RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
                   


        REVISTA PRESEI 1 | 2 septembrie 2007

TITLURILE ZILEI

"În România nu voi juca la nici o altă echipă decît la Rapid. Asta spune totul!"

Daniel Niculae



  Antrenorul Rapidului, Cristiano Bergodi, a declarat imediat după tragerea la sorți că nu se poate pronunța încă în privința adversarului din primul tur al Cupei UEFA.

"Eu nu obișnuiesc să pomenesc despre noroc sau ghinion în astfel de cazuri. Șansele sunt de 50%-50%, e greu de spus acum ceva. Nürnberg provine dintr-un campionat puternic, cel german, și asta e de ajuns pentru a ne face atenți.

Putem vorbi despre un oarecare avantaj doar prin prisma faptului că jucăm primul meci în Germania, dar ăsta nu e decât un foarte mic avantaj, nu hotărâtor.

Urmează ca de aici înainte să-i studiem pe nemți și să ne pregătim pentru a-i putea elimina".



Vasile Maftei:
"Ne jucăm șansa cu Nurnberg și sperăm să ne calificăm mai departe"

Rapidiștii nu se tem de nemții de la Nurnberg. Căpitanul Vasile Maftei a declarat la finalul partidei cîștigate cu 2-0 în fața formației Universitatea Craiova că giuleștenii își joacă șansa pînă la capăt și speră ca Rapid să ajungă din nou în sferturile Cupei UEFA:

"Ne jucăm șansa cu Nurnberg, sperăm să facem un meci bun acolo și să ne calificăm mai departe. Știm că au făcut egal, 1-1, cu Cottbus. Avem informații despre ei. Știm că ne-au urmărit și ei, e normal să se întîmple asta. Ne gîndim și acum la meciurile senzaționale cu Hertha și Hamburg, dar sînt de domeniul trecutului. Au fost clipe de vis, sperăm să ajungem și în acest an în sferturi, a fost foarte frumos sezonul trecut, sperăm să mai trăim și anul ăsta așa ceva", a spus căpitanul Rapidului


George Copos: "Mă bucur foarte mult pentru Cristiano Bergodi"

Patronul alb-vișiniilor a lăudat din nou fundașii giuleșteni, despre care a spus că ar putea forma linia de fund a naționalei. George Copos a mai spus că este dezamăgit pentru că Rapidul nu a reușit să completeze lotul cu un atacant și un stoper, motivînd că un milion de euro din bugetul clubului este folosit pentru consolidarea stadionului.

"Este o victorie muncită și mă bucur foarte mult pentru antrenorul Cristiano Bergodi. Mă bucur că s-a format o linie de fund puternică, Săpunaru, Maftei, Marius Constanin, și Bozovici. Cred că aceasta ar putea fi linia de fund a naționalei, cu excepția lui Bozovici. Mi-a plăcut Dobroiu și mă bucur foarte mult pentru el. Bergodi a crezut foarte mult în el și ați văzut ce vână și ce spirit are. Sunt puțin dezamăgit pentru că trebuia să mai aducem un atacant și un stoper, dar din păcate avem un milion de euro din bugetul clubului băgați în consolidarea stadionului".


Vasile Maftei: "Ar fi fost fantastic, ceva de vis să se întoarcă Nico în Giulești"

Maftei

Vasile Maftei a vorbit la finalul meciului cu Universitatea Craiova despre Daniel Niculae și a mărturisit că regretă foarte mult că revenirea acestuia în Giulești nu s-a mai produs:

"Am vorbit cu Nico toată săptămîna la telefon, m-aș fi bucurat enorm să se întoarcă la Rapid. Discutam în fiecare zi că e foarte aproape de revenire, dar nu știu ce s-a întîmplat pînă la urmă, de ce nu s-a mai rezolvat transferul. Ar fi fost ceva de vis, ceva fantastic să fie din nou alături de noi. Nu ne mai gîndeam pînă să înceapă tratativele că ar putea reveni, dar cînd a început să se vorbească despre asta am fost foarte încîntați".


Bergodi nu s-a prezentat la conferința de presă!

Bergodi

Cristiano Bergodi a părăsit stadionul imediat după meciul cîștigat de Rapid cu scorul de 2-0 în fața echipei Universitatea Craiova. Locul italianului la conferința de presă a fost luat de Grigore Sichitiu.

Cristian Costache, directorul de imagine al giuleștenilor, a explicat de ce antrenorul nu a putut veni în fața presei:
"Bergodi își cere scuze, s-a resimțit după acest meci și nu s-a simțit capabil să vină la conferința de presă".


Ovidiu Herea: "Nu am fost inclus în lot pentru ca sînt în urmă cu pregătirea"

Ovidiu Herea nu a fost nici măcare rezervă în meciul cu Universitatea Craiova, scor 2-0 pentru giuleșteni. Mijlocașul a explicat motivul pentru care a fost nevoit să urmărească partida cu oltenii din spatele porții.

"Sint in urma cu pregatirea, am pierdut foarte multe antrenamente din cauza trataivelor, n-am prins nici un cantonament, trebuie sa ajung si eu la nivelul baietilor cu pregatirea. E mult mai usor pe teren, cand stai in spatele portii iti doresti sa fii cu colegii tai pe teren si sa-i ajuti.

