RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
       



  REVISTA PRESEI 3 | 4 OCTOMBRIE 2007

 
FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |




Miercuri, 3 octombrie 2007

"Nu va fi un meci de 3-3 sau 4-4"

Antrenorul lui 1.FC Nürnberg, Hans Meyer, s-a prezentat astăzi în fața presei române și germane imediat după ce delegația germană s-a cazat la hotelul "Crowne Plaza", unde a și avut loc întâlnirea cu mass-media. Extrem de volubil, chiar pus pe glume, Meyer a declarat că a fost avertizat de valoarea Rapidului încă din momentul tragerii la sorți, nu la finele partidei din tur (0-0). "Faptul că Rapid a făcut 0-0 pe terenul Stelei, o echipă stabilă din punct de vedere sportiv, unde și Arsenal a câștigat greu, cu 1-0, spune mult despre valoarea adversarului nostru. Noi trebuie să fim atenți și să greșim foarte puțin în defensivă. Asta, pentru că nu cred că mâine va mai fi un joc de 3-3 sau 4-4, ca la meciul nostru cu Bochum. Un gol primit contează foarte mult, așa că trebuie să eliminăm erorile". Tehnicianul lui Nürnberg s-a ferit să comenteze amînarea meciului de către Rapid, în campionat. "Doar după meci vom ști dacă Rapid a făcut bine că și-a ținut jucătorii în pat, la căldură. Pentru noi e important să ne calificăm pentru a căpăta moral în campionat, unde n-am început foarte bine. Victoriile aduc moral, eșecurile, dimpotrivă, generează o stare de încordare".

Văzând mulțime de ziariști din sală, Meyer a glumit spunând că la finala de cupă europeană pe care el a jucat-o în 1981 nu erau nici pe jumătate atâția reprezentanți ai presei. "Mă bucur că s-au creat locuri de muncă în plus pentru voi sau, poate, un meci pentru calificarea în grupele UEFA a devenit mai important decât o finală"!

De partea cealaltă, ieri, antrenorului Rapidului, Cristiano Bergodi, a declarat că "avem nevoie de curaj, determinare și atenție. Trebuie să fim foarte raționali. Este important să marcăm, dar trebuie să fim atenți să nu luăm gol. Acel 0-0 din tur ne dă șanse, ne obligă să înscriem. Nu cred că plecăm cu prima șansă în meciul de joi. Nu trebuie să stăm liniștiți pentru că ei sunt pe locul 16 în campionat. Să nu uităm că Nurnberg vine dintr-un campionat tare al Europei. Nemții joacă mereu 90 de minute, nu se lasă niciodată. Pe final, Nurnberg a egalat la trei în partida cu Bochum. Asta spune totul despre modul în care ei tratează întîlnirile. Calificarea ar însemna un lucru foarte important pentru Rapid. Pentru suporteri, pentru jucători și pentru tot ceea ce înseamnă acest club. Și pentru mine este foarte important să ne calificăm. Ar fi excelent pentru cariera mea, aș avea o mare satisfacție". Tehnicianul Rapidului a făcut apel la suporterii "alb-vișinii" să fie alături de jucători la meciul care poate duce Rapidul în grupele Cupei UEFA: "Sperăm ca suporterii să ne dea curaj, să aibă un aport moral mare, să ne transmită entuziasmul lor. Stadionul va fi probabil plin, suntem mulțumiți să știm că fanii ne vor fi aproape. Contează foarte mult pentru toată echipa, iar eu am mare încredere în forța băieților mei".

"Uitați meciurile cu Hertha sau Hamburg, vom avea un meci greu cu Nurnberg", le-a transmis și căpitanul giuleștenilor colegilor săi. Vasile Maftei este nerăbdător să primească vizita a încă unei echipe nemțești și speră ca și de data asta "alb-vișiniii" să fie cei care merg mai departe în UEFA. "Acestea sînt meciurile tari, în care poți să-ți arăti valoarea. Deși plecăm de la 0-0, sansele sunt egale. Va trebui să jucăm cu inteligență, pentru că sigur vom cîștiga. Noi ne dorim să ne calificăm în 90 de minute, dar ne pregătim și pentru prelungiri, și pentru 11 metri. Important e să ne calificăm, nu are importanță cum".


