| revista presei - stiri din ziare despre Rapid |
8 / 9 / 10 februarie 2008

online | vizualizari           actualizat Luni 11 februarie 2008 ora 2:00

    TITLURILE ZILEI ® duminica 10 februarie 2008
  ® Rapid - Levski Sofia 2-3 | Marți, 12 ianuarie, Rapid - Lokomotiv Sofia
  ® Portarii s-au antrenat cu o minge de rugby
  ® Despotovic se jura ca nu fura!
  ® Dănuț Coman a acuzat din nou dureri la umărul drept
  ® Andrejs Rubins la Rapid!
  ® Mircea Rednic: "Tot mai sper să-l aducem pe Szekely"
  ® Debut cu victorie in Cipru: 2-1 cu MKS Cracovia Krakow


9 februarie 2008

"Decizia în privința lui Buga a fost
de natură pur sportivă"`

Antrenorul Rapidului, Mircea Rednic, a dezmințit faptul că decizia de renunțare la serviciile lui Mugurel Buga a fost influențată de alte motive decât cele ce țin strict de evoluțiile din teren ale atacantului său, a cărui viață extrasportivă nu este nici pe departe cea vehiculată de unele ziare. "Pe mine m-au dezamăgit evoluțiile din teren ale lui Buga. Am preferat să gândesc pragmatic, fără să amestec sentimentalismele aici. Am explicat decizia mea și îmi asum responsabilitatea pentru ea. De ce să-l fi umilit și să-l fi ținut pe bancă sau în afara lotului? Eu zic că a fost mai corect așa din partea mea", a explicat tehnicianul giuleștean.

Directorul general al clubului, Constantin Zotta, a întărit, la rândul său, ideea că Mugurel Buga n-a fost implicat în evenimente de genul celor vehiculate în cotidianul "7 plus": "N-avem ce-i reproșa lui Pele, din acest punct de vedere. Am mai avut noi diferende mărunte cu el, așa cum se mai întâmplă, dar nu pe subiecte de genul celor apărute în ziar. Este un băiat de caracter, a făcut multe pentru Rapid, dar viața îți oferă și moment neplăcute. Sper să se rezolve repede situația lui și să joace în continuare, pentru că are valoare. Poate că o schimbare de mediu l-ar ajuta în acest moment".

 chat RapidFans                      
  smilies/zâmbete     .
10 februarie 2008

Înfrângere, 2-3 cu Levski Sofia, în meciul doi al turneului de la Agia Napa

Rapid a susținut astăzi cel de-al doilea joc din cadrul turneului de pregătire derulat la Agia Napa (Cipru), întâlnind pe Levski Sofia (locul 4 în campionatul Bulgariei), cu care s-a confruntat și acum exact un an, tot în Cipru, 1-1. Partida s-a încheiat de această dată cu victoria bulgarilor, 3-2 (3-1), într-un meci care a prilejuit și apariția în tricoul alb-vișiniu a internaționalului leton Andres Rubins, venit de la Metalurgs Liepajas. Rubins a luat parte la "dubla" de acum opt ani și jumătate, Skonto - Rapid (3-3 și 2-1), din Liga Campionilor, marcând unul dintre golurile formației din Riga!

Mircea Rednic a început jocul cu o formulă experimentală, cu doar patru dintre titularii partidei cu Cracovia (Andrade, Maftei, Bozovic și Dică), dar, ca și în partida din urmă cu două zile, rapidiștii au deschis scorul din penalty (min. 15-fault asupra lui Griffiths), prin același Dică. Continuarea n-a mai fost însă aceeași și bulgarii au controlat prima repriză, înscriind până la pauză de trei ori: Joaozinho (21-penalty), Jean Carlos (37) și Dimitrov (44). I. Stancu putea să facă 2-3 în prelungiri, dar lovitura sa liberă s-a dus în transversală.

Cu opt jucători noi pe teren după reluare și cu Pancu preluând banderola de căpitan, Rapid a controlat ostilitățile în cea mai mare parte a reprizei secunde, a redus din handicap prin Boya (63) și putea egala dacă același atacant camerunez nu rata trei ocazii mari de gol în min. 55, 68 și 75. Oricum, fața giuleștenilor a fost cu totul alta într-o formulă ceva mai apropiată de "11"-le standard. În min. 86, Săpunaru a fost eliminat pentru un atac violent, dar în locul său a fost permisă intrarea lui Răduță.

Rapid: Andrade (46 Marinescu) - I. Stancu, Maftei/cpt (46 M. Constantin), Leonard, Bozovic (46 Săpunaru; 88 Răduță) - Dică (46 Pancu), Grigore (46 Lazăr), Herea (46 Grigorie), Griffiths (46 Rubins) - Despotovic (62 Cesinha), Burdujan (46 Boya). Coman n-a ajuns încă în Cipru, urmând să meargă mâine la un consult medical în Belgia, iar Perjă este nerefăcut după accidentarea la mână, suferită în ianuarie.

Marți, 12 ianuarie, este programat jocul cu o altă echipă bulgară, Lokomotiv Sofia (locul 2 în ierarhia fotbalului din țara vecină), pe care Rapid a întâlnit-o acum aproape 12 ani în Cupa UEFA și a eliminat-o după două succese similare (1-0 și 1-0).


8 februarie 2008

Debut cu victorie in Cipru: 2-1 cu MKS Cracovia Krakow

Rapid a debutat cu o victorie in turneul din Cipru, trecand cu 2-1 (2-0), in aceasta dupa-amiaza, de formatia poloneza MKS Cracovia Krakow, intr-un joc disputat la doua zile de la descinderea in Agia Napa.

