actualizat Sâmbătă 27 octombrie 2007 1:00
 

REVISTA PRESEI 25 | 26 | 27 octombrie 2007

TITLURILE ZILEI

  • Din nou la Iași, pentru Optimile Cupei
  • ODIHNEȘTE-TE ÎN PACE, GICU DOBRIN!
  • La mulți ani, Marius Constantin!
  • "Nu le e teama lor de Rapid, au zis că vin să cîștige"
  • "În meciurile de Cupă apar suprize, dar sper să nu fie la Iași"
  • "Sperăm să ne calificăm și să cîștigăm trofeul pentru a treia oara consecutiv"

 
FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |



Vineri 26 octombrie 2007

"Moralitatea unora se mai odihnește și ea, din când în când"

Profesorii de moralitate din Gruia n-au terminat încă sesiunea de lecții servite în direct și la ore de maximă audiență. Secretarul general al Rapidului, Cristian Costache, a răspuns declarațiilor ironice ale președintelui clujean Iuliu Mureșan, care s-a arătat extrem de îngrijorat de soarta fotbalului românesc în urma "scandaloasei decizii" a Comisiei de Disciplină a FRF, în cazul lui Marius Constantin.

"Observ că domnul Mureșan, care sunt convins că ar fi procedat la fel și în cazul în care Rapid ar fi jucat cu oricine altcineva duminică, nu neapărat cu CFR-ul domniei sale, a luat foc după ce Marius Constantin n-a fost judecat de membrii comisiei. Probabil luat cu grija acestui caz a uitat să protesteze și împotriva reducerii suspendării lui Bornescu, așa cum a uitat să ceară și pedepsirea lui Semedo când i-a rupt piciorul lui Pleșan. Domnia sa a adus în discuție și cazul Stângă - Andrei Ionescu, dar, dacă răsfoim colecțiile ziarelor din acea perioadă, observăm cu surprindere că moralitatea dumnealui se odihnea probabil în acea perioadă, pentru că n-a luat atitudine în niciun fel la vremea respectivă. Și-a adus însă brusc aminte de asta acum... Și, ca să-i citez o declarație apărută într-un cotidian de azi, e regretabil că niciunul dintre oficialii aflați la meciul CFR - Rapid, din primăvara trecută, nu a văzut și nu a sancționat hențul evident comis de Fredy la mingea întoarsă în careu de același obsedant, pentru domnul Mureșan, Marius Constantin! Să înțelegem că, spre deosebire de oficialii jocului de la Iași, arbitrul acelui meci n-a fost plătit degeaba", a comentat Cristian Costache.


Vineri 26 octombrie 2007

A murit marele Nicolae Dobrin

Clubul FC Rapid își exprimă regretul pentru trecerea în neființă a uneia dintre legendele fotbalului românesc și ține să transmită sincere condoleanțe familiei și apropiaților celui care a fost Nicolae Dobrin. Dispariția sa este o lovitură grea pentru fotbalul românesc și pentru toți cei care au admirat spectacolul pe care "Gâscanul" ni l-a oferit cu atâta generozitate. Cu siguranță astăzi a plecat dintre noi nu numai un fotbalist de legendă, ci și un om, un sportiv, un caracter deosebit. FC Rapid va respecta decizia LPF, în semn de omagiu pentru marele Dobrin: următorul meci din campionat va începe cu un moment de reculegere, iar jucătorii vor purta banderole negre pe mânecile tricourilor.

   NICOLAE DOBRIN
26.08.1947 - 26.10.2007


Joi 25 octombrie 2007

Din nou la Iași, pentru Optimile Cupei

Tragerea la sorți a optimilor de finală ale Cupei României Timișoreana le-a scos în cale rapidiștilor chiar adversarul învins în ultima etapă de campionat, Politehnica Iași! După ce în campionat au câștigat cu 2 la 0 chiar la Iași, elevii lui Mircea Rednic vor juca din nou în Copou la începutul lunii decembrie. Optimile Cupei se vor disputa în zilele de 4, 5 și 6 decembrie, programarea exactă urmând a fi stabilită pînă la sfârșitul lunii. Ultima întâlnire cu ieșenii din Cupa României a fost de bun augur pentru Rapid. Pe 6 decembrie 2005, alb-vișiniii au învins Poli Iași pe teren neutru, la Focșani, cu 1 la 0 și și-au asigurat un loc în semifinalele competiției. Petrolul și FC Național au fost adversarii care au urmat atunci în drumul spre cel de-al 12-lea succes în Cupă.

Iată și programul complet al optimilor de finală, echipele gazdă fiind trecute pe coloana din stânga.