Marți, 2 octombrie 2007

În atenția abonaților - PELUZA NORD

Posesorii de abonamente la peluza a II-a a Stadionului "Giulești-Valentin Stănescu" mai au timp doar până mâine, 3 octombrie, la ora 12:00, să procure bilete de intrare la jocul cu 1.FC Nürnberg, care le-au fost rezervate la un preț redus, de 10 lei.
După acest termen, biletele rămase se vor comercializa "la liber", pentru suporterii, la prețul de 150 lei.



Joi, 4 octombrie 2007

"Cu sufletul!"

Daniel Niculae își sfătuiește foștii colegi să se dăruiască sută la sută și să încerce să înscrie cît mai repede contra nemților. 2.500 de kilometri nu sînt suficienți pentru a-l face pe Daniel Niculae să uite de Rapid. Acum la Auxerre, fostul atacant al giuleștenilor rememorează confruntările cu nemții, din 2006, cînd înscria contra celor de la Hertha și Hamburg în cel mai bun parcurs european din istoria Rapidului. "Au fost partide extraordinare! Fiecare dintre noi a dat tot ce a avut mai bun pentru a învinge, a fost o perioadă frumoasă de care îmi voi aminti mereu cu plăcere", zice Nico. Apoi a transmis un mesaj foștilor săi colegi: "Sînt alături de voi și vă voi încuraja din fața televizorului. Puneți suflet, jucați cu inima și vă veți califica!".

- Daniel, ești obișnuit cu duelurile contra nemților. Cum sînt echipele din Germania?
- Imprevizibile. Au jucători care îți dau impresia că sînt căzuți moral sau fizic, însă ei vor doar să te adoarmă pentru a te prinde pe picior greșit. Foștii mei colegi știu foarte bine ce au de făcut pentru că au experiență în această competiție. Sînt sigur că îi vor face fericiți pe suporterii rapidiști.

- Cum crezi că trebuie să abordeze meciul?
- Trebuie să-i ia tare pe nemți din primul minut și să nu-i lase să-și facă jocul. Dacă Rapid va înscrie repede nu va avea nici o problemă, se va califica mai departe. Însă dacă va intra în jocul de așteptare al germanilor, va avea probleme.

- Ți-ai dori să fii joi în teren în tricoul Rapidului?

- Să știți că e mai greu să stai în fața televizorului decît atunci cînd ești pe gazon. Emoțiile sînt mult mai mari cînd nu sînt implicat direct. Dacă nu am fi avut meci sîmbătă, cu Lens, aș fi venit în România să-i susțin pe băieți din galerie. Oricum, fanii vor face din nou aceeași atmosferă senzațională și vor crea iarăși un infern pentru adversari.


Joi, 4 octombrie 2007

9.000 $!

Copos a stabilit o primă de calificare cu aproape 50 la sută mai mare decît cea pe care au primit-o jucătorii anul trecut pentru calificarea în grupe. Rapid ar putea să-și îndeplinească astăzi primul obiectiv stabilit pentru acest sezon: calificarea în grupele Cupei UEFA. George Copos e preocupat de revanșa cu Nurnberg. Patronul a vizitat echipa în cantonamentul de la Pro Rapid în săptămîna dinaintea jocului, iar ieri a anunțat bonusul pe care-l vor încasa jucătorii pentru calificare: "9.000 de dolari va lua fiecare fotbalist dacă trecem de nemți! E o primă foarte mare pentru accesul în grupele Cupei UEFA!".

Suma e mai mare cu 3.000 $ față de cea pe care alb-vișiniii au luat-o anul trecut pentru intrarea în grupele aceleiași competiții. Copos a explicat și de ce ține neapărat ca Rapid să treacă de Nurnberg: "Steaua o să facă maximum 3 puncte în grupa din Ligă, iar Dinamo nu cred că se va califica mai departe în UEFA. Din cauza asta, România e în pericol să piardă locul direct în grupele Ligii Campionilor, așa că trebuie neapărat să facem puncte în Europa și să păstrăm coeficientul bun!".

