ACTUALIZAT | Vineri 19 octombrie 2007 | 17:10:00

  REVISTA PRESEI 18 | 19 octombrie 2007


Vineri 19 octombrie 2007 | 16:09:00

Ștefan Petre: "Zotta? Lingăul lui Copos! Noi nu avem rapidiști în conducere"

Liderul galeriei a ținut să dea cîteva precizări în ceea ce privește relația club - suporteri. Acesta i-a atacat dur pe George Copos și Constantin Zotta, despre care a spus pentru site-ul nostru:
"Noi nu avem rapidiști în conducere, Copos face ce vrea, Zotta este lingăul lui. Chiar la meciul cu Nurnberg, Zotta a venit să ne dea 10 milioane pentru coregrafie. Nu am pus mîna pe bani, ce să facem cu 10 milioane, cînd coregrafia ne-a costat peste 70 de milioane de lei. La noi nu e ca la alte cluburi, ne plătim singuri tot, de asta sîntem și o forță, pentru că nu am depins de nimeni și am tras cu dinții pentru Rapid, care este familia noastră. Am încercat să scoatem și o revistă "Peluza Nord", am scos cîteva numere din banii noștri, din cotizații, dar atît, mai mult nu am putut face. Nici un rapidist nu rezistă în conducerea Rapidului, pentru că nu este lăsat să facă nimic pentru clubul ăsta. Noi sîntem singurii care facem cîte ceva, nimeni nu știe cît ne chinuim."


Vineri 19 octombrie 2007 | 15:43:00

1.000 de suporteri rapidiști la Poli Iași - Rapid

Mircea Rednic va fi mîine seară pe banca tehnică a rapidiștilor, la primul său meci oficial de la sosirea sa în Giulești. Antrenorul va avea de înfruntat nu numai echipa din Iași, ci și pe cei 1.000 de suporteri giuleșteni care și-au anunțat prezența în tribunele stadionului din Copou.

"Ne așteptăm să fim cam 1.000 de rapidiști în tribune, plecăm din Bucureși aproximativ 600, restul vor veni din Moldova, pentru că sînt foarte mulți rapidiști acolo"
, a spus pentru rapidiști.ro Ștefan Petre.


Vineri 19 octombrie 2007 | 15:51:00

Ștefan Petre: "Rednic n-are caracter și Giuleștiul nu tolerează oamenii aceștia"

Războiul dintre fani și Mircea Rednic pare să nu aibă nici o cale de împăcare. Suporterii sînt porniți să îi facă viață grea fostului antrenor al lui Dinamo și spun că nu îl pot ierta pentru declarațiie făcute la adresa Rapidului.

"Să nu uite că l-am susținut cînd a venit de la Dinamo, am fost alături de el, dar nu putem să uităm jignirile aduse Rapidului și suporterilor cînd s-a văzut la Dinamo. Este un maidanez, asta este, un om fără caracter, iar noi nu tolerăm oamenii care nu sînt corecți. Așa am fost dintodeauna, de asta nu avem un palmares impresionant, pentru că nu am furat niciodată nimic și am muncit pentru fiecare trofeu cîștigat. Este o diferență de la cer la pămînt între Rednic și Dănuț Lupu sau Ovidiu Sabău, în sensul că doar ultimi doi sînt oameni și au caracter. Și ei au jucat la Dinamo, i-am primit bine mereu și îi respectăm pe viață, pentru că niciodată nu ne-au jignit și nu au dat în Rapid."


Vineri 19 octombrie 2007 | 15:16:00

Ștefan Petre: "Copos încearcă să ne îndepărteze, nici o problemă, ne cumpăram singuri biletele, ca și pînă acum"

Ștefan Petre a comentat pentru rapidiști.ro situația tensionată de la Rapid, conducerea giuleștenilor refuzînd să cumpere bilete pentru fani, pe motiv că nu au fost anunțați de către LSR numărul de tichete dorit. "Se încearcă îndepărtarea noastră din tribune, George Copos vrea să îl susținem pe Mircea Rednic, dar acest lucru este imposibil. Nici o problemă, ne vom cumpăra biletele de la Iași, așa am făcut mereu, am vorbit deja cu cei de la Poli să ne pună la dispoziție o casă de bilete pentru noi și ni le vom cumpăra ca și pînă acum. Noi nu am fost niciodată ajutați de club cu biletele, cu transportul sau cu coregrafia.", a spus liderul galeriei rapidiste.


Vineri 19 octombrie 2007 | 14:12:00

Cristian Costache: "I-am anunțat pe cei de la Iași că nu dorim bilete, pentru că LSR nu a cerut nici un bilet"

Gazeta Sporturilor a publicat astăzi un articol în care s-a dezvăluit faptul că oficialii rapidiști au refuzat să cumpere bilete pentrru suporterii care vor face deplasarea la Iași, din cauza conflictului dintre galerie și Mircea Rednic. Secretarul general al Rapidului, Cristian Costache, a dorit să lămurească situația, explicînd că nu au fost cerute bilete deoarece Liga Suporterilor Rapidiști nu a cerut nici unul.

"Noi am trimis un fax celor de la Poli Iași și i-am anunțat că nu dorim bilete pentru meciul de sîmbătă, asta pentru că Liga Suporterilor Rapidiști nu ne-a cerut nici un bilet. Iar pe cei de la Iași îi rugăm să-și vadă strict de treaba dumnealor, noi nu ne-am referit niciodata la dumnealor și vrem să fim lăsați în pace.

Le respectăm dreptul suporterilor de a contesta, nu sîntem de acord cu tonul folosit, pentru că atitudinea lor riscă să afecteze rezultatele echipei, lucrul cel mai important. Rezultatele sînt cele care rămîn și suporterii Rapidului se mîndresc cu ele sau se vor mîndri cu ele. Noi avem nevoie de fani și sînt convins că vor fi alături de noi"
, a spus Cristian Costache.


Vineri 19 octombrie 2007 | 13:56:00

Mircea Rednic: "Îi rog pe fani să nu le mai facă pe plac adversarilor noștri și să susțină echipa dacă-s fani adevărați"

Mircea Rednic a vorbit la conferința de presă susținută astăzi, prima de cînd a preluat Rapidul, despre situația tensionată care există între el și suporterii giuleșteni:

"Nu știu dacă o victorie ar rezolva ceva în ceea ce privește atitudinea suporterilor față de mine. Eu le cer doar să susțină echipa, dacă sînt suporteri adevărați. Eu nu-mi aduc aminte să fi vorbit vreodată de rău despre suporterii giuleșteni. Îmi aduc aminte că pînă la episodul din 2005 de la Crowne Plaza nu antrenasem pe Dinamo și nu vorbisem de rău Rapidul sau suporterii rapidiști. Am avut niște probleme cu antrenorul de atunci (n.r. Răzvan Lucescu). Rapid n-a cîștigat niciodată împotriva mea, nici chiar cînd eram la Vaslui, cînd am făcut 1-1 în Giulești și dacă Rapid cîștiga era campioană. Nu am avut nimic cu suporterii, echipa, clubul. Îi rog pe fani să nu le mai facă pe plac adversarilor noștri. Jucătorii sînt profesioniști, astea-s problemele mele și o să le rezolv în timp, prin rezultate și felul meu de a mă comporta. Am fost jucător și antrenor la Rapid, nimeni nu-mi poate reproșa că n-am făcut tot pentru această echipă, am cîștigat titlul cu giuleștenii și ca jucător și ca antrenor", a spus Rednic.


Joi 18 octombrie 2007 ora 15:57:00

Fostul rapidist Marius Bratu a debutat în Giulești ca antrenor de portari

Odată cu plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid s-au produs cîteva schimbări în staff-ul tehnic al giuleștenilor. Fostul antrenor de portari din Giulești, Ion Manu, a plecat la echipa a doua a Rapidului, iar noul tehnician al alb-vișiniilor, Mircea Rednic, l-a ofertat pe fostul jucător al giuleștenilor, Marius Bratu, pentru postul lăsat liber de Manu.

