| revista presei - stiri din ziare despre Rapid |
1 / 2 februarie 2008

online | vizualizari                 actualizat vineri 1 februarie 2008 ora 22:00

    TITLURILE ZILEI ® Vineri 1 februarie 2008
  ® Constantin Zotta: "Vasile Maftei este cel mai bun fundaș central din România!"
  ® Dănuț Coman este singurul rapidist convocat la echipa națională
  ® Ranko Despotovic convocat la naționala Serbiei
  ® Daniel Pancu este unul dintre capitanii echipei
  ® Ivorianul Seydou Doumbia va merge cu Rapid în turneul din Cipru
  ® "Moscova îl vrea pe Constantin"
  ® Rapidul cere 3,5 milioane pe Marius Constantin

  FC RAPID Bucuresti ® www.fcrapid.ro ®    
    ® Site Oficial ® The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest ® Site Officiel ®

Vineri, 1 februarie 2008

Constantin Zotta: "Vasile Maftei este cel mai bun fundaș central din România!"

Constantin Zotta a ținut să îi răspundă fostei mari glorii rapidiste, Liță Dumitru, care într-un interviu acordat astăzi a declarat despre căpitanul Rapidului, Vasile Maftei că este un jucător "depășit de situație".

"Liță Dumitru va fi întotdeauna respectat la Rapid ca unul dintre jucătorii emblematici ai acestui club. Nici nu ar avea cum să fie altfel după nouă sezoane în care a apărat cu succes culorile acestui club. Îl respectăm pe Liță Dumitru, atât ca rapidist cât și ca om de fotbal, însă părerea mea e că l-a apreciat greșit pe Maftei, atunci când l-a numit "un jucător depășit". Îl consider pe Maftei unul dintre cei mai buni jucători din campionatul intern, fapt pe care l-a demonstrat cu prisos prin evoluțiile avute de-a lungul timpului în tricoul Rapidului. Dealtfel, desemnarea lui în unsprezecele ideal al Ligii I după prima parte a campionatului nu m-a surprins cu nimic, așa cum nu m-ar surprinde nici o convocare a jucătorului la echipa națională", a declarat directorul general al clubului despre căpitanul echipei noastre.

Pentru a pune capăt și discuțiilor legate de purtătorul banderolei de căpitan al echipei, Mircea Rednic a făcut următoarea declarație pentru site-ul oficial al clubului, www.fcrapid.ro:

"În primul rând, Vasile Maftei nu este nici pe departe un jucător depășit, eu îl consider un om de bază al echipei și unul dintre cei mai buni fundași centrali din România. El nu este nicidecum "ultimul libero", ci este un fundaș central dreapta care s-a adaptat foarte bine poziției pe care joacă. Am tot respectul pentru Pancu, dar nu s-a pus problema ca Maftei să nu fie în continuare căpitanul echipei. Cât timp va fi pe teren, Maftei va fi în continuare căpitan. Dealtfel, la meciul cu Naval Pancu a vrut să îi cedeze banderola, iar Maftei a refuzat-o, probabil tot din respect pentru coechipierul lui", a precizat Mircea Rednic.


Vineri, 1 februarie 2008

Dănuț Coman este singurul rapidist convocat la echipa națională

Victor Pițurcă a anunțat astăzi numele jucătorilor convocați la echipa națională pentru amicalul cu Israel, care se va disputa miercuri, 6 februarie, cu începere de la ora 20:45, pe stadionul "Ramat Gan" din Tel Aviv. Dănuț Coman este singurul dintre jucătorii rapidiști care a primit convocarea selecționerului. În cazul în care va fi folosit în Israel, Coman ar putea bifa cea de-a zecea selecție sub tricolor. Iată și lotul care va face deplasarea în Israel pentru primul amical al anului din programul echipei naționale:

Portari: Bogdan Lobonț (FC Dinamo București) și Dănuț Coman (FC Rapid București)

