RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
                   


        REVISTA PRESEI 6 | 7 | 8 | 9 septembrie 2007

TITLURILE ZILEI

"În România nu voi juca la nici o altă echipă decît la Rapid. Asta spune totul!"

Daniel Niculae

Rapid a câștigat, 2-1 (0-0), amicalul cu Panionios
Cristi Irimia:
"La sfîrsitul saptamînii voi discuta un posibil contract, eu sper sa ramîn la Rapid"

Fanii lui Nürnberg s-au înghesuit sa cumpere bilete

 
FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |



CesinhaRapid a câștigat, 2-1 (0-0), amicalul cu Panionios
[08.09.2007]


Rapid a învins astăzi cu scorul de 2-1 (0-0) formația greacă Panionios Atena, într-un meci amical disputat în Giulești. Golurile "alb-vișiniilor" au fost marcate de doi stranieri, Cesinha (min.65) și Boya (min. 87), oaspeții reușind să egaleze "la unu", în min. 83, prin Dario Fernandes.

Rapid a evoluat în următoarea formulă:
Andrade (60 Marinescu) - Săpunaru (88 I. Stancu), Maftei/cpt., Perjă, Tamandare - Herea (62 Grigorie), N. Grigore (74 R. Stancu), Măldărășanu (62 Dică) - Dobroiu (52 Cesinha), Boya (88 Răduță), Buga.
Au mai figurat ca rezerve, fără a intra în teren, Păun, Pistol, Burdujan și Mazilu.


Panionios: Kresic - Kondose, Majstorovic, Pletsch/cpt., Koutsopoulos - Ribeiro (89 Sialmas), Fernandez, Gousoulos (33 Kondis), Kapetanos - Goundoulakis (68 Skoufalis), Djebbour. Antrenor Ewald Lienen

Dupa încheierea partidei, antrenorul Cristiano Bergodi s-a declarat multumit atât de rezultat, cât si de jocul de ansamblu al elevilor săi. Intrebat daca va sta in tribuna la meciul cu Steaua, tehnicianul fiind pasibil de suspendare, Bergodi a replicat ca nu ar fi normala o eventuala pedepsire a sa, el nefacandu-se vinovat de nimic: "Nu cred si nici nu ar fi corect sa fiu suspendat. Nu am facut nimic grav si nu vad motivul pentru care as putea fi trimis in tribuna. Oricum, nu de acest fapt va depinde rezultatul meciului cu Steaua. Aceasta este genul de meci in care orice este posibil, vom vedea ce se va intampla". Antrenorul "vișiniilor" a mai declarat ca este o pura coincidenta faptul ca la principalele echipe bucurestene se afla in staful tehnic antrenori italieni: el la Rapid, Zenga la Dinamo si Pedrazzini secund la Steaua: "Este doar o coincidenta acest fapt, noi ne facem meseria profesionist si poate de aceea suntem apreciati. Oricum nu se poate spune ca italienii fac minuni, ci doar ca muncim bine".


Panionios AtenaPanionios vine azi și pleacă după amicalul de mâine

Mâine, de la ora 15:30, pe stadionul "Giulești-Valentin Stănescu" are loc amicalul dintre Rapid și Panionios Atena, pentru care delegația elenă va sosi în această seară la București, urmând să se cazeze la "Crowne Plaza". Grecii, prezenți și ei în ediția actuală a Cupei UEFA, au în palmares două Cupe ale Greciei (1979 și 1998) și o Cupă Balcanică (1971), ultimul trofeu fiind cucerit și de Rapid, în două rînduri, acum mai bine de patru decenii. Cea mai notabilă participare europeană a lui Panionios s-a consemnat în ediția 1998-1999 a Cupei Cupelor, când a ajuns până în sferturile de finală, unde a fost eliminată de Lazio, echipa care avea să câștige apoi trofeul. Interesant este faptul că gruparea elenă a fost fondată acum 117 ani, într-o regiune, Smyrna (acum, Izmir), care aparține azi Turciei! De la Panionios au plecat trei foști mari atacanți ai fotbalului grecesc: Nikos Anastopoulos, Tomas Mavros și Dimitris Saravakos.

În jocul de mâine, Cristiano Bergodi nu-i va putea folosi pe Dani Coman, Marius Constantin, Vladimir Bozovic (aflați la loturile naționale) și Costin Lazăr (accidentat)

Posesorii de invitații și de abonamente pentru meciurile de campionat pot intra cu cardul de acces deja procurat.

Prețurile biletelor de intrare sunt următoare:
10 lei - tribuna 0,
8 lei - tribuna a II-a și
5 lei - peluza a II-a


Premiile de la tombola Lotto se pot revendica pâna pe 7 septembrie

Sapte tricouri originale de joc au intrat deja în posesia fericitilor câstigatori ai premiilor oferite de partenerul Rapidului, Sport System Development (importator oficial in Romania al produselor marca Lotto) cu prilejul tombolelor organizate în pauzele jocurilor oficiale din Giulesti, care au menirea de a rasplati fidelitatea suporterilor.

Câstigatorii de pâna acum sunt: Cristian Butler, Virgil Negoita, Valentin Gros (Rapid-Gloria Bistrita), Daniel Tomuta, Ioan Alexandru Tomuta (Rapid-Otelul), Ovidiu Vasile si Marius Radu (Rapid-Univ. Craiova).

Au ramas nerevendicate premiile aferente urmatoarelor serii iesite câstigatoare: 3802250,
3802258, 3802545 (Rapid-Bistrita), 3801357, 3801721, 3802300, 3802952 (Rapid-Otelul), ART2 502, ART2 634, ARTP2 2009 si ARTP2 2100 (Rapid-Craiova).
În cazul extragerilor de la primele doua meciuri, câstigatorii pot veni sa intre în posesia tricourilor la sediul clubului (B-dul Bucurestii Noi 170, sector 1) pâna la data de 7 septembrie. Premiile neridicate se vor raporta pentru tombolele viitoare





CINE FUGE? ALB-ALBASTRII, OLE, OLE!
05-09-2007
Autor: JULIUS CONSTANTINESCU


Sambata seara, cinci barbati si o femeie trec pe sub podul Grant, incercand sa se strecoare neobservati si sa ajunga cu bine la stadionul Rapid. Sunt suporteri locali ai Universitatii Craiova si au misiunea delicata de a trece nedetectati prin liniile ultrasilor rapidisti, pentru a face jonctiunea cu fanii Stiintei veniti de la Craiova pentru meciul de pe Giulesti.
Unul dintre acesti imbecili sunt eu insumi; femeia e sor-mea, iar ceilalti patru nu sunt nici ei, evident, niste minti sclipitoare. In dreptul unui picior de pod, unul dintre iubitorii fotbalului craiovean se opreste si ne arata unde i-au desfigurat rapidistii anul trecut pe doi suporteri craioveni, sot si sotie. Mi se rupe sufletul, dar nu e momentul sa fiu sentimental: trebuie sa strapungem liniile inamice si sa ajungem la ai nostri cu orice pret.
Intrarea suporterilor craioveni e langa teatrul Giulesti. Intrucat microbuzele cu suporteri de la Craiova n-au ajuns inca, poarta e inchisa. Stam in fata teatrului, in mijlocul rapidistilor, incercand sa nu ne tradam (desi, pentru ca nu avem fulare cu Rapid, riscam sa fim confundati cu niste iubitori de teatru, ceea ce e la fel de periculos). Intr-un final, apar si microbuzele; hoarda visinie se napusteste spre microbuze, sa le faca cu mana oaspetilor (evident, pentru a le putea face cu mana, rapidistii sunt nevoiti mai intai sa arunce pietrele pe care le au in maini). Oltenii par si ei bucurosi de intalnire si injura. E o atmosfera placuta, de derby - din sute de piepturi visinii rasuna traditionalul: "La olteni, m... la olteni!". Ca sa nu ma dau de gol, urlu si eu entuziast, impreuna cu ei. Microbuzele reusesc sa intre, iar noi suntem tot printre rapidisti. "La olteni, m... la olteni!", imi scuip plamanii, dupa care, brusc, o iau pe sor-mea de mana si ne repezim in galop spre poarta de acces. Aceasta manevra, executata stralucit, ii ia prin suprindere pe rapidisti: pana sa se dezmeticeasca, trecuseram deja la dusman. Vreau sa ma intorc si, din spatele jandarmilor, sa fac semne obscene si sa le strig: "M..., fraierilor!"; ma abtin totusi, intrucat mai trebuie sa plec si-acasa de la stadion, operatiune pentru reusita careia discretia e decisiva.
In spatele portii, o parte a galeriei craiovene isi face incalzirea batandu-se cu jandarmii. Imi apar cu eroism sora: ma tupilez dupa ea si urlu "Ba, nu dati, e femeie!". Trec pe langa jandarmi cu basca-n mana si clatinand cu servilism din cap; odata ajuns in mijlocul galeriei, imi exprim convingerea ca toti jandarmii sunt niste rahati. Sunt intreg.
Imi va reusi acest mers pe sarma pana la sfarsit? Le voi scapa din nou ultrasilor visinii, la iesirea din stadion? Am scris acest text cu propriile mele maini, sau i l-am dictat asistentei medicale? Aflati maine, din Ziarul...


