| revista presei - stiri din ziare despre Rapid |
15 / 16 / 17 februarie 2008

online | vizualizari           actualizat Duminică 17 februarie 2008 ora 12:00



    TITLURILE ZILEI ® sambata 16 februarie 2008
  ® Pancu: "Avem sanse egale la titlu cu celelalte echipe"
  ® Rednic: "Pregătim o surpriză mare de tot"
  ® "S-a facut prea mult tam-tam cu amicalele"
  ® Arena mileniului
  ® Portarul lui Charleroi Laquait, la Rapid?
  ®



WELCOME !!
muzica se opreste de la butonul playerului

download
melodia

16 februarie 2008

Constantin Zotta: "Fără să dai jos și să reconstruiești fiecare tribună în parte, Giuleștiul n-are cum să fie transformat în stadionul de care au nevoie echipa și suporterii!"

 chat RapidFans                      
  smilies/zâmbete     .

Directorul general al clubului, Constantin Zotta, a comentat declarațiile ministrului Ludovic Orban, pe tema stadionului "Giulești-Valentin Stănescu", continuând să afirme că, fără concesionarea de către SC FC Rapid SA, vechea arenă din Grant nu va putea fi modernizată și adusă la standardele prevăzute de UEFA: "E adevărat ce spune domnul Orban, dar, din păcate, varianta propusă de dumnealui nu rezolvă problema stadionului. În primul rând, un contract de închiriere, așa cum ne propune ministerul, nu permite demolarea și reconstruirea, în etape, a stadionului. Or, la uzura morală și fizică a stadionului, cele trei milioane de euro pe care ar trebui să le investim ar fi bani aruncați degeaba pe fereastră. În momentul de față, cu actuala structură, ce datează de aproape șapte decenii, nu poți decât să dai cu bidineaua. Chiar merită să dai atâția bani doar ca să zugrăvești stadionul? Repet, sunt bani irosiți.

Concesiunea ar fi singura modalitate ce ar stimula o investiție de care s-ar bucura și echipa, și suporterii, cu siguranță și ministerul. Lumea trebuie să fie conștientă că, în actualele condiții, fără un proiect care să-ți permită nu doar măturatul și curățatul pereților, ci și amenajarea de spații noi, unele rezervate exclusiv suporterilor, de vestiare noi, săli de conferințe, saloane VIP, parcări, plus consolidarea reală a structurii arenei ș.a.m.d., nu se va putea schimba nimic. Dacă la Pro Rapid s-a ridicat cea mai modernă bază de pregătire de la noi, și Giuleștiul s-ar putea transforma în ceva asemănător!

Nu suntem de acord cu închirierea, chiar și pe 29 de ani și contra unei sume rezonabile, pentru că nu se rezolvă absolut nimic. Ne-am amăgi în continuare. Noi am irosit deja aproape un milion de euro pe care l-am investit în stadion, deși, conform contractului, proprietarul avea obligația să efectueze toate lucrările de reparații, întreținere și modernizare. Am făcut-o însă pentru suporteri, pentru a-i ține aproape, dar trebuie să realizeze și ei că nu mai putem merge așa în continuare. Nu vom putea ajunge astfel niciodată la criteriile impuse de UEFA.

Pe de altă parte, suntem de acord și cu varianta ca ministerul să ia stadionul, așa cum a spus domnul Orban, și să-l modernizeze. Plătim nu 15.000 de euro pe lună, ci și 20.000, 25.000, dacă am închiria un stadion civilizat. Când suporterul plătește un ban pentru bilet, trebuie să ai ce să-i dai în schimb! În alte țări, poate chiar și la noi, la Piatra Neamț de exemplu, administrația locală investește cu adevărat în stadioane, iar cluburile, care le primesc la cheie, normal că plătesc sume importante pentru chirie sau utilități. Dar știu că au primit ceva util și că se pot folosi cu adevărat de construcția respectivă. Am jucat în cupele europene pe stadioane ale secolului 21, cu spații comerciale, parcări, restaurante VIP și pentru suporteri, care ne-au arătat la ce distanță uriașă suntem față de ei. Noi am luat un stadion vechi, în care bagi bani degeaba, ca în fostele întreprinderi de stat care erau menținute doar ca să ofere oamenilor un salariu amărât și să nu-i trimită în șomaj. Dar și acelora le-a venit rândul până la urmă la privatizare, pentru că, exact ca și în cazul nostru, înghițeau sume uriașe fără a mai produce ceva. Asta a fost până acum în Giulești, așa va fi și în cazul contractului de închiriere propus de minister. Suntem convinși că și domnul Orban dorește binele Rapidului și sperăm să convenim asupra unei soluții care să avantajeze în primul rând suporterii, apoi echipa și pe toată lumea".


14 februarie 2008

Rapid - Sheriff Tiraspol 1-1

Echipa antrenată de Mircea Rednic a susținut în această după-amiază cel de-al patrulea meci de verificare din turneul desfășurat în Cipru, ultimul amical al acestei perioade de pregătire fiind disputat în compania liderului din campionatul Moldovei, Șerif Tiraspol. Alb-vișiniii au deschis scorul repede, după numai trei minute de joc, când Burdujan l-a învins pe portarul advers cu un lob de la douăzeci de metri după ce a primit "cadou" o dejagare greșită din careul de șase metri. Din păcate, giuleștenii au ratat cea de-a doua victorie din turneul cipriot, Șerif reușind egalarea în minutul 66, prin golul înscris de fostul jucător al Gloriei Bistrița, Arbănaș. Iată și jucătorii folosiți de Mircea Rednic în ultimul meci de verificare dinainte de reluarea campionatului:

Andrade - Săpunaru, M. Constantin, Ph. Leonard, Bozovic ('18 I. Stancu) - Lazăr ('46 Grigore) - Dică ('46 Grigorie), Pancu (eliminat în minutul 57, dar înlocuit cu Răduță), Griffiths ('46 Despotovic) - Boya, Burdujan.

