RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
       



  REVISTA PRESEI
19 | 20 | 21 | 22 | 23 septembrie 2007

 
FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |



Giulestenii īsi reiau traseul european

Echipa condusa de antrenorul Cristiano Bergodi (debutant si el īn cupele europene, īn postura de tehnician) joaca asta seara, de la ora 21:45, prima mansa a turului I al Cupei UEFA, īn compania formatiei germane 1.FC Nürnberg, revenita dupa 19 ani īn competitiile continentale intercluburi. Experienta mai mare, deci, pentru giulesteni, care au si atuul eliminarii, īn trecutul apropiat, a doua formatii nemtesti, Hertha si Hamburg, si devansarea unei a treia echipe din Germania, Stuttgart, īn grupele UEFA din editia 2005-2006. Din garnitura ce va fi trimisa diseara īn teren de Bergodi lipsesc trei piese grele ale Rapidului: Marius Constantin (suspendat dupa eliminarea din partida de anul trecut de la Atena, cu Panathinaikos), Dani Coman si Costin Lazar (accidentati).

Partida (transmisa īn direct de postul national de televiziune) va fi condusa la centru de polonezul Robert Malek , care va fi ajutat la cele doua linii de compatriotii sai Krzysztof Myrmus si Konrad Sapela. Giulestenii se īntorc acasa imediat dupa meci.
Partida retur, din 4 octombrie, se va juca de la ora 17:00, pe stadionul "Giulesti-Valentin Stanescu".


O remiza datatoare de sperante: 1.FC Nürnberg - Rapid 0-0

Rapid a scos o remiza pretioasa, 0-0 cu 1.FC Nürnberg, īn Germania, īn cadrul primei manse a turului I din Cupa UEFA, pastrānd sanse considerabile de a merge pentru a treia oara consecutiv īn grupele celei de-a doua competitii europene intercluburi.

Giulestenii, desi īntr-o garnitura mult modificata fata de confruntarile anterioare, a confirmat, īntr-un fel, traditia favorabila a meciurilor īn compania formatiilor germane. Pe un stadion, "easyCredit", impunator si asaltat de un public mai mult decāt entuziast (reteta meciului a īnregistrat 40.066 spectatori), baietii lui Bergodi - din rāndul carora au lipsit trei piese grele, Coman, M. Constantin, Lazar - au dus bine prima repriza, īn care au si avut cele mai mari ocazii de gol, prin Cesinha, Grigorie, Boya si Buga. Īn replica, gazdele nu si-au trecut īn cont decāt o potentiala sansa de a īnscrie, la lovitura de cap ratata de grecul Charisteas.

Si repriza secunda a debutat cu o mare ocazie a Rapidului ("cap" Sapunaru, respins de Blazek), dar, odata cu trecerea timpului, nemtii au īnceput sa preseze tot mai puternic, venind īn valuri spre poarta brazilianului Andrade. Acesta a si avut sansa la ratarile lui Charisteas si Engelhardt, din final, cānd suturile celor doi au ocolit buturile rapidiste. Astfel, "alb-visiniii", care au fost sustinuti de aproape 1.000 de romāni (multi venind din īmprejurimile Nürnbergului), trec īn postura de favoriti la calificare, desi returul din 4 octombrie, din Giulesti, nu se anunta deloc simplu.

FC Nürnberg: Blazek - Reinhardt, Wolf, Galasek/cpt., Pinola - Kluge (64 Engelhardt), Mnari (74 Kennedy) - Kristiansen (86 Benko), Mintal, Misimovic - Charisteas. Antrenor Hans Meyer

Rapid: Andrade - Sapunaru, Maftei/cpt., Perja, Bozovic - Maldarasanu, Grigore, Grigorie (64 Dica) - Cesinha (90'+1 Mazilu), Boya, Buga (46 Burdujan). Antrenor Cristiano Bergodi

Arbitri: Robert Malek - Krzysztof Myrmus si Konrad Sapela (toti Polonia)


"La Bucuresti va fi altceva"

Cristiano Bergodi a declarat, dupa meciul din Germania, ca formatia sa a obtinut un rezultat pozitiv īn fata lui 1. FC Nürnberg. "Consider ca am obtinut un rezultat pozitiv. Calificarea se joaca la Bucuresti, unde va fi altceva. Sunt multumit de prestatia echipei. Īi felicit pe baieti, iar fundasii au jucat destul de bine, au fost atenti. Am jucat cu multa determinare. Prima repriza a fost echilibrata, ne-am creat ocazii, iar daca aveam noroc puteam marca", a spus Bergodi.

Ionut Mazilu a apreciat ca remiza obtinuta este un rezultat bun: "Sper sa ne calificam īn retur. A fost un meci greu. Am tras un an pentru meciul asta. Am fost surprins ca am jucat foarte putin, oricum sunt foarte dezamagit".

Capitanul echipei rapidiste, Vasile Maftei, crede īn sansele de calificare ale formatiei sale īn grupele Cupei UEFA: "Avem sanse bune de calificare. Sper sa cāstigam īn Giulesti ca sa mai aducem puncte la clasamentul UEFA. Nürnberg e la acelasi nivel cu celelalte echipe germane pe care le-am īntālnit anii trecuti. Ne-au dominat īn final, ca si Hamburg".

Mugurel Buga a apreciat ca important este faptul ca Rapid nu a primit gol: "Au jucat cu mingi īnalte, pentru ca erau avantajati de talie. Din acele clinciuri putea iesi orice. Important este ca nu am luat gol. Putem sa ne calificam īn Giulesti".