        Gloria Buzau - Politehnica Timisoara
  Universitatea Cluj - Pandurii Targu Jiu
      Dacia Mioveni - Ceahlaul Piatra Neamt
    Politehnica Iasi - Rapid
    Unirea Urziceni - Steaua Bucuresti
       Jiul Petrosani - CFR Cluj
     Sanatatea Cluj - Dinamo Bucuresti
           FC Brasov - Otelul Galati


Marti 23 octombrie 2007

O decizie firească

După cum se știe deja, oficialii de la CFR Cluj au depus la începutul săptămînii un memoriu prin care solicitau Comisiei de Disciplină a FRF suspendarea lui Marius Constantin pentru un conflict petrecut între el și Emil Dică spre finalul meciului de la Iași. Însoțit de George Copos și Mircea Rednic, Dică a mers astăzi la sediul Ligii pentru a da explicații legate de respectivul incident. Cum despre gestul oficialilor ardeleni ne-am spus deja părerea, nu ne rămâne decât să salutăm decizia firească a Comisiei (care a luat în considerare și faptul că în raportul observatorului nu a fost consemnat niciun incident petrecut în timpul desfășurării meciului de la Iași) de a respinge memoriul în cauză, înaintat cu mult tupeu de cei de la Cluj în speranța obținerii unui avantaj înaintea meciului direct de duminică. Acționarul majoritar al Rapidului a comentat decizia luată de forul FRF: "CFR nu mai reprezintă culorile alb-vișinii. Nu-l vor suspenda vreodată pe Marius Constantin pentru ca nu au motive", a spus George Copos la plecarea de la sediul LPF.

P.S: Cu această ocazie, îi spunem "La Mulți Ani!" lui Marius Constantin (care astăzi împlinește 23 de ani), îi urăm multă sănătate și numai reușite în tricoul Rapidului!



Vineri 26 octombrie 2007 | 19:53:00

Ionuț Stancu:"Sper ca la finalul meciului cu CFR Cluj
să rămînem singura echipă neînvinsă din campionat"

Fundașul rapidist, Ionuț Stancu, a declarat vineri, la conferința de presă, că speră ca echipa sa să rămînă singura formație neînvinsă în actualul sezon, la finalul partidei cu CFR Cluj, de duminică:
"Sper ca la finalul meciului cu CFR Cluj să rămînem singura echipă neînvinsă din campionat. Va fi o partidă grea, dar noi sîntem Rapid, o forță, sîntem uniți și sper să cîștigăm. CFR-ul are o echipă bună, dar nu se poate compara cu Steaua, Dinamo și Rapid", a declarat Stancu.


Vineri 26 octombrie 2007 | 19:46:00

Mircea Rednic: "Singura problemă este la Costin Lazăr,
care nu va juca și va mai lipsi două săptămîni"

Mircea Rednic a vorbit la conferința de presă de vineri despre problemele de lot pe care le are înaintea partidei cu CFR Cluj, singura certitudine fiind că nu va putea conta pe Costin Lazăr, ceilalți jucători cu probleme reluînd antrenamentele:
"Avem vești bune pentru ca Buga se simte bine și de mîine intră în program normal. Boya a început și el alergările, iar Grigorie va începe vineri seară. Singura problemă este la Costin Lazăr, care nu va juca și va mai lipsi două săptămîni", a spus Rednic.

 


Vineri 26 octombrie 2007 | 19:31:00

Mircea Rednic:
"Marius Constantin are o răutate care sper să fie pozitivă de acum încolo"

Mircea Rednic speră ca ambiția lui Marius Constantin să se manifeste pozitiv de acum înainte, antrenorul Rapidului fiind de părere că fundașul giuleștean este unul dintre cei mai buni din țară pe postul său:


"Marius Constantin este unul dintre cei mai buni fundași din țară. Are o răutate care sper să fie pozitivă de acum încolo", a spus Rednic.


Vineri 26 octombrie 2007 | 19:23:00

Rednic despre relatia cu Andone: "Sîntem prieteni în afara terenului,
dar atunci cînd ne întîlnim amîndoi vrem să cîștigăm"

Rednic a comentat întîlnirea dintre el și prietenul său, Ioan Andone. Antrenorul giuleștean spune că pe teren nu mai există prietenie, fiecare dorindu-și să cîștige întîlnirea directă:
"Nu e vorba despre orgoliu aici, este de fapt o ambiție venită din partea amîndurora. Sîntem prieteni în afara terenului, dar atunci cînd ne întîlnim amîndoi vrem să cîștigăm", a spus Rednic.

Mircea Rednic spune că nu-l mulțumește un rezultat de egalitate cu CFR-ul, în Giulești. Antrenorul Rapidului are încredere în jucătorii săi și este convins că aceștia vor face totul pentru a cîștiga.

"Meciul cu CFR Cluj este foarte important pentru Rapid, dar este și foarte greu. Formația clujeană își merită locul în clasament, pentru că este cea mai în formă echipă din campionat. Am încredere în jucătorii mei și sînt sigur că vor face tot ceea ce se poate pentru a cîștiga acest meci. Nu mă mulțumește egalul. Pregătim meciul ca să îl cîștigăm. Dacă ne gîndim să facem egal, s-ar putea să pierdem. Trebuie să jucăm și să le punem probleme celor de la CFR Cluj", a declarat Mircea Rednic la conferința de presă de vineri.


Vineri 26 octombrie 2007 | 14:15:00

Dănuț Coman: "Mîine voi merge împreună cu Emil Dică
pentru a ne lua rămas bun de la Nicolae Dobrin"

Dănuț Coman, portarul Rapidului, a vorbit despre trecerea în neființă a fostului mare jucător al României, Nicolae Dobrin. Originar din Argeș, ca și regretatul fotbalist, Coman nu va putea fi prezent la înmormîntarea lui Dobrin, avînd meci duminică, dar va merge sîmbătă la Pitești, alături de colegul său, Emil Dică, și el tot din județul Argeș, pentru a-și lua rămas bun de la Dobrin:
"Sînt momente grele, a fost cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor. Sîntem alături de familie. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihneasca. Nu o să pot fi prezent la înmormîntare, pentru ca avem meci duminică, dar mîine voi merge împreună cu Emil Dică pentru a ne lua rămas bun de la Nicolae Dobrin", a spus Coman.


