RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
       



  REVISTA PRESEI 24 | 25 septembrie 2007

TITLURILE ZILEI

Încă o etapă de suspendare pentru Rapid: si cu Farul se joacă fără spectatori
Rapid a cerut amânarea jocului cu Ceahlăul
Recidivistul Martiș trebuie exclus din arbitraj

 
FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |



Luni 24 septembrie 2007

Încă o etapă de suspendare pentru Rapid: si cu Farul se joacă fără spectatori

În urma incidentelor de la meciul Steaua - Rapid, Comisia de Disciplină a FRF a decis, în această după-amiază, sanctionarea clubului Rapid cu disputarea unei etape fără spectatori, la următorul joc de pe teren propriu, si o penalitate de 3.000 lei.

Astfel, echipa giulesteană va evolua cu portile închise partida cu Farul Constanta, din etapa a X-a a Ligii I, după ce a ispăsit o pedeapsă similară si în runda precedentă, a VIII-a, la meciul cu Gloria Buzău (0-0), disputat la finele săptămânii trecute.



Luni 24 septembrie 2007

Rapid a cerut amânarea jocului cu Ceahlăul

Conducerea clubului Rapid a cerut astăzi amânarea partidei pe care formația giuleșteană ar urma să o dispute duminică, 30 septembrie, la Piatra Neamț, cu Ceahlăul. Solicitarea are la bază programul încărcat al echipei, care are un meci programat și în Cupa României, joi, 27 septembrie, iar pe 4 octombrie va disputa în Giulești manșa a doua a turului I din Cupa UEFA, cu 1.FC Nürnberg. Oboseala acumulată de jucători și problemele de ordin medical au cânărit decisiv în luarea acestei hotărâri.

Liga Profesionistă a dovedit înțelegere și față de alte echipe angrenate în competițiile europene și aceeași atitudine ar fi corect s-o adopte și acum, mai ales că meciul de săptămâna viitoare al Rapidului capătă o importanță deosebită, în condițiile subțierii considerabile a coeficientului UEFA din acest sezon.



Luni 24 septembrie 2007

Recidivistul Martiș trebuie exclus din arbitraj

Poate că scandalul generat, la finele partidei Rapid - Gloria Buzău, de reprezentația rușinoasă a arbitrului Martiș n-ar mai fi izbucnit dacă forurile competente ar fi aplicat legea și l-ar fi exclus cu mai multă vreme în urmă din arbitraj pe individul cu pricina. Autorul "furtului" din finalul partidei de aseară a fost salvat de Comisia Centrală de Arbitri, condusă pe atunci de Ion Crăciunescu, în momentul în care cazierul lui Martiș a fost "curățat" de acuzația de tâlhărie ce-i fusese adusă în trecut!

Arbitru care n-a ieșit cu nimic în evidență, în sens pozitiv, până azi (ba, dimpotrivă), focșăneanul a comis tot un soi de tâlhărie duminică seara, pe "Giulești", deposedând Rapidul de două puncte extrem de importante în lupta pentru titlu. Prestația sa tendențioasă (cu multe alte elemente "grăitoare", dar mai puțin sesizabile pentru spectatorul neutru) a culminat cu neacordarea penalty-ului la Mazilu, faultat clar în careu de jucătorul Gloriei, Dino Eze. Că Rapid a jucat slab, e una (și trebuie să acceptăm realitatea), dar furtul pe față comis de Martiș e altceva, și trebuie sancționat ca atare.

Sperăm ca măcar acum să se facă dreptate, iar omul făcut celebru mai mult de scandaul cu o așa-zisă vedetă porno să-și vadă de alte treburi, de care are poate mai mult habar, nu de arbitraj.



Liga suporterilor RAPIDisti
Luni 24 septembrie 2007

Deplasarea la Bacau pentru meciul FCM Bacau 2 - RAPID

- Se va face in ziua meciului cu trenul:
IC 551 Bucuresti Nord 06:00 - Bacau 10:11 | durata 04:11
- Intalnirea suporterilor se face la ora 05:30 in fata biroului de informatii din incinta Garii de Nord
- Intoarcerea galerie in Bucuresti este programata la ora 18.40



Luni 24 septembrie 2007

Rapid, încă o etapă cu porțile închise și amendă de 300 milioane de lei!

Comisia de Disciplină a FRF a decis astăzi ca Rapid să dispute o nouă etapă cu porțile închise pe teren propriu, ca urmare a evenimentelor de la partida cu Steaua, din Ghencea! Clubul Rapid a primit și o amendă de 300 milioane de lei!

Comisia de Disciplină a decis ca Steaua să primească doar o amendă de 800 de milioane, fără să primească vreo etapă de suspendare, după ce rapidistul Vladimir Bozovici a fost lovit în cap cu un șurub aruncat din tribună de suporterii roș-albaștrilor!


Luni 24 septembrie 2007

Nicolae Manea:
"Vom face apel la decizia Comisiei, dar sînt convins că nu se va schimba nimic"

Nicolae Manea a declarat pentru rapidisti.ro că Rapid va face apel la decizia Comisiei de Disciplină conform căreia giuleștenii urmează să dispute o nouă etapă cu porțile închise pe propriul teren. Secretarul general din Giulești este însă convins că apelul Rapidului nu va schimba decizia:

"Vom face apel la decizia luată astăzi, dar sînt convins că nu se va schimba nimic. Nu este posibil ca noi să fim mereu suspendați și alții să primească doar amendă!", a spus Manea pentru rapidisti.ro.


Luni 24 septembrie 2007

Nicolae Manea: "Plătim jandarmi care ar trebui să aibă grijă
ca așa ceva să nu se întîmple, ce să facem mai mult?"

Manea

Secretarul general al Rapidului, Nicolae Manea, este indignat de măsura luată de Comisia de Disciplină (suspendarea terenului giuleștenilor o etapă) și amintește că împotriva lui Dinamo sau Steaua nu s-au luat astfel de măsuri, deși gesturile fanilor acestora au fost mai grave decît ale suporterilor giuleșteni:

"Ce mai e de zis într-o asemenea situație? Mai e ceva de comentat? Pe noi ne suspendă pentru o torță aprinsă, la un meci disputat în deplasare, ne obligă suporterii să stea într-o cușcă, iar Stelei i se dă doar amendă, după ce Bozovici a fost lovit cu un șurub de suporterii steliști!
Acestor domni de la comisii le-aș pune o singură întrebare: Dacă la fiecare meci cineva aprinde o torță ce facem? Plătim jandarmi care ar trebui să aibă grijă ca așa ceva să nu se întîmple, ce să facem mai mult? Cum putem să stopăm astfel de evenimente? La Buzău și la meciul cu Elfsborg, fanii dinamoviști au creat incidente și au bătut jandarmi. S-a luat vreo măsură?!"
, a întrebat, retoric, Manea pentru rapidisti.ro.


Luni 24 septembrie 2007

Etapa a X-a / Rapid-Farul Constanța, cu porțile închise

Partida Rapid-Farul Constanța, din cadrul etapei a X-a a Ligii I, se va disputa cu porțile închise, ca urmare a deciziei Comisiei de Disciplină a FRF.
Clubul Rapid a primit această suspendare după evenimentele de la partida Steaua-Rapid, din Ghencea, cînd fanii alb-vișiniilor au rupt plasa din sectorul care le-a fost repartizat!


