actualizat miercuri 31 octombrie 2007 ora 7:30
 

REVISTA PRESEI 29 | 30 | 31 octombrie 2007

    TITLURILE ZILEI
  • Ofsaid clar la golul lui Trică
  • VIDEO / CFR Cluj a deschis scorul din ofsaid!
  • "Istoria Rapidului o pătați / Copos, Zotta, Rednic , plecați!"
  • Ioan Andone: "Meciul se putea termina și 2-2"
  • ION CRACIUNESCU: 'A FOST OFSAID LA TRICA!'
  • Copos agresat de fani!

 
FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •    
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |



Marți 30 octombrie 2007

Ceea ce faceți este nedemn de tradiția Rapidului!

Modul în care unii dintre suporterii Rapidului înțeleg să se manifeste în ultimul timp este nedemn de echipa noastră și de tradiția ei. Spectacolul jenant pe care unii dintre voi l-au produs duminică seara pe stadionul "Giulești" a făcut ca adevărații suporteri ai Rapidului să roșească.

De câtva timp încoace încerc să vă fac să înțelegeți că trebuie să faceți separarea dintre simpatiile și antipatiile personale, pe de o parte, și performanțele sportive ale echipei, pe de altă parte. Încerc să vă conving de faptul că a contesta cu violență antrenorul principal al echipei, mai ales atunci când aceasta joacă împotriva uneia dintre cele mai în formă echipe românești ale momentului, este o mare greșeală.

Încerc să vă fac să acceptați faptul EVIDENT că Mircea Rednic este cel mai titrat antrenor pe care l-a avut Rapidul. Este cel care a câștigat un campionat, o Cupă a României și două Supercupe ale României. Este un profesionist adevărat care, întotdeauna, a lucrat cu onestitate pentru clubul la care era angajat. Este omul cu care putem să realizăm ceea ce chiar voi cereți mereu: să câștigăm titlul și să jucăm, cât mai mult, în Liga Campionilor.

Încerc să vă fac să vedeți ceea ce este limpede pentru orice om obiectiv: conducerea clubului - Costel Zotta, Nae Manea, Cristi Costache și ceilalți - își face treaba cu profesionalism și bună credință.

Singurul lucru care nu merge este atmosfera care există în jurul echipei. Nici o echipă din lume nu se poate pregăti corespunzător dacă nu are liniște în jurul său. Nimeni nu poate juca bine în fața unor suporteri care contestă permanent și, de fapt, acționează împotriva intereselor propriei echipe. Nu cred că este corect să nu se observe că Rapid joacă foarte bine cu Mircea Rednic ca antrenor principal. Nu cred că este corect ca galeria să fie ostilă unei echipe care are tot ceea ce îi trebuie pentru a performa și pentru a-și delecta suporterii. Nu cred că este corect să vă faceți că nu observați că rezultatul de duminică vi se datorează și vouă, în bună măsură.

Pentru a pune lucrurile la punct, vă aduc la cunoștință, din nou, că Mircea Rednic are întregul și necondiționatul sprijin al conducerii clubului și al acționariatului acestuia. Vă aduc la cunoștință că și managementul clubului are întregul sprijin al acționariatului.

Vă cer, din nou, ca, în situația în care nu vă interesează performanța sportivă a Rapidului, ci doriți doar să vă războiți cu cineva, vă stau la dispoziție personal. Accept contestările voastre, ieșirile voastre necontrolate, limbajul suburban și gesturile obscene, cu o singură condiție: să lăsați echipa și antrenorul ei să se ocupe de performanță.


Gheorghe Copos


Marți 30 octombrie 2007

SCRISOARE DESCHISĂ
Domnului IONUȚ LUPESCU

Domnule director general,

Vă adresez prezenta scrisoare deschisă ca urmare a modului incalificabil în care a fost arbitrat meciul dintre echipele FC Rapid București și CFR Cluj.

Este pentru a treia oară în acest sezon când, datorită arbitrajului incompetent și ostil, FC Rapid este privată de un rezultat corect. Suntem consternați de maniera în care se arbitrează astăzi în Liga I din România, de faptul că tușierii nu semnalizează poziții clare de ofsaid, de faptul că arbitrii centrali nu observă și nu sancționează hențuri evidente. Suntem consternați de faptul că aceste aparente greșeli de arbitraj au loc la faze simple, care nu ar trebui să ridice probleme pentru arbitrii de Liga I.

În situația în care arbitrii cu experiență fac greșeli impardonabile la faze dintre cele mai simple ne întrebăm dacă nu cumva motivele reale pentru care infracțiuni evidente nu sunt sancționate sunt lipsa de moralitate și acțiunile premeditate. Nu putem crede, totuși, că în fotbal chiar totul a ajuns o marfă care se vinde și se cumpără !

Atât jucătorii cât și suporterii Rapidului ne cer să explicăm cum au fost posibile greșeli de arbitraj atât de evidente. Spre nefericirea noastră, asistăm neputincioși la acest șir de erori care pare să nu se mai termine. Nu putem nici să explicăm și nici să justificăm ceea ce se întâmplă, constant, la nivel de arbitraje.

În calitate de investitor semnificativ trag acest semnal de alarmă atâta timp cât nu este prea târziu. Sper ca, prin demersul nostru, să oprim degradarea calității fotbalului autohton, a arbitrajelor, în primul rând. Sperăm ca lucrurile să fie îndreptate înainte ca investitorii reali din fotbal să înceapă să se retragă din lumea fotbalului. Nu dorim ca fotbalul românesc să piardă sprijinul economic oferit de mediul de afaceri, care nu poate accepta o lume a fotbalului românesc infectată de necinste și interese meschine.

Atragem atenția că cei care investesc în fotbal își doresc, în primul rând, un mediu curat și moral. Dacă acest mediu nu există, în curând nu vor mai exista naivi dispuși să investească în fotbal. Se va investi, eventual, doar în cumpărarea rezultatelor și, poate, dacă prețul este bun, în negocierea scorului.

În încheiere, vă mărturisesc că, personal, nu înțeleg de ce un specialist cu experiența internațională de mare jucător pe care o aveți se complace în a se ocupa de probleme de arbitraj, în loc să lase aceste lucruri în seama unei comisii competente și responsabile.


Fotbal Club Rapid București,
Acționar majoritar,
Gheorghe Copos


Marți 30 octombrie 2007

Milioanele pentru Bozovic reprezintă o simplă "intoxicare"

Conducerea FC Rapid consideră o intoxicare "zvonurile" referitoare la ofertele venite, de nu se știe unde, pentru jucătorul Vladimir Bozovic. Afirmăm, în mod public, că pe adresa clubului n-a sosit nicio solicitare de transfer pentru jucătorul nostru și, mai mult, nu avem nici cea mai mică intenție de a-l ceda, pentru orice sumă, pe Bozovic, unul dintre oamenii de bază ai Rapidului în acest sezon.

Chiar dacă pentru unii cazul poate reprezenta o simplă știre, atragem atenția că asemenea "informații" aruncate pe piață fără niciun fundament real pot afecta și evoluțiile jucătorului, și relația dintre club și jucător. În consecință, avem rugămintea ca, atunci când se mai pregătesc astfel de "bombe de presă", să fie contactate și persoanele abilitate din cadrul conducerii clubului, pentru a confirma sau a dezminți informațiile servite opiniei publice.