Fundași: Cosmin Contra (Getafe CF), George Ogăraru (AFC Ajax Amsterdam), Gabriel Tamaș (AJ Auxerre), Cosmin Moți (FC Dinamo București), Dorin Goian (FC Steaua București), Ștefan Radu (SS Lazio Roma) și Mihai Neșu (FC Steaua București)

Mijlocași: Florentin Petre (TSKA Sofia), Bănel Nicoliță (FC Steaua București), Ovidiu Petre (FC Steaua București), Paul Codrea (AC Siena), Cristian Chivu (Internazionale Milano), Răzvan Cociș (Lokomotiv Moscova) și Nicolae Dică (FC Steaua București)

Atacanți: Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Daniel Niculae (AJ Auxerre), Adrian Mutu (Fiorentina) și Gheorghe Bucur (FC Politehnica 1921 Știința Timișoara).

Dintre echipele românești, steaua este cea mai bine reprezentată, cu cinci jucători convocați. Dinamo are doi jucători la lot, iar Rapid și Poli câte unul. Rapidiștii și-ar fi dorit cu siguranță ca "alb-vișiniii" să aibă mai mulți reprezentanți la lot, parcursul din prima parte a campionatului îndreptățindu-i pe mai mulți dintre elevii lui Mircea Rednic să aștepte o convocare din partea selecționerului. Dat fiind faptul că sezonul competițional intern s-a întrerupt în urmă cu 47 de zile, Victor Pițurcă a avut la dispoziție numai propria inspirație pentru a desemna jucătorii din campionatul intern convocați pentru prima acțiune a echipei naționale din 2008. Astfel, unor jucători ca Vasile Maftei (desemnat cel mai bun fundaș central din campionatul intern în ancheta Gazetei Sporturilor), Cristian Săpunaru (cel mai bun fundaș lateral dreapta în aceeași anchetă), Marius Constantin, Costin Lazăr și poate Daniel Pancu, ca să îi numim doar pe ultimii jucători care au fost în atenția selecționerului, nu le rămâne decât să aștepte reluarea campionatului pentru a convinge că merită să intre în circuitul echipei naționale.

Dintre stranierii Rapidului, Ranko Despotovic a primit convocarea selectionerului Miroslav DjuKic pentru partida pe care nationala Serbiei o va disputa, tot pe 6 februarie, in compania Macedoniei.



Vineri, 1 februarie 2008

"Sînt de trei ori mai bun decît în 2006!"

Pancu le promite rapidiștilor că prestațiile lui vor fi mult peste cele de acum doi ani, la precedenta sa aventură în Giulești

-Daniel, mai ții minte de cînd n-ai mai fost căpitan la Rapid?

- Să știți că am mai purtat banderola, dar nu în ultimul sezon pe care l-am petrecut în Giulești, adică 2005-2006, ci a fost mai demult, cînd era antrenor nea Vio Hizo.
- Și păstrezi banderola?
- Asta n-aș putea să spun, pentru că depinde de antrenor, el o să decidă cine trebuie să fie căpitan.
- Ai jucat 90 de minute contra lui Naval, la doar o săptămînă de cînd ai ajuns în Portugalia. Cum te-ai simțit?
- Fizic? Senzațional! A fost foarte, foarte bine! Sînt într-o formă bună, dar suporterii să fie convinși că, peste trei săptămîni, cînd or să reînceapă meciurile oficiale, nivelul meu de joc va fi unul și mai bun de atît. Mai avem turneul din Cipru, cu antrenamente și amicale, avem timp să creștem cu toții, și ca pregătire, și ca joc. Deocamdată mă bucur că am putut să alerg fără probleme 90 de minute. Eu mai jucasem în Turcia pînă să semnez cu Rapid, deci e firesc să n-am probleme din cauza pregătirii fizice.
- Cum ți se pare echipa de acum a Rapidului?
- Bună! Îmi plac și străinii, pe care nu-i știam foarte bine pînă să vin aici. O să luptăm ca să ajungem în Liga Campionilor. Eu am încredere și în echipă, și în mine personal, pentru că mă simt foarte bine, sînt determinat și pot să joc de trei ori mai bine decît am făcut-o în 2006, ultima dată cînd am mai îmbrăcat tricoul Rapidului.
- Ce te face să spui asta?
- Acum doi ani aveam niște probleme la spate, care îmi afectau jocul. De data asta, sînt la capacitatea maximă!


