| revista presei - stiri din ziare despre Rapid |
26 | 27 | 28 noiembrie 2007

online | vizualizari                    actualizat miercuri 28 noiembrie 2007 ora 23:10

    TITLURILE ZILEI
  • Șansă irosită: UTA - Rapid 1-0
  • Dani Coman va lipsi pâna la sfârsitul anului
  • Marius Constantin va lipsi în confruntarea cu Vasluiul de sâmbata din Giulesti
  • Șansa lui Andrade
  • Puși la zid!
  • Autopiedică

 
FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •    
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |


Miercuri , 28 Noiembrie 2007

Boya, accidentat la antrenament

Forțat de o accidentare ușoară, Pierre Boya a terminat mai devreme antrenamentul din această dimineață. Atacantul camerunez a părăsit ședința de pregătire din cauza unei contuzii musculare și a primit imediat tratamentul medicului Marian Dumitru, care așteaptă ziua de mîine pentru a evalua cât de gravă este accidentarea "vârfului" rapidist, care la prima vedere are șanse mari să fie apt de joc pentru meciul de sîmbătă. În altă ordine de idei, mâine va avea loc obișnuita conferință de presă înaintea meciului de sâmbătă cu FC Vaslui.

Întâlnirea cu reprezentanții mass-media va avea loc la ora 17:00, la baza Pro Rapid.


Luni , 26 Noiembrie 2007

Șansă irosită: UTA - Rapid 1-0

Elevii lui Mircea Rednic aveau toate motivele să trateze meciul de la Arad ca pe unul vital: pasul greșit al liderului și victoria obținută în Ștefan cel Mare etapa trecută îi recomandau pe alb-vișinii ca favoriți clari în duelul cu ocupanta penultimului loc al clasamentului. Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea de la Arad, unde Rapid a suferit a doua înfrângere din campionat.

Giuleștenii au început bine, iar Mazilu le-a dat primele emoții gazdelor după 15 minute de joc însă a șutat în portar din interiorul careului mic. Dică a scăpat singur cu portarul după o pasă a lui Mazilu, însă arbitrul Istvan Kovacs a uitat de legea avantajului și a oprit jocul pentru un fault la atacantul rapidist (min.21), iar la poarta cealaltă Coman (pentru prima oară căpitan la Rapid) și-a salvat echipa la lovitura de cap a lui Chița (24). Alb-vișiniii și-au pierdut treptat din consistență, "ajutați" și de fragmentarea jocului dusă la extrem de jucătorii gazdelor. După pauză Rapid a atacat cu insistență, Boya și Tamandare fiind aproape de gol în primele zece minute ale reprizei secunde. Arădenii au dat lovitura în minutul 57: după o gafă antologică a lui Coman, Bălțoi a împins mingea în poartă și i-a aruncat pe suporterii gazdelor în extaz cu gândul la a treia victorie din acest sezon. Rednic și-a trimis echipa în atac, dar nici Buga, nici Grigorie n-au reușit să facă diferența în fazele de atac. Marius Constantin a șutat slab din interiorul careului (60), iar Mazilu n-a reușit nici el mai mult, fiind blocat în ultimul moment de Pașcovici (83). Cu cinci minute înainte de final șansa a părut să le surâdă rapidiștilor când Mazilu a obținut un penalty după un fault al portarului Mârnă. Ghinion! Cesinha a ratat și șansa de a obține măcar un punct, iar diferența față de prima poziție a clasamentului s-a mărit la unsprezece puncte.

Deși își avertizase serios jucătorii înaintea meciului, lui Mircea Rednic nu i-a rămas decât să își asume el însuși vina pentru înfrângere: "N-am reușit să-i fac să înțeleagă că UTA nu e o pradă ușoară! Lupta pentru titlu rămâne în continuare deschisă. Este eșecul meu și al întregii echipe, în nici un caz al lui Dani Coman. Astfel de greșeli se mai întâmplă.

UTA: Mârne - Bălan, Chița, Chiriță, Pașcovici - Hidișan (Varga '81), Todea (cpt.), Simao, Frăsineanu - Hora, Bălțoi (Roszel '59, M.Ilie '73). Antrenor: Marin Barbu.

Rapid: Coman(cpt.) - Tamandare, Săpunaru, M.Constantin, Bozovici - Dică (Buga '67), Lazăr (Burdujan '80), Măldărășanu (Grigorie '65), Cesinha - Boya, Mazilu. Antrenor: Mircea Rednic.

Arbitri: Istvan Kovacs (Carei) - Zoltan Szekely (Baia-Mare) și Iulian Szekely (Cluj-Napoca).



