| revista presei - stiri din ziare despre Rapid |
marți 15 ianuarie 2008

online | vizualizari                 actualizat marți 15 ianuarie 2008 ora 0:00

    TITLURILE ZILEI
  • Phillippe Leonard va lua în primire numărul patru
  • Szekely: "Prefer Rapidul, decît să plec în Rusia"
  • Romeo Stancu a fost trimis la echipa a doua
  • Rapid află luni cu cine joacă în sferturile Cupei
  • Lotul prezent astăzi la ProRapid
  •

  FC RAPID Bucuresti www.fcrapid.ro •    
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |

Luni, 14 ianuarie 2008

Phillippe Leonard va lua în primire numărul patru

Noutatea primului antrenament din această iarnă a fost prezența belgianului Philippe Leonard, care s-a alăturat lotului pregătit de Mircea Rednic.

În vârstă de 33 de ani, Leonard (ultima oară la Feyenoord Roterdam) a jucat la Standard Liege (1992-1996, 2004-2006), AS Monaco (1996-2003), Nice (2003-2004) și Feyenoord (2006-2007) și are în palmares două titluri cucerite în Franța cu AS Monaco, echipă la care a disputat și o semifinală de Champions League în 1998.

Primul jucător sosit la Rapid în această iarnă are 37 de convocări în naționala Belgiei, al cărei tricou l-a îmbrăcat în 26 de partide.

Leonard, care poate fi folosit atât pe stânga cât și în centrul liniei defensive, a luat în primire echipamentul cu numărul 4, pe care îl va păstra și pe spatele tricoului alb-vișiniu.


Luni, 14 ianuarie 2008

Alergări prin zăpadă, la primul antrenament al iernii

Elevii lui Mircea Rednic s-au reunit în această dimineață la baza Pro Rapid, unde au efectuat și primul antrenament al acestei perioade de pregătire. Maftei și compania s-au reacomodat la efort cu un antrenament fizic, constând în sesiuni de alergări alternate cu mișcări de stretching pe terenul sintetic din incinta bazei de pregătire. La reunirea lotului au fost prezenți și cinci jucători de la echipa a doua (portarul Cătălin Straton, Lucian Răduță, Ionuț Dobroiu, Cătălin Păun și Marius Pistol). Brazilienii Andrade și Cesinha au primit acceptul antrenorului de a-și relua pregătirile cu două zile mai târziu, în timp ce Ovidiu Herea va rata și el primele antrenamente din cauza unei infecții dentare care a necesitat o intervenție chirurgicală.

"Ne-am simțit bine în vacanță, dar ne-am fi simțit mai bine pe primul loc al clasamentului. Acum ne gândim doar să ne pregătim cât mai bine și să facem cât mai repede rocada cu CFR Cluj"
Costin Lazăr




Luni, 14 ianuarie 2008 19:50

Szekely: "Prefer Rapidul, decît să plec în Rusia"

Curtat de echipe din Rusia, mijlocașul gălățean spune că își dorește să vină la Rapid, pentru că din Giulești are mai mari șanse să prindă Campionatul European, alături de Mutu&co. Szekely a ținut să specifice că transferul său la Rapid a intrat în impas pentru că cele două cluburi nu au ajuns la o înțelegere.

"Stiu ca sint tratative in continuare cu Rapid. Eu mi-am exprimat dorinta unde vreau sa joc in tara, dar daca cele doua cluburi nu se inteleg, eu nu am ce sa fac. Daca e sa nu se rezolve nimic, nu e nicio tragedie, ramin la Galati si sa continui evolutiile bune de pina acum. Prefer Rapidul, decit sa plec in Rusia. Aici sint in ochii selectionerului, si asta conteaza foarte mult pentru mine. Oricum, daca e sa plec in Rusia, o voi face la o echipa de top", a spus Szekely pentru Fanatik.


Luni, 14 ianuarie 2008 19:35

Ionel Codoban: "Șanse mici pentru Szekely să mai ajungă la Rapid"

Impresarul lui Janos Szekely, Ionel Codoban, a spus pentru rapidiști.ro că transferul mijlocașului are șanse minime de a se mai realiza.

"Transferul lui Szekely la Rapid a intrat in impas si cred ca sansele sa ajunga in Giulesti sunt foarte mici" a declarat Ionel Codoban.

Szekely a refuzat în ultimă instanță oferta Rapidului, fiind nemulțumit de salariul pe care urma să îl cîștige, adică 100.000 de euro pe sezon.


