| revista presei - stiri din ziare despre Rapid |
11 ianuarie 2008

online | vizualizari                 actualizat vineri 11 ianuarie 2008 ora 12:30

    TITLURILE ZILEI
  • Buga, decis sa ramana la Rapid
  • Corsicanu' il ataca pe Mircea Rednic
  • "Dnepr m-a vrut si in vara"
  • Boya atac la conducere

  FC RAPID Bucuresti www.fcrapid.ro •    
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |

Aviz "cunoscătorilor": un club de fotbal nu poate fi o afacere în România

Un anume domn Marius Ghinea demonstrează, exprimându-se grație unui site al suporterilor, că este pe cât de dezinformat, pe atât de rău intenționat. Păcat că aceia care cunosc atât de puțin despre fotbal sunt atât de dornici să își etaleze lipsa de cunoștințe elementare despre un sport care a devenit, de mult, o industrie și o știință.

Precizăm, încă odată și încă o dată, poate înțelege și domnul Ghinea: în România nimeni nu poate câștiga bani din fotbal. Ideea că cineva preia un club și face avere din asta este un nonsens. În cazul Rapidului, pierderea este de circa 4,5 milioane de Euro pe an. Toți acești bani, de 14 ani încoace, se scot nu dintr-un buzunar gol, cum spune Ghinea, ci din bugetele societăților ANA. Bani care, de altfel, se dau exclusiv din dragoste față de Rapid și nicidecum din interese legate de promovarea mărcilor. Mărci precum Hilton, Crowne Plaza, Ana Holding, Ana Hotels, Ana Pan sau Ana IMEP Pitești nu au nici o nevoie să se promoveze pe stadionul Giulești.

În ceea ce privește "bătaia de joc" la adresa tradiției clubului, vă rog să nu uitați că, până în 1993, când ANA a preluat Rapidul, acesta a reușit o singură dată să câștige campionatul, în ediția 1966-1967. O dată în 70 de ani. (Vă rog să observați că, în următorii 14 ani, Rapidul a câștigat campionatul în edițiile 1998/1999 și 2002/2003). În trecere, a câștigat și Cupa României (1997/1998, 2001/2002, 2005/2006, 2006/2007) și Supercupa României (1999, 2002, 2003, 2007). Orice om de minimă bună credință vede care este adevărata perioadă de glorie a echipei și înțelege despre ce tradiție trebuie să vorbim. Totul s-a realizat cu o investiție - a se citi "cu o PIERDERE" de peste 60 DE MILIOANE DE EURO. Cu alte cuvinte, cu acești bani aproape că se putea construi Turnul pe care îl pregătește ANA.

În ceea ce privește așa zisa reclamă pe care suporterii o fac firmelor ANA, suntem de acord cu afirmația, doar cu o mică corectare: de prea multe ori nu este vorba de o reclamă, ci de o CONTRA-RECLAMĂ (limbaj trivial, gesturi obscene, violențe, încăierări cu alte galerii etc).

Faptul că George Copos și ANA se lansează într-o nouă afacere producătoare de valoare adăugată ar trebui, credem noi, să bucure, nu să îl întristeze pe Ghinea, asta în cazul în care, într-adevăr, îi pasă de Rapid. Această investiție va genera bani din care, o parte, vor fi, probabil, direcționați spre sprijinirea Rapidului. Nu înțelegem de ce așa ceva deranjează. Ar trebuie să înțeleagă faptul că investițiile realizate ANA sunt cele care asigură resursele pentru echipa Rapid, cea de azi și cea de mâine.

În ceea ce privește afirmația că "Rapidul este cea mai mare afacere a lui Copos", aceasta este, probabil, o glumă. Dacă cea mai mare afacere a lui Copos este o pierdere de 60 de milioane în 14 ani, atunci acesta nu ar trebuie să figureze în Top 300, ci în Topul celor mai mari datornici din istorie și în Topul celor mai ineficienți oameni de afaceri. NU e cazul.

