| revista presei - stiri din ziare despre Rapid |
8 ianuarie 2008

online | vizualizari                 actualizat marti 8 ianuarie 2008 ora 00:00

    TITLURILE ZILEI
  • Programul primei săptămâni de pregătire din 2008
  • Copos: " Miercuri decidem cine vine, cine pleaca "
  • George Copos anunță noi negocieri cu Oțelul și cu Vasluiul
  • Vine Ibrahim Salou
  • Pleaca Mazilu !
  • A început licitația

Liga suporterilor RAPIDisti
Duminica, 6 ianuarie 2008

COMUNICAT LSR    |    sedinta vineri 11 ianuarie 2008 ora 18:30 sala Rapid

Fac un apel catre suporteri sa se prezinte in numar cat mai mare la aceasta sedinta. Vrem sa discutam impreuna problemele cu care ne-am confruntat in ultima perioada, precum si nemultumirile unor suporteri RAPIDisti. In mod special sunt invitati sa participe cei care au facut anumite afirmatii injuste pe la diferite colturi, inclusiv suporterii de pe forumul siteului fzr. Vreau sa discutam deschis, ca sa vedem daca si unde s-a gresit, si daca criticile semnalate de unii dintre suporteri sunt adevarate.

Am constatat ca s-a creat un conflict artificial intre asa zisii ultrasi si restul galeriei. Nu stiu ce scop au avut acestia sau poate ca si-au dorit sa se ajunga la o ruptura in cadrul galeriei. Nu cred ca isi doreste cineva sa fim "ultrasi" precum admiratorii "clonelor comuniste", care vin in numar mare numai la meciurile derby, iar la celelalte, abia ii zaresti prin tribuna.

Au fost persoane care au alimentat un conflict intre generatii, dar au aparut si alte aspecte, legate de etnie, in special pe forum si care nu fac cinste marii familii rapidiste.
Galeria Rapidului n-a fost condusa prin forta sau presiune. Totul s-a facut din pasiune, respect, devotament si dragoste fata de echipa noastra. Pentru mine Rapidul a insemnat poate mai mult decat viata, facand tot ce mi-a stat in putinta pentru bunul mers al activitatilor din galerie. I-am respectat si totodata am fost respectat de suporterii RAPIDisti, iar cei care m-au ascultat au facut-o din placere. Tin sa reamintesc ca in perioada in care am condus galeria, am reprezentat cu cinste suporterii RAPIDisti atat la emisiunile televizate, cat si la interviurile din presa. Mai precizez ca am fost singurii suporteri din Romania independenti de conducerea clubului, in plus de asta am contribuit la schimbarea unor decizii injuste luate de patronul clubului.

Am fost convins ca atunci cand ma voi retrage, se va ajunge la un impas in galerie, fiindca ... o spun fara lipsa de modestie, ridicasem stacheta la un nivel prea inalt. Cei care au urmat dupa mine nu s-au putut mentine la acel nivel. N-au fost sprijiniti de ceilalti membrii ai galeriei, ramanand cu acestia la un anumit stagiu de prietenie, fara sa existe o implicare a acestora in anumite activitati. Datorita aspectelor neplacute expuse mai sus, am hotarat sa ma retrag de la conducerea suporterilor RAPIDisti. Sa nu inteleaga cineva ca a castigat vreun razboi cu mine prin aceasta retragere. O fac din bun simt si vreau sa demonstrez ca nu e vorba de niciun interes, iar daca ar fi fost vorba de forta sau de vreo constrangere n-ar fi reusit nimeni sa ma indeparteze.

Totodata, in cadrul acestei sedinte se va alege si noul lider al galeriei Legione Granata, acest lucru facandu-se transparent, prin votul celor prezenti si al brigazilor ce compun galeria noastra. Am speranta ca la aceasta sedinta se va lua cea mai buna decizie, unanim consimtita, pentru ca noi sa redevenim aceeasi familie unita a suporterilor RAPIDisti. Sedinta pentru desemnarea noului lider al galeriei rapidiste, va avea loc vineri 11 ianuarie 2008, la Sala RAPID, de la ora 18.30

Gheorghe Raducanu, presedintele Ligii Suporterilor RAPIDisti



 
FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •    
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |

Luni, 7 ianuarie 2008

Patru sărbătoriți în lotul Rapidului!

