| revista presei - stiri din ziare despre Rapid |
12-13 ianuarie 2008

online | vizualizari                 actualizat duminică 13 ianuarie 2008 ora 17:40

    TITLURILE ZILEI
  • Mazilu s-a inteles cu ucrainienii de la Dnepr si a plecat deja spre Ucraina
  • George Copos: "Vom aduce în locul lui Mazilu un atacant de națională"
  • "Philippe Leonard va sosi duminică în țară, iar Salou, luni"
  • S-a terminat vacanța! Rapidiștii se vor reuni la baza Pro Rapid
  • Condiții excelente de pregătire în Portugalia
  • Pierre Boya: "Vreau să las în urmă acest incident!"
  • Burdujan , Raduta, Perja si Marinescu sunt jucatorii care trec zilnic pe la Pro Rapid

  FC RAPID Bucuresti www.fcrapid.ro •    
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |

Duminica, 13 ianuarie 2008

Constantin Zotta: "Așteptăm răspunsul Oțelului!"

Revenim cu mai multe precizări legate de posibilul transfer al jucătorului Janos Szekely, subiect care a luat o amploare deosebită în presa sportivă a ultimelor zile. Constantin Zotta a ținut să clarifice poziția clubului din Grant printr-o scurtă declarație oferită site-ului oficial:

"Interesul nostru pentru Szekely este unul concret, iar oferta de transfer am făcut-o încă de săptămâna trecută. Este cu siguranță cea mai bună ofertă și o vom menține indiferent de finalizarea transferului lui Ionuț Mazilu la Dnepr. Așteptăm acum conducerea Oțelului să analizeze și să decidă în privința acestui transfer. Despre jucător, care a declarat deja că își dorește să joace în Giulești, pot spune doar că va primi un contract la nivelul unei echipe care își dorește accederea în grupele Champions League", a declarat directorul general al clubului, care a adăugat:

"Am văzut prin presă că cei de la Dinamo se gândesc la transferul timișoreanului Gabriel Torje. Nu o spunem doar ca să ne aflăm în treabă, însă jucătorul lui Poli ar putea fi o soluție și pentru Rapid. Vom studia posibilitatea unei oferte pentru transferul său. Avem avantajul că este vorba despre un fotbalist crescut în spiritul clubului de pe Bega, și nu mai e nevoie să explic de ce pentru el trecerea în Giulești ar fi o opțiune mai realistă decât un pas spre clubul din Ștefan cel Mare"


Sambata, 12 ianuarie 2008

S-a terminat vacanța!

Luni dimineață, rapidiștii se vor reuni la baza Pro Rapid, unde vor efectua și primul antrenament al acestei perioade de pregătire.

Alb-vișiniii sunt așteptați la ora 10:30, oră la care va fi permis și accesul reprezentanților mass-media. Prima întâlnire a acestui an cu elevii lui Mircea Rednic se va desfășura sub forma unei zone mixte la care vor participa, pe rând, mai mulți dintre jucători.

Vă așteptăm!


Vineri, 11 ianuarie 2008

Condiții excelente de pregătire în Portugalia

De pe data de 20 ianuarie, echipa antrenată de Mircea Rednic își va muta cartierul general la Rio Maior, pe pământ lusitan. Alb-vișiniii se vor pregăti timp de aproape două săptămâni într-unul din cele mai moderne centre de pregătire din Portugalia.

"Centro Estágios e Formaçao Desportiva" este moderna bază de pregătire care le va asigura giuleștenilor cele mai bune condiții de pregătire. Ca fapt divers, respectivul centru de pregătire a fost ales de selecționata Spaniei pe perioada turneului final Euro 2004.

Adresa: Centro Estágios e Formaçao Desportiva
Morada: Largo Pá Ribeira, 2040-227 Rio Maior


Vineri, 11 ianuarie 2008

Pierre Boya: "Vreau să las în urmă acest incident!"

