® cauta in RapidFans.RO ®                     ® harta site RapidFans | stiri Rapid | revista presei ®
 
 
 


| revista presei - stiri din ziare despre Rapid |
14 / 15 / 16 aprilie 2008

online | vizualizari           actualizat marti 15 aprilie 2008 ora 23:30

    TITLURILE ZILEI ® 16 aprilie 2008

| caută cu gooooogle |
tastează cuvantul și apasă [Căutare]
 
  ® "Epurările" din lot nu se află pe agenda Rapidului
  ® Măsuri sporite de securitate în Giulesti
  ® "Putem fi criticati, dar nu acuzati"
  ® "Rapidul va costa mai mult decît credeam"
  ® Taher: "Voi prelua 80% din Rapid pe numele meu"
  ® Taher: "Gigi, eu fac cărțile"
  ® Culisele unui eșec
  ® Vestiarul Rapidului a fost rupt în două cu CFR
  ® Taher: "Eu fac jocurile la anul!"




chat RapidFans
chat rapid rapidisti discuta comenteaza cu rapidistii
smilies/zâmbete        


Marti, 15 aprilie 2008

"Epurările" din lot nu se află pe agenda Rapidului

Ca urmare a aparitiei, în presa de astăzi, a unor liste cu presupuse "epurări" pe care le-ar face Rapid în viitorul apropiat, conducerea executivă a SC FC Rapid SA anuntă opinia publică faptul că respectivele "dezvăluiri" n-au suport în realitate. Nu s-a pus o asemenea problemă, la niciun nivel al clubului nostru, cu atât mai mult cu cât FC Rapid are totusi de îndeplinit un obiectiv important, calificarea în cupele europene, iar aparitia unor asemenea articole, tendentioase după părerea noastră, nu fac altceva decât să destabilizeze atmosfera din sânul lotului.

În conditiile transformărilor din cadrul societătii noastre, este foarte probabil ca lotul de jucători să sufere unele modificări, dar numai în ideea întăririi unei echipe care îsi propune să realizeze mult mai multe decât până acum. Numai după încheierea campionatului actual se va trage linie si se vor face calculele necesare pentru sezonul următor, astfel că discutiile "propuse" de presă nici n-au avut loc si nici nu se află pe agenda actuală a clubului, până la finalului actualei editii de campionat.


Conducere FC Rapid


Gamebookers

Marti, 15 aprilie 2008

Măsuri sporite de securitate în Giulesti

FC Rapid anuntă spectatorii interesati să vizioneze partida Rapid - Pandurii Tg. Jiu, programată sâmbătă, 19.04.2008, de la ora 20:30, pe stadionul "Giulesti-Valentin Stănescu", că biletele de intrare vor fi puse în vânzare joi, 17 aprilie, după ora 12:00, la casele obisnuite (deschise, zilnic, între orele 10:00 si 18:00).

Preturile tichetelor sunt următoarele: tribuna I - 30 lei, tribuna a II-a - 15 lei, peluza a II-a - 10 lei.

În ziua meciului, accesul spectatorilor în stadion este permis până la ora 20:00. Atragem atentia asupra faptului că, în urma evenimentelor înregistrate la partida cu Steaua, se vor lua măsuri sporite de securitate:
* În zona tribunelor I si a II-a s-au instalat plase de protectie pentru prevenirea aruncării în teren cu diferite obiecte;
* La accesul în stadion, se va efectua un control corporal minutios pentru interzicerea introducerii în incinta arenei a diferitelor obiecte ce pot periclita siguranta oficialilor si a jucătorilor. În acest sens, conform Legii nr. 4, nu vor fi acceptate în stadion băuturi alcoolice, arme, materiale explozive si incendiare, substante toxice, brichete (vor fi oferite, în schimb, la intrare, chibrituri) sau umbrele;
* În cazul aparitiei unor situatii ce pot da nastere unor evenimente neplăcute, persoanele în culpă vor fi evacuate imediat din stadion, urmând, eventual, să răspundă si contraventional sau penal pentru faptele săvârsite.