FC Rapid le urează un sincer "La mulți ani!" tuturor suporterilor care astăzi, de Sfântul Ion, își serbează ziua onomastică.

Dintre elevii lui Mircea Rednic, nu mai puțin de patru au astăzi un motiv de sărbătoare: Ionuț Mazilu, Ionuț Stancu, Ionuț Cristian Săpunaru și Alexandru Ionuț Dobroiu sunt giuleștenii cărora le spunem "La mulți ani!" și le urăm toate cele bune (și performanțe cât mai mari în accest sezon!) cu ocazia zilei de Sf. Ion!!!


Luni, 7 ianuarie 2008

Programul primei săptămâni de pregătire din 2008

Mircea Rednic a fixat data reunirii lotului pentru 14 ianuarie, când giuleștenii vor efectua primul antrenament din noul an la baza ProRapid.

Prima săptămână de pregătire va continua cu trei zile în care Maftei și compania vor avea câte două antrenamente pe zi, urmând ca vineri, 18 ianuarie, alb-vișiniii să își petreacă dimineața la Centrul de Medicină Sportivă din București, unde vor efectua vizita medicală.

Pe 20 ianuarie, echipa va pleca spre Portugalia (locul primului stagiu de pregătire), decolarea fiind programată pentru ora 17:50, de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă.



Marti, 8 ianuarie 2008

PLEACA MAZILU LA DNEPR?

George Copos cere 5.000.000 de euro pentru atacant, iar ucrainenii sunt gata sa-i plateasca.

Patronul Rapidului, George Copos, este gata sa realizeze cel mai profitabil transfer din istoria Ligii I.

Daca Mazilu va pleca în aceasta iarna, finantatorul visiniilor va da lovitura. Copos vrea 5 milioane de euro pe atacant, iar daca ucrainenii de la Dnepr vor plati aceasta suma, fostul "student" ar deveni protagonistul celui mai mare transfer facut de vreo echipa din România. Tehnicianul giulestenilor, Mircea Rednic, a recunoscut pentru ProSport posibilitatea ca în aceasta iarna Ionut Mazilu sa fie transferat în strainatate. Anderlecht si Dnepr Dnepropetrovsk sunt cluburile care îl vor pe golgheterul visiniilor. De dragul transferurilor pe care Rapidul le va face în aceasta pauza competitionala, patronul George Copos este gata sa sacrifice un jucator, iar Rednic a confirmat posibilitatea ca Mazilu sa paraseasca Grantul. "Conducatorii ar trebui sa stie de la ce cluburi este oferta pentru Mazilu, nu eu! Eu am un cuvânt de spus în privinta transferurilor, dar atunci când o oferta este foarte mare, nu poti sa mai retii un jucator. Din câte am înteles, oferta pentru Mazilu este foarte avantajoasa, iar cu banii obtinuti se pot face si alte transferuri", a dezvaluit Mircea Rednic. Si impresarul jucatorului, Victor Becali, a precizat ca este la curent cu interesul celor de Dnepr si Anderlecht pentru Mazilu: "Stiu ca exista doua sau trei oferte pentru Ionut. Dnepr a facut o oferta buna, dar si alte cluburi îl vor pe atacant. Deocamdata nu este nimic concret, asteptam sa vedem cât de ferme sunt ofertele". Patronul George Copos este dispus sa-l lase pe Ionut Mazilu sa plece afara deoarece vrea sa-si recupereze suma investita în jucator. Bossul visiniilor i-a platit în 2005 lui Vasile Siman pentru Mazilu 1,5 milioane de euro!


Din câte am înteles, oferta pentru Mazilu este foarte avantajoasa, iar cu banii obtinuti se pot face si alte transferuri.