Antrenorul echipei din Nürnberg, Hans Meyer, a declarat ca formatia sa a fost mai buna si pastreaza sanse de calificare īn grupele Cupei UEFA: "Echipa nu a subestimat pe Rapid si asta s-a vazut pe teren. Am fost mai buni si avem toate sansele de calificare". Atacantul grec al echipei germane, Angelos Charisteas, considera ca nemtii ar fi meritat sa cāstige aceasta īntālnire: "Am fost echipa mai buna si meritam sa cāstigam. Am avut multe ocazii, dar 0-0 e un rezultat bun si mai sunt sanse de calificare la Bucuresti".


Rapid a jucat meciul 90 īn cupele europene

La noua luni si jumatate distanta de partida de la Atena, cu Panathinaikos, din editia precedenta a Cupei UEFA, Rapid a disputat meciul cu nr. 90 din istoria participarilor sale europene, īncheind la egalitate, 0-0, cu 1.FC Nürnberg īn prima mansa a turului I din aceeasi competitie īn care a activat si anul trecut. A fost cea de-a 22-a remiza "all time", bilantul general fiind completat de 39 de victorii si 29 de īnfrāngeri (golaveraj 133-101).

Giulestenii n-au mai aliniat, īn Germania, decāt trei dintre titularii de la Atena (Maftei, Maldarasanu si Buga), inclusiv antrenorul, "debutantul" Cristiano Bergodi, fiind diferit, iar din lotul de 18 prezentat īn Grecia au mai fost trecuti acum pe foaia oficiala de joc, īn afara celor trei de mai sus, doar Grigore, Sapunaru (care a prins finalul jocului cu Panathinaikos) si Perja. Toti sase au fost titulari pe "easyCredit" din Nürnberg. Interesant e ca si atunci, si acum poarta a fost aparata de un goalkeeper strain (Edel, respectiv Andrade), Dani Coman fiind de fiecare data accidentat.

Īn istoria europeana a Rapidului, "alb-visiniii" n-au mai īnregistrat decāt de doua ori un 0-0 "afara" īn primul meci al unei duble manse: īn 1940 (Cupa Europei Centrale), cu Gradjanski Zagreb, si īn 2001 (Cupa UEFA), cu PSG. Prima data, Rapid a ajuns ulterior pāna īn finala CEC, care nu s-a mai disputat, īn 2001 calificarea pierzāndu-se īn Giulesti. Īn alte trei rānduri, prima mansa s-a disputat īn deplasare si s-a īncheiat tot la egalitate, dar cu scorul de 1-1, giulestenii mergānd mai departe de doua ori (Rapid Viena, 1972, 3-1 īn retur, si Feyenoord, 2005, 1-0 la Bucuresti) si esuānd o data (Vitesse Arnhem, 2002, 0-1 acasa). Sperante ne da si faptul ca, īn compania echipelor germane, Rapid a cāstigat de fiecare data pe teren propriu īn Cupa UEFA: 2-1 Eintracht, 1-0 Karlsruhe, 2-0 Hertha si 2-0 Hamburg, plus un 2-1 cu Wismut Aue, īn Intertoto!



COMISIA DE DISCIPLINA A AMANAT JUDECAREA INCIDENTELOR
DE LA STEAUA -RAPID

Comisia de Disciplina a Federatiei Romāne de Fotbal (FRF) a amānat, miercuri, judecarea incidentelor de la meciul Steaua Bucuresti - Rapid Bucuresti, din etapa a VII-a a Ligii I, pentru luni, 24 septembrie.

De asemenea, au fost amānate pentru miercuri, 26 septembrie, judecarea cazurilor Marian Iancu - Adrian Porumboiu si Marian Iancu - Sorin Corpodean, care s-au jignit prin intermediul presei.

La meciul Steaua - Rapid, scor 0-0, jucatorul Vladimir Bozovici a fost lovit cu un surub aruncat din sectorul suporterilor stelisti. De asemenea, din peluza Stelei s-au aruncat cu monede si cu brichete. Galeria echipei Rapid a aruncat īn suprafata de joc cu monede, cuie, dupa care fanii au aprins o fumigena si o torta pe care le-au īndreptat īnspre sectorul ocupat de suporterii de la Steaua.


APELUL RAPIDISTILOR A FOST RESPINS

Comisia de Apel a Federatiei Romāne de Fotbal a decis ieri sa mentina decizia conform careia Rapidul va disputa meciul cu Gloria Buzau din Giulesti cu portile īnchise. Alb-visiniii au primit aceasta pedeapsa īn urma incidentelor din partida cu Universitatea Craiova din etapa a sasea a Ligii īntāi, cānd s-au īnregistrat incidente īntre suporterii celor doua echipe. Altfel, problemele din timpul meciului Steaua - Rapid vor fi analizate de Comisia de Disciplina luni, 24 septembrie.


ZOTTA: "AVEM PRIMA SANSA"

Constantin Zotta este acum mai increzator in calificareDirectorul general al Rapidului, Constantin Zotta, a declarat, la Realitatea TV, dupa rezultatul de egalitate obtinut de giulesteni, 0-0, la Nurnberg, ca gruparea sa a devenit favorita pentru calificarea in grupele Cupei UEFA.

