| revista presei - stiri din ziare despre Rapid |
13 / 14 februarie 2008

online | vizualizari           actualizat joi 14 februarie 2008 ora 0:00



    TITLURILE ZILEI ® joi 14 februarie 2008
  ® Rapid - Șerif Tiraspol 1-1
  ® De ce se inchide Giulestiul?
  ® Atacantul formatiei Beira Mar, Vasco Matos s-a înteles cu Rapid
  ® Coman: "Daca nu vine Casillas, nu ma ingrijorez!"
  ® Manea: "U Cluj nu va veni în Giulești să se plimbe"
  ® Copos si-a trimis avocatul la înaintare



WELCOME !!
muzica se opreste de la butonul playerului

download
melodia

14 februarie 2008

Rapid - Sheriff Tiraspol 1-1

 chat RapidFans                      
  smilies/zâmbete     .

Rapid a terminat la egalitate ultimul joc din cadrul turneului din Cipru, cu echipa moldoveana Sheriff Tiraspol 1-1.

Min. 90: Arbitrul cipriot a fluierat finalul meciului

Min. 86:
Rapidiștii presează pe final, dar majoritatea fazelor se încheie la Grigorie

Min. 85: Grigorie reușește mai mult la serviciu. Centrarea sa pentru Maftei, ajuns în careul advers, este reluată de fundașul giuleștean în brațele lui Melenciuc

Min. 84: Nimic nu îi iese lui Grigorie astăzi. Încă un șut total dezamăgitor din poziție bună pentru fostul dinamovist

Min. 81: Momente de apatie în jocul celor două echipe

Min. 70: Lovitură de cap pe lângă poartă a lui Răduță, dintr-o poziție ideală

Min. 68:    1-1    Arbănaș, fostul jucător al Gloriei Bistrița, reușește un gol splendid - reluare din vole de la peste 20 de metri, care lovește și bara porții lui Andrade

Min. 61:
Șut foarte periculos al moldovenilor, care a trecut la câțiva centimetri de bara lui Andrade

Min. 60: Răduță a intrat în locul lui Pancu

Min. 59: Pancu și Tiago au fost eliminați după acest conflict

Min. 58:
Pancu a fost la un pas de bătaie cu un jucător de la Sheriff

* Pancu va evolua în această repriză pe partea dreaptă în linia mediană, Burdujan pe stânga, iar în atac Boya va face pereche cu Despotovic

*La pauză, Rednic a făcut mai multe mutări în alcătuirea și organizarea echipei. Au intrat Maftei, Grigore, Despotovic și Grigorie, părăsind terenul Leonard, Lazăr, Griffiths și Emil Dică.

Min. 46: A început repriza secundă

Min. 45: A fost ultima fază a primei reprize


Min. 45: Șut puternic al lui Pancu, în diagonală, dar peste poartă

Min. 34: Andrade scapă din nou cu fața curată, după ce Nadson a fost câțiva centimetri de a devia decisiv o centrare

* Ioan Andone și Iuliu Mureșan asistă la meciul giuleștenilor  

Min. 24: Andrade reține un șut periculos al moldovenilor, venit pe un contraatac pe partea stângă

Min. 21: Ionuț Stancu a intrat în locul lui Bozovic, accidentat

Min. 19: Tiago a profitat de o nouă gafă în centrul defensivei giuleștene, dar nu a reușit să marcheze

Min. 16: Pancu șuteazăcu stângul, mult pe lângă poartă

Min. 8: Andrade a ieșit la marginea careului și l-a blocat pe Tiago

Min. 4:    1-0    Gafă de proporții a portarului care a degajat mingea în Burdujan, iar rapidistul a lobat balonul în poarta goală

Min. 3: Boya a încercat să îl surprindă pe portarul moldovenilor cu un șut fără preluare

Min. 1: Fluier de start/ prosport


Joi, 14 februarie 2008

Situația actuală și proiectul de modernizare a Stadionului Giulești - Valentin Stănescu

Ca urmare a articolului apărut în ediția tipărită a ProSport-ului de astăzi (material care a prezentat în mod tendențios situația actuală a Stadionului Giulești, dezinformând în mod alarmant opinia publică și suporterii rapidiști), directorul general al clubului - Constantin Zotta și secretarul general - Cristian Costache au prezentat astăzi în fața reprezentanților mass-media realitatea cu privire la stadion, care, deși este departe de standardele unei arene de patru sau cinci stele, nu se prezintă în niciun caz așa cum este descris în materialul alarmist publicat astăzi de un prestigios cotidian sportiv.