Mircea Rednic, antrenor Rapid

Exista doua sau trei oferte pentru Ionut Mazilu. Cei de la Dnepr au facut o oferta buna, dar mai sunt si alte cluburi care îl vor pe atacant.

Victor Becali, impresar Mazilu


Marti, 8 ianuarie 2008

ERA S-O PATEASCA

Al treilea portar al Rapidului, Andrei Marinescu, s-a aflat în aeronava implicata în accidentul de la sfârsitul anului trecut.

Tânarul jucator al alb-visiniilor, Andrei Marinescu, a trecut prin clipe de cosmar în momentul când se pregatea sa plece în vacanta.

Pe 30 decembrie 2007, avionul cu care trebuia sa mearga în vacanta în Egipt a avut un accident în momentul când efectua manevrele de decolare pe pista Aeroportului "Henri Coanda".

Marinescu a acceptat sa povesteasca pentru ProSport clipele de groaza prin care a trecut împreuna cu iubita lui. "Stateam linistiti în avion, la un moment dat acesta a luat o curba, iar la trei secunde s-a auzit o mare bubuitura pe partea stânga a aeronavei. Noi stateam pe locul 18, exact unde s-a rupt trenul de aterizare, si s-a facut o gaura mare. La 10 secunde, personalul de la bord ne-a anuntat ca trebuie sa coborâm din aeronava. Ne asteptam sa bubuim, am trait un sentiment foarte ciudat. Am trait cele mai lungi zece secunde din viata mea", a declarat Marinescu. In ciuda incidentului, giulesteanul împreuna cu iubita lui au hotarât sa-si continue vacanta. "Nici acum nu stiu cum am avut curajul sa ma sui din nou în avion. Oricum trebuia sa fac acest lucru, pentru ca pe 20 ianuarie plecam în cantonament în Portugalia", a încheiat Marinescu.


Marti, 8 ianuarie 2008

APROAPE VISINIU

Janos Szekely a fost ieri în Bucuresti pentru a trata trecerea sa la echipa "feroviara".

George Copos este pe cale sa aduca în Grant unul dintre fotbalistii pe care i-a dorit foarte mult în aceasta iarna, Janos Szekely (foto).

Surse apropiate clubului giulestean sustin ca mijlocasul Galatiului, însotit de impresarul sau, Ionel Codoban, a discutat timp de mai multe ceasuri cu patronul bucurestenilor trecerea mijlocasului sub comanda lui Mircea Rednic. Nici presedintele galatenilor, Marius Stan, nu mai este atât de vehement ca acum câteva zile, când vine vorba de transferul fotbalistului. "A existat o discutie informala cu cei de la Rapid pentru Szekely, dar nu s-a concretizat nimic deocamdata. Am înteles ca domnul Copos a declarat ca ofera un milion de euro. Eu astept ca dânsul sa livreze banii si ne asezam la masa tratativelor", a spus Stan.


Marti, 8 ianuarie 2008

PERJA SI RADUTA, NERABDATORI

Desi reunirea lotului alb-visiniu este programata pentru data de 14 ianuarie, fundasul Danut Perja si atacantul Lucian Raduta au facut câteva alergari usoare la baza Pro Rapid. Altfel, tehnicianul Mircea Rednic s-a aratat dezamagit de tevatura creata în jurul transferurilor echipei bucurestene. "Sunt multe nume care se vehiculeaza, iar toate aceste zvonuri nu fac decât sa le creeze probleme jucatorilor mei. O parte din lot vine deja de bunavoie la Pro Rapid si se antreneaza. Sunt jucatori seriosi si nu e normal sa treaca prin asa ceva", a declarat "Puriul".


Marti, 8 ianuarie 2008

SEDINTA S-A AMANAT PENTRU MAINE

Finantatorul giulestenilor, George Copos, a precizat ca mâine va lua o decizie în privinta fotbalistilor care vor veni sau vor parasi formatia de lânga Podul Grant. "Miercuri avem sedinta Consiliului de Administratie în care vom face lista cu jucatorii care vor sosi sau vor pleca de la Rapid. Nu pot sa va spun mai multe, este treaba antrenorului Mircea Rednic", au fost cuvintele patronului alb-visiniu.