Scorul a fost deschis de Emil Dica, dintr-un penalty scos de Cesinha (min. 6), avantajul fiind majorat pana la pauza de Boya, care a fructificat, din pozitie centrala, excelentul serviciu al lui Pancu (min. 29). Spre deosebire de repriza I, dominata de giulesteni, partea a doua a fost total schimbata, polonezii avand initiativa in marea majoritate a timpului. Ei au si redus din handicap, gratie unui penalty gratuit, acordat de arbitrul cipriot in min. 70.

Mircea Rednic a folosit urmatoarea garnitura: Andrade - Sapunaru, Maftei/cpt, M. Constantin (68 Leonard), Bozovic (68 I. Stancu) - Dica (46 Herea), Lazar (61 Grigore), Grigorie, Cesinha (66 Griffiths) - Pancu (74 Radata) - Boya (61 Burdujan).

Urmatorul joc al Rapidului in Cipru este programat duminica, 10 februarie, in compania bulgarilor de la Levski Sofia.


6 februarie 2008

22 de jucători pentru turneul din Cipru

Echipa antrenată de Mircea Rednic va pleca în această seară în Cipru, pentru cel de-al doilea turneu de pregătire din această iarnă. Iată și lista celor 22 de jucători care vor face deplasarea cu aeronava care va decola în această seară cu destinația Larnaca:

Portari: Dănuț Coman (va ajunge în Cipru pe 9.02), Elinton Andrade, Andrei Marinescu

Fundași: Cristian Săpunaru, Vasile Maftei, Marius Constantin, Philippe Leonard, Vladimir Bozovic, Ionuț Stancu, Dănuț Perjă

Mijlocași: Costin Lazăr, Nicolae Grigore, Emil Dică, Ovidiu Herea, Ștefan Grigorie, Cesar Dos Santos "Cesinha",Ryan Griffiths, Daniel Pancu

Atacanți: Pierre Boya, Lucian Burdujan, Lucian Răduță, Ranko Despotovic



Duminică, 10 februarie 2008

Mijlocaș de Rubins

Letonul Andrejs Rubins a ajuns ieri dimineață în cantonamentul din Cipru, iar la prînz a efectuat primul antrenament în tricoul vișniu. Primul dintre cei doi jucători pe care Rednic i-a promis la Rapid ar putea fi deja în curtea trupei din Giulești. Se numește Andrejs Rubins, este mijlocaș ofensiv și a evoluat ultima oară la Metalurgs Liepajas, în Letonia, țara sa natală.

Ieri a făcut doar alergări
Rubins a ajuns în cantonamentul Rapidului de la Agia Napa ieri dimineață și a fost întîmpinat de Rednic, care i-a transmis că la ora 11:00 va efectua deja primul antrenament. Letonul a primit echipamentul de joc și a urcat în autocarul echipei, iar la baza de pregătire a efectuat o ședință de alergări alături de Perjă, separat de restul lotului, el fiind în urmă cu pregătirea fizică. Ultimele clipe ale antrenamentului, în care Pancu și compania au făcut jocuri-școală, au fost urmărite de pe margine de Rubins, iar la final a mers la autocar alături de Rednic.

A jucat la Euro 2004
De fapt, antrenorul alb-vișiniilor a insistat pentru el deoarece poate evolua atît ca mijlocaș dreapta, post pe care tehnicianul Rapidului a spus că mai are nevoie de un jucător, dar și ca mijlocaș stînga. În plus, la cei 29 de ani ai săi, Rubins este un fotbalist cu mare experiență, el avînd la activ aproape 100 de selecții în echipa sa națională! A jucat chiar și la un turneu final de Campionat European, în vara lui 2004, atunci cînd Letonia s-a calificat la Euro disputat în Portugalia. În plus, a trecut și pe la o mare echipă din Est, el fiind în două rînduri la Spartak Moscova, în 2003 și în 2005.


91 de meciuri
a jucat Rubins pentru echipa națională a Letoniei, reușind să marcheze și 8 goluri


Duminică, 10 februarie 2008

Despotovici: "Sînt aici să iau titlul"

Despotovici spune că nu concepe altă clasare decît locul 1 la finalul campionatului și visează să joace în Champions League cu Rapid. Ranko Despotovici s-a alăturat ieri lotului condus de Rednic, după ce s-a întors de la echipa națională a Serbiei cu o întîrziere de cîteva zile cauzată de probleme cu biletele de avion. El a fost imediat băgat la antrenament de Rednic, care l-a folosit și la solicitantele meciuri-școală din finalul ședinței de pregătire. După ce a ajuns la hotel și a mîncat de prînz, Despotovici a acceptat un dialog, purtat pe marginea piscinei de la hotelul Pavlo Napa, din Agia Napa, o stațiune de lux din Cipru.

- Ranko, care sînt primele tale impresii despre Rapid?
- Am venit la o echipă extraordinară, cu jucători de nivel foarte înalt. Nu degeaba aici, în România, au început să apară din ce în ce mai mulți fotbaliști din Serbia, care se știe că au valoare și ridică mult din punct de vedere valoric o competiție.
- Echipa cum te-a primit?
- Românii sînt oameni deschiși, care te fac să treci foarte repede peste perioada de acomodare. Colegii au vorbit cu mine, comunicăm mult, mă simt bine și atmosfera este una deosebită.
- Ce crezi, Rapid poate lua titlul?
- De ce credeți că am venit aici?! Ei bine, ca să cîștig campionatul! Nu mă gîndesc la altceva și ar fi o performanță pentru mine să joc bine, să prind echipa, să înscriu multe goluri și la final să luăm prima poziție. Vreau doar locul 1, vreau trofeul de campion cu Rapid, pentru aceste lucruri mi-am dorit să ajung aici.

"Depășim CFR-ul!"


- Bun, dar CFR e pe primul loc la finalul turului.