Buni prieteni de pe vremea cînd evoluau la Rapid, în sezonul 1998/1999, cînd Rapid a cîștigat titlul de campioană a României, Rednic și Bratu au colaborat cîteva luni și la Dinamo.
Înainte de a accepta oferta alb-vișiniilor, Bratu a îndeplinit funcția de președinte executiv la CSM Focșani.
Marius Bratu s-a născut pe 27 februarie 1973, la Focșani și a evoluat la următoarele formații:


1992-1993 Unirea Focșani

1993-1994 Unirea Focșani

1993-1994 Progresul București

1994-1995 FC Selena Bacău
1994-1995 Rapid București
1995-1996 FC Selena Bacău
1996-1997 AS Bacău
1996-1997 Rapid București
1997-1998 Rapid București
1998-1999 Rapid București
1999-2000 Rapid București
1999-2000 Astra Ploiești
2000-2001 Astra Ploiești
2001 Uralan Elista B
2002-2003 Astra Ploiești
2003-2004 Petrolul Ploiești
2004-2005 Petrolul Ploiești
2004-2005 FC Vaslui
2005-2006 FC Vaslui
Divizia A 88 meciuri


Marius Bratu a cucerit titlul de campion al României cu Rapid, fiind în sezonul 1998/1999 rezerva goal-keeperului de atunci al Rapidului, Bogdan Lobonț.


Joi 18 octombrie 2007 ora 14:42:00

Puiu Ionescu: "Bergodi a greșit echipa"

Puiu Ionescu nu este de acord cu demiterea lui Bergodi, deși e de părere că a avut și el partea sa de vină pentru eliminarea Rapidului din Europa.

"Bergodi nu trebuia schimbat, cei de la Rapid nu s-au purtat corect cu el. Îi cîștigase pe jucători, avea o relație foarte bună cu ei, s-a și văzut prin felul în care au reacționat după plecarea acestuia. O să dureze ceva pînă va reuși și Rednic să se apropie de jucători."

"Doar ghinionul a făcut ca Rapidul să nu meargă mai departe în Cupa UEFA. Dar și jucătorii, și Bergodi au partea lor de vină. Primii pentru că au privit meciul retur cu ușurință, cu relaxare, mai ales în prima parte a jocului și asta i-a costat. Bergodi, pentru că nu a ales cea mai bună echipă pentru a înfrunta Nurnberg. Sînt jucători care nu pot sta pe tușă, ca Mazilu și Lazăr, aici a greșit italianul. Boya în afară de forță nu are nimic, nu poți să îl preferi pe el în detrimentul lui Mazilu care are golul în sînge."

Fosta glorie rapidistă, Puiu Ionescu, este de partea lui Mircea Rednic și crede că ar trebui să fie lăsat să își facă treaba.

"E o prostie ce fac suporterii, ar trebui să îl lase să lucreze în liniște. Copos l-a adus, el îl plătește, ce treabă au ei? Fanii nu pot dirija o echipă de fotbal, nu pot pune ei antrenorul și nu-l pot da jos. Numai în România se încearcă așa ceva și e foarte rău. Rezultatele contează, dacă vor juca bine și vor avea rezultate, suporterii se vor liniști. Nu cred că acest scandal între galerie și Rednic îi afectează prea mult pe jucători, ei joacă mai puțin din plăcere, mai mult pentru bani. Nu contează cine îi antrenează, atît timp cît își fac treaba pe teren și își iau banii".


Joi 18 octombrie 2007 ora 13:51:00

Mircea Rednic: "Jucătorii nu trebuie să fie afectați, eu rezist!"

Fanii rapidiști au ținut să îi arate lui Mircea Rednic că nu va avea o viață ușoară în Giulești și au venit în număr mare la Titu, unde s-a disputat primul meci cu public al noului antrenor.

"Le-am spus jucătorilor mei să nu fie afectați de conflictul dintre mine și suporteri. Eu rezist, astfel de lucruri mă întăresc, nu am venit la Rapid ca să am de unde pleca."


Joi 18 octombrie 2007 ora 13:41:00

Fața nevăzută a magnatului Copos

Heart-breakerul Copos
Anul trecut papparazi revistei "Ciao!" l-au surprins pe George Copos ieșind din locuința tinerei Elena Stoica, secretara de la hotelul Crown Plaza. Contrar așteptărilor, fotografiile și imaginile video n-au stârnit un iureș în familia Copos. Din spusele unor foști angajați ai clubului Rapid, ruptura dintre George și Cristina este una de lungă durată, iar cei doi și-au acceptat reciproc infidelitățile, trăind mai departe sub același acoperiș. "Nici doamna Copos nu este singură în viața amoroasă. În trecut, ea a fost văzută în compania unui medic de la Spitalul de Urgență. Nu divorțează pentru că partajul nu ar avantaja pe nimeni", spun foști angajați ai clubului Rapid.

Copos este atent și la viața sentimentală a celor de lângă el, povestesc aceleași surse. În anul 1997, când a ajuns în Giulești, portarul Bogdan Lobonț s-a îndrăgostit iremediabil de o femeie cu nouă ani mai în vârstă decât el.
George Copos n-a văzut-o cu ochi buni pe partenera tânărului goalkeeper rapidist și, prin relațiile sale i-a făcut respectivei mandat de interzicere în București. Astfel, legătura dintre Lobonț și prietena sa a luat sfârșit.

Însă problemele lui George Copos nu s-au oprit aici: Alexandra, fiica lui, s-a îndrăgostit și ea, tot iremediabil, de Bogdan Lobonț imediat după aceea. Fiica patronului din Giulești avea doar 16 ani. Pentru a deznoda și această idilă, Copos a apelat din nou la metoda care știa că nu dă niciodată greș: distanța. A trimis-o pe Alexandra în Elveția să facă ultimele două clase de liceu la o instituție de învățământ cu renume.

Alexandra, șefa clasei
Fiica patronului de la Rapid și-a continuat studiile în străinătate absolvind în această vară cursurile universității americane Princeton.

Ea și-a dezvoltat aici spiritul de lider, fiind președinta asociației studenț ilor româ ni. Și nu e puțin lucru să deții o asemenea funcție când ceilalți români de la Princeton sunt niște genii în formare, câștigă- tori ai olimpiadelor internaționale. "Alexandra este bucățică ruptă din George Copos. Cu mama sa aduce foarte puțin. Cristiana Copos e o femeie care pune mai mult suflet în ceea ce face și spre deosebire de soțul ei plasează bunurile materiale pe o treaptă inferioară", susțin persoane din anturajul Rapidului.

Primul milion e cel mai greu de făcut
În general, magnații de azi se feresc să vorbească despre începuturile afacerilor. George Copos nu face notă discordantă.

Persoane care în trecut au lucrat în cadrul clubului Rapid susțin că senatorul de Argeș și-a pus pe picioare business-ul și cu ajutorul clubului de fotbal: "Copos a primit sume importante de bani din partea coreenilor de la Samsung. El avusese grijă ca înainte de a-i convinge pe asiatici să investească la clubul din Grant, să mute toate conturile Rapidului în cadrul grupului Ana. Astfel încât, la momentul când tranzacțiile bancare au fost realizate, sumele virate să nu ajungă la club, ci în depozitele firmelor sale".

Copos a uitat să folosească toți banii în beneficiul clubului și și-a dezvoltat afacerile cu televizoare. De altfel, aceleași surse povestesc cum afaceristul a mai obținut sume importante de bani dintr-o inginerie financiară: "În acte reprezentanța Samsung primea doar piese de televizoare însă, de fapt, televizoarele veneau gata asamblate din Asia". În acest fel, Copos primea fonduri din partea statului pentru că dezvolta afaceri și, chipurile, crea locuri de muncă. Televizoarele treceau granița fără mari probleme, în acea perioadă, șeful vămilor fiind Dinu Gheorghe, prietenul și viitorul colaborator al lui George Copos.


sursa: Interesul Public

Joi 18 octombrie 2007 ora 13:13:00

George Copos a ajuns patronul Rapidului pentru că nu i-a plăcut atletismul

George Copos a ajuns în Giulești în 1992, datorită președintelui Clubului Sportiv Rapid, Mihai Zaharia (în acea perioadă secția de fotbal facea parte din CSR). Zaharia l-a abordat pe Copos într-un moment în care acesta era foarte tentat să se implice financiar la clubul Dinamo. Zaharia venise cu propunerea ca George Copos să ajute cu bani secția de atletism a Rapidului, însă i-a aruncat în treacăt :
"Dacă nu vă place la atletism, haideți la fotbal!". Poate și din dorința de a-și schimba imaginea roșie pe care o avea din pricina poziției sale în UTC, Copos a ales să se alăture unui club cu un trecut nepătat de metehnele comunismului.

