| revista presei - stiri din ziare despre Rapid |
23 / 24 / 25 februarie 2008

online | vizualizari           actualizat luni 25 februarie 2008 ora 13:00

    TITLURILE ZILEI ® luni 25 februarie 2008
  ® Lipsiți de scuze: Rapid - "U" Cluj 1-2
  ® Transferul lui Abou Moslem la Rapid a picat!
  ® Copos: "La Rapid e adrenalină"
  ® Rednic amenință: "Mulți nu vor mai fi titulari"
  ® Rednic: "Rușinos"


 chat RapidFans                      
  smilies/zâmbete     .
24 februarie 2008

Lipsiți de scuze: Rapid - "U" Cluj 1-2

Ceea ce trebuia să fie începutul pașilor spre titlu ai trupei conduse de Mircea Rednic s-a transformat aseară într-un mare pas greșit al "alb-vișiniilor". Maftei și compania au rămas datori celor 8.000 de spectatori prezenți la prima întâlnire din 2008, reușind doar să respecte "tradiția" de echipă care se împiedică atunci când toată lumea se așteaptă cel mai puțin. La capătul unui joc în care au fost lipsiți de atitudine și inspirație, giuleștenii au fost învinși de ultima clasată, nici măcar redebutul cu dreptul al lui Pancu nereușind să salveze impresia unei seri ratate.

Rapidiștii au dat încă din startul partidei impresia că simpla prezență pe teren le va garanta cele trei puncte, nici măcar avertismentul lui Goga din minutul 12 nereușind să aducă aminte visătoarei defensive că perioada de pregătire s-a terminat. Lovitura a venit spre jumătatea primei reprize de la un ex-giuleștean, Zeno Bundea reușind să-i aducă pe oaspeți în avantaj contrar cursului jocului. Cu Pancu în rol de regizor, giuleștenii au dat impresia că s-au dezmeticit: golul lui Boya a fost anulat pentru un presupus fault în atac, însă același Boya, irezistibil în duelurile unu la unu, a scos un penalty în minutul 32. Merlier a ghicit direcția șutului lui Dică, însă nu s-a mai putut opune reluării lui Pancu. 1-1 la pauză și se părea că golul victoriei este doar o chestiune de timp. Mai insistenți în partea a doua, oamenii lui Rednic au fost de fiecare dată previzibili, nereușind să pună în dificultate o defensivă care s-a așezat cuminte în propria treime și s-a mulțumit să respingă fiecare balon aruncat spre Pancu, Boya sau Joao Paolo. Introdus în minutul 60, Flavius Băd a văzut cartonașul roșu trei minute mai târziu, lăsându-și echipa în inferioritate numerică pentru aproape treizeci de minute. Rednic a forțat în încercarea de a obține cele trei puncte, Despotovic luându-i locul lui Maftei cu 12 minute înainte de final. Așa cum numai în Giulești s-ar fi putut întâmpla, golul a venit în poarta lui Coman cu zece minute înainte de final, când Goga i-a salutat din mers pe Săpunaru și Marius Constantin și a înscris pentru cel de-al doilea succes din primele 20 de etape al ultimei clasate!

O înfrângere neașteptată și dureroasă care a aruncat Rapidul la opt puncte de prima poziție a clasamentului, năruind cel puțin pentru moment speranțele suporterilor la câștigarea titlului în finalul acestei stagiuni! Nu ne rămâne decât să sperăm că elevii lui Rednic vor ști să valorifice pozitiv un eșec al cărui singur sens ar fi să le pună cât mai multe semne de întrebare. La care să găsească și răspunsurile potrivite...

