| revista presei - stiri din ziare despre Rapid |
18 / 19 / 20 februarie 2008

online | vizualizari           actualizat Miercuri 20 februarie 2008 ora 7:30

    TITLURILE ZILEI ® Miercuri 20 februarie 2008
  ® Azi, de la ora 15:30 va avea loc o conferință de presă la baza Pro Rapid
  ® Zotta: "Ne-am inteles cu Ibrahim Salou"
  ® Rednic a ajuns la un acord cu fundașul stânga al celor de la Strasbourg, Ahmed Abou Moslem, care il va inlocui pe Bozovic absent 1 luna / 8 meciuri
  ® Boya, Bozovic, Griffiths și Cesinha au chefuit până-n zori.
  ® Dani Coman: "Nu mă mai doare nimic!"


 chat RapidFans                      
  smilies/zâmbete     .
18 februarie 2008

Burdujan, sărbătoritul zilei la Pro Rapid

Elevii lui Mircea Rednic s-au prezentat în această dimineață la baza Pro Rapid, unde au efectuat primul antrenament din săptămâna premergătoare startului de sezon.

Giuleștenii s-au antrenat cu gândul la meciul de sâmbătă seară, când vor primi vizita Universității Cluj, iar după ședința de pregătire au avut din nou un motiv de sărbătoare: golgeterul "alb-vișiniiilor" din această stagiune, Lucian Burdujan, a fost felicitat de către colegi și staff-ul tehnic cu ocazia împlinirii frumoasei vârste de 24 de ani!

Burdujan a înscris șase goluri în acest sezon din Liga I și are ambiții mari pentru reluarea campionatului: atacantul rapidist și-a propus să își ajute echipa cu cât mai multe reușite și a mărturisit recent că se gândește chiar și la titlul de golgeter al Ligii I!

Cu această ocazie, îi urăm lui Lucian Burdujan multă sănătate, îndeplinirea tuturor dorințelor și evoluții cât mai bune în tricoul alb-vișiniu! La mulți ani!


Marți, 19 februarie 2008 00:00

Programul activităților de presă în săptămâna premergătoare reluării campionatului

Miercuri, de la ora 15:30 va avea loc o conferință de presă la baza Pro Rapid, conferință la care vor participa mai mulți jucători.

Vineri, cu o zi înaintea meciului cu "U" Cluj, va veni rândul antrenorului Mircea Rednic să apară la întâlnirea cu reprezentanții mass-media într-o conferință de presă care va fi organizată tot la baza Pro Rapid, cu începere de la ora 17:45. Cu această ocazie vor fi înmânate și acreditările de presă valabile pentru meciurile din returul sezonului 2007-2008 al Ligii I.



Miercuri, 20 februarie 2008

Au acoperit "gaura"

Un egiptean vine în locul lui Bozovic.

Mircea Rednic a ajuns la un acord cu fundașul stânga al celor de la Strasbourg, Ahmed Abou Moslem (foto).

"Bozo are o leziune miofibrilară, iar pentru o asemenea problemă se stă de obicei trei săptămâni", a spus medicul Rapidului, Marian Dumitru. Astfel, Mircea Rednic nu va putea conta pe serviciile titularului său de pe banda stângă a apărării la partidele cu "U" Cluj și Oțelul din campionat, dar nici în meciul de Cupă cu Urziceniul. Rapidistii s-au repliat, aducându-l pe egipteanul Moslem de la Strasbourg.

Pe lângă Moslem, la echipa din Grant mai sunt așteptați să sosească mijlocașul celor de la Beira Mar, Vasco Matos, și portarul celor de la Charleroi, Bertrand Laquait.


Miercuri, 20 februarie 2008

SALOUtări din atac!

Aducerea lui Salou întețește lupta pentru un loc în avanposturi.

Belgianul ajunge azi în România.

Boya, Burdujan, Despotovic, Salou sunt cele patru "guri de foc" pe care Mircea Rednic se va baza în tentativa de a pătrunde în grupele Champions League.

După lungi tatonări, conducătorii alb-vișiniilor l-au convins pe vârful belgian de origine ghaneză (28 de ani) să parafeze înțelegerea cu Rapid. Salou urmează să fie împrumutat de la club Brugge pentru următoarele cinci luni, bucureștenii având prima opțiune în cazul unui transfer definitiv.

Pe lângă transferul în Giulesti, Salou mai are un motiv de bucurie: soția sa urmează să nască în câteva zile, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care atacantul nu a mai ajuns în cantonamentul rapidiștilor din Cipru. "Transferul este perfectat, îl asteptăm cât de curând să semneze contractul", a spus Constantin Zota, presedintele Rapidului.