Antrenament, bere și șampanie
Cei de la Nurnberg au făcut antrenamentul oficial aseară, de la ora 17:45, cu 45 de minute întîrziere. Charisteas și colegii lui au fost urmăriți din tribune de cîteva sute de suporteri, care și-au încurajat favoriții, dar, extrem de bine dispuși, au profitat de ocazie și ca să bea bere și șampanie. Meyer a lăsat întreaga ședință de pregătire deschisă, la care au asistat și Zotta, și Nicolae Manea. Antrenorul nemților s-a rezumat însă la "5 contra 2" și alte exerciții ușoare. (Cristina Negrilă)

"Nu cred că pleacă"
George Copos e încrezător în șansele ca Bergodi să continue în Giulești și în cazul unui rezultat nefavorabil astăzi: "Chiar dacă nu ne calificăm, nu se va întîmpla nimic, nu cred că Bergodi o să plece, pentru că el a spus tot ce a spus din cauza nervilor. Dar cred într-o performanță, mizez pe dorința jucătorilor și pe faptul că noi sîntem mai tehnici, chiar dacă pe nemți nu poți să spui că i-ai bătut pînă nu urcă în autocar". Italianul anunțase că "dacă nu trecem de Nurnberg, voi părăsi România!".

"Alexandra, peste 4 ani"
Varianta ca fiica lui George Copos, Alexandra, să preia conducerea Rapidului nu este de actualitate, susține patronul giuleștenilor: "Alexandra este acum la New York, la studii, și posibilitatea ca ea să conducă Rapidul ar putea deveni realitate, dar nu mai devreme de patru ani".


Joi, 4 octombrie 2007

Surprize

Buga va fi titular, în vreme ce Mazilu rămîne pe bancă, fiindu-i preferat Boya. Cristiano Bergodi mizează tot pe forța lui Pierre Boya, așa cum a procedat și la Nurnberg (0-0). Ca și în Germania, vîrful camerunez va începe titular, în dauna lui Ionuț Mazilu, care va fi păstrat pe bancă. Italianul a explicat de ce nu poate alege o formulă de echipă care să-i includă pe ambii atacanți de careu: "Este foarte riscant să începem și cu Mazilu, și cu Boya, după trei luni în care am exersat un sistem 4-3-3. Poate pe parcurs, în funcție de cum evoluează lucrurile, vom încerca să atacăm cu amîndoi, dar e riscant s-o facem de la început".

Bergodi crede că fotbalistul transferat în vară de la Partizan are avantajul calităților fizice: "Pierre, ca majoritatea jucătorilor africani, e foarte puternic, protejează bine mingea și poate lupta cu fundașii masivi ai lui Nurnberg". Lui Boya i se vor alătura în tridentul ofensiv Cesinha și Mugurel Buga. "Pele" e golgeterul Rapidului în Europa, cu 14 reușite, în toată istoria de 84 de ani a clubului, însă a jucat destul de puțin însă în acest sezon. Are doar 430 de minute în 8 meciuri de campionat, iar la Nurnberg a început ca titular, dar a fost schimbat la pauză cu Burdujan.

"Boya a făcut un meci formidabil la Nurnberg!"
George Copos

"Putem să ne facem singuri meciul ușor, cu un gol marcat în debut. Ar deveni infernal pentru Nurnberg"
Cesinha

"Important e să nu primim gol, pentru că de dat, sigur dăm. Avem jucători de atac valoroși"
Marius Măldărășanu

"Nu ne bazăm deloc pe forma slabă arătată de Nurnberg în Germania. Sper să joc și să dau gol. Pentru asta am venit la Rapid, ca să dau goluri în Europa!"
Pierre Boya

4 goluri a marcat Mazilu în Liga I, fiind golgeterul Rapidului în acest sezon

1 este numărul reușitelor lui Boya (24 de ani) pentru "naționala" Camerunului, în 4 selecții. Pentru Rapid a marcat pînă acum de două ori

1 este numărul golurilor înscrise de Buga în acest sezon, în remiza cu Bistrița (2-2)


Joi, 4 octombrie 2007

Case închise!

Rapid a vîndut toate cele 8.600 de bilete puse în vînzare pentru meciul cu Nurnberg. Ultimele tichete rămase la case, pentru tribuna a II-a, au fost epuizate ieri după-amiază, în condițiile în care oficialii din Grant anunțaseră deja că nu vor fi vîndute bilete în ziua meciului. Suporterii nemți, în jur de 500, vor sta într-un sector al tribunei I. "Deciziile comisiilor și toate nedreptățile ne-au unit, cred că fanii vor avea un mare aport la calificarea Rapidului. Trebuie să dăm tot, fotbaliști și suporteri!", a spus Copos.

