® cauta in RapidFans.RO ®                     ® harta site RapidFans | stiri Rapid | revista presei ®
 
 
 


| revista presei - stiri din ziare despre Rapid |
20 / 21 / 22 aprilie 2008

online | vizualizari           actualizat duminica 20 aprilie 2008 ora 19:00

    TITLURILE ZILEI ® 20 aprilie 2008

| caută cu gooooogle |
tastează cuvantul și apasă [Căutare]
 
  ® Rapid a destrămat în Giulești, 1-0, minunea numită Pandurii
  ® Galeria rapidistă: "Trei plase și s-a rezolvat"
  ® Lazăr: "Locul 2 e imposibil"
  ® Pancu jr, cel mai mic rapidist
  ® Comentariul meciului Rapid-Pandurii 1-0
  ® În 2003, Costea a înscris pentru Rapid, dar a fost refuzat de Rednic




chat RapidFans
chat rapid rapidisti discuta comenteaza cu rapidistii
smilies/zâmbete        


Sambata, 19 aprilie 2008

Rapid a destrămat în Giulești,
1-0, minunea numită Pandurii

Fără Boya (suspendat), Pancu (ruptură musculară) și Grigore (accidentare de ultimă oră), Rapid s-a prezentat pe un stadion, Giulești, repopulat după două etape de suspendare, în fața echipei minune numite Pandurii, care le îngenunchease în precedentele două deplasări pe CFR Cluj și Dinamo! Mai mult, echipa lui Neagoe venea cu ascendentul unui parcurs de-a dreptul miraculos, cu șapte meciuri la rând fără înfrângere.

Deși Rapid a dominat majoritatea primei părți, oaspeții au beneficiat de cea mai mare ocazie a meciului, la singurul raid în careul lui Coman: Ilie Iordache a fost faultat de Maftei în careu, dar același Iordache s-a lovit de ziua fastă a lui Coman, care a respins șutul gorjeanului! Anterior, Dică ratase (min. 17) una dintre cele mai mari ocazii ale campionatului, trimițând cu capul peste poarta goală, din 4-5 metri!

Giuleștenii și-au reluat, după pauză, asaltul porții lui Mingote, dar șansa i-a ocrotit pe olteni. Abia în min. 76, Lazăr a găsit, din întoarcere, de la 12 m, breșa în reduta Pandurilor și balonul s-a oprit în colțul porții lui Mingote. Coman a mai arătat o dată de ce este atât de iubit în Giulești și a rezolvat două situații limită (min. 78 și 81), în fața lui Pițurcă și, respectiv, Arrieta, dar ultima mare ratare a meciului i-a aparținut lui Grigorie, care lovit transversala din marginea careului mare (min. 83)!

Rapid: Coman - Săpunaru, Maftei/cpt., M. Constantin, Bozovic - Dică, Lazăr (76 Herea), Grigorie, Cesinha - Despotovic (61 J. Paulo), Burdujan (89 Buga).
Antrenor Marian Rada

Pandurii: Mingote - Popete, A. Rus, Chibulcutean, Cardoso (51 Ad. Rusu) - Vasilache/cpt., Vancea, Fl. Stângă (72 Arrieta), Orac (68 Ad. Popescu), I. Iordache - Pițurcă.
Antrenor Eugen Neagoe

Arbitri: Teodor Crăciunescu (Rm. Vâlcea) - Ioan Onicaș (Zalău) și Sebastian Gheorghe (Suceava)


Gamebookers



Duminica, 20 aprilie 2008

Rapidiștii au sărit pe arbitru

Cea mai încinsă fază a primei reprize a fost acordarea unui penalty Pandurilor.

Ilie Iordache a pătruns în careu, a protejat mingea, fiind atacat de Maftei. Căpitanul Rapidului a atins balonul, dar a luat și picioarele atacantului, arbitrul Teo Crăciunescu acordând lovitură de pedeapsă pentru Pandurii.

Rapidiștii s-au repezit asupra centralului, cel mai vehement fiind Bozovic, însă cel avertizat a fost Marius Constantin.

Coman, al treilea penalty apărat

Coman a dovedit și aseară că este în mare formă, respingând penalty-ul executat de Ilie Iordache. Goalkeeperul echipei naționale a ajuns astfel la al treilea penalty apărat în acest sezon.

El și-a mai salvat echipa dintr-un astfel de moment dificil și în partida cu Universitatea Craiova, dar și cu Unirea Urziceni în meciul din Cupa României.