Suporterii vechi ai Rapidului își amintesc și acum prima vizită a lui Copos în Giulești: "Pe vremea aia avea un Peugeot, venea dinspre Grozăvești pe calea Giulești. A trecut de intrarea principală de la tribuna 0, a oprit în față la Sala Rapid, și a întrebat 'unde este stadionul Giulești?'. Eram puști pe atunci, dar îmi aduc bine aminte", povestește Ștefan Petre, actualul șef de galerie al Rapidului. "Multă vreme nu a cunoscut stadionul, s-a rătăcit odată pe la tribuna 0, îl fugăreau suporterii să-i ceară explicații și el nu știa pe unde să o apuce ca să scape de ei", mai spune acesta. Rapidiștii au multe să-i reproșeze lui George Copos: de-a lungul timpului suporterii au fost indignați de modul în care miliardarul de la cârma echipei s-a despărțit de antrenori ca Mircea Rednic (decembrie 2003), Răzvan Lucescu (iunie 2007), sau Cristiano Bergodi (octombrie 2007). În afară de asta, rapidiștii sunt indignați de longevitatea unor personaje în organigrama clubului și de lipsa altora. "Cum să lucrezi cu niște nonvalori și să ții departe de Rapid un om ca Marius Șumudică. Ăsta e un Totti al Rapidului. Viața lui e aici, în Giulești, în galerie", spun fanii feroviarilor.
sursa: Interesul Public


Joi 18 octombrie 2007 ora 11:27:00

George Copos a ajuns patronul Rapidului pentru că nu i-a plăcut atletismul

Patronii principalelor cluburi: 'Atitudinea lor reflecta ce se intampla in intreaga societate romaneasca. Unii dintre ei cred ca daca au bani, pot face orice. Sunt orgolii prea mari si o mare lipsa de educatie. Din pacate, suntem cu 50 de ani in urma fata de Europa. Abia acum facem primii pasi'.

Posibilitatea de a antrena Steaua sau Dinamo: 'Eu sunt antrenor profesionist. Pot pregati orice echipa. Nu exclud nici revenirea la Rapid. Deocamdata insa antrenez echipa din Brasov si imi respect acest contract. Daca aici imi este bine, nu vad de ce as merge acum in alta parte pentru a cauta un altfel de bine'.

Venirea lui Rednic la Rapid: 'Fiecare patron are dreptul sa aduca la echipa pe acel antrenor pe care-l considera ca fiind cel mai bun pentru indeplinirea obiectivelor propuse'.

Plecarea lui Bergodi: 'Sunt doua puncte diferite in acest caz. Cel prezentat de Bergodi si cel prezentat de oficialii Rapidului. Mie, din afara, imi este greu sa imi exprim un punct de vedere'.

In galeria momentelor inedite se inscrie si gestul pe care Razvan Lucescu l-a facut dupa calificarea Rapidului cu Feyenoord. Cand vuietul tribunelor inca nu se stinsese pe arena giulesteana, undeva, in noapte, pe Podul Grant se putea distinge silueta unui barbat. Era Razvan Lucescu. Un autobuz a oprit in dreptul sau. Cand antrenorul Rapidului a urcat, soferul care asculta transmisia de pe Giulesti la radio a ramas fara replica. Nu-i venea sa creada. Razvan isi aminteste acel dialog purtat cu respectivul sofer: 'I-am spus ca nu trebuie sa se mai mire atat ca eu sunt. Omul nu stia ce sa creada. Imi aduc aminte ca am urcat chiar in cabina lui. Nu stiu daca era rapidist sau nu, dar era bucuros de succes. Am facut acel gest pentru ca asa am simtit. Veneam dupa o perioada grea, extrem de tensionata si asa am crezut eu ca ma pot descarca'.

Pe marginea terenului echipei FC Brasov, Razvan Lucescu (38 de ani) isi intretine conditia fizica alergand ca in prima tinerete. Are pe urechi castile unui walkman la care asculta muzica spaniola sau chitara clasica, in functie de starea de dispozitie pe care o are de la o zi la alta.

Sub un soare arzator, neobisnuit de puternic pentru jumatatea lunii octombrie, angajatii clubului care se ocupa de intretinerea terenului se opresc din cand in cand din lucru, admirand efortul lui Razvan.

"George ia decizii in functie de starile sale sufletesti"

0'Mai am cateva ture, dupa care ne vedem la vestiar',  se aude vocea puternica a tehnicianului brasovean, care sparge linistea de pe stadion. In vestiar, tinuta de strada este asezata in ordine pe cuier, ceea ce demonstreaza ca Lucescu jr este un tip extrem de pedant, atent cu fiecare detaliu care tine de aspectul sau. In timp ce desface o sticla de plastic cu apa plata, cel cotat ca fiind unul dintre cei mai valorosi antrenori romani ai momentului vorbeste degajat, natural despre fotbal. A ales sa antreneze la Brasov datorita sinceritatii pe care a gasit-o la patronul Ioan Neculaie, o sinceritate pe care si-a dorit-o atat de mult si de la patronul George Copos.

0'Ioan Neculaie este mult mai sincer fata de George Copos. Este genul de om care atunci cand se ataseaza sufleteste de cineva stie sa-i arate respectul si prietenia sa. Iar aceasta stare de lucru se transmite automat si jucatorilor. Lui George Copos ii lipseste sinceritatea.  Pentru a fi abil si a-ti dori sa duci o lupta permanenta cu adversarii, trebuie sa fii in primul rand sincer fata de cei cu care lucrezi zi de zi. Cred ca George e omul care ia decizii in functie de starile sufletesti pe care le are. In fotbal, o astfel de atitudine nu duce la nimic bun', spune Razvan, care vorbeste deschis despre perioada petrecuta la Rapid, considerata una plina de bucurii, dar si de framantari.

"Sa asculte mai mult de sotie"

0Daca patronul 'alb-visiniilor' este un tip care i-a dat multe batai de cap lui Razvan pe vremea cand acesta pregatea un Rapid care facea furori in Europa, in familia Copos a existat, totusi, cineva care s-a batut mult pentru linistea antrenorului. E vorba de Cristiana, sotia patronului rapidist, care, de fiecare data cand vorbea despre Lucescu jr, spunea ca pentru ea este ca si baiatul ei. Razvan isi aminteste cu nostalgie acele momente. 'Nu stiu cat de mult il poate influenta doamna Cristiana pe domnul George, dar va pot spune ca este o mare doamna. Daca dansul ar tine mai mult cont de parerile sotiei, ar avea numai de castigat', spune Razvan Lucescu.

Aducea bani de acasa

0Pentru ca vrea sa se inscrie in acel spirit al corectitudinii, Razvan Lucescu spune ca George Copos are un mare merit in cresterea Rapidului. 'A preluat o echipa foarte populara intr-un moment de mediocritate. A transformat Rapidul in a treia forta a tarii', explica Razvan, care nu poate fi insa de acord cu ideea ca un antrenor sa dea banii de prime jucatorilor din propriul sau buzunar. 'Ca antrenor nu mi se pare corect sa fii pus intr-o astfel de situatie de patron. Rapidul avea un parcurs bun in Europa in acel moment. Lucrurile ar fi trebuit sa decurga altfel', este de parere cel care a calificat echipa giulesteana pana in sferturile de finala ale Cupei UEFA.
sursa: Libertatea


Miercuri 17 octombrie 2007 | 23:59:00

Rednic i-a lăsat cîte 30 de minute în teren pe fiecare dintre cei trei portari

Portarul Rapidului, Dănuț Coman, a evoluat cdoar 35 de minute în amicalul cu Electrosid Titu. Coman a fost înlocuit de Andrade, el urmărind restul meciului de pe banca de rezerve.
Rednic l-a introdus pe teren și pe cel de-al treilea portar din lot, Andrei Marinescu, fiecare dintre cei 3 goal-keeperi aflîndu-se pe teren aproximativ 30 de minute.


Miercuri 17 octombrie 2007 | 23:32:00

Vasile Maftei: "Ne adaptăm la orice sistem"

Rapidiștii se adaptează repede la schimbări. Nici n-ar avea cum altfel, pentru că în ultimele 4 luni au fost sub comanda a trei antrenori, fiecare impunîndu-și sistemul preferat.

"S-a schimbat sistemul de la 4-3-3 la 4-4-2. Ne-am adaptat. Nu ne-a fost greu să ne adaptăm de la 3-4-3 la 4-3-3 , de ce să ne fie greu acum? Fotbalul se joacă în orice sistem. Dacă sistemul de joc era o problemă, pierdeam multe meciuri până acum, dar nu s-a întâmplat asta. Ne-am obișnuit și cu nea' Mircea, ne-a prins bine pauza asta, eu am mai și lucrat cu el și a fost bine", a declarat Vasile Maftei.

