ACTUALIZAT | Miercuri 24 octombrie 2007 | 22:30

  REVISTA PRESEI 22 | 23 | 24 octombrie 2007

TITLURILE ZILEI

  • George Copos: "Dacă suporterii îmi cer să plec, înseamnă că le pasă de Rapid!"
  • VIDEO | Pentru Cristina
  •"Dică vrea să plece de la Rapid în urma incidentului cu M. Constantin"
  • Din nou torțe în galeria rapidistă. Riscă Rapid suspendarea?
  • "Nu cred că Marius Constantin l-a lovit cu capul în gură pe Emil Dică"


 
FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |



Miercuri 24 octombrie 2007

Bilete pentru meciul cu CFR Cluj

Mâine, 25.10, după ora unsprezece, vor fi puse în vânzare biletele de intrare pentru meciul cu CFR Cluj de duminică, 28.10.2007. Tichetele se vor găsi la casele de bilete și la fan-shop-ul de la Stadionul Giulești - Valentin Stănescu și sunt disponibile la următoarele prețuri:

Tribuna 0 100 RON
Tribuna I 40 RON
Tribuna a II-a 20 RON
Peluza a II-a 10 RON


Marti 23 octombrie 2007

"Bunul simț ardelenesc" a devenit doar o banală figură de stil

Cu părere de rău, constatăm că, după ce a spart tiparele în privința grandomaniei, conducerea clubului CFR Cluj se opintește din răsputeri să ne demonstreze că și-a pierdut și ultima brumă de bun simț. Pe scurt, gândindu-se probabil că așa le va fi mai ușor să-și susțină în practică declarațiile bombastice referitoare la "victoria sigură" pe care o vor obține în Giulești, la finele acestei săptămâni, "oamenii de fotbal" răsăriți peste noapte la Cluj apelează la mijloace murdare, reclamand la FRF o problemă apărută între doi jucători ai Rapidului (Marius Constantin și Emil Dică) și care va fi rezolvată în interiorul clubului.

Dacă ar mai fi dispus și de o fărâmă de luciditate, profesorii de moralitate din Gruia ar fi realizat că de purtarea mârlănească de care dau dovadă ar fi putut avea parte la rândul lor, în momentul în care Semedo i-a rupt piciorul stelistului Pleșan. Cazul recent, cu suspendarea ulterioară a portarului craiovean Bornescu după accidentarea gravă a bistrițeanului Coroian (faptă nesancționată de arbitru, ca și cea a lui Semedo), demonstrează că și jucătorul portughez al CFR-ului ar fi avut aceeași soartă dacă ar mai fi existat și alte mostre de nesimțire precum șefii lui Semedo. Care, de fapt, urmând această linie rușinoasă, continuă să țipe, la fiecare meci, că-i fură arbitrii, deși realitatea (penalty-uri acordate aiurea pentru CFR, jucători adverși eliminați mai mereu etc) îi contrazice flagrant. Poate, apropo de jocul direct care se apropie, că îl vor cere din nou acum pe Balaj, cu care ne-au furat grosolan în primăvară, la Cluj... Oricum, ultimul lor gest confirmă, cu vârf și îndesat, faptul că visatele recompense financiare din partea UEFA le-au furat mințile de tot. Terorismul verbal dezvoltat de șefii CFR-ului a intrat deja într-o altă fază.

Până la urmă, mult prea umflata grupare din Cluj (vă dați seama ce încredere au alde Paszkany și Mureșan în Andone și jucătorii lor de milioane de euro, dacă apelează la mizerii din acestea?) nu rămâne în amintirea recentă a microbistului român decât prin jenanta reprezentare din Cupa UEFA. Unde a fost "descălțată" de modesta Anorthosis Famagusta, care i-a stricat deja clamatul sejur de plăcere, din Cipru. Că-și dublează acum capitalul de penibil, e treaba așa-zișilor intelectuali din fruntea clubului, cărora le pregătim o întoarcere la fel de fericită din Giulești precum cea din Cipru.

Cât despre instigarea unor suporteri care nu vor avea puterea, cu ocazia meciului direct din Giulești, să-și cenzureze, asemenea nouă, unele reacții, există un paragraf de regulament care îi pedepsește și pe "instigatori".


Marti 23 octombrie 2007

Trei saptamani de pauza pentru Costin Lazar

Accidentat in timpul meciului de la Iasi (dupa intrarea brutala a lui Naidin), Costin Lazar nu a primit cele mai bune vesti din partea staff-ului medical. Mijlocasul a suferit o entorsa a gleznei si va avea articulatia imobilizata timp de o saptamana intr-un bandaj gipsat.

Perioada de recuperare va mai dura aproximativ doua saptamani si se spera ca Lazar va fi din nou disponibil de joc inaintea meciului cu Dinamo din etapa a 15-a a campionatului.


Luni 22 octombrie 2007

Joi aflam adversarul din optimile Cupei!

Detinatoarea trofeului, Rapid Bucuresti, isi va afla joi, la ora 13:30, adversara din optimile Cupei Romaniei Timisoreana, editia 2007-2008.

Iata lista completa a echipelor calificate in optimile de finala ale competitiei: CFR Cluj, Unirea Urziceni, Poli Timisoara, Dinamo, Steaua, Poli Iasi, Ceahlaul, U Cluj, Otelul Galati, Dacia Mioveni, Gloria Buzau, Pandurii Tg.Jiu, FC Brasov, Jiul Petrosani si Sanatatea Cluj.

Alaturi de Rapid se vor afla in prima urna la tragerea la sorti echipele clasate in prima parte a clasamentului din editia trecuta de campionat (locurile 1-6): Dinamo, Steaua, CFR Cluj si Otelul, o intalnire cu una din cele patru fiind imposibila in aceasa faza a competitiei. In cea de-a doua urna se vor afla restul echipelor din prima divizie calificate in optimi, iar in cea de-a treia echipele din esaloane inferioare (FC Brasov, Jiul Petrosani si Sanatatea Cluj).


Luni 22 octombrie 2007

Nu s-a pus niciodata problema introducerii lui Mazilu!

Urmatoarele precizari sunt necesare ca urmare a aparitiei in presa a unor speculatii conform carora Ionut Mazilu ar fi refuzat sa fie introdus pe teren in ultimele minute ale meciului de la Iasi. Decizia de a nu il folosi pe Mazilu in partida de la Iasi a fost luata de staff-ul tehnic in deplin acord cu jucatorul.

Afectat de o contractura musculara, Mazilu ar fi riscat la Iasi o agravare a accidentarii, care i-ar fi putut prelungi perioada de indisponibilitate. Astfel, a fost preferata varianta lipsita de riscuri, a menajarii jucatorului cu scopul recuperarii complete pana la urmatorul meci din campionat.

Ar mai fi de spus ca pe intreg parcursul jocului de la Iasi nu s-a pus in niciun moment problema introducerii in teren a lui Mazilu si, prin consecinta, a unui refuz din partea jucatorului. In alta ordine de idei, conducerea tehnica a echipei va analiza natura conflictului care a avut loc intre Marius Constantin si Emil Dica in timpul meciului de la Iasi. O decizie va fi luata dupa o discutie cu cei doi jucatori (care isi vor relua antrenamentele marti dimineata, alaturi de restul coechipierilor), urmand a fi aplicate prevederile Regulamentului de Ordine Interioara.