Miercuri , 28 Noiembrie 2007

DORINEL: "NU ESTE UN JOC SPECIAL CU RAPID"

Dorinel Munteanu, antrenorul lui FC Vaslui, s-a declarat nemulțumit, miercuri, de numărul de puncte obținut până acum de echipa sa în turul de campionat, cu toate că formația vasluiană ocupă un loc bun în clasamentul Ligii I. Munteanu a spus că echipa traversează o perioadă mai dificilă, dar ca la FC Vaslui nu poate fi vorba de o criză.

"În trei din ultimele patru meciuri nu am reușit să obținem decât rezultate de egalitate. Nu sunt mulțumit cu cele 27 de puncte obținute până acum, echipa poate mai mult. Avem o perioadă mai puțin bună față de debutul de campionat, dar nu se poate vorbi despre o criză la FC Vaslui. Va urma o perioadă de analiză a rezultatelor de până acum. Nu știu exact ce îi lipsește echipei, dar urmează să mai vină niște jucători. Sunt lucruri normale în pauza competițională", a declarat Dorinel Munteanu.

Tehnicianul FC Vaslui a spus că așteaptă un rezultat bun în meciul cu Rapid București, meci pe care îl consideră unul foarte greu.

"Va fi o partidă grea, dar nu este un joc special. E un joc normal, respectăm echipa Rapid, dar nu ne este frică de ea", a opinat Dorinel Munteanu.

Antrenorul a mai spus că în meciurile care au rămas unii jucători de la FC Vaslui trebuie 'să demonstreze că au valoare și să-și joace șansa de a rămâne la echipă'. 


Miercuri , 28 Noiembrie 2007

'FARA ATITUDINE!'

Nae Manea i-a pus la zid pe jucatorii lui Rednic, considerând ca nu s-au concentrat îndeajuns în partida cu UTA.

Dupa înfrângerea de la Arad, Nae Manea (foto) nu i-a menajat pe jucatorii Rapidului.

Directorul tehnic al visiniilor a acuzat lipsa de concentrare a elevilor lui Mircea Rednic, mai ales ca veneau dupa o victorie, cu Dinamo, datatoare de speranta în lupta pentru titlu. "Nu este posibil ca dupa ce faci un joc foarte bun împotriva lui Dinamo sa fii învins de penultima clasata. Cei de la UTA si-au dorit victoria mai mult decât noi. A fost lipsa de concentrare. Atitudinea fotbalistilor nostri a lasat de dorit, dar asa se întâmpla la Rapid tot timpul", a tunat directorul tehnic al visiniilor, Nae Manea.

Referitor la partida cu FC Vaslui, oficialul giulestean este sigur ca trupa lui Rednic va avea un meci foarte greu, mai ales ca oaspetii vin dupa o remiza, scor 1-1, cu Unirea Urziceni: "Vom avea parte de un meci disputat, cei de la Vaslui vor veni sa nu piarda dupa egalul cu formatia lui Dan Petrescu".


Miercuri , 28 Noiembrie 2007

'SUNT IN FORMA'

INTERVIU / ELINTON ANDRADE

Brazilianul îl va înlocui pe Coman în poarta Rapidului pentru restul partidelor din acest an. Goalkeeperul Rapidului nu are emotii înaintea meciului cu Vasluiul si este decis sa faca uitata absenta titularului de drept, Dani Coman.

Dupa accidentarea lui Coman, mai mult ca sigur vei apara poarta Rapidului în meciul de sâmbata. Este o presiune în plus?
Eu sunt linistit, nu am emotii. Imi vad de pregatire normal. Sunt amic foarte bun cu Dani si îmi pare extrem de rau pentru accidentarea lui. Imi doresc sa-si revina cât mai repede, pentru ca în meseria noastra cel mai important este sa fii sanatos, sa poti juca.

La un moment dat s-a zvonit ca ai fi vrut sa pleci din cauza ca nu prea jucai.
Nu am spus niciodata asa ceva. Imi place la Rapid, îmi place Bucurestiul, România. Am contract pâna în 2010 si nu ma gândesc sa plec din Giulesti.

Cu tine în poarta Rapidul nu a pierdut pâna acum. Speri sa continui traditia si în meciul cu Vasluiul?
Sunt fericit ca nu s-a pierdut cu mine între buturi. Simt ca sunt în forma si vreau sa-mi fac treaba cât mai bine cu putinta.