"A fost un meci pe care l-am depasit destul de bine si care a fost pregatit foarte bine tactic de Cristiano Bergodi. Din pacate, nu am reusit sa inscriem dar cred ca este un rezultat pozitiv iar la Bucuresti se va vedea care este echipa mai buna. Eu zic ca acum avem sanse mai mari pentru ca avem un joc foarte bun acasa iar suporterii ne incurajeaza", a declarat Zotta


SURPRIZELE LUI BERGODI

Pierre Boya a fost īn premiera titular la Rapid.

Cristiano Bergodi a mizat pe experienta internationala a lui Buga, Maldarasanu si Boya īn confruntarea cu FC Nürnberg din turul I al Cupei UEFA.

Pentru partida de la Nürnberg, tehnicianul giulestenilor i-a pregatit omologului sau mai multe surprize īn alcatuirea formulei de start. Daca titularizarea lui Danut Perja īn centrul liniei defensive īn locul suspendatului Marius Constantin era de asteptat, adevarata surpriza a venit de la compartimentul ofensiv. Bergodi a decis sa-l arunce īn lupta chiar din primul minut pe camerunezul Pierre Boya, īn dauna golgheterului Ionut Mazilu. Atacantul adus īn aceasta vara de la Partizan Belgrad nu a evoluat decāt 16 minute īn meciul cu Poli Timisoara. De asemenea, tehnicianul italian l-a preferat pe Buga īn locul lui Burdujan, mizānd pe experienta internationala a lui "Pele". Mai mult, Bergodi l-a lasat pe banca de rezerve pe Emil Dica, cel care īn campionat a dat cele mai multe pase de gol, īnlocuindu-l cu Marius Maldarasanu.


SPECTACOL MARET

Calificarea echipei dupa 19 ani īntr-o competitie europeana a stārnit entuziasmul germanilorATMOSFERA Jocul s-a derulat īntr-un decor sublim. Ultrasii nemti au fost la īnaltime.

Cu cāteva ore īnaintea partidei, suporterii din Nürnberg s-au strāns pentru a se pregati pentru meciul cu Rapid. Dar nu īn stadion, asa cum ar face-o romānii, ci īn berarii, amplasate īn preajma arenei.

In timp ce cāntecele ultrasilor nemti se auzeau de pretutindeni, dar nu de pe arena din Nürnberg, un grup de suporteri visinii si-a facut aparitia. Circa 200, din Bucuresti, din Pascani, asa cum se putea citi pe un banner. Putini, dar energici īn fata unor tribune īnca goale. Pe doua ecrane gigant rulau faze din meciurile pe care formatia locala, Nürnberg, le-a disputat īn campionat. Cu cāteva zeci de minute īnaintea disputei dintre FC Nürnberg si Rapid, suporterii gazda au īmpānzit arena. Micul grup al giulestenilor a fost imediat redus la tacere. Steaguri se puteau vedea de oriunde. In rosu, alb si negru. Cele oficiale ale clubului german.

Aproape 45.000 de suporteri ai Nürnbergului erau pregatiti sa le faca jucatorilor romāni viata grea si gata sa-si duca echipa spre calificare īn urmatoarea faza a Cupei UEFA. Asta s-a si simtit īn momentul īn care pe arena "Frankenstadion" s-au auzit numele jucatorilor romāni pe care Bergodi i-a introdus pe teren. Un cor de huiduieli a rasunat īn tot stadionul, iar imediat numele "Nürnberg" a tunat din glasurile nemtilor. Inaintea fluierului de start al partidei, Nürnberg si-a prezentat cele noua steaguri īn fata suporterilor, iar ultrasii au aplaudat frenetic si le-au scandat numele jucatorilor īn momentul īn care acestia au fost prezentati. Germanii au afisat apoi o coregrafie īn culorile clubului, care acoperea aproape jumatate din stadion, precum si un banner imens, care avea desenat un avion.


1.FC NURNBERG - RAPID 0-0 / PANZERE BLOCATE

Rapid a obtinut o remiza fara gol, iar calificarea īn grupele Cupei UEFA se joaca īn Giulesti

Rapidistii au fost singurii care-au tinut sus stindardul fotbalului romānesc īn aceasta saptamāna, dupa ce Steaua si Dinamo s-au īnclinat īn fata Slaviei, respectiv a Elfsborgului.

Venita la Nürnberg cu reputatia "sperietoarei" cluburilor nemtesti din urma cu un an si jumatate, Rapidul a īnceput meciul īn atac, respectānd de altfel promisiunile lui Bergodi. Giulestenii au fost aproape de a deschide scorul īnca din minutul 2, cānd sutul expediat de Cesinha a trecut putin pe lānga. Raspunsul gazdelor a venit prin campionul european din 2004, Charisteas, sapte minute mai tārziu, īnsa nici lovitura sa de cap n-a nimerit cadrul portii. Acelasi Cesinha l-a mai pus la grea īncercare pe Blazek īn minutul 11, dar cehul a reusit sa respinga peste poarta, dupa care Grigorie a finalizat pe lānga o combinatie purtata īn viteza de coechipierii sai. Cel mai bine platit jucator al Rapidului, Boya, a fost aproape de un gol antologic īn minutul 30, cānd l-a simtit iesit pe Blazek, dar balonul expediat de el a trecut la cātiva centimetri peste transversala. Pe final, Andrade a avut si el emotii la "ghiuleaua" lui Kluge, pe care a deviat-o cu greutate īn corner.

