| revista presei - stiri din ziare despre Rapid |
4 februarie 2008

online | vizualizari                 actualizat Luni 4 februarie 2008 ora 1:30

    TITLURILE ZILEI ® Luni 4 februarie 2008
  ® Daniel Pancu : "Rapid nu va ajunge niciodată satelitul stelei, nici al lui dinamo și nici măcar al lui Real Madrid, avem o istorie în spate, haideți să lăsăm caterinca! Astea-s prostii !!!"
  ® Victor Pițurcă : "Pancu e o soluție"
  ® Cinci în atac | Buga, Burdujan, Boya, Despotovici și Răduță | echipa probabila
  ® Nu-l mai vor pe Szekely
  ® Ultimele noutăți din cantonament
  ® Singuri pe aeroport | Rednic, tot în Belgia
  ® " Vom solicita daune firmei Eurolines, existând chiar posibilitatea de a rezilia contractul "

  FC RAPID Bucuresti ® www.fcrapid.ro ®    
    ® Site Oficial ® The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest ® Site Officiel ®

Duminică, 3 februarie 2008

" Vom solicita daune firmei Eurolines, existând chiar posibilitatea de a rezilia contractul "

Secretarul general al Rapidului, Cristian Costache, a explicat incidentul stânjenitor petrecut sâmbătă noaptea la Aeroportul Otopeni, cu ocazia întoarcerii echipei giuleștene din turneul portughez, când autocarul firmei Eurolines, care urma să transporte delegația la baza Pro Rapid, nu s-a prezentat la destinație: "Ne pare rău că s-a ajuns la așa ceva, pentru că noi, în general, am avut o colaborare bună cu partenerul care ne oferă aceste servicii de transport, firma Eurolines.

Din păcate, imaginea clubului a avut de suferit și n-a fost prima dată, pe această temă. Vom decide, în cel mai scurt timp, ce atitudine vom adopta față de Eurolines, existând variantele de a solicita daune interese pentru prejudiciul de imagine adus și chiar rezilierea contractului. Din punctul nostru de vedere, am luat toate măsurile care se impuneau în acest caz, mărturie stând, dacă va fi nevoie să demonstrăm așa ceva, corespondențele, electronică și telefonică, purtate cu prestatorul serviciilor respective. Din discuțiile telefonice ulterioare, am înțeles totuși că a fost pur și simplu de un act de indisciplină crasă. Șoferul desesmnat să asigure cursa respectivă, înștiințat oficial despre misiunea sa, a fost apoi pur și simplu de negăsit, închizându-și telefonul și nemaiputând fi contactat în seara respectivă! Asta nu mai este însă problema noastră, pentru că noi am ieșit cel mai șifonați din toată povestea, cu toate că transportul echipamentului și a materialelor folosite în turneu a fost rezolvat cu o mașină a clubului, care a ajuns, bineînțeles, cu ceva întârziere.

Din păcate, în percepția publică a rămas doar imaginea jucătorilor plecați cu taxiurile de la aeroport, nu pentru prima dată, și pentru asta ne vedem nevoiți să o adoptăm o poziție pe măsură față de Eurolines".



Luni, 4 februarie 2008

Cinci în atac

Rednic a testat în Portugalia formule de echipă cu minimum cinci jucători de atac

Pancu, Cesinha, Boya și Despotovici sînt toți atacanți și vor fi concomitent pe teren pentru Rapidul lui Mircea Rednic. Antrenorul a schimbat permanent echipa în cele patru amicale pe care le-a disputat în Portugalia, dar și-a păstrat principiile ofensive.

Pe lîngă cele două vîrfuri, giuleștenii vor avea la mijloc un trident de atac, Emil Dică-Pancu-Cesinha, ultimii doi reprofilați în linia mediană după ce jucaseră atacanți. Singurul care nu are dublură e Emil Dică, iar variantele pentru Cesinha și Pancu provin tot din atacanți, Ryan Griffiths și Mugurel Buga, ba chiar și Burdujan a fost folosit ca mijlocaș stînga!

