RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
                   


        REVISTA PRESEI 17 | 18 septembrie 2007
 
FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |



Luni 17 septembrie 2007

Sichitiu a parasit Rapidul

Astazi, Grigore Sichitiu si-a încetat colaborarea cu Rapid, despartirea petrecându-se în termeni amiabili. Fostul director tehnic, care revenise în Giulesti toamna trecuta, va activa, ca presedinte executiv, la un alt club de prima divizie, Ceahlaul Piatra Neamt.


Luni 17 septembrie 2007

Stelistul Vali Badea a lovit cu bestialitate un suporter rapidist, înaintea meciului!

Cu aproximativ o ora si jumatate înaintea începerii meciului Steaua - Rapid, în zona Pietei Moghioros s-a petrecut un fapt mai mult decât regretabil (ca sa fim eleganti) al carui erou negativ a fost jucatorul stelist Valentin Badea. Acesta a fost înjurat de un suporter rapidist, aflat în autoturismul personal alaturi de alte patru persoane. Chiar daca stelistul avea motive sa fie deranjat, nu avea, în niciun caz, voie sa reactioneze în felul în care a facut-o ulterior. Pentru ca Badea s-a dat jos, a deschis portiera masinii respectivului suporter si l-a lovit bestial, cu pumnul, umplându-l de sînge. Imediat, a aparut la fata locului un bodyguard al stelistului, care, dintr-un pumn, a spart geamul portierei masinii în care se afla victima lui Badea!
Cel agresat a depus plângere, imediat, la Sectia 22 Politie, având si imagini (luate cu ajutorul unui telefon mobil) care dovedesc agresiunea jucatorului stelist. Acesta si-a contactat, a doua zi, victima si i-a propus ajungerea la o întelegere amiabila. Ceea ce, logic, înseamna ca si-a recunoscut vina, nu?


Luni 17 septembrie 2007

Tema de lucru pentru FRF si LPF.
Ce cântareste mai "greu": o torta sau un surub în cap?

Dornica sa dea un exemplu drastic, Comisia de Disciplina a FRF a suspendat terenul Rapidului pentru o etapa dupa aprinderea unei torte în peluza rezervata galeriei giulesteana, la meciul cu Univ. Craiova. Suntem curiosi ce masuri vor fi luate acum, când tot poporul a vazut cum fundasul rapidist a fost lovit, în regiunea cefei, de un surub aruncat din peluza stelista. Spre deosebire de o torta, care doar putea deveni un potential pericol, banuim ca atentatul la viata unui jucator (nu luati exprimarea ca pe o exagerare, pentru ca nu este!) ar trebui sa cântareasca un pic mai mult pentru membrii comisiei respective. Care ar mai putea tine seama si de scandarile rasiste ale galeriei steliste. Daca le-or fi auzit...


Luni 17 septembrie 2007

0-0 în Ghencea, unde Rapidul lui Bergodi putea si merita sa câstige

Declaratiile hazardate ale stelistilor, dinaintea derbyului din Ghencea ("Steaua e în Liga Campionilor, nu Rapid", "Îi batem sigur", "Se termina cu invincibilitatea Rapidului în Ghencea" etc), s-au dovedit a fi exact ceea ce intuia mai toata lumea: gogosi, menite sa le dea curaj din gura stelistilor, pentru ca, luând în calcul jocurile de pâna acum, acestea nu le ofereau prea mari garantii.
Cu toate ca meciul n-a reprezentat un spectacol, ambele formatii parând sa joace temator, Rapid a fost evident superioara, având mai multe, si mai clare, ocazii de gol si blocând eficient toate culoarele spre poarta lui Coman. Pe care Dica si compania n-au ajuns s-o pericliteze cu adevarat decât de doar doua ori, una dintre sanse venind pe o eroare a lui Maftei, reparata de Marius Constantin (min. 42). În replica, Cesinha si Mazilu, de câte doua ori, au esuat în tentativele de a da lovitura decisiva unei echipe pe care o asteapta viata grea în grupele Ligii Campionilor.

Steaua: Zapata - Golanski, Goian, Rada, P. Marin - Ov. Petre (73 Bicfalvi), Lovin - Nicolita, N. Dica/cpt., Neaga (46 Surdu) - Zaharia (62 Iacob).
Antrenor Gheorghe Hagi

Rapid: Coman - Sapunaru, Maftei/cpt., M. Constantin, Bozovic - Em. Dica (56 Maldarasanu), Grigore (79 Buga), Grigorie (67 Herea) - Cesinha, Mazilu, Burdujan.
Antrenor Cristiano Bergodi

Arbitri: Alexandru Deaconu - Nicolae Marodin si Adrian Vidan




Luni 17 septembrie 2007

"CORSICANU" A PLECAT DE BUNAVOIE"

Presedintele Ligii Suporterilor Rapidisti, Gheorghe Raducanu, a tinut sa lamureasca conflictul avut cu Gigi Becali la începutul meciului. "Nu este adevarat ce se spune, ca as fi fost dat afara din loja de Becali. Am plecat eu pentru ca nu puteam sa stau sa fiu înjurat de suporterii ros-albastrilor. Sa nu se mai laude domnul Becali ca Ghencea este casa dânsului, pentru ca stadionul este construit de cei care i-au confiscat averea tatalui sau", a declarat Corsicanu.


Luni 17 septembrie 2007

COPOS AR FI TAIAT SI EL PLASA

Conducatorii din Ghencea au decis ca la meciul de duminica sectorul amenjat pentru suporterii giulesteni sa fie acoperit cu o plasa. Ultrasii visinii au rupt însa "cusca" pe care stelistii le-au amenjat-o înca dinaintea fluierului de start al partidei. George Copos sustine ca ar fi procedat la fel ca fanii: "Daca eram în tribuna eram primul care taiam plasa de protectie, ori cu cu kuter, ori cu o lama. Eu sunt parlamentar si pe mine nu ma cauta nimeni".


Luni 17 septembrie 2007

BECALI: "BADEA A FOST BARBAT"

Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, l-a laudat, luni, pe atacantul Valentin Badea pentru faptul ca a lovit un suporter al echipei Rapid care l-a înjurat înaintea derbiului dintre cele doua formatii, încheiat cu scorul de 0-0.

"Niste suporteri l-au înjurat nu stiu cum, l-au jignit si am înteles ca, desi nu-l stiam pe Badea, îl stiam un baiat cuminte, s-a dat jos din masina si i-a cam batut. Era cu cumnatul sau, cu tatal sau, nu stiu cum, si i-a cam luat la bataie. Bravo, înseamna ca e barbat adevarat. Ce era sa faca? Acum o sa-i vada si pe aia la tribunal", a declarat Gigi Becali.

Fotbalistului echipei Steaua, Valentin Badea, i s-a întocmit dosar penal pentru lovire si alte violente, dupa ce a lovit cu pumnul în figura un suporter rapidist, duminica, înaintea meciului cu Rapid, informeaza surse din cadrul Politiei Capitalei. Legea prevede ca partile pot ajunge la o întelegere, caz în care urmarirea penala înceteaza.


Luni 17 septembrie 2007

STEAUA SI RAPID RISCA SA EVOLUEZE CU PORTILE INCHISE

Steaua ar putea fi sanctionata de catre Comisia de Disciplina a Federatiei Române de Fotbal (FRF) cu disputarea a patru etape pe teren propriu fara spectatori si o amenda de minim 30.000 de lei, dupa ce jucatorul Vladimir Bozovici a fost lovit cu un surub aruncat din sectorul suporterilor stelisti.

"Din peluza Stelei s-au aruncat cu monede, cu brichete si cu acel surub care l-a lovit pe jucator. El a fost predat observatorului (n.r. - Alexandru Boc) care a notat acest aspect în raport. Este o abatere foarte grava. În cazul în care fotbalistul ar fi fost ranit, Steaua putea pierde meciul la masa verde. Asa, Steaua ar putea juca fara spectatori", au declarat agentiei MEDIAFAX, surse din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal.

O alta sursa, din cadrul Federatiei Române de Fotbal, sustine ca Steaua ar putea juca fara spectatori urmatoarele patru etape de pe teren propriu, chiar daca nu este recidivista.

În ceea ce priveste comportamentul suporterilor echipei Rapid, gruparea giulesteana ar putea primi o amenda cuprinsa între 40.000 si 100.000 de lei si ar putea evolua fara spectatori în urmatoarele doua partide de pe teren propriu, conform Articolului 83, punctul 3, alineatul b din Regulamentul Disciplinar al FRF.

"Galeria echipei Rapid a aruncat în suprafata de joc cu monede, cuie, dupa care fanii au aprins o fumigena de culoare rosie si o torta pe care le-au îndreptat înspre sectorul ocupat de suporterii de la Steaua. O parte din arsenalul folosit de rapidisti a fost predat observatorului de catre arbitrul de centru (n.r. - Alexandreu Deaconu) si toate incidentele au fost notate în raport", a adaugat aceeasi sursa din cadrul LPF.

De notat ca Rapid este recidivista la acest capitol, dupa ce, saptamâna trecuta, gruparea "alb-visinie" a fost sanctionata cu disputarea fara spectatori a meciului cu UTA, din cadrul etapei a VIII-a a Ligii I, si cu o amenda de 20.000 de lei.


Luni 17 septembrie 2007

VALI BADEA ARE DOSAR PENAL !

Grave acuzatii au fost lansate la adresa lui Vali BadeaAtacantul echipei Steaua Bucuresti, Valentin Badea, a lovit, duminica, un suporter giulestean, dupa acesta l-a înjurat pe fotbalist, informeaza site-ul oficial al gruparii "alb-visinii".

"Cu aproximativ o ora si jumatate înaintea începerii meciului Steaua - Rapid, în zona Pietei Moghioros s-a petrecut un fapt mai mult decât regretabil (ca sa fim eleganti) al carui erou negativ a fost jucatorul stelist Valentin Badea. Acesta a fost înjurat de un suporter rapidist, aflat în autoturismul personal alaturi de alte patru persoane. Chiar daca stelistul avea motive sa fie deranjat, nu avea, în niciun caz, voie sa reactioneze în felul în care a facut-o ulterior. Pentru ca Badea s-a dat jos, a deschis portiera masinii respectivului suporter si l-a lovit bestial, cu pumnul, umplându-l de sînge. Imediat, a aparut la fata locului un bodyguard al stelistului, care, dintr-un pumn, a spart geamul portierei masinii în care se afla victima lui Badea!", se mentioneaza pe site-ul fcrapid.ro

Suporterul giulestean a depus plângere la Sectia 22 Politie, având si imagini, facute cu telefonul mobil, care dovedesc agresiunea jucatorului stelist. "Acesta si-a contactat, a doua zi, victima si i-a propus ajungerea la o întelegere amiabila. Ceea ce, logic, înseamna ca si-a recunoscut vina, nu?", a adaugat site-ul giulestean.

Ca urmare a plangerii, lui Badea i s-a întocmit dosar penal pentru lovire si alte violente. Legea prevede ca partile pot ajunge la o întelegere, caz în care urmarirea penala înceteaza.


Duminica 16 septembrie 2007

DECLARATII DUPA STEAUA - RAPID

Atacantul stelist, Nicolae Dica, a declarat ca Stelei i-a lipsit golul, in disputa cu Rapid, incheiata la egalitate, 0-0. "Consider ca am jucat bine, am avut cateva ocazii. Ce ne-a lipsit? Pai golul. Asta e, am remizat, trebuie sa mergem inainte. Ne asteapta niste meciuri grele, trebuie sa ne concentram, sa uitam acest meci si sa obtinem rezultate mai bune in continuare" a spus Dica.

