RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
       



  REVISTA PRESEI 28 | 29 | 30 septembrie 2007

TITLURILE ZILEI

• Cristian Săpunaru: "Visăm la finala Cupei UEFA și poate chiar la trofeu"
• Joi se inaugurează o nouă tabelă
• INTERVIU / CRISTIANO BERGODI
• Vasile Maftei: "Am cîștigat, n-a fost nici o surpriză"

 
FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |



vineri 28 septembrie 2007

Meciul cu Nürnberg (pentru care se vând bilete și în week-end) se joacă de ziua lui Florian Pittiș!

Astăzi s-au pus în vânzare biletele de intrare la manșa retur a turului I din Cupa UEFA, Rapid - 1.FC Nürnberg (0-0 în tur), meci care va avea loc joia viitoare, pe 4 octombrie, de la ora 17:00, în Giulești. Programul caselor de bilete este următorul: sâmbătă, între orele 09:30 și 18:00; duminică, între orele 10:00 și 14:00. Prețurile biletelor sunt de 150 lei (tribuna 0), 30 lei (tribuna a II-a), 15 lei (peluza a II-a) și 10 lei pentru membrii Ligii Suporterilor (tot la peluza II-a).

Așa cum am anunțat deja, suporterii - pe care (a se reține!) îi așteptăm să vină îmbrăcați, pe cât posibil, în alb și vișiniu - vor avea parte de mai multe surprize. Ei trebuie să rețină, printre altele, că, în ziua meciului cu Nürnberg, dacă soarta n-ar fi fost atât de crudă cu el și cu noi ...
Florian Pittiș și-ar fi serbat ziua de naștere!
Veniți cât mai mulți în
Giulești și "obligați-l" să se simtă mândru acolo, sus, de unde ne urmărește, de faptul că a fost și va fi, de-a pururi, rapidist !


vineri 28 septembrie 2007

Răduță a marcat din nou sub ochii lui Bergodi

Rapid II a câștigat astăzi, cu scorul de 1-0 (1-0), partida din cadrul etapei a VII-a a Ligii a III-a, disputată în compania formației FC Chitila. Elevii lui Florin Motroc au învins cu 1-0, prin golul marcat încă din minutul 3 de Lucian Răduță, care a evoluat sub ochii antrenorului principal al echipei mari, Cristiano Bergodi, prezent pentru prima dată la un joc al formației secunde. Răduță este golgeterul echipei a doua a Rapidului, marcând până acum de patru ori în cele șapte etape consumate. Florin Motroc și Sică Damaschin au trimis în teren următorul "11": Oghinciuc - Crăciun, Pistol, Bratu, Țâncu - T. Barbu, Păun, L. Barbu - Pivniceru, Crețu - Răduță. După pauză, au mai evoluat Ad. Grigore, Ionescu și Bonciulescu.

Rapid II are 15 puncte și a urcat pe locul 3 al seriei a III-a după jocurile din această după-amiază.


joi 27 septembrie 2007

După 3-0 cu FCM Bacău II în 16-imi, Rapid mai stabilește un record în Cupa României!

RapidDupă Rapid , deținătoarea la zi a trofeului și singura echipă din România care a câștigat de șase ori consecutiv Cupa României, a mai stabilit un record după ce a învins cu 3-0 divizionara C FCM Bacău II în "16"-imile actualei ediții a competiției. Astfel, giuleștenii n-au mai primit gol într-un meci de Cupa României din primăvara lui 2006, din returul semfinalelor ediției 2005-2006, când au încheiat la egalitate, 3-3, la Ploiești, cu Petrolul, adică de nu mai puțin de șapte meciuri la rând!

Meciul, disputat la Bacău în fața a doar câteva sute de spectatori, n-a avut practic istoric, tinerii jucători ai echipei secunde a Bacăului neputând face față unei formații, cea rapidistă, care a apăsat pe accelerator doar atât cât a fost nevoie. Așa că, la pauză rezultatul final era deja fixat, după golurile reușite de cei doi atacanți de culoare, Cesinha (min. 3) și Boya (min. 13 și 45).

Ca elemente statistice și nu numai, trebui reținut că italianul Cristiano Bergodi i-a folosit pentru prima dată ca titulari pe toți cei cinci străini din lot (Andrade, Tamandare, Bozovic, Cesinha și Boya), iar poarta rapidistă a rămas ferecată pentru al cincilea meci oficial consecutiv.

FCM Bacău II: Ignătescu/cpt. - Andreiu, I. Vrânceanu, Hrimuc, Enea - Luncanu, Întuneric, Ghiuș (80 Carnariu), Dornescu (70 Brăescu) - Pitaru (56 Liutek), Huiban. Antrenor Cornel Elisei

Rapid: Andrade - Tamandare, M. Constantin, Perjă/cpt, Bozovic - Herea, Grigore (56 R. Stancu), Grigorie - Cesinha (68 Dobroiu), Boya (46 Mazilu), Buga. Antrenor Cristiano Bergodi

Arbitru: Victor Stănișteanu (Buzău)


duminica 30 septembrie 2007

Ionuț Mazilu: "Cu suporterii aproape, greu putem fi depășiți"

Atacantul Rapidului, Ionuț Mazilu, este încrezător în șansele echipei sale de a trece de nemții de la FC Nurnberg. Mazilu le cere suporterilor să fie alături de el și de colegii săi în drumul spre grupele Cupei UEFA:

"Cred că egalul din Germania a fost un rezultat pozitiv: manșa decisivă se joacă în Giulești și, cu suporterii aproape, greu putem fi depășiți", a spus "vîrful alb-vișiniilor.


duminica 30 septembrie 2007

Cristian Săpunaru: "Visăm la finala Cupei UEFA și poate chiar la trofeu"

Imbatabili pe teren propriu în istoria confruntărilor din cupele europene cu echipele germane, rapidiștii pornesc cu prima șansă la califi care în meciul retur din Giulești. Cristian Săpunaru se confesează.

