| revista presei - stiri din ziare despre Rapid |
7 ianuarie 2008

online | vizualizari                 actualizat luni 7 ianuarie 2008 ora 00:00

    TITLURILE ZILEI
  • Mircea Rednic: "Nu pleacă nici un titular!"
  • Fanii Rapidului: "Să vină străini sau români, valoroși să fie!"
  • "Mai mult cu forța l-am dus pe Boya la spital"
  • Se teme de rivali
  • Liderul galeriei va fi ales de către suporteri

Liga suporterilor RAPIDisti
Duminica, 6 ianuarie 2008

COMUNICAT LSR    |    sedinta vineri 11 ianuarie 2008 ora 18:30 sala Rapid

Fac un apel catre suporteri sa se prezinte in numar cat mai mare la aceasta sedinta. Vrem sa discutam impreuna problemele cu care ne-am confruntat in ultima perioada, precum si nemultumirile unor suporteri RAPIDisti. In mod special sunt invitati sa participe cei care au facut anumite afirmatii injuste pe la diferite colturi, inclusiv suporterii de pe forumul siteului fzr. Vreau sa discutam deschis, ca sa vedem daca si unde s-a gresit, si daca criticile semnalate de unii dintre suporteri sunt adevarate.

Am constatat ca s-a creat un conflict artificial intre asa zisii ultrasi si restul galeriei. Nu stiu ce scop au avut acestia sau poate ca si-au dorit sa se ajunga la o ruptura in cadrul galeriei. Nu cred ca isi doreste cineva sa fim "ultrasi" precum admiratorii "clonelor comuniste", care vin in numar mare numai la meciurile derby, iar la celelalte, abia ii zaresti prin tribuna.

Au fost persoane care au alimentat un conflict intre generatii, dar au aparut si alte aspecte, legate de etnie, in special pe forum si care nu fac cinste marii familii rapidiste.
Galeria Rapidului n-a fost condusa prin forta sau presiune. Totul s-a facut din pasiune, respect, devotament si dragoste fata de echipa noastra. Pentru mine Rapidul a insemnat poate mai mult decat viata, facand tot ce mi-a stat in putinta pentru bunul mers al activitatilor din galerie. I-am respectat si totodata am fost respectat de suporterii RAPIDisti, iar cei care m-au ascultat au facut-o din placere. Tin sa reamintesc ca in perioada in care am condus galeria, am reprezentat cu cinste suporterii RAPIDisti atat la emisiunile televizate, cat si la interviurile din presa. Mai precizez ca am fost singurii suporteri din Romania independenti de conducerea clubului, in plus de asta am contribuit la schimbarea unor decizii injuste luate de patronul clubului.

Am fost convins ca atunci cand ma voi retrage, se va ajunge la un impas in galerie, fiindca ... o spun fara lipsa de modestie, ridicasem stacheta la un nivel prea inalt. Cei care au urmat dupa mine nu s-au putut mentine la acel nivel. N-au fost sprijiniti de ceilalti membrii ai galeriei, ramanand cu acestia la un anumit stagiu de prietenie, fara sa existe o implicare a acestora in anumite activitati. Datorita aspectelor neplacute expuse mai sus, am hotarat sa ma retrag de la conducerea suporterilor RAPIDisti. Sa nu inteleaga cineva ca a castigat vreun razboi cu mine prin aceasta retragere. O fac din bun simt si vreau sa demonstrez ca nu e vorba de niciun interes, iar daca ar fi fost vorba de forta sau de vreo constrangere n-ar fi reusit nimeni sa ma indeparteze.

Totodata, in cadrul acestei sedinte se va alege si noul lider al galeriei Legione Granata, acest lucru facandu-se transparent, prin votul celor prezenti si al brigazilor ce compun galeria noastra. Am speranta ca la aceasta sedinta se va lua cea mai buna decizie, unanim consimtita, pentru ca noi sa redevenim aceeasi familie unita a suporterilor RAPIDisti. Sedinta pentru desemnarea noului lider al galeriei rapidiste, va avea loc vineri 11 ianuarie 2008, la Sala RAPID, de la ora 18.30

Gheorghe Raducanu, presedintele Ligii Suporterilor RAPIDisti




Duminica, 6 ianuarie 2008

SE BAT PE UN JUCATOR BRAZILIAN

Giulestenii si ros-albastrii îsi disputa transferul unui atacant de la Porto Alegre, cotat la 4 milioane de dolari.

