| revista presei - stiri din ziare despre Rapid |
14 ianuarie 2008

online | vizualizari                 actualizat luni 14 ianuarie 2008 ora 14:30

    TITLURILE ZILEI
  • Rapidiștii s-au reunit la baza Pro Rapid
• Căpitan de top!
• PHILIPPE LEONARD, PREZENT LA REUNIREA RAPIDULUI
• Atacantul Ionut Maziula tinut sa-i raspunda antrenorului
• Antrenorul neaga faptul ca l-ar fi criticat pe fotbalist.

  FC RAPID Bucuresti www.fcrapid.ro •    
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |

Luni, 14 ianuarie 2008

Căpitan de top!

După Cristian Săpunaru și Vladimir Bozovic, a venit rândul unui alt giuleștean să prindă un loc în unsprezecele ideal al Ligii I, alcătuit de Gazeta Sporturilor. Vasile Maftei a ocupat una dintre cele două poziții de fundaș central, ca o recunoaștere a evoluțiilor sale constant bune din prima parte a campionatului. Căpitanul trupei antrenate de Mircea Rednic a fost titular în 18 din cele 19 partide disputate de Rapid în campionat, reușind să-și treacă de două ori numele pe lista marcatorilor (în partidele din Giulești cu Oțelul și Unirea Urziceni). La Rapid din 2000, Vasile Maftei a preluat banderola de căpitan de la Adrian Iencsi și a adunat 167 de prezențe în Liga I, toate în tricoul alb-vișiniu!

Maftei e mîndru că Rapidul are 3 titulari în defensiva ideală a Ligii I

- Vasile, ești coleg cu Ionuț Rada în echipa Ligii I. Cum comentezi?
- Ooo, joc iar cu Rada?! (Rîde). Foarte tare! Mă bucur, deci trei fundași din patru sînt de la Rapid: eu, Săpunaru și Bozovici. Asta înseamnă că avem apărare bună.

- Au fost luate în calcul notele acordate de ziariști, plus datele oferite de o firmă profesionistă care a monitorizat jocurile din Liga I...
- Știu exact criteriile! Serios, le-am citit cu atenție în ziar chiar în ediția în care anunțați că Săpunaru a ieșit cel mai bun fundaș dreapta. Mi se pare un top serios, mai ales că nu e vorba de un sondaj, care ar fi avut o doză mai mare de subiectivitate.

- Sînt deja doi străini în echipă, Zapata și Bozovici. E îngrijorător pentru jucătorii români?
- De ce să fie? Oamenii vin, își fac treaba și merită pe deplin apreciați. Chiar mă aștept ca la mijloc și în atac să apară și fotbaliști de la CFR Cluj, care sînt avantajați de parcursul foarte bun al echipei. Altfel, dacă nu te ajută jocul și rezultatele, e greu să ieși în față de unul singur!



Luni, 14 ianuarie 2008 00:46

Vine Jovanovici?

Rapid nu s-a înțeles cu Szekely și l-ar putea aduce în locul lui pe sîrbul lui FC Vaslui

Surprize în campania de transferuri a giuleștenilor! Copos s-a înțeles ieri cu președintele gălățean Marius Stan pentru transferul lui Janos Szekely în Giulești contra sumei de 750.000 de euro, dar jucătorul a declinat oferta Rapidului! Motivul? Salariul propus din Grant, în jur de 100.000 de euro pe sezon, nu a fost pe placul mijlocașului dreapta al Oțelului.

Șefii din Giulești s-au repliat imediat și l-au ochit pe Petar Jovanovici, 25 de ani, mijlocașul dreapta al Vasluiului. Avantajul principal al sîrbului e acela că ar constitui o soluție ieftină în comparație cu Szekely. Mircea Rednic a negat ieri că ar abandona tratativele pentru gălățean: "I-am făcut oferte bune și lui Janos, și clubului, iar acum așteptăm răspunsurile lor".
Rapidul vrea să încerce o nouă ofensivă astăzi, cînd lotul și conducerea Oțelului sînt în București, de unde pleacă în Antalya, pentru pregătire. Nici Dinamo n-a renunțat la intenția de a-l înregimenta pe Szekely și speră să reușească să-l aducă pe jucător pînă marți, cel mai tîrziu, cînd roș-albii pleacă în Cipru.