"Admitem că stadionul în acest moment nu arată așa cum ne-am dori cu toții, dar este deranjant și periculos să citești astfel de materiale în presa scrisă. Un astfel de articol poate crea o adevărată psihoză în rândul suporterilor, iar realitatea este cu totul și cu totul diferită. Dealtfel, fotografiile cu care a fost ilustrat acest material sunt surprinse în peluza care în acest moment este dezafectată tocmai pentru a nu pune în pericol siguranța spectatorilor care își doresc să fie aproape de Rapid. Ce este însă regretabil e că semnatarii respectivului articol nu au avut respectul minim necesar pentru acest club încât să consulte documentele oficiale pe care noi am fi fost bucuroși să le punem la dispoziție înainte de a arunca pe piață o asemenea dezinformare", a comentat Cristian Costache situația actuală a arenei din Grant.

Constantin Zotta, care a ținut să le reamintească reprezentanților mass-media investițiile pe care FC Rapid le-a făcut în infrastructura bazei sportive de-a lungul timpului: "Pentru a putea obține licența care să ne permită să evoluăm în Liga I în sezonul 2007-2008 am început lucrările de consolidare a Tribunei I, iar începând din luna septembrie am obținut acceptul de a folosi și această tribună la 75% din capacitate. Am investit în suprafața de joc, care la un moment dat era cea mai bună din țară, iar în acest moment lucrările de modernizare ale tribunei oficiale sunt în curs de desfășurare. Vom extinde tribuna VIP de la 117 la 221 de locuri, tribuna oficială, care a devenit neîncăpătoare pentru sponsorii și partenerii clubului, va avea 278 de locuri iar masa presei va avea 96 de locuri și va fi mai apropiată de suprafața de joc. FC Rapid SA a investit sute de mii de euro în acest stadion, care nu ne aparține deși conform contractului responsabilitatea cade în sarcina Clubului Sportiv Rapid. Cu siguranță sunt sume care nu se vor amortiza de-a lungul timpului. Să nu uităm că spre deosebire de Steaua și Dinamo, care au moștenit parcuri sportive întinse pe zeci de hectare, noi am investit în baza de la ProRapid pentru a putea pregăti marea performanță în condiții excelente. Am investit aproape zece milioane de euro în cea mai modernă bază de pregătire din țară", a precizat directorul general al clubului. Constantin Zotta a prezentat și actualul proiect de modernizare a stadionului (vezi foto), care presupune construcția în mai multe faze, așa încât utilizarea arenei să nu fie periclitată pe perioada lucrărilor care vor necesita investiții de aproximativ 45 de milioane de euro: "Am dorit să obținem concesionarea stadionului, pentru a putea demara un proiect amplu de modernizare. Am obținut deja sursele de finanțare pentru acest proiect, însă din păcate Ministerul Transporturilor, prin intermediul Clubului Sportiv Rapid, nu ne-a trimis deocamdată decât o scrisoare prin care ne propune prelungirea actualului contract de închiriere și ne obligă să investim trei milioane de euro în consolidarea actualului stadion. Nu am considerat oportună această propunere și sperăm să ajungem cât mai repede la o soluție cât mai corectă. În acest moment nu putem organiza meciuri în grupele Ligii Campionilor sau ale Cupei UEFA, iar din păcate dacă nu vom ajunge repede la o soluție va trebui să ne orientăm probabil spre stadionul din Piatra-Neamț". "Am luat în calcul și varianta construirii unui stadion nou într-o altă locație, însă ideal ar fi ca Rapid să-și continue existența în Giulești, acolo unde până acum s-a scris istorie", a adăugat secretarul general al clubului, Cristian Costache.



 12 februarie 2008

Rapid - Locomotiv Sofia 3-4

Echipa antrenata de Mircea Rednic a capotat, marti, in amicalul cu Lokomotiv Sofia, scor 3-4. Duminica, Rapid a fost invinsa de o alta echipa de la sud de Dunare, Levski Sofia, scor 3-2.

Urmeaza ultimul meci din turneul din Cipru joi, 14 februarie ora 15:00, cu Șerif Tiraspol | direct la TV SPORT.RO




Miercuri, 13 februarie 2008

De ce se inchide Giulestiul?