Mitanul secund a īnceput la fel ca si primul. Sapunaru a reluat bine cu capul dupa un corner, dar Blazek a reusit sa retina si de aceasta, ce-i drept, īn doi timpi. Nemtii au pus treptat stapānire pe joc si au mai īncercat sa surprinda prin Galasek si Kristiansen, īnsa fara effect, rapidistii rezistānd cu success iuresului german. 0-0, un rezultat care īnclina usor balanta calificarii īnspre echipa noastra.

Echipele de start:

Nurnberg: 29. Blazek - 28. D. Reinhardt, 5. A. Wolf, 6. Galasek, 25. Pinola - 24. Kluge (22. Engelhardt '64), 36. Mnari (20. Kennedy '74) - 15. Kristiansen (32. Benko '86), 11. Mintal, 10. Misimovici - 9. Haristeas. Antrenor: Hans Meyer.

Rapid: 99. Andrade - 21. Sapunaru, 24. Maftei, 14. Perja, 19. Bozovici - 17. Maldarasanu, 18. N. Grigore, 8. St. Grigorie (10. E. Dica '64) - 7. Cesinha (9. Mazilu '90), 11. Boya, 29. Buga (20. Burdujan '46). Antrenor: Cristiano Bergodi.

Cartonase galbene: Engelhardt '87 / St. Grigorie '29, Boya '36, Bozovici '37.

Partida a fost arbitrata de o brigada din Polonia, condusa la centru de Robert Malek, ajutat la cele doua linii de Krzysztof Myrmus si Konrad Sapela. La partida disputata pe Frankenstadion au asistat aproximativ 43.000 de spectatori, dintre care 1.000 de rapidisti.

Meciul retur va avea loc la 4 octombrie, de la ora 17.00, pe stadionul Giulesti - Valentin Stanescu.


NURNBERG-RAPID 0-0 / DECLARATII MAFTEI, MAZILU, BUGA

Dupa remiza din Germania, scor 0-0, cu formatia FC Nurnberg, jucatorii rapidisti s-au declarat multumiti de rezultat.

Ionut Mazilu a apreciat ca remiza de la Nurnberg este un rezultat bun. "Sper sa ne calificam īn retur. A fost un meci greu. Am tras un an pentru meciul asta. Am fost surprins ca am jucat foarte putin, oricum sunt foarte dezamagit", a spus Mazilu, care a fost introdus pe teren īn minutul 90.

Capitanul echipei rapidiste, Vasile Maftei, crede īn sansele de calificare ale formatiei sale īn grupele Cupei UEFA: "Avem sanse bune de calificare. Sper sa cāstigam īn Giulesti ca sa mai aducem puncte la clasamentul UEFA. Nurnberg e la acelasi nivel cu celelalte echipe germane pe care le-am īntālnit anii trecuti. Ne-au dominat īn final, ca si Hamburg".

Atacantul Mugurel Buga a apreciat ca important este faptul ca Rapid nu a primit gol. "Au jucat cu mingi īnalte, pentru ca erau avantajati de talie. Important este ca nu am luat gol. Putem sa ne calificam īn Giulesti", a spus Buga


PANZERE BLOCATE

Venita la Nürnberg cu reputatia "sperietoarei" cluburilor nemtesti din urma cu un an si jumatate, Rapidul a īnceput meciul īn atac, respectānd de altfel promisiunile lui Cristiano Bergodi.

Giulestenii au fost aproape de a deschide scorul īnca din minutul 2, cānd sutul expediat de Cesinha a trecut putin pe lānga. Raspunsul gazdelor a venit prin campionul european din 2004, Charisteas, sapte minute mai tārziu, īnsa nici lovitura sa de cap n-a nimerit cadrul portii. Acelasi Cesinha l-a mai pus la grea
īncercare pe Blazek īn minutul 11, dar cehul a reusit sa respinga peste poarta, dupa care Grigorie a finalizat pe lānga o combinatie purtata īn viteza de coechipierii sai. Cel mai bine platit jucator al Rapidului, Boya, a fost aproape de un gol antologic īn minutul 30, cānd l-a simtit iesit pe Blazek, dar balonul expediat de el a trecut la cātiva centimetri peste transversala. Pe final, Andrade a avut si el emotii la "ghiuleaua" lui Kluge, pe care a deviat-o cu greutate īn corner.

Mitanul secund a īnceput la fel ca si primul. Sapunaru a reluat bine cu capul dupa un corner, dar Blazek a reusit sa retina si de aceasta data, ce-i drept, īn doi timpi. Nemtii au pus treptat stapānire pe joc si au mai īncercat sa surprinda prin Charisteas si Kristiansen, īnsa fara efect, rapidistii rezistānd cu succes iuresului german. 0-0, un rezultat care īnclina usor balanta calificarii īnspre echipa noastra.



Rapid-Gloria Buzau / Marinescu titular?

Rapid se confrunta din nou cu probleme īn privin?a postului de portar. Giule?tenii nu vor putea conta pe Dani Coman pentru partida cu Gloria Buzau, care se va disputa duminica, de la ora 18.45, titularul buturilor rapidiste fiind nerefacut dupa īntinderea musculara la piciorul drept suferita īn meciul cu Steaua.
Mai mult, īnlocuitorul lui Coman la Nurnberg, brazilianul Elinton Andrade, a facut o contractura la piciorul stīng īn meciul cu nem?ii. Īn cursul zilei de astazi, Cristiano Bergodi va ?ti daca poate conta pe Andrade sau va fi nevoit sa-l trimita īn poarta pe cel de-al treilea portar din lot, Andrei Marinescu.


