ACTUALIZAT | Miercuri 10 octombrie 2007 | 21:00:00

  REVISTA PRESEI 10 octombrie 2007

 
FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |




Miercuri 10 octombrie 2007 | BUCUREȘTI

Rednic e noul antrenor al Rapidului:
"Doar prin rezultate pot să-i fac pe suporteri să mă respecte"

 Astăzi, la hotelul "Crowne Plaza" a avut loc conferința de presă cu ocazia căreia Mircea Rednic a fost prezentat drept noul antrenor al echipei Rapid. Rednic (cel mai titrat antrenor din istoria Giuleștiului, cu un titlu, o Cupă și două Supercupe câștigate) revine după aproape patru ani la Rapid, el fiind demis în decembrie 2003 de către președintele abia instalat atunci, Ioan Becali. La conferință au mai participat, în afara lui George Copos, reprezentantul Holsten (sponsorul principal), Octav Cobzăreanu, președintele CA, Ion Taban, directorul general Constantin Zotta, directorul tehnic Nicolae Manea și secretarul general al clubului, Cristian Costache.

George Copos a ținut să sublinieze că "anul acesta, clubul Rapid este organizat cel mai bine din ultimii ani. Societatea este foarte bine structurată. Sunt un om foarte exigent, un om căruia îi place performanța, un om căruia îi plac managerii care au caracter, oamenii puternici. Recunosc ca eu am gresit fata de Mircea Rednic. Regret public acest lucru. De aceea, este prima dată când toți membrii conducerii au fost de acord cu propunerea aducerii domnului Rednic. Au fost de acord și conducerea, și sponsorii, atât cel principal, Holsten, cât și cel secundar, Lukoil. Până și domnul Valvis este fericit de această alegere, dacă vreți să știți. Domnul Rednic este cea mai bună alegere, din toate punctele de vedere. Pot să vă spun doar că am fost extrem de dezamăgit pentru eliminarea din Cupa UEFA, în fața unei echipe de bătut. Și acesta a fost un motiv al luării acestei decizii. Dar mai mult nu vreau să vorbesc despre domnul Bergodi, pentru care am mare considerație, dar atât.

Important este că avem puterea de a regreta. Eu și în vară, după plecarea lui Răzvan, am vrut să îl aduc fiindcă știam că este un antrenor capabil să scoată ce e mai bun din jucători. Și mă bucur ca Rapidul a făcut acum cea mai bună alegere. Am vorbit cu Rednic duminică și mi-a zis ca are mare incredere in lotul Rapidului si ca putem ajunge impreuna in Liga Campionilor, acolo unde e fotbalul mare. Nu vreau sa jucam numai in acest campionat satesc. Stim cu totii ce se intampla in acest campionat. Acum vin de la o comisie federala, unde onoratii membri ai acesteia m-au informat ca surubul cu care a fost lovit Bozovic s-a pierdut undeva pe drum. Ce sa mai comentam? Asta este Liga lui Mitica."

Constantin Zotta și-a exprimat bucuria pentru că "in acest moment delicat pentru noi, Mircea Rednic a acceptat sa se intoarca sa lucreze la Rapid. Sper sa reeditam ultimele performante avute impreuna: castigarea titlului si a cupei. Vreau sa il asigur de sprijinul nostru total, cu totii vom munci impreuna. Domnul Copos a avut un rol fundamental in convingerea lui Mircea. Stiu ca exista unele voci care il contesta, dar stim ca toti vrem performanta, iar asta se poate realiza doar cu un lot puternic si un antrenor valoros. Iar Mircea Rednic este un antrenor valoros.

Mircea Rednic a declarat, la rândul său: "Sunt fericit ca am revenit la Rapid. Este a cincea oara cand mi s-a propus sa revin in acesti ani in care am fost plecat. Nu mai spun cum am plecat, nu vreau sa acuz pe nimeni. Am venit cu inima deschisa, am venit pentru ca, impreuna cu jucatorii si conducerea, cred ca pot realiza obiectivele impuse, altfel nu veneam. Un antrenor trebuie sa vorbeasca mai putin si sa faca mai mult. Poate ca si eu am vorbit mult in unele momente. L-am simtit schimbat in bine si pe domnul Copos si sper sa nu il dezamagesc, nici pe el nici pe suporteri. Stiu ca nu ma iubesc, dar sper sa ii fac sa ma respecte, doar prin rezultate pot să-i fac să mă respecte. Insa vreau sa ii rog sa sustina echipa, jucatorii au nevoie de ei. Si eu, dar la mine vor vorbi rezultatele, fiindca am destula experienta sa depasesc acest moment.. Nu puteam sa il refuz la nesfarsit pe domnul Copos. Am tinut cont de cum s-au comportat cu mine cei de la Rapid cand m-am intors in tara si ei m-au primit cu bratele deschise. Am venit sa facem performanta, imi doresc sa castig campionatul si Cupa Romaniei si am toate conditiile pentru asta, cum putine cluburi beneficiaza in Romania. Uneori declaram la suparare unele lucruri, am gresit, dar putem trece peste ele".


Miercuri 10 octombrie 2007 | BUCUREȘTI

"Nu l-a lucrat nimeni pe Bergodi, care se contrazice jenant în acuzele sale"

Directorul general Constantin Zotta a comentat acuzațiile pe care antrenorul Cristiano Bergodi și colaboratorul acestuia i le-au adus în ultimele zile. "În primă fază, i-am înțeles, pentru că era normal poate să aibă o reacție de acest fel, încercând să explice, în mod personal, plecarea lor de la Rapid. Ei merg însă prea departe deja, aruncând vorbe aiurea. În primul rând, Cristiano, pe care voi continua să-l stimez în ciuda celor întâmplate, se tot contrazice. Ba spune că eu și Nae Manea l-am lucrat, ba că noi nu însemnăm nimic la Rapid, pentru că altcineva decide. Nu vă mai spun că, inițial, au fost Viorel Moldovan și Grigore Sichitiu, pe care, la fel, i-a acuzat că și ei îl lucrează! La fel, în privința domnului Copos, pe care l-a lăudat din greu duminică seara, la o emisiune televizată, iar, după 24 de ore, l-a făcut praf. Văd că tot aruncă în față, ca argument suprem, faptul că aș fi spus eu nu știu ce la un ziar. Ca să afle toată lumea, tocmai prietenul lui Cristiano a scăpat chestia aceea, cu vreo lună în urmă, într-o discuție amicală cu un jurnalist care a folosit-o acum. Dacă ar fi fost să încerc să-l lucrez, cum spune el, aș fi putut face publice alte clauze, pe care, din respect pentru Rapid, nu vreau să le spun. Pentru că, în definitiv, ce mare secret s-a aflat? De aceea nu mai putea lucra Cristiano Bergodi și și-a dat demisia, pe care nu i-a cerut-o nimeni? La fel de politicos, i-aș atrage atenția și lui Renzo Rossi să vorbească pe un alt ton la adresa Rapidului și a conducerii, pentru că a dus-o, nu bine, ci excelent aici. Ar fi ultimul care ar putea să deschidă gura", a declarat Zotta, care a subliniat și faptul că acceptarea demisiei lui Bergodi a fost urmarea, în principal, a ratării calificării în grupele UEFA.

Altfel, conducerea clubului îl invită pe domnul Renzo Rossi să se mai abțină de la comentariile făcute în privința Rapidului, unde n-a figurat în acte decât ca o clauză a contractului lui Cristiano Bergodi. Iar pentru faptul că doar parcurgea drumul până la baza "Pro Rapid" (pentru că altceva n-a făcut în toată această perioadă) a fost răsplătit regește. Și acesta a fost, în fapt, unul dintre nenumăratele hatâruri făcute fostului antrenor, susținut ca nici un alt antrenor până acum, la Rapid.




Miercuri 10 octombrie 2007 15:24 | BUCUREȘTI

Bergodi: Ce am făcut eu pentru băieți nu a făcut nimeni în ultimii ani

Fostul antrenor al echipei Rapid, Cristiano Bergodi, a declarat, miercuri, la întoarcerea în România, că nimeni nu a făcut în ultimii ani ceea ce a făcut el pentru jucătorii rapidiști și susține că acționarul majoritar a așteptat să-l dea afară după meciul cu FC Nurnberg, din Cupa UEFA.