"Puriul" vrea să atace cu cît mai mulți jucători și le cere permanent și fundașilor laterali, Săpunaru și Bozovici, să urce și să susțină ofensiva. "Eu am jucat patru ani atacant stînga la OFK Belgrad, deci normal că-mi convine stilul ăsta!", zice muntenegreanul. Rednic are cuvinte de laudă și pentru Săpunaru. "A trecut foarte bine din fundaș central în banda dreaptă, a crescut mult de tot, sînt mulțumit de el", l-a apreciat pe fostul "bancar" după jocurile din Portugalia.

"Înainte jucam atacant lateral, nu chiar vîrf, deci nu e mare diferență. M-am adaptat fără probleme ca mijlocaș stînga"
Cesinha

"Voi juca pe orice post îmi va cere antrenorul. Nu voi impune eu condiții unde să evoluez""
Daniel Pancu

"Sînt mulțumit de modul în care au răspuns băieții la cerințele mele. Am vrut să joace fiecare în egală măsură. În Cipru voi începe să conturez unsprezecele de bază"
Mircea Rednic

"Sînt mulțumit că aducem foarte des mingea în fața porții, ne creăm ocazii, dar aștept mai mult și de la atacanți, vreau goluri!"
Mircea Rednic

6 goluri au marcat giuleștenii în cele patru meciuri jucate în Portugalia. Autorii: Griffiths, Boya (2), Buga, Emil Dică și Despotovici

5 atacanți sînt acum în lotul Rapidului: Buga, Burdujan, Boya, Despotovici și Răduță. Însă Rednic mai dorește încă unul

Cum arată Rapidul
D. Coman - Săpunaru, Maftei, M. Constantin (Leonard), Bozovici - C. Lazăr - E. Dică, Pancu, Cesinha - Boya, Despotovici.


Luni, 4 februarie 2008

Victor Pițurcă : "Pancu e o soluție"

 

 

Selecționerul Victor Pițurcă a declarat la reunirea "tricolorilor" că Daniel Pancu reprezintă încă o soluție pentru echipa națională: "Dacă va reveni la forma lui bună, are șanse să revină printre .

El este monitorizat, ca toți jucătorii români". Dacă ar fi selecționat, Pancu s-ar bate pentru un post de titular cu Nicolae Dică și Răzvan Cociș.


Luni, 4 februarie 2008

Nu-l mai vor pe Szekely

Directorul general adjunct Grigore Sichitiu i-a dezamăgit ieri pe fanii giuleșteni care insistau să fie transferat Janos Szekely (24 de ani) de la Oțelul. Oficialul din Grant a declarat că Rapidul s-a retras din cursa pentru mijlocașul dreapta. "Nu ne mai interesează transferul lui Szekely. Noi am făcut o ofertă, Oțelul a refuzat. Gata! La revedere! Să fie sănătoși!", a spus Sichitiu. (Cătălin Popescu)

Singuri pe aeroport
La întoarcerea în țară din cantonamentul din Portugalia, jucătorii rapidiști au fost uimiți să constate că autocarul care trebuia să-i aștepte nu-și făcuse apariția. Pancu și compania au așteptat zeci de minute pînă cînd s-au hotărît să plece pe cont propriu. Cei mai norocoși au fost Cristi Săpunaru și Costin Lazăr, așteptați de soții. Ceilalți jucători giuleșteni, inclusiv Grigore Sichitiu, au părăsit aeroportul cu taxiul.

Rednic, tot în Belgia
Antrenorul Mircea Rednic nu a revenit în țară împreună cu jucătorii. "Puriul" a rămas în Belgia pentru a căuta un atacant și un mijlocaș dreapta, acestea fiind singurele posturi unde tehnicianul giuleștean consideră că mai este nevoie de întăriri. Principala țintă a lui Rednic este Ibrahim Salou, al cărui transfer la Steaua Roșie Belgrad a intrat în impas.

"Să rămînă Copos!"
Daniel Pancu a comentat decizia lui George Copos de a vinde echipa și a se retrage din fotbal: "Avem foarte mare nevoie de domnul Copos. Mai avem 15 etape de disputat, vrem să fin campioni și pentru asta trebuie să fim uniți". Pancu s-a referit și la declarația lui Gigi Becali, care spusese că este dispus să cumpere clubul din Giulești pentru a-l transforma în Steaua III: "Rapidul nu poate fi nici măcar satelitul lui Real Madrid, avem o istorie în spate! Asta e caterincă".

