost tratat de un medic care făcuse studiile chiar în Australia. "Am avut mare noroc, doctorul a vorbit tot timpul cu mine, m-a încurajat", le-a povestit Griffiths apropiaților. Fotbalistul a mers după aceea în Australia, unde a avut parte de un control medical amănunțit. Verdictul a fost fericit: Ryan a primit "verde" pentru a-și relua pregătirile, iar în ianuarie va fi prezent la reunirea giuleștenilor.

Griffiths a marcat două goluri în 14 meciuri jucate pentru Rapid în campionat

Miza: 900.000 de euro
Rapid nu a încheiat nici o asigurare medicală în momentul în care l-a împrumutat pe Griffiths în China și de aceea clubul din Grant nu ar fi beneficiat de nici o compensație în cazul în care Ryan s-ar fi lăsat de fotbal. Giuleștenii au plătit 1,2 milioane de euro pentru Griffiths, adus în vara lui 2006 de la FC Național, iar pentru un an de împrumut la Liaoning au încasat 300.000 de euro. Rezultă un deficit de 900.000 de euro.

"Orban, exigent al dracului!"
Copos spune că actele pentru concesionarea stadionului nu s-au semnat încă: "Am ajuns la un acord, dar ministrul Orban e al dracului de exigent. Vreau să ne fie concesionat pe 25 de ani și promit să bag 10 milioane de euro în arena din Giulești. Stadionul trebuie să arate bine la vară, pentru că eu sînt sigur că Rapid va fi în grupele Ligii Campionilor. Vom fi nevoiți să demolăm peluza I, pentru că noi avem o nenorocită de potcoavă, nu se compară cu parcurile de care beneficiază Steaua și Dinamo".

Păstrat la cererea fanilor?
Vestea că Mugurel Buga ar putea ajunge la Dinamo i-a determinat pe suporterii Rapidului să reacționeze. Pe rapidiști.ro, giuleștenii au postat mesaje în care cer conducerii să-l păstreze pe "Pele". Nici George Copos nu l-ar da rivalilor din Ștefan cel Mare: "Cînd a venit la Rapid, domnul Rednic mi-a zis că are mare încredere în Mugurel Buga. Nici vorbă să-l dăm la Dinamo sau altundeva!". Fostul coleg al lui "Pele", Robert Ilyeș, a declarat că-l așteaptă în iarnă la FC Brașov, unde evoluează mai mulți ex-giuleșteni, iar antrenor e Răzvan Lucescu.


Sambata, 17.11.2007 00:45

Tentant

Giuleștenii mai au un motiv să lupte pentru detronarea lui CFR Cluj: primele pentru titlu ale jucătorilor lui Rednic sînt de trei ori mai mari decît cele pe care le au promise ardelenii! Alb-vișiniii vor împărți două milioane de euro în cazul cîștigării campionatului, ceea ce înseamnă că fiecare titular va încasa în jur de 150.000 de euro, în vreme ce ardelenii ar primi cîte 50.000 de euro dacă-și păstrează poziția de lideri pe care o ocupă acum.

Faptul că locul doi oferă, de asemenea, șansa de a ajunge în grupele Ligii Campionilor a făcut ca diferența dintre bonusul pentru cîștigarea campionatului și cel pentru ocuparea poziției secunde să fie foarte mică. Suma totală care le revine lui Maftei și colegilor lui pentru locul de vicecampion e de 1,7 milioane de euro, ceea ce înseamnă că banii pe care i-ar încasa fiecare ar fi aproape aceiași ca în cazul adjudecării titlului. Politica din Giulești e complet diferită de cea adoptată la Cluj. "Obiectivul nostru e locul 1, nu premiem altceva!", e poziția șefilor de la CFR.

Primele granzilor

Club Locul 1 Locul 2 și grupele Ligii
Steaua 200.000 de euro 150.000 de euro
Dinamo 150.000 de euro 75.000 de euro
Poli Timișoara 100.000 de euro 75.000 de euro
FC Vaslui 75.000 de euro 75.000 de euro
CFR Cluj 50.000 de euro -

Perjă accidentat
Rapidiștii au probleme în defensivă, cu o săptămînă înaintea meciului cu UTA. Căpitanul Maftei e suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, iar Dănuț Perjă, considerat o soluție ca înlocuitor, nu s-a antrenat ieri din cauza unei tendinite. Favorit pentru a cîștiga un loc între titulari pentru jocul de la Arad e brazilianul Marcos Tamandare, care ar juca fundaș dreapta, cu Săpunaru trecut în centru, alături de Marius Constantin.