Miercuri 24 octombrie 2007 | 16:55:00

Ionuț Popa: "Nu l-am sărutat pe Marian Rada să nu se interpreteze"

Antrenorul Politehnicii Iași, Ionuț Popa, a fost chemat astăzi la Comisia de Disciplină pentru conflictul cu Marian Rada. Membrii Comisiei au hotărît să amîne cazul celor doi antrenori pentrru săptămîna viitoare, la fel ca în cazul lui Marius Constantin, pe motiv că cei de la Rapid au primit citația în mai puțin de 24 de

Relaxat și pus pe glume, Ionuț Popa a spus la ieșirea din sediul Ligii: "A fost mișto la Comisie, vin întotdeauna cu plăcere aici, am venit să explic ce s-a întîmplat cu Marian Rada. Ne-am strigat unul altuia diverse, dacă mă întîlnesc cu el pe stradă îl iau la un șpriț, nu l-am pupat pe gură să nu se intepreteze, doar l-am îmbrățișat. Cazul s-a amînat, deci voi fi pe bancă la meciul următor, de fapt nu voi sta, că eu nu stau jos. N-am văzut faza cu Marius Constantin și Emil Dică, nu pot să comentez, dar poate Marius a exersat ceva."


Miercuri 24 octombrie 2007 | 16:00:00

Judecarea cazului lui Marius Constantin s-a amânat

Intrunita astazi, Comisia de Disciplina a FRF a decis amanarea judecarii "cazului Marius Constantin" pentru maine, la ora 14:00.

In partida Poli Iasi-Rapid, scor 0-2, meci contand pentru etapa a XI-a a Ligii I, jucatorii giulesteni Marius Constantin si Emil Dica s-au luat la harta, cel de-al doilea primind, din partea coechipierului sau, un cap in gura.

De asemenea, judecarea cazului in care sunt implicati Ionut Popa si Marian Rada s-a amanat pentru saptamana viitoare.


Miercuri 24 octombrie 2007 | 14:07:00

Dumitru Dragomir: "Dacă zice Dică faptul că Marius Constantin
l-a pupat pe frunte, ce poate să mai facă și comisia?"

Dumitru Dragomir a comentat conflictul dintre CFR Cluj și Rapid, izbucnit din cauza memoriului depus de clujeni pentru suspendarea fundașului Marius Constantin, după capul aplicat colegului său, Emil Dică în timpul partidei Politehnica Iași-Rapid, scor 0-2.
"Ăștia de la CFR au și ei dreptate, și au și interes, că vine meciul direct. Dar dacă partea vătămată și agresorul ajung la o înțelegere, ce poți să mai faci? Dacă zice Dică faptul că Marius Constantin l-a pupat pe frunte, ce poate să mai facă și comisia? Ăia zic: 'Păi cum, domnule, că am văzut eu la televizor când ți-a dat un cap în gură!', dar Dică zice: 'Ce, ai fost tu acolo sau eu? Nu mi-a dat nici un cap. M-a pupat cu buzele pe frunte", a spus Dragomir pentru NewsIn.
Conducerea Rapidului i-a acuzat marți pe omologii de la CFR Cluj de "purtare mârlănească", după ce ardelenii au cerut, printr-un memoriu depus la FRF, ca fundașul Marius Constantin să fie suspendat pentru că l-a lovit cu capul în figură pe colegul său Emil Dică, la meciul cu Poli Iași.

Rapid va întâlni pe teren propriu liderul la zi al Ligii I, CFR Cluj, duminică, de la ora 20:30, partida urmând să fie transmisă de Kanal D.


Miercuri 24 octombrie 2007 | 13:12:00

George Copos: "CFR are un spirit milițienesc"

George Copos este dezamăgit de atitudinea clubului CFR Cluj și este de părere că formația clujeană are un spirit milițienesc. Patronul giuleștenilor spune că cei de la CFR Cluj au făcut de rîs spiritul alb-vișiniu:
"M-a lăsat rece atitudinea celor de la CFR Cluj. Este urît cum vor să procedeze, mai ales că ei nu au fost deloc implicați la partida de la Iași. Nu ar trebui să poarte culoarea alb-vișinie. Au acționat ca milițienii, au făcut de rîs spiritul alb-vișiniu. Dacă erau cei de la Dinamo mai înțelegeam să recurgă la astfel de gesturi, dar la CFR nu mă așteptam. CFR are, acum, un spirit milițienesc", a declarat Copos pentru Fanatik.


Miercuri 24 octombrie 2007 | 12:55:00

George Copos: "Rapid s-ar fi descurcat mai bine în fața Sevillei cu Rednic antrenor"

Patronul Rapidului, George Copos, și-a exprimat din nou nemulțumirea pentru că echipa sa nu s-a calificat mai departe in grupele Cupei UEFA. Copos afirmă că acesta este și unul dintre motivele pentru care i-a acceptat demisia lui Bergodi și crede că Mircea Rednic ar fi reușit o performanță mai bună decît Steaua în fața Sevillei dacă antrena Rapidul de cel puțin un an:

"Sînt extrem de dezamăgit că nu sîntem și noi în Europa. Ratarea calificării a fost unul din motivele pentru care am acceptat demisia lui Cristiano Bergodi. Mă săturasem de amenințările lui. A patra oara cînd mi-a prezentat demisia i-am acceptat-o. Dacă Mircea Rednic era antrenorul nostru de cel puțin un an de zile sînt convins că ne descurcam mai bine ca Steaua în fața Sevillei", a spus Copos pentru Fanatik.


Miercuri 24 octombrie 2007 | 12:51:00

Copos îl scuză pe Constantin: "Provine dintr-un cartier mai mărginaș
al Brașovului și poate din această cauză are ieșiri mai vulcanice"

George Copos continuă să-i ia apărarea unuia dintre preferații săi, Marius Constantin, jucător care l-a lovit pe colegul său, Emil Dică, cu capul în gură. Copos scuză atitudinea fundașului giuleștean, motivînd că provine dintr-un cartier mărginaș al Brașovului, orașul natal al lui Constantin:
"Marius Constantin nu va fi suspendat. Nu ar fi legal să i se ia dreptul de a juca duminică. Îl cunosc foarte bine pe Marius, el vine dintr-un cartier mai mărginaș al Brașovului și poate din această cauză are ieșiri mai vulcanice. Cînd dai cuiva un cap în gură cazi jos de durere, nu rămîi în picioare. Acum, băieții s-au împăcat și totul este în regulă", a spus Copos pentru Fanatik.