Stadionul Rapid ar fi putut deveni un Heysel al Romaniei! Desi arena primise "bulina rosie", fiind o cladire cu grad de periculozitate maxim, ea a inregistrat recordul de audienta acum 2 ani, dupa ce fusese catalogata astfel, la meciul din sferturile UEFA dintre visinii si Steaua (scor 1-1). 


Miercuri, 13 februarie 2008

Coman: "Daca nu vine Casillas, nu ma ingrijorez!"

Portarul formației Rapid, Dănuț Coman, a declarat, miercuri, ca singurul concurent pe post care i-ar da emotii in ceea ce priveste titularizarea in poarta giulestenilor este goal-keeperul lui Real Madrid, Iker Casillas.

"Poate se cauta nu al doilea portar, ci primul. Vine Casillas? Nu? Atunci nu ma îngrijoreaza. Mircea Rednic stie mai bine ce jucatori mai trebuie la echipa, unde sunt probleme. Dar eu zic ca avem o echipa buna si ne vom bate pentru primul loc. Nu putem spune ca le furam titlul celor de la CFR. Deocamdata clujenii sunt pe primul loc, au 5 puncte avans, dar nu este o distanta atat de mare incat sa nu-i putem ajunge", a declarat Coman.

Jucătorul rapidist s-a întors din Belgia, acolo unde a efectuat un control medical amănunțit la umărul drept. Coman încă resimte dureri în urma accidentării suferite la finalul primei părți a campionatului, dar acestea ar trebui sa dispara in cateva zile: "Deocamdata nu pot da un verdict clar. Am fost in Belgia la un control amanuntit, am facut si câteva infiltratii în umar, medicul de acolo m-a anuntat ca în câteva zile durerile ar trebui sa ma lase, iar de saptamâna viitoare ar trebui sa încep antrenamentele alaturi de echipa", a spus portarul giulestean.

Coman este dispus să riște orice pentru a evolua la echipa sa de club, ajutând-o astfel să câștige titlul în acest sezon dar si pentru a prinde o convocare la turneul final al Campionatului European. "Imi doresc foarte mult sa-mi ajut echipa sa câstige campionatul si sa particip si la Campionatul European. As risca orice pentru ca Rapidul sa câstige campionatul, chiar si sanatatea mea. Daca din punct de vedere medical medical voi fi bine si antrenorul decide sa ma trimita în poarta normal ca intru cu U Cluj", a explicat Coman.

Goal-keeperul giulestean a tinut sa linisteasca suporterii dupa erorile grave ale defensivei din meciurile amicale. "Nu are importanta ca s-au luat atâtea goluri în amicale. Sunt meciuri de pregatire, jucatorii sunt stresati din cauza antrenamentelor, s-a acumulat o oboseala, stare de nervozitate. Important e ca echipa a avut conditii bune de pregatire, s-a pregatit bine, iar cu totii speram ca pâna la ora primului meci oficial sa fim într-o forma buna", a declarat Coman.


Miercuri, 13 februarie 2008

Copos si-a trimis avocatul la înaintare

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie asteptau ieri-dimineata la sediu un alt om important din fotbalul românesc, George Copos. In stilu-i caracteristic, acesta a evitat întâlnirea cu procurorii, trimitându-l în locul sau pe avocatul Gheorghe Diaconescu. Copos este urmarit, alaturi de alti noua oameni din fotbal, pentru savârsirea infractiunilor de înselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani.


Miercuri, 13 februarie 2008

Matos s-a înteles cu Rapid

Atacantul formatiei Beira Mar, Vasco Matos, va sosi în cantonamentul giulestenilor din Cipru. Impresarul jucatorului, Cipriano Marcelo, a confirmat întelegerea dintre gruparea visinie si fotbalist. "Cred ca Rapid si Beira Mar s-au înteles în privinta lui Matos. Urmeaza ca jucatorul sa vina în Cipru", a spus Marcelo. Altfel, tehnicianul Mircea Rednic îi mai asteapta zilele acestea în Cipru pe atacantul Joao Paolo, de la Uniao Leiria, si pe mijlocasul Vitor Vinha, de la Academica.