Cu cine se bate

Lucian Burdujan
Cu cinci goluri marcate în primele 19 etape, Burdujan este golgheterul la zi al echipei, după plecarea lui Mazilu la Dnepr. În pregătiri însă, moldoveanul a dezamăgit.

Ranko Despotovic
Sârbul adus pentru 1,3 milioane de euro nu s-a ridicat la așteptările oficialilor. A marcat un singur gol în pregătiri

Pierre Boya
După o primă parte a campionatului în care a fost mai mult accidentat, Boya a renăscut în 2008. În cele două stagii de pregătire, camerunezul a marcat patru goluri


Miercuri, 20 februarie 2008

Petrecăreții!

Surpriză! Seara, clubul lor preferat nu este Rapidul.

Boya, Bozovic, Griffiths și Cesinha au chefuit până-n zori.Cercul jucătorilor care "se refac noaptea" prin metode neconvenționale e pe cale să se lărgească cu încă patru aspiranți la statutul de "fotbalist-clubber".

Proaspăt reveniți din stagiul de pregătire din Cipru, cei patru rapidiști au dat ghetele și echipamentul alb-vișiniu pe blugi de fițe și cămăși mulate. Liberi până luni, stranierii din Giulești au făcut tot posibilul să recupereze distracția pierdută în ultima lună, ieșind sâmbătă noapte în The Planters, un club din centrul Capitalei. Deși Bozovic e indisponibil pentru trei etape, sâmbătă noapte muntenegreanul a părut în formă, descurcându-se binisor pe ring. Nici Boya nu s-a lăsat mai prejos, "atacând" și el câteva beri, în timp ce Griffiths și Cesinha "puneau presiune" pe câteva animatoare. Dansurile cu ruperi de ritm și joc de glezne i-au ținut pe cei patru jucători în clubul de noapte până spre zorii zilei.

Peripetiile celor patru au ajuns la urechile conducerii Rapidului. Astfel, ei au fost amendati, iar dacă vor mai repeta isprava, contractele li se vor înjumătăti.

Ce zic rapidistii

Ryan Griffiths

Sunt în România de foarte multă vreme și niciodată nu am avut probleme. Cine mă cunoaște poate să confirme spusele mele. Au fost cantonamente grele și nu cred că trebuie să facem caz din faptul că ne-am relaxat puțin. Dar respectăm decizia conducerii de a ne amenda.

Carlos Cesinha
A fost pentru prima dată când am iesit în oras la invitatia colegilor mei. Eu sunt un tip familist si de obicei nu îmi pierd vremea prin cluburi. Am făcut o exceptie, iar dacă oficialii au hotărât să ne amendeze, ne vom supune deciziei.

Pierre Boya
Eram în timpul meu liber și nici nu am stat prea mult. Nu vreau să comentez mai multe. Ne așteaptă un retur de foc și mă gândesc doar la acest lucru. Voi da totul pe teren și vreau să joc în Liga Campionilor cu Rapid.


Marți, 19 februarie 2008

Zotta: "Ne-am inteles cu Salou"

Directorul general Constantin Zotta a declarat, marți, agenției MEDIAFAX, că FC Rapid a ajuns la un acord cu atacantul formației FC Bruges, Ibrahim Salou, care ar putea sosi în cursul zilei de miercuri la București.

"Am ajuns la un acord atât cu clubul, cât și cu Salou. Probabil jucătorul va ajunge mâine (n.r. - miercuri) la București", a afirmat Zotta.

Oficialul rapidist a precizat că deocamdată, jucătorii doriți de antrenorul Mircea Rednic, portarii Bertrand Laquiat (Charleroi) și Logan Bailly (RC Genk) precum și mijlocașul Vasco Matos (Beira Mar) nu au oferit un răspuns la ofertele făcute.

Cetățean belgian de origine ghaneză, Ibrahim Salou va împlini în luna mai 29 de ani. În 2006 a fost transferat la FC Bruges, echipă pentru care în actualul sezon a evoluat de 17 ori, fără să înscrie vreun gol. Salou a mai evoluat la echipele Wandsbedk 81 Hamburg, KV Turnhout, KV Kortrijk și SV Zulte Waregem.


Marți, 19 februarie 2008

Minerul Lupeni vrea o colaborare cu Rapid

După ce l-a transferat pe portarul Costin Oglinciuc de la Rapid București, echipa din liga a doua Minerul Lupeni a mai transferat marti un fotbalist din Giulești.

Este vorba de un tânăr de 18 ani, Andrei Berceanu, care a semnat un contract pe doi ani și jumătate cu Lupeniul. "Aducem doar jucători de la Rapid pentru că intenționăm să-l atragem pe George Copos să vină spre Vale. Chiar ne-am gândit la un contract de colaborare cu această echipă", a spus președintele Consiliului de Administrație Mircea Ciriperu.