Altfel, astăzi a fost rândul lui Philippe Leonard să fie sărbătorit în cantonamentul rapidiștilor, belgianul fiind felicitat pentru împlinirea vârstei de 34 de ani (La mulți ani!).

Giuleștenii vor reveni în țară vineri, după miezul nopții, luni urmând să își reia pregătirile la baza ProRapid pentru primul meci al sezonului, când vor primi pe teren propriu vizita Universității Cluj.



Duminică, 17 februarie 2008

"Nu luati pe nimeni"

ELINTON ANDRADE Brazilianul îi cere lui Mircea Rednic sa renunte la gândul de a mai aduce un alt goalkeeper.

Elinton Andrade (foto) vrea sa ramâna în Grant si sa-si treaca în palmares un titlu de campion cu Rapid.

Mircea Rednic s-a declarat nemultumit de tine, spune ca nu poti fi titular...

Nu comentez ce zice antrenorul. Are experienta sa decida cine va apara în meciurile din campionat. Eu am alta parere însa, am facut meciuri bune în Cipru si cred ca-mi pot ajuta echipa sa ajunga CFR-ul în lupta pentru titlu.

Te-a afectat ce-a spus tehnicianul ?

Sunt putin trist de criticiile pe care Mircea Rednic mi le-a adus în presa. Insa nu doar Coman e portar la Rapid. Mai este si Marinescu, care, din punctul meu de vedere, este un câstig pentru echipa.

Mai mult, Rednic cauta un alt portar, de valoare apropiata cu cea a lui Dani Coman. In acest caz, înseamna ca vei deveni a treia varianta la Rapid...

Ar fi bine sa nu mai vina un alt goalkeeper. Eu vreau sa-mi fac treaba si când o sa mai fiu folosit sa dau tot ce e mai bun. Rapid nu mai are nevoie de un alt portar.

Este posibil sa parasesti echipa, în conditiile în care nu vei mai apara deloc?

Ramân sa-mi termin contractul în Giulesti. Nu am pretentii sa apar imediat, vreau ca la sfârsitul anului sa fiu campion cu Rapid.

Andrade nu iese pe centrari. Se vede ca nu are jocuri în picioare. Se descurajeaza repede. Vorbeam cu el si îmi spuneam ca este trist, ca toata lumea îi aduce reprosuri. E afectat ca se cauta un alt portar.
Rica Raducanu


Duminică, 17 februarie 2008

Un Logan Rapid

Rednic a pus ochii pe portarul nationalei U 21 a Belgiei, Logan Bailly, de la Genk.

Mircea Rednic s-a aratat destul de îngrijorat de evolutia modesta a portarului brazilian Andrade pe care acesta a avut-o pe perioada stagiilor de pregatire desfasurate de Rapid în Portugalia si Cipru.

Cum titularul postului, Dani Coman, a tot acuzat probleme medicale, "Puriul" s-a pus pe contactat portari din campionatul belgian. O optiune ar fi experimentatul goalkeeper de la Charleroi, Bertrand Laquit, (30 de ani), dar cotidianul La Derniere Heure scrie ca partile sunt departe de a fi de acord din ratiuni financiare, jucatorul solicitând un salariu prea mare în comparatie cu oferta giulestenilor. Mult mai interesat ar fi Rednic, scrie aceeasi publicatie, de fostul portar al nationalei Under 21 a Belgiei, Logan Bailly, de la Racing Genk, clubul sau fiind dispus sa-l vânda. Bailly ar fi o achizitie foarte buna, fiind considerat un excelent numar 1, în 34 de partide disputate la Genk izbutind sa nu primeasca gol în 15 jocuri.

Bailly este un personaj adulat de sexul frumos, fiind declarat în 2007 câstigatorul unui concurs initiat de programul Humo al televiziunii belgiene cu tema "cel mai sexy jucator din Jupiler League". Interesant este ca învingatorul, care a aparut într-un clip într-o tinuta foarte sumara, trebuia, conform traditiei, sa apara apoi gol complet în paginile unei reviste, dar a evitat deocamdata aceasta situatie, sustinând ca nu s-a consultat cu consoarta daca ar fi sau nu de acord. Alta ciudatenie a lui Bailly este faptul ca obisnuieste sa-si rada parul de pe picioare, sustinând ca în timpul acestei operatiuni se simte ca si cum ar fi sub efectul unui masaj.


Duminică, 17 februarie 2008

Despot i-a tras în teapa!

Evolutiile sarbului de 1,3 milioane de euro nu i-au impresionat pe rapidisti.

Transferat în Giulesti pentru 1.300.000 de euro, Despotovic a avut o prestatie modesta, reusind sa marcheze doar un gol în sapte meciuri.