Miercuri, 13 februarie 2008

Rapid - Lokomotiv Sofia 3-4 / Comentariul meciului

Echipa antrenata de Mircea Rednic a capotat, marti, in amicalul cu Lokomotiv Sofia, scor 3-4. Duminica, Rapid a fost invinsa de o alta echipa de la sud de Dunare, Levski Sofia, scor 3-2.

In partida cu Lokomotiv, Rapidistii au fost din nou tradati de defensiva nesigura, care a avut o "contributie" la toate golurile bulgariilor. Capitanul Maftei, in special, a avut o zi mizerabila, gafand de nenumarate ori.

In atac lucrurile au stat mai bine, chiar daca doua goluri au fost marcate din lovituri de la 11 metri. Aceiasi Pancu si Boya au fost motoarele echipei, care au produs panica si faze de poarta. In mitanul secund insa, Despotovici si Burdujan nu au mai ajutat cu nimic echipa, Rapid parand o echipa debusolata.

Rapid mai are programat în turneul din Cipru doar un meci amical, joi, cu Șerif Tiraspol.


Min 90: Se incheie partida

Min 88:
Contraatac al bulgarilor, stopat de Andrade printr-un hent in afara careului, portarul rapidist este eliminat

Min 80: Se acorda un nou penalty Rapidului, acelasi Dica transforma sigur

Min 77:
Rapidistii au mai beneficiat de doua ocazii, insa fara sa puncteze pe tabela

Min 67: Griffiths expediaza o bomba la vinclu, portarul insa o deturneaza in corner

Min 63: Rapid evolueaza slab dupa schimbarile efectuate, baietii lui Rednic nu par capabili sa remonteze

Min 50: Defensiva giulesteana este din nou visatoare la o centrare in careu si atacantul bulgar reia pe langa Andrade

Min 48: Leonard comite hent in careu si bulgarii preiau conducerea

Min 46: A inceput repriza secunda

Min 45: S-a incheiat prima repriza

Min 39:
Se joaca dur, meciul este intrerupt deseori datorita accidentarilor

Min 30: Bulgarii marcheaza contrar cursului jocului, Maftei fiind din nou depasit usor de u atacant advers, sutul bulgarului invingandu-l pe Marinescu

Min 27:
Pancu executa o lovitura libera de pe dreapta, Cesinha reia din cadere, dar peste poarta

Min 22: Rapidistii combina bine, Boya si Pancu creeaza panica in jurul careului bulgar

Min 17: Pancu centreaza in careu, Boya reia cu capul in fata portii, de unde Sapunaru o impinge in plasa. Se pare insa ca mingea depasise deja linia portii

Min 15: Dica il lanseaza pe Pancu in careu, acesta e busculat de portar si se acorda 11 metri. Transforma Dica in forta

Min 10: Sofiotii deschid scorul, dupa o noua mare eroare de plasament la o lovitura libera, Dobrev fiind gasit singur la 3 metri de poarta, acesta reluand lejer in plasa

Min 4:
Boya este aproape de gol, lovitura sa de cap fiind respinsa cu greu de portarul bulgar

Min 1: A inceput partida

Mircea Rednic începe meciul cu:
Marinescu - Săpunaru, Maftei, M. Constantin, Bozovic - Lazăr - Dică, Pancu, Grigorie, Cesinha - Boya
Rezerve: Andrade - Burdujan, Răduță, Grigore, I. Stancu Leonard, Rubins, Griffiths


Miercuri, 13 februarie 2008

Adi Iencsi si-a vizitat fostii colegi

La partida Rapid - Lokomotiv, scor 3-4, a asistat si fostul capitan al alb-visiniilor, Adrian Iencsi, în prezent la Apolon Limassol. Iencsi s-a întretinut pe toata durata meciului cu Marius Bratu si apoi a fost îmbratisat de Daniel Pancu. "Rapidul are o echipa puternica si are sanse foarte mari la titlu. Chiar daca au pierdut, în campionat va fi cu totul altfel", a spus Iencsi, care si-a reafirmat dragostea pentru echipa din Grant: "Chiar daca joc afara, apartin tot de Giulesti. Chiar pot spune ca Giulestiul e a doua mea casa"


Miercuri, 13 februarie 2008

Rednic: "Avem probleme pe partea centrala a apararii"

Antrenorul Rapidului, Mircea Rednic, a declarat, in urma infrangerii suferite in fata celor de la Lokomotiv Sofia, ca nu este ingrijorat de rezultatul partidei, dar a subliniat ca problemele din defensiva trebuiesc rezolvate repede.