Ultimele noutăți din cantonament
- Rapidiștii se reunesc mîine, după ce antrenorul Mircea Rednic a decis să le ofere două zile libere. Miercuri, vor pleca în Cipru, în al doilea stagiu de pregătire.
- Vladimir Bozovici va fi supus mîine unei investigații medicale amănunțite. În cantonamentul din Portugalia, fundașul sîrb a acuzat dureri la spate și nu a putut să se antreneze la capacitate maximă.


Duminică, 3 februarie 2008 21:19

Pancu: "Să lăsăm caterinca!"

Declarațiile lui Gigi Becali, care ar fi vrut să facă din Rapid un satelit al echipei din Ghencea l-au înfuriat pe Pancone:

"Rapid nu va ajunge niciodată satelitul Stelei, nici al lui Dinamo și nici măcar al lui Real Madrid, avem o istorie în spate, haideți să lăsăm caterinca! Astea-s prostii!", a spus Pancu.



Luni, 4 februarie 2008

Boya vs Buga

Atacantul camerunez este marele câstig dupa stagiul de la Rio Maior, în timp ce "Pele" pare sa-si fi pierdut locul de titular în echipa Rapidului.

Dupa doua saptamâni, cantonamentul Rapidului în Portugalia s-a încheiat. A fost un stagiu dur care i-a "chinuit" pe elevii lui Mircea Rednic.

Maftei si compania nu au transpirat însa degeaba. Cu siguranta de modul cum s-au comportat jucatorii în Rio Maior va tine cont Rednic, atunci când va alcatui primul "11". Principalul obiectiv urmarit de tehnician în Portugalia a fost ca fiecare fotbalist sa primeasca sanse pentru a-si demonstra calitatile. "Nu m-au interesat rezultatele în meciurile amicale. Eram preocupat doar de felul în care ne-am pregatit, si din acest punct de vedere sunt multumit. Am vrut ca baietii sa joace un numar egal de minute", a spus "Puriul".

Cel mai mare câstig al turneului pentru "feroviari" a fost camerunezul Boya, cel care a impresionat prin efortul depus la Rio Maior. De partea cealalta, Rednic a fost dezamagit de randamentul lui Buga. De altfel, o analiza a partidelor disputate de bucuresteni în ultimele zile dovedeste ca "Pele" si-a pierdut, cel putin pentru moment, locul în formatia de baza. Totul nu este însa pierdut pentru Buga. Cum ultima impresie conteaza, jucatorul ar putea reintra în gratiile lui Rednic în cazul în care va straluci în cantonamentul din Cipru.

Primul "11" al Rapidului dupa cantonamentul din Portugalia

Rapid

PLUSURI

Pierre Boya - Mai mereu accidentat în tur si mereu implicat în scandaluri, camerunezul pare ca s-a cumintit, fiind unul dintre apreciatii lui Rednic dupa cantonamentul din Portugalia. Atletic si bataios, atacantul îsi doreste sa prinda din retur un loc de titular în formatia Rapidului

Daniel Pancu - S-a acomodat foarte repede, devenind liderul de pe teren al Rapidului. A aratat atitudine si determinare în meciurile de verificare. "Pancone" poate sa refaca si coeziunea lotului din timpul lui Razvan Lucescu

Cristi Sapunaru - Este de neînlocuit pe banda dreapta a defensivei, evolutiile sale în meciurile din Portugalia fiind destul de bune. Poate fi folosit în caz de nevoie si în centrul apararii

MINUSURI

Marius Constantin - Nu a mai aratat în joc agresivitatea care îl caracteriza. A fost mai putin bataios, mai mereu nervos si nemultumit. Constantin a fost amendat de Rednic dupa ce s-a batut cu Coman la un antrenament.

Mugurel Buga - "Pele" pare dezorientat la Rapid si lipsit de forma. Evolutia sa în Portugalia a fost palida si foarte probabil îsi va pierde locul de titular. Nemultumit de prestatia sa în ofensiva, Rednic intentioneaza sa-l reprofileze pe Buga în mijlocas.

Lucian Burdujan - Atacantul s-a dovedit inconstant în evolutii în Portugalia, dar si în pregatire. Este alarmant faptul ca fotbalistul nu a reusit sa înscrie niciun gol în meciurile de verificare


Luni, 4 februarie 2008

"Teroristul" Pancu!

Pentru ca i-au fost gasite pistoale de jucarie în bagaje, mijlocasul era la un pas de a fi dat jos din avion.