Jiul Petroșani este echipa din Vale care a semnat un contract de colaborare cu Steaua, același lucru intenționând să facă și Minerul, dar cu rivala steliștilor, Rapid.

În altă ordine de idei, Minerul Lupeni a mai susținut două partide de verificare: 1-0 cu Alba Iulia, gol marcat de Luca și 3-4 cu Marmosim Simeria, golurile lupenenilor fiind marcate de Chițu, Niculescu și Diaconescu.


Marți, 19 februarie 2008

Salou, la mâna soției

Conform site-ului Footgoal.net, atacantul Ibrahim Salou este așteptat să ajungă în această săptămâna sub comanda tehnicianului Mircea Rednic. Oficialii celor de la Bruges au fost de acord cu împrumutul vârfului în vârstă de 28 de ani în Giulești pentru următoarele cinci luni, dar ultimul cuvânt în privința transferului îl va avea soția fotbalistului ghanez.


Marți, 19 februarie 2008

Schimb Mardare - Buga?

Mircea Rednic a fost nemultumit de felul in care Mugurel Buga s-a prezentat in amicale. Tehnicianul Rapidului si-l doreste pe Stefan Mardare de la FC Vaslui si i-a propus lui Adrian Porumboiu un schimb intre cei doi jucatori.

Sansele ca acest transfer sa se realizeze sunt insa destul de slabe din cauza pretentiilor patronului vasluian: 1 milion de euro si 30 la suta dintr-o eventuala plecare a lui Mardare in strainatate.


Marți, 19 februarie 2008

Burdujan vrea sa fie golgheter in Liga I

De ziua lui, Lucian Burdujan a anuntat care este visul sau cel mai mare pentru anul 2007 "Vreau sa fiu golgheterul campionatului", a spus atacantul.

Un plan ambitios, dar sanse ar fi, mai ales ca distanta fata de actualul lider al clasamentului marcatorilor, Gigel Bucur, nu e deloc foarte mare. Burdujan a avut un tur de campionat excelent, mai ales dupa venirea la echipa a antrenorului Mircea Rednic.


Luni, 18 februarie 2008

Rednic: "Rapid nu se teme de nimeni"

Antrenorul Rapidului, Mircea Rednic, a declarat luni ca transferurile efectuate de giulesteni in intersezon au intarit echipa si ca nu are teama de nimeni in lupta pentru titlu.

"Rapid a avut și are echipă în continuare, iar transferurile pe care le-am făcut și le vom face sunt pentru a întări acest grup. O să fie cel mai tare retur, dar Rapidul nu se teme de nimeni. Totul depinde de noi, nu de butoane sau de celelalte echipe" a afirmat tehnicianul

Rednic a vorbit si despre ultimile tinter inainte de inceperea sezonului, Ibrahim Salou si Vasco Matos, dar si despre dorinta acestuia de a aduce un portar nou. Speram sa ne intelegem cu Salou, cu Bruges avem deja o intelegere. Lui Matos i-am facut o oferta, sper sa vina si el. Mai avem nevoie de un portar valoros, deoarece nu sunt multumit de inlocuitorii sai. Coman e bine, nu are probleme, dar am nevoie de doi portari buni. Suntem în negocieri și pentru portarul de la Charleroi, și pentru cel de la Genk.

Tehnicianul a terminat prin a-si exprima nemultumirea privind situatia actuala a delegarilor din arbitraj, punctand ca nu este normal ca un singur om sa fie responsabil de acestea.

"Nu mi se pare normal ca doar Ionut Lupescu sa raspunda pentru delegari, fiindca nu vad ce poate pati acesta daca ceva nu merge. Nu inteleg pentru ce se opune lumea tragerii la sorti" a declarat tehnicianul la iesirea de la întâlnirea de luni a tehnicienilor cu licență Pro de la Casa Fotbalului.


Luni, 18 februarie 2008

Rednic suna adunarea!

Pregatirile Rapidului pentru retur intra in linie dreapta. Giulestenii se reunesc luni la ora 11.00, la Pro Rapid. Dupa ce l-a criticat pe Andrade pentru prestatia din pregatiri, Mircea Rednic poate rasufla usurat: revine Dani Coman!

Si Vladimir Bozovic se va antrena la Pro Rapid, separat, sub comanda preparatorului fizic, pentru ca si el revine dupa o accidentare. 


Luni, 18 februarie 2008

Coman poate sa joace cu U Cluj!

Vesti bune pentru Rapid: Dani Coman s-a refacut mai repede decat se credea si chiar va putea sa intre in prima etapa, contra lui U Cluj. Goal-keeper-ul giulestenilor avea probleme la umar si a fost trimis in Belgia la un consult amanuntit.