Ultimul meci din campionat în care ai aparat, cel cu Gloria Buzau, s-a disputat fara spectatori. Acum veti evolua din nou fara fani?
Serios? Nu stiam ca se joaca fara spectatori. Este mare pacat ca s-a decis asta. Este ca si cum am juca pe un teren neutru. Mi-ar fi placut sa avem suporterii aproape, dar si-asa trebuie sa luptam pentru victorie.

Colegul tau Cesinha a ratat penalty-ul din finalul partidei de la Arad. A depasit momentul mai greu?
Este OK. Aceste lucruri se întâmpla tot timpul, chiar si la marii jucatori. Totusi, Cesinha a aratat ca are personalitate, a avut curaj sa bata acel penalty. Noi îl sustinem si îl vad decis sa faca un meci mare cu Vasluiul.


Miercuri , 28 Noiembrie 2007

MAINE SE JUDECA APELUL RAPIDISTILOR

In urma incidentelor de la derby-ul Dinamo - Rapid, clubul alb-visiniu a primit o amenda în valoare de 30.000 de lei si ar trebui sa evolueze contra Vasluiului fara fani în tribune.

Oficialii clubului de lânga Podul Grant au facut apel la decizia Comisiei de Disciplina, dorind sa fie suspendata sanctiunea privind prezenta suporterilor la meci. Cazul se va judeca mâine, începând cu ora 14:00.


Marti , 27 Noiembrie 2007

COPOS: "RAPID ESTE O ECHIPA DE AMATORI"

Patronul rapidist, George Copos, este extrem de suparat pe jucatorii sai, in urma infrangerii de la Arad, scor 0-1 cu UTA. Copos si-a atacat jucatorii numindu-i "amatori" si anuntandu-i ca nu vor mai incasa nicio prima pana pe data de 20 decembrie.

"Am auzit ca unii jucatori s-au plans ca mai au bani de primit. Nu stiu daca situatia sta asa, dar oricum ii anunt pe acesti amatori ca au primele blocate pana pe 20 decembrie. sunt suparat pe toata lumea de la echipa. Rapid a dovedit ca are cea mai amatoare echipa, platita profesionist insa" s-a dezlantuit Copos, citat de TVR 1.


Marti , 27 Noiembrie 2007

GEORGE COPOS ARE DOAR O ACTIUNE

Retras de ceva vreme din atentia opiniei publice, Jean Valvis l-a depasit pe George Copos la numarul de actiuni detinute ca persoane fizice în cadrul clubului Rapid. Astfel, conform ziarului Cotidianul, Valvis are în calitate de persoana fizica doua actiuni, în timp ce Copos, doar una.

Diferenta este facuta de faptul ca patronul "feroviarilor", prin firmele AFC Rapid, SC Ana Holding SA si Megapearl Limited, un offshore din Cipru, tot a lui Copos, controleaza 99.91% din club, în timp ce actiunile lui Valvis conteaza doar în proportie de 0.01142%.


Marti , 27 Noiembrie 2007

BUTURUGA MICA...

Giulestenii au clacat de multe ori atunci când avea nevoie mai mare de cele trei puncte pentru a ajunge în top, în fata unor echipe mai slab cotate.

Esecul de la Arad a picat cum nu se poate mai prost pentru elevii lui Mircea Rednic.

Alb-visiniii nu au reusit sa treaca peste euforia meciului câstigat în fata lui Dinamo si au esuat lamentabil cu o formatie macinata de scandaluri interne, ratând astfel ocazia de a se apropia de liderul CFR.

Rapid nu este la prima "isprava" de acest gen. ProSport va prezinta o scurta analiza a ultimelor trei sezoane, în care "episodul Arad" din acest campionat "a îmbracat" o alta forma în editiile anterioare.

Sezonul 2006-2007

Echipa lui Razvan Lucescu termina turul campionatului pe locul 3, la egalitate de puncte cu Steaua (35), dar departe de primul loc, ocupat de Dinamo. In primele doua etape din retur, Rapid a obtinut un singur punct, dupa un egal pe propriul teren cu Pandurii si o înfrângere în deplasare în fata Jiului. In etapa a 23-a, Rapid a fost depasita în clasament de CFR Cluj, a pierdut acasa cu Steaua si cu Dinamo si, dupa doua remize incredibile cu Otelul si cu Gloria Bistrita, a încheiat pe locul 4, dar s-a calificat totusi pentru preliminariile Cupei UEFA.

