RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
                   


        REVISTA PRESEI 3 | 4 | 5 septembrie 2007
 
FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |



Sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 15:30, pe stadionul "Giulești-Valentin Stănescu",
amical internațional cu Panionios

Sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 15:30, pe stadionul "Giulești-Valentin Stănescu" se va disputa jocul amical internațional dintre Rapid și Panionios Atena. Formația elenă este și ea calificată în turul I al Cupei UEFA, în care adversară îi va fi Sochaux, și abia a început campionatul, pe 1 septembrie, debutând cu o remiză albă pe terenul lui Aris Salonic. Loc în care, altfel, Rapid a și disputat ultimul amical în compania unei echipe din Grecia, tot într-o perioadă de întrerupere a competiției interne, exact acum doi ani, pe 3 septembrie 2005, giuleștenii impunându-se cu 3-2 la Salonic.

În jocul de sâmbătă, Cristiano Bergodi nu-i va putea utiliza pe Dani Coman, Marius Constantin, convocați de Victor Pițurcă pentru "dubla" cu Belarus și Germania, Vladimir Bozovic (chemat la naționala Muntenegrului pentru partida amicală cu Suedia, din 12 septembrie) și Costin Lazăr, accidentat în partida de campionat cu Universitatea Craiova.

Posesorii de invitații și de abonamente pentru meciurile de campionat pot intra cu cardul de acces deja procurat. Prețurile biletelor de intrare sunt următoare: 10 lei - tribuna 0, 8 lei - tribuna a II-a și 5 lei - peluza a II-a.


Premiile de la tombola Lotto se pot revendica până pe 7 septembrie

Șapte tricouri originale de joc au intrat deja în posesia fericiților câștigători ai premiilor oferite de partenerul nostru Sport System Development (importator oficial in Romania al produselor marca Lotto) cu prilejul tombolelor organizate în pauzele jocurilor oficiale din Giulești, care au menirea de a răsplăti fidelitatea suporterilor. Câștigătorii de până acum sunt: Cristian Butler, Virgil Negoiță, Valentin Gros (Rapid-Gloria Bistrița), Daniel Tomuță, Ioan Alexandru Tomuță (Rapid-Oțelul), Ovidiu Vasile și Marius Radu (Rapid-Univ. Craiova). Au rămas nerevendicate premiile aferente următoarelor serii ieșite câștigătoare: 3802250, 3802258, 3802545 (Rapid-Bistrița), 3801357, 3801721, 3802300, 3802952 (Rapid-Oțelul), ART2 502, ART2 634, ARTP2 2009 și ARTP2 2100 (Rapid-Craiova).

În cazul extragerilor de la primele două meciuri, câștigătorii pot veni să intre în posesia tricourilor la sediul clubului (B-dul Bucureștii Noi 170, sector 1) până la data de 7 septembrie. Premiile neridicate se vor raporta pentru tombolele viitoare.


Bergodi: "Cesinha va fi un alt jucător de aici înainte"

  Antrenorul Rapidului, Cristiano Bergodi, n-a participat la conferința de presă de după meciul cu Univ. Craiova și, ulterior, a ținut să dezmintă zvonurile apărute aproape imediat, cum că ar fi avut loc o ceartă între el și George Copos sau că nu ar mai fi în relații bune cu soția sa. "Aseară după meci am fost nemulțumit de o persoană din staff-ul medical al echipei. Nu este adevărat ca aș fi avut o discuție în contradictoriu cu domnul George Copos, dânsul este chiar mulțumit de cum a jucat echipa. Acum sunt alături de familie, în Italia și totul este ok, nu știu de unde au tot apărut astfel de speculații". a declarat tehnicianul italian.

În privinta meciului cu Craiova, antrenorul a facut cateva precizari, remarcand evolutiile lui Cesinha si ale tanarului Dobroiu. "Pentru Rapid, Craiova era o adevarata "bestia nerra" si sunt multumit ca am reusit sa castigam si sa ne mentinem in fruntea clasamentului. In momentul in care Craiova a ramas in 10, am riscat totul pe cartea atacului, iar golul marcat de Cesinha l-a deblocat psihic si cred ca veti vedea un alt jucator in meciurile urmatoare, mult mai bun. Dobroiu e un jucator promovat de mine. Acum doua luni nu era titular nici la echipa a doua a clubului. In scurt timp va deveni om de baza in prima echipa, este pariul meu" a spus Bergodi.