Desi la un moment dat se credea ca se va ajunge la operatie, pana la urma Coman a primit ok-ul chiar sa joace inca din primul meci al returului.  


Luni, 18 februarie 2008

Îngrașă porcul în ajun

Rapid face cumpărături de ultimă oră. Salou e ca si "rezolvat".

Ibrahim Salou 95%
Trecerea atacantului celor de la FC Bruges în Giulești este aproape de materializare. Dezamăgit de prestația vârfurilor sale în cele două stagii de pregătire, Rednic a insistat pentru aducerea unui "atacant adevărat". Rapid l-a dorit pe Salou încă de la sfârșitul anului trecut, însă oferta făcută de "feroviari" nu l-a mulțumit pe atacant. Salou nu a fost inclus în lotul lui Bruges pentru partida cu Standard Liege, evidențiind faptul că vârful este tot mai aproape de echipa pregătită de Mircea Rednic.

Bertrand Laquait 80%
Antrenorul Rapidului a făcut deja o ofertă pentru portarul belgienilor de la Charleroi. Laquait nu a dat încă un răspuns concret, declarând că trebuie să se sfătuiască si cu familia. În cazul în care transferul său nu se va materializa, vișiniii au ca variantă de rezervă soluția Logan Bailly de la RC Genk. Interesant este faptul că Laquait a făcut deja cunostintă cu atmosfera de pe stadioanele românesti, vara trecută, la amicalul Steaua - Charleroi. Atunci, un fan stelist a intrat pe teren cu intentia clară de a-l lovi, însă portarul francez s-a ferit la timp.

Vasco Matos 70%
Giuleștenii au insistat cel mai mult pentru extrema celor de la Beira Mar, în condițiile în care nu-l au decât pe Emil Dică în partea dreaptă a mijlocului terenului. Impresarul jucătorului, Cipriano Marcelo, a declarat că jucătorul are șanse mari de a ajunge sub comanda lui Rednic, deși prima ofertă făcută de bucureșteni nu a fost pe placul lui Matos. Din câte se pare, cele două părți urmează să ajungă la un acord în următoarele zile, pentru ca fotbalistul să ajungă la București înainte de începerea campionatului.

Joao Paolo 50%
Transferul vârfului de atac portughez depinde în mare măsură de rezultatul partidei de astăzi dintre Leiria și Belenenses. Rapidiștii au făcut deja o ofertă în valoare de 1.350.000 de euro, însă oficialii lusitanilor nu sunt deocamdată convinși să-i dea drumul vârfului în vârstă de 27 de ani. În cazul în care Leiria va pierde, șansele ca Paolo să ajungă în Giulești vor crește considerabil, deoarece Leiriei îi va fi foarte greu să se salveze din zona retrogradării. Prețul cerut de cei de la Leiria pentru golgheterul lor se ridică în jurul sumei de două milioane de euro.


Luni, 18 februarie 2008

A strâns robinetul!

Rapid a stat în Cipru într-un hotel sărăcăcios.

În cantonamentul din Agia Napa, giuleștenii au avut parte de o surpriză neplăcută: condițiile de cazare nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor.

Hotelul de trei stele Pavlo Napa i-a nemulțumit total pe jucători. Prețul unei camere ajungea undeva la 80 de euro, acesta fiind unul dintre cele mai ieftine hoteluri din Cipru. Mircea Rednic a încercat la un moment dat chiar să schimbe stabilimentul, fără succes însă.

Mai mult decât atât, vișiniii nu au avut parte de diurne în cantonamentul din Insula Afroditei. Pentru ca tacâmul să fie complet, iar iritarea jucătorilor să ajungă la extreme, aceștia și-au primit salariile pe luna decembrie abia la întoarcerea din Portugalia! "Banii pe decembrie i-am primit cu întârziere, acum așteptăm cu întârziere și salariile pe luna ianuarie!", a spus unul dintre elevii lui Rednic.

100 de euro era pretul unei camere în hotelul de cinci stele unde a fost cazată Prefab Modelu.


Luni, 18 februarie 2008

Copos: "Decizia mea de a renunța la fotbal este irevocabilă"

Acționarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat pentru NewsIn că încă se sfătuiește cu Mircea Rednic și Grigore Sichitiu cu privire la problemele de la club, deoarecere simte că trebuie să ajute echipa până se va retrage oficial.

"Era firesc să discut despre viitorul echipei pentru că am fost și sunt legat de Rapid. Trebuie să ajut echipa până la capăt, până în momentul când mă voi retrage. Totuși, decizia mea de a renunța la fotbal este irevocabilă. Nu știu când mă voi retrage definitiv", a spus Copos.

Acesta a mai precizat că până în acest moment nu a primit nicio ofertă pentru clubul giuleștean.