Separat de posibilul schimb Buga - Neaga, giulestenii si stelistii ar putea declansa o lupta pentru achizitionarea atacantului Fernandao Lucio da Costa (foto, în stânga), în vârsta de 29 de ani, de la Internacional Porto Alegre.

Brazilianul, aflat cu echipa la turneul de la Dubai, a fost titular în meciul de debut cu Stuttgart, echipa sa învingând cu 1-0. La partidele din cadrul Dubai Challenge Cup a asistat si Grigore Sichitiu, abia recooptat în stafful giulestenilor dupa ce a fost îndepartat de la Ceahlaul. In afara de Fernandao, cotat la 4 milioane de dolari, Sichitiu l-a urmarit si pe Alex Raphael Meschini, un mijlocas dreapta în vârsta de 25 de ani, care a si marcat în partida de aseara cu Stuttgart.

Sichitiu i-a câstigat în vara încrederea lui Copos când l-a adus pe Bozovic, dar pare sa îl fi dezamagit cu transferul lui Boya. Oricum, noul si vechiul colaborator al rapidistilor a fost artizanul multor transferuri reusite, gen Lobont, Pancu si altii.


Duminica, 6 ianuarie 2008

LISTA COMUNA

Disputa George Copos - Mircea Rednic pe seama achizitiilor din aceasta iarna este artificiala.

Chiar daca evita pe cât posibil sa discute despre achizitiile giulestenilor din aceasta iarna, este clar ca Rednic are strategia de transferuri facuta.

La mijlocul saptamânii viitoare, "Puriul" va reveni în tara, iar mare parte din necunoscute vor fi rezolvate. Intentia sa declarata este sa aiba de la început în pregatire toti jucatorii pe care se va baza în retur.

Potrivit unor apropiati, asa-zisul conflict legat de nationalitatea fotbalistilor doriti în Giulesti este unul artificial, Mircea Rednic si George Copos ajungând de mult la o întelegere. Lista celor curtati este compusa si din români, si din straini. Crearea unei concurente serioase pe post este dorinta cea mai mare a oficialilor de sub Grant, în special în linia de mijloc.


Duminica, 6 ianuarie 2008

Boya, incatusat!

Rapidistul Boya a fost prins conducând în stare de ebrietate si a fost dus la Spital cu catusele la mâini pentru a i se lua probe de alcolemie

Pentru ca nu si-a obtinut viza de Serbia, rapidistul Pierre Boya si-a petrecut Sarbatorile de iarna în România, iar sâmbata s-a ales cu dosar penal dupa ce a condus sub influenta alcoolului!

Desi Politia pitesteana sustine ca jucatorul se afla în stare de ebrietate si ca a fost la un pas de a lovi o alta masina, Pierre Boya spune altceva, acuzând chiar organele legii ca l-au santajat si ca au vrut mita.

"Veneam de la Vâlcea, unde am fost sa-mi iau un prieten, treceam prin Pitesti si circulam cu viteza regulamentara. La un moment dat, am trecut pe lânga un echipaj de Politie care oprise o alta masina. Chiar daca aveam 50 de Km pe ora, echipajul s-a luat dupa mine si m-a oprit. Am fost pus sa suflu în fiola, si pentru ca am refuzat, mi-au fost puse catusele si am fost dus la Spitalul Judetean din Pitesti unde mi-au recoltat o proba de sânge. Probabil politistii voiau bani, si cred ca s-a ajuns sa-mi fie suspendat permisul pentru ca nu am vrut sa le dau", a povestit Boya.