"Îmi cer scuze eu în numele jucătorilor pentru prestația din această seară. Universitatea Cluj ne-a dat o palmă, nu trebuia ca acest eșec să vină acum. Mai avem șanse să câștigăm campionatul și ne vom lupta până la capăt"
Mircea Rednic

Rapid: Coman - Săpunaru, Maftei ('78 Despotovic), M. Constantin, Perjă - Lazăr ('58 Herea) - Dică ('39 Joao Paolo), Pancu, Grigorie, Cesinha - Boya.
Antrenor: Mircea Rednic

"U" Cluj: Merlier - Rădoi, Bilica, Astorga ('46 Ungurușan), Șoltuz - Silvășan, Bundea, Santos, Coman - Goga -cpt., Jovanovic ('60 Băd).
Antrenor: Alpar Mezaros

Arbitri: Robert Dumitru (Brașov) - Cristi Nica și Eduard Crângașu (ambii din Ploiești).



Luni, 25 februarie 2008

Motivele înfrângerii

ProSport analizează cauzele care au adus giulestenilor un esec surprinzător în compania ultimei clasate.

1 Echipa strâmbă

Rednic recunoaște că a greșit primul "11" cu "U" Cluj.

Nu am fost inspirat la alcătuirea formației, asta îmi reproșez.
Mircea Rednic antrenor Rapid

După eșecul cu Universitatea Cluj, Rednic și-a pus cenușă în cap.

Lanterna roșie" a Ligii I a îngropat Rapidul. Victoria ardelenilor, cu scorul de 2-1, obținută în inferioritate numerică, a aruncat Giuleștiul la o distanță de 8 puncte față de liderul CFR Cluj. Rednic a recunoscut superioritatea adversarului și a făcut o analiză dură a propriei echipe. "Puriul" nu a aruncat întreaga vină pe umerii jucătorilor, ci s-a găsit și pe el responsabil de înfrângere, considerând că nu a ales cel mai bun "11" pentru meciul cu "U" Cluj.

"Sunt și eu vinovat. Nu am fost inspirat la alcătuirea formației, asta îmi reproșez. Nu e numai vina lui Maftei, a fundașilor centrali ori a atacanților, e vina tuturor, în frunte cu antrenorul. E o problemă de atitudine la Rapid, poate îmi reproșez că nu am insistat mai mult, mai ales după ce s-a întâmplat și în meciul cu UTA", a declarat Rednic.

Erorile lui Rednic

A început meciul cu o tactică specifică jocurilor în deplasare, folosind un închizător, patru mijlocași și doar un vârf.

L-a titularizat pe Perjă fundaș stânga, deși acesta nu a făcut deplasarea în cantonamentul din Portugalia si nu mai jucase din decembrie.

L-a introdus destul de târziu pe Despotovic, în minutul 78.

A preferat să joace cu trei fundași pe final de meci, înlocuindu-l pe Maftei cu Despotovic. Acest lucru a costat-o pe Rapid, Goga marcând golul de 2-1 dintr-o zonă centrală.

L-a folosit pe Joao Paulo, deși portughezul abia își pusese semnătura pe contract și venise în București după un zbor de 14 ore.

2 Stoperi de plus

Maftei și Constantin au gafat.

Este incredibil ce a făcut un jucător la ambele goluri. Nu numai Maftei e vinovat. Anumiți jucători n-o să mai fie titulari.
Mircea Rednic antrenor Rapid

Marius Constantin a greșit la ambele goluri ale clujenilor, în timp ce Maftei n-a avut timp să gafeze decât la primul, pentru că a fost schimbat devreme de Rednic.

Încă din perioada de pregătire, fundașii rapidiști s-au întrecut în gafe, Maftei fiind campionul greșelilor. "Căpitanul" s-a dovedit la fel de nesigur și în partida cu Universitatea Cluj, fiind și schimbat de Rednic în cea de-a doua repriză. Asta după ce în prima parte a meciului greșise la cel dintâi gol al clujenilor. Și Marius Constantin a fost atacat de tehnician, Rednic găsindu-l vinovat la ambele goluri marcate de "U" Cluj.