Marți 30 octombrie 2007

"Am câștigat titlul fără preparator fizic!''

Am rămas surprinși de declarațiile date de fosta conducere tehnică, care aruncă săgeți pe tema unui subiect atât de delicat pentru dânșii - pregătirea fizică a echipei. Îi transmitem domnului Bergodi că a fost profund dezinformat în declarațiile pe care le-a acordat în "ProSport" și îl asigurăm că în staff-ul tehnic al echipei există un preparator fizic licențiat. Cât despre domnul Ionel Colonel (care critică în "Gazeta Sporturilor" activitatea lui Mircea Rednic bazându-se pe niște surse care s-au dovedit a fi fictive), îi sugerăm să-și vadă de problemele personale și înainte de a face comentarii despre pregătirea Rapidului să nu uite că echipa pe care a pregătit-o din punct de vedere fizic a fost dominată la acest capitol în fiecare final de meci (chiar dacă adversarii au fost Dinamo, U Cluj, Gloria Bistrița sau FC Nurnberg).

Legat de acest subiect, Mircea Rednic a făcut o scurtă declarație pentru site-ul official al clubului: "Nu înțeleg de ce vorbesc alții despre munca mea. Eu nu am acuzat pe nimeni și le transmit tuturor să stea liniștiți: am câștigat campionatul fără preparator fizic, iar titlul din 2003 l-am obținut cu aproape același staff. Mă implic personal în pregătirea fizică a echipei și nu va exista nicio problemă din acest punct de vedere: am terminat ultimul meci în atac, am avut ocazii în ultimele minute și, în alte condiții, rezultatul putea fi cu totul altul."


Marți 30 octombrie 2007

Câștigă în continuare cu Rapid și Holsten!

Concursurile organizate de FC Rapid și sponsorul principal - Holsten - au continuat și cu ocazia meciului de pe teren propriu cu CFR Cluj. Zece suporteri au câștigat premii constând în bax-uri de bere Holsten: posesorii abonamentelor cu numerele 000069, 000548, 000623, 002839, 002246 și ai biletelor de intrare cu numerele 000051, 025090, 003567, 001321, 011999 și 010979 sunt așteptați să-și ridice premiile de la baza ProRapid (bd.Bucureștii Noi, nr.170).

Ridicarea premiilor se va face pe baza biletului/abonamentului cu numărul câștigător și a unui act de identitate.


Luni 29 octombrie 2007

Duș rece în Giulești: RAPID - CFR Cluj 1-2

Împinși de la spate de cei aproximativ 8.000 de suporteri, giuleștenii au început disputa cu CFR în atac, iar Tamandare a fost la un pas de a deschide scorul mai întâi după o pătrundere solitară (min.2), apoi după un șut pe lângă vinclul porții lui Nuno Claro (15). Ardelenii au replicat pe contraatac, însă Coman și-a salvat coechipierii și a apărat în situație de unu la unu cu Didy. Buga și Dică au fost și ei la un pas de a înscrie însă portughezul din poarta clujenilor s-a opus în două rânduri la șuturi din interiorul careului (26).

Seria greșelilor de arbitraj care au avantajat CFR-ul în acest sezon trebuia să continue și în Giulești...În minutul 37, ardelenii ies din propriul teren după un henț nesemnalizat comis de Culio sub ochii asistentului Cristian Nica. Faza continuă,...pe partea cealaltă Daniel Burloiu nu semnalizează nici el poziția evidentă de ofsaid a lui Trică și scorul devine 1-0 pentru CFR.

După pauză, Rednic l-a introdus pe Burdujan în locul lui Măldărășanu (53), iar trei minute mai târziu atacantul și-a readus echipa în joc: șut în vinclu după o combinație rapidă cu Buga. Rapidiștii au alergat în continuare după golul victoriei, însă norocul a fost de partea clujenilor. În minutul 74, Fabbiani a protejat excelent o minge primită la marginea careului și, cu toată opoziția lui Maftei, l-a învins pe Coman cu un șut plasat.

Un egal ar fi fost probabil mai echitabil, dar Burdujan a ratat în prelungiri ocazia de a păstra măcar un punct în Grant, după ce a trimis pe lîngă o centrare a lui Buga (93). Astfel, CFR Cluj le-a întrerupt rapidiștilor seria de paisprezece meciuri oficiale fără înfrângere în acest sezon.

Rapid: Coman - Tamandare, Maftei (cpt.), M. Constantin, Bozovic - Dică (82 Herea), Măldărășanu (53 Burdujan), Grigore, Cesinha - Buga, Mazilu (69 Perjă). Antrenor: Mircea Rednic

CFR Cluj: Nuno Claro - Tony, Cadu, Galiassi, Panin - Semedo (79 Deac), Culio, Dani, Trică (59 Minteuan) - Didy (90 Mureșan), Fabbiani. Antrenor: Ioan Andone.

Arbitri: Tiberiu Lajos (Timișoara) - Cristian Nica (Ploiești) și Daniel Burloiu (Galați)

echipa
j
v
e
i
golaveraj
puncte
1. CFR Cluj
12
9
3
0
20
-
8
30
R
2. Unirea Urziceni
12
8
8
2
18
-
10
26
R
3. Poli Timișoara
12
7
4
1
27
-
18
25
R
4. Dinamo București
12
7
3
2
23
-
11
24
R
5. FC Vaslui
12
6
4
2
22
-
12
22
R
6. Rapid București
11
6
4
1
18
-
9
22
R
7. Steaua București
10
5
3
2
9
-
6
18
R
8. Gloria Bistrița
11
5
3
3
16
-
16
18
R
9. Oțelul Galați
12
5
0
7
17
-
26
15
R
10. Ceahlăul Piatra Neamț
11
4
1
6
12
-
15
13
R
11. Dacia Mioveni
12
3
3
6
12
-
16
12
R
12. Poli Iași
12
3
2
7
11
-
17
11
R
13. Farul Constanța
12
3
2
7
6
-
14
11
R
14. Pandurii Tg. Jiu
11
3
1
7
9
-
11
10
R
15. UTA Arad
12
2
4
6
10
-
14
10
R
16. Universitatea Craiova
12
3
1
8
10
-
16
10
R
17. Gloria Buzau
12
2
2
8
7
-
22
8
R
18. "U" Cluj
12
1
4
7
15
-
21
7


Marti 30 octombrie 2007 | 17:21:00

Rică Răducanu vrea decorație

Invitat la emisiunea Nașul de pe B1TV, Rică Răducanu, fostul coleg de cameră al lui Dobrin la echipa națională, i-a transmis un mesaj inedit președintelui Traian Băsescu. "Domnu' Băsescu, băi tăticule, dă-mi și mie o decorație, ca a lui Dobrin, să nu mai plătesc și eu impozit, acum, nu cînd voi muri!", a spus Rică.


Marti 30 octombrie 2007 | 14:50:00

George Copos:
"În iarnă luăm 2, 3 jucători de valoare pentru posturile descoperite"

George Copos, a declarat ca fostul director tehnic al Rapidului, Grigore Sichitiu, l-a atentionat de mai multe ori asupra faptului ca echipa este slab pregatita fizic si promite ca din iarna formatia giulesteana va fi intarita.