"Fotbalistul a fost oprit în trafic de către un echipaj de poliție, după ce, din cauza neatenției, era să intre în coliziune cu o mașină Dacia Logan. Polițiștii i-au solicitat să prezinte actele și, simțind că miroase a alcool, să se supună și controlului cu etilotestul. Fotbalistul a refuzat să fie supus etilotestului sau să i se ia probe de sânge la spital. El a spus că nu merge la spital decât cu cătușe. Atunci, polițiștii i-au pus cătușele și, fără a-l brusca, l-au dus la spital, unde a dat prima probă de sânge, dar a refuzat să o dea pe a doua, conform regulamentului. În această situație, polițiștii i-au întocmit dosar penal pentru alcoolemie, iar acum așteptăm să vedem și care este valoarea acesteia", a declarat comisarul-șef Marian Badea, șeful Poliției Rutiere Argeș.

Camerunezul se afla la cea de-a doua escapada de la venirea sa la Rapid. Dupa eliminarea din Cupa UEFA în urma returului cu FC Nurnberg, disputat în Giulesti, atacantul a fost surprins de paparazzi în timp ce chefuia alaturi de Bozovic si dame de companie.




Duminica, 6 ianuarie 2008

Mazilu e de vînzare

Conducerea rapidistă nu s-ar opune unui eventual transfer al lui Mazilu, mai ales că anul acesta atacantul împlinește 26 de ani, iar oficialii de sub podul Grant consideră că a atins maximum de formă, cota sa neputînd să crească mai mult de atît. Un alt motiv pentru care Copos ar fi dispus să-l lase să plece este salariul jucătorului, printre cele mai mari de la club, 170.000 de euro pe an. Doar Pierre Boya cîștigă mai mult decît Mazilu, 200.000 de euro pe sezon.

Mircea Rednic a fost deja înștiințat de faptul că Ionuț Mazilu va pleca și, din această cauză, caută un înlocuitor. Ibrahim Salou (28 de ani), de la FC Bruges, este atacantul despre care "Puriul" crede că-l va înlocui cu succes pe Mazilu.

18 goluri a marcat Mazilu în 34 de meciuri de campionat de la venirea sa în Giulești

6,53 este media notelor lui Mazilu în gsp, cea mai mare dintre toți jucătorii rapidiști

1,2 milioane de euro au plătit giuleștenii pentru Mazilu, în 2006, cînd a venit de la Sportul


"Fără alianțe!"
Dănuț Coman exclude ideea unei alianțe cu Steaua pentru detronarea liderului CFR Cluj: "Noi sîntem Rapid, sîntem singuri împotriva tuturor și nu facem alianțe cu nimeni". Goalkeeper-ul giuleștean s-a întors ieri din vacanța petrecută în Spania și așteaptă începerea campionatului cu un singur obiectiv, să cîștige primul titlu din carieră: "Să ieșim campioni, la asta ne gîndim tot timpul", a spus Coman. (Cristian Otopeanu)

"Copos speră degeaba"
Adrian Porumboiu i-a replicat ieri patronului rapidist George Copos, cel care afirmase că Rapidul va cîștiga toate meciurile în a doua parte a campionatului: "Cînd Copos spune că va bate tot, înseamnă că nu a luat în calcul și Vasluiul. Îi transmit de pe-acum că-i va fi greu cu noi, să nu se aștepte la vreo victorie, că speră degeaba". (Cristi Lapa)

S-a răzgîndit
George Copos a anunțat că Rapid va aduce jucători din străinătate: "Ne vom orienta către piața din afară, deoarece fotbaliștii de acolo sînt mai serioși decît românii", și-a motivat patronul giuleștean alegerea. În ultimele săptămîni, Copos insistase pentru transferul de jucători români, care ar fi putut reprezenta soluții și pentru "naționala" lui Pițurcă.


Duminica, 6 ianuarie 2008

Se teme de rivali

Patronul George Copos a confirmat că Rapidul este foarte aproape de a-l transfera pe Janos Szekely (24 de ani) de la Galați, însă a spus că se teme să nu se declanșeze o luptă pentru jucător între cei trei granzi din Capitală. "Recunosc, Szekely este aproape de Giulești. Acum, probabil, cluburile puternice din Capitală vor începe să liciteze", a declarat Copos, confirmînd informațiile dezvăluite ieri de Gazetă.