Antrenorul a dorit sa lamureasca si situatia lui Herea si a camerunezului Boya, neconvocati pentru partida de sambata. "Herea si Boya sunt in urma cu pregatirea fizica si sper ca in aceasta pauza competitionala sa ajunga la capacitatea maxima, sa ma pot baza pe ei la urmatorul meci. Pe Boya nu l-am retinut in lot pentru ca l-am vazut la Timisoara si nu mi-a placut felul cum s-a miscat, s-a observat lipsa pregatirii fizice" a precizat Cristiano Bergodi.


Desprindere târzie, dar logică: 2-0 (0-0) cu Craiova, în Giulești

  Rapid a avut viață grea cu Universitatea Craiova, în meciul din cadrul etapei a VI-a, căutând golul eliberator mai bine de o oră și un sfert, în prima partidă în care echipa lui Bergodi termină fără gol primit.

Așa cum promiseseră, oltenii au venit cu ambiții mari în Giulești și cu un antrenor nou, Ovidiu Stângă. Acesta și-a așezat bine echipa în teren, punând la punct o interpretare de trupă arțăgoasă, disciplinată și gata oricând să speculeze ceea ce i se oferă pe contraatac. Numai că puterile n-au ținut-o decât o bucată de vreme, după care inevitabilul s-a produs.

Giuleștenii au tot măcinat (prima repriză, mai mult în gol) jumătatea adversă, dar până la pauză n-au avut ocazii importante de gol. Superioritatea rapidistă era evidentă, dar lovitura de KO întârzia. Primele mari oportunități de gol (Buga, Maftei, Măldărășanu) au apărut imediat după pauză, dar golul avea să vină abia după eliminarea lui Dănănae (min. 75), pentru cumul de cartonașe. Cesinha a avut o execuție de brazilian (preluare și pivotare scurtă, la 16 m, după centrarea lui Dică), aducând în min. 79 gura de oxigen pe care o așteptau miile de suporteri prezenți în tribune. A mai lovit și tânărul Dobroiu (90+2), pe o gafă a defensivei oltene, și cele trei puncte au venit cu emoții, dar logic, ducând din nou Rapidul pe primul loc.

Rapid: Coman - Săpunaru, Maftei/cpt., M. Constantin, Bozovic - Dică, Lazăr (69 Dobroiu), Măldărășanu (59 Grigorie) - Cesinha, Mazilu, Burdujan (46 Buga).
Antrenor Cristiano Bergodi

Craiova: Bornescu - Dănănae, Ciucă/cpt, Mitchell, Rose - D. Stoica, Săceanu (87 Velcovici) - Dilevski, Prepeliță (80 Gărgălie), Fl. Costea - Dina (63 Stoianof).
Antrenor Ovidiu Stângă



Totul despre amicalul cu Panionios Atena, sîmbătă, ora 16:30

Sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 16:30, pe stadionul "Giulești-Valentin Stănescu" se va disputa jocul amical internațional dintre Rapid și Panionios Atena. Formația elenă este și ea calificată în turul I al Cupei UEFA, în care adversară îi va fi Sochaux, și abia a început campionatul, pe 1 septembrie, debutând cu o remiză albă pe terenul lui Aris Salonic.

Loc în care, altfel, Rapid a și disputat ultimul amical în compania unei echipe din Grecia, tot într-o perioadă de întrerupere a competiției interne, exact acum doi ani, pe 3 septembrie 2005, giuleștenii impunându-se cu 3-2 la Salonic.

În jocul de sâmbătă, Cristiano Bergodi nu-i va putea utiliza pe Dani Coman, Marius Constantin, convocați de Victor Pițurcă pentru "dubla" cu Belarus și Germania, Vladimir Bozovic (chemat la naționala Muntenegrului pentru partida amicală cu Suedia, din 12 septembrie) și Costin Lazăr, accidentat în partida de campionat cu Universitatea Craiova.

Posesorii de invitații și de abonamente pentru meciurile de campionat pot intra cu cardul de acces deja procurat. Prețurile biletelor de intrare sunt următoare: 10 lei - tribuna 0, 8 lei - tribuna a II-a și 5 lei - peluza a II-a, informează site-ul oficial.


VIDEO / Bergodi acuză

 

 

 

 

 

 

 

 


Cristiano Bergodi:
"Zenga la Dinamo ? E incredibil! Nu mai putem mînca împreună"

Bergodi

Cristiano Bergodi spune ca se bucura pentru prietenul sau Walter Zenga ca a ajuns la Dinamo si este convins ca echipa din Stefan cel Mare va cistiga mult la capitolul profesionalism prin aducerea acestuia.