Referitor la infrastructură, îi amintim lui Marius Ghinea două lucruri, îndeobște cunoscute. Primul: în 2007 s-au efectuat lucrări de consolidare a tribunelor stadionului "Valentin Stănescu" în valoare de aproape 1 milion de Euro. Doi: stadionul nu este proprietate a Rapidului, ci a Ministerului Transporturilor. Ca atare, ANA nu poate efectua lucrări într-un stadion care nu îi aparține. Pe de o parte, nu poate obține autorizații de construcție, pe de altă parte, este sancționată de organele fiscale pentru proasta gestionare a fondurilor societăților ANA. Mai mult nu s-a putut în 2007. Ne-am fi așteptat ca Marius Ghinea să certe Ministerul Transporturilor pentru lipsă de colaborare, nu pe ANA, pentru că, în mod aproape ilegal, a consolidat cât a putut din tribunele stadionului.

Cât despre "resursele limitate" ale echipei, ele s-au dovedit a fi suficiente pentru o bună prestație în tur. Suma pusă la dispoziția echipei, sumă pe care Ghinea o echivalează cu ZERO, se cifrează, de fapt, la aproape 4 MILIOANE EURO.

Domnule Ghinea, domnilor care iubiți Rapidul și vă interesați de soarta lui, nimeni nu vă contestă dreptul la opinie și la libera exprimare. V-o recunoaștem, chiar dacă nu suntem de acord cu dumneavoastră în tot ceea ce afirmați. Vă adresăm, totuși, rugămintea ca, atunci când faceți critici, să vă păstrați judecata limpede. Haideți să fim echilibrați și cu măsură. Să arătăm ce e rău, dar să nu inventăm răul acolo unde nu există decât bune intenții.


Biroul de presă ANA HOLDING



Vineri, 11 ianuarie 2008

L-AU RATAT PE KOLAROV DE LA LAZIO

Rapid a fost foarte aproape în vara de a-l achizitiona pe Aleksandar Kolarov, în prezent la Lazio Roma. Pretul jucatorului era de 600.000 de euro, însa George Copos a considerat ca suma ceruta pe Kolarov era exagerata. "Am încercat sa-l aduc la Rapid pe Kolarov, însa Copos nu a vrut sa ofere 600.000 de euro, considerând acest pret prea mare. Acum jucatorul e la Lazio si valoreaza 6 milioane de euro", a declarat fostul director tehnic al visiniilor, Grigore Sichitiu, cel care este foarte aproape de o revenire în Giulesti.


Vineri, 11 ianuarie 2008

ATAC LA CONDUCERE

Atacantul camerunez nu este de acord cu amenda pe care oficialii Rapidului vor sa i-o aplice pentru ca a fost prins beat la volan.

Gestul lui Boya, care a fost prins baut la volan în Pitesti, nu a ramas fara urmari. Daca politistii pitesteni i-au suspendat permisul si i-au întocmit dosar penal, conducatorii alb-visiniilor vor "sa-i arda" o amenda usturatoare.

Nicolae Manea a spus ca exista posibilitatea sa primesti o amenda ce s-ar putea ridica la 10 la suta din valoarea contractului tau.

Pentru ce? Eram în vacanta, în timpul meu liber. Poate daca nu eram jucator la Rapid nu s-ar mai fi facut toata aceasta tevatura. Oricum, nu pot fi de acord cu acest lucru.

Cei de la Rapid spun ca imaginea clubului a fost serios afectata în urma acestui incident si este normal sa platesti.
Nu pot sa raspund decât într-un singur mod: este anormal sa îmi petrec Sarbatorile singur, în Bucuresti, printre straini. Stiau de foarte mult timp ca va veni vacanta si ca urmeaza sa plec si totusi nu au facut nimic în privinta acestui lucru. Am fost foarte nefericit în toata aceasta perioada. Dar timpul nu îl mai pot întoarce. Vreau sa îmi vad de pregatire si sa luam campionatul. Daca vom lua titlul în vara, nu va mai comenta nimeni.

Stii ca te-ai putea alege cu închisoare de la un an la cinci ani pentru acel incident?
Asta e cea mai mare prostie! Sunt oameni care omoara, fura si nu primesc pedeapsa asta. Cum sa fac puscarie?

Ce faci în aceasta perioada?
Ma pregatesc la sala de forta pentru a fi în forma la reluarea antrenamentelor. Daca tot nu am reusit sa plec în Serbia, macar sa îmi folosesc timpul într-un mod constructiv.


