ACTUALIZAT | Miercuri 17 octombrie 2007 | 13:20:00

  REVISTA PRESEI 16 | 17 octombrie 2007

 
FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |



Luni 15 octombrie 2007

S-a stins din viata o rapidista

Duminica seara, Rapid a pierdut un suporter desavarsit, asa cum o descriau apropiatii pe Cristina. "Cristina_19'23", asa cum o stiau suporterii de pe forumurile rapidistilor, era fondatoarea site-ului de internet dedicat fundasului Marius Constantin
www.mariusconstantin.ro .

Din pacate, a spus adio acestei lumi in urma unui accident fatal de masina, din care au supravietuit doar mama si fratele ei mai mic.

Cei care doresc sa ajute familia Cristinei au la dispozitie un cont special, creat la:
Banca Transilvania
Dima Lacramioara Cristina
cont: RO66BTRL04801201H97581XX

Pe aceasta cale, dorim sa transmitem si noi condoleante apropiatilor si familiei indoliate.


Miercuri 17 octombrie 2007

"Cea mai buna alegere!"

Asa cum ne-a obisnuit in ultima perioada, actionarul majoritar al Rapidului continua sa fie aproape de echipa chiar si dupa schimbarea de la nivelul bancii tehnice.

Marti dupa-amiaza, George Copos a venit in vizita la baza ProRapid si a tinut sa urmareasca integral antrenamentul condus de Mircea Rednic! "Sunt pe zi ce trece mai convins ca Rednic este cea mai buna alegere!", a spus Copos de mai multe ori pe parcursul sedintei de pregatire, reafirmandu-si sprijinul total pentru antrenorul care a revenit la Rapid saptamana trecuta.

La final, patronul si antrenorul au discutat pret de cateva minute chestiuni organizatorice.


Marți 16 octombrie 2007

SCRISOARE DESCHISA
Domnului DUMITRU DRAGOMIR
Presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal

Domnule Presedinte,

Clubul FC Rapid si suporterii sai isi exprima, pe aceasta cale, profunda nemultumire fata de modul nedrept in care organismele abilitate ale Ligii Profesioniste de Fotbal continua sa aprecieze incidentele grave petrecute in timpul meciului dintre Steaua si Rapid, in ziua de 15.09.2007, in etapa a saptea a turului campionatului national. In Scrisoarea Deschisa adresata domnului Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, ne-am exprimat pozitia fata de deciziile pe care noi le consideram vadit nedrepte, dictate de comisiile FRF impotriva clubului Rapid, decizii care au avantajat in mod vadit clubul Steaua. Nu dorim sa revenim asupra punctelor noastre de vedere, prezentate atunci.

Suntem nevoiti, din pacate, sa revenim la incidentele grave petrecute in timpul aceluiasi meci, intrucat atitudinea nemotivat ostila a organismelor LPF fata de Rapid continua fara incetare. Este de notorietate faptul ca, in timpul jocului, din sectorul rezervat galeriei steliste, au fost aruncate in teren, asupra jucatorilor echipei Rapid, numeroase corpuri contondente (brichete, suruburi de mari dimensiuni, etc.). Unul dintre suruburi l-a lovit in cap pe jucatorul Rapidului, Vladimir Bozovici, ranindu-l. Corpul contondent a fost ridicat de jucatorul rapidist Cristi Sapunaru si, in vazul unui stadion intreg si in fata camerelor de televiziune, a fost predat observatorului Alexandru Boc, in prezenta arbitrului Alexandru Deaconu si a delegatului echipei Rapid, Constantin Zotta.

Cu nemarginita surprindere aflam acum ca acel corp contondent, predat personal observatorului LPF prezent la meci, nu a fost prezentat ca proba in sedinta Comisiei de Disciplina a FRF, care a analizat incidentul. Mai mult decat atat, unii oficiali ai Comisiei afirma cu seninatate ca acel corp, care a fost aruncat in teren in fata unei tari intregi, nici macar nu a existat.

Neavand motive temeinice sa ne indoim de buna credinta a membrilor Comisiei FRF suntem obligati sa credem ca surubul amintit, predat public observatorului Alexandru Boc, nu a fost prezentat de acesta, ca proba, Comisiei. Intr-o asemenea situatie fara precedent, in care un inalt oficial federal pare ca ofera protectie unei echipe, in detrimentul celeilalte, neprezentand Comisiei probele materiale care i-au fost predate in mod oficial si in posesia carora se afla, ne determina sa solicitam cu toata taria recuzarea observatorului Alexandru Boc de la toate meciurile pe care FC Rapid le va desfasura in competitiile interne.