"Buga vine la Brașov!"
Fostul rapidist Robert Ilyeș crede că Mugurel Buga va lărgi colonia de foști giuleșteni de sub Tîmpa: "Nu cred că va juca la Dinamo, pentru că e rapidist convins. Chiar am vorbit cu el și mi-a zis că, dacă va pleca din Giulești și nu-și va găsi echipă în străinătate, va reveni sub Tîmpa. Lumea îl iubește în Brașov, e orașul lui, așa că sigur asta va fi prima lui opțiune". (Greta Goran)

Lazăr e incert
Abia revenit în derby-ul cu Dinamo după o entorsă la gleznă, Costin Lazăr nu s-a antrenat normal săptămîna aceasta, pentru că s-a ales cu o contractură la spate. În schimb, Săpunaru, tot cu probleme la spate, se pregătește la capacitate maximă de ieri. Într-un sondaj efectuat pe rapidisti.ro, Lazăr (65% din voturi) și Săpunaru (13%) sînt favoriții suporterilor pentru a face parte din lotul "naționalei" pentru Euro 2008.




Sambata , 17 Noiembrie 2007 | 16:25

Bulgaria - România / Mazilu si Nico , în primul "11"!

Vești bune pentru rapidiști! Victor Pițurcă s-a descis asupra echipei de start pe care o va trimite pe teren în meciul cu bulgarii și Ionuț Mazilu a fost preferat de selecționer în locul lui Ciprian Marica!

Printre titulari, se află și fostul rapidist, Daniel Niculae

Echipa României: Lobonț - Ogăraru, Tamaș, D. Goian, Raț - Codrea, Ov. Petre, Chivu - Nicoliță, Mazilu, D. Niculae


Sambata , 17 Noiembrie 2007 | 16:00

Copos: "E mare diferență între potcoava noastră nenorocită și 'parcurile' Stelei și ale lui Dinamo"

Principalul actionar al "alb-visiniilor", George Copos, a declarat pentru Fanatik ca decizia de a concesiona Stadionul Giulesti - Valentin Stanescu catre clubul Rapid nu este inca rezolvata si ca este dispus, atunci cind arena va intra in administratia clubului, sa investeasca zece milioane de euro in stadion:

"Inca nu este totul rezolvat. Domnul Orban este al dracului de exigent la negocieri. Am ajuns la un acord de principiu, dar inca nu am semnat. Voi fi linistit doar atunci cind vom semna. As dori o concesionare pe 25 de ani si va promit ca voi investi in consolidarea stadionului peste zece milioane de euro. La vara, sper sa fie gata, pentru ca sint convins ca vom juca in Liga Campionilor" Copos nu a uitat de bazele sportive pe care le au in administratie Steaua si Dinamo: "Vreau sa va spun ca este o mare diferenta intre nenorocita noastra de potcoava, pentru ca peluza veche o vom demola, si parcurile de care au parte Steaua si Dinamo".


Sambata , 17 Noiembrie 2007 | 13:50

Vezi cum a luat naștere Rapid II!

În 1946 s-a înființat clubul Vestitorul Bucuresti și pînă în 1992, cînd a fuzionat cu IUPS Chitila, culoriile echipei erau negru și albastru. După contopirea cu formația din Chitila numele clubului a devenit Electromagnetica București.

În septembrie 2004 a devenit echipa a doua a Rapidului. Stadionul se află pe strada Veseliei din București și are capacitatea de 5.000 de locuri. Mici rapidiști sunt antrenați de Florin Motroc, ajutat de secundul Iosif Damaschin. În prezent, echipa a doua a Rapidului activează în seria a treia a Diviziei C.

