| revista presei - stiri din ziare despre Rapid |
joi 17 ianuarie 2008

online | vizualizari                 actualizat joi 17 ianuarie 2008 ora 7:00

    TITLURILE ZILEI
  • Stire confirmata : Ranko Despotovic a semnat cu Rapid si a sosit aseara la Bucuresti!
  • Azi la ora 14:00 prezentarea lui Despotovic
  • Clarificări pentru opinia publică și suporterii Rapidului
  • Corsicanu': "Rapidistul Iancu ii intareste pe dinamovisti!"
  • Copos: "Szekely cerea dublu adica 200.000 euro fata de Lazar"
  • Copos mareste contractele unor jucatori
  • George Copos: "Pînă nu semnăm actele cu domnul Orban nu vom mai investi în stadion"
  • Perja s-a accidentat si rateaza turneul din Portugalia!

  FC RAPID Bucuresti www.fcrapid.ro •    
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |

Miercuri, 16 ianuarie 2008

Ranko Despotovic a semnat cu Rapid!

Constantin Zotta a obținut în Serbia semnătura atacantului de la Vojvodina Novi Sad. Despotovic este golgeterul ultimei ediții a campionatului din Serbia, iar în acest sezon a marcat de opt ori pentru Vojvodina. Dealtfel, atacantul este singurul jucător din campionatul intern convocat în naționala Serbiei. Directorul general al clubului și noul jucător al Rapidului vor reveni în țară mâine. Site-ul oficial al clubului, www.fcrapid.ro vă va ține la curent cu mai multe detalii legate de noua achiziție a clubului din Grant. Despotovic îl va înlocui în echipa antrenată de Mircea Rednic pe Ionuț Mazilu, de la care va prelua chiar și tricoul cu numărul 9. Sperăm să îi poarte noroc!

RANKO DESPOTOVIC VA FI PREZENTAT OFICIAL INTR-O CONFERINTA DE PRESA ORGANIZATA MAINE, 17.01.2008! Va asteptam la Hotel Crowne Plaza, Sala Valahia, incepand cu ora 14:00!


Miercuri, 16 ianuarie 2008

La mulți ani, Pierre Boya!

Atacantul camerunez al Rapidului, Pierre Boya a împlinit astăzi vârsta de 24 de ani. Boya, nemulțumit de randamentul său din prima parte a sezonului, când a reușit să înscrie doar de două ori (în partida din Cupa României cu FCM Bacău II), le-a promis suporterilor că se va revanșa odată cu reluarea campionatului.

Înainte de startul pregătirilor, Pierre le-a spus fanilor giuleșteni ce ambiții are pentru partea a doua a acestui sezon: "Vreau să îmi demonstrez adevărata valoare și să devin campion împreună cu ceilalți coechipieri!".

Îi urăm lui Pierre Boya multă sănătate și îndeplinirea tuturor dorințelor! La mulți ani!!!


Miercuri, 16 ianuarie 2008

Clarificări pentru opinia publică și suporterii Rapidului

Președintele George Copos, directorul tehnic Nicolae Manea și secretarul general al clubului, Cristian Costache au fost prezenți astăzi la o conferință de presă, organizată cu scopul de a clarifica ultimele evenimente apărute în viața clubului, multe dintre ele reflectate eronat în mass-media. George Copos a ținut să aducă la cunoștința opiniei publice informațiile corecte legate de:
- transferul atacantului Ionuț Mazilu la gruparea ucraineană Dnepr Dnepropetrovsk: "Îl apreciez foarte mult pe Ionuț, care este un băiat deosebit, un jucător de valoare și un caracter adevărat. Am acceptat oferta celor de la Dnepr, în urma căreia clubul Rapid a încasat 3.750.000 de euro, nici mai mult, nici mai puțin. 50.000 de euro au mers spre o firmă de consultanță care a intermediat transferul, iar domnul Șiman a încasat, conform contractului, 10% din suma care a depășit 2.300.000 de euro. Am promis că în locul lui Mazilu, un jucător de echipa națională, va veni un atacant de valoare, tot de echipa națională, și mă voi ține de cuvânt";