80.000 de euro e salariul anual al lui Ellinton Andrade, cel mai mic dintre cele ale titularilor Rapidului


Miercuri, 3 octombrie 2007

Trist

Coman crede că nu poate juca, dar speră să fie măcar rezervă mîine seară. Cu cît se apropie mai mult revanșa cu Nurnberg, cu atît devine mai clar că Dani Coman nu poate intra între buturi contra nemților! Portarul rapidist s-a pregătit luni mai mult la sala de forță și ieri încă evita plonjoanele.

Întinderea suferită la coapsa dreaptă în derby-ul cu Steaua (0-0) e aproape vindecată. RMN-ul a arătat însă că există o mică inflamație pe leziune. "Cel mai mare pericol ar fi ca accidentarea să recidiveze. Recidiva înseamnă o schimbare irosită și alte săptămîni de inactivitate. Riscăm prea mult", spunea ieri Coman, abătut. Portarului rapidist îi vine greu să fie departe de echipă la această importantă partidă, care îi aduce aminte de confruntările cu Hertha și Hamburg, de acum două sezoane: "Mi-aș dori să fiu măcar rezervă, să stau pe bancă alături de colegi. Decizia o vom lua împreună în ziua meciului".

Nemții au fixat ora

Surprinzător pentru un stadion cu nocturnă, partida de mîine, de pe "Giulești", va începe de la ora 17:00. Aceasta a fost opțiunea televiziunilor germane, care dețin drepturile asupra transmisiei partidei. Au decis ca Rapid - Nurnberg să se joace mai devreme, deoarece seara vor televiza meciurile lui Bayern Munchen și Bayer Leverkusen, tot din Cupa UEFA. Giuleștenii au vîndut drepturile TV nemților pe 450.000 de euro.


Miercuri, 3 octombrie 2007

"Preocupat"

Bergodi e preocupat de meciul cu nemții, dar nu depășește limitele normale. Mai are timp și de un cappuccino cu brioșe, meniul preferat dimineața. Renzo Rossi, asistentul lui Cristiano Bergodi, este persoana cea mai apropiată de tehnicianul rapidist. E cel care l-a adus în România, la FC Național, au copilărit împreună și sînt buni prieteni. Așadar, petrec foarte mult timp împreună. Iar Rossi cunoaște cel mai bine starea de spirit a lui Bergodi în aceste zile și cum pregătește acesta meciul cu Nurnberg

- Domnule Rossi, cum îl simțiți pe Bergodi?
- Preocupat. E foarte concentrat la meciul cu Nurnberg. Repetă obsedant aproape că jucăm cu o echipă nemțească și să nu uităm că, dacă meciul are 90 de minute, ăștia joacă pînă în minutul 100.

- Pronunță nume din tabăra adversă?
- Nu, teoria lui e că Nurnberg funcționează ca un grup. Bineînțeles, discută cu băieții despre adversarii pe post, dar nu vrea să creeze obsesii.

- Toată lumea spune că veți avea un joc foarte greu.
- Așa și este. Din fericire, băieții au o atitudine foarte bună. Schimbată față de meciul cu Gloria Buzău. La meciul de Cupă de la Bacău chiar remarcam, pe bancă, faptul că sînt concentrați, deși întîlneam o echipă din liga a treia! Cristiano a discutat cu ei după meciul cu Buzăul și le-a spus: OK, arbitrul a greșit, dar atitudinea noastră de pînă atunci nu a fost bună. A început din acel moment pregătirea meciului cu Nunrberg, iar semnalele sînt bune.

- E schimbat Bergodi în comportament față de zilele trecute?
- Nu neapărat. Au trecut declarațiile de după meciul cu Buzăul, a rămas doar concentrarea. Discutăm poate un pic mai mult despre meciul de mîine seară. În rest, sîntem la fel. Eu am jucat un fotbal luni seară cu prietenii, acum sînt la vulcanizare că am făcut o pană. Cristiano e la cafea, în Dorobanți. Îi place că acolo se întîlnește cu oameni din fotbal, cu Gabi Popescu, cu Marian Savu, cu Cornel Dinu.