Se reunesc azi
Azi dimineață, rapidiștii au programat primul antrenament al anului. Jucătorii se vor reuni la baza Pro Rapid, la ora 10:30. Mircea Rednic a decis ca elevii săi să aibă o pauză mai lungă decît a celorlalte echipe din Liga I deoarece giuleștenii au disputat ultimul meci din 2007 pe 19 decembrie, cînd au cîștigat în restanța de la Piatra-Neamț, cu Ceahlăul.

Mazilu a mai luat 200.000!

Ionuț Mazilu a făcut ieri cunoștință cu Oleg Protasov, noul său antrenor de la Dnepr. "E un atacant de valoare, pe care-l știu bine. Sînt încîntat de transferul pe care l-am realizat!", a comentat Protasov pentru rapidisti.ro. Pe lîngă salariul de 500.000 de euro anual, Mazilu, care a fost asistat la negocieri de Vasile Șiman, a mai primit în Ucraina și o primă de instalare în valoare de 200.000 de euro!


2 e numărul golurilor marcate de Jovanovici în cele 12 meciuri în care a jucat pentru Vaslui

43 de jocuri, toate pentru FC Vaslui, a disputat Jovanovici în 3 ani de cînd e în România


Luni, 14 ianuarie 2008 00:45

Leonard criticat!

Leonard, belgianul transferat de Rapid, a fost dublu campion al Franței și semifinalist în Liga Campionilor cu Monaco, dar e privit cu neîncredere de fani

Giuleștenii se reunesc azi, exact în ziua în care îl așteaptă la Pro Rapid și pe Philippe Leonard, prima achiziție pentru partea a doua a campionatului. Belgianul de 34 de ani are cel mai impresionant palmares dintre străinii care au trecut prin Liga I. A cîștigat de două ori campionatul în Franța, de fiecare dată cu Monaco (1997 și 2000), a jucat o semifinală de Liga Campionilor contra lui Juventus (1998) și a pierdut o finală de Cupă, tot cu echipa din Principat. Mai are și o Cupă a Belgiei, cucerită pe vremea cînd evolua pentru Standard (1993), dar și 26 de selecții în echipa națională a Belgiei.

În ciuda CV-ului impresionant al lui Leonard, fundașul e privit cu scepticism de suporterii Rapidului. Motivul principal e legat de vîrsta sa. Pe rapidisti.ro, fanii au criticat aducerea apărătorului fost ultima oară la Feyenoord, mai ales că sosirea sa coincide cu despărțirea de golgeterul Mazilu. "E un jucător experimentat și poate fi o soluție în defensivă!", l-a apărat Rednic la Știrile Sportive ale Antenei 1. Leonard, liber de contract de aproape un an, e și el încîntat: "Încă nu știu mare lucru despre Rapid, dar îl cunosc pe Mircea și cred că ne vom înțelege".

Întărește apărarea
Deși a jucat mai mult fundaș stînga în cariera sa, Mircea Rednic l-a adus pe Philippe Leonard pentru a crea concurență pe postul de fundaș central. Pînă acum singura soluție, în afară de titularii Maftei și Marius Constantin, ar fi fost Dănuț Perjă. Nu este exclus ca Leonard să fie folosit și pe banda stîngă, ceea ce ar duce la urcarea lui Bozovici în linia de mijloc.

Cel mai bine plătit
Singurele discuții care se mai poartă între oficialii giuleșteni și fundașul belgian sînt legate de durata contractului. Inițial, rapidiștii i-au propus o înțelegere pe 6 luni de zile, oferindu-i un salariu-record, 150.000 de euro pentru jumătate de an. Leonard a refuzat, cerînd să semneze pe un an și jumătate, iar conducerea Rapidului i-a oferit un contract pe un an, cu un salariu de 300.000 de euro.




Luni, 14 ianuarie 2008

PHILIPPE LEONARD, PREZENT LA REUNIREA RAPIDULUI

Luni, la baza Pro Rapid, a avut loc reunirea echipei Rapid Bucuresti la care au fost prezenti 22 fotbalisti printre care si Philippe Leonard.

Fundasul belgian în vârsta de 34 de ani a sosit în România si s-a înteles cu Rapid. Rednic si Philippe Leonard au fost colegi în trecut la Standard Liege, iar între ei exista o relatie de prietenie, dupa cum recunoaste jucatorul. Desi nu a semnat contractul cu Rapid, fundasul spune ca în mare s-a înteles cu oficialii giulesteni: "Clubul Rapid mi-a respectat toate doleantele si îmi voi da acordul."