- posibilul înlocuitor al lui Mazilu în echipa antrenată de Mircea Rednic, sârbul Ranko Despotovic de la Vojvodina Novi Sad: "Despotovic este exact jucătorul de care avem nevoie. Este singurul jucător din campionatul Serbiei prezent în echipa națională, un jucător ambidextru, puternic și rapid, al cărui profil se potrivește perfect echipei. Un merit foarte mare îl are domnul Constantin Zotta, care a mers în Serbia să negocieze acest transfer. Au fost negocieri grele, chiar și azi-dimineață la ora 4:30 negociam cu cei din Serbia, însă sper că jucătorul va semna cât mai repede cu Rapid. Acum un an și jumătate mi-am asumat personal transferurile lui Ionuț Mazilu și Costin Lazăr, acum eu voi răspunde pentru Despotovic";

- transferul lui Vladimir Bozovic, anunțat în presa sportivă de astăzi: "Nimic mai fals, am citit în ziar și pe Internet despre așa-numita ofertă-șoc pentru Bozo. Am citit și comentariile suporterilor și vă asigur că este foarte neplăcut să vezi ce cred oamenii. De aceea, presa are obligația de a informa corect opinia publică. Nu cred că va mai pleca de la Rapid niciunul dintre jucătorii de bază ai echipei".

Directorul tehnic Nicolae Manea a ținut să dea detalii legate de situația jucătorului belgian Philippe Leonard, care nu are nicidecum contractul de 150.000 de euro pentru șase luni, anunțat în presa sportivă de astăzi. "Philippe Leonard se antrenează alături de ceilalți componenți ai lotului, însă deocamdată nu a semnat un contract cu Rapid. Rămâne să punem punct anumite detalii, cum ar fi durata angajamentului, însă suma de 150.000 de euro pentru o perioadă de șase luni este departe de adevăr. Este păcat, fiindcă astfel de informații greșite fac foarte rău atmosferei din sânul lotului".

O altă noutate a fost adusă la cunoștința reprezentanților mass-media de către secretarul general al clubului, Cristian Costache. Atacantul Ryan Griffiths, al cărui împrumut la gruparea FC Liaoning din China a expirat, va reveni în țară urmând să se alăture lotului condus de Mircea Rednic. Australianul va merge în turneul de pregătire din Portugalia în funcție de rezultatul examenului medical pe care îl va susține.



Joi, 17 ianuarie 2008 00:45

Psihoză în Grant cu Despotovici

Pînă să-l ia pe Despotovici, rapidiștii au trecut prin stres și emoții imense, generate de telefoane care întrerupeau negocierile

Giuleștenii au avut nevoie de doar patru zile ca să-l înlocuiască pe Mazilu. Golgeterul din prima parte a campionatului i-a lăsat locul lui Ranko Despotovici, 25 de ani, de la Vojvodina Novi Sad, a cărui sosire a fost rezolvată ieri de directorul general Zotta. Oficialul din Grant a petrecut însă ore pline de emoții în Serbia. Cînd Ranko era pe punctul să semneze, a primit un telefon-surpriză. "Mai așteaptă, avem o propunere pentru tine de la un club din Germania, care-ți dă cu o sută de mii de euro anual peste oferta Rapidului!", a fost mesajul pentru Despotovici.

Zotta a insistat și i-a explicat atacantului că exista posibilitatea ca apelul să vină chiar din România: "Sînt interese ca afacerea să pice. Hai să așteptăm o oră și, dacă nu-ți vine oferta lor pe fax, semnezi cu noi!". Varianta Bundesliga a picat, dar a mai apărut o piedică. Surse autorizate susțin că impresarul Florin Iacob ar fi sunat și el la Novi Sad, ca să prezinte o ofertă de ultimă oră din partea lui Dinamo! Deznodămîntul a fost fericit pentru alb-vișinii: Despotovici a semnat contractul pe 5 ani. Zotta l-a anunțat pe Copos, care a exultat: "Gata, Costel are actele în servietă! Sînt ferecate acolo, doar să i le mai ia cineva cu tot cu mînă ca să rămînă fără ele!". Cei doi s-au temut că tranzacția ar putea fi împiedicată inclusiv de persoane din anturajul alb-vișiniilor, interesate să-l înlocuiască pe ex-iugoslav cu un alt atacant.