Fundașul Vasile Maftei crede că Rapid poate lua titlul în acest an, așa că le transmite colegilor săi să își facă treaba pe teren cît mai bine și să nu se lase afectați de conflictul dintre suporteri și Mircea Rednic.

"Noi trebuie să ne facem treaba. Nu trebuie să ne intereseze ce se întâmplă în afara terenului, important e să câștigăm cele trei puncte la fiecare meci. E liniște acum la echipă, a fost un pic de scandal. Trebuie să ne face treaba indiferent cu cine. Acum a venit nea Mircea și trebuie să câștigăm campionatul".


Miercuri 17 octombrie 2007 | 23:20:00

Viitorul Rapidului - Răduță, Dobroiu, Pistol, Țîncu și Păun

Mircea Rednic a rulat totul lotul pe care l-a avut la dispoziție pentru această partidă, el dîndu-le o șansă jucătorilor tineri de la echipa a II-a a Rapidului.
Dacă Lucian Răduță și Ionuț Dobroiu au devenit o prezență obișnuită în lotul primei echipe, Rednic i-a introdus în cea de-a doua repriză și pe Adrian Marius Țîncu, în locul lui Perjă, pe Cătălin Păun, în locul lui Maftei, și pe Marius Pistol, în locul lui Săpunaru.


Miercuri 17 octombrie 2007 | 22:58:00

Emil Dică a fost căpitan după înlocuirea lui Maftei

Căpitanul Rapidului, Vasile Maftei, a fost înlocuit în cea de-a doua repriză a partidei amicale disputate la Titu, împotriva formației Electrosid. Pentru că și celălalt căpitan în absența lui Maftei, Dănuț Perjă, părăsise terenul, banderola de căpitan i-a revenit lui Emil Dică.


Mijlocașul rapidist a fost pentru prima dată căpitan de cînd evoluează în Giulești.


Miercuri 17 octombrie 2007 | 22:10:00

Fanii i-au declarat război total lui Rednic: "Afară, afară, afară din Giulești!"

Rapid a fost însoțită la meciul amical disputat la Titu, cu formția locală, Electrosid, de aproximativ 150 de fani. Așa cum au anunțat încă de la negocierile dintre patronul Copos și tehnicianul Mircea Rednic, fanii sînt deciși să-i facă viață grea celui care i-a luat locul lui Cristiano Bergodi pe banca tehnică. Suporterii nu pot uita declarațiile lui Mircea Rednic la adresa Rapidului, din perioada cînd acesta antrena Dinamo.
Fanii au protestat pe toată durata meciului și au scandat împotriva lui Rednic:

"Mircea Rednic, ești o mizerie!",

"Mercenarule",

"Trădătorule",

"Vînzătorule",
"Pleacă!",

"Afară, afară, afară din Giulești!",

"Haide, Rednic, haide, Rednic, pleacă!",

"Mircea Rednic e fiu de c****",

"Acum, acum goniți-l pe nebun!",

"Ce-ai vrut tu să faci pe noi, facem noi pe ochii tăi" (cu referire la declarația lui Rednic din perioada Dinamo: "Am o echipa de caini adevarati, care cand intra in teren trebuie sa muste. Anul trecut au muscat, am facut si ce face un caine cand vede un stalp sau un copac"),

"Cînd venim pe stadion / Noi strigăm cu toții-n cor / Hai, Rapidu', dă-le gol / Noi strigăm neîncetat / Rednic este de c***!",

"Du-te-n groapa ta!",

"Rămîi un cîine",

"Maidanezule, du-te plimbă-te!",

"Și la următorul meci îți vom cere să pleci!",

"Dar-ar Dumnezeu să dea tu să-ți dai demisia!",

"Rada, vino-ncoa să-i cerem demisia!" (către "secundul" Marian Rada).


Miercuri 17 octombrie 2007 | 21:11:00

Lazăr: "Am vrea ca fanii să vină la stadion să ne încurajeze"

Costin Lazăr a declarat după meci că fotbaliștii sînt afectați și ei de conflictul suporterilor cu noul antrenor, Mircea Rednic:
"Noi, jucătorii, sîntem la mijloc. E normal că ne afectează, am vrea să vină la stadion să ne încurajeze. A fost bună pauză pentru că s-a schimbat antenorul și am avut timp să ne mai adaptăm. Meciul acesta a fost un bun antrenament pentru partida de la Iași, sperăm să ne întoarcem cu 3 puncte și de acolo",
a spus mijlocașul la finalul meciului de la Titu, 3-1 pentru Rapid.


Miercuri 17 octombrie 2007 | 19:02:00

Fanii îl apostrofează pe Rednic

Un grup de suporteri rapidiști veniți de la București scandează de la începutul partidei numele fostului antrenor Cristiano Bergodi și îl apostrofează pe actualul tehnician, Mircea Rednic. Fanii au o serie de bannere pe care scrie cu mai multe culori "PLEACĂ!" și scandează "Mircea Rednic, ești o mizerie! Trădătorule! Mercenarule! Vînzătorule!". Spre finalul primei reprize, suporterii s-au mutat în spatele băncii tehnice a Rapidului și au continuat injuriile la adresa tehnicianului rapidist. O altă țintă a fanilor este patronul George Copos.

Electrosid Titu - Rapid 1-3

Rapid a jucat, începînd cu ora 19:00, un amical cu Electrosid Titu. Mircea Rednic a trimis pe teren următoarea formulă:
Coman - I. Stancu, Perjă, Maftei, Săpunaru - R. Stancu, Lazăr, Măldărășanu, Buga - Cesinha și Mazilu.
Scorul este 1-1, pentru Electrosid a marcat Ad. Popa în minutul 5, iar pentru Rapid R. Stancu în minutul 14 și Mazilu, minutul 43.
Iată echipa Rapidului din repriza a doua:
Andrade - Tamandare, Pistol, Maftei, Perjă - E. Dică, Herea, Grigorie, Burdujan - Raduță, Dobroiu
În repriza a doua a marcat Burdujan, pentru 3-1, în minutul 64.


Miercuri 17 octombrie 2007 | 23:52:00

FOTO / Mesaje anti-Rednic



 
FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |



Joi 18 octombrie 2007

Înjurăturile suburbane afectează de fapt echipa, nu doar o persoană anume

Conducerea FC Rapid își exprimă totalul dezacord față de modul în care aproximativ 25 de pseudo-suporteri au considerat că este indicat să-și "încurajeze" echipa, cu ocazia partidei amicale de la Titu. Micul grup de adolescenți rebeli n-au făcut altceva decât să dea naștere unui spectacol de prost gust, care a confirmat că multora dintre contestatari le lipsesc "cei șapte ani de acasă". Frustrările tinerilor ar fi putut fi exprimate printr-o conduită demnă, civilizată, care ar fi avut, probabil, un cu totul alt efect. Înjurăturile mitocănești pe care au fost în stare să le debiteze ei au fost o ofensă adusă nu numai Rapidului, ci și gazdelor evenimentului de aseară, care ar fi trebuit să fie respectate printr-o comportare adecvată.

Orbiți de pasiunea pentru scandal cu orice preț, singura modalitate în care gândesc ei că devin "celebri", nici n-au realizat că, scandând numele fostului antrenor, ei "omagiau", de fapt, eliminarea din Cupa UEFA și remizele din Giulești cu Bistrița și Buzăul. Cât de greu e să conștientizezi faptul că schimbarea conducerii tehnice n-a avut alt resort decât realizarea de performanțe? Ceea ce, în mod normal, ar trebui să-și dorească și suporterii.

Mai grav e faptul că, ignorând steagurile, tricourile sau fularele cu insemnele Rapidului, micul grup de la Titu s-a afișat cu torțe, adică exact motivul pentru care stadionul nostru stă mai mult cu porțile închise în ultima vreme. În aceste condiții, suntem tot mai tentați să dăm crezare surselor din cadrul Jandarmeriei care ne-au atras atenția că aceasta este tactica abordată, mai nou, de către "ultrași": aruncarea de torțe în incinta arenelor, la meciurile Rapidului, pentru suspendarea, și pentru alte jocuri, a stadionului "Giulești-Valentin Stănescu"! Dacă și grosul suporterilor văduviți de posibilitatea de a-și încuraja loial ECHIPA (nu pe o persoană sau alta) este de acord cu o asemenea tactică, atunci nu mai este nimic de spus.