Luni, 7 ianuarie 2008

COPOS: "MIERCURI DECIDEM CINE VINE, CINE PLEACA"

Acționarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, luni, agenției MEDIAFAX, că lista jucătorilor care vor fi achiziționați și a celor care vor pleca de la gruparea giuleșteană în această pauză competițională va fi întocmită în cadrul Consiliului de Administrație de miercuri.

"Deocamdată nu am stabilit nimic. Miercuri o vom face. Atunci avem o ședință a Consiliului de Adminitrație și vom face lista cu jucătorii care vin și care pleacă de la Rapid. Nu știu nici câți vin și nici câți pleacă, asta știe doar Mircea Rednic, eu nu mă bag. El este antrenorul", a spus Copos.

Oficialul giuleștean a menționat că presa este în parte răspunzătoare de eșecul negocierilor pe care le-a purtat în ultimele săptămâni cu FC Vaslui și Oțelul Galați pentru transferurile jucătorilor Marko Ljubinkovici și Ștefan Mardare, respectiv Janos Szekely. "Din păcate presa a avut grijă să strice toate negocierile pe care le-am purtat pentru aducerea acestor jucători. Nu e însă totul stricat. După Consiliulul de Administrație vom demara din nou negocieri și cu Oțelul, și cu Vasluiul", a adăugat Copos.

La randul sau Mircea Rednic a punctat ca giulestenii sunt in curs de negociere pentru 2-3 jucatori atat straini dar si romani. ""Noi am stabilit deja ce intenții avem. Vom aduce doi sau trei jucători străini și români. Suntem în discuții cu ei și sperăm să îi avem în lot pentru retur. Nu are niciun sens să mă apuc și eu acum să dau nume de jucători. Am spus că sunt și străini, și români. Pentru Salou de exemplu, avem o înțelegere cu FC Bruges. Iar jucătorul este de acord în proporție de 90 la sută, pentru că are și o altă ofertă. Sunt șanse mari ca până la urmă să aleagă Rapidul", a menționat antrenorul rapidist.


Luni, 7 ianuarie 2008

VINE IBRAHIM SALOU

"Feroviarii" au ajuns la o întelegere cu oficialii celor de la FC Bruges pentru achizitionarea vârfului ghanez.

Giulestenii au batut palma cu FC Bruges pentru transferul lui Ibrahim Salou la Rapid.


Totusi, bucurestenii mai trebuie sa obtina si semnatura jucatorului, care pare însa tentat de o oferta din Turcia. Mircea Rednic a fost în Belgia, unde a negociat trecerea fotbalistului de origine ghaneza în Giulesti. Singura piedica în calea realizarii transferului o reprezinta o oferta de ultima ora pe care jucatorul a primit-o din Turcia. "Am înaintat o propunere oficiala pentru Salou si m-am înteles cu cei de la Bruges. Nu am obtinut însa pâna acum semnatura jucatorului, deoarece a mai aparut o oferta pentru el din Turcia, mult mai avantajoasa în ceea ce priveste salariul lui, dar mai putin buna pentru clubul belgian", a dezvaluit tehnicianul Mircea Rednic. Acesta a precizat ca pâna la reunirea lotului va fi rezolvat si transferul lui Salou în Giulesti. In cazul în care atacantul de culoare va ajunge la Rapid, sansele ca Mazilu, dar si Boya sa paraseasca formatia de lânga Podul Grant vor creste.

Am obtinut acordul clubului FC Bruges pentru Salou, a mai ramas sa ne întelegem si cu jucatorul, care e ofertat si din Turcia.
Mircea Rednic, antrenor Rapid


Luni, 7 ianuarie 2008

PLEACA MAZILU!