"Misiunea mea este aproape încheiata. Mi l-am dorit foarte mult pe Ranko, chiar l-am vazut pe câteva DVD-uri si am ramas impresionat de calitatile sale", spunea, mândru, George Copos în momentul achizitionarii vârfului în vârsta de 25 de ani. Numai ca, dupa doua turnee de pregatire alaturi de alb-visinii, cifrele îl contrazic pe Copos în privinta lui Ranko: un singur gol marcat si prestatii care i-au deceptionat pe conducatorii visiniilor. "Normal ca suntem dezamagiti de Despotovic. Vrem mai mult de la el", a spus secretarul general al rapidistilor, Cristi Costache, completat de Grigore Sichitiu: "Când atacantii nu marcheaza, nu avem cum sa fim încântati".

Si fosta glorie alb-visinie, Rica Raducanu, a ramas surprins de evolutia sub asteptari a sârbului. "Cum naiba l-or fi gasit si p-asta? Am auzit ca au mai dat si o caruta de bani pe el. Are vointa, asta e clar, însa eu nu am vazut nimic mai mult la el", a afirmat "Tamango". Despotovic a fost folosit de Rednic în toate amicalele, cu exceptia meciului contra celor de la Cracovia, când nu apucase sa se întoarca de la actiunea nationalei Serbiei. Desi a alergat mult, atacantul a avut putine realizari demonstrând ca mai are nevoie de timp pentru a se integra în formatia bucuresteana.

Se insista pe aducerea lui Salou

Mircea Rednic nu e nici el încântat de sârb: "Ma asteptam la mai multe de la el, Despotovic înca nu s-a adaptat, dar are toata sustinerea mea". Antrenorul cauta sa mai aduca un vârf în Giulesti. "Ne mai trebuie înca un atacant de clasa. Nu mai merge asa", a precizat "Puriul", care spera sa ajunga cât mai curând la un acord cu jucatorul lui FC Bruges, Ibrahim Salou.

Era cel mai bun la Novi Sad

Vojvodina Novi Sad a jucat ieri 15 minute într-un amical cu Poli Timisoara, meci întrerupt de viscol, iar antrenorul Ivan Brzic a acceptat sa vorbeasca si despre cei doi fotbalisti transferati în România, la Rapid, respectiv Dinamo. "Despotovic si Pekaric sunt jucatori buni si sunt convins ca se vor impune. Despotovic era poate cel mai important jucator al echipei noastre, dar si Pekaric era o piesa de baza. Ambii sunt fotbalisti capabili sa joace la nivelul Ligii Campionilor si sunt convins ca echipele care i-au transferat s-au întarit prin aducerea lor".

1 gol a marcat Despotovic pentru Rapid de când s-a transferat, în partida contra angolezilor de la Primero de Agosto.

Cum naiba l-or fi gasit si p-asta? Eu nu am vazut nimic la Despotovic cât timp a intrat si el pe teren.
Rica Raducanu


Sâmbătă, 16 februarie 2008 10:00

Pancu: "Avem sanse egale la titlu
cu celelalte echipe"

Jucatorul rapidist Daniel Pancu a declarat la intoarcerea lotului "giulestenilor" din stagiul de pregatire din Cipru  ca rezultatele obtinute in partidele amicale nu sunt importante data fiind lipsa presiunii si a publicului care transforma aceste meciuri in simple antrenamente.

"Nu am avut presiune, s-a jucat si fara public, au fost doar simple antrenamente. Important este ca am revenit in tara cu o singura accidentare si trebuie sa nu mai pierdem de sambata ceva. Nici nu știu cum e mai bine, să bați pe toate în amicale, să pierzi...Cred că Rapid are șanse cel puțin egale cu celelalte echipe la câștigarea campionatului", a declarat Pancu.


Sâmbătă, 16 februarie 2008 2:00

Rednic: "Pregătim o surpriză mare de tot"

Giuleștenii s-au întors vineri noapte în țară, după cantonamentul din Cipru, de la Agia Napa, cu o intarziere de o ora și jumătate, aeronava care i-a transportat aterizând pe Aeroportul Internațional "Henri Coandă" la ora 2 fără cinci minute. Cu toate că la plecarea în Cipru declarase că rezultatele din această perioadă de pregătire vor conta în alcătuirea primului "11", antrenorul Mircea Rednic a spus acum că pregătirea fizică a fost pe primul plan și nu rezultatele, declarându-se mulțumit de condițiile pe care le-a avut în Insula Afroditei. Tehnicianul a dezvăluit că Rapid pregătește un transfer surpriză, fără a da alte amănunte.

"Sunt mulțumit de acest cantonament, au fost condiții bune. Păcat că ne pregătim o lună pe o vreme bună, iar aici ne așteaptă frigul. Am făcut acest cantonament să ne pregătim fizic, nu au contat rezultatele. Ne interesează primul meci cu Universitatea Cluj. Pe Salou îl aștept să vină zilele următoare. Coman a avut o problemă, dar l-am trimis la un medic bun, iar de luni va începe pregătirile normale. Boya m-a surprins plăcut, sper să nu fi marcat toate golurile acum. Despotovici încă nu s-a adaptat, dar are tot sprijinul meu. Totuși, nu voi alege titularii decât în funcție de valoare și formă, nu contează cât s-a plătit pe unul sau pe altul. S-ar putea să pregătim o surpriză mare de tot", a spus Rednic.

Rapidiștii au plecat de la aeroport separat, o parte cu mașinile personale, iar cealaltă, în special străinii, cu autocarul clubului.


Sâmbătă, 16 februarie 2008

L-a schimbat arbitrul!

Daniel Pancu a fost protagonistul unei faze cât se poate de amuzante la amicalul de joi cu Sheriff Tiraspol.