"Zenga la Dinamo ? E incredibil! E prietetenul meu, am jucat impreuna la Padova, sint bucuros pentru el ca a gasit o echipa buna. Am vorbit cu el acum 2 saptamini si era nervos ca nu are echipa. Acum, nu mai putem merge impreuna sa mincam. Glumesc. Consider ca a fost o alegere buna, cunoaste bine Liga I si lotul lui Dinamo. A facut treaba buna cu Steaua, cit a lucrat acolo. Nu trebuie sa intimpine probleme cu suporterii. Campionatul Romaniei este deja puternic, Steaua, Dinamo si Rapid avind probleme cu echipele mici din provincie. Cu Walter, totul la Dinamo va fi profesionist. Era important pentru Dinamo sa gaseasca un antrenor cu nume precum Zenga", a declarat Bergodi pentru FANATIK.


Gazzetta dello Sport l-a lăudat pe Bergodi, cu 4 greșeli într-o frază

Publicața italiană "Gazzetta dello Sport", a vrut să fie draguță în numărul de marți, 4 septembrie, cu antrenorul Cristiano Bergodi, anunțînd faptul că echipă antrenată de acesta, Rapid București, împarte primul loc în clasamentul Ligii 1 cu FC Vaslui, ambele cu cîte 14 puncte.
Problema e că jurnaliștii de la ziarul milanez au comis patru (4) greșeli într-o singură frază:
1. Rapid a învins cu 2-0 pe Universitatea Craiova, nu cu 1-0;
2. Etapa în care Rapid a învins Craiova a fost a 6-a, nu a 5-a;
3. Împreună cu Rapid și FC Vaslui se mai află și CFR Cluj, tot cu 14 puncte;
4. Vaslui, nu Valsui!
sursa: Megasport

ITALIA


Cristiano Bergodi:
"Vreau să fim cu gândul tot timpul la Steaua, ptr că va fi un test fundamental pentru noi"

Cristiano Bergodi vrea să-și vadă jucătorii intrați cât mai repede în febra meciului cu Steaua. Bergodi nu știe dacă întreruperea campionatului este un avantaj sau nu pentru Rapid, dar vrea să folosească din plin pauza din Liga I pentru a pregăti meciul cu Steaua din etapa a 7-a.

"În timpul acestei săptămâni ne putem pregăti fără presiune, vom avea și un amical, dar vreau să fim cu gândul tot timpul la Steaua, pentru că va fi un test fundamental pentru noi", a spus Bergodi, tehnicianul celor de la Rapid.


Partida Steaua-Rapid se va disputa duminică, 16 septembrie, de la ora 20.30, pe stadionul "Steaua" din Bulevardul Ghencea, și va conta pentru etapa a 7-a a Ligii I.
sursa: Realitatea TV


Cristi Irimia: "Nu am discutat cu domnul Bergodi sau cu vreun oficial"

Fundasul Cristian Irimia s-a antrenat in aceasta dupa-amiaza alaturi de elevii italianului Cristiano Bergodi. Fostul jucator al lui Dinamo Kiev a declarat pentru Fanatik ca nu a discutat pina acum cu antrenorul italian al Rapidului:

"M-am antrenat cot la cot cu jucatorii rapidisti si voi continua antrenamentele in zilele urmatoare. Nu am discutat cu domnul Bergodi sau cu vreunu dintre oficiali. Mai mult in zilele urmatoare", a declarat Irimia.


Amical / Rapid - FC Panionios /

meci

FC Panionios este o formatie care evoluează în prima ligă din Grecia. Clubul a fost fondat în anul 1890. Panionios dispută meciurile de pe teren propriu pe stadionul "Panionios", din Nea Smyrni, Atena, care are o capacitate de 11.700 de locuri. Antrenorul grecilor este Georgios-Eleytherios Katsifarakis. FC Panionios s-a clasat pe locul 5 în editia 2006-2007. Culorile clubului sînt rosu si albastru.

LOT:

No. Position Player

1    GK Miroslav Koenig
2    DF Giannis Maniatis
   DF Josef Gaspar
4    DF Sekou Berthe
5    DF Marcelo Jose Pletsch
   FW Carlos Carneiro
10  MF Levan Tskitishvili
11  FW Christos Aravidis
12  GK Haralambos Tabasis
13  DF Evvagelos Koutsopoulos
14  DF Grigoris Makos
15  MF Nikos Stamos
17  DF Albi Kondi
19  MF Spiros Dorovinis
20  MF Fanouris Goundoulakis
21  MF Nikos Spiropoulos
23  MF Dario Fernandes
24  DF Savas Exouzidis
29  DF Hristos Hatzifountas
44  FW Giorgos Xidis
35  FW Dimitrios Sialmas
45  FW Rafik Djebbour
46  DF Oumar Konde
47  FW Kyriacos Pavlou
10  FW Lourenco da Silva
MF  Bennard Yao Kumordzi
DF  Ivica Majstorovic
DF  Manolis Skoufalis
DF  Dimitris Siovas
DF  Giannis Kontoes
FW Michael Delura