Vinei 26 octombrie 2007 | 13:21:00

Rică Răducanu despre decesul lui Nicolae Dobrin:
"Sînt terminat, am fost unul dintre cei mai buni prieteni ai lui"

Rica Raducanu, unul dintre cei mai apropiati prieteni ai lui Dobrin, a declarat ca nu ii vine sa creada ca "Giscanul" a incetat din viata si spune ca vrea sa si-l aminteasca pe fostul sau coleg de camera de la nationala asa cu era inainte.

"Nu-mi vine sa cred, ultima oara am fost la spital amindoi. Slabise rau, eu mi-am dat seama ca era ceva necurat, Gica stia saraca si zicea: 'Rica, lasa asa, ca el nu stie', dar ma uitam la el, slabise si nu avea par. Dar nu aveam moralul cazut. Nu-mi vine sa cred, ultima oara cind am vorbit cu el a zis ca se simte bine. Prea devreme s-a stins. Eu vreau sa mi-l amintesc asa cum era el, frumos, cu muschii lui si cum ridea el mereu de noi", a spus Raducanu.

Raducanu si-a adus aminte si de imprejurarile in care l-a cunoscut pe Nicolae Dobrin: "Eu sint terminat, am fost unul dintre cei mai buni prieteni ai lui. Ne-am cunoscut in viata asta frumoasa care este sportul, fotbalul. Am aparat culorile tarii, in meciurile cele mai grele pentru ea si stateam cu el in camera".
sursa: Fanatik


Joi 25 octombrie 2007 | 11:53:00

La mulți ani, Marius Constantin!

Născut în Brașov, pe 25 octombrie 1984,
Marius Constantin împlinește astăzi 23 de ani!

Fundașul giuleștean a fost achiziționat de Rapid în 2004 și a reușit să devină o prezență constantă în "11"-le de start al Rapidului.

Intră pe forumul RapidFans.RO și adresează-i urările tale fundașului rapidist!


Joi 25 octombrie 2007 | 16:24:00

Mircea Rednic despre CFR Cluj:
"Nu le e teama lor de Rapid, au zis că vin să cîștige"

Mircea Rednic este mulțumit pentru că memoriul depus de CFR Cluj a fost respins și echipa sa va putea conta pe Marius Constantin în partida de duminică, din Giulești. Antrenorul Rapidului:
"Marius Constantin nu avea de ce să fie suspendat, e foarte bine pentru echipă că vom putea conta pe el, este o decizie corectă, nu știu dacă celor de la CFR le era frică, sînt foarte buni, sînt pe primul loc, deci nu le e teama lor de Rapid. Au zis că vin să cîștige", a spus Rednic la ieșirea de la Comisia de Disciplină. Cazul în care este implicat Mircea Rednic, după evenimentele din sezonul trecut, cînd era antrenor la Dinamo și a fost acuzat că a luat bani de la patronul Stelei, Gigi Becali, a fost amînat pentru data de 5 noiembrie, pentru adunarea mai multor probe.


Joi 25 octombrie 2007 | 14:07:00

Ionuț Mazilu:
"Sperăm să ne calificăm și să cîștigăm trofeul pentru a treia oara consecutiv"

Ionuț Mazilu speră ca echipa sa să se califice mai departe în Cupa României și speră să cucerească alături de colegii săi trofeul pentru a treia oară consecutiv: "Nu am avut norocul pe care l-au avut cei de la Dinamo, dar, în orice caz, toate echipele care se aflau în urnă sînt valoroase. Trebuie să fim atenți pentru că, se știe, Cupa României e o competiție a surprizelor. Sperăm să ne calificăm și să cîștigăm trofeul pentru a treia oara consecutiv. Îmi doresc foarte mult acest lucru", a spus Mazilu pentru Fanatik.


Joi 25 octombrie 2007 | 15:14:00

Cupă / Reacții /
Nicolae Manea: "În meciurile de Cupă apar suprize, dar sper să nu fie la Iași"

Directorul tehnic al Rapidului, Nicolae Manea, spune că echipa sa va aborda partida cu Politehnica Iași din optimile Cupei României cu maximă seriozitate pentru a nu avea surprize:

"Rapid este o echipă bună și orice meci îl abordează foarte serios. Meciurile de Cupă au o altă însemnătate, știm că vor fi suprize, dar sper să nu fie la Iași. Dinamo a avut mare noroc la tragerea la sorți", a spus Manea pentru Fanatik.


Joi 25 octombrie 2007 | 14:53:00

Memoriul formației CFR Cluj a fost respins!
Marius Constantin a scăpat fără suspendare!

Memoriul depus de CFR Cluj, prin care s-a cerut suspendarea fundașului Marius Constantin, de la Rapid, a fost respins de Comisia de Disciplină. La ieșirea din sediul LPF, patronul George Copos a spus:
"CFR Cluj nu mai reprezintă spiritul culorilor alb și vișiniu. Marius nu a fost suspendat pentru ca nu au avut nici un fel de motiv!"