Sezonul 2005-2006

Rapid a avut un debut de sezon dezastruos. Egalurile de pe teren propriu cu Pitestiul, Poli Timisoara si Steaua, respectiv cele din deplasare, cu Otelul si cu Sportul, au facut ca giulestenii sa termine prima parte a sezonului pe locul 7, la sapte puncte de liderul Dinamo. Returul a început la fel de greu, "feroviarii" pierzând puncte importante în fata unor echipe mai slab cotate gen Vaslui si FC Arges. Meciul de referinta a ramas cel din etapa a 26-a, când Rapid nu a stiut sa profite de pasul gresit al Stelei si a obtinut doar o remiza în Giulesti (0-0) în fata Farului, trimitând practic titlul în Ghencea.

Sezonul 2004-2005

Bucurestenii nu au reusit sa aduca prea multe puncte din deplasare, pierzând în fata Bacaului, a Otelului, a Craiovei si a Constantei, iar remizele cu CFR, Poli Timisoara si Apulum Alba Iulia i-au aruncat la finalul turului pe locul 5, la sase lungimi de liderul Steaua. In retur s-a consemnat un alt episod "caracteristic" Giulestiului: în etapa a 25-a, Rapid a scos doar un 2-2 în fata lui Apulum, cu un penalty aparat de fostul giulestean Mihai Minca. Victoria i-ar fi adus pe "feroviari" la doar un punct distanta de liderul de-atunci, Steaua.


Marti , 27 Noiembrie 2007

DANI COMAN, OUT!

Accidentat în meciul de cosmar cu UTA, portarul Rapidului va lipsi pâna la sfârsitul anului. Andrade îi va lua locul.

Ghinion curat: dupa ce ieri a efectuat o rezonanta magnetica la umarul drept, Dani Coman (foto) a aflat ca trebuie sa faca o pauza de trei saptamâni!

Baltoi triumfa dupa gafa lui Coman din meciul cu UTA. Portarul strângea din dinti, simtind dureri la umarul drept, dupa ce, în disperare de cauza, se aruncase în fata portii, încercând sa-si repare greseala. "Am simtit ca mi-a sarit umarul. Nu-mi dau seama acum cât este de grav", declara Coman la sfârsitul partidei pierdute cu UTA, scor 1-0. Portarul visiniilor a efectuat ieri un RMN, iar verdictul medicilor a fost unul total nefavorabil, entorsa la umar. Coman va lipsi timp de trei saptamâni de la sedintele de pregatire conduse de Rednic, si abia apoi va începe refacerea. Portarul va rata astfel disputele cu Vaslui, Mioveni, Bistrita si Ceahlaul, dar si partida din Cupa, cu Poli Iasi. In locul lui Coman, "Puriul" va apela la Andrade, care a evoluat în acest tur de campionat pentru Rapid doar în doua partide, cu Otelul si Gloria Buzau.


Marti , 27 Noiembrie 2007

CONSTANTIN RATEAZA MECIUL CU VASLUIUL

Fundasul Marius Constantin (foto) a încasat la Arad cel de-al patrulea cartonas galben din acest sezon si va lipsi astfel în confruntarea cu Vasluiul de sâmbata din Giulesti.

In aceste conditii, Mircea Rednic îl va trimite cel mai probabil pe teren din nou pe brazilianul Tamandare, urmând ca Sapunaru si Vasile Maftei sa formeze cuplul de fundasi centrali ai bucurestenilor. Tamandare a fost preferat de Rednic în dauna lui Danut Perja si a fost integralist în meciul contra aradenilor de la UTA.


Luni , 26 Noiembrie 2007

SI TU, COMAN?!

Rapid a pierdut pe mâna celui care a salvat-o de atâtea ori. Cesinha a ratat un penalty, iar Marin Barbu e la primul succes cu o echipa macinata de griji.

Locomotiva lui Rednic a deraiat la Arad dupa un meci în care a ratat o lovitura de pedeapsa pe finalul meciului.

Inca mânati de spiritul grevist, aradenii intra greu în joc însotiti si de o ploaie mocaneasca. Vor multe, dar leaga cu greu pasele, iar giulestenii ameninta dupa aproape un sfert de ora tabela. Tamandare arunca o minge în careu, Mazilu (14) pivoteaza pe lânga Pascovici, inert, dar din 4 metri îl tinteste pe Mârne. UTA ia în seama semnalul de alarma, iar Simao (23) trezeste tribunele cu un sut de la 18 metri prins exact de Coman. "Batrâna Doamna" are sansa de 1-0, dar "capul" lui Chita (26) din 10 metri e retinut de "Robocop", dupa o centrare a lui Simao. Jocul îsi pierde apoi din ritm si se îneaca în inexactati. Rapidul are însa golul în buzunar pe finalul primului mitan. Dica plaseaza un balon pe fruntea lui Sapunaru (42), dar fundasul visiniilor nu vede plasa lui Mârne nici din 5 metri.