"Copos își căuta antrenor de joi, după meciul cu Nurnberg. Nu e adevărat ce zice Zotta că am vrut să demisionez de patru-cinci ori. Mi-am dat demisia de două ori, prima dată după meciul din Supercupă, iar a doua oară sâmbătă. Prima dată când mi-am dat demisia nu vroiam să plec, ci încercam să mă fac auzit, luptam pentru contractul lui Coman, pentru regulamentul intern, pentru premii, pentru salarii. Am cedat pentru binele jucătorilor. Ce am făcut eu pentru băieți nu a făcut nimeni în ultimii ani. Copos vorbește numai de bani și de profit și cred că a așteptat să mă dea afară după meciul cu Nurnberg", a spus Cristiano Bergodi.

Bergodi a mărturisit că și-a înaintat demisia sâmbătă dimineață, din cauză că în presă au apărut informații secrete din contractul său pe care doar Constantin Zotta sau George Copos ar fi putut să le divulge. "Am rămas mâhnit pentru că nimeni nu m-a chemat să discutăm. Am vorbit doar cu Renzo. Nu au avut curajul să mă cheme și să-mi spună că mi-au acceptat demisia. Am înaintat acea demisie sâmbătă dimineață, acesta e adevărul. Am făcut acest lucru pentru că în ziarele de sâmbătă au apărut informații despre clauzele secrete din contractul meu, despre care știam doar eu, Renzo, Zotta și Copos. Eu nu am vorbit, Renzo nu a făcut-o. Atunci a vorbit altcineva. Au fost informații care au apărut după două săptămâni de presiune. Nae Manea nu are nicio vină în această problemă", a explicat Bergodi.

Fără înfrângere în acest sezon cu Rapid, Bergodi recunoaște că se răzgândise asupra demisiei. "Un conducător mi-a reproșat că nu am procedat corect cu Bozovici și că nu trebuia să-l las în afara lotului. Sunt lucruri care îmi displac. Reacția băieților a fost extraordinară și hotărâsem să rămân la echipă, dar Zotta, care s-a arătat fericit că voi continua, nu a avut curajul să mă cheme și să-mi spună adevărul".

Fost jucător al echipei Lazio Roma, Bergodi este convins că jucătorii nu au avut niciun amestec în situația creată la club și spune că unii dintre conducătorii giuleșteni sunt amatori. "Nu introduceți jucătorii în acest capitol. Ei nu au făcut nimic rău. Marius Constantin a ajuns la națională în mandatul meu. Maftei a a jucat foarte bine. Ei nu au nicio vină și vă spun că m-am înțeles bine cu ei. Unii conducători de la Rapid sunt amatori. Când vine cineva să-mi spună că nu e bine cum am procedat cu Bozovici înseamnă că e amator. E normal ca după două săptămâni de presiune, după ratarea din Cupa UEFA și după ce în ziare au apărut informații despre contract, antrenorul poate ceda. Eu am cedat și ei au profitat", a precizat Bergodi.

Cristiano Bergodi a explicat că s-a întors în România să-și rezolve niște probleme și nu-l interesează ce va reuși Mircea Rednic la Rapid. "M-am întors să-mi rezolve unele probleme și atât. Nu mă interesează ce va face Rednic. Eu în trei luni la Rapid am schimbat sistemul, jocul și nu am pierdut niciun meci. Nu am nicio problemă cu venirea lui Rednic la Rapid, doar că în România poți antrena două, trei echipe într-un sezon, pe când în Italia există niște reguli. Le mulțumesc suporterilor. Mi-au rămas în inimă. Nu pot uita că m-au aplaudat după ce am fost eliminați de Nurnberg".

Antrenor a trei echipe din România, FC Național, CFR Cluj și Rapid, Bergodi nu exclude o eventuală întoarcere la o formație română. "Nu pot spune dacă voi mai antrena în România. Cine știe? Poate voi reveni, nu văd de ce. Am primit o ofertă de la Universitatea Cluj, dar în acest moment am refuzat. Nu știu dacă cineva a mai plecat de la vreo echipă fără să fi suferit o înfrângere, nu sunt atent la statistici, dar acest lucru mi s-a întâmplat mie. Nu cred că voi merge să vorbesc cu jucătorii. Ei au antrenament și nu pot decât să le urez mult succes", a încheiat Bergodi.

Directorul general Constantin Zotta a anunțat, luni, că tehnicianul Cristiano Bergodi a demisionat din funcția de antrenor al echipei Rapid și a prezentat actul de demisie al italianului, care era datat 6 octombrie. nsă team managerul Renzo Rossi a declarat că antrenorul Bergodi se răzgândise duminică asupra demisiei, pe care o înaintase cu o zi înainte, dar conducătorii giuleșteni au acceptat-o în cadrul Consiliului de Administrație de luni.

(Serviciul AUDIO al MEDIAFAX vă pune la dispoziție înregistrarea declarațiilor făcute miercuri de către fostul antrenor al echipei Rapid, Cristiano Bergodi. Pentru a beneficia de acest serviciu puteți accesa link-ul Mediafax audio de pe pagina de internet a agenției sau direct adresa de internet http://audio.mediafax.ro).

Știrea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 10.10.2007 la ora 15:03


Miercuri 10 octombrie 2007 14:53| BUCUREȘTI

Copos: Rednic este cel mai exigent și al dracului antrenor

 Mesaje împotriva noului antrenor al echipei Rapid, Mircea Rednic, au fost scrise, miercuri, pe zidul stadionului Giulești - Valentin Stănescu, de la intrarea la tribuna oficială, acestea fiind acoperite apoi cu var.

"M..e Rednic. Nu te vrem. Vânzătorule! Trădătorule. Nu ești binevenit. Nu te vrem!" erau mesajele scrise pe zidul de la Giulești.

De asemenea, a fost scris și un mesaj la adresa directorului general, Constantin Zotta. "Zotta = lingău. Pleacă!".

Liderul galeriei Rapid, Petre Ștefan, a declarat, marți, că în cazul în care Mircea Rednic va deveni oficial antrenorul formației giuleștene, suporterii "alb-vișinii" îl vor contesta și înjura pe tehnician la fiecare meci. "Mircea Rednic să se aștepte la proteste din partea noastră. Nu suntem de acord cu instalarea lui în funcția de antrenor. Nu putem să uităm niciodată ce a spus despre suporterii rapidiști și despre Rapid. Este un om fără caracter, fără coloană vertebrală. Indiferent că ia 200 de campionate cu Rapid, el va fi întotdeauna înjurat pe Giulești. Mircea Rednic o să fie contestat nu la primul meci, ci la fiecare meci, atât acasă, cât și în deplasare", a spus Petre Ștefan.

Tehnicianul Mircea Rednic a fost prezentat oficial, marți, în funcția de antrenor al formației Rapid București.

"Sunt fericit că am revenit la Rapid. Este a cincea oară când mi s-a propus să revin de când am fost îndepărtat în ultimii cinci ani. L-am văzut pe Copos schimbat în bine, cred că și eu m-am schimbat în bine. Nu vreau să dezamăgesc suporterii, am văzut că sunt supărați pe mine, poate au dreptate, eu sunt profesionist, îmi apăr jucătorii, clubul, suporterii. Îmi pare rău, doar prin rezultate pot să-i fac să mă respecte", a declarat Rednic.

Știrea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 10.10.2007 la ora 14:47


Marti 9 octombrie 2007 22:46 | BUCUREȘTI

Copos: Rednic este cel mai exigent și al dracului antrenor

 Principalul acționar al FC Rapid, George Copos, a declarat, marți seară, că noul tehnician al grupării giuleștene, Mircea Rednic, este "cel mai exigent și al dracului antrenor", considerând totodată că este cea mai bună decizie pe care o putea lua.

Reacția lui Copos vine ca urmare a declarațiilor mijlocașului Marius Măldărășanu, care a afirmat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că schimbarea antrenorului la mijlocul turului de campionat îi va afecta pe jucători.

"Jucătorii să înțeleagă că trebuie să facă performanță. Eu dacă aș fi jucat și aș mai fi avut 20 de ani, mi-aș fi dorit să am cel mai bun antrenor, cel mai exigent și cel mai al dracului antrenor. Și eu cred că acesta este Mircea Rednic. Cred cu tărie că e cea mai bună decizie pe care am luat-o", a spus Copos.