Sâmbătă 27 octombrie 2007 | 00:37:00

Buga nu joacă!

Buga are șanse infime de a evolua în derby-ul cu CFR . Probleme mari pentru Rednic! Antrenorul Rapidului trebuie să se descurce contra liderului din Liga I cu doar doi atacanți valizi. "Puriul" se poate baza duminică numai pe Ionuț Mazilu și pe Lucian Burdujan. Boya e accidentat încă de la returul cu Nurnberg (ruptură musculară), iar Mugurel "Pele" Buga s-a ales cu o miozită după meciul de la Iași. "Joc oricum, risc și intru contra Clujului", le-a transmis atacantul celor din staff la începutul săptămînii.

Numai că fostul brașovean nu s-a putut antrena deloc pînă azi și șansele ca el să evolueze s-au redus cu fiecare zi. Rednic se teme să-l folosească pe Buga și din cauza riscului pe care l-ar implica prezența lui pe gazon incomplet refăcut. Miozita de care suferă fotbalistul s-ar putea transforma în ruptură musculară în condițiile în care el ar forța.

"Sînt cei mai buni"
Rednic i-a lăudat ieri pe clujeni: "Nu întîmplător CFR e pe primul loc, ardelenii sînt cei mai în formă din campionat! Nu vom juca în nici un caz la egal, pentru că în acel caz s-ar putea să pierdem. Vom încerca să atacăm, să le punem probleme". "Puriul" s-a referit și la rivalitatea dintre el și Andone: "Nu este chiar orgoliu, sîntem prieteni în afara terenului, dar cînd ne întîlnim acționează o mare ambiție din partea fiecăruia dintre noi".


Sâmbătă 27 octombrie 2007 | 00:37:00

"E gafeur"

Andone e satisfăcut de faptul că Marius Constantin nu a fost suspendat. "Fălcosul" vrea să dea lovitura în Giulești, pentru a întrerupe tradiția eșecurilor pe linie ale CFR-ului, de la revenirea în Liga I, pe terenurile granzilor Rapid, Steaua și Dinamo. Antrenorul ardelenilor a făcut o declarație surprinzătoare, după ce conducerea sa a cerut fără succes suspendarea fundașului Marius Constantin, surprins în imaginile Antenei 1 lovindu-l cu capul în gură pe colegul său Emil Dică, în meciul de la Iași.

"E mai bine că joacă. Eu am spus-o de la început. E un jucător bun, nu degeaba a fost convocat la loturile naționale, dar are momente cînd face gafe. La acest meci va fi o presiune deosebită asupra lui", a spus Ando, care a ironizat declarațiile lui George Copos din săptămîna premergătoare meciului. "Pe Copos îl cunosc foarte bine. Îl cunosc așa cum îl cunoașteți și voi. Nu știți la ce se pricepe cel mai mult George? Pentru el, fotbalul e un hobby și-l comentează tot ca pe un hobby. Dar nu se face ce a făcut el. Merge patronul la Comisia de Disciplină să impresioneze, se pupă cu Dică acolo?! E teatru! Care-i diferența dintre gestul lui Ganea la adresa tușierului și cel al lui Constantin? Nu e tot lovire?", s-a întrebat Andone.

"Fără pungi cu bani!"
Copos i-a atacat dur pe ardeleni. "CFR a copiat spiritul lui Dinamo de altădată. Sînt convins că nu vom pierde duminică, dar vreau ca acest joc să se dispute fără influențe, fără arbitraj, fără pungi cu bani. Nu zic că ar umbla CFR-ul cu astfel de practici, dar sînt supărat că au cerut suspendarea lui Marius Constantin", a spus patronul pentru NewsIn. Copos l-a mai înțepat o dată și pe Bergodi: "Rednic reconstruiește acum Rapidul și încă n-a avut timp să pună la punct pregătirea fizică e echipei".

La victorie
Cel puțin la nivelul declarațiilor, Andone propune un joc ofensiv al formației sale în Giulești. "Nu ne interesează un meci egal. Mergem să cîștigăm. N-am nici o strategie să mă apăr. Rapid are un lot valoros. La Iași au jucat prima dată 4-4-2, un sistem diferit față de cel preferat de Bergodi, 4-3-3", a spus Ando.

"Dușmani"
Ando va uita de prietenia sa cu Rednic în timpul partidei de mîine. "Ne cunoaștem de o viață. Ne-am bucurat împreună cînd ne-am căsătorit sau cînd ni s-au născut copiii. Poate fi vorba de cel mult o rivalitate profesională. Fiecare dintre noi își dorește să fie cel mai bun. Sîntem prieteni pînă la marginea terenului. De acolo sîntem dușmani", a declarat "Fălcosul".

20.000 de lei
Clujenii vor încasa 20.000 de lei în cazul unui succes împotriva Rapidului. "Sînt neînvinși ca și noi, dar ne vom juca șansa. Am avut o prestație foarte bună mai ales în prima repriză în meciul cu Urziceni. Sper să fiu în continuare titular", a spus fundașul Niklas Sandberg. Rapidiștii joacă pe cîte 2.000 de euro pentru trei puncte, bonus de derby pentru Maftei și colegii lui.