Din păcate, avem senzația că vehemenții "ultrași" nu realizează faptul că agitația pe care o produc afectează evoluțiile jucătorilor noștri, care nu se pot desprinde la infinit de aceste scandaluri. Am fi totuși tare curioși să aflăm ce ne-ar răspunde tinerii care s-au compromis, miercuri seară, la întrebarea "De ce veniți la meciurile Rapidului"? Pentru posibilitatea de a face scandaluri ? Pentru "a vă da în stambă"? Pentru a profera înjurături la adresa unor persoane care v-au sprijinit, nu o dată, cu ocazia deplasărilor sau a procurării biletelor de intrare?

Vrem să subliniem încă o dată faptul că Mircea Rednic, cel pe care îl contestă "facțiunea" reprezentată la Titu, este cel care a adus Rapidului trofeele cele mai numeroase și mai importante, pentru care ar trebui să fie, dacă nu iubit, măcar respectat în Giulești!


CONDUCERE FC RAPID


Joi 18 octombrie 2007

Drumul spre titlu trece pe la Titu!

3 000 de spectatori, majoritatea inarmati cu fulare si steaguri alb-visinii, au tinut miercuri seara sa vada cu ochii lor minunea de la Titu: vizita Rapidului prilejuita de inaugurarea instalatiei de nocturna! Giulestenii au onorat invitatia primarului Dinu Ilie pentru un meci de verificare in compania divizionarei C Electrosid Titu. Rapidist declarat, edilul micutei localitati dambovitene a purtat cu mandrie tricoul cu numarul 10, inscriptionat cu numele sau, primit din partea conducerii rapidiste. Ambitionate de atmosfera de sarbatoare din tribune, gazdele au reusit sa deschida surprinzator scorul dupa numai cinci minute de joc, la o patrundere a lui Adrian Popa. Trupa lui Mircea Rednic a raspuns rapid, iar Romeo Stancu a reusit egalarea cu o bomba din afara careului (14). Dupa doua ratari monumentale, Mazilu s-a razbunat in finalul primei reprize (43), cand a fructificat din apropiere pentru a duce Rapidul in avantaj la cabine. In partea a doua, Rednic a folosit toti jucatorii din lot, alb-visniii terminand meciul chiar in 10 oameni, dupa accidentarea usoara a lui Grigorie. In final a fost 3-1 pentru Rapid, dupa golul lui Raduta din minutul 64. Jucatorii au parasit cu greu terenul, dupa ce au raspuns sutelor de fani care au invadat terenul dornici de poze si autografe ale favoritilor.

Mircea Rednic a inceput meciul cu urmatoarea formula: Coman - Sapunaru, Maftei, Perja, I. Stancu - Maldarasanu, R. Stancu, Lazar, Cesinha - Buga - Mazilu. Andrade i-a luat locul lui Coman dupa 30 de minute, atat cat a jucat si Marinescu in partea a doua, in care au evoluat toti jucatorii avuti la dispozitie: Marinescu - Tamandare, Paun, Pistol, Tancu - Dica, Herea, Grigorie, Dobroiu - Raduta, Burdujan. Emil Dica a preluat banderola de capitan in minutul 60, dupa inlocuirea lui Vasile Maftei.

Rednic a raspuns la final intrebarilor venite din partea presei, si si-a adus aminte de campania de succes din sezonul 2002-2003: "Am venit la Rapid ca sa castig campionatul! Tin minte ca am fost aici, la Titu, si in urma cu cinci ani, atunci cand am reusit sa terminam pe primul loc!"



Vineri 19 octombrie 2007

Iar schimbă sistemul de joc!

Rapidiștii au folosit trei sisteme diferite în trei luni. Răzvan Lucescu, Cristiano Bergodi, Mircea Rednic. Maftei și colegii lui au avut trei antrenori în tot atîtea luni și fiecare dintre ei a așezat altfel jucătorii pe teren. "Puriul" a anunțat din momentul în care a preluat Rapidul că va renunța la modulul folosit de Bergodi, 4-3-3: "Vreau să jucăm doar cu două vîrfuri!". Italianul modificase și el formula pe care o folosea Răzvan și prefera să joace cu patru fundași în loc de trei. Rednic a discutat des cu jucătorii în ultimele două săptămîni despre tactică și a organizat două meciuri amicale, tot pentru a testa noua dispunere a jucătorilor.

Fotbaliștii nu cred că încă o schimbare a tacticii îi va afecta: "Dacă ne-ar fi fost greu, trebuia să pierdem multe meciuri după ce am trecut de la trei fundași la patru, nu? Dar sîntem neînvinși, deci ne-am adaptat foarte rapid. Antrenorul decide, iar noi sîntem profesioniști și ne conformăm", a declarat căpitanul Maftei. Mazilu, golgeterul echipei (5 goluri în campionat), e și el optimist: "Ne-a prins foarte bine pauza asta de două săptămîni, pentru că a fost timp suficient să punem lucrurile la punct. Pot să zic că deja ne-am obișnuit și cu domnul Rednic, și cu tactica un pic diferită pe care o folosim acum".


Vineri 19 octombrie 2007

Nu-i mai vor pe suporteri!

Din cauza conflictului dintre Rednic și fani, conducerea Rapidului a refuzat să cumpere bilete pentru galerie la meciul de la Iași, programat sîmbătă. Giuleștenii au fost puși în gardă de adversitatea pe care suporterii au arătat-o față de Rednic la amicalul de la Titu. Antrenorul a fost înjurat permanent de cîteva zeci de fani în timpul jocului de pregătire disputat miercuri, așa că oficialii au acționat: galeria nu va primi nici un bilet pentru partida cu Poli Iași! Inițial, șefii din Grant le solicitaseră moldovenilor 300 de tichete, iar suporterii lui Poli ar fi beneficiat de același număr de bilete la meciul retur. "Vă dăm doar 100 pe bază de reciprocitate, restul le plătiți!" a fost răspunsul alb-albaștrilor.

Numai că demonstrația făcută de ultrașii rapidiști la Titu a schimbat planurile și giuleștenii au anunțat ieri că nu mai vor nici un bilet! "Am încercat să facem o reciprocitate, însă am primit un fax din partea Rapidului, prin care ni s-a comunicat faptul că nu sprijină galeria la meciul de sîmbătă. Drept urmare, fanii  oaspeților vor trebui să plătească bilet pentru a intra pe stadion", a explicat președintele ieșenilor, Sorin Boca.
Mai mult, conducătorii Rapidului au luat legătura cu Jandarmeria din Iași și au solicitat ca măsurile de securitate să fie extreme. Asta deoarece alb-vișiniii se tem că fanii vor face, pînă la urmă, deplasarea în Moldova, chiar dacă nu au accesul pe stadion asigurat.

Împărțiți
Fostele glorii rapidiste au păreri diferite cu privire la conflictul dintre Rednic și suporteri. Marius Șumudică e virulent: "Ca suporter, sînt de acord cu galeria! E inadmisibil să zici că faci pipi pe Rapid și pe urmă să revii în Giulești!". Dănuț Lupu l-a criticat și el pe tehnician: "Mircea nu e antrenor rău, însă caracterul îl strică. Copos a uitat ce i-a făcut Rednic de-a lungul timpului, dar fanii, nu!". "Puriul" e apărat de Puiu Ionescu, fostul golgeter al clubului din Grant: "Are echipă bună și poate să cîștige titlul, pentru că e un antrenor capabil! E o mare, mare prostie ce fac suporterii!".

Grigorie nu merge la Iași

Rapidiștii vor pleca astăzi la Iași, pentru meciul cu Poli, fără doi jucători. Camerunezul Pierre Boya e accidentat de la meciul din Giulești cu Nurnberg (2-2), în vreme ce Ștefan Grigorie s-a ales cu o leziune musculară la inghinali în amicalul cu Titu. Mijlocașului i-a recidivat o accidentare mai veche.

Bozovici integralist

Vladimir Bozovici (25 de ani) e singurul rapidist implicat în meciurile interțări disputate în ultimele două săptămîni. Fundașul stînga a fost integralist în prima victorie în deplasare din istoria Muntenegrului, 1-0 în Estonia. Bozovici a jucat în toate cele 6 partide pe care "naționala" țării sale le are în palmares. Singurul giuleștean convocat de Victor Pițurcă, Marius Constantin, nu a fost nici măcar rezervă în jocurile cu Olanda și Luxemburg.

"Ghinion și arbitraj!"
Ionuț Popa știe de ce echipa sa a luat doar un punct în meciurile cu Rapid din sezonul trecut: "Sper ca sîmbătă să scăpăm de ghinioanele pe care le-am avut în ultimii ani contra Rapidului. Ba am pierdut dintr-un penalty inventat, ba ni s-a anulat un gol valabil. Cred că determinarea și concentrarea vor decide partida de mîine!".