Întrebat dacă fostul antrenor rapidist Răzvan Lucescu, în prezent la FC Brașov, a reprezentat o soluție pentru banca tehnică a echipei, oficialul rapidist a răspuns: "Din păcate nu se poate".

George Copos a menționat, pentru prima oară, că în decizia sa de a accepta demisia tehnicianului Cristiano Bergodi, a contat și ratarea calificării în grupele Cupei UEFA. "Am toată considerația pentru Bergodi pentru că este un profesionist, dar sâmbătă și-a înaintat demisia și noi am luat împreună decizia de a o accepta. Am făcut asta pentru că noi vrem bărbați puternici la Rapid pentru a ne realiza obiectivele. Regret foarte mult că nu ne-am calificat cu Nurnberg, cred că era o echipă de bătut și mărturisesc sincer că și acesta a fost un argument în decizia pe care am luat-o în privința domnului Bergodi. Nu îmi place că rămân să joc în acest campionat sătesc, în liga domnului Mitică. Eu mi-aș fi dorit să jucăm în Europa, să adunăm puncte pentru România pentru a crește în valoare jucătorii Rapidului", a adăugat Copos.

Acționarul majoritar a precizat că niciodată nu a fost atât de apropiat de un antrenor, așa cum a fost cu italianul Cristiano Bergodi. "Poate niciodată nu am fost mai apropiat de un antrenor al Rapidului cum am fost față de dânsul. Îmi pare rău că nu am fost atât de apropiat nici față de Mircea Rednic și nici față de Răzvan Lucescu. Îmi pare foarte rău că am greșit față de Mircea Rednic, când președinte era Ioan Becali, iar eu nu m-am opus ca el să rămână. Mircea Rednic merita să rămână atunci", a menționat Copos.

Știrea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 9.10.2007 la ora 22:36


Marti 9 octombrie 2007 18:30 | BUCUREȘTI

Suporterii rapidiști anunță că îl vor înjura pe Rednic la fiecare meci

 Liderul galeriei Rapid, Petre Ștefan, a declarat, marți, agenției MEDIAFAX, că în cazul în care Mircea Rednic va deveni oficial antrenorul formației giuleștene, suporterii "alb-vișinii" îl vor contesta și înjura pe tehnician la fiecare meci.

"Mircea Rednic să se aștepte la proteste din partea noastră. Nu suntem de acord cu instalarea lui în funcția de antrenor. Nu putem să uităm niciodată ce a spus despre suporterii rapidiști și despre Rapid. Este un om fără caracter, fără coloană vertebrală. Indiferent că ia 200 de campionate cu Rapid, el va fi întotdeauna înjurat pe Giulești. Mircea Rednic o să fie contestat nu la primul meci, ci la fiecare meci, atât acasă cât și în deplasare", a spus Petre Ștefan.

Liderul suporterilor giuleșteni a afirmat că nu va participa la o eventuală întâlnire cu fostul antrenor dinamovist. "Nu m-a sunat nici pe mine, nici pe Gigi Corsicanu și chiar dacă ne-ar suna, nimeni din galerie nu o să stea la aceeași masă cu Rednic. Ce să ne spună? Cum ne-a vândut de două ori? El nu a făcut decât să trădeze echipele pe la care a fost. A luat bani de la Gigi Becali și ne-a trădat în meciul FC Vaslui - Steaua, din ultima etapă a sezonului 2005/2006. Dacă a făcut-o de atâtea ori, o să ne vândă și pe noi", a completat Ștefan.

Directorul general al FC Rapid, Constantin Zotta, a anunțat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că s-a ajuns la un acord cu antrenorul Mircea Rednic pentru un contract valabil patru ani. "Nu s-a semnat contractul, dar s-a ajuns la un acord cu Mircea Rednic. El va fi noul antrenor al Rapidului în următorii patru ani", a spus Zotta.

În aceeași conferință de presă, jucătorii Vasile Maftei, Dănuț Coman, Ionuț Mazilu și Marius Măldărășanu, au negat informațiile apărute într-un cotidian de sport, conform cărora i-ar fi solicitat acționarului majoritar George Copos să îl demită pe antrenorul Cristiano Bergodi.

"Este penibil să se scrie de un complot al jucătorilor. Noi suntem un grup unit, am făcut eforturi mari să îi ținem la echipă și pe Mircea Rednic, și pe Răzvan Lucescu, iar zilele trecute la fel am făcut și cu Bergodi. Noi l-am convins în prima fază să renunțe la demisie, iar apoi imediat mergeam la domnul Copos să îi cerem să-l de afară? E o minciună foarte mare", a spus Marius Măldărășanu.

Mijlocașul rapidist a menționat că schimbarea antrenorului la mijlocul turului de campionat afectează echipa. "E normal să ne afecteze schimbarea antrenorului tocmai acum la mijlocul turului. Noi am jucat trei luni într-un anumit sistem, ne obișnuisem așa. Acum vine alt antrenor, cu altă gândire tactică și va fi un pic mai greu. Singurul avantaj este că avem două săptămâni să punem lucrurile la punct pâna la reluarea campionatului", a completat Măldărășanu.

Știrea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 9.10.2007 la ora 18:26




Miercuri 10 octombrie 2007 | BUCUREȘTI

GEORGE COPOS AMENINTA SUPORTERII

 Datorita faptului ca suporterii "alb-vișinii" il contesta pe Mircea Rednic, considerand ca acesta a tradat echipa in trecut, patronul clubului FC Rapid, George Copos, trece la amenintari si va interzice accesul pe stadion acelor persoane care vor arunca cu petarde pe teren in timpul meciurilor.

"Suporterii trebuie sa respecte deciziile pe care le ia Consiliul de Administratie. Nu ma intereseaza daca ma contesta pe mine, ma intereseaza performanta la Rapid. Persoanele care vor arunca cu petarde pe teren in timpul partidelor nu vor mai avea acces pe stadion.", a spus Copos

Copos regreta comportamentul din trecut fata de Razvan Lucescu si Mircea Rednic: "Regret cum m-am purtat in trecut cu Mircea Rednic si Razvan Lucescu. Îmi pare rău că nu am fost mai apropiat de Rednic care este un om special pentru mine si merita sa ramana la Rapid.", a declarat principalul finantator al formatiei din Giulesti pe Sport.ro

Totodata el considera ca aducerea lui Rednic este cea mai buna decizie pe care o putea lua deoarece acesta este cel mai bun antrenor si cel mai exigent: "Daca as fi fost jucator mi-as fi dorit un antrenor dur ca Rednic, trebuie sa se faca performanta. Este cea mai bună decizie pe care am luat-o.", a incheiat Copos


Miercuri 10 octombrie 2007 | BUCUREȘTI

4 ANI IN GIULESTI!

 Tehnicianul Mircea Rednic s-a întors la Rapid cu intentia declarata de a duce echipa în Champions League.

Revenirea lui Mircea Rednic (foto) la Rapid a fost vehiculata înca de când Cristiano Bergodi îsi anuntase plecarea. "Umbra lui Mircea" era titlul articolului din ProSportul de vineri care prevestea revenirea "Puriului" în Giulesti.

Varianta a revenit apoi în actualitate în preajma meciului cu Farul, când italianul chiar si-a pus pe hârtie demisia si i-a predat-o lui Constantin Zotta. De atunci dateaza si primele contacte dintre George Copos si Rednic, dar tatonarile au evoluat în negocieri concrete luni dimineata, când CA a aprobat si oficializat despartirea dintre Rapid si Bergodi. Interesant este ca vineri Rednic a urmarit meciul dintre Unirea Urziceni si Iasi, Rapid urmând sa joace contra moldovenilor saptamâna viitoare, iar cu ialomitenii peste trei etape.

Spre deosebire de alte dati, George Copos a avut o misiune usoara în discutiile cu noul antrenor, întelegându-se cu Mircea Rednic practic dupa numai doua întâlniri. Ieri la prânz, "Puriul" a semnat un contract pe patru ani cu Rapid, pastrându-se obiectivele care erau stipulate si în întelegerea cu Bergodi, adica clasarea pe un loc care sa duca în Champions League si câstigarea Cupei României. Prezentarea oficiala a lui Rednic va avea loc astazi, când pe hârtii vor fi puse si semnaturile oficiale, în fata presei.