Coman reia antrenamentele luni

Dani Coman īsi va relua luni antrenamentele si spera sa fie apt de joc la meciul din etapa a 9-a, cu Ceahlaul, la Piatra-Neamt. Portarul rapidist a facut īntindere musculara la piciorul drept dupa o degajare, la derby-ul cu Steaua, de duminica trecuta.
Din cauza acestei accidentari, ex-pitesteanul a ratat deplasarea la Nurnberg si nu va fi pe teren la meciul cu Gloria Buzau.


Presa germana: "Bozovici trebuia eliminat pentru atacurile dure, din spate"

Presa din Germania a laudat presta?ia Rapidului īn primul tur al Cupei UEFA, 0-0 cu FC Nurnberg, dar i-a ?i acuzat pe giule?teni ca au practicat un joc dur. Nurnberger Zeitung a acuzat, īn special, faulturile grosolane comise asupra lui Kristiansen, Kluge si crede ca Bozovici trebuia sa fie eliminat:

"Pentru atacurile dure, din spate, cu ambele picioare, merita cartonasul rosu, numai ca arbitrul Malek, altfel destul de nesigur, i-a dat doar ".


Din avion īn cantonament

Giulestenii au plecat de la Nurnberg imediat dupa meci si au ajuns la Bucuresti īn jurul orei 4:00 dimineata. Fotbalistii au fost luati de la aeropot cu autocarul si dusi direct la cantonamentul de la Pro Rapid.

Dupa ce s-au trezit din somn, au facut recuperare si au primit liber. Bergodi i-a chemat astazi īn cantonament pentru meciul cu Gloria Buzau, de mīine seara.


Nae Manea:
"N-am emotii cu Marinescu īn poarta, ca doar n-o sa arunce cu bombe"

Dupa accidentarile lui Coman si Andrade, Cristiano Bergodi se vede nevoit sa īl trimita īn poarta pe tīnarul Andrei Marinescu. Secretarul general al Rapidului este optimist si nu are emotii pentru cel de-al treilea portar al giulestenilor, care n-a mai fost titular īntr-un meci oficial de mai bine de 5 luni, cīnd evolutia sa nu a fost printre cele mai reusite.

"N-am emotii cu Marinescu īn poarta. Daca este īn lotul Rapidului, īnseamna ca are valoare si acest lucru trebuie sa se vada mīine. Nici vorba de emotii, ca doar n-o sa arunce cu bombe", a spus pentru rapidisti.ro Nicolae Manea.


Batai de cap pentru Bergodi

Cristiano Bergodi ar putea menaja astazi nu mai putin de 4 titulari. Bozovici, Buga si Cesinha au fost raciti īnca de dinaintea meciului cu Nurnberg, dar au fortat si au fost pe teren. Primii doi s-au simtit cel mai rau, iar "Pele" a trebuit sa fie schimbat la pauza, pentru ca avea o temperatura de 39 de grade Celsius.

Celor trei li s-au adaugat Maldarasanu si Boya, cu aceleasi simptome. Dintre cei cinci bolnavi, sanse mai mari de a juca din primul minut are Cesinha. Īn locul racitilor, ar putea sa apara astazi īn prima echipa Perja, Burdujan, Dica si Mazilu. Costin Lazar e īn continuare accidentat, ca si Danut Coman. Īn schimb, īn jocul cu Gloria reintra Marius Constantin, care a lipsit la Nurnberg din cauza unei suspendari.


Nae Manea: "Meci greu, mai ales pentru ca jucam si cu portile īnchise"

Nae Manea crede giulestenii vor avea un meci greu cu cei de la Gloria Buzau, dar are īncredere īn elevii lui Cristiano Bergodi ca vor face un meci frumos si vor cīstiga.

"Va fi un meci greu, mai ales ca jucam cu portile īnchise si ar putea fi tratat ca un joc amical. Īnsa, baietii sīnt constienti de importanta acestei partide si o vor trata cu seriozitate. Nu te mai poti numi īnvingator dinainte, acum nu mai exista echipe mici, va fi dificil dar valoarea Rapidului īsi va spune cuvīntul."




Lazar ramīne acasa

Lazar nu face deplasarea la Nurnberg si va lipsi si contra Buzaului. Meciul cu Craiova a fost unul de cosmar pentru Costin Lazar. Rapidistul a iesit accidentat īn minutul 70 si nici acum nu si-a revenit, desi au trecut mai bine de doua saptamīni. Entorsa de la glezna dreapta īl scoate pe Lazar si din calculele pentru meciul de joi cu Nurnberg. Mai mult, mijlocasul pierde si meciul cu Gloria Buzau, de duminica viitoare.

Costin a ratat deja jocuri importante, cele cu Belarus si Germania, cu "nationala", plus derby-ul cu Steaua, pentru ca i s-a descoperit si un ligament rupt la glezna. E afectat si nu poate sa-si scoata din cap faza: "E o accidentare grava. M-am uitat de cīteva ori si pe īnregistrarea jocului, am revazut momentul īn care ma rup si arata urīt rau de tot! Un ghinion fantastic, nici īn cele mai negre cosmaruri nu ma gīndeam ca n-o sa pot juca atītea meciuri importante. Acum stiu doar ca lipsesc si contra Buzaului, medicii nu mi-au zis exact cīnd voi putea sa reintru". Ca si contra Stelei, locul lui Lazar va fi luat, la Nurnberg, de Nicolae Grigore.