Luni 24 septembrie 2007

Bozovici, pentru prima dată rezervă!

Bozovic

Cristiano Bergodi a decis să odihnească mai mulți titulari la partida din etapa a VIII-a, cu Gloria Buzău, scor 0-0. Vladimir Bozovici, Cristian Săpunaru și Cesinha au fost printre cei menajați de Bergodi.


Muntenegreanul din apărarea Rapidului a răcit și a avut febră încă dinaintea partidei din Cupa UEFA, cu FC Nurnberg, scor 0-0. Fundașul alb-vișiniilor jucase în toate partidele oficiale din acest sezon (630 minute) și a primit un cartonaș galben.


Luni 24 septembrie 2007

Mircea Sandu: "Poate să se retragă Copos,
credeți că nu vor fi oameni dispuși să vină la Rapid?"

Președintele FRF, Mircea Sandu, a comentat astăzi într-o conferința de presă declarațiile lui George Copos de după meciul Rapid - Gloria Buzău, 0-0.
"Hoțul strigă hotii. E adevărat, a fost penalty la Rapid, dar de aici pînă la acuzatiile lui Copos e prea mult. Să nu uite momentele cînd făcea magazine Samsung la arbitrii. Dar el poate să facă ce dorește, e patron. Daca vrea poate să se și retragă, credeți că nu vor fi oameni dispuși să vină la Rapid?" a declarat ironic Mircea Sandu


Luni 24 septembrie 2007

Tamandare, prima dată titular într-un meci oficial

Tamandare a jucat ieri titular pentru prima dată, într-un meci oficial, pe postul lui Cristi Săpunaru, adică fundas dreapta. Săpunaru a avut niste probleme la spate si Bergodi a preferat să nu-l foloseacă în partida cu Gloria Buzău, scor 0-0. Tamandare e împrumutat de giuleșteni de la Corinthians pînă vara viitoare si a fost notat cu 6 în Gazeta Sporturilor pentru prestasia de aseară.


Luni 24 septembrie 2007

Mugurel Buga, suporterul Rapidului

Schimbat în repiza a doua, Mugurel Buga a urmărit partida din spatele porsii apărate de fostul său coleg, Mihai Mincă."Pele" a trăit fiecare fază la cote maxime, ca un adevărat suporter, strigînd la colegii lui si suferind pentru ratările giulestenilor. "Hai, Fane, fă tu ceva, dă tu gol, să-i batem p-astia", a exclamat atacantul cînd Bergodi a făcut ultima mutare si l-a introdus pe teren pe Stefan Grigorie.


Luni 24 septembrie 2007

Constantin Zotta: "Gloria Buzău nu e Victoria, e mai rău, e Steaua II!"

Zotta a mai spus că nu intenționează să se retragă din fotbal, deși patronul George Copos a afirmat la finalul meciului cu Gloria Buzău că nu mai are ce căuta în fotbalul românesc: "Iubesc prea mult Rapidul ca să cedez. Merg înainte și cred în dreptate. Lucrurile nu au cum să rămână așa. Fotbalul românesc merge spre bine, având în vedere prestațiile echipei naționale și evoluțiile cluburilor în Europa din ultimii ani. Numai că apare câte un Martiș și strică totul".

Referitor la faptul că Gloria Buzău este patronată de un apropiat al lui Gigi Becali, Zotta a spus: "Gloria Buzău nu este Victoria de altă dată, e mai rău, este Steaua II. Cu toate acestea, această Steaua II nu a reușit să învingă Rapidul, în timp ce Rapid II a trecut de Steaua unu. Asta spune totul".

Directorul general al Rapidului, Constantin Zotta, a declarat, luni, pentru NewsIn, că gruparea pe care o conduce este vânată și că arbitru Marius Martiș trebuia exclus din arbitraj de către FRF în momentul în care s-a aflat că are cazier.

"O să depunem în cel mai scurt timp un memoriu împotriva lui Martiș. Cred că vocea noastră va fi auzită și se va face dreptate. Nu vreau să spun că Martiș e arbitrul de casă al Stelei, dar spun că FRF a greșit atunci când nu l-a exclus din fotbal pentru că are cazier pentru tâlhărie. Ce să caute un tâlhar în fotbalul românescs Rapid este o echipă vânată, suspendată sistematic, obligată să joace fără spectatori doar pentru că s-au aprins câteva torțe",
a declarat Constantin Zotta.

Oficialul giuleștean a continuat tirul acuzelor, de această dată lovind în președintele LPF, Dumitru Dragomir, inițiatorul legii împotriva violenței pe stadioane: "Aprinderea unor torțe sunt manifestări normale din moment ce ele nu afectează niciun spectator. Dacă pentru aprinderea unei torțe trebuie să se facă ani grei de pușcărie, atunci câți ani trebuie să fie închis Martiș pentru ce a făcut împotriva Rapidului?".


Luni 24 septembrie 2007

INTERVIU / Ion Costea:
"M-au scos de la casa de bilete,au adus ni?te fete în locul meu, a fost ideea lui Copos"

Ion Costea

La 94 de ani, Ion Costea (foto) vine în fiecare dimineață la stadionul Giulești, acolo unde a jucat sau a antrenat încă din 1935! A făcut parte din marea echipă a Rapidului, care a dominat Cupa României în anii '30. S-a ocupat apoi de munca cu tinerii fotbaliști, fiind primul antrenor emerit din România

Cum ați început să cochetați cu fotbalul?
Ion Costea: În 1935, jucam la CFR Cluj în Divizia B și evoluam în zonă, pe la Bistrița, pe la Satu Mare, ne dădeau și nouă cîte un pachet de tutun.

Cum ați ajuns la București?
Costea: Eram tehnician la gara din Cluj, dar am vrut să vin la București. M-am suit în tren într-o sîmbătă cu Rășinaru, care juca half-centru - "Roșu", cum îi ziceau prietenii - aveam bilete gratuite ca angajați ai Căilor Ferate, și am plecat la București. Eram copii proști pe vremea aceea, ne-a fost rușine să vorbim la stadion cu cineva și ne-am întors acasă.

Și totuși, ați ajuns pînă la urmă la Rapid!
Costea: Am mai stat vreo două săptămîni și i-am zis lui Rășinaru: "Măi, Roșule, eu cunosc pe cineva la București și mergem iar acolo". Am plecat din nou cu trenul și ne-am dus pe Berthelot. Acolo era președintele echipei de fotbal, Constantinescu. Am bătut la ușă și... trebuie să ai și noroc în viață! Cînd a deschis ușa să intru, era cineva care mă cunoștea de la Căile Ferate, era transferat de la Cluj, și îmi zice: "Ce faci, dom' Costea?" și adaugă: "Rășinaru și Costea, băieți buni!". Ne-a transferat în Capitală cu 1.500 de lei pe lună. Cînd am ieșit, l-am întrebat pe Rășinaru: "Ce a zis, că ne dă 1.500 de lei pe an?", deși înțelesesem prea bine. (rîde). "Nu, Ioane, 1.500 pe lună." Aveam 3.800 de lei de la CFR și aceștia erau peste salariu.