- Și? Sînt numai 5 puncte distanță, iar dacă vă uitați pe program o să vedeți că CFR va juca și cu Steaua, și cu Dinamo în deplasare, adică pe niște terenuri unde greu, foarte greu se cîștigă puncte. Să nu uităm nici meciul direct, deci e timp să-i depășim pe cei de la CFR. Important va fi parcursul nostru. Trebuie să fim constanți, să nu irosim puncte, să avem rezultate bune și, mai ales, să plecăm cu dreptul în retur!
- Concurența din atac e dură, cu Pancu, cu Boya, cu Burdujan, poate o să mai vină și alt atacant. Ți-e teamă?
- De ce? Eu trebuie să mă pregătesc bine, să fiu apt fizic ca să joc 90 de minute și apoi să intru pe teren atunci cînd antrenorul decide că e nevoie de mine. Din acel moment trebuie să arăt ce pot, adică să marchez, că de-asta sînt atacant și pentru acest lucru Rapid m-a dorit.

Greu la Euro pentru România


- Ce părere ai de echipa națională a României, poate cîștiga Campionatul European?

- Hm, e cam greu, dar nu se știe niciodată. Oricum, România are jucători buni, care joacă la cele mai bune echipe ale Europei și s-ar putea să fie surpriza de la Euro.
- Serbia a scos în ultimii ani pe bandă rulantă jucători de tenis. Știi să joci și tu?
- Nu, eu sînt fotbalist, nu sînt Rafael Nadal. Chiar dacă școala de tenis din Serbia i-a dat pe Ivanovici, Djokovici și alții, eu am rămas la fotbal.
- Patronul Rapidului, George Copos, e un mare împătimit al tenisului de cîmp.

- O fi, dar eu nu voi juca împotriva lui, întrucît chiar nu știu tenis de cîmp.


Ultimele noutăți din cantonament
- Giuleștenii vor disputa azi al doilea meci amical din Cipru. Adversar va fi Levski Sofia, ocupanta poziției a patra în prima ligă din Bulgaria. Meciul va începe la 15:15, ora României, iar comentariul-text poate fi urmărit pe www.rapidisti.ro.
- Emil Dică i-a răspuns lui Mircea Rednic, după ce antrenorul criticase atitudinea jucătorilor din finalul partidei cu FC Cracovia (2-1): "E adevărat că unele faze au fost tratate cu superficialitate, dar n-am jucat la mișto".
- Președintele de onoare al clubului UTA, Constantin Traian Igaș, a declarat că negocierile pentru împrumutul lui Mugurel Buga la Arad au eșuat: "A intrat pe fir Brașovul, care vrea să-l cumpere definitiv și discuțiile s-au sistat".


Sâmbătă, 9 februarie 2008

Mircea Rednic: "Tot mai sper să-l aducem pe Szekely"

Chiar dacă transferul mijlocașului dreapta în Giulești a fost blocat de CFR Cluj prin împrumutul lui Deac la Oțelul, Mircea Rednic încă speră să-l aibă sub comanda sa pe jucător:

"Eu încă îl mai vreau pe Szekely, știu că și el își dorește să vină la noi. Noi am făcut o ofertă pentru el însă am fost refuzați. Rămîne de văzut dacă pînă la urmă cluburile se vor înțelege", a spus tehnicianul giuleștenilor.


Sâmbătă, 9 februarie 2008

Andrade se dă peste cap să fie numărul 1

Brazilianul din poarta Rapidului trage tare la antrenamentele echipei din Cipru.

Cu Andrade în poartă, Rapid nu a pierdut nici un meci, dintre cele 10 în care acesta a fost titular.


Sâmbătă, 9 februarie 2008

Mugurel Buga: "Nu am avut niciodată probleme cu viața extrasportivă"

"Pele" a ținut să facă anumite precizări cu privire la acuzele care i s-au adus într-un material apărut astăzi, în care se sugerează că ar fi fost dat afară de la Rapid din cauza vieții extrasportive:

"Nu am avut niciodata probleme legate de viata extrasportiva in toata cariera mea, iar toti antrenorii cu care am lucrat pot sa confirme asta. Sper sa fie doar o coincidenta faptul ca astfel de inventii au aparut acum, dupa ce conducerea clubului a decis sa renunte la serviciile mele. Singurul care ar putea sa confirme o astfel de intamplare este domnul Rednic, dar am vazut ca si dansul a infirmat cele scrise in acel articol. Imi pare rau, fiindca nu cred ca meritam ca imaginea mea sa fie afectata in felul acesta, dar repet: nu am avut si nu am nici un fel de problema legata de viata extrasportiva", a declarat Mugurel Buga.


Sâmbătă, 9 februarie 2008

Andrejs Rubins la Rapid!

Vin întăririle. Mijlocașul de 29 de ani Andrejs Rubins a sosit în această dimineață în Cipru și a intrat deja în programul de pregătire al echipei

La antrenamentul din această dimineață, Maftei și compania au făcut cunoștință cu viitorul lor coleg. Este vorba de mijlocașul Andrejs Rubins de la Liepajas Metalurgs. Jucătorul s-a antrenat separat de echipă, alături de Dănuț Perjă.


Sâmbătă, 9 februarie 2008 00:00

Coman din nou rupt

Dănuț Coman a acuzat din nou dureri la umărul drept și luni va face un control în Belgia. Rapid e în alertă de gradul zero. Unul dintre cei mai importanți jucători ai ei, Dănuț Coman (28 de ani), are din nou probleme de sănătate. Durerile la umărul drept nu-i dau pace și, pentru a afla exact cauza acestora, Rednic îl va trimite luni pe portar în Belgia. "Va efectua acolo un control extrem de amănunțit. După aceea vom avea exact diagnosticul și situația lui va fi clară", a declarat ieri Rednic.