Dnepr si Anderlecht îl vor pe atacantul visiniilor, iar George Copos i-ar da drumul numai pe bani multi.

In sedintaCA al Rapid, de astazi, se va discuta si soarta lui Ionut Mazilu si nu este exclus ca atacantul sa paraseasca în aceasta iarna Giulestiul.

Golgheter cu Sportul în sezonul 2005-2006, Mazilu a fost urmarit de ghinioane la "feroviari". Totusi, chiar daca a fost mai mereu accidentat, vârful visiniilor a reusit sa înscrie în stagiunea trecuta noua goluri, tot atâtea cât a marcat si în actuala editie de campionat. Finantatorul visiniilor, George Copos, intentioneaza sa-si recupereze în aceasta iarna investitiile facute în atacant, pe care l-a cumparat de la Sportul la pachet cu Costin Lazar, contra sumei de 1,5 milioane de euro! Patronul giulestenilor se bazeaza si pe doua oferte avantajoase sosite pe adresa clubului pentru Mazilu, de la Anderlecht si Dnepr. Copos ar agrea un transfer al atacantului în strainatate contra sumei de 5 milioane de euro! Mazilu sustine însa ca nu este la curent cu intentia patronului. "Nu m-a anuntat nimeni de o eventuala plecare a mea. Nu am fost informat de existenta vreunei oferte. Mi-ar placea sa ramân în Giulesti, dar, daca nu mai sunt dorit, atunci plec!", ne-a spus fotbalistul. In ecuatie intra si Vasile Siman, cel care detine un procent însemnat din drepturile federative ale fostului student.

Este posibil ca în aceasta iarna un atacant sa paraseasca Giulestiul.
Mircea Rednic, antrenor Rapid




Marti, 8.01.2008 00:50

Mazilu spre Dnepr

Atacantul rapidist este aproape de un transfer la formația pregătită de Protasov

Pe adresa clubului Rapid a sosit o ofertă pentru Ionuț Mazilu din Ucraina, de la Dnepr Dnepropetrovsk, formație pregătită de fostul antrenor al Stelei, Oleg Protasov. Așa cum Gazeta v-a anunțat la finalul săptămînii trecute, conducerea rapidistă este dispusă să-l lase pe atacant să plece. Motivul? Anul acesta va împlini 26 de ani, iar George Copos consideră că Mazilu a atins cota maximă. În plus, cu banii obținuți din vînzarea lui Ionuț, patronul ar putea aduce în Giulești jucătorii ceruți de Mircea Rednic.

Propunerea ucrainenilor este atractivă atît pentru jucător, care ar putea cîștiga în jur de 500.000 de euro pe an, adică triplu decît salariul său din Giulești, 170.000 de euro, dar și pentru club. Dnepr a oferit pentru cel mai bun marcator al Rapidului în acest sezon 3,7 milioane de euro, însă Copos nu vrea să renunțe la internaționalul român pentru mai puțin de 4,4 milioane. În situația în care transferul s-ar materializa, Mazilu ar deveni cel mai scump giuleștean din istorie. În acest moment, recordul e deținut de Daniel Niculae, care a fost vîndut în vara lui 2006 la Auxerre pentru 3,3 milioane de euro.

"Eu nu mă gîndesc să plec. Vreau să iau titlul și să joc în Liga Campionilor cu Rapid. Probabil cei de la club vor să scape de mine"
Ionuț Mazilu

"E adevărat că Dnepr îl vrea pe Mazilu. Ucrainenii m-au mandatat să negociez pentru atacantul român. Oleg îl cunoaște, are nevoie de un vîrf de profilul lui Mazilu"
Iorgos Fougias, impresar grec

2 goluri în 10 partide a marcat Mazilu pentru echipa națională a României

18 goluri în 34 de meciuri a înscris Mazilu pentru Rapid

22 de goluri a reușit Mazilu pentru Sportul Studențesc în sezonul 2005-2006, cînd a cucerit titlul de golgeter al României

6,53 este media notelor GSP a lui Mazilu, cea mai mare dintre toți rapidiștii

10% din bani merg la Sportul
În situația în care Mazilu se va transfera la Dnepr, Rapidul va încasa doar 90% din suma de transfer, restul urmînd să meargă la Sportul Studențesc. În august 2006, George Copos, după două luni de negocieri aprinse cu Vasile Șiman, patronul echipei din Regie, a reușit să-l aducă în Giulești pe golgeterul din acel sezon a Ligii I, plătind 2,3 milioane de euro pentru 90% din drepturile federative ale jucătorului.