Vineri, 11 ianuarie 2008

BUGA, DECIS SA RAMANA LA RAPID

Atacantul giulestean are ambitii mari în 2008 si îsi face planuri de viitor în Grant.

In ecuatie intra la un moment dat si Mugurel Buga (foto), care ar fi trebuit sa plece din Giulesti la schimb cu Rica Neaga.

Patronul visiniilor, George Copos, nu agreeaza plecarea fostului atacant brasovean, desi Becali a anuntat ca si-l doreste în Ghencea. "Eu îl vreau pe Buga la Steaua, dar Copos mi-a spus ca el nu-l vrea pe Neaga la Rapid", a fost declaratia latifundiarului din Pipera.

Buga îsi doreste foarte mult sa câstige titlul cu Rapid si sa joace în Liga Campionilor. "Vreau sa câstig un campionat în Giulesti si sa evoluez în cea mai puternica competitie din Europa. Pe 14 ianuarie voi fi la reunirea Rapidului", a spus atacantul.

Visez sa iau campionatul cu Rapid si sa ajung sa joc în Liga Campionilor purtând tricoul alb-visiniu.

Mugurel Buga, atacant Rapid

14 goluri a înscris Mugurel Buga pentru Rapid în competitiile europene, fiind golgheterul all-time al visiniilor



Vineri, 11 ianuarie 2008

CORSICANU' IL ATACA PE MIRCEA REDNIC

Campania slaba de achizitii a Rapidului din aceasta iarna a stârnit mânia suporterilor visinii. Presedintele Ligii Suporterilor Rapidisti, Gigi Corsicanu', îi transmite tehnicianului Mircea Rednic sa aduca jucatori valorosi în Giulesti, nu "fotbalisti de care numai dânsul a auzit". "Vrem sa vina fotbalisti consacrati, care ne pot ajuta sa câstigam campionatul. Am auzit ca domnul Rednic vrea sa aduca jucatori aflati la sfârsit de cariera si care nu ar face fata în Giulesti", a declarat Corsicanu'. Altfel, astazi la ora 18:30, în Sala Rapid, va avea loc alegerea noului lider de galerie.


Vineri, 11 ianuarie 2008

"DNEPR M-A VRUT SI IN VARA"

Atacantul Ionut Mazilu stie ca Oleg Protasov îl vrea în Ucraina, fiind dispus sa plece de la echipa giulesteana.

Anderlecht, Dnepr si Saturn sunt cluburile care s-au interesat de Mazilu (foto) în aceasta iarna, însa cele mai mari sanse sa-l transfere le au ucrainenii, care sunt dispusi sa plateasca 4 milioane de euro.

Pentru a ridica miza, finantatorul "feroviarilor", George Copos, a declarat ieri ca, în afara de oferta de la Dnepr, mai exista o alta, mult mai avantajoasa pentru club, în valoare de 4,5 milioane. "Protasov îl vrea foarte mult pe Ionut Mazilu, dar el va pleca acolo doar daca clubul ucrainean îi va asigura un salariu corespunzator valorii sale si va plati Rapidului un pret corect. In plus, am primit o oferta de 4,5 milioane de euro pentru Mazilu, dar nu de la Dnepr, ci de la un club puternic din Europa", a spus patronul giulestenilor.

Si Ionut Mazilu a recunoscut informatia redata de ProSport, cum ca Dnepr l-a mai vrut si la sfârsitul editiei trecute de campionat: "Protasov s-a interesat de mine si în vara. Pe mine nu m-a informat nimeni de la club de existenta unei oferte, dar daca ea exista, atunci ne vom aseza la masa tratativelor si vom vedea". Copos a recunoscut ca în locul lui Mazilu va fi adus un atacant brazilian, posibil Fernandao, de la Porto Alegre, pe care Grigore Sichitiu l-a urmarit la turneul de la Dubai.


Vineri, 11 ianuarie 2008

COTAT LA 600.000 EURO

Mircea Rednic îl doreste pe Rica Neaga, iar Gigi Becali i-a fixat stelistului pretul "de piata". Negocierile sunt în plina desfasurare.

Asa cum ProSport a anuntat în exclusivitate, atacantul Stelei, Rica Neaga, este foarte aproape de un transfer în Giulesti.