Biletele pentru meciul cu Steaua se pun în vînzare pe 6 septembrie

Din 6 septembrie vor fi puse în vînzare biletele pentru partida Steaua - Rapid, din etapa a VII-a a Ligii I, care se va disputa pe 16 septembrie de la ora 20.30.

Pretul tichetelor variază între 15 lei la peluze si 100 de lei la fotolii si pot fi achizitionate de la casele de bilete ale stadionului din Ghencea în fiecare zi între orele 10.00 si 18.00, excepînd ziua de duminică, atunci cînd casele vor fi deschise între orele 12.00 si 16.00.

Preturile biletelor:
15 lei la peluze,
25 de lei la tribuna a II-a,
35 de lei la tribuna I,
60 de lei la tribuna 0
100 de lei la fotolii.

Fiecare persoană poate achizitiona maximum patru bilete.


O delegatie a nemtilor a inspectat Giulestiul

O delegatie a clubului FC Nurnberg, adversara Rapidului din primul tur al Cupei UEFA, formată din 4 persoane s-a aflat marti în România pentru a pune la punct detaliile pentru meciul retur cu giulestenii.
Nemtii au fost în Giulesti pentru a inspecta stadionul si s-au interesat de conditiile din hotelurile bucurestene, urmînd să decidă unde va fi cazat lotul lui FC Nurnberg.
Oficialii germani au anuntat că, în functie de rezultatul din tur, la meciul din Giulesti vor fi prezenti aproximativ 1.000 de suporteri nemti.


George Copos: "Despre Nico si Tamas vom discuta în iarnă"

Patronul giulestenilor, George Copos, spune că va discuta în iarnă despre venirile lui Gabi Tamas si Daniel Niculae în Giulesti, desi pentru atacant finantatorul rapidist negociase si în urmă cu cîteva zile: "Despre venirea lui Tamas la Rapid vom discuta în iarnă. La fel si în cazul lui Nico. Este prea devreme să mă pronunt acum despre sansele lor de a veni la Rapid", a afirmat Copos. sursa: Fanatik


George Copos: "Sîntem obligati să cheltuim un milion de euro pentru stadion, în loc să transferăm jucători"

Giulesti

După ce tehnicianul Cristiano Bergodi a declarat că pentru a face fată pe toate cele trei fronturi, campionat, Cupa UEFA, respectiv Cupa României, Rapid ar fi avut nevoie de un lot mai competitiv, Copos a declarat:

"Îmi este greu să mă pronunt acum. Cred în toti jucătorii pe care îi are Rapid. În echipă avem brazilieni, camerunezi, sîrbi, fotbalisti cu o mentalitate deosebită. Putem trece cu jucătorii pe care îi avem acum la dispozitie de Nurnberg. Era bine dacă mai luam un atacant si un stoper. Dar, din păcate, noi sîntem obligati să cheltuim un milion de euro pentru stadion, în loc să transferăm jucători. Asta este drama!", a pus Copos.sursa: Fanatik


Nicolae Manea: "Tamaș ar putea veni din iarnă la Rapid"

Secretarul general al Rapidului, Nicolae Manea, a declarat duminică seara, în cadrul emisiunii Fanatik Show, că discuțiile dintre giuleșteni și jucătrorul lui AJ Auxerre, Gabriel Tamaș, s-ar putea finaliza în iarnă, cînd Tamaș ar putea ajunge la Rapid:

"Tamaș și-a exprimat dorința ca din iarnă, dacă nu va juca la Auxerre, să vină la Rapid", a spus Manea.


Bergodi are de ales între Săpunaru și Perjă pentru postul lui Marius Constantin

Antrenorul "alb-visiniilor", Cristiano Bergodi, a declarat pentru Fanatik ca la sfirsitul saptaminii viitoare va aranja un meci amical, pentru a vedea cine ii poate lua locul in centrul apararii lui Marius Constantin, suspendat pentru partida tur cu Nurnberg:

"Vom face un amical, la sfirsitul saptaminii viitoare, pentru a vedea cine ii poate lua locul lui Marius Constantin, care este suspendat pentru partida din Germania. Nu stiu exact cine il va inlocui, este posibil sa fie Perja, este posibil sa fie Sapunaru. Vom alege solutia cea mai potrivita", a incheiat Bergodi.