Egalul de la pauza îi calca pe bataturi pe rapidisti, iar la reluare oamenii lui Rednic forteaza. Boya (54), Tamandare (55) sunt aproape de gol, dar fie se "lovesc" de Mârne, fie nu nimeresc tinta. Si totusi, gazdele sunt cele care arunca dinamita. Dica si Maldarasanu pierd aiurea în banda dreapta un balon, furat de Balan. Aradeanul centreaza în forta, Coman scapa prosteste balonul din mâini, iar Baltoi (58) împinge mingea în plasa. Rapidul e în transa, iar dupa un minut, Constantin îsi bate joc de centrarea lui Cesinha, dupa ce reia slab spre poarta lui Mârne din nici 4 metri. Mazilu (78) cauta si el egalarea, dar voleul sau din marginea careului o ia spre Timisoara. Tot el scoate un penalty cu 5 minute înainte de final, dupa un contact cu portarul Mârne, dar Cesinha îngroapa Rapidul, sutul sau fiind "citit" de portarul aradenilor. Giulestenii termina în atac meciul, dar haotic, iar UTA se alege cu cele trei puncte, dar si cu renasterea sperantelor în salvarea de la matineu.

UTA Arad: 12.Mârne - 25.Bălan, 16.Chița, 6.Chiriță, 29.Pașcovici - 10.Hidișan (23.Varga '81), 18.Todea, 14.Simao, 7.Frăsineanu - 15.Hora, 9.Bălțoi (22.Roszel '59, 11.M.Ilie '73). Antrenor: Marin Barbu.

Rapid: 1.Coman - 2.Tamandare, 21.Săpunaru, 23.M.Constantin, 19.Bozovici - 10.Dică (29.Buga '67), 15.Lazăr (20.Burdujan '80), 17.Măldărășanu (18.Grigorie '65), 7.Cesinha - 11.Boya, 9.Mazilu. Antrenor: Mircea Rednic.

Cartonașe galbene: Bălan '17, Simao '37, Todea '48, Frăsineanu '85, '90+2, Varga '90 / Constantin '22, Boya '32
Cartonaș roșu: Frăsineanu '90+2




Miercuri , 28 Noiembrie 2007

Copos: "Amatorism!"

- Domnule Copos, după victoria cu Dinamo calculați șansele la titlu. Înfrîngerea cu UTA v-a scos din luptă?
- Nici măcar nu vreau să discut mai pe larg despre meciul de la Arad. L-am văzut și nu pot spune decît că sîntem cei mai mari amatori din istoria fotbalului. Amatori, ăsta e cuvîntul care ni se potrivește. Se pare că ne-am concentrat prea mult la ceea ce face CFR Cluj și am uitat de jocul nostru.

- Deci nu credeți că o mai puteți opri pe CFR?
- Nici primele trei puteri în stat, nici voi, presa, a patra putere în stat, nu pot opri CFR-ul. Cine înțelege ce am vrut să spun pricepe la ce mă refer.

- Jucătorii l-au acuzat pe arbitrul Kovacs pentru faza din prima repriză, că nu a lăsat avantaj cînd Dică scăpase la poartă pentru un fault la mijlocul terenului. Sînteți de acord cu reproșurile la adresa arbitrajului?
- Pe naiba! Trebuia să băgăm noi mingea de 5 ori în poartă și nu mai conta ce face arbitrul.

"Sute de mii de euro"
- Rapid și-a făcut un obicei în a pierde șansa prinderii liderului.
- Ce să ne mai gîndim la lider, cînd ne-a bătut echipa de pe locul 16?! Cu jucători care s-au strîns la antrenament cu trei zile înainte de meci! Păi, îmi aduc aminte de dăruirea luxemburghezilor la meciul cu Olanda. Aia, da, atitudine! Oamenii ăia au venit de la serviciu, de la bancă sau pe unde lucrează, și s-au dăruit admirabil. Noi, la Arad, am fost adevărați amatori. Știți care e diferența dintre arădeni și noi?

- Care?
- E una mare de tot la salarii. Noi avem salarii de sute de mii de euro, rețineți, sute de mii în România! Jucătorul vine cîteva ore pe zi la serviciu, OK, își sacrifică sîmbetele și duminicile, dar cîștigă sute de mii de euro. Nu mi se pare de înțeles în aceste condiții atitudinea noastră la Arad.