Lunii, 14 aprilie 2008

"Putem fi criticati, dar nu acuzati"

Antrenorul Rapidului, Marian Rada, a fost deranjat de unele comentarii apărute în urma jocului disputat de echipa sa la Cluj. Tehnicianul giulestean a dezmintit categoric unele variante de-a dreptul fanteziste, chiar jignitoare, tesute pe marginea desfăsurării partidei cu CFR: "Este o mare tâmpenie să afirmi că Rapid s-a predat la Cluj. Cu riscul de a părea poate deplasat, eu zic că în prima repriză am dominat tactic jocul, ca asezare, si spun sincer că am sperat să fructificăm acest lucru după pauză. Recunosc că n-am avut însă fortă ofensivă si asta rămâne în sarcina noastră să remediem până la jocul următor, pentru că m-a deranjat ineficienta noastră. Aici, da, putem fi criticati, dar nu acuzati. Am si spus că eram convins că echipa care va da gol prima va si câstiga, si asa a fost. Ne-am bulversat după primirea golului si n-am mai reusit să ne mentinem în coordonatele gândite. Cât despre faptul că un conducător al altei echipe ar fi dictat schimbările făcute de mine, pe lângă faptul că este o mare idiotenie, trebuie luată ca o calomnie, pentru care respectivul ar trebui chemat la Comisia de Disciplină. Asa cum pe noi ne-au tot convocat pe la comisii si ne-au sanctionat pentru declaratii asa-zis jignitoare, calomnioase, asa ar trebui procedat si acum. Dacă factorii de răspundere vor să mentină această mult trâmbitată severitate, să judece cu aceeasi măsură pe toată lumea!".


Lunii, 14 aprilie 2008

Rămânem doar în lupta pentru locul 3, după 0-1 la Cluj, cu CFR

Chiar dacă sperantele erau infime inclusiv în cazul unei victorii pe terenul ceferistilor clujeni, suflarea rapidistă a tras nădejde că se mai poate visa la o răsturnare spectaculoasă de situatie. De partea cealaltă, oamenii lui Andone aveau nevoie ca de aer de trei puncte, pentru a duce mai departe cursa cap la cap cu Steaua.

După cum decurgeau ostilitătile în prima repriză, cu o asezare tactică atentă a oaspetilor, gândită de Marian Rada, si cu o vizibilă tensiune si precipitare în jocul gazdelor, sperantele bucurestenilor nu păreau chiar utopie. Desi, foarte important, fazele cu adevărat periculoase la poarta lui Nuno Claro au cam lipsit, iar Semedo si ai săi au periclitat buturile lui Coman doar pe unele erori individuale ale rapidistilor si la fazele fixe.

Exact la o asemenea fază, Ruiz a înscris cu capul (în urma unui corner executat de Culio), la două minute după pauză, si a fixat scorul final de timpuriu. Asta si pentru că rapidistilor, care nu l-au deranjat decât foarte rar pe Nuno Claro în repriza secundă, le-au lipsit răutatea în joc si determinarea ce-i puteau ajuta în schimbarea tabelei, rămasă nemodificată si ca urmare a câtorva interventii salutare ale lui Coman în fata unor clujeni deveniti periculosi pe contre.

CFR Cluj: Nuno Claro - Tony, Cadu/cpt., De Sousa, Panin - M. Jose, Muresan, Dani, Culio (88 Peralta) - Semedo (70 Fabbiani), Ruiz (76 Dubarbier).
Antrenor Ioan Andone

Rapid: Coman - Săpunaru, Maftei/cpt, M. Constantin, Leonard (62 Buga) - Dică (69 Herea), Grigore, Lazăr, Bozovic - Boya, Burdujan (51 Joao Paulo).
Antrenor Marian Rada

Arbitru: Ovidiu Hategan (Arad)




Marti, 15 aprilie 2008

"Rapidul va costa mai mult decît credeam"

În direct la Sport.ro, Fathi Taher a recunoscut că după ce a luat contactul cu lumea fotbalului, nu mai este la fel de entuziast în ceea ce privește patronarea unui club de fotbal. "Am vorbit cu George Copos, pentru că el se pricepe mult mai bine ca mine și mi-am dat seama că mă va costa mai mult decât am crezut la început. Nu este vorba de 20 sau 30 de milioane, este vorba de o investiție continuă la Rapid. În vară va exista o remaniere drastică a jucătorilor, pentru că noi nu am venit la Rapid ca să stam aici să ne distrăm, noi vrem să facem preformanță" a încheiat Fathi Taher


Marti, 15 aprilie 2008

Coman nu va juca în Liga Campionilor cu CFR Cluj


Omul numărul 1 din Giulesti, Coman, care îsi doreste ca CFR să câstige lupta cu Steaua pentru titlu nu va ajunge la Cluj, asa cum i-au prezis stelistii.