SportM: Este Rapidul favorită, ținînd cont de rezultatul înregistrat în Germania?
Cristian Săpunaru: Nu știu dacă sîntem sau nu favoriți. De fapt, nici nu contează asta, ci modul cum vom juca noi. Cert este că evoluăm acasă și tribunele vor fi alături de noi, ceea ce în Giulești este un atu important.

SportM: Totuși, sînt obișnuiți să joace în fața unui public numeros și vulcanic... Săpunaru: Într-adevăr, pe terenul lor a fost o atmosferă frumoasă, cu 40.000 de oameni susținînd echipa, dar în Giulești e ceva mereu special și fanii ne dau aripi.

SportM: Cît contează pentru tine ca fundaș faptul că nu ați primit gol în deplasare?
Săpunaru: Destul, îmi dă un moral bun. Dacă nu au reușit să ne marcheze în Germania, aici le va fi cu atît mai greu.

SportM: Ce jucător te-a impresionat în meciul tur?
Săpunaru: Nici unul. Principala lor armă o constituie grupul. De aceea trebuie să tratăm foarte serios meciul, pentru că sînt o formație care nu cedează prea ușor, indiferent de situație.

SportM: Treceți de grupe?
Săpunaru: De ce să nu visăm la mai mult? Poate la finală și chiar la trofeu...

Sport Magazin numarul 79


duminica 30 septembrie 2007

Povestea de dragoste a lui Cristiano Bergodi cu galeria Rapidului

În ciuda crizei pe care o traversează în acest debut de sezon, FC Nurnberg excelează la un capitol ce ar putea conta, joi, în returul cu Rapid.
Nu renunță niciodată. Ieri, la Bochum, a condus de două ori, "dublă" Kluge, s-a văzut de fiecare dată egalată și chiar condusă cu 3-2, dar nu s-a dat bătută.

În minutul 81, Misimovici a făcut 3-3 și așa a rămas. Antrenorul Hans Meyer i-a folosit pe Blazek - D. Reinhardt, Wolf, Spiranovici, Schmidt - Galasek - Misimovici, Mintal (77 Vidosici), Kluge, Krstiansen (71 Adler) - Saenko (71 Kennedy).


duminica 30 septembrie 2007

Povestea de dragoste a lui Cristiano Bergodi cu galeria Rapidului

Cristiano Bergodi a venit la Rapid în urmă cu 2 luni și este încîntat de suporterii giuleșteni. Italianul spune că s-a îndrăgostit de pătimașa galerie a alb-vișiniilor, considerată de toți cei care au trecut prin Grant cel de-al 12-lea jucător.

"Suporterii Rapidului sînt fantastici. Am trecut, ca jucător sau antrenor, pe multe stadioane, dar vă spun sincer că m-am îndrăgostit de galeria din Giulești. Suporterii simt momentele importante pentru o echipă și cred că așa va fi și joi, contra lui Nurnberg. Trebuie să luptăm cu toții, pentru ca apoi să sărbătorim împreună a treia calificare consecutivă în grupele Cupei UEFA".


sambata 29 septembrie 2007

Joi se inaugurează o nouă tabelă

Rapid s-a întors, după aproape doi ani, în Germania pentru a-și căuta gloria din ediția 2005/2006 a Cupei UEFA, cand au ajuns pînă în sferturile de finală, după ce au eliminat grupările Hertha Berlin și Hamburg SV. Egalul alb de la Nurnberg le-a dat giuleștenilor prima șansă de calificare, pentru că returul este programat pe vulcanicul stadion Valentin Stănescu.

La meciul retur de joi, 4 octombrie, se va inaugura o nouă tabelă, iar imnul Rapidului va fi cîntat live pe stadion. Suporterii sunt rugați să vină îmbrăcați în vișiniu, pentru o atmosferă de vis


sambata 29 septembrie 2007

SONDAJ / 51% dintre suporteri nu sînt de acord cu retragerea Rapidului

Într-un sondaj realizat de siteul nostru, suporterii rapidisti au fost invitati să voteze dacă sînt de acord cu retragerea Rapidului din campionat și Cupa UEFA, așa cum a amenințat George Copos, după meciul cu Gloria Buzău, din etapa trecută.

Dintre cele 4204 de voturi, 51,6% dintre fani nu sînt de acord cu patronul rapidist și cred că ar fi o greșeală ca alb-vișiniii să se retragă din campionat și UEFA


sambata 29 septembrie 2007

Dani Coman a fost chemat să dea explicații la Comisie

Cine critică deciziile Ligii este imediat chemat la Comisie să dea explicații. Portarul Rapidului, Dani Coman a trebuit să le explice oficialilor LPF de ce a contestat decizia acestora de a suspenda pentru o etapă terenul alb vișiniilor.

A scăpat însă de suspendare după ce a recunoscut că nu era tocmai în temă cu evenimntele de la derby.

"A fost, pur și simplu, o declarație pe care am dat-o după meci, că această comisie nu a procedat corect. Am înțeles situația, a procedat foarte corect, am fost în necunoștință de cauză și îmi cer scuze Comisiei", a declarat portarul ghiuleștenilor, Dani Coman.
Sursa: Realitatea TV


sambata 29 septembrie 2007

Copos nu vrea să îl lase pe Bergodi să plece

George Copos a confirmat că italianul Bergodi se gândește să părăsească România în cazul unui eșec în returul cu nemții de la Nurnberg.

"Este un italian care câștigă bani în România!", a fost declarația lui Mircea Sandu care l-a făcut pe Bergodi să ia în calcul varianta de a renunța să mai antreneze în Liga I. Asta însă doar dacă nu îi elimină pe nemții de la Nurnberg.