Mai poate cistiga Rapid campionatul?
- Va fi greu, mai ales ca am pierdut duminica. Macar daca scoteam un egal. Dar, eu cred in continuare. Vom vedea ce va fi dupa iarna si ce lot vom avea. Dupa terminarea turului, ne vom completa lotul cu doi, trei jucatori de mare valoare, pe posturile descoperite.

Ati afirmat ca echipa este slab pregatita fizic.
- Jucatorii, in repriza secunda, erau terminati. Nu mai puteau sta in picioare. Dar nu ma mai intrebati pe mine astfel de lucruri. Sunati-l pe Grigore Sichitiu. Dinsul imi spunea ca e disperat in legatura cu pregatirea pe care o facea preparatorul fizic. Se vede cu ochiul liber ce probleme avem in partea secunda a meciurilor. Cine este vinovat?

Pleaca Vladimir Bozovic?
- Haideti sa terminam cu prostiile astea. Nici nu se pune problema sa vindem ceva. De la Rapid nu pleaca nimeni. Din contra, asa cum spus, vom transfera alti jucatori.

Domnul Becali a afirmat ca CFR Cluj umbla la arbitri de peste un an si jumatate.
- Gigi Becali stie foarte bine ce vorbeste. El graieste numai adevarul. Este un om sincer.
sursa: Fanatik


Marti 30 octombrie 2007 | 11:35:00

George Copos și-a găsit un nou aliat: Nicu Gheară

CFR Cluj si-a consolidat pozitia de lider in Liga I la fotbal in urma victoriei de duminica seara, 2-1 pe terenul Rapidului. Golurile ardelenilor au fost marcate de Trica (36) si Fabbiani (73), reusita giulestenilor apartinandu-i lui Burdujan (56).

GALERIE. La derby-ul de duminica a asistat, dupa ani buni, controversatul personaj Nicu Gheara, care are o influenta foarte mare in randul liderilor galeriei rapidiste. Patronul George Copos s-a afisat alaturi de Gheara pentru a pune pumnul in gura suporterilor care-l contesta pe antrenorul Mircea Rednic.
Manevra lui Copos a fost inspirata. Au existat mesaje si scandari impotriva lui Rednic si a lui Copos, dar nu de amploarea celor la care se asteptau oficialii "alb-visinii". Patronul giulestean a parasit stadionul cu ajutorul "mascatilor", fiind la un pas de a fi lovit de cativa fani.
In urma cu o luna, Copos declarase: "Sunt gata sa vand o parte din actiunile Rapidului. Am auzit ca Nicu Gheara a fost propus sa vina langa mine. N-am nimic impotriva, dar am inteles ca nu se baga inca in fotbal". Duminica seara, Gheara l-a ridicat in slavi pe patronul Rapidului: "Copos este cel mai bun administrator al acestui club. Il sustin moral".

ARBITRAJ.Prezenta lui Gheara in tribunele de pe "Valentin Stanescu" ar putea avea si un al doilea scop: apropierea lui Copos de Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal. Patronul giulestean se plange permanent de arbitraje ostile si, de aceea, vrea sa reintre in gratiile "Nasului". Intre Gheara si Sandu exista o stransa prietenie, omul de afaceri urmand sa fie peste o luna nasul de cununie al Ralucai, fiica sefului FRF, care se va casatori cu luptatorul american Todd Medina.
Cu toate acestea, sub ochii lui Gheara, Rapid a pierdut si pe mana arbitrilor meciul cu CFR Cluj. Primul gol al ardelenilor s-a inscris dupa un hent si o pozitie de ofsaid nesemnalizate de brigada de arbitri. Etapa a 13-a va debuta astazi cu meciul Gloria Buzau - "U" Cluj (ora 15.00, in direct la Telesport). sursa: EVZ


Luni 29 octombrie 2007 | 17:37:00

Copos:"LPF a primit o ofertă de 18 milioane de euro pe an din partea unei televiziuni"

Patronul Rapidului, George Copos, a declarat că Liga Profesionistă de Fotbal a primit o ofertă de 18 milioane de euro pe an pentru drepturile de televizare a partidelor din Liga I, dar sunt anumite interese la ligă care l-au făcut să părăsească nervos sediul.

"Încă nu mi-a trecut supărarea de ieri de la meciul cu CFR Cluj. Am plecat supărat de la ligă pentru că am văzut ce interese sunt acolo și cum sunt jucate de unii actori de acolo. Mai multe nu vreau să spun. Contractul pentru drepturile de televizare a meciurilor pe o perioadă de un an este de 5.700.000 de euro, ceea ce înseamnă foarte puțin pentru cluburi în condițiile în care o grupare din străinătate își asigură jumătate din buget numai din aceste drepturi", a declarat George Copos.

Finanțatorul rapidist a dezvăluit că LPF a primit o ofertă avantajoasă pentru cedarea drepturilor de televizare a partidelor din Liga I: "Noi am venit cu o ofertă de 18 milioane de euro pentru un contract pe un an. Asta înseamnă că pentru trei ani se vor primi aproape 55 de milioane din partea unei televiziuni puternice. Am căzut de acord, șapte cluburi urmând să alcătuiască această comisie care va analiza oferta deosebit de avantajoasă. Din comisie fac parte următoarele cluburi: Rapid, Dinamo, Steaua, Pandurii, Ceahlăul, Farul și Poli Timișoara. Mai este implicat și domnul Dragomir. Vom analiza și vom face o licitație".

Copos a părăsit luni sediul LPF foarte supărat, fără să dea vreo declarație reprezentanților mass-media la finalul Adunării Generale extraordinare a Ligii Profesioniste de Fotbal, unde au fost aleși reprezentanții Ligii I în Comitetul Executiv al FRF și unde s-a discutat situația drepturilor TV, care vor fi scoase la licitație în primăvara anului viitor. sursa: NewsIn


Luni 29 octombrie 2007 | 16:09:00

3 milioane de euro pentru Bozovici

Vladimir Bozovici, care va împlini 26 de ani pe 13 noiembrie, este curtat de o grupare germană de primă ligă, care a înaintat o ofertă de 3 milioane de euro Rapidului! Surse autorizate susțin că echipa interesată de internaționalul muntenegrean este chiar Nurnberg, nemții care i-au eliminat pe giuleșteni din Cupa UEFA.

George Copos și-ar fi dat deja acordul pentru transferul celui venit în vară de la OFK Belgrad pentru 200.000 de euro.


Luni 29 octombrie 2007 | 15:42:00

Constantin Zotta: "Rapidul n-are nici o putere atîta timp cît am fost furați pe față în meciul cu CFR"

Directorul general al Rapidului Constantin Zotta a atacat dur brigada de arbitri, spunînd că giuleștenii au fost furați pe față la meciul cu CFR Cluj. Zotta a comentat și numirea în Comitetul Executiv a lui Cristi Borcea și a lui Iuliu Mureșan:

"S-a ajuns la un consens. S-a discutat despre vînzarea drepturilor TV. Nu scade puterea Rapidului sau a Stelei din cauză că Borcea și Iuliu Mureșan au fost numiți în Comitetul Executiv. De fapt, noi, Rapidul, nu avem nici o putere atîta timp cît am fost furați pe față în partida cu CFR. Ei au marcat un gol din ofsaid, pe care și un arbitru de școală generală îl semnalizează. Nu e prima dată cînd am fost furați, și la meciul cu Buzăul ne-au dezavantajat, iar arbitrul acelei partide, domnul Martiș, a arbitrat în aceste zile foarte bine un meci la Divizia B. Ori este incompetent, ori este ceva în mod voit. Le transmit să ne lase în pace și să lase investitorii să bage bani. Cred c domnul Burloiu a fost motivul supararii domnului Copos", a spus Zotta.