Marti, 15 aprilie 2008

Taher: "Voi prelua 80% din Rapid pe numele meu"

Omul de afaceri Fathi Taher a anunțat că va prelua acțiunile clubului Rapid ca persoană fizică, nu prin intermediul firmei Griro. "La firma Griro este implicat și domnul Badea de la Dinamo, așa că voi prelua 80% din club pe numele meu, ca și persoană fizică. Nu vreau să existe confuzie. În vară voi creea o echipă foarte puternică la Rapid, voi băga atîția bani cât este nevoie, pentru ca Rapid să termine pe primul loc, nu voi mai accepta, locul 2. Nu vom face jocuri de culise și vom juca numai pe teren.", a spus Taher.


Marti, 15 aprilie 2008

Taher: "Gigi, eu fac cărțile"

Iordanianul anunță remanineri în lotul Rapidului și dă garanții că Dani Coman va rămâne și din vară în Giulești.

Sunteți supărat pe jucători după meciul de la Cluj?
Băieții au făcut tot ce-au putut, dar nu au reușit să câștige. Au întâlnit o echipă tare, ce se luptă pentru primul loc. La Cluj ne-au lipsit doi jucători foarte importanți, Pancu și Cesinha, și acest lucru s-a văzut. Pentru noi, campionatul este compromis. Obiectivul nostru este acum calificarea într-o cupă europeană.

Ați vorbit cu patronul Stelei?
M-a sunat Gigi de dimineață și mi-a zis că degeaba dau primă de 10.000 de euro, că trebuie să investesc în echipă. I-am spus că anul acesta e închis pentru noi, deoarece el a făcut cărțile. I-am mai spus să-și ia adio din sezonul viitor de la campionat.

Se joacă pe bune în Liga I?
Vreau să cred că toate meciurile se vor juca doar pe teren. Au fost probleme și în Franța, și în Italia, dar acolo s-au rezolvat. România este o țară din UE, nu se poate să se mai joace în afara terenului. Sunt destule cazinouri în România, dacă există cineva care vrea să se joace cu cărțile.

Din sezonul viitor vine un tehnician nou?

În vară vom decide dacă va rămâne antrenor Marian Rada sau va fi schimbat. Tot ce vă pot spune este că din sezonul viitor va veni la Rapid un manager din străinătate, vrem să implantăm în Giulești modelul britanic. Soluția pentru banca tehnică este una inedită, un manager străin care va lucra fie cu Marian Rada, fie cu alt antrenor.

Îl pierde Rapid din vară pe Coman?

Vreau să-i liniștesc pe suporteri: Dani Coman nu va pleca în vară de la Rapid. Mi-a plăcut foarte mult cum a jucat cu CFR Cluj. În vară îi vom face o nouă ofertă pentru prelungirea contractului. Vreau să-i ofer lui Coman salariul pe care îl merită. De la Rapid nu vor pleca decât fotbaliști care nu vor performanță, iar cei care vor rămâne vor primi salariile pe care le merită.


Marti, 15 aprilie 2008

Culisele unui eșec

Rapid pierdea punctele cu Steaua la "masa verde" și era scoasă, definitiv, din lupta pentru locul 2, care i-ar fi asigurat accederea în Champions League.

Mai mulți jucători le-au spus atunci apropiaților că vor da punctele CFR-ului în meciul direct, pentru a se răzbuna astfel pe gruparea din Ghencea. "Dacă va fi nevoie, o băgăm și-n poartă, numai ca Steaua să nu iasă campioană!", tuna unul dintre echipierii Rapidului ime­diat după aflarea sentinței.

Rada le-a cerut să joace pe bune


Giuleștenii au trecut repede de la vorbe la fapte. Cu două zile înaintea partidei cu CFR, jucătorii au intrat la sfat pentru a discuta această problemă. Grupul puternic al vestiarului vișiniu, cu tentacule întinse în galeria Rapidului, le-a propus colegilor să o lase mai moale cu ardelenii.

Vestiarul a avut însă păreri împărțite, jucătorii străini, dar și cei cu planuri de națională refuzând din start această idee. Aici a intervenit și tehnicianul Marian Rada, care aflase și el de planul elevilor săi.

"Spuneți-mi și mie ce aveți de gând să faceți, să știu pe cine bag pe teren. Cine nu vrea să-și apere șansele cu CFR nu va juca", le-a transmis Rada acestora. Zis și făcut.

Coman n-a vrut să intre pe teren
Dani Coman a anunțat înainte de meci că resimte dureri la umărul drept și nu va evolua contra CFR-ului!

În realitate, însă, portarul giuleștenilor s-a temut că o eventuală implicare a sa în acest meci i-ar fi compromis convocarea la echipa națională pentru Campionatul European din această vară, știut fiind faptul că Mircea Sandu și Victor Pițurcă nu tolerează ca asupra vreunui tricolor să planeze presupuneri de noncombat.