De partea cealalta, portarul Dani Coman e de parere ca Rapidul putea obtine victoria si a tinut sa laude si arbitrajul, calificat drept "perfect". "A fost un meci foarte frumos, incins. Noi am jucat mai bine, imi pare rau ca nu am invins. Stelistii se plang de arbitraj ? Nu inteleg de ce, a fost unul din cele mai bune arbitraje de care am beneficiat in ultimul timp" a incheiat, acid, Coman.

Portarul a fost completat de catre coechipierul sau, mijlocasul Ovidiu Herea. "Ce sa mai vorbim, meritam mai mult. Am ratat mult in repriza a doua, cred ca daca eram mai atenti, daca aveam mai mult sange rece, plecam cu toate punctele din Ghencea" a declarat fotbalistul disputat in aceasta vara atat de Steaua dar si de Rapid.


Duminica 16 septembrie 2007

PUMNI FARA NICIO TINTA

DUEL Zaharia nu a avut multi sorti de izbânda în fata lui Marius Constantin.REMIZA Steaua si Rapid au fost ca doi boxeri care s-au lovit, însa niciuna nu a reusit sa puncteze decisiv.

Antrenorii ambelor formatii au pregatit minutios meciul de aseara. Asezari interesante de-o parte si de cealalta, sarcini îndeplinite cu sfintenie de unii dintre jucatori, cel putin în prima repriza. Iar ocaziile importante din primele 45 de minute au putut fi numarate pe degetele unei singure mâini.

A fost nevoie sa treaca 19 minute pentru a vedea o faza bine lucrata. Un contraatac stelist a pus pe picior gresit apararea rapidista, Dica si Neaga combinând perfect, ultimul reusind sa-l serveasca ideal în careu pe decarul formatiei ros-albastre. Numai ca mingea trimisa cu capul de Dica a fost scoasa spectaculos de sub transversala de catre Coman. Faza parca trasa la indigo peste numai trei minute, dar la poarta stelista. Burdujan i-a asezat pe cap mingea lui Cesinha, dar lovitura brazilianului nu a putut sa-l învinga pe Zapata. Echipa lui Hagi si-a mai creat doua ocazii pâna la pauza. Nicolita a centrat în forta pentru Zaharia, care, venit în viteza cu Maftei lipit de el, a reusit totusi sa reia spre poarta rapidista, mingea trecând putin pe lânga. Un moment si mai dificil pentru oaspeti s-a petrecut în minutul 41, când Maftei, Marius Constantin si Coman nu s-au înteles asupra unui balon în propriul careu, iar mingea a fost interceptata de Nicolita. Numai ca sutul lui Banel a fost blocat in extremis de Constantin.

Dupa pauza, Rapid si-a aratat mai des coltii, iar Zapata a îmbracat haina de erou al stelistilor. Dupa ce a parat un sut din 16 metri al lui Emil Dica, columbianul si-a aratat clasa în minutul 52, la cea mai mare ocazie a meciului. Scapat singur cu portarul, Mazilu a fost aproape de a deschide scorul, dar un reflex de zile mari al lui Zapata a pus capat fazei. Peste numai doua minute, sud-americanul s-a remarcat si la sutul lui Cesinha, brazilianul nereusind sa înscrie de la 14 metri. S-a terminat 0-0, un scor normal fata de raportul ocaziilor.


Duminica 16 septembrie 2007

IONUT RADA NU, VALI BADOI DA!

REACTIE. Pe parcursul derbyului de ieri, cei doi fosti jucatori ai Rapidului au avut parte de un tratament diferit din partea fanilor giulesteni. Astfel, în momentul în care Vali Badoi a fost scos la încalzire de Gica Hagi, suporterii oaspetilor au reactionat vehement, înjurându-l pe cel care a evoluat timp de cinci sezoane în Giulesti. In schimb, comportamentul acestora fata de Ionut Rada a fost complet diferit, actualul fundas al Stelei scapând de înjuraturile galeriei rapidiste.


Duminica 16 septembrie 2007

DANIEL NICULAE, INTRE SUPORTERII RAPIDISTI

SURPRIZA. Atunci când a refuzat oferta Rapidului, Daniel Niculae i-a propus lui George Copos sa vina împreuna cu el în galeria visiniilor la meciul cu Steaua. Nico a surprins aseara pe toata lumea, tinându-se de cuvânt si luând loc în peluza, alaturi de ultrasii visinii. "Rapidul a avut mai multe ocazii decât Steaua si eu zic ca ar fi trebuit sa câstige. Domnul Copos nu ar fi trebuit sa ma astepte pe mine sa mergem în peluza, ci ar fi trebuit sa se duca singur", a declarat atacantul.


Duminica 16 septembrie 2007

ULTRASI

Giulestenii au rupt plasa cu care erau acoperiti, în vreme ce stelistii au afisat o coregrafie cu o tabla de sah imensa, mesajul fiind: "Primii mutam... întotdeauna mat la negru".


Duminica 16 septembrie 2007

INCIDENTE

O politista a ajuns la spital în urma altercatiilor dintre fani, iar suporterii rapidistii au rupt plasa care îi acoperea.

E 19:30 si mai e o ora pâna la începerea primului derby al sezonului. 6.955 de spectatori sunt deja prezenti în tribunele stadionului din Ghencea, dupa cum ne anunta moderna tabela a clubului gazda.

Numarul creste din minut în minut si, cu cât ne apropiem de începerea jocului, scaunele se ocupa vazând cu ochii. Galeriile celor doua echipe sunt prezente la datorie. Nu lipsesc, bineînteles, jignirile între cele doua tabere. Mai e putin si poate se aproba "Legea lui Dragomir", astfel ca de ce sa nu profite si ei?! "La puscarie, Mitica la puscarie!", scandeaza ambele galerii. Invectivele la adresa lui Radoi au devenit deja clasice, iar în replica stelistii îl înjura pe Coman, primul rapidist iesit la încalzire.

Problemele nu ocolesc nici acest derby. Mai multi fani rapidisti, vreo patru sute, îsi cumparasera bilete la Peluza Sud, dar nu în sectorul rezervat galeriei giulestene. Si asta pentru ca Steaua pusese în vânzare tichete si în ziua partidei, desi initial se hotarâse ca acest lucru sa nu aiba loc din motive de securitate. Cei care au avut astfel de bilete au fost opriti la poarta stadionului dinspre sere, unde câtiva sustinatori ai Rapidului au fost batuti de jandarmi. Giulestenii cu bilete în alt sector au amenintat ca vor da în judecata clubul stelist.

Cu doar cinci minute înaintea partidei, fanii echipei alb-visinii au rupt plasele din sectorul în care se aflau si care îi acopereau. Jandarmii au utilizat gazele lacrimogene, dar, pâna când echipele au patruns pe gazon, atmosfera s-a calmat.

Scandalul a început cu multe ore înaintea meciului
Pâna sa se rafuiasca pe stadion, fanii celor doua echipe si-au împartit dreptatea pe strazi. Suporterii s-au batut în zona pasajului Lujerului, dar si la Crângasi. In apropierea stadionului, stelistii au aruncat cu pietre în rapidisti. O piatra a spart geamul unei masini de politie, ranind usor o reprezentanta a legii. Cinci suporteri ros-albastri au fost dusi la sectie în urma acestui incident.


Duminica 16 septembrie 2007

CONTRE INTRE RADA SI CRISTI SAPUNARU

CONFLICT. In cea de-a doua repriza a avut loc un incident între fundasii celor doua echipe, Cristi Sapunaru si Ionut Rada. In momentul în care fanii stelisti au aruncat cu brichete pe gazon, aparatorul oaspetilor a cules una dintre "probe" si s-a îndreptat catre observatorul partidei pentru a-i înmâna dovada. Fostul rapidist Rada a încercat sa-l opreasca pe Sapunaru, cei doi îmbrâncindu-se si schimbând cuvinte grele.


Duminica 16 septembrie 2007

"AM PIERDUT DOUA PUNCTE"

INDICATII. Bergodi a fost mai calm decât omologul sau pe parcursul meciului.INTERVIU / CRISTIANO BERGODI Italianul considera ca Rapid ar fi meritat sa învinga aseara în Ghencea.

Cristiano Bergodi le-a multumit elevilor sai pentru modul în care s-au comportat în cea de-a doua repriza.

Este echitabil acest 0-0?

Daca ar fi fost cineva care ar fi trebuit sa câstige, cred ca atunci am fi fost noi. Meritam victoria. Noi am pierdut doua puncte în Ghencea. Steaua a avut ocazii doar prin Dica si Nicolita, însa noi am facut o a doua repriza buna, în care 20 de minute am dominat si am avut si doua ocazii mari, prin Mazilu, ca sa nu mai zic de cea a lui Cesinha.

Este Rapidul în grafic dupa acest rezultat?

Noi ne bucuram de acest început bun de sezon, suntem neînvinsi si sper sa ramânem asa. Toata lumea ne spunea ca ne va fi greu sa jucam cu Steaua pe terenul ei, dar uite ca am demonstrat ca suntem valorosi si ca putem trece peste orice echipa din Liga I.

Pâna la urma, Steaua - Rapid a fost un derby?

Pentru mine a fost primul, ca tehnician. Asa l-am vazut. S-a jucat tare, iar atmosfera a fost una senzationala, specifica unui derby.

Urmeaza meciul cu Nürnberg...

Vom întâlni o echipa buna, care joaca un fotbal agresiv acasa. Publicul de la Nürnberg stie sa puna presiune asupra adversarului. Urmeaza trei zile de pregatire pentru noi si sunt sigur ca ne va asteapta o partida extrem de dificila în Germania.




Duminica 16 septembrie 2007

Costin Lazar:"Fanii nostri au fost discriminati, m-am bucurat cînd au rupt plasa"

La meciul de aseara, suporterii rapidisti au rupt plasa de deasupra sectorului unde erau amplsati. Conducerea i-a felicitat pentru ceea ce-au facut, declarând la unison ca a fost inuman sa fie astfel tratati pe stadionul din Ghencea. Nici Costin Lazar nu crede ca fanii au gresit si spune ca s-a bucurat în monetul în care fanii au "erupt" si si-au facut singuri dreptate.

"A fost ceva iesit din comun sa le puna plase peste tot, pîna si pe deasupra. Daca voiau securitate, trebuia sa le puna si stelistilor din sectorul apropiat pentru a împiedica incidentele. Si nu numai acolo, pentru ca ati vazut ce s-a întîmplat cu Bozovici. Fanii stelisti au aruncat cu brichete, suruburi si tot ce au avut la îndemîna. Fanii nostri au fost discriminati, m-am bucurat cînd au rupt plasa."


Duminica 16 septembrie 2007

Costin Lazar: "Si pe mine ma mai înjura suporterii, dar încerc sa nu îi bag în seama"

Costin Lazar nu a dorit sa comenteze gestul lui Vali Badea, care a lovit un suporter rapidist, duminica, înaintea meciului cu Steaua. Cel mai constant mijlocas al Rapidului a declarat pentru rapidisti.ro:

"Si pe mine ma mai înjura suporterii, dar încerc sa nu îi bag în seama. Ma mai înjura, e rivalitatea mare, te mai înjura uneori si cîtiva dintre suporterii tai, dar încerc sa îi ignor. Nu e usor, dar trebuie sa încerci sa nu îi bagi în seama."


Duminica 16 septembrie 2007

Costin Lazar: "Avem un moral bun pentru meciul cu Nurnberg"

Costin Lazar nu crede ca remiza obtinuta aseara în fata Stelei îi afecteaza pe rapidisti si are încredere ca echipa sa va obtine un rezultat bun la Nurnberg. Rapid va disputa joi meciul tur cu germanii, din turul I al Cupei UEFA.