"Sper ca Despotovici să se acomodeze repede și să fie golgeter și la Rapid, așa cum a fost în Serbia"

Mircea Rednic

200 de mii de euro e salariul anual pe care-l va încasa Despotovici

1,2 milioane de euro a plătit Rapid pentru golgeterul sezonului precedent din Serbia (17 goluri)

4 goluri a înscris Despotovici în cele patru jocuri disputate de Vojvodina în ediția de anul acesta din Cupa UEFA

9 e numărul de pe tricoul de la Rapid al lui Despotovici, sîrbul urmînd să preia tricoul purtat de Mazilu

"Mai vreau unul!"

"Sînt fericit că l-am luat, dar Despotovici nu e suficient!", crede Mircea Rednic. Antrenorul a anunțat aseară că mai dorește încă un atacant: "Va mai veni un vîrf, dar nu Salou, deoarece nu ne mai permitem să-i plătim lui Bruges 500.000 de euro, după ce l-am luat pe Despotovici. Avem însă destule soluții bune, jucători din Europa care sînt liberi de contract. Vreau întăriri în ofensivă, ca să aibă cine să bage mingea în poartă, întrucît nu e suficient doar să ajungem acolo!".

Copos: "Eu l-am descoperit!"
Cum a ajuns Rapidul să și-l dorească pe Despotovici? A povestit Copos: "Am răcit foarte tare la schi și am stat trei zile în pat, cu temperatură mare, îmi curgeau ochii, mă simțeam foarte rău. Și am intrat pe net, am văzut că Despotovici e singurul internațional sîrb care evoluează în campionatul intern, l-am mai urmărit și în cîteva imagini, care m-au convins că e o superachiziție!".

Salarii mărite
Patronul George Copos a anunțat ieri că va majora contractele mai multor jucători, printre care Nicolae Grigore, Lucian Burdujan, Emil Dică, Cristian Săpunaru și Marius Constantin. "Sînt foarte mulțumit de băieți și vă spun că unora dintre ei le voi mări salariile cu 48%", a declarat George Copos pentru Știrile Sportive ale Antenei 1. (Cristina Negrilă)

Presiuni

Oficialii rapidiști au anunțat că nu vor mai investi în stadion pînă cînd nu se va semna contractul de concesiune cu Ministerul Transporturilor. "Îi amintesc domnului Orban că avem un acord de cedare pe 40 de ani a stadionului către FC Rapid. Probabil domnul ministru nu a avut timp de noi din cauza zăpezii și a derapajelor din București. Am investit peste un milion de euro în ceva care nu ne aparține, nu se mai poate așa ceva", a spus Copos.

Buget-record

Finanțatorul giuleștean a anunțat că Rapidul are un buget pe anul 2008 de 12 milioane de euro, sumă la care sînt cifrate și cheltuielile clubului. "Venitul pe 2007 este de 5-6 milioane de euro. Cine vrea în Liga Campionilor trebuie să investească peste 10 milioane de euro. Dacă facem o paralelă cu o echipă de top din Europa, diferența este uriașă. Asta și pentru că din contractele TV nu cîștigăm mai nimic", a zis Copos. (Cristina Negrilă)

Szekely a vrut prea mult

Copos a explicat ieri de ce a picat transferul lui Szekely: "Oțelul ar fi încasat 750.000 de euro în schimbul fotbalistului, dar nu puteam să-i oferim lui Janos mai mulți bani decît ia Lazăr, spre exemplu. I-am propus 110.000 de euro pe an, însă el ar fi vrut, din cîte am înțeles, cu 90.000 de euro mai mult!".


Joi, 17 ianuarie 2008 00:44

"Leonard e cel mai tare!"

Rednic îl laudă pe belgianul de 34 de ani și spune că din Giulești nu mai pleacă nimeni

- Domnule Rednic, sînteți mulțumit de campania de achiziții a Rapidului?
- Pînă acum, da, dar mai avem mult de muncă. Vreau concurență pentru fiecare post din echipă, de aceea vom mai aduce jucători. Nimeni nu e titular la mine.