Cum a fost la Cluj?
Costea: Pe vremuri, am jucat la România Cluj, la juniori, cu Bindea. Apoi am trecut la CFR Cluj. Acolo erau foarte mulți ardeleni, jucau și cîțiva maghiari, dar nu am făcut niciodată caz de așa ceva. Mulți dinte jucătorii români din echipă știau ungurește. Trebuie să recunoaștem că totuși ungurii au înfi ințat gruparea în 1907.

Cîte finale de Cupă ați prins la Rapid?
Costea: Șase, dar nu am jucat în toate! Am mai fost și accidentat.

Ați jucat și la CFR Brașov...
Costea: În 1936 au venit la Rapid Raffinski, Baratki, Mișu Lengheriu. Raffinski era un jucător de clasă, cu vreo 10 ani mai mare ca mine. Nu mai prindeam echipa și am mers la conducere și le-am spus: "Nu vreau să stau rezervă aici, împrumutațimă la CFR Brașov". M-au dat, dar eu veneam și mă pregăteam în București, nu am făcut niciun antrenament acolo! Eram mijlocaș, jucam mai bine decît toți ceilalți și m-au lăsat în pace. La Brașov am stat doi ani și am jucat în Divizia B.

Ați revenit la Rapid, unde ați fost coechipier cu Baratki...
Costea: Țin minte cînd îi pasam balonul lui Baratki și el zicea nervos: "Așa dai tu la mine?", că nu știa foarte bine românește, vorbea mai stricat. Apoi s-a terminat meciul și a venit la cabine, m-a pupat și a zis: "Costică dragă, la mine suflet bun. Nu spun cu răutate. Cînd vrei să dai la mine, uită, uită, nu vine nimeni, lasă mingea și șutăm". Avea o precizie nemaivăzută, șuta de 5-6 ori la rînd, spunea "Dau în bară!" și acolo dădea, și cu stângul, și cu dreptul. Cred că a fost născut pentru așa ceva!

A preferat să joace în România după ce evoluase în Ungaria...
Costea: El jucase la Hungaria Budapesta pe la 19-20 de ani, jucase și în naționala lor, apoi revenise la Oradea, acolo unde se născuse. Cînd s-a cedat Ardealul, în 1940, i-a venit scrisoare din Ungaria, să vină din nou acolo, am văzut-o cu ochii mei, dar a refuzat. Alții au mers să joace la Oradea, au luat un titlu al Ungariei, dar el nu a vrut, a zis că e născut în România și rămîne aici. Baratki a murit la 51 de ani, îi cam plăcea să bea, fuma 40-50 de țigări pe zi, probabil și de aici i s-a tras. A avut însă un suflet nemaipomenit, un om de o corectitudine rară.

Care e cel mai mare jucător român pe care l-ați văzut?
Costea: Baratki! Față de Dobrin, șuta formidabil cu ambele picioare, avea o detentă nemaipomenită. La fel, Hagi e mic copil pe lîngă el, dribla extraordinar, era un tehnician desăvîrșit, oprea mingea și pe deget. Iar pe lîngă toate acestea, avea și un suflet bun!

De la meciurile cu Venus ce vă aduceți aminte?
Costea: Venus era echipa orașului și aveau susținere și de la generalul Marinescu, noi eram echipa Căilor Ferate. Nu ne-a bătut niciodată Venus în Cupa României! Aveau echipă foarte bună pentru că aparțineau de minister și chiar primeau bani mulți. Din păcate, i-au desfi ințat după război!

E adevărat că au fost arestați rapidiști după o victorie cu 2-1 în Cupă împotriva Venusului?
Costea: Generalul Marinescu a făcut multă gălăgie atunci! S-a făcut din partea noastră, a lui Bauer, care era conducător, o cerere de rejucare, pentru că au zis că le-am dat gol din ofsaid, dar eu nu-mi aduc aminte de o arestare a unor jucători. Cred că sînt bancuri. La rejucare i-am bătut cu 4-1!

Campionatul de ce nu ați reușit să-l cîștigați niciodată?
Costea: Nu știu de ce, nu știu... (rîde). Noi ne-am specializat în Cupe! Vintilă chiar spunea: "Ce e aia campionat? În Cupă ai pierdut, la revedere, în campionat poți să pierzi mai multe meciuri și totuși să îl cîștigi". Ne cam lucrau în campionat, Marinescu mai vorbea cu arbitrii. De multe ori terminam pe locul 2, dar în Cupă nu au reușit să ne facă nimic.

Cum ați reușit să vă impuneți în echipa Rapidului?
Costea: Prin 1940, Vintilă Cossini, care era student la Politehnică, s-a dus să își dea examenele. A lipsit de la antrenamente 2-3 săptămîni. M-au mutat din mijlocaș stînga în mijlocaș dreapta, unde îmi plăcea mie, așa jucasem și la Cluj. El nu a mai putut să intre în locul meu și a plecat.

Ce vă aduceți aminte despre Cupa Europei Centrale?
Costea: Am jucat cu Gradjanski Zagreb și am făcut două meciuri nule. Trebuia o partidă de baraj și s-a disputat la Subotica, deși noi nu am vrut acolo. La rejucare, în primul minut ne-au dat gol! Pleacă Ionică Bogdan și egalează, intrăm în prelungiri! Arbitrul maghiar cam trăgea cu iugoslavii... A prins Mișu Lengheriu o minge pe piept și le-a dat un penalty! Petrică Rădulescu zice: "Eu mă duc în dreapta, dacă am noroc, bine, dacă nu...". Vine unul, pune mingea la punctul cu var, tremura, se retrage. Vine altul, tremura și el, trage, Petrică pleacă în dreapta, ăla trage în stînga, dar pe lîngă!

Și s-a ajuns la tragerea la sorți...
Costea: Tipul care trebuia să îi reprezinte pe Gradjanski la tragerea la sorți cred că voia să și aranjeze ceva, a întîrziat. Cel care trăgea la sorți a pus în pălărie, a extras, iar Bauer, care ne reprezenta pe noi, a venit strigînd "Rapid, Rapid", și am rămas în fi nală. Finala nu s-a mai jucat, pentru că n-au mai vrut ungurii de la Ferencvaros. Începuse războiul, fusese cedat Ardealul. Le-am propus să joace unde doresc ei, la Praga, la Berlin... n-au vrut!

V-ați dori să mai puteți juca?
Costea: Dacă aș fi din nou tînăr, aș reveni! (rîde) Și să am mintea de acum! Baratki îmi tot spunea să gîndesc pe teren, să știi cine e în stînga ta, cine e în dreapta ta! Fotbaliștii de azi habar nu au.

Care este cel mai frumos moment din cariera de jucător?
Costea: Atîtea Cupe și meciuri din străinătate, pe la Atena, în Turcia sau în alte țări... Ni s-a cîntat imnul național (duce mîna la inimă), a venit regele să dea mîna cu noi, stăteam drepți... Apoi, sînt primul antrenor emerit din România.

Se făceau aranjamente pe vremea dvs.?
Costea: Baratki spunea: "La mine nu cumpără jucători! Și dacă ar cumpăra la mine, vă dau și vouă... dar pînă acum nu am vîndut nici un meci!".

Ce părere aveți de galeria de astăzi a Rapidului?
Costea: Nu-mi mai place de nici o galerie! Acum se înjură, au un mod urît de a se exprima! Cînd jucam eu, nu era așa, ba chiar veneau și femeile la stadion, iar atmosfera era net superioară.