Duminica, 20 aprilie 2008

Galeria rapidistă: "Trei plase și s-a rezolvat"

Conducerea vișiniilor a împânzit arena cu plase de protecție pentru a limita eventuale incidente similare cu cele de la meciul cu Steaua. Reacția suporterilor aflați la Peluza Nord a fost una ironică, ei afișând un banner sugestiv la adresa conducătorilor Ligii I: "Dacă vrem un campionat corect, pui trei plase și s-a rezolvat".


Duminica, 20 aprilie 2008

Lazăr: "Locul 2 e imposibil"

Mijlocașul rapidist Costin Lazăr a afirmat după victoria cu Pandurii, scor 1-0, că echipa giuleșteană se aștepta la un meci greu.

"Rivalitatea dintre cele două echipe și-a spus cuvăntul azi. Pandurii au o echipă foarte bună și ne așteptam să fie un meci greu. Noi am câștigat și acum vrem să ne consolidăm poziția și să terminăm pe locul trei. Pe doi e imposibil. Vrem să câștigăm toate meciurile până la final", a declarat Costin Lazăr, autorul unicului gol din partida Rapid - Pandurii.

Câteva lucruri inedite pentru Giulești. Spectatori, plase, chibrituri contra brichete la intrare și, poate cel mai ciudat, Pandurii Târgu Jiu venită pe cai mari, având în dreptul ei epitetul de echipa momentului.

Șase victorii consecutive și un egal, un palmares mai mult pentru o echipă care trage la titlu decât pentru una care se uită cu teamă la locurile care duc în "B".

Rapidul n-a ținut cont și a tratat meciul exact ca și cum ar fi fost cu o echipă oarecare de provincie. Adică a atacat furios de la început. Burdujan, Cesinha, Marius Constantin, Dică, de două ori, (a doua oară cu poarta goală, din 6 metri!), Săpunaru și din nou Burdujan, e lista celor care au ratat ocazii, imense, mari sau bune.

Pandurii, subțire, atenție sporită în apărare și toate speranțele în noul talent redescoperit, Ilie Iordache. Și, culmea, era să le meargă.

După norocul de la ocaziile Rapidului, Iordache a căzut în careu și a fost penalty. Numai că, pentru a completa perfect imaginea clasică a unei vedete de provincie, Iordache a vrut să fie el centrul universului, a pus mingea jos, a tras slab spre prost și Coman a mai adăugat o bilă albă la duelul cu Lobonț pentru Euro.

Grigorie a lovit bara

Repriza a doua, cam la fel. Avântul Rapidului, de data asta cu Burdujan ratangiu-șef, întrebările care se nasc, de genul "Despotovic ăsta pe ce bază a costat un milion?" și cele trei tranșee ca pe frontul de vest desenate de Neagoe la 20 de metri de poarta proprie.

Numai că fortificațiile au căzut până la urmă, așa cum era și logic, desfăcute de cuplul Cesinha - Lazăr, ultimul finalizând cu un șut frumos, din întoarcere. Grigorie i-a băgat și el în sperieți pe gorjeni, cu un șut în transversală, Rapidul, cu atacuri susținute, oferindu-și un final fără emoții.

Pancu jr, cel mai mic rapidist

Secundul Daniel Pancu a fost încurajat din tribună de băiatul său David Gabriel. În schimb, noul și vechiul patron al echipei, Fathi Taher, respectiv George Copos, nu au venit la meci. N-a lipsit însă noul președinte, Constantin Toma, care a venit la meci îmbrăcat de gală, cu frac și papion. Acesta a plecat la pauză pentru a asista la meciul de box al lui Deaconu.

Rapid


Duminica, 20 aprilie 2008

Lazăr de 3 puncte

Rapid a câștigat cu 1 la 0 împotriva celor de la Pandurii, gorjenii având o evoluție mult sub ceea ce au arătat în meciurile cu CFR Cluj și Dinamo.

Cesinha a fost jucătorul care și-a pus amprenta pe debutul partidei. Absent în etapa de la Cluj, brazilianul l-a pus mai întâi la încercare pe Mingote (7), însă portarul oaspeților a scos în corner. Apoi, sud-americanul a centrat de pe partea dreaptă însă Dică a ratat incredibil, din 6 metri, trimițând peste poartă.

Pe fondul unor greșeli ale mijlocașilor giuleșteni, elevii lui Eugen Neagoe au prins curaj. Atitudinea pozitivă a gorjenilor s-a concretizat printr-o lovitură de la 11 metri, după o intrare imprudentă a lui Maftei la Iordache. A ieșit în evidență Coman, portarul gazelor apărănd penaltiul executat de același atacant al oaspeților.