Orice echipa care joaca cu Rapid vrea sa arate ca mai buna decat noi. Ma simt foarte bine in Giulesti, speram sa ramanem pe primul loc pana la final, sa jucam, bine si sa castigam meci de meci."


Vasile Maftei: "Să rămînem cu picioarele pe pămînt, am cîștigat doar un meci și atît!"

Căpitanul Rapidului, Vasile Maftei, nu este impresionat de laudele patronului Copos și spune că el și colegii săi trebuie să rămînă cu picioarele pe pămînt și să adune cît mai mult puncte:
"A fost o victorie muncită, după un meci greu, la fel ca toate pe care le-am jucat pînă acum. Ne bucurăm pentru cele 3 puncte obținute, este o victorie importantă pentru noi. E bine că domnul Copos ne laudă, e normal s-o facă, totuși trebuie să rămînem cu picioarele pe pămînt, am cîștigat doar un meci și asta e tot! Nu faptul că am fost lăudați de patron contează, ci că am jucat bine și că am cîștigat partida", a spus Maftei.


Dani Coman: "Nu ne-a fost teamă, am fost foarte motivați"

Dani Coman a declarat la finalul meciului cîștigat cu 2-0 de către giuleșteni în fața Universității Craiova:

"Ma bucur ca am obtinut cele 3 puncte, e normal ca atunci cand vine pe Giulesti, Craiova vrea să facă o figură frumoasă. Am facut un meci bun, in repriza a doua am jucat mult mai bine, am avut multe ocazii.

Sa nu exageram, nu se pune problema daca merita sau nu sa fie in Liga I, e o echipa buna, a aratat asta de-a lungul timpului, acum traverseaza o perioada proasta cum se poate intampla la orice echipa. Nu ne-a fost teama de acest meci, am fost foarte motivati. Ne vedem in continuare de drum si avem incredere in noi si in cei care sint alturi de noi, iar la finalul campionatului sper sa fim fericiti.


Cesinha și Dobroiu, primele goluri pentru Rapid

Rapid

Atacantul brazilian Carlos Cesar Dos Santos Cesinha a sosit în această vară în Giulești, de la Sporting Braga. Sud-americanul a semnat un contract valabil pe trei sezoane cu Rapid și doar accidentările au făcut ca acesta să nu fie titular meci de meci.

Ionuț Dobroiu este surpriza lui Bergodi pentru acest sezon. Atacantul alb-vișiniilor are 19 ani și a fost promovat de italian de la echipa a doua, jucînd primul meci în Liga I etapa a treia, 12 august, cu U Cluj.

Ambii fotbaliști au înscris în premieră pentru alb-vișinii în partida cu Universitatea Craiova, aducând cele 3 puncte Rapidului.


Rapid - Craiova / Cristiano Bergodi: "Trebuie să obținem cele 3 puncte"

Antrenorul Rapidului le transmite elevilor săi să fie foarte atenți în meciul cu U Craiova și speră într-o victorie a giuleștenilor.

"Vom juca în Giulești, va fi o partidă obișnuită. Trebuie să acordăm multă atenție meciului, să evoluăm cît mai bine ăi să obținem cele trei puncte. Jucăm într-un campionat puternic și trebuie să fim atenți la fiecare meci".


Rapid - Craiova / Nae Manea: "Primul joc important pentru Rapid"

Nae Manea dă o importanță majoră meciului cu Craiova, pe care îl consideră "primul joc important pentru Rapid". Secretarul general al giuleștenilor a declarat în cadrul unei conferințe de presă:

"Miine va fi primul joc important pentru Rapid, va fi dificil și sperăm într-o victorie categorică. Craiova a început campionatul bine, dar după aceea a avut o cădere. Vom trata meciul cu mare seriozitate și dorim obținerea celor trei puncte."


Rapid - Craiova / Dani Coman: "Un meci deosebit de greu"

Dani Coman se așteaptă la un meci dificil cu U Craiova. Rapidiștii întîlnesc astăzi, 1 septembrie, echipa din Bănie, pe teren prospriu, în cadrul etapei a șasea a Ligii I. Meciul va începe de la ora 20:00 și va fi transmis în direct de Kanal D.

"Avem un meci deosebit de greu cu Craiova. Toate aspectele duc la un meci dificil. Nici un meci nu seamănă cu altul", a spus Coman.


 




Giuleșteni greu de ucis

Cesinha, la prima sa reușită în România, a spart defensiva oltenilor, condusă eroic de Bornescu, salvînd meciul și victoria giuleștenilor

Rapid este în plin proces de schimbare. De la sistem pînă la cursivitatea balonului. Rezultatele de pînă aseară, 3 victorii și două remize, demonstrau că există fotbal și după modulul 3-4-2-1 și după Răzvan Lucescu. Iar Știința caută performanța, robotește în tentativa de a reînvia spiritul "Campioanei unei mari iubiri". Premisele unei întîlniri ce se anunța palpitantă, dar care, în prima repriză, a oferit mult prea puțin.