CINE FUGE? ALB-ALBASTRII, OLE, OLE! (II)
06-09-2007
Autor: JULIUS CONSTANTINESCU


Prima repriza a meciului Rapid - Universitatea a fost visul oricarui suporter al Craiovei: nici adversarul n-a jucat nimic. Sper sa plecam la final cu un punct, ca sa evitam podiumul (noi, suporterii Stiintei, prin podium intelegem ultimele trei locuri).
Imediat ce Craiova isi termina evolutia captivanta din prima repriza, galeria olteana se trezeste din atipeala; s-ar bate cu cineva, dar n-are cu cine. De peste gard, rapidistii se uita si ei cu pofta la olteni: i-ar calca putin in picioare, dar nu pot ajunge la ei. Ingeniozitatea olteneasca triumfa din nou: ca sa nu saliveze degeaba uitandu-se la rapidisti, fanii Stiintei se bat intre ei. Jandarmii nu se baga, pentru ca, zic ei, n-au voie sa intervina in tribuna; in schimb, dau cu gaze lacrimogene. Le multumesc din suflet ca n-au dat decat cu gaze, nu cu bomba atomica, pentru a desparti trei insi. Oltenii sunt dispusi sa-l predea pe cel care a declansat cafteala, insa, din motive pe care doar mintea jandarmereasca le poate cuprinde, fortele de ordine refuza sa-l primeasca, asa ca bataia reincepe.
Intrarea pe teren a galacticilor din Banie stinge definitiv conflictul si ma pot concentra asupra chestiunii principale: cum dracu' ies de-aici cu dintii intregi. Ca sa nu mi-o sparga rapidistii, mi-am lasat masina tocmai la Crangasi (masina n-are nici o vina, ea nu tine cu Craiova).
Meciul se termina (daca vreti sa stiti rezultatul, uitati-va in Gazeta Sporturilor, nu fiti nesimtiti), dar noi ramanem pe loc. Dupa o ora, as cam pleca, dar nu pot, pentru ca jandarmii trebuie sa-l identifice pe turbulent, "in baza probelor video". In baza lui "uite-l, ba, aci", li-l aratam noi cu degetul. Jandarmeria, insa, lucreaza profesionist: trebuie sa ne fotografieze si amprenteze pe toti, dupa care, in baza probelor video, sa-l retina pe individ. Momentan, ne tin pe loc, intrucat n-au "sectii operative" unde sa ne duca.
Fanii bucuresteni ai Stiintei incep sa urle: "Haideti, ba, ca pierdem metroul", asa ca jandarmii decid ca cei din Bucuresti sa fie fotografiati in strada si sa li se dea drumul. Protestez vehement impotriva faptului ca sunt tratat ca ultimul infractor, insa sor-mea mi-o taie scurt: "Gura, ca nu stau aci pana la 3 dimineata". Imi fac poze si-mi dau drumul.
E trecut de 12 noaptea si, impreuna cu niste tipi care aveau masina in apropiere, ma strecor hoteste pe sub podul Grant. Tipii ma lasa la Crangasi, iau masina mea si ma intorc la stadion. De aici, iau un coleg de galerie si-l duc la Carefour Militari, in Sectorul Agricol Ilfov, unde-si lasase masina. Mi-e foame, ma doare ingrozitor capul si-mi vine sa-mi vomit matele. Sor-mea isi aprinde o tigara si zice: "Tu iti dai seama ca e sambata seara si ca oamenii normali sunt in oras la ora asta si se distreaza, nu?". Imi dau seama

ORA VIP-URILOR DE MANA A DOUA
07-09-2007
Autor: JULIUS CONSTANTINESCU


La finalul unui meci de fotbal, jucatorii parasesc terenul si pleaca la vestiare; imediat, locul lor este luat de antrenorii celor doua echipe si de reporteri, care le iau interviuri la cald. Dupa antrenori, urmeaza fotbalistii. In fine, cand protagonistii meciului se retrag, pe gazon coboara, din inaltul tribunei oficiale, marii mahari: patroni de cluburi, finantatori, presedinti, oficiali. Tribunele incep sa se goleasca, fotbalistii, antrenorii si oficialii pleaca sa sarbatoreasca la restaurante de lux, iar reporterii, fericiti ca au obtinut declaratiile, pleaca in galop spre redactii
sa-si scrie materialele. Este momentul in care vipurile de mana a doua, personajele de fundal ale tribunei oficiale, profita pentru a pune stapanire pe teren. Se plimba plini de importanta de colo-colo, clamandu-si dreptul la farama lor de celebritate in fata putinilor spectatori intarziati, care inca mai vocife-reaza in tribune.
Meciul dintre Rapid si Universitatea Craiova se terminase demult; prin fata galeriei craiovene se perindasera deja antrenorul Ovidiu Stanga, Ilie Balaci, fosta glorie a Stiintei, si George Copos (intampinat cu urale si cu scandarea "UTC, forta UTC!"). Mai trecusera, apoi, cativa oficiali de la federatie, fostul fotbalist Ionut Stancu si doi chelneri care tarau dupa ei o naveta de apa minerala (care, totusi, au reusit sa traverseze terenul mai repede decat atacantii Universitatii). Instalatia de nocturna se stingea incet, incet, cand pe gazon si-a facut aparitia, coborand de la oficiala, un mini-VIP intarziat, un barbat cu totul si cu totul special. Purta niste pantofi luciosi absolut remarcabili, pantaloni negri, stransi, care aproape plezneau in partea dorsala, extrem de proeminenta, si un tricou negru care se mula peste o burta imensa; parul, inmuiat fara zgarcenie in gel, avea acea pieptanatura clasica a fantelui de cartier, cu care probabil sunteti familiarizati daca nu locuiti in centru sau va uitati la OTV. In fine, toata aceasta frenezie vestimentara era dublata de o calcatura excentrica, datorata, cel mai probabil, fie pantalonilor foarte stransi, fie unei clisme facuta recent.
Mergea alene, cu umbletul lui excentric, si manca seminte, pe care le scotea din buzunarele pantalonilor si le arunca de departe in gura, cu o dexteritate ce trada o practica indelungata. Cand s-a oprit in dreptul galeriei, asa, intr-o doara, dar in fapt pentru a putea fi mai bine admirat, l-am recunoscut: era Ogica, celebrul jucator la Loto, regele probabilitatilor, magicianul celor 49 de numere. Galeria l-a salutat cu urale, iar un ultras oltean din primul rand si-a exprimat cu caldura admiratia: "Ogica, nu vrei sa-ti dau si io un numar?".



Cristiano Bergodi:
"Un arbitru priceput din România, cu personalitate, poate să conducă acest meci"
9 septembrie 2007 ora 18:58:00

Bergodi

Tehnicianul alb-vișiniilor, Cristiano Bergodi, nu este de acord cu patronul Stelei, Gigi Becali, care declarase că dorește ca derby-ul să fie condus de o brigadă din străinătate:
“Eu nu sînt de acord cu acest lucru. Sper ca acest meci să fie condus de români. Important este să fie un arbitru corect, care să nu favorizeze, în nici un fel, pe Rapid sau pe Steaua. El trebuie să-și facă doar datoria. Un arbitru priceput din România, cu personalitate, poate să conducă acest meci”, a încheiat tehnicianul italian.
sursa: Fanatik


Ovidiu Herea: "Colegii mei ar fi mulțumiți cu un egal, dar eu nu!
Vreau să cîștig in Ghencea"

9 septembrie 2007 ora 18:40:00

Herea

Ovidiu Herea își dorește foarte mult ca Rapidul să se impună în Ghencea, nemulțumindu-se cu un rezultat de egalitate. Mijlocașul spune că va da totul pentru ca Rapid să aducă 3 puncte în Giulești:

“Urmează pentru noi un meci foarte dificil cu Steaua. Colegii mei ar fi mulțumiți cu un egal, dar eu nu! Vreau să cîștig in Ghencea. Este un derby în care trebuie să dai totul. Noi trebuie să continuăm seria de rezultate pozitive și cu Steaua”, a spus Herea.
sursa: Fanatik


Ovidiu Herea:
"Nu sînt încă mulțumit de evoluția mea, se vede că sînt în urmă cu pregătirea"
9 septembrie 2007 ora 17:49:00

Ovidiu HereaMijlocașul giuleștenilor, Ovidiu Herea, spune că este în urmă cu pregătirea și de aceea nu poate să dea încă totul pentru Rapid, însă face antrenamente suplimentare și își dorește să fie la capacitate maximă cît mai rapid:

“A fost un meci util pentru noi. Un antrenament reușit înaintea partidei cu Steaua. Nu sînt încă mulțumit de evoluția mea. Se vede că sînt în urmă cu pregătirea. Mai mult de 60 de minute nu pot să joc. Ăsta e singurul meu of la Rapid, că nu pot juca mai mult. Mă antrenez suplimentar după fiecare antrenament și sper ca în perioada următoare să îmi revin 100%”, a afirmat Herea pentru Fanatik.

Cristiano Bergodi: "Perjă este o soluție internă bună"
9 septembrie 2007 ora 17:40:00

Cristiano Bergodi a declarat că partida cu Panionios l-a ajutat să se decidă în mare măsură asupra liniei de fund pe care o va folosi în meciul tur cu Nurnberg:
“A fost un test util pentru echipă, dar și pentru mine, deoarece am văzut la lucru posibila apărare pentru "dubla" cu Nurnberg. A fost un meci bun pentru mine care m-a ajutat să mă conving asupra unui fundaș. În meciul cu Nurnberg, în locul lui Marius (n.r. Constantin) va juca, probabil, Perjă sau Săpunaru”, a spus Bergodi.