-  Ryan Griffiths? Este o soluție pentru ofensivă?

- Da, îmi place foarte mult acest fotbalist, eu am cerut clubului să mi-l aducă pentru a-l vedea. Dacă e apt medical, merge în Portugalia. Din păcate, l-am pierdut pe Dănuț Perjă, care și-a luxat cotul la antrenamentul de miercuri și nu merge cu noi în cantonament. Philippe Leonard rămîne astfel singura variantă de rezervă pentru postul de  fundaș central.

- Suporterii sînt sceptici în privința lui Leonard, care merge pe 34 de ani...

- Nu au de ce să fie îngrijorați, nu m-am înșelat nici cu Godfroid, Ganea sau Zyiati, nu am greșit nici acum. Experiența lui ne va ajuta mult în competițiile tari, fie UEFA, fie Champions League. Leo s-a acomodat deja foarte bine aici, nici n-avea de ce să aibă probleme, e cel mai tare străin care a venit vreodată în România!

- După Mazilu, este posibil să mai plece vreun titular?

- Cazul lui Mazilu a fost mai special, pentru că propunerea lui Dnepr a fost extrem de avantajoasă. Nu mai pleacă nimeni, deși ofertele curg! Nu ați dat voi că avem trei jucători în echipa ideală a Ligii I? M-am bucurat și azi cînd am văzut că Emil Dică a ieșit mijlocașul dreapta numărul doi, mă bazez pe el foarte mult. De asemenea, aștept să iasă și Cesinha cel mai bun mijlocaș stînga, nu cred că are rival!




Miercuri, 16 ianuarie 2008

COPOS MARESTE CONTRACTELE UNOR JUCATORI

Contractele jucătorilor echipei Rapid, Lucian Burdujan, Nicoae Grigore, Cristian Săpunaru și Emil Dică, vor fi mărite cu aproximativ 48 la sută în această pauză competițională, a anunțat, miercuri, acționarul majoritar al grupării giuleștene, George Copos.

"Lui Burdujan, Săpunaru, Nicolae Grigore și Dică le vom mări contractele în perioada asta cu aproximativ 48 la sută. Este normal să facem asta", a spus Copos.


Miercuri, 16 ianuarie 2008

PRESEDINTELE VOJVODINEI CONFIRMA TRANSFERUL LUI DESPOTOVIC

Ora 17:31 / Presedintele Vojvodinei Novi Sad, a confirmat pentru Prosport, faptul ca atacantul Despotovici este oficial al Rapidului, dupa negocieri directe cu George Copos.

"Ne-am inteles cu Rapid. Din acest moment jucatorul este al romanilor. Am vorbit cu domnul Copos, au fost niste negocieri usoare, fiindca amandoi suntem oameni de cuvant." a declarat Ratko Buturovic pentru Prosport.


Miercuri, 16 ianuarie 2008

COPOS: "DESPOTOVICI ESTE OFICIAL AL RAPIDULUI"

Acționarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, miercuri, agenției MEDIAFAX, că atacantul sârb Ranko Despotovici în vârstă de 25 de ani este oficial jucătorul echipei giuleștene, directorul general Constantin Zotta semnând contractele cu jucătorul și cu gruparea Vojvodina Novi Sad.

"În urmă cu cinci minute toate contractele au fost semnate, totul este oficial. Sunt acum în geanta diplomat a domnului Zotta. Sunt închise, ferecate acolo. Numai dacă îi ia mâna cu totul îi ia și geanta cu actele", a afirmat George Copos, care a precizat că jucătorul mai era ofertat de un club de primă ligă din Germania.

Conform oficialul rapidist, Despotovici a semnat un contract valabil cinci sezoane cu gruparea giuleșteană.

Surse din cadrul grupării giuleștene susțin că atacantul va câștiga aproximativ 200.000 de euro pe sezon la Rapid.

Directorul general al FC Rapid, Constantin Zotta, a negociat, începând de marți, la Novi Sad, transferul atacantului care îl va înlocui pe Ionuț Mazilu, cedat săptămâna trecută formației ucrainene Dnepr Dnepropetrovsk. Ranko Despotovici este golgheterul sezonului trecut al campionatului Serbiei. El este singurul jucător din campionatul intern care evoluează în echipa națională a Serbiei.