Directorul general adjunct al Rapidului, Grigore Sichitiu, declarase duminică dimineața la sport.ro că a avut o discuție de 4 ore, sâmbătă, cu George Copos, iar acesta i-ar fi zis că a renunțat la ideea de a vinde clubul: "Am fost o discuție despre transferuri și cum să facem să câștigăm titlul la care au mai participat Mircea Rednic și Constantin Zotta. Domnul Copos nu a lăsat niciun moment impresia că vrea să plece, nu s-a spus o vorbă despre renunțare. Sunt sigur că a trecut peste acele momente și că va continua la Rapid", a spus Sichitiu la sport.ro



Miercuri, 20 februarie 2008

Lovituri

Rednic a rezolvat ieri transferurile lui Salou și Ahmed Moslem. Ambii sînt împrumutați și vin azi în România. Rapid așteaptă jucători noi, cu trei zile înaintea meciului cu U Cluj. Mircea Rednic a dat un ultimatum luni: "Am o ofertă din Belgia de un milion de euro! N-aș vrea să plec, dar trebuie să înțeleagă toată lumea că avem nevoie de întăriri!". Ziua de ieri i-a adus "Puriului" doi jucători, pe Ibrahim Salou și pe Ahmed Abou Moslem, ambii fiind așteptați azi în București.

Salou (29 de ani) e atacant și "Puriul" negociază pentru el de două luni. Antrenorul l-a convins pe vîrful ghanez de la FC Bruges ieri, chiar în ziua în care africanul trata și cu ungurii de la Zalaegerszeg. Varianta asupra căreia au convenit cluburile este aceea a unui împrumut pînă la sfîrșitul campionatului, cu drept de transfer definitiv din partea giuleștenilor.
Pentru egipteanul Ahmed Moslem (26 de ani), fundaș stînga, Rednic a bătut palma încă de luni seară cu impresarul jucătorului și "faraonul" va ajunge și el astăzi la Pro Rapid, tot sub formă de împrumut pe cinci luni. Moslem era în dizgrație la Strasbourg, pentru care a jucat un singur meci ca titular în această ediție din prima ligă franceză.

"Da, miercuri vin să semnăm contractul! Sper să nu mai existe probleme și să ajut Rapidul să cîștige campionatul"

Ibrahim Salou

500.000 de euro e suma pe care o va achita Rapid pentru Salou în vară, dacă africanul confirmă în Giulești

5 trofee a cîștigat Ahmed Moslem în carieră: de două ori campionatul Egiptului, o dată Cupa, cu Al Ahli, și a triumfat în două rînduri la Cupa Africii cu "naționala"

Record pentru Belgia

Propunerea de un milion de euro pe care Rednic o are din Belgia l-ar transforma în cel mai bine plătit antrenor din campionat. Ariel Jacobs (Anderlecht) și Jacky Matthisjen (FC Bruges) sînt acum recordmenii salariilor, cu cîte 500.000 de euro. "Puriul" cîștigă în Giulești 300.000 E anual.

Cuplu din Africa
Giuleștenii vor ataca titlul cu un atac compus din doi africani, camerunezul Boya alături de ghanezul Salou. Rezervele celor doi sînt Ranko Despotovici, pentru care s-au plătit 1,25 milioane de euro Vojvodinei Novi Sad, și Lucian Burdujan, cel mai bun marcator de la Rapid, cu 8 goluri în prima parte a sezonului.


Miercuri, 20 februarie 2008

Bozovici stă o lună!

Bozovici a efectuat ieri un RMN și a aflat că va fi indisponibil pînă la sfîrșitul lui martie. Mircea Rednic are motive mari de îngrijorare. Cel mai bun fundaș stînga din Liga I în Top Gazeta va pierde aproape jumătate din sezonul de primăvară. Vladimir Bozovici s-a accidentat în ultima partidă amicală din turneul din Cipru, cu Sheriff Tiraspol (1-1), cînd a fost nevoit să părăsească terenul în minutul 23. Deși inițial s-a crezut că este vorba doar de o contractură, examenul RMN de ieri a arătat că Bozo a suferit o leziune microfibrilară, care îl va ține departe de gazon o lună de zile.

Fundașul muntenegrean are nevoie de un repaus total de două săptămîni, urmînd ca apoi să înceapă recuperarea. Revenirea fotbalistului de 26 de ani este așteptată pentru finalul lunii martie. Soluțiile lui Rednic pentru partea stîngă a defensivei sînt Ionuț Stancu, nou-sositul Ahmed Mosalem și Phillipe Leonard, însă în meciurile de pregătire belgianul nu a fost utilizat deloc pe acest post. Cel mai probabil Rednic va miza pe Ahmed în meciul cu U Cluj, mai ales că Stancu a dezamăgit în pregătiri.