Pancu (foto) a fost la un pas de a rata revenirea în tara, alaturi de lotul Rapidului.

In Portugalia, fotbalistul s-a gândit sa cumpere si câteva suveniruri pentru familie, printre care si câteva pistoale de jucarie pentru baiatul sau, Nicolas. Numai ca la aeroport, organele de control au intrat în panica, crezând ca în bagajele lui "Pancone" sunt arme! De altfel, politistii au intentionat chiar sa-l dea jos pe fotbalist din avion. Dupa investigatii însa, angajatii aeroportului au realizat ca de fapt totul a fost doar o alarma falsa, deoarece pistoalele nu erau adevarate, ci doar din plastic.

Amuzat de acest incident, Daniel Pancu a devenit serios când a fost rugat sa comenteze o recenta afirmatie a lui Gigi Becali, cel care a spus ca este dispus sa cumpere clubul Rapid pentru a-l transforma în Steaua III. "Hai sa lasam caterinca. Nu o sa ajunga niciodata Rapid satelitul Stelei sau al lui Dinamo. Nici macar satelitul lui Real Madrid nu o sa ajunga vreodata. Rapid are o istorie în spate", a zis Pancu.


Luni, 4 februarie 2008

Teatrul de comedie Giulesti

Reveniti din Portugalia, visiniii au asteptat o ora în aeroport, deoarece soferul autocarului a uitat sa vina. In final, elevii lui Rednic au plecat acasa cu taxiuri.

Extenuati dupa efortul depus în stagiul de pregatire din Portugalia, rapidistii au avut parte si de o surpriza neplacuta sâmbata noaptea la întoarcerea în tara.

Jucatorii lui Rednic au asteptat aproape o ora autocarul care trebuia sa-i duca la baza sportiva Pro Rapid si, în cele din urma, au plecat cu taxiurile sau cu masinile personale. Desi destul de obositi, dupa sase ore de mers cu avionul, Griffiths si Andrade au mai avut suficienta energie pentru a întretine atmosfera. "Cangurul" i-a fotografiat pe reprezentantii mass-media prezenti la aeroport si, cu un microfon, a încercat sa-l intervieveze pe Andrade. Acesta a evitat însa dialogul, declarând în româna: "Nu vorbesc româna, nici engleza, doar portugheza", stârnind zâmbetele colegilor sai de echipa.

Soferul si-a închis telefonul

Secretarul general al visiniilor, Cristi Costache, a afirmat ca vinovata de acest inconvenient a fost firma Eurolines. "Din pacate, imaginea clubului a avut de suferit si n-a fost prima data, pe aceasta tema. Vom decide, în cel mai scurt timp, ce atitudine vom adopta fata de Eurolines, existând variantele de a solicita daune pentru prejudiciul de imagine adus si chiar rezilierea contractului". Costache a dezvaluit si motivul pentru care autocarul nu a mai ajuns la aeroport. "Soferul desemnat sa asigure cursa respectiva, înstiintat oficial despre misiunea sa, a fost apoi pur si simplu de negasit, închizându-si telefonul si nemaiputând fi contactat!", a spus oficialul giulestenilor.

Singuri la aeroport - Episodul 3!

Nu e pentru prima oara când rapidistii sunt "uitati" la aeroport. In ianuarie 2006, reveniti dintr-un cantonament din Cipru, jucatorii au asteptat ore bune dupa un autovehicul care sa-i duca la Pro Rapid. Antrenorul de-atunci, Razvan Lucescu, l-a gasit vinovat pe directorul general al visiniilor, Constantin Zotta. Si în turul actualei editii de campionat, bucurestenii au avut parte de o astfel de experienta. Plecati la Iasi cu avionul, pentru meciul cu Poli, jucatorii lui Rednic au asteptat aproape o ora autocarul care i-a dus de la aeroport la hotel.


Luni, 4 februarie 2008

Pancu: "Rapidul nu va fi niciodata satelitul Stelei!"

Rapidiștii s-au întors sâmbătă noapte din cantonamentul din Portugalia, cu o cursa de la Amsterdam care a aterizat pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, la zece minute după miezul nopții. Giuleștenii au făcut pe drum mai mult de o jumătate de zi, ei părăsind Lisabona de dimineață, în jurul orei 9.