"Este incredibil că un jucător al nostru a făcut ce a făcut la ambele goluri ale Clujului. Nu e posibil așa ceva! Ardelenii au făcut ce-au vrut din apărarea noastră. Am și vorbit cu băieții înainte de meci și le-am spus că vreau siguranță în defensivă, să nu luăm gol, că de dat o să dăm! Meciul nu s-a pierdut doar din cauza lui Maftei", a răbufnit Rednic.

Continuă seria gafelor

Vasile Maftei
Căpitanul vișiniilor a rămas liderul gafelor în defensivă. A provocat nenumărate penalty-uri în stagiile de pregătire din Portugalia și Cipru și a fost mai mult jalon în meciurile cu Levski si Lokomotiv. Deși Rednic credea că Maftei nu o va comite în meciurile oficiale, acesta a greșit la primul gol al Universității Cluj.

Marius Constantin
Fundașul brașovean nu s-a sincronizat bine cu Maftei în meciurile amicale din cele două stagii de pregătire. Pe parcursul cantonamentelor, Constantin a fost mai mereu nemulțumit și chiar a provocat o altercație, în Portugalia, cu Dani Coman. Cel poreclit "Spartanul" a greșit la ambele goluri marcate de Universitatea Cluj.

Jucătorii vor fi amendați

Eșecul cu Universitatea Cluj nu va rămâne fără ecou, iar Mircea Rednic are de gând să-și amendeze jucătorii, susțin surse din cadrul clubului giuleștean. "Puriul" le-a reproșat elevilor săi că au intrat relaxați în joc și au tratat superficial adversarul. Astăzi, Rednic va discuta cu oficialii clubului, urmând să stabilească ce valoare va avea amenda. Cel mai sigur, cei care vor trage "lozul" cel mare vor fi Marius Constantin și Maftei, amândoi fiind considerați principalii vinovați de înfrângere.

3 Greseli de arbitraj

Rapid va depune memoriu.

A fost viciere de rezultat. Ni s-a anulat un gol și n-am primit un penalty.
Constantin Zotta director general Rapid

Oficialii giuleșteni vor depune memoriu la FRF împotriva centralului Robert Dumitru și a asistentului Cristian Nica, despre care spun că au făcut greșeli flagrante în partida cu "U" Cluj.

Cel mai înverșunat dintre rapidiști împotriva "fluierașilor" s-a dovedit a fi directorul general al vișiniilor, Constantin Zotta. "A fost viciere de rezultat în partida cu Universitatea Cluj. Noi nu am jucat strălucit, dar și greșelile de arbitraj au dus la înfrângere. Vom depune memoriu, deoarece considerăm că Robert Dumitru și Nica au greșit în defavoarea Rapidului. Ne-a fost anulat un gol perfect valabil la Boya. Am avut un penalty clar la Joao Paulo. Iar la golul doi al ardelenilor, centralul Robert Dumitru trebuia să oprească jocul, deoarece șase oficiali de la Universitatea Cluj se aflau pe teren", a declarat Constantin Zotta. Și tehnicianul Mircea Rednic a acuzat arbitrajul: "Am avut un gol valabil și nu ni s-a dat un penalty".

® comenteaza pe forum ®

Duminică, 24 februarie 2008

Transferul lui Abou Moslem la Rapid a picat!

Fundasul egiptean al echipei franceze Strasbourg, Ahmed Abou Moslem, a declinat oferta de transfer primita de la formatia Rapid. Desi egipteanul venise vineri in Romania si acceptase initial oferta "giulestenilor", jucatorul s-a razgandit si a refuzat conditiile rapidistilor.


Duminică, 24 februarie 2008

Păzea, vine steaua!

După ce a învins steaua, "U" a stopat Rapidul chiar în Giulești, jucând în inferioritate jumătate de oră.

Adio ligă? Rapid a pierdut, iar ros-albastrii o pot ajunge în clasament dacă bat la Iasi.

Giuleștiul a avut mereu ceva aparte în a-și aclama idolii. Că în tribună sunt 20.000 sau 8.000 ca aseară, nici nu are importanță.