"Ce bine-mi pare ca ai luat teapa!"

Relatia dintre George Copos si Mircea Rednic a cunoscut, de-a lungul timpului, episoade tensionate, unele chiar hazlii. In 2000, Rednic a fost eliberat din functia de antrenor al Rapidului chiar de ziua sa de nastere, pe 9 aprilie, însa la presiunea jucatorilor a fost readus la echipa. Rednic a mai fost debarcat o data, când în Giulesti a sosit tandemul Giovani Becali - Dan Petrescu. "Puriul" s-a dus mai apoi la Craiova si a provocat demiterea "Bursucului", dupa o victorie în Banie cu 3-1. "Ce bine-mi pare ca ai luat teapa!", i-a fredonat atunci Rednic lui Copos. La sfârsitul sezonului trecut, cu titlul de campion cu Dinamo în buzunar, antrenorul a lansat un atac dur în ProSport la adresa patronului rapidist: "Nu o sa-l iert niciodata pentru ca din cauza lui, când m-a dat afara de la Rapid de ziua mea, tatal meu a facut infarct. Nu ma mai întorc niciodata la Rapid! Când am luat campionatul, am cerut bani de transferuri, dar el îi baga în hotel. Eu cu Dinu am adus bani de acasa ca sa-l aducem la Rapid pe marele fotbalist Lutu".

"De miercuri, la treaba"

Antrenorul e încântat de revenirea la Rapid. Dupa ce s-a întâlnit ieri la prânz cu George Copos, pentru a parafa detaliile noului contract cu Rapid, Mircea Rednic s-a confruntat cu o problema serioasa, opozitia suporterilor din Giulesti.

Când veti fi prezentat oficial, domnule Rednic?

In cursul zilei de miercuri, asa a ramas stabilit. Sunt fericit ca revin în Giulesti.

Spuneati initial ca vreti sa semnati pe un an, dar pâna la urma e vorba de patru ani?

Da, eu asa as fi vrut, pe un an, dar domnul Copos n-a fost de acord, si-a dorit în mod expres un contract pe patru ani si am acceptat.

Obiectivele?

Au ramas aceleasi, obtinerea unui loc de Champions League, adica 1 sau 2 si, fireste, câstigarea Cupei României. Le putem îndeplini, zic eu, îi cunosc bine pe baieti, avem un lot de valoare. E bine ca avem zece zile pâna la primul meci.

Suporterii va cam contesta...

Am auzit, dar eu cred ca ne vom întelege. Sunt profesionist si nu mi-e teama. Ei trebuie sa înteleaga ca nu eu am vrut sa plec de la Rapid, ci am fost înlaturat. Iar pe unde am avut ocazia, am batut si pe Steaua, si pe Dinamo.

REDNIC

Miercuri 10 octombrie 2007 | BUCUREȘTI

'HAOS!' | Renzo RossiINTERVIU / Renzo Rossi

 Secundul lui Bergodi ataca.

Renzo Rossi (foto) sustine ca George Copos e un om care vrea sa conduca de unul singur.

Dumneavoastra v-ati depus demisia?

Nu, nu mi-am dat nicio demisie si nu m-a anuntat nimeni ca s-a renuntat la mine. Cu doar cinci minute înaintea conferintei de presa de luni am fost sunat de Zotta pentru a mi se spune ca a fost acceptata demisia lui Bergodi. Bineînteles, eu am facut echipa cu Bergodi si nici nu se pune problema sa revin.

Care au fost motivele pentru care Bergodi a plecat?

Inca din start trebuie sa spun ca Bergodi nu si-a depus demisia de patru ori, asa cum a spus Zotta. Fireste ca la suparare Cristiano tot zicea ca pleaca. Si avea motive. Rapid nu e un club la care sa se faca treaba. Nu era nimic, nicio organigrama, niciun regulament interior. Trebuia sa vorbesti de o mie de ori pentru a face ceva. De fiecare data Bergodi trebuia sa se ocupe pâna si de problemele economice ale clubului, pentru ca Zotta, desi era director general, nu avea autoritate. Era haos la Rapid!

Sa întelegem ca George Copos este cel care taie si spânzura?

Copos este un om care nu accepta nimic, vrea doar ca el sa conduca. Normal ca nu-l mai voia pe Bergodi, pentru ca de fiecare data se ducea la el sa-i spuna direct: "Baga banii la jucatori, vreau sa fie linistiti la antrenamente!".


Miercuri 10 octombrie 2007 | BUCUREȘTI

IL VOIAU PE BERGODI!

 Daca nu venea Rednic, jucatorii fortau din nou pastrarea italianului.

Demisia de sâmbata a lui Cristiano Bergodi i-a lasat "masca" pe jucatorii visinii (foto) care vineri reusisera sa-l întoarca din drum pe italian.

Fotbalistii sustin ca plecarea lui Bergodi se va resimti, mai ales ca noul tehnician, Mircea Rednic, va produce alte modificari în sistemul de joc, dar si în programul de pregatire al echipei. "Am avut noroc cu aceasta pauza de doua saptamâni, daca aveam etapa la sfârsit de saptamâna, eram total descoperiti. Am muncit trei luni alaturi de Bergodi pe un sistem de joc, iar acum noul antrenor probabil ca va veni cu alte modificari", a spus Maldarasanu. Acesta a tinut sa precizeze ca jucatorii au facut tot ce le-a stat în putinta pentru a-l îndupleca pe tehnicianul italian sa nu paraseasca Giulestiul: "Bergodi a venit vineri de dimineata, la antrenament, si ne-a spus ca pleaca de la Rapid. Noi am încercat sa-l convingem ca trebuie sa depasim împreuna acest moment greu. Bergodi a vazut ca noi tot insistam si a plecat la vestiar. Am mers dupa el încercând sa-l convingem. Pe seara, Renzo Rossi ne-a promis ca Bergodi nu va pleca de la Rapid".

Si Dani Coman a tinut sa precizeze ca jucatorii au facut presiuni pentru ca Bergodi sa revina asupra demisiei: "Am facut tot posibilul sa ramâna alaturi de noi, am facut chiar presiuni la adresa conducerii executive". "Noi am intentionat chiar sa încercam înca o data sa-l pastram pe Bergodi, însa conducerea s-a înteles cu domnul Rednic si am renuntat din respect pentru noul antrenor", a dezvaluit Mazilu.


Marti 9 octombrie 2007 | BUCUREȘTI

RAPID DA GAZETA SPORTURILOR IN JUDECATA

 Marti, clubul Rapid a organizat o conferinta de presa pentru a infirma informatia aparuta in exclusivitate in Gazeta Sporturilor privind un complot al jucatorilor impotriva fostului antrenor Cristiano Bergodi. In articol se scria ca Maldarasanu, Coman, Maftei, Mazilu si Marius Constantin ar fi cerut patronului Copos sa il demita pe italian. In viziunea oficialilor giulesteni, materialul este o inventie urmand ca semnatarii articolului sa fie actionati in judecata. De asemenea, jucatorii au hotarit intrarea in "silenzio stampa" in relatia cu ziaristii de la cotidianul amintit, in timp ce redactorii publicatiei nu vor mai fi primiți la meciurile și antrenamentele Rapidului

Cele mai importante declaratii de la conferinta de presa:

Cristi Costache: "Jucatorii au hotarat sa se intre in silenzio stampa fata de cotidianul incriminat. Clubul va actiona in judecata pe cei doi semnatari ai articolului, ei trebuind sa isi probeze afirmatiile"

Constantin Zotta: "Sunt de acord cu jucatorilor. Acest articol a facut deja rau, suntem suspiciosi. Noi am avut o relatie de respect cu presa si nu dorim decat acelasi lucru. Daca cineva dintre noi a spus ceva ce a condus la acest articol"

Coman: "Noi am facut tot posibilul sa ramana Bergodi alaturi de noi, am facut presiuni la adresa conducerii executive. Nu am fost suparat ca nu am jucat cu Nurnberg. Eram sanatos dar nu puteam sa intru dupa ce 2 saptamani nu am efectuat nici un antrenament. Nu puteam sa pretind sa joc"