Miercuri, 16 ianuarie 2008

COPOS: "SZEKELY CEREA DUBLU FATA DE LAZAR"

Actionarul majoritar al Rapidului, George Copos, a declarat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Crowne Plaza, ca transferul mijlocasului galatean Janos Szekely a intrat in impas din cauza salariului mare solicitat de jucator.

"Am făcut o ofertă concretă de 750.000 de euro clubului Oțelul pentru Szekely. Iar jucătorului i-am făcut o ofertă corectă de 110.000 de euro în primul an. Szekely a considerat că 110.000 de euro nu este o ofertă bună pentru el, a cerut 200.000 de euro. Nu am considerat ca este o cerere corecta, jucatorii trebuie sa munceasca pentru aceste salarii", a spus George Copos.

Finantatorul rapidist a explicat apoi politica salariala de la Rapid. "Noi încercăm să menținem un echilibru între liniile echipei. Salariul fundasilor este de aproximativ 100.000 de euro. La mijlocași sunt salarii de 110-130.000 de euro, iar cei din atac au aproximativ 130-150.000 de euro. Acestea sunt salariile corecte. Fiecare jucător are bonus 100.000 de euro pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor. Daca ii dam lui Szekely 200.000 ar lua dublu fata de Lazar si nu cred ca e corect", a precizat acționarul rapidist.



Miercuri, 16 ianuarie 2008 20:22

Corsicanu': "Rapidistul Iancu ii intareste pe dinamovisti!"

Fanii sint nemultumiti ca Torje si Mansour au ajuns la Dinamo si il considera vinovat pe Marian Iancu.

Ultrasii rapidisti s-au enervat pe patronul Timisoarei, din cauza ca acesta si-a dat acceptul ca Torje si sengalezul Mansour sa ajunga in Stefan cel Mare.

Seful Ligii Suporterilor Rapidisti, Gigi Corsicanu a declarat pentru rapidisti.ro:

"Nu putem trece cu vederea ca marele rapidist Marian Iancu a intarit pe Dinamo, care este nu numai rivala Rapidului, dar si a timisorenilor. Si asta in conditiile in care jucatorii ar fi vrut sa vina la Rapid".


Miercuri, 16 ianuarie 2008 20:10

Fanii Vojvodinei vin să-l vadă pe Despotovici în Giulești!

Atacantul sîrb era unul dintre cei mai iubiți jucători la FK Vojvodina. Fanii echipei s-au atașat foarte mult de jucătorul de 25 de ani și se împacă greu cu ideea că fotbalistul nu va mai juca pentru formația din Serbia.

Pentru a-și demonstra atașamentul față de fotbalistul achiziționat de Rapid, suporterii sîrbi vor veni la primele meciuri ale giuleștenilor pentru a-l încuraja pe favoritul lor.


Miercuri, 16 ianuarie 2008 20:00

Perja s-a accidentat si rateaza turneul din Portugalia!

Danut Perja a suferit o luxatie a cotului la antrenamentul de astazi si nu merge in Portugalia.

Singura solutie pentru inlocuirea fundasilor centrali, Marius Constantin si Vasile Maftei, s-a accidentat la antrenamentul de astazi. Astfel, Mircea Rednic s-a dovedit inspirat cand l-a adus in Giulesti pe fundasul de 34 de ani, Philippe Leonard, care poate juca si in centrul apararii, desi a jucat mai mult aparator stanga.

Veteranul Rapidului este out pentru 3 saptamani de zile, cand va relua pregatirile alaturi de alb-visinii.


Miercuri, 16 ianuarie 2008 19:20

Petar Jovanovici: "Principala calitate a lui Despotovici e norocul"

Mijlocașul lui FC Vaslui îl cunoaște pe Ranko Despotovici de pe vremea cînd jucau împreună la echipa de liga a II-a, FK Loznica

"Îl știu pe Despotovici de cînd am jucat împreună. Principala lui calitate este norocul. Fizic seamană cu Daniel Niculae, doar că nu e la fel de puternic și nici la fel de tehnic", a spus Jovanovici


Miercuri, 16 ianuarie 2008 19:00

Noul număr 9 ajunge în această seară în București

Noua achiziție a Rapidului va ajunge în România chiar în această seară.