"Cristiano Bergodi este un om extraordinar, are o familie frumoasă, trei copii și nu îi este ușor să stea departe de cei dragi, de prieteni, de Roma, să vină aici ca să fie furat și frustrat. Am fost foarte dezamăgiți de ce s-a întâmplat la meciul cu Buzău. Nu vrem să plece Bergodi și vom da totul la meciul cu Nurnberg. Sunt convins că va rămâne pentru că vom trece de Nurnberg și ne calificăm în grupele Cupei UEFA", a declarat George Copos.
Sursa: Realitatea TV


sambata 29 septembrie 2007

Ce face Bergodi in ziua lui libera

S-a saturat sa vorbeasca despre posibila sa plecare de dupa meciul cu Nurnberg. "Am vorbit foarte mult cu jurnalistii in ultimele trei zile. Gata!". Si mai mult, nu mai vrea sa auda de intepaturile lui Mircea Sandu la adresa lui. De altfel, principalul motiv pentru care spune ca e dezamagit.
"Sunt corect si pun suflet in ceea ce fac". Tot ce conteaza acum e sa castige joia viitoare cu germanii si sa intre in grupele Cupei UEFA.
Ieri, l-am gasit in ziua lui de repaus. Nicidecum nu se relaxa. In jurul pranzului urma sa intre intr-o sedinta cu oficialii Rapidului. Restul zilei si-l umplea acasa, in apartamentul inchiriat de club in zona Dorobanti, acolo unde studiaza si cauta sa-si optimizeze jocul creat la echipa.
"Citesc carti si lucrez cu prietenul meu Renzo (n. red. - Renzo Rossi, antrenor secund la Rapid) la metode noi de antrenament", ne-a spus italianul. Chiar si asa de ocupat, Cristiano zice ca-si mai gaseste timp si pentru putina muzica. "Sa fie Eros Ramazzotti si Robbie Williams". In plus, "rupe" si toata presa romana in doua.
sursa: Cancan


vineri 28 septembrie 2007

Rapid II - Chitila / Răduță a adus victoria

Rapidiștii mici au cîștigat partida din cadrul etapei a VII-a, în compania formației FC Chitila. Partida a început la ora 17:00 și elevii lui Florin Motroc au condus cu 1-0, din minutul 3, prin reușita lui Lucian Răduță. La meci, se află și Cristiano Bergodi, antrenorul echipei mari, și este însoțit de Renzo Rossi, mîna dreapă a italianului.

Răduță a debutat în ultima etapă a sezonului trecut, în partida cu FC National, pierdută de giulesteni cu scorul de 0-4 și este golgeterul echipei a doua a Rapidului.


vineri 28 septembrie 2007

SPERANTE PENTRU JOCUL CU NURNBERG

Meciul retur din turul I al Cupei UEFA dintre Rapid și Nurnberg va fi transmis pe TVR 1. Jocul se va disputa în Giulești, joi, de la ora 17:00.
Giulestenii au remizat 0-0, în Germania, cu FC Nurberg, si au prima sansă la calificarea în grupele Cupei UEFA.(Adrian Popa)


vineri 28 septembrie 2007

Vasile Maftei: "Copos decide! Dacă ne plătește, poate să ne înscrie oriunde"

Menajat de antrenorul Cristiano Bergodi, fundasul Vasile Maftei nu crede că italianul va părăsi Rapidul. Maftei spune că el si colegii săi se vor conforma deciziei patronului Copos, care a afirmat în mai multe rînduri că vrea să retragă echipa din campionat:

"Am început un drum și am creat o echipă puternică. A spus-o așa, pentru presă, noi nu am simțit că vrea să plece. L-am simțit mereu aproape de noi. Dacă domnul Copos o să retragă echipa, ne conformăm. El dă banii, el decide. Jucăm și în Liga a III-a. Dacă ne plătește, poate să ne înscrie oriunde", a spus Maftei.


vineri 28 septembrie 2007

Cristiano Bergodi: " Nu sunt de acord cu domnul Copos că vrea să retragă echipa"

Cristiano Bergodi nu este de acord cu patronul George Copos, care vrea să retragă echipa din campionat! Italianul crede că suspendările repetate ale Rapidului sînt făcute cu anumite interese:
"Ce să facem acum, să plângem că vom juca și următorul meci fără spectatori? Acesta este fotbalul în România. Sunt mulți oameni care gândesc ca mine, dar nimeni nu vorbește. Probabil sunt mari interese. Nu sunt de acord cu domnul Copos că vrea să retragă echipa, a vorbit la nervi, nu cred că retrage Rapidul", a spus Bergodi.

Cristiano Bergodi: "Sunt dezamăgit și jignit de afirmatiile lui Mircea Sandu! Voi decide dacă rămîn după meciul cu FC Nurnberg"

BergodiCristiano Bergodi a vorbit la conferinta de presă de după meciul FCM II Bacău-Rapid, scor 0-3, despre evenimentele din ultima săptămînă si a subliniat ideea că va lua o decizie în privinta rămînerii în România, după returul din Cupa UEFA, cu FC Nurnberg:

"Îmi mentin părerea si, în funcție de ce se va întâmpla cu Nurnberg, voi decide dacă plec sau nu. Jucătorii nu trebuie să fie îngrijorati, ei trebuie să joace cum bine cu nemtii, pentru că decizia va fi oricum a mea. Nu consider că este o presiune pentru ei decizia pe care urmează s-o iau. Mircea Sandu a spus că sunt prea mulți antrenori în România, așa că nu este o problemă dacă plec. Pentru mine a fost lovitură grea, sunt dezamăgit și jignit. A vorbit despre italianul care câștigă bani în România. Eu am făcut sacrificii ca antrenor, nu am furat bani în România. Oricum, Mircea Sandu poate să spună ce vrea, nu mă mai interesează", a spus Bergodi.