Jucătorii de azi ai Rapidului?
Costea: Sînt băieți buni, muncitori. Maftei nu e rău și nici Măldărășanu, care evoluează pe postul pe care eram și eu. Eu nu mai vin la meciuri, îmi este greu să mai privesc în teren. Veneam, vindeam bilete la meciuri și fugeam acasă, prindeam repriza a II-a la televizor. Acum au pus numele meu casei de bilete, apare sus "Ion Costea", dar pe mine m-au scos, au adus niște fete în loc. A fost ideea lui Copos.

Sursa: www.kickeronline.ro


Luni 24 septembrie 2007

INTERVIU / Daniel Nicuale: "Trebuia să-i dedic golurile lui Copos"

In atacul celor de la Auxerre, Daniel Niculae n-are loc din cauza jucatorilor Ireneusz Jelen (8 meciuri / 0 goluri), Kevin Lejeune (9 meciuri / 2 goluri) si Toifilou Maoulida (8 meciuri / 1 gol). Fostul rapidist a fost integralist doar intr-un singur joc (0-3 cu Strasbourg). In editia precedenta de campionat, "Nico" a marcat patru goluri, desi evoluase in 30 de partide.

Niculae a erupt in ultimele doua saptamani (cand a inscris si in poarta celor de la Nice), imediat dupa ce a decis sa nu accepte oferta de la Rapid. Refuzul fotbalistului de a reveni in Giulesti l-a determinat pe patronul George Copos sa faca atunci niste remarci mai mult decat rautacioase: "Niculae a ales sa stea in tribuna la Auxerre!".


"N-am sa ma opresc aici"

EVZ: Daniel, crezi ca te apropii de forma aratata la Rapid?

Daniel Niculae: In viata sunt urcusuri si coborasuri. M-am antrenat bine tot timpul, dar unii n-au avut incredere in mine. E vorba si de sansa. Cu Marseille mi-a iesit jocul. Auxerre avea nevoie ca de aer de aceasta victorie. Si pentru mine a fost o gura de oxigen.

Ti-ai propus un anumit numar de goluri in acest sezon?
N-am facut astfel de calcule. Ca orice atacant, trebuie sa dau goluri. N-am sa ma opresc aici. I-am batut pe cei de la Marseille, dar acum trebuie sa privesc spre urmatoarele jocuri. Daca voi da goluri va fi bine. Am fost titular doar in doua meciuri, dar sunt golgheterul echipei!


"Ma voi intoarce la Rapid"

Ai dedicat cuiva golurile marcate in poarta celor de la Marseille?

Trebuia sa-i dedic golurile lui Copos, dar m-am abtinut. A fost rautacios cand a declarat ca am ales sa fiu spectator la Auxerre in loc sa joc la Rapid. Giulestiul va fi mereu singura optiune din Romania. Ma voi intoarce la Rapid, dar doar timpul va rezolva aceasta problema.

Ce sanse are Rapid de calificare in grupele Cupei UEFA?

Rezultatul de egalitate de la Nürnberg este bun, dar pacat ca nu s-a marcat macar un gol. Nemtii sunt periculosi, dar daca Rapid inscrie repede la Bucuresti, e rezolvata calificarea. Nürnberg sta prost in clasamentul din Bundesliga, insa atentie! Locurile din clasament sunt inselatoare.

Crezi ca vei fi selectionat pentru meciul Romania - Olanda, din preliminariile pentru Europeanul din 2008?
Chiar daca selectionerul Piturca m-a folosit putin, eu nu spun niciodata nu. E o onoare sa fiu la nationala. Vreau sa batem Olanda si sa mergem la turneul final din Austria si Elvetia.




Marti 25 septembrie 2007

"PLEC DIN ROMANIA!"

Antrenorul italian al giulestenilor "e facut foc" pe comisiile federale si pe arbitraje.

Furios. Asa era Cristiano Bergodi ieri la auzul vestii ca Rapid urmeaza sa dispute din nou un meci "acasa" fara spectatori.

Domnule Bergodi, cum comentati decizia Comisiei de Disciplina?

Asa ceva este inadmisibil! Este o rusine! Absolut incredibil ceea ce se întâmpla în România! Suporterii Stelei au aruncat cu suruburi pe teren, au fost foarte aproape de a-l rani pe Bozovic, iar cei de la Comisie le-au dat doar amenda? Nu este deloc corect cum se procedeaza. Domnul Copos a avut dreptate când a spus ce a spus dupa meciul cu Buzaul...

La ce va referiti?

La ceea ce a spus patronul nostru despre arbitraj. Nu este posibil sa afirmi, cum a spus Mircea Sandu, ca Martis, în afara penalty-ului neacordat, a avut o prestatie impecabila. Este incredibil. Trebuia sa vada acel penalty la Mazilu. Atacantul nostru pur si simplu a zburat în careul advers. Nu putea sa zboare singur. Sunt dezgustat si dezamagit de ceea ce se întâmpla în România.

Copos a mai spus ca sunt sanse ca Rapid sa nu se prezinte la meciul cu Nürnberg...

Nu cred ca se pune problema asa. Dar sa va mai spun un lucru: daca nu vom ajunge în grupele Cupei UEFA, ma gândesc serios sa plec din România. Gata, m-am saturat! Si anul trecut, la Cluj, am avut aceleasi probleme cu domnul Coltescu. Toata lumea vede, dar nu se ia nicio masura.

Credeti ca FRF este de vina pentru toate aceste lucruri?

Probabil, daca vom trece de Nürnberg si vom ajunge în grupe, cei de la federatie vor fi în sfârsit multumiti, pentru ca vom contribui din plin la coeficientul României. Acum însa ei ne suspenda si iau decizii ciudate. Va spun sincer, mai stau pâna la meciul cu nemtii, iar apoi ma voi gândi ce voi face.

2 ani de contract mai are Bergodi cu Rapid, întelegerea sa fiind valabila pâna în 2009

300 de mii de euro va câstiga Bergodi pentru fiecare sezon în care va pregati formatia de lânga Podul Grant


Marti 25 septembrie 2007

COSTACHE: "INCHIDEREA STADIOANELOR A DEVENIT O MODA NEFASTA"

Cristian Costache, directorul de imagine al FC Rapid, a declarat la Sport.ro, că închiderea stadioanelor pentru a sancționa cluburile a devenit "o modă nefastă" și a subliniat că pedepsa primită de giuleșteni este prea drastică, în raport cu gravitatea faptelor incriminate.

"Închiderea stadioanelor a devenit o modă nefastă. Rapid cred că deține recordul absolut în privința meciurilor cu terenul suspendat. Are observatorul proba, îi dă cu șurubul în cap, nu suspenzi stadionul... Păi astea sunt fapte mult mai grave decât o amărâtă de torță. S-a spus că n-au fost recidiviști, dar luând în calcul numai de aici, din vale. Dacă am muta discuția în planul suspendării lui Ganea, Ganea, după tot ce a făcut, trebuia să primească doar avertisment, că nu a mai bătut niciodată un arbitru", a spus Costache, făcând trimitere la faptul că atacantul echipei Poli Timișoara, Ionel Ganea, a fost suspendat 22 de etape pentru că a lovit un tușier.