Chin
Oltenii, ermetici în zona defensivă și bazîndu-se doar pe contraatac, au opus rezistență. Cu cap. Cesinha (8) a tras, frumos, din prima, dar Bornescu a prins. Dina (10) a replicat, timid, fără probleme pentru Coman. Maftei (19) a avut cea mai mare ocazie a reprizei. Reluare cu capul, după un corner, însă Bornescu, cu un reflex întîrziat, s-a opus golului. Costea (22) a știut să-și facă mingea pe lîngă Săpunaru și Maftei, dar, din unghi, a șutat peste poartă. Burdujan s-a zbătut, însă fără folos. Emil Dică a încercat să fie și creativ, și constructor, fără eficacitate.

Atac după atac
Minute de foc în debutul părții secunde la poarta Craiovei. Maftei (47) a bătut o lovitură liberă, dar Bornescu a respins de lîngă bară. Șutul lui Măldărășanu (50) a fost blocat de portarul oaspeților. Apoi reluare cu capul a lui Marius Constantin (52) și bravul Bornescu a respins balonul în transversală! Buga (55) a luftat din 8 metri, deși goal-keeperul advers era căzut. Oltenii? Neputincioși să țină mingea, copleșiți de atacurile ce veneau în valuri.


Maftei providențial

Dar furtuna a trecut. Costea (70) era să dea lovitura, însă Coman a fost sigur în intervenție. Superofensiva giuleșteană, patru vîrfuri, nici un gol. Mazilu (75) a arătat că e pe teren, Bornescu a prins iar. După atacuri și atacuri, Rapid a înscris. Cesinha (80) a șutat din întoarcere, mingea s-a dus cuminte lîngă bară, Bornescu n-a mai avut ce face. În minutul 86, Costea putea egala pentru olteni, dar Maftei s-a interpus excelent, în timp ce balonul se îndrepta spre poarta goală! A fost ultima suflare a oaspeților în Giulești.



Capete sparte

În minutul 25, după un duel în careul craiovean între Burdujan (foto) și Rose, cei doi jucători s-au lovit puternic. Giuleșteanul și-a spart capul, în timp ce australianul Craiovei s-a ales cu arcada sîngerîndă. Cei doi au fost scoși în afara terenului, unde au primit îngrijiri medicale timp de cinci minute. De altfel, Burdujan a fost înlocuit la pauză și, cît timp a mai rămas pe gazon, a trebuit să poarte un pansament și o plasă care să-i protejeze rana.


Lazăr are entorsă

Costin Lazăr a părăsit accidentat terenul în minutul 70, după un contact cu un adversar, care l-a călcat pe glezna dreaptă. La final, Lazăr a spus că are o entorsă de gradul unu și că va trebui să ia o pauză de cîteva zile. Cel mai probabil mijlocașul rapidist va rata meciurile echipei naționale, cu Belarus, pe 8 septembrie, și Germania, pe 12 septembrie, dar va fi apt pentru partida de campionat cu Steaua. De la Rapid au fost convocați la "națională" Marius Constantin și Mazilu.


"Victorie importantă!"

Patronul George Copos era fericit la final pentru rezultatul obținut de Rapid. "A fost o victorie muncită, defensiva noastră a fost extraordinară. Săpunaru, Maftei, Marius Constantin ar trebui să fie fundașii ", a spus Copos. Și căpitanul giuleștenilor, Vasile Maftei, e de părere că victoria obținută e una importantă. "Trebuie să rămînem cu picioarele pe pămînt. Important e fiecare meci cîștigat. Sper ca la finalul campionatului să rămînem lideri", a încheiat Maftei.


"Nu i-am vrut!"

 Rapidiștii spun că au dat peste cel mai tare adversar posibil, dar mizează pe tradiția victoriilor cu nemții. Îngrijorare. Acesta era sentimentul giuleștenilor ieri, după tragerea la sorți. Cap de serie, Rapidul a dat peste nemții de la Nurnberg! "Îmi doream să fi picat cu macedonenii de la Rabotnicki", a mărturisit Coman. Portarul a analizat disputa cu cîștigătoarea Cupei Germaniei: "Nurnberg este o echipă foarte grea, noi am mai jucat cu formații din Germania și știm cît de tari sînt. Nu ne avantajează deloc această tragere la sorți! Nurnberg și Salzburg erau cele două formații pe care speram să nu le întîlnim. E un avantaj că meciul decisiv se joacă în Giulești, unde aportul fanilor ne sporește șansele".

Burdujan i-a comparat și el pe nemți cu Salzburg, austriecii lăsați în afara Ligii de Șahtiorul lui Mircea Lucescu: "Cred că doar cu Salzburg ar mai fi fost la fel de dificil! Dar nu uităm că am mai dat peste nemți și a ieșit bine pentru noi!". Antrenorul e mai optimist decît fotbaliștii. Bergodi crede că "sînt șanse egale de calificare în acest moment. După ce vom aduna informații detaliate despre Nurnberg, șansele noastre ar putea crește. Normal că nu-mi convine că am picat cu una din cele mai tari formații dintre cele posibile, dar și noi avem o echipă bună și cred că ne vom califica! E un avantaj minim că jucăm returul la București".