Revenit în aceasta iarna si laudat de toata lumea, începând cu antrenorul Mircea Rednic, Daniel Pancu si-a amânat golurile pentru partidele oficiale.

A fost în schimb protagonistul unei faze cât se poate de amuzante. In debutul reprizei secunde a cazut dupa un contact peste adversarul direct, Fernando Pereira. "Un brazilian care joaca la Sheriff m-a tras, am cazut peste el si îl gasisera nervii cu mine. Am pus o mâna ca sa ma apar, dar nicidecum nu am avut intentia sa îl lovesc.

A venit arbitrul... cred ca era arbitru, caci dupa decizia luata, ma gândesc ca e antrenor. A zis sa fim schimbati, ca altfel ne elimina. N-am avut încotro si am iesit. Numai arbitrul nu ma schimbase", a declarat amuzat Pancu.

"Sa-nceapa oficialele! Restul e cancan..."

Prezent cu Rapidul în Cipru, Rica Raducanu a intervenit în stilu-i caracteristic, intrând pe teren. Agitat, centralul a început sa vocifereze, dar Tamango i s-a adresat cipriotului în româna: "Ce-ai taticu'?! Sunt io, Ricu! Ce, nu ma mai recunosti?!", conflictul fiind dezamorsat în râsetele generale ale rapidistilor.

Referitor la perioada de pregatire si la faptul ca a fost unul dintre remarcati, Pancu a spus: "Gata! De-acum sa înceapa oficialele! Restul e cancan... Fac si reclama acum". Imediat dupa ce a semnat cu Rapidul si a plecat în Portugalia, unde erau cantonati giulestenii, "Pancone" spusese pe un ton asemanator: "Ciocu' mic si la treaba de-acum! Ma apuc de fotbal...".


Sâmbătă, 16 februarie 2008

Matos spune pas, vine Laquait

Dupa ce atacantul de la Uniao Leiria, Joao Paolo, a refuzat Giulestiul, ieri a venit rândul lui Vascos Matos sa spuna "pas", nemultumit fiind de oferta salariala pe care i-au propus-o giulestenii. "Mijlocasului de la Beira Mar i-a fost propus un salariu mai mic decât câstiga în acest moment", a declarat agentul fotbalistului, Cipriano Marcelo. "Ne-am înteles cu clubul Beira Mar în privinta lui Matos, mai ramâne sa ne întelegem si cu jucatorul", a spus si rapidistul Zotta. Altfel, giulestenii sunt foarte aproape de a-l achizitiona de portarul formatiei Charleroi, Laquait Bertrand.


Sâmbătă, 16 februarie 2008

"S-a facut prea mult tam-tam cu amicalele"

Capitanul se apara de acuzele venite din toate partile si spune ca apararea Rapidului va fi OK în campionat.

Fundasul Rapidului a vorbit la sfârsitul perioadei de pregatire cu reporterii ProSport despre ce s-a întâmplat în Portugalia si Cipru. Maftei nu este de acord ca apararea condusa de el sufera.

Suporterii vostri sunt cam îngrijorati. Suferiti în defensiva...

Parerea mea este ca s-a facut prea mare tam-tam pe aceasta tema. Au fost meciuri amicale. S-au încercat mai multe formule si, sigur, au mai aparut si erori. Nu mi se pare însa ca trebuie sa discutam ca despre un pericol iminent de tot ce înseamna defensiva echipei.

Media golurilor primite în jocurile de pregatire te contrazice.

Sunt de mult la Rapid... Am avut perioade de pregatire în care am batut pe toata lumea, nu am luat niciun gol, iar în campionat nu am facut nimic, asa ca...

Cu alte cuvinte spui ca e un raport invers proportional.

Nu vreau sa spun acum ca Rapid n-o sa mai ia goluri în niciun meci, dar, în orice caz, nivelul de concentrare al nostru, presiunea care va fi ne vor determina sa fim altfel. Va fi altceva!

Problema banderolei...

O fi problema pentru altii. Nu si pentru noi. Si acum sunt la un suc cu Pancone (n.r. - Daniel Pancu). Sa câstige Rapidul meci de meci...Nu conteaza cine e capitan!

Poate si pentru ca Steaua - CFR e atât de devreme, se vorbeste despre aceste doua echipe ca fiind favorite la titlu.

Nu ma intereseaza ce se spune. Noi avem sansa noastra si credem în ea!



stadionul Giulesti
Sâmbătă, 16 februarie 2008

Arena mileniului

Giulestenii sustin ca au finantare pentru un nou stadion, de 45 de milioane de euro! Investitia ar putea fi sprijinita de Millennium Bank, care recent a încheiat un parteneriat cu Rapid. Se opune Ministerul Transporturilor.

ProSport a prezentat în editia de joi un amplu material în care au fost surprinse imagini incredibile cu un Giulesti dezolant, aflat într-o continua degradare.

In încercarea de a drege busuiocul, oficialii visinii, în frunte cu directorul general Constantin Zotta, au organizat ad-hoc o conferinta de presa în care a fost prezentat planul de bataie pentru un nou stadion, Giulesti, cu 30.000 de locuri si cu o finantare-record de 45 de milioane de euro! Conducerea rapidista a precizat ca este pentru demolarea actualei arene, pe care nu se pot disputa meciuri de Liga Campionilor si Cupa UEFA, si pentru construirea din temelii a unui nou stadion. Proiectul de modernizare a arenei s-a lovit însa de refuzul Ministerului Transportului, care a precizat ca doreste doar consolidarea Giulestiului, nu si demolarea lui. "Am dorit sa obtinem concesionarea stadionului pentru a putea demara un proiect amplu de modernizare. Am obtinut deja sursele de finantare pentru acest proiect, însa, din pacate, Ministerul Transporturilor, prin intermediul Clubului Sportiv Rapid, a trimis deocamdata doar o scrisoare prin care ne propune prelungirea actualului contract de închiriere si ne obliga sa investim 3 milioane de euro în consolidarea actualului stadion. Nu am considerat oportuna aceasta propunere", a declarat directorul general al visiniilor, Constantin Zotta.