Protestam, totodata, fata de lipsa de reactie a forurilor fotbalistice romane in ceea ce priveste scandarile cu caracter rasist adresate suporterilor echipei Rapid in incinta stadionului din Ghencea. Ne rezervam dreptul de a sesiza in acest sens Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.


Fotbal Club Rapid Bucuresti,
Actionar majoritar,
Gheorghe Copos



Miercuri 17 octombrie 2007

Avertizat

Rednic l-a somat pe Boya să uite de escapadele nocturne. Mircea Rednic a avut zilele trecute o discuție cu Pierre Boya. Cei doi au vorbit pe tema incidentului în urma căruia atacantul și Bozovici au fost surprinși de paparazzi într-un club și apoi la niște fete acasă în noaptea de după returul cu Nurnberg (2-2).

Antrenorul l-a atenționat pe camerunez să nu cumva să mai repete astfel de episoade. "Nu spune nimeni că nu trebuie să ieșiți în oraș, dar în nici un caz după eșecuri cum a fost cel cu Nurnberg. Asta e privită ca lipsă de respect, iar eu nu tolerez așa ceva", i-ar fi transmis "Puriul". Conducerea giuleșteană insistă asupra vieții extrasportive a lui Boya și din cauză că accidentările pe care le-a avut atît aici, cît și la Partizan sînt puse pe seama faimei lui de clubber. Rednic ține să îl disciplineze pe african întrucît îi apreciază calitățile. El l-a vrut în Ștefan cel Mare pe vremea cînd antrena pe Dinamo, dar transferul nu s-a materializat.

Încă accidentat

Pierre Boya este în continuare indisponibil, în urma leziunii musculare suferite pe o accidentare mai veche, problema apărînd la manșa retur cu Nurnberg. Deși inițial se credea că atacantul nu va reveni pînă la finalul turului, perioada de inactivitate va fi mai scurtă. Totuși, Mircea Rednic nu se poate baza pe el la meciul de la Iași, de sîmbătă.

"Țeparul!"
Cornel Teodorescu îl acuză pe impresarul portughez Gaspar Freire că a luat bani negri din transferul lui Cesinha, adică un comision de 60.000 de euro. "Eu i l-am propus pe Cesinha lui Viorel Moldovan, la Rapid. Dar Gaspar Freire, care nu are licență, a vrut să rezolve transferul prin firma mea. Am fost de acord, dar după ce Cesinha a ajuns în Giulești, m-a fentat și a fugit în Polonia, unde a rezolvat transferul prin firma polonezului Jarek Kolakowski. A luat bani negri, pe care nu i-a declarat nicăieri și pentru care nu a plătit nici un fel de impozit. Acest om este un țepar, un impostor, un escroc și un om de nimic care a driblat legile", a explicat Teodorescu. (Cătălin Gheorghiu)

Cu avionul la Iași
Mircea Rednic pune mare accent pe partida cu Poli Iași, de sîmbătă, primul său meci oficial din actualul mandat la Rapid. Giuleștenii vor face deplasarea cu avionul vineri seara, partida disputîndu-se a doua zi de la ora 20:00 și fiind transmisă de Antena 1. Pentru ca deplasarea să nu fie prea obositoare, Rednic a decis ca echipa să nu revină în București imediat după terminarea întîlnirii din Copou, ci duminică la prînz.

"Boc a pierdut șurubul"
Conducerea Rapidului îl acuză pe Alexandu Boc că a făcut făcut pierdut șurubul cu care a fost lovit în cap Bozovici de către galeria stelistă la derby-ul din Ghencea. George Copos relatează pe blogul său că, la ședința Comisiei de Disciplină, observatorul Boc nu a depus ca probă șurubul pe care Săpunaru i l-a predat în timpul meciului în fața arbitrului Alexandru Deaconu (foto). "Asta în timp ce pe noi ne-au suspendat pentru tăierea plasei. Incalificabil!". De asemenea, Rapid a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru scandările rasiste ale fanilor steliști la adresa celor giuleșteni la acea partidă.


Miercuri 17 octombrie 2007

Luxemburg - Romania / 21:15/ TVR1


Marți 16 octombrie 2007

Mircea Rădulescu despre Bergodi: "Neserios"

Mircea Rădulescu îl critică pe Bergodi și e de părere că Rapid a procedat corect alegîndu-l pe Rednic. Demis de la Rapid după 13 meciuri fără înfrîngere, Cristiano Bergodi i-a lăsat o impresie proastă lui Mircea Rădulescu, directorul Școlii de Antrenori: "Jos pălăria pentru fotbalul italian, de unde a venit Bergodi, dar ajunsese lumea să nu mai știe cînd vorbea serios și cînd nu. Nici acum nu se știe exact de ce a plecat, plus că a lăsat să se înțeleagă că de fapt el ar fi vrut să continue. Nu e normal! Dacă ai spus ceva, atunci ține-te de cuvînt! Bergodi nu a înțeles că la acest nivel nu-ți poți permite să te joci, pentru că nu te judecă numai patronul, ci o întreagă lume, suporteri, presă".