Dar Pancu e un idol, poate singurul și fără discuție cel mai mare dintre ei. Și tocmai ceva-ul ăla al tribunelor te face să vrei mereu să le răsplătești. Iar "Pancone" a fost aseară exact spiritul Rapidului. A dat tonul atacurilor, a pasat perfect, n-a făcut decât un pic faza defensivă, a driblat elegant, șuturile sale au fost frumoase, dar de cele mai multe ori erau calibrate parcă exact atât cât să nu atingă ținta. Numai că Giuleștiul mai are ceva aparte: îi place, mai mult ca oricui, să trăiască periculos.

Victorie în inferioritate
Atacuri în valuri, presiune, apărare lejeră și stupoare când un alt fost copil teribil de aici, un Pancu dinainte de vreme, Zeno Bundea, a împins mingea în poartă. De-abia atunci s-a trezit orgoliul. Furia atacurilor e acum la pătrat, dirijate, evident, de Pancu. Și tot el rezolvă cazul, după penalty-ul ratat de Dică, cu un voleu răsfățat în poarta clujenilor. Dar și în Mircea Rednic se răscoală spiritul Giuleștiului! Despotovic în locul lui Maftei, atacuri disperate și, cum se putea altfel, bobârnacul destinului, golul lui Goga.

Această înfrângere este cea mai mare rușine pe care am suferit-o de când sunt eu la Rapid!
Daniel Pancu mijlocaș Rapid

Nu avem nicio scuză pentru această înfrângere. Ce să ne mai gândim la titlu?
Dani Coman portar Rapid

Li s-a anulat un gol
În minutul 31 al partidei, la scorul de 1-0 pentru Universitatea Cluj, giuleștenii au reușit să înscrie prin Pierre Boya.Centralul Robert Dumitru a decis însă să le anuleze golul rapidiștilor, considerând că atacantul camerunez l-a lovit pe Bilica în momentul șutului. Elevii lui Mircea Rednic au contestat decizia arbitrului brașovean, Daniel Pancu (foto) alegându-se și cu un cartonaș galben. "Am avut un gol valabil la Boya", a spus la final tehnicianul giulestenilor.


Duminică, 24 februarie 2008

Copos: "La Rapid e adrenalină"

Finanțatorul giuleștean a părăsit extrem de dezamăgit tribuna oficială. "Dacă vreți andrenalină, investiți la Rapid! Băgați și voi 3 milioane în transferuri și veți vedea cum e farmecul vieții! Nu ne-am pregătit psihic pentru acest meci. A fost un meci slab, dar sper ca Rednic să facă reparațiile necesare până la meciul de Cupă", a declarat George Copos.


Duminică, 24 februarie 2008

Paulo, la primul meci

Joao Paulo (foto) a debutat aseară în tricoul Rapidului, fiind introdus în minutul 38 al partidei cu "U" Cluj în locul lui Dică, cel care a ratat penalty-ul giuleștenilor.

Celălalt portughez transferat de vișinii, Vasco Matos, a urmărit meciul de la tribuna oficială, alături de Vladimir Bozovic (accidentat) și de Ryan Griffiths.


Duminică, 24 februarie 2008

"Rusinos!"

Rednic amenință: "Mulți nu vor mai fi titulari".

În timp ce suporterii îi strigau insistent demisia, Mircea Rednic (foto) s-a dezlănțuit la conferința de presă, atacându-i fără menajamente pe jucători.

"Puriul" i-a găsit responsabili de eșec pe oamenii din defensivă, făcând trimitere la Marius Constantin și la Vasile Maftei. "Universitatea a jucat excelent, noi rușinos! Este incredibil că un jucător al nostru a făcut ce a făcut la ambele goluri ale Clujului. Nu e posibil așa ceva. Ardelenii au făcut ce-au vrut din apărarea noastră. Am și vorbit cu băieții înainte de meci și le-am spus: "Vreau siguranță în defensivă, să nu luăm gol, că de dat o să dăm. Meciul nu s-a pierdut doar din cauza lui Maftei, toată echipa a fost de vină. Am mari semne de întrebare legate și de linia de mijloc. Anumiți jucători nu o să mai fie titulari", a tunat Rednic.