La reluare, Rapidul s-a năpustit la poarta oaspeților însă Dică și Burdujan au ratat incredibil. Cesinha a luat apoi o acțiune pe cont propriu, l-a lansat pe Lazăr care a șutat imparabil din interiorul careului. Pandurii nu au mai avut forța să revină, așa cum au făcut-o în "Ștefan cel Mare", deși Pițurcă a mai rămas o dată singur, față în față, cu portarul Coman. Golul lui Lazăr a valorat în cele din urmă 3 puncte.


Duminica, 20 aprilie 2008

Comentariul meciului Rapid-Pandurii 1-0

Rapid învinge la limită pe Pandurii, scor 1-0, după golul lui Lazăr din minutul 68, și stopează seria gorjenilor de meciuri fără înfrângere. În urma acestui rezultat, Rapidul își consolidează poziția a treia din Liga I, cu 55 de puncte și așteapăt rezultatul partidei de duminică dintre Dinamo și Unirea Urziceni.

Echipele de start:

Rapid: Coman, Săpunaru, Marius Constantin, Maftei, Bozovic, E. Dică, Lazăr, Grigorie, Cesinha, Despotovic, Burdujan
Rezerve: Andrade, Leonard, I. Stancu, Matos, Buga, J. Paolo

Antrenor: Marian Rada

Pandurii: Mingote, Alin Rus, Chibulcutean, Cardoso, Vasilache, Orac, Popete, Vancea, Stângă, Pițurcă, Iordache
Rezerve: Dossey, Arrieta, Nunes, A. Popescu, Rus, Stromajer, Grecu

Antrenor: Eugen Neagoe

Arbitru: Teodor Crăciunescu
Asistenți: Ioan Onicaș, Gheorghe Sebastian

comentariul LIVE al partidei

Min. 90 Partida se va prelungi cu 3 minute

Min. 90 Vasilache încearcă o pătrundere în forță, dar se lovește puternic de Grigorie, care acuză o accidentare la genunchiul drept. Rapidistul iese de pe teren și primește îngrijiri medicale

Min. 89
Ultima schimbare la Rapid. Intră Buga în locul lui Burdujan

Min. 85 Corner pentru Rapid, resping gorjenii

Min. 83
Șutul puternic al lui Grigorie, din apropierea careului, lovește transversala porții lui Mingote

Min. 82 O nouă ocazie pentru Pandurii, dar Arrieta este blocat de Coman

Min. 79 Ocazie pentru Pandurii, după o patrundere pe dreapta a lui A. Pițurcă. Atacantul a pătruns în careu dar și-a închis unghiul, iar Coman a respins

Min. 76 O nouă schimbare la Rapid. Iese autorul golului, C. Lazăr, intră Herea

Rapid Min. 72 Schimbare la Pandurii. Arrieta intră în locul lui Stângă

Min. 68 Gol Rapid. Cesinha ia o minge pe cont propriu, driblează câțiva jucători de la Pandurii, îi pasează lui Lazăr, care șutează de la 14 metri, din intoarcere, la colțul lung al lui Mingote. Rapid - Pandurii 1-0

Min. 65
Lovitură liberă pentru Rapid, de la mare distanță. Cesinha trimite în careul Pandurilor, dar reține Mingote

Min. 61
Schimbare la Rapid. J. Paolo îi ia locul lui Despotovic

Min. 59 Lovitură liberă pentru Rapid, de pe partea stângă. Centrarea lui Grigorie este respinsă de jucătorii de la PanduriiRapid

Min. 55
O nouă fază de atac a Rapidului. Bozovic driblează doi jucători de la Pandurii pe partea stângă, îi trimite lui Despotovic, care îi pasează în spate lui Lazăr, dar mijlocașul rapidist luftează de la 16 metri

Min. 52
Șut puternic de la mare distanță al lui Lazăr, reține cu ceva emoții Mingote

Min. 51
Schimbare la Pandurii. Intră A. Rus în locul lui Cardoso

Min. 50 Asediu la poarta Pandurilor, iar Rapidul ratează ocazie după ocazie. De data aceasta autorul ratării a fost Burdujan, care a șutat peste poartă din interiorul careului, de la 12 metri

Rapid Min. 48 Ocazie uriașă a Rapidului. După un corner Dică șutează din întoarcere, din 8 metri, poziție centrală, balonul lovește bara din dreapta a porții lui Mingote