"O victorie în fata Stelei ne-ar fi dat alt moral pentru Nurnberg, dar nu sîntem afectati. Nu avem un moral scazut, sîntem pe drumul cel bun, jucam mai bine de la meci la meci si am încredere în sansele noastre cu germanii."


Duminica 16 septembrie 2007

Costin Lazar: "Rapidului i-a lipsit mai mult curaj!"

Marele absent al derby-ului de aseara, Costin Lazar, a vorbit pentru rapidisti.ro despre meciul cu Steaua. Mijlocasul rapidist nu a putut sta departe de colegii sai si a preferat sa urmareaca partida din loja, pentru a fi cu sufletul cît mai aproape de giulesteni.

"E un rezultat bun, dar puteam cîstiga, din pacate, aseara am pierdut 2 puncte. Nu stiu ce i-a lipsit Rapidului, poate mai mult curaj, nu putem ierta Steaua cînd o prindem cu garda jos, dar nici noi nu am jucat stralucit. Oricum, jocul nostru creste de la meci la meci si sîntem pe drumul cel bun!".


Duminica 16 septembrie 2007

Constantin Zotta: "Zapata si Coman au fost extraordinari!"

Constantin Zotta s-a declarat dezamagit la finalul partidei cu Steaua pentru ca rapidistii au pierdut doua puncte importante. Oficialul giulestean este însa fericit pentru ca jocul Rapidului merge din ce în ce mai bine. El a tinut sa-i laude pe portarii celor doua echipe:

"Putem spune ca Rapid a pierdut doua puncte. Nesansa a facut sa nu marcam din trei situatii foarte mari. Jucam din ce în ce mai bine, echipa devine din ce în ce mai omogena. Sînt putin dezamagit de rezultat, dar campionatul e lung. Evolutia echipei ne poate face sa ne îndeplinim obiectivul. Zapata a fost extraordinar, la fel ca si Dani Coman", a declarat oficialul rapidist.




Luni 17 septembrie 2007

Constantin Zotta: "Plecarea lui Sichitiu este o mare pierdere pentru Rapid"

Directorul general al Rapidului, Constantin Zotta, a declarat luni, pentru NewsIn, ca regreta plecarea lui Grigore Sichitiu din conducerea clubului giulestean la Ceahlaul Piatra Neamt, considerând ca aceasta reprezinta o mare pierdere.

"Grigore Sichitiu m-a informat ca doreste sa plece de la Rapid. Regret foarte mult acest lucru, am lucrat foarte bine alaturi de el.

Plecarea lui Sichitu este o mare pierdere pentru Rapid. El a invocat motive personale în decizia luata", a declarat Constantin Zotta.


Duminica 16 septembrie 2007

Pădureanu: "Doar cu Copos am vorbit"

După ce Steaua și-a manifestat interesul pentru portarul Ciprian Tătărușanu, șeful Bistriței, Jean Pădureanu, a reacționat ieri. "Singurul cu care am discutat pînă acum pentru Tătărușanu este Copos, în rest cu mine n-a vorbit nimeni altcineva", a spus Pădureanu. "Steaua îi vrea și pe Tătărușanu, și pe Djakpa, rămîne să vedem în ce mod se vor finaliza discuțiile", a declarat Valeriu Argăseală, președintele grupării din Ghencea.


Duminica 16 septembrie 2007

Copos. "Bravo, baieti!"

La finalul meciului, George Copos a venit la tribuna oficiala, unde s-a întîlnit cu antrenorul Cristiano Bergodi si cu team-managerul Renzo Rossi. Finantatorul giulestean i-a îmbratisat pe cei doi si le-a batut cu mîna în piept. "Bravo, baieti!", le-a spus Copos.

"Nu este deloc bravo, deoarece am pierdut doua puncte", a replicat tehnicianul italian, care a început sa rîda cînd a vazut bucuria patronului sau


Duminica 16 septembrie 2007

Bergodi: "Suspendare incorectă!"

Bergodi nu înțelege de ce Rapid trebuie să joace fără spectatori meciul cu Gloria Buzău: "Fanii lui Dinamo au făcut balamuc la Buzău și nu le-a mai fost suspendat stadionul! Decizia a fost luată în compensație, pentru că înainte am fost judecat eu, mi-au dat doar avertisment, dar a trebuit să plătească totuși cineva. Suporterii noștri au avut torțe, dar nu cred că ăsta poate fi un motiv să fim suspendați din nou".


Duminica 16 septembrie 2007

"Pacat!"

Danut Coman e de parere ca Rapidul ar fi meritat sa învinga Steaua, dar rezultatul e multumitor

- Dani, meci egal. E multumitor pentru Rapid?

- Nu sînt nici bucuros, nici trist. Important e ca nu am pierdut. Regret ca nu am cîstigat, pentru ca am avut mai multe ocazii si mai clare de a înscrie.

- Acest punct în Ghencea va da alt moral pentru partida de joi, de la Nurnberg?
- Sîntem multumiti, nu trebuie sa-l mîniem pe Dumnezeu! Rezultatul e bun si în perspectiva partidei contra nemtilor de la Nurnberg, dar si mai buna ar fi fost o victorie.

- Care a fost cel mai periculos jucator al Stelei?
- Ei nu si-au creat foarte multe ocazii, noi am fost mult mai periculosi pe faza ofensiva, dar nu am fructificat nici una. Pacat, ar fi trebuit sa profitam.


Duminica 16 septembrie 2007

Care derby?

Impresia la cald, cum ca Steaua - Rapid a fost cel mai închis derby din ultimul timp, e confirmata cu vîrf si îndesat de cifre. Mai mult de jumatate din baloanele jucate de cele doua echipe au fost mingi pierdute.

Una dintre explicatii se reflecta în procentajul adversarilor eliminati din joc. Unul extrem de mic, atît în comparatie cu mediile europene, cît si cu cele înregistrate de ambele echipe în acest campionat.

Fazele de poarta au aparut extrem de rar. Logic, de vreme ce Steaua a jucat doar 27 de mingi în careul advers, iar Rapidul doar 20, în conditiile în care mediile lor de pîna acum erau de 36, respectiv, 43. Glumind, am putea spune ca organizatorii ar fi putut vinde bilete si în suprafetele de pedeapsa, pentru ca probabilitatea ca spectatorii sa încurce fazele ar fi fost minora. Mai mult, ei n-ar fi riscat sa fie loviti de mingi mai mult ca oamenii din peluza, de vreme ce raportul suturilor cadrate din totalul încercarilor a fost de 10 din 27.

3 suturi pe poarta a trimis Steaua dintr-un total de 14 suturi la poarta!

Alte comentarii ar fi de prisos. Mai e loc doar de o remarca. În vreme ce Hagi a facut doar schimbari post pe post, Bergodi a fost cel care a încercat riscul, terminînd cu 4 atacanti pe teren, dupa ce Buga a înlocuit un mijlocas, pe Grigore. Nu i-a iesit, poate si pentru ca "Pele" a a jucat doar 3 mingi în sfertul de ora petrecut pe teren. Toate pierdute!




Duminica 16 septembrie 2007

Rapid-Steaua, eternele violente!

Violente aseara intre galeriile Rapidului si Stelei, inaintea meciului disputat, in Ghencea! 60 de stelisti au atacat cu pietre grupul de fani rapidisti, care se indrepta spre stadion. O politista a fost ranita in timpul confruntarilor. Spiritele nu s-au calmat nici in timpul meciului!




Luni 17 septembrie 2007

"BECALI NU A INTELES CE INSEAMNA FOTBALUL: SI OCAZIILE UNEI ECHIPE SINT IMPORTANTE"

Antrenorul Cristiano Bergodi crede ca rezultatul de egalitate intre echipa sa si Steaua a reprezentat un succes pentru rivalele Dinamo si CFR si ca Gigi Becali nu intelege ce inseamna fotbalul daca are impresia ca ocaziile nu sint importante.

"Se poate spune ca acum am obtinut un egal pentru Dinamo si CFR. Am facut un rezultat prost, din pacate. Rapid ar fi putut sa castige. Am auzit declaratiile domnului Becali. Pentru prima data cred ca nu a inteles bine ce inseamna fotbalul. Sint importante si ocaziile pe care le are o echipa. Prima repriza a fost una inchisa, nervoasa. Asa se intimpla in derby-uri, am jucat multe in Italia. A fost un meci cu miza. Daca pierdeam era greu pentru moralul din cupele europene", a spus Bergodi la Sport.ro


Luni 17 septembrie 2007

"DACA BAIATUL ALA A LUAT BATAIE DE LA VALI BADEA INSEAMNA CA ERA HANDICAPAT SAU NU AVEA O MINA SAU UN PICIOR. BADEA SA SE ANTRENEZE CU ZMARANDESCU SI SA VINA SA SE BATA CU MINE"

Contactat de FANATIK, Noni, fostul lider de galerie al Rapidului, a declarat despre Marian Ionescu, suporterul agresat de Vali Badea, ca este un handicapat daca a patit asa ceva si l-a sfatuit pe atacantul Stelei ca daca tot vrea sa se bata cu rapidisti, sa vina la el.

"Daca baiatul ala si-a luat bataie de la Vali Badea inseamna ca este un handicapat, nu avea o mina sau un picior, sau nu este rapidist. Un suporter adevarat al Rapidului nu ar fi putut pati asa ceva niciodata. Il sfatuiesc pe Vali Badea, daca tot vrea sa se bata, sa se duca la Zmarandescu la sala, sa se antreneze, si sa vina sa se lupte cu mine. Am tupeu sa ma bat cu el cu miinile legate la spate", a spus Noni.


Luni 17 septembrie 2007

CE RISCA STELISTUL IN ACEST CAZ?

In cazul in care va reusi sa ajunga la un acord cu victima, Vali Badea va fi absolvit de orice vina. In caz contrar, Badea risca intre o luna si trei luni de inchisoare sau amenda, in cazul in care victima sa va avea nevoie de maxim o zi de spitalizare, sau intre 3 luni si doi ani, sau amenda, daca victima va necesita de la doua pina la 20 de zile de spitalizare.


Luni 17 septembrie 2007

"NU STIU CINE ESTE SUPORTERUL, DAR MA VOI INTERESA SI IL VOI SPRIJINI CA BADEA SA ISI PRIMESCA PEDEAPSA MERITATA"

Fane Moldoveanu, seful galeriei "alb-visinii" a aflat de la FANATIK despre incidentul de ieri, cind jucatorul Stelei, Vali Badea a batut cu bestialitate un suporter rapidist.

"Il voi sustine pe cel care a fost batut de Vali Badea. Asa ceva este inadmisibil. Nu stiu cine este suporterul, dar ma voi interesa si il voi sprijini ca Badea sa isi primesca pedeapsa meritata", a declarat seful galeriei giulestene.


Luni 17 septembrie 2007

"DACA SE AJUNGE LA O INTELEGERE INTRE PARTI AGRESORUL VA SCAPA"

Dupa ce ieri, inaintea meciului Steaua - Rapid, Vali Badea a agresat un suporter al giulestenilor, victima, un tinar in virsta de 21 de ani, a depus astazi plingere la Politie. Contactat de FANATIK, ofiterul de presa al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti a confirmat informatia, dezvaluind insa ca, in cazul unei intelegeri intre victima si agresor, acesta din urma iese de sub incidenta legii. "Jucatorul Stelei, Vali Badea, a agresat ieri in jurul orei 17:30 un suporter rapidist, aflat in propriul autoturism, lovindu-l pe acesta cu pumnul in figura. Noi l-am indrumat pe acesta sa se duca la INML pentru a-si scoate un certificat medico-legal, insa cel mai probabil cele doua parti se vor intelege, agresorul iesind astfel de sub incidenta legii", a confirmat ofiterul de presa al Directiei Generale de Politie.