Pe baza relatiei bune dintre Millennium Bank si Rapid nu este exclus ca finantarea pentru noul stadion sa vina din aceasta directie. In urma cu o luna, Millennium Bank a încheiat un parteneriat de sponsorizare cu Rapid pentru sezonul 2007/2008. Astfel, din retur, în meciurile din Liga I si Cupa României, sigla bancii amintite va aparea pe tricourile jucatorilor giulesteni. "Aceasta informatie nu este conforma cu realitatea", s-au rezumat sa spuna reprezentantii Millennium Bank.


Sâmbătă, 16 februarie 2008

Portarul lui Charleroi, la Rapid?

Mircea Rednic a gasit portarul care sa-i creeze concurenta lui Dani Coman intre buturile giulestenilor, anunta Stirile Pro TV. Nemultumit de prestatia lui Andrade in pregatiri, antrenorul s-a orientat spre Belgia, de unde il doreste la Rapid pe Bertrand Laquait de la Charleroi.

Pentru Laquait, Romania nu este o necunoscuta, el mai jucand aici cu echipa sa de club asta-vara, la amicalul de prezentare al Stelei. Goal-keeper-ul a trait atunci o experienta neplacuta, unul dintre suporterii ros-albastrilor fiind la un pas sa il loveasca.


Vineri, 15 februarie 2008

Rapid, la judecata cu unul din sponsori

Clubul Rapid a actionat in judecata compania Omniasig, sponsor si al echipei Dinamo, pentru neplata unei sume din contractul de publicitate incheiat intre cele doua organizatii, informeaza cotidianul Cancan.

Mai precis, rapidistii cer in instanta plata unei datorii de 119 000 euro la care se adauga dobanzi si penalitati pe baza unui contract incheiat in noiembrie 2006 care prevedea ca pentru suma de 200 000 euro plus TVA, "giulestenii" sa poarta pe tricouri sigla Omniasig in returul sezonului 2006/2007 si in turul sezonului 2007/2008.


Vineri, 15 februarie 2008

Mircea Rednic cauta portar

La sfârsitul partidei cu Sheriff, "Puriul" l-a criticat pe portarul brazilian Elinton Andrade, declarând ca, în cel mai scurt timp, va aduce în Grant un goalkeeper la fel de valoros precum Dani Coman. Nici Marinescu nu este în gratiile lui Mircea Rednic. "Dani Coman e numarul 1 al Rapidului, dar cred ca e nevoie de înca un portar. Andrade si Marinescu au jucat putin, iar o echipa mare are nevoie de doi portari tari", a spus tehnicianul bucurestenilor.


Vineri, 15 februarie 2008

Leonard, aniversat în cantonament

Prilej de sarbatoare în cantonamentul din Cipru al Rapidului: belgianul Philippe Leonard (foto, în visiniu) a împlinit ieri 34 de ani! La petrecerea lui a participat întreg stafful tehnic al visiniilor, în frunte cu tehnicianul Mircea Rednic, dar si jucatorii care au tinut sa-i ureze fundasului traditionalul "La Multi Ani!". "Sunt învatat ca zilele de nastere sa mi le petrec în cantonamente. Sunt fericit aici la Rapid. Imi place România", a spus fundasul bucurestenilor.


Vineri, 15 februarie 2008

Salou, rezolvat

Atacantul belgian va sosi sigur în Grant. Si portughezul Matos va semna cu Rapid, daca va trece de vizita medicala.

Asa cum ProSport a anuntat, în exclusivitate, în editia de ieri, Rapid a reusit sa-l transfere pe Salou (foto, în stânga).

Nemultumit de atacantii din lot, Mircea Rednic s-a miscat repede, reusind sa-l convinga pe fotbalistul de origine ghaneza sa vina în Giulesti. "Puriul" a recunoscut dupa meciul cu Sheriff ca Salou este foarte aproape de Rapid: "Ibrahim este un jucator puternic si avem nevoie de el. Mai trebuie sa o mai bage si cineva în poarta!". Si directorul general al visiniilor, Constantin Zotta, a precizat ca Ibrahim Salou si vârful lui Beira Mar, Vasco Matos, vor sosi saptamâna viitoare în tara: "I-am transmis portughezului Matos propunerea de contract si îl asteptam sa treaca testele medicale. Transferul lui e rezolvat în proportie de 99 la suta. Cu Salou, Mircea Rednic vorbeste zilnic!". Cel mai sigur pe el a fost Grigore Sichitiu: "Salou si Matos sunt ai Rapidului. Mircea Rednic l-a convins pe Salou. El va veni în România saptamâna viitoare, la fel ca si Matos".

Desi directorul general adjunct al visiniilor, Grigore Sichitiu, anunta ca Rapid a ajuns la un acord cu Joao Paulo, transferul nu s-a mai realizat. Motivul? Conform unei clauze din contractul pe care vârful îl avea la formatia Uniao Leiria, orice club care îl dorea pe jucator trebuia sa achite suma de 1,3 milioane de euro. Pretul de transfer a fost considerat prea mare de oficialii visinii, iar Salou a parut o varianta mai ieftina, rapidistii urmând sa le plateasca celor de la FC Bruges 500.000 de euro pe atacant.