Maldarasanu: "Este penibil ce s-a vehiculat. Sunt de mult la aceasta echipa si nu s-a pus niciodata problema sa schimbam antrenorii. Vineri dimineata Bergodi ne-a zis ca nu mai e antrenor. Noi am refuzat sa iesim la antrenament, l-am rugat sa ramana alaturi de noi. Cred ca am avut un aport mare in decizia de a ramane a domnului Bergodi. De aici si pana la a merge la Copos dupa aceea este cale lunga. Noi vrem ca Bergodi sa stie ca am fost alaturi de el si noi am vrut sa continuam impreuna. Normal ca ne afecteaza schimbarea antrenorului, vine altcineva cu alte conceptii, dar sper sa profitam de pauza asta si sa nu existe probleme"

Maftei: "Dupa ce s-a zis ca intalnirea cu Copos a avut loc vineri noaptea, au dat la intors dupa ce am inceput sa aratam fiecare pe unde am fost. Putem dovedi unde am fost, nu e problema. Cineva trebuie sa plateasca"

Mazilu: "Eu nu stiu daca am vorbit o data de cand am ajuns la Rapid cu Copos. Cum sa ma duc eu sa vorbesc asa ceva cu domnul Copos? Nu am avea motiv sa cerem asa ceva. Justitia va dovedi daca noi mintim sau nu"

Coman: "Nu cred ca exista jucatori asa nemultumiti, nu vad de ce. Ultima oara cand am fost la Crowne Plaza a fost dupa Supercupa. Pot sa il aduc martor pe Copos pentru acest lucru"


Marti 9 octombrie 2007 | BUCUREȘTI

MARIUS CONSTANTIN: "DECLARATII FALSE CARE NE ADUC IN SITUATII DELICATE"

 Fundașul rapidist Marius Constantin a declarat într-un interviu exclusiv pentru site-ul său că nu a fost de acord cu plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid si crede ca italianul nu este singurul vinovat pentru eliminarea giuleștenilor din Europa.

Care crezi ca a fost cauza pierderii partidei cu Nurnberg? Teoretic vorbind, ca ati reusit un egal.
Nu stiu sigur... Unii spun ca ghinionul altii ca nu am fost destul de concentrati... Eu zic ca au venit foarte bine organizati, cu fruntea jos, cu un portar in mare forma si au plecat cu calificarea!


Domnul Bergodi a spus ca se va decide dupa acest meci daca va ramane sau nu la Rapid. Sa fie aceasta cauza plecarii?
Nu cred. De fapt indraznesc sa spun ca sigur nu este aceasta cauza.


In presa au aparut stiri despre demisia acestuia dupa meciul cu Farul. Voi stiati dinainte?
Se stia. Ne-a anuntat ca pleaca dinaintea meciului. A venit la noi si ne-a spus ca nu vom mai contina impreuna dar ca oricum nu noi suntem vinovati pentru demisionarea sa. Apoi noi, cu telefoane multe si rugaminti, am reusit sa-l intoarcem. Toti cei din vestiar ne doream sa continuam impreuna ceea ce am inceput. Avem o relatie excelenta cu domnul Bergodi si suntem un grup unit. Sau cel putin eram.


O relatie excelenta, un grup unit si totusi, in presa, mai exact in gazeta sporturilor, s-a scris ca voi ati fi fost cei care ati vrut sa va dispensati de antrenor, urmand exemplul stelistilor.
Am citit si eu si este o mare tampenie. Cine a scris acele lucruri este un idiot prost informat. A reusit sa-mi strice ziua... Sunt declaratii total false care ne aduc intr-o situatie delicata. Se stia foarte bine ca noi, jucatorii, suntem cei care l-au convins sa nu plece, ca tinem foarte mult la el si el la noi. Cineva incearca sa ne arunce asta in spate dar nu cred ca va tine.

Domnul Bergodi a acuzat oarecum conducerea pentru decizia luata. Sa fie acesta adevarul?
La aceasta intrebare nu am ce sa iti raspund. Nu stiu care au fost problemele sau relatia dintre ei.


Directorul general, Constantin Zotta, l-a criticat dur pe domnul Bergodi pentru faptul ca intr-un fel sau altul s-a jucat de-a "uite demisia nu mai e demisia". Pana la urma de cate ori a fost vorba de o demisie in adevaratul sens al cuvantului?
Domnul Zotta mai intai sa se uite in calendar si sa ne vireze restantele financiare. Si abia apoi sa critice oamenii care chiar fac ceva pentru acest club!


Crezi ca plecarea domnului Bergodi va aduce si instabilitatea la echipa avand in vedere ca stilul de joc se va schimba pentru a nu stiu cata oara?
Vom vedea. Oricum socul plecarii lui se va resimti mult timp avand in vedere ca reusise sa cucereasca vestiarul. Motivul!? Este o persoana extraordinara!!!


Ce reactie crezi ca vor avea fanii in urma acestei situatii create?
As vrea ca fanii sa fie convinsi ca noi nu puteam niciodata sa punem umarul la plecarea domnuluilui Bergodi si ca oricine va veni antrenor noi vom incerca din rasputeri sa facem un sezon bun! Ii rog sa fie in continuare alaturi de noi, sa vina la meciuri si sa ne sustina asa cum stiu ei cel mai bine.

Interviul a fost preluat în totalitate de pe site-ul personal al jucătorului www.mariusconstantin.ro


Marti 9 octombrie 2007 | BUCUREȘTI

MARIUS BRATU, DORIT DE REDNIC LA RAPID

 Presedintele executiv al echipei de Liga 2 CSM Focsani, Marius Bratu, ar putea parasi în perioada urmatoare echipa CSM Focsani. Marti, fostul portar a fost ofertat de Mircea Rednic, tehnicianul care a preluat postul la echipa Rapid. Bun prieten cu Rednic din vremea în care cei doi au colaborat la Dinamo Bucuresti, presedintele focsanenilor ar urma sa preia functia de antrenor cu portarii la gruparea de sub podul Grant în cazul în care va accepta.

"Înca nu m-am decis daca voi pleca sau nu de la Focsani. Am primit o oferta tentanta, dar mi-e greu sa ma despart de ceea ce am construit la CSM Focsani. Acum toate gîndurile sînt la partida de sîmbata, pe care o vom disputa cu echipa din Chiajna. Trebuie sa obtinem obligatoriu cele trei puncte puse în joc", a declarat presedintele executiv al vrîncenilor, Marius Bratu.




Marti 9 octombrie 2007 | 19:05:00 | BUCUREȘTI

Petre Ștefan: "Rednic o să ne trădeze și pe noi!"

 Liderul suporterilor giuleșteni, Petre Ștefan, a afirmat că nu va participa la o eventuală întâlnire cu fostul antrenor dinamovist.
"Nu m-a sunat nici pe mine, nici pe Gigi Corsicanu și chiar dacă ne-ar suna, nimeni din galerie nu o să stea la aceeași masă cu Rednic.

Ce să ne spună? Cum ne-a vândut de două ori? El nu a făcut decât să trădeze echipele pe la care a fost.

A luat bani de la Gigi Becali și ne-a trădat în meciul FC Vaslui - Steaua, din ultima etapă a sezonului 2005/2006.

Dacă a făcut-o de atâtea ori, o să ne vândă și pe noi", a completat Ștefan.
sursa: Mediafax


Marti 9 octombrie 2007 | 18:58:00 | BUCUREȘTI

Petre Ștefan: "Indiferent că ia 200 de campionate cu Rapid, Rednic va fi întotdeauna înjurat pe Giulești"

 Liderul galeriei Rapid, Petre Ștefan, a declarat, marți că în cazul în care Mircea Rednic va deveni oficial antrenorul formației giuleștene, suporterii "alb-vișinii" îl vor contesta și înjura pe tehnician la fiecare meci.

"Mircea Rednic să se aștepte la proteste din partea noastră. Nu suntem de acord cu instalarea lui în funcția de antrenor. Nu putem să uităm niciodată ce a spus despre suporterii rapidiști și despre Rapid. Este un om fără caracter, fără coloană vertebrală. Indiferent că ia 200 de campionate cu Rapid, el va fi întotdeauna înjurat pe Giulești. Mircea Rednic o să fie contestat nu la primul meci, ci la fiecare meci, atât acasă cât și în deplasare", a spus Petre Ștefan.
sursa: Mediafax


Marti 9 octombrie 2007 | 18:21:00 | BUCUREȘTI

Copos: "Singura condiție a lui Mircea Rednic a fost să vină la Rapid"

 Acționarul majoritar George Copos a declarat, marți, agenției MEDIAFAX, că Mircea Rednic este noul antrenor al echipei Rapid, el urmând să fie sub contract până la 30 mai 2011.