Antrenorul vișiniilor a considerat că eșecul cu ardelenii nu scoate Rapidul din lupta pentru titlu: "Universitatea Cluj mi-a dat o palmă, nu trebuia ca acest eșec să vină acum. Mai avem șanse să câștigăm campionatul și ne vom lupta până la capăt".


Duminică, 24 februarie 2008

Copos:"Nu mă simt bine deloc"

George Copos, acționarul majoritar al Rapidului, s-a declarat dezamăgit de rezultatul meciului cu Universitatea Cluj, dar a precizat că are în continuare mare încredere în antrenorul Mircea Rdnic și în jucători. 

"Nu ne-am pregătit psihic bine și am căzut după golul de 2-1. "U" a fost peste noi și a meritat victoria. Eu sunt ardelean și sper ca "U" să rămână în Liga I. [...] Nu mă simt bine deloc. Dacă vrei adrenalină, investește 3-4 milioane într-o iarnă la Rapid, și vezi ce se întâmplă după aia. Am încredere că Mircea Rednic va face reparațiile necesare până la meciul cu Unirea. Voi avea mare încredere în continuare în antrenor și jucători", a spus Copos.

Rapid a pierdut sâmbătă, pe teren propriu, partida cu Universitatea Cluj, contând pentru etapa a 20-a din Liga I, cu scorul de 2-1.


Duminică, 24 februarie 2008

Pancu: "Maftei e capitanul nostru"

Daniel Pancu a tinut sa clarifice problema banderolei de capitan. Desi toata lumea se astepta ca el sa fie noul lider din teren al giulestenilor, avand in vedere si faptul ca este un simbol al clubului si tinand cont si de evolutiile mai sterse din tur ale lui Maftei, Pancu il sprijina in continuare pe stoper: "Maftei e capitanul nostru. El e lider de atata timp si mi se pare normal ca tot el sa poarte banderola si de-acum inainte".



Duminică, 24 februarie 2008

A căzut Giuleștiul!

Cu un om în plus o jumătate de ceas, Rapid a fost umilită acasă de "lanterna" U Cluj, care strică i-a aruncat în aer speranțele la titlu. Cu fața la poarta adversă și cu gîndul la a respira în continuare în ceafa CFR-ului din Cluj. Așa au început rapidiștii meciul de aseară. Dar adversara, deși "lanterna" campionatului, n-a vrut să joace rolul moliei pîrlită la nocturnă. S-a jucat pe contre, nerespectîndu-se diferența de puncte. Atacantul ardelenilor, Goga, a fost ca un spin între apărătorii din Grant. În minutul 12, a profitat de o eroare în bloc a adversarilor, dar a tras puțin pe lîngă. Imediat a replicat Grigorie, la fel.
Bundea a aprins fitilul
Buturuga mică, nu? Așa s-a vrut U Cluj. Gigel Coman a centrat, Jovanovici a fost blocat, dar mingea a ajuns la Bundea (20), cîndva idol în Giulești, care a deschis scorul, executîndu-l calm pe Dani Coman. Gazdele au replicat imediat, iar, însă excelentul Merlier a trimis în corner mingea șutată ca din tun de Boya. Silvășan (25) a fost aproape de a le tăia respirația giuleștenilor.
Doar Pancu și Boya
Golul speranței rapidiștilor și al egalării a fost anunțat de faza controversată din minutul 31, cînd asistentul Nica nu a validat o reușită a insistentului Boya. La doar 120 de secunde, camerunezul a scos un penalty, provocat de Astorga. Merlier a parat șutul lui Emil Dică, dar "Pancone" a fost providențial și a reluat necruțător. Rapidul putea încheia repriza în avantaj, însă tot Merlier s-a opus din nou la "foarfeca" acrobatică a lui Grigorie.
Letalul Goga
Pancu a prins aripi de la reușita sa și a împins atacurile a lor lui. L-a angajat pe Boya (62), dar africanul a fost blocat. Rapidul a beneficiat și de un om în plus, după eliminarea lui Băd (63). Pancu (67) a fost iar aproape de gol. Clujenii s-au apărat kamikaze, rapidiștii au atacat cu furie! Rednic a riscat, l-a scos pe Maftei și a mai băgat un atacant, pe Despotovici, dar Clujul a dinamitat Giuleștiul! În inferioritate numerică. Silvășan a fost autorul unei pase senzaționale din propriul teren. Goga (81), la 20 de metri de poarta Rapidului, s-a descotorosit de adversari și a înscris cu un calm englezesc. Rapid n-a mai reușit nimic. Iar Rednic este în pericol. Ura suporterilor s-a reaprins.