Camerunezul Pierre Boya a ținut să pună capăt discuțiilor legate de incidentul petrecut la Pitești, atunci când a fost oprit de un echipaj al Poliției Rutiere și sancționat ulterior pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Atacantul rapidist și-a cerut scuze pentru episodul respectiv și a ținut să transmită prin intermediul site-ului oficial un mesaj pentru suporterii alb-vișinii:
"Îmi cer scuze pentru ceea ce s-a întâmplat, chiar dacă s-a exagerat foarte mult. A fost o greșeală pe care mi-o asum, și sper să nu fiu judecat greșit. Am petrecut aproape toată vacanța singur, în apartamentul de la București și nu știu cum se face că de câte ori ies se întâmplă ceva neplăcut. A fost vina mea și îmi pare rău. Vreau să mă revanșez față de conducerea clubului și suporteri, iar acum tot ce îmi doresc este să las această întâmplare în urmă și să mă concentrez pentru startul pregătirilor. Îmi doresc ca la reluarea sezonului să demonstrez care este valoarea mea adevărată și să fiu campion împreună cu ceilalți colegi de la Rapid!''

În altă ordine de idei, conducerea clubului ține să aducă la cunoștința opiniei publice că imposibilitatea lui Boya de a părăsi țara pe timpul vacanței nu a avut nimic de a face cu activitatea personalului de la club. Fotbalistul nu a reușit să obțină la timp viza de intrare în Serbia din cauza întârzierii unor documente care ar fi trebuit remise de autoritățile din statul vecin secției consulare de la București.



Duminica, 13 ianuarie 2008 00:49

Primele două achiziții ale Rapidului

Ibrahim Salou
- atacant, 28 de ani
- are 1,87 metri și 89 de kg
- are dublă cetățenie, ghaneză și belgiană
- a jucat la King Faisal, Wandsbek 81 Hamburg, Tournhout, Kortrijk, Waregem și FC Bruges
- Bruges i-a plătit lui Waregem 1,5 milioane de euro pentru el în 2006
- vine mîine în România
- în afara lui Salou, Rapid mai vrea un atacant brazilian

 

 


Philippe Leonard
- fundaș central sau stînga, 34 de ani
- are 1,87 metri și 81 de kg
- dublu campion al Franței cu Monaco (1997 și 2000)
- a jucat la Standard Liege, Monaco, Nice și Feyenoord
- a fost coleg cu Rednic la Standard în perioada 1992-1996
- ajunge azi la București
- condiția lui: "Sînt interesat de oferta lui Mircea Rednic, dar vreau un contract pe un an și jumătate, nu doar pe un an, cum îmi oferă Rapid"


Duminica, 13 ianuarie 2008 00:49

Mazilu rezolvat

Mazilu a plecat aseară spre Antalya, unde va semna cu Dnepr, echipă aflată deja în cantonament. Rapid ia 4 milioane de euro, iar atacantul încasează minimum 500.000 pe an

Negociatorii lui Dnepr au plecat ieri seară de la București însoțiți de Ionuț Mazilu. Golgeterul Rapidului mai are acum de trecut un ultim pas pînă să devină cel mai scump fotbalist plecat vreodată din Liga I: ucrainenii îi plătesc lui Copos 4 milioane de euro doar după ce vîrful face vizita medicală în Antalya, locul unde Dnepr este în cantonament. Bani mulți ia și Mazilu (26 de ani), care va deveni unul dintre cei mai bine plătiți români, cu 500.000 de euro anual plus bonusuri care-l vor face să cîștige peste un milion pe sezon!

Copos bătuse de vineri seară palma cu șefii ucrainenilor, așa cum Gazeta a dezvăluit în ediția de ieri. Și totuși, transferul lui Mazilu n-a fost scutit de emoții. Jucătorul i-a refuzat în primă fază pe trimișii lui Oleg Protasov. Motivul? N-a fost mulțumit de salariul de 350.000 de euro, care s-ar fi dublat doar în funcție de rezultatele echipei și de performanțele jucătorului. Oficialii lui Dnepr l-au chemat iar la negocieri și i-au făcut oferta finală, acceptată: vîrful "naționalei" României va încasa cîte 500.000 de euro în fiecare din cei patru ani de contract, la care se adaugă diverse bonusuri.

9 e numărul străinilor din lotul lui Dnepr după transferul lui Mazilu

16 meciuri a ratat Mazilu din cauza accidentărilor în perioada Rapid

170.000 de euro e salariul pe care Mazilu îl avea în Giulești

2,3 milioane de euro
a plătit Rapid pentru Mazilu, adus în toamna lui 2006 de la Sportul

Rednic: "Nu plîng după el!"
La două ore după plecarea în Ucraina, Mazilu a fost criticat de Rednic. "Ce vreți, să plîng după el?! A plecat la 500.000 de euro pe an, plus bonusuri! O să aducem alt atacant. Oricum, să fim sinceri, Mazilu nu era un fotbalist constant, avea multe fluctuații de formă și nu e un capăt de țară că nu va mai juca la Rapid", a declarat "Puriul" pentru Fanatik.