"Mircea Rednic este noul antrenor al echipei Rapid. În proporție de peste 90 la sută am căzut de acord, va fi sub contract cu Rapid până la 30 mai 2011. Este de departe cea mai bună soluție pentru Rapid în momentul de față și sunt sigur că va îndeplini toate obiectivele propuse", a spus Copos.

Întrebat dacă Rednic a pus vreo condiție, Copos a răspuns: "Singura condiție a lui Mircea Rednic a fost să vină la Rapid".




Miercuri 10 octombrie 2007 | BUCUREȘTI

Bergodi: "Să nu-i văd!"

 Bergodi revine azi în București, ca să-și ia bagajele, și spune că nu-și dorește o întîlnire cu Copos sau Zotta. Așa cum avea de gînd din momentul în care a plecat duminică din România, Cristiano Bergodi va reveni astăzi. Situația italianului s-a schimbat însă în decurs de două zile, iar azi se întoarce în București doar ca să-și ia bagajele, nu pentru a conduce antrenamentele Rapidului.

Fostul căpitan al lui Lazio a rămas afectat după despărțirea de giuleșteni: "O să trec doar pe-acasă, să-mi iau bagajele. Atît! La Pro Rapid n-o să merg, pentru că jucătorii știu foarte bine ce s-a întîmplat. Iar cu Copos și Zotta n-am de ce să mă întîlnesc, în nici un caz, nici nu vreau să-i văd! Adevărul e că Zotta nu e totuși cine știe ce în club, Copos taie și spînzură. Nu-mi vine să cred că am avut parte de tratamentul ăsta, cînd patronul ar fi trebuit să mă întîmpine cu covorul roșu pentru felul în care m-am dedicat cît am antrenat Rapidul!".

"Nu m-au sunat jucătorii!"
Bergodi s-a referit și la relația cu fotbaliștii: "Nu m-au sunat jucătorii, l-au sunat doar pe Renzo și i-au transmis că regretă despărțirea. Mi se pare absurd ca ei să fi avut ceva împotriva mea. Coman a primit o mărire de salariu la insistențele mele, Marius Constantin a prins ...


Miercuri 10 octombrie 2007 | BUCUREȘTI

"Revenim în Ligă!"

 Rednic a semnat cu Rapid și le promite fanilor titlul și grupele Ligii Campionilor

Giuleștenii nu au rămas fără antrenor nici măcar o zi. Luni dimineață i-a fost acceptată demisia lui Cristiano Bergodi, iar în aceeași zi, seara, Mircea Rednic s-a înțeles cu Copos și a semnat contractul cu Rapid. Acordul e valabil un an, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon. Salariul noului antrenor: 250.000 de euro, cu 100.000 de euro mai mult decît încasa Bergodi. Rednic va fi prezentat astăzi oficial.

- Domnule Rednic, v-ați înțeles cu Rapidul?
- Da, am căzut de acord cu domnul Copos, am semnat contractul.

- Nu vă îngrijorează faptul că o parte a fanilor vă critică?
- Suporterilor le transmit că am venit să readuc Rapidul acolo unde l-am lăsat. Cu mine pe bancă, echipa asta a cîștigat campionatul și a fost aproape de grupele Ligii Campionilor.

- Obiectivul este același de la startul sezonului, accesul în grupele Ligii?
- Am fost de acord cu obiectivele stabilite de domnul Copos și cred în îndeplinirea lor, altfel n-aș mai fi acceptat să antrenez echipa.

- E un impediment să preluați formația în timpul campionatului?
- Nu neapărat, pentru că eu cunosc jucătorii bine și, ca să-i știu și mai bine, zilele următoare voi face un joc-școală, pentru că este întrerupt campionatul. Îmi prinde bine pauza asta cauzată de meciul "naționalei" cu Olanda.

- Ce veți schimba?
- Știu că o să joc 4-4-2, cu doar două vîrfuri, nu cu trei, așa cum a evoluat Rapid în ultima perioadă.


Rada îi face lobby

Agreat de fani, secundul Marian Rada încearcă să-l reconcilieze pe Rednic cu galeria

Copos negociază de o săptămînă cu Rednic, dar ambii au evitat să anunțe oficial. "Dacă vin, vreau liniște!", a cerut antrenorul, îngrijorat de posibile reacții negative din partea suporterilor. O parte a fanilor au început deja să critice varianta revenirii lui Rednic în Grant.

Conducerea din Giulești a făcut deja un pas pentru reconcilierea lui Rednic cu ultrașii și în susținerea viitorului tehnician a sărit chiar secundul Marian Rada, cel pe care galeria îl vrea promovat ca principal, în locul lui Cristiano Bergodi: "Dintre variantele la îndemînă, Rednic reprezintă cea mai bună soluție! Știu că suporterii îi vor reproșa probabil vreo două, trei declarații nepotrivite la adresa Rapidului, dar, în condițiile în care a plecat cum a plecat de aici în două rînduri, eu îi înțeleg frustrarea. Sîntem oameni, fiecare cu orgoliul lui, și nu te poți abține la nesfîrșit. Important e ca echipa să aibă rezultate, și cu Rednic pe bancă Rapid a obținut performanțe notabile".

"Rednic a luat un titlu cu Rapidul ca jucător, încă unul ca antrenor, cu el am bătut-o pe Dinamo de șase ori la rînd, am luat și Cupa, și Supercupa. Rezultatele îl recomandă!"
Marian Rada

De ce îl acuză
Suporterii rapidiști sînt porniți împotriva lui Mircea Rednic, deși acesta e cel mai titrat antrenor din istoria Rapidului, cu patru trofee cîștigate, un titlu (2003), o Cupă (2002) și două Supercupe (2002, 2003)! Au existat însă mai multe episoade pentru care suporterii alb-vișiniilor îl incriminează pe Rednic:

- În 2005, Copos a vrut să-l înlocuiască pe Răzvan Lucescu cu Rednic. Galeria era de partea lui Lucescu și a făcut o demonstrație în fața biroului lui Copos de la Crowne Plaza. Rednic a fost acuzat atunci de fanii rapidiști și Răzvan a rămas în funcție.

- Anul trecut, cu Rednic pe bancă, Dinamo a învins Rapidul în ambele jocuri directe din campionat, 3-1 și 4-1. "Puriul" a exultat și l-a ironizat pe Lucescu junior: "Joacă într-un sistem învechit, 3-4-3, pe care toată lumea l-a învățat pe de rost!".


- Rapidiștii nu-l văd cu ochi buni pe Rednic din același motiv pentru care antrenorul a plecat de la Dinamo: episodul petrecut în finalul sezonului trecut, cînd "cîinii", cu "Puriul" pe bancă, au învins-o pe CFR Cluj, iar Steaua a prins locul 2 și Liga Campionilor. Gigi Becali a spus după aceea că le-a dat bani lui Rednic și jucătorilor ca să treacă de ardeleni.





Marti 9 octombrie 2007 | BUCUREȘTI

COPOS ISI AMENINTA SUPORTERII

 Patronul rapidist, George Copos, spune ca este neplacut surprins de reactia suporterilor la adresa lui Mircea Rednic, amenintind ca va trece la masuri asupra acestora, informeaza Mediafax.

"Am toata consideratia pentru suporteri, dar trebuie sa respecte deciziile pe care le ia un Consiliu de Administratie. Sint neplacut surprins de ce aud. Cred ca ne vom schimba si noi foarte repede abordarea fata de acei oameni care contesta deciziile celor care fac investitii mari la Rapid. Oamenii care vor mai arunca petarde pe teren in timpul meciurilor de Cupa UEFA nu vor mai intra pe stadion.Nu ma intereseaza daca ma vor contesta si pe mine, ma intereseaza mai mult sa facem performanta la Rapid, decit faptul ca eu ca persoana care a investit citeva zeci de milioane de euro la Rapid sint contestat", a spus Copos.


Marti 9 octombrie 2007 | BUCUREȘTI

COPOS: "Am gresit fata de MIRCEA REDNIC atunci cand presedinte era BECALI"

 Boss-ul rapidist recunoaste ca a gresit fata de Mircea Rednic atunci cind fostul presedinte Ioan Becali l-a dat afara de la Rapid, informeaza Mediafax.