"Nepregătiți psihic!"
George Copos a suferit ieri în tribune. În primul rînd fizic, fiind sîcîit de un torticolis, o întindere a mușchilor gîtului. Apoi din cauza înfrîngerii în fața Universității Cluj: "Nu mă simt bine deloc. Dacă vrei adrenalină, investește la Rapid trei-patru milioane de euro în transferuri și vezi ce se întîmplă! Jucătorii nu sînt pregătiți psihic corespunzător, au căzut după golul doi. Am în continuare încredere în Rednic că va face reparații pînă la meciul din Cupă, cu Urziceni", a acuzat Copos. (Remus Răureanu)

Rapid
Gol anulat eronat
În minutul 31, giuleștenii au marcat, dar golul a fost anulat de "centralul" Robert Dumitru din Brașov. Camerunezul Boya s-a aruncat după o minge preluată de clujeanul Baiano, din ricoeșu mingea a intrat în poarta lui "U" (foto), de unde a fost respinsă de Bilica. Arbitrul a fluierat fault în atac la intervenția lui Boya. Cel mai vehement a fost Pancu, care s-a ales cu un cartonaș galben. (Cătălin Popescu)

Penalty contestat
În minutul 35, "centralul" Robert Dumitru a avut de luat o decizie extrem de grea. Boya a pătruns în careu, tatonat de brazilianul Astorga. În urma duelului dintre cei doi, Dumitru a dictat penalty pentru giuleșteni, spre nemulțumirea clujenilor. Aceștia i-au reproșat arbitrului că Astorga a pus piciorul în pămînt și nu l-a atins pe Boya. În schimb, rapidiștii susțin că a fost fault. În minutul 63, Dumitru l-a eliminat corect pe clujeanul Flavius Băd, care l-a lovit cu cotul în figură pe Săpunaru. Atacantul lui "U" abia intrase de 3 minute. (Cătălin Popescu)

Se vede Euro
Determinat și cu multă poftă de joc. Așa a arătat Daniel Pancu ieri, mijlocașul de 30 de ani fiind motorul echipei. O cauză a evoluției sale este și promisiunea lui Victor Pițurcă, selecționerul transmițîndu-i prin Daniel Prodan că intră în calculele sale pentru Euro doar în cazul în care va avea o evoluție determinantă pînă în vară.
Foto: Revenirea lui Daniel Pancu după un an și jumătate a transformat a fost primită cu entuziasm de fanii dre la peluză

Copos cu gîtul blocat
Patronul Rapidului, George Copos, a avut probleme în a urmări partida de aseară, din cauza unei întinderi a mușchilor gîtului. Afecțiunea, care se numește torticolis, i-a creat disconfort lui Copos, mișcîndu-și cu greu capul.

