| revista presei - stiri din ziare despre Rapid |
11 / 12 februarie 2008

online | vizualizari           actualizat Marți 12 februarie 2008 ora 2:20

    TITLURILE ZILEI ® marți 12 februarie 2008
  ® Marți, 12 ianuarie ora 15:30 , Rapid - Lokomotiv Sofia
  ® "Robocop" este OK
  ® Peste tot acasa ...
  ® Trece Vântu prin Giulesti
  ® S-au distrat la tenis cu piciorul
  ® Cesinha pe Copacabana
  ® Rubins de jumătate de milion


12 februarie 2008

12 februarie ora 15:30
DIRECT SPORT.RO
Rapid - Lokomotiv Sofia

 

Azi de la ora 15:30 Rapid intalneste pe Lokomotiv Sofia meci transmis in direct de sport.ro

 chat RapidFans                      
  smilies/zâmbete     .

Marți, 12 februarie 2008

Peste tot acasa ...

Giulestenii s-au plimbat pe strazile din Agia Napa si au fost serviti la o cafenea de un ospatar român, fan al Rapidului.

Pentru a mai elimina din monotonia acumulata în timpul cantonamentului din Insula Afroditei, "Puriul" a hotarât sa le dea liber elevilor sai în prima parte a zilei.

Profitând de vremea calduroasa, Maftei, Marius Constantin, Perja si Pancu au plecat sa inspecteze împrejurimile statiunii de la malul Marii Mediterane. Giulestenii au privit cu interes la exponatele comerciantilor ciprioti, însa nu s-au grabit sa treaca la cumparaturi. Singurul care a facut exceptie de la regula a fost Daniel Pancu, el achizitionându-si o pereche de ochelari de soare, accesoriu cu care a atras admiratia colegilor sai. Rapidistii s-au oprit apoi sa bea o cafea si au ramas mirati când au vazut ca ospatarul (foto) care îi servea era chiar un român, fan al echipei de lânga Podul Grant. "Se potriveste de minune versul ", a spus unul dintre jucatorii alb-visinii. Au fost însa si unii fotbalisti care nu au parasit incinta hotelului.

Emil Dica a ales sa se bronzeze pe plaja din fata stabilimentului în care "feroviarii" sunt cazati, Leonard a citit presa pe internet, în timp ce Lazar, Griffiths si Cesinha s-au plimbat la malul marii. Nu la fel de norocosi au fost portarii, Andrade si Marinescu fiind singurii care nu au sarit peste sedinta de pregatire de dimineata.


Marți, 12 februarie 2008

"Robocop" este OK

Portarul giulestenilor a trecut cu bine peste ziua de ieri, când a fost în Belgia la un consult amanuntit. Verdictul medicilor este unul fericit: poate apara.

Dani Coman a avut mari emotii ieri- dimineata, când s-a prezentat la clinica doctorului Hendrix. Din fericire, goalkeeperul a scapat doar cu câteva injectii si, în curând, îsi va relua antrenamentele. "Robocop" se va alatura lotului mâine seara.

Cum a fost Dani?

A fost o zi foarte importanta pentru mine. Am avut emotii, trebuie sa recunosc, dar din fericire totul pare ca se va termina cu bine.

Pare?

Dupa tot ce a fost în ultimul timp, mi-e frica sa mai spun ca totul e minunat. Medicii mi-au spus ca, în mod normal, în trei-patru zile voi scapa de dureri si ca îmi voi putea relua antrenamentele la intensitate maxima. Daca durerile nu ma lasa, se va ajunge la operatie, dar am primit asigurari ca aceasta varianta e putin probabila.

Dar în momentul de fata te doare?

Acum ma doare mai tare ca oricând. Mi-au facut trei injectii atât de dureroase, ca mi s-a facut rau! Dar m-au asigurat ca asa o sa îmi treaca.

In conditiile acestea, speri sa poti începe din nou pregatirile?

Sunt mari sanse ca în trei-patru zile sa-mi reiau antrenamentele. Sper ca începutul noului sezon sa ma gaseasca în poarta Rapidului. Ii multumesc domnului Rednic ca m-a trimis la acest renumit medic.


Marți, 12 februarie 2008

Trece Vântu prin Giulesti

In discretie totala, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a inspectat vinerea trecuta stadionul din Grant.