Vineri, 15 februarie 2008

Lovit si certat!

Bozovic s-a accidentat în amicalul cu Sheriff, iar Rednic a avertizat ca fotbalistul risca sa fie amendat pentru ca a insistat sa joace desi avea dureri.

Rapid a încheiat la egalitate, scor 1-1, ultimul amical din pregatiri, cel cu Sheriff Tiraspol.

Dincolo de faptul ca a fost dezamagit de prestatia formatiei sale, Mircea Rednic a mai avut un motiv de suparare. Era minutul 20 al partidei când Bozovic s-a accidentat. La final, "Puriul" a explicat ce s-a întâmplat: "Inaintea meciului, atât eu, cât si medicul echipei l-am întrebat pe Bozo daca totul este în regula, deoarece stiam ca se resimte dupa toata aceasta perioada. Nu înteleg de ce a vrut sa riste si a insistat sa joace. Asa cum l-am menajat pe Cesinha, puteam sa o fac si în cazul lui Bozovic. Daca se va dovedi ca are o problema mai serioasa, va plati". Tehnicianul CFR-ului, Ioan Andone, aflat si el la meci, s-a temut ca muntenegreanul sa nu aiba ceva mai grav: "Dupa modul în care se tine de genunchi, mi-e frica sa nu fie o ruptura. Astea-s periculoase rau, te tin cel putin 14 zile pe margine".

Dupa o prima examinare, Bozovic a fost diagnosticat cu întindere musculara si urmeaza sa faca un control mai amanuntit. Pâna acum, muntenegreanul a mai fost amendat de doua ori. Mai întâi, dupa ce a fost fotografiat de paparazzi la iesirea dintr-un club bucurestean, iar apoi pentru ca a avut o altercatie cu politistii, motiv pentru care a fost dus încatusat la sectie.


Vineri, 15 februarie 2008

RAPID STRAMB

Giulestenii au încasat 14 goluri în opt partide, tot atâtea câte au primit în prima parte a sezonului.

Deranj mare în defensiva Rapidului. In lipsa lui Coman, Andrade este nesigur în poarta, iar Leonard ofera mai multa încredere echipei atunci când sta pe banca. Si Maftei este într-o criza de forma.

Plusuri

. Revenirea lui Daniel Pancu. Un adevarat lider al echipei atât pe teren, cât si în vestiar. "Pancone" este creierul giulestenilor de la centrul terenului. Dupa cele doua stagii de pregatire a impresionat prin atitudine si determinare.

. Camerunezul Pierre Boya pare sa fi uitat viata de noapte, aventurile amoroase si betiile zdravene. In atac, Boya a fost numarul 1 al visiniilor, marcând patru goluri în cele doua stagii de pregatire.

Minusuri

. Atunci când lipseste Coman, e gaura mare între buturi. Andrade a comis-o copilareste în meciurile în care Rednic a apelat la el. "Puriul" l-a criticat aspru dupa esecul cu Levski, când a gresit la doua goluri.

. Vasile Maftei este liderul gafelor în defensiva. A provocat nenumarate penalty-uri si a fost mai mult jalon în meciurile cu Levski si Lokomotiv. In privinta lui Leonard, vârsta înaintata si-a spus cuvântul. A parut lipsit de vlaga pe teren.

. Ranko Despotovic, jucatorul pe care l-a urmarit Copos pe DVD-uri si pentru care a garantat, nu s-a acomodat înca. Inlocuitorul lui Mazilu nu a reusit sa înscrie decât un gol în cele doua stagii de pregatire.

meciuri amicale

Rio Maior - Rapid 1-1
Estoril - Rapid 1-1
Primero de Agosto - Rapid 2-4
Naval - Rapid 1-0
Rapid - FC Cracovia 2-1
Rapid - Levski Sofia 2-3
Rapid - Lokomotiv Sofia 3-4
Rapid
- Sheriff 1-1

aBilant: 2 victorii, 3 egaluri, 3 înfrângeri

PAREREA ANTRENORULUI

Nu am cum sa fiu multumit de joc, dar a fost o perioada grea în care ne-am pregatit. Boya este un plus, de la Despotovic ma asteptam la mai mult. Pe aparare nu sunt suparat si nici nu ma îngrijoreaza.

Mircea Rednic

4 milioane de euro a încasat patronul giulestenilor, George Copos, în urma transferului lui Ionut Mazilu la Dnepr

2 milioane de euro vor investi visiniii în transferuri, în cazul în care si Salou, si Matos vor semna cu Rapid


Joi, 14 februarie 2008

Manea: "Baietii erau mai mult cu gandul spre casa"

Directorul tehnic al clubului Rapid, Nicolae Manea, nu este îngrijorat de rezultatele înregistrate de giuleșteni în meciurile amicale, fiind convins că în meciurile oficiale "vișinii" vor avea altă față: "A fost ultimul joc din acest turneu, iar baietii erau mai mult cu gandul spre casa. Am vrut sa si menajam unii jucatori pentru ca se apropie campionatul. Pana la urma ne-am atins scopul, chiar daca rezultatele nu au fost cele asteptate. Baietii sunt bine pregatiti si in meciurile oficiale vor arata o alta fata. Importante sunt meciurile din campionat, nu rezultatele din amicale. A fost un program destul de dur și baietii au raspuns bine. E bine ca am terminat fără accidentări."