Luni 29 octombrie 2007 | 15:11:00

Tamandare, integralist în 2 dintre cele 3 partide în care a jucat

Fundașul brazilian Marcos Tamandare a bifat a treia prezență într-un meci oficial în tricou alb-vișiniu. Tamandare a jucat pe postul de fundaș dreapta, în locul suspendatului Cristi Săpunaru.

Este cel de-al doilea meci în care brazilianul a evoluat 90 de minute. Tamandare a mai jucat în etapa a VIII-a, în partida cu Gloria Buzău, fiind integralist și în etapa a X-a, cu Farul Constanța, timp de 16 minute.


Luni 29 octombrie 2007 | 14:51:00

Prietenii n-au uitat-o pe Cristina

În peluza giuleșteană a fost prezent un mesaj în memoria Cristinei, suportera rapidistă care a decedat pe 13 octombrie într-un accident de mașină. Cristi Săpunaru i-a dedicat golul înscris la Iași, arătînd mesajul pe care îl avea scris sub tricou. Cristina era fondatoarea siteului dedicat fundașului Marius Constantin.


Luni 29 octombrie 2007 | 13:36:00

Suporterii rapidiști i-au cerut demisia lui Rednic
și au scandat din nou numele lui Bergodi

Cristiano Bergodi nu a fost uitat în Giulești! Suporterii prezenți la partida Rapid-CFR Cluj 1-2, i-au cerut din nou demisia lui Mircea Rednic, scandînd de mai multe ori pe parcursul meciului numele fostului antrenor al rapidiștilor, Cristiano Bergodi.

La plecarea de la Rapid, italianul declarase că fanii giuleșteni vor rămîne în inima sa, pentru că l-au susținut necondiționat și l-au făcut să se simtă ca acasă.


Luni 29 octombrie 2007 | 13:10:00

Fanii rămîn fermi:
"Istoria Rapidului o pătați / Copos, Zotta, Rednic , plecați!"

Relația dintre fanii giuleșteni și antrenorul Mircea Rednic nu pare a avea șanse să se îmbunătățească. Fanii au continuat și la meciul cu CFR Cluj, din Giulești, protestul la adresa tehnicianului, luîndu-i din nou la țintă și pe Copos și Zotta.

Fanii i-au cerut demisia lui Rednic căruia i-au adresat mesaje ironice:

"Zi-ne cînd e următoarea ta aniversare / Ca să știm ce să-ți luăm la plecare"
(făcînd referire la episodul în care Copos l-a concediat în trecut pe Rednic de ziua lui, oferindu-i un buchet de flori)

"Onoarea noastră nu tolerează mercenarii"

"Te-ai vîndut... Ai stat capră... Înapoi în sufletele noastre, niciodată!"

"Plini de mîndrie, nu vom închide gura niciodată / Mircea Rednic, pleacă!"

"Istoria Rapidului o pătați / Copos, Zotta, Rednic , plecați!"


Luni 29 octombrie 2007 | 12:13:00

George Copos:
"Nu mă așteptam ca Rapidul să fie măcelărit de niște nenorociți de oameni"

George Copos e furios după partida Rapid-CFR Cluj 1-2 și continuă atacul la adresa arbitrilor, considerîndu-i vinovați pentru prima înfrîngere suferită de echipa sa în acest sezon. Patronul giuleștenilor consideră că: "arbitrii au venit cu lecția învățată în Giulești":
"Nu mă așteptam ca Rapidul să fie măcelărit de niște nenorociți de oameni. Nu mai simt nimic, s-a văzut că arbitrii au venit cu lecția învățată la București. Nu se poate ca FRF să accepte în România un asemenea abuz, un asemenea furt ca acela de aseară. Să vină ei să cheltuiască bani în fotbalul românesc!", a declarat Copos, referitor la faptul că echipa sa a primit primul gol din ofsaid în partida cu ardelenii,

George Copos i-a lăudat pe clujeni, însă consideră că arbitrii au avut cuvîntul decisiv în rezultatul final. Patronul fin Giulești nu exclude varianta retragerii din fotbal, afirmînd că nu mai are sens să-și distrugă sănătatea consumîndu-se pentru un fotbal în care arbitrii sînt plătiți să saboteze o echipă:
"CFR Cluj este o echipă bună, îi admir, dar modul în care arbitrii au condus meciul aseară denotă clar că au venit să ne lucreze. Nu știu dacă voi mai continua să investesc. Voi lua o decizie în cel mai scurt timp posibil. Mai are rost să-ți mănânci sănătatea, să te distrugi într-un asemenea fotbal când arbitrii sunt plătiți să te lucreze? Ați văzut voi echipa CFR dezavantajată vreodată? I-ați auzit strigând că au fost furați? Niciodată! Mai mult, au primit penalty din afara careului într-un meci", a spus Copos pentru NewsIn.

George Copos a lansat un atac dur la adresa directorului general al FRF și a CCA, considerînd că Ionuț Lupescu nu-și îndeplinește cu seriozitate atribuțiile pe care le are. În condițiile date, patronul Rapidului nu mai crede în cîștigarea campionatului de către echipa sa:

"Până când CCA-ul nu va avea un om serios, un om responsabil la conducere, nu are nici un rost să mai bagi bani. Cu Ionuț Lupescu, care se ocupă aleatoriu de fotbal, nu mai cred în câștigarea campionatului", a spus Copos pentru NewsIn.

sursa: NewsIn.


Luni 29 octombrie 2007 | 11:50:00

Moment de reculegere cu aplauze pentru cel mai mare fotbalist român

Înainte de startul partidei Rapid-CFR Cluj, pe stadionul Giulești s-a ținut un moment de reculegere în memoria fostului mare fotbalist Nicolae Dobrin. "Prințul din Trivale" a decedat vineri, la spitalul din Pitești, la vârsta de 60 de ani, după ce în ultimii ani a suferit de cancer pulmonar.
Tot stadionul a tăcut, dar suporterii rapidiști au aplaudat în timpul momentului de reculegere, păstrînd atmosfera caldă cu care era obșinuit regretatul fotbalist piteștean. N-au vrut să-l omagieze prin tăcere pe Dobrin, li s-a părut prea puțin pentru ceea ce a însemnat "Gîscanul", așa că i-au onorat memoria cu aplauze, așa cum i se cuvenea celui mai mare fotbalist român.