"Imoral"

Rapidiștii au continuat ieri războiul cu CFR Cluj: "Domnul Mureșan a luat foc cînd a auzit că Marius n-a fost suspendat, probabil că a omis să ceară pedepsirea lui Semedo, care i-a rupt piciorul lui Pleșan. Moralitatea dumnealui se odihnea în acea perioadă. A zis că e regretabil că n-a fost trecut în raport gestul lui Marius, dar la jocul CFR-Rapid, din primăvară, nu s-a sancționat un henț comis în careu de Fredy. Să înțelegem că, spre deosebire de oficialii meciului de la Iași, arbitrul acelui joc nu a fost plătit degeaba?!", a acuzat secretarul genereral Cristian Costache. Partida respectivă a fost condusă de Balaj.


Vineri 26 octombrie 2007 | 00:47:00

Să nu fim idioți!

Cristian Săpunaru va lipsi din teren la meciul cu CFR Cluj din cauza cartonașelor galbene acumulate în etapele precedente. Ultimul primit la Iași, după ce a deschis scorul. Motivul cartonașului? Unul stupid: Săpunaru și-a ridicat tricoul deasupra capului. Nu l-a scos de tot, l-a ridicat doar. De ce a făcut acest gest rapidistul? Sub echipamentul de joc avea un alt tricou pe care scria "Pentru Cristina", o fată care nu a mai apucat să vadă victoria giuleștenilor la Iași. Murise într-un accident de mașină cu cîteva zile în urmă, la numai 18 ani.

Acum că avem toate elementele tabloului, nu vă încearcă o senzație de stînjeneală? Un fotbalist este suspendat, nu își poate face meseria, nu poate cîștiga bani, pentru că a dedicat golul într-un mod "nesportiv", după cum scrie la legea după care se arbitrează, unei rapidiste trecută lîngă îngeri. Pare o glumă proastă, dar e doar realitatea stupidă. Și mai penibil e că Săpunaru nu poate ataca nicăieri decizia, deoarece ea a fost regulamentară. Pînă la urma urmei, Săpunaru nu a înjurat, nu a dat cu capul în gură și nici nu și-a dat pantalonii jos. Hai să nu fim idioți!

"Îi batem iar"
George Copos e mulțumit că Rapid o va întîlni din nou, în Cupa Timișoreana, pe Poli Iași, de care echipa sa a trecut sîmbătă, în campionat, cu 2-0: "E super că am picat cu ieșenii, ca să mergem să-i batem din nou! Cupa este unul dintre obiectivele noastre, mai ales că am cîștigat trofeul și în ultimele două sezoane. Vreau să trecem de Dinamo în finală. Am încredere, pentru că Mircea Rednic are un palmares bun contra cîinilor!".


Vineri 26 octombrie 2007 | 00:46:00

"Joc oricum!"

Buga suferă de miozită, dar i-a spus lui Rednic că intră și într-un picior cu CFR Cluj. Tensiunea meciului Rapid-CFR crește pe zi ce trece. Deși are probleme medicale, Mugurel Buga i-a transmis lui Rednic și conducătorilor că nici nu îi trece prin cap să lipsească din teren duminică seara.

La antrenamentele de marți și miercuri atacantul rapidist a simțit dureri la coapsa stîngă. Medicul Marian Dumitru l-a consultat și a decis să facă un RMN. Examenul efectuat tot miercuri a arătat că Buga suferă de miozită. În termeni populari s-a acumulat oboseala și această manifestare anunță că ar putea urma o leziune musculară. Așadar, rapidistul riscă o contractură, o întindere sau chiar o ruptură, doar ca să joace împotriva CFR-ului! Rednic și medicul Marian Dumitru au hotărît să îl bage pe Buga la tratament și, în funcție de cum se simte acesta la antrenamentul de astăzi, să decidă dacă e sau nu apt de joc pentru partida cu CFR de duminică, de la ora 20:30.


Vineri 26 octombrie 2007 | 00:45:00

Cadou

De ziua lui, Marius Constantin a fost achitat de către Comisia de Disciplină. Nici o sancțiune! Aceasta a fost decizia în "cazul Marius Constantin". Fundașul Rapidului a fost iertat, după ce sîmbătă, la Iași, l-a lovit cu capul în gură pe Emil Dică. Iuliu Mureșan, președintele lui CFR Cluj, clubul care a depus memoriul împotriva lui Constantin, a ironizat hotărîrea luată de Comisia de Disciplină: "Bravo lor! Îi felicit că Marius are drept de joc, dar eu zic că Dică ar trebui sancționat! Nu poate să scape așa ușor după ce a încasat un cap în gură!".

Cauza clubului din Grant a fost susținută la LPF de George Copos și de "victima" Emil Dică. Patronul i-a acuzat pe adversarii de duminică, cei de la CFR: "Clujenii și-au pierdut spiritul culorilor alb și vișiniu!". "Suspendarea lui Marius ar fi fost neîntemeiată", s-a rezumat să spună Dică. Internaționalul din apărarea giuleștenilor a fost judecat exact în ziua în care a împlinit 23 de ani! Mircea Rednic a fost și el la Comisie, pentru a da explicații în privința jocului Dinamo-CFR (1-0), din sezonul trecut. Gigi Becali a spus atunci că i-a motivat pe roș-albi ca să cîștige împotriva ardelenilor. "Am stat doat două minute și s-a amînat pentru 5 noiembrie", a zis "Puriul" la ieșire.