Întrebat dacă în partida cu Steaua va folosi aceeași linie de fund pe care are de gînd să o folosească și în partida din Germania, cu Nurnberg, Bergodi a declarat:
“Nu știu dacă în meciul cu Steaua voi folosi aceeași apărare ca și cu Nurnberg. Noi avem o linie de fund bună cu Săpunaru, Maftei, Marius Constantin și Bozovic. Vom vedea dacă va juca și Perjă. Mai am o săptămînă să mă decid. Perjă este o soluție internă bună”.
sursa: Fanatik


Cristiano Bergodi: "Boya poate fi o soluție importanță pentru înlocuirea lui Mazilu"
9 septembrie 2007 ora 17:26:00

Cristiano Bergodi s-a declarat mulțumit de prestația atacantului Pierre Boya, acesta înscriind golul de 2-1 și ratînd alte ocazii. Tehnicianul Rapidului îl consideră pe Boya o variantă importantă pentru situațiile în care Mazilu nu ar putea juca:

“Boya, încet, încet, intră în joc. Este greu pentru el, deoarece anul trecut a jucat extrem de puțin, șase luni a lipsit. Apoi a venit pentru el și acea nefericită accidentare din ultimul meci amical susținut în Elveția. A făcut o partida bună aseară, a marcat și un gol, a participat alături de colegii săi la numeroase faze. Poate fi o soluție importanță pentru înlocuirea lui Mazilu. Cu Mazilu și Boya sînt liniștit”, a spus Bergodi.
sursa: Fanatik


Cristiano Bergodi: "Tamandare a făcut un meci bun"
9 septembrie 2007 ora 17:19:00

Antrenorul giuleștenilor, Cristiano Bergodi, a făcut o caracterizare asupra evoluției lui Tamandare și Boya, doi jucători care au evoluat foarte puțin pentru Rapid în acest început de sezon.

“Tamandare s-a mișcat bine. Nu pot spune că a fost o surpriză pentru mine. El, încet, încet, începe să înțeleagă ce vreau de la el. Sîmbătă a făcut un meci bun. Este o soluție pentru viitor. L-am luat pe Tamandare la Rapid pentru că Săpunaru poate nu va juca mereu. Am nevoie de el. Din păcate pentru el, nu a evoluat pînă acum din cauză ca a venit din Brazilia slab pregătit fizic”, a spus Bergodi.
sursa: Fanatik


Dănuț Perjă: "De la Steaua, Dică e cel mai important jucător"
9 septembrie 2007 ora 15:39:00

Fundașul stînga al Rapidului, Dănuț Perjă a declarat că meciul împotriva roș-albaștrilor trebuie cîștigat de giuleșteni pentru palmares, moral și pentru menținerea în fruntea clasamentului.

“Nu știu dacă voi juca în meciul cu Steaua, depinde de antrenor. Ori de cîte ori intru vreau să dau ce e mai bun pe teren. Pînă acum patru luni de zile am evoluat ca fundaș central, iar de cînd a venit domnul Bergodi evoluez pe partea stîngă. Am încercat să joc cît mai bine. De la Steaua, Nicolae Dică rămîne cel mai important fotbalist. Simte jocul și este un atacant foarte bun. Trebuie să cîștigăm ca să rămînem în fruntea clasamentului, ca să avem un moral bun pentru meciul cu Nurnberg și pentru palmaresul împotriva Stelei”, a declarat fundașul giuleștean.
sursa: Fanatik


Marian Rada: "Mergem în Ghencea să cîștigăm!"
9 septembrie 2007 ora 15:32:00

Tehnicianul secund al giuleștenilor, Marian Rada, a declarat că amicalul de ieri împotriva grecilor a fost un antrenament, care îi va ajuta pe alb-vișinii în meciul cu Steaua și dubla cu Nurnberg.

“Ieri am disputat un meci de pregătire în care am folosit 19 jucători. Am încercat diferite strategii care să ne folosească pentru meciurile cu Steaua și cu Nurnberg. A fost mai degrabă un meci antrenament. În Ghencea mergem să cîștigăm, dar nici un egal n-ar fi o tragedie”, a declarat Marian Rada.
sursa: Fanatik


Spectatori puțini la amicalul Rapidului
9 septembrie 2007 ora 13:47:00

Meciul dintre Rapid și Panionios nu a stîrnit interes în rîndul fanilor giuleșteni. Organizată pentru a-l ajuta pe Bergodi să aleagă jucătorul care îl va înlocui pe Marius Constantin (suspendat) în meciul cu FC Nurnberg, din primul tur al Cupei UEFA, partida cu grecii a fost urmărită din tribune de aproximativ 1.500 de oameni.
Jucătorii grecilor au fost dezamăgiți de lipsa fanilor, ei fiind informați că giuleștenii au o galerie pătimașă care știe să facă atmosferă.


Ionuţ Stancu a revenit pe teren
9 septembrie 2007 ora 12:13:00

Fundaşul Rapidului, Ionuţ Stancu, a revenit pe teren după accidentarea suferită în această vară, diagnosticul fiind fractură de metatarsiene.
Stancu a intrat pentru prima dată după mult timp pe teren în cea de-a doua repriză a meciului amical cu FC Panionios, înlocuindu-l pe Cristian Săpunaru.


Perjă și Tamandare i-au înlocuit pe Marius Constantin și Bozovici
8 septembrie 2007 ora 22:12:00

Cristiano Bergodi caută cea mai bună soluție pentru postul de fundaș central în meciul cu nemții de la FC Nurnberg. Titularul de drept, Marius Constantin, este suspendat, iar tehnicianul rapidist are de ales între Perjă și Săpunaru.
La meciul amical cu grecii de la Panionios, Bergodi a ales să-l încerce pe Dănuț Perjă în centrul apărării. Italianul s-a declarat mulțumit de acest experiment, dar a anunțat că mai are la dispoziție o săptămînă pentru a lua cea mai bună decizie în această privință.

Brazilianul Tamandare a jucat în partea stîngă a apărării, loc ocupat de obicei de muntenegreanul Vladimir Bozovici. Titularul de drept a lipsit pentru ca este convocat la naţionala ţării sale, unde este şi căpitan.


Sărbătoare braziliană în Giuleşti
8 septembrie 2007 ora 21:51:00

Chiar dacă sunt la mii de kilometri distanţă de casă, brazilienii Rapidului au serbat în cantonament Ziua Independentei. La sărbătoarea lor au ţinut să fie prezenţi şi antrenorii Cristiano Bergodi şi Renzo Rossi.

Pe lângă italienii de pe banca tehnică, chiar patronul George Copos a ţinut să-i felicite pe brazilieni şi să le aducă aminte că vor avea parte de samba dacă vor câştiga campionatul.

Tortul imprimat cu steagul Braziliei i-a făcut pe sud-americani să-şi reamintească de casă, deşi jucătorii au venit cu soţiile şi prietenele la Bucureşti.

Sursa: Realitatea TV


George Copos: "Sînt extrem de furios că l-am ratat pe Sergiu Radu. Este și vina domnului Dinu Gheorghe, care nu a avut ochi pentru el"
8 septembrie 2007 ora 21:01:00

Patronul giuleștenilor, George Copos, a declarat că nu înțelge de ce nimeni din conducerea clubului nu a insistat pentru aducerea lui Sergiu Radu la Rapid și l-a ironizat pe fostul președinte al alb-vișiniilor, Dinu Gheorghe, spunînd despre acesta că nu a avut “ochi” pentru cel poreclit “Schijă”.

“Sînt extrem de furios că l-am ratat pe Sergiu Radu. Nu știu ce a păzit conducerea noastră timp de trei ani de zile. A dormit! Aveam posibilitatea să-l aducem în Giulești. A fost o mare prostie din partea noastră. Este vina și a domnului Dinu Gheorghe, care nu a avut ochi pentru acest jucător. Acum iată-l că face furori prin Germania. Am fost cu el, acum cîțiva ani, cînd la spital i s-a făcut acel control la inimă. L-am ținut de mînă și am fost alături de el. Îmi pare extrem, extrem de rău că nu l-am adus în Giulești”, a spus Copos.
sursa: Fanatik


George Copos: "Rapid joacă din ce în ce mai bine, avem un grup puternic"
8 septembrie 2007 ora 20:43:00

George Copos este mulțumit de prestația echipei sale, fiind convins că Rapid va fi din ce în ce mai puternică. Patronul giuleștenilor are încredere în tinerii jucători ai Rapidului, lăudîndu-le prestația:

"A fost o verificare foarte bună pentru meciul cu Steaua. Rapid joacă din ce în ce mai bine. Avem un grup foarte puternic. Ne așteaptă o perioadă grea, cu meciuri din trei în trei zile. Mă bucur pentru cei care au intrat azi, în special pentru Tamandare, Ionuț Stancu, Perjă și Romeo Stancu. Avem puști de 18, 19 ani care au intrat foarte bine azi în joc. Sper ca Lazăr să revină de marți la antrenamente", a spus Copos.