Atacantul sîrb va fi al 7-lea jucător străin din lotul Rapidului, după: Andrade, Bozovici, Boya, Cesinha, Griffiths, Leonard. Rapid are în prezent 5 jucători extracomunitari în lot, exact numărul maxim permis de regulament*.

(* O echipă din Liga I nu are voie să aibă mai mult de 5 jucători extracomunitari pe teren în același timp)

Ranko Despotovici va fi prezentat oficial în cadrul unei conferințe de presă, care va avea loc joi, de la ora 14:00.


Miercuri, 16 ianuarie 2008 17:40

Statistici si toate amanuntele despre Ranko Despotovici

cartea de vizita si referintele fostului antrenor al selectionatei Serbiei, statistici si toate amanuntele despre Ranko Despotovici!

Taguri: despotovici rapid
Data nașterii: 21.01.1983
Înălțime: 185 cm
Greutate: 75 kg
Post: atacant
A mai jucat la: FK Maèva, ©abac

În sezonul 2006/2007, a fost golgeterul campionatului, cu 17 reușite și are o selecție în naționala Serbiei. După 17 etape disputate în acest sezon, Despotovici este al doilea marcator al echipei FK Vojvodina, cu 8 reușite.

Ranko Despotovici a fost remarcat și de fostul antrenor al naționalei Serbiei, Javier Clemente. Înaintea meciului de Cupa UEFA, dintre Atletico Madrid și FK Vojvodina, Clemente vorbea despre atacantul de 25 de ani: "Despotovici este un atacant foarte bun, un jucător puternic, care are un șut bun", remarca Javier Clemente la vremea respectivă, atenționîndu-i pe spaniolii de la Atletico despre pericolul pe care îl reprezintă vîrful sîrbilor.

Javier Clemente a antrenat naționala Serbiei din iulie 2006 pînă în decembrie 2007.


Miercuri, 16 ianuarie 2008 16:35

Manea, penalizat de Copos

George Copos dorește o cît mai bună colaborare între clubul giuleștean și presă, astfel că le-a pus în vedere lui Constantin Zotta și lui Nicolae Manea să aibă telefoanele deschise pentru reprezentanții presei zilnic, între orele 7:00 și 23:00.

Directorul tehnic al Rapidului a fost pus pe șotii:

"Eu mi-am închis deja telefonul", a spus Manea la ieșirea din sala de conferință. A fost imediat taxat de Copos: "O să fii penalizat pentru asta, trebuie să dai o masă pentru toată echipa vineri. Îți fac reducere de 50 la sută dacă organizezi întîlnirea la Crowne Plaza sau Hilton", a spus Copos.


Miercuri, 16 ianuarie 2008 16:10

George Copos: "Pînă nu semnăm actele cu domnul Orban nu vom mai investi în stadion"

George Copos a discutat din nou problema stadionului Giulești, explicînd că nu mai poate investi în ceva ce nu aparține clubului:

"Am un respect deosebit pentru domnul Orban și aș vrea să-i amintesc faptul că noi aveam un acord pentru un transfer pe 39-40 de ani al stadionului către FC Rapid. După expertizele și rapoartele de evaluare efectuate de experți independenți, am ajuns la un acord, dar domnul Orban nu a putut să pună în practică acest acord. Zăpada și derapajele de pe străzile din București l-au făcut să nu mai aibă timp. Am făcut investiții de 1.000.000 de euro în stadionul Giulești, un stadion care nu ne aparține. O parte din arenă trebuie demolată și construită o alta în locul ei. Nu mai putem investi la nesfîrșit în ceva ce nu ne aparține. Dacă domnul Orban va reveni asupra negocierilor sîntem gata să semnăm imediat și să începem renovarea. Pînă atunci însă nu vom mai face nimic.

Vreau să le transmit suporterilor care sînt nemulțumiți de felul în care arată stadionul că nu depinde de noi", a spus Copos.