Fost antrenor al giuleștenilor, Rădulescu s-a referit și la problemele pe care le are Mircea Rednic cu fanii Rapidului: "Au existat unele declarații ale lui Rednic, care i-a atacat pe giuleșteni atunci cînd antrena Dinamo. Sînt lucruri pe care e bine ca un tehnician să le evite, dar eu îi asigur pe rapidiști că ambiția lui Rednic e superioară celei pe care o avea atunci cînd îi antrena pe ! Știu ce vorbesc, deoarece mi s-a întîmplat și mie în carieră să revin ca adversar al unei formații pe care o antrenasem în trecut. Îl cunosc pe Mircea, e loial meseriei și fanii greșesc atunci cînd îl condamnă".

"E firesc ca antrenorii să circule de la o echipă la alta. Anormal e să existe restrîngeri în privința asta"
Mircea Rădulescu

"Nu mă mir că Rednic a ajuns de la Dinamo la Rapid. În Italia sînt alte reguli, nu poți antrena chiar orice echipă. În România nu e așa"
Cristiano Bergodi, în urmă cu o săptămînă


Marți 16 octombrie 2007

Fără preparator?

Rednic pare tentat să se ocupe personal de pregătirea fizică a jucătorilor

Noul antrenor al Rapidului, Mircea Rednic, și-a configurat stafful tehnic din care însă nu face parte vreun preparator fizic. Ar fi o premieră a ultimilor ani în cazul în care tehnicianul insistă să se ocupe personal de pregătirea fizică și de etapele recuperării

Bratu la portari
Marius Bratu și-a luat în primire postul de antrenor al goalkeeperilor rapidiști. Fostul coleg al lui Rednic la Rapid din anii în care îi antrena Mircea Lucescu, Bratu a activat pînă de curînd ca președinte la divizionara secundă CSM Focșani. Ion Manu, fostul antrenor al portarilor giuleșteni, a rămas în club și se va ocupa de oamenii dintre buturi de la echipa a doua și de la Centrul de copii și juniori.

Rednic pare tentat să se ocupe personal de pregătirea fizică a jucătorilor. Noul antrenor al Rapidului, Mircea Rednic , și-a configurat stafful tehnic din care însă nu face parte vreun preparator fizic. Ar fi o premieră a ultimilor ani în cazul în care tehnicianul insistă să se ocupe personal de pregătirea fizică și de etapele recuperării.

După concedierea lui Ion Colonel, preparatorul adus de Bergodi și implicat în cîteva scandaluri cu jucătorii și cu George Copos, "Puriul" a spus că nu vrea pe altcineva pe acest post. Are încredere și în felul în care a mai colaborat cu actualul său secund, Marian Rada. Rednic nu a avut preferințe pentru cel care se ocupă de pregătirea fizică nici la Dinamo, "moștenindu-l" pe Marco Oneto de la Ioan Andone.


Stancu prelungește
Rapid vrea să-l păstreze pe Ionuț Stancu (24 de ani), deși fundașul lateral nu a jucat nici un minut în acest sezon. "Sînt în discuții cu conducerea pentru prelungirea contractului meu cu Rapid, care expiră vara viitoare. Vreau să rămîn, pentru că sînt atașat de club, și sper să joc mai mult acum, că a venit domnul Rednic", a spus Stancu pentru Fanatik. Fostul jucător al Craiovei e de 3 ani în Giulești, dar a ratat acest start de sezon din cauza unei fracturi de metatarsiene suferite în intersezon.

Boya ratează Iașiul
Mircea Rednic nu-l va avea pe Pierre Boya la Iași, la redebutul pe banca Rapidului. Atacantul camerunez a terminat ieri tratamentul pe care l-a urmat după leziunea musculară pe care a suferit-o în returul cu Nurnberg și își va relua antrenamentele la capacitate normală zilele viitoare. Boya va putea juca cel mai devreme peste două etape, în Giulești, contra lui CFR Cluj. (Greta Goran)




Marți 16 octombrie 2007 | 19:11

România - Franța, scor 0-0, la tineret

Reprezentativa de tineret a României a terminat la egalitate, scor 0-0, partida susținută, marți, la Iași, în compania echipei similare a Franței, în cadrul grupei a 10-a de calificare la Campionatul European din 2009.