Așteaptă Euro
Surse din anturajul jucătorului au dezvăluit că Ionuț Mazilu nu e tentat să plece în Ucraina și că speră să prindă lotul pentru Euro 2008. Astfel, în urma unor evoluții bune la turneul final din Austria și Elveția, Mazilu ar putea pleca într-un campionat mult mai puternic.


Marti, 8.01.2008 00:49

Rapidiștii vor un dopat!

Giuleștenii încearcă să-l transfere pe Maboula Lukunku, jucător găsit pozitiv la un control antidoping în 2004

Pe lîngă Ibrahim Salou, care este deja cu un picior în Giulești, săptămînalul Fanatik a anunțat ieri în ediția sa online că Mircea Rednic vrea să aducă la Rapid încă un atacant din Belgia. Maboula Lukunku (32 de ani) se află în ultimele șase luni de contract cu Standard Liege, iar belgienii preferă să-l vîndă acum decît să-l piardă gratis în vară.

În cariera sa, Lukunku a mai activat la FC Grenoble, ASOA Valence, AS Monaco, Galatasaray, Lille și Gent. În martie 2004, în perioada cînd activa la Lille, în prima ligă franceză, atacantul care deține dublă cetățenie, franceză și congoleză, a fost depistat pozitiv cu amfetamină la un meci la rezervelor, Pacy-Lille. Deși a fost suspendat 6 luni de către federația franceză, iar Lille i-a reziliat contractul, Lukunku a negat acuzația de dopaj: "Ce interes aș fi avut să mă dopez la un meci aproape anonim, care era urmărit de cîteva zeci de persoane?".

Szekely, amînat
Rapid urmează să facă miercuri o nouă ofertă pentru gălățeanul Janos Szekely. Jucătorul de 24 de ani trebuia să ajungă ieri în București pentru a semna contractul cu giuleștenii, dar discuțiile au fost amînate după ce Dinamo a intrat pe fir. În ședința Consiliului de Administrație care va avea loc azi, se va discuta și transferul mijlocașului.

Stancu, dorit la Urziceni
Romeo Stancu ar putea ajunge sub comanda lui Dan Petrescu, fiind puțin probabil ca mijlocașul să continue alături de alb-vișinii. Fotbalistul adus de la Politehnica Timișoara a intrat în ultimele 6 luni de contract și este dorit de antrenorul Unirii Urziceni, care l-a avut elev pe vremea cînd antrena Rapidul. Surse din cadrul clubului ialomițean au confirmat interesul pentru jucător, deși managerul general al clubului, Mihai Stoica, a negat.

"Nu lucrez pentru Rapid"
Aflat în Dubai, unde urmărește mai mulți jucători, Grigore Sichitiu a precizat că nu i-a propus nici un fotbalist lui Rednic: "Am venit să observ niște jucători, dar nu lucrez pentru Rapid". Sichitiu a mai spus că pentru a face performanță e nevoie de investiții majore: "Pentru a juca în Liga Campionilor e nevoie de jucători care să facă față la acest nivel. Din păcate, s-a umplut țara de jucători de mîna a doua".

"Boya a recunoscut"
Polițistul care l-a depistat băut la volan pe Pierre Boya, sîmbătă seară, și i-a întocmit dosar penal a declarat că atacantul rapidist a recunoscut verbal că a consumat băuturi alcoolice. "Mi-a spus că a fost cu un amic la o discotecă din Vîlcea și că a băut mai multe beri. A zis că nu știe cîte pentru că nu a stat să le numere", a spus agentul-șef Marius Neagu. Duminică, Boya a negat acuzațiile: "Nu am băut nimic. Sînt acuzat degeaba".