"E decizia corectă! CFR n-are de ce să se teamă de noi, doar ei sînt pe primul loc și au zis că vin să cîștige în Giulești, nu?!"
Mircea Rednic

Buga incert
Rapid are doar doi atacanți valizi pentru meciul cu CFR Cluj, pe Mazilu și pe Burdujan! Mugurel Buga suferă de miozită, nu s-a antrenat normal în ultimele zile și utilizarea sa în derby-ul de duminică este nesigură. "Pele" le-a transmis oficialilor că e dispus să intre cu orice risc, dar o decizie va fi luată abia sîmbătă. Un alt jucător de atac, Boya, va reveni abia în partida cu Dinamo, din etapa a 15-a.


Joi 25 octombrie 2007 | 00:45:00

Ultimatum

Copos l-a avertizat pe Marius Constantin că la următoarea abatere îl dă afară. George Copos a căutat să justifice gestul lui Marius Constantin, pentru a-l feri de reacțiile negative: "A încercat să îl motiveze pe Dică, nu l-a lovit" și "Așa e Marius, sufletist, dar și impulsiv, a crescut într-un cartier mărginaș al Brașovului". Printre altele însă, i-a transmis și un avertisment dur jucătorului său: "Dacă se mai repetă un astfel de gest, ești liber să pleci!".

Precedentul Moldovan
Amenințat cu lista de transferări, dar și cu o amendă usturătoare, Constantin a ripostat. După ce și-a cerut din nou scuze în fața colegilor, el a purtat o discuție cu Rednic și cu conducerea clubului. "Sînt de acord că am greșit, suport consecințele, însă vreau să mă judecați cu aceeași măsură cu care l-ați judecat pe Viorel Moldovan cînd a dat în mine", a spus Marius.
În campionatul trecut, la pauza meciului cu Dinamo, 1-4, Moldovan, care era jucător și antrenor secund, a intrat în vestiar și i-a reproșat fundașului de 23 de ani că a luat cartonaș roșu și și-a lăsat echipa în inferioritate numerică. După un schimb dur de replici, Moldo i-a tras una peste față lui Constantin. A scăpat fără nici o amendă.

Scumpiri!
Au crescut prețurile biletelor în Giulești! Pentru partida cu CFR Cluj, de duminică, tichetele sînt cele mai scumpe din acest sezon: peluza a II-a - 10 RON, tribuna a II-a - 20 RON, în loc de 15 RON, prețul maxim de pînă acum, iar un bilet la tribuna I costă 40 RON, față de 30 RON, cît plăteau rapidiștii pentru un derby cu Dinamo sau Steaua. Pentru accesul la tribuna 0, fanii vor achita cîte 100 RON.

Clujul insistă

Comisia de Disciplină a decis ieri să amîne cu o zi sentința în cazul lui Marius Constantin, care l-a lovit, la Iași, cu capul în gură pe Emil Dică. Fundașul Rapidului va fi judecat astăzi, de la ora 14:00. Iuliu Mureșan, președintele lui CFR, adversara de duminică a giuleștenilor, cere sancțiuni: "Ovidiu Stîngă a stat 4 etape după ce l-a lovit pe Andrei Ionescu, așa că nu putem trece cu vederea astfel de fapte! Un jucător trebuie suspendat, altfel o să se ajungă ca fotbaliștii să-i lovească și pe oamenii cu targa, pentru că li se pare lor că se mișcă prea încet".

900 de minute a jucat Marius Constantin pentru Rapid în acest sezon din Liga I. Apărătorul a fost integralist în toate meciurile

"Dacă Emil Dică o să spună că Marius l-a pupat pe frunte, atunci ce mai pot face membrii Comisiei?!"

Dumitru Dragomir




Joi 25 octombrie 2007 | 15:12:00

Memoriul depus de CFR Cluj pentru suspendendarea lui Constantin a fost respins

Comisia de Disciplină a FRF a respins, joi, memoriul clubului CFR Cluj, privind suspendarea fotbalistului rapidist Marius Constantin, care l-a lovit cu capul în figură pe colegul său Emil Dică, în finalul meciului cu Poli Iași, din etapa a XI-a a Ligii I.

Memoriul clujenilor a fost respins deoarece incidentul nu a fost menționat nici în raportul observatorului partidei, nici în cel al arbitrului.

La ședința de joi a comisiei au fost prezenți principalul finanțator al Rapidului, George Copos, antrenorul Mircea Rednic și jucătorul Emil Dică, însă a lipsit Marius Constantin.

Acesta din urmă l-a lovit cu capul în figură pe colegul său Emil Dică, în finalul meciului Poli Iași - Rapid, scor 0-2, din cadrul etapei a XI-a a Ligii I. Arbitrul partidei nu a văzut faza, surprinsă însă de camerele TV, dar conducerea clubului CFR Cluj, adversara Rapidului în meciul de duminică, din etapa a XII-a a Ligii I, a sesizat Comisia de Disciplină a FRF, în legătură cu acest incident.