81% pentru Andrade
Suporterii giuleșteni au votat pe site-ul www.rapidisti.ro pe cine vor în poartă în locul lui Coman, accidentat. Astfel, Elinton Andrade este preferat de 81,62% dintre cei care au răspuns la întrebarea sondajului. Celălalt goalkeeper, Andrei Marinescu, are 18,38% din răspunsuri.

Azi se află verdictul
Partida Rapid - FC Vaslui de sîmbătă, 1 decembrie, ora 20:30, se joacă fără spectatori din cauza incidentelor de la derby-ul cu Dinamo, a decis Comisia de Disciplină. Oficialii din Grant au depus însă memoriu, iar apelul se judecă astăzi. Este posibil ca suspendarea să fie anulată și publicul să aibă acces în tribune.

Rică se teme
Rică Răducanu a declarat în exclusivitate pentru site-ul www.rapidisti.ro că jucătorii lui Rednic trebuie să fie foarte atenți la meciul cu FC Vaslui, să nu pățească precum la Arad: "Va fi o partidă foarte grea. Dorinel vine să cîștige, e posibil să jucăm fără public, e meciul naibii. Trebuie să ne concentrăm și apoi să batem și la Piatra Neamț, să uităm de înfrîngerea cu UTA".

Nu le blochează primele
Conducerea Rapidului intenționa să îi motiveze pe fotbaliști pentru meciul cu FC Vaslui blocîndu-le primele. S-a renunțat la idee deoarece nu era conform cu Regulamentul de Ordine Interioară, care prevede că se joacă fără prime doar de la locul 5 în jos, giuleștenii clasîndu-se acum pe poziția 4. S-a evitat astfel și o tensionare prea mare a atmosferei din lot.


Marti , 27.11.2007 00:42

Șansa lui Andrade

"Andrade și Marinescu se pregătesc la fel, probabil primul va fi titular, deoarece a fost pe bancă pînă acum. Mircea Rednic are ultimul cuvînt", a descris antrenorul portarilor rapidiști, Marius Bratu, situația goalkeeperilor giuleșteni la acest moment.

Dani Coman iese din cărți pentru tot sezonul, el urmînd să lipsească de la antrenamente aproximativ trei săptămîni. Accidentat la meciul de la Arad, el a făcut ieri un RMN, iar diagnosticul a fost distensie la capsula umărului drept. În termeni populari, un fel de entorsă. Medicii se temeau să nu fie nevoie de intervenție chirurgicală, dar RMN-ul i-a liniștit. "Vestea pe care am primit-o e proastă, nu voi mai juca anul acesta. Sînt convins că Rapid se descurcă și fără mine, nu stă echipa într-un singur jucător", a declarat Coman pentru Fanatik.

Contre cu șefii
Coman s-a duelat în declarații cu șefii clubului, după înfrîngerea de la Arad. "Vina le aparține jucătorilor, nu au avut o atitudine care să aducă victoria", a declarat Constantin Zotta. Provocat de jurnaliști, Coman a replicat apăsat: "De vină sîntem toți, staff administrativ, tehnic, jucători".

Șefii s-au mirat apoi: "De ce sîntem noi vinovați acum? La victorii nu am auzit să spună nimeni că e meritul nostru. Poate sîntem vinovați că nu am umflat mingile prea bine".

Ce meciuri a jucat Andrade ca titular
Rapid-Gloria Buzău 0-0 (campionat)
FCM Bacău II - Rapid 0-4 (Cupă)
FC Nurnberg - Rapid 0-0 (Cupa UEFA)
Rapid-FC Nurnberg 2-2 (Cupa UEFA)

Ce meciuri ratează Coman
Rapid - FC Vaslui (etapa a 17-a)
Rapid - Dacia Mioveni (etapa a 18-a)
Gloria - Rapid (etapa a 19-a)
Poli Iași - Rapid (optimile Cupei)
Ceahlăul - Rapid (restanța din etapa a 9-a)

"L-au lăsat singur"
Antrenorul de portari Marius Bratu nu înțelege de ce rapidiștii nu l-au apărat pe Coman după gafa de la Arad

- Domnule Bratu, va trebui să pregătiți pentru postul de titular un jucător care a vrut să părăsească Rapidul, pe Andrade.
- Cînd a vrut să plece?

- Înainte de venirea dumneavoastră și a lui Mircea Rednic, supărat că nu joacă.
- Păi e perfect dacă e supărat. Asta îl ambiționează și va da tot ce e mai bun în el. Îmi convine situația.

- Ce s-a întîmplat cu Coman la Arad?
- Ce s-a întîmplat e pe fondul unei conjuncturi. Final de sezon, echipă națională, poate alte probleme care îi captează concentrarea. Oricum, eu sînt supărat pe cei care dau acum în Coman, dar mai cu seamă pe cei care aveau datoria să îl apere și nu o fac.