Primele i-au năucit


Conducerea clubului a fost în tot acest timp destul de atentă la "frământările" din vestiarul Rapidului. Așadar, Copos a anunțat pentru meciul cu CFR o primă record, de 10.000 de euro de jucător, în caz de victorie.

Interesant este că oficialii i-au motivat suplimentar pe jucători numai pentru câștigarea partidei. În caz de egal, fiecare fotbalist ar fi încasat doar 600 de euro! Gestul acționarilor i-a luat prin surprindere pe fotbaliști. Unii dintre ei s-au răzgândit, preferând banii.

"George, ești acționar minoritar"

A urmat meciul. CFR a câștigat cu 1-0, iar George Copos a intrat val-vârtej în vestiarul echipei imediat după încheierea partidei. "Nu ați avut atitudine! Nu se poate așa ceva!", a început acesta să urle.

Nimeni nu l-a băgat însă în seamă pe Copos, care, după doar câteva momente, a ieșit trântind ușa de furie. "Lasă-ne, nea George! Ce tot ne critică atâta și ăsta, când acum e doar acționar minoritar?", ar fi zis printe dinți Marius Constantin, după ce fostul patron părăsise încăperea.

Coaliție


ProSport a anticipat că Steaua va avea de furcă pe final de sezon cu Rapid, Dinamo și Poli Timișoara, care vor face coaliție pentru a ajuta CFR Cluj în lupta pentru titlu.

"Steaua, minus 6 puncte", titra ProSport în numărul din 2 aprilie. Asta după ce echipa clujeană trecuse ca prin brânză de Dinamo, în "Ștefan cel Mare", unde au câștigat cu 2-1. A urmat meciul cu Rapid, iar trupa lui Andone s-a impus lejer, cu 1-0.

Marian Rada, antrenor Rapid: Este o mare tâmpenie să afirmi că Rapid s-a predat. Cu riscul de a părea deplasat, în prima repriză am dominat tactic jocul. Accept să fim criticați doar pentru că am avut probleme în atac

Iuliu Mureșan, președinte CFR:
Când meciul se joacă pe teren, iese un fotbal foarte plăcut. Nu am de ce să mulțumesc Rapidului, chiar dacă spectatorii au făcut acest lucru

Cristi Borcea, președinte executiv Dinamo: Meciul CFR Cluj - Rapid a fost unul bun pentru viitoarea campioană


Marti, 15 aprilie 2008

Vestiarul Rapidului
a fost rupt în două cu CFR

Meciurile cu CFR Cluj au un efect ciudat asupra echipelor din Capitală.

După ce la Dinamo a ieșit scandal în vestiar după înfrângerea cu trupa lui Andone, jucătorii reproșându-și unii altora că nu și-au apărat corect șansele, și la Rapid s-a întâmplat o situație similară.

Prima de 10.000 de euro oferită de șefi pentru o victorie în Gruia a scindat vestiarul giuleștenilor. Unii au tras tare cu CFR-ul, alții au lăsat-o mai moale.


Marti, 15 aprilie 2008

Taher: "Eu fac jocurile la anul!"

Fathi Taher i-a transmis lui Gigi Becali că, în sezonul viitor, nu va mai avea nicio șansă la câștigarea campionatului. "Gigi, anul ăsta ți-a mers, dar la anul s-a terminat! Eu o să fac jocurile!", i-a transmis iordanianul prietenului său din Ghencea.



Miercuri, 16 aprilie 2008

Taher către Becali: “Gigi, n-au vrut să joace!”

Becali spune că Taher i-a pîrît pe jucătorii Rapidului după jocul pierdut la Cluj.

Fathi Taher i s-a plîns lui Gigi Becali din cauza prestației Rapidului din meciul cu CFR Cluj! Patronul Stelei a povestit pentru rapidisti.ro discuția pe care a avut-o cu iordanianul care deține pachetul majoritar de acțiuni în Giulești: “Am vorbit cu domnul Taher imediat după jocul de la CFR și era foarte dezamăgit de echipă, era extrem de supărat pe jucătorii lui. Chiar mi-a spus, la un moment dat, «Gigi, nu-mi vine să cred, n-au vrut să joace și să marcheze, mi-e clar că nu și-au dorit să cîștige meciul ăsta!»”.

Fotbaliștii Rapidului au primit un avertisment din partea lui Taher, noul acționar majoritar din Giulești. “A fost clar că n-au vrut decît s-o încurce pe Steaua. La vară, schimb masiv echipa! Vreau jucători de fotbal, nu de darts!”, a declarat principalul acționar pentru Evenimentul Zilei.