Luni 17 septembrie 2007

ROS-ALBASTRII RISCA PATRU ETAPE DE SUSPENDARE IN URMA INCIDENTELOR DE LA MECIUL DE DUMINICA

Steaua ar putea fi sanctionata de catre Comisia de Disciplina a Federatiei Romine de Fotbal (FRF) cu disputarea a patru etape pe teren propriu fara spectatori si o amenda de minim 30.000 de lei, dupa ce jucatorul Vladimir Bozovici a fost lovit cu un surub aruncat din sectorul suporterilor stelisti

"Din peluza Stelei s-au aruncat cu monede, cu brichete si cu acel surub care l-a lovit pe jucator. El a fost predat observatorului (n.r. - Alexandru Boc) care a notat acest aspect in raport. Este o abatere foarte grava. In cazul in care fotbalistul ar fi fost ranit, Steaua putea pierde meciul la masa verde. Asa, Steaua ar putea juca fara spectatori", au declarat agentiei MEDIAFAX, surse din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal.

O alta sursa, din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, sustine ca Steaua ar putea juca fara spectatori urmatoarele patru etape de pe teren propriu, chiar daca nu este recidivista.


Luni 17 septembrie 2007

"NU VREAU SA DEZGROP MORTII SI SA MA BALACARESC PRIN PRESA ASUPRA MOTIVELOR CARE M-AU DETERMINAT SA PLEC. REGRET CA MA DESPART DE RAPID"

Contactat de FANATIK, fostul director tehnic al giulestenilor, Grigore Sichitiu, a declarat ca, incepind de luni, nu mai are nicio functie oficiala in cadrul clubului Rapid, refuzind sa explice motivele care l-au determinat sa plece de la club: "Am ajuns la o intelegere cu clubul Rapid si ne-am despartit pe cale amiabila. Sint foarte mindru de ce am realizat in acest an de zile. Plec, las echipa mare pe locul doi, echipa de tineret pe locul trei. Au fost unele chestii care m-au deranjat, nu vreau acum sa dezgrop mortii si sa ma balacaresc prin presa asa cum am vazut ca s-a intimplat la alte cluburi. Regret faptul ca ma despart de Rapid, dar nu exclud o revenire in viitor", a spus Sichitiu.

Fostul oficial rapidist a declarat ca negociaza un post in conducerea Ceahlaului: "Acum negociez cu Ceahlaul Piatra Neamt o functie diferita de cea pe care am avut-o la Rapid. Daca vom ajunge la o intelegere, voi fi noul manager general al moldovenilor".


Luni 17 septembrie 2007

"NU MODIFIC NICIO VIRGULA DIN LEGE! VADIM SA O CITEASCA MAI INTII SI APOI SA SE PRONUNTE"

Presedintele Ligii il contrazice pe seful sau pe linie de partid, Corneliu Vadim Tudor, sugerindu-i acestuia sa citeasca mai intii legea sa. El il contreaza pe acesta, dupa ce Tribunul a promis la o intilnire cu liderii suporterilor ca va modifica legea, asa cum va informeaza in exclusivitate saptaminalul FANATIK, aparut azi.

"Nu modific nicio virgula din lege! Domnul Vadim Tudor este senator, iar legea a trecut deja prin Senat, fara ca dinsul sa aiba vreo obiectie. A avut posibilitatea s-o schimbe, acum este prea tirziu. El a spus ca o modifica doar asa, pentru ca s-au dus huliganii aia la el. A citit macar legea? Sa o citeasca mai intii si apoi sa-si dea cu parerea daca e buna sau nu. Nu are cum sa ma influenteze el, nici macar pe linie de partid! Daca mai ramin in partid? Nu stiu, vom vdea pe parcurs ce se va intimpla.", a spus pentru FANATIK Dumitru Dragomir.


Luni 17 septembrie 2007

JANDARMERIA A APLICAT 15 SANCTIUNI CONTRAVENTIONALE SI AMENZI DE 4.150 LEI LA DERBY

Jandarmeria a aplicat 15 sanctiuni contraventionale, a acordat amenzi in valoare de 4.150 de lei si a incheiat 4 acte premergatoare dupa fapte de lovire, ultraj, incaierare si detinere de materiale pirotehnice la meciul Steaua-Rapid, se arata intr-un comunicat remis, luni, agentiei NewsIn.

In jurul orelor 17:30 a fost semnalata de catre efectivele de jandarmi, prezenta in zona stadionului Giulesti a unui grup de aproximativ 150 de suporteri, care se deplasau catre stadionul Ghencea purtind insemnele echipei Rapid.

Pentru prevenirea actelor de tulburare a ordinii publice, grupul de suporteri a fost supravegheat de catre efectivele de jandarmi pe tot traseul lor de deplasare, de la locul unde au fost identificati pina la stadionul Steaua.
In zona statiei de metrou Cringasi, Pasajul Lujerului si Piata Moghioros, acestui grup i s-au mai alaturat aproximativ 350-400 de suporteri ai echipei Rapid care se deplasau in liniste pe cele doua trotuare in mod organizat fara sa fie semnalate incidente intre suporteri si cetateni sau intre suporteri si fortele de ordine.
In zona parcului Moghioros, un grup care se afla la o terasa a intimpinat cu fluieraturi si cuvinte triviale grupul suporterilor echipei Rapid care se deplasa pe trotuar, fiind astfel create premisele tulburarii ordinii si linistii publice. In acest moment, efectivele de jandarmi aflate in dispozitivul de escortare au intervenit pentru aplanarea starii conflictuale.

Grupul de suporteri ai echipei Rapid ramas compact, a continuat deplasarea catre stadionul Steaua, iar dupa traversarea completa a intersectiei Str. Brasov cu B-dul Drumul Taberei, dinspre Str. Compozitorilor (zona magazinului BILLA), mai multe grupuri formate din cite 8-10 indivizi, au incercat sa loveasca prin surprindere grupul de suporteri ai echipei Rapid cu pietre si diferite obiecte. In aceasta situatie, efectivele de jandarmi aflate in dispozitivul de ordine si protectie au intervenit imediat pentru indepartarea grupurilor atacatoare din zona precum si pentru retinerea si identificarea acestora.

In urma acestei interventii au fost retinute si conduse la sediul Sectiei 22 Politie, aproximativ 40 de persoane in vederea identificarii si luarii masurilor legale. Ulterior s-a stabilit ca persoanele care au atacat cu pietre suporterii echipei Rapid sunt suporteri ai echipei Steaua, Peluza Nord. In grupul atacatorilor se aflau si numiti Bogdan S. si Andrei S., cunoscuti ca fiind lideri informali ai acesteia. Dupa aplanarea acestui incident situatia s-a normalizat, nemaifiind inregistrate incidente, pina la afluirea totala a suporterilor celor doua echipe.

In jurul orelor 20:20, cu 10 minute inainte de inceperea oficiala a partidei suporterii echipei Rapid, nemultumiti de faptul ca deasupra locului lor de dispunere, clubul Steaua a instalat o plasa speciala care sa previna aruncarea unor obiecte in teren, care datorita densitatii acesteia obtura vizibilitatea modului de desfasurare a meciului, au procedat la dezafectarea si indepartarea acesteia in mod neautorizat concomitent cu cresterea in intensitate a manifestarilor de tip violent, prin fortarea gardului despartitor. Si in acest caz fiind necesara interventia fortelor de ordine pentru restabilirea si detensionarea situatiei.

In urma evenimentelor descrise mai sus, au fost luate urmatoarele masuri: au fost intocmite 4 acte premergatoare, dupa cum urmeaza: lovire si alte violente, ultraj contra bunelor moravuri, incaierare, detinere de obiecte de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice; au fost aplicate un numar de 15 sanctiuni contraventionale. V aloarea totala a amenzilor aplicate 4.150 lei.


Luni 17 septembrie 2007

"PUTEAM SA PLECAM CU TOATE CELE TREI PUNCTE DIN GHENCEA"

Mijlocasul rapidist, Ovidiu Herea, a spus pentru Fanatik ca 0-0 in Ghencea este un rezultat bun, dar ca dupa ocaziile din repriza a doua ale echipei sale victoria putea fi obtinuta cu putin noroc.

"A fost primul derby din cariera mea si ma bucur ca a iesit bine la final. Este un rezultat bun, dar pe final s-a vazut ca am ratat mai multe ocazii si, cu mai mult noroc, puteam pleca cu toate cele trei puncte din Ghencea", a spus Herea pentru FANATIK


Luni 17 septembrie 2007

"AM AVUT CEL MAI BUN ARBITRAJ DIN ULTIMUL TIMP"

Portarul giulestenilor, Dani Coman, spune ca Rapid a jucat mult mai bine decit Steaua si ca formatia din Giulesti merita victoria.

"Am facut un meci bun, impotriva unei echipe bune. Parerea mea este ca am jucat mai bine decit Steaua si meritam victoria. Cred ca am avut cel mai bun arbitraj din ultimul timp", a spus Dani Coman la Kanal D.


Luni 17 septembrie 2007

"AU AVUT UN PORTAR FOARTE BUN, CARE I-A AJUTAT SA SCOATA UN REZULTAT FAVORABIL"

Secretarul general al Rapidului, Nae Manea, a declarat ca Rapid a trecut milimetric pe linga victorie in partida cu Steaua.

"Rapid a facut o prima repriza foarte buna, iar in cea secunda chiar puteam sa ne detasam. Au avut un portar foarte bun, care i-a ajutat sa scoata un rezultat favorabil. Am pierdut doua puncte importante. Am avut posesia mingii aproape pe tot parcursul meciului, dar am ramas surprinsi ca Steaua nu a iesit la atac. Este foarte important ca nu am pierdut niciun meci de la inceputul startului de campionat", a spus oficialul rapidist.


Luni 17 septembrie 2007

30 DE ARESTARI IN RINDUL RAPIDISTILOR!

Inainte de startul primei reprize, aproximativ 400 de suporteri giulesteni care aveau bilete la peluza a-II-a, chiar linga galeria Rapidului, nu au fost lasati sa intre pe stadion. Jandarmii nu le-au permis accesul si au facut abuz de forta, batindu-i cu brutalitate. Unul dintre suporterii hartuiti a declarat pentru FANATIK ca au fost batuti si trimisi acasa fara motiv: "Aveam bilete la peluza, dar jandarmii nu ne-au lasat sa intram. Le-am explicat ca avem tot dreptul sa intram pe stadion, moment in care au facut abuz de forta si au arestat cam 30 dintre noi. Fane Moldoveanu ne-a promis ca ne va baga pe stadion, dar s-a dat lovit", a spus fanul.


Luni 17 septembrie 2007

GIGI BECALI A TRECUT CU MASINA PRIN SPATELE PELUZEI CU SUPORTERI RAPIDISTI, MOMENT IN CARE AUTOMOBILUL A FOST BOMBARDAT CU BRICHETE! DOI FANI GIULESTENI AU FOST ARESTATI!

Luni 17 septembrie 2007

"NU VREAU SA MA GINDESC PE CINE AVANTAJEAZA ACEST REZULTAT"

Mijlocasul Rapidului, Stefan Grigorie, a declarat ca este dezamagit de rezultat si ca se pregateste deja pentru meciul cu Nurnberg.

"A fost un meci bun, intre doua echipe valoroase. Am avut citeva ocazii bune si sint putin dezamagit ca nu am cistigat. Nu vreau sa ma gindesc pe cine avantajeaza acest rezultat. Noi trebuie sa mergem inainte, pentru ca ne asteapta un meci greu la Nurnberg", a spus Grigorie.