Costache: "Acea torță mi se pare un fapt banal față de altele"

Oficialul rapidist a menționat că faptele pentru care FC Rapid a fost sancționat cu disputarea încă unei partide cu porțile închise, după cea din etapa a 8-a, cu Gloria Buzău, i se par "banale". "Acea torță mi se pare un fapt banal față de altele, cum au fost incidentele de la Gloria Buzău - Dinamo, când nu s-a dictat nimic. La noi i s-a spart capul lui Bozovici și nu s-a dictat absolut nimic. Toată lumea spune că ești recidivist pentru că la fiecare meci s-a aprins câte o torță, bătaia din galeria Craiovei a picat tot în sarcina Rapidului. Ca organizator ai la dispoziție câțiva oameni cu care pui lucrurile la punct, dar forțele de ordine sunt plătite cu sume uriașe, iar torța e sarcina celor care controlează la intrare. Celor din galeria Rapidului li s-au luat, la meciul cu Steaua, inclusiv cheile de la mașină, de la casă. Culmea ridicolului e că ei controlează, iar Jandarmeria amendează clubul pentru că s-a intrat cu torța", a mai spus Costache.

În urma deciziei de luni a Comisiei de Disciplină a FRF, echipa Rapid va juca fără spectatori meciul cu Farul Constanța, din etapa a 10-a a Ligii I


Marti 25 septembrie 2007

CADE RECORDUL LUI "IL LUCE"?

Giulestenii mai au de trecut doua hopuri pentru a atinge performanta obtinuta în sezonul 1998-1999, atunci când echipa nu a avut nicio înfrângere în primele zece etape.

Venirea lui Cristiano Bergodi a fost una de bun augur pentru visinii, care sunt foarte aproape de a reedita parcursul lui Mircea Lucescu la Rapid.

Cu "Il Luce" pe banca, giulestenii au început fulminant campionatul în sezonul 1998-1999, cu zece etape fara înfrângere, iar la finalul respectivei stagiuni bucurestenii au cucerit cel de-al doilea titlu din istoria clubului. In acest moment, Rapid are opt meciuri fara esec, iar în urmatoarele doua partide întâlneste Ceahlaul, în deplasare, si Farul, acasa, în doua partide teoretic nu foarte dificile si în urma carora s-ar putea egala performanta de acum noua ani. "Le doresc sa depaseasca toate recordurile! Au fost multe schimbari pozitive în ultima vreme, s-a construit o echipa buna. Cred ca un merit îl are si Razvan, pentru ca a reusit sa creeze un grup bun. Fireste, este si meritul lui Bergodi, care a preluat bine ce a construit Razvan", a spus Lucescu senior.

RAPID

Marti 25 septembrie 2007

"NEDREPTATE!"

Oficialii Rapidului acuza decizia Comisiei de Disciplina, care a suspendat terenul giulestenilor o etapa si a pedepsit Steaua doar cu o amenda.

Dupa incidentele petrecute în derby-ul dintre Steaua si Rapid, conducerile celor doua echipe au fost chemate la Comisia de Disciplina pentru cele întâmplate în timpul si la finalul jocului.

Rapidistii i-au reclamat pe stelisti la Comisie deoarece în timpul meciului suporterii ros-albastri au aruncat cu un surub care l-a lovit în cap pe muntenegreanul Bozovic. Sapunaru a luat obiectul cu pricina si l-a predat observatorului. Comisia de Disciplina s-a întrunit ieri si a judecat incidentele de la jocul din Ghencea. Rapidistii au fost judecati pentru trivialitatile scandate de suporteri la adresa lui Dumitru Dragomir si pentru doua fumigene aprinse la începutul meciul. Membrii comisiei au decis ca Steaua sa primeasca avertisment si o amenda de 80.000 RON, iar Rapidul a primit o etapa cu portile închise si o amenda de 30.000 RON, astfel ca va disputa meciul cu Farul din etapa a X-a fara spectatori.

hotia
La auzul acestei vesti, conducatorii giulesteni au luat foc. "Nu ma mai mira nimic, lucrurile sunt facute pentru Steaua si Dinamo. Cu ce am fost noi de vina ca ei i-au bagat pe suporterii nostri în cusca? Sa joace de acum înainte numai Steaua si Dinamo, ca nu mai are rost sa intram si noi pe teren! Vrem acum sa amânam meciul cu Ceahlaul Piatra Neamt, dar sunt sigur ca vom fi refuzati", a declarat secretarul general al giulestenilor, Nae Manea. Liderul galeriei alb-visinii, Stefan Petre, a precizat imediat dupa ce a auzit decizia comisiei: "La Liga a înviat Ceausescu! Nu este posibil asa ceva! Noi am rupt o plasa pentru ca cei din Ghencea ne-au închis într-o cusca de parca am fi fost animale!".

De partea cealalta, presedintele Stelei, Valeriu Argaseala, s-a declarat si el nemultumit de decizia comisiei: "Nu se poate asa ceva, vom face apel cu siguranta, pentru ca nu exista probe la dosar".


Marti 25 septembrie 2007

IN PRAGUL UNEI CRIZE DE NERVI

Patronul George Copos a trait la maximum partida din Giulesti cu Gloria Buzau, iar la final s-a dezlantuit, atacând dur Federatia Româna de Fotbal, centralii si comisiile abilitate.

Inainte de începutul meciului din Giulesti, George Copos "a întepat" atât Federatia Româna de Fotbal, cât si Liga Profesionista.

"Vreau sa le spun celor de la FRF, lui Mircea Sandu, ca un jucator în ziua de astazi costa 500.000 de euro pe an. Vreau sa-i spun lui Dumitru Dragomir ca un buget al unui club serios, care vrea sa joace în Europa, este de peste 11 milioane de euro. Asa ca nu poti sa nu lasi suporterii sa vina la stadion pentru o petarda sau pentru o înjuratura. E nedrept ce fac acei oameni care primesc niste bani din partea noastra în comisiile LPF sau FRF", a spus Copos în timp ce urca scarile de la oficiala. La finalul partidei, dupa ce centralul Marius Martis nu le-a acordat giulestenilor lovitura de pedeapsa care se impunea, patronul visiniilor s-a dezlantuit. "Mizeriile astea care se întâmpla în aceasta tara... Acesti arbitri care iau bani si nu dau penalty atunci când trebuie sa dea, aceste comisii care ne dau suspendari sa jucam fara suporteri... Sa vina sa joace federatia, sa joace comisiile! Eu nu am ce cauta în fotbal!", a tunat iritat finantatorul formatiei de lânga Podul Grant.


Marti 25 septembrie 2007

VOR AVEA TREI ABSENTI IN CUPA

Pentru meciul din "saisprezecimile" Cupei României Timisoreana, cu FCM Bacau II, Cristiano Bergodi nu poate conta pe trei titulari, care sunt accidentati. Dani Coman a devenit indisponibil dupa derby-ul cu Steaua, iar Costin Lazar este în refacere dupa accidentarea suferita în finalul jocului cu Universitatea Craiova. Mai mult, înaintea întâlnirii cu Gloria Buzau, giulestenii l-au pierdut si pe Emil Dica, acesta accidentându-se si neputând evolua nici în Cupa, si nici la Piatra-Neamt, împotriva Ceahlaului.


Luni 24 septembrie 2007

'BARIERE' PENTRU GIULESTENI / RAPID - GLORIA Buzau 0-0

Giulestenii s-au împiedicat acasa din cauza ambitiei Gloriei Buzau si a unei erori grave de arbitraj comise de centralul Marius Martis.