15 fani reținuți de poliție
Înainte de startul partidei, un grup de suporteri clujeni au avut o altercație cu cîțiva susținători ai Rapidului. Forțele de ordine au intervenit imediat, au reținut 15 fani din ambele tabere și au decis ca ultrașii ardeleni să intre mai tîrziu pe stadion, la 20 de minute după fluierul de start, pentru a evita noi incidente. (Cătălin Popescu)

Joao Paulo da, Matos nu

Dintre ultimele două achiziții, Mircea Rednic l-a păstrat în lotul pentru Universitatea Cluj doar pe atacantul Joao Paulo. Portughezul de 27 de ani, care a efectuat vineri seară primul antrenament alături de noua sa echipă, a fost rezervă, dar a intrat în minutul 39, în locul lui Emil Dică. Vasco Matos nu a fost reținut în lot, el urmărind partida din tribună, alături de Griffiths, ambii lăsați în afara lotului, și Bozovici, accidentat. (Remus Răureanu)

Moslem e luat
note jucatori Rapidul a mai reușit un transfer! Giuleștenii s-au înțeles vineri noapte cu fundașul stînga egiptean Ahmed Moslem, dar și cu agentul fotbalistului. Moslem și-a dat acordul, iar ieri dimineață a plecat în Franța pentru a-și lua bagajele, luni fiind așteptat să ajungă în România pentru a semna contractul cu Rapid. Apărătorul stînga va debuta miercuri în tricoul Rapidului, în meciul de Cupă cu Unirea Urziceni.

"Este un nou început pentru noi. Universitatea are tradiție și nu va muri niciodată. Dorința de a cîștiga și foametea de puncte sînt secretele noastre"
Alpar Meszaros, antrenor U Cluj

"Sînt foarte bucuros că am marcat, nu mă așteptam să mai învingem după ce am rămas în zece oameni. Trebuie să învingem în toate meciurile pentru a ne salva"

Dorin Goga

"Am jucat foarte slab, nici un compartiment nu a funcționat. Nu are rost să ne mai gîndim la titlu!"
Dani Coman

"Sînt foarte trist, dar trebuie să ne concentrăm pentru meciurile care urmează. Eu cred că încă putem lua campionatul, azi am fost urmăriți de ghinion"

Joao Paulo

"Vinovații sînt Mircea Rednic și George Copos că au îndepărtat toți rapidiștii adevărați de la echipă"
Marius Șumudică

"Nici nu ne gîndeam că o să batem în Giulești! Noi veniserămm să nu pierdem, speram la un egal, dar bucuria e și mai mare așa, că am produs o surpriză"
Nemanja Jovanovici


Duminică, 24 februarie 2008

Zotta spune că transferul lui Moslem la Rapid a căzut

Președintele executiv al Rapidului, Constantin Zotta, a declarat duminică, că gruparea alb-vișinie a renunțat la achiziționarea egipteanului Ahmed Abou Moslem, deși acesta efectuase vizita medicală în București.

"Ne-am mai gândit mai bine și am decis să renunțăm la transferul lui Moslem. În acest moment nu putem spune dacă vom mai transfera pe cineva, rămâne de văzut", a dclarat Zotta.

Altfel, vicepreședintele Rapidului, Grigore Sichitiu, declarase sâmbătă, agenției NewsIn, că giuleștenii au ajuns la un acord de principiu cu egipteanul Abou Moslem pentru un împrumut până în vară, iar actele urmau să fie semnate luni.

Egipteanul Ahmed Abou Moslem a efectuat vineri vizita medicală la Institutul Național de Medicină Sportivă și urma să parafeze înțelegerea cu Rapid.sursa: newsin


Duminică, 24 februarie 2008

"Arbitrii greșesc împotriva noastră
cînd jucăm cu Clujul"

Rică Răducanu crede că golul lui Boya a fost perfect valabil.

"Eu am stat în spatele porții clujenilor și am văzut perfect faza. Boya a dat un gol valabil, trebuia validat. Și altfel ar fi fost rezultatul dacă egalam atunci.