Ce partide pierde

U Cluj Liga I
Unirea Urziceni Cupa României
Oțelul Liga I
Poli Timișoara Liga I
U Craiova Liga I
Steaua Liga I
Gloria Buzău Liga I
Ceahlăul Liga I


Marți, 19 februarie 2008

"Ne-am înțeles cu Salou! Va semna zilele următoare"

Vicepreședintele giuleștenilor a confirmat transferul lui Salou la Rapid, care va veni zilele următoare în România pentru a parafa înțelegerea

"Pina acum, doar cu Salou ne-am inteles. Venirea lui in Romania este certa. Pina acum, este singurul transfer realizat. Il asteptam zilele urmatoare in Romania pentru a semna. Negociem in continuare cu FC Bruges daca il vom imprumuta pina in vara sau il achizitionam definitiv", a spus Sichitiu.


Marți, 19 februarie 2008

Rednic: "Îi vom face o nouă ofertă lui Laquait"

Antrenorul Rapidului, Mircea Rednic, a declarat marți, în presa belgiană, că așteaptă un răspuns de la portarul lui Charleroi, Bertrand Laquait, până miercuri după amiază.

"Îi vom face o nouă ofertă lui Laquait astăzi sau cel târziu miercuri. Voi aștepta răspunsul său până miercuri după-amiază", a spus Rednic în publicația La Meuse.

Laquait spune că a refuzat prima ofertă deoarece era mai mică decât contractul său actual: "Am refuzat prima ofertă, dar nu am solicitat o anumită sumă. Doar am spus că propunerea făcută de ei este inferioară sumei pe care o câștig la Charleroi. Mi-ar fi dificil să plec acolo cu familia mea în condiții inferioare".


Marți, 19 februarie 2008

Rednic și dubla față

+ Rednic. Mircea Lucescu spunea că "pentru a ține în frîu o echipă, de multe ori trebuie să le faci pe plac jucătorilor, chiar dacă mie nu-mi cade bine". Rednic și-a însușit asta. La finalul antrenamentelor de dimineața, își strîngea jucătorii. "Ia ziceți, băieți, cum facem după-amiază? Merge încă un antrenament la ora 3? Sau la 3 și jumătate? Cum vă simțiți? Facem cum ziceți voi", le spunea Rednic.
- Rednic. A mai luat ceva de la Il Luce: nu scapă nici un prilej să critice și să acuze după insuccese, numai că direcția lui nu sînt arbitrii, ci propriii fotbaliști. "Nu accept miștocarii!", a spus după meciul cu Cracovia. "Jucătorii nu înțeleg că aici e concurență!", a spus după partida cu Levski, iar la finalul disputei cu Locomotiv Sofia a amenințat: "Totul are o limită!".

Îi motivează prin ironie
Rednic este și el un guraliv, iar uneori își pune la zid jucătorii. "Fundașilor, v-a înșirat atacantul ăla ca pe mărgele", "Lazăre, ești pușcărie! Bine îți fac ăștia că îți dau la picioare :-(", "Burdujan, abia ai intrat, lasă mîinile din șold, nu vezi că alergi mai mult pe lîngă minge?" sînt ironiile Puriului. El mizează pe revolta fotbaliștilor, care-și văd orgoliul călcat în picioare și vor să-i demonstreze "Satrapului" că n-are dreptate


Marți, 19 februarie 2008

Dani Coman: "Nu mă mai doare nimic!"

Numărul 1 al Rapidului a reluat antrenamentele normale ieri și spune că se simte excelent

"M-am antrenat la capacitate maximă. Sînt apt sută la sută, nu mă mai doare nimic și abia aștept să înceapă partidele oficiale", a spus portarul rapidist


Marți, 19 februarie 2008

"Ori transferuri, ori plec!"

Mircea Rednic l-a amenințat pe George Copos că părăsește Rapidul dacă acesta nu îi aduce jucătorii doriți. Antrenorul are o ofertă de un milion de euro de la un club din Belgia, iar ieri a declarat mai în glumă, mai în serios că "poate vă fac o surpriză și îmi dau demisia". Rednic se află în discuții cu patru jucători, ale căror transferuri trebuie rezolvate pînă joi.


Marți, 19 februarie 2008

"Pancu e numărul 1!"

Daniel Niculae pariază pe Pancone și pe Rapid în lupta pentru titlu

Fostul atacant rapidist consideră că Rapid a dat lovitura cu transferul lui Daniel Pancu (30 de ani), pe care îl consideră cel mai valoros jucător sosit în această iarnă în Liga I. "E cel mai important transfer al iernii în România. În cazul lui nu e vorba doar de prestațiile din teren, e un fotbalist care înseamnă mult mai mult, prin aportul pe care-l are și în vestiar, plus că suporterii îl iubesc", a declarat Nico.