Chiar daca mogulul media Sorin Ovidiu Vântu neaga preluarea clubului Rapid, tranzactia tinde sa devina plauzibila, dupa ce acesta a zabovit vineri mai multe minute în Grant pentru a vedea în ce stare se afla stadionul. George Copos a anuntat apasat ca vrea sa dispara din fotbal. "Sunt dezamagit. Cum parca n-am fost niciodata. Categoric ma retrag! Ies din tot! Poate i-l vând lui Iancu. Poate lui Gheara. S-a rupt ceva în mine, nu mai rezist si gata", erau declaratiile lui George Copos prin care facea public faptul ca vrea sa vânda clubul Rapid. Refuzat de Gheara si Iancu, patronul visiniilor a discutat si cu alti oameni de afaceri, printre care si Sorin Ovidiu Vântu. Mogulul media si-a manifestat interesul de a achizitiona clubul Rapid, iar dupa câteva întâlniri a ajuns la un acord de principiu cu George Copos. SOV a recunoscut pentru ProSport la un moment dat ca s-a înteles cu finantatorul "feroviarilor" în privinta cedarii clubului de fotbal, însa imediat a dezmintit informatia. Motivul? Intelegerea nu trebuia facuta publica înainte ca actele sa fie puse la punct.

Un alt semn al acordului dintre Copos si SOV îl reprezinta vizita pe care omul de afaceri a facut-o vinerea trecuta în Giulesti. In jurul orei 15:00, ferit de ochii lumii, Vântu a vizitat tot stadionul, inspectându-l atent. Afaceristul a intrat cu masina în incinta stadionului pe la peluza dinspre sala de sport si, însotit de patru bodyguarzi, a mers pe pista de atletism, dupa care a plecat fara sa fi vorbit cu cineva. De altfel, în afara paznicilor, nu mai era nimeni la stadion. Contactat ieri de ProSport si chestionat pe marginea subiectului, Sorin Ovidiu Vântu a negat totul, însa din tonul sau reiesea faptul ca este putin încurcat.


Marți, 12 februarie 2008

S-au distrat la tenis cu piciorul

 

Ieri-dimineata, rapidistii au avut liber, jucatorii s-au plimbat prin oras si pe malul Marii Mediterane, iar oficialii s-au relaxat în cantonament. Grigore Sichitiu (foto), Nicolae Manea, Marian Rada si Rica Raducanu au jucat mai multe partide de tenis cu piciorul, la care au asistat capitanul visiniilor, Vasile Maftei, si fundasul dreapta Cristian Sapunaru.

Cei doi au ramas surprinsi de executiile reusite de Grigore Sichitiu.


Luni, 11 Februarie 2008

Coman: "In 3-4 zile revin la antrenamente!"

Antrenorul Rapidului, Mircea Rednic, a primit o veste buna, luni dimineata, in legatura cu starea de sanatate a portarului Dani Coman. Acesta plecase la un control in Belgia, dupa ce suferise o accidentare in cantonamentul echipei. Desi oficialii giulesteni se temeau de o afectiune mai grava, analizele jucatorului au relevat ca acesta nu sufera de nimic grav si se poata alatura echipei in Cipru.

"Am avut emotii foarte mari, dar acum sunt linistit. Am facut un control amanuntit, iar doctorul Handrix mi-a spus ca sunt OK. Am facut trei injectii dureroase, si in 3-4 zile voi putea reincepe pregatirea, iar de saptamana viitoare voi reveni la pregatire cu echipa", a declarat Coman pentru ProSport.

La rândul său, vicepreședintele CA Rapid, Grigore Sichitiu, a confirmat vestea pe care toată suflarea giuleșteană o aștepta:"Mircea Rednic a sunat in Belgia si a fost anuntat de catre doctor ca Dani Coman este OK. In scurt timp se va alatura lotului si isi va relua pregatirile" a declarat Grigore Sichitiu.



Marți, 12 februarie 2008

"Pînă săptămîna viitoare, doar alergări ușoare"

Mircea Rednic a primit ieri o veste bună în legătură cu starea de sănătate a lui Dani Coman. Titularul postului de portar nu va suferi nici o intervenție chirurgicală, dar va lua o pauză de 10 zile pentru a urma un tratament și, astfel, va rata și ultimele două partide de pregătire din Cipru. Convocat de Pițurcă pentru meciul amical cu Israel, în care n-a apărat nici un minut, Coman s-a reaccidentat la umărul drept. Pentru a afla exact cauzele durerilor, Rednic l-a trimis pe jucător în Belgia, la o clinică de specialitate.
Dani a părăsit ieri dimineață România alături de Cristian Costache, secretarul general al Rapidului. După un control care a durat aproximativ două ore, medicii l-au anunțat pe goalkeeperul giuleștean că a scăpat de operație, dar va fi nevoit să stea departe de gazon cel puțin încă o săptămînă. Rezultatele complete ale investigației medicale vor fi trimise la club prin fax în zilele următoare.
Problemele lui Coman la umărul drept au început pe 25 noiembrie anul trecut, la meciul UTA - Rapid 1-0, cînd a suferit o disjuncție de claviculă. Portarul de 29 de ani a pierdut ultimele trei meciuri de campionat, plus restanța cu Ceahlăul și a revenit la antrenamente abia în Portugalia, dar și acolo a fost menajat. Rednic la introdus în două partide de pregătire, însă doar pentru a vedea dacă s-a refăcut. Problemele au reapărut și jucătorul a fost menajat.