Cristiano Bergodi: "Nu cred că şcoala italiană face minuni aici"
8 septembrie 2007 ora 20:33:00

Cristiano Bergodi a comentat succesul pe care italienii îl au în România, nu mai puțin de 3 antrenori lucrînd cu cele mai importante echipe din prima ligă:

"E o coincidenţă că şi eu şi Zenga şi Pedrazzini antrenăm în România. Nu cred că şcoala italiană face minuni aici. Noi lucrăm profesionist, sîntem ca antrenorii români", a spus Bergodi.


Katsifarakis, antrenorul lui FC Panionios: "Rapid a dovedit că este o echipă puternică"
8 septembrie 2007 ora 20:25:00

Tehnicianul grecilor, Georgios-Eleytherios Katsifarakis, crede că partida cu Rapid a fost un test util pentru ambele echipe și îi laudă pe giuleșteni pentru jocul prestat:

"A fost un meci util pentru ambele echipe. Am jucat bine chiar dacă avem un singur meci jucat în campionat. Astăzi, Rapid a dovedit că este o echipă puternică, mai ales că au cîțiva jucători convocați la echipele naționale. M-a interesat randamentul echipei mele și nimic altceva. Nu m-a interesat scorul", a spus Katsifarakis.


Cristiano Bergodi: " Ar fi mare păcat să fiu suspendat la meciul cu Steaua"
8 septembrie 2007 ora 20:18:00

Cristiano Bergodi speră să nu fie suspendat, el declarînd că nu există motive pentru a fi chemat la Comisia de Disciplină.

"Sper că nu voi fi chemat la Comisia de Disciplină. Nu am făcut nimic, nu văd de ce ar trebui să merg acolo. Ar fi mare păcat să fiu suspendat la meciul cu Steaua", a spus Bergodi.


Vasile Maftei: "Nu ne bucurăm de răul altora, sperăm să fie în continuare liniște la noi"
8 septembrie 2007 ora 20:05:00

Căpitanul Rapidului, Vasile Maftei, este mulțumit pentru că la Rapid este în sfîrșit liniște. Fundașul alb-vișiniilor spune că giuleștenii nu trebuie să se bucure de răul altora, referindu-se la faptul că este tensiune la rivalii de la Dinamo și de la Steaua:

"Nu știu ce e la alte cluburi, nu ne bucurăm de răul altora, sperăm doar ca la noi să rămînă totul bine, să fie în continuare liniște!"
, a încheiat Maftei.


Cristi Irimia: "De ce m-au mai chemat dacă voiau un fundas central?
Îmi pare rău că nu rămîn în Giulesti'

Contactat telefonic de Fanatik, Cristian Irimia regreta ca nu a ramas in Giulesti, dar nu intelege de ce a mai fost chemat in probe, daca antrenorii nu cautau un fundas dreapta. "Daca ei vroiau un fundas central, de ce m-au mai chemat in probe? Zic eu ca domnul Bergodi trebuia sa ma vada si pe mine intr-un meci amical, nu numai la antrenamente. Imi pare rau ca nu ramin in Giulesti, dar asta e viata. Ma intorc in Ucraina. Din iarna mai am doi ani de contract cu Dinamo Kiev. Probabil ca voi fi imprumutat la o formatie de acolo", a afirmat Cristi Irimia.


DEPLASARE / 2.000 de suporteri vor sustine Rapidul la Nurnberg

RAPID

Liga Suporterilor Rapidisti anunta ca persoanele care doresc sa mearga in Germania sa sustina Rapidul in disputa cu Nurnberg, de pe 20 septembrie, vor trebui sa scoata din buzunar 60 de euro. Acest pret include transportul si cazarea, nu insa si biletul de meci, acesta urmind a fi procurat de la stadionul echipei germane si sa coste 18 euro. Transportul se va face cu autocarul, iar plecarea este pe 19 septembrie, la ora 08.00. La meciul Nurnberg - Rapid, din turul I al cupei UEFA sint asteptati circa 2.000 de suporteri alb-visinii. Sursa: Fanatik


AMICAL / Rapid - Panionios, sîmbata, de la ora 15:30

S-a schimbat ora amicalului cu Panionios Atena. Giulestenii vor întîlni formatia din Grecia sîmbata, de la ora 15.30, pe stadionul "Valentin Stanescu" - Giulesti.
Panionios Atena este si ea calificata în turul I al Cupei UEFA, în care adversara îi va fi Sochaux, si abia a început campionatul, pe 1 septembrie, debutând cu o remiza alba pe terenul lui Aris Salonic.
Posesorii de invitatii si de abonamente pentru meciurile de campionat pot intra cu cardul de acces deja procurat. Preturile biletelor de intrare sunt urmatoare: 10 lei - tribuna 0, 8 lei - tribuna a II-a si 5 lei - peluza a II-a.


Costin Lazar: "Nu cred ca pot sa joc cu Steaua"

Mijlocasul giulestenilor, Costin Lazar, a declarat este destul de grava accdentarea sa si crede ca nu va fi apt pentru partida cu Steaua, din etapa urmatoare: "Nu stiu cit o sa stau departe de gazon. Este destul de grav. Nu vreau sa-mi pun ghips. Eu merg normal, dat din pacate nu pot sa alerg. Nu cred ca pot sa joc cu Steaua. Voi face insa tot posibilul sa fiu pe teren", a spus Lazar


Costin Lazar despre eventualul transfer al lui Irimia:
"Într-un fel am reunit gasca de la Sportul"

Costin Lazar este foarte bucuros ca Cristi Irimia se antreneaza cu lotul Rapidului si glumeste, declarind ca ,daca s-ar perfecta transferul fundasului in Giulesti, "gasca nebuna" de la Sportul s-ar reuni: "Nu am avut timp sa stau prea mult cu Cristi (n.r. Irimia) deoarece eu am fost mai mult prin cabinete. Ma bucura mult venirea lui la Rapid. Intr-un fel, am reunit "gasca" de la Sportul. Este un jucator bun, are nevoie de ceva timp pentru a se adapta, pentru ca a stat departe de gazon cit a fost sub contract cu Dinamo Kiev", a spus Lazar.


Lazar vrea arbitri straini la Steaua - Rapid

Lazar considera ca cel mai bine ar fi ca partida Steaua - Rapid sa fie condusa de arbitri straini: "Si arbitri straini, si cei romani, gresesc. Eu zic ca cel mai bine ar fi ca derby-ul Steaua - Rapid sa fie arbitrat de o brigada din strainate. Astfel, daca arbitrul ar gresi, nu ar mai exista suspiciuni asupra lui ca ar fi rapidist sau stelist", a spus jucatorul.


Cristi Irimia:
"La sfîrsitul saptamînii voi discuta un posibil contract, eu sper sa ramîn la Rapid"

Aflat in probe la Rapid, fundasul Cristi Irimia a declarat ca la sfirsitul acestei saptamini va discuta cu cei din conducerea Rapidului despre situatia sa si a precizat ca isi doreste sa joace in Giulesti: "M-am antrenat si astazi alaturi de lotul Rapidului. Nu am discutat, inca, cu absolut nimeni din conducerea echipei. La sfirsitul saptaminii voi discuta un posibil contract. Eu am jucat bine, nu stiu daca cei de pe banca tehnica sint multumiti de mine, dar eu sper sa ramin la Rapid".


INTERVIU / EXCLUSIV /
Iosif Damaschin despre Dobroiu: "Nu este noul Niculae, este Ionut Dobroiu si atît"

Antrenorul grupei din '88, Iosif Damaschin, spune ca nu este surprins de evolutia buna a tînarului atacant, Ionut Dobroiu, la Rapid. Damaschin a lucrat foarte mult timp cu Dobroiu, despre care spune ca nu exista un alt jucator ca el în România.

Domnule Damaschin, va surpinde evolutia lui Dobroiu la Rapid?
Am avut încredere în el de la început, are niste calitati extraordinare. Nu exista jucator ca el în România, cu o asemenea explozie, cu o plecare extraordinara de pe loc si poate la Bratu sa mai fi vazut o astfel de viteza, dar Ionut este peste el.

Cum este elevul Ionut Dobroiu?
Este un copil timid, provine dintr-o familie modesta, tatal sau lucra cu ziua într-un service auto, iar mama sa la gradinita. Nu am avut probleme cu el niciodata, vorbeam în permanenta cu el si îi explicam ce vreau de la el.

Cum comentati ca era rezerva la Rapid II?
Eu m-am certat de-a lungul timpului cu toti antrenorii care au fost la echipa a doua pentru ca au gresit fata de el. A avut probleme de adaptare si nu au stiut cum sa-l ia. Îl bagau pe final de meci cînd era tensiunea foarte mare si toata lumea se astepta sa faca minuni.

I se potriveste sistemul lui Bergodi?
La mine era titular meci de meci, desi nu i se potrivea sistemul, îl foloseam meci de meci.
Sistemul lui Bergodi îi vine ca o manusa, e perfect pentru el, pentru ca nu i se cere sa faca si faza defensiva, sa fie om de marcaj. Este un jucator de contraatac si Bergodi stie cum sa-l puna în valoare.

Cum credeti ca se va descurca în meciurile tari din UEFA?
Bergodi trebuie sa aiba rabdare cu el, sa îl tina la echipa, sa capete experienta. Din pacate, nejucînd meci de meci la echipa a doua, a pierdut foarte mult. Meciurile din UEFA au o încarcatura fantastica si el e un copil, orice esec îl poate da peste cap. Dar daca va fi folosit în mod constant si i se va da încredere, Ionut va deveni un om de baza al Rapidului.