Lotul Rapidului II:

PORTARI:
1. Costin Valeriu OGHINCIUC, 12. Cătălin George STRATON

FUNDAȘI:
2. Adrian Marius ȚÂNCU, 4. Radu Ionuț GHEORGHE, 5. Doru BRATU, 7. Bogdan Codruț CRĂCIUN, 13. Cătălin Valentin PĂUN, 14. Octavian Mihail IONESCU, 24. George NICULAE, 25. Cătălin George SALAMAN

MIJLOCAȘI:
6. Răzvan PIVNICERU, 8. Răzvan TINCU, 10. Marian STOICA, 11. Sorin Marius CÂRNU, 15. Tudor Ștefan BARBU, 16. George Alin TENE, 17. Adrian Cosmin GRIGORE, 20. Onișor Mihai NICOREC, 21. Cristian Sorin CIUCĂ

ATACANȚI:
9. Viorel Leonard BARBU, 18. Lucian Alexandru IONIȚĂ, 22. Bogdan Marius ALEXANDRU, 23. Mihai Doru BODOLAN

Răduță (golgeterul la zi), Dobroiu, Pistol și Petroiu se află și în vederile echipei mari, Dobroiu fiind singurul care a evoluat pentru Rapid (85 de minute) în acest sezon. Atacantul de 19 ani a jucat 3 meciuri (titular doar cu Oțelul Galați ) și a reușit un gol, împotriva Universității Craiova.


Sambata , 17 Noiembrie 2007 | 10:25

Cină de taină între Lucescu și Copos

Reveniți în țară după întreruperea campionatului în Ucraina, Mircea și Neli Lucescu au fost recent oaspeții lui George Copos, la o cină în patru. Întâlnirea a avut loc la hotelul Athénée Palace din centrul Capitalei.

Oamenii care au creat Rapidul modern aducând primul titlu de campioni pentru suporterii giuleșteni, după 30 de ani, au servit împreună masa la restaurantul hotelului Athénée Palace. Lucrurile stau bine atât la Rapid, cât și la Șahtior Donețk, care e aproape de o calificare în "optimile" Ligii Campionilor.

Așa că nici pe Copos, nici pe Lucescu nu i-a împiedicat nimic să uite de necazuri și să se gândească la planurile de viitor. Subiectul discuțiilor au fost afacerile, dar și Răzvan, antrenorul dorit cu insistență de Cristi Borcea la Dinamo cât și de Gigi Becali la Steaua.

După câteva ore petrecute împreună, cele două familii au ieșit foarte fericite din incinta hotelului, ținându-se de poante chiar și înainte să se urce în mașinile personale. Cristiana, soția șefului de la Rapid, pare că a uitat și ea de aventura lui George cu secretara, infomează ziarul Click.





Miercuri, 14 Noiembrie 2007

BILETELE DE INTRARE LA JOCUL ROMÂNIA - ALBANIA

Luni, 19 noiembrie,
se pun în vânzare

Biletele de intrare la jocul Romania - Albania, programat in ziua de 21 noiembrie a.c., de la ora 18.00, pe stadionul "National-Lia Manoliu" din Bucuresti, in cadrul ultimei etape a preliminariilor EURO 2008, vor fi puse in vanzare luni, 19 noiembrie a.c., la ora 10.00, la casele de bilete ale stadioanelor "National-Lia Manoliu", "Dinamo", "Steaua" si "Giulesti-Valentin Stanescu", toate din Bucuresti.

Peluza I va fi inchisa in totalitate. In ceea ce priveste sectoarele 29 si 30 ale Peluzei a II-a, acestea vor fi rezervate exclusiv copiilor in varsta de pana la 16 ani si pensionarilor, acestia urmand sa aiba acces GRATUIT, pe baza carnetului de elev sau, respectiv, a talonului de pensie.

Casele de bilete vor fi deschise zilnic (inclusiv in ziua jocului), intre orele 10.00-16.00. In afara biletelor puse in vanzare la stadionul "National-Lia Manoliu", au mai fost repartizate urmatoarele cantitati: 3.000 de bilete la Tribuna I la stadionul "Steaua", 3.000 de bilete la Tribuna a II-a la stadionul "Giulesti-Valentin Stanescu" si 3.000 de bilete la Peluza a II-a la stadionul "Dinamo".

Biletele vor mai putea fi achizitionate online, pe site-urile http://www.biletefotbalonline.ro/ si http://www.bilete.ro/.

Cat despre preturile biletelor (diferenta fata de preturile de pana acum urmand sa fie suportata de sponsorii nostri oficiali), ele sunt urmatoarele:

TRIBUNA 0 - 50 lei
TRIBUNA I SI TRIBUNA A II-A - 20 lei
PELUZA A II-A - 10 lei


O mare parte a veniturilor realizate in urma vanzarii biletelor va fi directionata in scopuri caritabile.














Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...