“Eu nu l-am sfătuit în privința asta, pentru că fiecare patron are planul lui de bătaie. Aaa, dacă Fathi așa crede, că trebuie să dea afară mai mulți fotbaliști, atunci s-o facă! Fiecare cu deciziile lui, nu e echipa mea și de aceea nu dau sfaturi la Rapid”, a comentat Gigi Becali.

“Important e că Taher mi-a zis că Rapid n-a jucat nimic la Cluj. Mai departe, face ce vrea la echipă, că-i a lui!”
Gigi Becali patron Steaua

Negocieri cu Orban
Constantin Toma, președintele CA al Rapidului, s-a întîlnit cu Ludovic Orban, ministrul transporturilor. “Sînt optimist în privința conce­si­o­nării stadionului. Să semneze mi­nis­trul și vom construi în Giulești ceva pentru istorie! Mie nu-mi place lucrul de mîntuială, ci vreau ca arena Rapidului să ajungă una demnă de Liga Campionilor, cu condiții care să arate respect pentru jucători, oficiali, spectatori. Va fi un complex multifuncțional, care va ajuta mult întreaga zonă, nu doar stadionul de fotbal”, a declarat Toma pentru rapidisti.ro.

“Am dat tot”
Pierre Boya regretă înfrîngerea cu CFR Cluj. “Am văzut că se tot vor­bește despre un non-combat al nos­tru. Nu mă afectează spe­cu­lațiile, pentru că am sufletul îm­păcat. Eu știu că am dat sută la sută la Cluj, mi-am spart capul luptîndu-mă cu fundașii adver­sa­rei, doar că n-am reușit să mar­chez”, a declarat camerunezul la Știrile Sportive ale Antenei 1. (Greta Goran)

“Meci putred”
Fostul arbitru Ion Crăciunescu îi acuză pe giuleșteni că s-au predat la Cluj: “CFR -Rapid mi-a lăsat un gust foarte amar. A fost atitu­di­nea jucătorilor de vină, îl cunosc bine pe domnul Taher, spun 100% că nu este implicat, nici domnul Copos nu cred că a avut vreo legă­tu­ră. Ceva a fost putred acolo. Sînt convins că nu s-ar fi ajuns aici, da­că nu exista cazul «Bricheta». Dar nici nu trebuie să ne dăm la o parte sau să facem jocul altcuiva”.

Știri pe scurt

Constantin Toma crede că eșecul de la Cluj nu trebuie dramatizat: “Am pierdut în deplasare, contra unei formații care se bate pentru titlu! Eu am avut vineri o discuție cu jucătorii și am în continuare încredere în ei”.

Rapidul are jucători importanți la un singur “galben” de suspendare! Coman, Pancu, Boya sau Emil Dică riscă să stea o etapă dacă vor mai fi avertizați.


Miercuri, 16 aprilie 2008

Coman cere 300.000 euro

Portarul ar deveni cel mai bine plătit jucător din Giulești, dacă va primi salariul pe care îl vrea pentru a-și prelungi angajamentul.

Rapid îl poate păstra pe Dani Coman doar dacă-i asigură un supersalariu! “Îl con­vingem să continue în Giulești, pentru că e un jucător important”, susțin șefii clubului. Portarul cîștigă acum 180.000 de euro pe sezon și ar vrea măcar 300.000 ca să semneze prelungirea, sumă-record pentru Grant!

Oferte Și din Liga I!

Goalkeeperul “naționalei” intră vara aceasta în ultimul an de contract. Copos i-a refuzat anul trecut șansa de a pleca în Spania sau în Franța, dar cum prezența lui Coman în lotul pe care Pițurcă îl va deplasa la Euro e aproape sigură, și șansele ca el să-și găsească o echipă dintr-un campionat puter­nic ar crește. Portarul susține că sînt deja cîteva grupări inte­re­sa­te de el, chiar și rivale ale Rapidului! “Deocamdată nu am nici o ofertă concretă, însă recunosc că sînt discuții cu cluburi din străinătate, dar și din țară. Sper să iau cea mai bună decizie. Am 29 de ani și trebuie să gîndesc ca un fotbalist profe­sionist, nu cu sufletul, cum am pro­ce­dat pînă acum”, a spus Coman în SportMagazin.

200.000 EURO e salariul maxim de la Rapid în acest moment, el aparținîndu-i lui Pierre Boya.

320.000 EURO cîștigă Bogdan Lobonț la Dinamo, cel mai bine plătit portar din Liga I. Hirschfeld primește 270.000 € la CFR Cluj.