Luni 17 septembrie 2007

"CEI DE LA BGS AU MONTAT PLASA, NU CLUBUL STEAUA"

Managerul sportiv al ros-albastrilor, Adrian Ilie, a dezmintit declaratiile lui George Copos, spunind ca acea plasa a fost montata de firma de paza si protectie cu care Steaua are contract.

"Cei de la BGS au montat acea plasa, noi doar avem contract cu ei. Feilicit echipa pentru daruirea de care a dat dovada. A fost un meci tacticizat si eu cred ca, echipa care marca prima, cistiga", a declarat Adrian Ilie.


Luni 17 septembrie 2007

"FELICIT SUPORTERII NOSTRII CA NU AU ACCEPTAT SA STEA IN ACEA CUSCA"

Directorul general al Rapidului, Constantin Zotta, a declarat ca este multumit de decizia suporterilor de a nu accepta conditiile din tribuna si s-a aratat multumit si de prezenta la meci a fostului rapidist, Daniel Niculae.

"Felicit suporterii nostrii ca nu au acceptat sa stea in acea cusca. Avem o istorie si o traditie in spate si nu aveam voie sa acceptam asa ceva. Ma bucur ca Nico (n.r. Daniel Niculae) a stat in galerie. Din pacate nu a fost pe teren. Nu stiam ca va veni la meci. Domnul Sichitiu a fost astazi la Nurnberg, dar din pacate nu va pot da detalii despre plecarea sa. Nu stiu daca Steaua arata ca o echipa de grupele Ligii Campionilor, dar noi cred ca aratam ca o echipa de grupele Cupei UEFA. Nu ne va fi usor cu Nurnberg, dar va asigur ca nici lor nu le va fi usor cu noi", a spus oficialul rapidist.


Luni 17 septembrie 2007

"ESTE INADMISIBIL CA, IN MILENIUL TREI, SUPORTERII SA FIE INCHISI CA IN CUSCA! BINE AU FACUT RAPIDISTII CA AU TAIAT ACEA PLASA"

Seful giulestenilor, George Copos, s-a aratat revoltat de instalarea plasei de protectie deasupra sectorului in care au stat fanii rapidisti si considera ca acestia au facut bine atunci cind au taiat-o.

"Este inadmisibil ca in mileniul trei sa-i inchizi pe suporteri in acea plasa, ca intr-o cusca! Bravo rapidistilor ca au taiat acea plasa. Noi nu vom proceda asa cu stelistii, pentru ca eu am o relatie corecta cu domnul Becali. Nu cred ca oamenii de pa firma de paza au montat plasa, ci cei din Ghencea", a declarat George Copos


Luni 17 septembrie 2007

COPOS: "CE FACI, ILUMINATULE?" / BECALI: "BINE, COMUNISTULE!"

Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat ca s-a intilnit cu George Copos la o cafenea, asta neinsemnind ca Rapidul va ceda fara lupta.

"M-am intilnit cu Copos si am negociat. Acum sa nu credeti ca Rapidul va vinde meciul. Mai face si omul o gluma si voi o luati in serios. Copos m-a sunat si mi-a zis: <<Ce faci Iluminatule?>> I-am raspuns: << Bine comunistule. Sint la cafenea, vino si tu>>. A venit si am baut o cafea", a spus Becali


Luni 17 septembrie 2007

STEAUA - RAPID / ADRIAN IENCSI

"PENTRU NOI, RAPIDISTII, NU CONTEAZA DECIT CISTIGAREA CUPEI SI A CAMPIONATULUI"

Fostul rapidist Adrian Iencsi a declarat pentru FANATIK ca pentru formatia de sub Grant nu conteaza altceva decit cistigarea cupei si a campionatului.

"VALORIC, RAPIDUL ESTE PESTE STEAUA"
Contactat de FANATIK, Adrian Iencsi spune ca lotul Rapidului este superior valoric celui stelist.

"Valoric, Rapidul este peste Steaua. Sa se duca la victorie in Ghencea. Mai ales ca Rapidul nu a mai pierdut de atita timp in Ghencea. Am urmarit Rapidul in ultima vreme si pot spune ca joaca mult mai bine decit Steaua. M-as bucura pentru suporterii visinii ca Rapidul sa invinga in Ghencea", a declarat Iencsi.

"SUPORTERII RAPIDISTI ASTEAPTA SA BATI STEAUA SI DINAMO, RESTUL NU MAI CONTEAZA. NIMIC NU SE COMPARA CU O VICTORIE IN GHENCEA"
Fostul capitan din Giulesti, Adrian Iencsi, a declarat pentru FANATIK ca o victorie a Rapidului in Ghencea nu se comparea cu nimic pe lumea asta.

"Un meci foarte disputat ca de fiecare data intre Steaua si Rapid. Astea sint meciurile adevarate. Am jucat multe derbiuri de astea si stiu ce inseamna un joc cu Steaua pentru jucatorii si suporterii giulesteni. Suporterii rapidisti asta asteapta, sa bati pe Steaua si Dinamo, restul nu mai conteaza. Nimic nu se compara cu o victorie in Ghencea", a afirmat Iencsi.


Luni 17 septembrie 2007

"DE CE NU STAU SI FANII STELISTI IN CUSTI?"

Mijlocasul rapidist Ovidiu Herea spune ca nu este normal ca suporterii giulesteni sa stea in "cusca" in Ghencea, adaugind ca si fanii stelisti ar trebui tratati in aceleasi conditii.

"Am auzit si eu ca fanii rapidisti vor sta ca in cusca. Asta e lipsa de respect. De ce nu stau si stelistii in custi?", a spus Herea pentru FANATIK.




Luni 17 septembrie 2007

RAPID - SASE ANI FARA INFRANGERE IN GHENCEA

Steaua - Rapid, remiza pentru Dinamo
Rapidului ii merge de minune in Ghencea. Giulestenii intra in al saselea an fara infrangere pe terenul Stelei. Egalul alb din acest sezon nu poate fi decat un motiv de bucurie pentru fostul antrenor al Stelie, Walter Zenga. Italianul a debutat furtunos la Dinamo sia reintrat in lupta pentru titlu. Sa nu uitam de CFR Cluj, care s-a cocotat deja in varful Ligii lui Mitica.

Luni 17 septembrie 2007

BERGODI - MULTUMIT DE PACEA DIN GIULESTI

Bergodi: "Ma inteleg cu Copos, dar vor veni si momente grele"
Cristiano Bergodi s-a aratat multumit de relatia cu patronul Copos, dar este convins ca aceasta vine si pe fondul rezultatelor bune din acest sezon. Antrenorul Rapidului a declarat la Specialul Sport.ro ca pana acum este un privilegiat, dar ca vor veni si momente grele:

"Pana acum sunt un privilegiat. Domnul Copos este un presedinte linistit, dar vom vedea cand vom ajunge in momentele grele, pentru ca vor veni si astfel de lucruri. Pentru ca este imposibil ca echipa sa joace mereu bine. Pana acum, eu am luat decizia transferurilor, cu acceptul conducerii, dar eu am luat deciziile si obiectivul meu este sa intru in grupele Cupei UEFA. Eu nu am relatie de prietenie cu Copos, dar il respect", a declarat Bergodi.


Luni 17 septembrie 2007

Bergodi: "Este foarte grav ce a spus Becali. Trebuie sa existe decenta!"

Antrenorul giulestenilor, Cristiano Bergodi, a declarat la Special ca afirmatiile patronului stelist, Gigi Becali, nu sunt normale. Italianul taxeaza comportamentul lui Becali, pe care il numeste indecent. Bergodi este de parere ca astfel de declaratii pot afecta grav fotbalul romanesc.
"Numai in Romania se vorbeste asa. Nu se poate ca un conducator important de la o echipa cu traditie, cum e Steaua. Este foarte grav trebuie sa existe decenta. In Italia nu se poate intampla asa ceva. Aici s-a depasit masura. Miza este foarte mare. Daca termini pe primul loc intrii in Liga Campionilor, dar nu are scuza", a spus Bergodi la Special.

Luni 17 septembrie 2007

Copos nu uita si nu iarta. Dinamo a castigat un titlu necurat!

George Copos a plecat cu un punct din Ghencea, dupa 0-0 cu Steaua , iar la final si-a adus aminte de...Dinamo.
Rapidistii uita, dar nu iarta ! Anul trecut rapidistii n-au prins podiumul si s-au uitat de jos in sus la dinamovistii care au batut tot ce au prins in cale. Sezonul in care Dinamo a condus si cu 17 puncte in retur nu i-a impresionat deloc pe cei de la Rapid, care-i suspecteaza pe colegii din Stefan cel Mare de lucruri necurate.
"Eu cred ca Dinamo nu va avea un cuvant de spus in acest campionat pentru ca au facut lucruri care nu trebuiau sa le faca anul trecut. Asa au castigat campionatul si vedeti si voi ce se intampla la Dinamo", a spus Copos.


Luni 17 septembrie 2007

Primul derby al campionatului: Steaua - Rapid 0-0 (Comentariu LIVE)

Min 94: Deaconu fluiera finalul partidei, Steaua - Rapid 0-0. Rapidul ramâne astfel neînvinsa de 5 ani în Ghencea.

Min 92: Buga încearca de unul singur sa treaca de defensiva stelista, dar este stopat în marginea careului.

Min 90: 4 min de prelungiri.

Min 89: Dica paseaza printre fundasii rapidisti, însa prinde Coman.

Min 87: Victoras Iacob primeste îngriliri medicale pe marginea terenului.

Min 85: Dorin Goian primeste galben pentru o tinere de tricou.

Min 82: Mazilu surprins în ofsaid, în urma pasei lui Buga.

Min 80: Lovitura libera pentru rapidisti, respinge Rada din careu.

Min 80: Dica încearca o devire pe spate cu capul, arbitrul fluiera ofsaid.

Min 78: Schimbare la Rapid: iese Nicolae Grigore si intra Mugurel Buga.

Min 76: Dica centreaza la coltul lung din corner, Goian reia spre porta, retine Coman.

Min 73: Schimabare la Steaua: Eric Bicfalvi îl înlocuieste pe Ovidiu Petre.

Min 70: Iacob centreaza pe coltul lung, resping rapidistii în corner.

Min 69: Coman repune pentru Mazilu, acesta încearca un sut de la distanta, retine Zapata.

Min 68: Burdujan suteaza de la mare distanta pe lânga poarta.

Min 66: Schimbare la Rapid: Grigorie este înlocuit cu Ovidiu Herea.

Min 65: Grigorie suteaza din afara careului pe lânga poarta aparata de Zapata.

Min 62: Lovitura libera pentru Steaua, Nicolita centreaza, Dica reia pe lânga poarta.

Min 61: Schimbare la Steaua: Dorel Zaharia este înlocuit cu Victoras Iacob.

Min 59: Faza de atac a stelistilor încheiata cu un sut pe lânga poarta a lui Lovin.

Min 56: Schimbare Rapid: intra Maldarasanu în locul lui Emil Dica.

Min 55: Deaconu acorda lovitura libera pentru Steaua la mijlocul terenului.

Min 53: Zapata apara din nou la un sut al lui Cesinha din interiorul careului.

Min 52: Mazilu suteaza din pozitie de unu la unu cu portarul, Zapata are un reflex extraordinar si respinge.

Min 50: Zaharia pierde în preajma careului rapidist si Cesinha pleaca pe contra.

Min 49: Burdujan reuseste doua driblinguri, ansa suteaza slab si retine Zapata.

Min 47: Corner Steaua, executat spre coltul lung.Arbitrul opreste meciul, Bozovic este cazut pe gazon.

Min 46: Schimbare Steaua: intra Romeo Surdu în locul lui Adrian Neaga.