Miercuri 24 octombrie 2007 | 10:57:00

Iuliu Mureșan: "Nu răspund la aberații"

Președintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureșan, și-a menținut cererea, motivând că gestul lui Marius Constantin a fost unul huliganic și că trebuie sancționat.
"Nu am văzut faza pentru că eram în Africa, dar mi s-a povestit și consider că este un act de huliganism care trebuie sancționat", a afirmat Mureșan, comentând și cele scrise pe site-ul Rapidului.
"La aberații nu răspund. Cei de la Rapid confundă fazele, pentru că aceea a fost o fază de joc. Iar acesta a fost un atac la un coechipier. Cel care face o astfel de comparație nu gândește limpede", a mai spus Mureșan, obișnuit să se certe cu mai toți adversarii înaintea meciurilor.
sursa: Gandul


Marti 23 octombrie 2007 | 15:16:00

CFR Cluj a depus memoriu împotriva lui Marius Constantin

Deși mai sînt 5 zile pînă la meciul Rapid - CFR Cluj, "meciul" deja a început, cei de la CFR beneficiind de lovitura de începere. Astfel că, ardelenii au depus memoriu la FRF, pentru gestul lui Marius Constantin de la finalul meciului cu Iași, sperînd ca fundașul giuleștenilor să fie suspendat pentru partida de duminică.

Rapid întîlnește pe teren propriu liderul la zi al campionatului, duminică, 28 octombrie, ora 20:30, Kanal D.


Marti 23 octombrie 2007 | 15:05:00

Cristian Costache: "Nu se pune problema ca Dică să plece"

Foarte afectat după ce Marius Constantin i-a aplicat un cap în figură la finalul meciului de la Iași, Emil Dică a fost pe punctul de a părăsi gruparea giuleșteană. Cristian Costache exclude posibilitatea plecării mijlocașului piteștean de la Rapid:

"Nu se pune problema ca Dică să plece. Rapid are nevoie de el", a spus secretarul general al alb-vișiniilor pentru Mediafax.


Marti 23 octombrie 2007 | 14:31:00

Lazăr stă 3 săptămîni

Accidentat in timpul meciului de la Iasi (dupa intrarea brutala a lui Naidin), Costin Lazar nu a primit cele mai bune vesti din partea staff-ului medical. Mijlocasul a suferit o entorsa a gleznei si va avea articulatia imobilizata timp de o saptamana intr-un bandaj gipsat.

Perioada de recuperare va mai dura aproximativ doua saptamani si se spera ca Lazar va fi din nou disponibil de joc inaintea meciului cu Dinamo din etapa a 15-a a campionatului.


Marti 23 octombrie 2007 | 14:29:00

Bătaie aranjată pe messenger între ieșeni și rapidiști

Inventivitatea suporterilor nu cunoaste limite. Liderul galeriei echipei Poli Iasi, Marius Srainer, a declarat ca, dupa meciul de sambata, câtiva suporteri ieseni s-au batut cu grupuri de fani rapidisti, incidentele având loc in zona garii.

"Inca din urma cu o saptamâna, liderii gruparii din Iasi si ai gruparii , suporteri ai Rapidului, au discutat pe messenger si s-au inteles sa se bata lânga Gradina Botanica. Initial s-au inteles sa se bata fara cutite si bâte, numai la bustul gol. Ceva s-a intâmplat, a rasuflat si Jandarmeria a aflat. In aceste conditii, o parte a galeriei noastre a parasit stadionul cu un sfert de ora inainte de finalul jocului si s-a indreptat spre gara pentru a-i astepta pe rapidisti. S-au impartit pumni si de o parte, si de alta. Mai multi membri ai galeriei noastre mi-au spus ca au luat amenda pentru tulburarea linistii publice, cuantumul amenzilor fiind de aproape 100 de milioane de lei vechi", a declarat Srainer.
sursa: Gardianul


Marti 23 octombrie 2007 | 14:15:00

S-au împăcat

Secretarul general al Rapidului, Cristian Costache, susține că cei doi jucători, Marius Constantin și Emil Dică, s-au împăcat în această dimineață, înaintea antrenamentului. Fundașul giuleștean și-a făcut "mea culpa" și va fi sancționat conform regulamentului intern. "Marius i-a cerut scuze lui Dică și s-au împăcat. A recunoscut că a greșit și a promis că astfel de gesturi nu se vor mai repeta. Marius regretă foarte mult incidentul. Știe foare bine că a greșit față de Dică, dar și față de întreaga echipă. A explicat că a fost un moment mai tensionat în care nu s-a putut controla. El și-a recunoscut vina și va fi amendat conform regulamentului intern", a spus Cristian Costache.


Marti 23 octombrie 2007 | 23:33:00

Mircea Rednic: "Ambiție cum au jucătorii Rapidului nu am văzut nicăieri"

Conflictul dintre Marius Constantin și Emil Dică a fost aplanat cu greu de Mircea Rednic. Antrenorul giuleștenilor l-a convins pe Dică să nu se mai gîndească la plecare și a promis că va lua măsuri în ceea ce-l privește pe Constantin.

"Eu chiar eram supărat pe Dică pentru că pasase greșit. Nu am văzut în timpul meciului ce s-a întîmplat, că a fost lovit. E un gest pentru care nu îl iert pe Marius Constantin. Nu credeam că se poate întîmpla așa ceva. După meci am discutat cu ei. Ambiție cum au jucătorii Rapidului nu am văzut nicăieri. Marius mi-a zis că din greșeală l-a lovit, dar Emil mi-a spus că nu mai continuă la Rapid. Abia l-am convins să nu plece. Marius și-a cerut scuze de cinci ori, dar voi lua măsuri, pentru că nu concep astfel de gesturi", a spus Rednic.


Marti 23 octombrie 2007 | 13:30:00

Marius Șumudică: "E viața lui Rednic să ia bani de peste tot, inclusiv de la jucători"
Șumi nu îl iartă deloc pe Rednic
Marius Șumudică despre plecarea lui Dică: "Ce? E găină? Exagerează!"

Adversitatea lui Șumudică pentru Mircea Rednic atinge cote maxime. "Nu mai calc pe stadion atît timp cît Rednic este antrenor, mi-e scîrbă efectiv de el" sau cînd glumește și spune că el i-ar fi zburat capul antrenorului:"Dacă jucam acum la Rapid, de la primul antrenament îi dădeam una lui Rednic, de îi zburam capul de pe umeri, nu cum i-a dat Marius lui Dică! Nu e posibil să spui că faci pipi pe echipa asta și pe urmă să vii antrenor. N-are caracter, în Giulești e un zero barat! Pe ei nu îi poate cumpăra nimeni, sînt oameni simpli, din popor, și nu tolerează oamenii fără caracter. Probabil că se vor liniști și fanii, dar foarte, foarte greu. Rednic poate să ia 1000 de campionate și 1000 de cupe, mie mi-e scîrbă de el, nu mai calc pe stadion cît e el acolo!", a spus Șumi pentru rapidiști.ro.

Marius Constantin riscă o amendă de 5.000 de euro, însă cel care va decide valoarea amenzii este Mircea Rednic. Marius Șumudică, cel mai mare contestatar al antrenorului Rapidului, a continuat ironiile și acuzațile la adresa acestuia:

"A venit Rednic, a-nceput cu amenzile. Este viața lui să ia bani de peste tot, inclusiv de la jucători. E treaba conducerii care va fi sancțiunea pentru Marius Constantin, dar Rednic atât aștepta, să mai ia niște bani. E un om cu 7 fețe, așa era si cînd juca, eu am fost coleg cu el."