Daniel Pancu a declarat la sosire că în acest prim cantonament accentul a fost pus pe pregătirea fizică și mai puțin pe rezultatele din amicale. Mijlocașul s-a arătat încrezător în forța echipei, spunând că Rapidul va câștiga campionatul.

"A fost primul cantonament, o perioadă importantă, în care s-a pus accent pe pregătirea fizică, cu antrenamente destul de tari si mai puțin pe rezultatele din amicale. Al doilea turneu de pregătire va fi mai important și sper să vină și rezultatele. Avem nevoie de unitate pentru că în retur va fi foarte greu. Rapidul e un club puternic și nu cred că era nevoie de mari transferuri. E mai bine să se bată Steaua, Dinamo și CFR între ele și noi să luăm campionatul."

Pancu s-a referit și la gravul incident în care a fost implicat atacantul stelist Habib Habibou. "Ne-am îngrijorat cu toții pentru Habibou, dar acum știm că e în afara oricărui pericol. Meciurile cu bulgarii au fost intodeauna dure, dar sunt numai meciuri de pregătire. E foarte riscant să joci fără ambulanță și nu cred că noi vom juca vreodată așa", a precizat Pancu.

Referitor la intenția declarată a finanțatorului stelist Gigi Becali de a cumpăra de la George Copos clubul giuleștean și de a-l transforma în satelitul Stelei, Pancu a spus: "Rapidul nu va ajunge niciodată satelitul Stelei! Să lăsăm caterinca! Rapid nu va fi nici statelitul Stelei, nici al lui Dinamo, nici macar satelitul lui Real Madrid".


Luni, 4 februarie 2008

"Vrem locul I!"

Portarul sustine ca o eventuala clasare pe pozitia secunda ar însemna ca Rapid a ratat sezonul.

La plecarea din Portugalia, Dani Coman a acordat un interviu în exclusivitate pentru ProSport. A vorbit despre cantonamentul de la Rio Maior si despre incidentul în care a fost implicat cu Marius Constantin.

Cum a fost în Portugalia?

Am avut parte de un stagiu util. Pot sa spun ca dupa aceasta perioada stam foarte bine din punct de vedere fizic. Totusi, un cantonament e greu si plictisitor pentru noi fotbalistii. S-au acumulat stres si oboseala.

A mai fost si acel clinci cu Constantin...

Ce-a fost la acel antrenament este un capitol închis. Imediat ne-am si împacat...

Ai absentat o lunga perioada din cauza unor probleme la umar. Acum esti OK?

Din punct de vedere fizic, ma simt foarte bine. Mi-am revenit suta la suta.

Laude pentru Griffiths si Pancu

Doua egaluri, o victorie si o înfrângere în amicale. Este un bilant pozitiv?

Rezultatele din partidele disputate în Portugalia nu au contat pentru noi, s-a simtit în meciuri si acea oboseala specifica acestei perioade de pregatire. In Cipru, altul va fi randamentul nostru, pentru ca vor conta si rezultatele. Adevarata valoare a Rapidului se va vedea în meciurile oficiale.

A revenit si Pancu. Cum îl simti?

Daniel este un jucator foarte bun, care ne va ajuta mult din retur. Se vede ca îsi doreste sa faca performanta la Rapid. Este mult schimbat fata de ultima data când a fost în Giulesti, este mult mai determinat.

Griffiths ce impresie ti-a lasat?

Ryan s-a schimbat si el. Munceste mult la antrenamente, se vede ca experienta în China l-a maturizat.

Crezi ca Despotovic este un înlocuitor potrivit pentru Mazilu?

Ranko este un atacant care mie îmi place. Este serios, muncitor si, cel mai important, are un mare caracter. Sper sa marcheze pentru Rapid la fel de multe goluri ca în Serbia si sa fie cel putin la fel de bun ca Ionut.

Copos a anuntat ca se retrage...

Noi stim ca dânsul este foarte suparat. Nu am înteles însa care au fost si motivele care l-au facut sa spuna ca renunta la club si la fotbal. Speram ca prin evolutiile noastre din retur sa-l facem sa se razgândeasca.

Ce calcule v-ati facut pentru campionat?

Stim ca urmeaza un retur dificil, dar pentru noi singurul obiectiv este doar locul I. Nici macar pozitia secunda nu ne multumeste.
















Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...