La partida disputată pe stadionul Emil Alexandrescu din Iași au asistat aproximativ 8.000 de spectatori.

În urma acestui rezultat, reprezentativa României rămâne neînvinsă în această campanie de calificare, iar în cazul în care la final cele două formații se vor afla la egalitate de puncte, reprezentativa "tricoloră" va fi avantajată de rezultatele directe, 1-1 în Franța, și 0-0 în România.

Clasamentul grupei a 10-a este următorul:
1. Franța 5 3 2 0 8-1 11 puncte
2. România 4 2 2 0 5-1 8
3. Bosnia 3 1 0 2 4-7 3
4. Țara Galilor 1 0 0 1 0-1 0
5. Malta 3 0 0 3 0-7 0.

România va întâlni, în următorul meci, selecționata Maltei, pe data de 17 noiembrie.


Marți 16 octombrie 2007 | 14:59

Boc spune că a predat șurubul Comisiei de Apel a FRF

Vicepreședintele LPF, Alexandru Boc, a declarat, marți, agenției MEDIAFAX, că, după partida Steaua-Rapid, din cadrul etapei a VII-a a Ligii I, la care a fost observator de joc, a predat Comisiei de Apel șurubul cu care a fost lovit în cap fundașul giuleștean Vladimir Bozovici.

Boc susține că scrisoarea deschisă adresată de principalul acționar al FC Rapid, George Copos, președintelui LPF, Dumitru Dragomir este lipsită de fundament deoarece a predat Comisiei de Apel toate probele pe care le deținea.

"E total inexact ceea ce au scris ei acolo. Eu în raportul de joc am menționat absolut tot ce s-a întâmplat la meciul respectiv, iar obiectele care au fost trecute în raport au fost predate la Comisia de Apel, care mi le-a cerut. Comisia de disciplină nu mi le-a cerut, erau la mine în sertarul biroului de la ligă. Nu era nicio problemă să le predau, dar nu mi le-au cerut. Comisia de Apel mi le-a cerut, a venit secretarul Mircea Cezar Ionescu, le-am predat și asta a fost tot. Dar Rapidul știe treaba asta pentru că au participat la Comisia de Apel. A fost vorba de o brichetă, un șurub și o monedă parcă. Toate trei au fost prezentate comisiei care mi le-a cerut, cea de apel", a declarat Boc.

Oficialul LPF spune că în timpul partidei nu au existat scandări rasiste la adresa rapidiștilor, așa cum susține Copos în scrisoare. "Nu a fost vorba de scandări rasiste. Eu am menționat în raport că ambele galerii au scandat cuvinte obscene. Pe mine mă surprinde că, după atâta timp s-au găsit cei de la Rapid să găsească un țap ispășitor pentru faptul că au jucat cu porțile închise după incidentele rerspective. Nu e vina mea că au aruncat o fumigenă spre galeria stelistă sau că au rupt plasa aceea de protecție", a mai spus Boc.




Miercuri 17 octombrie 2007

MECI AMICAL CU ELECTROSID TITU


Rapid va întâlni astazi, de la ora 19:00, în deplasare, echipa din Liga a III-a Electrosid Titu. Cu ocazia acestei dispute, gazdele vor inaugura si instalatia de nocturna a stadionului. In prologul meciului amical va avea loc si un joc de old-boys între cele doua grupari. Vineri dupa-amiaza, trupa lui Mircea Rednic va parasi Bucurestiul cu destinatia Iasi, de unde va reveni duminica seara.


Miercuri 17 octombrie 2007

MALDARASANU A SUFERIT O INDIGESTIE


La antrenamentul de aseara al visiniilor nu a fost prezent mijlocasul Marius Maldarasanu. Oficialii giulesteni au pus absenta jucatorului de la sedinta de pregatire pe seama unei indigestii. Astfel, sunt sanse reduse ca fotbalistul sa evolueze în amicalul de astazi, cu echipa din Liga a III-a Electrosid Titu, dar mai mult ca sigur va efectua deplasarea la Iasi, pentru partida cu Poli.


Miercuri 17 octombrie 2007

BOC: "AR TREBUI DATE EXEMPLE PRIN DEPUNCTARI"


Vicepresedintele LPF, Alexandru Boc, a declarat pentru Kanal D ca nu intelege de ce Comisia de Apel a Federatiei nu a luat in considerare raportul prezentat de el, in care se mentiona si despre surubul cu care a fost lovit rapidistul Bozovic, dar a tinut sa precizeze ca raportul inaintat de el cuprinde toate incidentele de la meciul Steaua - Rapid si de aceea decizia Rapidului de a-l recuza nu are justificare.