Bergodi i-a folosit pentru prima dată pe toti străinii din lot!

RapidLa partida din 16-imile Cupei României, Rapid a înregistrat o două elemente statistice importante.

Este de reținut că tehnicianul italian, Cristiano Bergodi, i-a folosit pentru prima dată ca titulari pe toți cei cinci străini din lot (Andrade, Tamandare, Bozovic, Cesinha și Boya), iar poarta rapidistă a rămas ferecată pentru al cincilea meci oficial consecutiv.


vineri 28 septembrie 2007

La Bacău, Dănut Perjă a fost din nou căpitan!

Partida FCM II Bacău-Rapid Bucuresti s-a disputat în lipsa mai multor titulari ai giulestenilor. Coman, Lazăr si Dică nu s-au refăcut după accidentările suferite, Săpunaru si-a ispăsit etapa de suspendare, Burdujan, Maftei, Măldărăsanu au fost menajati.
În absenta căpitanului de pînă acum al Rapidului, Vasile Maftei, banderola de căpitan i-a revenit unuia dintre veteranii giulestenilor, Dănut Perjă!
Nu este pentru prima dată cînd Perjă este desemnat căpitan, el înlocuindu-l pe Maftei, din acest punct de vedere, si în alte meciuri în care căpitanul obisnuit a lipsit.


vineri 28 septembrie 2007

Rapid, la al șaptelea meci consecutiv fără gol primit

Rapid, deținătoarea la zi a trofeului și singura echipă din România care a câștigat de șase ori consecutiv Cupa României, a mai stabilit un record după ce a învins cu 3-0 divizionara C FCM Bacău II în "16"-imile actualei ediții a competiției.

Astfel, giuleștenii n-au mai primit gol într-un meci de Cupa României din primăvara lui 2006, din returul semfinalelor ediției 2005-2006, când au încheiat la egalitate, 3-3, la Ploiești, cu Petrolul, adică de nu mai puțin de șapte meciuri la rând!

Meciul, disputat la Bacău în fața a doar câteva sute de spectatori, n-a avut practic istoric, tinerii jucători ai echipei secunde a Bacăului neputând face față unei formații, cea rapidistă, care a apăsat pe accelerator doar atât cât a fost nevoie. Așa că, la pauză rezultatul final era deja fixat, după golurile reușite de cei doi atacanți de culoare, Cesinha (min. 3) și Boya (min. 13 și 45).


vineri 28 septembrie 2007

Cupa UEFA / Brigadă din Suedia pentru Rapid-FC Nurnberg

Siteul oficial al UEFA a anuntat brigada care va arbitra partida Rapid Bucuresti-FC Nurnberg, din turul I al Cupei UEFA. Întîlnirea va fi condusă de Martin Ingvarsson, ajutat la cele două linii de Magnus Sjoblom și Peter Martinsson. Rezervă va fi Ake Andreasson. Jiri Ulrich din Cehia va fi observatorul UEFA pentru arbitri.
Rapid a remizat în meciul tur, scor 0-0, în Germania. Returul va avea loc joi, 4 octombrie, de la ora 17.00, pe stadionul Giulesti.


joi 27 septembrie 2007

Ionuț Mazilu: "Am jucat serios și ne-am îndeplinit obiectivul"

Ionuț Mazilu a intrat pe teren la începutul reprizei secunde, înlocuiundu-l pe Pierre Boya, autorul a două goluri pentru alb-vișinii. Fostul "student" a declarat la finalul meciului cu FCM II Bacău, scor 3-0 pentru Rapid:

"Am jucat serios și ne-am îndeplinit obiectivul pentru astăzi, nu era neapărat nevoie de o ploaie de goluri"


joi 27 septembrie 2007

Boya a spart gheata cu o ''dublă"

Atacantul camerunez al Rapidului, Pierre Boya, a reusit să înscrie pentru giulesteni într-o partidă oficială. "Vîrful" alb-visiniilor a marcat o "dublă" ('13, '45), înscriind golurile doi si trei ale echipei sale.
Jucătorul plătit cu 200.000 de euro pe an de Rapid are 4 selectii la echipa nationala a Camerunului si un gol marcat (Togo-Camerun 2-2).
Boya a mai înscris doar într-o partidă amicală pe care giulestenii au disputat-o în compania grecilor de la Panionios.

Boya



joi 27 septembrie 2007

Vasile Maftei: "Am cîștigat, n-a fost nici o surpriză"

Cristiano Bergodi l-a menajat astăzi, în partida cu FCM II Bacău, pe căpitanul giuleștenilor. Vasile Maftei a declarat la finalul meciului cîștigat de rapidiști cu 3-0:

"Am cîștigat, ne așteptam la asta, nu a fost nici o surpriză, acum ne pregătim pentru confruntarea cu Nurnberg, numai la asta ne gândim."




duminica 30 septembrie 2007

RAPID, IN URNA A DOUA VALORICA, DINAMO, IN A TREIA

Dacă se vor califica în grupele Cupei UEFA, reprezentantele noastre, Rapid și Dinamo, vor face parte din a doua urnă valorică, respectiv a treia, la tragerea la sorți ce va avea loc pe 9 octombrie la Nyon. Cele 40 de echipe calificate în această fază urmeaza sa fie repartizate în cinci urne valorice, conform clasamentului coeficienților UEFA pentru echipe. În cele opt grupe formate nu se vor regasi două formații din aceeași țară.

Giuleștenii ocupă locul 14 în topul coeficienților UEFA dintre echipele care se pot califica în grupe. Dinamo ocupă locul 24 în același clasament și va fi repartizată în următoarea urnă valorică.