După momentul de reculegere, fanii din Giulești i-au strigat numele lui Nicolae Dobrin, pe garduri putîndu-se vedea cîteva mesaje: "R.I.P DOBRIN", "ADIO, DOBRIN" (banner al fanilor lui CFR Cluj)


Luni 29 octombrie 2007 | 00:20:00

Ioan Andone: "Meciul se putea termina și 2-2"

Ioan Andone și-a lăudat atacanții la conferința de presă de după meciul cu Rapid, menționînd că nu echipa sa trebuia să vadă dacă a fost sau nu ofsaid la golul lui Trică.
"A fost foarte greu, am întîlnit o echipă care n-a pierdut în acest an. Diferența au făcut-o băieții din atac, care au mai avut ocazii. Meciul se putea termina însă 2-2, pentru că, în final, și Rapidul a avut o șansa de a înscrie. N-am văzut să fie henț la Culio. Nu noi trebuia să vedem dacă a fost ofsaid sau n-a fost", a spus Andone


Luni 29 octombrie 2007 | 00:04:00

Mircea Rednic, susținut de o parte a suporterilor de la tribuna a II-a

Nu toți suporterii îl contestă pe Mircea Rednic.O parte a fanilor care au luat loc la tribuna a II-a a stadionului din Giulești i-au scandat numele antrenorului alb-vișiniilor în startul partidei cu CFR Cluj și de cîteva ori în timpul meciului. Deși tot de la tribuna a II-a s-a protestat la adresa tehnicianului, acesta a fost încurajat, partizanii lui Rednic prinzînd mai mult curaj după golul egalizator al rapidistului Burdujan.
Chiar dacă din peluza giuleșteană s-a auzit în mai multe rînduri: "Mircea Rednic, ești o mizerie", cei care îl susțin pe antrenor au continuat să-l încurajeze.


Duminica 28 octombrie 2007 | 23:34:00

VIDEO / CFR Cluj a deschis scorul din ofsaid!


Duminica 28 octombrie 2007 | 23:19:00

Coman: "Sper să ne revenim"

Dani Coman a salvat în repetate rînduri Rapidul, reușind cîteva parade de excepție: "Sperăm ca jocurile următoare să ne revenim, e abia primul meci pierdut și trebuie să ne gîndim la meciurile viitoare.

Nu comentez jocul altor echipe. Suporterii au fost întotdeauna alături de noi și cînd am jucat bine și cînd am jucat prost".


Duminica 28 octombrie 2007 | 23:14:00

Maftei: "Supărare mare!"

Vasile Maftei era afectat de prima înfrîgere a Rapidului din acest campionat: "Supărare mare! Nu știu dacă a fost ofsaid la golul lui Trică. Noi am ratat prea mult, dacă ne intrau toate ocaziile era altceva. Ei au jucat pe contraatac și le-a ieșit.

Am fost peste ei, părerea mea, dar sînt momente cînd joci bine și pierzi. Ziceți-mi și mie un meci pe Giulești cînd Rapid a fost avantajată! Probabil de-acum înainte o să jucăm și împotriva arbitrilor".


Duminica 28 octombrie 2007 | 23:07:00

Rednic: "Mă așteptam la mai mult de la Mazilu"

Mircea Rednic l-a schimbat în minutul 69 pe Ionuț Mazilu cu Dănuț Perjă, deși scorul era 1-1: "M-aș fi așteptat la mai mult de la Mazilu, dar vine după o accidentare, a avut probleme musculare, dădea semne de oboseală.

M-am gîndit că putem surprinde cu Cesinha în spatele vîrfurilor, să închidem mai bine pe partea stîngă. De-asta l-am introdus pe Perjă. Nu acolo a fost problema, golul doi l-am luat în zona centrală".


Duminica 28 octombrie 2007 | 22:47:00

Rednic: "Arbitrii n-au intervenit"

Mircea Rednic a declarat după meci că rezultatul potrivit ar fi fost o remiză: "N-am reușit să mai înscriem, golul l-am luat cum l-am luat, după două momente în care arbitrii n-au intervenit. Culio a preluat cu mîna, Trică a marcat din ofsaid. Cred că un rezultat de egalitate era mai bun după cum s-a jucat.

Am avut și noi ocazii, și ei. Îmi pare rău că nu am reușit mai mult. Nu am ce să le reproșez jucătorilor, am întîlnit o echipă foarte puternică. Dacă nu se înscria primul lor gol, poate altul era rezultatul".


Duminica 28 octombrie 2007 | 20:33:00

LIVE / RAPID - CFR CLUJ 1-2

90+4' Final meci Finalui meciului
90+3' Burdujan, complet liber, trimite pe langa poarta din careul mic
90+1' Minteuan suteaza, dar respinge Coman
90' Schimbare Didi de la CFR Cluj a fost inlocuit in minutul 90 de Muresan Gabriel
88' Burdujan scoate in centrul careului, nimeni acolo
86' Maftei suteaza pe jos, pe langa poarta
82' Schimbare Dica Emil de la Rapid Bucuresti a fost inlocuit in minutul 82 de Herea Ovidiu
79' Culio dribleaza apararea rapidista si suteaza, dar Coman reuseste sa respinga
78' Schimbare Semedo de la CFR Cluj a fost inlocuit in minutul 78 de Deac Ciprian
74' GOOL GOOOL CFR CLUJ!! FABBIANI PROTEJEAZA SENZATIONAL MINGEA IN AFARA CAREULUI, INTRE DOI RAPIDISTI, SI SUTEAZA IN STANGA LUI COMAN
71' Burdujan suteaza din prima, mult peste poarta
70' Tamandare suteaza, Sousa respinge in aut
69' Schimbare Mazilu Ionut de la Rapid Bucuresti a fost inlocuit in minutul 69 de Perja Danut
63' Pasa a lui Buga pentru Burdujan, dar Cadu respinge
63' Didi paseaza la Fabbiani, dar iese Coman si retine
59' Schimbare Trica Eugen de la CFR Cluj a fost inlocuit in minutul 59 de Minteuan Alin
56' GOOL GOOOOL RAPID!! BURDUJAN INSCRIE LA 3 MINUTE DUPA CE A FOST INTRODUS PE TEREN, CU UN SUT DE LA 5 METRI, IN VINCLU!
53' Schimbare Maldarasanu Marius de la Rapid Bucuresti a fost inlocuit in minutul 53 de Burdujan Lucian
46' Start joc A inceput repriza a doua
45+2' Sfarsit repriza Finalul primei reprize
45+2' Stop al lui Mazilu, pasa la Buga, sut pe langa poarta
43' Cartonas galben Nuno Claro de la CFR Cluj a primit cartonasul galben in minutul 43
37' GOOL GOOOOL CFR CLUJ! TRICA MARCHEAZA DIN OFSAID, VOLE DE LA 11 METRI. GOLUL E VALIDAT INSA DE CENTRAL
35' Cartonas galben Constantin Marius de la Rapid Bucuresti a primit cartonasul galben in minutul 35
31' Centrare catre Fabbiani, respinge Tamandare, Trica recentreaza, Semedo trece de putin pe langa deschiderea scorului din doi metri, dar portughezul era oricum in ofsaid
26' Grigore paseaza la Buga, acesta suteaza, respinge Nuno Claro la Dica, mijlocasul suteaza, Nuno Claro respinge din nou
24' Sutul lui Didi de la distanta, cu pamantul, pe langa poarta lui Coman
24' Tamandare paseaza excelent la Dica, acesta centreaza cu stangul, dar Toni respinge
23' Cesinha centreaza, Buga reia cu capul mult peste poarta
22' Bozovic a centrat pentru Buga, intervine Nuno Claro si trimite in corner
21' Didi il confunda pe arbitrul Lajos cu un coechipier si ii lasa mingea la o faza importanta de atac a CFR-ului
20' Tamandare castiga o minge in tusa si centreaza periculos, resping ardelenii
19' Cartonas galben Panin Cristian de la CFR Cluj a primit cartonasul galben in minutul 19
18' Accidentare Nicolae Grigore s-a accidentat la un duel cu Cadu
16' Contraatac al lui CFR, Coman scoate sutul periculos al lui Didi, la marginea careului mic
16' Tamandare suteaza foarte periculos de pe dreapta, mingea trece putin pe langa vinclu
13' Cartonas galben Bozovic Vladimir de la Rapid Bucuresti a primit cartonasul galben in minutul 13
11' Lovitura libera pentru Rapid, retine Nuno Claro
6' Actiune prelungita de atac a CFR-ului, rezolva apararea rapidista
3' Tamandare suteaza periculos la coltul lung, mingea trece pe langa poarta
2' Centrarea lui Panin, iese Coman, care retine in doi timpi
1' Start joc A inceput meciul
CFR Cluj incepe partida cu:
Portar
1. Coimbra Nuno Claro
Fundasi
2. Tony
4. Panin Cristian
20. Cadu
Andre de Sousa Galiassi
Mijlocasi
19. Culio
10. Trica Eugen
31. Dani
29. Didy
16. Semedo
Atacanti
23. Fabbiani Cristian
Rezerve
44. Stancioiu Eduard
3. Sandberg Niklas
6. Muresan Gabriel
25. Leao Andre
14. Minteuan Alin
Jose Manuel
Deac Ciprian
Rapid Bucuresti incepe partida cu:
Portar
1. Danut Coman
Fundasi
19.Vladimir Bozovic
23.Marius Constantin
24.Vasile Maftei
2. Tamandare
Mijlocasi
10.Emil Dica
17.Marius Maldarasanu
18.Nicolae Grigore
7. Cesinha
Atacanti
9.Ionut Mazilu
29.Mugurel Buga
Rezerve
99.Elinton Andrade
14.Danut Perja
25.Romeo Stancu
20.Lucian Burdujan
27.Ionut Dobroiu
16.Ovidiu Herea
13.Lucian Raduta