"Va prezint raportul si puteti vedea clar ca am mentionat despre acest surub si nu numai. Eu am inaintat dosarul la Comisia de Apel, care tine de FRF, iar aceasta a decis diminuarea amenzii si neluarea in calcul a altor sanctiuni. Nu ma intrebati pe ce temei au luat aceasta decizie fiindca nu cunosc, dar nu pot fi eu acuzat de ceva. Domnul Copos are ce are cu Liga cred, si de aceea procedeaza asa. Eu ma intelegeam bine cu conducerea Rapidului, acum cativa ani am fost ofertat sa devin presedinte dar asta e" a incheiat Boc.

Referitor la scandalul dintre Gigi Becali si Gica Hagi, Boc e de parere ca ar trebui luate masuri drastice. "Deja se merge prea departe. Da, Gigi e cel ce da banii si Hagi nu a convins inca ca antrenor, dar e prea mult. Comisiile ar putea sa se autosesizeze, fiindca exista articole in regulament pe care ar putea sa le aplice. Ar trebui dat un exemplu odata, mergand chiar pana la depunctare, pentru a se opri balacarelile astea" a declarat oficialul Ligii.

In privinta anchetelor efectuate de DNA in legatura cu unele transferuri, Boc spera sa se faca lumina. "Mi-ar parea rau daca se vor gasi dovezi ale unor nereguli, dar in cazul in care ele exista, cei vinovati trebuie sanctionati" a spus oficialul.


Miercuri 17 octombrie 2007

GEORGE COPOS, IN VIZITA LA PRO RAPID


Finantatorul formatiei de lânga Podul Grant, George Copos, este tot mai apropiat de echipa în ultima vreme. Patronul i-a surprins placut si aseara pe jucatori, acesta prezentându-se în cantonamentul echipei, de la baza sportiva Pro Rapid. Copos a urmarit relaxat sedinta de pregatire, iar la sfârsitul acesteia a discutat amical cu jucatorii, dar si cu antrenorul Mircea Rednic. 


Marți 16 octombrie 2007

CESINHA, CONFUZ

Atacantul brazilian a marturisit ca nici pâna acum nu a înteles de ce Cristiano Bergodi a plecat de la echipa.

Fostul atacant al lui Sporting Braga, Cesinha, a fost adus în vara la Rapid la cererea expresa a lui Cristiano Bergodi.

De achizitionarea brazilianului s-a ocupat fostul director sportiv al bucurestenilor, Viorel Moldovan. Desi au trecut doar trei luni de când Cesinha a semnat cu "feroviarii", cei doi oameni care au contribuit la transferul fotbalistului în România nu se mai afla acum în Giulesti! Totusi, atacantul crede ca, odata cu instalarea lui Mircea Rednic pe banca tehnica a Rapidului, el nu-si va pierde postul de titular, fiind convins ca prin munca va fi apreciat si de noul tehnician: "Stiu ca Moldovan m-a adus si ca Bergodi a crezut în mine, dar toate astea pentru ca eu mi-am facut bine treaba si am jucat ce mi s-a cerut. Nu mi-e teama ca îmi voi pierde locul în primul <11>. Nu sunt preocupat de acest aspect. Important este sa muncesc ca înainte, iar atunci va fi bine pentru mine si cu Mircea Rednic antrenor. Când am venit la Rapid, nu am avut un loc garantat si a trebuit sa conving pe toata lumea ca merit sa joc titular. Am muncit mult, mi-am ajutat echipa si asa voi face si de-acum încolo".

Totusi, Cesinha marturiseste ca înca nu stie exact ce s-a întâmplat cu Bergodi: "Venirea lui Rednic a fost o mutare prea rapida. Nimeni nu ne-a explicat exact ce s-a întâmplat cu Bergodi. Nici acum nu stiu mare lucru, pentru ca nici nu înteleg limba româna. Ne pare rau de Bergodi, dar noi, jucatorii, nu putem face nimic".


Marți 16 octombrie 2007 ora 15:00

BOC: 'SUNT SURPRINS, DAR NU AFECTAT!'

Vicepresedintele LPF Alexandru Boc, observatorul de joc al partidei Steaua - Rapid, a fost surprins de reactia giulestenilor.

"Obiectul cu pricina, surubul care a fost aruncat din peluza stelista in capul jucatorului Bozovic, a aparut la Comisia de Apel, cel care l-a solicitat. Comisia de Disciplina nu l-a cerut, de aceea nu a fost prezentat. In arhiva LPF se afla raportul de observare intocmit de mine si in care sunt consemnate incidentele petrecute la acel meci. Nu a fost in niciun fel o incercare de musamalizare a cazului. Cei de la Rapid pot cere recuzarea mea doar la partidele disputate acasa, nu si la cele din deplasare. Sunt surprins de reactia clubului Rapid, tinand cont ca am jucat acolo, dar nu sunt afectat", a declarat pentru www.prosport.ro Alexandru Boc.