Ceartă pe procente?
Discuții sînt și pe marginea procentului din suma de transfer care revine Sportului. Motivul? Vasile Șiman ar vrea mai mult decît cele 5 la sută, adică 200.000 de euro, atît cît îi dă Copos. Șeful din Regie a negat aseară, la Știrile Sportive ale Antenei 1, existența vreunui diferent cu nașul său: "Eu n-am cum să intervin în transferul lui Mazilu, deoarece Rapid a negociat pentru el, nu Șiman! Procentele nici nu contează".


Duminica, 13 ianuarie 2008 00:48

"Dă-mi și mie!"

După ce a aflat că Rapid l-a vîndut pe Mazilu cu 4 milioane de euro, Marius Stan i-a fixat lui Szekely un preț exorbitant, 1,5 milioane de euro

Marius Stan încearcă să profite de vînzarea lui Ionuț Mazilu la Dnepr și vrea să obțină aproape o treime din banii pe care Rapid urmează să-i încaseze din afacerea cu formația ucraineană. Surse din anturajul oficialului gălățean au mărturisit că suma pentru care Stan ar fi dispus să-l lase pe Szekely în Giulești ar fi urcat acum la 1,5 milioane de euro!

Deși Constantin Zotta a anunțat că giuleștenii au făcut o ofertă concretă Oțelului pentru mijlocașul dreapta, președintele gălățean a negat. "Nu am primit nimic oficial din partea Rapidului. M-am întîlnit cu domnul Copos marți, dar după 15 minute am plecat deoarece dînsul nici nu a adus vorba de suma de transfer", a declarat Stan pentru Știrile Sportive ale Antenei 1.

Cu toate că giuleștenii îl au de partea lor pe jucător, care a declarat că Rapidul este singurul club din țară unde ar pleca, Janos Szekely (24 de ani) pare mai aproape de Dinamo decît de Rapid. Marius Stan a anunțat ieri că a primit o ofertă de la Dinamo: "Domnul Borcea ne-a făcut o propunere concretă. Suma este de un milion de euro și se aproprie de ceea ce vrem noi, dar nu o vom accepta. Vrem mai mult!". O altă posibilă destinație pentru jucător ar putea fi Rusia, unde este dorit de Spartak Moscova și Rubin Kazan, dar și Elveția, jucătorul fiind monitorizat de FC Thun

szekely

"Sînt convins că domnul Stan va realiza că oferta noastra este cea mai bună. Probabil că Szekely va deveni rapidist săptămîna viitoare"
Constantin Zotta

"Așteptăm să vedem cum decurg negocierile și îi asigurăm pe fanii noștri că Dinamo nu niciodată pe piața transferurilor"
Cristi Borcea

Sambata, 12 ianuarie 2008 00:35

Rednic: "Leo vine duminică!"

Philippe Leonard e 99 la sută rapidist! Fostul căpitan al "naționalei" Belgiei are biletele de avion pregătite. Vine duminică în România, semnează contractul pe șase luni cu Rapid, iar luni e prezent la reunirea giuleștenilor. "E ca și făcut, îl aștept!", a anunțat Mircea Rednic la Antena 1.

Apărătorul de 34 de ani nu a mai jucat de aproape un an, ultima echipă la care a activat fiind Feyenoord, și a fost adus pentru că e un jucător polivalent.

Chiar dacă a evoluat mai mult fundaș stînga în carieră, "Puriul" îl vede pe Leonard drept o soluție și pentru centrul defensivei, acolo unde, în afara lui Maftei și a lui Marius Constantin, îl mai avea doar pe Dănuț Perjă. Belgianul a refuzat ieri să comenteze transferul său: "Îl cunosc bine pe Rednic, am jucat cu el la Standard, dar nu vreau să vorbesc despre Rapid și nici nu știu nimic despre acest club".


Sambata, 12 ianuarie 2008 00:37

SALARIU FABULOS PENTRU MAZILU / Un milion de dolari!

Astăzi va fi perfectat cel mai scump transfer din România! Ucrainenii de la Dnepr Dnepropetrovsk îl iau pe Ionuț Mazilu pe 4 milioane de euro! George Copos a discutat și joi seară, și ieri cu trimișii clubului din Est și s-au înțeles, în mare, asupra tranzacției. La negocierile de ieri a participat și antrenorul Mircea Rednic, care îl va primi în schimbul golgeterului din prima parte a campionatului pe Salou sau un atacant din Brazilia.