Totuși, tehniciaul din Grant nu exclude posibilitatea ca Rapid să fie nevoită să cumpere un alt portar, în cazul în care analizele lui Coman nu vor ieși bine. "Întîi trebuie să așteptăm rezultatele controlului de luni, din Belgia, după care vom decide dacă vom aduce pe altcineva", a spus Rednic.
Problemele lui Coman la umărul drept sînt mai vechi. El s-a accidentat pe 25 noiembrie, la meciul UTA - Rapid 1-0, suferind o disjuncție la claviculă. A pierdut ultimele 3 etape, plus restanța cu Ceahlăul, după care campionatul s-a întrerupt și a revenit la antrenamentele echipei abia după ce giuleștenii au plecat în cantonamentul din Portugalia, de luna trecută. Acolo a fost introdus în două amicale, tocmai pentru vedea dacă s-a refăcut bine, însă problemele i-au reapărut.

"Andrade a apărat bine contra polonezilor, am fost mulțumit de el. Abia luni, după ce știm exact ce e cu Coman, vom decide dacă mai transferăm alt portar!"
Mircea Rednic

8 meciuri
a ratat Coman în acest sezon din cauza accidentărilor: 5 în Liga I, două în Cupa României și unul în Cupa UEFA


Ultimele noutăți din cantonament

- La amicalul de ieri, Rapid - KS Cracovia, 2-1, a asistat și Marius Stan, președintele Oțelului, echipă aflată și ea în cantonament la Agia Napa, în Cipru. Giuleștenii vor juca la Galați în etapa a doua a primăverii, pe 2 martie.
- Meciul cu polonezii a început cu două minute de întîrziere, pentru că oficialii Rapidului au refuzat să joace fără ca la teren să fie prezentă o mașină a Salvării.


Vineri, 8 februarie 2008

Prima sclipire a lui Pancu

Pancone a jucat azi atacant și i-a dat o pasă genială lui Boya pentru golul de 2-0

Al treilea meci ca titular pentru Daniel Pancu de la revenirea sa la Rapid a adus primul "assist" al idolului giuleștenilor. Cu o verticalizare perfectă, Pancone l-a lăsat singur cu portarul polonez pe Pierre Boya, în minutul 30, iar camerunezul l-a executat pe goalkeeperul Cracoviei.

A fost primul joc, de la revenirea lui Pancu la Rapid, în care antrenorul l-a folosit în atac, în spatele unicului vîrf, Pierre Boya. "E tactica pentru meciurile din deplasare!", a dezvăluit tehnicianul.


Vineri, 8 februarie 2008

Nae Manea: "Deși Szekely e un jucător bun, oferta de 750.000 de euro era prea mare"

Directorul tehnic al giuleștenilor crede că ar fi fost un pas înainte pentru mijlocașul dreapta al Oțelului, dacă acesta ar fi ajuns la echipa din Grant, scrie rapidisti.ro

"Valoarea lui Szekely ar fi putut crește, dacă venea la Rapid.

Noi am făcut o ofertă concretă și corectă, de 750.000 de euro, dar și așa era o sumă mare, deși e un jucător bun", a spus Manea.


Vineri, 8 februarie 2008

"Babacar este un jucător bun, dar nu l-am văzut"

 

Puriul" a comentat eventualul transfer al lui Gueye Babacar, atacantul de 21 de al lui Metz, despre care spune că este un jucător bun, dar nu se află în vederile sale, contrazicîndu-l astfel pe Zotta care a spus că Rapid îl dorește pe senegalez

"Babacar e un jucător bun, dar nu l-am văzut. Eu aduc numai jucătorii pe care i-am urmărit în prealabil", a spus Rednic la Special., la TV sportro.


Vineri, 8 februarie 2008

"Îl vrem pe Babacar, dar transferul nu este finalizat"

Conform rapidisti.ro, directorul general al FC Rapid, Constantin Zotta, a declarat că transferul atacantului senegalez al echipei FC Metz, Babacar Gueye, nu este finalizat, existând în continuare discuții cu oficialii grupării franceze.

"Babacar este un jucător pe care îl dorim. Dar transferul nu este finalizat. Încă sunt discuții cu cei de la Metz. În momentul de față nu știm când se va alătura lotului nostru în turneul din Cipru", a menționat Zotta pentru Mediafax.

Oficialul rapidist precizează că presa străină prezintă transferul ca și rezolvat dintr-un singur motiv: "Poate francezii vor să crească prețul jucătorului".


Vineri, 8 februarie 2008

Ultimele noutăți din cantonamentul Rapidului

Fundașul Dănuț Perjă s-a pregătit ieri separat de restul colegilor săi

Pancu i-a găsit o poreclă atacantului de culoare al Rapidului, Pierre Boya: "Balaurul".

Fundașul Eder Bonfim de la Leiria a spus ieri pentru : "Am auzit că sînt dorit la Rapid. M-ar tenta un transfer, mai ales că echipa are anul acesta mari șanse să joace în Liga Campionilor". Brazilianul de 26 de ani evoluează atît ca fundaș stînga, cît și dreapta și a mai jucat în cariera sa la Setubal, Braga, Amadora și Benfica.

În zilele următoare, rapidiștii vor încerca să definitiveze și transferul atacantului senegalez Babacar Gueye (22 de ani), de la FC Metz.


Vineri, 8 februarie 2008 00:00

Eder Bonfim: "Vreau la Rapid!"

Fundașul lui Leiria, aflat în atenția Rapidului, a spus pentru rapidiști.ro că și-ar dori să îmbrace tricoul alb-vișiniu din această iarnă, dar nu știe că ar exista o ofertă concretă din partea giuleștenilor

"Am auzit că m-ar vrea Rapidul, dar nu m-a contactat nimeni. Mai multe despre acest lucru știe doar președintele de la Leiria, iar dacă cele două cluburi se vor înțelege, eu îmi doresc să vin în Giulești.

Rapid este una dintre cele mai tari echipe românești și știu că are mari șanse să joace în Champions League anul acesta. Așa că aș fi tentat să vin în România", a spus fundașul de 26 de ani, Eder Bonfim.