Joi, 31 ianuarie 2008 22:21

Liderul Pancu

Pancu pare să fie deja un cîștig pentru Rapid. Își asumă rolul de șef în teren, execută toate fazele fixe și duce 90 de minute la ritm intens. Costin Lazăr-Daniel Pancu. Acesta e cuplul de mijlocași centrali cu care Mircea Rednic va forța, în ultimele 15 etape din campionat, accesul în Liga Campionilor. Antrenorul a folosit formula și în ultimul amical jucat de giuleșteni în Portugalia, 0-1 cu Naval, locul 14 din primul eșalon lusitan, cu Lazăr în fața apărării, iar Daniel mijlocaș ofensiv.

Pancone a fost chiar integralist și a purtat banderola, pe care a păstrat-o și după pauză, cînd a intrat pe teren Vasile Maftei, căpitanul din ultimii ani al alb-vișiniilor. Fostul internațional și-a asumat rolul de lider în amicalul cu Naval. A comunicat permanent cu colegii, a dirijat majoritatea atacurilor echipei sale, a strigat de cîteva ori la Herea și i-a arătat cum trebuie să joace, l-a încurajat pe Săpunaru înaintea unei lovituri libere.
Fotbalistul pe care Rapid l-a suflat Stelei e responsabil cu toate fazele fixe de care beneficiază echipa lui Rednic. Pancone execută foarte bine toate cornerele și loviturile libere de pe ambele laturi ale terenului, punîndu-și colegii în situații bune și adversarii în dificultate. "Daniel e important și la fazele fixe, dar nu numai. Va fi un mare cîștig, veți vedea!", e părerea tehnicianului despre mijlocașul de 31 de ani.

"Pancu e pariul meu! Va ajuta mult Rapidul și în teren, dar și în vestiar!"

Mircea Rednic

75 de mii de euro va cîștiga Pancu din salariu în cele 4 luni de contract cu Rapid, angajamentul lui urmînd să fie rediscutat în vară

Ce zic rapidiștii vechi

"S-ar putea ca Rapidul să-l ajute pe Pancu să redevină ce a fost, el va avea de cîștigat dacă va înțelege că Rapid i-a întins o mînă de ajutor. Totuși, eu sînt de părere că Rapid avea nevoie în primul rînd de un vîrf de atac, abia apoi de un mijlocaș de creație cum este Pancu"

Liță Dumitru

"Pancu poate fi de un real ajutor Rapidului cu o singură condiție: să reușească să se înțeleagă cu Rednic. Îmi doresc să se înțeleagă, dar depinde în special de Rednic, pentru că știe toată lumea că Pancu a fost dorit de suporteri și mai puțin de conducere"
Dănuț Lupu

"Pancu are calități și poate reveni la forma de acum cîțiva ani, dar faptul că suporterii au insistat foarte mult ca el să se întoarcă poate fi o presiune care să nu-i facă bine. Fanii așteaptă mult de la el, e o responsabilitate mare, dar Pancu poate deveni asul din mîneca Rapidului dacă este susținut de colegi și de antrenor"

Rică Răducanu


Joii, 31 ianuarie 2008 22:17

TRANSFER | Îl iau pe Seydou

Ivorianul de 20 de ani va merge cu Rapid în turneul din Cipru. Giuleștenii își iau al șaselea atacant! Seydou Doumbia se antrenează deja de cîteva zile la Pro Rapid și așteaptă revenirea în țară a primei echipe pentru a trece sub comanda lui Mircea Rednic. Atacantul în vîrstă de 20 de ani va fi oprit și în lotul pe care alb-vișiniii îl vor deplasa pe 6 februarie în Cipru. Singura problemă nerezolvată încă este obținerea vizei de intrare în Insula Afroditei.