Fundașul sârb, Vladimir Bozovic, a părăsit terenul în minutul 20, accidentat, dar Manea nu crede să fie ceva grav: "Se pare, la prima vedere, că ar fi facut o intindere. Sper sa-si revina foarte repede, sa nu fie ceva grav"

Rapid București a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul amical susținut în compania formației Șerif Tiraspol, liderul campionatului din Moldova. Golul rapidiștilor a fost marcat de Lucian Burdujan, în minutul 4.



Sâmbătă, 16 februarie 2008 12:43

Pancu: "Amicalele nu sunt prea importante"

Mijlocașul Rapidului, Daniel Pancu, a declarat, vineri noaptea, la sosirea din stagiul de pregătire din Cipru, că este încrezător în șansele echipei sale la câștigarea campionatului, chiar dacă rezultatele din partidele amicale nu au fost foarte bune.

"A fost un cantonament bun, dar cel mai important este că am ieșit din acest turneu doar cu o singură accidentare. Mai avem o săptămână la dispoziție și cred că Rapid are șanse cel puțin egale cu celelalte echipe la câștigarea campionatului.

Important e să nu mai pierdem de sâmbătă. Amicalele nu sunt prea importante, joci fără presiune, sunt simple antrenamente", a spus Daniel Pancu.sursa NewsIn


Sâmbătă, 16 februarie 2008 11:31

Mircea Rednic: "Nu aleg titularii
în funcție de cît s-a plătit pentru ei"

Tehnicianul Rapidului crede că sîrbul Ranko Despotovici mai are nevoie de timp pentru a se integra în lot:

"Ranko are nevoie de timp pentru a se adapta, a venit de curînd, are tot sprijinul din partea mea, dar trebuie să înțeleagă că există concurență și eu nu voi alege titularii în funcție de cine i-a adus sau de cît s-a plătit pe fiecare, ci doar în funcție de valoare și formă", a spus Rednic.

"Am avut condiții foarte bune în acest cantonament, ca și în cel din Portugalia. Sîntem pregătiți fizic, nu am pus foarte mare accent pe rezultate. Nu mă interesează ce fac celelalte echipe, eu aștept cu nerăbdare să reînceapă campionatul. Pînă miercuri s-ar putea să mai aducem jucători, pregătim o surpriză mare de tot", a spus Rednic.


Sâmbătă, 16 februarie 2008 10:35

Dacă nu era fotbalist,
Despot ar fi fost pilot de Formula 1

Atacantul sarb primeste un salariu de 200.000 de euro pe an din partea gruparii feroviare. Ca orice fotbalist, sau, mai degraba, barbat, Ranko adora femeile frumoase si masinile rapide.

La capitolul auto, deocamdata n-a avut noroc sa primeasca un bolid din partea patronului George Copos, sarbul urmand sa se descurce cu un Ford Focus de la club. Poate doar vreo "caruta de goluri" sa-l imbuneze pe finantator si sa-i faca un cadou-surpriza. Nici salariul nu-i permite sa se apropie de visul sau, acela de a ajunge sa conduca o masina care sa-i produca senzatiile unui monopost de Formula 1. De unde aceasta dorinta? "Daca nu ma faceam fotbalist, sigur eram un pilot de Formula 1", a declarat in urma cu ceva timp pentru cotidianul "Dnevnik Vojvodina". Pana la cursele pe circuitele lumii, Ranko se multumeste cu raidurile din atac si cu viteza pe care i-o confera cele doua picioare din dotare. sursa: Cancan


Sâmbătă, 16 februarie 2008

"Mincinoși!"

Orban spune că Rapid trebuia să investească 3 milioane de euro pentru a închiria Giuleștiul timp de 25 de ani

- Domnule Orban, Constantin Zotta spune că propunerea dumneavoastră, de închiriere a stadionului, e inacceptabilă. Cum comentați?
- E o minciună sfruntată ce au spus! Da, ar fi trebuit să investească 3 milioane de euro în primii trei ani, dar după aceea le mai rămîne arena încă 22 de ani, pentru că acordul e făcut pentru 25 de ani.

- Și atunci, de ce nu v-ați înțeles?
- Habar n-am! Eu nu le-am cerut decît să plătească utilitățile și să nu se atingă de spațiile destinate celorlalte sporturi, care aparțin de Clubul Sportiv. Iar chiria e una modică, 3.000 de euro pe lună!

- Cum vedeți finalul discuțiilor?
- Dacă mă supăr, le iau stadionul, îl transform într-unul de top și după aceea îl închiriez clubului, dar la un preț competitiv. Le iau 15.000 de euro pe lună chirie, să vedem dacă așa le convine!

- Oficialii Rapidului au prezentat joi, într-o conferință de presă, macheta unui stadion de 30.000 de locuri, pe care spun că-l vor construi în doi ani, cu 45 de milioane de euro.
- Da?! E curios că își fac planuri doar în conferințele de presă, cînd eu n-am reușit să ajung la un acord cu ei după atîtea negocieri și în condițiile în care am mai lăsat de la mine, pentru că oferta pe care am făcut-o Rapidului a venit după niște renunțări din partea ministerului.