Miercuri, 16 ianuarie 2008 17:34

George Copos: Despotovici este oficial jucătorul Rapidului

Acționarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, miercuri, agenției MEDIAFAX, că atacantul sârb Ranko Despotovici în vârstă de 25 de ani este oficial jucătorul echipei giuleștene, directorul general Constantin Zotta semnând contractele cu jucătorul și cu gruparea Vojvodina Novi Sad.

"În urmă cu cinci minute toate contractele au fost semnate, totul este oficial. Sunt acum în geanta diplomat a domnului Zotta. Sunt închise, ferecate acolo. Numai dacă îi ia mâna cu totul îi ia și geanta cu actele", a afirmat George Copos, care a precizat că jucătorul mai era ofertat de un club de primă ligă din Germania.

Conform oficialul rapidist, Despotovici a semnat un contract valabil cinci sezoane cu gruparea giuleșteană.

Surse din cadrul grupării giuleștene susțin că atacantul va câștiga aproximativ 200.000 de euro pe sezon la Rapid.

Directorul general al FC Rapid, Constantin Zotta, a negociat, începând de marți, la Novi Sad, transferul atacantului care îl va înlocui pe Ionuț Mazilu, cedat săptămâna trecută formației ucrainene Dnepr Dnepropetrovsk. Ranko Despotovici este golgheterul sezonului trecut al campionatului Serbiei. El este singurul jucător din campionatul intern care evoluează în echipa națională a Serbiei.


Miercuri, 16 ianuarie 2008 15:56

Contractele jucătorilor Budujan, Grigore, Săpunaru și Dică vor fi mărite cu 48 la sută

Contractele jucătorilor echipei Rapid, Lucian Burdujan, Nicoae Grigore, Cristian Săpunaru și Emil Dică, vor fi mărite cu aproximativ 48 la sută în această pauză competițională, a anunțat, miercuri, acționarul majoritar al grupării giuleștene, George Copos.

"Lui Burdujan, Săpunaru, Nicolae Grigore și Dică le vom mări contractele în perioada asta cu aproximativ 48 la sută. Este normal să facem asta", a spus Copos.

Oficialul giuleștean a dezvăluit detaliile transferului lui Ionuț Mazilu la formația ucraineană Dnepr Dnepropetrovsk, menționând că Sportul Studențesc, gruparea de la care a fost achiziționat atacantul, va primi 140.000 de euro.

"Suma de transfer a fost de 3,75 milioane de euro. Rapid a încasat fix 3,7 milioane, pentru că 50.000 de euro au fost virați unei societăți de impresari. La domnul Șiman va intra 10 la sută din tot ce depășește 2,3 milioane de euro, așa cum este specificat în contractul de transfer al jucătorului de la Sportul la Rapid", a adăugat principalul acționar al FC Rapid.

Rapid nu va mai vinde niciun jucător din lotul de bază în această pauză competițională conform lui George Copos. "După Mazilu cred că nu va mai pleca niciun jucător din lotul de bază. S-a tot scris de Bozovici, dar la Rapid nu a ajuns nicio ofertă de transfer pentru el", a precizat Copos.

În ceea ce îl privește pe fundașul Philippe Leonard, Copos a precizat că înțelegerea acestuia cu Rapid este valabilă până la sfârșitul sezonului, cu drept de prelungire din partea clubului pe încă un an. "Salariul lui nu va fi nicidecum peste ce salarii sunt în linia defensivă a echipei. Decizia pentru Leonard o are Mircea Rednic", a afirmat acționarul rapidist.

George Copos susține că bugetul grupării FC Rapid pe sezonul 2007 - 2008 este de peste 12 milioane de euro. "Bugetul nostru pe 2007-2008 este peste 12 milioane de euro. Cheltuielile sunt de 12 milioane, iar veniturile pe 2007-2008 sunt de circa 5-6 milioane de euro. Un buget la un club care vrea să participe în Liga Campionilor este de peste 10 milioane de euro. Se face foarte, foarte greu un astfel de buget, pentru că de exemplu, din drepturile TV nu primim aproape nimic, este aproape zero ce au negociat cei de la Liga Profesionistă de Fotbal", a spus Copos.

 















Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...