I-ati avut sub comanda si pe Raduta si Paun..
Din grupa lor, ei trei sunt pariurile mele. Acum a explodat Dobroiu, la anul va veni rîndul si lui Raduta si Paun. Ambii au fost titulari la grupa mea, Paun e capitan la Rapid II. Am mare încredere în ei si meritul este cu atît mai mare ca au ajuns de la juniori la o echipa de Cupa UEFA. Trebuie sa aiba rabdare si rezultatele nu vor întîrzia sa apara.

Domnul Copos l-a numit noul Niculae..
Joaca altceva, dar va ajunge mare si Ionut. Nu sînt de acord cu numele asta, de noul Niculae. El este noul Dobroiu, mai bine zis, Dobroiu si atît.


EXCLUSIV / Cristi Petre despre Dobroiu:
"Jucator deosebit, tehnic si cu viteza, dar necopt din punct de vedere tactic"

Fostul antrenor al lui Ionut Dobroiu la Rapid II crede despre tanarul fotbalist ca este "necopt" din punct de vedere tactic.

Cristi Petre a declarat pentru rapidisti.ro: "Este un jucator deosebit, foarte bun, dar necopt din punct de vedere tactic. Are calitati fotbalistice foarte bune, ii place sa se joace cu mingea, dar nu stie ce sa mai faca fara balon. Trebuie discutat cu el, sa i se explica ca trebuie sa faca si faza defensiva. E tehnic si are viteza, se lanseaza foarte bine cand are spatii, cum s-a intamplat si la golul reusit in partida cu Craiova."


Ovidiu Herea: "Ma pregatesc suplimentar si fac progrese vizibile"

Ovidiu Herea a explicat si motivul pentru care nu a fost oprit în lot la partida din runda precedenta cu Universitatea Craiova, recunoscând ca perioada de incertitudine în care s-a aflat în aceasta vara l-a afectat.

"Înca nu sunt la nivelul celorlalti jucatori din punct de vedere fizic, de asta nu am fost nici macar pe banca în partida cu Craiova. Dupa fiecare antrenament urmez un program separat cu exercitii suplimentare si fac progrese vizibile. Domnul Bergodi mi-a spus sa am rabdare pentru ca o sa-mi vina rândul si ca nu are rost sa fortez daca nu sunt pregatit suta la suta. Din pacate, perioada de incertitudine în privinta transferului m-a afectat atât psihic, cât si fizic. Abia astept sa joc si sper ca pâna la meciul cu Steaua sa fiu la capacitate maxima", a mai spus mijlocasul "alb-visiniilor" pentru Atac.


Herea ar putea fi chiar si titular împotriva formatiei pregatite de Gheorghe Hagi, în conditiile în care Costin Lazar este accidentat, iar recuperarea sa pâna la ora derby-ului este aproape imposibila.


Ovidiu Herea: "Nu voi avea mila fata de Steaua si vreau sa-i dau gol"

Venit în aceasta vara în Giulesti, dupa ce a fost aproape de a ajunge la echipa patronata de Gigi Becali, Ovidiu Herea asteapta cu mare nerabdare meciul cu Steaua si spune ca nu va avea niciun resentiment fata de adversar, chiar daca a fost aproape sa ajunga în Ghencea.

"Ar fi absurd sa creada cineva ca nu-mi voi da sufletul pe teren în fata Stelei. Chiar daca în pauza de vara puteam sa ajung acolo, asta tine de trecut si acum sunt la Rapid.

Este un derby si în astfel de meciuri evoluezi cu un plus de ambitie. Nu voi avea mila fata de Steaua si îmi doresc sa le dau si gol daca se poate. Ma pregatesc cât pot de bine si sper ca antrenorul sa apeleze la serviciile mele pentru acest joc", a declarat Herea.


Cristiano Bergodi: "Zenga la Dinamo ? E incredibil! Nu mai putem mînca împreuna"

Cristiano Bergodi spune ca se bucura pentru prietenul sau Walter Zenga ca a ajuns la Dinamo si este convins ca echipa din Stefan cel Mare va cistiga mult la capitolul profesionalism prin aducerea acestuia. "Zenga la Dinamo? E incredibil! E prietetenul meu, am jucat impreuna la Padova, sint bucuros pentru el ca a gasit o echipa buna. Am vorbit cu el acum 2 saptamini si era nervos ca nu are echipa. Acum, nu mai putem merge impreuna sa mincam. Glumesc. Consider ca a fost o alegere buna, cunoaste bine Liga I si lotul lui Dinamo. A facut treaba buna cu Steaua, cit a lucrat acolo. Nu trebuie sa intimpine probleme cu suporterii.

Campionatul Romaniei este deja puternic, Steaua, Dinamo si Rapid avind probleme cu echipele mici din provincie. Cu Walter, totul la Dinamo va fi profesionist. Era important pentru Dinamo sa gaseasca un antrenor cu nume precum Zenga", a declarat Bergodi.


 




Surpriza Tamandare

9 septembrie 2007 | Brazilianul a jucat ieri fundaș stînga și a reușit cîteva acțiuni de efect

Tamandare nu a apucat să debuteze într-un meci oficial la Rapid. "Cea mai mare problemă a sa e comunicarea, nu vorbește altceva decît portugheza", explica Bergodi. Ieri, antrenorul a surprins, introducîndu-l împotriva lui Panionios fundaș stînga, deși poziția obișnuită a acestuia e pe dreapta. Brazilianul a reușit cîteva acțiuni rapide, entuziasmînd publicul.

Giuleștenii au ales drept adversar pentru "amical" o echipă ce joacă, la fel ca și ei, în turul 1 al Cupei UEFA. Panionios a pus probleme, rezultînd un test util. În prima parte, rapidiștii au ratat deschiderea scorului, Dobroiu (40) și Buga (44) fiind blocați în momentul șutului.

Intrat după pauză, Cesinha a schimbat jocul, Rapid presînd. A rezultat bara lui Boya (65), dar și golul brazilianului. Spre final, giuleștenii s-au văzut egalați. În minutul 80, Dario Fernandez a executat o lovitură liberă din dreapta și mingea, deviată de zid, l-a păcălit pe portarul Marinescu. S-au trezit însă repede și Boya a bifat primul gol pentru Rapid (83), șut plasat după o acțiune a lui Buga.

Rapid - Panionios 2-1 (0-0)
Au marcat: Cesinha (67), Boya (83) / Fernandez (80)
Rapid: Andrade (60 Marinescu) - Săpunaru, Maftei, Perjă, Tamandare - Herea, Grigore, Măldărășanu - Dobroiu, Buga - Boya
Au mai jucat: Marinescu, I. Stancu, Cesinha, Grigorie, E. Dică, Răduță, R. Stancu
Antrenor Cristiano Bergodi
Panionios: Kresic - Kondoes, Majstrovici, Pletsch, Koutsopoulos - Goundoulakis, Ribeiro, Fernandez, Kapetanos - Gousoulis, Djebbour.
Au mai jucat: Kondis, Sialmas, Kondis, Skoufalis
Antrenor Ewald Lienen
Arbitru Al. Deaconu. Asistenți N. Marodin, A. Vidan

"Cresc și te înjură"
În repriza a doua, George Copos a fost aplaudat de un grup de 6 copii de la tribuna zero, care i-au și scandat numele. Văzîndu-l că se entuziasmează, spectatorii l-au "liniștit" pe patron: "N-avea grijă, că or să crească ei și atunci te înjură!".

Gafă Andrade
Brazilianul din poarta Rapidului era să fie protagonistul unui autogol de neuitat. În minutul 14, Săpunaru a trimis o minge spre propria poartă, Andrade a vrut să degajeze cu forță, dar a dat pe lîngă minge. Norocul său că pasa nu era pe cadrul porții și mingea s-a scurs în corner.

"Spectaculos"
Bergodi a spus ieri la ce se așteaptă de la partida contra Stelei. "Mai avem două zile libere și apoi ne vom dedica meciului cu steliștii. Va fi greu și pentru noi, și pentru ei, însă sînt sigur că va ieși un joc spectaculos", a precizat tehnicianul, care speră să nu fie suspendat de Comisia de Disciplină în urma meciului cu Universitatea: "Sînt nevinovat și ar fi păcat să fiu pedepsit pe nedrept". (Cristina Negrilă)

"Să nu pierdem"
La finalul amicalului cu Panionios, fotbaliștii giuleșteni și-au îndreptat atenția spre derby-ul din Ghencea. "E bine că la noi nu există tensiune, așa cum e la alții, și putem pregăti meciul în liniște. Jucăm la victorie fiecare meci și sperăm la titlu", a spus căpitanul Maftei. "Mergem la victorie în Ghencea, însă ar fi bun totuși și un egal. E important să nu pierdem", a comentat Emil Dică. (Cristina Negrilă)


E Perjă

9 septembrie 2007 | Bergodi a decis cu cine să joace la marcaj în meciul de la Nurnberg

Meciul de ieri cu Panionios a fost organizat mai ales pentru ca Bergodi să decidă ce fundaș îl va înlocui pe Marius Constantin la primul meci din turul 1 al Cupei UEFA. Soluția: Dănuț Perjă. El va juca, aproape sigur, pe 20 septembrie la Nurnberg, alături de Săpunaru, Maftei și Bozovici.