Salariul lui Mazilu va fi egal cu cel al lui Protasov, antrenorul cu care o să lucreze în Ucraina, adică un milion de dolari pe sezon! Comparativ, Răzvan Raț primește la Șahtior Donețk 1,5 milioane de dolari! Șefii lui nepr le dăduseră ultimatum alb-vișiniilor acum trei zile: "Ne place Mazilu, dar vrem răspunsul vostru final pînă vineri, altfel vom căuta un vîrf în altă parte!". Ieri s-au pus de acord, iar azi urmează să semneze actele. Giuleștenii se grăbesc și ei să definitiveze trecerea atacantului la Dnepropetrovsk, ca să-l poată înlocui pînă la plecarea în turneul din Portugalia, programată pentru 20 ianuarie.

Top 5 transferuri din România în străinătate
1. Mazilu Dnepr 4 milioane E
2.-3. D. Niculae Auxerre 3,3 milioane E
Ogăraru Ajax 3,3 milioane E
4. Hagi Real Madrid 2,8 milioane E
5. I. Dumitrescu 2,5 milioane E

"Ger în loc de căldură"

Mazilu așteaptă să afle dacă merge cu Rapid în Portugalia sau trece în Ucraina

- Ionuț, te desparți de Rapid după un an și jumătate?
- Nu cred că lucrurile sînt sută la sută rezolvate între conducerea noastră și Dnepr, pentru că nu m-a anunțat nimeni deocamdată că am fost transferat în Ucraina. Aștept vestea din partea oficialilor, oricare ar fi ea.

- Dar ai accepta să joci la Dnepropetrovsk?
- Eu știu că au mai fost discuții cu Dnepr în ultimul an, ceea ce înseamnă că Oleg Protasov chiar mă dorește acolo. Ar conta și asta în decizia mea, însă depinde de mine doar în ultimă instanță.

- Și faptul că Dnepr e lider acum în Ucraina?
- Da, e important, dacă plec de la Rapid, să merg la o echipă care să joace în Liga Campionilor. Am venit în Giulești ca să evoluez în grupe, îmi doresc mult asta.

- Te-ai antrenat zilele trecute, deși erai în vacanță. A avut asta vreo legătură cu tratativele cu Dnepr?
- Nu, așa sînt eu, conștiincios (Rîde). Am făcut și eu cît am putut ca să fiu în formă. Soția mea a născut un băiețel chiar de Sfîntul Ion, dar a doua zi am fost la Pro Rapid și am făcut antrenament. Aștept liniștit decizia clubului, nu e ca și cum s-ar lua o hotărîre capitală pentru mine. Dacă-mi zic că s-au înțeles cu Dnepr, OK, dacă nu, continuu la Rapid. Aflu dacă merg în cantonamentul din Portugalia sau trec la gerul din Ucraina. Nu stau deloc în stres, deoarece n-am fost nici o clipă disperat să plec.

170 de mii de euro e salariul lui Mazilu la Rapid, al treilea din lot, după Boya, 200.000 de euro, și Cesinha, 190.000 de euro

6,53 e media notelor gsp ale lui Mazilu, cel mai bun jucător din Giulești la acest capitol

1 milion de euro e profitul înregistrat de Rapid cu Mazilu, scăzînd banii dați Sportului și cei încasați de jucător

1 e locul ocupat de Dnepr în campionatul Ucrainei după 18 etape, cu două puncte avans față de Șahtior, care are însă un meci mai puțin jucat




Duminica, 13 ianuarie 2008

ZOTTA: "TORJE E O SOLUTIE PENTRU RAPID"

Dupa ce prin presa s-a speculat asupra unui eventual transfer al lui Gabriel Torje, de la Poli la Dinamo, este randul celor de la Rapid sa isi exprime interesul pentru tanarul mijlocas banatean.

"Nu o spunem doar ca să ne aflăm în treabă, însă Torje ar putea fi o soluție și pentru Rapid. Vom studia posibilitatea unei oferte pentru transferul său. Avem avantajul că este vorba despre un fotbalist crescut în spiritul clubului de pe Bega și nu mai e nevoie să explic de ce pentru el trecerea în Giulești ar fi o opțiune mai realistă decât un pas spre clubul din Ștefan cel Mare", a spus directorul general al FC Rapid, Constantin Zotta, citat de siteul oficial al clubului giulestean.