Cristiano Bergodi:
"Aseară am fost nemulțumit de o persoană din staff-ul medical al echipei"

Antrenorul Rapidului, Cristiano Bergodi, n-a participat la conferința de presă de după meciul cu Univ. Craiova și, ulterior, a ținut să dezmintă zvonurile apărute aproape imediat, cum că ar fi avut loc o ceartă între el și George Copos sau că nu ar mai fi în relații bune cu soția sa.

"Aseară după meci am fost nemulțumit de o persoană din staff-ul medical al echipei. Nu este adevărat ca aș fi avut o discuție în contradictoriu cu domnul George Copos, dânsul este chiar mulțumit de cum a jucat echipa. Acum sunt alături de familie, în Italia și totul este ok, nu știu de unde au tot apărut astfel de speculații", a declarat tehnicianul italian pentru site-ul oficial al clubului.


Cristiano Bergodi: "Nu mi-a plăcut cum s-a mișcat Boya la Timișoara"

BoyaAntrenorul a dorit sa lamureasca si situatia lui Herea si a camerunezului Boya, neconvocati pentru partida de sambata.

"Herea si Boya sunt in urma cu pregatirea fizica si sper ca in aceasta pauza competitionala sa ajunga la capacitatea maxima, sa ma pot baza pe ei la urmatorul meci. Pe Boya nu l-am retinut in lot pentru ca l-am vazut la Timisoara si nu mi-a placut felul cum s-a miscat, s-a observat lipsa pregatirii fizice" a precizat Cristiano Bergodi pentru site-ul oficial al clubului.


Cristiano Bergodi: "Meciul cu Steaua este adevăratul test pentru noi"

Cristiano Bergodi a declarat pentru Fanatik ca acum totul este in regula si asteapta partida cu Steaua, pe care o considera cel mai important test pentru formatia sa:

"Totul este bine acum. Chiar aseara, dupa partida, am luat masa cu George Copos si era foarte multumit, ca si mine de altfel. Am lucrat doar doua luni la echipa si vad ca totul merge bine. Sintem pe un drum bun si sper sa o tinem tot asa. Meciul cu Steaua, din etapa viitoare, este cel mai adevarat test".


Cesinha: "Sper să rămînem pe primul loc pînă la final"

Atacantul "visiniilor", Carlos Cesinha, a declarat pentru Fanatik ca este fericit pentru evolutia lui si a intregii echipe in fata craiovenilor.

"Meciul de aseara a fost bun pentru mine si pentru Rapid. E bine si sper sa raminem pina la finalul campionatului pe primul loc. A fost un meci important si fiecare dintre noi am reusit sa facem un joc bun. Sint fericit ca antrenorul Unversitatii, Ovidiu Stinga, m-a laudat si a vorbit frumos despre mine. Prin golul meu am gasit solutia ca Rapid sa cistige fara probleme. Craiova a dovedit ca este o echipa buna", a spus Cesinha.


Cristiano Bergodi: "Dobroiu este pariul meu"

Dobroiu

Bergodi a comentat pentru NewsIn și reușitele elevilor săi Cesinha și Dobroiu din meciul cu Universitatea Craiova: "Sunt foarte mulțumit. Este foarte important că Cesinha a depășit blocajul psihologic în care se afla. Dobroiu este pariul meu. Eu l-am promovat și sunt încântat de reușita sa".

Partida Rapid-Universitatea Craiova, contând pentru etapa a 6-a a Ligii I, s-a disputat sâmbătă și s-a încheiat cu scorul de 2-0.


Cristiano Bergodi: "Nu l-am cerut la echipă pe Irimia, nu știu cine e"

Tehnicianul giuleștean a adăugat că singura sa dorință este aducerea unui fundaș central: "Am încredere în acest grup de jucători. Tot ce îmi doresc este un fundaș central și trebuie să găsim o soluție internă cât mai repede. Prioritatea noastră este aducerea unui fundaș central. Atât, altceva nu mă interesează. Mi-l doream și pe Nico (n.r. Daniel Niculae) dar transferul lui a căzut, tratativele s-au închis. Asta este, mergem înainte și am încredere că totul va fi bine. Important este faptul că jocul Rapidului crește de la meci la meci".

Referitor la posibilitatea aducerii în Giulești a lui Cristi Irimia, Bergodi a spus pentru NewsIn: "Am citit și eu prin ziare despre el, dar nu este nimic adevărat în ceea ce privește aducerea sa. Nici măcar nu îl cunosc, nu știu cine e. Nu l-am cerut la echipă niciodată".