- Espresso sau cappuccino?
- Cappuccino preferă Bergodi. Și neapărat cu brioșe, e o specialitate romană.


Miercuri, 3 octombrie 2007

Varianta penaltyurilor

Rapidiștii s-au pregătit și pentru loviturile de la 11 metri. "La un astfel de meci trebuie să iei în calcul orice fel de variantă. Chiar și cea a penaltyurilor", recunoaște Cristiano Bergodi. În consecință, giuleștenii au pregătit luni seara și executarea loviturilor de la 11 metri.

"În principiu, un singur astfel de antrenament îmi e de ajuns", explică italianul. "Îi știu pe jucători cum execută, iar dacă va fi cazul, decizia finală o luăm pe loc. Așa a fost și cu Dinamo, la Supercupă, cînd am cîștigat. Depinde și cine e pe teren la acel moment, dar și de starea de spirit a băieților. Cu Dinamo i-am întrebat cine poate și cine simte că nu vrea să bată".

Paradoxal, Bergodi e în dificultate, avînd mai mult de 5 executanți buni de penaltyuri. Și alt lucru aparte e că trei dintre ei sînt fundași: Maftei, Marius Constantin și Săpunaru. Cine va bate joi seara? Antrenorul rapidist se amuză: "Sigur, vreți să le dați informații nemților! Notați: Andrade, Coman...".

Cine a executat la Supercupa cu Dinamo
Emil Dică A marcat
Vasile Maftei A marcat
Marius Constantin A marcat
Romeo Stancu A marcat
Vladimir Bozovici A marcat
Lucian Burdujan A marcat


Miercuri, 3 octombrie 2007

Ce face Copos cu banii

George Copos ține prima pagină a ultimei ediții a revistei Target. Din reportajul realizat cu patronul Rapidului fanii giuleșteni află că acesta are obsesie pentru culoarea albă și că își face singur cafeaua, nu apelează la secretară. Ce face Copos cu banii atunci cînd nu investește în clubul Rapid, în imobiliare, turism sau panificație? Dă 60.000 de euro pe un tablou de Pallady, pictorul său preferat, îi dă 3.800 de euro lunar fiicei sale Alexandra pentru masterul la Harvard, achită un milion de euro anual pentru găzduirea și întreținerea velierului său în portul Belona din Eforie și își cumpără numai costume Hugo Boss.

Avertizați
Pe site-ul oficial al clubului din Nurnberg a fost postat ieri un cod de conduită pentru cei 1.000 de suporteri care vor face deplasarea în România. Ei sînt avertizați că vor călători într-o țară în care "legile nu corespund cu cele din Germania". Pe fiecare bilet fanii găsesc adresa și numărul ambasadei germane la București, în cazul în care vor avea probleme. "Poliția susține că în trecut și spectatorii pașnici erau atacați de huligani. Țineți-vă bine, deschideți ochii și ciuliți urechile! Stați în apropierea polițiștilor, care vor fi prezenți în număr consistent în jurul stadionului", se menționează pe site-ul echipei germane.

Arbitri suedezi
Partida retur dintre Rapid și FC Nurnberg, care se va disputa mîine seară, de la ora 17:00, pe stadionul Giulești, va fi arbitrată de o brigadă din Suedia. La centru va oficia Martin Ingvarsson, iar asistenți sînt Magnus Sjoblom și Peter Martinsson. "Este prima dată în ultimii ani în care Rapid este arbitrată în Europa de suedezi", se afirmă pe fcrapid.ro, site-ul oficial al giuleștenilor.

Bozo e decis
Vladimir Bozovici, unul dintre cei mai buni oameni ai lui Bergodi la partida tur, vrea ca Rapid să scape repede de emoțiile calificării: "Trebuie să marcăm repede și să terminăm cu nemții!". Bozovici mai are o dorință, să dea gol: "În defensivă mă ajută faptul că sînt de profesie mijlocaș, iar asta îmi dă foarte multă forță. Însă vreau să și înscriu, poate chiar mîine".