Rapid joacă returul cu FC Nurnberg pe teren propriu, iar scorul pleacă de la 0-0, in timp ce Dinamo are o misiune mult mai grea trebuind să remonteze în Suedia rezultatul din tur, 1-2, la București.

Meciurile retur vor avea loc pe 4 octombrie


duminica 30 septembrie 2007

DISPUTA

Ionut Mazilu si Pierre Boya spera sa-l convinga pe Bergodi ca merita sa joace cu Nürnberg

Ionut Mazilu a fost tras pe linie moarta atât la Nürnberg, cât si în Cupa, cu FCM II Bacau, Bergodi preferându-l din primul minut pe camerunezul Pierre Boya.

Atacantul de culoare s-a descurcat onorabil, chiar reusind o "dubla" cu bacauanii. Pentru partida retur din Cupa UEFA, cu FC Nürnberg, tehnicianul visiniilor, Cristiano Bergodi, va trebui sa aleaga între Mazilu si Boya. Cu amândoi a avut însa probleme când a trebuit sa se decida în privinta celui care va face parte din primul "unsprezece".

Mazilu a rabufnit dupa meciul de la Nürnberg, când a evoluat doar doua minute, iar Boya a explodat de furie pentru ca nu a fost folosit în partida cu Steaua. Mazilu spune acum ca nu-i poarta ranchiuna lui Bergodi si crede ca, daca va munci mai mult, va reveni în echipa de start a Rapidului. "Am fost deranjat, fireste, când am vazut ca joc doar doua minute la Nürnberg, dar nu am nimic cu Bergodi. El este antrenorul Rapidului, el decide pe cine sa foloseasca. Si cred ca, daca voi munci mai mult la antrenamente, va veni si rândul meu sa joc. Faptul ca Boya a început sa marcheze... este foarte încurajator pentru echipa", a spus Mazilu.

La fel de optimist este si Boya: "Am avut acea accidentare care m-a cam scos din ritm. Era si destul de greu sa confirm din prima. Acum totul este în regula".

Coman, Lazar si Dica da, Burdujan nu!

Cristiano Bergodi rasufla usurat! La antrenamentul de aseara al Rapidului, Dani Coman, Costin Lazar si Emil Dica s-au pregatit normal alaturi de restul colegilor si, mai mult ca sigur, vor fi inclusi în lotul pentru partida de joi, din Cupa UEFA, cu FC Nürnberg. Probleme mai sunt însa cu Lucian Burdujan, care s-a antrenat aseara separat si sunt sanse infime ca el sa intre în meciul cu nemtii. Atacantul resimte o lovitura la glezna dreapta si abia peste câteva zile va intra în programul normal de pregatire al echipei


Sambata 29 septembrie 2007

RAPID ARE SANSE MAI MARI DECAT DINAMO

Daca va reusi sa treaca de Nürnberg si va merge în grupele Cupei UEFA, Rapid va face parte din a doua urna valorica la tragerea la sorti, care va avea loc pe 9 octombrie, la Nyon. Giulestenii ocupa locul 14 în topul coeficientilor UEFA dintre echipele care pot accede în grupe, iar Dinamo va face parte din urna a treia valorica, deoarece se afla doar pe pozitia 25. Pentru a merge în grupe, "câinii" mai au de remontat în Suedia si diferenta de un gol cu care au pierdut cu Elfsborg, la Bucuresti (scor 1-2).


Sambata 29 septembrie 2007

"CRISTIANO BERGODI RAMANE!"

George Copos da asigurari ca antrenorul italian îsi va continua munca în România.

Egalul cu Gloria Buzau, dar mai ales penalty-ul refuzat Rapidului de centralul Marius Martis în ultimul minut au agitat spiritele în Giulesti.

Bergodi a amenintat ca va parasi România dupa meciul cu Nürnberg, iar Copos a anuntat ca va retrage echipa din campionat. Cei doi au fost imediat apostrofati de presedintele FRF, Mircea Sandu.

Dupa câteva zile în care s-a razboit cu "Nasul" si cu Martis, Copos pare ca s-a mai linistit, el declarând ieri ca nu-l va lasa pe Cristiano Bergodi sa plece din Giulesti. "Sunt sigur ca vom trece de cei de la Nürnberg. Eu îl pretuiesc foarte mult pe Cristiano, este un om de mare caracter si nu cred ca va pleca. Este dreptul dânsului sa se simta ofensat dupa ce a fost jignit de un angajat al federatiei", a declarat patronul Rapidului, facând referire la Mircea Sandu. Totusi, Copos este înca suparat pe federali. "Este pacat ce s-a întâmplat, însa aceste probleme au plecat de la cei care conduc fotbalul românesc. Aceste atacuri pe care le-am primit m-au apropiat si mai mult de echipa. Impreuna formam un grup puternic si nu ne temem de nimeni si de nimic", a încheiat bossul "feroviarilor".


vineri 28 septembrie 2007

PINOLA (NURNBERG), INDISPONIBIL PENTRU RESTUL ANULUI

Fundașul lui FC Nurnberg, Javier Pinola, va rata meciul cu Rapid, din manșa a doua a turului I al Cupei UEFA, din cauza unei fracturi la picior.

Pinola (24 ani), care are o selecție la echipa națională, va suferi o intervenție chirurgicală după accidentarea suferită în repriza a doua a meciului cu Bayer Leverkusen, pierdut de bavarezi cu 1-2, miercuri, în Bundesliga.

'Va lipsi cel puțin până la Crăciun', a confirmat antrenorul Hans Meyer.

