ACTUALIZAT | Sambata 13 octombrie 2007 | 8:30:00

  REVISTA PRESEI 13 octombrie 2007


Vineri 12 octombrie 2007 | 14:47:00

Bergodi: Conducerea Rapidului vrea doar să-mi murdărească imaginea

Tehnicianul Cristiano Bergodi a declarat pentru MEDIAFAX că persoanele din conducerea FC Rapid vor să îi murdărească imaginea anunțând că au chetuit cu el în cele trei luni și jumătate cât a fost în funcție suma de 184.000 de euro.

Bergodi susține că FC Rapid nu putea să îi plătească această sumă, având în vedere că salariul său anual era de 200.000 de euro.

"Nu e adevărat că am încasat 184.000 de euro de la Rapid. Am primit de la Rapid salariul pe patru luni. Cum să primesc 184.000 de euro când contractul meu, pe întreg sezonul, este de 200.000 de euro? Cum e posibil? Și lipsesc opt luni din contract! A, că au fost prime de victorie, este altceva. Dacă băieții au câștigat cu mine, e normal, e munca mea. Dar cifra pe care au spus-o ei nu e adevărată. Ei încearcă să arunce cu noroi, să îmi murdărească imaginea. Primele au fost bune pentru băieți în sezonul acesta. Eu am făcut regulamentul de ordine interioară și a fost unul bun pentru toată lumea. E normal ca mâncarea, mașina și apartamentul să fie extra, deci nu e normal să calculezi la salariu așa ceva.", a spus Bergodi.

Tehnnicianul italian recunoaște însă că FC Rapid nu are nici măcar un euro datorie către el. "Trebuie să fiu corect și să spun că mi-au plătit absolut tot până acum. Nu există restanțe, nu pot să spun altceva. Nu știu exact câți bani au intrat de la Rapid în contul meu, eu nu fac calcule de genul acesta", a afirmat italianul.

Întrebat dacă este adevărat că acționarul majoritar George Copos i-a negociat inclusiv mâncarea la momentul instalării sale în funcție, Bergodi a explicat că a glumit când a spus asta, și că nu a dorit decât să accentueze faptul că este foarte greu să stabilești detaliile unui contract cu oficialul rapidist. "Dar nu e o problemă mâncarea. Eu mâncam foarte des la ProRapid unde nu plăteam nimic. Dar nu e o problemă asta. Mâncarea nu e importantă pentru mine, sunt zile în care nu mănânc nimic. Eu când am zis că mi s-a negociat și mâncarea am spus în glumă, doar ca să accentuez faptul că e extrem de greu să negociezi un contract cu domnul Copos. Și asta știe toată lumea. Eu am glumit, atâta tot", a menționat tehnicianul.

Bergodi susține că a avut reducere la mesele luate la restaurantul din incinta Hotelului Crowne Plaza, care îi aparține lui George Copos, pe când conducerea clubului CFR Cluj îi achita în întregime mâncarea. "Eu am făcut acea declarație legat de mâncare pentru că eu am crezut că toate aceste chestii legate de mașină, casă și mâncare erau băgate în contract. Dar nu erau, pentru că eu am uitat când am negociat. Totuși, e adevărat, am mâncat la Crowne Plaza, unde mi s-a făcut reducere pentru că eram antrenor la Rapid. Dar, ca să dau un exemplu, la CFR Cluj, conducerea mi-a plătit tot, și mâncarea și tot. Pentru că antrenorul e cea mai importantă persoană a unei echipe. La fel e și în Italia și peste tot. Dar eu n-am făcut nimic rău, n-am furat nimic de la Rapid. Am lucrat în fiecare zi de dimineața până seara, nu e normal să mă atace cu astfel de lucruri", a menționat Cristiano Bergodi.

Știrea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 12.10.2007 la ora 13:18



Sambata 13 octombrie 2007

"NU MA MANJITI!"