Luni, 7 ianuarie 2008

A început licitația

George Copos nu a scăpat de ce se temea. Dinamo, CFR, dar și o formație din Rusia încearcă să-l fure Rapidului pe Janos Szekely

Directorul general al Oțelului, Marius Stan, a declarat ieri că Rapidul nu este singura echipă care îl vrea pe Szekely (24 de ani) și că va alege cea mai bună ofertă pentru club și pentru jucător. "Dinamo este prima formație care s-a interesat de jucător, chiar înainte de Rapid. Eu sînt dispus să discut cu orice club, din țară și de afară", a spus oficialul gălățean.

Surse din cadrul clubului din Galați au dezvăluit că Marius Stan este de acord cu transferul lui Szekely, cunoscută fiind criza financiară a clubului, dar și faptul că oficialul gălățean consideră că fotbalistul a ajuns la potențial maxim, cota sa neputînd să crească mai mult de atît. Șeful Oțelului speră să obțină un milion de euro pentru un transfer în țară sau 1,5 milioane în eventualitatea în care jucătorul va pleca în străinătate. Aceleași surse au mărturisit că Marius Stan ar prefera să-l direcționeze pe Szekely către CFR, de unde vrea să obțină și doi jucători la schimb.

"Îl vrem pe Szekely, dar acum sper ca milițienii și alții din București să nu se apuce să liciteze, cum fac ei de obicei"
George Copos, patron Rapid


Luni, 7 ianuarie 2008

Eroarea lui Dorinel

Dorinel Munteanu l-a atacat cu două zile în urmă pe Rednic. "Să îmi lase jucătorii în pace", a zis, referindu-se la tevatura legată de Mardare și Ljubinkovici. Antrenorul Vasluiului a greșit însă ținta.

Probabil din neatenție, Dorinel s-a legat de Rednic. Nu și-a dat seama că exact colegul său de la Rapid a fost cel care nu a vrut să se implice în această tevatură, ba chiar a făcut tot posibilul ca ea să nu fie amplificată. "Nu particip la astfel de licitații, Copos și Porumboiu să își vadă de treaba lor, că eu știu mai bine de cine am nevoie la echipă, nu îi vreau pe Ljubinkovici și Mardare", a fost poziția fermă a lui Rednic, încă din seara cînd zvonurile prindeau contur. Era pe drum spre București, după victoria de la Bistrița, iar Copos sugerase o bombă a transferurilor cu trimitere la fotbaliștii Vasluiului.


Luni, 7 ianuarie 2008

Burdu-țeapă

Salariu de 50.000 de euro pe sezon plus clauză imposibil de realizat. Iată motivul supărării lui Burdujan

Lucian Burdujan a refuzat constant prelungirea contractului cu Rapid, fiind supărat pe conducere. Motivul? În prezent, Lucian are un salariu de 50.000 de euro, unul dintre cele mai mici din lot! Dar și pentru a-și încasa acești bani, el trebuie să mai îndeplinească o clauză aproape imposibilă: obligativitatea de a bifa 26 de jocuri și de a marca 15 goluri în sezonul 2007-2008. Dacă nu îndeplinește condițiile, ia mai puțini bani, suma calculîndu-se în funcție de numărul meciurilor și de cel al golurilor.

Atacantul în vîrstă de 23 de ani este supărat că, deși este în Giulești din 2004, în tot acest timp nu i-a fost mărit niciodată salariul și nici modificată clauza, dacă nu chiar eliminată total. De curînd, George Copos și Mircea Rednic au decis să îi propună o nouă înțelegere, cu un salariu la nivelul actual al lotului, între 130.000 de euro în primul an și 150.000 în ultimul de contract. Pe moment a refuzat, apoi a decis să redeschidă discuțiile după reunirea lotului, care va avea loc pe 14 ianuarie.