Urât. Acesta este termenul care se potriveste unei partide fara spectatori, asa cum a fost cea dintre Rapid si Gloria Buzau.

In prima repriza, mutenia din tribuna s-a mutat si pe gazon, transpusa în modul de exprimare al celor doua echipe, unul greoi si impulsionat doar de strigatele stridente ale celor de pe banca. Desi favorita, echipa din Giulesti s-a urnit anevoios, încercând fara succes sa desfaca lacatul unei aparari supraaglomerate, element specific unei formatii aflate în criza de puncte. Singurele ocazii notabile ale primei reprize au fost împartite. Una pentru Buzau, irosita de Dos Santos (38), care s-a speriat parca de faptul ca ajunsese fata în fata cu Andrade si a sutat pe lânga, si una pentru Rapid, Maldarasanu (44) executând în afara cadrului portii o lovitura libera din marginea careului. In rest, câteva suturi mai mult sau mai putin periculoase si o dominare teritoriala a gazdelor, lipsita însa de scânteia necesara declansarii ocaziilor de gol.

Mitanul secund a fost mult mai animat, Rapid fortând din start un gol izbavitor. Buga (48) si Maftei (68 si 75) l-au evidentiat însa pe Minca, fostul gafeur din poarta giulestenilor prinzând ieri o zi excelenta. Desi dominata pe alocuri categoric, Gloria nu s-a complacut în postura de victima si a avut câteva contraatacuri care au semanat pericol în jumatatea gazdelor. La cel mai periculos dintre ele, Suleap (83) a facut un slalom prin apararea visiniilor, fiind blocat în ultimul moment de Perja. Apasata de perspectiva unui egal totusi de neconceput, echipa lui Bergodi s-a aruncat în atac cu toata echipa, însa reduta buzoiana a rezistat eroic. Iar atunci când nu a mai facut fata sarjelor rapidiste a intervenit arbitrul Marius Martis, care a închis ochii la un penalty clar facut de Ezze la Mazilu, în chiar ultimul minut al timpului regulamentar.

Privit prin prisma ambitiilor giulestene, Rapid a pierdut doua puncte extrem de pretioase, care probabil vor cântari la un moment dat decisiv în lupta pentru titlu. Cât despre Gloria, echipa din Buzau s-a mai lepadat de haina formatiei condamnate la retrogradare, pe care o îmbracase în primele etape.

Sa vina comisiile sa joace fotbal, ca eu nu am ce cauta în sportul asta. Ma gândesc sa retrag echipa din campionat dupa acest arbitraj. A fost penalty clar. Arbitrii iau bani si fura si de asta eu nu mai am ce cauta în fotbal.
George Copos, patron Rapid

Ma bucur pentru echipa mea, dar într-un fel îmi pare rau pentru cei de la Rapid. Cred ca s-a reunutat prea usor la mine. Ne-am despartit pe cale amiabila, eu îmi fac datoria oriunde ma duc, iar acum sunt la Buzau si sper sa apar cât mai bine.
Mihai Minca, portar Gloria Buzau

Rapid: 99. Andrade - 2. Tamandare, 24. Maftei, 23. M. Constantin, 14. Perjă - 17. Măldărășanu, 18. N. Grigore (11. Boya '60), 16. Herea (8. Șt. Grigorie '78) - 20. Burdujan, 9. Mazilu, 29. Buga (7. Cesinha '60). Antrenor: Cristiano Bergodi.

Gloria Buzău: 32. Mincă - 5. C. Doicaru, 3. C. Petre, 13. Gheorghiță, 15. Vlaicu, 26. Eze - 25. Șuleap (14. Bunică '87) - 21. Simion, 20. Cl. Ionescu, 19. Lițu (17. Guda '79) - 99. Dos Santos (9. Ioviță '71). Antrenor: Ștefan Stoica.

Cartonașe galbene: Perjă '52, Măldărășanu '90A1 / Lițu '57, Vlaicu '65, Șuleap '87.


Luni 24 septembrie 2007

PENALTY CLAR!

Sapunaru si Bergodi au sarit la arbitru, iar dupa meci, Marius Constantin si Alin Litu s-au luat la bataie.

In minutul 90, atacantul visiniilor, Ionut Mazilu, a cazut ca secerat în suprafata de pedeapsa dupa o interventie imprudenta a lui Dino Ezze.

Centralul Martis nu a vazut nimic si a lasat jocul sa continue, imediat rapidistii sarind ca arsi de pe marginea terenului, Sapunaru si Bergodi dovedindu-se cei mai aprigi contestatari ai arbitrului Marius Martis. Nae Manea si Constantin Zotta au fost cei care în cele din urma au linistit spiritele, dar protestele giulestenilor au continuat dupa fluierul final, brigada de arbitri primind reprosuri dure din partea taberei rapidiste. In drumul spre vestiare Marius Constantin si Alin Litu s-au luat la bataie, fiind despartiti cu greu de coechipieri.

La conferinta de presa, tehnicianul giulestenilor, Cristiano Bergodi, s-a dezlantuit: "Am avut parte de un arbitraj rusinos. A fost penalty clar la Mazilu dar nu s-a dat. Nu mai am cuvinte. Arbitrii au avut o prestatie slaba. Cu totii suntem un pic nervosi dupa acest meci, deoarece arbitrajul a fost penibil. Trebuie sa uitam însa si sa mergem mai departe. Aceasta e România", a tunat Bergodi, care a recunoscut si faptul ca Rapid nu a stralucit: "Nu am jucat bine si s-a simtit oboseala dupa meciul de la Nürnberg. Imi pare rau pentru egal. Am pierdut doua puncte din cauza ca toti am facut erori".

Omologul sau de la Gloria, Stefan Stoica, a afirmat ca echipa sa a obtinut un punct mare. "Rapid e una dintre cele mai bune echipe. Sunt foarte multumit de rezultat si de jucatori, care lupta si sunt profesionisti. Cu putin curaj si cu alta psihologie, vom juca si mai bine. Rapid e Rapid, o echipa valoroasa care pune presiune, care paseaza bine si face faza ofensiva la fel, dar azi au avut doar doua ocazii. Vrem sa ramânem în prima divizie. Punct cu punct si pas cu pas vom reusi", a spus Stoica, el laudându-l si pe Minca. "Mihai este un portar bun si sunt convins ca va mai creste si va ajunge unul dintre cei mai valorosi portari din România. La Rapid nu a jucat si avea nevoie de meciuri. La Buzau va juca", a încheiat tehnicianul oaspetilor.

Cei de la Rapid nu au acceptat acest rezultat. Marius Constantin a sarit sa ma bata, sa rupa hainele de pe mine. Nu e normal sa vina dupa meci sa dea cu pumnul.
Alin Litu, mijlocas Gloria Buzau

A fost o discutie mai barbateasca dupa ce s-a terminat meciul. L-ati vazut pe Litu ca era batut ? Avea o urma, ceva... Ce suntem la box aici? Noi avem respect pentru toti adversarii.
Marius Constantin, fundas Rapid

Caterinca pe seama Stelei

Un grup de oficiali ai Gloriei Buzau, printre care s-a aflat si fostul antrenor-jucator Viorel Ion, a tinut sa încurajeze echipa favorita de la tribuna oficiala. "Haide Gloria!", strigau buzoienii. Harmalaia produsa de cei de la Buzau a stârnit amuzamentul rapidistilor, care i-au imitat pe acestia, strigând însa: "Hai Steluta!", facând referire la faptul ca echipa din Crâng este finantata din umbra de Gigi Becali.