A început repriza secunda.

Min 45: Alexandru Deaconu fluiera finalul primei reprize.

Min 43: Marius Constantin lasa mingea sa cada în careu, Nicolita preia, suteaza, Coman respinge la sacrificiu cu genunchiul.

Min 40: Atac al oaspetilor, Bozovic centreaza în careu, resping stelistii în corner. Grigorie executa la coltul lung, Zapata retine.

Min 35: Momente bune de joc ale stelistilor cu Banel centrând în fata portii si rapidistii respingând. Lovin suteaza de la mare distanta, dar pe lânga poarta

Min 28: Neaga încearca opasa cu calcâiul în careul rapidist, Sapunaru resinge.

Min 26: Dica si Grigorie sunt primii jucatori avertizati cu cartonase galbene.

Min 25: Mazilu este prins in ofsaid dupa o pasa buna a lui Bozovic.

Min 22: Faza periculoasa în careul stelist. Cesinha reia cu capul, Zapata respinge nesigur, acelasi Cesinha reia, dar paralel cu poarta.

Min 19: Ocazie importanta pentru Steaua. Lovitura de cap Dica, Coman scoate senzational de sub transfersala.

Min 16: Steaua domina usor la posesia balonului cu un 52% fata de numai 48%, cât are Rapidul.

Min 15: Joc încâlcit la mijlocul terenului, fara ocazii foarte mari la cele doua porti.

Min 12: Burdujan suteaza pe jos, Zapata respinge gresit, însa Mazilu reia pe lânga poarta.

Min 10: Rapidistii construiesc o noua faza de atac, dar respinge Goian.

Min 8: Dica este surprins în ofsaid, repune Coman.

Min 6: O noua lovitura libera pentru Steaua. De aceasta data bate Nicolita, resping rapidistii.

Min 4: Nicolita obtine o lovitura libera. Centreaza Dica, respinge Mazilu, apoi Nicolita reia mingea pe lânga poarta.

Min 2: Grigorie încearca o patrundere pe partea stânga, dar arbitrul fluiera fault în atac.

Deaconu fluiera începutul partidei, rapidistii au lovitura de start.

Incidentele dintre cele doua galerii continua si pe stadionul Ghencea: rapidistii au încercat sa sparga zidul format de jandarmi, însa nu au reusit decât sa rupa plasa de protectie de deasupra peluzei unde sunt asezati.

Partida a fost arbitrata la centru de Alexandru Deaconu, care a fost ajutat de asistentii Nicolae Marodin si Adrian Vidan.

Iata echipele de start:

Steaua: Zapata - Golanski, D. Goian, I. Rada, P. Marin - Nicolita, Ov. Petre, Lovin, Neaga - N. Dica - Zaharia. Antrenor: Gheorghe Hagi.

Rapid: Coman - Sapunaru, Maftei, M. Constantin, Bozovic - E. Dica, Grigore, Grigorie - Cesinha, Mazilu, Burdujan. Antrenor Cristiano Bergodi.


Luni 17 septembrie 2007

Copos îi invidiaza pe germanii de Nurnberg

George Copos îi invidiaza pe nemtii de la Nurnberg. Motivul? A aflat ca adversara Rapidului plateste o suma modica pentru a folosi arena de cinci stele modernizata din banii statului.

Copos nu are nimic împotriva chiriei, dar nu mai vrea ca reparatiile sa fie platite tot din bugetul echipei.

Bavarezii de la Nurnberg nu se ating de stadion decât în ziua meciului, atunci când închiriaza de la primarie arena cu 46.000 de locuri.

"O chirie modica. E firesc, în toata Europa e asa. Nu fac spectacol pentru mine, fac spectacol pentru comunitatea locala. E nefiresc sa consolidam tribuna din bugetul si asa grevat al clubului", s-a plâns Copos.




Luni 17 septembrie 2007

Presedintii de cluburi verticalizeaza coruptia

Copos a jucat murdar la Loterie, Becali a schimbat terenuri cu Armata la apelul bocancilor, varul impresar nu stie cum sa justifice transferurile, iar Iancu e acuzat ca a spalat petrodolari. Cotidianul a inventariat dosarele "oamenilor de fotbal".

Patronii cluburilor de fotbal din Romania au driblat legile mai agil decit jucatorii propriilor echipe, pentru a inscrie cit mai mult in conturile personale. Garant al obtinerii notorietatii, sportul cu cea mai mare priza la populatie a atras ca un magnet oameni de afaceri din diverse zone de activitate, dar cu un scop precis, scuzat de mijloace paralele cu legea de cele mai multe ori. O data ce s-au trezit proprietari de istorie si de imagine favorabila in ochii suporterilor, oamenii deveniti "de fotbal" s-au folosit de valoarea adaugata de notorietate pentru a-si deschide portite de fentat legea in strinsa legatura cu o alta categorie la care se pricepe toata lumea - domeniul politic. De la afaceri cu statul, care a fost lasat constant in ofsaid, pina la subterfugii in ordinea numerelor de pe tricou pentru a scapa de plata impozitelor, la care se adauga ilegalitati fara legatura cu sportul care i-a propulsat pe cei mai multi in "Top 300", stapinii stadioanelor si beneficiarii industriei din jurul lor si-au rezervat bon de ordine la organele de justitie ale statului. Cotidianul a facut un inventar al dosarelor presedintilor de cluburi.
Problemele reale ale fostului vicepremier George Copos au inceput chiar in timpul mandatului din guvernul Tariceanu, fapt ce a influentat si demisia patronului Rapidului. Copos este in continuare cercetat pentru afacerile cu Loteria Romana, din care a avut un cistig de aproximativ cinci milioane de euro. Patronul Rapidului alaturi de asociatul sau Roza Gilio Giuzepe sint cercetati pentru savirsirea infractiunilor de participare la o licitatie cu strigare de oferte trucate, inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani, dupa ce, in 2004, firma lui Copos, Ana Grup, a vindut prin intermediari 38 de spatii comerciale catre Loteria Romana la preturi supraevaluate. In acelasi dosar este cercetat si presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, tot pentru spalare de bani si fals sub semnatura privata, procurorii sustinind ca tranzactiile s-au desfasurat prin conturile familiei Voiculescu. Procesul a fost aminat pentru luna octombrie. Pe de alta parte, clubul patronat de fostul vicepremier se afla in proces cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) pentru datorii de aproximativ 2,5 milioane de euro, acumulate de ProRapid, care face parte din actuala societate pe actiuni. In prima instanta, Fiscul a cistigat un proces.

Nu acelasi lucru s-a consemnat in cazul lui Gigi Becali, patronul Stelei cistigind definitiv razboiul lui cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Desi la sfirsitul anului 2005 presedintele de atunci al ANAF, Sebastian Bodu, instituise sechestru asupra averii lui Becali, inclusiv asupra actiunilor pe care le detine la Steaua, pentru a recupera datoriile de 12 milioane de euro ale Asociatiei Fotbal Club Steaua, patronul gruparii din Ghencea si-a recapatat drepturile asupra averii la tribunal. Instanta Judecatoriei Sectorului 3 a admis contestatia lui Gigi Becali, dar nu si pe cea a ANAF, venita in termen de 15 zile de la pronuntarea sentintei, astfel ca institutia abilitata sa recupereze restantele vechii societati care administrase Steaua in trecut nu a mai putut face nimic. Ceea ce i-a permis lui Becali sa-l atace public pe Sebastian Bodu. "Ce inseamna hotarirea asta? Inseamna ca acest om (n.r. - Sebastian Bodu) a incalcat niste principii de drept. Ca a facut niste abuzuri. Daca Alianta asta, Dreptate si Adevar, este chiar asa, atunci Bodu ar trebui sa fie dat afara pentru ca a compromis imaginea unei institutii a statului", declara triumfal Becali la auzul sentintei, iar dorinta sa a fost "indeplinita" la mai bine de un an distanta, Bodu fiind demis. Principala problema a lui Becali, care imediat dupa '90 facea afaceri cu blugi si sapunuri, ramine schimbul de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale. Pe 19 mai 2006, ministrul Apararii de la data tranzactiei, Victor Babiuc, si Becali au fost pusi sub acuzare de procurorii Sectiei Parchetelor Militare pentru comiterea infractiunilor de abuz contra intereselor publice, respectiv complicitate la acest delict. Potrivit anchetatorilor, Gigi Becali a oferit ministerului un teren de 21,5 hectare in satul Stefanestii de Jos, din judetul Ilfov, in schimbul unui teren mult mai valoros, de 20,9 hectare, localizat in zona Baneasa Pipera. La vremea respectiva, metrul patrat de pamint in zona Pipera era de 20-25 de dolari, in timp ce, la Stefanesti, un metru patrat costa nu mai mult de sase-sapte dolari. De unde rezulta ca valoarea terenului detinut de Becali era de doar 1,4 milioane de dolari, in timp ce suprafata detinuta de Ministerul Apararii Nationale costa 3,3 milioane de dolari, ceea ce a devenit profitul patronului echipei din Ghencea.


Copos a cistigat la Loterie citeva invitatii la DNA
Puterea lui Gigi a inceput dupa tranzactiile dubioase cu Ministerul Apararii

Fotbalul a avut un rol extrem de important in latura penala a vietii patronului Politehnicii Timisoara, Marian Iancu. Patronul Balkan Petroleum si-a ales una dintre cele mai iubite echipe din Romania, al carei public este extrem de atasat de culorile formatiei, intr-un moment delicat din punctul de vedere al afacerilor. Iancu a fost de mai multe ori audiat ca inculpat in afacerea RAFO, pentru care a mai stat la racoare si Ovidiu Tender, Iancu fiind acuzat de spalare de bani, initiere si constituire de grup infractional organizat, complicitate la inselaciune si de instigare la abuz in serviciu. Din postul de finantator al timisorenilor, Iancu a cistigat un capital important de imagine, dar si atasamentul suporterilor, care, de pilda, au umplut Piata Operei din Timisoara, pentru a protesta la adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv, care interzisese marca "Politehnica" in Banat.

Arpad Paszkany, patronul lui CFR Cluj, si Dumitru Bucsaru, cel al Unirii Urziceni, intrati in fotbal in ultimul val, s-au integrat perfect in linia celorlalti presedinti cu state vechi atit in Liga I, cit si in dosarele anchetatorilor. Finantatorul formatiei clujene, care se bate pentru accederea in Liga Campionilor, a fost audiat de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) in celebrul dosar Gazeta, in care sint implicate nume mari ale vietii politice si de afaceri ale Ardealului. Paszkany, care a fost audiat timp de sapte ore la sfirsitul lunii martie, a fost acuzat de instigare la santaj si sustinere de grup infractional organizat, in urma vizitei la Parchet primind interdictie de a parasi Clujul timp de 30 de zile. Potrivit presei locale, mai multe persoane anchetate in acelasi dosar au facut referiri la Paszkany. Printre altii, fostul redactor-sef al "Gazetei de Cluj" Mihai Petean a declarat procurorilor ca directorul publicatiei a cerut ca ziarul clujean sa scrie o serie de anchete in care Iuliu Dascalu, un concurent al lui Paszkany la licitatia pentru constructia unui mall in Gheorgheni, sa apara cu o imagine negativa. Cercetat penal, omul de afaceri clujean a beneficiat de intreaga atentie a presedintelui Basescu, care a anuntat ca si-a pus semnatura pe un memoriu al lui Paszkany in care acuza mai multe persoane din Cluj de acte grave de coruptie, desi acesta era in format electronic.