"Nurnberg i-a luat pe Galasek și Charisteas, doi jucători cu nume, dar Rapid are o experiență mare în Europa și pornește favorită"
Nicolae Manea


"Avem cu toții încredere în Cristiano și în echipa puternică pe care o are Rapidul. Cred în calificare!"
Constantin Zotta

"Ne gîndim și la lupta coeficienților pe care o ducem cu nemții, așa că vom avea un motiv în plus să tragem cu dinții în dubla asta"

Costin Lazăr

Nurnberg


"Nu mă plîng"

Bergodi recunoaște că mai voia un fundaș, dar s-a resemnat cu gîndul că nu primește întăriri

Rapid a transferat jucători pînă s-a oprit la șapte. Asta deși Bergodi a recunoscut ieri că "mi-ar mai fi trebuit un fundaș central, dar nu cred că va mai veni nimeni". Italianul a tot insistat pentru aducerea a încă unui stoper, îngrijorat fiind de absența lui Marius Constantin în prima manșă din turul I al Cupei UEFA, cu Nurnberg.

Copos a anunțat încă din momentul achiziționării lui Herea că "s-au terminat transferurile, pentru că am depășit bugetul și nu mai pot, nu mai am aer!". Patronul a argumentat față de Bergodi oferindu-i exemple de variante la care ar putea recurge pentru a acoperi golul lăsat de absența lui Marius Constantin. Soluțiile propuse de Copos: Ionuț Stancu și Tamandare pot juca pe partea dreaptă, iar Săpunaru să fie trecut în centrul defensivei.

În afara fostului "bancar", Bergodi îi mai are la dispoziție pe fundașii Perjă (32 de ani) și Petroiu (19 ani). Italianul a ținut să-și afirme ieri încrederea în echipă: "În România se obișnuiește ca antrenorul să se mai plîngă că nu i-a fost adus X sau Y, dar eu nu o să fac asta. Am un lot puternic, am încredere în jucători și le-am zis și lor că nu vreau plîngăcioși!".


"Atenție!"

Mazilu crede că pasa proastă a Craiovei constituie un pericol pentru Rapid

- Ionuț, ești apt pentru meciul cu Universitatea?
- Da, sînt refăcut complet după contractura pe care am suferit-o la "națională", nu mai am nici o problemă. Acum depinde numai de opțiunea antrenorului, dacă va miza sau nu pe mine. Sper să-mi reiau șirul golurilor, întrerupt de accidentare.

- Momentul slab al Științei vă ușurează misiunea?
- Știu că au patru înfrîngeri consecutive, dar mai rău mă îngrijorează asta, pentru că au un motiv în plus să de tot contra noastră! Anul trecut erau într-o situație similară și ne-au încurcat, am făcut doar 1-1. Nu e cazul să contăm pe declinul oltenilor, pentru că în Giulești or să-și dea și viața pentru un punct, sînt convins.

- De tragerea la sorți ce crezi?
- N-am avut noroc, puteam să avem parte și de un adversar mai accesibil decît Nurnberg. Dar sînt optimist și cred că și colegii mei la fel. Rapid a ajuns în "sferturi" acum doi ani, iar sezonul trecut am ieșit din grupe, dar fără înfrîngere, deci sînt destule motive să fim încrezători.

- Îi invidiezi pe steliști, care evoluează în Liga Campionilor?
- Nu poate fi vorba de invidie în cazul ăsta, ci de ambiție și mai mare din partea noastră. Rapid are valoare de Liga Campionilor și sînt convins că vara viitoare vom fi și noi acolo.

Moldovan: "Încurcam lumea"
Viorel Moldovan a explicat de ce a refuzat să mai semneze contractul de director sportiv cu Rapid: "Eu am încercat să fac așa cum credeam de cuviință, dar încurcam prea multă lume acolo". Moldovan a arătat și variantele pentru viitor: "Am oferte să fiu antrenor în Liga a II-a, dar și pentru posturi de conducere în primul eșalon".

Îl atacă pe Niculae!
Refuzul de a reveni în Grant l-a adus pe Daniel Niculae în conflict cu o parte a suporterilor. Pe www.rapidisti.ro, fanii l-au criticat pe atacant: "Mercenarule!" sau "Nu vrem un al doilea Zicu, care să plece la Dinamo după un an", sînt cîteva dintre mesaje. Copos l-a atacat și el: "Dacă nu-și respectă meseria, Nico va avea probleme! A ales să stea în tribună la Auxerre". (Cristina Negrilă)

Lotul pentru Cupa UEFA
Portari: D. Coman, Andrade, A. Marinescu

Fundași: Tamandare, I. Stancu, Perjă, Bozovici, Săpunaru, M. Constantin, Maftei
Mijlocași: Grigorie, E. Dică, C. Lazăr, Herea, Măldărășanu, N. Grigore, R. Stancu
Atacanți: Cesinha, Mazilu, Boya, Buga, Burdujan, Dobroiu, L. Răduță





JOC PE CONTRE | RISPETTO PER BERGODI!