Miercuri, 16 aprilie 2008

Dani Coman: "Nici pentru o sută de milioane de euro nu m-aș duce la Steaua, nici acum, nici peste o sută de ani!"

Dani Coman vrea numai victorii pînă la finalul campionatului, pentru ca echipa lui să termine pe locul al treilea. Portarul Rapidului spune că a luat în calcul varianta despărțirii de Rapid în această vară, dar promite că nu va juca la vreuna dintre marile rivale.

- Adi Ilie a spus ca nu e normal ca tu sa declari, dupa meciul pierdut la Cluj, ca o vrei campioana pe CFR. Cum comentezi?
- Simplu. Si in fotbal, ca in orice alt domeniu, exista simpatii si antipatii. Imi mentin declaratia: vreau sa castige titlul CFR Cluj.

- Infirmi zvonurile conform carora te vei transfera la vara la CFR?
- Da, zvonuri. Pana in acest moment, nu am discutat cu nimeni de acolo.

- Dar vei pleca de la Rapid?
- Nu stiu. Orice este posibil. Sa se termine cele sase etape care au ramas.

- Sase?
- Da, pentru ca noi mai avem de jucat 15 minute din meciul cu Steaua.

- Sa revenim la situatia ta de la Rapid. De ce depinde sa joci acolo si in urmatorul campionat, de bani?
- As fi putut pleca de multe ori, am avut oferte, dar n-am facut-o. Iar din punct de vedere financiar ar fi fost mult mai bine. Sunt alte cauze, pe care le voi discuta la finalul campionatului. Si, daca se vor rezolva, voi ramane, pentru ca ma simt foarte bine la Rapid.

- Daca Gigi Becali ti-ar face o oferta, ai lua-o in calcul?
- Respect conducerea Stelei, pe Gigi Becali, pe Lacatus, dar... Nici daca mi-ar da o suta de milioane de euro, nu m-as duce acolo. Nici acum, nici peste o suta de ani!


Miercuri, 16 aprilie 2008

SCANDALUL “BRICHETA” NAȘTE MĂSURI INEDITE Operațiunea “Chibritul”

Rapidiștii au găsit o metodă originală pentru a-i convinge pe suporteri să-și lase brichetele în afara stadionului.

Bricheta care a întrerupt derby-ul cu Steaua a produs fobie în Giulești! La aproape o lună de la meciul oprit de arbitrul Deaconu în minutul 73 și pierdut de alb-vișinii la “masa verde”, oficialii din Grant au descoperit soluția ideală: spectatorii vor avea la dispoziție chibrituri, pe care le vor primi la intrarea pe stadion!

Obiectivul este să-i determine pe fanii fumători să renunțe la brichete. Măsura intră în vigoare încă din etapa viitoare, adică de sîmbătă, cînd Maftei și colegii lui joacă împotriva Pandurilor. E primul meci pe Giulești cu porțile deschise, după ce Rapid și-a ispășit pedeapsa și a disputat deja două jocuri cu tribunele goale, cele cu Ceahlăul (5-1) și cu Poli Iași (3-0). “Spectatorii mai simt tentația să-și ascundă brichetele și să-i păcălească pe oamenii de ordine, atunci cînd sînt percheziționați. Prin această metodă, vrem să fim siguri că ne-am luat toate măsurile de precauție, dar poate-i și convingem pe fani să-și lase brichetele fie acasă, fie la poarta stadionului. Oamenii care nu se pot abține de la fumat să-și aprindă țigările cu chibritul!”, a explicat unul dintre conducătorii clubului.

Se pun și plase

În fața tribunelor vor fi montate plase de protecție, astfel încît spectatorii să nu mai aibă cum să arunce obiecte în teren. A fost creat deja scheletul gardului protector, iar zilele viitoare va fi adăugată și plasa. Suporterii nu agreează ideea. “Ne plîngeam că ne-au ținut într-o plasă pe Ghencea , dar acum o să ne simțim ca niște animale și pe Giulești!”, se plîng ultrașii.

Precedent cu Pandurii

Coincidența face ca măsurile de maximă siguranță să fie inaugurate tocmai la un meci cu Pandurii. Sezonul trecut, tot pe Giulești, gorjenii au egalat Rapidul în prelungirile meciului (1-1), moment în care asupra lui Eugen Neagoe (foto) s-a aruncat cu sticle și brichete din tribuna 0. Giuleștenii s-au ales și atunci cu o suspendare a terenului.