Bergodi sustine ca nu a încasat de la Rapid 184.000 de euro.

Razboiul Rapid - Bergodi si-a consumat ieri un nou episod. Dupa ce visiniii au spus ca italianul "a mâncat" în Giulesti 184.000 de euro, Bergodi a precizat ca a primit de la Copos doar jumatate din suma.

"Bergodi în perioada petrecuta în Giulesti cu nu mai putin de 184.000 de euro! Adaugând si anexa de contract, extrem de vehementa în prezent, numita Renzo Rossi, suma se duce la peste 200.000 de euro. De unde s-ar putea trage concluzia ca Razvan Lucescu, antrenorul care a dus Rapidul pâna în sferturile de finala ale Cupei UEFA, a câstigat în trei ani de contract mai putin decât a mâncat domnul Bergodi în trei luni!", s-a aratat într-un comunicat pe site-ul oficial al clubului Rapid.

Replica fostului antrenor, destul de acida, a venit ferm: "Nu e adevarat ca am încasat 184.000 de euro de la Rapid. Nu ma mânjiti! Am primit doar salariul pe patru luni. Cum sa primesc 184.000 de euro când contractul meu, pe întreg sezonul, este de 200.000 de euro? Cum e posibil? Si lipsesc opt luni din contract! A, ca au fost prime de victorie, este altceva. Daca baietii au câstigat cu mine, e normal, e munca mea. Dar cifra pe care au spus-o ei nu e adevarata. Ei încearca sa arunce cu noroi, sa îmi murdareasca imaginea". Italianul a avut si o replica dura la adresa lui Constantin Zotta: "Pentru mine, cineva din conducerea clubului Rapid este o persoana moarta. Stiti foarte bine la cine ma refer. O persoana moarta!".

Razvan Lucescu Ce zic rapidistii despre fostul lor antrenor


. Si-a depus de patru ori demisia, iar ultima oara i-a fost acceptata, pentru ca se tot saturasera de mofturile antrenorului;
. A ratat calificarea în primavara europeana;
. A câstigat în trei luni mai mult decât Razvan Lucescu (foto) în trei ani;
. A obtinut victorii doar cu ultimele cinci echipe din clasament.

Ce le reproseaza Bergodi rapidistilor

. Si-a depus demisia doar de doua ori: prima data dupa Supercupa si a doua oara înaintea meciului cu Farul;
. George Copos negocia cu Mircea Rednic înca din perioada în care era el antrenor, iar demisia i-a fost acceptata chiar daca se razgândise;
. Era nevoit sa se implice pâna si în problemele economice ale clubului, acuzând conducerea clubului de incompetenta;
. Nu era organizare la Rapid, lipsea pâna si un regulament intern, iar achizitiile verii au fost facute cu "bani de seminte";
. Suma de 184.000 de euro pe care spun giulestenii ca a primit-o nu este cea reala;
. I s-a impus folosirea lui Bozovici în meciul cu Farul, desi acesta îsi petrecuse o noapte în cluburi, cu femei.


Sambata 13 octombrie 2007

MAFTEI: "IMPORTANT E SA CASTIGAM CAMPIONATUL"

Capitanul rapidist, Vasile Maftei, a declarat, vineri, pentru Pro Sport ca este increzator in sansele echipei sale de a cuceri campionatul indiferent de cel care va fi banca tehnica.

"Domnul Rednic este un antrenor bun si sunt sigur ca anul acesta noi vom fi cei care vor triumfa in Liga I. Noul antrenor a discutat cu noi si ne-a explicat ca toti plecam cu sanse egale in lupta pentru titularizare. Sper ca in primul meci pe care-l vom disputa cu dansul pe banca sa reusim sa castigam pentru ca avem nevoie de puncte pentru a ne indeplini obiectivul", a declarat Maftei.