O "atentie" similara a primit si patronul Unirii Urziceni, Dumitru Bucsaru. Condamnat pe vremea comunismului pentru inselaciune si eliberat o data cu schimbarea regimului, Bucsaru a incasat o suma fabuloasa de 110 miliarde de lei vechi de la CFR, beneficiind de rezolutia prezidentiala, prin care, in 2005, Basescu i-a solicitat ministrului de atunci al Transporturilor, Gheorghe Dobre, sa rezolve "legal" solicitarea acestuia de a i se achita o datorie mai veche. Numai ca banii respectivi s-au adunat in urma unor afaceri paguboase pentru stat, derulate prin intermediul fostului director al CFR Mihai Neculaiciuc, fugit din tara pentru a evita ancheta.

Nici in trecut lucrurile nu au stat altfel. Numele lui Vasile Ianul, presedinte al clubului Dinamo in perioada 1990-1994, este printre primele pe lista deja istorica a oamenilor din fotbal care au platit pentru coruptie. In urma cu sapte ani, Ianul, cercetat si condamnat pentru evaziune fiscala, a primit 12 ani de inchisoare, din care a ispasit insa doar doi, din cauza problemelor de sanatate. Fostul presedinte al "ciinilor" a platit astfel pentru ca a prejudiciat statul cu 2,4 milioane de dolari. Scandalul de referinta al anilor '90, Tigareta II, a avut in prim-plan tot un conducator al lui Dinamo, Petre Buduru. In urma afacerii de contrabanda dirijate de Gheorghe Trutulescu, actualul director sportiv al "ciinilor" s-a ales cu doua dosare si tot atitea luni de arest, principala acuzatie fiind ca a eliberat ilegal legitimatii ale Ministerului Internelor. "Capo di tutti capi" al cluburilor din Liga I, Dumitru Dragomir, supranumit Corleone, a avut probleme cu legea si inainte, si dupa revolutie. Seful Ligii Profesioniste de Fotbal a fost condamnat in 1976 la trei luni de inchisoare pentru jocuri de noroc, dar a stat in arest doar pina la judecarea recursului, iar in 1990 a fost acuzat de contrabanda cu cafea, blugi sau bijuterii. (Florin Dobre)

Giovanni, condamnat cu suspendare pentru accident
Lista oamenilor din sport implicati in accidente grave este lunga, insa se ingusteaza frapant cind vine vorba de consecinte. Cel mai recent caz il reprezinta fostul presedinte de la Dinamo si Rapid Giovanni Becali (foto), care s-a ales insa cu cazier. Judecatoria Sectorului 2 l-a condamnat pe fostul impresar la doi de inchisoare cu suspendare pentru ca a lovit cu masina un copil in virsta de 14 ani, care traversa regulamentar pe trecerea de pietoni. Ulterior, pedeapsa a fost anulata total. Accidentul s-a produs pe 4 iulie 2005, atunci cind Becali se grabea sa ajunga la conferinta de presa in care urma sa fie numit presedinte executiv la Dinamo.

Un alt caz de data recenta este cel al pugilistului medaliat olimpic Ionut Gheorghe, care in octombrie anul trecut a accidentat mortal doua persoane, mama si fiica, dar isi vede linistit in continuare de pregatirea la lotul national. Din galeria bogata a dinamovistilor care au incalcat legea fac parte actionarul Gigi Netoiu, care nici nu figureaza cu dosar, in pofida faptului ca a accidentat un taximetru si nu a oprit deoarece se grabea la aeroport, Adrian Iordache, care a scapat nepatat, desi a intrat in sant si linga masina a fost gasita o persoana moarta, sau Dorin Semeghin, caruia i s-a diluat alcoolemia, ajungind de la 1,65 la mie sub pragul de urmarire penala.

Fostul trezorier al Federatiei Romane de Fotbal Marian Albu a trebuit sa ajunga tot la Dinamo pentru a veni cu acte doveditoare ca a facut comotie cerebrala in timp ce a traversat neregulamentar calea ferata si a fost lovit de tren, iar socrul sau a decedat. Olteanul Marius Iordache a omorit un biciclist, insa persoana decedata a fost considerata vinovata.

Lupu nu-si schimba parul
Danut Lupu a avut probleme in perioada petrecuta la Panathinaikos Atena, cind a fost arestat pentru ca i s-au descoperit in casa bunuri furate. O data cu revenirea in tara, la Rapid, colegii de atunci ai mijlocasului sustineau ca si-au luat toate lucrurile din vestiar, de teama sa nu le fie furate. Dupa ce a agatat ghetele in cui, Lupu a continuat sa aiba probleme cu legea. In 2004 a fost prins la vama incercind sa introduca ilegal in tara, in cutia de ghete, 80.000 de euro, un an mai tirziu fiind prins la volanul unei masini furate.

Mititelu are pe cap un prejudiciu de 250 de miliarde
Autointitulat "Gigi Becali al provinciei", patronul Craiovei a fost prins in ofsaid de Fisc.
Adrian Mititelu si apropiatii sai au adus statului un prejudiciu de peste 250 de miliarde de lei vechi prin vinzarea unor terenuri la preturi subevaluate, transferul unor lichiditati din firme catre persoane fizice prin efectuarea unor obligatii de plata create fictiv si alte "inginerii financiare". Conform unor rapoarte intocmite de inspectorii fiscali, prin nedeclararea valorii de piata a terenurilor vindute, Mititelu s-a sustras de la plata taxelor notariale, fapta ce intra sub incidenta legii privind falsul in declaratii din Codul penal.

Fiscul doljean a pus recent sechestre asiguratorii pe bunurile SC Maxitec SRL, societatea controlata de omul de afaceri Adrian Mititelu, si a pornit sa caute bunurile acestuia, deoarece cu bunurile aflate in patrimoniul societatii nu se pot acoperi datoriile la stat. Inspectorii fiscali au descoperit insa ca nici macar casa in care locuieste Adrian Mititelu nu este pe numele sau.

Patronul Universitatii s-a aparat spunind ca "este o facatura a mafiei comuniste". "Sint niste acuze inventate. Nu exista nici un prejudiciu, cu exceptia citorva miliarde, probleme pe care le are orice firma. Am contestat procesele-verbale de control la ANAF. Am 500 de miliarde in cont, dar nu vreau sa platesc, pentru ca datoriile nu sint reale", a anuntat omul de afaceri craiovean.

Mititelu mai este cercetat, la sesizarea DGFP Dolj, de Parchetul de pe linga ICCJ pentru a se vedea exact cum a pus mina pe un teren de peste 100 de hectare care a apartinut Statiunii de Dezvoltare Pomicola Dolj. "Mutarea cistigatoare" a lui Mititelu a constat in cumpararea de la AVAS a creantelor datorate de Statiunea de Cercetare si Productie Pomicola Craiova pentru un credit vechi de citiva ani, neachitat catre Banca Agricola. Potrivit finantistilor din Dolj, suma datorata era de aproximativ doua miliarde de lei vechi, dar, dupa ce a cumparat creantele, firma lui Mititelu a calculat statiunii, in decurs de un an, penalitati de zece ori mai mari decit valoarea creantei. Ulterior, Statiunea de Cercetare Pomicola a fost executata silit. Prin aceasta strategie, Mititelu a obtinut, cu doar doua miliarde de lei vechi, peste o suta de hectare de teren.

Problemele cu Fiscul si terenurile nu sint singurele pe care le are Mititelu. Finantatorul Universitatii a avut pe rol, in penal, mai multe procese cu Antonie Solomon, primarul Craiovei, care l-a acuzat de calomnie. De asemenea, viceprimarul Gheorghe Nedelescu l-a dat in judecata pentru calomnie, dar se pare ca edilul oltean a renuntat sa se judece cu Mititelu. A ramas insa pe rol procesul cu ziaristul Daniel Nanu, despre care a afirmat ca i-ar fi cerut bani. (Lucian Cazan)

Luciano Moggi, de la aducerea lui Maradona cu elicopterul la Napoli la "calciopoli", pe www.cotidianul.ro/select

Bernard Tapie a fost cabotin in relatia cu justitia franceza. Detalii pe www.cotidianul.ro/select





Luni 17 septembrie 2007

George Copos: "In locul lui Grigore Sichitiu voi aduce un rapidist tanar"


Patronul Rapidului, George Copos, a declarat luni, agentiei NewsIn, ca plecarea lui Grigore Sichitiu de la conducerea clubului se datoreaza "frecusurilor interne", precizand ca inlocuitorul acestuia va fi un rapidist tanar, dornic de munca si de afirmare.

"Plecarea lui Sichitiu se datoreaza frecusurilor interne din conducerea clubului. In aceste zile vom incerca sa le depistam, sa vedem care sunt problemele pentru care Viorel Moldovan si Grigore Sichitiu au plecat de la Rapid. Nu stiu de ce Sichitiu a ales sa plece. In locul lui Sichitiu voi aduce un rapidist tanar, dornic de afirmare, cu putere de munca", a declarat George Copos.

Presedintele CA al Ceahlaului Piatra Neamt, Viorel Mestecaneanu, a declarat duminica, pentru NewsIn, ca Grigore Sichitiu va fi numit luni in functia de presedinte executiv al gruparii moldovene.

Grigore Sichitiu, care a fost in acest sezon director tehnic la Rapid, ar putea incasa la Ceahlaul un salariu de 100.000 de dolari pe sezon, iar in alegerea sa a contat foarte mult faptul ca se afla in relatii foarte stranse cu managerul general al Ceahlaului, Viorel Hizo, cei doi lucrand impreuna in trecut la Rapid Bucuresti.

Finantatorul rapidist a mai afirmat ca este multumit de activitatea depusa de Constantin Zotta, pe care il considera unul din oamenii de incredere: "Domnul Zotta isi face treaba foarte bine la club. Este un om care stie doua limbi straine si care a demonstart de ce este in stare. Sunt multumit de el".

Referitor la derby-ul cu Steaua, Copos a spus ca egalul obtinut in Ghencea a fost primit cu bucurie in Giulesti: "Haiducul Gigi Becali putea fi rapus pe final, chiar la el acasa. Am avut cinci ocazii clare, dar din pacate nu le-am fructificat. Din cauza mizei nu ne-am concentrat, Steaua era o echipa clar de batut. Oricum, sunt multumit de jocul echipei si am primit cu bucurie acest rezultat".

Derby-ul Steaua-Rapid, contand pentru etapa a 7-a a Ligii I, s-a disputat duminica si s-a incheiat la egalitate, scor 0-0.

NewsIn



Luni 17 septembrie 2007

Derby egal

Steaua a terminat, duminica seara, la egalitate, scor 0-0, derbiul etapei cu numarul Vll al Ligii 1 in compania Rapidului. Nicolae Dica si Banel Nicolita au semnat cele mai bune ocazii ale Stelei, de cealalta parte Mazilu si Cesinha treacandu-si in cont, si ei, cate o ocazie de fiecare la poarta aparata cu succes de Robinson "Rufay" Zapata.

Prima repriza a fost una saraca in faze de poarta, prima ocazie venind abia in minutul 19, atunci cand Zaharia a centrat in careu, Dica s-a demarcat bine, reluand cu capul pe poarta, dar fara succes, portarul Dani Coman scotand de sub transversala in corner.

Trei minute mai tarziu, Cesinha l-a testat pe Zapata cu o lovitura de cap plasata, columbianul a avut o interventie nesigura, totul rezolvandu-se odata cu interventia fundasilor stelisti. In minutul 35, Nicolita a mai furnizat o centrare de calitate, dar Dorel Zaharia a ratat tinta, nereusind sa nimereasca spatiul portii.

Cea mai mare ocazie a reprizei s-a consumat in minutul 41, cand Marius Constantin a lasat sa cada un balon in careu, Banel Nicolita a preluat, sutand in forta, insa in blocajul rapidistului, care si-a reparat greseala.