Min. 46 A început repriza a doua a partidei Rapid - Pandurii

Min. 45+1 T. Crăciunescu fluieră finalul primei reprize a partidei dintre Rapid și Pandurii. La pauză, scorul este egal, 0-0

Min. 45 Corner pentru Pandurii. După o bâlbâială între M. Constantin și Bozovic, balonul este reținut de Coman

Min. 44 După o centrare de pe partea dreaptă, Despotovic deviază puțin balonul cu capul, dar respinge cu picioarele portarul Mingote

Min. 40 Penalty pentru Pandurii. O pătrundere a lui Iordache, pe partea stângă, este oprită printr-o alunecare de Maftei. O fază la limită, arbitrul este acoperit de regulament, după ce Iordache a protejat balonul, apoi piciorul gorjeanului a fost atins de Maftei, deși rapidistul lovise înainte mingea. Același Ilie Iordache execută penalty-ul, dar respinge Dani Coman. Rapidiștii au protestat vehement la faza penalty-ului, iar M. Constantin a văzut și un cartonaș galben, tot pentru protesteRapid

Min. 38
Șut-centare a lui Dică, de pe partea dreaptă, în fața porții, Despotovic se aruncă înspre minge, printr-o alunecare, dar balonul trece de puțin prin fața atacantului sârb

Min. 37 Bozovic încearcă un șut de la marginea careului mare, dar este blocat de fundașii Pandurilor

Min. 35
Offside la Despotovic

Min. 29
Cardoso are o intrare tare la Grigorie, dar scapă fără avertisment din partea centralului T. Crăciunescu

Min. 28
Pandurii a mai echilibrat partida, însă fără a pune în pericol poarta lui Coman

Min. 25
Costin Lazăr reușește o intercepție la mijlocul terenului, pleacă într-o incursiune spre poarta Pandurilor, dar este deposedat, regulamentar, din spate

Min. 20 Primul corner și pentru Pandurii, dar resping fundașii Rapidului. Rapid pleacă pe contra-atac, Burdujan primește o pasă în interiorul careului, de pe partea stângă, la 10 metri de poartă, dar șutul rapidistului este blocat de un fundaș de la Pandurii, iar balonul ajunge în brațele lui Mingite

Min. 19 Lovitură liberă pentru Rapid, Săpunaru trimite puțin peste transversala lui Mingote, de la 25 de metri

Min. 17 Ocazie uriașă pentru Rapid. Dică trimite cu capul, din 6 metri, peste poarta lui Mingote, după ce portarul portughez ratase o intervenție iar în fața rapidistului nu se afla decât un singur jucător de la Pandurii, pe linia porții. Una dintre cele mai mari ocazii din această ediție de campionat

Min. 15 Alex Pițurcă scapă singur spre poarta Rapidului, Crăciunescu fluieră fault în atac

Min. 12 Ocazie pentru Rapid, după o pătrundere a lui Cesinha în careu, pe partea dreaptă, și o centrare reluată de Dică cu capul, puțin pe lângă bara din stânga a lui Mingote

Min. 10 Debutul partidei aparține rapidiștilor, care s-au instalat cu toată echipa în jumătatea Pandurilor

Min. 7 Mingote respinge de sub bară un șut-centrare al lui Cesinha, de pe partea dreaptă. Lovitura de colț este respinsă de jucătorii gorjeni

Min. 5
Șutul lui Burdujan din 10 metri este deviat de un fundaș de la Pandurii. Gorjenii rezolvă fără emoții lovitura de colț

Min. 3
Primul corner al partidei aparține Rapidului. Execută Cesinha, reține fără probleme Mingote

Min. 1 A început partida Rapid - Pandurii, din etapa a 30-a a Ligii I.


Duminica, 20 aprilie 2008

În 2003, Costea a înscris pentru Rapid,
dar a fost refuzat de Rednic

Florin Costea a fost dus în 2003 la Rapid de Marian Bașno, fost antrenor la Chimia Râmnicu Vâlcea.

În 2003, când Luțu a fost transferat la gruparea giuleșteană, echipa a susținut un meci amical, iar Rednic l-a folosit în atac pe Costea. Chiar dacă a marcat, fotbalistul nu a fost oprit în lot de Rapid.

"Nu-mi pare rău că Rapidul nu m-a oprit atunci, s-ar fi supărat și ai mei pe mine, că toată familia ține cu Știința", a declarat el.

















Echipa "Revista presei" RapidFans    
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...