Impresarul jucatorului, Victor Becali, a confirmat interesul visiniilor pentru atacantul ros-albastrilor: "Am auzit si eu ca Rapid îl vrea pe Neaga, mai ramâne sa se înteleaga patronii celor doua echipe".

Neaga a fost tot timpul în contact cu Mircea Rednic, mai ales ca la un moment dat se punea problema ca el sa nu mai intre în vederile tehnicianului Marius Lacatus pentru cantonamentul din Spania.

Tocmai interesul aratat de giulesteni i-a facut pe stelisti sa îsi schimbe politica si sa-l includa în lot pe Rica cu scopul de a recupera investitia facuta la repatrierea fotbalistului din Coreea. Suma pentru care Neaga ar putea ajunge în Grant se ridica la 600.000 de euro, iar antrenorul visiniilor, Mircea Rednic, l-a anuntat deja pe Copos ca-l vrea pe stelist.




Vineri, 11 ianuarie 2008 00:45

"Doar Rapid!"

Szekely spune că oferta giuleștenilor este singura căreia i-ar da curs

Curtat de Rapid, Dinamo și CFR Cluj, dar și de cîteva grupări din străinătate, Janos Szekely a declarat în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor că singura echipă la care ar pleca este cea din Giulești. "Le mulțumesc celor de la Dinamo și CFR pentru că m-au dorit, însă interesul Rapidului este singurul care mă onorează", a spus mijlocașul de 24 de ani.

Transferul lui Szekely la formația pregătită de Mircea Rednic are mari șanse să se realizeze în această săptămînă, mai ales că Dinamo și CFR par să se fi retras din cursa pentru semnătura jucătorului. Deși anunțase că va negocia pentru Janos, dinamovistul Cristi Borcea s-a răzgîndit: "Am vorbit cu Țălnar și e mulțumit de lot, nu mai luăm nimic acum. După cantonamentul din Cipru vom decide dacă avem sau nu nevoie de el. Cînd vrem pe cineva, orice echipă trebuie să se teamă de noi".

Nici propunerea CFR-ului, o sumă de bani și 4 fotbaliști la schimb, nu mai este de actualitate, după ce președintele Oțelului, Marius Stan, a anunțat că a respins-o: "Ne dădeau puțini bani și jucători la schimb, iar pentru noi prioritară este partea financiară". În plus, George Copos spune că a discutat cu oficialii ardeleni și are promisiunea acestora că nu vor mai plusa: "Domnul Paszkany este un om de onoare și mi-a garantat că nu va mai oferta nici un jucător dorit de noi".

"Sînt șanse mari ca Szekely să vină la Rapid. Și eu, și Rednic îl apreciem și îl dorim foarte mult. Ca și mine, este născut în Transilvania și ne vom înțelege de minune"
George Copos

60 de mii de dolari este salariul actual al lui Szekely, unul dintre cele mai mari de la Oțelul

Sfătuit de Grig?
Întrebat dacă Szekely ar putea confirma la o echipă mare, antrenorul Oțelului, Petre Grigoraș, a spus că mijlocașul este dependent de atmosfera din lot: "Dacă este liniște la echipă și nu se pune presiune, Janos va confirma cu siguranță. Este un fotbalist valoros". Cum Dinamo trece printr-o perioadă mai agitată, schimbînd doi antrenori de la începutul sezonului, e foarte posibil ca și acest lucru să fi avut un rol în alegerea jucătorului. În schimb, la CFR ar fi fost greu să fie adoptat de fani, ținînd cont că în trecut a evoluat la U Cluj. În plus, ar fi avut șanse mai mici să joace titular meci de meci.

A refuzat și Steaua
Primul club mare unde Janos Szekely n-a vrut să meargă a fost Steaua. La finalul ultimului meci din 2007, Oțelul - Pandurii (3-1), disputat pe 15 decembrie, jucătorul originar din Timișoara a exclus o eventuală venire a sa în Ghencea: "Dacă aș avea o ofertă concretă de la Steaua, aș refuza-o. Nu vreau să joc acolo, au fost prea multe probleme în ultima vreme". Szekely a întărit cele afirmate la finalul anului trecut și miercuri, la reunirea lotului gălățean.