Partea secunda a inceput furtunos la poarta aparata de Robinson "Rufay" Zapata. In minutul 52, Mazilu a scapat pe contraatac, finalizand cu un sut la coltul lung, respins de columbian.

Dupa doua minute, Cesinha a sutat din marginea careului, dar Rufay a mai salvat inca o data, spre deliciul publicului spectator. Partida s-a stins pe parcurs, chiar daca pe teren a fost introdus "protejatul" lui Gica Hagi, Eric Bicfalvi, in locul lui Ovidiu Petre.

Pana la finalul meciului nu am mai consemnat nicio ocazie de poarta, doar cateva contraatacuri rapidiste, rezolvate inca din fasa de defensiva Stelei.

Cartonase galbene: Dica (23), V. Iacob (77), Goian (85) de la Steaua si Grigore (23), Sapunaru (40) de la Rapid.

Steaua: Zapata, Goian, Golanski, Rada, P. Marin, O. Petre (Bicfalvi 73), Dica, Nicolita, Lovin, Neaga (Surdu 46), Zaharia (V. Iacob 62).

Rapid: Coman, Bozovic, Sapunaru, Constantin, Maftei, Grigorie (Herea 67), E. Dica (Maldarasanu 56), Grigore (Buga 80), Mazilu, Cesinha, Burdujan.


Luni 17 septembrie 2007

Dragomir: "N-am mai vazut de mult un joc asa de prost"

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a plecat extrem de nemultumit de la Stadionul Steaua dupa remiza cu Rapid, spunand ca nu a mai vazut de mult un jucator asa de prost.

"Nu mi-a placut meciul. Prea multa incarcatura a fost pe meciul acesta. Rezultatul este meritat, dar jocul prost. Nu m-a impresionat nimeni, prea crispati au fost jucatorii. N-am vazut de mult un joc asa de prost. Ma asteptam sa joace, sa lupte mai mult. Steaua a avut doua suturi pe poarta, nu se poate asa ceva. Nu s-au pastrat pentru Slavia, ei au jucat pentru acest joc, dar incrcatura asta pusa pe umerii jucatorilor nu face bine. Cand sunt sub presiune jucatorii nu pot juca", a spus Dragomir la sfarsitul meciului Steaua - Rapid, terminat la egalitate, scor 0-0.

De altfel, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal prevazuse ca meciul nu va fi unul spectaculos. "Nu cred ca va fi un derby specataculos. Fiecare echipa lupta sa castige si nu va fi spectacol, dar sper sa fie un meci corect", spunea Dragomir inainte de startul meciului.


Luni 17 septembrie 2007

Lovin si Maftei s-au pus de acord: "Rezultat echitabil"


Mijlocasul Stelei, Florin Lovin, si fundasul Rapidului, Vasile Maftei, au fost de aceeasi parere dupa remiza din Ghencea, spunand ca rezultatul este unul echitabil dupa aspectul jocului.

Florin Lovin: "A fost un meci echilibrat, cu ocazii de ambele parti si cred ca rezultatul este aproximativ echitabil. A fost o repetitie inainte de debutul inainte in Champions League. Imi pare rau ca am dezamagit suporterii, atat am putut acum. Important este sa uitam acest rezultat si sa ne concentram asupra meciului de la Slavia Praga. Ne uitam azi prin ziar si am vazut ca am marcat doar patru goluri si nu stiu ce se intampla. Probabil trebuie sa fructificam mai bine ocaziile pe care ni le creem, dar speram sa ne punem la punct. Rezultatul avantajeaza CFR si Dinamo, dar cel mai important este la sfarsit cand se trage linia, la fel ca anul trecut."

Vasile Maftei: "Suntem multumiti ca nu am pierdut si nemultumit ca nu am castigat. A fost un meci aprig disputat, cu orgolii de fiecare parte si a iesit un meci destul de bun. A fost un rezultat echitabil. Nu stiu daca e un rezultat de moral, trebuie sa ne gandim la Nurnberg, unde speram sa facem un meci bun si acolo", a spus Maftei la TVR1.





Luni 17 septembrie 2007

Dupa un schimb de înjuraturi,Vali Badea a umplut de sânge un fan rapidist

Atacantul Stelei, Valentin Badea, a lovit un suporter giulestean dupa ce acesta l-a înjurat pe fotbalist, chiar înaintea partidei cu Rapid. "Cu aproximativ o ora si jumatate înaintea începerii meciului Steaua - Rapid, în zona Pietei Moghioros s-a petrecut un fapt mai mult decât regretabil (ca sa fim eleganti) al carui erou negativ a fost jucatorul stelist Valentin Badea. Acesta a fost înjurat de un suporter rapidist, aflat în autoturismul personal alaturi de alte patru persoane.

Chiar daca stelistul avea motive sa fie deranjat, nu avea, în niciun caz, voie sa reactioneze în felul în care a facut-o ulterior. Pentru ca Badea s-a dat jos, a deschis portiera masinii respectivului suporter si l-a lovit bestial, cu pumnul, umplându-l de sînge. Imediat, a aparut la fata locului un bodyguard al stelistului, care, dintr-un pumn, a spart geamul portierei masinii în care se afla victima lui Badea!", se mentioneaza pe site-ul fcrapid.ro. Huliganul giulestean se numeste Marin Ionescu (21 de ani) si din anumite surse se pare ca nu este la prima altercatie de acest gen.

Ionescu a depus plângere la Sectia 22 Politie, având si imagini, facute cu telefonul mobil, care dovedesc agresiunea jucatorului stelist. "Acesta si-a contactat, a doua zi, victima si i-a propus ajungerea la o întelegere amiabila. Ceea ce, logic, înseamna ca si-a recunoscut vina, nu?", a adaugat site-ul giulestean.

Cu toate ca nu neaga incidentul, Badea are alta varianta: "M-am dus sa îi iau pe ai mei si în momentul în care am coborât din bloc cinci suporteri rapidisti care se aflau într-o masina au început sa ma înjure. M-am dus la ei sa-i întreb de ce ma înjura. Unul dintre ei a deschis brusc portiera si m-a lovit cu usa peste picior. Dupa aceea am avut o altercatie. Nu este adevarat ca l-am contactat sa ajungem la o întelegere." Totusi, desi initial a fost victima, stelistul va fi cercetat penal. "În aceasta dimineata Valentin Badea, a fost audiat la Sectia 22 de Politie, fiind cercetat pentru lovire si alte agresiuni. La recomandarea politiei, persoana agresata de Badea a fost îndrumata catre Institutul National de Medicina Legala, pentru eliberarea unui certificat medico-legal", a declarat Cristian Ciocan, purtatorul de cuvânt al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.


Luni 17 septembrie 2007

Patronul Stelei aproba gestul

Boss-ul Stelei, Gigi Becali, l-a laudat pe Valentin Badea pentru faptul ca a lovit un rapidist care l-a înjurat. "Niste suporteri l-au înjurat nu stiu cum, l-au jignit si am înteles ca, desi nu-l stiam pe Badea, îl stiam un baiat cuminte, s-a dat jos din masina si i-a cam batut. Era cu cumnatul sau, cu tatal sau, nu stiu cum, si i-a cam luat la bataie. Bravo, înseamna ca e barbat adevarat. Ce era sa faca? Acum o sa-i vada si pe aia la tribunal", a declarat Becali. (A.D.)


Luni 17 septembrie 2007

Rapidistii plâng dupa punctele pierdute în Ghencea

Rapidul si-a pastrat pentru al saselea sezon consecutiv invincibilitatea în Ghencea, dupa remiza alba cu Steaua, de duminica seara. Giulestenii nu s-au aratat foarte multumiti, însa, apreciind dupa meci ca ar fi meritat toate cele trei puncte. Jocul a fost unul închis, mai ales în prima repriza, când singurele faze importante au fost suturile lui Dica si Banel Nicolita parate rând pe rând de Coman si Constantin. Partea secunda a adus un joc mai alert, mai periculosi dovedindu-se rapidistii care au ratat trei ocazii în care doar portarul Zapata a mai stat în fata portii. "Cred ca Rapid a pierdut doua puncte", a spus patronul echipei giulestene, George Copos, dupa meci.

"Puteam sa câstigam acest meci, am jucat mai bine, Steaua era o echipa de batut. Ne-am creat cel putin cinci ocazii clare de a marca, Steaua doar doua, una pe o greseala individuala a noastra. Ma bucur ca este a sasea oara în sase ani când Rapid nu pierde în Ghencea. Îmi pare rau ca nu l-am învins pe iluminatul George Becali, dar asta este viata. Cine dadea un gol, câstiga trei puncte azi", a spus Copos, parerea lui fiind împartasita si de secretarul general al Rapidului, Nicolae Manea. "Reusim în continuare sa ramânem neînvinsi în Ghencea. O prima repriza mai slabuta din partea ambelor formatii, care cred ca s-au temut una de cealalta, dar o repriza a doua care cred ca Rapidul a dominat-o.

De fapt, daca stam si ne gândim ce posesie a avut Rapidul, cred ca am dominat tot meciul. Zapata a avut niste interventii salutare si pâna la urma putem sa spunem ca am pierdut doua puncte. Am cucerit unul, dar am pierdut doua. Eu zic ca Rapid a jucat asa cum ne-a obisnuit. În continuare echipa joaca bine, creste. Important e ca nu am pierdut si cu pasi marunti ajungem unde ne-am propus. Pâna la urma rezultatul ne multumeste", a spus Manea. La rândul sau, antrenorul Cristiano Bergodi a afirmat ca echipa sa merita victoria si si-a cerut scuze pentru lipsa de spectacol din acest derby.

"A fost un meci echilibrat la început, iar apoi daca exista o echipa care merita sa câstige aceea era Rapid. Steaua a avut ocaziile lui Dica si Nicolita, iar noi am avut doua în prima repriza si trei în a doua parte. Pacat. Când am pus mingea jos am avut actiuni si Steaua a fost în dificultate. Pentru primul meu derby în România sunt multumit. Având în vedere ocaziile si jocul din repriza a doua, cred ca Rapid a pierdut doua puncte. E greu sa vezi un joc foarte spectaculos într-un asemenea derby. Cred ca suporterii nostri sunt totusi multumiti", a spus Bergodi.


Luni 17 septembrie 2007

Costin Lazar nu tine pumnii Stelei în Liga Campionilor

Mijlocasul rapidist Costin Lazar nu este interesat de ce va face Steaua în Liga Campionilor, afirmând ca nu are de ce sa le tina pumnii rivalilor. "De ce sa tin pumnii Stelei cu Slavia? E echipa mea? Tin pumnii Rapidului în meciul cu Nurnberg", a precizat Lazar, imediat dupa meciul Steaua - Rapid, de duminica. Rapidistul crede ca echipa lui Bergodi merita mai mult de un punct. "Meciul nu a fost foarte spectaculos, dar important este ca am scos un punct în Ghencea.

Meritam mai mult, dar rezultatul este echitabil. Ar trebui sa mergem cu moralul ridicat la Nurnberg", a spus Lazar. În schimb, patronul Rapidului, George Copos, a afirmat ca orice rezultat bun al echipelor românesti în cupele europene este binevenit, profitând însa de ocazie pentru a pune problema infrastructurii sportului si a întepa gruparea "ros-albastra". "Sunt echipe care pot aduce pentru România puncte importante. Si fotbalul a demonstrat ca este cel mai mare ambasador pe care îl are aceasta tara. Pacat ca nu ia nimeni o decizie sa investeasca în infrastructura. Singurul stadion capabil sa gazduiasca meciuri internationale este facut de comunisti, de Ilie Ceausescu", a comentat Copos, referindu-se la arena din Ghencea. (D.R.)





Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 



 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...