Miercuri 31 octombrie 2007 | 00:51:00

Anti - Răzvan

Răzvan Lucescu și Dinu Gheorghe au revenit ieri în Giulești, pentru un antrenament al Brașovului, stîrnind furia oficialilor Rapidului. Lucescu junior s-a întors! Antrenorul care a dus Rapidul în "sferturile" Cupei UEFA a condus din nou o ședință de pregărire în Giulești, de data asta al Brașovului. Oamenii de la stadionul din Grant se frecau la ochi ieri dimineață: "Au revenit Răzvan și Dinu?!". Cristi Petre, Nae Constantin, Ilyeș, Cristi Ionescu, tot ex-rapidiști, au ieșit și ei pe gazon. Explicația? Brașovul s-a pregătit în București pentru jocul de astăzi cu Prefab Modelu, restanță din Liga a II-a.

Antrenamentul ardelenilor a aprins spiritele la Rapid. Oficialilor din Giulești nu le-a picat bine demersul divizionarei secunde: "Noi ne antrenăm la Pro Rapid, ca să protejăm gazonul, și Brașovul face pregătirea pe terenul nostru?!". Dinu Gheorghe, președintele galben-negrilor, avea un contract de închiriere, încheiat cu CS Rapid cu cîteva zile înainte.

Conducerea de la secția de fotbal a luat legătura cu Mihai Zaharia, președintele Clubului Sportiv. "Răzvan și Dinu au făcut ceva pentru Rapid și m-au rugat să facă un antrenament de o oră, contra cost, pe baza unui contract. N-au stricat nimic, n-au distrus vreun stîlp al nocturnei, iar Brașovul e în Liga a II-a, deci nu e o rivală de-a Rapidului. Cu toate astea, am auzit că domnul Copos a luat legătura și cu ministrul Orban, ca să se plîngă de ce am făcut eu!", s-a mirat Zaharia.

"E incredibil cîte reproșuri am primit, de parcă am lăsat extratereștrii să calce pe teren!"
Mihai Zaharia, președinte CS Rapid


"Mă descurc cu pregătirea"
Mircea Rednic a răspuns ieri acuzelor fostului preparator fizic Ionel Colonel. "Nu înțeleg de ce vorbesc alții despre munca mea. Le transmit tuturor să stea liniștiți: am cîștigat campionatul din 2003 fără preparator fizic și cu aproape cu același staff. Mă implic personal în pregătirea fizică a echipei și nu va exista nici o problemă din acest punct de vedere. Drept dovadă, am terminat ultimul meci, cel cu CFR, în atac, am avut ocazii pe final și, în alte condiții, rezultatul putea fi cu totul altul", s-a apărat "Puriu". "Sichitiu mă suna din Elveția, în vară, și-mi zicea că e disperat din cauza pregătirii pe care o face preparatorul Colonel", a spus și Copos.

Dică în pericol
Săpunaru revine după suspendarea pe care a ispășit-o contra lui CFR Cluj. Fundașul va juca din nou pentru Rapid mîine, contra Pandurilor. Mircea Rednic are un singur fotbalist în pericol de a acumula al patrulea cartonaș galben, pe mijlocașul dreapta Emil Dică. Dacă va fi avertizat la Tîrgu Jiu, Dică va lipsi duminică, împotriva Unirii Urziceni.

"Lupescu nu e competent"
Lui George Copos nu i-a trecut supărarea pentru ofsaidul nesemnalizat la primul gol marcat de Trică, în Rapid-CFR Cluj (1-2). "Lupescu greșește cînd se ocupă de delegarea arbitrilor, pentru că asta nu e de competența lui", a declarat ieri acționarul principal al giuleștenilor.

Rică vrea decorație
Invitat la emisiunea Nașul de pe B1TV, Rică Răducanu, fostul coleg de cameră al lui Dobrin la echipa națională, i-a transmis un mesaj inedit președintelui Traian Băsescu. "Domnu' Băsescu, băi tăticule, dă-mi și mie o decorație, ca a lui Dobrin, să nu mai plătesc și eu impozit, acum, nu cînd voi muri!", a spus Rică. (Andrei Crăițoiu)

Copos a închis Ana Electronic
George Copos a anunțat în ziarul Business Standard că va închide compania Ana Electronic, din cauza pierderilor înregistrate: "Este lichidată, în prezent mai are un singur angajat". "Prin Ana Electronic am cîștigat primul milion de dolari", mai spune Copos, care le făcuse magazine de electronice arbitrilor în anii '90, prin aceeași companie.