Rapid intalneste sambata FC Bucarest

Formatia pregatita de Mircea Rednic va intalni sambata, de la ora 11:00, intr-un meci de verificare, divizionara D, FC Bucarest. Partida va avea loc la baza sportiva a visiniilor de la ProRapid. Altfel, miercuri, giulestenii au programat un alt test de verificare cu echipa din liga a 3-a, Electrosit Titu.




Vineri 12 octombrie 2007 | 17:54:00

Ovidiu Herea despre Rednic:
"Nu este normal să judecăm un om de unde vine și ce a făcut"

Mijlocasul Rapidului, Ovidiu Herea, a declarat ca antrenorul Rednic trebuie lasat sa-si faca datoria, mai ales ca echipa are nevoie de liniste, ca sa continue sirul rezultatelor pozitive.

"Domnul Rednic ne motiveaza, stie sa lucreze cu noi si ne este alaturi. Sigur vom trece cu bine peste aceasta perioada si ne vom intelege. Nu este normal sa judecam un om de unde vine si ce a facut. Sa nu uitam ca domnul Rednic a avut rezultate pe unde s-a dus si mai ales, aici, la Rapid. Trebuie lasat sa-si faca treaba si sa fie inteles. Fie ca esti antrenor, conducator sau jucator, iti aperi culorile clubului la care esti, asa a facut si dinsul", a spus mijlocasul giulestean pentru Fanatik.


Vineri 12 octombrie 2007 | 17:17:00

Maftei, în vizită la SIAB

Fundașul giuleștenilor a profitat de pauza competițională și și-a făcut timp pentru o vizită la Salonul Internațional Auto București, eveniment ce se desfășoară pînă pe 14 octombrie, vizavi de Aeroportul Otopeni.


Rapidistul și-a făcut apariția în jurul orei 11:00, alături de un prieten de-ai săi. Căpitanul a admirat cele mai spectaculoase modele de mașini și s-a fotografiat cu cîțiva fani rapidiști.


Vineri 12 octombrie 2007 | 16:18:00

Cristiano Bergodi: "Copos îmi făcea reducere la mîncare, la Cluj nu plăteam nimic"

Tehnnicianul italian recunoaște însă că FC Rapid nu are nici măcar un euro datorie către el. "Trebuie să fiu corect și să spun că mi-au plătit absolut tot până acum. Nu există restanțe, nu pot să spun altceva. Nu știu exact câți bani au intrat de la Rapid în contul meu, eu nu fac calcule de genul acesta", a afirmat italianul.

Întrebat dacă este adevărat că acționarul majoritar George Copos i-a negociat inclusiv mâncarea la momentul instalării sale în funcție, Bergodi a explicat că a glumit când a spus asta, și că nu a dorit decât să accentueze faptul că este foarte greu să stabilești detaliile unui contract cu oficialul rapidist.

"Dar nu e o problemă mâncarea. Eu mâncam foarte des la ProRapid unde nu plăteam nimic. Dar nu e o problemă asta. Mâncarea nu e importantă pentru mine, sunt zile în care nu mănânc nimic. Eu când am zis că mi s-a negociat și mâncarea am spus în glumă, doar ca să accentuez faptul că e extrem de greu să negociezi un contract cu domnul Copos. Și asta știe toată lumea. Eu am glumit, atâta tot", a menționat tehnicianul.

Bergodi susține că a avut reducere la mesele luate la restaurantul din incinta Hotelului Crowne Plaza, care îi aparține lui George Copos, pe când conducerea clubului CFR Cluj îi achita în întregime mâncarea.

"Eu am făcut acea declarație legat de mâncare pentru că eu am crezut că toate aceste chestii legate de mașină, casă și mâncare erau băgate în contract. Dar nu erau, pentru că eu am uitat când am negociat. Totuși, e adevărat, am mâncat la Crowne Plaza, unde mi s-a făcut reducere pentru că eram antrenor la Rapid. Dar, ca să dau un exemplu, la CFR Cluj, conducerea mi-a plătit tot, și mâncarea și tot. Pentru că antrenorul e cea mai importantă persoană a unei echipe. La fel e și în Italia și peste tot. Dar eu n-am făcut nimic rău, n-am furat nimic de la Rapid. Am lucrat în fiecare zi de dimineața până seara, nu e normal să mă atace cu astfel de lucruri", a menționat Cristiano Bergodi pentru Mediafax.