Căpitanul Tomas Galasek și-a prelungit contractul până 2009. Cehul (34 ani), a cărui înțelegere expira la sfârșitul actualului sezon, are o clauză în care este liber să plece dacă în 2007 Nurnberg va retrograda. 'E un semn bun că a ales să rămână la echipă', a declarat directorul sportiv Martin Bader.

După 0-0 în Germania, pe 4 octombrie, Rapid și Nurnberg se vor întâlni în Giulești, în manșa secundă a turului I din Cupa UEFA.


vineri 28 septembrie 2007

SPERANTE PENTRU JOCUL CU NURNBERG

Costin Lazar si Dani Coman si-au reluat antrenamentele. Starea lui Emil Dica e în continuare incerta.

Tehnicianul visiniilor, Cristiano Bergodi, s-a confruntat în ultima vreme cu mai multe probleme de lot.

Coman, Lazar si Dica înca se resimt, dar pot fi recuperati pâna la meciul cu Nürnberg. Primul care a capotat a fost Lazar, mijlocasul suferind o întindere de ligamente la piciorul drept în partida cu Universitatea Craiova. Coman a cedat si el în pragul meciului de la Nürnberg, suferind o întindere la piciorul drept. Portarul echipei nationale, Dani Coman, a efectuat ieri un nou test RMN, iar vestile nu au fost tocmai favorabile, însa el spera ca pâna la meciul din Cupa UEFA, de joia viitoare, cu FC Nürnberg, sa fie apt de joc. Mai ales ca de miercuri a început si antrenamentele usoare. De altfel, medicul clubului, Marian Dumitru, sustine ca Dani Coman va începe sa se pregateasca normal de luni. Acum, probleme mai sunt doar cu Dica, decarul visiniilor lipsind în jocul cu Gloria Buzau, dar si în Cupa, din cauza unei entorse la degetul mare al piciorului drept. Si Dica s-a declarat îngrijorat din cauza accidentarii, dar sustine ca de sâmbata este posibil sa revina la sedintele de pregatire.

Am mai facut un test RMN, vestile nu au fost tocmai favorabile. Eu sper sa joc cu Nürnberg.

Dani Coman, portar Rapid

Pâna la meciul cu nemtii voi fi apt. Depinde de antrenor daca voi juca din primul minut.

Costin Lazar, mijlocas Rapid

Emil Dica
Sâmbata voi sti sigur daca ma voi pregati normal cu echipa sau voi fi obligat sa mai astept câteva zile.

Emil Dica (foto), mijlocas Rapid

Nürnberg, învinsa pe teren propriu

FC Nürnberg, adversara Rapidului din turul I al Cupei UEFA,Mintal a pierdut miercuri seara, 1-2, pe teren propriu, în fata lui Bayer Leverkusen, în etapa a 7-a din 1.Bundesliga. Golul gazdelor a fost marcat de Mintal (foto), în minutul 73, din penalty. Antrenorul Hans Meyer a folosit urmatoarea formula: Blazek - Reinhardt, Beauchamp (63 Kennedy), Spiranovici, Pinola (71 Vidosic) - Galasek, Kluge, Misimovic (63 Schmidt), Mintal, Kristiansen - Charisteas.

Dupa sapte etape, FC Nürnberg ocupa penultima pozitie, cu cinci puncte.



vineri 28 septembrie 2007

CALIFICARE DE CULOARE

Atacantii Boya si Cesinha au adus victoria Rapidului în fata echipei a doua a Bacaului.

Chiar si în competitia surprizelor, Rapidul nu avea cum sa se împotmoleasca în fata formatiei de Liga a III-a.

Giulestenii au intrat pe teren decisi sa termine repede cu formalitatile, ca de exemplu înscrierea golurilor, si sa încerce apoi sa-si testeze combinatiile de joc, cu accentul pe spectacol. Si, în chiar minutul 3, Cesinha i-a luat ca din oala pe fundasii gazdelor, care nici macar nu apucasera sa se încalzeasca, si l-a batut fara drept de apel pe Ignatescu pentru 1-0. La nici 10 minute, acelasi atacant rapidist a mai "încurcat" câteva perechi de picioare bacauane, centrând apoi perfect pentru lovitura de cap a lui Pierre Boya care anunta un scor de hochei. Rând pe rând apoi, pâna aproape de finalul primei jumatati, Herea, Grigorie si Tamandare l-au "întins" pe Ignatescu si l-au "încercat" din toate pozitiile, fara vreun rezultat pe tabela de scor însa. Si galben-albastrii au avut sansa lor, la lovitura libera batuta foarte bine de Dornescu, Andrade nereusind decât sa respinga în lateral, de unde Madalin Luncanu a sutat cu sete peste poarta. Pâna la urma
însa, tot Rapidul a mai punctat o data pâna la pauza, un sut sanatos al lui Tamandare fiind respins foarte slab în fata de goalkeeper-ul bacauan, de unde Boya si-a trecut în cont a doua reusita.

Dupa pauza, elevii lui Cristiano Bergodi au mai oprit motoarele si asta s-a vazut, ocaziile la poarta bacauana întârziind sa apara. Ba mai mult, gazdele au fost foarte aproape în doua rânduri sa reduca din handicap, Liutec "reusind performanta" de a trimite cu capul peste poarta din 6 metri în finalul jocului.

FCM II Bacau: Ignatescu - Andreiu, Hrimiuc, I.Vrânceanu, Enea - Luncanu, Intuneric , Ghius (Carnariu '81), Dornescu (Braescu '70) - Huiban, Pitaru (Liutec '56). Rezerve: Luca, Toma, Doroftei, C.Vrânceanu. Antrenor: Vasile Jercalau.