Autor: Cristi Coste, 02-09-2007

O singura data mi-a displacut discursul lui Bergodi. La citeva zile dupa ce a venit la Rapid vorbea despre probabile meciuri strategice care ar impiedica echipa sa sa ajunga la potul cel mare. Si mi-a displacut nu pentru ca omul ar fi batut cimpii, pentru ca realitatea o mirosim si noi, care ne facem veacul in jurul terenului de fotbal, ci pentru ca nu-i statea in caracter sa discute asemenea aspecte. Nu le-a discutat nici cind era pe banca CFR-ului si a avut probleme pe final de campionat, din partea Stelei, la ocuparea locului secund, nu avea de ce sa le discute, "in avanpremiera", nici inainte de debutul mandatului la Rapid. Are alta educatie - sint convins de asta -, dar se virusase. Cu alte cuvinte, omul nu traise degeaba in tara noastra, imprumutase, vezi bine, o gena autohtona. Se romanizase.

A inceput sa prinda coaja in Giulesti. Are rezultate, a cistigat un trofeu (primul ca tehnician in Romania, desi e la noi din toamna lui 2005!) si face parte deja din atmosfera Grantului. S-a adaptat mai repede decit credea inclusiv Copos. A facut aproape pe nesimtite trecerea de la Razvan la urmasul lui Razvan. Giulestenii si-au recistigat bucuria de a juca, au aceleasi manifestari la golurile marcate, plus ca majoritatea dintre jucatori au reinvatat sprintul spre banca, pentru a-i multumi "profesorului". Bergodi se manifesta la reusitele echipei sale cam cum o facea in tricoul lui Lazio, e exuberant cind trebuie, grav cind o impune momentul, de multe ori atit de timid incit nu esti convins ca e la marginea terenului. Maftei si compania stiu ca e "acolo", il simt, iar acest lucru e tot ce conteaza pentru ei.

A mai reusit ceva italianul de cind a venit in Giulesti. A izbutit sa-i asigure lui Copos "indepartarea" de echipa. Poate ca este si efectul rezultatelor bune ale "visiniilor", dar este si meritul lui Bergodi. Conferinta de presa sustinuta inaintea meciului cu Craiova, din week-end, i-a mai adus o bila alba "macaronarului". Nu doar pentru modul in care a tratat faptul ca patronul nu i-a adus, pina la finalul perioadei de transferari, fundasul central cerut, dar si primele declaratii pe care Bergodi le-a facut dupa aflarea adversarului din turul 1 al Cupei UEFA. Sa le luam pe rind. "Nu stiu de ce se pling unii atit. Nu a fost adus inca un fundas cum am cerut, asta e, mergem mai departe. Lotul Rapidului este foarte valoros si toti au ocazia sa o demonstreze". Apoi. "FC Nürnberg e un adversar dificil, dar sansele sint egale". Ambele declaratii au ajuns cu siguranta si la urechile elevilor sai. De fapt, in principal pentru ei erau cuvintele tehnicianului. Iar ceea ce se vede in ultimele saptamini este ca jucatorii giulesteni lupta din rasputeri pentru ei, pentru Rapid si pentru Bergodi. Ordinea e aleatorie. Rispetto per Bergodi! Stie sa faca echipa si performanta. Doar trebuie lasat. Aviz amatorilor, mai ales ca stiu eu unul "presionar" prin Giulesti!


VEZI GOLURILE GIULESTENILOR


DANIEL COMAN : "ESTE SPECIFIC PENTRU ECHIPELE DIN PROVINCIE SA SE APERE"

Goalkeeperul giulestean, Dani Coman a declarat despre meciul din aceasta seara ca este o victorie meritata pentru alb-visini, dar si despre situatia Craiovei.

"Este specific pentru echipele din provincie sa se apere. Doar atit au putut sa dea in aceasta seara. Am avut multe ocazii in repriza secunda. Am fost motivati si ne-am dorit foarte mult victoria. Nu ne intereseaza nimic, iar la sfirsit speram sa ne bucuram. Craiova are o formatie buna, pacat ca trec printr-o perioada dificila", a declarat goalkeeperul giulestean.


NAE MANEA "IN PRIMA REPRIZA, CRAIOVA S-A RIDICAT LA NIVELUL RAPIDULUI"

Secretarul general al Rapidului, Nae Manea a declarat ca Rapid este o echipa buna, care creste de la meci la meci. Tot oficialul giulestean a comentat si evolutia Craiovei din aceasta seara.

"In prima repriza, Craiova s-a ridicat la nivelul Rapidului. In repriza secunda, pina la deschiderea scorului, pentru noi a fost un meci dificil. Rapid creste in joc si speram la evolutii cit mai bune", a declarat secretarul general al Rapidului.