Problemele lui Bergodi vin de la faptul că Marius Constantin e suspendat pentru primul meci din Cupa UEFA, pentru cartonașul roșu primit în ediția trecută, la partida cu Panathinaikos. Tehnicianul rapidist avea astfel de ales între Săpunaru și Perjă, ambele variante avînd inconveniente. Perjă nu s-a pregătit pînă acum decît ca fundaș lateral, iar trecerea în centrul apărării a lui Săpunaru l-ar fi obligat să schimbe fundașul dreapta, așadar, două înlocuiri. Bergodi mai are o problemă: pînă la Nurnberg joacă împotriva Stelei, unde nu își permite să nu îl folosească pe Marius Constantin. Așadar, e obligat să pregătească în paralel două formule de defensivă.

"Perjă s-a descurcat bine, e un experiment reușit. Mai am o săptămînă să decid asupra postului de stoper"
Cristiano Bergodi


"Pregătește-te!"

8 septembrie 2007
Duminica viitoare va fi primul meci al lui Ionuț Rada împotriva Rapidului, după 3 ani petrecuți în Giulești. Fotbalistul transferat vara aceasta din Grant în Ghencea îi va fi adversar direct lui Ionuț Mazilu, golgeterul alb-vișiniilor în acest sezon, cu 4 goluri.

Vîrful Rapidului a spus cum vede el duelul cu fostul coechipier: "O să-l privesc pe Ionuț la fel ca pe Goian, Rădoi sau alt stelist care mi-ar fi fost adversar. O să intru pe teren ca să marchez, iar echipa mea să cîștige, iar după joc o să-i strîng mîna, pentru că e normal să existe respect. Dar timp de 90 de minute or să iasă scîntei!".

Mazilu a comentat și opțiunea fostului fundaș din Giulești:
"Eu n-aș merge niciodată la Steaua, dar, dacă Radaru' a ales așa, îi doresc să fie sănătos! E normal să apere culorile clubului pe care-l reprezintă acum, nu trebuie condamnat".

Atacantul nu se teme de faptul că Rada l-a avut adversar de sute de ori la antrenamente și îi știe jocul: "La fel de bine îl cunosc și eu pe el, deci se cam anulează presupusul avantaj, n-am de ce să fiu îngrijorat în privința asta. Oricum, am jucat probabil împotriva tututor fundașilor din campionat, ne știm unii cu alții foarte bine".

"Forma de moment o să facă diferența și în meci, și în duelul dintre atacul Rapidului și fundașii roș-albaștrilor"
Ionuț Mazilu

Sută la sută
Mazilu a revenit sîmbăta trecută, contra Craiovei, după o contractură musculară, și a fost menajat de către selecționer, care a ales să nu-l convoace pentru meciurile cu Belarus și Germania. Atacantul crede că pauza de două săptămîni o să-l ajute să fie la capacitatea fizică maximă în derbyul din Ghencea: "Mi-am revenit complet acum după acea accidentare. Cea mai mare dorință pe care o am e să fiu sănătos, mai ales că urmează și dubla cu Nurnberg".


Derby fără Bergodi?

Giuleștenii ar putea fi nevoiți să se descurce contra Stelei fără Cristiano Bergodi pe bancă! Antrenorul va merge săptămîna viitoare la Comisia de Disciplină, unde va fi judecat pentru comportamentul său de la jocul cu Craiova. Bergodi a fost extrem de tensionat în timpul partidei de sîmbăta trecută, scor 2-0, cînd a intrat la un moment dat pe teren pentru a protesta la o decizie a "centralului" și a fost oprit de arbitrul de rezervă.
Observatorul meciului, Octavian Goga, și-a notat în raport acest eveniment și de aceea italianul va ajunge la Comisie. Suspendarea l-ar trimite pe Bergodi în tribună chiar la derby-ul cu Steaua, de duminica viitoare, ceea ce înseamnă că rapidiștii vor fi conduși de pe margine de secunzii Marian Rada și Renzo Rossi. Rivalul de pe banca roș-albaștrilor, Hagi, tocmai a scăpat de o sancțiune asemănătoare. "Regele" și-a ispășit o etapă de suspendare în meciul de la Urziceni și revine pe bancă în partida cu Rapid.

Și stadionul e în pericol
Observatorul meciului Rapid - U Craiova a consemnat și incidentele produse de suporteri. Oltenii s-au bătut în sectorul din tribuna I care le-a fost repartizat, fapt pe care Octavian Goga l-a considerat un defect de organizare. În plus, rapidiștii au aprins din nou torțe, după ce clubul a mai fost avertizat în două rînduri din acest motiv. Următorul meci de pe teren propriu al giuleștenilor e contra Gloriei Buzău, pe 23 septembrie.

Minus 11,9 milioane?
Bergodi a cerut degeaba încă un fundaș central. George Copos a explicat de ce dorința nu-i va fi îndeplinită italianului. "Am riscat să-l nemulțumim pe antrenor, care, în mod firesc, își mai dorea jucători. După discuții aprinse am luat decizia să rupem 1 milion de euro din bugetul pentru transferuri și să direcționăm banii către refacerea stadionului".
Patronul și-a exemplificat afirmația cu cifre din bugetul pe 2007. Copos susține că veniturile Rapidului sînt de 3,85 milioane de euro, în vreme ce cheltuielile ar ajunge la 15,84 milioane de euro. Reiese un deficit de 11,98 milioane!

O comparație făcută de gsp între veniturile și cheltuielile previzibile ale clubului arată însă că Rapid n-ar putea avea un pasiv mai mare de 2,15 milioane de euro. Copos a spus și cum se va face echilibrarea bugetului: "Scădem din cheltuieli și încercă să aducem și alte venituri. Dacă anul acesta încheiem cu deficit, la anul trebuie neapărat să avem un buget mai echilibrat!".

aa
Cheltuieli
Salariile jucătorilor și ale staff-ului    3.000.000 de euro
Deplasări și cheltuieli de organizare a meciurilor    300.000 de euro
Modernizarea stadionului    1.000.000 de euro
Transferuri de jucători    1.400.000 de euro
Total    5.700.000 de euro

Venituri
Drepturi TV din Liga I    500.000 de euro
Sponsori    700.000 de euro
Reclame și publicitate    200.000 de euro
Drepturi TV Cupa UEFA    500.000 de euro
Transferuri de jucători    1.650.000 de euro
Total    3.550.000 de euro


Exploziv

Bergodi e impresionat de viteza lui Dobroiu și crede că juniorul va ajunge un fotbalist important al Giuleștiului. Rapid a făcut 2-0 contra Craiovei după o cursă de 40 de metri a lui Dobroiu. Cine e Dobroiu? Atacant, 19 ani, debutant în acest sezon în Liga I. Plus o poveste despre cum se pot schimba perspectivele unui tînăr. "Sezonul trecut nu era titular nici la echipa a doua a Rapidului", a spus Cristiano Bergodi. Ce n-a mai zis italianul e că Dobroiu a fost acum un an la un pas să fie dat afară de giuleșteni. Nu juca nici la "satelit", nu i se prevedea un viitor strălucit.

Bergodi a fost cel care a schimbat situația în această vară. L-a luat la antrenamentele primei echipe, l-a oprit și în lotul pentru turneul din Elveția. "N-am văzut nici în Italia un tînăr jucător cu o asemenea explozie", le spunea antrenorul colegilor din staff. Antrenorul de la juniori al lui Dobroiu, Iosif Damaschin, l-a caracterizat pe atacant: "Și Bratu avea viteză la 19 ani, dar Dobroiu e peste el! Nu există un jucător în România mai rapid decît el! A avut probleme pînă acum, n-a jucat prea mult, întrucît i se reproșa că nu face și faza defensivă. Dar Bergodi știe să-l pună în valoare, profită de calitățile de atac senzaționale pe care le are Ionuț, e un excelent jucător de contraatac".
Damaschin crede că situația familială a lui Dobroiu și-a pus amprenta asupra caracterului jucătorului: "Vine dintr-o familie modestă, e un copil amărît. Tatăl lui lucra cu ziua într-un service auto, iar maică-sa muncea la o grădiniță. Ionuț e foarte timid și eșecurile îl pot bulversa. De aceea, Bergodi trebuie să-l țină aproape, să vorbească tot timpul cu el și să aibă răbdare".

"În timp, Dobroiu va ajunge un jucător important, un om de bază al Rapidului"
Cristiano Bergodi


"Fără minge, nu știe"
Cristian Petre, secundul lui Răzvan Lucescu la FC Brașov, l-a antrenat pe Dobroiu la Rapid II. "E tehnic, foarte rapid, are o explozie senzațională, dar întîmpină probleme atunci cînd nu are mingea, nu mai știe ce să facă. Dacă-și va rezolva și acest defect, poate ajunge un jucător foarte bun", l-a caracterizat asistentul lui Răzvan.

Și Copos e impresionat
Explozia lui Dobroiu s-a produs într-un moment în care George Copos acuza faptul că centrul de juniori din Giulești nu mai oferise nici un fotbalist. "În sfîrșit, a mai apărut un jucător crescut de Rapid! Are calități și sper să confirme", a comentat patronul după golul reușit de Dobroiu cu Universitatea. Atacantul de 19 ani a jucat în ultimii 7 ani doar pentru Rapid.