Luni 24 septembrie 2007

HEREA TITULAR, DEBUT PENTRU TAMANDARE

In meciul de aseara, Cristiano Bergodi a produs câteva surprize în echipa de start. Astfel, pe flancul drept al defensivei a fost trimis, în premiera la Rapid, Marcos Tamandare, brazilianul aflându-se la debut. Perja a jucat fundas stânga în locul lui Bozovic, menajat, iar Herea a fost pentru prima data titular în linia mediana a visiniilor, înlocuindu-l pe Emil Dica, victima unei entorse. Chiar daca s-a confruntat cu câteva probleme medicale, brazilianul Andrade a aparat si aseara poarta giulestenilor.


Luni 24 septembrie 2007

BERGODI: "ARBITRAJUL NU SCUZA PRESTATIA JUCATORILOR MEI"

Antrenorul echipei Rapid București, Cristiano Bergodi, a declarat, duminică, la finalul meciului cu formația Gloria Buzău, scor 0-0, din etapa a VIII-a a Ligii I, că arbitrajul nu scuză prestația slabă a jucătorilor săi. 
"Arbitrajul nu scuză prestația jucătorilor mei. Sunt foarte dezamăgit că am jucat prost. Suntem cu toții nervoși. A fost penalti clar la Mazilu", a spus Bergodi.

Tehnicianul buzoienilor, Ștefan Stoica, a afirmat că se aștepta la un rezultat de egalitate în meciul cu Rapid. "Echipa joacă din ce în ce mai bine de când am făcut pregătirea montană. Mă așteptam să facem egal. Sper să scăpăm de retrogradare și după cum am jucat în ultimele două etape este foarte probabil", a precizat Stoica.

Finanțatorul Gloriei Buzău, Costel Bucur, a declarat că nu știe ce recompensă vor primi jucătorii săi de la finanțatorul FC Steaua, Gigi Becali. "Este un rezultat mare. Echipa și-a dat drumul la joc. Nu știu cât e recompensa de la domnul Becali, dar știu că vor lua primă de la mine. Noi jucăm pentru Steaua când avem patru puncte? Am jucat pentru noi ca să ne salvăm de la retrogradare", a spus Bucur.




Marti 25 septembrie 2007

"M-a atenționat"

Mazilu dezvăluie că Martiș i-a zis dinaintea meciului să nu cadă în careu. Marius Martiș a anticipat faza care a declanșat protestele vehemente ale giuleștenilor! Ionuț Mazilu a povestit ieri că "arbitrul mi-a spus pe teren să nu cad în careu, să nu simulez! M-am mirat, pentru că eu nu sînt un fotbalist recunoscut pentru simulări, chiar scot destul de rar penalty-uri. Nu știu de ce a ținut să-mi transmită asta, dar nu mi-a venit să cred cînd mi-a zis că n-a fost fault la faza din final".

Atacantul Rapidului a explicat și de ce crede că arbitrul ar fi trebuit să acorde penalty la duelul dintre el și Eze, petrecut în minutul 90 al partidei Rapid-Gloria (0-0): "Jucătorul Buzăului m-a împins întîi cu mîna, după care, în alunecare, mi-a luat și piciorul. După, a lovit și mingea, OK, dar înainte m-a împiedicat pe mine să continuu acțiunea. Nu cerșesc lovituri de pedeapsă și recunosc că duminică n-am făcut cel mai bun meci al meu, dar a fost vorba totuși despre o greșeală gravă, din cauza căreia Rapid a pierdut două puncte!".


Marti 25 septembrie 2007

Nașul + Gheară

Arbitrul Marius Martiș, care a dat peste cap partida Rapid - Buzău, stă sub aripa controversatului om de afaceri și a șefului FRF. Marius Martiș, "centralul" care a greșit flagrant la meciul Rapid - Gloria Buzău (0-0), neacordînd un penalty pentru gazde în minutul 90, are o istorie specială în lumea arbitrajului. Condamnat în 1995 pentru tîlhărie la doi ani și două luni cu suspendare și o supraveghere de patru ani și două luni, focșăneanul a fost confirmat în lotul de elită în 2005, după ce a prezentat la CCA un document de reabilitare juridică. Înaintea începerii actualului campionat, cînd s-a recreionat grupul arbitrilor pentru Liga I, Martiș a fost retrogradat în primă instanță în eșalonul secund, alături de încă trei colegi: Marius Bocăneală, Lucian Dan și Robert Dumitru. La 24 de ore după decizie, el a fost însă reinclus în lotul A, întoarcere de situație de care nu s-a mai bucurat nici un alt "central" dintre cei sancționați anterior!

Povestea ținerii în puf a lui Martiș duce direct spre președintele FRF, Mircea Sandu. Nașul moldoveanului e controversatul Nicu Gheară. În noiembrie, același personaj va deveni naș și pentru Raluca, fiica șefului Federației, care se va căsători cu luptătorul american Todd Medina, nunta urmînd să se desfășoare la hotelul "Intercontinental". Favorul în arbitraj făcut în iunie lui Martiș a apărut cu numai o săptămînă înainte ca Mircea Sandu și fata sa să petreacă o vacanță de 10 zile la Ibiza, în fieful lui Gheară, care, cu acea ocazie, a și acceptat să-i nășească pe Raluca și pe Todd. "Ce să comentez?! Am încheiat discuția!", a fost replica președintelui FRF în legătură cu "subiectul Martiș".

Antecedente
Pe lîngă dosarul penal în care a fost inculpat în anii '90, numele lui Marius Martiș a apărut implicat în alte subiecte controversate. În luna mai, vedeta porno Laura Andreșan l-a acuzat că a agresat-o într-un club de noapte din Focșani. Apoi, în etapa a V-a a Ligii I, oficialii de la UTA au subliniat că Martiș i-a înjurat pe jucătorii arădeni în timpul partidei pierdute cu Oțelul (1-2), la Galați.

"Nici o intervenție"
Președintele CCA, Gheorghe Constantin, susține că Mircea Sandu n-a intervenit niciodată în favoarea lui Martiș: "Șeful Federației n-a avut vreo legătură în problema acestui arbitru. Cînd s-a restructurat lotul, i-am cerut lui Martiș să-și lămurească situația cazierului, fiindcă au existat sesizări pe numele lui. Am înțeles că a mai existat aceeași discuție și în urmă cu cîțiva ani, dar nu mai exista la dispoziția CCA vreun document care să ateste situația juridică a lui Martiș".

Înlocuit la Cupă
Grava greșeală comisă în finalul partidei din Giulești a atras schimbarea lui Martiș de la etapa "16-milor" Cupei Timișoreana. El fusese delegat inițial la meciul Progresul - Dinamo, dar în locul lui va conduce vîlceanul Adrian Comănescu. Și Berbecaru, acuzat că a greșit la Urziceni - Ceahlăul 2-0, a fost schimbat cu Teodor Crăciunescu de la partida Săcele - CFR Cluj.