Vineri 12 octombrie 2007 | 14:59:00

Rossi: "Nu sunt anexa nimanui!"

Renzo Rossi a tinut sa ii replice lui Constantin Zotta, oficialul rapidist acuzandu-l pe asistentul lui Bergodi ca a luat 20.000 de euro de la club fara sa faca nimic si ca a fost doar o anexa la contractul tehnicianului.

"Nu am luat 20.000 de euro!"

Rossi a declarat in exclusivitate pentru www.rapidisti.ro ca i-a cerut lui Zotta sa probeze cu acte daca a primit din Giulesti 20.000 de euro pentru activitatea sa de trei luni la Rapid. "Am dorit sa am un drept la replica fara jigniri si scandal. Respect toata lumea, dar vreau la randul meu sa fiu respectat. Vreau sa clarific problema banilor de la Rapid. S-a spus ca am luat 20.000 de euro. Daca s-a grabit sa arate demisia lui Bergodi, il rog pe domnul Zotta sa arate si documentele care atesta ca eu am primit 20.000 de euro de la Rapid. A spus ca am fost o anexa! Sa arate unde scrie asta! Vreau cu maxim de respect sa demonstrez tuturor cine are dreptate! Vreau sa imi vad de treaba mea si sa nu se mai vorbeasca despre mine, sa fiu denigrat!", a spus asistentul lui Bergodi.

"Jucatorii sunt cei mai buni martori!"
Rossi le-a sugerat conducatorilor sa ceara parerea jucatorilor in privinta activitatii sale de la club. "Nu m-am plimbat cu masina degeaba intre casa si baza Pro Rapid. Jucatorii ar trebui sa raspunda despre acest lucru. Ei stiu cel mai bine si sunt cei mai buni martori. Sa spuna despre discutiile purtate cu mine, domnul Bergodi si domnul Copos pentru a rezolva problemele de la echipa. Mai bine de-atat nu se putea!"

"In trei luni am realizat ce n-a reusit nimeni!"
Deranjat ca oficialii din Giulesti au sugerat ca Rossi era de umplutura la Rapid, secundul lui Bergodi a replicat taios. "Nu sunt anexa nimanui. Eu vorbesc fara ocolisuri si pot merge in fata oricui si sa il privesc in ochi, nu plecand capul. Am mai spus-o, ceea ce eu si domnul Bergodi am facut pentru aceasta echipa in trei luni, nu a fost nimeni in stare pana acum! Nu am jignit, singura chestie pe care am spus-o a fost ca nu mi s-a parut normal comportamentul conducerii, iar daca am jignit pe cineva, imi cer scuze. Si daca as fi castigat 20.000 de euro, erau bani munciti, nu bani furati insa insist si il rog pe Zotta sa demonstreze cu acte acesti bani!"

Pleaca in Italia
Renzo Rossi va parasi Romania cu destinatia Italia. "Voi pleca o saptamana pentru a fi alaturi de familie. Am simtit sa lamuresc aceste lucruri fara, subliniez, scandaluri si jigniri", a spus Rossi




Sambata 13 octombrie 2007 | 00:38

Discount la masă

Războiul declarațiilor între Cristiano Bergodi, Renzo Rossi și conducerea Rapidului continuă. Între altele, Bergodi a lămurit și problema negocierii mîncării. Italianul a uimit pe toată lumea declarînd după ce i-a fost acceptată demisia: "Copos mi-a negociat pînă și mîncarea". La ce s-a referit?