Cristiano Bergodi: "Nu sînt supărat pe George Copos sau pe altcineva din conducere"

Bergodi

Antrenorul Rapidului, Cristiano Bergodi, a declarat duminică, pentru NewsIn, că absența de la conferința de presă de la finalul meciului cu Universitatea Craiova nu a fost cauzată de neînțelegeri cu George Copos, ci de accidentarea lui Costin Lazăr.


"După meciul cu Craiova am fost puțin nervos din cauza accidentării lui Lazăr și nu din cauza presupuselor nemulțumiri legate campania de achiziții. Nu sunt supărat pe George Copos sau pe altcineva din conducere. Mai mult decât atât, după meci am cinat alături de George Copos, Renzo Rossi și Grigore Sichitiu. Nici vorbă de certuri".




"Nu banii au contat

Niculae crede că patronul "face ca spiritul Rapidului să dispară ca prin farmec" și-l invită să-l redescopere împreună. Tratativele pentru revenirea sa la Rapid i-au purtat ghinion lui Daniel Niculae. Pentru că a refuzat propunerea clubului, atacantul a ajuns să fie criticat de patron și de suporteri. "I-am oferit de patru ori salariul pe care îl avea înainte să părăsească Giuleștiul! Nu-și respectă meseria! Probabil că a pierdut din spiritul Rapidului într-un an petrecut în Franța", a zis Copos. Unii fani l-au găsit și ei vinovat pe Nico pentru ratarea transferului. Atacantul lui Auxerre a explicat ieri cum au decurs negocierile cu Rapid și i-a răspuns lui Copos.

- Daniel, de ce nu te-ai înțeles cu Rapidul?
- Vreau să spun din start că n-a fost vorba de bani. O singură problemă a existat: acea clauză pentru transferul meu definitiv din vară. Am avut o discuție cu domnul Copos, i-am spus că vreau să vin împrumut un an și dacă vara viitoare se înțelege cu Auxerre să mă ia definitiv, e OK, dar să nu existe clauza în contractul meu. Cred că și timpul scurt pe care l-am avut la dispoziție pentru discuții a fost un impediment. Ne-am întîlnit cu o zi înainte să se închidă transferurile!

- Copos crede că ai pierdut spiritul Rapidului, suporterii te critică și ei. Cum comentezi?
- Eu n-am cum să-mi pierd vreodată spiritul Rapidului. Chiar îl invit pe domnul Copos în peluză, la meciul cu Steaua, să descoperim împreună spiritul Rapidului, mi-aș dori asta! Deși în prezența domnului Copos acest spirit dispare ca prin farmec. Suporterii nu cred că sînt în măsură să mă judece pentru că nu m-am înțeles cu conducerea clubului. Am refuzat rivalele Giuleștiului și Rapid va fi pentru mine prima opțiune în România. Întotdeauna!

- De ce crezi că ai ajuns totuși să fii contestat de fani?
- Probabil că și ei și-au dorit foarte mult ca eu să revin la Rapid, cred că asta i-a făcut să fie supărați.

- Patronul Rapidului a sugerat și că impresarii ți-ar fi influențat decizia. Așa a fost?
- Să fie clar: eu mă consult cu multă lume, cu familia, cu prietenii, cu impresarii, dar deciziile care mă privesc le iau singur! Victor și Giovanni n-au avut nici o legătură cu faptul că n-am ajuns la un acord cu Rapidul.

"Imbecili!"
Răzvan Lucescu i-a atacat dur pe șefii Rapidului, tot pe subiectul "Daniel Niculae": "Doar imbecilii îl pot contesta pe Nico! Acest băiat a știut să se sacrifice pentru Rapid. Mai mult, nu ar trebui să uite cei care îl acuză acum cîți bani s-au încasat de pe urma cedării lui Niculae în Franța!", a spus Lucescu junior. "Îi mulțumesc lui Răzvan! El știe cel mai bine cît am muncit", a comentat Nico. Vara trecută, atacantul a ajuns la Auxerre după ce francezii au achitat clauza de reziliere din contractul său cu Rapid, de 3,3 milioane de euro.


"Vorbeam cu Niculae, dar cuvintele mele treceau pe lîngă el, parcă nici nu auzea ce-i spuneam. A ales să stea în tribună la Auxerre"
George Copos



N-a pierdut vremea

Trei jucători a transferat Viorel Moldovan la Rapid. Andrade e rezerva lui Coman, Tamandare e rezerva rezervelor, însă cu Cesinha n-a greșit.