Marți 16 octombrie 2007 ora 14:00

RAPID, SCRISOARE DESCHISA PENTRU DUMITRU DRAGOMIR

Clubul Rapid a publicat pe site-ul oficial o scrisoare deschisă, adresată președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, în care îl acuză pe observatorul meciului Steaua - Rapid, Alexandru Boc, de faptul că a "făcut pierdut" șurubul cu care a fost lovit Bozovic.

În scrisoare se spune: "Suntem nevoiti, din pacate, sa revenim la incidentele grave petrecute in timpul aceluiasi meci, intrucat atitudinea nemotivat ostila a organismelor LPF fata de Rapid continua fara incetare. Este de notorietate faptul ca, in timpul jocului, din sectorul rezervat galeriei steliste, au fost aruncate in teren, asupra jucatorilor echipei Rapid, numeroase corpuri contondente (brichete, suruburi de mari dimensiuni, etc.). Unul dintre suruburi l-a lovit in cap pe jucatorul Rapidului, Vladimir Bozovici, ranindu-l. Corpul contondent a fost ridicat de jucatorul rapidist Cristi Sapunaru si, in vazul unui stadion intreg si in fata camerelor de televiziune, a fost predat observatorului Alexandru Boc, in prezenta arbitrului Alexandru Deaconu si a delegatului echipei Rapid, Constantin Zotta.

Cu nemarginita surprindere aflam acum ca acel corp contondent, predat personal observatorului LPF prezent la meci, nu a fost prezentat ca proba in sedinta Comisiei de Disciplina a FRF, care a analizat incidentul. Mai mult decat atat, unii oficiali ai Comisiei afirma cu seninatate ca acel corp, care a fost aruncat in teren in fata unei tari intregi, nici macar nu a existat."

Clubul giuleștean anunță astfel, prin vocea acționarului principal, George Copos, că Alexandru Boc va fi recuzat de acum încolo la meciurile alb-vișiniilor. "Neavand motive temeinice sa ne indoim de buna credinta a membrilor Comisiei FRF suntem obligati sa credem ca surubul amintit, predat public observatorului Alexandru Boc, nu a fost prezentat de acesta, ca proba, Comisiei. Intr-o asemenea situatie fara precedent, in care un inalt oficial federal pare ca ofera protectie unei echipe, in detrimentul celeilalte, neprezentand Comisiei probele materiale care i-au fost predate in mod oficial si in posesia carora se afla, ne determina sa solicitam cu toata taria recuzarea observatorului Alexandru Boc de la toate meciurile pe care FC Rapid le va desfasura in competitiile interne."

De asemenea Copos anunță că va sesiza și Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pentru scandări cu caracter rasist la același meci.

Pentru incidentele de la derby-ul din etapa a 7-a, Steaua a primit o amedă de 80.000 de lei, redusă la 60.000 după apel, iar giuleștenii o amendă de 30.000 de lei și o etapă fără spectatori.


Marți 16 octombrie 2007

HEREA, NOUL MUTU

Intr-un interviu acordat celor de la Guerin Sportivo, Adrian Mutu, decarul Fiorentinei si al nationalei tricolore, a declarat ca are un urmas în România.

"Noul Mutu? Exista deja: se cheama Herea, are 20 de ani si joaca la Rapid Bucuresti", a spus "Briliantul", care a afirmat înca o data ca vrea sa ramâna la Fiorentina si ca nu-l intereseaza ofertele Realului si ale Barcelonei.




Marți 16 octombrie 2007 | 20:04:00

George Copos: "Bulgarii ne atacă pentru că mănîncă prea mulți castraveți"

Patronul Rapidului, George Copos, a declarat marti ca acuzele de blat la meciul România-Olanda si jignirile venite din partea presei bulgare sunt adevarate "lovituri sub centura".

"Aceste afirmatii sunt niste lovituri sub centura pe care bulgarii încearca sa ni le dea. Olanda nu ar face blat niciodata, nici nu se pune problema de asa ceva. Bulgarii ne ataca pentru ca manânca prea multi castraveti", a spus Copos, care s-a referit apoi la succesul României cu Olanda si la partida de miercuri cu Luxemburg: "Ma bucur pentru succesul realizat de nationala României. Este pentru prima data în ultimii patru, cinci ani când nationala trage dupa ea echipele de club, care, din nefericire, nu au mai reusit prestatii bune în Europa. Nu cred ca Luxemburgul ne poate pune vreo problema".