Marius Șumudică a comentat pentru rapidiști.ro incidentul de la partida Poli Iași - Rapid 0 - 2, cînd Marius Constantin i-a aplicat un cap în gură lui Emil Dică, în timpul meciului, din cauză că mijlocașul a greșit o pasă.

"Se mai întîmplă astfel de lucruri și pînă la un punct sînt scuzabile, dar să nu se mai repete. Marius are antecedente, dar s-a mai potolit în ultima vreme. La Rapid este presiunea foarte mare, se joacă pentru bani, pentru glorie, te mai enervezi, mai faci și lucruri necugetate. Cum să plece de la Rapid pentru atîta lucru? Ce? E găină? Dacă era în locul lui Bute și primea lovituri adevărate, ce făcea? Pleca din țară? Mi se pare prea mult să vrea să facă asta.


Marti 23 octombrie 2007 | 17:45:00

Mircea Rednic: "Dică vrea să plece de la Rapid în urma incidentului cu M. Constantin"

Tehnicianul "alb-visiniilor", Mircea Rednic, a confirmat ca mijlocasul Emil Dica a dorit sa paraseasca Rapidul dupa ce a fost lovit cu capul in figura de colegul sau, Marius Constantin:

"Da, este adevarat, Emil Dica m-a anuntat ca vrea sa plece de la Rapid in urma incidentului cu Marius Constantin. Nu este inca nimic rezolvat, marti vom sustine o conferinta de presa in care vom anunta mai multe. Nu are rost sa mai insistam acum, va astept marti la conferinta", a spus Rednic pentru Fanatik.


Marti 23 octombrie 2007 | 16:17:00

Copos: "Voi avea o discuție cu Dică și M. Constantin"

În legătură cu incidentul din finalul partidei de la Iași, când Marius Constantin l-a lovit cu capul în figură pe colegul său Emil Dică, oficialul giuleștean a afirmat că dacă a avut loc, atunci cu siguranță Mircea Rednic va lua măsurile disciplinare care se impun. "Nu a fost nimic între Marius Constantin și Dică. Nu e adevărat. Nu cred așa ceva. O să port o discuție cu ei despre asta, dar nu cred. Îl știu pe Marius Constantin foarte bine, este un băiat extraodinar, nu avea cum să facă așa ceva. Dacă s-a întâmplat totuși, cred că Mircea Rednic va lua decizii în consecință", a explicat acționarul majoritar pentru Mediafax.


Marti 23 octombrie 2007 | 16:18:00

George Copos: "Dacă suporterii îmi cer să plec, înseamnă că le pasă de Rapid!"

George Copos, căruia suporterii i-au cerut să plece de la club în timpul meciului cu Poli Iași, a afirmat că nu este deranjat de aceste scandări.

"Nu pot să merg să le spun suporterilor să nu-mi ceară demisia. Trăim într-o țară liberă, fiecare spune ce crede. Suporterii noștri au fost mereu niște răzvrătiți. Înainte de 1990 ei au fost singurii care s-au ridicat pe stadioane împotriva comunismului și a felului în care Steaua și Dinamo câștigau campionatele. Dacă mi-au cerut mie să plec acum înseamnă că le pasă de Rapid și de ce se întâmplă la acest club. Pe mine mă deranjează doar acei suporteri care aprind torțe pe stadion și din cauza lor jucăm fără spectatori", a adăugat Copos pentru Mediafax.


Marti 23 octombrie 2007 | 15:39:00

Jean Valvis: "În procesul pe care i l-am intentat lui George Copos îl voi învinge"

Intrat pe linie moarta la Rapid si iesit de pe scena fotbalului romanesc in ultimul timp, fostul actionar al gruparii giulestene planuieste o reintoarcere in forta. Scos din schema de catre George Copos, dupa un nesfarsit lant de scandaluri ce au umplut paginile ziarelor timp de luni bune, fostul actionar al Rapidului, Jean Valvis, inca nu s-a obisnuit cu ideea ca a fost indepartat din Giulesti.

Detinand momentan un procent infim de actiuni la clubul de sub Podul Grant, dupa o manevra inteligent gandita de catre George Copos, care a reusit comprimarea celor 670 de actiuni ale elvetianului in numai doua, Valvis sustine ca are pregatite niste planuri, pe care insa evita sa le deconspire. Acesta nu a uitat faptul ca, prin mutarea patronului din Giulesti, revolutia sa, de a introduce 66 de suporteri in Adunarea Generala, s-a dovedit un fiasco, fapt ce a stricat din imaginea omului de afaceri greco-elvetian. Acesta sustine ca va castiga procesul pe care i l-a intentat lui Copos pentru ca a comprimat actiunile fara sa il anunte: "Nici nu se pune problema ca am uitat de Rapid. Am fost foarte mult timp plecat din Romania cu afaceri si din acest motiv nu am mai aparut in fata. Nu m-am dat batut si am niste proiecte de viitor legate de Rapid, despre care voi vorbi cand revin in tara. In procesul pe care i l-am intentat lui George Copos il voi invinge, veti vedea", a declarat Valvis pentru UMBRA, din Franta, unde se afla momentan.

De altfel, omul de afaceri precizeaza ca inca se afla printre actionari, dupa ultimele doua Adunari Generale, si ca nici nu ii trece prin cap sa renunte la revolutia pe care a inceput-o anul trecut.
sursa: Umbra


Marti 23 octombrie 2007 | 14:55:00

Marius Constantin - bad boy din Giulești

Cel mai rebel jucător din Giulești, Marius Constantin, și-a format încă de la sosirea la Rapid o imagine de bad boy. Achiziționat de alb-vișinii în 2004, brașoveanul a fost mai mereu în centrul atenției prin jocul dur pe care îl practica, multitudinea de cartonașe galbene și roșii și felul foarte direct prin care și-a exprimat dintotdeauna opiniile.
Marius Constantin spunea în urmă cu patru luni, pe siteul personal, că s-a cumințit, dovadă stînd numărul mic de cartonașe galbene primite: "Nu prea mai fac faulturi. Mai mult, returul ăsta (sezonul 2006/2007) am luat trei cartonașe galbene, două cu Dinamo și unul în finala Cupei". Pînă atunci însă, numele fundașului giuleștean a ținut de cîteva ori paginile ziarelor:

A fost unul dintre jucătorii eliminați în partida cu Jiul Petroșani (sezonul 2005/2006), cînd meciul a fost întrerupt în minutul 76 pentru că 5 jucători giuleșteni au fost eliminați. Constantin a fost al doilea rapidist care a primit "roșu" în acel meci, primul fiind Daniel Niculae.

În martie 2005, într-o partidă România-Olanda, între formațiile de tineret, Constantin și Van Persie au fost eliminați după un duel nesportiv. Olandezul, care l-a imbrincit pe jucatorul rapidist, a primit al doilea cartonas galben, in timp ce Constantin, care a ripostat violent a vazut rosu direct.

În martie 2006, într-o partidă România-Grecia, la tineret, Constantin a fost eliminat după ce a încercat să-i facă dreptate colegului său, George Florescu, care fusese busculat în careul grecilor. Constantin l-a trîntit la pămînt pe adversarul grec, fiind eliminat.