"Va fi un meci extrem de greu, Nurnberg nu are ce pierde. Nu plecăm favoriți, șansele sînt egale"

Dani Coman

"Cred că nemții vor juca 90 de minute cum au făcut-o la ei pe final de meci. Ofensiv, cu mingi lungi"

Dani Coman




Miercuri, 3 octombrie 2007

CU CASA INCHISA

Pentru meciul cu Nürnberg, oficialii alb-visiniilor au anuntat ca au fost vândute aproape toate biletele.

Fotbalistii giulesteni au motive de bucurie. Fanii rapidisti vor veni în numar mare pe batrâna arena giulesteana în meciul contra ocupantei locului 16 în 1.Bundesliga.

Desi partida va începe la o ora neobisnuita pentru un asemenea meci, ora 17:00, acest fapt nu i-a împiedicat pe suporterii echipei de lânga Podul Grant sa ia cu asalt casele de bilete chiar din prima zi în care acestea au fost puse în vânzare. Ieri, la punctele de comercializare mai puteau fi gasite doar câteva tichete la tribuna a II-a si la "oficiala". Jucatorii lui Bergodi au fost cei mai încântati de acest lucru. "S-au dat toate? Este un lucru extraordinar sa avem în spate publicul nostru minunat, care ne-a lipsit enorm în meciul cu Buzaul! Vom fi si mai puternici", a spus mijlocasul Costin Lazar. "Sunt sigur ca suporterii vor crea o atmosfera senzationala si ne vor împinge de la spate", a punctat si Cristiano Bergodi.


Miercuri, 3 octombrie 2007

COMAN: "NU VOI JUCA!"

Portarul alb-visiniilor nu s-a refacut dupa accidentare si va sta în tribuna.

Internationalul român Dani Coman nu a putut sa sustina ieri un antrenament normal. Astfel, brazilianul Andrade va fi titular împotriva lui Nürnberg.

Inaintea partidei cu germanii existau trei semne de întrebare în privinta jucatorilor rapidisti. Daca Emil Dica si Costin Lazar s-au refacut complet în urma accidentarilor suferite si vor intra din primul minut, portarul Dani Coman nu va putea evolua. Ultimul meci în care a aparat "Robocop" a fost derby-ul cu Steaua. "Imi pare rau, e un mare caracter, dar Coman s-a antrenat separat si e greu de crezut ca va intra. Am nevoie de jucatori valizi", anticipa Bergodi înaintea antrenamentului de aseara.

Portarul nu s-a putut pregati normal, astfel ca nu va lua loc nici pe banca de rezerve. "Nu pot sa joc. Imi pare rau, le doresc mult succes colegilor. Ii voi sustine din tribuna si sunt sigur ca Andrade va dovedi din nou ca e un portar de valoare. Sper ca nu vom ajunge pâna la penalty-uri, dar e bine daca se remarca si la loviturile de departajare", a afirmat Coman.

7 partide a jucat Coman în acest sezon ca titular. In meciul cu Otelul s-a accidentat si a fost înlocuit la pauza de Andrade

3 meciuri a evoluat brazilianul Andrade ca titular. El a bifat o partida în Liga I, una în Cupa României si una în Cupa UEFA


Miercuri, 3 octombrie 2007

PENTRU BERGODI

Fotbalistii sustin ca vor juca si pentru antrenor, indecis în privinta viitorului sau în Giulesti.

Apele agitate în Giulesti la sfârsitul meciului cu Buzaul s-ar putea limpezi mâine, în functie de rezultatul partidei cu germanii.

Nemultumit de faptul ca Rapidul a evoluat în ultima etapa fara spectatori si dezamagit de spusele lui Mircea Sandu, tehnicianul italian a rabufnit, declarând ca se gândeste serios daca sa continue sau nu în Giulesti. La conferinta de presa de ieri, Marius Maldarasanu a precizat ca nu ia în calcul o eventuala plecare a fostului lazial. "Noi ne dorim continuitate la toate nivelurile. Eu nu iau în calcul ce spune domnul Bergodi, ca ar putea pleca. Speram sa ne calificam si astfel sa-l determinam sa ramâna", a spus mijlocasul giulestean. De aceeasi parere cu Malda este si capitanul Maftei: "Dânsul a început aici o treaba si este normal sa o continue".