- La cine vă referiți?
- La unii dintre jucători. Rezultatele, fie că sînt bune sau proaste, se fac împreună. Dani i-a pe ei de atîtea ori, chiar și în prima repriză a meciului cu UTA, acum trebuia scos și el, nu trebuia lăsat singur în fața tirului de acuze.


Marti , 27.11.2007 00:41

"Nu ratasem de 8 ani"

- Cesar, ce ai simțit după ratarea penalty-ului la Arad?
- A fost îngrozitor! Cînd am văzut că portarul se duce pe minge, parcă a căzut cerul pe mine! Mi-e imposibil să descriu în cuvinte, dacă nu ratezi un penalty pe final de meci, n-ai cum să știi ce stare ai într-un asemenea moment.

- Îți amintești cînd ți s-a întîmplat să ratezi ultima dată o lovitură de pedeapsă?
- Da, a fost în 1999. Aveam 19 ani și am irosit un penalty contra celor de la Vasco da Gama, în campionatul Braziliei. Eram la Atletico Paranaense atunci.

- Acum ți-a reproșat cineva?
- Nu, colegii m-au încurajat după meci. La cît de rău mă simțeam, chiar nu mai era nevoie să mă certe cineva. Eram destul de conștient că execuția mea a făcut să pierdem cu UTA. Am discutat și luni cu Rednic despre asta și m-a încurajat. Dacă o să mai am ocazia, voi mai executa penalty-uri, n-o să-mi fie frică!

Puși la zid!
Giuleștiul trece rapid de la o stare la alta. Euforia de după meciul cu Dinamo a trecut, iar suporterii sînt iar furioși. Pe www.rapidisti.ro, ultrașii îi cer lui George Copos să ia măsuri împotriva fotbaliștilor și amenință că vor boicota meciurile viitoare ale echipei lor. "Ar fi trebuit să lase toți capul în pămînt și să-și fi cerut scuze fiecare rapidist care a fost pe teren la Arad! Trebuie să ne schimbăm sloganul, de-acum e mai potrivit singuri împotriva noastră!", e mesajul suporterilor.

Blochează primele?
Conducătorii sînt și ei supărați pe jucători și se gîndesc chiar să le blocheze primele pentru meciul următor, cu FC Vaslui. Măsura ar fi în contradicție cu Regulamentul de Ordine Interioară, care prevede că jucătorii iau prime întregi atît timp cît echipa e în primele cinci locuri în clasament, Maftei și colegii lui fiind acum pe locul 4. Rapidiștii joacă pe cîte 1.000 de euro "acasă" și dublu în deplasare.

Marius lipsește cu Vasluiul!
Rednic va avea și în meciul cu FC Vaslui apărarea incompletă. Revine Maftei, care a stat la Arad din cauza cumulului de cartonașe galbene, dar etapa viitoare va lipsi Marius Constantin. Internaționalul din defensiva giuleștenilor nu are drept de joc pentru că a primit în jocul cu UTA al patrulea "galben".


Luni , 26.11.2007 00:43

Autopiedică

În pragul falimentului și amenințată de spectrul retrogradării, UTA a renăscut în fața Rapidului, obișnuită să demoleze orice adversar în deplasare.

Duelul a debutat cu stîngăcia lui Mîrne, dar Mazilu l-a nimerit pe goalkeeperul arădenilor (14). Dincolo, la buturile adverse, Coman și-a făcut încălzirea cu șutul lui Simao (23) și reluarea lui Chița (26), ambele reținute fără emoții. "Nu ne temem de arădeni, doar de ceață", a fost afrontul vișiniilor, dar mecanismul gîndit de Mircea Rednic s-a năruit în fața careului arădean. Doar reluarea lui Săpunaru cu capul, pe finalul primei reprize, a mai stîrnit rumoare în tribună (41).

Antiteza mănușilor
De la vestiare, Rapidul a pășit mai motivat, în timp ce reduta "Bătrînei Doamne" s-a străduit să reziste avalanșei vișinii. Tamandare a străpuns primul apărarea gazdelor, dar șutul său n-a prins cadrul porții (55).

Căpitanul Rapidului, Dani Coman, și-a dinamitat echipa, scăpînd mingea din mănuși, iar vulpoiul Bălțoi nu a refuzat cadoul (57).

Giuleștenii au ripostat instant, iar Mazilu a avut șansa egalării în trei episoade (58, 63, 78).