În aprilie 2006, Rapid a întîlnit Steaua în Giulești, vedetele serii fiind Marius Constantin și Andrei Cristea, care s-au aflat la un pas de bătaie. Constantin a declarat la finalul partidei că stelistul Cristea îl înjurase permanent în cel mai josnic mod pentru a-l provoca. Fundașul alb-vișiniilor era furios pentru înjurăturile primite de la stelist:
"M-a înjurat încă din primele minute. La început nu l-am băgat în seamă, am spus că pe undeva e normal, vrea să mă provoace. Însă mai tîrziu a început să vorbească despre prietena mea, să spună că e o curvă și că o să îi facă și o să îi dreagă, își băga și își scotea și alte lucruri de genul acesta. Mi s-a urcat sîngele la cap, îmi venea să îl dau naibii de meci și să îi rup capul de pe umeri, dar mi-am dat seama că asta urmărea el, să mă scoată din minți", povestește Constantin, care a avut cîteva momente în care s-a contrat vizibil cu Cristea și în timpul meciului. "I-am spus la final să nu dea Dumnezeu să îl întîlnesc pe stradă că tîrăsc cu el pe jos. Un gunoi de om, fără caracter", a mai adăugat fundașul rapidist.

În mai 2006, la meciul echipelor de tineret, România - Turcia, încheiat cu scorul de 1-1, au asistat președintele rapidist, Dinu Gheorghe și antrenorul, Răzvan Lucescu. Marius Constantin a fost eliminat, acesta ripostând la atacul unui adversar și fiind sancționat de către arbitrul meciului.

În perioada în care Ionel Ganea a evoluat în Giulești s-a vorbit despre un conflict între el și Marius Constantin, cei doi ajungînd chiar la bătaie în unul dintre cantonamentele giuleștenilor, pe vremea cînd Răzvan Lucescu antrena formația alb-vișinie.

Singurul care pare să-i fi aplicat o corecție fundașului rapidist a fost, se pare, Viorel Moldovan, care l-a lovit cu pumnul în figură pe Constantin pentru că acesta din urmă își lăsase echipa în inferioritate numerică într-o partidă cu Dinamo, pierdută cu scorul de 1-4.

În septembrie 2007, la partida din Giulești, dintre Rapid și Gloria Buzău, mijlocașul oaspeților, Alin Lițu l-a acuzat pe Marius Constantin că i-a aplicat un pumn în figură: "Eu nu i-am făcut nimic lui Marius Constantin și el a sărit să rupă hainele de pe mine și să-mi dea cu pumnul cînd eu pelcam spre autocar. Nu voi face plîngere, să facă cei de la Rapid dacă vor. Nu am avut nici o problemă cu el pe teren", a spus Lițu.
Fundașul rapidist Marius Constantin a răspuns acuzelor, negînd că s-ar fi întâmplat ceva între el și Lițu.
"Ce era bătut? Hai, să fim serioși! Nu s-a întâmplat nimic, nu i-am reproșat nimic. Am zis să ne vedem de lucrurile noastre în teren și să discutăm după meci ca doi bărbați. Ce? Sîntem la box aici?"

În octombrie 2007, Constantin a fost singurul rapidist care i-a dat o replică directorului general al Rapidului, Constantin Zotta, după demiterea lui Cristiano Bergodi:
Directorul general, Constantin Zotta, l-a criticat dur pe domnul Bergodi pentru faptul ca intr-un fel sau altul s-a jucat de-a "uite demisia nu mai e demisia". Pana la urma de cate ori a fost vorba de o demisie in adevaratul sens al cuvantului?
"Domnul Zotta mai intai sa se uite in calendar si sa ne vireze restantele financiare. Si abia apoi sa critice oamenii care chiar fac ceva pentru acest club!", spunea Constantin pe siteul personal.


Luni 22 octombrie 2007 | 12:45:00

Constantin Zotta: "Dacă nu pleca Bergodi, îl dădeam noi afară!"

Invitat în emisiunea Realitatea Sportivă directorul general al Rapidului, Constantin Zotta, a spus despre conflictul dintre conducerea clubului și suporteri că nu a început de la plecarea lui Bergodi, ci de la venirea lui Rednic, dar știe că acesta se va încheia odată cu rezultatele bune ale echipei.

Acesta a mai spus că dacă Bergodi nu își dădea demisia, îl dădeau ei afară deoarece a ratat un obiectiv important și că singurele variante viabile pentru club erau Rednic și Răzvan Lucescu, dar Răzvan nu avea cum să vină acum.
sursa: RTV


Luni 22 octombrie 2007 | 10:45:00

Gigi Corsicanu: "Problema lui Rednic e caracterul!"

Gigi Corsicanu, unul din liderii galeriei Rapidului, spune că suporterii vor avea o discuție cu staff-ul tehnic al echipei giuleștene în această săptămână, prin care s-ar putea produce împăcarea dintre ei și Mircea Rednic.

"Lui Rednic nu ai ce să-i reproșezi ca antrenor. A demonstrat că este bun, însă mai trebuie să ai și caracter. Declarațiile pe care le-a făcut ne-au durut și nu am uitat. Jucătorii și antrenorii ar trebui să înțeleagă că nu sunt permanenți la o echipă, precum suporterii. Trebuie să fie atenți ce declară împotriva unei echipe. Vom avea o discuție în această săptămână cu staff-ul tehnic și vom vedea ce se va întâmpla. Până atunci nu am cum să vă spun dacă ne vom împăca sau nu", ne-a declarat liderul galeriei Rapid, care a protestat vehement la Iași, afișând mai multe bannere.
sursa: Click


Luni 22 octombrie 2007 | 10:38:00

Mircea Rednic: "Mă tem să nu fie nevoie de operație
pentru Lazăr și să nu lipsească mai mult timp"

Mircea Rednic se teme pentru elevul său, Costin Lazăr, acestuia din urmă recidivîndu-i o mai veche accidentare. Antrenorul speră să nu fie nevoie ca mijlocașul să fie operat. Rednic a ținut să precizeze că așteaptă ca Ștefan Grigorie să fie recuperat pentru că și-a dorit să lucreze cu actualul mijlocaș giuleștean și pe vremea cînd antrena Dinamo, dar acesta a fost luat de la echipă de Gigi Nețoiu:

Cat de grava e accidentarea lui Lazar?
La el este vorba de o recidiva. Este a treia oara cand se loveste in acel loc. Ma tem sa nu fie nevoie de operatie si sa nu lipseasca mai mult timp. Sper sa-l recuperez pe Stefan Grigorie. Eu am vrut sa lucrez cu Fane si la Dinamo, dar ei (n.r. - Grigorie si Alexa) au fost luati de la echipa (n.r. - la ordinul lui Gigi Netoiu).

Rapid este neinvinsa in Liga I...
Eu sunt multumit de echipa. Sunt convins ca putem juca si mai bine. Avem potential. Rapid are un lot bun. Multa lume se temea ca n-o sa jucam bine dupa venirea mea, fiindca voi schimba sistemul de joc... Uite ca n-a fost asa. Am jucatori profesionisti.