Seydou a fost adus de la Kashiwa Reysol chiar la cererea lui Rednic, iar antrenorul l-a înștiințat pe Florin Motroc, tehnicianul de la "satelit", să-l menajeze la antrenamente, pentru a nu risca o accidentare. Prețul pe care gruparea din prima ligă japoneză îl solicită în schimbul lui Doumbia e de 300.000 de euro. Africanul a jucat 18 meciuri în ultimul sezon pentru Kashiwa, dar a fost rareori titular, în cele mai multe situații intrînd doar după pauză.

"Vor mai veni jucători, pentru că eu vreau concurență pe toate posturile. În Cipru o să definitivăm lotul"

Mircea Rednic



Vineri, 1 februarie 2008

Pancu, noul capitan

Dupa patru ani, Vasile Maftei a pierdut banderola, iar "Pancone" va fi liderul din teren al echipei în retur.

Dupa ce si-a reprimit tricoul cu numarul 19, purtat în turul de campionat de Vladimir Bozovic, Daniel Pancu (foto) va purta pe brat si banderola de capitan al Rapidului.

Profitând de faptul ca Vasile Maftei a fost doar rezerva în meciul de ieri, cu Naval, Pancu a fost desemnat capitanul formatiei giulestene. Mijlocasul a evoluat 90 de minute, iar atitudinea si determinarea pe care le-a aratat în joc l-au facut pe tehnicianul Mircea Rednic sa-i acorde fotbalistului definitiv banderola.

Surse din cadrul clubului giulestean sustin ca aceasta decizie a "Puriului" nu i-a picat prea bine lui Maftei, mai ales ca fundasul a fost timp de patru ani liderul din teren al "feroviarilor". "Am mai fost capitan la Rapid, dar nu în mandatul precedent, când antrena Razvan Lucescu, ci când pe banca tehnica se afla Viorel Hizo. Nu stiu daca banderola ramâne la mine, asta decide doar Mircea Rednic", a declarat, la sfârsitul partidei cu Naval, Daniel Pancu. Mijlocasul a adaugat: "Oricum nu joaca banderola si nici tricoul cu numarul 19, ci fotbalistul. Ma simt foarte bine din punct de vedere fizic si veti avea o mare surpriza în acest retur de campionat în ceea ce priveste evolutia mea".


Vineri, 1 februarie 2008

"Moscova îl vrea pe Constantin"

Impresarul Arcadie Zaporojanu a recunoscut ca fundasul în vârsta de 23 de ani se afla în vizorul rusilor. Acestia asteapta acceptul din partea antrenorului Oleg Blohin pentru a demara negocierile.

Fotbalistul de 23 de ani este foarte aproape de un transfer la FC Moscova, club la care mai evolueaza românul Pompiliu Stoica. Impresarul Arcadie Zaporojanu a confirmat ca jucatorul rapidist se afla în atentia rusilor. "Exista interes din partea celor de la FC Moscova pentru Marius Constantin, dar pâna acum nu au facut o oferta concreta", a precizat agentul de jucatori. Acesta a adaugat ca ultimul cuvânt în aceasta afacere îl va avea fostul atacant al Uniunii Sovietice, actualmente principal al formatiei ruse: "Conducatorii clubului moscovit asteapta un raspuns de la Oleg Blohin. El a preluat echipa de doar trei saptamâni si si-ar dori sa întareasca lotul, mai ales ca va participa la urmatoarea editie a Cupei UEFA".