Joi, 7 februarie 2008

"Tot plec, dar nu negociez cu nimeni"

Celebra expresie

"Adio, dar rămîn cu tine" pare să-și găsească perfect imaginea în patronul Rapidului, care spune că vrea să vîndă clubul, dar nu negociază cu nimeni.

"Am declarat că o să mă retrag de la Rapid, și până acum nu s-a schimbat nimic. Acest lucru o să se întâmple. Dar nu negociez cu nimeni vânzarea clubului", a spus Copos.



Duminică, 10 februarie 2008

Rapid - Levski Sofia 2-3

Echipa antrenată de Mircea Rednic a disputat duminica, al doilea meci amical din cadrul turneului de pregătire cipriot, in compania campioanei Bulgariei, Levski Sofia. Bulgarii s-au impus cu scorul de 3-2. Golurile giulestenilor au fost marcate de Dica '17 (pen) si Boya '64, iar pentru invingatori au punctat Joaozinho '22, Jean Carlos '39 si Dimitrov '45.

În primul amical din Cipru, Rapid a învins cu 2-1 pe FC Cracovia. Următorul meci se va disputa pe 12 februarie, în compania unei alte echipe din Bulgaria, Lokomotiv Sofia.

Desfășurarea meciului în format live-text a putut fi urmărită pe www.prosport.ro, iar video pe www.sport.ro și la televiziunea sport.ro

Rapid a inceput meciul în formula: Andrade - I. Stancu, Maftei, Leonard, Bozovic - E. Dică, N. Grigore, Herea, Griffiths - Burdujan, Despotovic. Au mai evoluat portarul Marinescu și jucătorii de câmp Pancu, Lazăr, Săpunaru, M. Constantin, Grigorie, Rubins, Boya.

Min. 90 Partida s-a incheiat cu victoria bulgarilor. 

Min. 87 Mircea Rednic l-a introdus în joc pe Răduță 

Min. 85 Săpunaru este eliminat pentru atac deliberat din spate asupra lui Joaozinho. 

Min. 75 Pancu trimite în careu pentru Cesinha, mingea este întoarsă până la Boya, dar acesta, din 6 metri, șutează mult peste poartă. 

Min. 64 2-3 Boya a redus din diferență cu un șut puternic, din interiorul careului, la coltul lung.

Min. 62 Schimbare la Rapid. A ieșit Despotovic și a intrat Cesinha. 

Min. 60 Joaozinho trimite o centrare-șutată, mingea atingând plasa de deasupra porții. 

Min. 58 Combinație reușită a giuleștenilor, finalizată de Pancu, însă șutul acestuia a trecut peste poartă. 

Min. 55 Portarul bulgar iese hazardat, iar Boya trimite spre poarta goală, însă un fundaș bulgar reușește să degajeze. 

Min.46 A început repriza secundă 

Min.46 Mircea Rednic l-a introdus în poartă pe Marinescu în locul lui Andrade. Tot la pauză au mai intrat pe teren Pancu, Lazăr, Săpunaru, Marius Constantin, Grigorie, Rubins și Boya. 

Min. 45 La ultima fază a reprizei Ionuț Stancu a trimis, cu ajutorul vântului, din lovitură liberă în transversală. Pauză.

Min.45 Dimitrov a șutat plasat de la 18 metri, lângă stâlpul din stânga lui Andrade, fără speranțe pentru portarul giuleștean. 

Min. 44 Fază identică la cealaltă poartă, însă niciun rapidist nu a reușit să șuteze spre buturile bulgare. 

Min. 39 1-2  Dimitrov a trimis din lovitură liberă în fața porții, iar Jean Carlos a reluat cu latul în plasă

Min. 38 Stancu centreză însă mingea ajunge la portarul bulgar. Vântul bate destul de tare, schimbând traiectoria balonului. 

Min. 27 Herea șutează de la distanță, mult peste poartă. 

Min. 22 1-1 Joaozinho înscrie din penalty. 

Min. 22 Maftei greșește și pierde prim-planul, fiind nevoit să îl faulteze pe Jean Carlos. 

Min. 19 Replică bună a bulgarilor prin Joaozinho, însă brazilianul trimite din careul mic puțin pe lângă poartă. 

Min. 17 1-0 Lovitura de la 11 metri este transformată în gol de Emil Dică. 

Min. 17 Griffits pătrunde în careu și este împins din spate. Penalty pentru Rapid. 

Min. 15 Prima mare ocazie de gol aparține Rapidului. I. Stancu a centrat foarte bine de pe partea dreaptă, iar Griffiths, venit lansat, a reluat din 6 metri peste poartă.

Min.10 Cele două formații nu au reușit să își creeze încă nico o ocazie clară. 

Min.1 A început partida

La partidă asistă și antrenorul formației CFR Cluj, Ioan Andone.


Duminică, 10 februarie 2008

S-au antrenat cu o minge de rugby

La sedinta de pregatire de ieri- dimineata, cei doi portari ai Rapidului, Andrade si Marinescu, au avut parte de un exercitiu mai putin obisnuit. Pe lânga mingea obisnuita de joc, ei mai trebuiau sa apere si loviturile executate cu o minge de rugby.

Mai târziu, antrenorul cu portarii, Marius Bratu, l-a provocat pe directorul tehnic Nicolae Manea (foto) sa execute câteva lovituri cu mingea ovala. "Nea Nae, nici cu "perversa" nu reusesti sa-mi dai gol!", a glumit fostul portar al Rapidului, amuzându-se pe seama "eseurilor" lui Nicolae Manea.


Duminică, 10 februarie 2008

"Nimic fara Dumnezeu"

EMIL DICA Mijlocasul si-a tatuat pe antebrat expresia latina "Nihil sine Deo" (Nimic fara Dumnezeu).

Dica a marcat primul gol al giulestenilor în partida cu FK Cracovia si este omul de baza pe banda dreapta în partitura gândita de Mircea Rednic.