Veti renunta din cauza conflictului cu fanii?
Nu. Nu voi renunta! Am renuntat o data, dupa episodul de la Crowne Plaza. Stiu eu de ce am venit la Rapid!

De ce?
Ca sa iau titlul!
sursa: Evenimentul Zilei


Luni 22 octombrie 2007 | 10:26:00

Mircea Rednic: "Suporterii Rapidului nu m-au iubit niciodată
și nu cred că mă vor iubi vreodată!"

Mircea Rednic nu vrea să se gîndească la conflictul cu fanii giuleșteni și se concentrează asupra pregătirii Rapidului pentru cîștigarea titlului. Antrenorul alb-vișiniilor nu este mirat de atitudinea suporterilor rapidiști, afirmînd că aceștia nu l-au iubit niciodată și nici nu crede că se va întîmpla acest lucru.

EVZ: Domnule Mircea Rednic, ce gust are succesul, in conditiile scandalului cu fanii?
Mircea Rednic: Nu pot sa-i schimb eu pe oameni in doua saptamani. Imi vad de echipa, de treaba mea... Eu muncesc, fiindca sunt destule lucruri de pus la punct. Important este ca patronul este de partea mea.

O victorie contra unei rivale la titlu ar putea imbunatati relatiile cu suporterii?
Nu stiu daca aceasta este solutia. Am fost contestat si dupa "episodul Crowne Plaza", desi nu antrenasem inca Dinamo. Am avut o problema cu antrenorul de-atunci al Rapidului (n.r. - Razvan Lucescu). Suporterii Rapidului nu m-au iubit niciodata si nu cred ca ma vor iubi vreodata!

Va spune ceva etapa a 15-a?
Nu-mi spune nimic.

Atunci e programat derby-ul Dinamo - Rapid.
Mai este pana atunci. O iau pas cu pas. Nu ma gandesc la ce-o sa fie peste patru etape. Runda viitoare joc impotriva CFR-ului.

Aveti de luat o revansa fata de Andone?
Nu am de luat nicio revansa. Ando e prietenul meu. N-am treaba cu el. Se infrunta Rapid si CFR, nu doua persoane.

sursa: Evenimentul Zilei


Duminica 21 octombrie 2007 | 14:18:00

George Copos: "Nu cred că Marius Constantin l-a lovit cu capul în gură pe Emil Dică"

Patronul Rapidului, George Copos, a declarat că nu crede că Marius Constantin l-a lovit cu capul în gură pe Emil Dică în timpul partidei cu Poli Iași, argumentând că fundașul încercat doar să-l determine pe colegul său să fie mai concentrat.

"Nu cred că Marius Constantin l-a lovit cu capul în gură pe Emil Dică. Fundașul nostru este un băiat extraordinar, este un jucător de echipa națională. Marius Constantin a încercat să-l motiveze pe Emil Dică, să-l determine să fie concentrat, dar cu siguranță nu l-a lovit. Mircea Rednic nu mi-a spus de un astfel de un astfel de incident, nu cred că a existat așa ceva", a declarat George Copos.
sursa: NewsIn


Duminica 21 octombrie 2007 | 14:42:00

Cornel Buta: "Am rămas surprins când am văzut
că Marius Constantin l-a lovit pe Emil Dică"

Cornel Buta, fost jucător al Rapidului, actual component al formației Politehnica Iași, a comentat la finalul partidei incidentul dintre jucătorii rapidiști Marius Constantin și Emil Dică. Buta s-a declarat surprins de gestul lui Constantin, menționînd că, atunci cînd a evoluat la Rapid, în Giulești era o atmosferă bună:

"Eu am jucat la Rapid, dar era altă atmosferă. Am rămas surprins când am văzut că Marius Constantin l-a lovit pe Emil Dică. Nu-mi pot să cred că doi jucători din aceeași echipă se bat între ei! Faza s-a petrecut în ultimele minute de joc, la o lovitură liberă în preajma careului rapidist. Marius Constantin i-a reproșat ceva lui Dică, acesta i-a răspuns, iar Constatin i-a dat un cap în figură colegului său! Nu pot să înțeleg asemenea comportamente. E grav dacă s-a ajuns ca doi coechipieri să se bată pe teren, într-un meci oficial!", a spus Buta.




Luni 22 octombrie 2007 | 00:45:00

Tensiune


Marius Constantin l-a lovit cu capul în gură pe Dică, iar Mazilu a refuzat să intre pe teren. Amîndoi vor fi amendați. Rednic nu se poate bucura pe de-a-ntregul de victoria de la Iași, 2-0. Pe de-o parte pentru că fanii au continuat să-l conteste violent, pe de cealaltă din cauza tensiunilor produse de doi dintre jucătorii de bază ai Rapidului.

Ce s-a întîmplat? Mai întîi, spre finalul meciului, "Puriul" a vrut să-l introducă pe Mazilu. Surse autorizate povestesc că, iritat de postura de rezervă, atacantul a refuzat să intre, așa că tehnicianul l-a ales pe Romeo Stancu pentru a treia schimbare. Varianta oficială este însă că Mazilu ar fi avut o contractură și a stabilit cu Rednic să nu forțeze pentru a fi apt la derbyul cu CFR, de săptămîna viitoare.

Apoi, cînd mai erau doar cîteva minute din partidă, Marius Constantin l-a lovit cu capul în figură pe Emil Dică! De ce? Apărătorul a fost scos din sărite că a fost nevoit să faulteze pentru a bloca un contraatac al Iașiului, pornit după o minge pierdută de Dică. L-a admonestat pe fostul piteștean, acesta i-a răspuns și în faza următoare Constantin i-a aplicat o corecție. Mijlocașul a căzut, dar s-a ridicat repede și n-a ripostat, intuind că și el, și coechipierul său ar fi putut primi cartonașe roșii dacă arbitrul ar fi sesizat incidentul.

Cînd s-a fluierat finalul, Dică a fost singurul care n-a mers să salute galerie, el ducîndu-se glonț spre vestiar. Ulterior, în cabină, Constantin i-a cerut scuze, dar piteșteanul a refuzat să le accepte și a ieșit din încăpere, plimbîndu-se nervos vreo 10 minute prin fața vestiarelor, după care a urcat în autocar.

Foarte probabil, Rednic îi va amenda pe Mazilu și pe Marius Constantin. "Pe unde am fost mi-a plăcut să fie disciplină. Se vor schimba lucrurile și pe-aici", a spus el după meciul de la Iași.

"Am văzut clar incidentul, Marius Constantin l-a lovit scurt cu capul în figură pe Dică. Am rămas mut de uimire, mai ales că Rapid conducea cu 2-0. Mă mir că asistentul n-a observat nimic, era fază de cartonaș roșu"

Cornel Buta, fundaș Poli Iași

"Voi lua măsuri! Eu nu tolerez astfel de gesturi, pentru că e inadmisibil să existe conflicte între noi după o victorie"

Mircea Rednic

300 de euro au plătit Boya și Bozovici, amendați pentru că au petrecut pînă-n zori după returul cu Nurnberg


Luni 22 octombrie 2007 | 00:44:00

"Mă vor respecta!"