Coman a ratat 8 partide în acest sezon din cauza accidentărilor

Declarație
"Ne-am bucurat cu toții cînd am aflat că Dani a scăpat de operație. Totuși, să nu ne hazardăm și să așteptăm rezultatele finale ale analizelor"
Cristian Costache, secretar general Rapid

"Stați liniștiți!"
Coman îi asigură pe fanii rapidiști că accidentarea sa nu este gravă și că va fi apt la reluarea campionatului
- Dani, ce ți-au spus medicii? Cît de grav e?
- Slavă Domnului, am scăpat de operație! Am făcut un control amănunțit, care a inclus și 3-4 injecții dureroase, iar doctorii mi-au spus că durerile vor dispărea în cîteva zile. M-am dus acolo foarte speriat, însă acum m-am mai liniștit.
- Te vei mai întoarce în Belgia la control?
- Sper că nu, dar medicii mi-au zis că voi fi obligat să fac alte teste dacă nu scap de durerile astea. Nu vreau să mă gîndesc la asta, prefer să cred că mă voi vindeca după acest tratament.
- Te mai duci în Cipru?
- Bineînțeles. Abia aștept să mă văd cu băieții. Marți după-amiază ajung în România, iar pe seară plec în Cipru. Din păcate, pînă săptămîna viitoare voi face doar alergări ușoare.
- Suporterii sînt foarte îngrijorați de starea ta de sănătate.
- Accidentările fac parte din viața fiecărui sportiv. Cel mai rău lucru pentru un fotbalist este să nu poată juca. Fanii noștri să stea liniștiți! Pînă va începe campionatul voi fi apt de joc. Vreau să ajut Rapidul să ia titlul și să particip la Euro 2008.


Marți, 12 februarie 2008

Cesinha pe Copacabana

Mijlocașul giuleștean a ieșit ieri pe plaja Mării Mediterane și a făcut o demonstrație de jonglerii cu mingea.Rapid ș-a regăsit glezna fină o dată cu apariția brazilianului Cesinha, unul dintre cei mai buni jucători în turul campionatului. Și în cantonamentul din Cipru mijlocașul stînga a făcut spectacol în cele două meciuri în care a evoluat, la antrenamente e printre puținii rapidiști care nu primește reproșuri, iar din gura lui Rednic se aude mereu același lucru: "Bravo, Cesi! Bravo!".
Ieri la prînz, profitînd de faptul că au primit liber din partea tehnicianului, Cesinha (27 de ani) a luat o minge și a ieșit pe plaja dinspre hotelul Pavlo Napa, din Agia Napa. Piciorul îți intra adînc în nisip, însă brazianul din Giulești se simțea ca peștele în apă. Și-a dat jos bluza de trening, nu și adidașii, după care a dat drumul jongleriilor cu mingea.
"Braziliană" reușită pe nisip

"Chiar dacă n-am venit la plajă și relaxare aici, în Cipru, nu puteam refuza să ies cîteva clipe pe plajă ca să fac jonglerii cu mingea. Sînt totuși la muncă aici, trebuie să mă pregătesc, să mă antrenez, nu prea am timp de altceva", spune Cesinha, după care vrea să facă o "braziliană". Prima încercare e pe jumătate reușită. A doua, la fel. La a treia, îi iese perfect. "Da, aici se poate spune că e ca pe Copacabana, însă eu în Brazilia n-am fost acolo, ci pe plaja din Sao Paolo. În acea parte am învățat fotbal, dar este cam același lucru", explică fostul campion mondial de tineret.
Nu se mai oprește din făcut "duble". Încearcă apoi o schemă "a la Ronaldinho". Își trece piciorul peste minge, după care face imediat stop, înainte ca balonul să atingă nisipul. Zîmbește larg, ca un copil care primește o minge și permisiunea părinților de a se duce în spatele blocului să joace fotbal. E normal, doar e brazilian.