"Aveam discount la notele de plată de la Crowne Plaza. Atunci cînd am fost la Cluj mîncam gratis", a lămurit Bergodi problema, aducînd apoi alte amănunte: "Nu mîncarea era importantă, am glumit cînd am spus asta, doar ca să accentuez cît e de greu să negociezi un contract cu Copos. Eu mîncam foarte des la Pro Rapid, unde nu plăteam nimic. Am glumit, atîta tot". Referindu-se la banii pe care i-a încasat de la Rapid, Bergodi a precizat: "Trebuie să fiu corect și să spun că mi-au plătit absolut tot pînă acum, nu există restanțe".

Conducerea clubului afirmase că a cheltit cu Bergodi aproximativ 184.000 de euro, iar italianul a replicat că el nu a încasat mai mult de 100.000 de euro. "Noi ne referim la sumele achitate pe salariu, prime, telefon, casă, mașină plus taxe și impozite pe care, dacă nu le plăteam noi, le-ar fi achitat dînsul. Poate de aici confuzia în care se află", au precizat oficialii rapidiști.

"Nu sînt anexa nimănui"
Constantin Zotta l-a ironizat pe Renzo Rossi, spunînd că e o anexă la contractul lui Bergodi și a luat bani doar ca să vină de acasă la Pro Rapid. Italianul a vrut să replice, precizînd că nu dorește o polemică, ci doar să pună lucrurile la punct: "Jucătorii sînt primii care știu că nu am stat degeaba la Rapid și care a fost rolul meu. Ei pot povesti despre discuțiile avute împreună cu mine, Bergodi și Copos, cînd am rezolvat multe probleme. Iar dacă mă acuză că am luat 20.000 de euro fiind anexă la contractul antrenorului, să arate hîrtiile din care reiese acest lucru. Cu maxim respect atrag atenția că nu am fost plătit degeaba la Rapid, am muncit pentru bani", a mai spus Rossi.


Sambata 13 octombrie 2007 | 00:38

Atac la Becali

George Copos l-a atacat pe Gigi Becali pe tema "sacoșelor cu bani", afirmînd că practicile acestuia au ajutat Steaua să intre în grupele Ligii Campionilor. "Pungile cu bani ale lui Becali au ajutat Steaua să iasă din liga sătească, acest campionat al lui Mitică. Faptul că Gigi a umblat cu acele pungi pline de bani prin oraș a ajutat enorm Steaua, iar participarea în Liga Campionilor a adus echipei un buget de 12 milioane de euro. În rest, în acest campionat sătesc, în această ligă a lui Mitică, infrastructura e la pămînt. Sîntem cu 50 de ani în urma altor țări și cu 100 de ani în urma Germaniei și Angliei", a mai spus Copos.

Maftei la SIAB
Vasile Maftei a profitat de programul mai lejer din pauza competițională și a făcut o vizită la Salonul Auto de la Otopeni. Fundașul rapidist a admirat cele mai spectaculoase modele de mașini și s-a fotografiat cu fanii echipei sale. Maftei conduce un BMW seria 3, ultimul model.

Apărat de jucători
Mircea Rednic e amenințat cu ostilități de fani dar se bucură de sprijinul jucătorilor. Ovidiu Herea, fotbalist adus la cererea lui Bergodi în Giulești, spune că nu e normal să judeci omul după locul de unde a venit, cu referire la Dinamo: "A făcut treabă bună pe unde a fost, mai ales la Rapid. Trebuie să fie înțeles", a declarat Herea pentru Fanatik.

"Din nou indirecte?"
Giuleștenii se amuză după ce finanțatorul ieșean Ion Zapodeanu a declarat că jucătorii lui Poli vor avea prime consistente la meciul cu Rapid, la partida de pe 20 octombrie. "Pînă acum se plîngeau că nu au bani, acum brusc au prime consistente?! Or fi ajuns pe acolo niscaiva sacoșe din Ghencea sau de la Dinamo", spun fotbaliștii lui Rednic.