"Am spus-o și o repet: vreau să rămîn la Rapid, dar în nici un caz în aceste condiții!"
Lucian Burdujan

Rămas pe loc
Cînd a venit în Giulești, în 2004, semnînd un contract pe cinci ani, suma nu era mică în comparație cu celelalte salarii. Între timp însă, colegii săi au obținut măriri, unele mai mult decît substanțiale. Burdujan a rămas însă la nivelul salarial din anul 2004. Spre exemplu, Buga a semnat în același an cu Rapid pe 60.000 de dolari, iar în prezent cîștigă 120.000 de euro.

Goluri importante
Dacă prezența printre titulari e inconstantă, Burdujan s-a remarcat prin goluri importante, în derbyuri. Clienții lui Lucian sînt cei de la Dinamo, împotriva cărora a marcat la acel 2-2 din sezonul 2004- 2005, golul său din final ajutînd-o pe Steaua să ia titlul. Marcase și în tur, golul victoriei, la primul succes al lui Răzvan Lucescu împotriva dinamoviștilor. Anul acesta i-a "ciupit" din nou pe "cîini", dîndu-le gol în prelungirile Supercupei și la penaltyuri, trimițînd trofeul în Giulești. În derbyul din actualul campionat cu CFR a intrat în minutul 53 și a egalat după 240 de secunde, însă giuleștenii au pierdut cu 2-1.

18 goluri în 61 de partide a reușit Burdujan pentru Rapid în Liga 1

6 goluri în 15 meciuri jucate are în acest sezon în Liga 1

8 goluri în 43 de meciuri (două sezoane în prima ligă) avea Burdujan în anul 2004, cînd a semnat cu Rapid

6,23 e media notelor primite în Gazetă de Burdujan în acest sezon. Se situează pe locul 7 în topul notelor. Locul 1 e ocupat de Mazilu, cu 6,53

Salariile atacanților din lotul Rapidului
Jucător   Salariu Meciuri Goluri
Boya      200.000    8         0
Cesinha  195.000   18        4
Mazilu    170.000   15        9
Buga      120.000   16        3
Burdujan  50.000   15        6




Luni, 7 ianuarie 2008 21:55

George Copos anunță noi negocieri cu Oțelul și cu Vasluiul

Oficialul giuleștean crede că presa este în parte răspunzătoare de eșecul negocierilor pe care le-a purtat în ultimele săptămîni cu FC Vaslui și Oțelul Galați pentru transferurile jucătorilor Marko Ljubinkovici și Ștefan Mardare, respectiv Janos Szekely:

"Din păcate, presa a avut grijă să strice toate negocierile pe care le-am purtat pentru aducerea acestor jucători. Nu e însă totul stricat. După Consiliulul de Administrație vom demara din nou negocieri și cu Oțelul, și cu Vasluiul", a spus Copos. sursa: Mediafax


Luni, 7 ianuarie 2008 19:47

Marius Măldărășanu:
"Cît am contract cu Rapid nu pot vorbi despre un transfer la altă echipă"

Marius Măldărășanu este măgulit de interesul arătat de Ioan Neculaie, patronul divizionarei secunde FC Brașov, în ceea ce-l privește, dar spune că nu poate vorbi despre un transfer pînă nu își termină contractul cu Rapid:

"Îi mulțumesc domnului Neculaie pentru cuvintele spuse. Nu-l cunosc personal, dar mă bucur că mă apreciază. Probabil a fost informat de persoane din anturajul echipei despre adevărata mea valoare. Nu pot spune nimic despre vreun transfer al meu la Brașov, eu am contract cu Rapid pînă în vară. Viitorul va decide și acest aspect", a declarat Măldărășanu.

"Îl vreau și pe Măldărășanu de la Rapid, un jucător valoros, dar în primul rînd un băiat de mare caracter. Mi-ar plăcea să rămînă Copos fără el", a declarat Ioan Neculaie.
sursa: Fanatik

















Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...