Rapid: Andrade - Tamandare, M.Constantin, Perja, Bozovic - Herea, Grigorie, Grigore (R.Stancu '56) - Cesinha (Dobroiu '68), Boya (Mazilu '46), Buga. Rezerve: Marinescu, I.Stancu, Maldarasanu, Maftei. Antrenor: Cristiano Bergodi.


vineri 28 septembrie 2007

"VREM SA PASTRAM CUPA IN GIULESTI!"

La sfârsitul partidei câstigate cu FCM II Bacau, Vasile Maftei era destul de încrezator în sansele visiniilor de a cuceri si în acest an Cupa României. "A fost destul de greu cu Bacaul. Este bine ca am marcat si nu am primit niciun gol. Pâna la urma, a fost un antrenament pentru meciul cu Nürnberg, care se anunta extrem de dificil. In anii trecuti, ne-am croit drumul spre finala Cupei României, tot cu echipele mici. Vrem sa pastram Cupa României în Giulesti", a spus Maftei.


vineri 28 septembrie 2007

"SUNT OFENSAT"

INTERVIU / CRISTIANO BERGODI Italianul nu a renuntat înca la ideea de a parasi România dupa meciul cu Nürnberg.

Bergodi pare decis sa paraseasca fotbalul din România. Iar ieri a tinut sa le multumeasca patronilor care i-au dat credit, atunci când l-au numit antrenor.

A fost usor cu FCM II Bacau?

Pentru noi este foarte important ca am trecut mai departe în Cupa României. A fost un bun antrenament pentru noi meciul cu Bacaul. Acum ma gândesc doar la partida cu Nürnberg si sa pregatim bine acel joc.

Va mai gânditi sa plecati dupa disputa cu nemtii?

Imi mentin parerea legata de demisia mea. Eu am un singur cuvânt, nu îmi schimb parerea.

Totusi decizia dumneavoastra ar putea afecta moralul jucatorilor.

Cu baietii ma înteleg foarte bine si comunicam excelent, ca niste profesionisti. Si important este ca ei sa joace bine si sa se pregateasca pentru meciul cu Nürnberg. Nu trebuie sa aiba alte gânduri în afara de disputa din Cupa UEFA.

Mircea Sandu spunea ca vorbiti cam mult pentru un antrenor platit de români...

Sunt ofensat de ce a declarat Mircea Sandu. Zicea ca un italian a venit sa ia bani în România. Eu voi lua o decizie dupa meciul cu Nürnberg. Si, cum zicea Sandu, sunt foarte multi antrenori aici si unii chiar foarte buni. Sunt foarte dezamagit. Am o mare recunostinta fata de Iacov, fata de Paszkany, Muresan si Copos, care mi-au oferit posibilitatea de a antrena. Cred ca am facut destule sacrificii în România si nicidecum nu am furat bani antrenând aici. Sunt foarte ofensat!

Jucati si cu Farul tot fara suporteri.

Asta este... ce sa facem, sa ne apucam sa plângem?! Asta este fotbalul din România. Cred ca sunt foarte multe persoane care gândesc ca mine, care vor un fotbal mai curat, dar nu au curajul sa o spuna.

Este o masura buna retragerea echipei?

Nu sunt de acord cu scoaterea echipei din campionat, domnul Copos a vorbit la nervi. Nu cred ca va face acest lucru.




vineri 28 septembrie 2007

Un fleac!

Giuleștenii au acces în "optimi" după o victorie la pas cu puștii Bacăului. "Haideți, că mai rău decît am luat-o cu Steaua nu poate să fie!", a îndemnat amar crainicul stadionului, creionînd atmosfera de resemnare de pe Municipal.

Bacăul? Pămînt fertil pentru goluri bucureștene. După cele patru marcate de steliști, a venit ieri rîndul trupei lui Bergodi să-și facă mîna pe spinarea moldovenilor. Nici n-avea cum altfel, în fața unei opoziții bazate pe închizătorul Întuneric (18 ani) și stoperul Hrimiuc (19 ani). Tonul l-a dat Cesinha prin reușita sa din minutul 3. Rezervele băcăuane au tresărit și cu ele toți cei 500 de spectatori la ratarea monumentală a lui Luncanu din 2 metri, șut mult peste (10). Giuleștenii și-au asezonat apoi jocul lent cu Boya din belșug. Vîrful camerunez a dat gustul, realizînd "dubla" pînă la pauză (13, 45).

Repriza a doua s-a consumat însă în alt stil. Puștii lui Jercălău au prins tupeu în fața unui Rapid împăcat cu sine la adăpostul celor trei goluri. Rînd pe rînd, Huiban (56), Luican (64) și apoi Brăescu (86) s-ar fi putut afirma printr-un gol chiar sub ochii lui Bergodi, dar speranțele Bacăului s-au emoționat la finalizare. În consecință, finalul meciului a consemnat pe tabelă scorul pauzei, rezultat care a trimis alb-vișiniii direct în urnele optimilor.

RAPID


vineri 28 septembrie 2007

Dezamăgit

Bergodi este uimit de reacțiile lui Mircea Sandu și spune că săptămîna viitoare ar putea renunța definitiv la Liga I. "Vrea să plece? Nu-i nimic, sînt destui antrenori buni în România" a fost replica lui Mircea Sandu atunci cînd Cristiano Bergodi, scîrbit de ce se întîmplă în fotbalul românesc, a spus că se gîndește să plece. Această ultimă replică a președintelui FRF l-a lăsat mască pe tehnicianul peninsular.

"Sînt absolut dezamăgit, e cel mai urît moment al meu în România", a comentat ieri antrenorul Rapidului. "A spus despre mine că sînt un italian care am cîștigat bani în România? Păi, am muncit pentru bani, nu i-am furat! Am avut șansa să lucrez aici și le mulțumesc domnilor Iacov, Paszkany, Mureșan și Copos", a continuat cu o mină tristă Bergodi. "Ce să fac, ăsta e fotbalul românesc și sînt convins că sînt multe persoane care gîndesc la fel ca mine".