Luni, 14 ianuarie 2008 19:11

Romeo Stancu a fost trimis la echipa a doua

Pus pe lista de transferuri, Romeo Stancu nu și-a găsit echipă pînă acum, iar Rednic a decis să îl trimită la echipa a doua a clubului

Mijlocașul de 29 de ani s-a aflat în discuții cu Unirea Urziceni, dar prețul cerut de conducerea rapidistă pentru cedarea jucătorului a fost considerat prea mare de către gruparea ialomițeană: 200.000 de euro.

Contractul rapidistului expiră în vara acestui an și, în cazul în care nu își va găsi echipă, va evolua în următoarele 6 luni la satelitul Rapidului, care activează în liga a treia.


Luni, 14 ianuarie 2008 19:06

Rapid află luni cu cine joacă în sferturile Cupei

Luni, 21 ianuarie, de la ora 13:30 va avea loc tragerea la sorți a meciurilor din sferturile Cupei României, urmînd ca partidele să se dispute pe 27 februarie.

Echipele calificate în această fază a competiției sînt: Rapid, Dinamo, FC Brașov, CFR Cluj, Dacia Mioveni, Pandurii Tg- Jiu, Gloria Buzău, Dinamo, Unirea Urziceni.

Într-un sondaj inițiat pe site-ul nostru, majoritatea fanilor au spus că și-au dori ca Rapid să întîlnească Brașovul lui Răzvan Lucescu în sferturile Cupei.


Luni, 14 ianuarie 2008 18:15

Pe ce post va juca Leonard?

Philippe Leonard este un jucător polivalent și, deși a evoluat mai mult ca fundaș stînga, actualul post ocupat de Bozovici, Mircea Rednic l-ar putea folosi și în centrul defensivei, acolo unde Vasile Maftei și Marius Constantin fac legea.

Mircea Rednic l-a așteptat aseară la aeroport, iar astăzi antrenorul l-a prezentat pe fundașul de 34 de ani elevilor săi. Fostul căpitan al naționalei Belgiei poate fi folosit pe stânga, dar  și în centrul liniei defensive și a preluat echipamentul cu numărul 4.

Philippe Leonard a făcut astăzi cunoștință cu noii săi colegi de la Rapid.


Luni, 14 ianuarie 2008 18:00

Vezi lotul prezent astăzi la reunire

Rapidiștii s-au reunit astăzi la ProRapid. Singura noutate a fost Philippe Leonard, fundașul de 34 de ani care a sosit aseară din Belgia. Griffiths, Andrade și Cesinha au lipsit de la reunire.

Lotul prezent astăzi la ProRapid:

Portari: Dani Coman, Andrei Marinescu, George Straton (Rapid II)
Fundași: Săpunaru, Maftei, M. Constantin, Bozovici, Perjă, I. Stancu, Philippe Leonard, Păun și Pistol (ambii de la Rapid II)
Mijlocași: E. Dică, O. Herea, Șt. Grigorie, Nicolae Grigore, Lazăr, M. Măldărășanu
Atacanți: Burdujan, Buga, Boya, Dobroiu, Lucian Răduță

Absenți: Griffiths, Cesinha, Andrade (ultimii doi au primit acordul lui Rednic de a-și prelungi vacanța pînă pe 16 ianuarie, cînd vor reveni în țară)


Luni, 14 ianuarie 2008 17:20

Janos Szekely: "Mi-aș fi dorit să ajung la Rapid, dar doar în cazul unei oferte foarte bune"

Așa cum Gazeta Sporturilor a anunțat în ediția de astăzi, Szekely a declinat oferta Rapidului din cauză că aceasta nu satifăcea pretențiile financiare ale jucătorului. Mijlocașul regretă că nu a ajuns la un acord cu gruparea giuleșteană și spune că acum e și mai motivat pentru a-l convinge pe selecționer să îl ia în lotul pentru Euro.

"Impresarul meu negociază contractul, nu s-a ajuns la un acord. Mi-aș fi dorit să ajung la Rapid, dar doar în cazul unei oferte foarte bune, atât pentru mine cât și pentru club. Interesul marilor cluburi din țară mă motivează și mai mult, vrea să fac treabă la Oțelul mult mai bună decât până acum. Mă simt foarte bine la Galați și nu sunt disperat să plec. Sper să am evoluții foarte bune și privirile selectionerului să se îndrepte si spre Galati, îmi doresc să-l conving că merit să fiu luat în calcul pentru campionatul european. De aceea și luam în calcul varianta transferului la o echipă din București, ar fi fost ceva mai ușor să fiu în atenția selecționerului", a declarat Janos Szekely.

Gazeta a dezvăluit astăzi că salariul propus de Rapid mijlocașului a fost de 100.000 de euro pe sezon. Szekely cîștigă la Oțelul 60.000 de euro (suma nu include primele de joc). "I-am oferit lui Szekely un salariu demn de Liga Campionilor", a spus ieri Constantin Zotta.




















Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...