Referitor la faptul ca Rapid are doar doi jucatori la loturile nationale, Marius Constantin la reprezentativa României si Vladimir Bozovic la cea a Muntenegrului, Copos a spus: "Este foarte putin pentru un club de talia Rapidului. As fi vrut mai mult. Totusi, daca ne uitam mai bine, din liga lui Mitica, din acest campionat satesc, în care Gigi Becali umbla cu pungile lui cu bani, de la primele clasate, CFR Cluj, Vaslui sau Urziceni nu exista niciun jucator la reprezentativa tricolora".
sursa: NewsIn


Marți 16 octombrie 2007 | 19:49:00

Patru absenți la antrenamentul de marți

În afară de Marius Constantin și Vladimir Bozovic, convocați la naționala României, respectiv a Muntenegrului, și Pierre Boya, accidentat, un alt absent de la antrenamentul Rapidului de marți a fost Marius Măldărășanu.

Mijlocașul nu s-a putut pregăti alături de echipă din cauza unei indigestii.


Marți 16 octombrie 2007 | 18:29:00

George Copos: "Am încredere că domnul Dumitru Dragomir va ține cont de scrisoarea pe care i-am adresat-o"

George Copos a readus în discuție și cazul fundașului Vladimir Bozovic, lovit în timpul derby-ului cu Steaua cu un șurub. Patronul giuleștean menționează că a fost vorba de două șuruburi, nu de unul singur și spune că are încredere în faptul că președintele Ligii, Dumitru Dragomir, va ține cont de cererea Rapidului:
"În primul rând, precizez că a fost vorba de două șuruburi. În al doilea rând, membrii Comisiei de Disciplină mi-au spus că Alexandru Boc nu le-a predat cele două șuruburi. Deși puteam să facem plângeri către alte instituții ale statului, am decis doar să-l recuzăm de la meciurile noastre. Am încredere că domnul Dumitru Dragomir va ține cont de scrisoarea pe care i-am adresat-o. Rapid este un club important".

Finanțatorul Rapidului, George Copos, a anunțat marți, printr-o scrisoare publică adresată lui Dumitru Dragomir, că Alexandru Boc va fi recuzat la toate meciurile echipei giuleștene, deoarece observatorul nu a predat Comisiei de Disciplină șurubul cu care Vladimir Bozovic a fost lovit de suporterii Stelei, derby-ul din etapa a 7-a.
sursa: NewsIn


Marți 16 octombrie 2007 | 18:22:00

George Copos: "Rapid nu își poate permite construirea unei arene noi"

Finanțatorul rapidist, George Copos, a spus că gruparea pe care o conduce nu își poate permite un stadion nou, menționînd că este în căutare de soluții pentru actuala arenă:
"Noi căutăm soluții pentru actualul stadion. Vă spun cu tărie că Rapid nu își poate permite construirea unei arene noi. Îmi pare rău, dar aceasta este realitatea. Oricum, nu cred că vreun club din România, care activează în liga lui Mitică, își poate permite un stadion nou, la nivel european".
sursa: NewsIn


Marți 16 octombrie 2007 | 18:16:00

George Copos:
"Nu pot să spun presiune pe Mircea Rednic chiar înaintea primului meci"

Copos nu a ocolit partida pe care Rapid o va juca contra lui Poli Iași în etapa a 11-a a Ligii I. Patronul giuleștenilor promite să nu pună presiune pe noul antrenor, Mircea Rednic, de la primul meci:
"Nu pot să spun presiune pe Mircea Rednic chiar înaintea primului meci. Oricum, sper în obținerea unui rezultat pozitiv, care să ne ajute și care să le dea fotbaliștilor încredere".
Întâlnirea Poli Iași-Rapid, contând pentru etapa a 11-a a Ligii I, se va disputa sâmbătă, de la ora 20:00 și va fi transmisă de Antena 1.
sursa: NewsIn


Marți 16 octombrie 2007 | 17:58:00

George Copos: "Într-o lună de zile o să vedeți că Mircea Rednic va da o cu totul altă față a Rapidului"

Patronul Rapidului, George Copos, a declarat marți că noul antrenor al giuleștenilor, Mircea Rednic, va îmbunătăți jocul echipei și va reuși să repete performanțele obținute în trecut cu formația alb-vișinie.