(ROMANIA) - Liga 1 Etapa 6 | 1 Septembrie 2007, ora 20:00
Rapid2-0Craiova

90+4'Final meci 
90+2'Gol Rapid: Dobroiu intercepteaza abil o minge la marginea careului, patrunde si il executa lejer pe Bornescu
91'Cartonas galben Rapid: Coman trage de timp si primeste cartonas
88'Cartonas galben Craiova: Dilevski il opreste dur pe Bozovici si este avertizat
87'Schimbare Craiova: Velcovici il schimba pe Saceanu
86'Craiova are o ocazie imensa, Stoianof scapa singur, Coman iese la marginea careului si il blocheaza, mingea sare la Costea a carui reluare este scoasa de Maftei
81'Schimbare Craiova: Iese Prepelita si intra Gargalie
81'Cartonas galben Rapid: Cesinha primeste cartonas
80'Gol Rapid: Cesinha primeste o minge la marginea careului, si reuseste o executie frumoasa din marginea careului care il lasa fara replica pe Bornescu
76'Cartonas Rosu Craiova: Dananae comite hent, primeste al doilea cartonas galben si este eliminat
75'Cesinha centreaza de pe stanga, Mazilu reia slab, din cativa metri, iar Bornescu se opune
71'Acelasi Costea il depaseste pe Sapunaru, dar intra in unghi si Coman blocheaza
70'Schimbare Rapid: Dobroiu ii ia locul lui Lazar
64'Schimbare Craiova: A intrat Stoianof in locul lui Dina
63'Dica trimite o noua centrare in careu de unde sapunaru reia de putin pe langa poarta
60'Schimbare Rapid: Iese Maldarasanu si este introdus Grigorie
53'Cartonas galben Craiova: Mitchell protesteaza si este avertizat
52'Cesinha executa o lovitura libera, iar Bornescu scoate excelent mingea trimisa de Marius Constantin
51'Maldarasanu trimite un sut puternic deturnat de Bornescu in corner
47'Maftei executa bine o lovitura libera, dar Bornescu se opune
46'Schimbare Rapid: La pauza Buga i-a luat locul lui Burdujan
46'Inceput repriza a doua 
45'Final prima repriza 
38'Faza cursiva pe axa Bozovic - Dica, dar Bornescu se intinde si retine pasa ultimului din fata lui Mazilu
30'Meciul este in continuare unul tacticizat, ambele echipe incearca sa speculeze greseala adversarului
23'Costea se descurca excelent pe partea stanga dribleaza lejer, dar reluarea sa trece putin peste poarta
20'Maftei reia periculos in urma unui corner dar Bornescu scoate salvator
19'Cartonas galben Craiova: Dananae il faulteaza pe Cesinha si este avertizat
15'Meciul duce lipsa de faze periculoase, oltenii aparandu-se bine si incercand sa riposteze pe contre
9'Bozovici alearga pe stanga, centreaza pentru Cesinha, a carui reluare e retinuta cu greu de Bornescu
4'Craiova incepe agresiv, dorind sa tina balonul departe de propriul careu
1'Inceput de joc : Incepe partida dintre Rapid si Craiova

RAPID - U CRAIOVA 2-0 / EMOTII PINA LA FINAL

  Desi au dominat tot meciul, alb-visinii au castigat greu cu doua goluri reusite in ultimele minute ale meciului.

Dupa patru etape în care nu au cunoscut gustul victoriei, ba mai mult, nici macar al egalului, Universitatea Craiova a venit în Giulesti decisa sa-si scoata "pârleala". 

Oltenii aveau în minte partida de anul trecut, când au scos un 1-1 în fata Rapidului, dupa ce au reusit sa conduca o buna parte din meci. Coincidenta sau nu, pe banca Craiovei s-a aflat aseara Ovidiu Stânga, acelasi antrenor care "citise" Rapidul si în sezonul trecut. Cu Maldarasanu si Burdujan, preferati lui Grigorie si Buga, tehnicianul italian Cristiano Bergodi a încercat sa-si surprinda omologul de pe banca "albastrilor", care a replicat prin introducerea chiar din primul minut a "renegatilor" Dina, Saceanu si Dorel Stoica.

Prima ocazie notabila le-a apartinut oaspetilor, Stoica trimitând un sut puternic însa mult peste poarta lui Dani Coman ('4). Incet-încet, giulestenii au pus stapânire pe balon si au împins jocul spre poarta lui "Pepe" Bornescu. Burdujan ('5), Cesinha ('9) sau Maftei ('20) nu au reusit sa-l surprinda pe portarul craiovean revenit în poarta Stiintei dupa o fractura de piramida nazala. In replica, Costea si Dina au încercat câteva combinatii, fara rezultat însa pe tabela de marcaj.

Imediat dupa pauza, Bergodi a efectuat prima modificare, introducându-l pe Mugurel Buga în locul lui Burdujan. Aceasta a avut un efect de tranchilizant pentru olteni care nu au mai reusit decât foarte rar sa mai treaca de centrul terenului, în timp ce Maftei ('47), Maldarasanu ('51) si Marius Constantin ('52) l-au facut "mare" pe Bornescu. In minutul 75, Dananae a vazut al doilea cartonas galben, lasându-si echipa în inferioritate numerica. Primul gol al meciului a picat abia în minutul 81, când Cesinha l-a învins cu un sut din întoarcere pe portarul oltenilor. Craiova a ratat cea mai mare ocazie  în finalul partidei, când Costea a tras spre poarta goala, dar Maftei venit parca de nicaieri si-a salvat echipa.

In minutele de prelungire, Dobroiu a interceptat abil o minge la marginea careului, a patruns si l-a invins lejer pe Bornescu.