"Poate niciodata nu am fost mai apropiat de un antrenor al Rapidului cum am fost fata de dinsul. Imi pare rau ca nu am fost atit de apropiat nici fata de Mircea Rednic si nici fata de Razvan Lucescu. Imi pare foarte rau ca am gresit fata de Mircea Rednic, cind presedinte era Ioan Becali, iar eu nu m-am opus ca el sa ramina. Mircea Rednic merita sa ramina atunci", a spus Copos.


Marti 9 octombrie 2007 | BUCUREȘTI

REDNIC : "DE MIERCURI VOI CONDUCE ANTRENAMENTELE ECHIPEI! OBIECTIVELE SINT CLARE: CUPA SI CAMPIONATUL"

 Noul antrenor al giulestenilor, Mircea Rednic, a declarat pentru FANATIK ca are incredere in lotul de jucatori si ca obiectivele pe care le are de indeplinit sint clare.

"Obiectivele sint clare la un club cu pretentii ca Rapid: campionatul si Cupa Romaniei. Am mare incredere in lotul actual, pentru ca altfel nu as fi acceptat sa vin aici. Vreau ca suporterii sa ma inteleaga. Sint profesionist, mi-am facut treaba oriunde am antrenat. Eu vreau sa le multumesc fanilor pentru ca, in trecut, au fost mereu alaturi de mine. De miine voi conduce antrenamentele echipei", a spus Rednic.

Antrenorul "alb-visiniilor", Mircea Rednic, a declarat ca il doreste pe fundasul "ciinilor", George Blay, in Giulesti.

"Blay a venit cu mine in Romania. Il doresc la Rapid, dar, pina in acest moment, nimeni din conducere nu a discutat pentru transferul sau. Este un jucator bun si este posibil sa-l vina la Rapid", a spus "Puriul".

Antrenorul giulestenilor, Mircea Rednic, a refuzat sa comenteze ca noua sa echipa a ratat calificarea in grupele Cupei UEFA si considera ca, anul trecut, la lotul pe care il avea la dispozitie, Rapid trebuia sa cistige campionatul.

"Despre faptul ca am iesit din cupele europene, nu e problema mea, nu comentez. Anul trecut i-am spus lui Razvan Lucescu ca la ce lot are, trebuia sa ia campionatul. Am spus multe anul trecut, eram atacat de toti si era normal sa ma apar pe mine si pe jucatorii mei. Imi pare rau, acum, pentru unele declaratii", a declarat Rednic.


Marti 9 octombrie 2007 | BUCUREȘTI

EDITORIAL : PENTRU CA-L PLINGEM PE BERGODI, NE MERITAM SOARTA!

 Autor: Andrei Trifan, 09-10-2007
Soc! Bergodi a plecat de la Rapid... Asa a inceput majoritatea buletinelor de stiri sportive. Am ramas surprins, dar si mihnit. Ma asteptam ca socanta sa fie usurinta cu care Rednic a acceptat sa se intoarca la Rapid. Adica acolo de unde a fost dat afara chiar de ziua sa! Acolo unde a spus ca face ceea ce fac "ciinii" pe tufisuri! Acolo unde a fost umilit mai ceva ca Hagi la Steaua.

Dar nu, pentru noi, romanii, uluitoare a fost despartirea Rapidului de Bergodi, un antrenor fara rezultate notabile, un tehnician pe care il poti retine pentru finala de cupa pierduta cu FC National, pentru locul doi ratat cu CFR Cluj si pentru necalificarea in grupele UEFA! Ii plingem pe Bergodi si pe asistentul sau Renzo Rossi si ii demonizam pe restul: Copos i-a demis, Zotta i-a lucrat, iar jucatorii au complotat impotriva lor. Oricine e de vina pentru aceasta ruptura, mai putin ei. Sintem maestrii in a le ridica statui unor antrenori buni, poate mai buni decit cei mioritici, doar pentru ca sint straini, eventual italieni. Le permitem sa spuna ca numai in Romania se poate intimpla ca un arbitru sa greseasca flagrant, fara sa le aducem aminte de cel mai mare scandal de coruptie din istoria fotbalului mondial, Calciopoli. Le permitem sa ne dea lectii de profesionalism, desi isi prezinta de cel putin trei ori demisia si revin asupra ei, tot de atitea ori, in mai putin de patru luni. Paralela cu spatiul politic, acolo unde sintem prea servili pentru a-i desfiinta pe italienii care vin in Romania pentru pedofilie sau trafic de carne vie, spre deosebire de ei, care sint gata sa ofere recompensa pe cap de spalator de parbrize, roman, repatriat, e inevitabila! Concluzia e valabila pentru oricine, la orice nivel: cei slabi isi merita intotdeauna soarta. Inclusiv pentru stimabilul Mircea Rednic, pe care probabil Copos il va astepta pe 9 aprilie 2008 cu un buchet de trandafiri. Ramine de vazut insa cu ce scop!




Marti 9 octombrie 2007 | BUCUREȘTI

LIDERUL SUPORTERILOR RAPIDISTI:
"REDNIC E UN VANZATOR, VA FI INJURAT SI FLUIERAT"

 Vanzatorul Rednic! Nici nu s-a asezat bine in fotoliul de antrenor la Rapid, ca deja au aparut probleme pentru Mircea Rednic. "Puriul" va avea viata grea in Giulesti. Suporterii rapidisti ameninta ca-l vor injura si fluiera pe noul antrenor al Rapidului pe care il considera un "om fara caracter' si "fara colaoana vertebrala" care a vandut Rapidul si a tradat fiecare echipa la care a fost.

"Mircea Rednic sa se astepte la proteste din partea noastra. Nu suntem de acord cu instalarea lui In functia de antrenor. Nu putem sa uitam niciodata ce a spus despre suporterii rapidisti si despre Rapid. Este un om fara caracter, fara coloana vertebrala. Indiferent ca ia 200 de campionate cu Rapid, el va fi intotdeauna injurat pe Giulesti. Mircea Rednic o sa fie contestat nu la primul meci, ci la fiecare meci, atat acasa cat si in deplasare", a spus Petre Stefan, liderul suporterilor rapidisti.
 
"Nu m-a sunat nici pe mine, nici pe Gigi Corsicanu si chiar daca ne-ar suna, nimeni din galerie nu o sa stea la aceeasi masa cu Rednic. Ce sa ne spuna? Cum ne-a vandut de doua ori? El nu a facut decat sa tradeze echipele pe la care a fost. A luat bani de la Gigi Becali si ne-a tradat in meciul FC Vaslui - Steaua, din ultima etapa a sezonului 2005/2006. Daca a facut-o de atatea ori, o sa ne vanda si pe noi", a  acuzat Stefan.


Marti 9 octombrie 2007 | BUCUREȘTI

De unde a plecat si unde a ajuns! Afla aici tot ce nu stiai despre Mircea Rednic!

 Ovaționat în Giulești după câștigarea titlului în 2003, demis de Giovanni Becali chiar de ziua lui, contestat de fanii rapidiști în 2005, Mircea Rednic, cel mai titrat antrenor din istoria clubului Rapid, revine după o perioadă de patru ani pe banca tehnică a echipei feroviare.
Cariera lui Rednic la Rapid a început încă de pe vremea în care era jucător. În sezonul 1997/1998, Rednic a semnat cu FC Rapid, pentru care a jucat 68 de partide și a marcat două goluri în trei sezoane, ultimele ale carierei sale. Cu Mircea Lucescu antrenor, Rednic a câștigat titlul de campion al României în sezonul 1998-1999, primul după 32 de ani în istoria clubului, și Supercupa României.
La finalul carierei de fotbalist, Rednic a preluat postul de antrenor al Rapidului, după plecarea lui Anghel Iordănescu, dar părăsește și el banca tehnică a echipei, în sezonul 2001-2002, după o victorie cu Oțelul Galați, scor 2-1. Apoi, obține primul trofeu important: Supercupa României, 2-1 cu Dinamo.