Oficialii FC Rapid i-au acuzat pe conducătorii clubului CFR Cluj de "purtare mârlănescă", după ce aceștia au solicitat Comisiei de Disciplină a FRF suspendarea fundașului Marius Constantin înaintea partidei directe.




Vineri 26 octombrie 2007

ODIHNEȘTE-TE ÎN PACE, GICULE!

Azi, 26 octombrie 2007, ne-a părăsit la doar 60 de ani, după o lungă și cumplită suferință, Nicolae Dobrin, unul dintre cei mai mari fotbaliști pe care i-a dat vreodată România.

Născut la data de 26 august 1947, la Pitești, "Gâscanul" și-a dedicat 23 de ani din cariera de jucător clubului-fanion al Piteștiului, numit Dinamo (până în 1967) și, apoi, FC Argeș (1967-1981 și 1982-1983). Dobrin, care a debutat în Divizia A când avea doar 15 ani, a mai evoluat, între 1981 și 1982, pentru CS Târgoviște, adunând, în total, 408 jocuri în Divizia A, înscriind 111 goluri.

Prodigioasa carieră a acestui uriaș talent al fotbalului nostru mai cuprinde 48 de meciuri (6 goluri) pentru echipa națională "A" (a făcut parte din lotul care a participat la turneul final al Cupei Mondiale FIFA 1970), 4 meciuri pentru naționala de tineret și 25 de jocuri (8 goluri) în cupele europene, toate pentru FC Argeș.

Dobrin a fost artizanul celor mai mari performanțe din istoria clubului piteștean, cucerirea celor două titluri de campion național (1972 și 1979), ocupând, totodată, de două ori locul 2 (1968 și 1978) și de trei ori locul 3 (1973, 1980 și 1981).

După încheierea carierei de jucător, Nicolae Dobrin a rămas fidel culorilor piteștene, ocupând diferite funcții, tehnice și administrative, în cadrul FC Argeș.

Federația Română de Fotbal a hotărât ca, înaintea tuturor jocurilor care se vor disputa în acest sfârșit de săptămână - LA TOATE LIGILE ȘI LA TOATE NIVELURILE - să se păstreze un moment de reculegere în memoria celui care a fost și va rămâne mereu în memoria noastră, Nicolae Dobrin.

FRF transmite pe această cale sincere condoleanțe familiei îndoliate.
Fotbalul românesc este, de azi, mai sărac.

Odihnește-te în pace, Gicule!




Vineri 26 octombrie 2007

'STIAM MAI BINE CFR-UL'

Fostul antrenor al clujenilor si al rapidistilor crede ca, daca ar fi ramas în Giulesti, era foarte greu pentru ardeleni.

De acasa, de la Bracciano, Cristiano Bergodi crede ca CFR a avut sansa în acest tur deoarece a jucat cu Steaua, Dinamo si Poli pe teren propriu si a avut deplasari usoare. Totusi, italianul este de parere ca o echipa din provincie poate lua titlul în acest sezon.

Mister, urmeaza Rapid - CFR, stiati?

Cum sa nu? Ce, daca am plecat din România, crezi ca nu mai sunt la curent cu se întâmpla acolo? Ma informez zilnic si urmaresc partidele din Liga I. Si eu astept sa vad ce se va întâmpla la meciul din Giulesti.

Ati antrenat amândoua echipele. Cine este favorita?

Niciuna. Fiecare are avantajul ei. CFR-ul merge foarte bine în campionat si e foarte motivata pentru ca nu a pierdut. Eu zic ca, pentru CFR, acesta este primul examen adevarat. Sa nu uite ca a jucat cu Steaua, Dinamo si Poli acasa, iar "afara" au avut meciuri facile. De partea cealalta, nici Rapid nu sta rau. Ipotetic, daca bate Ceahlaul în restanta, ar fi la doua puncte de lider.

Care sunt jucatorii CFR-ului la care trebuie sa fie atent Rednic?

La CFR, mie îmi place trioul Didi - Fabbiani - Semedo. Ei sunt oamenii clujenilor care pot face oricând diferenta. Pe doi i-am si antrenat si cred ca le cunosc bine calitatile.

Care sunt însa atuurile Rapidului?

Eu cred ca Mazilu e pericolul numarul unu, dar nu sunt de neglijat nici Cesinha si Buga. Daca eu as fi ramas în continuare la Rapid, atunci cu siguranta CFR Cluj ar fi avut un examen adevarat, mai ales ca eu stiam bine echipa lor.

CFR-ul e tot pe primul loc, la fel ca si atunci când ati plecat din România. Cât credeti ca mai rezista?

Cred ca sezonul acesta poate fi al provinciei. Pâna acum, la cum a jucat, consider ca CFR poate câstiga acest campionat. Depinde ce va face în retur, pentru ca va avea program mult mai greu decât în tur. Clujul sa nu uite ca va juca în deplasare împotriva echipelor tari.

24 de meciuri a disputat CFR Cluj în campionat cu Bergodi antrenor, obtinând 15 victorii, 4 egaluri si 5 înfrângeri. Pe banca Rapidului, italianul a stat 9 meciuri în Liga I, înregistrând 5 succese si 4 remize.


Vineri 26 octombrie 2007

RAPIDUL, 'IN GHIPS'

Buga si Dica ar putea rata meciul cu CFR Cluj.