De cealalta parte, Cristiano Bergodi este decis sa dea un raspuns final dupa meciul cu nemtii. "Cu baietii am un raport extraordinar. Sunt o persoana corecta, mai si gresesc, dar lucrez cu pasiune, nu sunt un antrenor dictator. Cred ca ei au simtit acest lucru. Vom vedea ce va fi dupa partida cu Nürnberg", a încheiat misterios tehnicianul italian.

Dupa meciul cu Buzaul, domnul Bergodi a simtit ca nu e lasat sa-si duca munca la bun sfârsit. Sper ca nu va pleca.
Marius Maldarasanu, mijlocas Rapid

Eu am un singur cuvânt, nu mai multe. Vom vedea ce va fi dupa meci. Trebuie sa fim inteligenti si sa jucam cu cap.
Cristiano Bergodi, antrenor Rapid

"Ma intereseaza numai Nürnberg"

Cristiano Bergodi nu urmareste parcursul conationalilor sai de pe bancile rivalelor Steaua si Dinamo. "Este o coincidenta ca trei antrenori italieni se lupta pentru România. Eu vorbesc numai despre mine. Ma intereseaza numai Nürnberg acum, nu ce face Pedrazzini sau Zenga. Vreau sa calific echipa pentru a treia oara în grupele Cupei UEFA", a declarat Cristiano Bergodi.

Maldarasanu, ironic fata de Steaua

La conferinta de presa organizata ieri de Rapid, mijlocasul "feroviarilor", Marius Maldarasanu, a avut o atitudine ironica la adresa rivalei din Ghencea. Rapidistul s-a declarat total neinteresat de meciul Stelei cu Arsenal. Mai mult, fostul ploiestean a declarat ca prefera sa urmareasca alt joc din Liga Campionilor, în niciun caz partida Stelei: "Normal ca o sa ne uitam la meci: la Manchester - Roma, nu?".




Miercuri, 3 octombrie 2007

Hans Meyer: "E destul de greu să cîștigi în deplasare"

Antrenorul lui FC Nurnberg, Hans Meyer, a vorbit la conferința de presă dinaintea meciului cu Rapid despre șansele echipei sale de a se califica în grupele Cupei UEFA și despre faptul că giuleștenii pornesc ca favoriți:

"Rapid este o echipă bună, trebuie privită în ansamblu. E destul de greu să cîștigi în deplasare. Dacă privim statistica, Rapid e favorită. Nu cred însă că trebuie să intrăm în astfel de detalii și trebuie să avem grijă să ne facem jocul", a spus Meyer.


Miercuri, 3 octombrie 2007

Peste 300 de jandarmi la meciul Rapid - FC Nurnberg

Peste 300 de jandarmi bucureșeni vor asigura liniștea și ordinea publică, joi, la meciul de fotbal dintre echipele Rapid București și FC Nurnberg, din cadrul cupei UEFA, a informat Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.
"Jandarmeria București le cere spectatorilor prezenți mâine, pe stadionul , să participe la spectacolul sportiv, însă să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice", se arată în comunicat.

Suporterii rapidiști vor sta în Tribuna 0, Tribuna a II-a și Peluza a II- a, cei ai FC Nurnberg, vor fi așezați în Tribuna I-A și Tribuna I-B.

Jandarmii reamintesc că, începând cu ora 10.00, este interzică comercializarea băuturilor alcoolice.

Suporterii vor putea intra la meci începând cu ora 14.00.

Potrivit legislației, spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, petarde sau alte obiecte ce pot fi folosite la acțiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la violențe.

Spectatorilor le este interzis să arunce cu obiecte în teren sau în direcția altor spectatori, să sară gardul care delimitează spațiul de joc, să deterioreze sau să distrugă mobilierul în interiorul locurilor de desfășurare a meciului, să intre pe spațiul de joc sau să împiedice acțiunea forțelor pentru asigurarea sau restabilirea ordinii publice.

De asemenea, este interzisă afișarea de inscripții care incită la ura națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență publică.
sursa: Mediafax


Miercuri, 3 octombrie 2007

Charisteas, Mintal și Saenko, apți pentru partida cu Rapid

La conferința de presă dinaintea meciului cu Rapid, antrenorul lui FC Nurnberg, Hans Meyer, era îngrijorat din cauza incertitudinii care plana asupra folosirii a trei dintre jucătorii săi de bază: Charisteas, Mintal și Saenko.
La antrenamentul oficial de miercuri seară, cei trei fotbaliști s-au antrenat normal alături de colegii lor, astfel că Meyer va putea conta pe ei în partida contra Rapidului, care va începe joi de la ora 17.00, în Giulești!