Jucătorul lui Auxerre a dezvăluit că discută des cu Pancu la telefon: "De cînd a revenit în Giulești, vorbesc zilnic cu el la mobil și l-am simțit mai hotărît ca niciodată. Vrea să demonstreze că nu este terminat și că mai are încă un cuvînt de spus în fotbalul românesc". Daniel Niculae (25 de ani) crede că Rapidul s-a întărit în această pauză competițională și este sigur că giuleștenii vor încheia campionatul pe primul loc: "Pancone îi poate ajuta să recupereze cele 5 puncte care îi separă de CFR. Nici nu mă gîndesc ca Rapidul să nu ia titlul. Acolo există un grup unit și, dacă va fi liniște la echipă, va aduce titlul în Giulești".

"Pancone e un tip extrem de ambițios și cred că atitudinea lui va constitui un avantaj mare pentru giuleșteni în lupta pentru titlu"
Daniel Niculae

"Nico e prietenul meu și discutăm foarte des la telefon. Îi doresc să ajungă la o echipă de top pentru că are calități și un caracter extraordinar"
Daniel Pancu

Colegi de cameră
Daniel Pancu a rememorat începutul prieteniei dintrei ei: "Cînd Nico a făcut pasul la echipa mare, eu eram deja un jucător consacrat și l-am luat sub aripa mea. În primul cantonament am stat amîndoi în cameră și îmi spunea încă de pe atunci că își dorește să ajungă un fotbalist mare ca și mine. S-a creat o legătură puternică între noi și am ținut legătura prin telefon mereu".


Luni, 18 februarie 2008 22:23

Laquait: "Transferul a picat!"

Portarul lui Charleroi a declarat pentru rapidiști.ro că transferul său la Rapid a picat

"Astăzi trebuia să am o nouă discuție cu Mircea Rednic, dar nu m-a căutat nimeni de la Rapid. Din punctul meu de vedere, transferul a picat", a spus Bertrand Laquait


Luni, 18 februarie 2008 21:05

Mircea Rednic: "Eu vreau să rămîn, dar trebuie investiții"

Rednic încearcă să îl forțeze pe Copos să îi aducă jucătorii pe care îi vrea și îl amenință că părăsește Rapidul

"Nu vreau sa plec de la Rapid, vreau sa ramin si sa obtin rezultate, dar pentru asta este nevoie de investitii", a declarat tehnicianul pentru TVR.


Luni, 18 februarie 2008 18:04

Rednic își așază jucătorii cu mîna

Dan Udrea este singurul jurnalist român care a văzut la lucru, în pregătiri, pentru o perioadă lungă, atît pe Steaua, cît și pe CFR și Rapid. Eduard Apostol îl completează cu starea de la Dinamo.

Informațiile și observațiile lor alcătuiesc un tablou pasionant. Microbiștii trec pragul vestiarului, al camerei de hotel și descoperă viața reală a echipelor care se vor înfrunta în cel mai dur retur din fotbalul nostru.

Rednic își așază jucătorii cu mîna
- Poartă ghetele lui Emil Dică și supraveghează fiecare exercițiu, ca un dictator al detaliilor
- Antrenamentele Rapidului sînt pline de tactică și de glume tari
- Boya e "Balaur" pentru Pancu, codul fotbalului nu cunoaște rasismul

RELAȚIA ANTRENOR-JUCĂTORI
Control total la Rednic

Rednic este cerebralul. Omul care controlează tot. Nu-i scapă nici un detaliu. Participă pînă și la mișcările de încălzire.

Are în picioare ghete cu crampoane, pe cele ale lui Emil Dică. E preocupat pînă la obsesie de fazele fixe. Îi pune cu mîna pe Dică și ce Cesinha fie la colțul terenului, fie într-o zonă laterală.

Apoi se duce în careu și le arată fundașilor și atacanților ce poziție să adopte. Repetă la infinit exercițiul, chiar dacă asta înseamnă o ședință de pregătire în care jucătorii nu sînt solicitați fizic aproape deloc. Stoarcerea fizică a fost atributul cantonamentului din Portugalia, chiar la începutul pregătirilor.

ATMOSFERA DIN ECHIPĂ
Glume cu Boya

Și rapidiștii par un grup unit, cu atitudine. La antrenamente, glumele sînt deocheate, acceptate de toată lumea. "Hai, balaure, bagă piciorul!", i se adresează Pancu lui Boya. Camerunezul izbucnește în rîs, la fel ca și ceilalți. În dicționarul de vestiar nu există cuvîntul rasism. În pregătiri a fost adus și Rică Răducanu, responsabil cu stand up comedy. "Haideți, băieții, băgați materiale, că dacă aș fi cîștigat eu banii voștri, săream direct pe Lună la fiecare centrare, numai să nu iau gol!", le tot repeta Rică.