Bergodi: "Nu mai pot ieși la masă cu Zenga"
Cristiano Bergodi a avut o reacție haioasă la aflarea veștii că Zenga e antrenor la Dinamo: "Incredibil, nu mai pot să ies cu el la masă, acum sîntem dușmani", a glumit antrenorul rapidist. "Walter e prietenul meu, am jucat împreună la Padova. Dinamo a făcut o alegere bună, lucrurile se vor desfășura într-un mod profesionist cu el acolo. Dinamo avea nevoie de un nume mare precum cel al lui Zenga", a mai spus Bergodi.

Sîmbătă meci cu Panionios
Rapid va disputa sîmbătă un meci amical cu Panionios. Partida se va disputa pe stadionul Giulești, de la ora 15:30. Intrarea se va face pe baza abonamentelor și a invitațiilor valabile în campionat. Se vor pune în vînzare și bilete, la prețurile de 10 RON- tribuna 0, 8 RON tribuna a II-a și 5 RON peluza a doua. Panionios este și ea calificată în turul I al Cupei UEFA, unde va întîlni pe Sochaux.

Nurnberg i-a uimit
Conducătorii giuleșteni au făcut repede cunoștință cu organizarea nemților de la Nurnberg. La o oră după tragerea la sorți un reprezentant al echipei germane a sunat la club și a cerut un bilet la meciul giuleștenilor cu U Craiova, pentru a studia trupa lui Bergodi. "Sigur, cum vi-l trimitem?". "Păi, eu sînt în București, avem oameni în toate orașele unde am fi putut avea adversare, să nu pierdem timp", a venit răspunsul care i-a uimit pe conducătorii Rapidului!








UN ALTFEL DE GEORGE COPOS


Duminica, 9 Septembrie 2007
George Copos (foto, în dreapta) Patronul le-a promis fanilor ca le va face rost de bilete pentru derby-ul cu Steaua.

Cum meciul cu Panionios a fost unul amical, George Copos (foto, în dreapta) si-a permis sa întârzie putin, ratând debutul întâlnirii.

Dupa ce a ajuns la stadion, finantatorul "feroviarilor" s-a asezat la tribuna oficiala si a privit relaxat disputa, fara a avea vreo iesire temperamentala. La pauza, dupa ce a discutat cu fostul jucator de legenda al visiniilor, Sandu Neagu, George Copos a mers la vestiarul echipei, însotit de secundul Marian Rada. Revenit în tribuna, bossul bucurestenilor a vorbit si cu suporterii. Acestia i-au solicitat sa discute cu Gigi Becali pentru a obtine 4.000 de bilete la meciul din Ghencea din etapa viitoare. "Nu pot sa fac rost decât de 2.000, o sa vorbesc cu Becali si sper ca se va rezolva tot. Stati linistiti!", le-a transmis patronul fanilor. La final, finantatorul visiniilor i-a oferit unui copil 100 de lei. Altfel, o prezenta inedita la meciul cu Panionios a fost cea a lui Mariko Daouda. "Am avut meci de dimineata, cu Urziceniul, si daca tot eram în Bucuresti, am zis sa vin în Giulesti. Am vazut o partida slaba, nu mi-a placut", a declarat fundasul formatiei Dacia Mioveni.


FARA SARE SI PIPER



Duminica, 9 Septembrie 2007
CIOCNIRE Boya (în visiniu) nu l-a menajat deloc pe portarul Kresic
In amicalul cu Panionios, rezervele nu s-au ridicat la nivelul titularilor, singurul plus pentru Bergodi numindu-se Boya, care a marcat, în premiera, pentru giulesteni.

Rapid a organizat un meci amical cu una dintre reprezentantele Greciei în Cupa UEFA, Panionios Atena.

Cristiano Bergodi a încercat o formula defensiva fara Marius Constantin, care va absenta de la meciul cu FC Nürnberg din turul I al Cupei UEFA, fiind suspendat. In prima repriza, tehnicianul italian l-a folosit în centrul apararii pe Danut Perja, alaturi de Vasile Maftei, iar fundas stânga a fost brazilianul Tamandare. Meciul a început cu obisnuitele momente de tatonare, niciuna dintre cele doua formatii nelegând mai mult de trei pase consecutive. Odata cu trecerea timpului, giulestenii au preluat initiativa si au încercat sa desfaca apararea grecilor pe flancuri. Cel mai percutant jucator al rapidistilor a fost tânarul Ionut Dobroiu, care a avut doua faze spectaculoase la poarta lui Kresic.

Dupa pauza, meciul s-a animat odata cu intrarile pe teren ale lui Cesinha, Dica si Grigorie. In minutul 62, Cesinha a ratat deschiderea scorului dupa o gafa a portarului elen, iar un minut mai târziu, Boya a trimis cu capul, din 10 metri, în bara. Tabela a fost modificata de Cesinha în minutul 65, atacantul profitând de o neîntelegere a fundasilor oaspeti. Brazilianul a speculat si a sutat pe coltul scurt. Apoi, grecii au fortat, iar în minutul 80, Dario a reusit sa marcheze, ce-i drept si cu largul sprijin al lui Buga, care a deviat balonul în plasa. Ultimul cuvânt l-a avut Boya, cel care a spart gheata la Rapid, marcând primul sau gol pentru bucuresteni si aducând astfel o victorie la limita, scor 2-1, pentru "feroviari".


COPOS: "RAPID ARE PRIMA SANSA IN MECIUL CU STEAUA"


Sambata, 8 Septembrie 2007
George Copos are mare incredere in echipa sa
George Copos, principalul acționar al FC Rapid, a declarat, sâmbătă, că formația giuleșteană are prima șansă în meciul cu Steaua, din etapa a 7-a a Ligii I.

George Copos a apreciat că meciul amical cu Panionios Atena, câștigat de Rapid cu scorul de 2-1, a reprezentat o verificare bună înaintea partidei cu Steaua. "Cred că Rapid este un grup mai puternic decât cel de la Steaua, mai unit, este o familie mai puternică. Cred că avem prima șansă la meciul cu Steaua. Mi-aș dori mult să câștigăm. Ne așteaptă o perioadă grea, cu meciuri din 3 în3 zile. Sper ca Lazăr să înceapă antrenamentele de marți, iar dacă o va face, va fi titular cu Steaua", a spus Copos.

Referitor la meciul amical cu Panionios, acantul Ionuț Mazilu a declarat că a fost un antrenament bun, "care va face bine pentru meciul cu Steaua". "Ne așteaptă o săptămână grea și sper să fie de bun augur", a mai spus jucătorul, în timp ce fundașul Vasile Maftei speră ca la Rapid să fie în continuare liniște: "Sper să rămână liniște la noi în continuare. Nu mă bucur de răul altora. Mai sunt multe etape și nu meciul acesta va decide campioana".

Echipa Rapid va întâlni, pe 16 septembrie, în deplasare, formația Steaua, în cadrul etapei a VII-a a Ligii I.


AMICAL / RAPID - PANIONIOS ATENA 2-1



Sambata, 8 Septembrie 2007
Cristiano Bergodi
Echipa Rapid București a învins cu scorul de 2-1 (0-0) formația greacă Panionios Atena, într-un meci amical disputat sâmbătă pe stadionul Giulești.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Cesinha (min.65) și Boya (min.83), oaspeții reușind să înscrie prin Darios Fernandes în urma unei lovituri libere, în minutul 80.

Rapid a început cu formula: Andrade - Tamandare, Săpunaru, Maftei, Perjă - Herea, Măldărășanu, N. Grigore - Buga, Dobroiu, Boya. Au mai jucat: Marinescu - I. Stancu, Cesinha, L. Răduță, Burdujan, Pistol, Păun, E. Dică, Șt. Grigorie, Mazilu.

Dupa incheierea partidei, antrenorul giulestenilor, Cristiano Bergodi, s-a declarat multumit atat de rezultat cat si de jocul aratat pe ansamblu de elevii sai. Intrebat daca va sta in tribuna la meciul cu Steaua, tehnicianul fiind pasibil de suspendare, Bergodi a replicat ca nu ar fi normala o eventuala pedepsire a sa, el nefacandu-se vinovat de nimic.

"Nu cred si nici nu ar fi corect sa fiu suspendat. Nu am facut nimic grav si nu vad motivul pentru care as putea fi trimis in tribuna. Oricum, nu de acest fapt va depinde rezultatul meciului cu Steaua. Aceasta este genul de meci in care orice este posibil, vom vedea ce se va intampla", a declarat Cristiano Bergodi.

Antrenorul "visiniilor" a mai declarat ca este o pura coincidenta faptul ca la principalele echipe bucurestene se afla in staful tehnic antrenori italieni: el la Rapid, Zenga la Dinamo si Pedrazzini secund la Steaua. "Este doar o coincidenta acest fapt, noi ne facem meseria profesionist si poate de aceea suntem apreciati. Oricum nu se poate spune ca italienii fac minuni ci doar ca muncim bine", a incheiat Bergodi.

"E UN MECI SPECIAL"


Sambata, 8 Septembrie 2007
GARANTIE Ovidiu Herea (în visiniu) vrea sa sparga gheata la Rapid printr-un gol contra rivalilor din Ghencea La derby-ul cu Steaua, Herea promite ca va înscrie, pentru a le demonstra suporterilor ca este rapidist.