Dupa 6 ani
Startul fara īnfrīngere īn primele sapte etape e o premiera īn ultimii sase ani pentru Rapid. Īn sezonul 2001-2002, giulestenii antrenati de Viorel Hizo au pierdut prima data īn runda a zecea. "Chiar daca echipa nu e lider īn acest moment, eu cred ca sīntem īn grafic", spune Cristiano Bergodi.


"Suspendati-i!"

Rapidistii cer sanctiuni īmpotriva Stelei dupa ce Bozovici a fost lovit de un surub aruncat din tribuna. Razboiul dintre Steaua si Rapid a continuat si dupa meci. Giulestenii au luat foc pentru ca Vladimir Bozovici a fost lovit, la īnceputul reprizei secunde, de un surub aruncat din peluza galeriei ros-albastrilor. "A fost un atentat la viata fotbalistului nostru! Sīntem curiosi ce masuri se vor lua acum, cīnd tot poporul a vazut cum Bozovici a fost lovit īn ceafa de un surub. Comisia de Disciplina a suspendat terenul Rapidului pentru o torta aprinsa de suporteri. Ce cīntareste mai greu: torta sau surubul īn cap? Plus ca membrii Comisiei ar putea sa tina cont si de scandarile rasiste ale galeriei Stelei", ataca alb-visiniii īntr-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului.

Obiectul care l-a lovit pe Bozovici i-a fost predat de catre Sapunaru observatorului Alexandru Boc. "Arbitrul Deaconu a venit la mine cu o īntreaga colectie de brichete, iar Sapunaru cu un surub. Am notat totul īn raport, inclusiv fumigenele din peluza giulestenilor si faptul ca fanii lor au rupt plasa de protectie. Dupa ce muntenegreanul Rapidului a fost lovit, jocul ar fi putut sa fie īntrerupt, iar rezultatul decis la , daca fanii nu īncetau. Nu pot spune deocamdata ce sanctiune risca Steaua", a comentat Boc.

"A venit cu surubul de-acasa!"
Alexandru Boc a povestit ca "Hagi mi-a zis, īn momentul incidentului, ca Sapunaru ar fi putut sa intre pe teren cu acel surub īnca de la īnceputul jocului!". Fundasul dreapta al giulestenilor le-a spus colegilor, imediat dupa meci, ca "daca ar fi fost o bricheta sau altceva de genul asta, poate n-o predam, dar asa, a fost prea de tot! Puteau sa-l omoare pe Bozovici!".


"Nu ma pricep la fotbal"

Copos sustine ca "nu ma intereseaza situatia de la Steaua, dar eu n-o sa ma implic niciodata īn alcatuirea echipei sau īn stabilirea tacticii de joc. Motivul e unul singur: nu ma pricep la fotbal si astea nu sīnt atributiile mele". Pentru accesul īn grupele Cupei UEFA rapidistii nu au stabilita deocamdata nici o prima, urmīnd ca aceasta sa le fie anuntata de catre Copos zilele acestea. Maftei si colegii lui vor pleca astazi la prīnz la Nurnberg cu un charter. Din lot nu fac parte Lazar (accidentat), Dobroiu si Raduta, dar face deplasarea Marius Constantin, chiar daca este suspendat.

Constantinovici, director sportiv
Cu conducerea redusa numeric dupa plecarile lui Viorel Moldovan si Grigore Sichitiu, Rapid īl va coopta īn staff pe Florin Constantinovici. Fostul fotbalist al giulestenilor din anii '90 va ocupa functia de director sportiv, detinuta īnainte de Moldovan. Constantinovici este acum secundul lui Emil Sandoi la "nationala" de tineret.

Zotta confirma cearta
Constantin Zotta a recunoscut ieri ca s-a certat cu Nicolae Manea: "Am avut un schimb de replici mai dur". Directorul general sustine īnsa ca nu vrea sa paraseasca Rapidul: "Acum nu pot sa mai am opinii contradictorii cu subalternii mei?! Nu plec de la club din cauza asta!".


ADVERSAR CUPA UEFA / Nurnberg

Īsi revin
Mijlocasul Nurnbergului, Tomas Galasek, e complet refacut de pe urma problemelor pe care le-a acuzat la adductori īn ultimele zile si se va numara printre titulari īn prima mansa cu Rapid. Incerti ramīn Peer Kluge, Joshua Kennedy si Ivan Saenko. Toti au facut ieri numai alergari usoare, iar ultimul sustine ca sansele sale de a evolua joi sīnt de 70 la suta. Īn acelasi timp, Galasek sustine ca Rapid e favorita la calificare: "Daca tinem cont de faptul ca acum doi ani au eliminat Hertha si Hamburg si au ajuns īn , trebuie sa recunoastem ca romānii au prima sansa".

"Paranoic"
Giulestenii īl ironizeaza pe Hagi, care īl acuzase pe Sapunaru ca a intrat cu surubul pe teren. Hagi a ajuns tinta rapidistilor. Acestia l-au ironizat pe site-ul oficial pe antrenorul Stelei, dupa ce Alexandru Boc, observatorul derby-ului de duminica, a marturisit: "Hagi mi-a zis ca Sapunaru ar fi putut sa intre cu surubul pe teren de la īnceputul meciului".