"Rednic s-a schimbat enorm, a învățat foarte mult din greșelile trecutului, din care învățăm cu toții până la urmă. Într-o lună de zile o să vedeți că Mircea Rednic va da o cu totul altă față a Rapidului. Cred foarte mult în Rednic și sunt convins că va face treabă, dar nu pot să-i cer să facă minuni. Fără să jignesc, pot spune că există o diferență între Mircea Rednic și Cristiano Bergodi. Mircea Rednic a obținut foarte multe performanțe cu Rapid, iar acest lucru nu trebuie uitat", a declarat George Copos.
sursa: NewsIn


Marți 16 octombrie 2007 | 17:19:00

Nicolae Grigore: "Atîta timp cît Rapidul e pe primul loc nu ne deranjează să fie echipe din provincie pe podium"

Nicolae Grigore speră ca echipa sa să obțină trei puncte din deplasarea la Iași și să-i împiedice pe moldoveni să încaseze primele oferite de rivalele bucureștene pentru un rezultat care i-ar încurca pe giuleșteni:

"Sperăm ca cei de la Iași să încaseze nici un ban de la rivalele noastre și să cîștigăm noi. Atîta timp cît Rapidul e pe primul loc nu ne deranjează să fie echipe din provincie pe podium. Poate fi CFR pe locul doi și Unirea Urziceni pe locul 3 sau oricare alte echipe", a spus Grigore.

Mijlocașul Rapidului, Nicolae Grigore, crede că pauza competițională a fost benefică pentru echipa sa, avînd în vedere că Rapid a schimbat antrenorul și era nevoie de timp pentru acomodare:

"Pentru noi această pauză a fost benefică pentru că am schimbat antrenorul și era greu să disputăm un meci de campionat la două zile după plecarea lui Bergodi. Noi sperăm că va fi totul ok și cu domnul Rednic și vrem să facem treabă, să avem rezultate pentru că și dumnealui cunoaște foarte bine lotul Rapidului", a spus Grigore.


Marți 16 octombrie 2007 | 17:03:00

Ovidiu Herea: "Nu ne interesează că cei de la Iași sînt motivați financiar de rivalele noastre, trebuie să ne obișnuim cu astfel de metode"

Ovidiu Herea crede, ca și colegul său, Nicolae Grigore, că pauza competițională a fost un avantaj pentru echipa sa și nu este deranjat de faptul că echipele care joacă împotriva Rapidului sînt stimulate financiar de principalele rivale ale alb-vișiniilor:

"Pauza a fost binevenită, pentru că am schimbat sistemul de joc și era nevoie de timp pentru a ne acomoda. Ne înțelegem bine cu Mircea Rednic și sperăm să facem o treabă cît mai bună împreuna. Noi sîntem profesioniști, nu trebuie să ne intereseze ce fac alte echipe. Trebuie să dăm totul pe teren, să cîștigăm meciurile și să ne îndeplinim obiectivele. Nu ne interesează că cei de la Iași sînt motivați financiar de rivalele noastre, trebuie să ne obișnuim cu astfel de metode. Orice formație care joacă împotriva Rapidului este motivată suplimentar, nu neapărat financiar, fiecare dă totul pe teren împotriva noastră, pentru că încearcă să arate că poate juca la un nivel mai ridicat. Sperăm să trecem cît mai repede în fruntea clasamentului", a spus Herea.

 Adrian Mutu îl laudă pe rapidistul Ovidiu Herea în presa italiană. Jucătorul formației Fiorentina vorbește despre cariera sa și spune că Herea îi calcă pe urme, numindu-l "noul Mutu":

"Acesta este momentul cel mai frumos al carierei mele, sînt mîndru pentru că m-am întors mai puternic decît la prima mea experiență în Italia. Am demonstrat că dacă ai putere și există voință poți muta munții. Cred că am reușit să transform un mesaj negativ într-unul pozitiv, dar vreau să fiu clar: nimeni nu trebuie să-mi comenteze greșeala. La Firenze mi-am găsit locul, un oraș care mi-a demonstrat iubire și față de care am aceleași sentimente. Aici am totul, nu am nici un motiv pentru care să plec. [...] Fotbalistul care m-a impresionat în acest campionat joacă alături de noi și se numește Osvaldo. Dacă mă întrebați despre un "nou Mutu" pot să vă spun că există deja, îl cheamă Herea, este român, are 20 de ani și joacă la Rapid București", a spus Mutu pentru revista italiană, Guerin Sportivo.

Rapidistul Ovidiu Herea este încîntat de faptul că Adrian Mutu l-a numit urmașul său în presa italiană și spune că și-ar dori să joace alături de atacantul Fiorentinei:

"Dacă Adi a spus asta nu pot decît să mă bucur și să îi mulțumesc. Este prima dată cînd aud că spune că eu sînt noul Mutu și pot să spun că m-a impresionat acest lucru. Binențeles că mi-aș dori să joc alături de el, oricine și-ar dori asta", a spus rapidistul.














Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...