Arbitrii greșesc mereu împotriva noastră cînd jucăm cu Clujul. Fie că e CFR, fie Universitatea", a declarat Rică Răducanu


Duminică, 24 februarie 2008

Cinci rapidiști au fost atacați cu lanțuri
de 13 suporteri prahoveni ai U Cluj

Jandarmeria română a remis un comunicat în care vorbește despre incidentul care a avut loc la Podul Grant ieri, cu o oră înaintea meciului Rapid - U Cluj

"Cu aproximativ o oră înainte de începerea partidei, un grup format din 13 persoane, care pretindea că sunt susținători și purtau însemnele echipei clujene, au atacat pe Podul Grant 5 suporteri ai echipei Rapid București. Menționăm că cei 13 nu făceau parte din grupul galeriei clujene, lucru confirmat și de ofițerul de presă al clubului "U" Cluj, Ion Tudor Rusu, însoțitorul galeriei clujene și ulterior în urma consultării bazei de date a Jandarmeriei Române, a rezultat că cei 13 au domiciuliul în județul Prahova, fiind sancționați în trecut pentru participarea la scandal la meciuri desfășurate în divizia B. În această altercație, unul dintre agresori a folosit un lanț din zale metalice, de aproximativ 1 metru lungime, rănind 2 suporteri ai echipei gazde și provocând leziuni minore la nivel cranian unuia dintre suporterii rapidiști. Conflictul a fost aplanat de echipaje ale jandarmeriei care au identificat și au reținut pe cei implicați', se notează în comunicat.


Duminică, 24 februarie 2008

"Cea mai mare rușine!"

Daniel Pancu spune că nu a trăit în viața sa o dezamăgirea mai mare ca înfrîngerea contra clujenilor

- Daniel, cum a fost la primul meci după revenirea în tricoul Rapidului?
- Ne cerem scuze față de fanii rapidiști. De cînd sînt eu aici, nu am pățit o rușine mai mare ca asta, deși ni s-a mai întîmplat să pierdem cu echipe mici, așa ceva nu s-a mai petrecut.
- Mai are Rapidul șanse la titlu?
- Teoretic, mai avem în continuare șanse să cîștigăm campionatul. Acum nu mai avem ce face, cel mai rău ar fi să plîngem, însă nu vom face asta. Avem meciuri din trei în trei zile, și dacă ne plîngem de milă nu rezolvăm nimic. Trebuie să ne revenim și să luptăm în continuare.
- Suporterii te-au așteptat cu brațele deschise...
- Le mulțumesc fanilor că m-au primit atît de frumos. Au fost extraordinari, am regăsit în Giulești acea atmosferă impresionantă. Am reușit să marchez, dar, din păcate pentru echipă, am pierdut trei puncte foarte importante. Trebuie să mergem înainte și să cîștigăm următoarele meciuri.


Duminică, 24 februarie 2008

Rednic: "Rușinos"

Mircea Rednic și-a criticat jucătorii, principalele ținte fiind fundașii. Înfrîngerea în fața ultimei clasate din Liga I l-a dezlănțuit pe Mircea Rednic la adresa jucătorilor. "Avem o problemă de atitudine, deoarece i-am atenționat pe băieți înainte de meci să fie concentrați, dar ei au intrat relaxați. Pe unii o să-i coste postul în echipă! Am multe semne de întrebare în zona centrală, fiindcă am cerut siguranță în defensivă, dar n-am văzut așa ceva! Nu mi-am luat măsuri speciale pentru Goga, pentru că am jucători de națională și nu cred că trebuie să iau măsuri pentru fiecare fotbalist", a tunat tehnicianul.

"Clujul ne-a dat două palme! Este o seară tristă și rușinoasă. Băiații poate și-au dorit victoria, dar am prins un portar advers în zi de grație. Arbitrajul nu vreau să-l comentez, fiindcă am avut multe ocazii cînd trebuia să o trimitem în plasă și nu ne-o mai scotea nici un arbitru! Ne gîndim încă la titlu, deoarece campionatul se joacă și Rapidul a prins o zi proastă", a adăugat Rednic.
















Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...