10 iunie 1939 e data la care a fost inaugurat stadionul Giulești, în prezența Regelui Carol al II-lea

19.100 de locuri e capacitatea totală a stadionului, redusă acum la ceva mai mult de 10.000, după închiderea unei peluze și a unei părți din tribuna I


Vineri, 15 februarie 2008

Salou mai ieftin

Rednic a intensificat tratativele cu vîrful lui Bruges, care costă cu 850.000 de euro mai puțin decît Joao Paulo

Rapid e foarte aproape să-l înregimenteze pe Ibrahim Salou.

Informația a fost oferită în exclusivitate de rapidisti.ro și confirmată de Grigore Sichitiu: "Mircea Rednic l-a convins pe Salou să vină săptămîna viitoare în România!". Atacantului ghanez de la FC Bruges i se va propune un salariu anual de 200.000 de euro.

Rednic a tratat cu Salou acum două săptămîni, în Belgia, dar afacerea a picat în ultimul moment. Rapidul a propus lui Bruges un împrumut pe un sezon, cu 100.000 de euro, dar a fost refuzat. "Puriul" s-a reorientat asupra africanului deoarece prețul transferului său definitiv e 500.000 de euro, față de 1,35 milioane de euro, cît ar costa Joao Paulo, atacantul lui Leiria.

Acum doi ani, FC Bruges a plătit 1,5 milioane de euro pentru Salou lui Waregem, belgienii refuzînd în iarnă oferte de împrumut de la Steaua Roșie și din Turcia. Din Portugalia, Rapid îl mai aduce doar pe Vasco Matos, de la Beira Mar, din liga a doua.

0 meciuri ca titular a bifat Salou la Bruges în sezonul actual, adunînd 298 de minute în 15 meciuri
35 e numărul maxim de minute jucate de Salou într-un meci pentru Bruges
0 goluri a reușit africanul în actuala ediție de campionat din Belgia

A patra "cizmă"
Salou trece prin cel mai prost sezon din carieră. Nu a fost niciodată titular în campionat, în cele 21 de etape care s-au disputat, și a intrat în prima echipă doar în dubla cu Brann, din Cupa UEFA, pierdută de Bruges (1-0, 1-2). Ghanezul a fost pe locul patru în topul "Cizma anului în Belgia", într-un sondaj efectuat pe site-ul footgoal.net.

Suporterii sînt nemulțumiți
Fanii din Giulești nu agreează reluarea discuțiilor pentru achiziționarea lui Salou și-l critică și pe portughezul Vasco Matos, adus de la Beira Mar, locul 10 în liga a doua lusitană.


Vineri, 15 februarie 2008

Pantilimon și Traian Marc,
variante pentru postul de portar

Rapid caută "portarul de top" dorit de Rednic ca să-l concureze pe Dani Coman. Principalul vizat e Costel Pantilimon de la Poli Timișoara.

Internaționalul de tineret în vîrstă de 21 de ani e rezerva lui Marius Popa la echipa de pe Bega, dar mai are contract cu bănățenii încă pe patru sezoane. O altă variantă pentru postul de portar o reprezintă Traian Marc (25 de ani) de la Poli Iași.


Vineri, 15 februarie 2008

Stadion de 45 de milioane euro

Constantin Zotta a prezentat ieri macheta arenei pe care giuleștenii susțin că vor s-o construiască. "Stadionul costă 45 de milioane de euro și deja am găsit surse de finanțare, iar durata construcției este de doi ani. Ministerul Transporturilor nu a acceptat însă să ne concesioneze actuala arenă", a explicat Zotta. Ministrul Orban le-a oferit giuleștenilor un nou contract de închiriere, conform căruia ar trebui să investească 3 milioane de euro în următorii trei ani. "Ăștia ar fi bani aruncați, pentru că stadionul trebuie reconstruit, nu consolidat", crede Zotta.




 14 februarie 2008

Rapid - Sheriff Tiraspol 1-1

Rapidistii au calcat din nou stramb. In amicalul cu moldovenii de la Sheriff Tiraspol, Rapidul nu a reusit sa tina de avantaj si a facut doar un egal. Burdujan a profitat de o greseala grava a apararii lui Sheriff si a deschis scorul in minutul 4 cu un lob de toate zilele.

Din pacate pentru Rednic si rapidisti, Sheriff Tiraspol a egalat in jumatatea reprizei secunde cu o executie de generic, care i-a lasat masca pe fundasii giulesteni.

Ultimul egal al Rapidului cu Sheriff 1-1, nu l-a ingrijorat prea mult pe Rednic care spune ca obiectivul sau a fost sa ruleze toti jucatorii, nu sa castige amicalele. Rednic a dezvaluit ca se astepta mai mult de la Despotovici - noul Mazilu din Giulesti, insa spune ce este inca prea devreme pentru a-i judeca pe noii veniti.  
"Nu m-au interesat rezultatele in aceste amicale, nu ma ingrijoreaza ca n-am castigat de trei meciuri. Daca ma interesa asta, bagam doar 13 jucatori in teren, dar eu am vrut sa le dau tuturor sansa sa joace. Am gresit la fazele fixe, dar avem timp sa corectam aceasta problema. E greu sa-i judec pe noii-veniti, sincer ma asteptam la mai mult din partea lui Despotovici, dar am sa am rabdare cu el, stiu ca e un atacant foarte bun.  Nu sunt suparat pe aparare. A gresit, toata lumea greseste, am luat goluri din faza fixe. Nici Andrare, nici Marinescu nu sunt vinovati. Coman e portarul nostru numarul 1. Mingea ajunge in fata portii, dar nu e cine s-o bage. Pana luni noii jucatori doriti de Rapid vor fi la club" a spus Rednic dupa meci.















Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...