Luni, 14 ianuarie 2008

IONUT MAZILU 'IL IMPUNGE' PE REDNIC

Atacantul a tinut sa-i raspunda antrenorului, cel care declara despre el ca a fost inconstant în evolutii la Rapid.

Mazilu a semnat ieri cu Dnepr pe patru ani si dupa ce s-a sfatuit cu selectionerul Victor Piturca.

2008 a început bine pentru tine... Esti tata, te-ai transferat afara pe un salariu mai mare...

Intr-adevar, sper sa continue tot asa si sa se încununeze la Euro, acolo unde mi-as dori sa avem evolutii de exceptie cu nationala.

Stii ca esti cel mai bine vândut jucator din istoria Ligii I?

Am auzit. Dar eu cred ca tot Hagi ramâne cel mai profitabil transfer. Erau alte vremuri atunci... Banii erau altii.

Cum de-ai acceptat sa pleci?

Dnepr m-a vrut de foarte mult timp. Si în vara am fost dorit de Protasov, dar eram accidentat. Acum, Dnepr a venit cu o oferta de nerefuzat. Atât pentru mine, cât si pentru club. 4 milioane e o suma care, probabil, o va ajuta mult pe Rapid. Oricum, de aici sper sa plec într-o zi la un club mai puternic.

Cum ai fost primit la Dnepr?

Foarte bine. Astazi (n.r. - ieri) am semnat si contractul pe patru ani. Sper ca am facut o alegere buna. Ma bucur ca am ajuns la Dnepr, pentru ca este un club serios.

Cu Protasov ai vorbit?

Am discutat si cu Oleg Protasov. Probabil este fericit ca m-a adus la Dnepr. Eu acum sper sa nu-i însel încrederea.

Rednic te-a cam "ciupit", a spus ca nu prea esti o pierdere mare pentru Rapid...

Este un adevar, nimeni nu este de neînlocuit la Rapid. Oricum, nu a fost frumos din partea lui daca a declarat asa ceva. Probabil ca a vrut "sa se scoata" acum în fata suporterilor, ca i-a plecat un jucator de nationala. S-a spus ca am fost inconstant în evolutii? Eu nu cred. Cât am fost la Rapid mi-am facut datoria. Nu e vina mea ca am fost accidentat. Mai bine sa îsi vada de jucatorii pe care îi aduce.

Ce le transmiti fostilor tai colegi?

Ce pot sa le spun? Sa ia campionatul si sa mearga în Liga Campionilor. Sa îmi pastreze si mie un tricou de campion...

Scand sansele sa mai vii la nationala?

Eu nu cred asta. Dnepr e un club respectat, cu sanse reale la Liga. Pot fi urmarit si aici de reprezentantii lui Victor Piturca. Eu i-am spus de oferta, am vorbit si cu dumnealui si a fost de acord sa plec la Dnepr. Pâna la urma, daca joc bine, pot veni la nationala de oriunde, cu conditia, bineînteles, sa nu fie o echipa din Coreea sau din China.


Luni, 14 ianuarie 2008

TINTA JOVANOVIC

Rapid îl vrea pe mijlocasul dreapta al celor de la FC Vaslui.

Petar Jovanovic (foto) este foarte aproape de a ajunge la un acord cu Rapid, mai ales ca este dorit de tehnicianul visiniilor, Mircea Rednic.

Cum tratativele pentru Szekely au intrat în impas, "Puriul" vrea sa-l aduca în Giulesti pe mijlocasul dreapta al formatiei FC Vaslui, Petar Jovanovic. Sârbul a venit în 2005 în Moldova, iar perioada în care Mircea Rednic a pregatit-o pe FC Vaslui a fost benefica pentru Jovanovic, care a fost mai tot timpul titular. De la începutul actualei editii de campionat, Petar Jovanovic a prins destul de rar echipa. In astfel de conditii, nu este exclus ca patronul Adrian Porumboiu sa renunte la mijlocas, mai ales ca acesta nu mai intra în vederile tehnicianului Dorinel Munteanu.


Luni, 14 ianuarie 2008

'BAFTA, MAZILU!'

Antrenorul neaga faptul ca l-ar fi criticat pe fotbalist.