In pragul meciului cu CFR Cluj, tehnicianul Mircea Rednic se confrunta cu grave probleme de lot: nu mai putin de sase jucatori sunt accidentati ori suspendati!

Din cauza unei contuzii suferite în partida cu Poli Iasi, Emil Dica s-a pregatit separat aproape toata saptamâna, iar de aseara a revenit la antrenamente normale. Pe lista jucatorilor accidentati se mai afla si Mugurel Buga (foto). Din cauza unor probleme musculare, atacantul a parasit antrenamentul de miercuri seara, iar dupa un test RMN, medicul clubului, Marian Dumitru, i-a recomandat doua zile de repaus. Astfel, Buga va reveni la sedintele de pregatire abia de sâmbata. Totusi, jucatorul ramâne optimist si crede ca pâna la ora partidei cu ardelenii va fi apt din punct de vedere medical. "Este adevarat, am unele probleme, dar sper ca pâna la meciul cu CFR Cluj sa fiu recuperat", confirma atacantul. Din atac lipseste si Pierre Boya, accidentat în meciul cu Nürnberg.
Rapid
Din lotul pentru disputa cu CFR va mai lipsi Costin Lazar, care a suferit o entorsa în timpul disputei cu Poli Iasi. Stefan Grigorie înca mai resimte dureri la muschii inghinali, dar, din lipsa de variante pentru linia mediana, mijlocasul ar putea fi folosit duminica de tehnicianul Mircea Rednic. "Puriul" întâmpina dificultati si în defensiva, Sapunaru fiind suspendat. Antrenorul este nevoit sa apeleze la Tamandare sau la Ionut Stancu pentru postul de fundas dreapta.

Joi 25 octombrie 2007

IULIU MURESAN: "MA BUCUR CA I-AM MARIT SALARIUL LUI DICA"

Presedintele gruparii din Gruia a comentat cu umor decizia de joi a Comisiei de Disciplina, de a nu-l suspenda pe rapidistul Marius Constantin pentru capul în gura aplicat lui Emil Dica în partida cu Poli Iasi, din week-end. "Ma bucur ca i-am marit salariul lui Dica si, de asemenea, ca nu l-au suspendat pe el fiindca s-a plâns ca a fost lovit", a spus Muresan, care a tunat apoi împotriva oficialilor delegati la meciurile de Liga I. "Altfel, e regretabil ca niciunul dintre oficialii aflati la meci, observatori, arbitru sau arbitru de rezerva, nu a vazut si nu a consemnat gestul lui Constantin. Se pare ca îi cam platim degeaba daca nu-si fac treaba", a mai precizat seful lui CFR.


Joi 25 octombrie 2007

POPA: "RAPIDUL E PREA TARE"

Ionut Popa a atribuit echipei de sub Podul Grant prima sansa în partida din Cupa României

Antrenorul din Copou a declarat ca în acest moment, lotul formatiei feroviare este superior  valoric.

"Rapidul este Rapid, un adversar tare, poate prea tare pentru noi în acest moment. Ne va fi foarte greu sa obtinem un rezultat bun", a spus Ionut Popa.

Neignorând total varianta victoriei, antrenorul echipei din Dealul Copoului s-a referit si la ultima confruntare cu giulestenii, cea din etapa trecuta, când alb-albastrii au fost învinsi cu 2-0 chiar pe "Emil Alexandrescu".

"Eu as vrea sa îi eliminam dar ....au un lot extraordinar. Nici jucatorii mei nu sunt "rai" dar trebuie sa recunosc ca în acest moment sunt peste noi. Oricum, sper sa nu se repete istoria din campionat, baietii sa fie mai motivati, pentru ca altfel vom pierde din nou", a spus Popica.

"Daca nu luam acel prim gol aiurea, când mingea era la trei jucatori de-ai nostri, poate era altceva. Oricum, jucatorii care au gresit la acea faza au fost sanctionati", a adaugat acesta.

In precedenta întâlnire dintre elevii lui Ionut Popa si rapidisti în Cupa României, desfasurata în urma cu doua editii, iesenii au fost eliminati în prelungirile partidei,scor 1-0, dupa ce Marius Onofras marcase pentru alb-albastri în ultimele minute, golul fiind anulat pentru un offsaid inexistent.

Meciurile din optimile de finală ale Cupei României vor avea loc pe 4,5 și 6 decembrie.


Joi 25 octombrie 2007

CONSTANTIN A SCAPAT DE SUSPENDARE

Rapidistul Emil Dică a fost chemat astăzi la Comisia de Disciplină a LPF pentru a explica incidentul pe care l-a avut cu colegul său de echipă, Marius Constantin, în timpul partidei cu Poli Iași.

Surse din cadrul LPF au dezvăluit pentru ProSport că memoriul depus de CFR Cluj prin se solicita suspendarea lui Marius Constantin a fost respins deoarece în foaia observatorului partidei nu a fost specificat vreun eveniment.

În jurul orei 14:00 a ajuns la Comisie decarul rapidist, însoțit de antrenorul Mircea Rednic și patronul George Copos!

Ora 14:45 Patronul giuleștenilor a ieșit de la Ligă, declarând iritat: "CFR nu mai reprezintă culorile albvișinii. Nu-l vor suspenda vreodată pe Marius Constantin pentru ca nu au motive"














Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...