Bilete, de mîine

Tichetele de intrare la partida Rapid-Pandurii vor fi puse în vînzare joi. Prețurile sînt: 30 lei - tribuna I, 15 lei - tribuna a II-a, 10 lei - peluza a II-a. Organizatorii pun în vînzare biletele mai tîrziu decît de obicei, cu numai trei zile înaintea jocului, din cauza faptului că Giuleștiul găzduiește azi o semifinală din Cupa Timișoreana, CFR Cluj-Mioveni.


Marti, 15 aprilie 2008

Cifrele care arată că Rapid n-a jucat la Cluj!

Analiza meciului CFR Cluj - Rapid 1-0, în viziunea statisticianului GSP, Ionuț Iordache, și a graficianului Laurențiu Apetri.

 


Marti, 15 aprilie 2008

Iancu: "Mi-ar plăcea să ia campionatul CFR Cluj"

Marian Iancu a comentat lupta la titlu: "Mi-ar plăcea să ia campionatul CFR Cluj. Se mai schimbă atmosfera în campionat, mai vin investitori și se dovedește că se poate".

Iancu a comentat la Fanatik Show, la televiziunea Telesport, și problemele din celebrul Rapid-Steaua: "În regulament sînt multe anomalii. Eu nu voi fi niciodată depunctat pe declarații. Fiindcă nu se poate. Am promis personal, la un meci la Chiajna, președintelui Mircea Sandu că nu voi mai incita".


Marti, 15 aprilie 2008

Firma GRIRO se retrage de la Rapid

În urma cu citeva minute, omul de afaceri iordanian Fathi Taher a declarat pentru ediția online a cotidianului Fanatik că dorește să evite orice suspiciune legată de Dinamo:

"Firma GRIRO se retrage de la Rapid! Așa este cel mai corect, să evităm orice suspiciune legată de Dinamo, care ar putea să ne facă rău și nouă și lor. Il respect pe domnul Badea si cred ca am luat cea mai inteleapta hotarire. Eu voi ramine in continuare patron la clubul Rapid ca persoana fizica",
a spus noul acționar al Rapidului.


Marti, 15 aprilie 2008

"Ultima oară cînd am jucat cu fani, ne-au privat de trei puncte"

"Vîrful" alb-vișiniilor nu știe dacă să se bucure sau nu că Rapid va avea din nou suporterii în tribune, după ce și a ispășit cele două etape de suspendare a terenului

"Nu știu dacă e un atu, că vom juca din nou în fața publicului nostru. Ultima oară cînd am jucat pe Giulești, cu suporterii în tribună, ne-au privat de trei puncte.


Marti, 15 aprilie 2008

Dani Coman: "Lobonț e favorit pentru postul de titular"

XXXXXXXXX


Marti, 15 aprilie 2008

"Nu sîntem blatiști!"

Giuleștenii dezmint categoric varianta conform căreia nu au vrut să cîștige derby-ul cu CFR.

Marian Rada s-a declarat deranjat de comentariile apărute în urma jocului prestat de Rapid la Cluj. Antrenorul alb-vișiniilor nu crede că elevii săi au lăsat-o mai moale în meciul cu CFR. "Este o mare tîmpenie să afirmi că ne-am predat în fața clujenilor. Nici nu are rost să comentez aceste variante fan teziste și jig nitoare", a spus Rada. Tehnicianul din Giulești admite totuși că echipa sa a făcut o partidă slabă și a încercat să explice de ce Coman și compania au pierdut în Gruia: "Cu riscul de a părea deplasat, eu zic că în prima repriză am dominat tactic jocul și am sperat ca după pauză să fructificăm acest lucru. Recunosc că nu am avut forță în ofensivă și asta tre buie să re mediem pînă la ur mă torul meci, pentru că m-a deranjat ineficiența noastră. Aici, da, putem fi criticați, dar nu a cuzați! Ne-am bulversat după primirea golului și n-am mai reușit să respectăm sarcinile de joc".

"NU VREM STEAUA CAMPIOANĂ"

Și Lucian Burdujan, atacantul care a evoluat ca titular în partida de duminică seara, neagă vehement că Rapidul nu și-ar fi apărat corect șansele, dar admite că jucătorii din Grant nu doresc ca Steaua să ia titlu. "Eu și colegii mei ne-am apărat corect șansele. Am prins doar o formă mai slabă. În nici un caz nu ne dorim ca steliștii să cîștige campionatul, dar asta nu înseamnă că nu am vrut să-i batem pe clujeni", a spus Burdujan pentru Fanatik.