Rednic e convins că suporterii vor înceta să-l mai conteste. Al treilea mandat al lui Rednic la Rapid a început la fel ca precedentele două, adică fără gol primit. Satisfăcut de ocaziile numeroase pe care și le-a creat echipa, antrenorul crede că diferența de scor trebuia să fie "de 5-6 goluri în favoarea noastră!".

- Domnule Rednic, ați avut emoții pentru redebutul pe banca Rapidului?
- Am avut, așa cum am înaintea fiecărui meci. E bine că am cîștigat și că am reușit să producem o mulțime de ocazii. De un singur lucru nu sînt mulțumit. Am ratat enorm și pe final ocaziile irosite ar fi putut să ne coste. Trebuie să remediem asta.

- Suporterii v-au contestat din nou, în ciuda victoriei. Cum comentați?

- Sînt sigur că, în timp, mă vor respecta. Vreau să obținem rezultatele pe care și le doresc suporterii și astfel să-i conving că avem nevoie de ei ca să reușim. După victoria cu Poli, jucătorii chiar discutau în vestiar și erau bucuroși că au fost susținuți de galerie. Îmi pare bine că suporterii au înțeles mesajul meu și au încurajat echipa. Chiar vreau să le mulțumesc. E mai puțin important ce au scandat la adresa mea.

- Meciul a fost tensionat din cauza arbitrajului. Cum comentați?
- Nu vreau să comentez deciziile arbitrului, pentru că nu sînt atît de importante. Mă interesează alte lucuri. Cum ar fi că Lazăr s-a accidentat din nou și are entorsă. Prefer să mă concentrez la aspecte care țin de echipă.

- Domnul Copos vă susține în conflictul cu galeria. Cît contează asta?
- Sper ca patronul să fie alături de mine în continuare. Mai avem mult de muncă, mai e pînă să ajungem la nivelul de joc pe care mi-l doresc eu, de aceea e foarte important să fim uniți. Trebuie să progresăm, dar obiectivele Rapidului sînt aceleași două: Cupa și campionatul.

"Sistemul în care jucăm acum ne oferă o mare libertate, practic oricare jucător poate să ajungă în situația de a marca"

Marius Măldărșanu

"Sîntem mulțumiți de joc. Am ratat la Iași, dar e bine că am bătut. Pînă la urmă, n-am terminat golurile, am păstrat și pentru jocurile viitoare"
Vasile Maftei

"Sînt sigur că derby-ul cu Dinamo va schimba atitudinea fanilor față de Rednic! Va fi aceeași atmosferă din 2003, cînd Mircea a luat titlul cu Rapid"

Nicolae Manea

Plusuri peste tot

Schimbarea de sistem impusă de Mircea Rednic la Rapid a fost de bun augur pentru giuleșteni. Modulul 4-1-3-2 preferat de "Puriu", în dauna celui folosit de Bergodi, 4-3-3, a adus un plus în ofensiva vișiniilor, care au reușit să-și depășească la Iași toate mediile obținute pînă acum în celelalte patru meciuri din deplasare jucate în Liga I, cu Mioveniul, cu U Cluj, cu Poli Timișoara și cu Steaua.
Meciul de la Iași Media meciurilor din deplasare pînă acum
2 goluri 1,3
8 ocazii 4,5
20 șuturi la poartă 14,5
9 șuturi pe poartă 6,8


Înjurături
Ionuț Popa și Marian Rada au fost aproape să se încaiere. "Ne-am certat care dintre noi e mai negru, dar pînă la urmă am convenit că amîndoi sîntem negri", a glumit Popa după meci. Cei doi s-au îmbrățișat după ce Rednic a intervenit împăciuitor. Conform antrenorului portarilor lui Poli, Ioan Cîmpeanu, duelul verbal dintre Popa și Rada a fost declanșat de înjurăturile pe care rapidistul i le-a adresat fundașului Kalai. Mai mult, Rada și Nae Manea ar fi adresat cuvinte triviale și spectatorilor ieșeni. (Ovidiu Minea)

"Mă felicit"
Copos exultă după doar primul meci al lui Rednic: "Mă felicit că l-am adus pe Mircea și sînt mulțumit de prestația pe care am avut-o la Iași!". Acționarul majoritar a lipsit de la jocul cu Poli.

Ca la război
Rapid a mers la Iași fără Boya și Grigorie, accidentați, și s-a ales cu încă doi fotbaliști loviți. Costin Lazăr are iar entorsă la glezna dreaptă, aceeași accidentare care l-a mai ținut o lună pe tușă sezonul acesta, iar Cesinha și-a spart capul. Brazilianul a fost unul dintre cei mai buni rapidiști în Copou și galeria i-a scandat numele în repetate rînduri.

"La old-boys!"
Primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, l-a criticat dur pe internaționalul de tineret Clement Pălimaru, intrat în repriza a doua a meciului cu Rapid.


Duminica 21 octombrie 2007 | 12:36:00

Din nou torțe în galeria rapidistă. Riscă Rapid suspendarea?

Suporterii rapidiști au aprins din nou torțe și la Iași, după ce au avut terenul propriu suspendat cu Gloria Buzău și cu Farul din această cauză. Ba, mai mult, giuleștenii se așteaptă și la o amendă de la UEFA din cauza unei torțe aruncate în teren cu Nurnberg.

Înaintea partidei, conducătorii Rapidului susțineau că unele surse din cadrul Jandarmeriei le-au transmis că fanii alb-vișinii fac intenționat aceste lucruri pentru a se răzbuna pe conducere. (Remus Răureanu)





Duminica 21 octombrie 2007

BUTA: "E GRAV DACA DOI COECHIPIERI SE BAT PE TEREN"

Jucătorul echipei Poli Iași, Cornel Buta, a declarat duminică, în cadrul unei emisiuni sportive, la un post de televiziune local, că nu înțelege comportamentul jucătorilor și al oficialilor rapidiști, transmite MEDIAFAX.

"Eu am jucat la Rapid, dar era altă atmosferă. Acum am rămas surprins când am văzut că Marius Constantin l-a lovit pe Emil Dică. Nu-mi vine să cred că se poate întâmpla așa ceva pe un teren de fotbal în România, ca doi jucători din aceeași echipă să se bată între ei! Faza s-a întâmplat în ultimele minute de joc, la o lovitură liberă în preajma careului lor. Marius Constantin i-a reproșat ceva lui Dică, acesta i-a răspuns, iar Constatin i-a aplicat un cap în figură colegului său! Eu nu pot să înțeleg asemena comportamente. E grav dacă s-a ajuns ca doi coechipieri să se bată pe teren, într-un meci oficial!", a spus Buta.

Buta a precizat că nu înțelege comportamentul oficialilor rapidiști față de ieșeni. "Rada l-a înjurat pe Kalai, după care a făcut semne obscene față de suporterii noștri. Nae Manea i-a înjurat și el pe fanii noștri. Domnul Zotta l-a atacat pe antrenorul Ionuț Popa. Nu înțeleg de unde atâta ură față de ieșeni!", a declarat Cornel Buta.




Pentru Cristina ...