Alături de Griffiths

Drama lui Ryan Griffiths, care suferă de miocardită și e foarte aproape să se retragă din fotbal, i-a afectat pe rapidiști. "Am ținut legătura cu Ryan, știam că are probleme de sănătate. Acum nici nu ne mai gîndim cu îngrijorare că am pierde un jucător, îl privim ca om, pur și simplu. Vrem doar să-și termine cu bine tratamentul, să se vindece complet", a spus unul dintre oficialii din Grant. Griffiths redevine jucătorul Rapidului peste o lună, cînd îi expiră împrumutul la Liaoning (prima ligă din China).


Joi 18 octombrie 2007

Griffiths se lasă!

Australianul împrumutat de Rapid în China suferă de miocardită și sînt șanse foarte mici ca el să mai joace fotbal. Ghinion imens pentru Ryan Griffiths: atacantul în vîrstă de 26 de ani e în pericol să renunțe la cariera de fotbalist! Internaționalul australian împrumutat de Rapid la FC Liaoning (prima ligă din China) ar trebui să revină în Giulești la mijlocul lunii viitoare. Ar prinde și ultimele etape din turul Ligii I. Numai că șansele ca Ryan să mai joace fotbal vreodată sînt extrem de reduse. Ce i s-a întîmplat? Fotbalistul a contractat o bacterie, care a evoluat și i-a cauzat o miocardită!

Griffiths a plecat recent din China și a revenit în Australia, pentru a face tratament, deși echipa sa mai are de jucat încă patru etape pînă la finalul sezonului. Doctorii i-au interzis chiar și să mai participe la antrenamente: "Riști să cazi din picioare dacă mai faci efort!". Un medic sportiv a explicat ieri riscurile la care e expus jucătorul: "Miocardita e o infecție a mușchiului inimii. Boala nu e ireversibilă, dar funcționarea inimii nu mai e niciodată aceeași după vindecare. În funcție de cît de puternică este bacteria, poate să afecteze valvele inimii, se poate ajunge la aritmii. La un sportiv, e neapărat să înceteze efortul, altfel e posibil chiar decesul! După vindecare, ar trebui să treacă mai multe teste de efort ca să i se mai permită să joace fotbal".

A dezamăgit crunt în Giulești
Ryan Griffiths a fost adus la Rapid vara trecută, la insistențele lui Răzvan Lucescu, dar randamentul său a fost mult sub așteptări. Australianul a costat 1,5 milioane de dolari și devenise cel mai scump fotbalist cumpărat vreodată de clubul din Grant. Și din cauza prețului mare plătit pentru el, Griffiths a fost contestat dur de fani și de conducere pentru performanțele slabe. "Fiecare din cele două goluri marcate de el în campionat m-a costat 750.000 de dolari!", calcula sarcastic patronul George Copos.


Joi 18 octombrie 2007

Ostili

Rednic a fost înjurat permanent de cei 150 de fani rapidiști prezenți la amicalul cu Titu. Un redebut urît pentru Mircea Rednic în fața suporterilor rapidiști. 150 de ultrași giuleșteni au însoțit echipa la Titu, pentru amicalul cu Electrosid, și l-au înjurat permanent pe noul antrenor. Nouă bannere pe care scria "Pleacă!", plus scandări anti-Rednic, acesta a fost repertoriul suporterilor, care i-au rezervat același tratament și lui George Copos, pe care-l consideră responsabil pentru plecarea lui Bergodi și înlocuirea lui cu Rednic.

"Puriul" a privit impasibil doar spre teren și nu a părut prea afectat de ostilitatea fanilor. Spre finalul primei reprize, galeria s-a mutat chiar în spatele băncii Rapidului, pentru ca antrenorul să audă și mai clar apostrofările: "Trădătorule, mercenarule, vînzătorule!". Rednic a început să zîmbească la un moment dat, cînd suporterii scandau, către secund, "Rada, vino-ncoa, să-i cerem demisia!". După meci, a evitat să comenteze reacția tribunei: "Prefer să vorbesc despre joc. N-am revenit la Rapid ca să am de unde pleca, ci pentru a cîștiga titlul. Le-am zis jucătorilor că nu trebuie să-i afecteze înjurăturile la adresa mea. Pe mine mă fac mai puternic".

"Ne concentrăm la joc și căutăm să nu fim afectați de scandările galeriei. În echipă e liniște, asta contează, și putem să fim campioni!"
Vasile Maftei

Două sisteme

Rednic a început jocul cu Titu într-o așezare 4-1-2-1-2, pe care a arătat că o preferă și la precedentul amical, cu FC Bucharest (10-0), dar în partea a doua a schimbat, revenind la sistemul 4-3-3, folosit și de Bergodi. "Prindem repede schimbările tactice", susține căpitanul Maftei. Giuleștenii au jucat în ultimele 30 de minute în 10 oameni, după ce Grigorie a ieșit accidentat și Rednic nu mai avea nici o rezervă pe bancă. Antrenorul e optimist: "Am venit la Titu și acum 5 ani, cînd am luat campionatul cu Rapid!".


Miercuri 17 octombrie 2007

Rednic a fost înjurat de suporterii Rapidului la meciul cu Electrosid Titu, scor 3-1

Antrenorul Rapidului, Mircea Rednic, a fost înjurat de fanii giuleșteni pe toată durata partidei amicale disputate la Titu, cu formația din Liga a III-a, Electrosid, care s-a încheiat cu victoria alb-vișiniilor, scor 3-1, transmite trimisul NewsIn.

Golurile au fost marcate de Adrian Popa (2), pentru gazde, și Romeo Stancu (12), Ionuț Mazilu (40) și Burdujan (74), pentru giuleșteni.

Antrenorul Mircea Rednic a început partida cu următoarea formulă de echipă: Coman - Săpunaru, Maftei, Perjă, I. Stancu - Măldărășanu, Lazăr, R. Stancu, Cesinha - Buga, Mazilu. La pauză, Rednic a efectuat mai multe schimbări, în repriza secundă componența Rapidului fiind: Andrade - Tamandare, Pistol, Maftei, Perjă - E. Dică, Herea, Grigorie, Burdujan - Răduță, Dobroiu. Au mai intrat: Marinescu, Păun și Țâncu.  

În minutul 66, Ștefan Grigorie s-a accidentat ușor, iar Mircea Rednic a preferat să nu riște și l-a scos de pe teren, chiar dacă nu mai avea pe banca de rezerve pe nimeni care să îl schimbe. Astfel, giuleștenii au evoluat în 10 oameni până la finalul jocului.

La acest meci la care formația din Titu și-a inaugurat instalația de nocturnă au asistat aproximativ 1.000 de spectatori. Printre aceștia s-au numărăt și aproximativ 70 de fani giuleșteni, care pe tot parcursul partidei au strigat împotriva antrenorului Mircea Rednic. "Mircea Rednic, ești o mizerie", "Vânzătorule, trădătorule, ne strici numele", "Peluza noastră nu tolerează mercenarii", "Afară din Giulești", au fost câteva dintre scandările suporterilor alb-vișinii. De apostrofările suporterilor nu a scăpat nici directorul general Constantin Zotta, acesta fiind vinovat, în opinia fanilor, de plecare fostului antrenor, Cristiano Bergodi, al cărui nume a fost scandat în repetate rânduri de cei 70 de fani rapidiști. De asemenea, și patronul George Copos a intrat în colimatorul fanilor, la adresa finanțatorului auzindu-se însă înjurături răzlețe.  

La joc au asistat toți oficialii giuleștenilor, mai puțin patronul George Copos, în timp ce din partea lui Electrosid a participat primarul localității Titu, Dan Ilie, care a purtat la gât o eșarfă în culorile Rapidului, recunscând că este un "mare fan" al alb-vișiniilor.

Meciul cu Electrosid Titu este cel de-al doilea joc disputat de Rapid cu noul antrenor, Mircea Rednic, pe bancă, după ce sâmbătă a dispus de formația  FC Bucharest (Liga a IV-a), scor 10-0. La acea partidă, Rednic a scăpat de apostrofările fanilor întrucât s-a disputat la baza Pro Rapid, cu porțile închise. După numirea lui Mircea Rednic în funcția de antrenor al Rapidului, suporterii giuleștenii au anunțat că îl vor înjura la fiecare meci, pentru nu îi pot ierta unele declarații făcute de acesta la adresa Rapidului în momentul în care era antrenorul lui Dinamo.