Chiar dacă și filiformul brazilian a fost deseori contestat, iată-l marcînd după o execuție de efect în fața Craiovei! Nu orice gol, la 3-0 sau 4-0, ci unul reușit într-un moment în care ratările păreau să-i copleșească pe vișinii. Și care le oferă trei puncte într-un meci important. Ei bine, se va comenta malițios, a fost primul său gol în etapa a 6-a. Adevărat, dar sezonul de-abia acum începe. Iar dacă Cesinha va confirma, înseamnă că Moldovan n-a pierdut vremea ca director sportiv.

Copos a cîștigat un fotbalist, dar l-a scăpat printre degete pe Moldovan, pentru că, în opinia lui, angajații n-ar trebui să aibă și drepturi. Contract? Ce contract? Era mai profitabil pentru patron să lucreze pe gratis! Invocîndu-se "onoarea de a fi în Giulești". Cînd refuzi ideile lui obtuze, "nu mai ești rapidist". Ca Daniel Niculae.





SUPARAREA LUI BERGODI PLEACA DE LA ACCIDENTAREA LUI NICOLAE GRIGORE

 Imediat dupa meciul cu Universitatea Craiova, antrenorul feroviarilor a plecat nervos de la stadion refuzind sa mai participe la conferinta de presa. S-a vorbit despre o cearta cu George Copos, insa Bergodi a negat vehement acest conflict. Gazeta Sporturilor sustine ca adevaratul motiv al supararii italianului este legat de faptul ca nu a putut sa-l introduca in teren pe Nicolae Grigore, imediat dupa ce Costin Lazar s-a accidentat. "Nu a existat nici un alt conflict intre mine si cineva din conducere. Am fost nemultumit de o persoana din staff-ul medical", a declarat tehncianul in paginile aceluias cotidian.


VEZI GOLURILE GIULESTENILOR


NAE MANEA : "TAMAS SI-A EXPRIMAT DORINTA CA DIN IARNA,
DACA NU VA JUCA LA AUXERRE, SA VINA LA RAPID"

NAE MANEA : "NOI AM VRUT SA IL LUAM PE NICULAE DEFINITIV, IAR EL NU A DORIT. OPTIUNEA NOASTRA DE CUMPARARE ERA DE 3 MILIOANE DE EURO,
PE CARE ERAM GATA SA II DAM IN VARA"






'VOI REVENI!'

  Desi acum nu s-a înteles cu George Copos, atacantul e convins ca se va întoarce în Giulesti.

Chiar daca împrumutul lui Nico de la Auxerre în Giulesti era ca si perfectat la începutul saptamânii trecute, atacantul a facut cale întoarsa, nereusind sa ajunga la un numitor comun cu George Copos.

Ai tot evitat sa vorbesti în ultimul timp despre revenirea ta la Rapid si, ulterior, despre esecul tratativelor cu Copos. Ce s-a întâmplat de fapt?

Nu pot decât sa încep spunând ca nu consider tot ce s-a întâmplat ca fiind un esec, ci mai degraba o amânare. Rapid va ramâne întotdeauna prima optiune si sunt convins ca într-o zi ma voi întoarce acolo, fie ca se va întâmpla în iarna sau alta data. Ca sa raspund la întrebare, a fost vorba de o neîntelegere legata de o clauza potrivit careia ar fi trebuit sa redevin jucatorul Rapidului în vara. Cred ca daca domnul Copos si-ar fi dorit cu adevarat sa ma întorc acum, ne-am fi putut întelege. In niciun caz n-a fost vorba de bani!

Dar tu nu puteai sa cedezi, sa ignori aceasta clauza?

Dupa ce-am patit cu domnul Copos în trecut, acum suflu si-n iaurt. Daca n-ar fi existat un precedent, poate ca as fi crezut în dânsul. Asa, am preferat sa-mi iau toate masurile de precautie. Imi pare rau pentru mine ca nu am venit, pentru suporteri si pentru echipa. Consider ca as fi putut ajuta si eu Rapidul în acest moment, nu numai Rapidul pe mine. Dar, repet, nu e timpul pierdut.

Te-a durut ca ai fost catalogat drept mercenar sau ca George Copos a spus ca ti-ai pierdut spiritul de rapidist?

Nu poate nimeni sa ma judece pe mine pentru ca nu am semnat cu Rapid atât timp cât eu am refuzat Steaua si recent Dinamo, în conditiile în care mi-au facut oferte mult mai avantajoase din punct de vedere financiar. Cât despre domnul Copos si spiritul de care vorbeste, în prezenta dânsului se cam evaporeaza spiritul Rapidului. Daca vom avea amândoi timp, l-as invita în peluza la meciul cu Steaua, ca sa-i arat ce înseamna cu adevarat acest spirit.