Se pare ca Rapid incearca sa intervina pe fir in cazul unui eventual transfer, Torje fiind vazut ca o solutie pentru acoperirea flancului drept, cu atat mai mult cu cat transferul galateanului Szekely intarzie sa se materializeze. Nici Poli nu pare impotriva unui eventual transfer al "pustiului minune" al Banatului, dar numai ca titlu de imprumut, dupa cum reiese din afirmatiile lui marian Iancu. "Torje nu e de vânzare, în niciun caz. În funcție de cum va arăta echipa după ce vine din pregăitrea fizică vom hotărî dacă este bine pentru el și pentru echipă să plece. E posibil să fie o echipă mai bună ca noi din punct de vedere al rezultatelor și obiectivelor", a spus Iancu.


Duminica, 13 ianuarie 2008

OVIDIU HEREA S-A OPERAT LA DANTURA

Din cauza unei infectii dentare, Ovidiu Herea s-a operat vineri seara. "Interventia chirurgicala a durat cinci ore si a fost extrem de dureroasa", a dezvaluit mijlocasul.

Desi va veni la reunirea Rapidului de luni, Ovidiu Herea nu va intra la antrenamente, deoarece medicii i-au recomandat câteva zile de repaus total.

Cel mai probabil, mijlocasul va reveni la sedinte normale de pregatire abia de joi.


Duminica, 13 ianuarie 2008

REDNIC VREA INLOCUITORI

In Giulesti vor veni Ibrahim Salou si un atacant brazilian sau belgian.

Plecarea lui Mazilu la Dnepr i-a lasat pe alb-visinii descoperiti în avanposturi. Fostul "student" era golgheterul Rapidului, punctând de noua ori în saptesprezece etape.

Cu toate acestea, conducatorii giulestenilor nu îsi fac prea mari probleme, afirmând ca sunt în discutii cu mai multi atacanti. Astfel, jucatorul lui FC Bruges, Ibrahim Salou (foto), urmeaza sa ajunga la Bucuresti în cursul zilei de mâine pentru a parafa întelegerea cu giulestenii. Totusi, Mircea Rednic a precizat ca îsi mai doreste un jucator pentru atac, în afara lui Salou, pentru a crea concurenta. Pentru a mai domoli din furia suporterilor, care nu sunt de acord cu transferul lui Mazilu în plin campionat, oficialii rapidisti vor sa acopere plecarea acestuia prin aducerea unui atacant de valoare.

Cel desemnat pentru aceasta misiune este Grigore Sichitiu, care se afla pe doua piste, urmarind un vârf brazilian si unul belgian. Mai mult, finantatorul George Copos a dat asigurari ca în cel mai scurt timp îi va pune la dispozitie lui Rednic un jucator care va face diferenta.

BELGIANUL LEONARD SOSESTE ASTAZI
Tehnicianul Mircea Rednic sustine ca a ajuns la un acord de principiu cu fundasul Philllipe Leonard, iar acesta va ajunge cel mai probabil astazi în România pentru a parafa contractul cu Rapid. Si jucatorul a lasat de înteles ca va semna cu gruparea giulesteana, doar ca mai sunt de stabilit câteva date contractuale. "Sunt foarte interesat de oferta Rapidului. Trebuie sa ajungem însa la o întelegere în privinta duratei contractului. Eu vreau sa semnez pe 18 luni, clubul vrea 12. Vom vedea ce va fi", a spus Leonard.

Duminica, 13 ianuarie 2008

MAZILU, DAT LA DNEPR!

Ucrainenii vor plati patru milioane de euro, iar jucatorul, care mai are de trecut doar vizita medicala, va încasa un salariu de 500.000 de euro.

Rapid a dat lovitura pe piata transferurilor! L-a transferat pe Ionut Mazilu în Ucraina pentru patru milioane de euro.

Antrenorul celor de la Dnepr, Oleg Protasov, a declarat în dese rânduri ca ar avea nevoie de un jucator precum Mazilu si ca l-ar dori la echipa pe care o antreneaza. Interesul ucrainenilor s-a materializat ieri, când un delegat desemnat de echipa din estul Europei a sosit la Bucuresti pentru a trata cu Copos. Desi initial finantatorul "feroviarilor" a cerut cinci milioane de euro pentru "nouarul" sau, cele doua cluburi s-au înteles pentru o suma care doboara recordul în materie de transferuri al unui jucator din Liga I peste hotare: patru milioane de euro!