Luni, 18 februarie 2008 16:41

Rapid a reluat pista Jovanovici

Gazeta a anunțat astăzi că mijlocașul dreapta al Vasluiului , Petar Jovanovici, se află din nou în atenția Rapidului. Transferul lui Matos (27 de ani, Beira Mar) a intrat în impas, astfel că giuleștenii s-au reorientat către jucătorul Vasluiului, Petar Jovanovici. "Mă bucur că sînt dorit de o echipă care se luptă la titlu și le promit fanilor giuleșteni că dacă se va realiza transferul, voi juca la fel cum am făcut-o și la FC Vaslui, cu sufletul", declara în urmă cu o lună mijlocașul dreapta al Vasluiului


Luni, 18 februarie 2008

"Alături de voi!"

Copos a discutat sîmbătă cu Rednic, Zotta și Sichitiu strategia pentru retur

Continuă să susțină că se retrage, dar se implică în club. George Copos s-a întîlnit sîmbătă seară cu Mircea Rednic, Constantin Zotta și Grigore Sichitiu și s-a sfăfuit cu ei pe marginea strategiei Rapidului pentru partea a doua a sezonului. Antrenorul și cei doi oficiali au primit asigurări din partea lui Copos: "Vă susțin, facem totul ca să completăm lotul, pentru că vreau neapărat să cîștigăm campionatul!".

Patronul a ținut totuși să-și reînnoiască ieri anunțul că nu-l mai interesează fotbalul: "Era firesc să discut despre viitorul echipei, pentru că am fost și sînt legat de Rapid. Trebuie să ajut echipa pînă la capăt, pînă în momentul cînd mă voi retrage. Decizia mea de a renunța la fotbal este irevocabilă, dar nu știu cînd se va petrece asta definitiv!". Sichitiu crede că "domnul Copos n-are cum să nu se implice, pentru că a pus suflet la Rapid".

"Am discutat cu domnul Copos și nu pot să cred că un om care vorbește despre viitorul acestui club s-ar putea retrage!"
Grigore Sichitiu

36,3 la sută dintre suporterii care au votat pe rapidisti.ro vor ca George Copos să rămînă la Rapid

15 ani au trecut de cînd s-a implicat Copos în Giulești. În acest timp, echipa a cîștigat două titluri, patru Cupe și patru Supercupe

Vine Jovanovici?
Portughezul Vasco Matos (27 de ani) a refuzat iarăși Giuleștiul, nemulțumit de noua oferta salarială propusă de "feroviari". Deși Zotta a anunțat că așteaptă răspunsul mijlocașului dreapta de la Beira Mar pînă astăzi, Rapid a reluat deja pista Petar Jovanovici (25 de ani), de la FC Vaslui. (Greta Goran)

Revine Joao Paulo
Giuleștenii n-au renunțat la Joao Paulo, atacantul de 27 de ani de la Leiria. Portughezul depinde însă de Ibrahim Salou (29 de ani). Rednic așteaptă răspunsul atacantului ghanez de la Bruges, dar impresarul africanului estimează șansele realizării transferului "la doar 50 la sută". Paulo a marcat de nouă ori pentru Leiria în acest sezon, e pe locul al treilea între golgeterii Portugaliei și costă 1,35 milioane de euro.

"Răbdare pentru Ranko!"
Rednic nu e mulțumit de randamentul pe care Despotovici l-a avut în jocurile amicale, însă staff-ul alb-vișiniilor încearcă să-l susțină pe sîrb. "Am vorbit toți cu el, ne-am reafirmat încrederea, pentru că golgeterul campionatului Serbiei poate oricînd să-și revină", e convins Grigore Sichitiu. "Sînt dispus să-i acord timp lui Ranko, am răbdare ca el să se acomodeze la Rapid", a spus și Rednic. Despotovici a marcat doar o dată în cele 7 amicale în care a jucat, fără a fi vreodată integralist, iar în ediția trecută de campionat a punctat de 17 ori pentru Vojvodina.

"Buga e blocat de Brașov"

Rapid vrea să-l vîndă pe Mugurel Buga, însă e încurcată de procentul de 50 la sută pe care-l deținde FC Brașov. "Jucătorul are oferte din China, dar nu a plecat pînă acum deoarece depindem de semnătura brașovenilor, fără acordul lor nu-l putem ceda", a explicat Grigore Sichitiu, vicepreședintele CA din Giulești. "Pele" e cotat de rapidiști la 500.000 de euro și mai e dorit și de Dorinel Munteanu la Vaslui.
















Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...