Emile, cum este pentru voi sa jucati în sistemul 4-1-4-1?

Eu zic ca e normal sa joci ce te pune antrenorul si sa fii atent la ce îti cere. Pentru noi, ca mijlocasi, cred ca e mai bine. Suntem mai multi în zona mediana si putem face o posesie mult mai buna. S-a vazut asta în meciul cu polonezii.

Mircea Rednic spunea ca au existat momente în amicalul cu polonezii când ati luat jocul la misto...

Nu cred ca am luat partida la misto. Intr-adevar, au fost unele faze pe care le-am tratat mai superficial. Dar este bine ca ne cream ocazii si ajungem în fata portii. Asta conteaza cel mai mult.

Care crezi ca ar fi atuul Rapidului fata de celelalte urmaritoare?

La noi exista un grup unit. De când am ajuns eu în Giulesti este asa si sper sa ramâna în continuare. Avem sanse la titlu si e mai bine ca nu ne baga nimeni în seama.

Cu George Copos ati mai vorbit?

Nu. Nu mai stim nimic de dânsul, doar ce am vazut prin presa. Noi speram sa ramâna macar pâna la finalul campionatului.

Când ti-ai tatuat pe antebrat expresia "Nihil sine Deo"?

Anul acesta, chiar înainte de a merge în cantonamentul din Portugalia. Nu vreau sa ma dau mare cu asta, dar mi-a placut foarte mult expresia.

Esti un om credincios?

Da. Credinta m-a ajutat sa-mi gasesc echilibrul de fiecare data, mai ales în momentele de cumpana.


Duminică, 10 februarie 2008

Despotovic se jura ca nu fura!

Atacantul a jucat în partida pentru care a fost arestat presedintele Vojvodinei, dar spune ca n-a fost nimic trucat.

Atacantul Ranko Despotovic (foto) a ratat prima partida de verificare a alb-visiniilor din cauza convocarii la echipa nationala a Serbiei, dar nu a jucat deloc nici în meciul tarii sale.

Despotovic a vorbit însa despre cum s-a adaptat la Rapid. "Colegii m-au primit foarte bine. Sunt fericit. Este pentru prima data când joc într-o alta tara, cu un alt stil de viata. Dar am venit sa ma bat pentru Rapid. Sunt un luptator în viata si vreau sa arat acest lucru si pe gazon pentru noua mea echipa", a spus Despotovic, care le-a aruncat apoi manusa celor de la CFR: "Daca clujenii pierd în Ghencea, va fi dificil pentru ei, pentru ca noi vom fi la doar doua puncte si este greu sa joci sub presiune". Atacantul transferat de la Vojvodina a vorbit si despre scandalul partidelor trucate din campionatul Serbiei. "Si eu am jucat în meciul despre care se banuieste ca ar fi fost trucat. A fost dat la TV si toata lumea a vazut ca nu a fost nimic dubios. Oricum, fostul meu presedinte de la Vojvodina are o avere de câteva milioane de euro. Nu cred ca si-ar fi riscat viata pentru câteva mii de euro sau cât se spune ca le-ar fi dat arbitrilor", a încheiat "Despot".


Duminică, 10 februarie 2008

Inca un "puriu"

In prima zi de antrenament, noua achizitie a dat câteva ture de teren, dupa care s-a asezat pe iarba. Rubins urmeaza a fi testat pe postul de mijlocas stânga.

In cantonamentul rapidistilor din Cipru li s-a alaturat ieri de dimineata si mijlocasul stânga, component al nationalei Letoniei, Andrejs Rubins. Jucatorul a intrat direct în antrenament, iar dupa sapte ture de teren a cazut lat!

Tehnicianul Mircea Rednic se înconjoara la Rapid de fosti colegi sau adversari. Primul sosit în Grant a fost belgianul Phillipe Leonard, coleg cu "Puriul" pe vremea în care acesta evolua la Standard Liege. Si Daniel Pancu i-a fost în trecut coechipier lui Rednic, timp de doua sezoane, cucerind împreuna chiar si un titlu de campion. Mircea Rednic are amintiri legate si de Andrejs Rubins, cei doi întâlnindu-se în dublamansa din turul II preliminar al Ligii Campionilor, Rapid - Skonto Riga.

Mijlocasul leton de 29 de ani se afla însa doar în probe la gruparea giulesteana, iar Mircea Rednic va decide zilele urmatoare daca jucatorul va fi pastrat în lot.

A preluat numarul lui Malda

"Andrejs Rubins va da probe de joc la noi, dar nu stiu daca pe toata durata cantonamentului, pentru ca asta depinde de Mircea Rednic. E un jucator bun, din Letonia, care are vreo 90 de prezente la nationala tarii sale", astfel l-a caracterizat directorul general adjunct al visiniilor, Grigore Sichitiu, pe leton. Fotbalistul a spus "pas" la primul antrenament al zilei de ieri, dupa ce a alergat doar sapte ture de teren. Oficialii visinii au scuzat imediat prestatia mijlocasului stânga: "A avut parte de un drum obositor, de-aia nu a rezistat antrenamentului". In cazul în care Rubins va ramâne în Giulesti, acesta va purta tricoul cu numarul 17, care i-a apartinut lui Marius Maldarasanu.

Andrej Rubins

. Mijlocasul stânga de 29 de ani a jucat ultima oara la Metalurgs Liepajas, unde a fost împrumutat de la Spartak Moscova.

. Cu peste 90 de selectii în nationala Letoniei, acesta a evoluat la formatii ca: FK Auda, Osters, Skonto Riga, Crystal Palace sau Shinnik Iaroslavl.