Rapid: 1. D. Coman - 21. Săpunaru, 24. Maftei, 23. M. Constantin, 19. Bozovici - 10. E. Dică, 15. C. Lazăr (27. Dobroiu '70), 17. Măldărășanu (8. Grigorie '60) - 7. Cesinha, 9. Mazilu, 20. Burdujan (29. Buga '46). Antrenor: Cristiano Bergodi.

Universitatea Craiova: 23. Bornescu - 18. Dănănae, 7. Ciucă, 4. Mitchell, 27. Rose - 8. Săceanu (19. Velcovici '87), 6. D. Stoica - 30. Prepeliță (29. Gărgălie '81)- 13. Dilevski, 20. Dina (39. Stoianof '64). 10. Fl. Costea. Antrenor: Ovidiu Stângă.

Cartonașe galbene: Cesinha '81, Coman '90+1 / Dănănae '19, '77, Mitchell '53, Dilevski '88

Cartonaș roșu: Dănănae '77

La partidă au asistat circa 7.000 de spectatori.

La finalul meciului, galeria giuleșteană a scandat pentru prima oară numele antrenorului Cristiano Bergodi.


BORNESCU: 'SUNTEM CU MORALUL LA PAMANT'

  La finalul partidei pierdute cu Rapid (0-2), goalkeeperul Universitatii Craiova, Mircea Bornescu era extrem de suparat de înfrângere.

"Nu stiu cum sa facem, cum sa ne revenim? Suntem cu moralul la pamânt dupa ultimele partide. Etapa viitoare trebuie sa câstigam partida cu UTA, alta varianta nu mai avem. Nu vrea sa comentez meciul sau arbitrajul. Nu pot sa spun daca Rapid a câstigat sau nu pe merit. Nu stiu ce sa spun, daca fundasul nostru, Ovidiu Dananae a fost eliminat corect sau nu. Am avut si ghinion, pentru ca am primit cele doua goluri pe final de meci", a declarat portarul Mircea Bornescu.

Dupa cinci etape disputate, Stiinta nu are decât trei puncte acumulate în clasament, având cinci înfrângeri consecutive.


RAZVAN LUCESCU: 'RAPIDUL S-A PURTAT URAT CU NICULAE'

  Razvan Lucescu  fostul antrenor al lui Rapid Bucuresti, s-a declarat mahnit ca Niculae nu a revenit in Giulesti si ii acuza pe actionari rapidisti de ratarea acestui transfer: "Sunt furios pentru ce i s-a intamplat lui Daniel Niculae. Toata suflarea 'visinie' stie ce a facut el pentru Rapid. O parte din rezultatele de anul trecut din cupele europene ii se datoreaza si lui. Rapid îi datorează multe succese lui Niculae."

Referitor la adversarul pe care Rapid il va avea in cupele europene, el a adaugat: "Nu va fi simplu contra lui FC Nurenberg sunt doua meciuri de calificare si trebuie tratate cu atentie. Nu a fost o tragere simpla desi Rapidul a plecat ca favorita insa sansele sunt 50 cu 50. Rapid joaca momentan un fotbal de calitate si sunt convins ca se poate forta calificarea" a declarat Razvan Lucesu pentru sport.ro.


STANGA: "RAPID JOACA CEL MAI BUN FOTBAL DIN ROMANIA"

Antrenorul echipei Universitatea Craiova, Ovidiu Stângă, a declarat că formația Rapid joacă, în acest moment, cel mai bun fotbal din România, după ce oltenii au pierdut în fața giuleștenilor cu scorul de 0-2, sâmbătă, în etapa a VI-a a Ligii I.

"Rezultatul este unul meritat. Noi cu puțin noroc ne puteam agăța de ceva, dar nu a fost să fie. Rapid joacă la ora asta cel mai bun fotbal din România. Nu cred că eliminarea lui Dănănae a decis scorul final, așa a fost destinul acestui joc. Diferența a făcut-o un brazilian printr-o execuție de excepție (n.r. - Cesinha)", a spus Stângă.

Antrenorul echipei craiovene a comentat și faptul că nu dispune de un lot numeros. "Eu sunt nou la echipă și am găsit un lot redus numeric, având foarte mulți accidentați. După 55 de minute ne-a fost foarte greu să ne exprimăm la adevărata noastră valoare", a afirmat Stângă.


REMIZA PENTRU FC NURNBERG

Echipa FC Nurnberg, adversara Rapidului în primul tur al Cupei UEFA, a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul susținut, sâmbătă, în deplasare, în compania formației Energie Cottbus, în etapa a IV-a a campionatului Germaniei. 

Golul echipei din Nurnberg a fost marcat de Wolf, în minutul 85, în timp ce pentru Energie Cottbus a marcat Sorensen, în minutul 15, din penalti. La Energie, Ovidiu Burcă nu a evoluat, fiind accidentat.

Antrenorul echipei FC Nurnberg, Hans Meyers, a trimis în teren următorii jucători: Blazek - D. Reinhardt, A. Wolf, Glauber (N. Adler '75), Kristiansen - Kluge - Galasek, Mnari (Misimovici '46) - Vittek, Kennedy (Mintal '60), Saenko.