Mazilu a semnat un contract pe patru ani, timp în care va primi un salariu stagional de 500.000 de euro, plus bonusuri în functie de obiectivele pe care Dnepr le va atinge, aproximativ un milion de euro. Negocierile pentru trecerea lui Mazilu la Dnepr s-au finalizat ieri, în jurul prânzului, astfel ca atacantul nu a mai participat la nunta fiului directorului tehnic al visiniilor, Nicolae Manea.

mazilu

Trebuie sa treaca vizita medicala

Imediat dupa ce partile au ajuns la un acord, jucatorul s-a urcat în avion si urma sa ajunga aseara târziu în Ucraina. Mazilu va face vizita medicala, aceasta fiind ultimul test pe care atacantul trebuie sa-l treaca, mai ales ca el a mai avut dese probleme medicale în ultimul timp. Daca nu vor exista probleme, atacantul se va prezenta la antrenamentele conduse de Oleg Protasov.

Mazilu e cel mai bun atacant pe care l-a avut Rapid. Am lasat din pret pentru a-i asigura lui Ionut toate conditiile la noua echipa. L-am lasat sa plece cu conditia ca în locul sau sa vina un atacant la fel de valoros.
George Copos, patron Rapid

Ce vreti acum? Sa ma apuc sa plâng dupa Mazilu? Baiatul a plecat la mai bine, la un salariu de 500.000, plus alte bonusuri. Mazilu nu era un jucator constant în evolutii. Avea foarte multe fluctuatii în jocul sau.
Mircea Rednic, tehnician Rapid


Sambata, 12 ianuarie 2008 17:00

EXCLUSIV / MAZILU S-A INTELES CU DNEPR SI A PLECAT IN UCRAINA

Surse din cadrul clubului Rapid au declarat pentru www.prosport.ro ca jucatorul Ionut Mazilu s-a inteles cu ucrainienii de la Dnepr si va parasi gruparea giulesteana. Atacantul va avea un salariu anual de 500 de mii de euro si va semna un contract pe 4 ani. Rapid va primi de la echipa antrenata de Oleg Protasov suma de 4 milioane de euro. Mazilu a plecat deja spre Ucraina, actele urmand sa fie parafate duminica. 

Astfel, fostul varf al clubului Sportul Studentesc devine obiectul celui mai scump transfer efectuat vreodata in Romania. De asemenea, "feroviarii" reusesc un nou transfer banos, dupa cel al lui Daniel Niculae, pentru 3,3 milioane de euro la Auxerre.


Top 5 transferuri din România în străinătate

1. Ionut Mazilu / Dnepr 4 milioane euro
2-3. Daniel Niculae / Auxerre 3,3 milioane euro
2-3. George Ogăraru / Ajax 3,3 milioane euro
4. Gheorghe Hagi Real Madrid 2,8 milioane euro
5. Ilie Dumitrescu 2,5 milioane euro

Prosport a fost primul ziar care a anuntat, luni dimineata, posibilitatea transferului atacantului la echipa din Ucraina


Sambata, 12 ianuarie 2008

RAZBOIUL ACHIZITIILOR

CFR si Rapid au strategii de transferuri diferite, clujenii investind în jucatori straini, în timp ce giulestenii stau în expectativa.

Ultimele cincisprezece etape ale acestui campionat se anunta a fi unele dintre cele mai disputate de pâna acum. Toate echipele pregatesc minutios "asaltul final" pentru a patrunde în Liga Campionilor.

Dintre echipele fruntase, Rapid poate primi usor renumele de cea mai cuminte echipa în privinta transferurilor în aceasta iarna. Desi au anuntat ca au în vizor mai multi jucatori români si straini, alb-visiniii nu au înca nicio certitudine. Szekely, Philippe Leonard si eventual Salou ar urma sa întareasca lotul cu care "Puriul" se va bate cu cei de la CFR.

Mircea Rednic s-a declarat multumit de evolutia elevilor sai în prima parte a campionatului, precizând ca nu-l intereseaza cantitatea, ci calitatea, aceasta fiind una dintre explicatiile pentru care "feroviarii" au stat la cutie.

La capitolul plecari, Romeo Stancu si Tamandare reprezinta jucatori care fie nu mai prindeau prima echipa, fie jucau foarte putin. Un aspect interesant este acela ca Rapid si-a format un obicei din a aduce jucatori "pe ultima suta de metri" sau chiar dupa ce campionatul a fost reluat. Cele mai recente exemple în acest sens: Ianis Zicu, Costin Lazar, Ionut Mazilu si lista ar putea continua.