 

 

 

 

 

 

 

 



Duminica 21 octombrie 2007

JOC PE CONTRE | PENTRU REDNIC
Autor: Cristi Coste

Nu am apucat in ultimele zile sa discut cu Mircea Rednic despre ceea ce simte de cind s-a intors la Rapid. Mi-e si foarte greu sa-mi imaginez ce o fi in mintea si in sufletul sau cind citeva zeci de rapidisti vin la Titu sa-i scandeze demisia, iar alte sute merg la Iasi pentru a-i cere sa plece cit mai repede. In acest timp, tehnicianul trebuie sa-si astupe urechile, desi e foarte greu, sa fie concentrat la joc, sa aiba grija ca elevii sai sa-i respecte indicatiile si sa ia decizii la secunda atunci cind e nevoie. Cam multe de facut pentru un om care numai Napoleon nu va fi niciodata. Deocamdata nu a fost nevoie sa faca toate aceste lucruri, pentru ca adversarii intilniti nu i-au pus probleme. Asa ca Rednic a avut timp berechet sa rumege tot ce auzea dinspre tribuna, sa roseasca putin de nervi in timp ce-si cauta adapostul in geaca aceea cu citeva numere mai mari pe care i-a dat-o Copos.
Nu am fost de acord cu modul in care au fost tratati Bergodi si Rossi, dar la mijloc sint si destule amanunte ale mariajului italienilor cu Giulestiul pe care nu le cunoastem (inca) in totalitate. Ceea ce cunosc personal este, pe de o parte, ca Bergodi a amenintat de mai multe ori, in gura mare, ca pleaca, iar, pe de alta, ca patronul Rapidului traia o neimplinire de citiva ani. Il dorea pe Rednic inapoi in Giulesti. L-a dorit si inainte ca "Puriul" sa preia Dinamo, promitindu-i chiar inainte de FC Vaslui - Steaua, din ultima etapa a sezonului 2005/2006, ca i-a incalzit locul pe banca "visiniilor" daca opreste trupa lui Gigi Becali din drumul spre titlu. N-a fost cazul atunci, pentru ca Rednic era deja acontat de Dinamo. Ei bine, Copos n-a mai rezistat la mofturile lui Bergodi si l-a inlocuit cu Rednic. Tocmai pentru ca acesta era liber de contract dupa despartirea de Dinamo. Aici a fost toata cheia. Indraznesc sa cred ca Bergodi antrena si acum la Rapid daca Rednic era inca la Dinamo.

Conjunctura a dus la aceste schimbari.
Iata ca Rednic a redebutat la Rapid cu o victorie (2-0) la Iasi, cu Poli, "echipa ranitilor", unde vin antrenorii proaspat instalati si pornesc cu dreptul noile mandate. Coincidente. Asa a fost cu Zenga la Dinamo, asa s-au petrecut lucrurile in week-end cu Rednic. La Iasi a fost o purulenta de ocazii visinii cum nu am mai vazut de mult, dar ceea ce am asteptat in special a fost reactia fanilor. Recitalul era tras la indigo. "Bye-bye, Rednic!", cit cuprinde. Poate nu le inteleg fanatismul si "regulile jocului", dar pot paria ca Rapid cu Rednic va avea cel putin aceleasi rezultate ca si cu Bergodi. Or, pina la urma, cred ca asta-si doresc fanii Rapidului. Profesional, Rednic e pe podiumul antrenorilor din Liga 1. Despre caracterul sau m-am mai pronuntat. Totusi, Rapidul cu Rednic are un atu. Pe banca sta o fiara ranita, care are multe polite de platit.


Duminica 21 octombrie 2007

SCANDAL INTRE FANI! SUPORTERII S-AU BATUT PE STRAZILE ORASULUI!

Vechea rivalitate dintre galeriile echipelor de fotbal Politehnica Iasi si Rapid Bucuresti a rabufnit simbata seara, cind orasul moldovean a fost gazda unor adevarate lupte de strada. "Razboiul" isi are "radacinile" acum exact un an cind, dupa un meci pierdut de Poli in "Stefan cel Mare" in fata lui Dinamo (scor 5-0 pentru "ciini"), pe drumul de intoarcere acasa, autocarele iesenilor au fost distruse la Afumati, iar mai multi membri ai galeriei Politehnicii au fost batuti de indivizi inarmati cu bite si lanturi, banuiti a fi simpatizanti ai Rapidului.

Incidentul respectiv parea sa fie dat uitarii, dar suporterii celor doua echipe nu asteptau decit momentul potrivit pentru a-si face, cum stiu ei, dreptate. Acesta a aparut simbata, cind Poli si Rapid au avut meci in Copou, fanii trimitindu-si cu o saptamina inainte invitatii la lupta...

Factiunea galeriei iesene, intitulata "Saints Gate" si cea a galeriei giulestene, numita "Devils Gate", au hotarit sa aleaga drept cimp de lupta Gradina Botanica din Iasi, bataia fiind "programata" dupa meci, pentru a nu produce incidente la stadion.

Liderul galeriei iesene, Marius Srainer, a relatat cele intimplate, declinindu-si orice implicare in aceste incidente si tinind sa precizeze ca nu a fost vorba decit de o factiune a galeriei care a participat la acestea. "Din cite am aflat, planurile celor doua galerii au ajuns si la urechile jandarmilor, care au facut in asa fel incit bataia din Gradina Botanica sa nu mai aiba loc. Asadar, rapidistii s-au indreptat catre gara, unde s-au intilnit in sfirsit cu fanii ieseni, in jurul orelor 23:30. Cum in fata garii erau jandarmi, care i-au insotit pe giulesteni pina la tren, luptele s-au dat dupa blocuri, fiind implicati circa 60 de ieseni si peste 200 de bucuresteni. S-a lasat cu capete sparte si cu numerosi raniti, din fericire niciunul dintre acestia neavind nevoie de ingrijiri medicale. Din cite am auzit, au fost sparte citeva chioscuri din zona, bucurestenii dorind chiar sa dea foc la unul", a povestit Srainer.

Lupte si linga sediul Politiei Judetene

Dupa declaratiile liderului galeriei Politehnicii nu a fost un singur "cimp de lupta" in Iasi, simbata noaptea. Astfel, tot srainer a amintit ca, in timp ce fanii ieseni erau prezenti la stadion, un grup de 30 de suporteri vasluieni se aflau la "Pub"-ul suporterilor din Copou, cu gindul de a colora peretii acestuia in culorile echipei lor si de a desena insemne ale clubului FC Vaslui. "Vasluienii au avut surpriza neplacuta sa constate ca nu toti fanii Politehnicii erau la stadion la ora meciului, iar pina ca lucrurile sa degenereze nu a fost decit un pas. S-a iscat o bataie ca-n filme chiar linga sediul Politiei Judetului, in jurul miezului noptii, fiind implicati circa 20 de ieseni si 30 de vasluieni. Pe linga capete sparte, s-a lasat si cu pagube materiale, fiind devastate si doua masini", a spus Marius Srainer, care a precizat ca, din cite stie, Politia a amendat 5-6 participanti la incidente, cuantumul amenzilor depasind suma de 100 de milioane de lei vechi.












Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...