Esecul negocierilor a coincis si cu faptul ca nu ai mai fost convocat de Victor Piturca la nationala.

Sincer sa fiu, ma asteptam sa nu fiu chemat, în conditiile în care eram oricum suspendat în partida cu Belarus si n-am mai fost folosit în ultimul timp la Auxerre.

In ultima vreme ai cam intrat într-un con de umbra. Ce se întâmpla?

In viata si cariera oricarui fotbalist exista si perioade de genul asta. Sunt convins însa ca le voi depasi în cel mai scurt timp, iar evolutiile mele vor fi din nou la înaltimea asteptarilor.

In prezenta lui George Copos spiritul Rapidului se evaporeaza. Daca vom avea amândoi timp, l-as invita în peluza la meciul cu Steaua, ca sa-i arat ce înseamna cu adevarat acest spirit.
Daniel Niculae, atacant Auxerre


LPF II OBLIGA PE ANTRENORI SA VINA LA CONFERINTE

Liga Profesionistă de Fotbal atrage atenția asupra obligativității participării antrenorilor formațiilor din Liga I la conferințele de presă de la finalul partidelor, subliniind acest fapt la două zile după ce tehnicianul echipei Rapid, Cristiano Bergodi, nu s-a prezentat la întâlnirea cu mass-media.

Conform LPF, antrenorii principali ai echipelor din Liga I au obligația de a se prezenta la conferințele de presă de după meciurile oficiale, în baza articolului 17, lit.G din regulamentul privind statutul antrenorului, coroborat cu articolul 50 din regulamentul disciplinar. În cazul nerespectării acestor prevederi, riscă sancțiuni atât antrenorii cât și cluburile cu care aceștia au contract. La fiecare meci, observatorii de joc vor consemna în raport orice abatere de la această prevedere disciplinară.

Liga Profesionistă de Fotbal face aceste observații la două zile după ce antrenorul echipei Rapid, Cristiano Bergodi, nu s-a prezentat la conferința de presă și a plecat supărat de la stadionul Giulești-Valentin Stănescu, după meciul câștigat de Rapid, sâmbătă, cu scorul de 2-0, în fața formației Universitatea Craiova, în etapa a VI-a a Ligii I. "Bergodi își cere scuze, s-a resimțit după acest meci și nu s-a simțit capabil să vină la conferința de presă", a declarat atunci directorul de imagine al FC Rapid, Cristian Costache. În locul lui Bergodi, la conferința de presă a fost prezent directorul tehnic Grigore Sichitiu. Cristiano Bergodi a fost extrem de nervos pe banca tehnică, în timpul meciului de sâmbătă, și l-a certat pe Cesinha chiar cu câteva minute înainte de golul marcat de brazilian, în minutul 80.


BERGODI DEZMINTE

  Tehnicianul italian a infirmat zvonurile conform carora s-ar fi certat cu George Copos la finalul meciului.

Bergodi (foto) a tinut ieri sa lamureasca motivele pentru care nu a putut fi prezent la obisnuita conferinta de presa de dupa partida cu Craiova.

"Dupa meci am fost nemultumit de o persoana din stafful medical al echipei. Nu este adevarat ca as fi avut o discutie în contradictoriu cu domnul Copos. Dânsul chiar a fost multumit la final de modul cum a evoluat echipa. Acum sunt alaturi de familie, în Italia, si totul este în regula. Nu stiu de unde au aparut toate aceste speculatii", a afirmat fostul jucator lazial.

Bergodi a remarcat apoi evolutiile lui Cesinha si ale tânarului Dobroiu, care au facut diferenta în partida de sâmbata. "Golul marcat de Cesinha l-a deblocat psihic si o sa vedeti un alt jucator în meciurile viitoare, mult mai bun. In privinta lui Dobroiu, nu pot spune decât ca este un jucator promovat de mine, iar acum doua luni nu era titular nici la echipa a doua a clubului. Sunt convins ca în scurt timp va deveni un om de baza al Rapidului. Este pariul meu", a continuat Bergodi. Antrenorul bucurestenilor a vorbit apoi si despre cât de importanta a fost victoria obtinuta în fata Universitatii. "Pentru Rapid, Craiova era o adevarata si sunt multumit ca am reusit sa învingem si sa ne mentinem în fruntea clasamentului", a conchis antrenorul.









Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 



 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...