In schimb, cei de la CFR Cluj au optat pentru o "infuzie" masiva cu jucatori din "afara", fotbalisti în care oficialii din Gruia îsi pun toate sperantele ca vor aduce titlul în provincie dupa o pauza îndelungata. Patronul ardelenilor nu s-a uitat la bani, aducând în Gruia jucatori precum Dorsin, Dubarbier, Ruiz sau Hirschfeld, care se vor regasi probabil în primul "11" al lui Andone.

2 milioane de euro a investit CFR Cluj în aceasta iarna pentru aducerea lui Hirschfeld si a lui Dubarbier

transferuri

Sambata, 12 ianuarie 2008

BURDUJAN: "AM NUMAI MUSCHI PE MINE!"

Mai multi rapidisti, în frunte cu atacantul alb-visiniilor, se pregatesc de zor la Pro Rapid, asteptând reunirea de pe 14.

Desi data reunirii lotului giulestean este pe 14 ianuarie, câtiva fotbalisti au venit din proprie initiativa la sedintele de pregatire, supervizate de secundul Marian Rada.

Lucian Burdujan (foto), Mazilu, Raduta, Perja si Marinescu sunt jucatorii lui Mircea Rednic care trec zilnic pe la Pro Rapid pentru a se antrena. Programul de pregatire contine alergari, dar si exercitii la sala. "Sunt mândru de elevii mei, aproape jumatate din ei au venit din proprie initiativa la Pro Rapid. M-a luat prin surprindere gestul lor", a declarat Rednic.

"Trag tare la sala. Mai cu caterinca, mai cu munca, asa ne omorâm timpul. Chiar daca au fost Sarbatorile de Iarna, eu nu am pus niciun gram de grasime, am numai muschi pe mine", a spus si atacantul visiniilor, Lucian Burdujan. Aflati acasa, la Pitesti, alti doi rapidisti, Dani Coman si Emil Dica, se antreneaza si ei pentru a nu iesi din forma.


Sambata, 12 ianuarie 2008

Leonard soseste duminica

Dintre fotbalistii pe care Rednic i-a dorit în aceasta iarna la Rapid, sanse mari de a fi prezent la reunirea visiniilor, programata pe 14 ianuarie, le are doar belgianul Philippe Leonard. Desi nu a mai evoluat de sase luni, iar suporterii nu-l doresc în Grant, "Puriul" are mare încredere în fostul fundas al lui Feyenoord, cu care de altfel a fost coleg la Standard Liege. "Cu Philippe Leonard situatia este în mare parte rezolvata. El va veni duminica în România pentru a semna cu Rapid. Am mare încredere ca va face treaba buna la Rapid", a declarat Mircea Rednic.

Oficialii de la Dnepr au demarat aseara negocierile pentru atacantul Ionut Mazilu.

Patronul giulestenilor, George Copos, pare decis sa-l vânda în aceasta iarna pe Ionut Mazilu. Anderlecht si Dnepr sunt cluburile care îl vor pe atacant, iar impresari ai clubului ucrainean au sosit aseara în Bucuresti pentru a negocia cu patronul giulestenilor.

Copos le-a transmis agentilor de la Dnepr ca este dispus sa-l cedeze pe Mazilu doar contra sumei de 5 milioane de euro, în timp ce acestia i-au pus pe masa patronului o ofera de doar 4 milioane. Negocierile pentru atacantul Rapidului s-au purtat aseara târziu si urmeaza sa fie finalizate în urmatoarele zile.

De trecerea lui Ionut Mazilu la Dnepr vor depinde si transferurile pe care gruparea giulesteana le va face în aceasta iarna. Tehnicianul Mircea Rednic a dezvaluit ca atacantul lui FC Bruges, Ibrahim Salou, va ajunge în Giulesti numai daca fostul vârf al Sportului va parasi Grantul. "In cazul lui Salou, am ajuns la un acord cu FC Bruges, ramâne sa ne întelegem si cu el. Mai trebuie sa asteptam sa se rezolve si situatia lui Mazilu, pentru a începe negocierile cu FC Bruges. Mazilu, din câte stiu, are oferte. Daca acesta nu pleaca, nu are rost sa aducem înca un atacant. Ce, aducem jucatori doar de dragul de a transfera?", a spus "Puriul".