"Nu știu ce este acela blat, dar e exclus ca Rapidul să nu-și fi apărat corect șansele. Am făcut un meci bun, cu toate că se putea și mai bine"
CONSTANTIN TOMA președinte CA Rapid

"Nu se pune problema să fi dat meciul. Ce înseamnă asta? Nici vorbă de așa ceva! Din păcate, plătim greșelile trecutului"
FATHI TAHER acționar Rapid

"Ei, n-a vrut Rapid, pe dracu'! Au vrut așa de mult, săracii, dar nu au putut. Nici nu vreau să comentez toate
prostiile, cum să cred așa ceva?"

DUMITRU DRAGOMIR președinte LPF


Marti, 15 aprilie 2008

Bravo, Rapid!

Fanii dinamoviști, timișoreni și cei olteni îi felicită pe rapidiști pentru eșecul cu CFR și se "bat" care să "fure" titlul roș-albaștrilor.

Microbiștii au luat cu a­salt site-ul rapidisti.ro pentru a-i felicita pe Maftei și compania. Surprinzător, cele mai multe mesaje au venit din partea fanilor lui Dinamo, ai Craiovei și ai lui Poli Timișoara, care cred că elevii lui Marian Rada au cedat meciul ardelenilor. "Și noi am fi făcut la fel, numai să n-o vedem pe Steaua campioană", spun la unison ultrașii. Cel ce a stîrnit aceste reacții este Eugen Trică, mijlocașul CFR-ului, care a declarat: "Cine e Steaua? Toată țara trebuie să fie împotriva Stelei, toate echipele din provincie! E normal ca suporterii Rapidului să se bucure pentru noi!".

Pancu lipsește și cu Pandurii
Daniel Pancu are nevoie de o săptămînă repaus, în urma accidentării suferite înaintea deplasării la Cluj. Mijlocașul rapidist a simțit dureri la piciorul stîng la antrenamentul de vineri, iar în ziua meciului a fost diagnosticat cu contractură. Cel mai probabil, Pancone nu va juca nici sîmbătă, cu Pandurii, pentru a fi apt la derb-yul cu Dinamo, peste două săptămîni. Rapidistul a mai avut parte de o veste proastă, fratele mamei lui decedînd duminică.

Becali se laudă
Patronul Stelei a declarat că i-a sunat pe Taher și pe Copos, în pauza meciului CFR - Rapid, și le-a spus ce schimbări să facă: "I-am zis lui Taher să-i scoată pe Boya și pe Burdujan și să intre Buga și Grigorie. Nu m-au as­cul­tat!". Marian Rada a reacționat dur: "Nu numai că e o mare idioțenie, dar e și calomnie!".

Reactii pe www.rapidisti.ro

AlbAlbastru: "Și cei de la Rapid, și cei de la Dinamo au fost furioși și indignați de hoțiile voastre, care nu se mai termină! Pur și simplu, nu mai vor să-l vadă pe analfabetul de Becali lăudîndu-se cum Steaua este ! O țară întreagă știe cum ați ajuns voi acolo: prin efrac­ție, minciună și hoție. Tîlharilor, ați nenorocit fotbalul românesc!"

Craiova sustine cfr In lupta pt titlu: "Cît timp o să fie Gloria Buzău în Liga I, Steaua o să bată absolut tot de la cap la coadă. Mă refer la echipe de mîna a doua, printre care nu se numără Rapid, Dinamo, Craiova, Poli și CFR. Sper să retrogradeze Buzăul și Steaua să piardă titlul. Dacă nu se vor lua măsuri, o să ajungem ca în Serbia"

FC Dinamo: "Felicitări, Rapid! Ați dat dovadă de onoare și nu ați fost sclavii lui Becali. Incredibil tupeul steliștilor, după ce vă fură în cel mai penibil mod, la voi acasă, să vă ceară să le încurcați rivala la titlu!!"

Sorin: "Sînt dinamovist și vă felicit pentru că nu i-ați încurcat pe clujeni! Sper s-o bată Dinamo pe Steaua în penultima etapă și Ando să ia campionatul cu CFR. Steliștii au jucat corect doar trei meciuri returul ăsta!"

cibo: "Bravo, Rapid! Sînt suporter Poli Timișoara și sper s-o batem pe Steaua și să piardă titlul. Ce fac Becali și FRF e de tot rîsul!

CUVCS: "Și Timișoara ar fi făcut la fel, sînt sigur că și craiovenii ar fi vrut ca echipa lor să piardă meciul cu CFR, în condițiile astea. Gata cu Becali! Gata cu Mircea Sandu! Gata cu mafia! Ne-am săturat de voi, secăturilor de la Steaua, cea mai mizerabilă echipă din Europa! Huoooo!"
















Echipa "Revista presei" RapidFans    
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...