Miercuri 17 octombrie 2007

Final / Luxemburg - România 0-2 (Fl. Petre 42 , Marica 61)

Clasament GRUPA G

1 Romania 10 8 2 0 20-5 15 26
2 Olanda 10 7 2 1 13-3 10 23

3 Bulgaria 10 5 4 1 15-7 8 19
4 Albania 10 2 5 3 9-8 1 11
5 Slovenia 11 3 2 6 9-14 -5 11
6 Belarus 10 2 1 7 11-20 -9 7
7 Luxemburg 11 1 0 10 2-22 -20 3




Joi 18 octombrie 2007 | 00:02

România s-a calificat la Euro-2008

Reprezentativa României s-a calificat la turneul final al Campionatului European din 2008, la opt ani de la ultima performanță similară, în urma rezultatelor înregistrate, miercuri, în partidele disputate în grupa G a preliminariilor competiției.

România s-a calificat matematic la Euro-2008, după ce a învins, în deplasare, cu scorul de 2-0, echipa Luxemburgului, iar Bulgaria a remizat, în deplasare, cu Albania, scor 1-1. În urma acestui rezultat, România s-a distanțat la șapte puncte de Bulgaria, care ocupă locul trei în grupa G și care mai poate câștiga cel mult șase puncte în ultimele două întâlniri, în care va întâlni, pe teren propriu, reprezentativa antrenată de Victor Pițurcă, în 17 noiembrie, și Slovenia, în deplasare, la 21 noiembrie.

România a deschis scorul în minutul 41, prin Florentin Petre. La un șut spre poarta gazdelor, fundașul Lang a respins greșit la 6 metri, iar Petre a profitat și a marcat de la limita careului mic.

Ciprian Marica a ridicat scorul la 2-0 în minutul 61, când a îndeplinit o simplă formalitate, împingând în plasă, de la doi metri, un balon pasat de Cristian Chivu, care l-a depășit pe portarul Joubert.

Luxemburg: 1. Joubert - 2. Lang, 3. Kinziger, 5. Wagner, 4. Hoffmann, 17. Mutsch - 7. Payal (11. Leweck '66), 6. Peters, 8. Bettmer (14. Ferreira '49), 16. Remy - 18. Kitenge (9. Da Mota '58). Antrenor: Guy Hellers.

România: 1. Lobonț - 2. Ogăraru, 4. Tamaș, 15. D. Goian, 3. Raț - 13. Mărgăritescu, 5. Chivu (8. Ov. Petre '86) - 10. Fl. Petre, 20. N. Dică (11. Adr. Cristea '64), 21. Niculae (7. Bratu '76) - 9. Marica. Antrenor: Victor Pițurcă.

Cartonaș galben: Fl. Petre '72.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Germania, condusă la centru de Felix Brych, ajutat de asistenții Volker Wezel și Mike Pickel. Rezervă a fost Thorsten Kinhoefer.

Observatorii întâlnirii au fost Guido Cornella (Elveția) și Peter Mikkelsen (Danemarca).

Mijlocașul Andrei Mărgăritescu (Dinamo) a fost pentru prima oară titular la naționala României.

Florentin Petre a marcat pentru prima oară după trei ani pentru România, într-un meci oficial. Ultimul gol înscris de Petre pentru România într-un joc oficial data din 18 august 2004, când România a învins Finlanda, pe teren propriu, scor 2-1, în grupa 1 de calificare la CM-2006. De atunci Florentin Petre a mai marcat într-un amical cu Nigeria.


Miercuri 17 octombrie 2007 | 22:16

Mircea Rednic: Pot să rezist!

Antrenorul echipei Rapid București, Mircea Rednic, a declarat, miercuri, la finalul meciului amical disputat în compania formației Electrosid Titu, scor 3-1, că poate rezista pe banca feroviarilor chiar dacă este contestat de suporteri.

"Pot să rezist! Asta mă întărește. Sunt profesionist. O să-mi fac treaba. Sper să câștig campionatul. Jucătorii au răspuns bine în seara asta și sunt mulțumit de ei. Sper să câștigăm campionatul", a declarat Mircea Rednic.

Mircea Rednic crede că echipa națională putea avea mai mulți rapidiști în lot dacă nu existau probleme medicale. "Avem acidentați pe Lazăr și Mazilu care cred că erau la națională acum dacă erau sută la sută apți", a explicat tehnicianul rapidist.




Vineri 19 octombrie 2007

Costin Lazăr : "REDNIC MERITA IERTAT"

Mijlocașul Costin Lazăr adeclarat a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, că își doresc ca Rednic să-și rezolve cât mai repede problemele cu fanii.

''Sper sa se rezolve cat mai repede problemele pentru ca nu fac bine echipei. E bine să fie liniște la echipă și indiferent de ce a făcut merită să fie iertat. Rednic a câștigat două campionate, unul cu Rapid, unul cu Dinamo. E un antrenor bun și nouă ne trebuie performanță la echipă'', a declarat Costin Lazar.


Vineri 19 octombrie 2007

REDNIC: "DE AZI MA CONCENTREZ DOAR LA ECHIPA"

Antrenorul giulestenilor, Mircea Rednic, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca jucatorii sai sunt pregatiti pentru meciul de sambata, de la Iasi. "Ne-am pregatit bine in aceasta perioada de pauza, am avut prilejul sa ii cunosc pe toti baietii, fiindca pe unii dintre ei i-am mai antrenat. Sunt multumit de cum s-au comportat in aceste zile de pregatire si in cele 2 amicale. La Iasi va fi un meci greu dar am incredere in baieti. Nu am decat doua probleme de lot, pe Boya si Grigorie, restul baietilor sunt apti" a declarat Rednic.

Referitor la conflictul cu suporterii, Rednic a evitat sa faca multe comentarii. ''Ii rog pe suporteri să susțină echipa, pentru că nu trebuie să facă jocul altora, adversarilor noștri. Sunt problemele mele pe care o să le rezolv, prin rezultate și felul meu de a mă comporta. Eu sunt un profesionist și unde am fost mi-am făcut datoria și mai ales la Rapid, unde am fost și antrenor și jucător'" a conchis Rednic, care s-a declarat multumit de lotul de care dispune. "Nu mai e nevoie de aducerea altor jucatori la iarna. Lotul e omogen, valoros si dornic de performanta" e parerea tehnicianului.

Tehnicianul a comentat apoi si performanta echipei nationale. "E o performanta mare, bravo lor. Va fi bine atat pentru jucatori dar si pentru cluburi. Nationala se pare ca a luat-o inaintea cluburilor" a spus antrenorul.

In final Rednic a declarat ca nu va mai participa la nici o emisiune televizata. "De azi nu mai particip la nici o emisiune televizata. Prefer sa ma concentrez suta la suta la echipa mea" a declarat Mircea Rednic


Joi 18 octombrie 2007

SARBATOARE LA TITU

Rapid a disputat al doilea amical din "era Rednic", participând la inaugurarea nocturnei de pe arena dâmboviteana.

Micutul oras Titu si-a inaugurat nocturna pe stadionul Electrosid. Si nu se putea un oaspete mai bun pentru un meci al echipei din Liga a III-a ca Rapid Bucuresti. In Titu, multi dintre locuitori lucreaza la CFR si sunt fani declarati ai fotbalistilor giulesteni.

Partida a fost precedata de o fotografie de grup cu jucatorii ambelor echip. Si a urmat meciul, primul al antrenorului Rednic de la instalare, disputat cu public. In prima parte a jocului, "Puriul" a aruncat în lupta tot ce avea mai bun. In sistemul 4-4-2 pe care a declarat ca îl va folosi în mandatul sau la echipa giulesteana, Rednic i-a titularizat pe Ionut si Romeo Stancu, primul ca fundas stânga, al doilea pe postul de coordonator. Cesinha a fost asezat ca mijlocas de banda stânga, iar cuplul de atacanti a fost Mazilu - Buga. Pe parcursul primelor 45 de minute s-a remarcat pofta de joc a lui Romeo Stancu (foto, în visiniu), care a dat si un gol, dar si lipsa de coordonare a fundasilor centrali Maftei - Perja. De altfel, la prima actiune a jucatorilor din Titu, acestia au deschis scorul.

La pauza, Rednic a schimbat complet formula. Linia de fundasi a fost alcatuita din Tamandare, Pistol, Paun, Tincu, la mijloc Dica, Herea, Grigorie, Dobroiu, iar în fata au jucat Burdujan si Raduta, ultimul închizând tabela de marcaj la 3-1.