A fost killerul visiniilor

Interesant este ca Andrejs Rubins a evoluat în 1998/2000 la Skonto Riga, jucând contra giulestenilor în dublamansa din turul II preliminar al Ligii Campionilor. Rubins a si "cotizat" la eliminarea visiniilor, marcând în meciul retur, de la Riga, pentru scorul de 2-1. Rapid a iesit din competitie dupa ce în prima partida letonii obtinusera un egal în Grant, scor 3-3. In acea perioada, Rednic era jucator activ la Rapid, evoluând în cele doua partide din preliminarii. Titular în acea disputa, Narcis Raducan nu-si prea aminteste mare lucru de Rubins: "Stiu doar ca Skonto Riga era o echipa puternica, lucru care ne-a surprins. De Rubins nu stiu nimic! A jucat mijlocas stânga? Inseamna ca a fost pe partea mea, dar nu-mi amintesc de el".


Sâmbătă, 9 februarie 2008 00:00

Andrejs Rubins la Rapid

In cantonamentul rapidistilor din Cipru a ajuns in aceasta dimineata unul dintre fotbalistii despre care Mircea Rednic spunea inainte de plecare ca mai este nevoie pentru a intari lotul. Este vorba de un mijlocas, component al nationalei Letoniei.

Andrejs Rubins poate evolua atat in dreapta cat si in stanga si este caracterizat de Rednic drept un jucator foarte tehnic si rapid. In varsta de 29 de ani, Rubin a jucat pentru Spartak Moscova, de unde a fost imprumutat la Metalurgs Liepajas.

Interesant de mentionat este faptul ca intre 1998 si 2000, mijlocasul de 1,74 m inaltime a evoluat la clubul leton Skonto Riga, o echipa care trezeste amintiri neplacute rapidistilor dupa ce in sezonul 1999-2000 i-a eliminat pe "giulesteni" in turul II preliminar al Ligii Campionilor (3-3 si 1-2).


Sâmbătă, 9 februarie 2008

Merg pe filiera lusitana

Portughezul Bonfim de la Leiria a auzit de interesul rapidistilor pentru el si vrea sa vina la Rapid.

Tehnicianul Mircea Rednic este interesat si de serviciile fundasului stânga de la Uniao Leiria, Eder Bonfim (foto).

Portughezul nu ar spune nu unei oferte venite din partea oficialilor giulesteni. "Am auzit ca m-ar vrea Rapidul... Mai multe despre acest posibil transfer poate stie doar presedintele de la Leiria, iar daca cele doua cluburi se vor întelege, eu îmi doresc sa vin în România", a spus fotbalistul lusitan. Altfel, Mircea Rednic mai este interesat si de achizitionarea mijlocasului dreapta de la Academica, Vitor Vinha.


Vineri, 8 februarie 2008

Rapid - Cracovia 2-1 / Comentariul meciului

Echipa Rapid București, ocupanta locului doi în Liga I, a invins in primul meci amical din cel de-al doilea stagiu de pregatire al iernii, in compania formatiei FC Cracovia (Polonia). Golurile "giulestenilor" au fost marcate de E. Dica (6-pen.) si Boya (29)

Programul urmatoarelor meciurilor de pregătire pe: 10 februarie - Levski Sofia (Bulgaria), 12 februarie - Lokomotiv Sofia (Bulgaria), 14 februarie - Șerif Tiraspol (Republica Moldova).

Comentariul LIVE al meciului:

Min. 90 Fluier final!

Min. 77 Maftei executa o lovitura libera de la 18 metri, perpendicular pe poarta, si mingea trece milimetric peste poarta polonezilor

Min. 68 Penalty transformat pentru FC Cracovia! 2-1 pentru Rapid

Min. 66 Intra Leonard, iese Bozovic

Min. 62 Intra Griffiths, iese Cesinha

Min.59 Intra Burdujan si Nicolae Grigore in locul lui Boya si Lazar

Min.50 Boya are sansa golului de 3-0 insa lobul sau de la marginea careului trece nu doar peste portarul advers ci si peste poarta

Min.49 Faza buna a polonezilor cu un sut de la 16 metri scos cu greu in corner de Andrade

Min. 46 S-a reluat partida

Min. 45 Finalul primei reprize

Min. 40 Cesinha centreaza pentru Boya iar lovitura acestuia de cap trece putin peste poarta

Min. 39 Grigorie a incercat un sut din prima, dintr-o pozitie incomoda, insa mingea ocoleste spatiul portii

Min. 29 Boya urca scorul la 2-0, executandu-l elegant pe portarul Cracoviei cu un sut din apropierea punctului de la 11 metri

Min. 28 Centrare periculoasa a polonezilor insa Andrade retine foarte bine

Min. 25 Lazar porneste o incursiune pe flancul stanga, mingea ajunge la Pancu care lasa pentru Bozovici insa sutul acestuia trece peste poarta

Min. 18 Dupa marcarea golului, rapidistii nu mai impresioneaza insa domina in continuare teritorial

Min. 6 Transforma Emil Dica sutand imparabil in stanga portarului advers

Min. 5 Patrundere Cesihna pe partea stanga si mijlocasul brazilian este agatat clar in careu de unul dintre aparatorii polonezi.

Min. 1 A inceput meciul

Tehnicianul Mircea Rednic a trimis in teren urmatoarea formula de start: Andrade - Sapunare, Maftei, M. Constantin, Bozovici - Dica, Lazar, Grigorie, Cesinha - Pancu, Boya


Vineri, 8 februarie 2008

Rednic: "Multumit de toti jucatorii"

Antrenorul Rapidului, Mircea Rednic, a declarat dupa victoria repurtata de echipa sa in fata polonezilor de la FC Cracovia, scor 2-1, intr-o partida amicala, ca a aplicat tactica normala pentru un meci in deplasare si s-a aratat multumit de prestatia elevilor sai.

"Nu m-a interesat rezultatul dar sunt multumit de jocul echipei. Este prima data cand am jucat cu varf impins, ca la un meci in deplasare si a fost bine. Sunt multumit de felul in care s-au comportat toti jucatorii, cu noii veniti trebuie sa mai avem rabdare, sa le dam  timp de acomodare", a declarat Rednic, care a mentionat ca atacantul Despotovici se va alatura lotului in aceasta seara.