IAR CU NEMTII

  Pentru a ajunge în grupele Cupei UEFA, Rapid trebuie sa treaca de  FC Nürnberg, o echipa germana pe care giulestenii si-ar fi dorit s-o evite.

Datorita parcursului bun din ultimii doi ani în Cupa UEFA, Rapid a fost cap de serie la tragerea la sorti de ieri.

Mizând pe acest fapt, alb-visiniii au sperat sa întâlneasca o echipa accesibila, care sa le faciliteze accesul în grupele Cupei UEFA pentru al treilea an consecutiv.

Sortii nu au fost foarte darnici cu formatia de lânga Podul Grant, Maftei&Co. urmând sa dea piept cu gruparea germana FC Nürnberg. Interesant este ca, în urma cu doi ani, cu Razvan Lucescu pe banca tehnica, giulestenii au fost un fel de sperietoare pentru echipele nemtesti. Desi a pierdut în fata lui VfB Stuttgart, Rapid a câstigat Grupa G, a trecut de Hertha Berlin în saisprezecimi (dupa 1-0 la Berlin si 2-0 în Giulesti), pentru ca în optimi s-o elimine pe SV Hamburg, dupa o dubla mansa de infarct.

"Avem prima sansa. Suntem o echipa cu o experienta internationala mai mare si am încredere în baieti si în Cristiano ca vor pregati acest meci cum trebuie. Mergem în Germania cu gândul la calificare si cred ca vom juca în grupele Cupei UEFA", a declarat directorul general al bucurestenilor, Constantin Zotta.

Cristiano Bergodi s-a dovedit mai retinut în declaratii dupa ce a aflat numele viitorului adversar. "Nu vorbesc despre noroc sau ghinion, spun doar ca speram la o formatie mai slaba. Nemtii formeaza o echipa buna, dintr-un campionat puternic. Sansele de calificare sunt 50%-50%, dar asta nu înseamna ca ne este frica de ei, pentru ca noi trebuie sa ne calificam în grupe", a precizat tehnicianul.

"Am dat de un adversar puternic"

Presedintele lui FC Nürnberg, Michael A. Roth, si-a sfatuit jucatorii sa nu trateze supeficial disputa cu Rapid. "Am dat de un adversar puternic si dificil, sa speram ca nimeni în echipa nu-i subestimeaza pe români. In ultimii ani Rapid s-a batut mereu la titlu, va fi o misiune grea pentru noi. Obiectivul nostru este însa calificarea în grupele Cupei UEFA si nu ne permitem sa nu-l obtinem ". Atacantul grec, Angelo Charisteas le-a cerut colegilor sai daruire totala: "Nu avem voie sa substimam Rapidul. Ar fi frumos sa ne calificam în grupe, însa trebuie sa dam pentru asta 100% contra lui românilor".

Rapid are prima sansa, pentru ca are experienta în Cupa UEFA. Nemtii formeaza o echipa puternica, mai ales ca îi au în lot pe Galasek si Charisteas.
Nicolae Manea, secretar general Rapid

Nürnberg este o echipa cu jucatori talentati. Pentru Rapid este o tragere defavorabila, pentru ca echipele germane sunt incomode .
Mihai Tararache, mijlocas MSV Duisburg


BERGODI DEPLANGE PLECAREA LUI MOLDO

  Tehnicianul Rapidului, Cristiano Bergodi, s-a declarat dezamagit de faptul ca Viorel Moldovan a decis sa renunte la functia de director sportiv.

"M-am înteles extraordinar cu Vio, este un om deosebit.M-a ajutat prin aducerea lui Cesinha, care este un jucator bun. Moldovan poate ca a avut un rol marginal la Rapid si el voia sa participe mai mult. Imi pare rau pentru Viorel si cred ca va avea o cariera foarte buna în antrenorat", a declarat Bergodi.


MANEA MAI SPERA LA TRANSFERUL LUI NICO

  Chiar daca Daniel Niculae a declinat oferta Rapidului, secretarul general al visiniilor, Nicolae Manea, spera ca vârful sa revina la sentimente mai bune. "Nico a vrut initial sa vina, oferta lui Copos a fost buna, dar a vrut doar împrumut, nu sa fie transferat peste un an.

Avem acordul clubului Auxerre si sper sa semneze si el", a spus Manea. "Nu sunt dezamagit de faptul ca Niculae nu a ajuns la Rapid. Era un jucator important, dar nu ma plâng, avem un lot valoros si fara el. Mai avem nevoie de un fundas", a spus si Bergodi.


CE SE INTAMPLA CU ROMEO STANCU?

Chiar daca nu este accidentat, Romeo Stancu nu va face parte din lotul visiniilor pentru meciul cu Craiova. "Pentru noi este un semnal de alarma faptul ca Romeo nu mai intra în lot de doua etape. Daca nu va evolua nici în rundele viitoare, din iarna Romeo este dispus sa semneze cu o alta echipa, mai ales ca intra în ultimele sase luni de contract", a declarat reprezentantul jucatorului, Ion Moraru. Bergodi spune însa altceva: "Sunt multumit de modul în care Stancu a jucat atunci când l-am folosit, dar pe moment nu intra în lotul Rapidului".









Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 



 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...