Marti 30 octombrie 2007 | 00:44:00

Copos: "Ne-au scos din joc"

Copos acuză că vișiniii au fost eliminați de arbitri din lupta pentru titlu, la fel ca în anul 2001. Rapid tună și fulgeră împotriva conducătorilor fotbalului, acuzînd că s-a dorit eliminarea giuleștenilor din lupta pentru titlu. Cap de acuzare sînt arbitrajele: Martiș nu a dat penalty la Mazilu în ultimul minut al meciului cu Gloria Buzău, 0-0, iar brigada de la partida cu CFR Cluj i-a defavorizat, validînd primul gol al oaspeților, marcat din ofsaid. "Nu ne mai putem gîndi la titlu în aceste condiții", declară George Copos, negru de supărare. Și Constantin Zotta vorbește de furtul "fluierașilor": "Nu avem nici o putere, e clar, dacă sîntem furați pe față".

Alb-vișiniii găsesc asemănări între ceea ce li se întîmplă acum și turul campionatului 2001-2002, cînd totul a culminat cu retragerea echipei de pe teren, la Brașov. Atunci Corpodean nu a acordat penalty la faultul clar în careu al lui Flavius Moldovan la Ionuț Voicu, iar Copos a trimis echipa la vestiare. " S-a folosit aceeași tactică la fel ca acum: arbitrii. Cu o etapă înainte, la Pitești, Frățilă a făcut japcă și am pierdut cu 1-0. Dacă băteam acolo și la Brașov, eram la 10 puncte distanță de locul 2, ieșeam campioni. Ne-au executat, la fel au făcut și acum, cu aceleași arme", a povestit Copos. În sezonul respectiv, campioană a ieșit Dinamo.

Revine doar Săpunaru
Rednic își recuperează numai unul dintre absenți, pe Cristian Săpunaru, care și-a ispășit etapa de suspendare contra lui CFR. Accidentații Costin Lazăr, Grigorie și Boya își vor relua antrenamentele abia spre sfîrșitul săptămînii, așa că vor rata partida de joi, cu Pandurii, de la Tîrgu Jiu.

"Ratările sînt de vină"
Dică, Tamandare sau Buga au irosit duminică mai multe ocazii în situații de "unu la unu" cu Nuno Claro, portarul lui CFR Cluj. Mircea Rednic a atras atenția asupra ratărilor: "La fel am pățit și la Iași. Dacă am fi fructificat măcar una din oportunitățile mari de care am beneficiat contra lui CFR, ar fi arătat altfel și finalul jocului, și rezultatul".

Profit de 2,8 milioane în 4 luni!
Rapid e pe cale să realizeze afacerea anului cu Bozovici! Muntenegreanul de 25 de ani e ofertat de o grupare din Bundesliga, dispusă să achite 3 milioane de euro în schimbul său. Cum giuleștenii i-au plătit doar 200.000 de euro lui OFK Belgrad vara aceasta, rezultă un profit de 2,8 milioane de euro. Copos spune însă că "nu ne interesează nici o propunere de transfer pentru jucătorii buni, iar Bozovici e unul dintre ei".

"Asistenți greșesc în favoarea Clujului"
Președintele Unirii Urziceni, Mihai Stoica, consideră și el că CFR Cluj e favorizată de greșelile arbitrilor asistenți. "În Giulești, Burloiu a comis o eroare impardonabilă la primul gol al oaspeților. A fost un ofsaid clar pe care nu știu cum nu a putut să-l vadă. Atenție CCA! Asistenții au început să comită greșeli grave. Și nouă ni s-a întîmplat așa ceva, la meciul de la Cluj, cînd Savaniu a dictat eronat corner, la faza din care CFR-ul a deschis scorul. Se pare că arbitrii de tușă continuă să greșească în favoarea clujenilor", a spus MM. (Cătălin Popescu)


Luni 29 octombrie 2007 | 00:48:00

Pumele

Argentinienii Culio și Fabbiani au fost oamenii decisivi ai CFR-ului. Dispute între conducători în avancronică și fotbal spectacol pe teren. Așa a arătat derby-ul dintre Rapid și CFR Cluj. N-au mai contat nici declarațiile lui Copos sau Mureșan, au rămas doar raidurile lui Semedo și Didy contra execuțiilor surprinzătoare ale lui Buga și Mazilu.

Soluția de avarie de pe banda dreaptă a giuleștenilor, Tamandare, a greșit centrarea pentru Dică, la prima mare ocazie a meciului (16), Clujul a răspuns după cîteva zeci de secunde cu o o ocazie uriașă a lui Didy, blocat de Coman. Nuno Claro a arătat că merită să apere înaintea lui Stăncioiu și l-a oprit pe Buga (26), apoi și pe "Pele", și pe Dică, în aceeași fază! Rapid conducea jocul, avea 7-0 la cornere după primele 45 de minute, dar s-a trezit într-un șoc: Culio a driblat trei giuleșteni, i-a pasat lui Trică, aflat într-un ofsaid evident, și fostul stelist a deschis scorul (37).

Rednic a sesizat că CFR-ul s-a retras și a mizat pe încă un atacant, Burdujan, pentru ultima jumătate de oră, cu riscul de a-și șubrezi mijlocul o dată cu ieșirea lui Măldărășanu. Mutarea perfectă! Burdujan a egalat la 4 minute de la intrarea pe teren, cu un șut sub bară, la colțul scurt (57). Reușita lui Trică era anulată, iar giuleștenii au început să dicteze iar tempoul și să asalteze careul Clujului cu centrări. Numai că insistența n-a fost suficientă, pentru că argentinianul Fabbiani a creat golul de 2-1, cu un sfert de oră înainte de final. Superexecuție pentru primul succes în derby-uri al ardelenilor.

Ofsaid clar la golul lui Trică
Golul lui Trică din minutul 37 a fost precedat de o dublă neregularitate. Mai întîi, Culio a comis henț în propria jumătate de teren. Apoi, în momentul pasei decisive, Trică se afla într-o poziție clară de ofsaid, nesemnalizată de asistentul Daniel Burloiu. Imediat după gol, George Copos s-a dus glonț spre carul Kanal D pentru a vedea reluările fazei. Finanțatorul rapidist a răbufnit apoi nervos: "A fost ofsaid de un metru, fir-ați ai dracu' de nenorociți!". (Radu Oprișan)

Giuleștiul împărțit
Deși Mircea Rednic a evitat să-și facă apariția la încălzire, tehnicianul a intrat repede în atenția tribunelor. Reacțiile fanilor au fost împărțite. O parte a suporterilor de la peluză și de la tribuna a II-a i-au strigat antrenorului "Afară din Giulești!", afișînd mesajele: "Spune-ne cînd e următoarea ta aniversare ca să știm ce cadou să-ți luăm la plecare" și "Zotta, Copos, Rednic, plecați!". În schimb, majoritatea celor de la tribuna 0 i-au huiduit pe contestatarii Puriului. (Radu Oprișan)

3 milioane de euro pentru Bozovici
Vladimir Bozovici (25 de ani) este curtat de o grupare germană de primă ligă, care a înaintat o ofertă de 3 milioane de euro Rapidului! Surse autorizate susțin că echipa interesată de internaționalul muntenegrean este chiar Nurnberg, nemții care i-au eliminat pe giuleșteni din Cupa UEFA. George Copos și-ar fi dat deja acordul pentru transferul celui venit în vară de la OFK Belgrad pentru 200.000 de euro. (Radu Oprișan)