Declaratiile care au aparut ieri în presa din partea lui Mircea Rednic, cum ca Mazilu ar fi un fotbalist inconstant, l-au determinat atât pe jucator, cât si pe Vasile Siman sa replice destul de taios.

"Eu cred ca e o problema de imagine a clubului Rapid când un antrenor iese si declara despre un jucator care înca nu este transferat ca nu e constant", a declarat Siman ieri la Sport.ro. El si-a continuat atacul vorbind despre vârful pe care îl doreste Rednic în locul lui Mazilu: "Uitati-va ce realizari a avut Ibrahim Salou în ultimii ani... Hai sa fim seriosi, cum poti sa-l compari pe Mazilu cu Ibrahim Salou? Mazilu a dat 18 goluri pentru Rapid".

Rednic s-a ferit sa intre în polemici, multumindu-se sa spuna ca declaratiile i-au fost interpretate: "Am spus ca a fost inconstant, dar nu din cauza lui, ci a accidentarilor suferite. Am afirmat ca e un jucator bun, dar aceasta declaratie nu a fost scoasa în fata pentru ca nu era de scandal. Cum sa spun eu ca nu e valoros un jucator de echipa nationala?!". Tehnicianul Rapidului a precizat ca nu are ce sa îi reproseze lui Mazilu. "De câte ori am putut apela la el, si-a facut datoria si a ajutat echipa. Imi pare rau ca nu ma mai pot folosi de el, dar înteleg clubul si faptul ca suma oferita era greu sa fie refuzata. Eu îi doresc succes", a punctat antrenorul Rapidului.



Luni, 14 ianuarie 2008 14:45

Nae Manea: "S-a complicat transferul lui Salou la Rapid"

Directorul tehnic al Rapidului, Nae Manea, a declarat că au apărut cîteva complicații în negocierile cu Ibrahim Salou și dă asigurări suporterilor că lotul va fi definitivat pînă la plecarea în Portugalia, duminică, 20 ianuarie.

"Sîntem în continuare în discuții cu Salou, dar acum s-au sucit. Se cere o sumă mai mare decît cea stabilită inițial, este mai complicat, vom vedea ce va fi, noi ni-l dorim în continuare. Nu am abandanat pista Szekely, negociem în continuare. Suporterii să stea liniștiți, pînă cind plecăm în Portugalia, avem lotul definitivat. În aceasta săptămînă vom definitiva toate transferurile", a spus Nicolae Manea.


Luni, 14 ianuarie 2008 14:43

Petar Jovanovici: "Dacă vin la Rapid, voi juca la fel ca la Vaslui, cu sufletul"

Mijlocașul formației FC Vaslui, aflat în atenția Rapidului după ce transferul lui Szekely a intrat în impas, a declarat pentru rapidisti.ro:

"Am auzit despre interesul Rapidului, mă bucur că sînt dorit de o echipă care se luptă la titlu și le promit fanilor giuleșteni că dacă se va realiza transferul, voi juca la fel cum am făcut-o și la FC Vaslui, cu sufletul". Jovanovici a evoluat ca titular în 5 partide din cele 19 disputate în acest sezon


Luni, 14 ianuarie 2008 14:21

Au alergat prin parcare

Jucătorii s-au antrenat astăzi pentru prima dată în acest an în formație aproape completă. Pentru că terenul pe care au loc de obicei antrenamentele echipei era plin de zăpadă, fotbaliștii alb-vișinii au făcut alergări ușoare pentru readaptarea la efort în parcarea de la Pro Rapid, făcînd slalom printre mașini.

Rednic le-a cerut rapidiștilor să facă reprize de stretching pe unul dintre terenurile sintetice, combinate cu alergări, cerință îndeplinită de aceștia cu zîmbetul pe buze.


Luni, 14 ianuarie 2008 14:10

Leonard s-a împrietenit cu Bozovici și Boya

La antrenamentul din această dimineață, noua achiziție a Rapidului, Philippe Leonard, s-a întreținut cu cei doi străini din lotul giuleștean prezenți la reunire.

Boya și Bozovici îl vor ajuta pe belgian să se acomodeze mai repede în echipă, comunicînd în franceză și engleză cu fotbalistul de 34 de ani.


Luni, 14 ianuarie 2008 13:45

Antrenament cu zîmbetul pe buze la -6 grade

Rapidiștii s-au reunit în această dimineață la baza de pregătire de la Pro Rapid și au efectuat primul antrenament.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


















Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...