Rednic a aruncat tot arsenalul ofensiv de pe bancă în luptă, dar izbăvirea a venit din fluierul lui Kovacs, care a arătat corect penalty la Mazilu (85).

Cesinha și-a potrivit balonul, dar Mîrne i-a ghicit colțul, salvînd viitorul Aradului și aruncînd Rapidul în groapa regretelor.


Luni , 26.11.2007 00:42

"Am știut!"

- Domnule Rednic, v-ați fi așteptat să pierdeți la Arad?
- De ce mă temeam nu am scăpat! Nu vorbeam prostii cînd am spus că va fi mai greu decît cu Dinamo, dar e păcat că n-am conștientizat toți acest lucru.

- O gafă de portar și un penalty ratat, cine e mai vinovat pentru înfrîngere?
- Eu! Nu am știut să îi capacitez pe jucători, să îi fac să înțeleagă cît de greu e meciul și ce important e să fim concentrați.

- Cum evaluați jocul Rapidului la Arad?
- Am dominat, ne-am creat ocazii. Din păcate, nu le-am și materializat. UTA nu a făcut decît să profite de greșelile noastre.

- Ați ratat șansa de a vă apropia de CFR Cluj.
- Păcat, era o bună oportunitate.

"În sinea mea nu speram la o asemenea performanță. Însă în fotbal se poate întîmpla orice"
Marin Barbu

Rednic ironizat
Asistentul Zoltan Szkeley a fost huiduit copios după o nesincronizare cu "centralul" Kovacs, arătînd un aut eronat în defavoarea gazdelor. Arădenii nu au uitat că același asistent le-a anulat un gol valabil înscris de Edson în partida UTA - Ceahlăul (0-1), din etapa a 10-a. Nici Mircea Rednic nu a scăpat de ironia tribunei, care l-a apelat în cor la pauză cu strigătul spartan de luptă al lui Dinamo. (Liviu Munteanu - Arad)

Patronii absenți
Nici unul dintre patronii echipelor nu au urmărit partida de la tribuna oficială. Finanțatorul Nicolae Bara, care a acceptat să sprijine echipa pînă în iarnă, nu și-a făcut apariția la meci, preferînd să urmărească partida la TV, din cauza unei gripe. Nici Copos nu a venit la Arad, el fiind la Roma, împreună cu fiica sa, Alexandra.

Tehnică "Magiun"
O degajare aiurea pornită din piciorul portarului Mîrne a fost oprită perfect pe picior de antrenorul arădenilor, Marin Barbu, în dreptul băncii de rezerve, în minutul 17 . "Magiun" a primit aplauze imediate din partea spectatorilor, dar și îndemnuri: "Magiune, învață-i și pe ei, că nu-s în stare să oprească o minge!". Barbu s-a întors scurt spre tribună și a făcut un semn de mulțumire. (Radu Romanescu - Arad)


Luni , 26.11.2007 00:41

Ce gafă a făcut Coman!

Incredibil pentru arădeni, Dani Coman le-a făcut cadou golul din minutul 57, prin care UTA a învins Rapidul. Portarul rapidist a scăpat pur și simplu o minge ușoară din brațe, iar Bălțoi, pe fază, a trimis-o în plasă. "Ce să facem, viața merge înainte!", a declarat abătut Coman după meci. "În viața oricărui fotbalist intervine un astfel de moment, care trebuie depășit. Pentru noi orice punct e important, dar la Arad nu am reușit să luăm nici unul", a mai spus portarul rapidist, adăugînd: "Sîntem de vină cu toții, jucători, staff tehnic, staff administrativ!". În vestiar, Coman și Cesinha, cel care a ratat penaltyul din minutul 85, s-au îmbărbătat reciproc. Pînă și autorul golului, Bălțoi, s-a declarat șocat de gafa lui Coman: "Nu mă așteptam, dar bine că am fost acolo și am profitat de acest moment".

Bălțoi schimbat după gol
Alexandru Bălțoi a marcat accidentat fiind. El a reușit să dea golul din minutul 57, deși șchiopăta, după o entorsă făcută cu cîteva minute înainte! De altfel, atacantul gazdelor a și fost înlocuit cu Roszel la numai un minut după ce deschisese scorul.

Mîrne: "Am avut noroc"
Rapid a ratat șansa egalării în minutul 85, cînd penaltyul executat de Cesinha, după un fault al lui Mîrne asupra lui Mazilu, a fost parat de portarul arădenilor (foto). "Am avut noroc, dacă trăgea la vinclu nu aveam nici o șansă", a recunoscut după finalul partidei Marius Mîrne.


















Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...