Miercuri, 3 octombrie 2007

Hans Meyer: "Dacă ne calificăm, nu mai avem nevoie de psihologi"

Hans Meyer le cere jucătorilor săi să joace cu tupeu, să profite de fiecare ocazie și fie concentrați pe tot parcursul meciului:

"Mîine trebuie să facem cît mai puține greșeli, să fim foarte atenți în compartimentul defensiv, să fructificăm toate ocaziile și să avem o mentalitate stabilă. În meciul cu Bochum, am folosit cîțiva jucători tineri și sper să se concentreze la maximum și mîine și adrenalina că joacă în UEFA să le dea curaj. Dacă ne calificăm, totul se va simplifica pentru noi, nu vom mai avea nevoie de psihologi. O victorie în fața Rapidului și încă una în fața lui Bayern ne-ar ajuta foarte mult și jucătorii vor deveni propriii lor psihologi."


Miercuri, 3 octombrie 2007

Hans Meyer:
"Nu știu dacă e bine că au stat în pat, la căldurică și noi am jucat la 3 zile"

Meyer i-a ironizat pe giuleșteni, care și-au amînat un meci din campionatul românesc, înaintea partidei din Cupa UEFA, cu Nurnberg. Tehnicianul nemților a declarat:

"Noi am jucat in 16-17 zile 6 meciuri, mereu avem semne de intrebare daca echipa se afla la un nivel inalt din punct de vedere fizic. Eu pot sa zic ca joc cu Mintal, Charisteas si Saenko, dar daca ajungem in prelungiri? Si acolo mereu pot aparea probleme din punct de vedere fizic. Nu stiu daca e bine ca si-au amanat un meci si au stat in pat la caldurica, nu vreau sa comentez acest aspect pentru ca poata da nastere la speculatii. Dacă vor cîștiga, înseamnă că a fost un avantaj că și-au amînat un meci. "


Miercuri, 3 octombrie 2007

Rapid, sperietoare în Germania

Rapidiștii lui Răzvan Lucescu au eliminat 2 echipe nemțești, în sezonul 2005/2006, Hertha și Hamburg, iar presa din Germania îi atenționează pe elevii lui Meyer să-i ia în serios pe alb-vișinii.

"Cînd vine vorba de Rapid, presa din Gemania ne aduce aminte de fiecare dată că giuleștenii au eliminat acum 2 sezoane două echipe autohtone. Rapid e o echipă bună, i-am urmărit contra Stelei, cînd au scos un rezultat bun, iar Arsenal, aseară, a învins la limită pe terenul Stelei. Va fi un meci greu, 0-0 nu este un rezultat care să ne dea siguranță", a declarat Meyer.


Miercuri, 3 octombrie 2007

Doar 300 de bilete rămase

Fanii s-au înghesuit să își cumpere bilete la meciul de mîine, cu Nurnberg și au luat cu asalt casele de la stadionul Giulești, încă din prima zi. După nici două zile, peste 6.000 de tichete fuseseră vîndute.

Cu 24 de ore înaintea meciului, au mai rămas doar 300 de bilete la tribuna a doua și se așteaptă să fie epuizate pînă diseară. Accesul pe stadion se va face începând cu ora 14:30, în ziua meciului.


Miercuri, 3 octombrie 2007

Bergodi: "Trebuie să dăm gol, doar n-o să jucăm pînă noaptea"

Peste două zile, giuleș­tenii vor disputa returul cu FC Nurnberg, probabil cel mai important meci al sezonului. "Am lucrat bine în această săptămână, iar calificarea ar însemna un lucru foarte important pentru noi, pentru patron, suporteri și jucători, pentru tot ceea ce înseamnă Rapid.

Ar fi un lucru foarte bun și pentru cariera mea ar reprezenta o satisfacție profesională. Trebuie să jucăm cu creierul, să facem faza ofensivă foarte bine, dar să nu luăm gol. Trebuie să dăm gol, că nu jucăm până la noapte"
, a declarat Cristiano Bergodi.













Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 



 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...