Joi 18 octombrie 2007

"TRADATORULE, ESTI O MIZERIE!"

Suporterii i-au cerut lui Mircea Rednic sa paraseasca Rapidul si au scandat numele lui Cristino Bergodi.

Mircea Rednic nu va avea liniste la Rapid! Inca de la meciul amical cu Electrosit, "Puriul" a fost luat la "tinta" de un grup de ultrasi care i-au cerut insistent demisia.

"Nu cer sa fiu iubit, vreau sa fiu respectat de suporteri", spunea "Puriul" în momentul în care a acceptat sa pregateasca Rapidul. "Tradatorule, nu esti binevenit, nu te vrem!", se putea citi pe zidurile stadionului Giulesti la aflarea vestii ca acesta va reveni la Rapid. Nici ieri suporterii nu l-au "menajat" pe Rednic. "Tradatorule, esti o mizerie, pleaca!", "Mercenarule! Vânzatorule", i-au strigat ultrasii tehnicianului pe tot parcursul partidei. Fanii l-au contestat si pe George Copos si au scandat în permanenta numele fostului tehnician, Cristiano Bergodi. Ultrasii au mai afisat si câteva bannere sugestive: "Rednic, pleaca în p..a mea odata!", "Pleaca, pleaca!", "M..e, Rednic!". Spre finalul primului mitan, pentru ca înjuraturile sa fie auzite cât mai bine de antrenorul visiniilor, suporterii s-au mutat în spatele bancii tehnice a giulestenilor.

La sfârsitul partidei, Rednic a evitat sa vorbeasca despre reactia galeriei: "Nu ma întrebati de actiunea suporterilor, nu comentez! Jucatorii mei nu trebuie sa fie afectati de scandarile suporterilor, ei trebuie sa-si vada de joc, sa fie concentrati. Aceste lucruri ma fac mai puternic, ma fac sa rezist. Legat de joc, am evoluat 4-4-2 în prima repriza si 4-3-3 în a doua. Cred în aceasta echipa si sper sa luam campionatul".


Joi 18 octombrie 2007

Ne-am calificat!!!!

Tricolorii au învins în Luxemburg si s-au calificat la turneul final al Campionatului European din 2008, profitand de faptul ca Bulgaria a reusit doar o remiza, 1-1, in Albania

Baietii lui Piturca au trecut în numai trei zile de la "milionarii" lui Van Basten la amatorii luxemburghezi. In rest, aceleasi conditii ca la Constanta. Ploaie si un stadion la fel de mic umplut în majoritate de români.

Gazdele nu au pierdut timpul, si-au însfacat scuturile si s-au asezat imediat în pozitie de lupta. Grupati pe doua linii în defensiva, cu cinci fundasi si patru mijlocasi, luxemburghezii l-au trimis în atac doar pe iscoada "Kitenge", ratacit însa printre stoperii români. Rolurile se inversasera fata de meciul de sâmbata. Acum, tricolorii erau cei care aveau în fata blocaje atât pe flancuri cât si în mijloc. Minutele se scurgeau abrubt, iar ocaziile întârziau sa apara, spre disperarea lui Piti, mai nervos chiar decât la Constanta. A trebuit sa vina cursa lui Marica pe dreapta si golul lui Petre (42), cu latul din 5 metri din fata portii goale, pentru ca învingatorilor Olandei sa le revina sângele în gambe. Pâna atunci, crisparea si teama de a nu iesi cu bine dintr-un meci în care nu aveau nimic de câstigat ci numai de pierdut îi facusera sa se împiedice în fata careului anonimului Joubert.

Elevii lui Piti au iesit însa la fel de "moi" de la cabine. Tocmai aflasera ca Albania deschisese scorul cu Bulgaria, iar gândul ca sunt atât de aproape de calificarea la EURO le-a turnat parca din nou plumb în picioare. Pasele s-au legat la fel de greu pâna la golul lui Marica (60), venit dupa o pasa în fata portii a lui Chivu, reusita care a avut darul de a aduce definitiv linistea printre tricolori, care nu au mai fortat pâna la sfârsitul partidei. Fluierul final a consemnat victoria tricolorilor, un pas mic în aceasta campanie, dar unul decisiv pentru calificarea la EURO.

Au evoluat echipele:

Luxemburg: 1. Jonathan Joubert - 2. Benoit Lang, 3. Kim Kintziger, 5. Jean Wagner, 4. Eric Hoffmann, 17. Mario Mutsch - 7. Ben Payal (11. Alphonse Leweck, 66), 6. René Peters, 8. Gilles Bettmer (14. Carlos Ferreira, 49), 16. Sébastien Remy (căpitan) - 18. Joël Kitenge (9. Daniel Alves Da Mota, 58). Antrenor: Guy Hellers. Rezerve neutilizate: 12. Marc Oberweis - 15. Tim Heinz, 10. Claudio Lombardelli, 13. Chris Sagramola.

România: 1. Bogdan Lobonț - 2. George Ogăraru, 4. Gabriel Tamaș, 15. Dorin Goian, 3. Răzvan Raț - 10. Florentin Petre, 13. Andrei Mărgăritescu, 5. Cristian Chivu (căpitan; 8. Ovidiu Petre, 86) - 20. Nicolae Dică (11. Adrian Cristea, 64) - 9. Ciprian Marica, 21. Daniel Niculae (7. Florin Bratu, 76). Antrenor: Victor Pițurcă. Rezerve neutilizate: 12. Marius Popa - 18. Petre Marin, 22. Ștefan Radu, 19. Gheorghe Bucur.

Luxembourg, Stadion ''Josy Barthel'': 3.584 spectatori.

Arbitri: Felix Brych, la centru; Volker Wezel, Mike Pickel, arbitri asistenți; Thorsten Kinhoefer, arbitru de rezervă.

Delegat UEFA: Guido Cornella (Elveția); Observator UEFA pentru arbitraj: Peter Mikkelsen (Danemarca).

Cartonașe galbene: Fl. Petre (72).


Miercuri 17 octombrie 2007

MECI AMICAL: ELECTROSID TITU - RAPID 1-3

Rapid București a învins în deplasare formația de liga a treia Electrosid Titu cu scorul de 3-1 (2-1), miercuri seara, într-un meci amical de fotbal.

Gazdele au deschis scorul foarte repede, prin Adrian Popa (2), după care giuleștenii au înscris de trei ori, prin Romeo Stancu (12), Ionuț Mazilu (40) și Lucian Burdujan (74).

Antrenorul Mircea Rednic, aflat la al doilea joc pe banca Rapidului, după 10-0 cu FC Bucharest (Liga a III-a), tot amical, a început jocul cu următoarea formulă: D. Coman - Săpunaru, Maftei, Perjă, I. Stancu - Măldărășanu, C. Lazăr, R. Stancu, Cesinha - Buga, Mazilu; în repriza secundă la Rapid au jucat: Andrade - Tamandare, Pistol, Maftei, Perjă - E. Dică, Herea, Șt. Grigorie - Răduță, Dobroiu, Burdujan. Au mai intrat: portarul Marinescu, Păun și Țâncu.

Rapid a jucat ultimele 25 de minute în inferioritate numerică, după ce Ștefan Grigorie s-a accidentat ușor, iar Rednic terminase schimbările.

Primul meci oficial al lui Rednic, care a fost tratat cu ostilitate de suporterii rapidiști, va fi sâmbătă, la Iași, cu Poli, în etapa a 11-a a Ligii I.


Miercuri 17 octombrie 2007

POPA: "SPER CA RAPID SA NU MAI AIBA ATATA NOROC CU NOI"

Antrenorul celor de la Poli Iasi, Ionut Popa este ingrijorat in ceea ce priveste starea echipei sale inaintea dificilei partide cu Rapid Bucuresti, programata sambata de la ora 20:00. "Ne așteaptă un meci dificil cu Rapid. Pentru noi va fi cu atât mai greu dacă ținem cont că am patru titulari care nu pot evolua. Fundașul central Radu Ciobanu este suspendat, iar alți trei jucători, Leonard Naidin, Cristian Silvășan și Bogdan Onuț sunt accidentați", a declarat Ionuț Popa, care spera totusi ca traditia nefavorabila a intalnirilor cu Rapid din ultimul timp sa se estompeze. "Atâta șansă câtă au avut cei din Giulești cu noi în ultimii ani, fie în campionat, fie în Cupă, nu am mai văzut. Sper ca sâmbătă să avem și noi noroc" a incheiat Popa.














Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...