Zaporojanu este la curent cu faptul ca fundasul rapidist nu are impresar, dar considera ca acest lucru nu va fi o problema. "Stiu ca Marius nu are un agent, dar asta nu va împiedica desfasurarea negocierilor. Important este ca oficialii celor doua grupari sa se puna de acord, pentru ca nu cred ca vor fi probleme cu salariul fotbalistului", a spus Zaporojanu. Acesta este convins ca "Spartanul" nu va avea probleme de adaptare în campionatul rus: "Marius este un jucator de valoare si cred ca se va descurca. Are tehnica si forta, iar aceste lucruri îl vor ajuta". Pretul cerut de conducatorii rapidisti pentru aparatorul lor se situeaza în jurul sumei de 3,5 milioane de euro.

Copos: "Nu m-am razgândit deloc"

Patronul Rapidului, George Copos, insista ca vrea sa stea departe de fotbal. Ieri, de exemplu, nu era atât de îngrijorat de conflictul Coman - Constantin, fiind preocupat de dezvoltarea hotelului sau, Crowne Plaza, pe care-l va mari cu înca 100 de camere. "N-am dat nicio declaratie, cum ca m-as fi razgândit sau altceva. Nu am în acest moment variante pentru cedarea Rapidului, mai multe nu am de spus. Imi mentin decizia anuntata si, din pacate, îmi pastrez si starea psihica, având sufletul gol", a spus ieri, trist, George Copos.


Vineri, 1 februarie 2008

Rapidul cere 3,5 milioane pe Marius Constantin

Oferta pe care rusii au de gând sa o inainteze Rapidului ar trebui sa fie una foarte consistenta pentru a avea succes. Fundasul de 23 de ani este pretuit de giulesteni la 3,5 milioane de euro, iar George Copos pare sa nu fie dispus sa-l lase sa plece pe aparator pentru o suma mai mica.




Vineri, 1 februarie 2008 11:05

Rică Răducanu: "Pancu are o responsabilitate mare, dar poate fi asul din mîneca Rapidului"

Fostul goalkeeper alb-vișiniu îl apreciază pe Daniel Pancu și crede că idolul fanilor giuleșteni ar putea fi mutarea cîștigătoare din acest retur:

"Pancu are calități și poate reveni la forma de acum cîțiva ani, dar faptul că suporterii au insistat foarte mult ca el să se întoarcă poate fi o presiune care să nu-i facă bine. Fanii așteaptă mult de la el, e o responsabilitate mare, dar Pancu poate deveni asul din mîneca Rapidului dacă este susținut de colegi și de antrenor" , a spus fosta mare glorie din Grant .


Joi, 31 ianuarie 2008 18:42

Dănuț Coman: "Veți vedea adevărata valoare a Rapidului în meciurile oficiale"

Portarul Rapidului îi liniștește pe fanii giuleșteni după rezultatele din turneul de pregătire din Portugalia, cerîndu-le să aibă încredere în echipă și să aștepte meciurile oficiale:

"Nu trebuie să avem motive de îngrijorare deoarece rezultatele din partidele amicale nu prea contează. Este normal să nu dăm randament maxim în acest cantonament, deoarece venim după o perioadă de pauză. Repet, nu vă faceți probleme, veți vedea adevărata valoare a Rapidului în meciurile oficiale", a declarat Coman. sursa: Fanatik

Dănuț Coman: "M-am împăcat cu Marius, nu mai există probleme între noi"
Portarul Rapidului a comentat incidentul care a avut loc între el și Marius Constantin, la un antrenament:
"Totul a pornit de la un contact mai puternic între noi și, pe motiv de tensiune, de stres am reacționat amîndoi astfel. M-am împăcat cu Marius imediat după partidă, nu mai există nici o problemă între noi", a spus Coman pentru Fanatik.

Dănuț Coman: "Ranko e un atacant care îmi place"
Dănuț Coman a vorbit despre colegul său, sîrbul Ranko Despotovici, jucător pentru care are numai cuvinte de laudă:

"Ranko este un jucător foarte bun, un atacant care mie, personal, îmi place. Este serios, muncitor și, cel mai important lucru, are un mare caracter. Sper să marcheze pentru Rapid la fel de multe goluri ca în Serbia, unde a fost golgeter", a spus Coman pentru Fanatik.