Sambata, 12 ianuarie 2008 20:30

George Copos: "Vom aduce în locul lui Mazilu un atacant de națională"

Patronul Rapidului promite un transfer care să umple golul lăsat de plecarea lui Mazilu, boss-ul giuleștean dezvăluind că Rapid e dispusă să ofere un salariu consistent pentru un atacant de națională:

"E bine pentru Mazilu că s-a realizat acest transfer. A trebuit să mai reducem din pretenții pentru a-i asigura jucătorului un salariu bun, ultimul preț a fost 3,7 milioane, iar salariul va fi de 500.000 de euro, plus alte bonusuri. Vom aduce în locul său un atacant de clasă, de națională, căruia sîntem dispuși să-i oferim un salariu de 3-400.000 de mii de euro", a spus Copos la TVR 1


Sambata, 12 ianuarie 2008 20:10

Operat din cauza unei infecții dentare, Herea va rata primele antrenamente din acest an

Ovidiu Herea va rata primele antrenamente cu Rapidul din acest an. Mijlocașul alb-vișiniilor a suferit o infecție dentară, care a necesitat o intervenție chirurgicală. După 5 ore de operație, jucătorul s-a întors acasă și nu are voie să stea în frig. Herea se va prezenta la reunirea lotului, dar nu se va putea antrena alături de colegi.

"Vreau să cîștig campionatul cu Rapid și să ajung să joc în Champions League. Vreau ca acest an să fie cel mai bun an de pînă acum. Sper să-mi revin cît mai repede după această operație, să fiu sănătos și să pot să ajut echipa să aibă rezultate bune. Îmi pare rău că nu voi putea face primele antrenamente, dar voi trage tare să recuperez cele 2-3 zile", a spus Herea


Sambata, 12 ianuarie 2008 19:43

Mircea Rednic: "Mazilu nu era un jucător constant în evoluții,
nu trebuie să facem un capăt de țară din plecarea sa"

Antrenorul spune că atacantul a avut fluctuații de formă, căutîndu-i un înlocuitor:

"În orice caz, trebuie să fim sinceri și să recunoaștem că Mazilu nu era un jucător constant în evoluții. Avea foarte multe fluctuații în jocul său. Vom aduce pe altcineva care să-l înlocuiască, așa se întîmplă la toate echipele din lume. Nu trebuie să facem un capăt de țară că nu va mai juca la Rapid", a spus Rednic.

Mircea Rednic se bucură pentru Ionuț Mazilu care va cîștiga mai mult la Dnepr Dnepropetrovsk și spune că nu are de ce să se plîngă, dînd exemplul Dinamo, cînd îi plecaseră 18 jucători:

"Ce vreți acum? Să mă apuc să plîng după Mazilu? Băiatul a plecat la mai bine, de la un salariu de 120.000 de euro, la 500.000, plus alte bonusuri. Îi urez mult succes, dacă el a acceptat să semneze, eu ce să fac? Eu cînd m-am dus la Dinamo au plecat 18 jucători și nu am mai zis nimic. Sînt antrenor, trebuie să mă conformez deciziilor conducerii", a declarat antrenorul Rapidului.
sursa: Fanatik


Sambata, 12 ianuarie 2008 18:10

Mircea Rednic: "Nu o să ne oprim aici!"

Tehnicianul giuleștenilor îi felicită pe Vladimir Bozovici și pe Cristian Săpunaru, cel mai bun fundaș stînga, respectiv cel mai bun fundaș dreapta din Liga I și promite că Rapid va fi și mai bună în retur:

"Mă bucur pentru Bozovici și Săpunaru. Sper să joace la fel de bine și în cele 15 etape rămase. Nu o să ne oprim aici, o să luptăm la titlu și sperăm să fim cei mai buni!", a spus Mircea Rednic


Sambata, 12 ianuarie 2008 15:33

Mircea Rednic: "Salou vine luni"

Ibrahim Salou este așteptat să sosească luni în România pentru a începe negocierile cu cei din conducerea clubului giuleștean.

"Salou va veni la Rapid doar dacă pleacă Mazilu", spunea Rednic în urmă cu cîteva zile

"Philippe Leonard va sosi duminică în țară, iar Salou, luni", a declarat Mircea Rednic, care vineri seara se afla la o discuție cu directorul general Constantin Zotta, referitoare la campania de achiziții a clubului din această iarnă.

















Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...