Īn replica, oficialii din Grant īl numesc "paranoic" pe tehnicianul vicecampioanei: "Antrenorul Stelei a descoperit modul īn care Vladimir Bozovici a ajuns sa verse sīnge pe ogorul razboinicilor din Ghencea: surubul cu care a fost lovit muntenegreanul a fost adus de acasa de Sapunaru! Paranoia e la ea acasa īn Ghencea! Īn logica impecabila a Regelui, putem explica si noi acum de unde apareau scaunele si brichetele pe care jucatorii Stelei le tot predau acum doi ani arbitrului Alexandru Tudor īn Giulesti: Mirel Radoi venise de acasa cu un scaun ascuns sub tricou!". Giulestenii au criticat si evacuarea lui Gigi Corsicanu' din loja: "Modul īn care Becali s-a exprimat e sinonim cu un abuz grosolan!".

"Meciul vietii"
Andrade, care-l īnlocuieste pe accidentatul Coman, spune ca diseara va fi cel mai important joc al carierei sale. Rapidul lui Bergodi debuteaza astazi īn Cupa UEFA cu un portar adus acum doua luni din liga a doua braziliana. Elinton Andrade (28 de ani) va debuta ca titular īn alb-visiniu la Nurnberg si e īncrezator: "Tot timpul am fost pregatit sa joc. Eu m-am antrenat cu seriozitate de fiecare data, chiar daca nu ma asteptam ca Dani sa se accidenteze, dar sīnt constient ca, īn situatia asta, e o sansa uriasa pentru mine. Voi da totul ca sa-l īnlocuiesc pe Coman asa īncīt sa nu se simta absenta lui. Meciul de la Nurnberg e primul īn cupele europene si cel mai important pe care l-am jucat vreodata!".

Coman a resimtit dureri la piciorul drept dupa derby-ul cu Steaua, marti s-a descoperit ca portarul a suferit o īntindere si īn aceeasi seara a parasit cantonamentul Rapidului. Portarul "nationalei" va lipsi si duminica, īmpotriva Buzaului, si va reveni abia peste doua etape, la Piatra-Neamt. "Ghinionul accidentarilor m-a urmarit īn toata cariera mea. As fi fortat daca medicii nu-mi ziceau ca riscul de a face ruptura e foarte mare. Oricum, Rapid e o echipa prea puternica, īn nici un caz nu se pune problema sa stea īn Coman! Un singur sfat am pentru īnlocuitorul meu: sa se comporte la fel ca la antrenamente, sa nu īncerce sa faca mai mult decīt poate".

"Andrade s-a descurcat bine ori de cīte ori am apelat la el, am īncredere ca va fi la fel si joi seara"
Cristiano Bergodi

Au anticipat
Andrade a fost transferat de Rapid la sugestia lui Viorel Moldovan. "Am pierdut prea multe puncte pe greseli comise de īnlocuitorii lui Coman, asa ca avem nevoie de Andrade", a fost argumentul fostului director sportiv. Giulestenii au renuntat la Apoula si la Minca si au mizat pe brazilian. Andrade l-a mai īnlocuit pe Coman si la pauza meciului cu Otelul (4-2), tot din cauza accidentarii titularului. Atunci a intrat īn joc ezitant, a scapat cīteva mingi, dupa care si-a revenit si nu a fost īnvins de galateni.

7 e numarul echipelor pe care le-a schimbat Andrade īn cariera, printre care Flamengo, Vasco da Gama si Ascoli

45 de minute a jucat Andrade pentru Rapid

80.000 de euro e salariul anual al lui Andrade. Coman cīstiga 180.000 de euro

22 de meciuri ale Rapidului le-a ratat Coman din cauza accidentarilor, īn 2 ani si jumatate petrecuti īn Giulesti

Trei raciti!
Bozovici, Cesinha si Buga au plecat īn Germania raciti, cele mai serioase probleme avīndu-le muntenegreanul, care e supravegheat permanent de catre medicul Marian Dumitru. Bergodi are deja trei absenti: Lazar si Coman sīnt accidentati, iar Marius Constantin, suspendat din cauza eliminarii suferite īn ultimul meci jucat īn sezonul trecut al Cupei UEFA, cu Panathinaikos (0-0). "Mi-am īmbolnavit si fetita", se plīngea Cesinha. "Accidentarea lui Coman a fost o lovitura pe care am primit-o, sper sa fi fost ultima", a comentat Bergodi situatia.

"Dati-mi titlul!"
Bergodi e gata sa se lase īnvins de Nurnberg, cu o conditie: "Garantati-mi ca voi lua īn schimb titlul de campion al Romāniei si semnez acum ca renunt la Cupa UEFA! Accesul īn grupe e un obiectiv al conducerii, e vorba de o competitie importanta, dar sa fim campioni ar fi si mai frumos". Antrenorul Rapidului va fi la Recursul etapei, duminica, la Antena 2, de la ora 22:30.

"Concentrati-va!"
Ratarile din meciul cu Steaua i-au īngrijorat si pe antrenor, si pe jucatori. "I-am promis lui Bergodi ca ma revansez, dupa ce am ratat īn derby, si marchez la Nurnberg", a spus Cesinha. Italianul le-a cerut atacantilor "sa fie concentrati si sa marcheze. Avem nevoie de mai multa determinare īn fata portii decīt am aratat contra Stelei".

Felicitari de la Copos
Rapidistii sīnt īnsotiti īn Germania de patronul George Copos, care l-a laudat pe Cristiano Bergodi: "Ma felicit pentru alegerea antrenorului. Bergodi a demonstrat la meciul cu Steaua ca e un tehnician care gīndeste tactic foarte bine. Rapidul este īn grafic pīna acum si sīnt optimist ca ne vom īndeplini obiectivele clare pe care ni le-am fixat: primavara europeana, locul 1 sau 2 si cīstigarea Cupei Romāniei".