Joi, 31 ianuarie 2008 18:20

Zotta: "Daca domnul Codoban a declarat asa ceva, imi schimb parerea despre el"

Directorul general al Rapidului i-a raspuns lui Ioan Codoban, impresarul lui Janos Szekely, care spusese ca nu exista nici o oferta din partea giulestenilor.

"Daca domnul Codoban a zis asa ceva, imi voi schimba parerea foarte buna pe care o aveam despre el. Nu eram doar noi doi de fata cand i-am facut propunerea, era mai multa lume care poate confirma. Oferta noastra a fost una cat se poate de serioasa", a declarat Constantin Zotta


Joi, 31 ianuarie 2008 17:20

Codoban: "Zotta minte! Nu exista nici o oferta de la Rapid pentru Szekely"

Ioan Codoban, impresarul lui Szekely, spune ca Otelul nu a primit nici o oferta oficiala pentru Szekely si crede ca Rapidul nu l-a vrut niciodata cu adevarat pe mijlocasul galatean

"Rapid nu l-a vrut cu adevarat pe Janos. Pentru mine totul este inchis. Daca l-ar fi dorit cu adevarat, atunci ar fi procedat altfel fata de jucator si clubul Otelul. Asa nu ii face decat rau jucatorului", a declarat impresarul.

Codoban i-a raspuns si lui Constantin Zotta, care spusese ca a facut o oferta concreta pentru club si jucator, prin intermediul impresarului: "Zotta a mintit cand a spus ca a facut o propunere pentru Janos. Ultima oara m-am intalnit cu el pe 7 ianuarie, cand am luat masa impreuna. De atunci nu mai stiu nimic de Rapid, decat ce am citit prin presa. Oricum, pana acum ofereau un milion de euro, acum vad ca au scazut la 750.000, probabil maine vor zice ca dau decat jumatate".


Joi, 31 ianuarie 2008 16:04

Marin Andrei - 736 de minute fără gol primit

Fostul portar al Rapidului Marin Andrei ocupă locul 224 în clasamentul goalkeeper-ilor care au primit gol după o lungă perioadă de timp, conform sondajului publicat joi de către Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului.

Andrei nu a primit gol timp de 736 de minute și se află la egalitate cu Silviu Lung (Steaua). Alți portari români prezenți în acest top: cel mai bine clasat este fostul goalkeeper Dumitru Stîngaciu, care se află pe locul 168, reușind să nu primească gol timp de 776 de minute.

Marin Andrei s-a născut la 22 octombrie 1940, la București. A debutat ca fotbalist la clubul tîrgoviștean Metalul , cu care, între 1961-1962, activează, pentru prima dată în Divizia A. Andrei ajunge la Rapid în 1963, alături de care cîștigă titlul în sezonul 1966/1967. A apărat de 126 în prima divizie, de 4 ori la echipa națională (a participat la turneul final al J.O. 1964).

- Nicolae Iordăchescu (Venus București) este pe locul 294 după ce nu a primit gol timp de 708 minute
- Iosif Cavai (Jiul Petroșani) ocupă locul 364 după 676 de minute fără gol
- Oscar Franciscovici (Locomotiva Timișoara) este pe locul 377 (673 de minute)
- Marin Andrei (Rapid) este din nou prezent în top, cu o nouă performanță, pe locul 397 (665 de minute).

Prima poziție este ocupată de Geraldo Pereira de Matos Filho "Mazaropi", de la Vasco da Gama, care nu a primit gol pentru 1.816 minute, între 18 mai 1977 și 7 septembrie 1978. Următoarea poziție este ocupată de Thabet El-Batal (National Cairo) -1.442 de minute, iar pe locul 3 este Dany Verlinden (Bruges) -1.390 de minute.















Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...