Ajuns la Rapid, Ovidiu Herea nu a rupt gura târgului, iar în runda trecuta nici macar nu a facut parte din lotul cu care Bergodi a abordat partida cu Craiova.

Motivul oficial? "Nu sunt suta la suta apt fizic. Mai am pâna voi ajunge la nivelul colegilor mei. De aceea am lipsit cu Craiova. Dupa fiecare antrenament urmez un program separat cu exercitii suplimentare. Am pierdut trei saptamâni de pregatire, atunci când în vara am fost plimbat de la o echipa la alta", spune Herea. Mijlocasul sustine ca este afectat si psihic, de aceea revenirea pe gazon este mult mai grea pentru el: "Perioada de incertitudine în privinta transferului m-a afectat psihic. Toata lumea ma ajuta la Rapid, baietii sunt alaturi de mine. Dar asta nu înseamna ca am tratament special, Bergodi, de exemplu, ma trateaza ca pe restul colegilor, chiar daca el m-a adus în Giulesti".

Pentru Ovidiu Herea urmeaza un meci de foc, cu Steaua, si un test de loialitate fata de Rapid, mai ales ca în vara a fost cât pe-aci sa-si dea acordul de a evolua în Ghencea. "Nu a fost vina mea pentru ce s-a întâmplat în vara. Eu am vrut sa vin la Rapid. Vreau sa fiu suta la suta apt pentru meciul cu Steaua, sa dau gol si sa câstige echipa. Pentru mine, meciul cu Steaua este unul special. E vorba de primul meu derby din cariera. Am mai jucat cu FC National o finala de Cupa României, dar cu siguranta nu se compara cu un derby, stiuta fiind rivalitatea dintre Rapid si Steaua", încheie mijlocasul.

Herea este nepregatit fizic, dar sper sa pot conta pe el în cel mai scurt timp. Este un jucator cu calitati, pe care cred ca ma voi putea baza în viitor.

Cristiano Bergodi, antrenor Rapid

Sper sa fiu apt pâna la jocul cu Steaua. Nu vreau sa-l dezamagesc pe Bergodi, vreau sa dau gol în Ghencea si sa câstige echipa.

Ovidiu Herea, mijlocas Rapid


GEORGE COPOS: "BATEM IN GHENCEA!"

Patronul rapidistilor este convins ca echipa sa va câstiga primul derby al campionatului, cel cu Steaua.

Giulestenii se pregatesc sa joace la sfârsitul saptamânii viitoare primul derby din campionat, urmând sa dea piept în etapa a VII-a cu rivalii din Ghencea.
Dupa începutul bun de campionat, rapidistii vor sustine adevaratul test saptamâna viitoare, când se vor deplasa în Ghencea. George Copos este cel mai optimist din tabara giulestenilor, patronul visiniilor fiind convins ca echipa sa nu va pierde în fata ros-albastrilor. "Sunt sigur ca vom reusi sa o batem pe Steaua, practicam un fotbal foarte eficient si spectaculos, iar acest lucru ne da dreptul sa speram la cele trei puncte puse în joc. Mai mult, golul victoriei va fi marcat de Ionut Dobroiu, un fotbalist în care cred foarte mult si sunt sigur ca în scurt timp va deveni un jucator de clasa", a spus finantatorul "feroviarilor".
Bossul giulestenilor s-a referit apoi la posibilul transfer al lui Cristi Irimia în Giulesti, spunând ca intrarea depinde în mare masura de Cristiano Bergodi. "Daca antrenorul îl vrea pe Irimia, noi îl vom transfera. Asa am facut si cu Herea, Bergodi l-a dorit, iar noi ne-am dat peste cap si l-am luat. In Giulesti decide numai antrenorul ce jucatori vin, nu ca la Dinamo, unde decizia în privinta transferurilor apartine conducerii administrative", a încheiat Copos.


VOR SA VADA RAPIDUL!

Fanii lui Nürnberg s-au înghesuit sa cumpere bilete.
Partida dintre FC Nürnberg si Rapid a stârnit un interes urias în rândul fanilor germani. Suporterii s-au dovedit nerabdatori sa intre în posesia unei legitimatii de intrare pentru meciul de pe 20 septembrie, din turul întâi al Cupei UEFA.

Intâietate au avut posesorii de abonamente, care s-au oprit în dreptul caselor de bilete înca de la primele ore ale diminetii. Cel mai ieftin tichet costa în jur de 18 euro, iar organizatorii se asteapta ca meciul împotriva bucurestenilor sa se desfasoare cu casa închisa. Altfel, oficialii celor de la Nürnberg au ajuns la o întelegere cu omologii lor de la Rapid în privinta meciului retur de la Bucuresti, din 4 octombrie.

"Am semnat un protocol cu cei de la Nürnberg. Nu s-a pus problema unei reciprocitati la bilete, am discutat probleme de ordin organizatoric", a declarat directorul general al bucurestenilor, Constantin Zotta.


"COPOS S-A SCHIMBAT"

INTERVIU/VASILE MAFTEI Capitanul Rapidului s-a declarat surprins de atitudinea patronului

Chiar daca evita sa dea pronosticuri, Maftei nu se teme nici de meciul cu Steaua, nici de cel de la Nürnberg, din turul întâi al Cupei UEFA.

Va este frica de meciul cu Steaua?

Noi mergem în Ghencea în primul rând sa jucam fotbal, nu vreau sa afirm ca vom câstiga la doua goluri diferenta, cum fac alte personaje din fotbalul românesc. Va fi un joc foarte dificil, dar, daca vom practica acelasi fotbal ca în acest debut de sezon, sunt sigur ca nu vom pierde cu Steaua. Este bine ca înca nu ne baga nimeni în seama, iar acest lucru conteaza foarte mult în acest moment. Suntem linistiti, ne vedem de meciurile noastre, nu
mai este presiune.

Nu mai este presiune?

Da, George Copos este total schimbat fata de sezonul trecut, dânsul este alaturi de noi, ne încurajeaza. Nu mai pune presiune ca în anii trecuti, acest lucru este foarte bun, dar nici noi nu vrem sa-l dezamagim si cred ca i-am adus satisfactii în noul sezon.

Ce parere ai despre faptul ca cei din Ghencea au cerut arbitri straini?

Foarte bine, asa se va elimina orice suspiciune, eu nu zic ca arbitrii nostri nu au valoare, dar la fiecare meci important se lasa cu scandal.

La Nürnberg veti juca fara Marius Constantin.

Stiu, ne asteapta o partida dificila, dar sunt sigur ca ne vom face jocul si nu cred ca vom pierde. Stadionul va fi plin, iar acest lucru ne va motiva si mai mult. Cine nu îsi doreste sa joace în fata a 45.000 de spectatori? Orice fotbalist îsi doreste acest lucru.

Se spune despre Charisteas ca este cel mai periculos atacant al lor, dupa ce Vittek nu va evolua în dubla mansa.

Am aflat ca Vittek nu joaca, este un lucru bun pentru noi. Nu îmi este teama nici de Charisteas, nu cred ca este un jucator care poate decide soarta unui meci. Stiu ca a marcatgolul victoriei Greciei în finala CE. A mai jucat la Ajax si la Werder Bremen, darnoi îl avem pe Ionut Mazilu, un vârf foare bun.

Ai început sa bati foarte bine loviturile libere. Exersezi la antrenamente?

Incerc în fiecare partida sa-mi fac datoria pentru echipa. Am executat eu loviturile libere deoarece pe teren nu era Maldarasanu, pentru ca el este cel care le bate de obicei. Merg pe principiul ca, daca dai pe poarta, poate-poate greseste portarul sau ai norocul unei devieri norocoase si reusesti sa marchezi.


VITTEK, INDISPONIBIL PANA IN IANUARIE

Atacantul slovac Robert Vittek va fi indisponibil pâna în ianuarie 2008, din cauza unei accidentari la genunchi, si va rata, astfel, dubla mansa pe care formatia sa, FC Nurnberg, o va sustine în compania echipei Rapid, în turul întâi al Cupei UEFA.Vittek, în vârsta de 25 de ani, va rata tot turul campionatului Germaniei, dupa ce s-a accidentat la genunchi, în timpul meciului cu Energie Cottbus, din etapa a IV-a din Bundesliga. El a fost operat, marti, la Augsburg.

"Este o lovitura grea, pentru ca Robert este un jucator greu de înlocuit", a declarat antrenorul formatiei FC Nurnberg, Hans Meyer. Robert Vittek evolueaza la FC Nurnberg din 2003. De atunci el a disputat 82 de partide în Bundesliga si a înscris 25 de goluri. Capitan al reprezentativei Slovaciei, Vittek a declarat forfait pentru meciurile cu Irlanda si Tara Galilor, programate sâmbata, respectiv miercuri, 12 septembrie, în grupa D a preliminariilor Campionatului European din 2008.
Câstigatoare a Cupei Germaniei în sezonul 2006/2007, FC Nurnberg ocupa, dupa primele patru etape din Bundesliga, locul 16 în clasament. Meciul tur dintre Rapid si FC Nurnberg va avea loc la 20 septembrie, în Germania, returul fiind programat în 4 octombrie, la Bucuresti.









Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 



 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...