"Hoții strigă hoții!"
Mircea Sandu i-a reamintit lui George Copos că în trecut le-a făcut arbitrilor magazine Samsung
Președintele FRF i-a răspuns în termeni foarte duri principalului acționar al Rapidului. "Hoții strigă hoții. Copos trebuie să știe că regulamentele prevăd clar că nu e voie să aprinzi torțe în tribune, iar comisia a procedat
"Nenorocit!"
George Copos spune că arbitrul Martiș a furat munca oamenilor săi

"Ce replică să îi mai dau eu lui Mircea Sandu? Eu am spus ceva, am atras atenția asupra unor lucruri, mai cu seamă că e membru în Comitetul Executiv și uite ce a înțeles el"

George Copos


Marti 25 septembrie 2007

Campioana egalurilor

Duminică, giuleștenii au bifat al treilea meci nul consecutiv. Remiza albă a giuleștenilor în fața Gloriei Buzău a atras atenția asupra faptului că Rapid s-a specializat pe meciuri egale în acest început de sezon. În opt etape, trupa lui Bergodi a remizat de patru ori, 2-2 cu Gloria Bistrița, 1-1 cu Poli Timișoara, și 0-0 cu Steaua și Gloria Buzău. De asemenea, tot 0-0 a terminat și la Nunrberg, în Cupa UEFA. Statistica arată că giuleștenii au marcat ultima dată pe 31 august, la 2-0 cu Universitatea Craiova.

Și în Cupa UEFA Rapid excelează în meciuri egale, ultimele 7 partide consecutive disputate de giuleșteni încheindu-se nedecis. Celebra "dublă" cu Steaua, 1-1 și 0-0. Apoi 0-0 cu PSG, 2-2 cu Hapoel Tel Aviv, 1-1 cu Mlada Boleslav, 0-0 cu Panathinaikos și partida din acest sezon, 0-0 cu Nurnberg.

Amînă Ceahlăul?
Rapidiștii vor ca partida cu Ceahlăul, programată duminică, să se dispute la o altă dată. Argumentul giuleștenilor în favoarea amînării meciului de la Piatra-Neamț? "Joi ne deplasăm la Bacău, după care ar urma să revenim în București, de unde să plecăm spre Piatra-Neamț, iar săptămîna următoare avem returul cu Nurnberg. Ne-ar ajuta amînarea, pentru că am avea posibilitatea să pregătim mai bine jocul din Cupa UEFA", a explicat un oficial al alb-vișiniilor. Înaintea partidelor retur cu Lazio și, respectiv, Bate Borisov, Dinamo și Steaua au reușit amînarea meciurilor cu Farul și, respectiv, Pandurii.

4 zile pauză

Emil Dică are nevoie de patru zile pentru a se reface,astfel încît el devine indisponibil pentru meciul de Cupă de joi, cu FCM Bacău II, și aproape sigur va absenta și de la meciul cu Ceahlăul, programat duminică. La antrenamentul Mijlocașul rapidist s-a ales la antrenamentul de sîmbătă seara cu o entorsă la unul din degetele piciorului drept.

"Un tîlhar!"

Conducătorii rapidiști cer excluderea din arbitraj a lui Marius Martiș. Ei fac trimitere și la faptul că focșeneanul a avut dosar penal pentru tîlhărie: "O să depunem în cel mai scurt timp memoriu împotriva sa și cred că se va face dreptate", a declarat Constantin Zotta. "Nu vreau să spun că Martiș e arbitrul de casă al Stelei, dar spun că FRF a greșit atunci cînd nu l-a exclus din fotbal, pentru că are cazier pentru tîlhărie. Ce să caute un tîlhar în fotbalul românesc?", a mai spus oficialul rapidist.

Buni și în Serie A
Invitat la emisiunea Recursul etapei, pe Antena 2, Cristiano Bergodi a declarat că giuleștenii s-ar clasa pe un loc de cupe europene în Serie A. "Dacă Rapid ar juca în Italia, cred că am fi undeva în zona locurilor de Cupa UEFA, nici la vîrf, dar nici în partea a doua a ierarhiei." Fragmente din discuția moderatorului cu Bergodi puteți găsi pe www.recursul.ro (Costin Negraru)

Lazăr revine cu Nurnberg

Rapid va juca fără Costin Lazăr și joi, cu FCM Bacău II, și duminică, împotriva Ceahlăului. Mijlocașul central al giuleștenilor e în continuare indisponibil din cauza accidentării suferite în meciul cu Craiova (2-0), disputat în urmă cu trei săptămîni. Internaționalul Rapidului va reveni, cel mai devreme, în returul cu Nurnberg, de pe 4 octombrie, partidă programată de la ora 17:00.





Marti 25 septembrie 2007

VIDEO / FANATIK SHOW / BOANCHIS VS GIGI BECALI
BOANCHIS: "ANALFABETULE. LA REVEDERE GIGI, SOMN USOR. YOU ARE STUPID!"


Marti 25 septembrie 2007

VIDEO / FANATIK SHOW / CARTIANU VS GIGI BECALI
CARTIANU: "VA DAU CITEVA CARTI DE LECTURA OBLIGATORII"


Marti 25 septembrie 2007

GIGI CORSICANU
"DOAR MARIAN IANCU A AVUT CURAJUL SA-I RASPUNDA DIN FOTBALUL ROMANESC. SI MIHAI STOICA A FACUT-O, DAR PENTRU CA STIE PREA MULTE..."


Marti 25 septembrie 2007

GIGI CORSICANU "DIN PACATE, NU AVEM CONDUCATORI CARE SA-I RASPUNDA LUI GIGI BECALI. EL TREBUIE SA INTELEAGA CA RAPIDISTILOR NU LE E FRICA DE EL, NU SE BAGA PE SUB SCAUNE, PENTRU CA ARE DOI BODYGUARZI"


Marti 25 septembrie 2007

GIGI CORSICANU "TUTUROR LE E FRICA DE BECALI. MIE NU MI-E FRICA. DACA STATEAM JOS CIND MI-A ZIS BECALI LE DADEAM SATISFACTIE CELOR CARE MA INJURAU. ORICUM, CE ERA SA FAC? SA-I DAU UN CROSEU"


Marti 25 septembrie 2007

GIGI CORSICANU "AM FACUT O GRESEALA, NU TREBUIA SA MERG IN LOJA. M-AU INJURAT VREUN SFERT DE ORA SI APOI AM REFULAT SI EU. LE-AM ARATAT CITEVA SEMNE, I-AM INJURAT SI EU!"


Marti 25 septembrie 2007

GIGI CORSICANU "NU SE MAI POATE ASA! OR SA NE EXCLUDA PE NOI, MAINE PE ALTII... O SA RAMINA IN CAMPIONAT DOAR STEAUA SI DINAMO"


Marti 25 septembrie 2007

GIGI CORSICANU "AM AVUT O INTILNIRE CU DOMNUL COPOS SI NE-A INTREBAT DACA SINTEM DE ACORD SA RETRAGA ECHIPA. NOI I-AM ZIS CA NU AVEM NIMIC IMPOTRIVA"


Marti 25 septembrie 2007

GIGI CORSICANU "CIND AM VAZUT CA NU SE DA PENALTY NE-AM SIMTIT NEPUTINCIOSI, AM SIMTIT CA A REINVIAT CEAUSESCU"











Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 



 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...