După o scurtă perioadă la FCM Bacău, de la 5 august 2001 până la 1 decembrie 2001, Rednic revine ca antrenor în Giulești cu care câștigă primul titlu ca antrenor, la finalul sezonului 2002/2003. La 6 decembrie, Rednic este îndepărtat din funcție de noul președinte al clubului Rapid, Ioan Becali, deși echipa se afla în lupta pentru titlu, la jumătatea sezonului 2003-2004.
Plecat în Arabia Saudită, la Al Nassr, Rednic revine în campionatul intern al României ca antrenor al echipei Universitatea Craiova. La conferința de presă ce a urmat partidei Universitatea - Rapid, scor 3-1, Rednic fredonează refrenul unei melodii cântate de trupa Ca$$a Locco: "Ce bine-mi pare că ai luat țeapă". Pe 25 septembrie 2004, demisionează de la echipa din Bănie, în urma unei partide cu FCM Bacău, scor 1-1, din etapa a VIII-a.

Rednic acceptă oferta lui Adrian Porumboiu de a prelua FC Vaslui, aflată în eșalonul secund, pe care o promovează în Divizia A și refuză să își mai prelungească înțelegerea.
Liber de contract, Rednic este chemat din Belgia, în noaptea de 15 august 2005, de George Copos la Crowne Plaza pentru a prelua conducerea echipei Rapid, după ce patronul grupării giuleștene l-a demis pe Răzvan Lucescu. În timpul negocierilor, mai mulți suporteri ai formației "ab-vișinii" au protestat față de demiterea lui Lucescu și l-au amenințat pe fostul tehnician cu decapitarea în cazul în care se va întoarce la Rapid. Din cauza reacției negative a suporterilor, Copos a renunțat să-l mai numească antrenor pe Rednic și l-a reconfirmat în funcție pe Răzvan Lucescu.
După șase etape din sezonul 2005-2006, Rednic a revenit, ca antrenor al formației moldave, pe care reușește să o scape de la retrogradare, după ce, în turul campionatului, gruparea vasluiană nu obținuse decât șase rezultate de egalitate și nouă înfrângeri.

Pe 6 iunie 2006, Rednic a preluat Dinamo. Venirea sa la Dinamo a fost dorită în mod expres de acționarul Cristi Borcea și a provocat o schismă la nivelul acționariatului grupării din Șoseaua Ștefan cel Mare, Gigi Nețoiu retrăgându-și sprijinul și declarând că "nu crede în proiectul" numit Rednic. Un alt acționar care a fost contra aducerii lui Rednic a fost Vasile Turcu, acesta oscilând, însă, între laude și critici la adresa antrenorului, în funcție de momentele pe care le-a traversat echipa de-a lungul mandatului său.
Sub comanda lui Rednic, Dinamo a ajuns în primăvara europeană pentru prima oară după 17 ani, în sezonul 2006/2007, când a reușit să treacă de grupele Cupei UEFA, însă a fost eliminată din competiție în 16-imi de Benfica Lisabona.

Pe plan intern, Rednic a condus Dinamo spre titlul de campioană cu numărul 18, după un parcurs foarte bun început cu o serie de 13 victorii consecutive. În etapa a XIV-a a sezonului trecut, invincibilitatea "roș-albilor" a fost curmată de CFR Cluj, formație pe care Dinamo avea s-o stopeze în retur din cursa spre locul doi, în care ardelenii luptau cu Steaua. Atunci Dinamo a învins pe CFR cu scorul de 1-0, pe teren propriu, în etapa a XXXI-a, după meci, finanțatorul FC Steaua, Gigi Becali, anunțând că a oferit bani dinamoviștilor pentru a câștiga și a ajuta, astfel, formația din Bulevardul Ghencea să se claseze pe locul doi și să se califice în preliminariile Ligii Campionilor. Victoria lui Dinamo în meciul cu CFR i-a nemulțumit pe suporteri, care ar fi dorit ca echipa pregătită de Mircea Rednic să piardă pentru a-i împiedica astfel pe eternii rivali de la Steaua să ajungă în Liga Campionilor. "Gura târgului" spune, însă, că după partida cu CFR în vestiarul dinamovist ar fi avut loc o serie de conflicte, după ce jucătorii l-au suspectat pe Rednic că și-a însușit o mare parte din banii oferiți de Becali. Adevărul a fost trecut, însă, sub tăcere, în condițiile în care noile regulamente interzic oferirea și primirea de stimulente financiare din partea altor cluburi.
Speranțele dinamoviștilor de a accede direct în grupele Ligii Campionilor ca urmare a câștigării titlului au fost spulberate, după ce competiția a fost câștigată în sezonul 2006/2007 de AC Milan, formație care nu ar fi putut obține participarea și în ediția 2007/2008 din cauza locului ocupat în campionatul intern. Astfel, campioana României a fost nevoită să evolueze în turul trei preliminar, unde nu a fost cap de serie și a avut ca adversară formația Lazio Roma. În tur, Dinamo a reușit să obțină o remiză, 1-1, pe stadionul Olimpico din Roma, iar returul de la București era privit cu o doză destul de ridicată de optimism. După o primă repriză bună, în care au reușit să deschidă scorul prin Florin Bratu și să intre la vestiare în avantaj, dinamoviștii au pierdut meciul și calificarea în primele 20 de minute ale părții secunde, când au primit trei goluri, și au rămas în afara grupelor, trebuind să se mulțumească cu Cupa UEFA.

Ratarea primului obiectiv al sezonului 2007/2008 a amplificat criza de la Dinamo, provocată de startul slab de campionat. După o victorie chinuită în prima etapă la Gloria Buzău, cu scorul de 2-1, după ce a fost condusă de nou-promovata pregătită atunci de Viorel Ion, Dinamo a primit lovitura chiar pe teren propriu, de la fosta formație a lui Rednic, FC Vaslui, care a învins campioana în propriul fief cu scorul de 2-0. Întâmplare, s-au gândit mulți, în condițiile în care dinamoviștii veneau după un sezon foarte bun, după o perioadă de pregătire prolifică și păreau cu gândul mai mult la lupta pentru grupele LC.
Etapa a treia a adus un reviriment pentru formația lui Rednic, care s-a impus clar, cu scorul de 3-0, în fața Ceahlăului, chiar la Piatra Neamț, următorul meci a fost cel cu Lazio, de la Roma, scor 1-1, iar lucrurile păreau să intre pe un făgaș normal în curtea campioanei. Dar un nou pas fals de pe teren propriu, 1-1 cu Dacia Mioveni, echipă nou-promovată și care părea "pradă ușoară", prin prisma relațiilor dintre Dinamo și sponsorul argeșenilor, Gigi Nețoiu, a arătat că liniștea este departe.

Dinamo era cu gândul mai mult la Lazio astfel că, forțați și de numărul mare de accidentați, oficialii campioanei au preferat să amâne partida cu Farul, pentru a putea pregăti în liniște jocul retur cu italienii, care putea aduce grupării din Șoseaua Ștefan cel Mare prima calificare din istorie în grupele LC. Eșecul din partida cu Lazio a adâncit, însă, "groapa" în care se zbate Dinamo și, pe fondul dezamăgirii provocate de ratarea calificării, jucătorii au pierdut și partida cu Gloria Bistrița, de sâmbătă, rezultat ce a provocat un adevărat seism.
Președintele CA Nicolae Badea vorbea de neputință și de eliminarea jumătăților de măsură, Rednic își declina responsabilitatea în privința transferurilor operate de Dinamo după iarna lui 2006, aruncând-o pe umerii acționarilor, iar în puterea nopții i-a anunțat pe aceștia că părăsește "corabia".
Născut la 9 aprilie 1962, Mircea Rednic a debutat ca jucător în Divizia A la Corvinul Hunedoara, pe data de 2 august 1980, într-o partidă cu ASA Târgu-Mureș, câștigată cu scorul de 4-1. Ca jucător, Rednic a jucat în 391 de partide și a marcat 29 de goluri în Divizia A, la Corvinul, Dinamo și Rapid, unde a câștigat trei titluri de campion: 1983/1984, 1989/1990 (cu Dinamo) și 1998/1999 cu Rapid. A mai câștigat patru Cupe ale României în sezoanele 1983/1984, 1985/1986 și 1989/1990, cu Dinamo, și în 1998-1999 cu Rapid.
În străinătate a evoluat în campionatul Turciei, la Bursaspor (1990-1991), formație pentru care a jucat 14 meciuri. A mai jucat în Belgia, la Standard Liege și Saint Trond, acumulând 150 de meciuri și 3 goluri.










Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...