Dinamo l-a pierdut în 2004
În urmă cu 3 ani și jumătate, Szekely a fost aproape să ajungă în Ștefan cel Mare, la pachet cu Răzvan Cociș și George Florescu. Tranzacția nu s-a realizat deoarece principalele ținte, Florescu și Cociș, au refuzat oferta dinamoviștilor. Și clubul din Giulești l-ar fi putut achiziționa la un preț mult mai mic, 40.000 de dolari, în 2006, însă, pînă la urmă, jucătorul a ajuns la Galați.


Vineri, 11 ianuarie 2008 00:30

"Aflu pe 14"

Buga nu știe dacă mai continuă în Giulești

Unul dintre cele mai vehiculate nume pe lista despărțirilor de Rapid, Mugurel Buga, așteaptă reunirea lotului ca să afle decizia conducerii în privința sa. Luni e ziua decisivă pentru "Pele"! "Sînt la Brașov și văd la televizor că Gigi Becali zice că mă vrea la Steaua, se tot vorbește de plecarea mea, dar nu m-a sunat nimeni să-mi zică nici da, nici ba! N-am discutat cu nici un om din conducerea noastră în această vacanță, așa că aștept reunirea ca să aflu ce și cum, după o discuție cu domnul Rednic", spune Buga.

Pe rapidisti.ro, 80 la sută dintre suporteri au votat ca atacantul în vîrstă de 30 de ani să fie păstrat în Giulești și au postat sute de mesaje în care le-au cerut oficialilor să nu renunțe la Mugurel. "Le mulțumesc fanilor, chiar dacă am mai fost înjurat de cei din tribune. Și eu aș vrea să continuu, dar vom vedea, pentru că nu depinde doar de mine". Cel mai prolific golgeterul al Rapidului în Europa, cu 14 goluri, a evoluat în 16 din cele 19 meciuri disputate de echipa sa în Liga I, a marcat de 3 ori și a dat două pase de gol.

"Este exclus să-l vindem pe Buga. E un atacant important pentru Rapid și avem nevoie de el în continuare"

"Cu mustață sau fără mustață, Gigi Becali rămîne un un domn și nu ni-l va fura pe Buga"
George Copos

Stancu vrea la Urziceni
Pus pe lista de transferuri, Romeo Stancu își dorește să ajungă la Unirea Urziceni, echipă interesată de serviciile sale. " Nu știam că am fost pus pe liber, dar la Rapid nu apuc nici să pășesc pe gazon, așa că prefer să mă duc la Urziceni, unde există o echipă cu un antrenor valoros și o conducere puternică. Unirea ar putea juca în Cupa UEFA și asta mă atrage", a spus mijlocașul de 29 de ani pentru rapidiști.ro. (George Șeitan)

Boya dă vina pe singurătate
Amenințat de Copos cu înlăturarea de la Rapid după incidentul în care a fost implicat în urmă cu cîteva zile, cînd a fost prins beat la volan, Pierre Boya i-a răspuns patronului: "Domnul Copos ar trebui să se pună în locul meu și apoi să-mi de ultimatumuri. Am fost nevoit să-mi petrec Sărbătorile singur în România și nu sînt obișnuit cu asta. Am fost și eu să-mi văd un prieten, iar la întoarcere s-a întîmplat ce s-a întîmplat". "Trebuie ținut din scurt, altfel o ia razna, ca toți africanii", a spus și Sicihtiu, cel care l-a adus pe atacant în Giulești.

Ultimatum de la Dnepr
Rapidiștii au termen pînă astăzi să se hotărască dacă acceptă oferta lui Dnepr pentru Ionuț Mazilu (26 de ani). Ucrainenii oferă 4 milioane de euro pentru atacant, însă Copos a anunțat că pe adresa clubului a mai sosit o propunere de 4,5 milioane de euro de la o formație puternică din Europa și a spus că are deja pregătită soluția de înlocuire: "Vom aduce un atacant brazilian, recomandat de Sichitiu". Lui Mazilu nu-i surîde însă o eventuală plecare din Grant: "Mă bucur că foarte multe echipe se interesează de mine, dar eu sînt la Rapid și nu mă gîndesc la nimic altceva".


















Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...