"Sīnt de batut"
Ionut Mazilu nu e impresionat de Nurnberg: "Au o echipa buna, dar de batut! Ar fi perfect sa transam calificarea īnca din Germania, dar nu e rau nici daca ne īntoarcem de acolo macar cu o sansa īn plus fata de adversari. Trebuie sa strīngem si puncte pentru Romānia. Formatiile din Bucuresti duc greul īn cupele europene, deoarece restul echipelor din Liga I n-au experienta internationala".


Dezinteres?
Nemtii sustin ca Bundesliga e mai importanta decīt "dubla" cu Rapid. Daca e asa cum pretind germanii, "dubla" cu FC Nurnberg ar trebui sa fie floare la ureche pentru giulesteni.

La īntoarcerea īn competitiile europene, dupa o pauza de aproape doua decenii, bavarezii ar fi vrut sa "savureze" meciurile din Cupa UEFA. Ca pe un desert. Dar, spun ei, urmare a startului ratat īn campionat (locul 15) si a numeroaselor accidentari, "Bundesliga are acum prioritate".

Cotidianul Nurnberger Nachrichten a si sugerat ca germanii īsi vor feri picioarele "īn fata unei echipe a Rapidului recunoscuta pentru stilul dur de joc", tocmai pentru a nu avea ulterior probleme īn campionat. Iar antrenorul Hans Meyer si-a adus aminte de dezastrul Bochum-ului, "club fara pretentii, ca si noi", care acum 3 ani n-a rezistat "dublului" balast Cupa UEFA - Bundesliga si a retrogradat: "Nu vreau sa patim la fel"

Determinare
Asta le-a cerut Bergodi elevilor sai, care aseara s-au antrenat pe stadionul lui Nurnberg. "Echipele care se confrunta astazi nu au secrete una fata de cealalta", a zis Bergodi la conferinta de presa ce a prefatat antrenamentul oficial de la Nurnberg. Ce īl impresioneaza la echipa germana? Atacul. Chiar daca grecul Charisteas nu e īn cea mai mare forma.

"Nu vom fi o echipa tipic italiana", a parat el īntrebarile jurnalistilor nemti. "Vom īncerca sa avem un echilibru īntre defensiva si ofensiva, vom arata determinare", a mai spus Bergodi. Elegant, el a evitat sa precizeze daca Rapid va juca la meci egal, asteptīnd sa transeze calificarea la Bucuresti: "Nu cred ca exista vreun antrenor care sa īsi trimita echipa pe teren cu alt gīnd decīt victoria, deci asa voi proceda si eu joi seara!".
Nemtii nu au uitat ca Rapid a īngrozit Gemania cu doua sezoane īn urma si l-au provocat pe Bergodi. "Sigur, avem experienta celor doi ani de Cupa UEFA, timp īn care acesti jucatori le-au eliminat pe Hertha si pe Hamburg. De atunci s-au schimbat antrenorul si sistemul de joc, dar speram sa pastram traditia", a zis italianul.

Prima: 5.000 de euro
Maftei si colegii lui au plecat īn Germania fara sa stie cīti bani vor īncasa pentru calificarea īn grupele Cupei UEFA. "O sa-i anunt pe fotbalisti joi dimineata, dupa ce o sa am o dicutie cu Cristiano Bergodi īn privinta asta", a spus Copos aseara. Bonusul giulestenilor va fi de minimum 5.000 de euro.

A insistat cu Boya!
Bergodi a lasat senzatia, la antrenamentul de aseara, ca le pregateste o surpriza nemtilor. Italianul l-a implicat foarte mult īn exercitii pe Pierre Boya. Chiar daca e putin probabil ca Boya sa īnceapa ca titular, īn locul lui Mazilu, internationalul camerunez va fi sigur folosit pe parcursul jocului. Boya nu a fost niciodata titular la Rapid īntr-un meci oficial, din cauza deficitului de pregatire fizica.

Īncurajari pentru Andrade
George Copos s-a īntīlnit cu jucatorii rapidisti īn autobuzul care īi ducea din aeroport la hotelul din Nurnberg. "Esti pregatit?", i-a spus patronul īn engleza brazilianului Andrade, dupa care i-a dat cīteva sfaturi specifice: "Stīnga, dreapta, pac, plonjezi peste tot! Gata, am īncredere īn tine!".

Interes sporit
Sosirea Rapidului la Nurnberg a fost privita cu interes de catre nemti. Giulestenii au fost īntīmpinati de cītiva jurnalisti care nu spus ca echipa care a eliminat īn trecut pe Hertha Berlin si pe Hamburg le insipra respect. Si la hotelul Hilton Buga si compania au fost recunoscuti. "Va va fi mai usor decīt cu Hamburg", le-au spus cītiva microbsti nemti giulestenilor.

"Ca la Hamburg"
Danut Perja va juca la marcaj, īn locul suspendatului Marius Constantin. El si-a adus aminte ca s-a aflat īn aceeasi postura la Hamburg, unde l-a īnlocuit pe Vasile Maftei si crede ca va avea din nou noroc: "Mi-a iesit bine atunci, ne-am calificat, sper sa fie la fel acum. I-am vazut pe cei de la Nurnberg pe DVD-uri si sper sa avem un meci mai usor decīt am avut la Hamburg", a spus Perja.













Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 



 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...