"Nu sunt ingrijorat, nu am de ce. Eu nu caut rezultate, am incercat sa gasesc o formula de echipa, am vrut sa evit si accidentarile. Ati vazut ce tare s-a jucat, ar fi trebuit sa facem si noi la fel, sa jucam agresiv. Ceea ce ma ingrijoreaza este faptul ca dominam, ca ne creem ocazii, dar ca primim goluri usor. Avem probleme pe partea centrala a defensivei, inclusiv la postul de portar. Aceste lucruri trebuiesc reparate cat mai repede" a spus Rednic, care a completat ca nu este suparat pe Maftei, autorul unor erori mari in aceasta partida. "Maftei este un jucator de baza, a gresit si el dar nu sunt probleme. Se exagereaza mult pe aceasta tema, important este ca nu mai e mult si incepe campionatul. De abia astept, m-am saturat de cantonamente" a incheiat Rednic


Miercuri, 13 februarie 2008

Manea: "Tratam cu mai mulți portughezi"

Directorul tehnic al clubului Rapid, Nicolae Manea, a declarat, marți, că giulestenii negociază transferul unor jucători din Portugaliei, dar a refuzat să dezvăluie identitatea acestora.

"Nu sunt mari surprize. Sunt unii jucători cu care suntem în tratative destul de avansate. Sperăm să se rezolve  și să întărim lotul pe niște posturi unde Rednic are nevoie. E vorba de mai mulți portughezi. Sunt niște jucători buni, sunt jucători care au fost urmăriți și sper să reușim să-i aducem", a spus Manea



Miercuri, 13 februarie 2008

Buga: "Îl înțeleg pe Rednic!"

Golgeterul all-time al Rapidului în Europa (14 reușite) îi respectă decizia lui Rednic de a renunța la serviciile sale și spune că a uitat golul de senzație cu Hamburg, din sferturile Cupei UEFA, și celelalte reușite, în urma cărora fanii l-au alintat "Pele din Giulești"

"Il inteleg pe Rednic, poate si eu, daca eram antrenor, procedam la fel. E normal sa-si aleaga jucatorii pe care se bazeaza. Golul cu Hamburg si celelalte reusite din UEFA au trecut, gata, traiesc in prezent si realitatea e ca ma antrenez cu Rapid II", a marturisit Buga


Miercuri, 13 februarie 2008

Rednic: "Nu mă îngrijorează"

Rednic este nerăbdător să înceapă partea a doua campionatului. "Nu mă interesează rezultatele, important este că dominăm și reușim să ne creăm ocazii. Dar de-abia aștept să înceapă campionatul, m-am săturat de cantonamente", a spus Rednic

7 goluri în ultimele 2 meciuri. Atît a primit Rapid cu Lokomotiv și cu Levski. După înfrîngerea cu Lokomotiv, Antrenorul Rapidului, Mircea Rednic, a declarat la Special, la televiziunea sportro: "Nu mă îngrijorează.

Se joacă foarte dur. Deja am 4 jucători care sînt ușor accidentați. Dominăm jocul, avem ocazii, dar luăm multe goluri".


Miercuri, 13 februarie 2008

Pancu + Iencsi = 1923

Adi Iencsi a urmărit amicalul dintre Rapid și Lokomotiv Sofia alături de Marius Bratu, fostul său coleg și actualul antrenor cu portarii.

După ce a fost schimbat, Pancone a vizionat repriza a doua alături de fostul căpitan, cei doi fiind prieteni foarte buni de cînd evoluau în Giulești. La vremea respectivă, Pancu și Iencsi chiar au cerut să evolueze cu numerele 19, respectiv 23, pe spatele tricourilor pentru a forma împreună anul în care a luat naștere Rapidul.


Miercuri, 13 februarie 2008

"U Cluj nu va veni în Giulești să se plimbe"

Cu gandul la titlu, rapidistii pregatesc meciul cu U Cluj, primul din returul de campionat.

"Noi ne gandim la meciul cu U Cluj, care va fi unul foarte dificil. Ardelenii nu vor veni in plimbare in Giulesti, ci ca sa lupte pentru a se salva de la retrogradare. Sint sigur ca si jucatorii sint constienti ca ne asteapta o partida dificila si o vor trata ca atare", a spus Manea.















Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...