El a dezvoltat și ideea plecării din Liga I: "Eu am un cuvînt, nu mai multe. Vedem ce va fi cu Nurnberg și apoi mă decid. Este posibil să renunț", a declarat el. "Dar acest lucru nu trebuie să fie o presiune în plus pentru băieți. Ce dacă pleacă Mister? Nu există destui Mister în România? Nu așa a spus Mircea Sandu?". În cursul dimineții, Bergodi a făcut o plimbare prin centrul Bacăului cu asistentul său, Renzo Rossi. Era foarte abătut: "Sînt dezamăgit", a zîmbit el amar.
"A fost un bun antrenament pentru meciul cu Nurnberg. De acum, toate gîndurile mele se îndreaptă la acea partidă. Dacă vrem să aducem din nou Cupa în Giulești? Nu mă concentrez acum decît la revanșa cu nemții"
Cristiano Bergodi

"Îmi pare tare rău că n-am marcat măcar o dată din cele două mari ocazii pe care le-am avut. A fost însă un adeversar prea tare pentru noi"

Vasile Jercălău


"Fără ploaie!"

Mazilu a explicat de ce el și colegii lui s-au mulțumit cu cele trei goluri marcate: "Am jucat serios și ne-am îndeplinit obiectivul pentru astăzi, nu era neapărat nevoie de o ploaie de goluri". Lăsat rezervă, căpitanul Maftei a respirat ușurat, după ce giuleștenii au trecut lejer de "satelitul" Bacăului: "Am cîștigat, am evitat orice surpriză, de acum ne pregătim pentru confruntarea cu Nurnberg".

"Martiș? Un fost arbitru"
Constantin Zotta era bucuros că Rapid nu a oferit surprize negative și e în grafic: "Putem să pregătim liniștiți meciul cu Nurnberg. Să mai uităm ce s-a întîmplat. Sper ca de acum înainte să mai auzim doar de fostul arbitru Martiș", a comentat directorul general. La fel ca Bergodi, Zotta nu crede în retragerea echipei din campionat: "A fost o replică spusă la nervi de George Copos".

Vizita lui Sichitiu

Fostul director tehnic al giuleștenilor, Grigore Sichitiu, acum la Ceahlăul, a urmărit repriza a doua a partidei de la Bacău.


vineri 28 septembrie 2007

Alarmă

Coman a făcut ieri un RMN și e sceptic în privința șanselor de a evolua joi cu Nurnberg. Returul cu FC Nurnberg ar putea fi al treilea meci consecutiv al Rapidului în Cupa UEFA fără Dani Coman. Portarul "naționalei" s-a accidentat în derby-ul cu Steaua (0-0) și de atunci a ratat prima manșă din turul I al Cupei UEFA, jocul cu Gloria Buzău și partida de ieri, de la Bacău, din Cupa Timișoreana. Leziunea musculară a lui Coman nu e încă vindecată și fotbalistul e în pericol să piardă și revanșa cu Nurnberg. Tot din cauza accidentărilor, goalkeeper-ul a lipsit și la ultimul meci jucat de giuleșteni în Europa anul trecut, contra lui Panathinaikos (0-0).

- Dani, cum te mai simți?
- Mă simt mai bine, dar am făcut joi o rezonanță magnetică și rezultatul nu e chiar îmbucurător pentru mine.

- Asta ce înseamnă?
- Că încă nu m-am vindecat. Analiza a arătat că zona mai e afectată.

- Dar joci cu Nurnberg?
- În momentul ăsta sînt circumspect, mi-e greu să spun că o să fiu pe teren joia viitoare. Pînă la returul cu nemții mai sînt însă cîteva zile, depinde de cum o să evolueze accidentarea. O să discut și cu medicul, și cu antrenorul, vom lua decizia împreună.

- Ți-ai reluat antrenamentele?
- Da, mă pregătesc de miercuri, dar nu la capacitate maximă, adică fără plonjoane, fără să forțez.

- Cum vezi returul cu Nurnberg?

- O să fie un meci dificil pentru noi. Nemții au arătat și în primul joc că formează o echipă de forță, împotriva căreia e destul de greu de jucat. Nu cred că sîntem favoriți după ce am făcut 0-0 în Germania. Șansele sînt egale, dar minutele decisive se joacă în Giulești și ăsta e un atu important.


"Începutul de sezon a fost destul de bun. Sper să repetăm în Cupă parcursul din ultimii doi ani și să luăm trofeul a treia oară consecutiv"
Dani Coman

6 partide în cupele europene a ratat Coman din cauza accidentărilor de cînd a venit la Rapid, în ianuarie 2005

20 de meciuri a jucat Coman pentru Rapid în cupele europene, fiind portarul cu cele mai multe prezențe în Europa din istoria clubului giuleștean


Rapid-Nurnberg pe TVR 1

Meciul retur din turul I al Cupei UEFA dintre Rapid și Nurnberg va fi transmis pe TVR 1. Jocul se va disputa în Giulești, joi, de la ora 17:00. Altfel, Consiliul de Administrație al TVR a aprobat un buget de 1,5 milioane de euro pentru achiziționarea partidelor din grupele UEFA. (Adrian Popa)

De azi, se vînd bilete

Fanii giuleșteni își pot procura de astăzi tichete de intrare la partida Rapid-Nurnberg. Biletele vor fi puse în vînzare la casele de la stadionul "Valentin Stănescu", de la ora 10:30. Prețurile: tribuna 0 - 150 RON, tribuna a II-a - 30 RON, peluza a II-a - 15 RON. Membrii Ligii Suporterilor vor plăti doar 10 RON pentru biletele de la peluza a II-a.













Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 



 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...