Suma pe care Copos este dispus să o plătească pentru mijlocașul dreapta este de un milion de euro, adică aproape dublu față de ce oferise Steaua în vară, 600.000 de euro. Chiar și așa, lui Copos îi este frică de o supralicitare din partea clubului din Ghencea, dar se teme și de o eventuală intrare a dinamoviștilor pe pista Szekely.




Duminica, 6 ianuarie 2008 20:52

Marius Neag, polițist Pitești: "Mai mult cu forța l-am dus pe Boya la spital"

Unul dintre polițiștii implicați în incidentul cu Pierre Boya, Marius Neag, a povestit pentru rapidiști.ro că oamenii legii au fost nevoiți să îl ducă pe atacantul rapidist la spital cu forța.

"Am oprit mașina condusă de jucătorul rapidist pentru că avea o viteză foarte mare și ne era teamă să nu facă accident. Boya mirosea foarte tare a bătură și cu toate astea a refuzat să sufle în fiolă. L-am dus la spital mai mult cu forța, i s-a luat o probă de sînge, apoi a refuzat să i se mai facă vreo analiză. Mîine dimineață va veni la Pitești pentru a da declarații. Se va alege cu dosar penal și i-a fost suspendat permisul de conducere."


Duminica, 6 ianuarie 2008 19:55

Mircea Rednic: "Nu pleacă nici un titular!"

La revenirea în țară, din Belgia, Mircea Rednic le dă asigurări fanilor că nici un titular al giuleștenilor nu va pleca în această iarnă de la echipa din Grant.

"Nu va pleca nici un titular de la Rapid. De ce să plece? Au aici toate condițiile, avem șanse mari să cîștigăm campionatul. Am încredere că vom avea un an bun", a spus Rednic pentru TVR.


Duminica, 6 ianuarie 2008 19:10

Fanii Rapidului: "Să vină străini sau români, valoroși să fie!"

Ultrașii giuleșteni nu au preferințe exacte în ceea ce privește campania de achiziții și își doresc jucători de valoare, indiferent dacă sînt români sau străini.

Partizan al transferurilor de pe piața din străinătate, Mircea Rednic a anunțat de la bun început că se va orienta spre jucători de afară, motivînd că are nevoie de fotbaliști cu experiență în cupele europene, obiectivul Rapidului fiind participarea în Liga Campionilor.

De partea cealaltă, George Copos a oscilat între jucătorii români, pentru a furniza soluții naționalei, și cei din străinătate, pentru că "aceștia sînt mai serioși", a fost concluzia șefului din Giulești.

Invitați de rapidiști.ro, suporterii și-au spus și ei părerea în privința campaniei de transferuri și cred că, indiferent de naționalitate, cei care vor ajunge în Grant în această iarnă trebuie să fie cel puținde valoarea actualilor elevi ai lui Rednic. De asemenea, o marte parte dintre cei ca au postat mesaje pe site-ul nostru cred că Mircea Rednic trebuie să decidă cine vine și cine pleacă, dar îl avertizează că va fi tras la răspundere pentru deciziile pe care le va lua.

"Nu exista notiunea de jucator roman sau strain, ci de jucatori de valoare. Valoarea o stabileste antrenorul, el este specialistul, el are responsabilitatea rezultatelor" (goe) sau "Ce straini sau romani? Sa fie jucatori buni, apoi pot sa fie si de pe Marte, nu aia conteaza" (m3tall), sint doua pareri ale fanilor.


Duminica, 6 ianuarie 2008 18:45

Liderul galeriei va fi ales de către suporteri

Toți cei care vor să își exprime părerea în legătură cu cel pe care îi vor alege pentru a conduce pe suporteri din tribună sînt așteptați vineri, 11 ianuarie, la Sala Rapid, în incinta stadionului.

Întîlnirea suporterilor este programată pentru ora 18:30.

















Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...