Intrebat despre posibilele achizitii urmatoare, Rednic a mentionat ca inca se mai asteapta un raspuns de la mijlocasul galatean Janos Szekely insa a infirmat vestea ca Babacar Gueye, atacantul echipei franceze FC Metz, va veni la Rapid. "Pentru Szekely am facut o oferta dar nu stiu cat de mare pentru ca domnul Copos face ofertele la club, el are bani, nu noi. Gueye e un jucator bun dar pe care eu nu l-am vazut si voi aduce doar jucatori pe care ii cunosc", a declarat Rednic.

Tehnicianul "giulestenilor" a mentionat, de asemenea, ca portarul Daniel Coman acuza in continuare probleme la umar si se va deplasa probabil in Belgia pentru a fi consultat. "Coman are probleme, il doare in continuare umarul si am insistat sa plece in Belgia la doctorul Hendricks si sper ca rezultatele sa fie bune si sa reintre in normal", a anuntat Rednic.


Vineri, 8 februarie 2008

Calciomercato anunta transferul lui Babacar Gueye la Rapid

Agenția Calciomercato și site-ul tuttomercatoweb.com au anunțat că Rapid București l-a achiziționat pe atacantul senegalez al echipei FC Metz, Babacar Gueye.

Conform acestor agentii, giulestenii ar plati suma de 2 milioane de euro in schimbul atacantului african, in varsta de 21 de ani.

Gueye, produs al clubului din Metz (ultimul loc în prima ligă franceză), a jucat 12 meciuri în actualul sezon al campionatului francez, reușind un singur gol. Gueye a mai înscris trei goluri în Cupa Franței și unul în Cupa Ligii Franței.


Vineri, 8 februarie 2008

I-a furat somnul

Cesinha si Andrade au întârziat la antrenamentul de ieri-dimineata, urmând sa fie penalizati cu câte 200 de euro fiecare.

Dupa ce în precedentul stagiu de pregatire Marius Constantin a fost amendat de Rednic pentru ca a parasit antrenamentul, în urma unei altercatii cu Coman, acum a venit rândul celor doi brazilieni din lotul alb-visiniilor sa fie "arsi la buzunare".

Cantonamentul din Cipru a început cum nu se poate mai prost pentru portarul Andrade si mijlocasul Cesinha. Ei nu au respectat ora la care trebuiau sa se prezinte pentru sedinta de pregatire, iar acest lucru l-a înfuriat pe "Puriul", care a decis sa plece fara ei la antrenamentul de dimineata.

Imediat dupa ce au servit micul dejun, Cesinha si Andrade au urcat în camere, urmând ca la ora 11:15 sa se prezinte în holul hotelului pentru a merge împreuna cu echipa la terenul de antrenament. Numai ca, spre ghinionul lor, cei doi sud-americani au adormit si au pierdut autocarul care ar fi trebuit sa-l duca spre locul de pregatire. Când s-au trezit, au pus mâna pe telefon si i-au sunat pe oficialii echipei din Grant. In cele din urma, în imediata apropiere a locului în care bucurestenii sunt cazati, autobuzul a oprit si antrenorul cu portarii Marius Bratu a dat o fuga la hotel pentru a-i recupera pe cei doi întârziati. Mircea Rednic a fost extrem de deranjat de atitudinea lui Cesinha si Andrade si a decis sa-i penalizeze cu câte 200 de euro.


Vineri, 8 februarie 2008

"Tamango" show

Pentru a evita incidente de genul bataii dintre Constantin si Coman, Rica Raducanu a fost luat în cantonamentul din Cipru.

Mircea Rednic si-a luat masuri de precautie, dupa ce, în cantonamentul din Portugalia, a avut parte de surprize mai putin placute printre jucatorii sai.

Astfel, în lotul bucurestenilor a fost cooptat si fostul mare portar al giulestenilor, Rica Raducanu. Recunoscut ca un tip mucalit, "Tamango" si-a intrat în rol înca de la primul antrenament al celor din Grant. "M-au prostit astia, ba, tata! Mi-au zis sa vin în Cipru sa fac plaja, însa aici bate un vânt...", a spus Rica chiar înainte de începerea sedintei de pregatire. In timp ce elevii lui Rednic participau la celebrul exercitiu "5 contra 2", Rica s-a întins pe iarba (foto), preferând sa-i observe de jos pe Maftei&Co. "Am zis sa stau jos, ca daca ma vad baietii, sigur ma baga si pe mine la joc", a fost explicatia care a stârnit zâmbetele celor din jur. Nici oficialii celor din Grant nu au scapat de "caterinca" lui Rica. Grigore Sichitiu si Nicolae Manea au încercat sa o convinga pe fosta glorie alb-visinie sa alerge o tura de teren împreuna cu ei. Replica lui Rica a venit imediat: "Nu, tata, eu nu fug singur, de nebun! Nici când eram jucator nu-mi placea asta. Preferam sa ma bag direct la plonjoane".


Vineri, 8 februarie 2008

Otelul, Steaua si CFR, sub lupa

Mircea Rednic (foto)nu a pierdut ocazia de a-si spiona adversarii din campionat. Imediat dupa sedinta de pregatire de dimineata, "Puriul" a mers sa vizioneze jocul Otelului, echipa pe care alb-visiniii o vor întâlni în etapa a XIX-a. Apoi, Rednic s-a deplasat la Alpha Sport Center din Larnaca, unde, alaturi de Nae Manea, Grigore Sichitiu si Marius Bratu, a disecat prestatia Stelei în testul cu Lokomotiv Sofia. Nici cei de la CFR nu au scapat de ocheadele oficialilor giulesteni, directorul general adjunct, Grigore Sichitiu, urmarindu-i îndeaproape pe Fabbiani&co.
















Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...