Vineri 12 octombrie 2007 | 13:12

Copos: "Pungile cu bani ale lui Becali au ajutat Steaua să iasă din liga sătească"

Patronul Rapidului, George Copos, l-a atacat dur pe Gigi Becali, declarând, vineri, agenției NewsIn, că accederea Stelei în grupele Ligii Campionilor s-a datorat "pungilor cu bani" cu care finanțatorul din Ghencea a umblat după echipele din Liga I.

"Pungile cu bani ale lui Gigi Becali au ajutat Steaua să iasă din liga sătescă sau din campionatul sătesc, din această ligă a lui Mitică (n.r. Dumitru Dragomir). Reafirm că ratarea calificării în grupele Cupei UEFA mi-a produs o supărarea foarte mare. Dacă vom continua să rămânem în acest campionat sătesc, dacă nu mergem în Europa, e normal să fiu supărat. Nu suntem fericiți în liga lui Mitică", a declarat George Copos.

Finanțatorul giuleștean a adăugat că Steaua a ajuns la un buget de 12 milioane de euro datorită participării în Liga Campionilor: "Faptul că Becali a umblat cu acele pungi de bani prin oraș a ajutat enorm Steaua. Participarea în grupele Ligii Campionilor a adus echipei un buget de 12 milioane de euro. În rest, în acest campionat sătesc, în această ligă a lui Mitică, infrastructura este la pământ. Suntem cu 50 de ani în urma altor țări, iar dacă ne raportăm la Germania sau Anglia suntem cu 100 de ani".


Vineri 12 octombrie 2007 | 13:08

George Copos: "Mircea Rednic va avea sprijin total"

NewsIn / Copos a spus că Mircea Rednic se va bucura de un sprijin total din partea sa: "Mircea Rednic va avea sprijin total, așa cum a avut și Cristiano Bergodi. Cred foarte mult în Rednic, a învățat multe, simte jocul. Îmi pare rău că în trecut am greșit față de el, dar nu aveam experiență. Cred că Mircea Rednic este în primii trei antrenori din România".





Vineri 12 octombrie 2007

ROMANIA - OLANDA / ANTRENAMENTUL OFICIAL
DANIEL NICULAE A FOST FOLOSIT IN ECHIPA TITULARILOR

Selectionerul Victor Piturca l-a folosit in echipa posibililor titulari pentru meciul cu Olanda pe atacantul Daniel Niculae, la antrenamentul oficial care a avut loc in aceasta dimineata, pe stadionul Farul, din Constanta.

Reprezentantii presei au avut acces la ultimele 15 minute ale sedintei de pregatire, al carei punct principal l-a constituit meciul dintre echipa posibililor titulari si cea a rezervelor.
Daniel Niculae (Auxerre) a fost utilizat de Piturca la prima echipa, in timp ce Ciprian Marica (VfB Stuttgart) a fost la formatia rezervelor.

Echipa posibililor titulari a fost formata din
Lobont - Ogararu, Tamas, D. Goian, Rat - Codrea, Ov. Petre, Chivu - Nicolita, D. Niculae, Mutu.

Totusi, surse din anturajul nationalei sustin ca Marica va aparea din primul minut miine seara, selectionerul folosindu-l astazi pe Niculae doar pentru a-l mai vedea odata la lucru impreuna cu ceilalti titulari.


Vineri 12 octombrie 2007

RAPID | AMICAL LA TITU | miercuri, 17 octombrie

Beneficiind de pauza de doua saptamini a Ligii I, noul tehnician al Rapidului, Mircea Rednic a perfectat o partida amicala pentru a-si cunoaste mai bine elevii. Astfel, miercuri, 17 octombrie, giulestenii vor intilni la Titu, formatia din localitate, C.S. Electrosid, care evolueaza in Liga a III-a, Seria a III-a.












Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 



 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...