DECLARAȚIE
"Este infinit mai dificil să joci fotbal pe nisip decît pe un teren normal. Îți menții echilibrul mult mai greu și trebuie să faci eforturi mari pentru a controla balonul. Eu prefer fotbalul pe teren, nu cel pe nisip" Cesinha

INTERVIU
"Lupta la titlu va fi pasionantă"
Brazilianul din ofensiva Rapidului spune că nu concepe altceva în afara titlului și că el și colegii săi vor avea parte de 15 finale în retur

- Cesar, e soare în Cipru, ai plaja aproape, te simți ca acasă, în Brazilia?
- Da, e frumos, însă am venit aici la muncă, nu la relaxare. E adevărat că, după atîtea antrenamente și meciuri amicale, această dimineață liberă ne-a prins foarte bine. Am ieșit pe plajă și nimic nu se compară cu o plimbare pe malul mării, să simți briza și să mergi pe nisip.
- Se apropie returul, cum vezi lupta la titlu?
- Va fi pasionantă. Au mai rămas 15 etape în care echipele de pe primele 3-4 locuri pot spera la cîștigarea campionatului. Normal că și Rapid va fi în această luptă și nu ne gîndim la nimic altceva în afara locului 1 și a titlului de campioană.
- De ce anume crezi că aveți nevoie pentru a termina primii la finalul celor 34 de etape?
- De concentrare la fiecare meci. Nu trebuie să facem pași greșiți, nu trebuie să subestimăm nici un adversar, indiferent că jucăm pe teren propriu sau în deplasare. Vor fi 15 etape ca niște finale pentru noi, iar atunci cînd joci o finală trebuie să dai 150 la sută pe teren și să îți dorești să cîștigi neapărat.
- De cine îți este mai teamă, de liderul CFR sau de Steaua?
- Sincer? De nici una dintre ele. Cînd intru pe teren, n-am teamă de nimeni, cu atît mai puțin de CFR și de Steaua. OK, sînt două echipe bune, am respect pentru ele, însă eu nu știu ce înseamnă frică atunci cînd vine vorba despre fotbal.
- Crezi că e mare diferența de puncte față de CFR?
- 5 puncte vi se par multe? Practic, sînt două meciuri la mijloc, dintre care unul va fi cel direct. În plus, vor mai exista și alte partide grele pentru ei, dar și pentru noi. Orice se poate întîmpla, tocmai de aceea spun că trebuie să fim concentrați la fiecare întîlnire și să nu spunem prea devreme că, gata, s-a terminat lupta, sau că, gata, sîntem campioni.
- Îți place viața din România?
- Da. Și nu zic acest lucru doar așa, ca să vorbesc frumos. OK, la început mi-a fost mai greu, nu cunoșteam pe nimeni, nu prea mă băga nimeni în seamă, însă după ce m-am acomodat, pentru că totuși au trecut aproape 7 luni, e foarte bine. Mă simt confortabil la echipa mea de club, avem o atmosferă excelentă și chiar sînt bucuros că am decis să vin în România. Sper să am și succese importante cu Rapid și să evoluăm la toamnă în Champions League.

Cifre
700 de mii de euro a costat transferul lui Cesinha de la Braga, în vara anului trecut
190 de mii de euro este salariul lui Cesinha, al doilea după Boya (200.000 E)
6 goluri a marcat Cesinha în cele 23 de meciuri pe care le-a jucat în toamnă, în toate competițiile
6,33 este media notelor primite de Cesinha din partea gsp în turul Ligii I, capitol la care este depășit doar de Coman (6,36)


Marți, 12 februarie 2008

Rubins de jumătate de milion

Pentru a semna cu Rapid, internaționalul leton solicită aproape 500.000 de euro

Transferul lui Andrejs Rubins la Rapid are șanse mici să se realizeze. Motivul îl reprezintă salariul cerut de jucător, considerat mult prea mare de către oficialii giuleșteni. Mijlocașul de 29 de ani vrea 240.000 de euro pe sezon și o primă de instalare de 250.000 de euro! Dacă giuleștenii vor accepta pretențiile salariale ale letonului, acesta ar deveni cel mai bine plătit jucător rapidist. Lider în clasametul salariilor în acest moment este Pierre Boya cu 200.000 de euro, urmat de Cesinha (190.000 de euro) și Ranko Despotovici (180.000 de euro).
Giuleștenii s-au orientat spre jucătorul leton, după ce CFR Cluj a blocat transferul gălățeanului Janos Szekely la o altă echipă din țară. Rednic are nevoie de un mijlocaș dreapta pentru a-i crea concurență lui Emil Dică, iar Andrejs reprezintă o soluție, mai ales că poate evolua atît în banda dreaptă, cît și pe stînga. Rubins, care vine din postura de jucător liber de contract după ce și-a încheiat angajamentul cu Spartak Moscova, a evoluat de 91 de ori în echipa națională a țării sale, reușind să înscrie 8 goluri.

"Rubins posedă tehnică în regim de viteză, îmi place de el. O să-l mai văd la lucru în următoarele două meciuri amicale, apoi decid dacă rămîne" Mircea Rednic
















Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...