Grigore și-a spart nasul

În minutul 18 al partidei, Nicolae Grigore a avut o dispută pentru balon cu Dani din care s-a ales cu nasul spart. Mijlocașul Rapidului l-a ținut de tricou pe portughezul CFR-ului, iar în încercarea de se elibera Dani l-a lovit cu cotul producîndu-i o hemoragie. După ce medicii i-au stopat sîngerarea, Grigore a revenit pe teren și a continuat meciul. (Radu Oprișan)

Nuno Claro și șireturile
Dincolo de intervențiile din poartă, goalkeeper-ul lui CFR, Nuno Claro, i-a enervat pe alb-vișinii și cu tragerile sale de timp. În prima repriză, portarul titularizat aseară de Andone și-a chemat în ajutor în două rînduri un coleg pentru a-i lega șireturile. Portughezul a apelat la această metodă pentru a nu-și mai scoate mănușile. Deși a părut inițial că-l va avertiza pe portar cu cartonaș galben, Tiberiu Lajos a renunțat în cele din urmă la idee. (Radu Oprișan)

Înjurat de rapidiști

După un fault la Maftei petrecut în minutul 7, partida a fost întreruptă pentru ca giuleșteanul să primească îngrijiri medicale. Meciul s-a reluat cu o minge de arbitru, moment în care Trică a trimis balonul în afara terenului, aproape de poarta lui Coman. Indignați, fotbaliștii lui Rednic l-au înjurat pe decarul clujean: "Nesimțitule, nu știi că peste tot în lume se dă mingea la portar?". (Radu Oprișan)

Iancu l-a ignorat pe Copos
Cunoscut pentru afinitățile sale față de Rapid, președintele lui Poli, Marian Iancu, a luat loc aseară la "oficială" însoțit de tehnicianul Dusan Uhrin jr. Deși George Copos se afla în apropiere în momentul sosirii sale, Iancu s-a făcut că nu-l vede pe finanțatorul giuleștean. (Radu Oprișan)


Luni 29 octombrie 2007 | 00:48:00

"N-a greșit doar arbitrul!"

Rednic s-a plîns și de arbitraj, și de jucători

- Domnule Rednic, ați revenit în Giulești cu o înfrîngere. Ce a greșit Rapidul?
- Nu obișnuiesc să vorbesc despre arbitraj, dar la primul gol al lui CFR au fost două motive pentru care faza ar fi trebuit să fie oprită: Culio a preluat cu mîna, iar Trică era în ofsaid, chiar am văzut faza după meci. La un moment dat, "centralul" fluiera totul doar împotriva noastră.

- Care a fost motivul pentru care, la 1-1, ați scos un atacant, pe Mazilu, și l-ați introdus pe fundașul Perjă?
- Am vrut să întăresc banda stîngă, cu Perjă și Bozovici, și am sperat să-i surprindem pe clujeni cu Cesinha în spatele vîrfurilor. În plus, mă așteptam la mai mult de la Mazilu. Țin cont totuși că el a venit după o accidentare. Din păcate, am primit un gol pe zona centrală. Știam cum joacă Fabbiani, știam că e periculos atunci cînd se întoarce și șutează. Dar așa ne-a dat gol.

"Ne-au furat, ne-au furat, ne-au furat! Acești arbitri nu au ce căuta în fotbal! Nu mai știu ce să fac. Doar presa îi mai poate opri!"
George Copos


Copos agresat de fani!
Momente șocante pentru George Copos la finalul meciului. La ieșirea de la tribuna oficială, principalul acționar al Rapidului a fost agresat de suporterii giuleșteni, care au tras de el timp de cîteva minute, și a fost la un pas de a fi linșat! În cele din urmă s-a format un cordon de jandarmi și ultrașii au fost îndepărtați. Șocat, Copos nu mai găsea drumul spre propria mașină.

"Constanți și puternici"
Andone și-a lăudat echipa după meci: "Nu știu dacă am jucat vreodată extraordinar, dar am fost constanți în evoluție și am pierdut puncte contra Stelei și a lui Dinamo doar din cauza ratărilor. M-a surprins fundașul dreapta al Rapidului, Tanamare sau cum îl cheamă, cred că, dacă avea meciuri în picioare, ar fi făcut 2-0 în debutul meciului". Numele brazilianului giuleștenilor e Tamandare.






Luni 29 octombrie 2007

REDNIC: 'GUST AMAR'

Daca Andone radia de fericire, "Puriul" cauta scuze.

"Falcosul" s-a aratat încântat de victoria obtinuta în Giulesti, mai ales ca ea a fost dobândita pe terenul uneia dintre contracandidatele la titlu.

"A fost greu. Putea sa se termine cu orice rezultat. Am facut un meci bun, dar am aratat ca avem probleme pe partile laterale. Am un avantaj ca am foarte multi straini. Au venit sa câstige bani si glorie. Rapidistii au fost periculosi la loviturile libere. Rezultatul ne avantajeaza pentru ca ne îndeparteaza de ceilalti", a spus Andone. Tehnicianul a dezvaluit apoi ce a avut de suportat pe banca. "Suporterii mi-au facut o baie. O sa ma duc sa îmi fac dus. Astia sunt unii dintre suporterii Rapidului, dar stiu ca nu toti sunt asa", a spus antrenorul, care a recunoscut ca a fost surprins de Rednic prin titularizarea lui Tamandare ca fundas dreapta.

Mircea Rednic era negru de suparare. Injurat de galeria alb-visinie, "Puriul" a trebuit sa explice si esecul din fata Clujului. "Sigur ca a fost o victorie cu gust amar. A fost o preluare cu mâna la faza premergatoare la golul lui Trica, ce sa mai zic de ofsaid?

Cred ca un rezultat de egalitate era mai rezonabil", a afirmat "Puriul", care nici de aceasta data n-a dorit sa comenteze atitudinea galeriei rapidiste. "Campionatul e lung si se joaca. Lui Ando i-am zis ca a avut azi noroc mai mult si a câstigat. Este vina noastra ca nu învingem, nu a altcuiva", a încheiat Rednic.


Luni 29 octombrie 2007

ION CRACIUNESCU: 'A FOST OFSAID LA TRICA!'

CFR a deschis scorul dupa o greseala a asistentului Daniel Burloiu, care nu a semnalizat o pozitie afara din joc.

In minutul 37, trupa lui Ioan Andone a reusit sa marcheze împotriva Rapidului, numai ca golul ardelenilor a fost înscris dintr-o pozitie de ofsaid, nesemnalizata de asistentul Daniel Burloiu.

Culio a centrat de pe stânga în careu pentru Trica, aflat în ofsaid, mingea a fost deviata de Ionut Mazilu, iar jucatorul lui CFR l-a învins pe Coman cu un sut puternic din 12 metri, deschizând scorul pe Giulesti. Fostul presedinte al CCA, Ion Craciunescu, a analizat faza din care a înscris Trica, declarând ferm: "Nu e loc de interpretari. A fost ofsaid clar la Trica!".

Rapidistii spun ca nu numai Burloiu a gresit, ci si celalalt asistent, Cristian Nica, acesta din urma nesemnalizând la faza premergatoare golului un hent al lui Culio într-un duel cu Emil Dica.














Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...